Page 11

Classic

Tagrenden rammer huset ind TIPS!

Stil stigens ene dejern, ben op ad et ren r tagrennår du montere ker på den. Så er du sik e ikke at beskadig tagrenden.

Ståltagrender fremstår gedigne og holder i mange år.

Plast, zink, kobber, stål ... tagrender findes i mange materialer, udtryk og farver. Her får du overblik over mulighederne.

T

agrenden er en vigtig del af din boligs udtryk. Ligesom rammen om et billede, fuldender den facaden og giver huset karakter. Derfor er det helt afgørende, at stil, farve og materialer passer ind i omgivelserne. Moderne tagrender findes i mange forskellige farver og materialer– og kan blive en spændende bygningsdetalje. Samtidig skal tagrenderne naturligvis effektivt kunne lede regnvandet bort fra huset. Og her er det vigtigt at huske, at du bygger for fremtiden. Dit hus skal holde i mange år – og én ting er sikker: Fremtiden bliver våd.

Alle klimamodeller spår mere og kraftigere nedbør i de kommende år. Det stiller nye krav til dit byggeri og – ikke mindst – dine tagrender. De skal holde længe, de skal holde til mere, og de skal dimensioneres til mere vand. Nogle tagrendesystemer er ekstra dybe og kan derfor lede op til 15 pct. mere vand bort end andre. Under alle omstændigheder er det aktuelt, at du undersøger, om det er tid at gå en størrelse op, hvis du skal i gang med at udskifte tagrenderne. Tekst og fotos: Lise Mortensen Høy, Plastmo, Lindab, m.fl. Fortsættes næste side

Profile for idenyt

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

idényt nr. 7 - September 2016  

Danmarks største hus- og have magasin

Profile for idenyt