Page 1

2


II


"Two roads diverged in a wood, and I -I took the one less travelled by, and that has made all the difference." (Robert Frost)

Förord

I slutet av 1900-talet påbörjade jag min akademiska resa och det har runnit en hel del vatten under broarna sedan dess. Föga anade jag då att mina högskolestudier skulle leda mig till en bomullsfarm i centrala Australien, till lärarjobb i norra Kina och till den förförande sola i Karlstad. Jag som inte ens ville lämna Gävle på den tiden... I denna digitala CV kommer jag att presentera mina erfarenheter de senaste 15-20 åren. Studiemeriter varvas med arbetslivserfarenheter; kurser i jungiansk psykologi kryddas med internationella projekt. Framförallt hoppas jag förmedla en känsla för vem jag är. Hör av dig om du vill veta mer om mig! Ha det gôtt!

III


Arbetslivserfarenheter 2005-2011

JB-Gymnasiet, Karlstad

Arbetslagsledare/Gymnasielärare Mitt beslut att börja jobba vid JB-gymnasiet i Karlstad var avgörande på flera olika plan, både professionellt och privat. Här har jag fått möjlighet att utvecklas i min yrkesroll som både lärare och arbetslagsledare. Tack vare JB har jag dessutom träffat några av mina bästa kompisar. Och min älskade flickvän! Arbetslagsledarrollen * Ansvarat för pedagogisk utveckling på skolans medieinriktade program. * Ansvarat för projektet E-Mag som låter elever resa ut i Europa och driva en webbtidning med skolor i Italien, Spanien och Tjeckien. * Ansvarat för fortbildning för skolpersonal i PBL samt Entreprenöriellt lärande. * Ansvarat för skolans kvalitetsarbete i form av lokala arbetsplaner, kvalitetsredovisningar samt utbildningsplaner. * Arrangerat filmfestival i Karlstad tillsammans med tre andra gymnasieskolor. * Utvecklat marknadsföring av programmet i form av bland annat två Youtube-kanaler, webbtidningar, nyhetsbrev, Facebookgrupper, Prezi-publiceringar, Flickr-publiceringar samt Issuu-publiceringar.

IV


Lärarrollen * Gymnasial undervisning, Engelska och Svenska. * Uppskattad och respekterad lärare bland både kollegor och elever. * Utformat en arsenal av undervisningsmaterial, som rollspel, filmprojekt, Jeopardy, värderingsövningar och ämnesövergripande projekt. * Utformatt uppgiftsbeskrivningar och bedömningsmatriser. * Utformat flera programinriktade uppgifter (såsom film, foto och text). * Utformat och drivit JB Karlstads engelska webbtidning sedan 2008. * Utformat avtentningsmaterial i Engelska.

V


VI


2003-2005

BrobyGrafiska, Sunne Gymnasielärare

När jag var omkring 13-14 år var jag på semester i Sunne. Sista kvällen på semestern spelade jag och min far golf på Sunnes vackra golfbana - och vi spelade sagolikt bra! Så när jag 2003 blev erbjuden arbete vid BrobyGrafiska i Sunne så nappade jag omedelbart på erbjudandet. Tänk hur mycket en lyckad golfrunda kan påverka ens liv! Ansvarsområden BrobyGrafiska * Gymnasial undervisning, Engelska och Svenska. * Klassföreståndare gymnasiet. * Vuxenundervisning, KY-engelska. * Vuxenundervisning, Reklam och Copy.

ERIK AXELSSON

* Ämnesansvarig KY-engelska och samtliga kurser svenska/engelska på gymnasiet.

PERSONLIGA EGENSKAPER Ansvarsförmåga Personligt ledarskap Initiativförmåga Kreativitet Kommunikativ kompetens Samarbetsförmåga Social kompetens

VII


2005-2007

dd&p, dpers ab, mikael ölund ab Språkgranskare, översättare

Under några år ägnade jag mig åt översättning och språkgranskning åt IT-företag. Det var före detta studiekamrater till mig som behövde hjälp med språkgranskning och översättning av bland kontrakt, projektböcker och hemsidor. Huvudsakliga uppdrag * Översättning/språkgranskning av hemsida (www.ddp.se). * Språkgranskning av IT-boken "Project Workstorms and Docuguide". * Språkgranskning av IT-boken "Testledning - Inspirerande testerfarenheter".

Septermber 2001-Januari 2002

Atlantis Relocations, Sydney Flyttman

Den 11 september 2001 åkte jag och en av mina barndomskamrater till Australien för att leva livet! Valet av flygdatum var kanske inte det bästa men snacka om makalös upplevelse! Vi finansierade delvis resan genom att arbeta som flyttkarlar i Sydney med omnejd. Här lärde jag mig framförallt vad hårt kroppsarbete innebär. Och värdet av en god natts sömn.

VIII


Juni 2001-Augusti 2001

English First, Harbin, Kina Engelsklärare

Tjugofyra år gammal och ganska osnuten begav jag mig till norra Kina - inte långt från Mongoliet - för att pröva på lärarprofessionen. Under nära tre månader fick jag lära mig vad det innebär att vara västerlänning i ett kinesiskt klassrum. Den största kulturella krocken? Att kineser inte respekterar kösystemet.

1998-2001

Gävlebockens Ljus, Gävle Ljustillverkare

Under slutet av 1990-talet var jag delaktig i familjeföretaget Gävlebockens ljus. Det var min systers man som drev företaget med ambitionen att skapa en symbol för Gävle, vilket resulterade i ett ljus utformat som en Gävlebock. För mig innebar detta extraknäck ett välkommet tillskott till den annars skrala studiebudgeten. Gävlebockens slogan? "Jag brinner för dig"!

1999-2001

Max Hamburgerrestaurang, Gävle Affärsbiträde

För att ytterligare dryga ut min ekonomi under studietiden arbetade jag under några år på Max hamburgerrestaurang. Här lärde jag mig mycket om stresstålighet och att arbeta i team. Min största framgång? När jag utnämndes till "Årets Grillkung"!

IX


Studiemeriter Examina 2003

Uppsala Universitet * Gymnasielärarexamen, Svenska och Engelska, 300 poäng

2001

Högskolan i Gävle * Filosofie magisterexamen, Engelska, 382,5 p * Filosofie kandidatexamen, Litteraturvetenskap, 382,5 p

Totalt Antal Högskolepoäng:: 537 poäng

X


XI


2011-pågående

DATORKUNSKAPER

Autodidaktiska studier i cs5 ADOBE

Photoshop Premiere Pro InDesign Illustrator After Effects Dreamweaver

ÖVRIGA PROGRAM

Office Windows Mac OS

2008

5-dagars internutbildning jb * Internkurs i Entreprenöriellt lärande

Entreprenöriellt lärande ”Ett förhållningssätt till lärande som syftar till att ta fram elevers naturliga nyfikenhet, handlingskraft och initiativförmåga.”

XII


2005-2006

Karlstads Universitet * Retorik, 15 poäng * PBL, 7,5 poäng

2002-2003

Lärarhögskolan i Uppsala * Pedagogik, 60 poäng

2002

Uppsala Universitet * Svenska språket/Nordiska språk B, 30 poäng * Bibeln och skönlitteraturen, 7,5 poäng * Vetenskapsteori, 7,5 poäng

XIII


1997-2001

Högskolan i Gävle * Företagsekonomi, 34,5 poäng * Engelska A-D, 120 poäng * Ytterligare studier i engelska, 45 poäng * Litteraturvetenskap A-C, 90 poäng * Litteraturvetenskap D, 7,5 poäng * Nusvenska, 30 poäng * Datavetenskap, 30 poäng * Jungiansk psykologi, 30 poäng * Myter, symboler, riter, 15 poäng * Vetenskapsteori, 7,5 poäng

"Erik Axelsson is an intellectually vibrant kind of student. His excellent language proficiency skills combined with his commitment and dedication always bear excellent study results." - Dr. Alan Shima, Högskolan i Gävle, rekommendationsbrev, 2001

XIV


ERFARENHETER

FYRA SNABBA Militärtjänstgöring i Östersund 95-96 Körkort sedan -96 Högskolestipendiat Goda referenser

V V V V

Erik Axelsson, 1976-11-24 Email: identitet76@gmail.com Tel: 073-573 20 51 Östra Torggatan 9, 652 24 Karlstad

XV


XVI


XVII


XVIII

Erik Axelssons CV  

En CV jag utformade i Indesign hösten 2011.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you