Page 1


4

ADVERTENTIE

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

NIEUWSTE MODELLIJN! Moderne relaxfauteuils in leder met 3 motoren & accu al vanaf € 1975,-

Meer dan 90 modellen sta- op fauteuils. Veelal uit voorraad leverbaar.

Al 40 jaar staan wij garant voor de beste fauteuils en de mooiste banken. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts.

Welk type fauteuil u ook zoekt, Teun Arts heeft alles!

Relaxfauteuils Handmatig > 60 modellen

Relaxfauteuils op draaivoet > 70 modellen

Relaxfauteuils klassiek > 50 modellen

uw fauteuil compleet op maat + 40 modellen

Designfauteuils ook relax > 25 modellen

Kamerfauteuils ook relax > 30 modellen

heren & dames fauteuils + 30 modellen

Relaxfauteuils Sta- op functie > 90 modellen

Sta- op fauteuils + 90 modellen

Relaxfauteuils van, voor aanbiedingen > 150 modellen

Relaxfauteuils compleet op maat > 40 modellen

kortom: heerlijk zitten doet u in een meubel van Teun Arts

Voor de mooiste bankstellen, naar wens met bijpassende relaxfauteuil, bent u bij Teun Arts aan het juiste adres. Ook voor de mooiste bankstellen.

Veelal Nederlands fabricaat.

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze eigen

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

bij ons het beste advies

info@teunarts.nl

* nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


5

UITGAAN

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

Udenaar in De Grote Prijs van Nederland

Babyconcerten in Blauwe Kei

Daan Rijkers in halve finale

VEGHEL – Bij Theater De Blauwe Kei komen dit seizoen ook de allerkleinsten aan bod. Speciaal voor baby’s van 4 tot 14 maanden zijn er zaterdag 19 oktober enkele babyconcerten.

UDEN - De 22-jarige Udenaar Daan Rijkers staat zaterdag in de halve finale van De Grote Prijs van Nederland, de grootste talentenjacht op Nederlandse bodem. Wie het leuk vind om Daan te supporten is welkom in de W2 in Den Bosch waar hij om 20:40 uur aan het publiek en de vakjury laat zien wat hij in huis heeft.

In de veilige aanwezigheid van hun ouders/verzorgers zijn de baby’s zaterdagochtend het middelpunt in een spel van licht, kleur en muziek. In een dertig tot veertig minuten durend programma verkennen ze een wereld die zowel ontspannend als stimulerend werkt

Voor Udenaren heeft Daan Rijkers een busreis georganiseerd om mee te gaan naar Den Bosch, voor 10 euro mag je mee en in ruil daarvoor krijg je de busreis, entree en een gratis Daan Rijkers t-shirt cadeau. De bus vertrekt om 18.15 vanaf het busstation in Uden. Daan Rijkers bracht afgelopen dinsdag een videoclip uit van het nummer ‘liefdesbrief (alles komt goed)’: “een ode en uitleg in de eerlijkste zin van het woord naar mijn vriendin toe.”

‘Boekels Blond’ op Perekker in Boekel Finalist. Daan Rijkers staat zaterdag in de halve finale van de talentenjacht De Grote Prijs van Nederland.

Mega XXL Vlomarkt in Oss Ode aan Cohen OSS – Maar liefst tweehonderd marktkramen worden opgesteld in de tennishal van Sportcentrum Rusheuvel. Op zondag 20 oktober is het van 10.00 tot 17.00 uur tijd voor de Mega XXL Vlomarkt. Het wordt de grootste binnenvlooienmarkt die ooit in Oss is gehouden. De markt wordt nu namelijk twee maal zo groot, omdat de markt in plaats van de sportzaak in de tennishal

wordt gehouden. Vanwege de toegenomen aanvragen van particuliere standhouders is besloten om meer kramen te gaan plaatsen. Door de verhuizing naar de tennishal is er meer ruimte en kunnen bezoekers nog meer snuffelen. Het complex zal bomvol komen te staan met vele duizenden goederen. De entree is 3,50 euro, kinderen tot 10 jaar hebben gratis toegang. Er zijn ruim voldoende gratis parkeervoorzieningen in de directe nabijheid.

Happy Singers bij Joachim en Anna VEGHEL – In Zorgcentrum Joachim en Anna is zondagmiddag om 13.45 uur een optreden van The Happy Singers. In hun programma staan

voor het muzikale oor van de kleintjes. De muziek bestaat uit werken van Bach tot Mozart, nieuw gecomponeerde liedjes, melodieen en soundscapes waarin natuurgeluiden een centrale rol spelen. De Babyconcerten zijn een initiatief van Matilde Castro. De voorstellingen zijn om 10.00, 11.00 en 12.00 uur. Er is per concert ruimte voor twintig baby’s en één van hun begeleiders op het podium. De overige gasten mogen in de zaal plaatsnemen. Meer info staat op www.blauwekei.nl.

zondag vrolijke, sfeervolle muzikale vitamines. Het optreden wordt mogelijk gemaakt door de vriendenstichting van het zorgcentrum. Het concert is gratis toegankelijk.

Uden Centrum

t.FHB7PPSEFFMLPSUJOHFO t#JKJFEFSF20,- besteding een gratis lot met dagelijks kans op:

2 Geldprijzen van 250,- p/st

VEGHEL- In galeriecafé De Afzakkerij op CHV Noordkade in Veghel brengt zondag 20 oktober om 15.00 uur de formatie Famous Blue Bird een ode aan Leonard Cohen.

BOEKEL - Stichting D’n Eik heeft een Boekels tweetal uitgenodigd voor deze eerste open dag van het seizoen op 20 oktober van 11.00 tot 1600 uur. Hans Rovers en Tonnie van de Burgt van ‘Roversburgt’ geven een demonstratie over hun grote hobby: bierbrouwen. Ook zijn er twee wandelingen op de Perreker aan de Mezenlaan met gids in en rondom het natuurpark en bos, aanvang 11.30 en 13.30 uur. Voor de brouwdemonstratie wordt een ‘Honing Bier’gebrouwd met honing die gewonnen is uit de bijen-

kasten die op het terrein van de ‘De Perekker’ geplaatst zijn. Aan de hand van de verschillende stappen die nodig zijn in het brouwproces, proberen Hans en Tonnie duidelijk te maken hoe een bier gebrouwen wordt. De belangrijkste zijn het maischen, filteren en het kKoken. Ze hebben hun schrootmachine bij zich, zodat gedemonstreerd kan worden hoe de mout geschroot wordt. Verder nemen ze het dopapparaat mee om te laten zien hoe de flessen afgevuld worden en de kroonkurken op de fles gedaan worden. Meer informatie staat op de website: www. stichtingdneik.nl.

Cowboy Billie Boem in De Pul Famous Blue Bird speelt eigentijdse covers van de beroemde singer/songwriter Leonard Cohen. Gijs Quispel is al vanaf zijn tienertijd fan van Leonard Cohen. Toen hij zelf de gitaar ter hand nam, waren het dan ook de songs van Cohen en Dylan die hij als eerste probeerde te spelen. In 2008 bracht Quispel voor het eerst Cohensongs op het podium ten gehore. Het project kreeg de naam Famous Bluebird: een samentrekking van Famous blue raincoat en Bird on the wire. De zaal is open om 14.00 uur en toegang is weer gratis.

zondag 12-17u

oktober

2 WaardeCheques t.w.v. 250,- p/st Vergunning verleend door KvK Brabant op 10-10-2013 onder beschikking nr. 001.

Voor info deelnemende bedrijven - aanbiedingen & loterij check:

www.udenpromotie.nl

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het driejaarlijks “Vol-

MIK-cursus Tinten Grijs UDEN - Onder de noemer ‘Tinten Grijs’ start op maandag 4 november een korte cursus van vijf lessen bij MIK Uden. Onder leiding van docent Roy Khoe Lie worden de cursisten meegenomen naar de vele tinten grijs. In deze workshop wordt de magie van de kleur grijs onderzocht. Er wordt gewerkt met primaire kleuren zwart en wit. Hiermee wordt geleerd om talloze grijzen te mengen. Er wordt gekeken naar een stilleven met grote vormen. Dit stilleven wordt omgezet in tinten en schakeringen van grijs. De cursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. MIK Uden aan het Mondriaanplein is de plaats van handeling. Meer info: www.mikweb.nl of bel (0413) 26 22 85.

Klankschaalsessie ERP – Anke Raaijmakers houdt dinsdag 29 oktober om 19.30 uur een klankschaalsessie. Tijdens deze bijeenkomst op Hezelstraat 1 in Erp, zijn er 45 minuten lang klanken te horen. Deze zouden een rustgevende werking hebben. De sessie is geschikt voor alle leeftijden en matjes en dekens zijn aanwezig. Deelnemers kunnen het beste makkelijk zittende kleding dragen. Meedoen aan de sessie kost €7,50. Meer informatie via (06) 53 25 72 79.

Taizéviering Lambertuskerk

UDEN - Cowboy Billie Boem en de Circusdirecteur is een ongecompliceerde meezing-klapdans-lach show voor jong en oud die zondag 20 oktober om 13.30 uur in De Pul te zien is.

strumenten, opmerkelijke rariteiten, oprechte verwondering en boeiende verhalen. De entree is 5 euro. Het programma maakt deel uit van de Kunst & Cultuur Carrousel. Zie ook www.kunstencultuurcarrousel.nl voor meer informatie.

24 25 Dinnershow St. Caecilia 26 2 7 KoopUDEN – Leden van Harmonie en drumband St. Caecilia houden in de week van 21 oktober tot en met 27 oktober hun jaarlijkse donateursactie. Dit houdt in dat ze in heel Volkel met de collectebus langs de deur komen om een vrije gift te vragen. Van de opbrengst kunnen ze mooie muzikale evenementen organiseren voor de inwoners van Volkel en omstreken.

Kort Nieuws

Met veel akoestische in-

kel in Harmonie” in de sporthal. Als afsluiting van deze week komt St. Caecilia met iets nieuws. De harmonie, slagwerkgroep en leerlingenorkest geven op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober een dinnershow in het Muziekhuis aan de Forelstraat 2. Deze is mede tot stand gekomen met de bijdragen uit vorige jaren. Wervelend Tijdens een 3-gangen diner schotelt St. Caecilia haar gasten een avond voor boordevol muziek, dans, zang en entertainment.

Het belooft een wervelende, afwisselende avond te worden waarop St. Caecilia, in samenwerking met diverse artiesten, zich weer van een andere muzikale kant laat zien en dit alles gecombineerd met een heerlijk diner. Dit wordt smullen van zowel muziek als eten. Kaarten kosten €25,00 (excl. consumpties) en zijn telefonisch te bestellen via 0413-273668 of kijk op www.sintcaecilia-volkel.nl. De zaal is open vanaf 18.00 uur, aanvang van de dinnershow is 18.30 uur.

VEGHEL – In de Lambertuskerk is vrijdag 25 oktober om 20.00 uur een Taizéviering, een gebedsviering met muziek, stiltemomenten en meditatieve teksten. Op deze manier bidden jaarlijks duizenden jongeren in het Franse dorpje Taizé. Tijdens de dienst in de Lambertuskerk zingt Gospelkoor Love4Music mee.

Herfstmarkt in Retraitehuis UDEN - In het Retraitehuis aan de Volkelseweg 30 in Uden is woensdag 23 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een sfeervolle herfstmarkt. Iedereen is van harte welkom om te kijken, proeven en genieten van allerlei leuke en lekkere producten. Er zijn 20 kraampjes met de meest uiteenlopende artikelen en cadeautjes. Er zijn consumpties te koop voor een hapje en een drankje. De opbrengsten gaan naar de bewoners van het Retraitehuis.


10

AUTO’S IN DE REGIO

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013


14

ADVERTENTIE TE KOOP&+'&7 7 &&' 7 (7 7

7 ''# & #7 1 3'''&7 ' + 97 " 7 7 &7 7 7 

&7 "'7 7 7 7 =7 &+'&7 7 (7 

7

7 97 * 7 %' '#7 1 ## ; & 37 7 7 '+ "%'' =7 , 7 + 7 "'7 7 % #''* 7 7% 7 7# 7 * 7 7 #7''7

7'''&>7 7 7 7 7

   7 7 7 >7 7 7 ( '% & #7"7 7''" 7"'7  7"'7 7 + '7''7% &7 *'# 7'&7 & 7#&' 7 7 7 ' 7"7"& 7' 97+ 7 & 7 7  &' 7"& 7' '# 7* 7#&' 7 7 7 7 &' 7&' 7 7& 7"'7 7 7 7 + 7 7 7 #%'&  7'%&  7"& 7 7 7 ' 7"7 7#%'& 7"'7 7 7*' 

&97 7 '7 '7

7 *'& 7+  #  7 7" & 7% 7 7 %''+ 7 7 7 7 &' 7'' & 7"'7 '# & # 7' *' " 7 7 ' 97'&7+ "+

& 7 + 97' ; 7 ' ' 7 =7 7 7 7 7 $%7 &>7 7 7 $7+ 7 7 +'7+ #+''7"7% #''* 7 7 %''+ 7 7277677 7 7 % #7% 7"'7   

  

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

7 7 7 7 7 7

' &''7( &7  7' & 977+ 7"'7 7 + % 79 97 977*+' 7* 7

(;77 *''&707 ''7 "'7'&7' 77" 97# &' 7 7

7 7 ! 77 &' 97" '% & #97  ' 97#&'" & #97 & )+ &7 

7<7757* '& 7 ,'7+ 7

7''&7"'7.57#*7"'7( &7

7

&&' 7#77 7''>7 ='="=7*'7 977+7.0-977 50/-7 7 &=7 7"# 7 7 ;*'&>74  =&=77 (7' 7*' 7#77 & 7'7 * 7* 7 # 7 97 &=>7-80;5<<::::=7 7''7''& 7"'7 7"'' 7% 7 7 7 7 & =7

KOM HET BELEVEN

Voor droog haard-kachelhout bel: HAARDHOUTMARKT P. v/d Wijst T:0652682008 100 gebruikte cd doosjes â&#x201A;Ź 10,= gratis thuisgebracht 06-54956043.

TE HUUR Chalets buitengeb.Uden. 2 pers v.a â&#x201A;Ź500 exl. 4 pers v.a. â&#x201A;Ź750 exl.info 0652405405 0643142929

DIVERSEN Logen/ontlakken/verf verwijderen van al uw hout en metaal. Ophaal en terugbrengservice. Tevens uw adres voor alle kleine verhuizingen. Bel Marcel 06-11958181 Wegens verhuizing leegverkoop van meubels, tuingereedschap, etc. Zaterdag 19 0ktober van 10.00 u. - 15.00 u. Schouwstraat 1A, 5406PJ Uden Bestrating van inritten en terrassen. Vakkundig en betrouwbaar. 0413264426 Vrije Markt Volkel t.o. de kerk in Volkel zon 20 okt. Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413272149 UW HOUTEN VLOER PROF. GESCHUURD + BEHANDELD!! VOOR INFO BEL 0651123924 Opleiding volgen tot welzijnscoach? 06-22125528

AUTOSERVICE ST.HUBERT WWW.ASSH.NL

"VEJ"72VBUUSP ;XBSUNFUBMMJD $MJNB "MDBOUBSBMFFS "VUPNBBU#.8J$PNQBDU 3PPENFUBMMJD $7&MFDUSJTDIFSBNFO

 ĂŠ ĂŠ 

'JBU.VMUJQMB+5% 0SBOKFNFUBMMJD "JSDP $$ ;FFSMVYFVJUWPFSJOHĂŠ

'PSE'VTJPO 5%$*3PPENFUBMMJD "JSDP

 ĂŠ 

'PSE'PDVT7 HSJKTNFUBMMJD %FVST "JSDP

 ĂŠ 

.B[EB4QPSU 3PPENFUBMMJD -FFS $MJNB ,.

 ĂŠ 

0QFM"TUSB$%5*4UBUJPO (SJKTNFUBMMJD (SPPUOBWJHBUJF CVTJOFTT

 ĂŠ 

3FOBVMU$MJP7;XBSUNFUBMMJD $7&MFD3BNFO -.WFMHFO

 ĂŠ 

4FBU-FPO5'4*4QPSU6Q 1, 3PPE $MJNB ,.

 ĂŠ 

4FBU*CJ[B7 4JHOP (SJKTCMBVXNFUBMMJD $MJNB $7FMFDSBNFO

 ĂŠ 

4V[VLJ4XJGU3PPE %FVST "JSDP 3BEJP$% WBOEFFFSTUFFJHFOBBS5PZPUB$PSPMMB7FSTP775* (SJKTNFUBMMJD "JSDP &MFDSBNFO

 ĂŠ 

5PZPUB1BTFPJ$PVQF HSJKTNFUBMMJD

 ĂŠ 

7PMLTXBHFO(PMG***$BCSJPMFU CMBVXNFUBMMJD 

 ĂŠ 

7PMLTXBHFO(PMG 54* #MVF.PUJPO 5SFOE-JOF ;XBSUNFUBMMJD $MJNB 7PMLTXBHFO1PMP7#MBVX 4UVVSCFLSBDIUJHJOH 3BEJP$%

ĂŠ 

 ĂŠ 

7PMWP755VSCP 1, ;XBSUNFUBMMJD $MJNB &FSTUFFJHFOBBS ,. 7FSLPDIU 7PMWP$ZMJOEFS 4UBUJPO 4NPLF[JMWFSNFUBMMJD

 ĂŠ 

Ook altijd diverse goedkope inruilautoâ&#x20AC;&#x2122;s op voorraad. Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s worden geleverd met N.A.P. kilometergarantie. Aangesloten bij de BOVAG. Grootvenseweg 27 St.Hubert 5FMCHHrFNBJMJOGP!BTTIOM

heeft u oud ijzer of metalen bel koos die komt het halen 0620002554.je kunt het ook brengen naar koperTe koop gevraagd slagerstraat 30 uden.elke gebruikte eiken meube- dag open len en bankstellen, MUNTEN en BANKBILantiek en barok Altijd JETTEN MUNTHANDEL hoogste prijs OOST-BRABANT OSS Tel: 06-53305088 06-54937705 Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald OUD IJZER Heeft U oud ijzer of andere metalen? 06-53221826.

GEVRAAGD

kantelen, bouwt Mooiland hoogwaardige en duurzame â&#x20AC;&#x2DC;woonhovenâ&#x20AC;&#x2122; met woningen voor iedere doelgroep. U heeft de keuze uit 20 torenappartementen met een prijs vanaf 265.000,- V.O.N.

www.wonenindecantheelen.nl

ĂŠ 

7PMLTXBHFO(PMG 5%* #MVF.PUJPO 5SFOE-JOF ;XBSUNFUBMMJD $MJNB ĂŠ 

Ingesloten tussen het indrukwekkende rivierenlandschap van de Maas en het historisch centrum van Cuijk heeft elk appartement een panoramisch ĂŠn uniek uitzicht. Nieuwsgierig naar dit uitzicht? Op 26 oktober heeft u de mogelijkheid om dit te beleven. Aanmelden kan deze dag tussen 11.00 en 14.00 uur bij het infopunt Cuijkse Cantheelen. Het infopunt is gelegen aan de Deken vd Ackerhof 7 in Cuijk. Kom het beleven!

Kijk voor meer informatie op

ĂŠ 

#.8J4FEBO 'BDFMJGU ;XBSUNFUBMMJD &YFDVUJWF "VUPNBBU /BWJHBUJF -FFS 

GeĂŻnspireerd op de bescherming van vroeger door stadsmuren en

Wonen in de Cuijkse Cantheelen is wonen in goed gezelschap!

"/6!' OCCASIONSNL

Bel en ik kom het gratis ophalen 06-22527546 Vaatwassers-gasfornuisdrogers-ovens-magnetrons-wasmachines-radiatoren-verwarmingsketels-fietsen-dakgoten-kranen-ligbaden-hekwerkpoorten. En verder alles wat van metaal is (geen koelkasten of diepvriezers). Wally export zoekt

autoâ&#x20AC;&#x2122;s en busjes vanaf 1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454

Uniek uitzicht Bouw gestart Inclusief overdekte parkeerplaats


                

 

  

    

       

  

   

   

!

#

1

1*")*+**,%  

   

  

 

 

% 3

#)!

#)!

# $ % &' (")*+**,% 

/)

#

 .  !,$ %*+**,% 

%

!)

)*+**,% 

  

1

+-

-*,%.  *+**,%  -*+**,% - )*+**,% 

#

  

 / , ,$ ,$ % 

+!

/!

#

+/#!+'#!//

0+  )*+**,% 

! "# -*+*,% #! 2 #!**+*,%  #!-*+*,% 

+) /5 /)

    

#!-

  

1*+**,% 

1

 

#

/   *+**,% - -*+**,% 1 )*+**,% )

!

#))

#!-

 +-#!+/# +!

1

#

  

1

 

/! /'

 

 #

#

1

1*+**,% 

 

 

1

   

1

  

 

 #'!

  

*+**,% 

   

/! /'

#

#!-

+!

#

1

 3% *+**,% %. 32   #### 3%-*+**,% % . 3   #### 3%1*+**,% %2. 3  

#### 3% )*+**,% % . 3  

####

5-# 3-# '-# 6-#

.*"&" 02 4&"

6

4#$ ,$ 5

  

!- 

  +-#--+'#-- "$&"(*&,

  

 

       


     ! 

 

          !           # #

   

   

 

      

  

% 

  

0 # #  11' # 1 ( &! & 

 '     ####

 

  

%

$%  

 

        

 

    #### *  221 1 1 #  #$1 $  # '   

   ####

 

  

%

   

 1 1 #  11' # 1 ( &! & 

 ' '% '+ 

   ####  

!  " # $ % & & 

 '  (  #### ( 

 '

( (  #### ! 

 '    ####

 

   ) *  

# $ % & & 

 ' +   #### ( 

 '    #### ! 

 ' % +  ####

    

 

'() *

   

      $    ####  

    

* "$ (  +

 (  & 

'     ( 

 ' +    ! 

 ' +   

* "$ ( -  %  & 

' + !           ( 

 "$ (   ' +  % "  # $   & 

 ! 

 '  ' % +  ####   ( 

 '  (    #### ' ( &! & 

 ! 

 ' +  '      ####

-) 4 '() *+6+ 7-82 3+4+) 5)1+'+,5)

5 $  

1$  6

* "$ (  (  " & 

 '  (   ( 

 '  %   ! 

 '    

/-)+)

4 #,  3

 

 


     

  

 

!" !"  

     

$%

$  

  +

  ####  ####  ####

 

    , % "  ####  ####  ####

 

  "  ####  ####  ####

 

   

 ####   ####  ' ! & 

 '    ####

     * "$   ( % " & 

 '    #### ( 

 ' +   #### ! 

 ' +   ####

 

%

    

0 # 1 #  111'

# 1 ! & 

 ' +  

   ####

   * "$ !  

. + / # & 

 ' +   #### ( 

 ' +   ####     

   

             % & & 

  %  #### ( 

 +   #### ! 

 % +  ####  

 +   ####

  

*+) ,-+.

) 01(2+)

 

 $"#""

$&#"" 

 " 

% 

   

0 # 1 #  111'

# 1 ! & 

 ' + ! 

   ####

#

   

 9   

7 # 1  1 # 1

1# . 11  ## 8 '

# 1 ( &! & 

 '  ( 

   ####

# 

!" #"

$  

  

   

0 # 1 

6 #  #   ' ++ !


  

 

 

    

 

 

  

     

        

  

     "$%"&'%( )'"%" *+ ,%"

        

  

 

  !

  

 

 

  # 


19

ADVERTENTIE

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

DE NIEUWSTE NAJAARSMODE

ZONDAG 20 OKTOBER

OPEN VAN 12.00 - 17.00 UUR

LEDEREN KLEDING STOFFEN JASSEN MOTORKLEDING TASSEN & KOFFERS KLEIN LEDERWAREN AL 30 JAAR! LOOP EENS BINNEN.

DESKUNDIG ADVIES EN OOK ALTIJD AANBIEDINGEN! DE KOFFIE STAAT KLAAR. GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR!

DE MEEST COMPLETE LEDERWARENZAAK IN DE REGIO! VOOR HEM EN HAAR. EIGEN REPARATIE-AFDELING. HEESCH ’t Dorp 44 Tel. 0412 - 45 23 13

Maandag 13.00 - 17.30 uur Dinsdag t/m donderdag 09.30 - 17.30 uur Zaterdag 09.30 - 17.00 uur

450 m2 winkelplezier Vrijdag koopavond

www.lederzaakverhagen.nl

Wijnproeverij zondag 17 november

UW KUNSTGEBIT VERDIENT ZORG VAN TANDPROTHETICUS

Heerlijk genieten van lekkere wijnen begint met een juiste keuze te maken door eerst te proeven. In een gezellige ambiance met wijnlieĬebbers onder elkaar is dit mogelijk zondag 17 november a.s. van 14.00 uur tot 17.30 uur op de najaarsproeverij van DeWinterWijnen bij De Orangerie (ingang Mr. van Coothstraat 67) aan de achterzijde van De Koperen Cent en Pasta en Pesto te Uden. De proeverij is doorlopend dus u kunt binnenlopen wanneer u wilt. Proeven met deskundig advies van Vinoloog Robert de Winter. Bovendien zal Laura Ochoa van Bodega Urabain uit de Navarra in Spanje op deze proeverij aanwezig zijn om haar wijnen te laten proeven. Het is een beleving om deze wijnen te proeven en te ervaren welke smaaksensaƟe zich in uw mond zal ontplooien. Diverse wijnen van dit wijnhuis importeert DeWinterWijnen sinds kort exclusief in Nederland. Mooie volle ronde wijnen voor betaalbare prijzen. U zult zich verbazen. Verder staan er op de proeŌafels zo’n 70 verschillende wijnen uit zowel de oude als de nieuwe wereld. Een klein accent zal liggen op passende wijnen voor de komende winterse periode met daarin natuurlijk de feestdagen.

- U heeft een loszittend kunstgebit en/of u wilt een nieuw kunstgebit -- UUheeft een loszittend kunstgebit en/of u wilt een prothese nieuw kunstgebit wilt meer weten over implantaatgedragen (klikgebit) - U wilt meer weten over implantaatgedragen prothese (klikgebit) -- Gehele Behandeling volgens afspraak of gedeeltelijke vergoeding door meerdere zorgverzekeraars Reparaties terwijl wacht, NA TELEFONISCHE AFSPRAAK -- Behandeling volgensuafspraak - GRATIS en DESKUNDIG ADVIES door een gediplomeerd tandprotheticus - Reparaties terwijl u wacht, NA TELEFONISCHE AFSPRAAK - GRATIS en DESKUNDIG ADVIES door een gediplomeerd tandprotheticus

De proeverij zal vergezeld gaan van diverse heerlijke hapjes. De kosten voor deze proeverij bedragen € 12,50 per persoon maar indien u op deze dag 12 flessen wijn bestelt krijgt u uw entreegeld weer terug (bij 24 flessen voor 2 personen). Toegangskaarten voor deze proeverij (er is een maximum aantal kaarten) kunt u bestellen door overmaking van € 12,50 maal het aantal personen op rek. nr. 65.13.23.185 met vermelding van uw naam- en adresgegevens. Toegangskaarten en een proeflijst worden u in de week voor de proeverij toegestuurd.

Berghemseweg 24

Ter afsluiƟng van de proeverij kunt u bij De Koperen Cent genieten van de Green Egg proeverij, 5 gangen € 28,50 p.p. en bij Pasta en Pesto van een 3 gangenmenu € 24,75 p.p. Indien van te voren gereserveerd (tel. 0413-255600) krijgen bezoekers van de wijnproeverij een heerlijk glas Prosecco aangeboden.

5348 CJ Oss Telefoon 0412-691691

deWinterWijnen

*lid van organisatie van Nederlandse Tandprothetici

WIJNPROEVERIJEN EN VERKOOP VAN WIJNEN

Hoevenseweg 4, 5403 PA Uden, Tel.: 0413-785343, Mobiel: 06-53363755. www.dewinterwijnen.nl

NIEUW in MILL

zaterdag 26 oktober 2013

Elke zondag van 12.00 - 16.00 uur

Meubel-koopzondag

ing kort lles! oprtaclubdeal.nl spo

o.a. eethoeken, tafels, stoelen, fauteuils, kasten, lampen enz. Meubelkoopjes weg = pech

VOOR DUMPPRIJZEN *alle woonaccessoires, doe een bod en neem mee!! Hoogenhoff Mill | Karstraat 31 | tel. 06 20621707

NATUURBEGRAAFPLAATS WEVERSLO

Eeuwige grafrust in mooie natuur. Nu reserveren,later geen zorgen en kosten.

21:00-03:00 uur Voorverkoop: H15,Aan de kassa: H20,Te koop bij Quintes, Velmolenweg Uden Kantoren Udens Weekblad, Stadskrant Veghel en Weekblad Regio Oss.

Optreden van: Special act

Rotary Club Uden

VJ’s: Erik Jansen Roland de Winter

Netto opbrengst t.b.v. diverse goede doelen

$%,!!+5$%.

De natuur verzorgt uw graf, wij beheren de natuur! Voor een persoonlijke afspraak 0478 515721 of natuur@weverslo.nl Dagelijks open tussen zonsopgang en -ondergang. Informatiecentrum elke zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. Janslust 11, 5812 AT Heide in de Peel tussen Deurne en Venray. www.weverslo.nl


Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl Samenstelling: Aart van der Haagen

w w w. a u t o p l u s d e a l e r s . n l

Pagina 25: Volvo sleutelt aan motoren en bijtelling

LAATSTE NIEUWS AutoKijk 2014 Het aanbod in autojaarboeken is in de loop der tijd drastisch uitgedund, maar Anjès Verhey weet elk jaar het album AutoKijk weer te realiseren. Editie 2014 ligt nĂŠt in de winkels en onderscheidt zich net als de voorgaande uitgaves door veel en groot beeldmateriaal. Dat helpt de autokoper in zijn eerste oriĂŤntatie, waarbij hij ook de belangrijkste technische speciďŹ caties in het boek terugvindt, evenals plus- en minpunten per model. AutoKijk wist ook het laatste modelnieuws van de IAA in Frankfurt nog mee te pikken, wat dit album lekker actueel maakt. Een erg handige gids, die voor â&#x201A;Ź 14,95 in de schappen ligt bij Bruna, AKO, Primera, The Read Shops en De Bijenkorf. Hij valt ook te bestellen via: www.autokijk.com.

Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

Pagina 29: Rijimpressie Suzuki SX4 S-Cross

Kia komt verrassend uit de hoek Bij Kia laat men de aandacht niet verslappen. Het is voor een kort moment stil binnen het modellenoffensief, maar de organisatie grijpt wel de gelegenheid om met enkele verrassende acties op de proppen te komen. Tijd om ons licht op te steken bij Autobedrijf Hurkmans. Met name rondom de Picanto en de Rio gebeurt het nodige.

â&#x20AC;&#x153;De actie met gratis navigatie op alle uitvoeringen loopt nog

en geldt voor alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s waarvan de kentekenaanvraag in oktober plaatsvindt. GeĂŻnteresseerden moeten dus wel snel actie ondernemen.â&#x20AC;? zegt verkoopadviseur Erwin van Schijndel. â&#x20AC;&#x153;Daarnaast introduceren we nu voor deze twee

modellen het Kia Service Plan. Bij aankoop van een nieuwe Picanto of Rio nemen wij de eerste drie jaar de kosten van kleine en grote beurten voor onze rekening. Wie minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, heeft dus gratis onderhoud. Slijtagedelen als banden en remblokken vallen er uiteraard niet onder, maar wel olie, ďŹ lters, bougies etcetera. Legt de klant tussen de 10.000 en 25.000 kilometer per jaar af, dan kent het Kia Service Plan voor drie jaar een heel bescheiden prijskaartje: voor een Picanto 1.0 CVVT â&#x201A;Ź 64,50, voor een 1.2 CVVT â&#x201A;Ź 65,50, voor een Rio 1.2 CVVT â&#x201A;Ź 41,en voor een 1.4 CVVT â&#x201A;Ź 40,-.â&#x20AC;? Picanto R-Cross Per november arriveert er een bijzondere Kia Picanto in de showroom van Autobedrijf Hurkmans in Veghel: de R-Cross, gebouwd in een gelimiteerde oplage van 500 stuks. â&#x20AC;&#x153;We kunnen er een aantal exemplaren van bemachtigen, in vier verschillende kleuren,â&#x20AC;? vertelt Erwin van Schijndel. â&#x20AC;&#x153;De R-Cross gaat altijd uit van een vijfdeurs Picanto met Comfort Pack, dat wil zeggen met airco, centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening rondom en elektrische spiegelverstelling en -verwarming aan boord. Deze gelimiteerde, genummerde uitgave voegt daar-

  

  

Hondaâ&#x20AC;&#x2122;s zeven zekerheden 65 jaar jong!

14% BIJTELLING Â&#x2122;KZ\]ZaI%)&('*)%%% Â&#x2122;DhhI%)&'+'(***

Pagina 27: Drukke tijden voor van der Heijden

Â&#x2122;OVaiWdbbZaI%)&-*&*&,' Â&#x2122;<dg^cX]ZbI%&-(+'%*,,

WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL

Als een der weinige automerken weet Honda een zeer consistent kwaliteitsniveau te bereiken. Dat vertaalt zich vanaf nu in een nieuw occasionlabel met zeven zekerheden voor de koper. Autobedrijf G. van den Akker geeft alle details prijs van Honda Quality Plus.

â&#x20AC;&#x153;De organisatie heeft HQP zojuist geĂŻntroduceerd,â&#x20AC;? vertelt Rob van Hoof, verkoopadviseur bij de Veghelse dealer. â&#x20AC;&#x153;We zijn blij dat we nu een ofďŹ cieel occasionlabel kunnen aanbieden, dat bij de klant synoniem zal staan voor kwaliteit en onbezorgd autorijden. Dat bevestigt de cijfers uit betrouwbaarheidsonderzoeken, waarin Honda al jaar in, jaar uit in de top scoort.â&#x20AC;? Wat houdt HQP in? â&#x20AC;&#x153;Voor dit label komen gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s met een leeftijd tot tien jaar

en een NAP-gecheckte kilometerstand tot 180.000 in aanmerking, mits ze worden aangeboden door de ofďŹ ciĂŤle Honda-dealer. Het is voor alle modellen mogelijk, van Jazz tot S2000.â&#x20AC;? Ongelimiteerd kilometrage En de zekerheden? â&#x20AC;&#x153;Allereerst geven we twee jaar algehele en mobiliteitsgarantie op de auto. De technische garantie kent geen beperkingen en vindt dus zijn toepassing op het gehele voertuig, bij

een ongelimiteerd kilometrage. Het betreft een kentekengebonden zekerheid, overdraagbaar naar en volgende particuliere eigenaar, mits de berijder het voorgeschreven onderhoud en eventuele reparaties via de Honda-dealer laat uitvoeren. Elke HQP Occasion heeft een kilometerstand met NAP-registratie en wordt voor aďŹ&#x201A;evering inen uitwendig gereinigd en gepoetst, gecontroleerd op honderd punten en voorzien van een nieuwe APK. Bovendien geldt er een recht op omruil en vrijwaren we de klant van onkosten voor periodiek onderhoud binnen twaalf maanden of 20.000 kilometer.â&#x20AC;?

aan een aantal opvallende uiterlijke kenmerken toe: een zwarte bodykit met subtiele bumperspoilers, spatbord- en dorpelverbreders, lichtmetalen wielen, zwarte B-stijlen en donker glas achterin. Deze extraâ&#x20AC;&#x2122;s vertegenwoordigen een waarde van â&#x201A;Ź 2430, maar wij bieden de R-Cross aan tegen een meerprijs van â&#x201A;Ź 600,-. In deze uitvoering kost de Picanto dan â&#x201A;Ź 11.395 als 1.0 CVVT en â&#x201A;Ź 12.095 als 1.2 CVVT.â&#x20AC;? Sportage Vibe Reeds nu leverbaar is de Sportage Vibe. Erwin van Schijndel: â&#x20AC;&#x153;Uitgangspunt vormt het basismodel met 1.6 GDi-motor. Dit wordt aangekleed met een hele waslijst aan extraâ&#x20AC;&#x2122;s, namelijk gescheiden climate control, bluetooth, navigatie, achteruitrijcamera, afstandsbediening en een subwoofer voor het audiosysteem, cruise control, een regensensor, led-dagrijverlichting, mistlampen vóór, verduisterd glas achterin, hoogte- en diepteverstelling van het met leder beklede stuur en dakrails. Normaal kun je dit pakket aan extraâ&#x20AC;&#x2122;s niet op de basisversie bestellen, maar de Vibe maakt dit tegen een meerprijs van â&#x201A;Ź 1500 mogelijk, wat het totaal op â&#x201A;Ź 26.495. De Sportage staat sowieso op lichtmetalen wielen. Een erg sterke aanbieding, denken wij.â&#x20AC;?

Verzekering Zorgeloos autorijden dus, met de bekende kwaliteit van Honda. Rob van Hoof vervolgt: â&#x20AC;&#x153;Er bestaat zelfs een mogelijkheid de technische en de mobiliteitsgarantie tot drie jaar te verlengen. Dat gebeurt namelijk automatisch indien de klant besluit zijn auto via Honda te verzekeren. Onze maatschappij berekent aantrekkelijke maandpremies en kent een interessante aanschafwaarderegeling van 36 maanden. Meer zekerheid bij aanschaf van een occasion is haast niet denkbaar. Al onze Honda Quality Plus Occasions staan uiteraard op: www.gvandenakker.nl.â&#x20AC;?


22

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

   .,50"".&'+/ %#&+ +,$2+,.!, 1/&0+&1*+"0& "/"

Â&#x161;DWl_]Wj_[ioij[[cc[j+#_dY^ab[kh[diY^[hcÂ&#x161;IOD98bk[jeej^ÂŽ [dLe_Y[9edjhebÂ&#x161;KI8#WWdibk_j_d]leeh_FeZ%CF)#if[b[hÂ&#x161;7Yj_l[ FWha7ii_ijWkjecWj_iY^_dfWha[h[dÂ&#x161;FWha[[hi[dieh[dleeh[d WY^j[hÂ&#x161;<ehZFem[hIjWhjXkjjedÂ&#x161;DehcWWblWdW\Ă?)&$&/+"# Â&#x161;KmleehZ[[bZkic_dZ[hX_`j[bb_d]Ă?)$)&&"#

'*X_`j[bb_d]

DklWdW\

Ă?(,$-/+"#

,.!"/"2+#7 -".*+! "00,&'0"))&+$2+#7 -".*+!

ED:;HD;C;HIEF=;B;J Jej*'"+_dl[ij[h_d]iWøh[aA?7%C?7_d(&') "0,0)"&+2"/0".&+$/6."((+!,,.03"" ,2"+$"+,"*!"."$")&+$"+&+ ,-),-"+0,0  &0"0"("+00,07 "40.6."(,-""+, 1/+"0& 

<EH: 

'$,J:9_J_jWd_kcMW]ed

"("+2,,."")! 9edikc[dj[dfh_`i Ă? (,$-/+"#?D9B$8JM%8FC ?dl[ij[h_d]iX[ZhW] Ă? (($)(&"#;N9B$8JM 6."( A?7cWn_cWWb(. Ă? ,$(+&"#;N9B$8JM C?7')$+ Ă? )$&')"#;N9B$8JM

CWn_cWb[[njhWWøh[a

Ă?/$(,)"#

;N9B$8JM

$% "#'%!& & "("*)  

10,+".(") >[hl[di[XWWd(/Â&#x161;Ă&#x2C6;i#>[hje][dXeiY^Â&#x161;J[b[\eed&-)#,*.-&'& LWdZ[hbWdZ[bWWd'Â&#x161;L[]^[bÂ&#x161;J[b[\eed&*')#),*/(,

K_jleehhWWZ b[l[hXWWh

mmm$WkjelWdX[ha[b$db

"+,"*!"-.&'6"+6&'+&+ ) "4 )(,/0"+.&'().*("+2".3&'!".&+$/&'!.$""+)"$"/&'6&$&+$"+2,,."%,1!"+#$""")!*,!")(+#3&'("+2+/0+!.!/-" &#& 0&"/,.!"/")"/"-.&'6"+$"/"".!,- 

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

#  # 

=6+;,60,3+,(50*438641, =/3*197/,-:/,6.(74-64,82,8/3. =/3*197/,-(-2,1+0478,3 =9/8719/8,3+.,)69/0:(346/./3,1, 5,9.,4843+,6+,1,3

     

 )"8 '!%" !&  3  8 '! ! " ! <  8 '!$%"%#% 

+(50      


Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

23

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

Volvo sleutelt aan motoren en bijtelling Zonder bijtellingsvriendelijke versies laat je als automerk een belangrijk deel van de zakelijke markt liggen. Volvodealer Vos in Veghel beschouwt daarom de nieuwe dieselmotor D4 als heel welkom en heeft bovendien nog een aantal V40â&#x20AC;&#x2122;s D2 met 14% in voorraad. Ook rondom de V60 D6 Plug-In Hybrid valt iets interessants te melden. Het vraagt bij de verstokte Volvo-fans misschien even gewenning, maar het merk schakelt stapsgewijs op viercilindermotoren over en heeft daarvoor een goede reden: de CO2-uitstoot terugdringen. â&#x20AC;&#x153;Dat vertaalt zich voor de klanten in lagere aanschafprijzen door een geringer BPM-bedrag,â&#x20AC;? vertelt Rio Vos, directeur van de Veghelse dealer. â&#x20AC;&#x153;In het geval van de D4-krachtbron met handgeschakelde zesbak levert het bovendien 20% bijtelling op in de modellen S80 en V70. Het betreft een nieuw tweeliterblok met 181 pk, dat de oude vijfpitter met 163 pk vervangt en toch een gunstiger prijskaartje oplevert. De XC70 krijgt â&#x20AC;&#x2122;m uiteraard ook. Voor de liefhebbers koppelt Volvo er een splinternieuwe achttraps automatische transmissie aan, voorzien van een inschakelbaar Eco+-programma en launch control. Deze laatste functie optimaliseert de acceleratie door de turbodruk tijdelijk te verhogen en de bak sneller te laten schakelen. De automaat wordt standaard gecombineerd met de eveneens kersverse T5motor, ook weer een tweeli-

ter viercilinder, die 245 pk ophoest. Ten opzichte van zijn 5 pk minder sterke voorganger maakt hij de V70 of S80 maar liefst 5700 euro goedkoper. Ter indicatie enige prijzen: de S80 D4 met 20% bijtelling gaat nu de deur uit vanaf â&#x201A;Ź 40.995 en de T5 met automaat vanaf â&#x201A;Ź 43.495. Een V70 kost telkens 2000 euro meer.â&#x20AC;? Slok op een borrel Rio Vos stipt aan dat zijn bedrijf nog als ĂŠĂŠn der weinig Volvo-dealers in het land een aantal V40â&#x20AC;&#x2122;s D2 op voorraad heeft. â&#x20AC;&#x153;Dat betekent dat we ze nog vóór de jaarwisseling kunnen aďŹ&#x201A;everen en ze daarmee in de categorie van 14% zakelijke bijtelling vallen.â&#x20AC;? Met de V60 D6 Plug-In Hybrid, die in 2013 nog bijtellingsvrij is, lukt dat helaas niet meer. â&#x20AC;&#x153;Bedenk echter dat hij vanaf het nieuwe jaar met 7% bijtelling de weg op gaat en dat scheelt ten opzichte van de concurrentie nog steeds een slok op een borrel,â&#x20AC;? stelt de heer Vos. â&#x20AC;&#x153;7% over de vanafprijs van â&#x201A;Ź 63.995 levert wel even een ander plaatje op dan 20% of 25%. Daarnaast kan een ondernemer die hem dit jaar koopt of hem in een ďŹ nancial lease-

constructie zet nog gebruik maken van de investeringsaftrekregelingen KIA, MIA en VAMIL, ongeacht wanneer de auto wordt afgeleverd.â&#x20AC;? Als een raket Niet geheel verwonderlijk rijdt Rio Vos zelf met een V60 D6 Plug-In Hybrid en stelt zijn demo aan ons ter beschikking voor een korte rijindruk. Een bijzondere gewaarwording, deze rit. Je kunt de auto volelektrisch laten wegrijden door dit handmatig te selecteren of door in de gecombineerde modus het gaspedaal niet te diep in te trappen. Pas bij ongeveer 128 km/h op de teller springt dan de dieselmotor bij. Wie haast heeft, selecteert de toets â&#x20AC;&#x2DC;Dynamicâ&#x20AC;&#x2122; en dan gaat de D6 (vijfcilinder) met zijn zestrapsautomaat er

werkelijk als een raket vandoor. Geen wonder, met 215 dieselpaarden en nog eens 68 elektro-pkâ&#x20AC;&#x2122;s. Kies je bewust voor ecologisch rijden, dan bemoeit de zelfontbrander zich de eerste 50 kilometer niet met het rijden en ligt de uitstoot op nul. Leeggereden accuâ&#x20AC;&#x2122;s laten zich in drieĂŤnhalf uur vullen en overal kan de auto aan het stopcontact. Een attractieve combinatie, deze Plug-In Hybrid: schoon rijden, indien nodig altijd een berg vermogen onder de voet en toch maar 7% bijtelling.

Nijverheidsstraat 2 5405 AJ Uden T. 0413 - 343335

)*!'&'* #& $%*#*$!($**"'**'!!# 14% BIJTELLING

$!($** *(#*+* 

 * cat. waarde

  

Let the sun shine!

Hulp bij het inparkeren

Per 1 januari 2014 verhoogt de overheid de bijtellingstarieven voor verschillende automodellen. Ook voor de gewilde Volvo V40 D2. Daarom heeft Vos extra V40â&#x20AC;&#x2122;s ingekocht om deze speciale hatchback tijdelijk nog voor het scherpe bijtellingstarief van 14% te kunnen leveren. EgdĂ&#x192;iZZgkVc&)W^_iZaa^c\ Kies nu nog voor het scherpe bijtellingstarief. Kom naar Vos Autobedrijven. Bestel en registreer uw Volvo V40 D2 vóór 31 december 2013 en behoud 14% bijtelling!

Veiligheid voorop Full operational lease van een Volvo V40 D2 Contractduur Jaarkilometrage Per maand

48 maanden 20.000 km per jaar â&#x201A;Ź 429,- excl. BTW

Veghel T (0413) 25 40 00 Â&#x2021;Oss T (0412) 62 35 55 Â&#x2021; Gorinchem T (0183) 62 05 77 Â&#x2021; Zaltbommel T (0418) 51 51 72 VOLG ONS OP TWITTER.COM/VOSVOLVO

WWW.VOSAUTOBEDRIJVEN.NL


Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

25

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

Drukke tijden voor Van der Heijden Een verhuizing geeft al drukte, maar Hyundai-dealer Van der Heijden doet er bedrijfsmatig nog een schepje bovenop. Niet alleen met de leegverkoop van de showroom, maar ook met een winterbandenactie en bovendien is er een volledig nieuwe Hyundai i10 in aantocht. In de vorige editie van Auto Plus berichtten we over een voorraad scherpgeprijsde exemplaren van de Hyundai i10 en i20, die overigens flink begint uit te dunnen, dus wie nog voordeel wenst te pakken dient zich naar Van der Heijden te spoeden. Op de i10 valt 1500 euro te besparen, op de i20 1750 euro en dat

betekent vanafprijzen van € 7695 respectievelijk € 12.995. Frankwin van der Heijden, die tegelijk met de bedrijfsverhuizing van Volkel naar Uden de zaak van zijn ouders Frans en Ria overneemt, wijst bovendien op een winterbandenactie. “Alle Hyundaidealers hebben gezamenlijk een voorraad winterbanden

ingeslagen, waardoor zij een flink inkoopvoordeel konden behalen. Dat maakt het mogelijk zeer gunstige verkoopprijzen te calculeren. Zo kost een set banden met stalen wielen voor een i10 inclusief montage nu slechts 405 euro, waarbij we de wieldoppen natuurlijk netjes overzetten. We leveren alle maten voor de actuele Hyundai-modellen, van 155/70 R13 tot 235/55 R19. Totaal liggen er dertig sets bij ons klaar, in een mix van stalen en lichtmetalen wielen, dus snel beslissen geeft de grootste kans van slagen.” Gloednieuwe i10 In november bereikt hij de showrooms, maar we lichten alvast een tipje van de sluier op betreffende de gloednieuwe Hyundai i10. Het model groeit in lengte en vooral in breedte, terwijl de hoogte juist afneemt, hetgeen voor betere optische verhoudingen zorgt. De buitenmaten bedragen 3,67 x 1,66 x 1,50 meter. Passagiers ervaren

meer bewegingsvrijheid en het laadvolume steeg tot 252 liter, of 1046 liter bij een neergeklapte achterbank. Het in Duitsland gevestigde ontwikkelingsteam tilde comfort, rijeigenschappen, afwerking en veiligheid naar

Laatste bijtellingskansen bij Toyota De jaarwisseling nadert met sprongen en dat betekent nieuwe bijtellingsregels voor zakelijke rijders. Wie nog tot in lengte van dagen van de huidige normen wil profiteren, hoeft bij Toyota niet te vrezen voor een leveringsprobleem. Oostendorp Auto stipt bovendien de aantrekkelijk geprijsde Now-versies van de Aygo en de Yaris aan en geeft informatie over de nieuwe Land Cruiser. “Als één der zeer weinige merken kunnen we nog voor de jaarwisseling een auto aflevering met nul procent zakelijke bijtelling, namelijk de Prius Plug-in Hybrid,” weet Jorrit Waterschoot, vestigingsmanager bij Oostendorp Auto. “De importeur rekende namelijk op een warme belangstelling en bestelde daarom extra voorraad. Van belang is dat de kentekenregistratie nog in 2013 plaatsvindt. Dat geldt trouwens ook voor de reguliere Prius en de Prius Wagon, wil de zakelijke rijder de komende jaren van 14% bijtelling blijven profiteren. De Auris en de Auris Touring Sports blijven volgend jaar in deze categorie vallen.” Ook particulieren kunnen goed tot zaken komen bij Oostendorp Auto, bijvoorbeeld door met 1500 euro inruilpremie een Aygo of een Yaris in de complete Now-uitvoering aan te schaffen, hetgeen vanafprijzen van € 7790 en € 11.990 euro betekent (de premie meegerekend). Beide bezitten centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrische raambediening voorin, stuurbekrachtiging, een radio/cd-speler met mp3-aansluiting en airconditioning. Onverzettelijke reus Nederland vormt een relatief kleine markt voor de Land Cruiser, maar 4x4-liefhebbers kennen hem wel als één der meest capabele terreinwagens. Evengoed zag Toyota

kans hem te verbeteren en daarbij bleef het niet bij alleen een facelift, welke onder meer led-dagrijverlichting en als optie led-koplampen met zich meebracht, plus nieuwe wielen in de maten 17 en 18 inch. Dankzij diverse modificaties is de auto offroad nog meer mans, waarbij de bestuurder zich nu geassisteerd

weet door een 4,2 inch kleurendisplay met informatie. Net als voorheen valt vanuit de cabine een elektronisch rijprogramma te selecteren, afgestemd op de ondergrond. Toyota gaf de cockpit een hoogwaardiger, luxueuzere afwerking met houtaccenten, pianolak en aluminium. De middelste zitrij - met voortaan tegen meerprijs stoelverwarming - laat zich nu verder naar voren klappen, voor meer instapgemak naar de achterste bank. Dit geldt voor de lange vijfdeursversie; de korte driedeurs bezit vanzelfsprekend geen

zesde en zevende zitplaats. Onveranderd staan er twee motoren op het programma: een 4.0 V6 met 282 pk en een voor de Euro 5-norm geschikt gemaakte 3.0 D-4D met 190 pk. Er zijn elektronische innovaties te melden, zoals een multimediasysteem dat met externe bronnen aan boord communiceert, rijstrookbewaking, dodehoeksignalering en een waarschuwing voor te snel opkomend verkeer van achteren. Over de rest van de specificaties van deze onverzettelijke reus geeft Oostendorp Auto graag meer informatie.

een aanzienlijk hoger niveau. We weten reeds dat de i10 straks standaard over ESP en bandenspanningscontrole beschikt. Hyundai monteert een moderne CVVT-motor, te weten een 1.0 met 66 pk. Er horen verbruikswaarden

bij van 4,3-4,7 l/100 km. De net bekend gemaakte prijzen starten bij € 9995 en zoals gewoonlijk zorgt dit merk dan voor een mooi complete uitrusting. Binnenkort kunnen we met de nieuwe i10 een eerste rijindruk opdoen.

Detail van……..? Van welke auto ziet u bijgaand een detail afgebeeld? Het gaat om een actueel model, dat u bij één van de Auto Plus-dealers in Uden of Veghel in de showroom vindt.

Doe mee aan deze prijsvraag en stuur uw oplossing naar autoplus@dewinter.nl. Uit de antwoorden trekt de redactie van Auto Plus een winnaar of winnares. U maakt kans op een luxe waskaart voor de autowasstraat bij

Dan staat uw auto er weer piekfijn bij. Tijdens het wassen bij het Shell Van Berkel-tankstation aan de Kennedylaan 2 in Veghel kunt u van een kopje koffie mag genieten. De prijsvraag ‘Detail van…?’ vormt een initiatief van De Winter Media in samenwerking met Shell van Berkel. Uitslag week 40: Suzuki Swift De winnaar is: Proficiat. (over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd).


26

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

  


Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

27

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl Rijimpressie Suzuki SX4 S-Cross 1.6 VVT & 1.6 DDiS Exclusive

Voelt goed Als een fabrikant zich in een segment roert waar hij nog niet eerder actief was, dan maakt dat nieuwsgierig. Om maar meteen een volledige indruk van de Suzuki SX4 S-Cross op te doen beproefden we hem zowel in de benzine- als de dieselversie en dat bleek tweemaal een genoeglijke ervaring. Eerder al schreven we dat de Suzuki SX4 S-Cross zijn eigen klasse ontstegen is en nu tussen de crossovers in het C-segment thuishoort. Daar wapent hij zich met een erg scherpe prijsstelling, vanaf â&#x201A;Ź 17.999 euro, maar om de harde concurrentie de baas te kunnen moet hij natuurlijk meer in zijn mars hebben. Op het design hoeft het niet af te ketsen, want dat zal het grote publiek best bevallen. Ook het interieur oogt niet onaardig, al laat het een minder chique impressie achter dan een aantal tegenstrevers. Ergonomisch en kwalitatief klopt het verhaal volledig. Ook van de zitkwaliteit en de rijpositie valt niks kwaads te zeggen. Het ruimteaanbod overtuigt ten zeerste, al snoept het panoramadak (standaard vanaf de Exclusive, maar eventueel af te bestellen) achterin kostbare centimeters weg en voelt de gemiddelde volwassene de hemelbekleding boven zich. Een dingetje dat we tegenwoordig vaker zien is dat de hoofdsteunen van de bank ook in de hoogste stand hinderlijk in de nekwervel

prikken. De SX4 S-Cross weet zich gezegend met een voldoende royale bagagebak, die een dubbele bodem kent. 20% bijtelling OkĂŠ, de uitvoeringen. Verwacht niet te veel van de Base: voor airco, audio, cruise control moet je de Comfort selecteren en dan krijg je ook meteen spiegel- ĂŠn stoelverwarming. De Exclusieve biedt naast het panoramadak zaken als 17 inch lichtmetaal, bluetooth, sleutelvrij starten en donker glas achterin, waar de High Executive met navigatie, lederen bekleding, xenonverlichting en parkeersensoren rondom de kroon spant. Voor zakelijke rijders voert Suzuki twee aantrekkelijke Business-pakketten met onder meer navigatie en een achteruitrijcamera. Ook de mogelijkheid van 20% bijtelling op zowel benzine- als dieselvarianten zal hen behagen. Het gamma onderscheidt twee motoren: een 1.6 VVT en een 1.6 DDiS, beide met 120 pk en tegen meerprijs te combineren met vierwielaandrijving. Een

traploze automaat staat alleen de benzinemodellen ter beschikking. Lichtvoetig Laten we de Suzuki SX4 op de weg los, dan valt direct op dat hij zich ontzettend lichtvoetig en wendbaar gedraagt, vooral met de 1.6 VVT-krachtbron

aan boord. Een lekker makkelijk te rijden auto met een betrouwbaar en best levendig weggedrag, een eerlijke besturing, weinig motorgeruis en een geweldige portie veercomfort. Daarbij voelt de benzine nog iets zachter aan dan de diesel. Akkoord, een beetje overhellen moet

je voor lief nemen, maar het blijft ruim binnen de grenzen van het acceptabele. Beide motoren blijken geknipt voor deze opvallend lichte crossover. Reken op veel reserves in de prestaties, vooral bij de koppelrijke 1.6 DDiS, welke zijn krachten via een zesbak overbrengt. Die

schakelt vrijwel net zo strak en vlot als de transmissie met vijf verzetten die we bij de 1.6 VVT aantreffen. Al met al raken we van de Suzuki SX4 S-Cross behoorlijk gecharmeerd, waarbij we zijn gunstige prijsstelling als een belangrijke bonus beschouwen.

TECHNISCHE GEGEVENS Suzuki SX4 S-Cross Exclusive 1.6 VVT /

1.6 DDiS

Motor Vermogen Transmissie Topsnelheid Gem. verbruik CO2-emissie Energielabel Bijtelling L x b x h (cm) Bagageruimte Massa Prijs (zonder opties)

1.6 16V TD 120 pk 6-bak 180 km/h 4,2 l/100 km 110 g/km B 20% 430 x 177 x 159 430-875 l 1215 kg 28.499 euro

De nieuwe SX4 S-Cross: r u i

1.6 16V 120 pk 5-bak 180 km/h 5,4 l/100 km 124 g/km A 20% 430 x 177 x 159 430-875 l 1060 kg 23.499 euro

m

20% BIJTELLING Vanaf â&#x201A;Ź 147,- p/m

De nieuwe SX4 S-Cross is een plezierige, veelzijdige gezinsauto. Hij is krachtig en sportief, maar tegelijkertijd ook stijlvol en representatief. Hij is ruim en heeft een HQRUPHËšH[LEHOHEDJDJHUXLPWH YDQWRWOLWHU HQLVGDDUPHHGHUXLPVWH LQ]LMQNODVVH(HQRSWLRQHHOSDQRUDPDGDNYDQFPYHUJURRWKHWJHYRHOYDQ ruimte nog eens. Voor optimale grip onder alle omstandigheden is het veilige AllGrip

4WD-systeem leverbaar. Hij is er met sportieve benzine- of krachtige dieselmotor ZDDUPHHKLMHHQFDUDYDQYDQNJPDNNHOLMNWUHNW'H6;6&URVVLVOHYHUEDDU PHWKDQGVFKDNHOLQJRIDOVDXWRPDDW EHQ]LQHYHUVLH $OPHWDOHHQKHHUOLMNHDXWR die het waard is om door u te worden ontdekt. Kom daarom eens langs voor een vrijblijvende proefrit.

%UDQGVWRIYHUEUXLNYROJHQVHPLVVLHULFKWOLMQ &( ONPNPO&2XLWVWRRWJNP *HQRHPGHSULMVLVLQFO%7:%30H[FONRVWHQULMNODDUPDNHQ.LMNYRRUPHHULQIRUPDWLHRSwww.suzuki.nl

Autobedrijf Verstegen

/RRSNDQWVWUDDW1%8GHQ7HO ZZZYHUVWHJHQVX]XNLQO Afgebeeld is de SX4 S-Cross 1.6 High Executive.

Vanaf â&#x201A;Ź 17.999,-


Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

28

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

Rijimpressie Fiat 500L Living TwinAir Turbo 105 Lounge

Het andere uiterste Beleefde de Fiat 500 zijn wedergeboorte als compacte, eigenwijze spruit, nu legt hij de basis voor een heuse familieauto met zeven zitplaatsen. We reden al eerder met de 500L, maar maken ook even een ommetje met de verlengde Living-versie daarvan. Heel eerlijk spreekt Fiat zelf van een 5+2-zitter, wat in autoland betekent dat hij vijf volwassenen en twee kinderen kan herbergen. Aan die kwaliďŹ catie voldoet de 500L Living precies, want op de - prima bereikbare - derde ditrij heb je als groot mens weinig te zoeken, tenzij het een kort ritje in de omgeving betreft. Voor noodgevallen wil het best, mits de middelste passagiers hun bank een stuk naar voren schuiven. Met de zesde en zevende stoel weggeklapt ontstaat er een vorstelijk laadvolume.

De inwendige sfeer verschilt verder niet van die in de gewone 500L en dat betekent hier en daar harde kunststoffen, maar wel creatieve designelementen en een ongeĂŤvenaard ruimtelijke indruk door de rechtopstaande voorruit. Verademing De derde zitrij vergt op de Lounge-versie geen bijbetaling en ook klimaatregeling, donker glas achterin en parkeersensoren achter zijn dan standaard, waar de Easy (vanaf â&#x201A;Ź 20.795) al wel airco,

cruise control, een audiosysteem en mooie wielen bezit. Het motorenaanbod behelst de TwinAir Turbo 105 en de 80 CNG (op aardgas), plus twee diesels, te weten de 1.3 MultiJet 85 en de 1.6 MultiJet 105. Onderweg met de sterktste benzinevariant bevalt de Living ons nog net een fractie beter dan de reguliere 500L. Dat valt toe te schrijven aan zijn iets zwaardere achterkant, die voor een betere gewichtsverdeling zorgt, wat het onderstuur beperkt. Het veercomfort staat op een zeer hoog peil; een verademing met al die verkeersdrempels van tegenwoordig. De 500L Living weegt relatief weinig en het kost de TwinAir Turbo 105-motor daardoor geen enkele moeite er ďŹ&#x201A;ink

de vaart in te krijgen. Hij wil liever niet te laag in de toeren hangen, want dan wordt hij een tikkeltje brommerig

en trillerig, inherent aan zijn tweecilinderkarakter. Deze grootste telg van de Fiat 500lijn laat zich omschrijven als

een vlotte, efďŹ ciĂŤnte, economische, comfortabele familievervoerder met duidelijk een eigen gezicht.

TECHNISCHE GEGEVENS Fiat 500L Living TwinAir Turbo 105 Lounge Motor Vermogen Transmissie Topsnelheid Gem. verbruik CO2-emissie Energielabel Bijtelling L x b x h (cm) Bagageruimte Massa Prijs (zonder opties)

0.9 8V 105 pk 6-bak 180 km/h 4.8 l/100 km 112 g/km A 20% 435 x 178 x 167 cm 560-1584 l 1295 kg 22.295 euro

Adres Heuvelplein 5 5463 XG Veghel Tel: (0413) 363 151 Fax: (0413) 351 437 Tel.: (0413) 379 048 (magazijn) info@van-den-dungen.nl Openingstijden Verkoop/Showroom ma-vr 8.00 -18.00 uur za: 9.00 - 17.00 uur Vrijdag koopavond tot 20.00 uur Service/werkplaats ma-vr 8.00 - 17.00 uur za: 9.00 - 13.00 uur (op afspraak)

7232&&$6,216%,$872%('5,-)9$1'(5+(,-'(1 MERK, TYPE EN UITVOERING

Hyundai i40 Wagon 1.6 GDi 135 PK i-Vision + NAVIGATIE, 02-2012 ver onder de nieuwprijs!!

BOUWJAAR

SHOWROOMPRIJS

Hyundai Atoz 5-drs 1.1i Active Young Airco, 30.742 km!!

11-2007

â&#x201A;Ź 5.250,-

Hyundai i10 5-drs 1.1i i-Drive Cool, 8.952 km!!

05-2011

â&#x201A;Ź 8.750,-

Hyundai i30 CrossWagon 1.6i Business-Ed. NAVIGATIE

02-2011

â&#x201A;Ź 15.850,-

Hyundai i30 HB 1.6 GDi Bus.-Ed. NAVIGATIE, 17.850 km!!

07-2012

â&#x201A;Ź 19.850,-

Hyundai Matrix MPV 1.6i Dynamic, nw model, 37.250 km!!

11-2008

â&#x201A;Ź 9.450,-

Hyundai iX20 1.4i i-Vision + NAVIGATIE, 25.500 km!

03-2011

â&#x201A;Ź 17.450,-

Hyundai Santa FĂŠ 2.7i-V6 Freestyle, Zwart Parelmoer

04-2008

â&#x201A;Ź 14.950,-

Suzuki SX4 MPV 1.6i-16V Executive, 17.000 km!!

04-2012

â&#x201A;Ź 17.950,-

$872%('5,-)9'+(,-'(1%9

%2(.(/6(',-.92/.(/8'(17(/()221:::+<81'$,9'+(,-'(11/

Hyundai i10 1.1i i-Drive Cool Sport-Edition, 08-2011 18.000 km, UNIEKE AUTO!!!

'HDOHU6HOHFWLH 2FFDVLRQV 8 Z  G H D O H U  V W D D W  H U D F K W H U


Week 42 vrijdag 18 oktober 2013

29

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

Het nieuwe werken, het nieuwe rijden

De Jetta Hybrid 28.090,Nieuwprijs 30.290,-. Nu tot maar liefst 2.300,- korting (14% bijtelling v.a. 138,- netto bijtelling p.m.)

Berekening maximale aftrek Jetta Highline Hybrid Investeringsbedrag "30.390 (excl. BTW 25.116) Aftrek Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek " 7.032 Milieu-investeringsaftrek " 3.391 Totale bruto aftrek "10.423

Sportieve zakensedan met DSG-automaat. Maar liefst 170 pk verdeeld over een benzine- en een elektromotor. Uiterst stil, van alle gemakken voorzien met o.a. comfortstoelen, airco en cruise control.

Full Operational Lease, o.b.v. 60 maanden en 25.000 km per jaar 509 p.m. excl. btw. Per 1 januari betaalt u voor deze auto HSB (± 61 per maand). Deze kosten zijn niet in het leasetarief opgenomen. Voor meer informatie: www.autoponlease.nl

Eindhoven Wekkerstraat 53 Helmond Varenschut 17 ’s-Hertogenbosch Balkweg 1 Oss Kantsingel 22H-J Son Ekkersrijt 1001 Veghel Heuvelplein 4 -7

Hogere Volkswagen Golf: Sportsvan Hij doet niet uit de hoogte, maar gaat wel de hoogte in. We hebben het over de Sportsvan, een nieuwe loot aan de stam van de Volkswagen Golf. De introductie moet zich komende lente voltrekken, maar we geven alvast een voorproefje. Waar de Golf Variant het in de lengte zoekt, daar kiest de Sportsvan voor de verticale weg, wat hem iets compacter maakt. Lengte, breedte en hoogte bedragen 4,34 bij 1,81 bij 1,58 meter. Binnen die dimensies weet de auto niet alleen een royaal interieur te realiseren, maar ook een forse bagageruimte van 498 liter. Dat valt nog uit te breiden tot 585 liter door de achterbank over een langte van achttien centimeter te verschuiven. Deze laatste functie bezorgt lange achterpassagiers extra beenruimte. Wie het meubelstuk plat voorover legt, creëert een laadbak van 1512 liter. Kenmerkend voor de Sportsvan is - dat valt niet moeilijk te raden - een hogere zit dan bij de overige Golf-typen, hetgeen uiteraard ook het instapgemak bevordert.

Tijdig gewaarschuwd Op motorisch gebied begroeten we allemaal bekenden. Tot de benzines rekenen we de 1.2 TSI met 85 of 105 pk en de 1.4 TSI met 122 of 140 pk, terwijl de dieselversies als 1.6 TDI met 110 pk of 2.0 TDI met 150 pk door het leven gaan. Volkswagen past BlueMotion Technologies als start-stop en regeneratie van remenergie toe. Vrijwel alle motoren laten zich koppelen aan een automatische DSG-transmissie. Op het gebied van veiligheid toont de Golf Sportsvan een primeur, namelijk een dodehoekassistent met uitparkeerhulp. Wie bijvoorbeeld bij de supermarkt achteruit een vak wil verlaten, wordt tijdig gewaarschuwd voor passerend verkeer. Volkswagen-dealer Van den Udenhout in Veghel verwacht de MPV in het tweede kwartaal van 2014 in de showroom. Aardig om nog even te melden is de recente verkiezing van de Golf Variant tot Gezinsauto van het Jaar, terwijl de rijschoolbranche de ‘gewone’ Golf tot Lesauto van het Jaar heeft bestempeld.


30

Meer dan 750 occasions! www.autoplusdealers.nl

ties p o 5 p De to op de d r a a d nu stan o Now g y A a t Toyo

0,-il â&#x201A;Ź 7e.x7tr9 f a a inru n a v l. â&#x201A;Ź 1.500,inc

Een kleinere auto rijdt stukken voordeliger en is nu aantrekkelijker dan ooit. Want tijdelijk heeft de Toyota Aygo Now standaard centrale vergrendeling met afstandsbediening, stuurbekrachtiging, radio/CD-speler met MP3 aansluiting, elektrische ramen vóór en airconditioning. En daarbij krijgt u ook nog eens â&#x201A;Ź 1.500,- extra inruilwaarde! Daardoor is er al een Aygo Now vanaf â&#x201A;Ź 7.790,-. U bent van harte welkom in onze showroom. Brandstofverbruik (EC/630/2012J) varieert van 4,3 l/100 km (23,3 km/l) t/m 4,5 l/100 km (22,2 km/l) CO2 99-104 gr/km. Prijs incl. BTW en â&#x201A;Ź 1.500,- extra inruilwaarde, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Afgebeeld is de Aygo Now met Sportpakket vanaf â&#x201A;Ź 8.630,-. Actieperiode loopt van 09-09-2013 t/m 30-10-2013 (mits geregistreerd voor 31-12-2013).

3YHI9HIRWI[IKÂ&#x2C6;4(Â&#x2C6;9HIR 8Â&#x2C6;MRJS$XS]SXEYHIRRP www.oostendorp-auto.nl

Doe nĂş uw deal van het jaar! Private Lease: v.a. â&#x201A;Ź 199,- all-in!

Private Lease: v.a. â&#x201A;Ź 299,- all-in!

Handgeschakelde versies:

Handgeschakelde versies:

De Alto Comfort.

Superzuinig en de laagste prijs per km (onderzoek ANWB 2013). Standaard zeer compleet met o.a. 5 deuren, airco, 6 airbags, elektrische ramen vóór, centrale deurvergrendeling en radio/CD/MP3-speler. Nu met extra inruilpremie vanaf â&#x201A;Ź 7.999,-. Brandstofverbruik volgens de Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 566/2011F: 4,1-5,1 l/100 km; 19,6-24,4 km/l; CO2-uitstoot: 94-118 g/km.

Alto Comfort â&#x201A;Ź 9.499,Extra inruilpremie â&#x201A;Ź 1.500,- -/-

Nu v.a.

â&#x201A;Ź 7.999,-

OĂłk mogelijk: een 50/50 deal over 3 jaar of gratis accessoires t.w.v. â&#x201A;Ź 1.250,-.

De Suzuki Swift. De Swift is een uitdagende auto met een fantastische wegligging. Hij is standaard uitgevoerd met ESPÂŽ* (Electronic Stability Program) en heeft o.a. daardoor het hoogste aantal van 5 NCAP veiligheidssterren. Nu met extra inruilpremie vanaf â&#x201A;Ź 9.999,-. Brandstofverbruik volgens Euro 5-norm (CE) 715/2007 en 692/2008: 4,9â&#x20AC;&#x201C;5,6 l/100 km; 17,9â&#x20AC;&#x201C;20,4 km/l; CO2-uitstoot: 113â&#x20AC;&#x201C;129 g/km.

Autobedrijf Verstegen

Loopkantstraat 12, 5405 NB Uden, Tel. (0413) 250 444, www.verstegen-suzuki.nl Genoemde prijzen zijn incl. BTW/BPM en excl. kosten rijklaarmaken. Kijk voor kosten en voorwaarden op www.suzuki.nl

De Alto is wegenbelastingvrij tot 1-1-2014. * Het Electronic Stability Program (ESPÂŽ) is een geregistreerd handelsmerk van Daimler AG. De verschillende acties zijn niet in combinatie met elkaar mogelijk.

Afgebeeld is de Swift Comfort.

Swift Base â&#x201A;Ź 11.999,Extra inruilpremie â&#x201A;Ź 2.000,- -/-

Nu v.a.

â&#x201A;Ź 9.999,-

OĂłk mogelijk: een 50/50 deal over 3 jaar of gratis accessoires t.w.v. â&#x201A;Ź 1.250,-.


31 Twan van den Heuvel ‘Het gaat hier echt om de gezelligheid’ in finale fitste atleet NIEUWS

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

Jeu de boules, koffie en pils in Veghelse Bloemenwijk

UDEN - De vierde editie van het CrossFit BeNeLux kampioenschap is zaterdag 19 en 20 oktober in Driebergen, genaamd Lowlands Throwdown 2013. Twan van den Heuvel uit Venhorst heeft zich twee weken geleden weten te plaatsen in de finale. Van de achthonderd atleten zijn de vijftig fitste atleten door. De deelnemers weten niet wat ze aan oefeningen te wachten staat. Zorgen dat ze topfit en all-round zijn is

het enige wat ze daarvoor kunnen doen. Ze krijgen een aantal oefeningen op tijd/vaardigheid waarbij ze van alles kunnen verwachten. Van touwklimmen, oefeningen in de ringen, tot allerlei vormen van gewichtheffen, zandzakken sjouwen, roeien, fietsen, touwtje springen, enzovoort. Mensen die graag meer informatie willen hebben over deze training en een proeftraining willen meemaken kunnen terecht bij Heuveltraining. www.hillfituden.nl

RTL bij Foto de Vakman

Jeu de boules. Iedere donderdagmiddag heeft de jeu de boulesclub van KBO een wedstrijd. (foto: Margot van Kleef) VEGHEL – Wie op donderdagmiddag langs het buurthuis in de Veghelse Bloemenwijk komt, hoort meteen gelach en de doffe klank van metalen jeu de boulesballen die op het grind vallen. Het plein van het buurthuis staat vol met fietsen en een twintigtal mensen staat op de baan. De jeu de boulesclub van 50-plusvereniging KBO heeft haar wekelijkse wedstrijddag. Door Emma Verbraak De leden spelen iedere donderdag tussen 13.30 en 17.00 uur vier rondes. Na twee rondes is er een koffiepauze in de kleurrijk versierde kantine en na afloop is er de gelegenheid voor een pilsje. De teams zijn iedere keer anders. In een grote kring in de kantine trekken de leden een

lootje. “Baan vier team twee, oh ik zit bij jou!”, roept een vrouw tegen de man die twee stoelen verderop zit. De jeu de boulesclub bestaat sinds augustus en is een initiatief van KBO, een organisatie voor senioren die activiteiten als sjoelen en bridgen aanbiedt. Piet Peters kwam met het idee. “Ik zat in de klankbordver-

gadering van de KBO en kwam op het idee om een jeu de boulesclub op te richten. Ik fietste vaak langs de jeu de boulesbaan in Uden en dacht: Dat moet in Veghel toch ook kunnen”, vertelt Peters. “We moesten een locatie vinden en het buurthuis was uitermate geschikt. De banen lagen er al en er is een gezellige kantine met een bar.” Thea Verbruggen is een fanatieke, ervaren speler: “Ik speel al acht jaar bij een andere vereniging en sinds kort dus ook hier. Het gaat hier echt om de gezelligheid. Er zitten goede en minder goede spelers bij, maar dat maakt hele-

maal niet uit. Je komt hier onder de mensen, omdat ik pas mijn man ben verloren vind ik dat heel erg fijn.” Riet Walet is voor de derde keer bij de jeu de boulesvereniging. “Ik speelde eerst alleen in de vakantie als ik naar een camping ging, gewoon voor de lol. Ik doe vooral mee voor de gezelligheid. Het is erg leuk dat je steeds nieuwe mensen leert kennen. En in de kantine is het altijd erg gezellig.” Het seizoen duurt nog tot het einde van de maand. De speler met de meeste punten krijgt dan een fles wijn en een bos bloemen. Het volgende seizoen begint in maart.

Udens College naar school in Moskou UDEN - In het kader van het vriendschapsjaar Nederland-Rusland, gaan zestien leerlingen van het Udens College naar Moskou van 21 tot en met 27 oktober. Ze bezoeken de Gazprom school en volgen samen met de leerlingen daar verschillende lessen die de uitwisselingsleerlingen zelf hebben voorbereid. Na een eerste kennismaking, gaan ze met leerlingen van de Gazpromschool onderzoek doen naar duurzaamheid, werken aan een muzikale uitwisseling en

een radiouitzending. De kern van de uitwisseling is ‘de leerling centraal’. De scholen willen de leerlingen de kans geven om hun eigen talenten te ontwikkelen en hun internationale perspectief te verruimen. Uiteraard zijn ze niet alleen op reis. Samen met hun eigen docenten Groot Hulze, Verstraten en Janssen en docenten van de gastschool bezoeken de leerlingen ook de highlights van Moskou zoals het Poesjkinmuseum, het Rode Plein en het Kremlin en de Christus Verlosser Kathedraal. Het team wordt

Moskou. Zestien leerlingen en drie docenten van het Udens College gaan naar de Gazprom school in Moskou. lia Koveshnikova die veel ervaring hebben met de Russische cultuur.

Uitleg over belastingsamenwerking

Lezing over Rusland

In de opstartfase heeft de BSOB met onvoorziene te-

genslagen te maken gehad. Burgers merkten dat in de dienstverlening. Inmiddels zijn er maatregelen genomen om dat te verbeteren én om die kostenbesparing verder te realiseren. Door de BSOB heeft Uden inmiddels 100.000 euro kunnen besparen. Dat bedrag kan in de toekomst oplopen tot 200.000 euro. De priori-

zondag 20 oktober uitgezonden wordt. In het programma word gezocht naar de meest geschikte camera voor een klant.

Pica tiende beste van Brabant MARIAHEIDE – Kapsalon Pica Kappers uit Mariaheide is tiende van Brabant geworden in de Verkiezing van de Leukste Kapsalon. “We zijn hier heel trots op, vooral omdat we een kleine salon zijn”, aldus eigenares Aniek Snijders. In juli werd Pica Kappers al uitgeroepen tot leukste kapper van gemeente Veghel. Daardoor ging de zaak door naar de provincieronde, waar Pica tiende als tiende eindigde. De deelnemende kapsalons moesten zoveel mogelijk stemmen werven. Klan-

ten van de deelnemende kappers konden via e-mail hun stem uitbrengen. Er was een prijs voor de kapsalon met de meeste stemmen, de hoogste punten en de kapsalon met de meest originele manier om stemmen te werven. Door de stem te bevestigen gaven de stemmers toestemming tot het ontvangen van de nieuwsbrief. Zo doneerde de organisatie van de verkiezing bij iedere stem vijf eurocent aan Stichting Haarwensen, een stichting die pruiken van echt haar schenkt aan kinderen die om medische redenen haarverlies hebben.

Vanderlande werkt samen met Schweizerische Post

ondersteund door Robert Nahon uit Uden van Venster naar Rusland en Nata-

UDEN – De gemeente Uden heeft samen met andere gemeenten en waterschap Aa en Maas in 2011 de belastingsamenwerking BSOB opgericht om deskundigheid te bundelen en efficiënter te werken.

UDEN - Bij Foto de Vakman in Uden zijn afgelopen woensdag opnamen gemaakt voor het RTL New Lifestyle programma dat

teit ligt op het wegwerken van de achterstand (innen van belastingen), verbeteren bereikbaarheid en het koppelen van gegevensbestanden. Om extra vaart te maken zijn daarvoor extra tijdelijke medewerkers ingehuurd. Ook komen er meer mogelijkheden voor burgers om digitaal informatie op te vragen.

UDEN - In het kader van de expositie Russische iconen die nog tot 12 januari in het Museum voor Religieuze Kunst te zien is, vindt dinsdag 22 oktober een lezing plaats door historicus en Ruslandkenner Ruud van den Hoogenhoff. De entree is € 13,50, aanmelden kan op www.museumvoorreligieuzekunst.nl, hier staat ook het hele programma.

VEGHEL – Het Veghelse Vanderlande Industries gaat samenwerken met de Zwitserse post. Aan Vanderlande Industries de taak om het postsorteercentrum in Härkingen te verbouwen zodat het sorteercentrum meer post aankan. De uitbreiding van het postsorteercentrum is nodig vanwege het groeiende volume van Zwitserse pakketpost. Door het succes van webwinkels wordt er meer gebruik gemaakt van de diensten van de Schweizerische Post. Ook zijn de eisen van het Zwitserse volk veranderd. Vanderlande Industries versterkt de al bestaande faciliteiten.

In het postsorteercentrum in Härkingen gaan de bedrijfsactiviteiten gewoon door, maar er wordt een extra machine, de Crosssorter 1500, boven de al bestaande machines geïnstalleerd. Het voordeel van de nieuwe machine is dat het systeem grotere pakketten aankan. Dat zorgt ervoor dat er in totaal dertigduizend pakketten per uur kunnen worden verwerkt. Het vernieuwde sorteercentrum is na verwachting in de zomer van 2014 af. Er zijn al plannen om het postsorteercentrum in het Zwitserse Frauenfeld, dat dezelfde opstelling heeft als dat in Härkingen, op de zelfde manier te verbouwen.


32

ADVERTENTIE

Editie 42 vrijdag 18 oktober 2013

KOOPZONDAG

20 OKTOBER 11-17 UUR

OP=OP

UITSLUITEND TOPKWALITEIT!

N J I Z MAGA OOP!!

K R E V EG LESUPER STUNT!

KORTING

*

KORTING OP

BOXSPRINGS SLAAPKAMERS BODEMS MATRASSEN DEKBEDDEN OVERTREKKEN ENZ!

GRIJP UW KANS OP = OP * zie voorwaarden winkel

ers

Locatie Slaapsfeer plaza Gildeweg 19 Be

GILDEWEG 17 BEERS TEL 0485 - 32 23 37

SLAAPSFEER.NL

Vlakbij afslag Cuijk

A73
 

 

  

    143        $  

        ##

      

  $  "

 $ 

 " 

 ! 

)$-1-03,&-%#)4*'1#'1 --/"#3-*"#1'*0+#1##, #%.'5#* 0#,0-/ #,  ##*"./-!#00-/ *#2/#,7'(,&#*"#/+/,122/*'()#,0!&#/.#"#1'*0 *'(3#, 7'!&1 / 7-4#* ', "-,)#/# 0!& "24*0',&#*"#/*'!&1

#  '0 3--/7'#, 3, ##, #%.'5#* 3-* ##*" 0#,0-/ #, ##, )/!&1'%#  ##*"./-!#00-/ +#,7-/%#,7#3--/"#&#*"#/01#$-1-0 --/"#3-*"# 1'*0*#2/#,4-/"#,,24)#2/'%%#/#./-"2!##/"#,"# )*#2/-3#/%,%#, 7'(, 02 1'#* #, ,122/*'()

#% &#1 +-+#,1 301 ', 3#/ *2$$#,"# $-1-0 #, 2** +-3'#0 +#1 "# &--%4/"'%#  2'1%#/201 +#1 $.00!&'#1#,+#13-**#/#0-*2 1'# ##, %#3,!##/" .2,10 0601##+ #,,-,02,'#)# 2* '5#* 1#!&,-*-%'#

   ! #$$ #  !-+ ',##/1 &-%# ./#011'#0 +#1 3##*7'("'%&#'" #, 3'"#-0 ', '- 0!--.01'(* # /#0-*21'# 3,  '#"1 ##, 2'1+2,1#,"# )4*'1#'1 #, "# +-"20 3--/ !-,1',2 -.,#+#, +#1 $.0 7-/%1 #/3--/"1(#"#!1'#)2,1 '(&-2"#,'1 ,-,   + - (#!1'#$ 01#*1 21-+1'0!&0!&#/.1'("#,0&#18*+#,

 ! ##$ # !-+ ',##/1&-%#./#011'#0 +#13##*7'("'%&#'"#,3'"#-0', '- 0!--.01'(*#/#0-*21'#3, '#"1 ##,2'1+2,1#,"#)4*'1#'1#,"#+-"20 3--/!-,1',2-.,#+#,+#1$.07-/%1 #/3--/ "1 (# "# !1'# )2,1 '(&-2"#, #1"'1,-,**/-2,"7--+- (#!1'#$'0 *#,04'00#*#, '(,,'#1+##/,-"'%


Zaterdag 26 oktober in De Put Uden:

Dance Classics Clips Festival UDEN – Liefhebbers van Dance Classics zijn zaterdag 26 oktober welkom op het Dance Classic Clips Festival van Rotary Uden in De Pul in Uden. Dans mee op de beste videocliphits uit de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en begin 2000, genieten van een verrassend live optreden én bi dragen aan twee goede doelen namelijk de Watoto Foundation en Stichting Compass. Rotoray Club Uden probeert met behulp van sponsoren zo weinig mogelijk kosten te maken en zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Dat gebeurt jaarlijks met de kerstpakkettenactie voor de minima en nu dus ook met een dansfeest. De laatste keer dat de club dit organiseerde was in 2009. Gedurende de hele avond tussen 21.00 en 3.00 uur zijn videoclips op grote flatscreens te zien. De muziek wordt gedraaid door vj’s Roland de Winter en Erik Jansen van de Rabobank. Geen dagelijks werk, maar voor het goede doel is het een uitdaging.

Watoto De Watoto Foundation van Noud en Truus van Hout in Tanzania bestaat 10 jaar. Dankzij donaties en inzameling van geld, krijgen straatjongens de kans om een vak te leren en daardoor als een volwaardig burger in de maatschappij van Tanzania terecht te komen. De projecten komen tot stand dankzij hulp van derden, maar ook door eigen opbrengsten. Er zijn drie verschillende projecten: Child in the Stars, een drop-in centrum voor de eerste opvang van straatkinderen. Child in the Sky, een huis waar de jongeren wonen en een vakopleiding krijgen. Het derde is de Kiboko Lodge, het hotel dat gerund wordt door ex-straatjongens begeleid door een manager.

Compass Stichting Compass Uden is opgericht om te komen tot een sterkere samenhang binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Uden en een stevigere relatie te realiseren met onderwijs, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Naast het ambulant- en locatiegebonden jongerenwerk exploiteert de stichting ook MC en De Pul. De doelgroep van de stichting omvat jeugd en jongeren van 10 tot 23 jaar.

De kaarten zijn in de voorverkoop 15 en aan de kassa 20 euro. Ze zijn te koop bij Quintes aan de Velmolenweg, bij het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel en Weekblad Regio Oss. Bedrijven of instellingen die een financiële bijdrage willen leveren voor de genoemde doelen krijgen als tegenprestatie exposure en entreekaarten. Zij kunnen contact opnemen met Yves Luca 06-53503979 of Roland de Winter 0620366496


Uden

Ook op zondag open van 12:00 tot 20:00 uur!!!

De goedkoopste Het grootste assortiment De beste service


Abba Fever op Dance Classic Clips Festival Rotary UDEN - Abba Fever is de meest swingende ABBA-tribute act van Nederland en omstreken. Met twee waanzinnige zangeressen als Agneta en Frida en twee rasmuzikanten als pianist en gitarist, zorgt Abba Fever voor een levensechte seventiessfeer op het podium van Dance Classic Clips Festival van Rotary Uden in de Pul op zaterdag 26 oktober.

Gedurende de hele avond tussen 21.00 en 3.00 uur zijn videoclips op grote flatscreens te zien. De muziek wordt gedraaid door vj’s Roland de Winter en Erik Jansen van de Rabobank.

Doelen De Watoto Foundation in Tanzania bestaat 10 jaar. Dankzij donaties en inzameling van geld, krijgen straatjongens de kans om een vak te leren en daardoor als een volwaardig burger in de maatschappij van Tanzania terecht te komen. Stichting Compass Uden zorgt voor een sterke samenhang binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente. Naast het ambulant- en locatiegebonden jongerenwerk exploiteert de stichting ook MC en De Pul.

Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele ABBA tophit wordt overgeslagen. De kostuums, podiumaankleding, licht en geluid zorgen voor een niet te evenaren act van wereldklasse. Al meer dan 30 jaar lang trekt de muziek van ABBA nog steeds alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Abba Fever is dan ook uitermate geschikt om het gestival van de Rotary in Uden tot grote hoogte te brengen zodat alle gasten compleet uit hun dak zullen gaan. Behalve op Abba kan er geswingd worden op de beste videocliphits uit de jaren ‘70, ‘80, ‘90 en begin 2000. Al dansend draagt iedereen bij aan twee goede doelen namelijk de Watoto Foundation van Udenaren Noud en Truus van Hout en Stichting Compass.


De Watoto Foundation voor straatkinderen in Tanzania De Watoto Foundation van Truus en Noud van Hout uit Uden zamelt middelen in voor de financiering van een drie projecten in Tanzania in de nabijheid van Arusha. In het Udens Weekblad en op Kliknieuws zijn door de jaren heen veel artikelen verschenen over het werk van de Watoto Foundation. Vorig jaar nog naar aanleiding van de fietstocht van Udenaar Ton van der Vegt dwars door Afrika met als doel de foundation te steunen.

De projecten van de Watoto Foundation zijn:

1. Child in the Stars 2. Child in the Sky 3. Kiboko Lodge 1. Child in the Stars is het drop-in centrum in Arusha waar de eerste opvang van hard-core straatkinderen in de leeftijd van 13-15 jaar plaatsvindt. Er is in Arusja een huis gekocht waar die kinderen opgevangen worden door een echtpaar, die zorgen dat ze snel afkicken van hun verslaving, onderwijs gaan volgen, een vak leren en in 75% van de gevallen wordt het een succes en wel zodanig dat ze verder gaan met hun opleiding, met de familie worden verenigd en/of naar andere centra gaan.

2. Bij Child in the Sky in Makumira brengen de kinderen al hun tijd door in het tehuis. Hier slapen en eten ze en volgen lager onderwijs om daarnaast opgeleid te worden als timmerman, elektricien, autoreparateur, landbouwer en veeteler, kok en dergelijke. Ze leren een vak waarmee zij later of voor hun zelf kunnen beginnen of een baan kunnen vinden. Het strakke dagritme houdt ze scherp en gedisciplineerd om te voorkomen dat ze terugvallen naar het straatleven, waar ze als verslaafde jongeren zijn opgepikt.

3. De Kiboko Lodge is een project van de Watoto Foundation. Het is het eerste hotel in de wereld dat, afgezien van de manager, volledig wordt gerund door straatkinderen. Zij zijn allen minimaal 4 jaar opgeleid op de ambachtsschool van de Watoto Foundation in Makamuri. Sommigen hebben zelfs al ervaring opgedaan in andere high standard lodges in de regio. Met de opbrengsten van de lodge wordt onder andere de opleidingsschool in Makamuri gefinancierd Doel van de Watoto Foundation is te komen tot een selfsupporting opleiding van verslaafde straatkinderen die kansen krijgen om een vak te leren en daardoor als een volwaardig burger in de maatschappij van Tanzania terecht komen. Hiervoor zijn veel activiteiten voor nodig, die met financiĂŤle hulp van derden tot stand kunnen komen. www.watotofoundation.nl


Stichting Compass voor jeugd en jongeren Stichting Compass Uden is opgericht om te komen tot een sterkere samenhang binnen het jeugd- en jongerenwerk in de gemeente Uden en een stevigere relatie te realiseren met onderwijs, jeugdzorg en opvoedingsondersteuning. Compass kent meerdere activiteitsvormen welke integraal samenwerken. Naast het ambulant- en locatiegebonden jongerenwerk exploiteert de stichting ook twee jongerencentra: MC en De Pul, waarvan de laatste ook een culturele functie kent. De doelgroep van de stichting omvat jeugd en jongeren van 10 tot 23 jaar.

“Onze missie is om jongeren uit de gemeente Uden te stimuleren en kansen te bieden tot ontwikkeling. Wij zijn gedreven om hen te ondersteunen bij het herkennen van hun talenten en bieden hen een podium hier iets mee te doen: Boosting our youth! Essentieel is daarbij hun eigen inbreng. Dat doen we onder andere met 10 beroepskrachten en ruim 130 jonge vrijwilligers. Steeds weer laten wij zien succesvolle projecten voor en door jongeren te initiëren en uit te voeren. Projecten die laten zien waar wij voor staan: Boost projecten. Wij hebben een stevige positie verworven, zowel binnen de culturele infrastructuur als op de (lokale) jongerenmarkt. Daarbij hebben wij een groot bereik (bijna 44.000 in 2012, met ruim 800 activiteiten) en een goede naam opgebouwd.”

ANBI status Stichting Compass Uden heeft de ANBI-status, en De Pul heeft daarnaast ook nog de CI-status. Dat betekent dat het aantrekkelijk is om ons financieel te ondersteunen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Meer informatie over donaties of sponsoring is te verkrijgen via e-mail bij Larissa van Dommelen: larissa@compass-uden.nl

“Jongerencentrum MC is een open jongerencentrum met alle ruimte voor ontmoeting, recreatie, activering en participatie. Naast een open en georganiseerd activiteitenaanbod kunnen jongeren gebruik maken van de oefenruimte voor muziek en het jongerenatelier. Met het meidenwerk bieden we een veilige ontmoetingsplaats voor meiden van 10 tot 18 jaar. Op dinsdagavond in De Pul (10 -14 jaar) en op donderdagavond in jongerencentrum MC (14-18 jaar). Sport is een belangrijk onderdeel van het jongerenwerk. Sport verbindt jongeren en laat hen participeren, op een sportieve manier hun vrije tijd besteden en ook hier geldt dat er volop ruimte is voor jongereninitiatieven. Sportz bieden wij aan in de wijken, in jongerencentrum MC, het Cruyff Court maar eigenlijk is geen plek te gek. Het Pulcafé is een jongerencafé, de naam zegt het al, voor en door jongeren. Gezellig, sfeervol met volop ruimte voor jongereninitiatieven en kleinschalige evenementen. Verder zijn er natuurlijk de concerten in de grote zaal en de fims van het Filmhuis De Pul


Rotary Uden lokaal en internationaal actief UDEN - Het doel van Rotary in zijn algemeenheid is het aanmoedigen en aankweken van het ideaal van dienstvaardigheid als grondslag van een waardige ondernemingsgeest en in het bijzonder het aanmoedigen en bevorderen van het beter leren kennen van anderen als een gelegenheid tot dienstvaardigheid. Een mond vol. Het komt erop neer dat de Rotary zich inspant om wat te betekenen voor anderen, in binnen en buitenland.

Rotary past hoge ethische normen toe in bedrijf en beroep. Elke Rotarian probeert de maatschappij te dienen op persoonlijk, zakelijk, en maatschappelijk niveau. Het is ook een internationaal begrip. Zo vinden er uitwisselingen plaats met Rotarians in het buitenland. Een aantal jaren geleden was bijvoorbeeld in Uden een groep Amerikaanse studenten die gesponsord door Rotary International een programma kreeg aangeboden.

Internationaal Rotary Uden spant zich al jaren in om met regelmaat acties te organiseren voor het goede doel. Dat gebeurt ook op lokaal en internationaal niveau. Via Rotary International werd

bijvoorbeeld op initiatief van Rotary Club Dormagen vorig jaar samen met Uden een aanvraag gedaan om de kliniek in Bonn te voorzien van een speciaal beeldscherm. Een internationale financiële bijdrage van Rotaryclubs in meerdere landen, ondersteund door Rotary International heet in rotarykringen een ‘matching grant’. Ook heeft Rotary Uden, samen met Dormagen en Msasa (Harare, Zimbabwe), een aanvraag voor een matching grant ingediend ten behoeve van een basisschool in Zimbabwe, een project van oud-Udenaar en Rotarian André Bongers. Voor dat doel gaf bijvoorbeeld de Rotary ook een concert van Francesco Attesti, in de Kruisheren Kapel. Een deel van de opbrengst daarvan ging ook naar Zimbabwe.

Lokaal Maar ook, misschien juist, voor doelen in Uden is de Rotary actief. Zoals met de jaarlijkse kerstpakkettenactie voor alle minima in Uden. En de Rotary was vaak betrokken bij de organisatie van het businessgala waarvan de opbrengst gedeeld werd onder projecten van en voor Udenaren. Ook het Dance Classic Clips Festival komende zaterdag 26 oktober is weer bedoeld voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. Die doelen worden elders in dit krantje vermeld.


+SIHKIVIKIPH 3 JLIXRYKEEXSQZIV^IOIVMRKIR L]TSXLIOIRTIRWMSIRIR SRVSIVIRHKSIH SJTIVWSRIIPWEHQMRMWXVEXMIW &MN5YMRXIWFIRXY^IOIV ZERLIXEPPIVFIWXIEHZMIW

/#(.-&')&(1!  (   111+/#(.-(&

 --/,(.#4(%&,#$)! --/,/,((-#)(-%'*&)2( #.-)(-/&.#(!


De Rotary in Uden is actief op verschillende gebieden en meestal is de activiteit gericht op het inzamelen van financiĂŤn voor goede doelen in zowel binnen als buitenland. Jaarlijks terugkerend is de kerstpakkettenactie voor de minima in Uden. In supermarkten worden klanten gevraagd een product af te staan voor een kerstpakket. Ook worden er samen met Rotaryclubs in het buitenland contacten gelegd, om samen aanvragen in te dienen bij Rotary International. Zoals op deze foto met de Rotarians uit Bonn.

Het organiseren van een klassiek pianoconcert van de Italiaanse pianist Francesco Attesti in de Kruisherenkapel was afgelopen jaar een activiteit van Rotary Uden. De opbrengst daarvan was ook voor goede doelen

Dance Classic Clips Festial in De Pul in Uden is weer een andere activiteit van Rotary Uden. Daarbij wordt weer een andere doelgroep aangesproken om bij te dragen voor de goede doelen. De Abba-groep valt bij iedereen wel in de smaak.


Skv week42 2013 dc  
Skv week42 2013 dc  
Advertisement