Page 61

Classic

▲ Hold øje med kundevognen, når du shopper planter, så du er sikker på, at blomsternes farver klæder hinanden..

Klæd din have i kulører

Indret haven, som du indretter din bolig eller vælger dit tøj. Tag fotos nu, de hjælper dig i foråret.

De Sorte "Huller" I et nyt bed kan planterne " råbe til hinanden". og når du flytter/deler stauder, sker det samme. Sommerblomster er en smart løsning . De fås i alverdens farver, og du kommer langt med en pose frø, når der skal fyldes huller i bedene, indtil stauderne har fået fodfæste, eller du har fundet de helt rigtige planter til dit bed.

B

lomsternes palet omfatter alverdens farver, og de fleste har deres egen skønhed. Det er med andre ord utrolig nemt at skabe en farverig have. Det er også nemt at blive begejstret over en dejlig blomst, når du shopper planter – og så kan havebilledet hurtigt blive temmelig broget. Der skal ikke meget til for at få system og skabe en mere rolig og harmonisk have, hvor farverne spiller sammen i stedet for at spille mod hinanden. Det har overraskende stor effekt.

Find din farve Der findes ikke nogen opskrift på det perfekte bed. Smag og behag er forskellig. Når det gælder om at skabe harmoni, handler det i højere grad om at vælge sin linje, og så holde sig helt konsekvent til den. Hvis du har besluttet dig for, at bedet skal være blåt og lyserødt, kan bare en gul blomst vælte læsset. Stauderne er havens farvelade og nøglen til at skabe smukke, gennemkoordinerede bede. De findes til alle årstider og i alverdens farver, og hvis kombinationen ikke sidder lige i skabet, som du havde

forestillet dig, da du plantede dit bed, kan du grave den fejlplacerede staude op og flytte den til et andet sted i haven, hvor den passer bedre ind.

Tone i tone eller kontrast Det er både sjovt og spændende at eksperimentere med farverne, til du finder den kombination, du selv synes er perfekt. Det kan være tone i tone-løsninger, hvor du fx kun planter blå blomster i et bed. Vælger du tone i tone, er det vigtigt at huske at tænke på planternes struktur samtiFortsættes næste side

Profile for idenyt

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

Profile for idenyt