Page 1


4

ADVERTENTIE

Editie 10 vrijdag 8 maart 2013

Workshops LinkedIn beginners LinkedIn is hét zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B

sfeer.

Het is een enorm krachtige tool om zakelijke contacten te leggen en te onderhouden, maar het is ook uitermate geschikt om nieuwe opdrachten te verwerven, je expertise te laten zien en voor werkzoekenden de ideale plek om die nieuwe uitdaging te vinden.

OPHEFFINGSLEEGVERKOOP

DOELGROEP | zakelijke gebruikers die beginnen met LinkedIn

/,-- U "8-*, -U/ 8/ Ê NU HALF GELD

LINKEDIN BEGINNERS | keuze uit de volgende data: AVOND | 12 MAART aanvang 19.00 uur 9 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 14 MAART aanvang 13.30 uur 11 APRIL aanvang 13.30 uur

ALLES MOET WEG VOOR ABNORMAAL LAGE PRIJZEN!!!

KOSTEN | % 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur.

LATTENBODEMS MATRASSEN 6U 6 ,-/ ‡ ,U  /,- 

"1 - 1U*"9UÊ *"  /U " U -

Û>˜>vÊ

Û>˜>vÊ

30,- 59,KUSSENS

BOXSPRING

" -U6 , U /‡  ,- ʜœŽÊ «…ÞȜÊi˜Ê˜>Ã>ÊÛ>˜>vÊ

  Ê "* / £{äÉ£ÈäÉ£näÊÝÊÓääÊV“

Û>˜>vÊ

2, 650,50

ÊÌɓÊ<Ê "*

Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

NU OPRUIMING

KORTING TOT 80%

Voordelig meubelshoppen…., natuurlijk bij Miltonhouse.nl!

Hoekbank Chicago Normaal 1199,- Nu 698,-

Bankstel met Longchair Monti Normaal 1099,- Nu 598,-

ÊÛ>˜Ê£äʇʣÇÊÕÕÀ Hoekbank Season Normaal 1535,- Nu 798,-

Hoogglans wit dressoir Normaal 798,- Nu 420,-

BERGHEMSEWEG 143, OSS

BOXSPRINGS MATRASSEN

HALVE PRIJS!Kloostertafel 275 x 100 cm Normaal 1395,- Nu 999,-

Stoel Duchess Normaal 169,- Nu 89,-

3 zits Comtesse Normaal 1199,- Nu 598,-

A.S. ZONDAG 10 MAART GEOPEND VAN 11.00 - 17.00 UUR

Miltonhouse, Obrechtstraat 23b 5344 AT Oss T: 0412-650503 Di-Za 10:00 – 17:00 u www.miltonhouse.nl


5

UITGAAN

Editie 10 vrijdag 8 maart 2013

3JS treden op in De Lievekamp

‘Ieder jaar een beetje bekender’

Kort Nieuws Voorspeeldag

OSS – De 3JS staan op dinsdag 19 maart in theater De Lievekamp in Oss om samen met het publiek terug te kijken naar de muzikale beginjaren van de zangers. De show van ruim twee uur belooft een groot spektakel te worden. door Melanie Ariëns Het drietal, Jan, Jaap en Jaap blikt terug naar de tijd voordat ze als de 3JS door het land trokken. Ruim tien jaar lang hebben zij hun muziek ten gehore gebracht in verschillende kroegen. Alleen, maar ook met z’n drieën hebben zij heel wat optredens verzorgd in zowel het Engels als het Nederlands. In 2007 kregen ze landelijke bekendheid met het album ‘Watermensen’ en inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlande muzieklijsten. “Het is heel geleidelijk aan gegaan. We zijn rustig begonnen en eigenlijk zij we ieder jaar een beetje bekender geworden”, vertelt Jaap Kwakman, gitarist van de groep. In januari werd bekend gemaakt dat Jaap de Witte door ziekte noodgedwongen niet meer kan spelen in de groep. Zijn

zoon Jan vervangt hem nu als nieuwe gitarist. “We hebben gekeken of we met z’n tweeën of drieën verder zouden gaan, maar met twee personen klopt de naam van de groep natuurlijk niet meer. Het was voor ons een logische keuze om samen met Jan verder te gaan. Hij is jong en speelt goed, dus het was een juiste beslissing”, aldus Kwakman.

RAVENSTEIN - Leerlingen van Stadsharmonie OBK houden op zondag 10 maart vanaf 13.30 uur een gratis voorspeeldag in zaal Vidi Reo te Ravenstein. Zij gaan alleen en in groepjes aan de slag met enkele muziekstukken. De muziekstukken worden ‘s middags samen met enkele leden van het OBK orkest in een miniconcertje ten gehore gebracht.

Theatertoer Tot half april toeren de 3JS door het land met hun theatershow. Kwakman: “Het is een hele leuke show. We laten het publiek horen waar onze inspiratie vandaan komt en ze krijgen inzicht in wat ons beweegt. Het is een show met hoge dynamiek en het vliegt alle kanten op.” Na de show gaat het drietal weer het land in voor reguliere optredens waaronder bijvoorbeeld dorpsfeesten en festivals. De theatertoer loopt samen met de release van hun nieuwe verzamelalbum ‘Totzoverder’. Hierop zijn niet alleen hits van de afgelopen jaren te vinden, maar ook nummers uit de huidige theatershow. Voor meer informatie: www.3js. nl of www.lievekamp.nl.

Beatlezz OSS - De Stichting Cultuur Ravenstein biedt op zondag 10 maart het derde concert aan van het culturele seizoen 2012/2013. Na het Nijmeegs Blazersensemble in oktober en het Thibout Kwartet in november staat nu de muziek van de Beatles op het programma in een virtuoze instrumentale Jazzuitvoering door het kwartet The Jazz Beatlezz. Het concert begint om 14.30 uur in de NH Kerk in Ravenstein. www.cultuurravenstein.nl

Comedians

‘Kansen voor SDDL tegen Cito’

Kort

Nieuws Halfvastenbal

HEESCH – Het Halfvastenbal vindt zaterdag 16 maart vanaf 20.30 uur plaats in Cultureel Centrum de Pas in Heesch. Prins Porcus XLll maakt de Krullendonkste club bekend. Meer op de website www.carnaval-heesch.nl.

Marcus Passie OSS – De cantory van de SOW kerk Berlicum/ Rosmalen en het Berlicums Vocaal Ensemble zingen met gastzangers uit Oss en omstreken de Nederlandstalige Marcus Passie van Willem Vogel. Het geheel staat onder leiding van Greet Strijker. De uitvoering is vrijdag 22 maart om 20.00 uur in de Paaskerk in Oss. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd.

Toneelstuk BERGHEM - Toneelvereniging Amicitia is druk bezig met een nieuw stuk: ‘De Italiaanse Meesterhand’. De voorstelling vindt plaats in dorpshuis De Berchplaets. Kaarten reserveren via www.amicitiaberghem.nl.

Vrijwilligerswerk RAVENSTEIN – Het Leerlooierijhuisje in Ravenstein is op zoek naar vrijwilligers omdat haar activiteiten worden uitgebreid. Aanmelden kan bij Henk Reijs via (0486) 41 18 42.

Speelfilm OSS - De eerste speelfilm over kinderprostitutie draait op zaterdag 23 maart om 19.00 in de Groene Engel. De film is een initiatief van de werkgroep ‘Wereldmoeders en kinders’, een onderdeel van het Platform Milleniumdoelen Oss. Meer op Kliknieuws.

OSS - Er wordt komend weekend weer volop gevoetbald bij de amateurs. Op www.kliksport. nl zijn zondag verslagen te lezen van de duels. Een van de interessante affiches is het duel tussen Cito en SDDL in de vierde klasse H. Cito was eerder dit seizoen met 1-6 te sterk voor SDDL. De Demenaren hebben onder trainer Bas van de Veerdonk echter stappen gemaakt en gaan zelfs voor handhaving, iets wat voor aanvang van het seizoen weinig mensen hadden verwacht. SDDL speelt realistisch voetbal. Voor het eerst in de clubhistorie speelt het in de vierde klasse en daar hoort volgens Van de Veerdonk geen aanvallend voetbal bij. Vanuit een gesloten organisatie verrast SDDL en staat het net boven de de-

gradatiestreep. “Je ziet dat de spelers stapjes maken. Een ander systeem vraagt de nodige aanpassing. In tactisch opzicht zijn ze sterker geworden. In het begin ging er veel aandacht naar de wijze waarop we tegenstanders konden verdedigen. Nu denken we meer aanvallend.” Selectie blijft Van de Veerdonk, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij SDDL, heeft zijn contract in Demen met een seizoen verlengd. Hij hoopt nog een jaar in de vierde klasse actief te zijn. “Vanuit het bestuur is vierde klasse geen moet, maar het is wel ons streven. De eerste seizoenshelft is in ieder geval prima verlopen. Iedereen dacht van ons dat we degradatiekandidaat nummer één waren, maar we staan op de tiende plaats. Er staat een jonge, talent-

volle groep met daarbij enkele ervaren spelers. Alle partijen hadden de intentie om met elkaar door te gaan. Bij een eerste inventarisatie blijkt dat we waarschijnlijk de hele selectie intact houden. Die zijn dan weer een jaartje ouder en hopelijk kunnen we dan een aantal plaatsen hoger eindigen.” Kansen Zondag wacht Cito, de ploeg die eerder dit seizoen over SDDL heen walste. “We troffen ze in het begin van het seizoen. De fouten die we toen maakten, maken we zondag niet meer. Bovendien kampen hun met schorsingen en hebben de vervangers niet dezelfde kwaliteit. Ik zie zeker kansen tegen Cito. En voor ons is een punt een gewonnen punt.” Kijk op www.kliksport.nl voor citaten van Cito-trainer Eric van Vugt.

In race voor Appeltje van Oranje OSS – Stichting Aktie-Fix uit Oss doet mee aan de landelijke actie van het Oranje Fonds: de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Aktie-Fix doet mee in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder het kopje gemeente Oss.

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente stemmen op het initiatief dat zij het beste vinden. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde. Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Van veel ouders hoort Aktie-Fix dat het voor thuis-

wonende jongeren met een lichamelijke beperking moeilijk is om geschikte, betaalbare opvang voor de weekenden te vinden. Waar breng je je kind naartoe? Naar Actie-Fix dus. Een weekend logeren onder de zorg van een team van bekwame vrijwilligers, die behalve een leuke en spannende tijd voor jongeren ontspanning willen geven aan de ouders. Lees meer op Kliknieuws.

OSS – Talentvolle comedians komen op donderdag 14 maart naar de Groene Engel in Oss voor de Culture Comedy Award: een prijs voor talentvolle stand-uppers in Nederland en België. Entree kost 10 euro. www.groene-engel.nl.

Concert NEERLANGEL - Het kwartet Cantare per Lui geeft op vrijdag 15 maart om 19.30 uur een concert in de Sint Janskerk in Neerlangel onder de naam ‘Het is volbracht’. Ze zingen liederen rond het lijden van Jezus Christus. Voor de leden van de Sint Jan is de entree vrij, voor andere geïnteresseerden vijf euro. Reserveren via sbittner@wxs. nl of bel naar Riek Sommers - Brands tel: (0486) 41 19 62.

Rijbewijskeuring HEESCH - 70-plussers, chauffeurs jonger dan 70 jaar met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die een rijbewijskeuring moeten ondergaan, kunnen maandag 18 maart in Heesch terecht in Cultureel Centrum De Pas aan de Misse 4 in Heesch. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via (088) 23 23 300. Meer info en plannen via www.regelzorg.nl. Kosten bedragen 35 euro voor de seniorenkeuring en 52,50 voor chauffeurs jonger dan 70 met grootrijbewijs.


Editie 10 vrijdag 8 maart 2013

7

ADVERTENTIE

TE KOOP BIJ INSCHRIJVING Percelen landbouwgrond, Osstraat en Langelsestraat Ravenstein.

ELKE DAG GEOPEND

ECHTE GRIEKSE PITA-GYROS Hét adres voor AFHALEN en/of THUISBEZORGEN www.thuisbezorgd.nl of www.justeat.nl

Pitas gevuld met lams-, kippen- of varkensvlees van de grill, gyros of vegetarische byfteki, grillschotels, ovengerechten.

alles dagvers uit eigen keuken Dinsdag- en woensdagactie: GRATIS blikje fris bij bestelling broodje. Bij bestelling vanaf € 25,00 GRATIS bakje tzatziki. Elke dag geopend vanaf 16.00 tot 22.00 uur. Bezorgen tot 22.00 uur Ook verkooppunt voor Griekse producten en wijnen

Burgwal 20 Oss - tel 0412484097 www.mistergyross.nl

Kavel I : bouwland Langelsestraat, 2.17.40 ha. Kavel II : bouwland Langelsestraat, 2.79.20 ha. Kavel III : bouwland Osstraat, 3.85.28 ha. Kavel IV : de massa van kavels I en II 4.96.60 ha. Kavel V : de massa van de kavels I, II en II 8.81.88 ha. Inlichtingen en benodigde inschrijfformulieren met inschrijfvoorwaarden verkrijgbaar bij: Rentmeesterskantoor Ceelen te Haren 0412-465074/ info@ceelenrentmeesters.nl

Inschrijving sluit 27 maart 2013 16.00 uur. www.fundalandelijk.nl

TE KOOP Droog Haard- en kachelhout, Haardhoutmarkt P. v/d Wijst. 06-52682008

TE HUUR BEDRIJFS/OPSLAGRUIMTES TE HUUR! Rossinistraat te Oss € 175,- p.m. Ex. btw. 9×3,5×3,5m Per 3 maanden opzegbaar. www.ruvavastgoed.nl 0162-372211 Garagebox a/d Nwe Hescheweg in Oss.inl:0650971498

DIVERSEN Munthandel Oost Brabant Oss Inkoop-verkoop Munten-biljetten.tel 0412-624123 Bestrating van inritten en terrassen. Vakkundig en betrouwbaar. 0413264426 heerlijke massage 0614348597 Vrije Markt Volkel t.o.

de kerk in Volkel zat 9 maart. Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413272149 ontspanningsmassages 06-52323914 UW HOUTEN VLOER PROF. GESCHUURD + BEHANDELD!! VOOR INFO BEL 0651123924 Tafelbladen schuren, spuiten. Stoelen lijmen. Bel DE VAKMAN 06-15083766 Uw belastingaangifte door gecertificeerd fiscalist (desgewenst bij u thuis) ingevuld v.a. € 52,50. Ook voordelige tarieven voor complete administratie. 06-41360904 0413302723 WWW.ARTOADVIES.NL CURSUS HAARKNIPPEN start april weer in Uw regio! 10 avonden a 2,5 uur met certificaat. Tel: 015-3618033 www. SELFLINE.nl Ik ben Kevin Maasdijk haalde mijn rijbewijs voor de eerste keer bij autorijschool Snelweg,

bel ze ook 06-53708772 of kijk www.snelweg-oss. nl Grote ROMMELMARKT zondag 10 maart 10–16u gehouden in hal de Duiventil Landweerstraat zuid 128b 5349Ak Oss. Info: 06-81135591 www. vdsmarkten.nl

GEVRAAGD Te koop gevraagd gebruikte eiken meubelen barok en bankstellen (mogen evt.kapot zijn) Altijd hoogste prijs. 06-53305088. Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald 06-53221826. Wally export zoekt auto’s en busjes vanaf 1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454

Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

U kunt ook op uw bank blijven liggen...

Meer dan 90 modellen sta- op fauteuils.

www.teunarts.nl Veelal uit voorraad g leverbaar

(Al vanaf € 695,-)

Veelal uit voorraad leverbaar - 5 jaar garantie - gratis thuisbezorgd - tot € 300,- retour voor uw oude meubel* - aanpassingen mogelijk in onze eigen stoffeerderij

De grootste collectie relaxfauteuils van Nederland (meer dan 300 modellen) vindt u al 40 jaar bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts.

Onze 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. (15 minuten vanuit Uden) Tel. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl Vanuit Uden rijdt u richting Gennep, in St. Hubert op rotonde 'Erica' rechtsaf richting Wanroij, dan 3e links, 1e rechts.

Di-Wo-Do 10:00 - 18:00,

Vr 10:00 - 21:00,

Za 10:00 - 17:00

* niet i.c.m. aktiemodellen en overige aanbiedingen


8

ADVERTENTIE

Editie 10 vrijdag 8 maart 2013

NBIEDINxGD) AA e 220, 250 x 150 cm (B

prijsvoorbeeld

10 m2 = 1.000,Iedere 1 m2 extra = € 100,- meerprijs Iedere 1 m2 minder = € 50,- korting Dichte wanden of hekwerk? Prijzen op aanvraag.

Typ

* geplaatst

995,-

Einsteinstraat 16, Wijchen T 024-6451226 www.theunissentuinhuisjes.nl

*

€ 1190,-

NDF UND INCL USIE F BETO NBA

ERIN G

RESTAURANT - PARTYCENTRUM - OUTDOOR EVENEMENTEN

10% KORTING NTEN OP ARRANGEME

NIEUW

ONBEPERKT

NIEUW

TAPAS ETEN

Iedere vrijdag, zaterdag en zondag alléén op reservering.

€24,95 p.p. Hooghei 71 - 5258 SX Berlicum - Tel. 073-5031241 www.hooghei.nl. Vraag onze infobrochure aan.

IEDERE ZATERDAG EN ZONDAG WARM/KOUDBUFFET  26,00 p.p. (incl. drank: bier, wijn en frisdranken) Kinderen: 4 t/m 8 jaar 7,50 p.p. 9 t/m 12 jaar 13,00 p.p. Nu ook op vrijdag ALLEEN OP RESERVERING Zaterdag: 17.30-18.30 tot 21.00 uur Zondag: 13.30-14.00 tot 16.30 uur 17.00-18.00 tot 20.30 uur DE HOOGHEI/CELIBATAIRE Iedere zaterdag 25+ dansavond voor singles & friends, aanvang 21.30 uur.

52268620

VOORDELIGE HOUTEN VERANDA

*Geldt indien levering voor 1 juni 2013

KOOPZONDAG 10 MAART VAN 9.00 TOT 16.00


9

NIEUWS

Editie 10 vrijdag 8 maart 2013

Scholen krijgen uitslag Cito-toets binnen

Lichte stijging Cito-niveau in Oss

Inbraakpreventie

OSS - De uitslag van de Cito-toets is bekend. Landelijk is er een lichte niveaudaling te zien in de Cito-scores. Dit komt volgens het Cito waarschijnlijk doordat er meer kinderen hebben meegedaan dan voorgaande jaren. Verschillende scholen in de regio Oss merkten geen niveaudaling, maar een stijging.

HERPEN – De Dorpsraad Herpen houdt op dinsdag 12 maart om 20.00 uur een thema-avond over inbraakpreventie in Dorpshuis ’t Slotje in Herpen. De avond wordt samen met de politie en de gemeente georganiseerd.

Boekenweek

door Sanne van der Leest Vanaf 2013 zijn er twee Citotoetsen: de basistoets en de niveautoets. De niveautoets is bestemd voor leerlingen die als advies de laagste twee niveaus van het vmbo krijgen. Door deze toets deden meer leerlingen dit jaar mee aan de Cito. “De leerlingen vonden de toets wel moeilijk, maar niet moeilijker dan verwacht”, vindt directeur Karin Langereis van Nutsschool de Lockaert in Oss. Ze is heel erg tevreden over het resultaat. Volgens de directeur is er geen niveaudaling te zien, het ging juist beter dan vorig jaar. “Prettig was dat de toets in twee niveaus werd gegeven.

Enorme markt OSS - De ‘MEGA XXL VLOOIENMARKT’ die zondag 17 maart plaatsvindt in de tennishal van Sportcentrum de Rusheuvel aan de Rusheuvelstraat 5 in Oss is twee keer zo groot als voorgaande jaren. Er staan tweehonderd marktkramen opgesteld. Volgens de organisatie, Prime Time Promotions, is het de grootste binnenvlooienmarkt die ooit in Oss is gehouden. De markt kan nu twee keer zo groot worden opgezet omdat deze niet meer plaatsvindt in de sportzaal van het sportcentrum, maar de tennishal van de Rusheuvel. Het aantal kramen is uitgebreid omdat particuliere standhouders daar naar vroegen. Vandaar dat er voor een nieuwe locatie is gekozen. Nu kunnen de bezoekers nog meer graaien en snuffelen. Veel mensen uit Oss en omgeving huren een kraam op deze markt. Zij hebben thuis een grote opruiming gehouden en grijpen deze kans aan om hun overtollige huisraad te verkopen. Het complex komt bomvol te staan met duizenden goederen. Wie nog iets leuks zoekt, kan hier goed terecht. De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3.50 euro per persoon. Kinderen tot tien jaar hebben gratis toegang. Er zijn ruim voldoende gratis parkeervoorzieningen in de directe nabijheid.

Kort Nieuws

Leerlingen die de niveautoets hebben gemaakt, konden nu veel meer vragen goed beantwoorden.” Lichte stijging Bij Openbare Basisschool Mettegeupel in Oss is een

lichte stijging in het niveau te zien tegenover de afgelopen twee jaar, vertelt Niels van de Mond, interne begeleider op de Mettegeupel. “Het was goed te doen”, zegt hij. Door de speciale niveautoets be-

haalden leerlingen met een lager niveau, meer succes. ”De gemiddelde score was naar verwachting, maar het is een maar een momentopname”, concludeert Van de Mond. “Het is afhankelijk van de groep

PUZZEL

Puzzelen voor een Supervlaai OSS - Onder de juiste inzenders worden deze week weer drie VLAAIENCHEQUES van ieder tien euro verloot van Supervlaai in De Ruwert. Los de puzzel op. De oplossing kunt u doorbellen naar tel. (0909) 50 10 592. U wordt dan eerst gevraagd om uw telefoonnummer in te voeren, dat wij alleen zullen gebruiken om uw adresgegevens te achterhalen, wanneer u tot de winnaars behoort. Wanneer u dat heeft gedaan, krijgt u de gelegenheid om uw oplossing in te spreken. Volg gewoon de instructies van

de telefoonstem, dan kan er niets misgaan. U kunt de oplossing ook opsturen naar Weekblad Regio Oss, Hooghuisstraat 34, 5341 CE Oss o.v.v. ’Puzzel, vrijdag week 10’. De oplossing moet woensdag om 12.00 uur binnen zijn. Veel plezier met puzzelen en succes. Winnaars De winnaars van week 9 kunnen hun cheque afhalen op ons kantoor: R. In den Bosch, Baronie 11 Oss, Marie-Therese Munsters, Marijkelaan 11 Oss, Annie Schrooders, Stekelbaars 5 Oss. De oplossing was ‘Maansatelliet’.

leerlingen maar het niveau stijgt al drie jaar”, weet Martijn van Tilburg, directeur van basisschool het Molenveld in Berghem. De toets was goed bevallen en rustig verlopen volgens Van Tilburg. (Archieffoto)

1 11 16

2

3

4

5

6

12 17

13 18

23

19 24

28

39 45

25

49

50

55 59

60

61

41

62

52

64

53

65

66

73

74

75

79

76 80

82

© Persbelangen P0720

27

Openingstijden: ma. t/m don. 8.30-17.30 uur, vr. koopavond 8.00-21.00 uur, za 8.30-17.00 uur.

Elke zondag geopend van 9.00-12.00 uur Supervlaai: Winkelcentrum ”De Ruwert” Oss Tel.: 0412 - 644355 Fax: 0412 - 643441

55

59

46

26

39

40

Straatprijs

70

78

81

54

OSS – Het Brabants Wielercafé vindt woensdag 17 april om 19.15 uur plaats in de Groene Engel in Oss. Aanwezig zijn onder andere Thijs Zonneveld, Koen de Kort, Nynke de Jong, Marijn de Vries, Gerben de Knegt en Huub Zilverberg. Ook de vaste huisband De Meet en columnist Jace van de Ven zijn weer van de partij. Kijk voor kaarten op www.groene-engel.nl.

58

69

72 77

43 47

51

63

32 36

42

46

57

68

71

27 31 35

56

67

22

26

40

10 15

34

44

9

21

30

38

48

8

Wielercafé

14 20

29 33

37

7

OSS - De 78ste Boekenweek vindt dit jaar plaats van zaterdag 16 tot en met zondag 24 maart. De boekenweek heeft als thema ‘Gouden tijden, zwarte bladzijden’. Daarmee wordt het bewogen en roemrijke vaderlandse verleden bedoeld. Kees van Kooten schrijft het Boekenweekgeschenk. Net als andere bibliotheken heeft Oss een speciale collectiepresentatie gemaakt. Naast de boekenweek is er op donderdag 14 maart een middag ‘boeken proeven’. Verschillende bibliothecarissen vertellen iets over de boeken die zij de moeite waard vinden. Kaarten via www.nobb.nl en in verschillende bibliotheken in de regio.

3

20

7

41

29

30

HORIZONTAAL: 1 drempel; 6 nooit; 12 prachtig; 14 onbegroeid; 16 getij; 18 selenium; 19 wilde haver; 21 de onbekende; 22 grondtoon; 23 kledingstuk; 24 summum; 27 Engelse titel; 28 ijzer; 29 rivier in Spanje; 30 wetering; 32 tegenover; 33 voegwoord; 35 voegwoord; 37 weefsel; 40 binnenvaartuig; 42 stinkdier; 44 slee; 45 berg; 46 zoogdier; 47 zangnoot; 48 kruidenaftreksel; 50 hoen; 52 vaarwel; 55 verlichting; 58 water in Friesland; 59 Rijksgrens; 61 gebeurtenis; 64 palm; 66 karaat; 67 sjaal; 68 kropooievaar; 70 kluit; 71 hetzelfde; 72 bijvoorbeeld; 73 zangstem; 74 Fr. lidwoord; 76 persoonlijk vnw.; 77 zeewier; 79 hetzelfde; 81 gekruid; 82 bonus. VERTICAAL: 2 voorzetsel; 3 paard; 4 grap; 5 vogelproduct; 7 persoonlijk vnw.; 8 rog; 9 kerel; 10 oude maat; 11 jaargetijde; 13 hoofd; 15 stobbe; 17 dierengeluid; 19 familielid; 20 kruik; 22 voorzetsel; 25 boom; 26 vochtig; 29 een zekere; 31 voedselbereider; 33 rangtelwoord; 34 bevestiging; 36 feeks; 38 oeverkant; 39 dijk; 40 autokeuring; 41 hoofddeksel; 42 plaats in België; 43 ontkenning; 48 vriendelijk; 49 hoofdtelwoord; 51 dierengeluid; 53 naaldboom; 54 toelichting; 56 projectieplaatje; 57 voor; 60 opening; 62 larve 63 bosgang; 64 kloosterhoofd; 65 plaats in Drenthe; 66 schaal; 69 wier; 72 via; 75 water in Utrecht; 77 vogel; 78 getalletter; 79 titel; 80 zangnoot.

OSS - Zeven inwoners van Oss hebben deze week de PostcodeStraatprijs gewonnen. In totaal verdelen zij met elkaar een bedrag van 375.000 euro. Gaston Starreveld, ambassadeur van de Postcode Loterij, was dinsdag 5 maart in de Ortstraat om de geldprijzen en de BMW uit te reiken.

Dansmarathon OSS - Scholieren van Het Hooghuis Locatie TBL doen vandaag (vrijdag 8 maart) mee aan de Qdansmarathon. De dansmarathon is een feest waarbij leerlingen gesponsord door familie en vrienden honderd minuten lang dansen op foute muziek. De opbrengst gaat naar stichting Breath Care For Kids. Lees meer op de website www.kliknieuws.nl


#HOCOLATERIE!LBĂ&#x2019;RTISOPZOEKNAAR ONDERNEMENDEMENSENMETPASSIE VOORCHOCOLADE

5WEIGEN CHOCOLATERIE

7ILTUEENEIGENWINKELBEGINNEN -ETONZEEXPERTISE KNOW HOW ENHETMEEDENKENOVERDE MOGELIJKHEDENVANEEN lNANCIERING BIEDENWIJUDEZE UNIEKEUITDAGING (EBBENWIJUWINTERESSEGEWEKT ENWILTUMEERINFORMATIE .EEMDANCONTACTMETONSOP

#HOCOLATERIE!LBĂ&#x2019;RT %NERGIEWEG .05DENHOUT TAV$HRVAN(ELVERT ALBERT CHOCOLATERIEALBERTNL

Workshop Twitter voor ondernemers Twitter is de laatste tijd steeds meer in beeld gekomen via de traditionele media. Steeds meer ondernemers zien het nut en de noodzaak van Twitter in hun communicatiemix in. Via Twitter kun je laten zien wie je bent en waar je voor staat. In deze workshop leer je hoe je zakelijk gezien Twitter effectief kunt inzetten. DOELGROEP | Ondernemers en zelfstandigen die kennis hebben van de verschillende socialmediakanalen en Twitter in willen zetten in hun zakelijke communicatie. TWITTER VOOR ONDERNEMERS | keuze uit de volgende data: AVOND | 26 MAART aanvang 19.00 uur 23 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 28 MAART aanvang 13.30 uur 25 APRIL aanvang 13.30 uur KOSTEN | % 95,- P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

WWWCHOCOLATERIEALBERTNL

â&#x20AC;&#x153;Ze hebben er echt een kunstwerkje van gemaakt.â&#x20AC;?

Gratis informatieavond Dinsdag 12 maart start 19.00 tot 21.00 uur Thema: borstverkleining, borstvergroting en borstlift

Tijdens deze avond vertellen wij u over de behandelingen en krijgt u een rondleiding door de kliniek. Interesse? U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.sanavisie.nl

Workshop LinkedIn gevorderden LinkedIn is hĂŠt zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B sfeer. Gevorderden hebben al langere tijd een profiel en maken ook geregeld gebruik van LinkedIn en de mogelijkheden die het platform biedt. De Company Page van het bedrijf waar je voor werkt, vacatures plaatsen en personeel vinden en andere handige zaken die LinkedIn biedt. DOELGROEP | zakelijke gebruikers die meer willen met LinkedIn LINKEDIN GEVORDERDEN | keuze uit de volgende data: AVOND | 19 MAART aanvang 19.00 uur 16 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 21 MAART aanvang 13.30 uur 18 APRIL aanvang 13.30 uur

KOSTEN | % 95,ď&#x161;ş P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur.

U bent van harte welkom in onze nieuwe kliniek aan de Hoogveldseweg 1 in Mill.

Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

Sanavisie Bodyclinic, een medische kliniek in Mill, is gespecialiseerd in plastische en cosmetische chirurgie. Wij richten ons voornamelijk op borstoperaties, buikwandcorrecties, handchirurgie, facelifts en rimpelbehandelingen. CliĂŤnten kunnen bij ons de beste service, de beste behandeling en het beste eindresultaat verwachten. Onze plastisch chirurgen en cosmetisch artsen leveren echte kunstwerken waarbij de cliĂŤnt centraal staat en innerlijk en uiterlijk weer zichtbaar in balans zijn. SANAVISIE BODYCLINIC HOOGVELDSEWEG 1, 5451 AA MILL T (0485) 460 620 WWW.SANAVISIE.NL INFO@SANAVISIE.NL

Workshop Mediawijsheid Facebook als basis voor mediawijsheid. Bijna iedereen die actief was op Hyves is naar het nieuwe socialmediakanaal â&#x20AC;&#x2DC;Facebookâ&#x20AC;&#x2122; verhuisd. Maar kennis van het platform, de omgangsvormen ĂŠn de valkuilen is noodzakelijk voor iedereen die met kinderen/ jong volwassenen te maken heeft. Daarvoor hoef je alleen maar aan ProjectX Haren te denken. De workshop â&#x20AC;&#x2DC;Mediawijsheidâ&#x20AC;&#x2122; spitst zich daarop toe; het is een interactieve workshop die door een gediplomeerd mediawijsheidcoach, Gemma Steenman, gegeven wordt. DOELGROEP | Ouders/ verzorgers/ onderwijzers en ondersteunend personeel MEDIAWIJSHEID | keuze uit de volgende data: AVOND | 28 MAART aanvang 19.00 uur. MIDDAG | 15 MEI aanvang 13.30 uur. KOSTEN |  45,ď&#x161;ş P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia


Weekblad Regio Oss vrijdageditie week 10 2013  

In ruim 25 jaar tijd heeft het nieuwsblad Weekblad Regio Oss zich een stevige positie in het Osse weten te verwerven. Een actieve redactie z...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you