Page 7

Classic

Boligejer-

aktuelt Havelære Geografsk Have i kolding har succes med at holde "søndagsskole", hvor interesserede kan høre og se, hvordan de kan blive bedre haveejere. nu, den 18. sept, handler dagen om, hvilke planter, der skal sættes hvor – og ikke mindst, hvordan du lettest undgår ukrudt i haven. se mere på geografiskhave.dk.

Søndag er den dag, hvor der sker flest indbrud på villavejene. Mandag og fredag er de "stille" dage.

er v rø rent Hus p Vi – OG bil

idenyt.dk

K

økkenkværnen er et nemt redskab til hurtigt at komme af med affald fra madlavningen. Organisk affald som kartoffelskræller, kaffefiltre og kyllingeben kværnes af køkkenkværnen, hvorefter det skylles væk med spildevandet. Men mange kommuner er modstandere af kværnen – uden grund, siger en af producenterne. Her er tre gode grunde til at sige ja til kværnene:

kraft

Purejuice hedder slow-juiceren fra kenwood. Den er ikke helt let at samle, men du kan ikke gøre det forkert, så virker maskinen ikke. til gengæld gik det nemt anden gang, og maskinen klarer æbler, ingefær, gulerødder og selleri uden at kny. resterne pulpen - er næsten tør, så bare ét æble bliver til en del saft. Pulpen blev brugt i dej til grove boller – og de faldt i familiens smag! På den måde føles det godt at have brugt frugt og grøntsager rub og stub, så vitaminerne bliver i maden.nem at rengøre. Maskinen koster ca. 2.000 kr. Dyrt, ja, men til gengæld får du meget sundhed for pengene og kram i maskine og udstyr.

1

Hvis flere husstande i kommunen installerer køkkenkværne, vil kommunen få færre udgifter til indsamling og transport af affald.

2

Kilder og foto: Byg-Erfa, Verisure, Plan Organic, Køkkenkværnen.dk m.fl.

Der er syv produkter i den nye Power-serie fra borup kemi. Det kan synes af meget, men hvert produkt har sit speciale, så berettigelsen er til stede. sprayflasken er praktisk, og det er nemt at dosere. vi sender ekstra stjerner efter "Grill & Ovn rens" og "vindues sæbe". Ovnen blev ren, og produktet lugter ikke skarpt. sæben blev prøvet på bilens vinduer – og "filmen" forsvandt sammen med snavs og vand. På badeværelset og i køkkenet blev kalksløret synligt fjernet, med de dertil hørende produkter. alle produkter koster 25 kr. pr. stk.

Den kværner affalD

er v rø Juice p Vi MeD

når affaldet bliver kværnet, vil det ikke længere være fødekilde for rotterne.

3

Det våde affald bliver sorteret fra og afskaffet via køkkenkværnen, så det resterende affald vil have en langt bedre brændværdi.

sOya-lys Hygge og en diskret duft lover Plan Organic, der har pakket "hyggen" ind i miljøvenlige lys, støbt af soya-voks og tilsat essentielle olier. Mere på planorganic.dk

GOD byGGeskik byG-erfa anbefaler guiden bedre byggeskik - huset til dig, der skal istandsætte dit hus. se mere på bygningskulturbutikken.dk. i guiden kan du finde viden og praktiske eksempler på renovering af : ● Facaderner ● Taget ● Vinduer, døre og kviste

September 2016

7

Profile for idenyt

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

Profile for idenyt