Page 1

100 jaar ring leve

en sp

nd


CM-jeugddienst daagt je uit!


Jeugd & Gezondheid wordt (1)

Meer dan 500 vakanties voor kinderen van zes tot jongeren van achttien. Fantastische thema’s en een ongekende sfeer die elk jaar weer voor melancholische kampverhalen zorgen. En bij de ouders het besef dat die jarenlange ervaring van de grootste in zijn soort niet voor niets staat. Ja, dat het spetterend-kwalitatieve vakantieaanbod van Jeugd & Gezondheid er nog altijd staat. Jeugdig. Fris. En met zijn tijd mee. Maar die naam zou anders mogen. Dus… presenteert Jeugd & Gezondheid zichzelf met trots en trompetgeschal als Kazou.

(1)

[Kazou, de, m., De kazou is één van de meest toegankelijke muziekinstrumenten ter wereld. Iedereen kan erop spelen. De kazou klinkt vrolijk en grappig, zeker als je het in groep speelt. Het is een oud instrument dat toch jong en fris klinkt. Menig aanstormend talent leerde muziek spelen op de kazou.]

Bekijk ons vakantieaanbod 2007 reeds op

www.kazou.be


CM-jeugddienst daagt je uit!


De allereerste keer! De geit maakt bokkensprongen en de koe loeit luid. De dieren van de boerderij wachten ongeduldig op de nieuwe vriendjes die op vakantie komen. Voor vele kinderen is het de eerste keer. Spannend... Daar zijn de toffe moni’s al. “Welkom, welkom!” Kijk, er zit een heel grappige tussen, ze is verkleed. Ze vertelt dat jullie gaan zwemmen, vliegen, zingen en springen. Een jongen is zo enthousiast dat hij op de rug van de koe probeert te kruipen. Iedereen lacht. Je bent tussen zeven en tien jaar en je hebt zin in een droomvakantie. Zo eentje boordevol fantasie, leuke vriendjes, knotsgekke moni’s en een vleugje avontuur. Met veel waterpret, een circus en een beetje hocus pocus. Iedereen is verkleed en werkt samen aan een reusachtig zandkasteel dat stand moet houden tegen de zee. Hier zijn de jongsten prinsen of prinsessen, kunstenaars of piraten. Je mag hier altijd spelen, van ’s ochtends tot ’s avonds. Tot je niet meer kan. Om dan met een kop warme chocolademelk te luisteren naar een verhaal over tovenaars, ridders en indianen. Je weet, na het nachtzoentje, dat morgen even fantastisch zal zijn en je droomt van de vriendjes uit je leuke groep. De eerste keer. Zeker niet de laatste.

www.kazou.be


CM-jeugddienst daagt je uit!


Avontuur voor durvers! Snuif de geur van het dichtbegroeide woud op. Proef het angstzweet. Kijk, je groep staat tien meter onder je. Ze moedigen je aan. Nog twee duizelingwekkende passen en ... missie volbracht! Op naar een nieuwe, nog straffere uitdaging.

Je bent tussen tien en dertien jaar en je kickt op avontuur. Je slingert van apenbrug naar death ride. Als een spin klim je langs een steile bergwand omhoog. Je sjort een vlot en trekt er de rivier mee op. De rest van je team volgt in kajak. Jullie durven bijna alles. Hindernissen trotseren, op expeditie trekken, een spannend bosspel met vleermuizen en vampiers. Deze speelvogels zijn niet te stoppen.

De survivalmoni’s doen weer gek tijdens een gigantisch indianenspel. Iemand heeft de slappe lach. Je loopt voor je leven om niet getikt te worden. Je kent het bos als de beste en verstopt je in een geheime schuilplaats. Het wordt donker.

’s Avonds koken jullie op een vuur. Je kijkt naar de sterren. Er worden indianenverhalen verteld. Het is koud maar jullie houden elkaar warm. Dit is écht avontuur…

www.kazou.be


CM-jeugddienst daagt je uit!


Bergen verzetten! Je beste vrienden zitten naast je, op een overhangende rots in de eeuwige sneeuw. Driehonderd meter onder je stroomt een riviertje met ijswater. Iemand die stoer wilde doen tijdens de oversteek verloor net zijn evenwicht. Hilariteit alom, iedereen in een deuk. De berglucht vermengt zich met adrenaline en stroomt door je aderen als je weer aan het klimmen gaat. Langs groene meren en bewegende gletsjers naar een diepe ijsgrot. Bange gezichten en verkrampte spieren. Het is doorbijten en samenwerken om de top te bereiken. Je bent veertien en je wil wat. Geen saaie wandelvakanties maar bergen verzetten in Italië en Zwitserland. Waterskiën, mountainbiken, skaten, snowboarden, skiën, raften of relaxen. Jongens en meisjes amuseren zich te pletter. De moni’s doen er nog een schepje bovenop. Iemand wordt verliefd. Jij alleen weet op wie... In de bergen verleg je non-stop grenzen, samen met andere veertienjarigen. Na een wild watergevecht sluit je de dag doodmoe af onder een sterrenhemel en een beetje vals gezang. Dit zijn de meest intense vakanties die je je kan voorstellen. Dit wordt afkicken.

www.kazou.be


CM-jeugddienst daagt je uit!


Mag het wat meer zijn? Je wandelt met een klein groepje door de zonnige straten van een middeleeuwse stad. Zon kloppen, cultuur snuiven en bruinbakken à volonté; dit is pas vakantie. Bovendien kan een beetje rondhangen goed doen na de actie van de dagen ervoor.

Toen scheurde je met je mountainbike over smalle bospaadjes, sprong je in de diepte tijdens de canyoning en raftte je op een woeste bergrivier. Zon, zee, bergen. Avontuur, natuur en cultuur. Weg stress, weg zorgen!

Je bent tussen vijftien en achttien jaar en voor jou mag het al eens wat meer zijn. Hoe verder van huis, hoe beter. De moni’s zijn als vrienden, de rest van de groep is fantastisch. Een paar meisjes snorkelen tussen de gekleurde vissen, twee jongens proberen te surfen. Ze klungelen behoorlijk, maar houden moedig vol.

Tijdens het sportieve genieten smeed je vriendschappen met jongeren uit alle windstreken. Wat een fantastisch gevoel. Dit nemen ze je niet meer af.

www.kazou.be


CM-jeugddienst daagt je uit!


Iedereen kan mee! Je zit met zijn allen op een slee terwijl het paard ervoor vrolijk hinnikt. Wat een plezier! De toffe moni’s helpen je om aan boord te gaan van de kabellift, honderden meters de bergen in. De volgende dag mag je ontspannen in een bubbelbad. Het is fantastisch om samen op vakantie te gaan.

Relaxen aan zee, zwemmen in openlucht of skiën in de Alpen. Een andere omgeving kan zo’n deugd doen… Iedereen verdient vakantie, ook kinderen en Jongeren Met Bijzondere Aandacht. Want zotte kuren-vakanties op maat, met een bende toffe en goed opgeleide moni´s, vergeet je niet snel…

Maar we hebben je ook graag mee op de gewone vakanties. Een dove avonturier kan gerust mee avonturen gaan beleven in de Ardennen. Een geboren indiaan met een visuele handicap bezorgen we met wat extra inspanningen een onvergetelijke tomahawk-vakantie. En waarom niet met een rolwagen mee op circusvakantie?

Wie je ook bent, je vakantiedromen bespreken we graag.

www.kazou.be


Zorgen voor elkaar,

da’s zorgen voor een goed leven. CM is jarig. Honderd jaar en bruisend van energie! CM investeert graag in haar jeugddienst en is dan ook trots op Kazou. Duizenden vrijwilligers, moni’s en kookploegen, zetten zich keihard in om kinderen en jongeren de vakantie van hun leven te bezorgen. Daar slagen ze al jaren in. Kazou is trots om bij CM te horen. 3,5 miljoen leden in Vlaanderen weten dat ze er een degelijke, persoonlijke service op maat krijgen. En dat CM naast een ziekenfonds ook een gezondheidsfonds is. Jong of oud, gezond of minder gezond, CM is solidair met iedereen. Mooie momenten wil je samen vieren. Moeilijke momenten wil je samen dragen. CM staat altijd voor je klaar. Want zorgen voor elkaar, da’s zorgen voor een goed leven.

www.cm.be


16-

10-

Haachtsesteenweg 579 • PB 40 • 1031 Schaarbeek tel: 02 246 49 73 • kazou@cm.be • www.kazou.be v.u. Alain Florquin

200

6 1 5:3

7:38

Jeugd & Gezondheid wordt Kazou  
Jeugd & Gezondheid wordt Kazou  

De landelijke jeugddienst van de Christelijke Mutualiteiten verandert van naam. Ideeweb verspreidt een brochure onder de CM-leden die uitleg...

Advertisement