Page 1


2

ADVERTENTIE

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

NONSTOP RIOOL 0413 250 197

ONSTOPPERS Ontstoppingswerkzaamheden aan riolering Snel en vakkundig wat veel ongemak bespaart. Altijd kunnen wij nog dezelfde dag langskomen om te helpen met onze moderne gereedschappen en materialen, zelfs de moeilijkste verstopping! Met onze jarenlange ervaring weten onze mannen u op een snelle & nette manier van dienst te zijn.

RIOOLINSPECTIE

speeddate kleuradvies in de winkel Neem je tekening en/of foto´s van je woning mee voor een passend kleuradvies door onze colora-coaches op woensdag 23 januari. Inschrijven via de site, je wordt gebeld voor een tijdstip.

colora uden

Liessentstraat 2D | 5405 AG Uden T 0413 271 587 colora.uden@colora.nl | www.colora.nl ma - do: 9u - 18u | vr: 9u - 21u zaterdag: 9u - 17u | gesloten op zondag

meer inspiratie www.colora.nl

Aanleg en vernieuwing van rioleringen Een oude, verzakte en disfunctionerende riolering kan door ons worden vernieuwd. Alles wat moet worden opengemaakt wordt weer in de oude staat hersteld.

Opsporen lekkage aan riolering & stankoverlast Met de hulp van een rookmachine blazen we rook in de riolering, zodat we kunnen zien waar de rook naar buiten komt. Dit levert tijdwinst op, geeft een duidelijk beeld van de schade en die herstellen wij op professionele wijze. RIOOLINSPECTIE      "#  $ %$ '

Voor Particulieren en Bedrijven

Parallelweg 32 | 5402 GL Uden | 0413 250 197 | WWW.WITLOX. NL


3

LAATSTE NIEUWS

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

Receptie Porcus

Voorbereiding Niet Te Geloven Festival gestaakt

UDEN - De nieuwe jeugdprins van de Knoerissen PorcusXLVII, Michiel Theijsen, wordt zondag in het zonnetje gezet op zijn eigen receptie. Iedereen uit Uden is van harte welkom vanaf 12.30 uur in zaal Market Place.

‘We doen het goed of helemaal niet’

De nieuwe jeugdprins van de Knoerissen is leerling van basisschool de Meent. Deze enthousiaste school gaat zich natuurlijk tijdens de prinsenreceptie weer van haar beste kant laten zien. En Prins Porcus is ook lid van Udi 19 en dus zijn alle voetballers van deze club van harte welkom. Naast de vrienden en familie verwachten de Knoerissen ook nog allerlei verenigingen uit de buurt die Michiel komen feliciteren met zijn benoeming. De prinsenreceptie is de gelegenheid bij uitstek om de jeugd al vroeg in het seizoen kennis te laten maken met de cultuur van jeugdcarnaval. Tot ongeveer 16.00 uur is iedereen van harte welkom om samen met Prins Porcus een feestje te bouwen. Samen met de jeugdhofkapel, de jeugd dansgarde en de jeugd raad van elf, kan er wellicht voor de eerste keer al een polonaise gelopen worden. De entree is vrij voor iedereen.

UDEN - ‘Het niet te geloven festival’, zo luidt de naam van het evenement dat de opvolger zou zijn van TechEvent. Dit nieuwe festival in het weekend van 14 en 15 september zou worden georganiseerd door Initialis, de vereniging van jonge ondernemers en managers. Er is besloten niet door te gaan met de organisatie. “Onze ambitie lag erg hoog. We doen het goed of anders maar helemaal niet”, zegt Jos van Doren. Het Niet Te Geloven Festival zou worden opgebouwd rondom de pijlers Cultuur, Techniek en Sport, waarbij verrassing en beleving centraal zouden staan. De ambitie was om een gratis toegankelijk hoogwaardig publieksevenement te organiseren. “Gezien de

Kantoormanager: Léon de Beer t. 06-51756200 Chef-redacteur: Philip van den Brand t. 06-51497792 Redactie: redactie@udensweekblad.nl t. 0413-253080 Paula van Hout, t. 06-44768158 André van der Linden, t. 342260 Inlevertijden: Redactie: woensdag vóór 17.00 uur Advertenties: donderdag vóór 12.00 uur Media-adviseurs: Wijnand Brouwers t. 06-20345503 Luc Vaessen t. 06-30385249 Rian van den Tillaar John de Visser t. 06-54956043 Klik TV: Verkoop t. 0413-253080 Venstertjes: www.kliknieuws.nl/koopjes Krant niet ontvangen? Laat het ons weten via: www.dewinter.nl/bezorging/bezorgklacht Eindverantwoording: Roland de Winter, t. 0413-266766 Adviseur De Winter media groep: Jan van Esch t. (06) 83579181 / (0413) 339338 Verspreidingsgebied: Uden, Volkel, Odiliapeel, Boekel, Erp, Mariaheide, Mill, Nistelrode, Vorstenbosch, Zeeland. Udens Weekblad is een uitgave van:

Initialis. Dat Initialis wel weet hoe je een groot evenement neer moet zetten, bewees de ondernemersvereniging met het Techevent. Hier een beeld van de laatste editie in 2009.

Uitstel van betaling voor Schoenenreus UDEN - Schoenenreus, één van de grootste schoenenketens in Nederland, verkeert in geldproblemen en heeft donderdag uitstel van betaling gekregen van de rechter. Dat maakte de bewindvoerder van het Udense bedrijf bekend. De medewerkers zijn donderdag geïnformeerd. “Het is slecht nieuws”, meldt een medewerker die het hoofdkantoor aan

Kantoor: Vluchtoord 1 5406 XP Uden t. 0413-253080 f. 0413-261862 udensweekblad@udensweekblad.nl

laagconjunctuur blijkt dat er onvoldoende financiële ruimte is bij subsidieverstrekkers en bedrijfsleven om dit evenement mogelijk te maken”, legt Jos van Doren van de organisatie uit. “We hebben voor ons zelf de lat hoog gelegd in de ambitie een evenement neer te zetten van zeer goede kwaliteit. Sponsoren hebben minder financiële ruimte. Het blijkt in deze tijd niet mogelijk dit neer te zetten zoals we dat voor ogen hebben.” Na een ambitieuze presentatie in Markant zijn werkgroepen met in totaal dertig vrijwilligers van Initialis gevormd. Er was 200.000 euro begroot voor het festival. In oktober kon de organisatie nog melden dat het de onderneming in personeelsdiensten HR5 als hoofdsponsor aan het festival verbonden had.

de Belgenlaan in Uden don-

derdag even na vieren ver-

laat. “Wij weten ook nog niks. Het is onduidelijk wat er gaat gebeuren. Afwachten dus.” Volgens bewindvoerder Geurt te Biesebeek van Aben en Slag Advocaten zijn de financiële problemen te wijten aan een een teruglopende omzet die wordt veroorzaakt door de eurocrisis, de concurrentie van internetwinkels en een teruglopend consumentenvertrouwen. Schoenenreus heeft ruim 200 filialen in Nederland

en België. Er werken ongeveer 1500 werknemers. De winkels en de webshop blijven voorlopig gewoon open voor het publiek. Er wordt onderzocht of en in welke vorm de activiteiten van de Schoenenreus kunnen worden voortgezet. De onderneming verkoopt jaarlijks meer dan 6,8 miljoen paar schoeinen en ruim 3,2 miljoen stuks kleding en accessoires. In 2011 behaalde het concern een omzet van ruim 80 miljoen euro.

Kruisheer Harry Leermakers overleden UDEN- Hoewel zijn vooruitzichten slecht waren, is toch nog onverwacht, is woensdag Kruisheer Harry Leermakers op ‘slechts’ 70 jarige leeftijd overleden. Ten tijde van zijn verhuizing naar Uden werd een zeer agressieve vorm van kanker bij hem geconstateerd en sukkelde hij het laatste jaar met zijn gezondheid. Op 2 januari werd hij onverwacht opgenomen in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, waar hij uiteindelijk overleed. In 2012 vierde hij nog zijn 50 jarig kloosterjubileum in Uden, tezamen met 6 andere jubilerende confraters. Harry Leermakers werd in

Op Noorderslag Noorderslag. Sam Verstraten uit Uden, staat komende zaterdag op Noorderslag onder de naam Sam A La Bamalot. Afgelopen zaterdag gaf De Udense DJ een try out in De Pul in Uden. Voor wie op tijd in Groningen wil zijn, Sam staat tussen 21.15 en 21.55 uur in de binnenzaal van De Oosterpoort. Noorderslag.

Agatha, waarna hij verder studeerde aan de Katholieke Theologische Hogeschool in Tilburg. In 1968 werd hij, samen met enkele confraters, door Mgr. Jan Bluyssen priester gewijd. Hij werd uitgezonden naar Bandung (Indonesië) in 1969 waar hij tot 1980 actief was. Hij kwam terug en werd pastoor in IJsselmonde, waar hij tot de opheffing van die parochie in 1942 geboren in Wintelre, vlakbij Eindhoven. In 1955 startte hij zijn middelbare schoolopleiding bij de Kruisheren in Uden, gevolgd door zijn noviciaat in Neerritter (B) waar hij ook zijn tijdelijke professie deed. Filosofie en theologie studeerde hij achtereenvolgens in Zoeterwoude en St.

1986, verbleef. Aansluitend werd hij actief in het convent in Amsterdam. In 1995 verhuisde hij naar het convent in Nijmegen en werd missieprocurator. Dit heeft hij tot zijn laatste ziekenhuisopname met hart en ziel gedaan. Hij wist de communicatie tussen kruisheren elders in de wereld en het thuisfront te levend te maken. Met Harry Leermakers ver-

liezen de Kruisheren een beminnelijke en gedreven medebroeder. Op maandag 14 januari wordt om 11.00 uur de afscheidsviering gehouden in de Udense Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein 44 in Uden, waarna hij aansluitend wordt begraven op het Kruisherengedeelte van de Algemene Begraafplaats aan de Bronkhorstsingel. Zie ook www.kruisherenuden.nl.


5

UITGAAN

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

Optreden Ruizzz Wintercircus Martin Hanson bij ‘Prins ontvangt’ Topspektakel voor het hele gezin

UDEN - Wintercircus Martin Hanson is zaterdag 12 november om 19.00 uur te zien in Markant Uden.

Vliegende diabolo’s Directrice Arlette Hanson presenteert een gloednieuwe circusshow vol internationale topacts. Prikkelend, onderhoudend en vaak ongeëvenaard. Wat te denken van vliegende diabolo’s uit Taiwan, luchtacrobatiek uit Hongarije en een geweldige hoelahoep act uit Rusland. David Severins, de Nederlandse ‘Lord of the Rings’ verbluft met zijn jongleerkunsten en er zijn lama’s, pony’s, poedels en een unieke act met neusbeertjes! De entree is 14,50 euro.

Na hun onthulling in november lopen Prins Driekus d’n Twidde en zijn adjudanten Philip en JB zich warm voor het komende carnaval. Zaterdag houden zij hun kennismakingsfeestje onder de noemer ‘De Prins ontvangt’. Dit is sinds een paar jaar de succesvolle vervanger van de traditionele Prinsenreceptie. De nieuwe Prins hoopt dat veel Kuussen en Kuussinnen samen met hem de bloemetjes buiten komen zetten tijdens deze feestavond. Coverband Ruizzz speelt populaire nummers uit het Nederlandse genre. Zij brengen die hits met een eigen tintje, maar zeker Wintercircus. Vliegende diabolo’s, luchtacrobatiek, jongleeract en lama’s, poedels en neusbeertjes komen voorbij tijdens het Wintercircus.

Tap 3 onthult prins Heikrikkels MARIAHEIDE - Vriendengroep Tap 3 onthult zaterdag in Mariaheide het nieuwe prinsenpaar van de Heikrikkels. Dat gebeurt in D’n Brak.

toegang is gratis. Op zondag 20 januari wordt het nieuwe pinsenpaar een receptie aageboden, vanaf 11.11 uur in de Krikkelstal.

Eerder op de avond biedt vriendengroep Hartentroef & Schoppen Aas Prins Gertjan d’n Urste en Prinses Sandra een waardig afscheid. Beiden worden geinstalleerd als lid van de Hoge Raad. Het prinsenbal begint om 20.30 uur en de

Bonte Middag Voor de jeugd organiseert c.v. De Keikrikkels zaterdag een Bonte Middag. Het thema van de middag, die om 13.30 uur begint, is ‘Reis door de tijd!’. Het programma vermeldt zang, dans en sketches.

Winterwandeltocht

Boekpresentatie Havik

RP – Stichting JJC Erp houdt op zondag 13 januari de jaarlijkse winterwandeltocht. Men kan kiezen uit afstanden van 6, 12, 20 of 30 km. Ook voor de 24e editie van de Erpse winterwandeltocht heeft de werkgroep wandelen van stichting Jeugd en Jongeren Centrum verschillende routes uitgezet door de fraaie bosrijke omgeving van Erp. Er zijn vier verschillende afstanden: 6, 12, 20 en 30 kilometer. Onderweg zijn controleposten, waar ook warme versnaperingen te verkrijgen zijn. Vertrek De wandelaars voor 6 km kunnen vertrekken tussen 10.00 en 14.00 uur; voor 12 km tussen 09.00 en 13.00 uur; voor 20 km tussen 08.00 en 12.00 uur en voor 30 km tussen 08.00 en 10.00 uur. Finishen kan tot 17.00 uur Start en finish zijn in het JJC aan de Ottenstraat 4. Deelname kost twee euro per persoon. Meer info staat op www.jjc-erp.nl.

Tonproatersavond

VEGHEL – De Nederlandstalige coverband Ruizz treedt zaterdag op tijdens ‘De Prins ontvangt’. Het feest, dat is bestemd voor alle Veghelaren, wordt gehouden in de Koekbouw aan de Noordkade.

Dierenhoeven trappelen door een dikke laag zaagsel op het toneel en topacrobaten suizen door de lucht met salto’s en flikflaks. Wintercircus Martin Hanson brengt ook dit jaar weer écht circus in het theater. Een ruim 2 uur durend gezellig topspektakel voor het hele gezin met een live circusorkest.

Jeugdprinses Mirelle en adjudante Marloes en de Jeugdraad van 11 nemen deze middag afscheid en dragen het stokje over aan de nieuwe Jeugdprins of - prinses. Ook de nieuwe Jeugdraad wordt geïnstalleerd. De middag begint om 13.30 uur. Voor de kinderen tot en met groep 8 en de begeleiders is de entree gratis. Aan andere belangstellenden wordt een vergoeding van twee euro gevraagd.

VEGHEL – Bij Bek Boeken wordt zaterdag 19 januari het boek Havik, geschreven door Marco Kamphuis, gepresenteerd. Een havik zien. Dat is de grootste wens van de 12-jarige jongen om wie dit verhaal draait. En zijn grootste angst is dat zijn ouders gaan scheiden. Op school zijn er spreekbeurten en hardloopwedstrijden, proefwerken en meisjes. En hij bestudeert vogels, want hij is een serieuze kandidaat voor de Nobelprijs voor biologie. Maar er vallen schaduwen over zijn veilige wereld. Een oom overlijdt, een schoolkamp brengt hem in grote verwarring en zijn ouders hebben steeds vaker ruzie. Op weg naar zijn glorieuze toekomst ontdekt hij dat het leven ook tegenslagen kent. Met groot inlevingsvermogen schetst Marco Kamphuis een jaar uit het leven van een opgroeiende jongen. Een ontroerend en herkenbaar verhaal.

VEGHEL – Onder andere Rob Scheepers, Kitty Goverde en Andy Marcelissen treden vrijdag 29 maart op in De Stapperij in Veghel tijdens de tonproatersavond. De zaal is open vanaf 20.00 uur, de optredens beginnen om 20.30 uur. De kaartverkoop voor deze avond start komende dinsdag. Kaartjes kosten € 12,50. Meer informatie: www. destapperij.nl. herkenbaar voor het publiek. Ook diverse muziekkapellen uit Kuussegat en de kerkdorpen laten van zich horen. Uiteraard is er volop gelegenheid om de Prins en zijn adjudanten de hand te schudden. De avond belooft een gezellig voorproefje op de carnaval te worden. De entree in de Koekbouw is gratis en de avond begint om 21.00 uur.

‘Ongezonde dosis humor’ VEGHEL – Cabaretier Silvester treedt zaterdag 12 januari op in de theaterzaal van theater De Blauwe Kei in Veghel. In de Kleine zaal staat die avond een gastproductie door TTT Theaterproducties. Silvester trok een paar jaar geleden de stekker uit één van Nederlands meest succesvolle duo’s, Arie & Silvester. Sindsdien gaat het goed met hem. Zijn solovoorstellingen zijn grappig, indrukwekkend, meeslepend en hilarisch en bieden unieke visuele scènes, interactieve sketches, bloedstollende verhalen, filosofische kwinkslagen en vooral veel, heel veel grappen. ‘In de lift’ is een indringende show met een ongezonde dosis humor. Kaartjes kosten € 15,25. TTT Theaterproducties

Cabaret. Sivester Zwaneveld ( foto: Dim Baars) speelt eveneens zaterdagavond de voorstelling ‘Welkom in het bos’. Een moderne vrouw loopt weg van haar man en neemt een vriendin mee. Het bos in. Een hilarisch stuk met een tragisch randje. De voorstelling begint om 20.30 uur. Toegang kost € 12,-.

Awake en Chick’n Karma in Plock

Marco Kamphuis (1966) is medewerker van NRC Handelsblad en Filosofie Magazine. In 1996 debuteerde hij met de roman De medische encyclopedie, die bekroond werd met de Debutantenprijs. In 1998 volgde de roman Tamara. Daarna verschenen Succes (2001), Een rusteloos leven (2006) en De prijs (2008). De boekpresentatie vindt plaats op 19 januari om 15.00 uur bij Bek Boeken en is gratis toegankelijk. Aanmelden is wenselijk en kan persoonlijk bij Bek Boeken, via tel. (0413) 36 34 11 of via info@bekboeken.nl.

VOLKEL – De jaren 90 herleven aanstaande zaterdag om 21.00 uur in de Plock met Awake en Chick’n Karma. Awake (foto) zorgt voor de vette rocksound van onder andere Eddy Vedder, Kurt Cobain, Metallica en Iron Maiden en wisselt dit af

Kort Nieuws

met een verrassende DJshow, dit alles uit de 90’s. Chick’n Karma is een Rock cover(t)band met de beste alternatieve, grunch, populaire en stevige, maar altijd pakkende rocknummers van Pearl Jam en Creed tot Stereophonics, Kings Of Leon en Foo Fighters. De entree is vijf euro.

Bingo VEGHEL - In wijkgebouw De Spil aan De Bunders in Veghel is komende dinsdag weer een bingoavond. De bingo begint om 20.30 uur. De entree is gratis.

BZN in Markant UDEN - Jan & Anny zijn woensdag 16 januari om 20.15 uur te zien in Markant Uden met ‘The Two of Us’. Jan en Anny zingen, live met FirstShowband, de vele hits die BZN scoorde in de afgelopen 40 jaar. Van Mon Amour en Yeppa tot The Banjoman en The Summertime. Uiteraard zingen de twee ook nieuwe stukken van het met Goud bekroonde album Together Again! De entree is 30, 50 euro.

Ujes Diktee: ‘We gaon rónd’ UDEN - Het duurt niet meer zo lang en op 1 februari begint het twaalfde Groowt Újes diktee. De cursisten zitten midden in de voorbereiding en ze beginnen het al aardig te snappen. Nu nog de kunst om alles te onthouden! Op Kliknieuws is de derde puzzel uit de reeks te vinden.

Drie dagen pret met Dunne Klets VEGHEL – Voor de elfde keer vindt in zalencentrum Ambiance op vrijdag- en zaterdagavond 25 en 26 januari en zondagmiddag 27 januari de elfde editie van het Dunne Kletsweekend plaats. Acht tonpraters van de Akkademie doen hun uiterste best om het publiek te laten brullen van het lachen. Tijdens het jubileumweekend is er ook volop de gelegenheid om, samen met de tonpraters, terug te blikken op elf jaar Dunne Klets. De zaterdagavond en de zondagmiddag zijn al uitverkocht, voor de vrijdagavond zijn nog kaarten à € 5,- (inclusief één consumptie) te koop bij het UITpunt in Veghel en bij Ambiance.


Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

ADVERTENTIE

7


12

ADVERTENTIE

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

2500 m² SLAPEN

Bezoek de mooiste showroom van Nederland en profiteer van onze AANBIEDINGEN!

13 JANUARI 11.00 – 17.00

Waarom Slaapsfeer + Persoonlijk advies + Slaapgarantie + Meer dan 25 jaar ervaring + Eigen service- en montagedienst + Alle vertrouwde merken

Gildeweg 17 Beers WWW.SLAAPSFEER.NL

(0485) 322 337


16

TE KOOP

AUTO’S IN DE REGIO

0412-624123 Bestrating van inritten en terrassen. Vakkundig en betrouwbaar. 0413264426 Vrije Markt Volkel t.o. de kerk in Volkel zat 12 jan. Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413272149 UW HOUTEN VLOER PROF. GESCHUURD + BEHANDELD!! VOOR INFO BEL 0651123924 Zondag 13 januari van 09.00 tot 16.00 uur Rommelmarkt de potter Munthandel Oost Braschaijk. Deel van de bant Oss Inkoop-verkoop opbrengst gaat naar Tim Munten-biljetten.tel een jongetje van 3 met

TES TE HUUR! Rossinistraat te Oss € 175,- p.m. Ex. btw. 9×3,5×3,5m Per wij geven geen korting 3 maanden opzegbaar. wel de laagste prijs. www.ruvavastgoed.nl vloerkleed 170x230 20 0162-372211 euro,droogloopmat 60x90 10 euro tapijt 400 Mooie ruimte, zeer cm breed 20 euro per geschikt voor kantoor, strekkende meter ,en praktijk o.i.d. 80m².Oss nog veel meer ZEER lage centrum €555,- p.mnd. prijzen ...LODON HERTO- tel:0611567487 GENSINGEL 109 OSS Garagebox a/d Nwe 0412-626132 Hescheweg in Oss.inl:06Meubel Renovatie Bert. 50971498 Schuren,spuiten tafels etc.Bel 06-15083766

TE HUUR BEDRIJFS/OPSLAGRUIM-

DIVERSEN

kanker. Er zijn nog tafels beschikbaar bel 0654947083 ontspanningsmassage heerlijk rustgevend 06-52323914 Stukadoor biedt zich aan voor al uw stucwerk tevens schilderwerk bel : 06-24896197

GEVRAAGD Te koop gevraagd gebruikte eiken meubelen barok en bankstellen (mogen evt.kapot zijn) Altijd hoogste prijs. 06-53305088.

Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald 06-53221826. Wally export zoekt auto’s en busjes vanaf 1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454 heeft u oud ijzer of metalen bel koos die komt het haalen 0620002554.je kunt het ook brengen koperslagerstraat 30 uden.elke dag open.

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

   

 


17

NIEUWS

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

Wittehemden 4.0 is komende zondag in De Stapperij

Fifatoernooi spelen ‘op z’n Maaskantjes’ VEGHEL – Voetbalfanaten die niet alleen in het echt tegen een bal trappen, maar dit ook graag met een controller doen, zijn aanstaande zondag aan het goede adres bij De Stapperij in Veghel. Hier vindt om 13.00 uur de ‘aftrap’ plaats van Wittehemden 4.0, een Fifa 2013 toernooi, gespeeld op de Playstation 3.

Uitslag Nisseroise Kwis NISTELRODE – Heel Nistelrode speelde op 28 december mee met de tweede editie van de Nisseroise Kwis. Op zaterdag 12 januari wordt de uitslag bekend gemaakt tijdens de uitslag-/feestavond. Deze begint om 20.00 bij partycentrum ’t Maxend. Tijdens de avond wordt bekend of Ut klène bruurke zijn titel prolongeert of dat er een nieuwe nummer één is die de titel ‘slimste van

Nisseroise’ mag claimen. Er wordt bekend gemaakt hoe de kwis dit jaar is gemaakt. Wat is de gemiddelde score? In welke categorie scoorden de teams het best? En welke bijzonderheden lazen we terug tijdens het nakijken? Naast de 1ste, 2de en 3e prijs worden er dit jaar nog meer prijzen weggegeven. Dus ook al wordt de er geen podiumplaats behaald: ook dan maak je met je team kans op een mooie prijs. Er is muziek van DJ René en de band Mustang 66.

Van onze redactie Het begon allemaal twee jaar geleden, toen een aantal jongens van Blauw Geel aan de vooravond stonden van een belangrijke wedstrijd. “We konden echt niet op stap, dus besloten we een avondje te gamen, op z’n Maaskantjes, zoals de mannen in de film New Kids, in een wit hemd. Toen ontstond het idee om dat vaker te doen, deden er steeds meer vrienden mee en zijn we nu zover om het wat groter aan te pakken”, schetst Roel Kouwenberg, die samen met Pieter Verbruggen de initiatiefnemer is. Volgens Kouwenberg zijn er geen vergelijkbare toernooien in de omgeving te vinden en is de animo er wel degelijk. “We hebben al aanmeldingen van jongens van 14 tot en met 30 jaar, uit Veghel, Nijmegen, Amsterdam en Maastricht!” Kouwenberg verwacht dat er vijftig tot zeventig deel-

VOW zwaait kantinebeheerders uit Wittehemden. Het is alweer de vijfde keer dat Wittehemden wordt gehouden, dit jaar mag iedereen meedoen en zijn er prijzen te winnen. nemers mee zullen doen. De deelnemers worden, afhankelijk van het aantal deelnemers, verdeeld in poules van vier à vijf personen. De wedstrijden worden één tegen één gespeeld, twee keer vijf à zes minuten, en duren ongeveer een kwartier per potje. “Er komen echt jongens spelen voor het geld, die zullen ook wel echt goed zijn, maar ook als je het niet zo vaak gespeeld hebt, ben je welkom. We proberen iedereen zoveel mogelijk te laten spelen.” Prijzengeld Kouwenberg en Verbruggen regelden veertien grote televisies, veertien

playstation 3’s en veertien keer het spel Fifa 2013. “Ja dat kost natuurlijk wel wat, en daarom zijn we ook genoodzaakt om inschrijfgeld te vragen. Wij hoeven er niet rijk van te worden, zelfs niet eens iets aan te verdienen, maar we moeten onszelf ook niet in de vingers snijden. Daarnaast kunnen de deelnemers ook nog best wel wat winnen”, licht Kouwenberg toe. De nummers 1, 2 en 3, verdelen € 350,-. Daarnaast zijn er nog andere prijzen, zoals een geheel verzorgde avond Roda JC – AZ voor twee personen, een fust bier en een voetbalshirt naar keuze. Om er echt een Wittehemdentoernooi

van te maken roepen de initiatiefnemers iedereen op om gekleed in een wit hemd naar het toernooi te komen. “Het is natuurlijk niet verplicht maar we zouden het wel leuk vinden.” Meedoen? Aanmelden voor het toernooi is niet meer mogelijk, meedoen kan nog wel. Inschrijven voor € 20,- (inclusief twee consumptiebonnen) kan op de middag zelf, om 13.00 uur bij De Stapperij. Neem zelf een controller mee, er zijn er maar een beperkt aantal te huur (dit kost € 10,- en € 50,- borg). Meer informatie staat op: wittehemden.webklik.nl.

Vlooienstoken 2013: ‘Het vuurke blijft branden’ UDEN – ‘Het vuurke blijft branden’is het motto van het Vlooienstoken 2013. Dit betekent dat het feest op zondag 17 februari in het teken staat van de oorsprong: het lentevuur. Dit vuur wordt vanaf het terras van Gasterij de Pier doorgegeven naar de berg op Bedaf. Om klokslag 20.00 uur steekt Paul Verbossen als oudste bewoner van de Pier daar het vuur aan. Rondom het aansteken van het vuur gaat dit jaar geen feestje voor 55-plussers vooraf zoals de afgelopen twee jaar. “Daar hadden we geen centjes meer voor. Ook zijn we niet meer achter sponsoren aan gegaan. Wat het programma vooraf betreft, hadden we toch weer iets anders willen bedenken. Het Vlooienstoken is cultureel erfgoed voor jong en oud. We moeten niet de indruk wekken dat het een feest is voor alleen ouderen. We kiezen nu voor een middenweg. Het Vlooienstoken gaat door met een sfeervolle bijeenkomst vooraf. En we hopen dat er dan mensen komen met suggesties om het volgend jaar weer anders te doen”, legt Marlie Kersemakers van de Stichting Vlooienstoken uit. Iedereen die het Vlooienstoken een warm hart toedraagt is om 18.30 uur welkom op het sfeervol

aangeklede terras van Gasterij de Pier. Accordeonist Niels Swinkels zorgt voor vrolijke muziek en er zijn chocolademelk, glühwein en andere winterse drankjes te koop. Om 19.30 uur beklimt de stoet de berg. Boven is er een terugblik op de historie van het Vlooienstoken en worden de traditionele liederen gezongen. Het vuur wordt doorgegeven en om klokslag 20.00 uur wordt op de Bedafse Berg de lente verwelkomd met een groot vreugdevuur. Hierna gaat de stoet weer naar beneden naar het terras van Gasterij de Pier waar het lentefeest met optredens van Marijke Maas en Niels Swinkels kan beginnen. Mochten de weergoden ongunstig gezind zijn, dan worden de activiteiten voor en na het ontsteken van het vuur binnen gehouden in Herberg de Pier. Vlooienstoken is een oud Udens lentefeest dat traditioneel op de eerste zondag na carnaval wordt gevierd op de Bedafse Bergen. De oorsprong van het feest gaat waarschijnlijk terug naar voorchristelijke tijden en past in de traditie van oude lentefeesten zoals het Julefeest. Het strooien beddengoed met daarin het ongedierte werd aan het eind van de winter verbrand. Het vuur verjoeg de boze wintergeesten.

Afscheid. Voorzitter Toine Adriaans overhandigt Rieky een cadeau. Ad kijkt lachend toe. ZIJTAART - In een bomvol clubhuis heeft VOW zondag massaal afscheid genomen Ad en Rieky van der Heijden als kantinebeheerders. De afgelopen elf jaar waren zij het vertrouwde gezicht in de clubkantine. Na de jaarlijkse brunch was het als eerste de familie die binnenkwam en het verbaasde kantinepaar bedankte voor hun inzet. De verrastte Ad en Rieky vielen vervolgens van de ene verbazing in de andere. Vele spelers en speelsters, besturen, vrijwilligers en zelfs vrienden en buurtgenoten kwamen het echtpaar de hand schudden. Wat later

was het de beurt aan de jeugd die massaal naar het sportpark was gekomen om de kantinebeheerders te bedanken. Erelid Ad van der Heijden zette zich de afgelopen 25 jaar op meerdere fronten actief in voor VOW. Zo was hij jaren trainer/leider van de dames, de vaste chauffeur voor het C/D/M-kamp en hij maakt ook als sinds 1992 deel uit van het hoofdbestuur. Verder was de scheidend kantinebeheerder zeer actief tijdens de verbouwingen van de kleedlokalen en de kantine. Reden genoeg om Ad van der Heijden te benoemen tot erelid van VOW.

VLU op zoek naar ‘afzetters’

Scholieren bezoeken technische bedrijven UDEN/VEGHEL – Tijdens de Week van de Procestechniek, van 21 tot en met 25 januari, openen technische bedrijven in Uden en Veghel hun deuren voor vmbo-leerlingen van het Udens college en het Veghelse Fioretti college. Tegenwoordig is de productie van veel spullen om ons heen geautomatiseerd. Doordat de procesindustrie steeds belangrijker wordt, is de vraag naar goed opgeleide technici als procesoperators, onderhoudsmonteurs en analisten groot. Met deze week wil de organisatie laten zien dat werken als procesoperator, onderhoudsmonteur

of analist veel voordelen oplevert. Er is genoeg werk te vinden voor pas afgestudeerden en er is een goed basissalaris. Omdat het werk vaak ’s nachts doorgaat is er de mogelijkheid in ploegendiensten te werken, waarvoor een ploegentoeslag geldt. Verder is er in de procestechniek sprake van veel doorgroeimogelijkheden binnen een functie. Vorig jaar namen landelijk 138 bedrijven, 140 scholen en 5.290 leerlingen deel aan de Week van de Procestechniek. Regionaal wordt het project opgepikt door Stichting Food&eed en Stichting Techniek=Troef. Meer informatie: www. weekvandeprocestechniek. nl.

UDEN – De werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (VLU) houdt aanstaande zaterdag vanaf 09.00 uur op Kooldert tussen Uden en Volkel een werkdag vrijwillig landschapsbeheer. Die ochtend wordt er er een elzensingel afgezet (teruggesnoeid). Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn lage, dichte elzen-singels waardevol voor struweelvogels

als winterkoning, roodborst, zwartkop en sijs. Er wordt gestart vanaf de Kleine Eeuwselweg, een zijweg van de Lage Randweg tussen Uden en Volkel. De werkdag eindigt rond 12.00 uur. De VLU zorgt in de pauze voor koffie en thee. Na afloop wordt er erwtensoep met worst geserveerd. Meer informatie is verkrijgbaar bij De Groot via tel. (0413) 25 13 70 of via Willem Peters, tel. (0413) 25 25 29.

Adventsactie Kruisheren UDEN - Dit jaar kozen de Kruisheren de straatkinderen van Kinshasa, die weinig in de belangstelling staan, als goed doel. Het is een project van de Congolese Kruisheren. In het weekend van 15 en16 december werd de eerste inzameling gehouden en bracht 776,60 euro op. Met Kerstmis was er een tweede inzameling: deze bracht 1170,82 euro. De to-

tale opbrengst komt daarmee op1.947,42 euro. het is weliswaar een prachtig bedrag, maar het is nog lang geen eindbedrag. Kruisheer Frans Waldram biedt zijn borduurwerken te koop aan voor Kinshasa en daar is tot op heden ruim € 500 op geboden. Deze actie loopt tot 15 januari. Tot deze datum kunnen mensen nog bieden. De werken hangen in St. Jan tot eind januari. Zie ook: www. kruisherenuden.nl.


20

ADVERTENTIE

Editie 2 vrijdag 11 januari 2013

Udens Weekblad vrijdagedite week 02 2013  

Al vijftig jaar verzorgt De Winter media groep het Udens Weekblad: het nieuwsblad waarin al het nieuws uit Uden en omgeving te vinden is. Ee...

Advertisement