Page 1

Tidning  för  medlemmar  i  Mora  Golfklubb

Årgång  17  nr  4-2008

God Jul GottNytt År! Kolla in damernas vinteraktiviteter

1

Bli en bättre golfare, gå på gym


Hoppas du vill toppa golfformen på Class Gym! Vi erbjuder ett utbildningspaket: ”Tigerpaketet ” som innehåller undervisning i tre månader samt träning på gymmet och i våra grupper under ett helt år. Vi hoppas och tror att du kommer att få tolv intressanta, lärorika och roliga veckor tillsammans med din grupp och din guide här på Class Gym.

Träningserbjudandet ”Tigerpaketet” innebär att du och din grupp träffas en gång per vecka i tolv veckor och tillsammans med din guide går igenom både teoretiskt och praktiskt en rad ämnen med anknytning till träning, hälsa och friskvård. Du blir dessutom clubmedlem vilket innebär många fördelar för dig t ex: travelpass, vattenflaska, medlemspris på massage, kostrådgivning mm. Fri tillgång till gymmet och samtliga pass.

Alla som arbetar på Class Gym har hög kompetens: leg. sjukgymnaster, lic tränare och dipl. kostrådgivare. Vi ska hjälpa dig att tillägna dig så mycket kunskap och färdighet som möjligt.

Startdatum Vi föreslår start i mitten av januari 2009 – den tolfte sammankomsten blir då i mitten av april. Under hela denna period och ett år framåt (räknas från vår första träff) tränar du förstås obegränsat på Class Gym.

Vårt enda krav är att ni måste vara tio stycken i gruppen. Anmälan senast 30 december 2008 på telefon 0250-129 00 eller info@classgym.se

Vid anmälan måste Du berätta att Du är medlem i Mora GK. Vi hjälper dig att skapa långsiktighet, regelbundenhet och variation i din träning för att du ska uppnå dina mål. Välkommen till oss på Class Gym!

Kostnad och anmälan Kostnad: 589 kr/mån per person via autogiro i sex månader, resterande sex månader tränar du helt gratis.

Företagscups vinnare 2008 A-finalen, och företagscupens totala vinnare, blev Dalakraft som representerades av Roger Kallur, Marcus Kallur och Lars Kristiansson. God tvåa blev fjolårets vinnare Jale AB som representerades av Hans Olsson och Elisabeth Larsson.

Roger Kallur från Dalakraft flankerad av AnnaCarin från ReseCity

På B-sidan vanns finalen av AssRe service lag 2 som representerades av Britt Mari Skoog och Birgitta Hallvars. Tvåa blev Gräf Organisation som representerades av makarna Solveig och Torsten Gräf. Sponsor: ReseCity Mora

Vi förbättrar ditt ”handikapp”

Sportskokliniken Fot- & Skospecialisten

Lars Eghamn, ortopedingenjör • Hamngatan 5, Mora • Tel. 070-625 86 89

2

Individuellt utprovade fotbäddar för fot, knä och ryggbesvär. Test av gång/ löpsteg med videoupptagning.

Val av rätt sko förhindrar skador.


Ledaren Årgång  17  nr  4-2008

utges av:

Mora Golfklubb Box 264 792 24 Mora Ansvarig utgivare: Håkan Dahlman

AD/Layout: Lennart Sohlberg/ Bigitta Sohlberg www.idetext.se info@idetext.se

Tryck: Centrumtryck i Mora AB 2008

Omslagsbild Foto och bildmontage: B Sohlberg

Klubbinfo Växel Bokning

0250-59 29 90 0250-59 29 91

Fax

0250-59 29 95

PRO/shop

0250-59 29 93

Restaurang

0250-59 29 92

Maskinhall 0250-59 29 94 www.moragk.se info@moragk.se

Styrelse: Lennart Sohlberg ordförande Toni Koning vice ordförande Fredrik Larsson sekreterare Sture Hökerud kassör Övriga ledamöter: Tommy Nyström Torsten Gräf Jonas Sahlander Suppleanter: Britt-Mari Ståhlkloo Maritha Gustafsson

Många spelare har undrat vad som hänt på greenerna i slutet av säsongen. Det man har sett det är att det är mycket sand på dem. Efter föregående vintern med all denna is, så tyckte vi att man inte bara kan sitta och titta utan att försöka göra något åt detta problem. I Växjö hade man samma problem för 4 år sedan med att gräset var dött efter en lång tid under is. Då provade man med att täcka greenerna med sand med ett lyckat resultat. Där har man fortsatt med detta koncept. Vi har diskuterat med banarbetarna i Växjö och där har man enbart positivt att säga om denna åtgärd, även om det tar en del tid att utföra. I början av november startade vi med att dressa greenerna med ca 70 ton sand. När vi var klara med greenerna så tog vi även tees med ca 25 ton. Efter avklarad dressning så blev det rejält med regn som tog bort mycket av dressen, så det var bara att göra om en del av arbetet. Det är sådana saker man får vara beredd på. Vad händer med sanden till våren undrar man också. Tanken är att det mesta skall försvinna av sig själv och resten får man sopa upp. Nu korsar vi alla fingrarna och tror på en bra vinter och att resultatet skall bli lyckat så att vi kan komma igång tidigt med gröna greener, direkt efter städdagarna som inte känns så långt borta. Hoppas detta har klargjort varför dressning ligger tjock på greenerna och därmed får vi önska en God Jul med många paket.

Håkan Dahlman Intendent & banchef

www.moragk.se Använd autogiro och betala din spelavgift för år 2009 Låter det tokigt? Nej, det är istället ett suveränt erbjudande till dig som golfare. Du som tycker det är jobbigt att punga ut med årsavgiften för ditt golfande just efter jul har här en möjlighet att dela upp betalningen och ha det klart till säsongen börjar. Kontakta kansliet så hjälper dom dig.

3


Damverksamhet... Vårresa till Karlstad

Även i vinter kommer vi att ha en del aktiviteter som bowling, SPA på Mora SpaSalong och sminkkväll hos Anna på Hårteamet i Orsa.

Under flera år har vi arrangerat en resa till sydliga Vi planerar även att ha stavgång redan nu till Bigitta, 0250-133 32, nejder. Inför nästa år så plamed ryggsäck i Hemus till våren. eller 070-657 21 22 eller på mail neras en resa den 1-3 maj. Om vi får till skidspår på klubben så kommer det att bli några träffar med brasa i någon av våra slogbodar. Korv till grillning och varm choklad får du ta med dig själv. Detta kommer du att få mail om när och om det blir aktuellt. Och givetvis på Mora GK:s hemsida. Du som inte har tillgång till dator kommer att bli uppringd eller meddelad per post. Sminkkurs hos Anna i Orsa kommer att bli den tisdagen den 7 april kl 18.00. Du kan anmäla dig

bigitta@sohlberg.nu. Info kommer även i nästa Klubbsnack. Mer aktiviteter presenterar vi i nästa Klubbsnack. Vi vill tacka er damer för den här säsongen och ett stort TACK till våra duktiga banarbetare, kanslipersonal och inte minst, ”Stumpan”.

HCP-match segrare 2008 Marcus Wikberg

Stort GRATTIS till er båda!

Årets julklapp -en upplevelse!

Anmälan senast 16 januari 16 februari 16 mars

Ge dina nära och kära härliga klappar från Mora SpaSalong! Julklappserbjudande: Massage eller valfri spabehandling i form av en värdecheck. Vi har även spikmattor till försäljning. Skönt för trötta ryggar!

Hos oss är det levande personer som svarar när du ringer. Inga frustrerande knappval för att komma vidare. Ett telefonsamtal räcker, sedan ordnar vi din golfresa • •rätt resa till bäst pris• •

Varmt välkomna till oss på Mora SpaSalong!

Caroline & Susanne

När service har bet ydelse

0250-158 15

Boka din resa hos Resecity! Boka din resa hos Resecity! 4

Thomas Olsson

Bigitta, Elsie, Solweig, Agneta och Kerstin

Du som känner för bowling i trevligt sällskap, anmäl dig till Solweig, tel 427 60. Datum 19 januari 18 februari 19 mars

www.moragk.se och i nästa Klubbsnack.

KM-match segrare 2008

God Jul och Gott Nytt År! önskar vi er alla!

Orsa Bowling

Se mer information på hemsidan

0250-178 99 moraspasalong.se

Klubbsnack 2008-4  

Bli en bättre golfare, gå på gym Kolla in damernas vinteraktiviteter Tidning för medlemmar i Mora Golfklubb Årgång 17 nr 4-2008 1