Page 1


Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Penning voor Trees van de Snepscheut UDEN - Trees van de Snepscheut ontvangt op 2 januari de vrijwilligerspenning van de gemeente Uden in de categorie Kunst, cultuur en onderwijs. Woensdag werd ze verrast met een bezoek van wethouder Gerrit -Overmans. Trees van de Snepscheut (59) is voorgedragen door Udens College en het Rode Kruis Uden. Bij het UC, sector Havo-Vwo-Gym werkt Trees van de Snepscheut in de mediatheek. Bij het Rode Kruis Uden coördineert ze de jaarlijkse collecte. Ze maakt de looproutes.

Ze zorgt voor de koffie als de opbrengst moet worden geteld. Trees is verder twee keer per jaar een week kok bij de bijzondere vakanties. Dit is een weekje vakantie voor Udense mensen, die anders geen vakantiemogelijkheden hebben. Ze zorgt elke donderdagmiddag voor activiteiten en de koffie voor eenzame mensen en voor mensen met een psychische achtergrond. Trees heeft regelmatig contact met middelbare scholen over projecten voor de maatschappelijke stages. Mensen doen nooit tevergeefs een beroep op haar als er hulp nodig is.

3

LAATSTE NIEUWS

Tweeduizend lichtjes in één boom

Kerstdiner Kiwanisclub Uden-Veghel UDEN - Kiwanisclub Uden-Veghel houdt maandag 17 december voor de tiende keer het jaarlijkse kerstdiner voor 250 mensen met een verstandelijke beperking uit Uden, Veghel en omgeving. Bewoners van stichting Dichterbij regio Uden/Veghel en Stichting Philadelphia en hun begeleiders kijken er elk jaar weer naar uit. Al vele jaren is de Kiwanisclub te gast in Brasserie Tante Pietje en voor de tweede maal wordt er een sfeervolle eetgelegenheid geschapen bij Uden-on-Ice. Beide gelegenheden hebben enthousiast hun medewerking verleend. Het diner wordt ook nu weer bereid door leden van de club. De kok van Tante Pietje houdt een oogje in het zeil. De leden van de club

steken ook nu weer letterlijk de handen uit de mouwen: van koken tot opdienen en van tafels dekken tot afwassen. Het diner begint om 18.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Al jaren leveren dezelfde sponsoren een bijdrage om allerlei ingrediënten voor de bereiding van het diner te kunnen kopen. Nieuwe sponsoren zijn altijd welkom via info@gcuden.nl.

Kerstboom. Bijna kerstmis en dus zetten heel veel mensen de kerstboom op en hangen er lichtjes in. Ook de gemeente Uden doet mee en ook worden er weer lampjes in de bomen gehangen. Een heel werk, want bij zo’n grote boom moet dat gebeuren met hoogwerkers. Opmerkelijk is wel dat de gemeente overgestapt is van de vertrouwde gloeilampen naar led-lampjes. In totaal tweeduizend lampjes per boom en ook kunnen de lampjes lager in de boom gehangen worden, want de ledjes branden al op 36 volt. De gloeilampen maakten gebruik van 220 volt en dat was natuurlijk gevaarlijk, want bijvoorbeeld een grappenmaker zou dan een elektrische schok kunnen krijgen. Met de ledjes is er geen gevaar voor elektrocutie en dus kan héél de boom voorzien worden van lichtjes en dat ziet er volgens de gemeentemannen héél mooi uit! (foto André van der Linden)

‘Bedankt Jan’, maar niet echt UDEN – ‘Bedankt Jan’ staat op het spandoek. ‘Bedankt, skyline is weer zichtbaar’ is het antwoord van Jan aan de overkant van de straat, die tot winnaar is uitgeroepen van een burenruzie op hoogte. Jan Foesenek, woonachtig aan de Markt in Uden, deed een beroep op de gemeente Uden omdat hij vond dat

Kantoor: Vluchtoord 1 5406 XP Uden t. 0413-253080 f. 0413-261862 udensweekblad@udensweekblad.nl Kantoormanager: Léon de Beer t. 06-51756200 Chef-redacteur: Philip van den Brand 06-51497792 Redactie: redactie@udensweekblad.nl t. 0413-253080 Paula van Hout, t. 06-44768158 André van der Linden, t. 342260 Inlevertijden: Redactie: woensdag vóór 17.00 uur Advertenties: donderdag vóór 12.00 uur Media-adviseurs: Wijnand Brouwers t. 06-20345503 Luc Vaessen t. 06-30385249 Rian van den Tillaar John de Visser t. 06-54956043 Klik TV: Verkoop t. 0413-253080 Venstertjes: www.kliknieuws.nl/koopjes Krant niet ontvangen? Laat het ons weten via: www.dewinter.nl/bezorging/bezorgklacht Eindverantwoording: Roland de Winter, t. 0413-266766

zijn uitzicht werd verstoord door het tuinhuisje op het dak van de overbuurman. De gemeente keurde zijn bezwaar goed en dinsdagmorgen werd het tuinhuisje met een hijskraan verwijderd. Het tuinhuis stond op het dakterras van het echtpaar Van den Broek. Zij zeggen er niet aan gedacht te hebben hiervoor een vergunning te moeten aanvragen, omdat zij het dakterras zien als tuin. Ria van den Broek: “Het ver-

wijderen van het tuinhuis had voorkomen kunnen worden wanneer Foesenek hierover contact met ons had opgenomen in plaats van met de gemeente. Een gesprek had veel ergernis en onnodige kosten kunnen voorkomen. We waren dan attent gemaakt op de plicht van het aanvragen van een bouwvergunning.” Jan Foesenek is echter tevreden met het besluit. “Ik kan nu de lucht en de vliegtuigen weer zien.”

Duizenden mensen keken woensdag geboeid naar de vuurwerkshow van Warenhuis Coppens. De liefhebbers kregen een lijstje zodat er meteen aangekruist kon worden welke vuurpijl ook in het eigen vuurwerkpakket een plekje verdient. De Midnight Mania, misschien, of de Kickstarter, de Kwelgeest, de Galbak of de pijl der pijlen, de Rebel.

Stekker uit Solidariteitswerkplaats UDEN – De Solidariteitswerkplaats dreigt in de kou te komen staan en het wordt er donker. Ook voor Marianne’s Boekwinkel dreigt hetzelfde lot nu de gemeente Uden een kennisgeving heeft gestuurd dat per 1 februari 2013 het gas, water en licht afgesloten worden. Solidariteitswerkplaats en Marianne’s Boekwinkel zijn gevestigd in het oude postkantoor op de hoek van de Kastanjeweg en de Violierstraat. Omdat het Multicenter het gebouw verlaat om naar de Loopkantstraat te verhuizen, lijken de andere twee gebruikers de dupe

te worden. Van de projectontwikkelaar van het pand mogen de Solidariteitswerkplaats en Marianne’s Boekwinkel nog minimaal een jaar blijven. De Solidariteitswerkplaats en Marianne’s Boekwinkel zetten zich in voor de maatschappij en tijdens het 12,5 jarig bestaan noemde de verantwoordelijke wethouder Overmans Marianne’s Boekwinkel nog een ‘mooie parel’, maar ook een parel met een elektrische schuifdeur. Of de deuren van de Solidariteitswerkplaats en de boekwinkel ook echt moeten sluiten is natuurlijk nog de vraag, want raadslid Joke de Lange roept het college ter verantwoording.

Jubileum. Marianne’s Boekenwinkel vierde onlangs het 12,5 jaar mét wethouder Overmans

Sultan Günal houdt ‘maidenspeech’

Adviseur De Winter media groep: Jan van Esch t. (06) 83579181 / (0413) 339338 Verspreidingsgebied: Uden, Volkel, Odiliapeel, Boekel, Erp, Mariaheide, Mill, Nistelrode, Vorstenbosch, Zeeland. Udens Weekblad is een uitgave van:

Sultan Günal heeft woensdag voor het eerst de Tweede Kamer toegesproken tijdens de behandeling van de Defensiebegroting. “Een mooi, eervol en onvergetelijk moment”, zo noemt ze haar ‘maidenspeech’ en ze werd al geciteerd door de Telegraaf .


4

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Te koop: nieuwbouw watervilla De Schans 23 te Heeswijk-Dinther

UITNODIGING

OPEN

HUIS

VRIJDAG 21 DECEMBER VAN 19.00 TOT 20.30 UUR DONDERDAG 27 DECEMBER VAN 13.00 TOT 15.00 UUR

 8

 Kenmerken 5*2' 1**)&( , )' !& /& ) 5 -'+&( ,-"," )+,& , )*+ $" ). ,, $) 5*" '$%&# $-'+ )&( ,*+ ") ",*) 5,#.$" '$""$)")1. ,*(,$)"**,0 '",* ) 5 1*)$)"**, $-*'.$ )0'* ,0 ,1,($)" 1,(. +*(+( .* (1,(. )3*( ,&* '$)" 3*)) *$' ,0**,1,(1. , ",*. 3*)) +) ' ) "/)-.$" )0**, '$" , #2+*.# & Koopsom: 499.500,- v.o.n.

Koopsom: 439.000,- v.o.n.

SLA NOG DIT JAAR UW SLAG PROFITEER NOG VAN DE HYPOTHEEKRENTEAFTREK!

NU EXTRA SCHERP GEPRIJSD!

$ *$(+, --$ *+*/./ 3* &6. ,0$'' -1$%&$).# ,7

 ,&**+$)!*,(.$ Bernheze Makelaars & Adviseurs 4 Bitswijk 10 Tel.: 0413-243818 4 info@bernheze.nl 4 www.bernheze.nl


5

UITGAAN

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Huldigingen, afscheid en muziek bij Eerdse fanfare

Kerstconcert Echo der Bergen EERDE – Fanfare De Echo der Bergen Eerde houdt aanstaande zondag een kerstconcert in Gemeenschapshuis D’n Brink. Tijdens het concert zijn er een aantal verschillende onderdelen waar aandacht aan besteed wordt. Zo viert de fanfare dit jaar haar zeventigste verjaardag. Ook krijgen Tiny de Goeij, Johan Zegers en Marco de Poorter een onderscheiding voor het 25-jarig lidmaatschap van de ‘Brabantse Bond van Muziekverenigingen’. Verder wordt er afscheid genomen van drie muzikanten van de fanfare. Jan Vissers is 64 jaar lid geweest, Martien v.d. Oever 60 jaar en Jan Groenendaal 46 jaar. Daarnaast worden de majorettes in het zonnetje gezet. Duo Judie en Tessa hebben op 8 december brons behaald tijdens het NK voor solisten en duo’s in Den Haag. Solist Imke werd hier vierde. Ook is het A-team, bestaand uit Imke, Yvanka, Roos, Joanita, Frederique, Eveline en Roselin, Brabants kampioen geworden in Waalwijk. Aanstaan-

Kerstconcert in Servatiuskerk

Afscheid. Martien v.d. Oever, Jan Groenendaal en Jan Vissers (v.l.n.r.) nemen zondag afscheid van de Eerdse fanfare. ( foto: Margot van Kleef ) de zaterdag nemen het A-team, duo Yvanka en Eveline, duo Judie en Tessa en Imke deel aan het NK Majorette in Oss. Als ze het hier

goed doen, worden ze zondag extra in het zonnetje gezet. Het kerstconcert bestaat verder uit optredens van

de drie geledingen van de fanfare: de slagwerkgroep onder leiding van Rene van Lokven, het fanfareorkest onder leiding van de

VEGHEL – Popkoor Novelty speelt zaterdagavond en zondagmiddag de gastproductie On top of de world in De Blauwe Kei in Veghel. Met het optreden viert het koor haar zilveren jubileum.

UDEN - Herrie Uit Nazareth staat op tweede kerstdag woensdag 26 december voor de elfde keer op het programma van De Pul. Geen gesnuffel in de koopjeshoek van de Ikea, maar een portie goede muziek op een perfecte locatie! Het programma dit jaar gevarieerder dan ooit.

nieuwe dirigent Marcus de Haard en de majorettes. Het concert begint om 11.00 uur en de entree is gratis.

BZB. Tijdens Herrie Uit Nazareth speelt BZB in de Pul. Studs spelen rock’n’roll nummers van Beatles tot Stones. En natuurlijk is ook BZB van de partij! Tickets in de voorverkoop kosten 15 euro en aan de eventuele dagkassa 17,50

euro. Het Udens Weekblad mag vijf keer twee kaarten weggeven aan degene die weet wat de hometown is van The Hot Studs. Mail je antwoord naar redactie@ udensweekblad.nl

Popkoor Novelty komt van oorsprong uit Sint-Oedenrode en telt zo’n 45 leden. Het koor wordt begeleid door een eigen combo dat speciaal voor het jubileum is uitgebreid met een aantal gastmuzikanten en staat onder leiding van professioneel dirigent Peter van Beijnum. De regie is in handen van Anja Vos. Het koor belooft een wervelende show met mu-

ziek van veel verschillende artiesten., onder meer Adèle, Boudewijn de Groot, Queen, Kane en ABBA. In het kader van het 25jarig jubileum heeft Popkoor Novelty een goed doel uitgezocht om mee samen te werken. De keuze viel op Stichting Kindia uit Son en Breugel. Stichting Kindia zet zich in voor kansarme kinderen in India. Van ieder verkocht toegangskaartje gaat € 2,50 direct naar Kindia. Meer informatie staat op www.kindia.nl en www. popkoornovelty.nl. De voorstellingen zijn op zaterdag om 20.15 uur en op zondag om 14.00 uur. Toegangskaarten kosten € 15,-. Voor kinderen is dat € 10,-.

Crystal Dream terug bij Van Haandel ‘De Notenkraker’ in Markant ERP – Crystal Dream treedt zaterdag op bij Zaal Van Haandel. Mede initiatiefnemer Jos Vissers heeft ervoor gezorgd dat de band er na een jaar afwezigheid opnieuw staat. De Achterhoekse formatie heeft het voorprogramma verzorgd tijdens de ‘Guus Meeuwis Groots met een zachte G Stadionconcerten‘. Bij Zaal Van Haandel hebben ze twee keer opgetreden als U2 coverband, in 2009 en 2010. “Beide keren was het uitverkocht,” vertelt Vissers. “Vorig jaar hebben we besloten een jaar over te slaan. Dit jaar kreeg ik al weer heel vroeg sms’jes van mensen die me vroegen of ze dit jaar wel weer bij Van Haandel kwamen.” “Ik heb weinig bands

Kerst met VOYSS ERP – In partycentrum Van Haandel in Erp wordt zondag de tweede editie van ‘Kerst met VOYSS’ gehouden. Vanaf 14.00 uur gaan de deuren open. Het kerstgevarieerde programma start om 14.30 uur. Ook aan de kleintjes is gedacht. Iedereen is van harte welkom.

Win kaarten voor Herrie Uit Nazareth Jubileumvoorstelling Novelty

The Freshmakers spelen eerlijke, pure, vuige rock van Volkelse bodem. Goede covers van de Stones, ZZ Top, Chuck Berry en AC/DC. Dearworld gaf een waanzinnig optreden weggeven op FestyLand net hun dikke elektronische rock. The Hot

Kort Nieuws

BOERDONK - Het Helmonds Kamerkoor, twintig zangers en vijf koperblazers, van het Helmonds Muziek Corps geven aanstaande zondag een kerstconcert in de Servatiuskerk. Het uitgangspunt van het programma is het Engelse Carol-repertoire, aangevuld met liederen uit zowel de Renaissance als hedendaagse componisten. Verder heeft dirigent Kees Doevendans een aantal liederen gearrangeerd voor koor en koperblazers. Het begint om 15.00 uur. De entree is gratis, maar een vrije gift na afloop is welkom.

Kraantje Pappie UDEN - Kraantje Pappie is zaterdag 15 december om 20.15 uur te zien in De Pul in Uden. Met zijn ijzersterke live-repuatie was Kraantje Pappie een van de sensaties van het festivalseizoen. Support acts zijn ATA, Roberto Tan, DJ Nitty Wow en Danskie.

Buckle Up UDEN – De Udense rockcoverband Buckle Up treedt zaterdag 15 december vanaf 21.13 uur op in café Boetje in Geffen. De band speelt nummers van Coldplay tot Iron Maiden onder het mom van ‘speule nondeju’.

Cor Swanenberg VOLKEL – Cor Swanenberg treedt zondag op in de Brabantse Hoeve, samen met accordeonist Henk Verhagen. Er zijn nog een paar plaatsen beschikaar. De entree is € 7,50. Aanvang is 11.00 uur.

gezien die zo veelzijdig zijn en tegelijk ook zo goed in alles wat ze doen. Sowieso is er wel een klik tussen de band en Erp. Zo speelden ze eerder dit jaar op het evenement van TV Hertog Jan om geld in te zamelen voor de Stichting Isa. Dat hebben ze tegen gereduceerd tarief gedaan. Dat zegt al

iets over die jongens. Het zijn gewoon echt toffe gasten, die elke keer weer het onderste uit de kan halen om een avond te doen slagen,” zegt Vissers over de band. Het optreden begint om 21.00 uur, een kaartje kost in de voorverkoop € 7,50 en aan de kassa tien euro.

Markant. Het Sint-Petersburg Ballet is zaterdag 15 december om 20.15 uur te zien in Markant met het romantisch ballet ‘De Notenkraker’. Dit klassieke ballet op muziek van de componist Pjotr Tsjaikovski wordt live begeleid door het orkest van het Nationaal Bolshoj Theater Minsk. De entree is 29,75 euro en voor kinderen 14,50 euro.

0413-366986


k e oo onz r m Ko naa s n ee

Actie

UM AQUARI RATIE O C E D , EN 31 december 2012 PLANT tot e g s ldig

acties! e d n e r Spette , , VISSEN

De kof e

staat kl aar

AG!

OPEN D

cember

g 15 de

Zaterda

Ook alles voor u w zeewater aqu arium!

ADVERTENTIE

Kom onze nieuwste lijn vijverlters bewonderen! Deze lters hebben het afgelopen jaar bewezen de energiezuinigste op de markt te zijn. Ook voor vijveraanleg en aquariumbouw bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze 1000m2 grote winkel vindt u aan de Parallelweg 7B - 5349 AD - OSS

Laat u door ons inspireren!

o ok vo or u w k e rs t g e s c h e n k !

S

gs

in er pi

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

7


10

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012


Slaapkamers In de showroom hebben wij verschillende bedden staan. Voor iedereen kunnen wij een passend bed leveren. Ook kledingkasten kunnen op maat gemaakt worden naar uw wensen, in verschillende kleuren en houtsoorten.

13

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Relaxfauteuils s'ROTECOLLECTIEOPVOORRAAD s/PMAATGEMAAKT s)NSTOFOFLEDER s(ANDBEDIENDOFELEKTRISCH

Kom kijken in onze showroom

s-OGELIJKMETSTA OPHULP s'RATISBEZORGD s6ERSCHILLENDEAANBIEDINGEN

ma t/m do 9.30 - 18.0 vrijdag 9.30 - 21.00 zaterdag 9.30 - 17.00 Op afspraak ook ‘s avonds

Volkelseweg 38, 5427 RB Boekel - tel. 0492 - 322345 - fax 0492-322467 - www.johnvangerwen.nl - info@johnvangerwen.nl

TE KOOP zondag 23/12 geopend van 12 tot 17 uur de stemvork westwijk 1a uden heerlijke ontspannings massage bel 06-52323914 Muziekweergave en Muziek maken:stemvork Westwijk 1a Uden Simonly.nl GSM abonnement vanaf 1,99 p/m www.simonly.nl voor GSM en iPhone haardhoutmarktpatrickvanderwijst.nl 0652682008 Gebruikte CD Doosjes 75 voor € 10,- Gratis thuis gebracht tel 06-54956043 Alles voor de gitarist de stemvork tel.247247

TE HUUR Autoboxen hoofdstraat 76 Veghel- Tel: 06-50859986 of 0413 352122

Bel en ik kom het gratis ophalen 06-22527546 Vaatwassers-gasfornuisdrogers-ovens-magneTe koop gevraagd gebruikte eiken meube- trons-wasmachines-radilen barok en bankstellen atoren-verwarmingsketels-fietsen-dakgoten-kra(mogen evt.kapot zijn) nen-ligbaden-hekwerkAltijd hoogste prijs. poorten. En verder alles 06-53305088. wat van metaal is (geen Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald koelkasten of diepvriezers). 06-53221826. Wally export zoekt OUD IJZER Heeft U oud ijzer of andere metalen? auto’s en busjes vanaf

GEVRAAGD

1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454 heeft u oud ijzer of metalen bel koos en die komt het halen 06-20002554.je kunt het ook brengen naar koperslagerstraat 30 uden. elke dag open.

Wij staan ons mannetje… mediaprojecten op maat Neem contact op met onze afdeling Media Project & Consultancy: Miriam van Hout t 0413 33 93 46 Moniek van der Aa t 0413 33 93 47 media@dewinter.nl www.dewinter.nl

media groep

...alles wat communiceert


16

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Jamaica, Negril

TunesiĂŤ, Hammamet

Samsara***

Mehari Hammamet*****

v.a.

849,-

v.a.

259,-

Kenia, Diani Beach

Turkije, Lara

Southern Palms Beach Resort****

Fame Residence Lara*****

v.a.

v.a.

899,-

299,-

Bonaire, Kralendijk

Spanje, Corralejo

Hamlet Oasis***

Maxorata Beach**

v.a.

899,-

v.a.

Meijerijstraat 34 5461 HJ Veghel tel. 0413-366365 info@reisburodewit.nl

Elisabethplaats 65 5421 LC Gemert tel. 0492-366260 gemert@reisburodewit.nl

Raadhuisstraat 4 5241 BL Rosmalen 073-5211889 rosmalen@reisburodewit.nl

John F. Kennedystraat 1a 5384 GA Heesch 0412-473290 heesch@reisburodewit.nl

369,-


De schuimdartsensatie!! NERF N-strike, Elite, Vortex, Zib Strikerz, BuzzBee, Lanard, Starwars, Marvel, en nog veel meer!!

www.bankcroft.nl De Dartblastershop van NL

Verzenden of gratis afhalen in Schijndel.

‡.HUVWEXIIHWWHQ ]LHZZZOH\JUDDIQO ½ ‡.HUVWEXVLQHVVGLQHUV ‡.HUVWNRRNZRUNVKRSV LQIR#OH\JUDDIQOZZZ/H\JUDDIQO 0HHUVWUDDWD+HHVZLMN'LQWKHU


50% KORTING

op de gehele wintercollectie* * m.u.v. jacks

w w w. e s t i v o m o d a . c o m Hoofdstraat 31, Veghel | T. (0413) 36 32 61 Gratis parkeren (op Vlas en Graan, direct achter de zaak)

| TWINSET BY SCEE | REPEAT | PEUTEREY | CAMBIO |

zaterdag 15 & zondag 16 december

MARCCAIN

Geopend van 12.00 - 17.00 uur

|

EXTRA KOOPZONDAG

COHEN

Zondag 16 december

JACOB

Kerst by Estivo

|

Passie voor stijl

BLAUER

|

ELISABETTA

FRANCHI

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

ESCADA

H E REN ERM EN EGI LD O Z EGNA | JA CO B C OH EN | SA N T ON I | ETO N | P A U L & S H A R K | C OR N E L IA N I

| GE N T IL U OM O | P E U TE RE Y | S O C I E TA E | LU I GI BO RRE LLI | PO GGI A NTI | MA NU E L RI TZ

ADVERTENTIE

DAMES

20


Editie 50 vrijdag 14 december 2012

NIEUWS

‘De kerstwens van Raffie’ van Annemieke Pecht

Nieuw prentenboek over kerst

23 Geen Blauwe Zone op het Schakelplein VOLKEL – Het valt wel mee met de parkeerproblemen op het Schakelplein in Volkel. Dat is de conclusie van een meting die onlangs is gehouden naar aanleiding van de vraag van de fractie van Gewoon Uden die vroeg om een Blauwe Zone op het plein. Volgens wet-

houder Marcel Delhez is het niet nodig om kosten te maken voor de inrichting van een Blauwe Zone als blijkt dat op het allerdrukste moment de omgeving van het plein voor zestig procent bezet was met geparkeerde auto’s en op het plein zelfs minder. Er is een week lang op diverse tijdstippen gemeten.

Thuis uit eten bij Romijnders

Prentenboek. Annemieke Pecht, Mieke Driessen en Julie van Zessen. ( foto: Joyce van Belkom) Uden – Vorig jaar stond de van oorsprong Udense Annemieke Pecht in het Udens Weekblad met haar Sinterklaasprentenboek: ‘Hoe het komt dat Sinterklaas nooit koude voeten heeft’. Dit prentenboek is goed ontvangen door het publiek, in een jaar tijd is er een derde druk uitgebracht. Dit najaar is een nieuw sfeervol prentenboek verschenen van haar hand: ‘De kerstwens van Raffie’. ‘De kerstwens van Raffie’ is een hartverwarmend kerstverhaal over een kleine muis met een grote kerstwens. Net als de mensen zou muisje Raffie graag

een keer Kerstmis willen vieren. Met een eigen kerstboom vol glimmende kerstballen en lichtjes in alle kleuren. Het verhaal over Raffie

en zijn zus Ranja is bedacht door Annemieke Pecht (29). Ze is geboren en getogen in Uden, maar woont nu sinds twee jaar in Breda. Omdat het Sinterklaasboek goed werd ontvangen, leek het haar leuk om ook een kerstprentenboek te maken. Een gezellig, sfeervol boek met opnieuw herkenbare, subtiele Nederlandse elementen in de prenten. Zo zijn in de prenten op de ach-

tergrond trapgevelhuisjes en een molentje terug te vinden. Voor de illustraties heeft Annemieke weer samengewerkt met Julie van Zessen en Mieke Driessen. Voor het grootste deel is er gebruikt gemaakt van collagetechniek, dus bijna alles op de prenten is geknipt en geplakt. Het is opnieuw een warm, gezellig en grappig prentenboek geworden waarin veel te beleven valt voor kleuters.

Nieuwe letters voor Centaur Opening van Kerststal

met lampionnenoptocht UDEN – Met een lampionnenoptocht wordt zaterdag 15 december om 18.00 uur de levende kerststal van Kinderboerderij Groenhoeve geopend. Al twee weken wordt er hard gewerkt aan de bouw van een mooie stal. VEGHEL – Een aantal leden en niet-leden van Ruitersportvereniging Centaur in Veghel, hebben maandagavond nieuwe letters overhandigd aan het bestuur van de stichting. In de manegebak van Centaur hangen letters, deze letters zijn nodig om figuren te kunnen rijden. De letter A staat bijvoorbeeld voor afwenden. Hiermee wordt dan bedoeld dat de ruiters met het paard bij de

letter A naar rechts of links gaan. Om deze letters duidelijk te maken, staat elke letter voor iets. Zo staat de A bijvoorbeeld voor aap, de letter B voor beer. De letters zijn geillustreerd zodat ze makkelijk te zien en te herkennen zijn. Omdat de huidige letters toch wel aan vervanging toe waren, bedachten een aantal leden en niet-leden van Centaur zelf om nieuwe bordjes te maken. Deze werden maandag overhandigd aan het bestuur van de stichting.

Voorzingavond bij MiK Uden UDEN – MIK presenteert op woensdag 19 december een kerstconcert. De zangleerlingen van Liesbeth Schins en Maartje Rammeloo zingen kerstklassiekers afgewisseld met popnummers van nu op deze voorzing-

avond. Het gaat om solo’s, duetten, trio’s en groepsnummers. Ze worden begeleid door toetsenist Nick Hurmans van de coverband Noah. Het concert begint om 19.30 uur in de aula van MIK Uden.

Meters planken, weipalen, balen hooi, verlichting, kerstbomen vormen de basis. Vrijwilligsters van de kinderboerderij zijn hun naaiatelier ingedoken en hebben alle kleding zelf gemaakt. De ezels enverschillende rassen schapen en konijnen maken de stal tot een mooie plaats om het

kerstverhaal te beleven. Zaterdag mogen kinderen hun eigen lampion meebrengen of kunnen er een kopen op de kinderboerderij (2 euro inclusief lampje en batterij). Om 18.00 uur start de lampionnenoptocht rond en over de kinderboerderij. Aan het einde worden de lichtjes van de kerststal ontstoken. Tijdens de lampionnenoptocht is de gitaarclub van Maaike Dortmans aanwezig voor muzikale ondersteuning en zorgen kerstengelen voor een versnapering. Daarna is de kerststal dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderij.

Winterwende op Slabroek UDEN – Natuurcentrum Slabroek viert op vrijdag 21 december, de langste dag van het jaar, de winterwende. Duizenden jaren geleden werd zo de terugkeer van het licht gevierd. Buiten op het erf branden de vuurkorven. Kinderen kunnen koekjes bakken op het vuur en bij de pottenbakker amuletjes maken of een letter in runentekens

kleien. De imker en de schapenherder zijn aanwezig om te vertellen over hun beroep lang geleden. Ook zijn er excursies naar het urnenveld onder leiding van gidsen. Kaartje De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Een kaartje kost € 3,50, inclusief consumptie. Opgeven kan bij het natuurcentrum of: www.slabroek.nl.

VEGHEL – Romijnders Uw Slager claimt al 26 jaar hét adres te zijn voor een kerstdiner. Ook dit jaar hebben ze weer ‘bijzondere lekkere ideeen voor een geslaagde en zorgeloze kerst’. “Natuurlijk zijn gourmet en fondue schalen de toppers met de feestdagen”, vertelt Stefan Romijnders, mede eigenaar van de slagerij aan de Meijerijgaarde. “Maar onze Engelse oven hammetjes en onze kant en klare ovenschaaltjes scoren ook goed. Het succes van deze feestelijk opgemaakte ovenschaaltjes komt vooral door de

eenvoudige manier van bereiden en door de lekkere smaak”, verklaart Romijnders. Er zijn verschillende soorten schaaltjes verkrijgbaar van varkens-, rund, kalfs- of lamsvlees. Allemaal kant en klaar met een saus en een receptuur zodat er niets fout kan gaan. Bestellen kan door langs te gaan of via (0413) 36 28 84. Er is ook een bestellijst, die is te downloaden op www. romijnders.uw-slager.nl, of kan worden opgehaald in de winkel. Deze kan tot en met woensdag 19 december ingeleverd worden. Voor gourmet en fondue is bestellen mogelijk tot en met zaterdag 22 december.

Presentatie Team NL in Den Haag

UDEN/VEGHEL – De vijf sporters van Werkgroep Skiën Gehandicapten (WSG) Uden en de Zeelander Daan van Hooijdonk worden samen met de andere leden die Team NL vormen, komende zaterdag gepresenteerd in Den Haag. Team NL komt voor Nederland uit in de Special Olympics in Zuid-Korea. De 21 teamleden krijgen na de presentatie meteen een mediatraining en mogen de officiële teamkleding presenteren op een heuse

catwalk. De mediatraining krijgen ze van ex-schaatser Carl Verheijen, voormalig atlete Nelli Cooman en Dakar motorrijder Frans Verhoeven. Nikki Luts, Gonnie Dragt, Jeroen van Doorn, Herman Creemers en Dave van de Louw sporten bij WSG Uden. Daan van Hooijdonk van de Nijmeegse Schaatsvereniging (NSV) komt uit Zeeland. Hij maakte al een website waar zijn avonturen op geplaatst worden: www.daaninkorea.blogspot.nl.

Jeugdvolleybaltoernooi ODILIAPEEL – Volleybalclub TFC houdt aanstaande zondag om 14.00 uur een regio jeugdtoernooi in sporthal Terra Victa. Jon-

gens en meisjes van 9 -12 jaar spelen hun competitieronde volgens de regels van het circulatie-minivolleybal voor de niveaus 4, 5 en 6.


24

AUTO’S IN DE REGIO

Editie 50 vrijdag 14 december 2012


26

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Doorlopendert markt rspo G WINTERSPORT 2ehands winte D O N D E R DA

OCCASION MARKT

ie n ctpe lleko cow e eu mni orm aaro WEn

D KOOPAVON

S, SKI’S, SNOWBOARDO H ENEN. SENT SC D R A T O B W A O SN A EN IH SK MEN P SC VOLOASSORTI RUIM

Verstelbare schaatsen vanaf

39,99 Kinderschaatsen vanaf

(MJKJK[FST vanaf

19,99

9,99

WIJ SLIJPEN UW SCHAATSEN

Senior ijshockeyschaatsen vanaf

69,99

4LJ'JTDIFS39'JSFMen. Skiset incl. binding. 7BO /6

SleeĂŤn Volop op voorraad!

Overall Kids in diverse kleuren Van 79,99 NU

SNOWBOARDSET Volkl  Search Woman. Incl. Binding. Van 399,99 NU

59.99 KINDERJACKS NU vanaf

199.-

Windstopper Campagnolo      Men. Van 99,99 NU

49.99

199.-

79.99

OP=OP

Jack O’Neill Robot 7BO NU 99

99. 79.

b.p. broek NU 99

Jack Heren Billabong Ruschmore Junior/Men. 7BO /6

119.99

Softboot Nitro TLS Woman. 7BO /6

99.-

Nieuw adres: 8PPOCPVMFWBSEt'SBOLFOXFH0TT

www.henkheijmans.nl

Skischoen Lowa AC 65 Woman. 7BO /6

169.-


26

ADVERTENTIE

 

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

we love winter!

koopzondag

Ski Dynastar Booster Men. Exclusive incl. Binding. Van 399,99 NU

249..-

Ski Dynastar Lady. Exclusive incl. Binding. Van 399,99 NU

279..-

Ski Fischer RX Fire Men. Skiset incl. binding. Van 299,99 NU

199..-

Ski Fischer Koa Lady. Skiset incl. binding. Van 499,- NU

349..-

Ski Fischer Super Comp Men. Skiset incl. binding. Van 559,- NU

449..-

Ski Dynastar Active Lady. Skiset incl. binding. Van 499,- NU

299..-

Nordica sportmachine Lady. Van 269,- NU

189.-

Lowa AC-80 Lady. Van 269,- NU

199.-

Technica Diablo pro Junior. Van 399,- NU

189.-

Nordica Speedmachine 110 Men. Van 369,- NU

329.-

Nordica Sportmachine XP Men. Van 239,- NU

199.-

WINTERSPORT

OCCASION MARKT

ende Doorlotpersport markt s win 2ehand w kopen Waarom nieu

ARDS, SKI’S, SNOWBO SCHOENEN. D R A O SKI EN SNOWB

ALLE DAMES EN Nitro Mystique Lady. Flow Venus Lady. Flow Mercury Men. Nitro Prime Men. incl. Deco Binding. incl. Flite 2 binding. incl. Flite 2 binding. incl. binding. Van 479,- NU Van 488,- NU Van 488,- NU Van 440,- NU

339.-

399.-

399.-

DIVERSE JACKS

NU KORTING

299.-

Flow Micron Junior. incl. Micron binding Van 369,- NU

299.-

HEREN JACKS NU

30% TOT 60%

KORTING

UNCOMPROMISING SKIWEAR

VAN 30%

TOT 70% Woonboulevard Frankenweg 19-21 Oss www.henkheijmans.nl


Editie 50 vrijdag 14 december 2012

ADVERTENTIE

27


28

ADVERTENTIE

Editie 50 vrijdag 14 december 2012

Young design collection

ÂŽ

Nieuw bij Altis Keukens in Oss

$0 )! .$,1+&$/'&+ ,))$"0',+0,-(2 )'0$'0($1($+/% /4.'%2)'./,,%#3)/.+%4+%.28)*.8%,&2!-%.3%23%,,%.%.,%5%1"!!1 ). 31%.$7+,%41%.6!!1/.$%1 (//'',!.2+,%41%.:%#(3%+%4+%./023%,,).'41/â‚Ź:/%++%4+%./023%,,).'.'/,/â‚Ź :),!.$+%4+%.-%3 (/'%+!23%.2/,!â‚Ź 

,.$00'/3/0$* -- . 011.8/!,25!!36!22%1-%35%1,)#(3).'#/-")-!'.%31/./5%.'!2+//+0,!!3-%36/+"1!.$%1#-"1%$% $%2)'.2#(/46%.)."/46+/%,+!23/3!!,2%301)*2/1%33)!00!1!3441â‚Ź $.(!) #'+")1/'$%/-,$)! (*$0(,.%4$$%-)1&$+. +# %2$.('+&:4.2323/&3/0,!-).!!3-%31!.$!&6%1+).'5!.!&â‚Ź0%1-%3%1 :1!.)%3#/-0/2)3#--!22)%&5!.!&â‚Ź 0%1-%3%1:%1!-)23/.% #-$)+5!.!&â‚Ź 0%1-%3%1 )*-!+%.'1!!'5//14%%.31!.20!1!.3%/&&%13%8/$!3401%#)%26%%36!!14!!.3/%"%.3.8%5!++4.$)'%-/.3%4128/1'%.%15//1 $!346+%4+%.0%1&%#3%.+//++,!!16/1$3'%0,!!323

,1+&#$/'&+",))$"0',+51.,6 %#(3%+%4+%./023%,,).'41/#/-0,%%3-%3/1%33)!00!1!3441%.6%1+",!$

,1+&#$/'&+",))$"0',+5 +&,),6 /%+/023%,,).'.'/,/#/-0,%%3-%3/1%33)!00!1!3441%.6%1+",!$

â‚Ź3.870,-

,1+&#$/'&+",))$"0',+5/,) 6 ),!.$%.+!23/023%,,).'2/,!#/-0,%%3-%3/1%33)!00!1!3441%.6%1+",!$

   

â‚Ź1309,-

â‚Ź749,-

â‚Ź3.420,-

  

 : %$5%1,)#(3).' : .%1')%+,!22%

â‚Ź649,-

â‚Ź495,-

â‚Ź4.620,-

   

â‚Ź549,-

â‚Ź399,-

Thuis in goede smaak Woonboulevard Oss 9 Frankenweg 55 9 5349 AP Oss Telefoon 0412-462090 9 info@altiskeukens.nl 9 www.altiskeukens.nl

!1%.2%-)$1/%0

Udens Weekblad vrijdageditie week 50 2012  

Al vijftig jaar verzorgt De Winter media groep het Udens Weekblad: het nieuwsblad waarin al het nieuws uit Uden en omgeving te vinden is. Ee...

Udens Weekblad vrijdageditie week 50 2012  

Al vijftig jaar verzorgt De Winter media groep het Udens Weekblad: het nieuwsblad waarin al het nieuws uit Uden en omgeving te vinden is. Ee...

Advertisement