Page 1

Een uitgave van de Kamper Oranje Vereniging

ranje KRANT

27 apr 2018

Biodiesel Royal Obstacle Run

Heel veel activiteiten waaronder: Stoel / Lampionoptocht at Sea / Muziekplein de VDK / Koninklijke Spelen Woning / Straatparade

Meezingfestijn

AH Lovinkstraat - Weever BMX Freestyle Event

Vier Koningsdag in Kampen!

il

BPD / Taptoe


Het is inmiddels 73 jaar geleden, maar ook dit jaar kun jij weer meelopen met de sportieve herinnering aan de bevrijding van Kampen in 1945!

Scholieren

ag

dinsd

il r p 7a

1

uur 7:00 roek 1 g nb van aan rk Hage a p rt spo

Doe ook mee! Net als in het voorgaande jaar zal de Scholieren Bevrijdingsloop plaatsvinden op de atletiek-baan van AV Isala ’96. Deze is te vinden op het Sportpark Hagenbroek in Kampen. Een echte

In de afgelopen jaren konden we steeds weer meer deelnemers begroeten voor deze sportieve herinnering aan de bevrijding van Kampen in 1945. Vorig jaar deden er ruim 1000 kinderen mee, maar er is ruimte voor nog meer deelnemers. Wij hopen dan ook dat er veel scholieren enthousiast zijn geworden om dit jaar weer mee te doen. Bij de scholierenloop is er voor de eerste drie binnenkomers in elke leeftijdscategorie een prijs. Alle anderen kinderen krijgen een herinneringsmedaille.

Net als voorgaande jaren lopen de jongens en meisjes 1000 meter. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de schoolestafetteloop, waarbij per school 5 kinderen achter elkaar 200 meter lopen. Elke school kan met één team hieraan deelnemen. Wij hopen dit jaar weer veel lopers en loopsters op de atletiekbaan in actie te mogen zien, zodat we er samen weer een groot en sportief evenement van kunnen maken.

A NI SAT

I E

RG

O

atletiek-accommodatie die garant staat voor een geweldige sfeer.

BEVRIJDINGSLOOP

I

P

EN

AV

S

AL

KOV BESTUUR Michael Bres (voorzitter) Marcel Honhoff (secretaris) Apeldoornsestraat 53 8266 AK KAMPEN email: secretariaat @kamperoranjevereniging.nl Jaap Pruim (penningmeester) BESTUURSLEDEN Adriaan van den Berg Willem Jan Kroneman Jeep Kuipers Gert Nijkamp Ronald Vos Marijke Kompier LEDENADMINISTRATIE Dhr. J. van den Berg Kamille 13, tel. 332 72 08 EREVOORZITTER B. Koelewijn Burgemeester van Kampen

OPGERICHT 1909

WÄRTSILÄ

A 96 KA

M

donder

dag 31 me i Wärts ilä Genua

kade 8

Power Run

ERELEDEN H.C. Kleemans, Dronten H. Veltman, Kampen J. de Groot, Kampen J. Bultman, Kampen T. de Man, Kampen G. Jansma, Kampen

1 km (6-9 jaar) | 1 km (10-12 jaar) | 5 km | 10 km | 15 km

ONTWERP Idem Dito, Kampen FOTO’S o.a. Richard Tennekes Gerda Kiekebosch (Isala) Willem Jan Kroneman (Bootcamp) Erik Eenkhoorn (DEV) Hilde Scholten (Levende standbeelden)

AANGESLOTEN BIJ DE BOND VAN ORANJE VERENIGINGEN IN NEDERLAND

Wärtsilä Power Run is een sponsor evenement ten behoeve van Isala ’96, Dierenopvangcentrum Edo Hammers en Stichting Aangepast Sporten Kampen. De start en finish zijn bij het Wärtsilä Distributiecentrum, Genuakade 8 in Kampen (Zuiderzeehaven). Inschrijving uiterlijk voor 30 mei 2018. Voor meer informatie: www.avisala96.nl/WartsilaPowerRun

Loop mee en zet je kracht in voor het goede doel!

2 2


Bort Koelewijn, Burgemeester van Kampen

KONINGSDAG 2018 Wanneer ik door Kampen loop, voel ik dat het bijna Koningsdag is. In de straten wapperen rood-wit-blauwe vlaggetjes, etalages kleuren oranje en in schuren, garages en loodsen wordt hard gewerkt aan wagens voor de lampionoptocht. Koningsdag verbindt: met elkaar maken we er iets moois van. Voor even telt het niet wie je bent of wat je doet, maar vieren we samen feest. Dat is voor mij het ultieme oranjegevoel.

Grote gangmaker achter Koningsdag is de Kamper Oranje Vereniging. Al maanden zijn de vrijwilligers druk met het organiseren van activiteiten. Van het regelen van locaties tot het werven van mensen, er moet van alles gebeuren. Dat kost veel tijd en energie, maar het grote feest op 27 april vormt altijd weer een mooie kroon op het werk. Als stad mogen we trots zijn op zo’n enthousiaste club vrijwilligers. Ik weet zeker dat ik daarbij niet alleen spreek namens mezelf, maar namens alle Kampenaren die uitkijken naar Koningsdag. Bedankt! Net als voorgaande jaren heeft de Kamper Oranje Vereniging samen met het bedrijfsleven weer een mooi programma opgesteld. Er is van alles te doen voor jong en oud. Deze krant biedt een overzicht van alle activiteiten.

Koningsdag zelf staat in het teken van onder meer de Royal Obstacle Run, de Koninklijke Spelen in de Oudestraat en het Meezingfestijn op de Nieuwe Markt. We sluiten de dag af met de straatparade en het Oranjeconcert in de Bovenkerk. Koningsdag belooft als vanouds weer een dag vol leuke activiteiten te worden. Een dag waarop we samen eten, drinken en lachen. Oranje kleren aantrekken. En rood-wit-blauwe strepen op onze wangen tekenen. Een dag waarop we met elkaar een toost uitbrengen op koning Willem-Alexander, die zijn verjaardag viert met heel het land. Met dit feest brengen de koning en koningin mensen dichter bij elkaar en staat het Oranjehuis symbool voor de binding in de samenleving.

Lang leve de koning!

rdag

e dond

26 il apr

5 21:00 - 23:00 uur

Stoel / Lampionoptocht

Traditiegetrouw starten we op de avond voor Koningsdag met de lampionoptocht, waarin familie, vrienden en bekenden de hoofdrol spelen.

Programma

in de Binnenstad en Brunnepe

vrijda

2 apr7 il

12 9 7

11:00 - 12:00 uur

10:30 - 14:00 uur

Royal Obstacle Run

Meezingfestijn

11:30 - 17:00 uur

De VDK / Koninklijke Spelen

g

15 11:30 - 17:00 uur

AH Lovinkstraat – WEEVERFreestyle BMX op het van Heutszplein

op de Oudestraat

op het at Sea Muziekplein (Nieuwe Markt)

powered by Biodiesel, in het Stadspark

21 16 13:00 - 18:00 uur

Het at Sea / Muziekplein

16:00 uur

21

Feestconcerten bij de woonzorgcentra in Kampen

op de Nieuwe Markt

DE ORANJEKOEK STAAT VOOR U KLAAR… Op Koningsdag staat om half elf koffie, thee en oranjekoek voor u klaar op de Nieuwe Markt! Kinderen kunnen zich laten schminken en losgaan op een springkussen. Leden en niet-leden van de Kamper Oranje Vereniging worden verwelkomd met vrolijke muziek. Zo begint op 27 april weer een feestelijke dag met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Michael Bres, voorzitter KOV

18:45 - 22:00 uur

Straatparade en Taptoe in de binnenstad van Kampen

Waarom die nadruk op leden en niet-leden? Nou, de KOV is geen evenementenbureau, gesubsidieerde instelling, overheidsinstantie of bedrijf. KOV staat al 109 jaar voor Kamper Oranje Vereniging. De leden van deze vereniging zetten zich vrijwillig in om jaarlijks met, door en voor elkaar een mooi Oranjefeest te organiseren. De afgelopen jaren hebben duizenden Kampenaren genoten van de lampionoptocht, straatparade, concerten, optredens, spelletjesfestival, demonstraties en noem maar op. Helaas is slechts een handjevol van deze duizenden Kampenaren lid van de KOV. Daarom gebruik ik dit voorwoord vooral om u op te roepen lid te worden. Kom daarvoor op Koningsdag naar de opening op de Nieuwe Markt. Geniet daar van de versnaperingen en het vertier die de vereniging u aanbiedt en word lid! Of ga naar www.kamperoranjevereniging.nl/lid-worden.

23 20:00 - 22:00 uur

Oranjeconcert DEV in de bovenkerk

De KOV heeft ook dit jaar weer een uitgebreid programma voor u georganiseerd. Dat begint al op 17 april met de bevrijdingsloop en met de lampionoptocht op 26 april. Vervolgens is er op Koningsdag een groots en vrij toegankelijk festiviteitenprogramma. De kleur Oranje staat daarbij symbool voor verbinden, saamhorigheid, ontmoeten en vieren. We zijn er trots op dat de festiviteiten georganiseerd worden met, door en voor elkaar en hopen dat u dit net als de voorgaande jaren waardeert. In deze oranjekrant leest u alles over het programma en de fantastische sponsoren die het feest mede mogelijk maken. Namens alle KOV-leden, vrijwilligers, bestuurders, sponsoren en ‘Vrienden van de KOV’ wens ik u heel veel plezier met alle festiviteiten!

En vergeet u niet om lid te worden? Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane


8:$872 21=(=25* $PEDFKWVVWUDDW$-.DPSHQ   JDUDJH#$7.57.QOa$7.57.QO IDFHERRNFRP$7.57..2))(5%$.

Autoverhuur in Kampen

Autohopper ATK Verkoop en Lease Ambachtsstraat 21 . 8263 AJ Kampen . Tel. 038-2022399 . www.atkverkoopenlease.nl

Doublepress is een innovatieve zeefdrukkerij die bekend staat om z’n hoge kwaliteit producten, scherpe prijzen en snelle levering! Wij zijn specialist op het gebied van: Fietstransfers - Stickers - Tattoos - Digitaal printen - Glow in the dark - Spotvernis Glitterlak - Advies

Onze kwaliteit,Ăşw uitstraling! Postbus 367 - 8260 AJ KAMPEN Dieselstraat 15 - 8263 AE KAMPEN Tel.: (038) 337 23 00 - verkoop@doublepress.nl www.doublepress.nl

Als ĂŠĂŠn van de grootste binnenstedelijke ontwikkelaars van Europa is BPD op dit moment actief in en rond de historische centra van dorpen en steden waaronder de gemeente Kampen. Het werk op deze locaties is complex, vraagt om zorgvuldigheid en respect voor het verleden. Ons inlevingsvermogen en onze gedrevenheid maken het mogelijk stadsprojecten te ontwikkelen die qua duurzame ontwikkeling, denk aan wateropgave en klimaatadaptatie, innovatief en ambitieus zijn. Van alles wat we presteren en leren in Europese steden, profiteren ook onze projecten in uw gemeente.

Morgen klus ik in Reeve www.mo r ge ni nreev e.nl


De BOV en KOV organiseren al vele jaren de lampionoptocht in Kampen. Elk jaar weer worden we verrast door het aantal deelnemers en de kwaliteit van de wagens, karren en fietsen en het enthousiasme van de kinderen. Ook dit jaar zal er weer een kleurrijke stoet met versierde wagens, skelters, fietsen en dergelijke door de binnenstad van Kampen trekken. Dit is een prachtige traditie waar de Kamper kinderen met heel veel plezier aan terug denken zoals op de foto’s van deze pagina is te zien.

STOEL L ampionoptocht

donderd

ag

26 apr

il

aanvan

g 21:00 - 23:00 binnen uur stad Ka en Brun mpen eppe

Iedereen mag meedoen met de lampionoptocht. Inschrijven van te voren is niet nodig, dit kan op de avond zelf. Het hoeft niet allemaal groot te zijn als het maar mooi verlicht en kleurrijk is. Hoe langer de stoet hoe mooier. Deelname is gratis, iedereen krijgt startgeld en er zijn leuke geldprijzen voor de winnaars te verdienen.

Versier je fiets, skelter of kar en loop mee in de lampionoptocht! B-groepen Zorg er voor dat je uiterlijk om 20:30 uur bent ingeschreven bij de organisatie (hoek Groenestraat/Meeuwenweg). We vertrekken vanaf 21:00 uur.

De route voor de kleine groepen, B-groepen, begint op de Meeuwenweg. Aanmelden bij de organisatie hoek Groenestraat/Meeuwenweg. Graag aanwezig zijn om 20:30 uur.

Prijzen

Praktische informatie deelnemers A-Groepen De route voor A-groepen start vanaf de Burgwal (Kalverhekkenbos, Burgwal). Deelnemers moeten vanaf de Noordweg via de Hagenkade aanrijden en de aanwijzingen van de organisatie volgen. Aanmelden bij de bus van de organisatie nabij de Kalverhekkenbrug voor 20:30 uur. Het beëindigen van de route vindt plaats op de 3e Ebbingestraat (dus vóór de kruising met de Meeuwenweg).

Route Burgwal, Schoolstraat, Oudestraat, Oranjesingel, Wilhelminalaan, Schreiershoek, Sint Jorisstraat, Dr. Damstraat, Hanzelaan, Oostzeestraat, Oranjesingel en 3e Ebbingestraat. Een vriendelijk verzoek aan de bewoners langs de route: plaats uw auto deze avond voor één keer ergens anders. U werkt dan mee aan een vlotte doorstroming van de lampionoptocht. Hartelijk dank voor uw medewerking!

5

Alle deelnemers krijgen startgeld en kunnen een geldprijs en een bokaal verdienen. Daarnaast wordt voor eerste prijswinnaars in de A- en B-groepen een wisselbeker beschikbaar gesteld. De prijsuitreiking vindt plaats op 27 april tijdens het Meezingfestijn op de Nieuwe Markt. Kijk voor het complete reglement ook op www.kamperoranjevereniging.nl

Doe ook mee met de lampion-optocht… Hoe langer de optocht hoe mooier!


EYELOVE BRILLEN KAMPEN: KEUZE UIT 350 MONTUREN!

Beoordeeld door onze klanten met een:

HIT THEE ROAD Persoonlijk, snel en open

ndenspecialist in Kampen. Dé universele rs e ggaarage en ban

“Onlangs onze derde tweedehands auto “O gekocht bij Auto RenZ. Dat D dit inmiddels onze derde auto is, gekocht bij dit bedrijff,, zegt eigenlijk al genoeg!”

COMPLETE (ZONNE)BRIL OP STERKTE INCLUSIEF GRATIS OOGMETING! Kom naar ons verkooppunt in Kampen en laat u adviseren! DA Drogisterij Bolwerk Oudestraat 80 8261 CT Kampen Tel. 038-331 3020

Arie uit Kampen

Bril op sterkte Multifocale bril

Multi-plus bril

voor veraf óf dichtbij

met standaard leesgedeelte

met breder leesgedeelte

COMPLEET

COMPLEET

COMPLEET

€49

€99

€149

www.eyelove.nl • tel. 073-800.00.15 (ma-za)

BIJ ONS KRIJGT IEDEREEN EEN KONINKLIJKE BEHANDELI L NG

Kampen - Zwa artsluis Kilbystraat 4 Kampen | 038-331 3241 | Grote Kraner a weerd 23 Zwartsluis | 038 386 8038 | info@vankester e enrenault.nl

All you need is wine...

3 gangen menu Keuze uit de hele menukaart!

Specialist in veelzijdigheid

Voor

€27, 95

Centrale verwarming Aangepast sanitair Service & onderhoud Airconditioning Duurzame verwarming Besparing @DeGrootSchilder facebook.com/SchildersbedrijfdeGroot

Industrieweg 4 Kampen, Tel: 038-3311565

(VER)BOUWPLANNEN? Dromen en ideeën beginnen met een goed advies. r

fysiotraining

fysiotherapie

fysiotherapie manuele therapie

dry needling

Nu ook oedeemtherapie

Zenegroen 29, Kampen (038) 331 48 10 Jan van Arkelstraat 56, Kampen (038) 331 06 56

www.fysiotherapie-west.nl

Bouwkundig, ontwerp- en adviesbureau www.zeinstraenvandijk.nl

Lelystraat 48 | Kampen | 038 331 0945 info@hengst.nl | www.hengst.nl


g

vrijda

2

l i r p 7a

e aan d veld s a r g e tg kuns sbroekw Celle

BIODIESEL Royal Obstacle Run

Op Koningsdag 27 april staat het Groene Hart van Kampen in het teken van de: Bio-diesel / Royal Obstacle Run. De Royal Obstacle Run is een parcours waarbij je onderweg sportieve uitdagingen en obstakels tegenkomt die jij moet overwinnen.

Doe mee! Je kunt je individueel aanmelden of met vrienden! Ga hiervoor naar www.kamperoranjevereniging.nl

7

Dit is de sportieve uitdaging die je voor jezelf of met vrienden/collega’s moet aangaan om jouw eigen en elkaars sportieve grenzen op te zoeken. Haal het maximale uit jezelf en doe mee!

vriendin of team? Geef dit dan aan op het inschrijf-formulier en bij de indeling zullen we hiermee rekening houden. Je kunt daarbij ook je niveau aangeven.

De Royal Obstacle Run start op het kunstgrasveld aan de Cellebroeksweg (ter hoogte van het gemeentehuis) en heeft verschillende startgroepen tussen 10:30 en 14:00 uur.

Kosten Deelname is â‚Ź 2,50 p.p. te voldoen bij de start. De minimumleeftijd is 15 jaar maar je mag ook vanaf 12 jaar mee doen, mits je wordt begeleid door een ouder.

Meedoen? Ga dan naar www.kamperoranjevereniging.nl en schrijf je in. Wil je meedoen met een vriend,

powered by

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 21 april a.s.

the green power


volop ijs en verse friet tijdens Koningsdag ! Oudestraat 92 8261 CV Kampen Tel: 038 - 33 13 193 www.eetwinkelkampen.nl

Verkoop, reparatie en onderhoud van alle kantoormachines Kopiëren, Printen, Scannen zowel in kleur als zwart/wit Lamineren en Inbinden Van A6 tot bouwtekening van beursposter tot clubblad Voor particulier en zakelijk Neringstraat 7, 8263 BG Kampen Tel.: (038) 331 07 90, Fax: (038) 331 07 87 E-mail: info@huismankantoorservice.nl

4&37*$&t,8"-*5&*5t;&,&3)&*%

DE HAGENPOORT WITGOEDSPECIAALZAAK

EIGEN TECHNISCHE DIENST

T (038) 3322225 | OUDESTRAAT 231-235

OOK VOOR INBOUWAPPARATUUR

Neringstraat 2B 8263 BG KAMPEN Tel. (038) 333 23 41 Fax (038) 333 23 45

Dagelijks geopend van 8.30 - 18.00 uur, zaterdags 9.00 - 13.00 uur BREZAN infolijn: 0800 - 19 28 (gratis)

R E S TAU R A N T & E V E N T S

Drontermeerdijk 13 8251 PV Dronten T (0321) 31 66 47 E info@atsea-restaurant.nl I www.atsea-restaurant.nl

BINNENSTAD

Reveille ag

vrijd

ril r p a 27 10:15 uu aan

v

ang

Jong KTK vertrekt vanaf Myosotis Engelenbergplansoen - 1e Ebbingestraat - Ra. Cellebroederweg - La. Vloeddijk Ra. Bolwerk - Ra. Oudestraat - Ra. Botervatsteeg - La. Burgwal - Ra. Graafschap Ra. Bregittenstraat - Plansoenstraat - La. 1e Ebbingestraat - Engelenbergplansoen > einde Myosotis Jong AMDG vertrekt vanaf Open Hof Lovinkstraat - Kenedylaan - La. 1e Ebbingestraat - Ra. Cellebroederweg - La. Vloeddijk Ra. Bolwerk - Ra. Oudestraat - Ra. Botervatsteeg - La. Burgwal - Ra. Cellebroederweg La. 1e Ebbingestraat - Ra. Kennedylaan - Lovinkstaat > einde Openhof


Wat is er mooier dan samen zingend Koningsdag te beginnen? Het is een mooie start van een feestelijke dag met tal van activiteiten. Onder begeleiding van het Orkest van de Muziekbrouwerij gaan Jac, Martin en Ria er een gezellig meezingfeest van maken. Vanaf 11:00 uur kan er uit volle borst worden meegezongen met leuke medleys en natuurlijk ook het Kamper Stedelied en het Wilhelmus. Een heerlijk begin van Koningsdag voor jong en oud met leuke en gezellige meezingers...

Meezing

vrijdag

27 ap ri vanaf

11:00 u ur op d NIeuw e Mark e t

FESTIJN

l

PROGRAMMA 10:30 – 11:00 uur • at Sea Muziekplein (Nieuwe Markt)

Orkest van de Muziekbrouwerij

Dweilorkest De Toestenbolten 11:00 uur • at Sea Muziekplein (Nieuwe Markt)

Opening Koningsdag 11:10 uur • at Sea Muziekplein (Nieuwe Markt)

Start van Het Meezing Festijn met aansluitend Prijsuitreiking Lampionoptocht

• Voorafgaand aan het meezingfestijn gaan we er een mooi feestje van maken! Vanaf 10:30 uur zal dweilorkest De Toestenbolten de stemming op het plein er vast inbrengen. Ondertussen kunnen kinderen zich laten schminken en staat er een springkussen. Vader en moeder kunnen de keel smeren met een kopje koffie en om 11:00 uur openen we Koningsdag en gaan we met z’n allen uit volle borst meezingen met het meezingfestijn!

• • • • • • • •

Ton Kerkhof: bandleider, gitaar en arrangementen Roy Kieftenbeld: drums en arrangementen Han Koek: trombone en arrangementen Huib Torenbeek: saxen Guido Cornet: trompet en bugel Heico Herweier: basgitaar Johnny Fransz: percussie Daan Kerkhof: gitaar Paul de Vroome: keyboards

Medley Hollandse hits Medley van Hollandse klassiekers Medley voor grote en kleine kinderen

vanaf 10:30 uur

Springkussen • schminken • koffie/thee

Zang • Jac Ruiten • Ria van Dijkhorst • Martin Brand

warming up door De Toestenbolten 9

Koor • Iris Kleinbussink • Manon Los • Sarah Ketting • Jos Kalter


DELTA

electronic’s

Noordweg 32 8262 BS Kampen 038 3312493 Internet http://www.Delta-Electronics.nl e-mail: Delta.Electronics@planet.nl Satelliet schotels - Communicatie - meet apparatuur Alarminst.- Scanners - Hobby en Maatwerk electronica

JEANS & CASUALS

CHARLIES 3YHIWXVEEXˆ Tel. 331 48 77

Oudestraat 130 8261 CX tel 3313670

CIGO

sKachels s Vloerverwarming sCV-ketels s/PENHAArden

s$akgoten s$akbedekking s3ANITAIR s$ESIGN radiatoren

Ambachtsstraat 36 | 8263 AK KAMPEN | 6 Lid van

www.jandiender.nl

Erkende installateur en vergunninghouder

De hele dag voor Oranje gebak!

Lovinkstraat 26 8265 BT tel 3313550 Penningkruid 27 8265 EX tel 3332970 Kampen

Installatiebedrijf B.V.

Marcusstraat 3 - Kampen (N50 afslag Kampen Noord) Oudestraat 56 – 8261 CS Kampen Tel. 038-3376495

Kampen - Oudestraat 66 Telefoon 038 - 3312329

www.vanschellenautos.nl

loodgieterswerk verwarming elektra airconditioning dak- en zinkwerk

Ambachtsstraat 25-A info@boerenvanveen.nl

KAMPEN 038 331 28 00

Geerstraat 29 8261 HL Kampen www.slaapadviesvandijk.nl

www.boerenvanveen.nl

VAN WINSUM B.V.

Loriéstraat 4 8265 WX Kampen T 038-3316161 F 038-3324239 E info@vakgaragevanwinsum.nl www.vakgaragevanwinsum.nl

“Onze bedrijven staan midden in de maatschappij. Onze medewerkers en klanten zijn allemaal betrokken bij verenigingen, stichtingen en goede doelen. Wij dragen daarom graag ons steentje bij om dit mooie evenement te organiseren in de stad.” Deze bedrijven zijn onderdeel van de VDK Groep:


Ter hoogte van het van Heutszplein staan enkele sfeervolle en authentieke Foodrucks waar je terecht kunt voor lekkere hoogstandjes.

Foodtrucks Wat is een foodtruck? Een foodtruck is een mobiele keuken van waaruit eten en drinken kan worden geserveerd. Het aanbod kan variĂŤren van bijvoorbeeld vis/gerookte zalm tot aan broodjes pulled pork. Daarnaast is er op het gebied van activiteiten uiteraard rekening gehouden met kinderen. Zij kunnen zich op het van Heutszplein volop vermaken op de klimwand of bij het Freestyle BMX Event.

g

vrijda

l i r p 7a

2

het ur op u 0 3 : f 11 e vana in van d ple r e ne skaz Stad

VAN DIJK BIKES

Klimwand

De echte avonturiers staan voor een grote uitdaging, het beklimmen van de klimrots! Deze rots is ruim 8 meter hoog en heeft meerdere klimroutes, van gemakkelijk tot moeilijk. Kies een zijde en ga de uitdaging aan. Lukt het jou deze klimrots te bedwingen?

Heerlijk eten terwijl de kinderen zich vermaken! 11

Code oranje! We wensen jou een Oranjezonnige Koningsdag!

grafisch ontwerp en communicatie

w w w.idemdi to k a m p en . n l


Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben hulp nodig van alle kinderen bij ‘De VDK Koninklijke Spelen van Kampen!’ Ontdek de leuke spellen, spannende uitdagingen en sportieve activiteiten op de route langs vier Koninklijke thema’s.

Beste kinderen van Kampen,

VDK

Ook dit jaar worden er op de Oudestraat de Koninklijke Spelen van Kampen gehouden! Het belooft dit jaar een nog groter en spannender spektakel te worden. Ga voor avontuur in de Ridderzaal en ben je een echte kunstenaar, dan kun je een mooie graffiti maken voor op je kamer! Of probeer eens hoe snel je door de monkeybar kunt gaan of zoek de uitdaging in de grote springkussens. Kom gezellig met je ouders naar de binnenstad, dan maken we er weer een leuke Koningsdag van!

De troon van de kikkerkoning Maxima’s Grabbelton Oranje’s trekbiljart

Van Kesteren’s Koninklijke Koets

Haakse sjoelbak

Alexanders Paardenrace

Zakjes gooien

De bibberkroon

Skelterbaan

Vang de haas

Kinderstormbaan western

Mega Jungle Glijbaan

Gigantisch darten

De Hockey poorten

De vrolijke draaimolen

Spijkerbroek hangen

Balletje in de Korf

Spijkerslaan

Het bal en gaten spektakel

Het roze springkasteel

Het Koninklijke Atelier

De heftige heftruck(jes)

Bungee Basketball

De Swaen Chocololly

De Koninklijke stelten en zakken

Maxima(al) blikken gooien

T-shirts schilderen

De gillende monkey bar

Kazen rollen

Suikerspin maken

Blaaspijp Schieten

Eendjes vissen

Timmerkraam

Klimrots

Schminken

De Graffiti Wall + Car

Koninklijke Spelen Wat is waar?

g

vrijda

Bonverkoop Koninklijke trein route: -------------

l

ri p a 27

De schatkamer

ur

IJSSELKADE

u 17:00 1:30 - aat 1 n a v str Oude

Van Heutzplein

Klimrots

VOORSTRAAT

Draaimolen Skelterbaan

OUDEST

RAAT

BUITENNIEUWSTRAAT

Plantage GEERSTRAAT

Springkussen

Nieuwe Markt

Freestyle BMX

BOVENNIEUWSTRAAT

Levende standbeelden

Bovenkerk

Jeugdbrandweer BURGWAL

Voor de allerkleinsten

Foodtrucks

Voor de allerkleinsten zijn er de skelterbaan, de draaimolen en de paardenrace. Doe mee met leuke spelletjes of zoek een leuk cadeautje in de grabbelton.

Ga voor avontuur in de Ridderzaal Spelen met een heuse heftruck of toch liever een rots beklimmen? Of stap in een stoere skelter op de skelterbaan. Wordt net als Robin Hood een legende door met een blaaspijp op scherp te schieten.

Jeugdbrandweer

Levende standbeelden

Hoe werkt het?

Stap in een koninklijke wagon en maak een ritje met de Koninklijke trein. Er komt stoom uit de locomotief van de trein en hij fluit om de weg vrij te maken.

Maak jij ook een ritje met de Koninklijke trein?

Je krijgt bij het kopen van bonnen een Koninklijke route- en stempelkaart. Daarop staat waar de Koning en Koningin jouw hulp bij nodig hebben. Bij ieder spel krijg je één of meerdere Koninklijke stempels op je stempelkaart. Heb je 7 stempels of meer verdiend, dan ga je naar ‘De Schatkamer van het Paleis’ waar je een leuke beloning kunt uitkiezen.

sponsor zoetwaren

sponsor monkeybar

sponsor spijkerbroek hangen

sponsor Koninklijke koets

sponsor schatkamer

sponsor heftruckspel

sponsor klimrots

sponsor vrachtwagen

sponsor skelterbaan

sponsor springkussen

sponsor

12 sponsor springkussen sponsor korfbalpalen

sponsor broodjes

sponsor blaaspijp schieten

sponsor ijs


Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben hulp nodig van alle kinderen bij ‘De VDK Koninklijke Spelen van Kampen!’ Ontdek de leuke spellen, spannende uitdagingen en sportieve activiteiten op de route langs vier Koninklijke thema’s.

Beste kinderen van Kampen,

VDK

Ook dit jaar worden er op de Oudestraat de Koninklijke Spelen van Kampen gehouden! Het belooft dit jaar een nog groter en spannender spektakel te worden. Ga voor avontuur in de Ridderzaal en ben je een echte kunstenaar, dan kun je een mooie graffiti maken voor op je kamer! Of probeer eens hoe snel je door de monkeybar kunt gaan of zoek de uitdaging in de grote springkussens. Kom gezellig met je ouders naar de binnenstad, dan maken we er weer een leuke Koningsdag van!

De troon van de kikkerkoning Maxima’s Grabbelton Oranje’s trekbiljart

Van Kesteren’s Koninklijke Koets

Haakse sjoelbak

Alexanders Paardenrace

Zakjes gooien

De bibberkroon

Skelterbaan

Vang de haas

Kinderstormbaan western

Mega Jungle Glijbaan

Gigantisch darten

De Hockey poorten

De vrolijke draaimolen

Spijkerbroek hangen

Balletje in de Korf

Spijkerslaan

Het bal en gaten spektakel

Het roze springkasteel

Het Koninklijke Atelier

De heftige heftruck(jes)

Bungee Basketball

De Swaen Chocololly

De Koninklijke stelten en zakken

Maxima(al) blikken gooien

T-shirts schilderen

De gillende monkey bar

Kazen rollen

Suikerspin maken

Blaaspijp Schieten

Eendjes vissen

Timmerkraam

Klimrots

Schminken

De Graffiti Wall + Car

Koninklijke Spelen Wat is waar?

g

vrijda

Bonverkoop Koninklijke trein route: -------------

l

ri p a 27

De schatkamer

ur

IJSSELKADE

u 17:00 1:30 - aat 1 n a v str Oude

Van Heutzplein

Klimrots

VOORSTRAAT

Draaimolen Skelterbaan

OUDEST

RAAT

BUITENNIEUWSTRAAT

Plantage GEERSTRAAT

Springkussen

Nieuwe Markt

Freestyle BMX

BOVENNIEUWSTRAAT

Levende standbeelden

Bovenkerk

Jeugdbrandweer BURGWAL

Voor de allerkleinsten

Foodtrucks

Voor de allerkleinsten zijn er de skelterbaan, de draaimolen en de paardenrace. Doe mee met leuke spelletjes of zoek een leuk cadeautje in de grabbelton.

Ga voor avontuur in de Ridderzaal Spelen met een heuse heftruck of toch liever een rots beklimmen? Of stap in een stoere skelter op de skelterbaan. Wordt net als Robin Hood een legende door met een blaaspijp op scherp te schieten.

Jeugdbrandweer

Levende standbeelden

Hoe werkt het?

Stap in een koninklijke wagon en maak een ritje met de Koninklijke trein. Er komt stoom uit de locomotief van de trein en hij fluit om de weg vrij te maken.

Maak jij ook een ritje met de Koninklijke trein?

Je krijgt bij het kopen van bonnen een Koninklijke route- en stempelkaart. Daarop staat waar de Koning en Koningin jouw hulp bij nodig hebben. Bij ieder spel krijg je één of meerdere Koninklijke stempels op je stempelkaart. Heb je 7 stempels of meer verdiend, dan ga je naar ‘De Schatkamer van het Paleis’ waar je een leuke beloning kunt uitkiezen.

sponsor zoetwaren

sponsor monkeybar

sponsor spijkerbroek hangen

sponsor Koninklijke koets

sponsor schatkamer

sponsor heftruckspel

sponsor klimrots

sponsor vrachtwagen

sponsor skelterbaan

sponsor springkussen

sponsor

12 sponsor springkussen sponsor korfbalpalen

sponsor broodjes

sponsor blaaspijp schieten

sponsor ijs


1000 m2 groot speelgoed plezier

BrugMedia wenst u een fantastische

KONINGSDAG Mooie foto of leuk bericht? Plaats het direct op

www.brugnieuws.nl Kijk hier ook voor nog meer oranjenieuws Constructieweg 41-1, 8263 BC Kampen Tel. (038) 333 10 27 info@brugmedia.nl - www.brugmedia.nl

INSTALLATIEBEDRIJF

Stoomstraat 9, 8263 AJ Kampen • Tel.: 038-33 163 33

Uw installateur voor advies en uitvoering van werkzaamheden op het gebied van: • Centrale verwarminginstallaties

• Mechanische ventilatie

• Dak-, zink en koperwerk

• Domotica oplossingen

• Loodgieters en Sanitaire installaties

• Elektrische installaties

• Data/telefonie netwerken

Gildestraat 1

Bezoekadres: Zambonistraat 4-b, Kampen | Tel. 038-33 154 51

Ja, ik wil!

Ja, hij wil!

Trouwkaarten

sam samen men kiezen kiezen bij bij

Vertrouwd in veiligheid Energiek in techniek Elektrische Installaties Beveiligings Installaties Zonnepanelen voor woningen, winkels en bedrijven ook voor storingen het juiste adres

BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf

Neringstraat 3, 8263 BG Kampen T 038-3313999 ‡www.vanderweerdelektrotechniek.nl

& je wij nodigen

uit voor de

t– a a r t s k n i v AH Lo Freestyle WEEVER lein

eutszp H n a v t e h op

BMX


Doe jij op Koningsdag ook mee met het AH Lovinkstraat - Weever BMX Freestyle Event op het van Heutszplein? Een heel team van BMX’ers staat voor jou klaar om een geweldige clinic te verzorgen en demonstraties te geven.

vrijdag

27 apri l van 11:3 0 - 17:00 uur van Heu tzplein

Schansspringen met landingskussen Demonstraties van Free-Style Kings Step-fietsen voor de allerkleinsten

AH LOVINKSTRAAT - WEEVER

Freestyle BMX Event

Leer fietscrossen! Op Koningsdag staat er een uidagend BMXpark voor jou klaar, dus pak zo’n coole fiets en doe mee! Tijdens de clinics op 27 april krijg je tips over de juiste techniek en leer je de basisbeginselen van het fietscrossen. Tegelijkertijd zullen verschillende BMX’ers freestyle demonstratie geven met gave tricks en vette sprongen, een belevenis voor jong en oud.

Doe mee met de clinics en krijg tips & trics In samenwerking met:

15


Kamper muziekliefhebbers opgelet! De Nieuwe Markt wordt op Koningsdag voor één dag omgedoopt tot het at Sea Muziekplein en is die middag 'The place to be'. Om 13:00 uur barst het muziekfeest van de Kamper Oranjevereniging los.

at Sea

Muziekplein

g

vrijda

l i r p 7a

2

uur 18:00 kt 0 3:0 ar van 1 ieuwe M N e d op

Het wordt een middag met muziek van Kamper bodem met soul, pop, lekkere gouwe ouwe en heerlijke meezingers. Oftewel: muziek voor het hele gezin. Op Koningsdag is niets te gek en alle ingrediënten voor een groot feest op Koningsdag zijn aanwezig!

Een plein met sfeervolle terrassen waarop u met een hapje en een drankje de hele middag kunt genieten van heel veel muziek! 16


Presentatie:

13:00 - 13:30 uur

Wim Schluter

Maria Goosen, Henk van Mierlo en Frank Andriessen

Programma 13:35 - 13:45 uur

13:50 - 14:20 uur

15:00 - 15:10 uur

Anneke Verstege

16:25 - 16:35 uur

Footloose

Maria Goosen is zangeres bij de band No-brakes en zingt akoestisch met Frank Andriessen en Henk van Mierlo. Maria zingt zowel Nederlandsals Engelstalige nummers.

15:15 - 15:45 uur

Potver3

14:25 - 14:55 uur

Hans Rietkerk en Laura Knul De Stadsgehoorzaal presenteert in samenwerking met Vuur en Vlam produkties de hitmusical Footloose. Een swingende familiemusical met hits als ‘Holding out for a hero’ en ‘Let's hear it for the boy!’

15:50 - 16:20 uur

Jac Ruiten

Een allround zangeres met een dijk van een stem. Zij weet van elke gelegenheid een feestje te maken. Anneke is van alle markten thuis. Van Top 40, Rock naar Nederlandstalig.

16:40 - 17:40 uur

Potver3 is een driemansformatie en speelt zowel Engels- als Nederlandstalige Pop en Rock muziek uit de jaren ’60 tot en met de huidige Top 40. Portver3 bestaat uit: Hanneke Doze (leadvocals en backings), Sascha Raaijman (leadvocals en backings) en Gert Lok (toetsen, gitaar, zang).

Soulmates

Jac Ruiten heeft al vele jaren ervaring als zanger. Al honderden keren maakte hij van een feestje een muzikaal en sfeervol succes! Jac zingt een heel breed repertoire en past zich moeiteloos aan elke situatie aan. Een optreden van Jac is altijd vol dynamiek. Uptempo dansmuziek, meezingers, luisterliedjes, achtergrondmuziek... Voor ieder wat wils.

Een explosie van Soul, Gospel, Rock, Disco en Funk. De muziek van deze 5-mans formatie vindt haar oorsprong in de dansbare muziek uit de Seventies met uitstapjes naar het heden. Kom gezellig naar de Nieuwe Markt en geniet van heerlijke nummers van b.v. Aretha Franklin, Stevie Wonder, John Mayer, Bruno Mars, James Brown, Amy Winehouse, etc... Bandbezetting: John van Dijk (gitaar/zang), Marye van Dijk: (zang/saxofoon), Heico Herweijer (basgitaar/zang), Joop Bosman (drums/zang) en Jenny van Schellen (toetsen).

Het duo Laura en Hans is vrij recent gevormd, dus daardoor fris en met veel recent toegevoegd repertoire. Houdt u van een mooi soulballads en fijne popnummers van vroeger en nu? Kom dan luisteren, het komt allemaal voorbij!


mak e laar s N KAM IEUW I

Bas Diender

PEN!

• • • •

Verkoop Aankoop Verhuur Taxatie

Neem contact op voor een GRATIS waardebepaling van uw w woning!

N

jipinkampen.nl - Vloeddijk d 145 Kampen- 038 332 33 42 - bas@jipmakelaars.nl

BRILLEN LENZEN OOGMETINGEN ZONNEBRILLEN

Live muziek

Oudestraat 228 8261 CA Kampen Telefoon 038 333 44 60 marlinde@hansleurink-optiek.nl

"Trio Raak" vanaf 17.00 uur

MANNENMODE VAN MEDIUM TOT XXXXXXXXL Geerstraat 27 8261 HL Kampen 038 332 67 43

WWW.RMFASHION.NL INFO@RMFASHION.NL

Voor reparatie en verkoop Eigen service dienst Industrieweg 3G, Kampen Telefoon 038-331 34 23 E-mail info@delangewitgoed.nl Internet www.delangewitgoed.nl dinsdagmiddag gesloten

Vloeddijk 52 | 8261 GD Kampen | 06-29554042 | 06-55302633 | www.puurtuinen.nl

Geerstraat 40 8261 HM Kampen 038 333 48 00


Bij de woonzorgcentra en het verzorgingshuis worden muzikale concerten verzorgd. Bewoners van deze centra worden hierdoor betrokken bij de festiviteiten op Koningsdag. Publiek is van harte welkom vanaf 16.00 uur op de locaties.

Concerten WOONZORGCENTRA

Volharding mallet band

Stedelijk Orkest

Broederband

Woon- Zorg- en Dienstencentrum

Woon- Zorg- en Dienstencentrum

Verpleeg- en revalidatiecentrum

De Vijverhof

Margaretha

Myosotis

Koningsdag 2018: een koninklijk concert

Het Kamper mannenkoor heeft een bijzonder (Jubileum)jaar achter de rug. Op 2 januari 2017 bestond het koor namelijk honderd jaar. In een stampvolle Bovenkerk werd op 18 februari j.l. een Jubileumconcert gegeven met medewerkers uit binnen- en buitenland. Bijzonder was het optreden van good-old Arie van Enk met zijn kenmerkende stemgeluid. Ook werd de nieuwe dubbel CD 'Rots der Eeuwen' gepresenteerd en was er in het najaar de Expositie 7000 jaar zangkunst.

Het is voor het Chr. Kamper Mannenkoor 'DEV’ elk jaar een feest om op Koningsdag een concert te mogen verzorgen in de Bovenkerk van Kampen. Een concert waarvan jong en oud kan genieten. Al meer dan 55 jaar werkt DEV op een prettige manier samen met de Kamper Oranjevereniging en is er tussen beide Kamper verenigingen een hechte band ontstaan.

Tijdens het Oranjeconcert 2017 was er een bijzonder moment: het aanbieden van de Koninklijke Erepenning door burgemeester Koelewijn aan 'DEV'. Maximale feestvreugde en Koninklijke waardering voor de 100-jarige zangvereniging.

DEV Oranjeconcert

g

vrijda

l i r p 7a

2

n uur i 20:00 k g n a r aanv Bovenke de

Aanvang Het concert begint om 20:00 uur. Vanaf 19:30 uur gaan de kerkdeuren open. Kaarten KOV leden in de voorverkoop Niet-leden in de voorverkoop Aan de kerk Voorverkoopadressen Fa. Th. Goossen

Primera Hanzehof

€ 6,€ 8,€ 10,-

Oudestraat 130 Lovinkstraat 26 Penningkruid 27 Dr. Damstraat 111

19

vrijda

27 a

g

pril

van 16:0 dive 0 - 17:00 rse z uur org in Kam locaties pen

Chr. Kamper Symfonie Orkest Woon- Zorg- en Dienstencentrum

Amandelboom

Ook het Koningsdag Concert 2018 belooft weer een bijzonder concert te worden. Niemand minder dan de sopraan Elma van den Dool verleent haar medewerking. Ze heeft haar sporen verdient in 'oude' en eigentijdse muziek. Ze maakt van elk optreden een ware belevenis. Het mannenkoor, samen met vaste organist Marco den Toom, kijkt uit naar een hernieuwde samenwerking met deze bijzondere sopraan. Laat u verrassen!


ag

vrijd

il r p 7a

2

ur

:45 u

18 ang

v

aan

Voorafgaand aan de Taptoe presenteren alle Kamper korpsen en de gastkorpsen zich met een straatparade. Tijdens de Woning-Straatparade kan het publiek genieten van een enorme diversiteit aan fanfares, showbands en harmonieorkesten.

WONING STRAAT Parade

Route Straatparade Start: Vloeddijk > over brug > Burgwal > Geerstraat > Oudestraat > Botervatsteeg > Burgwal ... om dan weer terug te keren op de Nieuwe Markt voor de Taptoe!

Deelnemende korpsen Taptoe 20

Jong Kamper Trompetter Korps

Amigo

Kampen

Leiden


De Taptoe in Kampen mag zeker tot één van de sfeervolste taptoes van Koningsdag gerekend worden. Voorafgaand aan de bekende taptoe Kampen zal de straatparade door de Oudestraat weer duizenden mensen op de been brengen en voor veel lokale orkesten vormt deze parade één van de hoogtepunten van het jaar.

BPD Taptoe

De 39e Taptoe Kampen zal ook dit jaar weer over een boordevol programma beschikken. Bovendien zullen het Kamper Trompetter Korps en het Jong Kamper Trompetter Korps hun visitekaartje afgeven. De gehele winter is er hard gewerkt aan een nieuwe show om het publiek nog beter te kunnen vermaken. Korpsen vanuit geheel Nederland zijn uitgenodigd om Koningsdag in Kampen een extra feestelijk tintje te geven.

vrijda

g

27 a aanv

pril

ang Nieu 20:00 uu we M r arkt

De Taptoe: een mooie traditie De Taptoe is een evenement dat weer gratis toegankelijk wordt voor het publiek. Kampen heeft maar liefst 11 muziekverenigingen, waardoor muziek diep geworteld is in onze gemeenschap. Jaarlijks trekken duizenden Kampenaren naar de Kamper binnenstad om een parade van locale, nationale en bovendien internationale korpsen voorbij te zien marcheren.

Samen met de straatparade vormt de Oranjetaptoe in Kampen een niet weg te denken onderdeel van het Koningsdag programma. Na afloop van de drukbezochte straatparade verzamelt het publiek zich op het sfeervolle plein in de binnenstad. Voor de liefhebbers is het advies om er snel bij te zijn! Plaatsen zijn vrij toegankelijk, maar beperkt.

Exempel

Kamper Trompetter Korps

Excelsior

Empel

Kampen

Renkum 21


Het programma van de Kamper Oranje Vereniging is mede mogelijk gemaakt door onderstaande bedrijven:

GEBR. VAN WER RVEN B.V.

op Ko oningsdag open!

Vrienden van Oranje


Vrienden van Oranje de Koninklijke Spelen wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Royal Obstacle Run wordt mede mogelijk gemaakt door:

het Muziekplein wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Lampionoptocht wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Freestyle BMX wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Freestyle BMX wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Taptoe wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Taptoe wordt mede mogelijk gemaakt door:

de Straatparade wordt mede mogelijk gemaakt door:

Steun ook de activiteiten van de Kamper Oranje Vereniging. Word KOV lid voor maar â‚Ź 10,- per jaar. Ga naar:

www.kamperoranjevereniging.nl


www.campenaerkoffie.nl

voor particulieren verkrijgbaar bij :

Hanzeplein

SAMEN VIEREN WE KONINGSDAG! Het Koningsdag programma wordt ook dit jaar weer georganiseerd door de vrijwilligers van de Kamper Oranje Vereniging (KOV). Dit kan alleen dankzij de sponsors en leden van onze vereniging. Voor 10 euro per jaar kan je lid worden en ervoor zorgen dat Kampen ook volgend jaar weer oranje kleurt. Kunnen we op jou rekenen?

Ja!

ik word lid en machtig hierbij de Kamper Oranjevereniging om de contributie (10,- euro per jaar) van mijn bankrekening af te schrijven.

Naam: Adres: Postcode:

Plaats:

E-mail:

Rekeningnummer:

Handtekening:

Deze bon kun je op Koningsdag inleveren bij de KOV-kraam in de Oudestraat.

Word ook lid

Krant van oranje 2018  

De binnenstad van Kampen bruist op Koningsdag! Geniet van de Muziek, BMX fietscros, Obstacle run, Koninklijke spelen, Straatparade, Taptoe.....

Krant van oranje 2018  

De binnenstad van Kampen bruist op Koningsdag! Geniet van de Muziek, BMX fietscros, Obstacle run, Koninklijke spelen, Straatparade, Taptoe.....