Page 115

in zaken

01 2013

Hoofddorps bedrijf Sigaretshop.nl brengt alternatief voor sigaret op de markt

Het nieuwe roken: gezonder en goedkoper In oktober vorig jaar zijn ze gestart en alles wijst er op dat Sigaretshop.nl zomaar eens een groot succes zou kunnen worden. Het is tegelijkertijd opvallend dat er dus ‘iets over roken’ in een sport- en lifestyle magazine wordt gepubliceerd. “Toch is het geen mismatch,” benadrukken de initiatiefnemers Dennis van Wanrooy en Michel Kerkheide. “We weten allemaal dat roken ongezond is, maar ook dat het erg lastig is om ermee te stoppen. Bovendien is roken duur. Er is echter een gezonder en voordeliger alternatief.”

Dennis vertelt dat hij zelf 27 jaar ‘als een stoomboot’ heeft gerookt maar dat hij nu is overgestapt op de elektrische sigaret. In plaats van het verbranden van tabak verdampt de elektrische sigaret een vloeistof. Hiervoor wordt de vloeistof verwarmd door een (oplaadbare) batterij. Elektrisch roken wordt daarom ook wel ‘dampen’ genoemd. “Het gevoel qua rook en smaak benadert een echte sigaret,” vertelt Dennis. “Het is wel gezonder want er zit geen teer en koolmonoxide in de damp. Daarnaast kun je zelf het nicotinegehalte bepalen. Door de sterk verbeterde smaken en het echte rookgevoel is de elektrische sigaret van tegenwoordig een volwaardig alternatief voor de sigaret.” Michel: “Elektrisch roken is wettelijk overal toegestaan, dus ook in de horeca, op de werkplek en op andere plaatsen waar een rookverbod van kracht is. De damp is geurloos en men is daarom

geen anderen in de omgeving tot last.” Naast de gezondheid is elektrisch roken ook beter voor de portemonnee. “Een stevige roker kan enkele honderden euro’s per maand besparen door over te stappen op elektrisch roken.” Het tweetal is dit jaar gestart met het actief benaderen van offline verkooppunten, waaronder veel horeca, in Nederland. Michel: “Daarnaast is dit ook voor sportverenigingen een interessante optie om extra inkomsten te genereren. Wij zorgen voor de voorraad en de vereniging krijgt een percentage van de omzet. Er is dus geen investering nodig en men loopt ook geen risico.” Dennis tot slot: “De mond tot mond reclame doet voor ons heel goed zijn werk. De mensen die beginnen met elektrisch roken zijn vrijwel zonder uitzondering zeer enthousiast en worden ware ambassadeurs voor onze producten. Dat is echt geweldig om te zien gebeuren.”

Michel Kerkheide en Dennis van Wanrooy

115

Sport & Life 2013 Zomer editie  
Sport & Life 2013 Zomer editie  
Advertisement