Page 121

in zaken

Wat Stephan betreft hoef je dan ook zeker niet ‘strak in het pak’ te zitten om aan tafel of op het terras een maaltijd te nuttigen. “Laagdrempeligheid is een bewuste keuze. Dat past ook bij een horecagelegenheid aan een recreatieplas. We verwelkomen veel wandelaars als gast, mensen die hebben gesport maar ook ouders met gezinnen. De kinderen vermaken zich uitstekend in de speeltuin of – als het slecht weer is – in de overdekte speelruimte terwijl pa en ma van een wijntje genieten.” Volgens Stephan zijn met name de donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag typische ‘borrelmomenten’ geworden. “En vaak blijft men dan na afloop nog een hapje eten,” zegt hij. “We hebben een

dagelijks wisselende vis- en vleesmenu. Toch zijn ook de gerechten weer niet alledaags. Denk dan aan zeewolf of kangeroespies. Maar natuurlijk hebben we ook de burger, een sateetje of een tournedos.” De naam Lieveling is bewust gekozen. “Veel mensen weten niet dat ‘Lieveling’ een vlinder is. Maar kijk eens goed naar het gebouw,” zegt Stephan. “Dat ziet er uit als een vlinder. Het past in het totaalplan van de plas. Bovendien zijn we trots op de 21 meter glaspui; zodra de zon goed doorbreekt, gooien we die open en hebben we ons terras van binnen naar buiten en omgekeerd verlengd. Maar ook in het voorjaar of najaar, als het nog net iets te fris is om helemaal buiten te zitten, kun je bij ons prima achter het glas zitten.”

01 2013

Stephan vertelt dat er intussen ook bruiloften en recepties worden gevierd. “We hebben eigenlijk een vliegende start gemaakt,” legt hij uit. “Sterker nog: ik zie dat het concept al op diverse andere plekken wordt gekopieerd. En dat is prima. Het is een teken dat we het goed doen. Wij – en dan heb ik het natuurlijk ook over de medewerkers – hebben het ontzettend naar onze zin op deze plek en we zitten dan ook nog vol met ambitie. We proberen op jaarbasis – in overleg met de gemeente - ook veel activiteiten naar ons toe te halen. En gelukkig ziet de gemeente ook de potentie; je kunt er veel organiseren en er zijn eigenlijk onbegrensde mogelijkheden. De jaarlijkse Sportfair is daar eigenlijk al het eerste bewijs van.”

121

Sport & Life 2013 Zomer editie  
Sport & Life 2013 Zomer editie  
Advertisement