Page 1


LAATSTE NIEUWS

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

3

Kijkje in de operatiekamers van ziekenhuis Bernhoven

‘Het is een feest om hier te werken’

UDEN – Het is wereldje op zich in het ziekenhuis. De medewerkers hebben allemaal ‘srub-suits’ aan inclusief een mutsje en niemand heeft een snor of baard, want die moeten geheel bedekt zijn. Even buiten een rondje wandelen in de pauze zit er ook al niet in, maar er waait wel een klein briesje. Welkom op de ‘ok’ van Bernhoven. Door André van der Linden Het briesje in de operatiekamer is om te zorgen dat niet steriele stofdeeltjes niet de operatiekamer op waaien. “De luchtdruk in de ok is hoger dan in de

Kantoor: Vluchtoord 1 5406 XP Uden t. 0413-253080 f. 0413-261862 udensweekblad@udensweekblad.nl

gang”, legt Justin Bitter uit. Hij is manager bedrijfsvoering en zorgt dat alle regels en procedures van de ok duidelijk zijn voor iedereen. “Kun je je horloge uitdoen”, maant hij een medewerker, want dat is één van de regels. Een klok op de gang ontbreekt echter, want dat is een potentieel stofnest. Schilderijtjes aan de muur, niet op de ok! Als je door de raampjes in de negen ok’s kijkt, hebben chirurgen soms grote ‘maanmannetjes’-kappen op om geen enkel verkeerd stofdeeltje bij de patiënt te laten belanden. Dat hoeft niet altijd. In een andere operatiekamer bijvoorbeeld wordt naar een scherm getuurd tijdens een kijkoperatie. Operatie 137 Het is deze donderdag dag drie dat de ok voluit draait en operatie 137 al op het programma staat. In het

paasweekend hebben de teams uit Oss en Uden eendrachtig samengewerkt om alles op orde te krijgen. “De ultieme teambuilding”, vertelt anesthesioloog Erik van Ark. “Zaterdagochtend konden we al spoedoperaties doen, want we hadden twee ok’s volledig klaar.” Omdat de spoedeisende hulp nog gesloten was, viel het aantal operaties mee. Enkele vrouwen kregen een slangetje voor de pijnstilling tijdens het bevallen en op maandag was er een keizersnee nodig om een baby op de wereld te brengen.” De operaties gebeuren in het nieuwe ziekenhuis niet anders, vertelt Erik van Ark. “Het stopcontactje zit ergens anders maar de procedures van het operen of verdoving geven, zijn hetzelfde gebleven.” Wel zijn in de aanloop de werkwijzen van Oss en Veghel op elkaar afge-

stemd. Nieuw is het getal aan de binnenkant van de deur van de ok. Zodat medewerkers in stress niet eerste naar buiten hoeven te lopen om te weten waar ze zijn. Er is goed over nagedacht weet Justin Bitter. “We waren heel blij nadat de eerste patiënt geopereerd was, omdat we hadden gezien dat alle procedures gewoon klopten.” Na bijna 137 operaties is hij dan ook een gelukkig man. “Het is een feest om hier te werken!”

Kantoormanager: Léon de Beer t. 06-51756200 Chef-redacteur: Philip vd Brand t. 06-51497792 Redactie: redactie@udensweekblad.nl t. 0413-253080 Paula van Hout, t. 06-44768158 André van der Linden, t. 342260 Inlevertijden: Redactie: woensdag vóór 17.00 uur Advertenties: donderdag vóór 12.00 uur Media-adviseurs: Wijnand Brouwers t. 06-20345503 Luc Vaessen t. 06-30385249 Rian van den Tillaar John de Visser t. 06-54956043 Klik TV: Verkoop t. 0413-253080 Venstertjes: www.kliknieuws.nl/koopjes Krant niet ontvangen? Laat het ons weten via: www.dewinter.nl/bezorging/bezorgklacht of via t. (0413) 33 93 20 Eindverantwoording: Roland de Winter, t. 0413-266766 Adviseur De Winter media groep: Jan van Esch t. (06) 83579181 / (0413) 339338 Verspreidingsgebied: Uden, Volkel, Odiliapeel, Boekel, Erp, Mariaheide, Mill, Nistelrode, Vorstenbosch, Zeeland. Udens Weekblad is een uitgave van:

Burgemeester opent campagne K (r )oningsdag

Parkeerterrein Kapelstraat is klaar

K(r)oningsdag. Burgemeester Hellegers kwam donderdag persoonlijk naar de Hema om samen met Dorry Arts van stichting C de eerste poster op te hangen van de K (r )oningsdag die in Uden op stapel staat. Dinsdag 30 april is de dag dat ook Uden feest viert rond de inhuldiging van Willem-Alexander, maar in de aanloop naar die dag vinden er al tal van bijzondere activiteiten plaats. Wat te denken van een lezing van koningshuisverslaggever The Verbruggen in de bieb op 17 april. Het Udens Weekblad besteedt de komende weken veel aandacht aan de K(r)oningsdag. De campagne is geopend! ( foto André van der Linden)

UDEN- Het nieuwe parkeerterrein voor sporthal De Stigt aan de Kapelstraat in gebruik genomen. Hier zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd ter compensatie van de verdwenen parkeerplekken op het Lieve Vrouwenplein. Gevolg is, dat parkeerregels op het Lieve Vrouwenplein ook aangepast gaan worden. Het is zeer binnenkort helemaal niet meer toegestaan om op het Lieve Vrouwenplein een auto te parkeren. Het Lieve Vrouwenplein wordt autovrij. Alleen met een geldige gehandicapten-parkeerkaart, mag op een enkele plek maximaal 3 uur geparkeerd worden.


5

UITGAAN

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

Circus Herman Renz heeft geen wilde dieren in de show

Varkens in de circuspiste

Kort Nieuws Theaterkoor in Zorghotel VEGHEL - Het theaterkoor After Eight uit Veldhoven geeft zondag een optreden in Zorghotel Veghel. De magie van het theater fascineert Theaterkoor After Eight al meer dan 38 jaar. Het koor brengt Nederlandsen Engelstalige nummers ten gehore met onder andere, Zij, Zelfs je naam is mooi, You’ll be in my heart en Circle of life. Onder leiding van Marij van Heijster–van Rooij worden de nummers ingestudeerd, bijgeschaafd en aangekleed. Anke Heesbeen neemt de regie voor haar rekening. Het optreden begint om 15.30 uur in de brasserie van het hotel. De toegang is gratis.

Rommelmarkt Heufkens

Circus. Vurige paarden, adembenemende luchtacrobatiek, doldwaze clownerie en razendsnelle jonglage, maar ook een dressuur met varkens, het komt allemaal samen in de nieuwe show van Nederlands Nationaal Circus Herman Renz. Het staat dit weekend nog in het Bevrijdingspark in Uden en er zijn nog voorstellingen, vandaag om 16.30 uur en zondag om 14.00 uur. Kijk voor meer informatie op Kliknieuws. ( foto André van der Linden)

Nora Dalal bij Sax and Jazz

Ernst en Bobbie in Uden

VEGHEL - Nora Dalal treedt aanstaande zondag vanaf 16.30 uur op in grand café Sax and Jazz in Veghel. Zij doet dat samen met collegamuzikanten Roy Breuer en Jan-Marein Oelderik. Het drietal vormt samen Sounds Perfect.

UDEN - Ernst en Bobbie zijn met de ‘Doe je mee op Zee Show’ te zien in Markant op zondag 7 april om 13.30 uur. Door een ongelukkig toeval komen Ernst en Bobbie op een cruisschip “De Toet 4” terecht, de kapitein is verdwenen en Ernst en Bobbie gaan natuurlijk naar hem op zoek. En daarna gaat pas echt alles mis….

Nora Dalal werkte al samen met de groten der aarde en mocht meerdere malen ruiken aan het succes van internationale topartiesten. In Nederland beleefde Nora succes met de meidengroep Raffish en bereikte ze in 2011 de liveshow van The Voice of Holland. De muzikanten van Sounds Perfect zijn pas tevreden als luisteraars door de muziek

Optreden. Nora Dalal, bekend van The Voice of Holland, treedt op bij Grand café Sax and Jazz. geraakt zijn. “Muziek kan prachtige emoties teweegbrengen. Ik geniet dan ook elke keer als ik op het podium mij mag uiten”, zegt Dalal. Het optreden bij

grand café Sax and Jazz aan de Molenstraat 28 begint om 16.30 uur, toegang gratis. Meer informatie staat op www.saxandjazz.nl.

Rowwen Heze opent seizoen Kersouwe HEESWIJK - Het programma van natuurtheater De Kersouwe is ook deze zomer weer bijzonder gevarieerd met artiesten als Youp, Racoon, DI-RECT, Frank Boeijen, Wende, Wolfert Brederode, Navarone, June Noa, Aladdin, The Godmother, Mark van de Veerdonk, diverse jeugdvoorstellingen en nog veel meer. Rowwen Heze opent op 25 mei op feestelijke wijze het seizoen. Een week later op 31 mei volgt het Open Podium en is de Kersouwe gratis toegankelijk voor jong en oud. Daarna volgen de hele zomer lang optredens,

In de zomervakantie is er elke woensdagmiddag een leuke jeugdvoorstelling te zien in de Kersouwe. Eigen producties De Theatergroepen van de Kersouwe repeteren al volop om ook deze zomer weer bijzondere producties te laten zien. Theatergroep De Kersouwe speelt de nieuwe comedy ‘The Godmother’. De Jeugdtheatergroep speelt in een sprookjesachtig decor ‘Aladdin’. Bekijk op www.kersouwe.nl het hele programma. Vanaf 13 april 10.00 uur zijn de kaarten te bestellen in de ticketshop op de website, bij VVV Heeswijk Dinther en Uitpunt Veghel.

Erik en Gert-Jan weten als geen ander hoe zij in hun rol als Ernst en Bobbie het jonge publiek moeten bespelen. Maar ook de ouders en grootouders zullen voldoende aan hun trekken komen in deze gevarieerde show, waarin de succesnummers van de oude voorstellingen overeind blijven maar waarin eigentijdse media hun intreden doen. De zaal en de toeschouwers worden een onderdeel van

Kinderkunstclub UDEN - Bij MIK Uden is een expositie te zien van de Kinderkunstclub Tekenen en Schilderen. De kinderen hebben zelf twee werkstukken uit mogen zoeken. Daarnaast zijn er gezamenlijke werken van de groep te zien met als thema de kleurrijke onderwaterwereld en de engelse droppen.

UDEN – Buurtvereniging Woonerg Heufkens houdt op 13 april een rommelmarkt. De markt is van 12.00 tot 14.00 op de speelplaats van basisschool de Vlonder, Heufkens 502 in Uden. De opbrengst is bestemd voor activiteiten van de buurtvereniging. Toegang is gratis.

Dance Your Midlife Away

de show waarbij het avontuur echt tot leven komt. De entree is 23,50 euro en 17,50 euro voor kinderen.

UDEN – Tijdens de 35+ Dance Your Midlife Away op zaterdag 6 april om 21.00 uur wordt De Pul omgetoverd tot een ware discotheek en mensen kunnen lekker hun midlife-crisis wegdansen! VJ Werkman tovert dansbare soul, disco, rock, pop en funk hits uit zijn platentas, op videoschermen worden de bijhorende videoclips getoond. Het DJteam wordt compleet gemaakt door Arie Verstegen. De entree is 10 euro.


Editie 14 vrijdag 5 april 2013

7

ADVERTENTIE

Auto Bedrijf Cieplik Autoparts Uw Renault Specialist www.abcautos-uden.nl

%F[FNBBOE APK-keuring voor alle merken Benzineauto’s: ₏ Dieselauto’s:

27,50 all inclusief â‚Ź 42,50 all inclusief

5FWFOTHSBUJTNPOUBHFWBOSFNCMPLLFO  VJUMBUFO CBOEFOFOBDDVÂĽT

“Ik voel me beter dan ooit.�

Gratis informatieavond Dinsdag 9 april Start 19.00 uur tot 21.00 uur Thema: ooglidcorrecties, wenkbrauwlift en rimpelbehandelingen Tijdens deze avond vertellen wij u over de behandelingen en krijgt u een rondleiding door de kliniek. Interesse? U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier op www.sanavisie.nl

DACIA SANDERO 1.6 MPI 85 STEPWAY

â‚Ź 10.950,- 2011-09

FORD C-MAX 1.6 TDCI 80KW TREND DPF

â‚Ź 4.650,- 2006-03

RENAULT ESPACE 2.0 DCI 16.V 150 FAP DYNAMIQ AUT 6 â‚Ź 21.950,- 2009-04 RENAULT ESPACE 2.0 DCI 16V 150 FAP PRIVILEGE

â‚Ź 16.500,- 2008-03

RENAULT ESPACE 2.0 DCI FAP DYNAMIQUE LUXE

â‚Ź 16.950,- 2008-03

RENAULT ESPACE 2.0 DCI 150 FAP DYNAM. LEDER VEEL EXTRA’S

â‚Ź 22.950,- 2009-05

RENAULT ESPACE 2.2 DCI 16V EXPRESSION

â‚Ź 3.950,- 2005-01

RENAULT GRAND MODUS 1.2 16V 75 DYNAMIQUE

â‚Ź 13.950,- 2010-06

RENAULT GRAND MODUS 1.6 16V 110 DYNAMIQUE AUT. â‚Ź 14.950,- 2010-03 RENAULT GRAND SCENIC 1.4 TCE 130 DYNAMIC

â‚Ź 16.950,- 2009-08

RENAULT GRAND SCENIC 1.5 DCI 110 EXPRESSION 7-PERS. DIESEL

â‚Ź 3.750,- 2005-07

RENAULT GRAND SCENIC 1.9 DCI 130 FAP DYNAMIQUE 5 P. â‚Ź 19.950,- 2010-12 RENAULT GRAND SCENIC 2.0 16V 140 CVT DYNAMIQUE 5 P. â‚Ź 17.950,- 2009-07 RENAULT KOLEOS 2.0 DCI 150 4X4 DYNAMIQUE LUXE

â‚Ź 24.950,- 2010-06

RENAULT LAGUNA 2.0 DCI 150 FAP ESTATE BOSE

â‚Ź 23.950,- 2011-06

RENAULT MEGANE 1.4 16V TCE 130 ESTATE DYNAMIQUE â‚Ź 15.950,- 2010-02 RENAULT MEGANE 1.6 16V 110 5-DRS AUTHENTIQUE

â‚Ź 14.950,- 2011-01

RENAULT MEGANE 1.6 16V C-C TECH LINE CABRIOLET

â‚Ź 14.950,- 2009-06

Sanavisie Bodyclinic, een medische kliniek in Mill, is gespecialiseerd in plastische en cosmetische chirurgie. Wij richten ons voornamelijk op borstoperaties, buikwandcorrecties, handchirurgie, facelifts en rimpelbehandelingen. CliĂŤnten kunnen bij ons de beste service, de beste behandeling en het beste eindresultaat verwachten. Onze plastisch chirurgen en cosmetisch artsen leveren echte kunstwerken waarbij de cliĂŤnt centraal staat en innerlijk en uiterlijk weer zichtbaar in balans zijn.

RENAULT MEGANE 1.9 DCI 130 FAP HB PRIVILEGE

â‚Ź 15.950,- 2009-03

SANAVISIE BODYCLINIC HOOGVELDSEWEG 1, 5451 AA MILL T (0485) 460 620 WWW.SANAVISIE.NL INFO@SANAVISIE.NL

Pannebakkerstraat 5 - Uden - Tel. 0413 - 245455 Ook voor APK. Airco service

U bent van harte welkom in onze nieuwe kliniek aan de Hoogveldseweg 1 in Mill.

RENAULT MEGANE 1.9 DCI 130 GRANDT.DYNAMIQUE FAP â‚Ź 17.950,- 2010-04


8

ADVERTENTIE

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

ultimate

BOOTCAMP

De vrije teugel iedere zondag 10.00 - 11.00 uur K ic k o ff zondag 14 april! Meld je aan via Fit land Uden en doe GRAT

IS mee tijdens de Verzamelen om 09 Kick-off. .45 uur bij de ingan g va n D e Vrije Teugel. Na afloop GRATIS hapje en drankje. To egankelijk voor ied ereen.

Aanmelden/informatie: Fitland Uden Udenseweg 2-4 5405 PA Uden T (0413) 24 79 22 E uden@fitland.nl

Bezoekadres: Fitland Hotel - De Vrije Teugel Bedafseweg 22 5406 TM Uden


12

ADVERTENTIE

G A D N O Z P O KO L I R P 7A

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

OP=OP R

U U 7 1 1 VAN 1

SUPER STUNT! TOT

KORTING

* T/M 7 APRIL KORTING OP: 2013 T FS N LB FS FO UJ t FO TT SB BU N t O MF FM PE N PN TIPXSP 2500 M2 AANBOD KWALITEIT &

DESKUNDIG ADVIES

Winnaar leukste winkel verkiezing gemeen

te Cuijk!

GILDEWEG 17 BEERS TEL (0485) 32 23 37

WWW.SLAAPSFEER.NL


16

ADVERTENTIE

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

Neem eens een kijkje in onze showroom

In onze showroom aan de Corridor 9 te Veghel kunt u terecht voor diverse soorten tuinmachines. Bent u opzoek naar kwaliteit, advies en / of service laat u dan adviseren door een van onze medewerkers. Kom ook gerust eens langs om de interessante aanbiedingen te bekijken.

$PSSJEPS 3#7FHIFMr5FM

21 april

We i d e g a n g f e e s t van 11.00-18.00 uur entree â‚Ź 3,50

kinderen 0-2 jaar gratis

s s s s s

14.30 uur: Koeien in de wei Feesttent met DJ MaĂŻsbak en Dierentuin Strodoolhof Demonstratie racepaarden

s s s s s

Uitreiking Peeltrofee Peelplein: Op reis door de peel Brabants Span met trekpaarden Diverse muziekoptredens En nog veel meer stands en activiteiten!

Evenemententerrein

Kloosterdreef 8

5735 SJ

Aarle-Rixtel

www.weidegangfeest.nl


NIEUWS

17

Ziekenhuis heeft 55.000 m² en biedt plaats aan 380 bedden en acht operatiekamers

Roemer naar fancy fair

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

420.000 bakstenen in Bernhoven

VEGHEL – De SP houdt zondag 14 april een fancy fair en loterij in wijkcentrum De Golfstroom. De opbrengst gaat naar Voedselbank Veghel. SP-leider Emile Roemer maakt de winnaar van de hoofdprijs bekend. De hele dag is er een spellencircuit voor jong en oud. Bij het Rad van Avontuur maken bezoekers kans op extra prijzen. Kinderen worden geschminkt, de SP-soepkar deelt gratis soep uit en dweilorkesten zorgen voor gezelligheid. De prijzen van de loterij

zijn beschikbaar gesteld door het Veghelse bedrijfsleven. Prijzen zijn onder andere benzinepassen van € 750,- of € 500,-, een plasmatelevisie en een tuinmeubelset. De trekking van de hoofdprijs door SPvoorman Emile Roemer is om 16.00 uur. De fancy fair is van 10.00 tot 17.00 uur aan de Van Diemenstraat 1a in Veghel. De toegang is gratis. Geïnteresseerden die graag loten kopen of de Voedselbank willen steunen door zelf loten te verkopen kunnen contact opnemen met Hanneke van Stiphout: (0413) 20 95 83 of veghel@sp.nl.

Ultimate Bootcamp bij Vrije Teugel

Ziekenhuis. De natuur komt binnen in Bernhoven onder meer in de vorm van schaapjes. Kinderen kunnen er op zitten. UDEN - Bouwcombinatie Bernhoven, bestaande uit Kuijpers en Hurks, was, samen met het ontwerpteam, verantwoordelijk voor het ontwerp èn de realisatie van het nieuwe ziekenhuis. Het moderne nieuwbouwziekenhuis heeft een vloeroppervlak van 55.000 m² en biedt plaats aan 380 bedden en acht operatiekamers. Om het nieuwe ziekenhuis te realiseren zijn 420.000 bakstenen, 1.800.00 kg staal en 980 funderingspalen gebruikt. Daarnaast is er voor 300 km voedingskabel en 560 kilometer aan

datakabel aangelegd. In totaal werkten Kuijpers en Hurks met 450 medewerkers aan het nieuwe onderkomen van Bernhoven. Het kloppend hart van het ziekenhuis vormt de hot floor,

Dubbelconcert bij Compagnie

de plek waar vitale afdelingen en ruimtes als intensive case, operatiekamers en behandelkamers samenkomen. Ook is een prominente plaats ingeruimd voor het beddenhuis. Uniek aan dit project is ook dat de bouwcombinatie medeverantwoordelijk is voor de inrichting van het ziekenhuis. De patiëntenkamers in Bernhoven zijn ingericht als luxe hotelkamers. Mooi behang, sfeervolle verlich-

Om 14.00 uur is het de beurt aan enkele jeugdige fluitensembles van Muziekvereniging Frisselstein. Onder leiding van meesterfluitist Wil Offermans verzorgen zij enkele speciale

optredens. Deze vormen de finale van een Masterclass van Wil Offermans. Rond 15.30 uur is het de beurt aan de Veghelse Singer/ Songwriter Elke van Uden die een heerlijke medley luisterliedjes ten gehore zal brengen. Beide optredens zijn gratis. De zaal is open om 13.30 uur. Meer informatie: www.kunstgroepdecompagnie.nl.

ROC spint voor Alpe d’Huzes VEGHEL - ROC de Leijgraaf houdt vandaag (vrijdag) een spinningmarathon voor de stichting Alpe d’HuZes. In de aula aan de Muntelaar in Veghel staan zestig spinningbikes klaar. De deelnemende teams spinnen in estafettevorm van 13.00 tot 17.45 uur. Niet alleen studenten, docenten en medewerkers hebben zich ingeschreven

voor de spinningteams die bestaan uit zes personen. Ook bedrijven uit de regio en relaties van De Leijgraaf doen mee. Het team dat het meeste geld ophaalt of zich op een andere manier bijzonder inzet voor de Stichting Alpe d’HuZes, wint zes Transavia tickets voor een bestemming in Europa. Andere prijzen zijn zes tickets voor een optreden in de Ziggo Dome en zes halfjaarabonnementen bij Fitland.

Nieuwbouw De bouwcombinatie op dit moment verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en werkten zij eerder samen aan de nieuwbouw van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Repair Café van start UDEN - Het is gelukt. Er is een ruimte en er zijn vrijwilligers. Na maanden voorbereidingen opent het Repair Café in Uden. Wethouder Gerrit Overmans opent het café op 10 april in sporthal De Ring.

VEGHEL - In het galeriecafé van De Compagnie in Veghel vindt zondag, 7 april een muzikaal dubbelconcert plaats.

ting en een hoog voorzieningenniveau zorgen voor een mensvriendelijke omgeving.

In het Repair Café zijn elke tweede woensdag van de maand reparateurs aanwezig om samen met de bezoekers te kijken of kapotte apparaten nog een tweede leven kunnen krijgen. “Het idee dat iets wat stuk is nog gemaakt zou kunnen worden lijkt te verdwijnen. Vooral kleinere elektrische apparaten verdwijnen daardoor in de vuilnisbak. We hopen met het Repair Café een aanzet te geven tot een

duurzamer Uden”, vertelt Initiatiefneemster Annie van Genugten. Naast reparaties is er in het café een hoek waar mensen met vragen over hun telefoon, iPod, iPad, tablet, camera, enzovoort terecht kunnen. Ook krijgen bezoekers voorlichting over hoe ze nog meer gebruik kunnen maken van deze apparaten. De hoek is een uniek idee dat uitgevoerd gaat worden door de TEC klas van het VMBO Udens College. De officiële opening 10 april is om 13.00 uur in de sporthal De Ring, Klarinetstraat 4 in Uden. Vanuit Amsterdam komt de Repair Café Bus met reparateurs naar Uden. Voor de reparaties wordt een vrijwillige vergoeding gevraagd.

Hockeyclub toneel Koningsspelen Mulderke UDEN - Basisschool ’t Mulderke gaat de Koningsspelen vieren bij Hockeyclub Uden. Deze speciale landelijke sportdag is op 26 april. De meeste basisscholen doen er aan mee. ‘t Mulderke komt op die dag met vijfhonderd leerlingen. Hans Stroink, trainingscoordinator bij HCU, is blij met de komst van de groep

kinderen: “Wij vinden het belangrijk dat sportverenigingen hun accommodatie efficiënt gebruiken. Wij hebben dan ook direct de scholen benaderd met de mededeling dat we onze velden beschikbaar stellen. We hebben voldoende ruimte, dus ’t Mulderke is er met alle leerlingen van harte welkom. Wij zullen ze met open armen ontvangen.”

UDEN - De Vrije Teugel in Uden lanceert vanaf zondag 14 april Ultimate Bootcamp. Deze nieuwe vorm van training is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn conditie, (spier)kracht, behendigheid en explosiviteit. ‘Samen buiten trainen is het motto.’ Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur wordt met elkaar in de buiten-

lucht getraind. Terug naar de basis door het gebruik van eigen lichaam, banden, bankjes, kettlebells, touwen en meer. Een volledige lichaamstraining in 60 minuten. Aanmelden kan via Fitland in Uden, (0413) 24 79 22 en uden@fitland. nl. De Ultimate Bootcamp is iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur bij De Vrije Teugel in Uden.

Hoogste punt Udens Duyn UDEN – Tien maanden nadat de eerste paal werd geslagen voor de bouw van herstelhotel Udens Duyn werd donderdag het hoogste punt gevierd. Dat gebeurde op traditionele wijze met ‘pannenbier’ en bitterballen. De bouw van herstelhotel Udens Duyn gaat voorspoedig en ligt op schema. Het is de bedoeling dat het hotel in het derde kwartaal van dit jaar haar deuren opent. Het hotel, gelegen naast de nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven aan de Annaboulevard, gaat verwachtingen overtreffen. Het viersterrenhotel heeft naast 79 luxe kamers, een restaurant, een

sportbar/ lounge en fitnessruimte ter beschikking in de prachtige omgeving van de Maashorst. In Udens Duyn kunnen gasten actief herstellen en genieten van persoonlijke aandacht en Brabantse luxe. Herstel à la carte, voor patiënten die bijna naar huis mogen en mensen die aan het revalideren zijn. Tolbrug, het regionale expertisecentrum in Noordoost Brabant en de Bommelerwaard biedt in hotel Udens Duyn specialistische revalidatie voor mensen met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen. Udens Duyn is een initiatief van BrabantWonen, BrabantZorg en ziekenhuis Bernhoven. Kijk voor meer informatie op www.hoteludensduyn.nl

Lente bij Museumboerderij HEESWIJK – De deuren van de Meierijsche Museumboerderij staan 7 april wagenwijd open. Er zijn al jonge biggetjes, kuikentjes en konijntjes. Bezoekers van de boerderij kunnen meedoen met dorsen met de vlegel om het zware leven van vroeger aan den lijve te ondervinden. Gidsen vertellen graag over het boerenleven van vroeger. Door de bakkers wordt voor de middag, in

de historische, houtgestookte oven van de boerderij, een partij ambachtelijk brood gebakken. En er wordt uitgelegd hoe dat bakken in zijn werk gaat. Ook zijn er allerlei ouderwetse spelletjes, de reuzenwip, klimtouwen en schommel. De boerderij gelegen aan Meerstraat 28 in Heeswijk is op zondag 7 april tussen 11.00 en 16.00 uur open. Omdat het museumweekend is, mogen bezoekers voor een euro naar binnen.

Vrouwenavond met humor SCHAIJK – De KVO houdt woensdag 10 april om 20.00 uur in de Phoenix in Schaijk een speciale vrouwenavond vol Brabantse humor en gezelligheid, met muzikaal optreden van het Kwartjesvolk uit Zeeland. De opbrengst

van deze avond komt ten goede aan de stichting Toekomst voor Tim, welke zich inzet voor de toekomst van de zieke Tim Laurenssen. De entree is 10 euro. Meer weten, kijk op www.stichtingtoekomstvoortim.nl of www.kwartjesvolk.


18

ADVERTENTIE

Editie 14 vrijdag 5 april 2013

Udens Weekblad vrijdageditie week 14 2013  

Al vijftig jaar verzorgt De Winter media groep het Udens Weekblad: het nieuwsblad waarin al het nieuws uit Uden en omgeving te vinden is. Ee...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you