Page 12

Classic

PLAST

1

Super vejrbestandig – også ved havet

Fås i mange farver og med lang garanti.Plasttagrenden er en flot løsning, der holder i mange, mange år. Den er nem at sætte op – også som gør det selv-projekt. ● HoldbarHed: Tagrender af plast er super holdbare og kan købes med 25 års garanti mod fabrikations- og materialefejl med lækage til følge. ● Udtryk: Plasttagrender er flotte og stilrene og findes i mange farvenuancer. ● Montering: Saves over med en fintakket sav. Huller til nedløbsrør mv. saves ligeledes med fintakket sav. Monteres med en særlig lim, der går i forbindelse med tagrenden og gør limsamlingen ekstra stærk og stabil. ● VejrbestandigHed: Plast bliver ikke påvirket af luftforurening og saltholdig luft i kystområder. Plast korroderer eller ruster ikke og går ikke i forbindelse med andre materialer og kan bruges til alle tagkonstruktioner. Plast tåler ekstremt lave temperaturer og store is- og snebelastninger uden risiko for frostsprængninger. ● Miljø: Plastmaterialet indeholder ikke blødgørende stoffer eller tungmetaller, som er skadelige for miljøet. Du kan aflevere alt overskudsmateriale fra opsætning eller udskiftning på genbrugsstationen, og materialet kan genanvendes i produktionen af nye produkter.

● gør det selV Plast er meget let at arbejde med og renderne er enkle at montere for alle. ● Materialepris: ca. 8.000 kr.

stjernerne viser dig, hvor nemt det er at "gøre det selv"  12

September 2016

Overfladebehandlet

ALUZINK

2

STÅL

Smuk meleret overflade og en økonomisk løsning. Tåler dårligt havluft

Aluzink har en blank meleret overflade, som bevares i mange år. Det er en økonomisk løsning, der har stålets styrke. Overfladebelægningen i aluminium og zink sørger for stor modstandsdygtighed mod korrosion. Samtidig har zinken også en evne til at hele mindre ridser i overfladen. ● HoldbarHed: Tagrenden er meget solid og kan købes med 15 års garanti, der dækker korrosionsskader med lækage til følge. Bemærk: Du bør ikke vælge Aluzink tagrender, hvis du bor tæt på kysten eller har glaserede/ engoberede tagsten eller glat ståltag.

● Udtryk: Den flotte melerede zinkoverflade giver et elegant og klassisk udtryk. ● Montering: Klikkes fx sammen med gummi-samling eller med lim (hvis du ønsker ekstra stærke og tætte samlinger.) Skæres med en nedstryger (aldrig en vinkelsliber). Kan ikke loddes. ● VejrbestandigHed: Aluzink kan klare de største udfordringer i det danske vejr. Saltholdig luft i kystområder øger dog risikoen for rust og forkorter tagrendens levetid. ● Miljø: Aluzink kan afleveres på genbrugsstationen og derefter genbruges til nye produkter.

✷✷✷

● gør det selV Aluzink er let at arbejde med, men kræver lidt flere kræfter ved skæring og håndtering end fx plast. ● Materialepris: ca. 8.000 kr.

✷ = neMT ✷✷ = OKAy ✷ ✷✷ = uDFOrDring

3

Stål med ekstra beskyttelse og lang levetid

Ståltagrender findes med en ekstra stærk beskyttelse af en blanding af magnesium, aluminium og zink. Det oxidlag, der dannes på overfladen, giver tagrenderne en unik beskyttelse mod korrosion. Samtidig er overfladebelægningen selvhelende ved ridser og snitflader. Overfladen bliver lidt mørkere grå med tiden. ● HoldbarHed: Tagrenden er meget solid og kan købes med 25 års garanti, der dækker korrosionsskader med lækage til følge. ● Udtryk: Ligner zink og har samtidig stålets styrke og udtryk af gedigent håndværk. ● Montering: Klikkes sammen med gummisamling eller med lim (hvis du ønsker ekstra stærke og tætte samlinger.) Skæres med en nedstryger (aldrig en vinkelsliber). Kan ikke loddes. ● VejrbestandigHed: Kan modstå store regnskyl og snemængder, blæst og hård kulde. ● beMÆrk: Du bør ikke vælge tagrender i stål, hvis du bor tæt på vestkysten eller har glaserede /engoberede tagsten eller glat ståltag. ● Miljø: Stål kan afleveres på genbrugsstationen og genbruges til nye produkter.

✷✷✷

● gør det selV Stål kræver lidt flere kræfter ved skæring og håndtering end fx plast. Tagrenderne fås i "klik-systemer", som er nemme at montere.

P R I SetEi.f.t.RetnetpElans

● Materialepris: ca. 9.000 kr.

er beregn nx 18 m tagre parcelhus: 2 bsrør og der, 2 nedlø le og e alle fittingsd tilbehør. idenyt.dk

Profile for idenyt

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

Profile for idenyt