Page 1


5

UITGAAN

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

‘Promisses’ 6 tot en met 8 september in Theater De Lievekamp

Culturele variatie met Promconcerten OSS – Theater De Lievekamp is van vrijdag 6 tot zondag 8 september het toneel van de Promconcerten. Zo’n 175 zangers en dansers van Osse bodem gaan zich tonen aan het thuispubliek. Een van die artiesten is Isabeau van Alphen die eigenlijk een dubbele diensten draait. Ze is zowel danseres, als dansdocent en assistent choreografe. Aan de basis van de Promconcerten staat Stichting Oss Cultureel. De stichting heeft als doelstelling jonge mensen de kans te bieden hun talent te ontwikkelen in een professionele omgeving. Niet voor niets heeft de voorstelling de titel ‘Promisses’ meegekregen. In de Promconcerten 2013 betreden onder meer Annemiek Vendelmans, Marjon Spiertz en Mieke de Jong het podium. Dit doen ze samen met hun voorbeeld, de klassieke sopraan Christina Karenovics. Een zangeres die haar sporen verdiend heeft in de professionele operawereld. Een mooie combinatie van

Receptie Dedico

klassieke ervaring en jonge talenten. Variaties Ook Isabeau van Alphen is wederom present. Met haar 22 jaar zou je Van Alphen snel een jonkie noemen, maar de term ‘ervaren rot’ is passender. Al vanaf 1999 doet ze mee aan de Promconcerten. “Alleen in 2009 deed ik niet mee, dat kwam omdat ik met de dansacademie zelf een voorstelling had.” Twee jaar geleden studeerde ze af als docent dans aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Die studie kwam goed van pas, want haar moeder en tevens choreografe Dimphy van Alphen moest in de zomer een knieoperatie ondergaan. “Daarom heb ik in de zomer de dansrepetities overgenomen. Het was hard werken, maar erg leuk.” Volgens Van Alphen, die zelf ook mee zal dansen, kan het publiek een mooie show verwachten in De Lievekamp. “Dat het niet in het stadion is, is even wennen. Maar in De Lievekamp zijn andere dingen weer mogelijk. En het is mooi om te zien hoeveel varia-

DREMEN – Drumband en lyrakorps Dedico uit Demen bestaat dit jaar vijftig jaar. In dit jubileum jaar heeft Dedico al diverse activiteiten georganiseerd en vandaag (vrijdag) staat er een receptie op het programma. Van 19.00 tot 21.00 uur is iedereen die Dedico een warm hart toedraagt welkom aan de Osstraat 11 in Demen.

Smartiesfestival

Promconcert. Stichting Oss Cultureel biedt jong talent kansen tijdens de Promconcerten. ties aan cultuur we brengen. En wat is er nou mooier voor het publiek om te zien hoe gelukkig mensen worden van het uitoefenen van hun passie?” Reserveren De Promconcerten vinden

op vrijdag 6 en zaterdag 7 september plaats om 20.15 uur. Zondagmiddag 8 september begint het concert om 14.00 uur. De toegangsprijs voor de Promconcerten bedraagt € 27,- (eerste rang) en € 23,- (tweede rang) per persoon.

Toegangskaarten voor deze voorstelling kunnen worden gereserveerd via www. lievekamp.nl of telefonisch via de Theaterkassa (0412) 64 89 22). De kassa is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Brabantse gezelligheid in Geffen Kingcrow in De Pul GEFFEN – Effe noar Geffe staat weer op het punt van beginnen. Aanstaande zondag is de 37ste editie van het evenement. Met bijna duizend vrijwilligers, de Geffense middenstand en horecaondernemers is het evenement elk jaar grote en succesvoller. Ook dit jaar is er weer een sfeermarkt waar bezoekers de echte Brabantse gezelligheid kunnen beleven en zien hoe men vroeger leefde. Een echt Brabants dagje uit. Muziek Onder andere orkest Flavour zorgt voor muziek,

SCHAIJK - Smartlappenkoor Tiona houdt zondag om 16.30 uur in Zaal de Potter in Schaijk het Smartiesfestival. Twee kandidaten uit het SBS6-programma Bloed, Zweet en Tranen, Leen Zijlmans en Peggy Mays treden er op. Daarnaast heeft Tiona de samenwerking gezocht met het trio Vrolijk Verdriet. Zij hebben zo hun eigen kijk op het presenteren van smartlappen en levensliederen; ze maken ze visueel. De toegang is gratis.

Concert OSS – Op de ‘boulevard’ aan de Begijnenstraat in Oss is vandaag (vrijdag) een openluchtconcert. Het concert is van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur. Het concert wordt verzorgd door het Gospeltrio Oss.

Open dag

zij treden van 12.30 tot 17.00 uur op in de kiosk. Het orkest in big band-bezetting komt het publiek vermaken. De entree voor

Effe noar Geffe is voor vijf euro, kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang. Meer info op www.effenoargeffe.nl.

Katharina Katharina in het Ganzenbord

Pul. Het Italiaanse progressieve rockgezelschap Kingcrow is zaterdag om 20.00 uur te zien in De Pul in Uden. Het is leadzanger Diego Marchesi die van meet af aan weet te pakken met een goed en herkenbaar stemgeluid, ondersteund door stevig, technisch sterk gitaarspel. De band wordt geroemd om de muzikale gelaagdheid, euforie en neerslachtigheid en een prima mix van metal, rock en zelfs akoestische klanken, gecombineerd met goede zang- en choruslijnen en puik toetsenwerk. Kaarten kosten tien euro in de voorverkoop en veertien euro aan de kassa.

The Mighty Ya-Ya

UDEN - De voorstelling ‘Katharina Katharina in het Ganzenbord’ gaat zaterdag in première in het Openluchttheater Naat Piek aan de Pnemstraat in Uden. Dit buitenspektakel wordt gespeeld door de Groep Openluchtspel van toneelvereniging Naat Piek. Groep Openluchtspel bestaat uit leden van de verschillende toneelgroepen van Naat Piek, jongste spelers, jongeren en volwassenen. Het toneelstuk is geschreven door Heleen Verburg en de regie is in handen van Erik Krabbenborg. De 11-jarige Katharina Katharina heeft voortdurend ruzie met haar vader. Hij staat er alleen voor want zijn vrouw is er vandoor gegaan met een Italiaan. Op

Kort Nieuws

VEGHEL- In het kader van het nieuwe initiatief ‘Ad van Meurs presenteert’ treedt woensdag de bluesrockformatie The Mighty Ya-ya op in het galeriecafé op de Noordkade.

Openluchtspel. Katharina Katharina in het Ganzenbord is te zien in Naar Piek ( foto Felissa Marlisa) een dag wordt Katharina Katharina stampvoetend kwaad over alle onrechtvaardigheid in haar leven waardoor ze door de vloer zakt en in een levensgroot ganzenbordspel belandt. Katharina Katharina weet wat ze wil: winnen! En wel zo snel mogelijk.

De voorstelling is ook te zien op 1, 7, 8, 14 en 15 september. Aanvang zaterdag 19.00 uur en zondag 14.00 uur. De entree is 10 euro, kinderen tot 12 jaar vijf euro. reserveren@naatpiek. nl of tel. (0413) 261622. Meer info: www.naatpiek. nl.

In samenwerking met de Compagnie start het galeriecafé op CHV Noordkade in Veghel met een nieuw initiatief: Ad van Meurs presenteert. De aftrap is op woensdag 4 september om 21.00 uur met bluesrockformatie The Mighty Ya-ya. De formatie mixt classic rock met universele grooves, bombastische big-band razernij en een vleugje kitsch. Ad van Meurs uit Eindhoven is daar bekend als The

Watchman. Hij is al bijna vier decennia muzikant van beroep en komt in contact met allerlei stijlen en ensembles: van punk en new wave tot folk en blues. In het Muziekcentrum Frits Philips brengt hij zijn publiek in contact met muzikale performers uit binnen- en buitenland. Met de ontwikkeling van het Cultuurcluster aan de Veghelse Noordkade ziet Van Meurs ook voor Veghel volop kansen om een vaste schare bezoekers wekelijks kennis te laten maken met een aantrekkelijk muziekaanbod. Voor de komende weken staan al diverse optredens gepland. Toegang op woensdag 4 september is gratis. De zaal is open om 20.30 uur.

OSS – De brandweer in Oss opent zaterdag de deuren. Van 11.00 tot 16.30 uur is er een open dag in de kazerne aan de Wethouder van Eschstraat 260 in Oss. Parkeergelegenheid is er voldoende achter het gemeentehuis aan de Raadhuislaan. Bezoekers krijgen onder andere advies over blusmiddelen, kunnen demonstraties bekijken en kunnen zelf ervaren hoe sterk het hydraulisch gereedschap is.

Jazz in Foodtown VEGHEL - De Markt in Veghel is zondag het toneel van Jazz in Foodtown. Voor de zevende keer treden diverse jazzen bluesformaties uit de regio op. Op het programma staan optredens van de Veghelse J.P.K. Band, The River Aa Big Band onder leiding van organisator Jef van Liempd, de Veghel/Udense jazzformatie Birdie Seven, de Mid West Band en de (rock)bluesband Down & Dirty. Jazz in Foodtown op de Veghelse Markt is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur.


TE KOOP: UDEN, ODILIASTRAAT 38 In centrum, op de eerste verdieping van appartementencomplex “Aldetiendhoveâ€? gelegen, royaal appartement (grootste type in dit complex) met ruim balkon, gezamenlijke ďŹ etsenberging en eigen overdekte parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein. Bouwjaar: 1997 Woonoppervlakte: circa 125 m2 Oppervlakte balkon: circa 7 m2 Indeling appartement: Het appartement is gesitueerd op de eerste verdieping en op korte afstand van de lift en trappenhuis via een overdekte galerij toegankelijk. Vanuit de ruime hal, met meterkast, garderobe en toiletruimte, zijn de living, badkamer en slaapkamer 2 te bereiken. De royale living (circa 55 m2) is onderverdeeld in een zitgedeelte, eetgedeelte en een halfopen keuken. De keuken, met veel bergmogelijkheden, is ingericht met een vaatwasser, koelkast, elektrische kookplaat en afzuigkap. Via de living heeft u toegang tot de bijkeuken, het balkon en slaapkamer 1. De praktische bijkeuken biedt naast extra bergruimte plaats aan de cv-combiketel (bouwjaar 2012). De grote slaapkamer 1 (circa 20 m2) is uitgevoerd met twee vaste kasten en heeft zowel rechtstreeks toegang tot de badkamer als het op het westen gesitueerde balkon. De volledig betegelde grote badkamer is uitgerust met een douchehoek, toilet, wasmachineaansluitingen en een vaste wastafel. Algemeen: Dit uitstekend geĂŻsoleerde appartement verkeert in een goede staat van onderhoud. De servicekosten bedragen circa â‚Ź 189,- per maand en de kosten voor zorg en faciliteiten van “Welstaeteâ€? (Sint Jan) bedragen circa â‚Ź 85,- per maand. De ďŹ nanciĂŤle huishouding van de Vereniging van Eigenaren, evenals het onderhoud van het gehele gebouw is uitstekend op orde. Aanvaarding: in overleg

Vraagprijs: â‚Ź 295.000,- k.k. Van Lanen Woning- en Bedrijfsmakelaardij B.V. 7JPMJFSTUSBBU-"6EFOt5FM www.vanlanenmakelaardij.nl

,-.6:$7(567$$7    

  (,1,67(59$11)5$6758&7885(1,/,(80$$.77(592/'2(1,1*$$1'(/*(0(1( :(7%(6788565(&+7+(792/*(1'(%(.(1' ,-%(6/8,79$1$8*86786 .(10(5."  " ",6$$1 ((86!2('(56!$$6',-.

 $9(167(,1((19(5*811,1*23*521' 9$1'("$7(5:(79(5/((1' (9(5*811,1*%(75(? (70$.(1&4%(+28'(19$1((19(5+22*'352'8&7,(*(%28:9(53/$$76(1 %(',(1,1*6.$0(5(18,7%5(,'(1/$$'67$7,21(1+(7%(+28'(19$1',9(56(:(5.(1 $$1'(/,1.(52(9(51$%,-.0 9$1'(5,9,(5'($$6,1'(*(0((17(66 

 

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


8

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


w u e i N

ADVERTENTIE

en d U in

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

“Prachtige Lingerie voor kleine, grote en extra grote maten, vervaardigd op maat en ambachtelijke wijze. Wij zijn een gespecialiseerd atelier en werken alleen volgens afspraak. Bezoek onze website en neem vrijblijvend contact op.”

Kerkstraat 37A 5401 BD Uden T: 0413 258 275 info@guusschlatmann.com

Sinds 1972

10

WWW.GUUSSCHLATMANN.COM

! ld e g jf ri h c s in n e e g n e s e fl e Gratis pro


16

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

BIJ VERWIJST WAND- & VLOERTEGELS

Compleet wandcloset Complete set bestaat uit:

 

Geberit inbouwreservoir Bedieningspaneel, wit Sphinx wandcloset met softclose zitting

! R E L L A N K S PRIJ * NĂ&#x161;

249,-

*Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Verwijst Uden Bitswijk 31, tel. 0413 262 078 Verwijst Deurne Florijn 25, tel. 0493 311 026 Verwijst Ede Lorentzstraat 2-3, tel. 0318 690 922

Meer informatie? Ga naar www.verwijst.nl

Al vanaf 2 9,95 per m


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

17

ADVERTENTIE

Voor het magazijn van Croy Foodproductions in Uden zijn wij op zoek naar:

Personeel gevraagd

ALLROUND MEDEWERKER MAGAZIJN (m/v) Functieomschrijving In deze afwisselende functie ben je medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen in ons DC. Je plaatst orders, voert gegevens in, zet bestellingen klaar en zorgt voor een correct voorraadbeheer. Croy Foodproductions is gekoppeld aan de restaurants van De Smaak van Croy. Wij bieden een leuke fulltime functie. Wij vragen voor de vacature van magazijnmedewerker: t+FCFOU[FMGTUBOEJH t+FCFTDIJLUPWFSFFOXFSLFSTNFOUBMJUFJU t+FIFCUFSWBSJOHNFUNBHB[JKOXFSL[BBNIFEFO t+FCFOUCFLFOENFUBENJOJTUSBUJFWFXFSL[BBNIFEFO t+FCFOUTUSFTTCFTUFOEJH t+FIPVEUWBOFFOVJUEBHJOH

Technisch montagemedewerker met doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Functie-eisen: - Vmbo richting (elektro) techniek - Zelfstandig kunnen werken Voor informatie kunt u bellen naar Peter Josephs, tel. 0413 269300

Contactinformatie Ben jij de enthousiaste collega die we zoeken? Stuur dan je cv en motivatie naar werving@desmaakvancroy.nl

Per direct personeel gevraagd:

Veba MediTemp BV, een technisch bedrijf in Uden is op zoek naar een jonge, enthousiaste collega voor de functie van

Sollicitatie voorzien van cv kunt richten aan: Veba MediTemp BV T.a.v. Mw. Meijer, Jagersveld 41, 5405 BW Uden of meijer@meditemp.com

Nieuwe start restaurant Wok van Herpen

Om in de bloemen te werken Dagen en uren in overleg (binnenwerk, bij voorkeur hele dagen) Goed salaris Bel 06-49897731

Restaurant Wok van Herpen heeft vanaf mei van dit jaar nieuwe eigenaren. De familie Cui heeft Wok van Herpen overgenomen en zich sinds kort gevestigd boven het bedrijf. Het gezin bestaat uit de ouders Hai Lun en Chin Chin met 3 dochters. Hai Lun is een zeer ervaren kok die zijn sporen de laatste 20 jaar verdiend heeft als (chef ) kok in diverse restaurants. Ongeveer 10 jaar heeft hij samen met echtgenote Chin Chin restaurant Blue Lotus te Velp

(Gelderland) succesvol gerund. Het stel wilde hierna wat meer tijd aan het gezin besteden en heeft het afhaalrestaurant Lotus geopend in Hengelo. Een restaurant dat ze eveneens 10 jaar met plezier geëxploiteerd hebben. Het succes in beide zaken is vooral tot stand gekomen door de kwaliteit van het eten en de altijd enthousiaste en attente manier waarop Chin Chin als gastvrouw fungeerde. Een nieuwe uitdaging is gevonden in de Wok van Herpen. Het zal velen opgevallen zijn.

Het pand is aan de buitenzijde opgeknapt en toont daardoor als vernieuwd. De grote verrassing is het interieur dat heel smaakvol is veranderd en in een nieuw jasje is gestoken door gastvrouw Chin Chin. “Kom en overtuig uzelf door te genieten van de heerlijke gerechten met verse ingrediënten die gewokt of op de bakplaat bereid worden. Heerlijk eten voor een vaste prijs. Wij bieden u een culinaire belevenis met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding!” Wok van Herpen biedt

verder demogelijkheid om af te halen, lekker eten voor betaalbare prijzen, elke maand zijn er speciale afhaalaanbiedingen en ook Chinees buffet service bij u thuis of in uw bedrijf. Wok van Herpen aan de Rogstraat 30 in Herpen is elke dag geopend van 16.00 tot 22.00 uur. ’s maandags gesloten (m.u.v. feestdagen). Tel. 0486-411326, twitter.com/wokvanherpen, www.facebook.com/ WokvHerpen en www. wokvanherpen.nl. Voor kennismakingsactie zie elders deze krant.


18

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

Lekker zitten?... ...welkom bij Teun Arts. www.teunarts.nl

Al 40 jaar staan wij garant voor de beste fauteuils en de mooiste banken. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts.

Relaxfauteuils op draaivoet Meer dan 70 modellen

kamerfauteuils meer dan 40 modellen

Klassieke relaxfauteuils meer dan 50 modellen

Welk type fauteuil u ook zoekt,... Teun Arts heeft alles.

Design fauteuils Meer dan 25 modellen

Relaxfauteuils met Sta- op hulp meer dan 90 modellen

Handmatige relaxfauteuils meer dan 60 modellen

Voor de mooiste bankstellen, naar wens met bijpassende relaxfauteuil, bent u bij Teun Arts aan het juiste adres.

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 in St.Hubert. (Gemeente Mill, 25 km onder Nijmegen) TEL. 0485 - 45 29 86 info@teunarts.nl www.teunarts.nl Op de A73 neemt u afslag Haps, Haps doorrijden. In St. Hubert op rotonde 'Erica' linksaf richting Wanroij, dan 3e links, 1e rechts. Di-Wo-Do 10:00 - 18:00, Vr 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00 *

nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


19

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

LAATSTE TUINSETS 30 TOT 70% KORTING Laagste prijsgarantie

1299,-

Laagste e prijsgaranti

Set Oxford 2x feauteuil, 1 loungebank, 1x salontafel 4-delige set Aluminium-textilene

699,-

299,-

s Incl. kussen

,-

3199

379,- Nu

299,-

299,99

,1.199

Marlboro teakhoutenbank

Zijwanden Maxus

Set van 2 stuks

69,99

in de maat 150 cm, ook verkrijgbaar in 180 cm

Zware kwaliteit pavilioen 4x4 meter Kleur taupe

Harvard 5-delige loungeset (Incl. kussens, excl. fauteuil)

XXXIFOLIFJKNBOTOM

3-delig polywood loungeset inclusief allweather kussens

vanaf

199,-

-

DAG DONDER ND KOOPAVO663 505

Parasol maten 3.00 - 3x3 - 3.50

Loungeset Melbourne lazy cloudy grey Chaise longue opstelling

Natuurstenen tafels

OVWBOBG 

45,149

8PPOCPVMFWBSE0TTt'SBOLFOXFH0TT

1079

799,

Verona

199,-

,-

1.699

,-

9,-

1.89

New Lagos 4-delig loungeset

6996,,-

Partykruk Partytafel 90 cm rond

 

,/#!4)% Â?-!2+4 Â?6%'(%,

1496,-

129,-

69,99

VOLKSUNIVERSITEIT OSS

Loungeset Bellizona

599,-

899,-

Lima loungehoekset

EEN ANDERE TAAL LEREN? Volksuniversiteit Oss biedt 15 verschillende talen aan op alle niveaus. s s s s s s s

%NGELS 3PAANS &RANS )TALIAANS $UITS .EDERLANDS 0OOLS

s s s s s s s

:WEEDS 'RIEKS 4URKS 2USSISCH #HINEES !RABISCH "AHASA)NDONESIA

Alle taalcursussen beginnen vanaf maandag 23 september. Inschrijven via www.volksuniversiteitoss.nl. VERMELD BIJ UW INSCHRIJVING DE ACTIECODE TALEN2013 IN HET VAK OPMERKINGEN EN MAAK KANS OP EEN GRATIS WORKSHOP! Volksuniversiteit Kruisstraat 94 - Oss T 0412 - 638060

!!.6!.'Â?Â?552

*0+Â?",5%3Â?"!.$Â?Â?\Â?Â?4(%Â?2)6%2Â?!!Â?")'Â?"!.$Â?Â?\Â?Â?")2$)%Â?3%6%. -)$Â?7%34Â?"!.$Â?Â?\Â?Â?$/7.Â?!.$Â?$)249

777*!::).&//$4/7..,

% INFO VOLKSUNIVERSITEITOSSNL W www.volksuniversiteitoss.nl 65/33


ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

Zomerstunt

€ 599

Aktie € 12.50 nu 4 voor € 29.95 Aktie € 14,95 nu 4 voor € 50 Aktie € 19.95 nu 4 voor € 75 Aktie € 29.95 nu 4 voor € 100

Nu voor

€ 799

Stuntprijs

Van € 349

€ 1.250

€ 249

i altijd grat

s

20

RN


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

23

ADVERTENTIE

 *( )'*,% *&* ++(

&2(&-&(&/)&*%6"/)&4 +"2*( #&34""/&/%&01&/*/(6"/0/3 /*&57 /&542""-)00'%,"/4002 02("/*3&&24%&4& *-3#&&,&&/'&&34&-*+,&

%*,% (*-#"&$

*,#*(&'.  &##$#*.!%%*#,%

â&#x20AC;¢ 0/%-&*%*/(/*&57 /&542""-)00'%,"/4002 â&#x20AC;¢ &&/&2(*&95*/*(&$05//&26"/%&&-'4 â&#x20AC;¢ &454$)&3&24!*/(3"2*+3","2 &". â&#x20AC;¢ &.0/342"4*&.0%&-425$,3*/*25$,&23 â&#x20AC;¢ .0/3)*3402*&0"%&&&234&62"$)4"540&/ 

)*3402*3$)&'040;301&&/(20043$)&2.

*(*(%/)* -8.1*3$)&/7&2&-%,".1*0&/3$)""43&/6"/ %& 1-0&(2&&/!:34*3""/7&9*(6"/ 404  552

â&#x20AC;¢ *6&23&60&245*(&/6"/%&.0/32051 â&#x20AC;¢ .0/32*6&23 2"*/*/( â&#x20AC;¢ 25$,*/)*+3,2""/ â&#x20AC;¢ "/4&-(02%&-3*.5-"402 â&#x20AC;¢ 2004312*/(,533&/ â&#x20AC;¢ 204&,-*.(-*+#""/ â&#x20AC;¢ "%*0"2,"3.59*&, â&#x20AC;¢ &/(2"4*3%2"/,+& â&#x20AC;¢ 2"4*3101$02/6002%&,*/%&2&/ â&#x20AC;¢ (&)",4#"--&/,2"".(2"4*3120&6&/

   *+,37&( *-3#&&, 777&.0/3&5


24

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

BELANGRIJKE MEDEDELING DE OPHEFFINGSLEEGVERKOOP IS GESTART!

Ă&#x160; " / -- Ă&#x160;6 ,""*Ă&#x160;6 Ă&#x160;/,-- Ă&#x160;UĂ&#x160; "8-*, UĂ&#x160; 

Ă&#x160;UĂ&#x160; / 8/ Ă&#x160;UĂ&#x160; 1 -Ă&#x160;UĂ&#x160; -/

ALLES MOET WEG VOOR DE

STOELEN VAN DE

MICRO KUSSEN HOLLE VEZEL wasbaar/anti-allergisch normaal 35,nu

5,

95

MATRASSEN 90x200 nu

45,-

140x200 nu 160x200 nu

60,-

70,-

180x200 nu

80-

DEKBED OVERTREKKEN 1-persoons

nu

10,00

POCKETVERING MATRAS -

90x200 nu 150, 140x200 nu 250,160x200 nu 300,180x200 nu 350-

REVOX BOXSPRING ELECTRISCH VERSTELBAAR GEHEEL COMPLEET

BANKEN VAN DE

36x 160x210

zie ook www.revoxbed.nl

92x 180x200

normaal 5169,-

5x 180x210 12x 180x220

850,-

1Ă&#x160; Ă&#x160;/ Ă&#x160;6"",Ă&#x160; Ă&#x160;  Ă&#x160; Ă&#x160;*,-

REVOX BOXSPRING GEHEEL COMPLEET 160 of 180 x 200 cm

", Ă&#x160;*,/Ă&#x160; 1 -Ă&#x160; EN BANKSTELLEN VOOR  Ă&#x160; Ă&#x160;*,<

Normaal 1995,- nu

500,-

Een ritje is beslist de moeite waard!!!

VEGHEL Meijerijstraat 50

Ook zondag!

IEDERE DAG GEOPEND

van 10.00 - 17.00 uur

van den Broek

wonen & slapen


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

NIEUWS

Flauwekul-acts Quatz en tonpraoter Luuk Bouw geven thema ‘Zin en Onzin’ kleur

Open Veldfeest bij Tiswa

Quatz. Quatz uit Mariaheide speelt ‘smarlappenflauwekulrock’ en geeft zo invulling aan het thema van het Open Veldfeest. ERP – ‘Zin in onzin’ is het thema van het Open Veldfeest op zondag 15 september in Erp. Met de toevoeging van twee flauwekul-acts, de band Quatz en tonproater Luuk Bouw, is het programma compleet. “Maar”, zo belooft de organisatie: “Er zit zeker zin in al deze onzin.” Het 14e Open Veldfeest wordt zondag 15 september van 14.00 tot 23.00 uur gehouden op het terrein van speelboerderij Tiswa. De organisatie is in handen van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in Erp. Er is vermaak voor jong en oud. Toegang is gratis. Kinderen kunnen terecht op de speelweide met de

talloze speelattracties van Tiswa. Daarnaast is medeorganisator Jong Nederland van de partij met de klimwand, het kratjes stapelen en de verfcentrifuge. Voor de ouderen is er een ruim terras met zicht op de speelweide. Zij kunnen een kijkje nemen bij de exposities van heemkundekring Erthepe en kunstenaars

Erica Nies, Toon van Doorn en Tim Verbakel. Talent Er zijn optredens van lokale en regionale talenten, zoals kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes onder leiding van Sonja van Boxtel en de 15-jarige zangeres Nicole van Hoof. Zij wordt begeleid door Christel Opheij op gitaar. Het nieuwe tonproaterstalent, de jeugdige Luuk ‘boerke’ Bouw, krijgt die middag de kans zichzelf te bewijzen. Om 16.00 uur treedt Reboot op, de bigband van

Peter Strijbosch. Om 17.30 uur volgt Quatz uit Mariaheide met ‘smartlappenflauwekulrock’ in de puurste vorm. Grunge-rockband Black Pearl uit Boekel zet om 19.00 het programma voort. El-Cid overspoelt het terrein met hun ‘rauwe sixties rock’ vanaf 20.30. Hekkesluiter om 22.00 uur zijn de jonge jongens van het Erpse Live it Out. Dan volgt nog de after party rondom de kampvuurkorf op het feestterrein. Meer informatie is terug te vinden op: www.jjc-erp.nl.

Najaarsrit oltimerclub Zeeland Tentoonstelling Clubavond ZEELAND – Oldtimerclub Klassiek Mechaniek Zeeland houdt zondag haar derde rit in het jaar. De rit is ruim 90 kilometer lang en voert via Uden, Loosbroek, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Schijndel naar de pauzeplaats bij de Vresselse Hut in Sint-Oedenrode. Het eindpunt is bij Het Witte Huis in Zeeland. Zowel bij de start in het centrum van Zeeland

als op het eindpunt zijn alle oldtimers te bewonderen. De inschrijving is vanaf 10.30 tot 12.00 uur bij ‘Kwaletaria de Groot’ in de Kerkstraat van Zeeland. De start is tussen 11.30 en 12.00 uur. Deelname voor leden is gratis, niet leden betalen 10 euro. Iedereen ontvangt twee consumptiebonnen, een routebeschrijving en een gratis rallybordje.

MACHAREN – De nieuwe tentoonstelling van beeldend kunstenaar Marc Deeleman wordt zondag 1 september om 16.00 uur geopend bij De Oude Pastorie in Macharen. De bestaande expositie in de tuinen loopt nog gewoon door. Beide exposities zijn geopend op alle dagen, behalve dinsdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Beide exposities blijven tot donderdag 17 oktober te bezichtigen.

Personal Thuis Computer Club OSS – De Personal Thuis Computer Club houdt woensdag 4 september om 20.00 uur een clubavond in de Ouderen Sociëteit de Krinkelhoek aan de Oijenseweg 3 in Oss. Onderwerp is deze keer ‘Samenvoegen van Word- en Excel-bestanden’. Ook niet leden zijn, eenmalig ter kennismaking, welkom.

Jubelen in ‘soundsilo’ VEGHEL - Zangeres Marianne van Oorschot en harpiste Lonneke Jansen houden zondag 8 september een workshop in een graansilo. Deze zangworkshop biedt een boeiende verkenningstocht. Peel-Missie-Tour. De 33e Peel-Missie-Tour op zondag 1 september is een gezellige fietstocht voor het hele gezin om geld in te zamelen voor het goede doel, te weten een school in Mhandarume, Zimbabwe. Start en finish zijn bij het Peelhonk aan de Oudedijk, naast de basisschool in Odiliapeel. Inschrijven kan tussen 11.00 en 13.30 uur voor 3 euro. Er zijn routes van 30 of 50 km. Dit jaar gaat de tocht richting Elsendorp, Oploo en Westerbeek. Bij de finish wacht een gratis lot, een pannenkoek, drankje en een volop gezelligheid met medewerking van DJ Bram en feestband Dusty Road, met zangeres Dominique die het bij de Voice of Holland 2011 ver heeft geschopt.

Er wordt gestart met een meditatie in beweging en gaan naar de stilte via helende harpklanken. Van daaruit ontstaat een natuurlijke samenzang. Er wordt gespeeld met klanken, melodielijnen en mantra’s. De akoestiek van de silo helpt hierbij. Ter intro-

ductie en afsluiting geven Van Oorschot en Jansen een meditatieve klankimprovisatie. Het duo belooft dat men zich na afloop van de workshop bewuster is van de stem, opgeladen, kalm en vol energie. De workshop duurt van 13.00 tot 15.00 uur en wordt gegeven in de eerste graansilo op het CHVterrein. De entree bedraagt 15 euro en kaarten zijn verkrijgbaar via info@mariannevanoorschot.nl of tel. 36 88 91, via het UITpunt en aan de ingang van de silo. Kijk voor meer informatie op www.mariannevanoorschot.nl

25


26

AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S IN DE REGIO

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


27

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013 

 "567""42( 8"67,259:;4  <6,*9"9,= 4 :  

 > 5 â&#x201A;Ź ,/@)

JHOGLJWPVHSW 

 >A â&#x201A;Ź 153@) JHOGLJYDQDIDXJXVWXVWRWRNW  74692 #   "   

  

    x x x x x x x

 

   

   

     LQVWUXFWHXURSFXUVLVWHQ ! 

    "  #$ % 

 

   " &   '

( 

  

  ) /LHVVHQWVWUDDW) 6%9RONHO 7HO*+,-./0,,* ,QGRRUVNL8GHQ/LHVVHQWVWUDDW)6%9RONHO (PDLO 1 ) WHOHPDLOLQIR#LQGRRUVNLXGHQQO2(3" 1""42( 

TE KOOP

Zeeland, droog hout. 06-52682008 100 gebruikte cd doosjes Wie kan bijles Natuurâ&#x201A;Ź 10,= gratis thuisgeen Scheikunde geven? bracht 06-54956043. 1-2 hr/wk. Gymnasium VTU Telecom Zomeractie Bernrode klas 5. Tel:06Gratis LED TV + GSM 10940691 of maria.m@ 500 min/sms 1000 MB kpnplanet.nl ROMMELMARKT UDEN 1 32,75. Onbeperkt SMS en Internet voor 5,00 SEP Lavendelplein aanVluchtoord 10 Uden vang is 10 uur 110 kramen voor meer info kijk Open tot 21.00 uur op www.jvooievaarsnest. APPLE IPHONE ACTIE,Simonly vanaf nl 2,00,Overstappen loont ! Is uw houthok gevuld VTU Telecom Vluchtoord voor de winter. Haard10 uden www.vtu.nl houtmarkt P. v/d Wijst

Inl: 06-40702862

info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413272149 Fraai 3 kamer apparteUW HOUTEN VLOER ment in Nistelrode, 2de PROF. GESCHUURD + verd., lift, deurvideo, zon 8 sept Vlooienmarkt BEHANDELD!! VOOR bad/douche, Siematic Katwijk EvenementenINFO BEL 0651123924 keuken met apparatuur, hal Cuijk korte oijen 3. 25 augustus ROMMELbad/douche, balkon, Kraam â&#x201A;Ź17,50 gp. 5m. MARKT Over den Dries kluisje. Bij voorkeur â&#x201A;Ź10 donevents.nl 0294Nistelrode.9.00-16.00 u. alleenstaande dame. 237320 Entree 2,00 (kinderen Zeer veilig wonen. Geen Bestrating van inritten tot 12 jaar gratis). romhuisdieren en kinderen. Kale huur â&#x201A;Ź555,00/mnd. en terrassen. Vakkundig melmarktoverdendries@ en betrouwbaar. 0413gmail.com inl:0413-72 52 57 of 06 51 91 55 52. Beschikbaar 264426 Vrije Markt Volkel t.o. vanaf 1 oktober. de kerk in Volkel zat 24 Woonhuis Raam Uden. aug.Gebruikte spullen, Te koop gevraagd

TE HUUR

DIVERSEN

GEVRAAGD

Relaxfauteuils Slaapkamers

s'ROTECOLLECTIEOPVOORRAAD s/PMAATGEMAAKT s)NSTOFOFLEDER In de showroom hebben wij verschillende -ETRUIMJAARAANERVARINGWORDENKEUKENSGEHEELNAARUWWENSINEIGENWERKPLAATSVERVAARDIGD s(ANDBEDIENDOFELEKTRISCH bedden staan. Voor iedereen kunnen wij een 5KUNTDIVERSEKEUKENSINVERSCHILLENDESTIJLENKOMENBEZICHTIGENINDEGROTESHOWROOM s-OGELIJKMETSTA OPHULP passend bed leveren. s'RATISBEZORGD 6OORAANRECHTBLADENKUNTUKIEZENUITMATERIALENZOALSGRANIET COMPOSITE ROESTVRIJSTAALENTERRAZZO s6ERSCHILLENDEAANBIEDINGEN ,AATJEVERRASSENDOORDEMOGELIJKHEDENENMAAKEENAFSPRAAKOFKOMLANGSINDEWINKELVOOREENVRIJBLIJVENDEPRIJSOPGAVE Ook kledingkasten kunnen op maat

Keukens

gemaakt worden naar uw wensen, in

9.30 - 18.0 Kom kijken ma t/m do ma t/m do 9.30 - 18.00 vrijdag 9.30 - 21.00 Kom kijken in onzein onze zaterdag vrijdag 9.30 - 21.00 9.30 - 17.00 zaterdag 9.30 - 17.00 avonds showroom Op afspraakook ook â&#x20AC;&#x2DC;s â&#x20AC;&#x2DC;s avonds showroomOp afspraak

gebruikte eiken meubelen en bankstellen, antiek en barok Altijd hoogste prijs 06-53305088 Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald 06-53221826. MUNTEN en BANKBILJETTEN MUNTHANDEL OOST-BRABANT OSS Tel: 06-54937705 OUD IJZER Heeft U oud ijzer of andere metalen? Bel en ik kom het gratis ophalen 06-22527546 Vaatwassers-gasfornuisdrogers-ovens-magne-

trons-wasmachines-radiatoren-verwarmingsketels-fietsen-dakgotenkranen-ligbaden-hekwerk-poorten. En verder alles wat van metaal is (geen koelkasten of diepvriezers). Wally export zoekt autoâ&#x20AC;&#x2122;s en busjes vanaf 1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454 T.k.gevr.antiek en zolderopruiming tel:0613507807

 

       !!! "#$ $%#%&'"( )  ** )  +!

   

     ) ,-./0.1. )%2" 3 45  ! 6  !! '  75,8 5+ 9   !$   : !5!! 9; ,1 5+ + 9 5 ! !  !7 74 7

Volkelseweg 38, 5427 RB Boekel - tel. 0492 - 322345 - fax 0492-322467 - www.johnvangerwen.nl - info@johnvangerwen.nl

& 3 5 3

+  33  / + :<14,<=,8,10; 355 9 !:

 3 ;


28

ADVERTENTIE

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


2

KEIENLOOP

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

KEIENLOOP

3


4

KEIENKRANT

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

KEIENLOOP

5


Geert


8

KEIENLOOP

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

KEIENLOOP

9


10

KEIENLOOP

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013


Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

KEIENLOOP

11


12

KEIENLOOP

Editie 35 vrijdag 30 augustus 2013

Udens Weekblad vrijdageditie week 35 2013  

Al vijftig jaar verzorgt De Winter media groep het Udens Weekblad: het nieuwsblad waarin al het nieuws uit Uden en omgeving te vinden is. Ee...