Page 1


4

ADVERTENTIE

Editie 9 vrijdag 1 maart 2013

NIEUW! HET “VEERHUISJES” MENU

% 22,50 vr. - za. - zo. voor % 25,wo. - do. voor

Zoveel gangetjes nuttigen als u wenst, nog een gerechtje geen probleem, en nog één, en nog één... U bent van harte welkom. Kijk voor de diverse gerechten (ca. 25) op onze website www.restauranthetveerhuis.nl

GEOPEND VAN WOENSDAG T/M ZONDAG

Bosscheweg 31, Boerdonk, www.restauranthetveerhuis.nl 0492-461889 “Voor prijs en kwaliteit gaat Het Veerhuis altijd”

Natuurlijk wonen

Sfeer en warmte...

ZONDAG 3 MAART GEOPEND VAN 12:00 - 17:00

Het aangename binnenleven begint met creatief en inspirerend inrichten. Bij Van der Rijt Interieurs zijn we u graag behulpzaam bij de realisatie van een persoonlijke inrichting, waarbij sfeer en warmte tot de belangrijkste ingredienten behoren. Kom voor de mooiste meubelen naar Boekel. Kom puur genieten!

Bergstraat 28 5427 EC Boekel T. 0492 32 28 61

WWW.VANDERRIJTINTERIEURS.NL

Maandag: Gesloten Dinsdag t/m Donderdag: 10.00 - 18.00 Vrijdag: 10.00 -21.00 Zaterdag: 10.00 - 17.00


5

UITGAAN

Editie 9 vrijdag 1 maart 2013

Rapalje treedt op in Markant Uden

Tijdreis naar de Middeleeuwen

Humor op z’n Brabants

UDEN - De Nederlandse band Rapalje, die Ierse, Schotse en Nederlandstalige folkmuziek speelt, is met Hearts of Steel te zien in Markant op woensdag 6 maart om 20.15 uur. Temperamentvolle Keltische melodieën. De heren van Rapalje met hun ruige middeleeuwse kilts, beenbandages, mouwloze shirts, spannende tatoeages, wilde haardossen en stalen harten geven opwindend theaterconcert met meerstemmige zang en een keur aan instrumenten, waarbij de Keltische muziek door de zaal heen swingt, stampt en raast. Met vuur-, lichten rookeffecten wordt u meegenomen op een spectaculaire tijdreis naar de Middeleeuwen. Rapalje is stoer en grillig en staat bekend om zijn beheerste spel met uitstekende dansers. De vonken vliegen ervan af door de stevige interactie met het publiek, de vurige liederen en gevoelige ballades. De entree is 23,95 euro.

VORSTENBOSCH - Schrijver, verteller en zanger Cor Swanenberg en zijn vaste accordeonist Henk Verhagen zijn zaterdag 2 maart om 20.00 uur in de Kloosterkapel in Vorstenbosch te zien met het programma Humor op z’n Brabants; een mengeling van liedjes en vertellingen in Brabants dialect. De entree is 7,50 euro en reserveren kan via www.kloosterkapelvorstenbosch.nl.

Met korting naar musical Hair

Rapalje. Dieb speelt op viool en tinwhistle. David op Highlandpipes, Borderpipes en whistles. William op Gitouki, Theekistbas, Bodhrán en mandoline. Maceál op Gitouki, Harmonica’s, Bodhrán en Theekistbas.

Dave Mochilero bij De Compagnie Terug in de BZN-tijd VEGHEL – De Colombiaanse zanger Dave Mochilero treedt zondag om 15.00 uur op bij Kunstgroep De Compagnie in Veghel. De zaal gaat om 14.00 uur open. Het optreden is gratis toegankelijk.

VEGHEL – Cabaretgroep Schudden treedt vrijdag 1 maart in De Blauwe Kei op met We vieren het maar. Zaterdag komen Jan Keizer en Anny Schilder met een reprise van hun voorstelling Together Again.

Dave Mochilero is een Colombiaanse singer-songwriter die muziek maakt op basis van funky, reggae en country ritmes, met Spaanse teksten, geïnspireerd door zijn reiservaringen. ‘Mochilero’ is het Spaanse woord voor ‘backpacker’. Dave woont sinds vijf jaar

in Den Bosch, waar hij al snel in contact kwam met de Bossche muziek scene en deel nam aan diverse jamsessies. Dave startte met vrienden een nieuwe lokale band Jesus & De Ha-

Francesco Attesti

Woody Allen in Blauwe Kei

De mannen van Schudden, Noël van Santen en Emiel de Jong, houden van de dwalende mens. Zelf staan ze regelmatig met hun natte vinger in de lucht om de juiste windrichting te bepalen, terwijl hun voeten wegzakken in de klei. “Ook al ben je de weg kwijt, je bent er nu toch, dus dan vieren we het maar”, is hun mening. Schudden stond in 2010 in Veghel met de voorstelling Noorderzon. Het publiek waardeerde deze met een 8,7. Kaarten kosten € 18,75.

UDEN - De Italiaanse pianist Francesco Attesti treedt zaterdag 2 maart om 20.15 uur op in de Kruisherenkapel. Op het programma staan veelal bekende werken van onder meer Beethoven, Bach en Rossini. De volledige opbrengst van deze avond besteedt Rotary Club Uden, die het concert samen met de Kruisherenkapel organiseert aan ‘goede doelen’; de Stichting Vrienden van Bernhoven en aan Mutauto Primary School in Zimbabwe. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar: 0413266593 / 06-29277655.

Kort Nieuws

gels en later de band Ombligo. Zondag geeft hij bij De Compagnie een soloconcert. Kijk voor meer informatie en muziekfragmenten op www.kunstgroepdecompagnie.nl.

Rondwandeling door Zijtaart

Jan Keizer en Anny Schilder treden zaterdag op met Together Again, de stemmen van BZN (reprise). Jan en Anny nemen hun publiek mee terug in de tijd met de vele hits die BZN in de afgelopen veertig jaar scoorde. Uiteraard spelen ze ook een aantal nieuwe stukken van het met goud bekroonde album Together Again. Toegang € 26,-.

‘Dikkie Dik en zijn vriendjes’

VEGHEL - Met de film Midnight in Paris brengt filmregisseur Woody Allen een ode aan de stad van de liefde. Op maandag 4 maart is de komedie, met onder andere Owen Wilson in de hoofdrol, te zien in Theater De Blauwe Kei. De film begint om 20.15 uur. De aspirant schrijver Gil gaat met zijn verloofde Inez naar de stad van de liefde, Parijs. Gil valt meteen voor de artistieke charme van de

Franse hoofdstad, in tegenstelling tot de welgestelde Inez. Wanneer Gil tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo? Kaarten voor de film kosten € 8,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa.

GEMERT – Lezers van Stadskrant Veghel en het Udens Weekblad kunnen op vrijdag 15 maart met korting naar de musical Hair in Theater De Eendracht in Gemert. Knip dit stukje uit de krant en neem deze mee naar de theaterkassa, kaarten kosten dan € 15,- in plaats van € 20,-, in de reguliere verkoop. De musical wordt gespeeld door BMTeens, een jongerengroep tussen de 15 en 20 jaar en is een productie van het Brabants Muziek Theater.

Markant. Dirk Scheele is met de voorstelling ‘Dikkie Dik en zijn vriendjes’ te zien in Markant Uden op zondag 3 mart om 15.00 uur. Dikkie Dik en zijn vriendjes zijn dol op kunstjes doen. Omdat iedereen wel ergens goed in is, komen ze op het idee een echt dierencircus te maken en hun kunsten aan het publiek te vertonen. Dirk Scheele speelt deze familievoorstelling vol nieuwe liedjes met een aantal poppenspelers. De kinderen kunnen voor en na de voorstelling spelen in een echte, voor hen gemaakte, poezenspeeltuin in de foyer. De entree is 16 euro, maar kinderen mogen voor 10 euro naar binnen.

ZIJTAART - Op Tweede Paasdag, maandag 1 april, wordt er een rondwandeling door Zijtaart georganiseerd onder gidsbegeleiding van André Velthausz. Het ontvangst is om 14.30 uur in het Dorpshuis, de excursie wordt om 17.00 uur afgesloten bij Eethuis de Reiger. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, kaarten zijn online verkrijgbaar via www.uitinveghel.nl of bij het UITpunt. Meer informatie: (0413) 35 35 40.

Tenor zoekt zangmaatje VEGHEL - Regionaal kamerkoor Canta Libre is op zoek naar zangers. Naast tenoren zijn nieuwe bassen, sopranen en alten welkom. Het koor heeft leden uit Veghel, Uden, Keldonk, Venhorst en Eerde. Het koor repeteert op maandagavond van 20.15 tot 22.15 uur, in Eerde onder leiding van Norbert Bartelsman. Aanmelden om een kijkje te nemen kan via: www.cantalibre.nl of (0413) 35 47 89.

tennisparkdekrekel.nl binnen- en buitenbanen Veghel - Uden


Editie 9 vrijdag 1 maart 2013

ADVERTENTIE

7


14

ADVERTENTIE

Editie 9 vrijdag 1 maart 2013

KOOPZONDAG 3 MAART

van 11.00 tot 17.00 uur

“Heerlijk genieten en slapen in ons eigen vertrouwde bed� MATR

A

TOT â‚Ź SSENINRUILWEKEN ! 500,Retou r

            !! "   !# $  % ! "    &!    %  " "      !   & # & ' ( & )  !# $

Gildeweg 17 Beers

Q

) '    %  " # * & +,.. +  "    /.. '!! !  !!   "  ! ) ) ! 0! !&& 1 2 3 '4 5*   ! # &   "    " !#

WWW.SLAAPSFEER.NL

Q

0485 322 337


Meer nieuwbouwwoningen in gemeente Uden meer dan verwacht

‘Positieve spiraal vasthouden’

Bouwen. Wie in Uden rondrijdt ziet nog volop bouwactiviteiten zoals hier bij het zorghotel naast het nieuwe ziekenhuis Bernhoven. UDEN – Er zijn de afgelopen tijd tientallen huizen minder gebouwd dan in de betere jaren, maar toch is Uden nog redelijk tevreden. Volgens wethouder René Peerenboom zijn er vorig jaar 154 woningen gebouwd. De voorspelling was dat het er 111 zouden zijn, het aantal valt dus mee, vindt hij. Door Paula van Hout Opvallend is het onverwachte, hogere aantal van 37 uitgegeven bouwvergunningen. Dit zijn woningen, appartementen, zorgvoorzieningen en bedrijven die buiten de grote projecten vallen. “Uden blijft

15

NIEUWS

Editie 9 vrijdag 1 maart 2013

blijkbaar een goed vestigingsklimaat bieden. Als woongemeente met goede voorzieningen, maar ook voor ondernemingen.” Ook op voorzieningenniveau is er het afgelopen jaar veel bereikt, stelt de wethouder. De bouw van Ontmoetingsplein Muze-

Rijk in de Bitswijk is in juni begonnen. In Uden Noord wordt binnenkort ziekenhuis Bernhoven in gebruik genomen en start als het goed is de bouw van hotel Van der Valk. In het centrum ligt de bouw van Markant Uden op schema en wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de bouwstart van Hoek Promenade. In Volkel is Ontmoetingsplein De Schakel zowat klaar. “In de eerste weken van dit jaar hebben we goede

Blik op de Weg bij Vos Volvo

Nieuwe aansluiting A50 UDEN - Er komt toch een nieuwe aansluiting naar de A50 bij Uden Noord. Daardoor kunnen het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (snelbus) en de ambulances sneller op de plaats van bestemming zijn. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft, onder voorwaarde, toestemming gegeven een aansluiting op de A50 te maken. Het verzoek voor de extra aansluiting is aangevraagd in december 2012 door de gemeente Uden , Provincie en Ziekenhuis Bernhoven. Rijkswaterstaat adviseerde negatief ten aanzien van het voorstel. Het argument dat de doorslag heeft gegeven om toch te mogen starten met de bouw, is de tijdswinst die het Hoogwaardig Openbaar Vervoer en ambulances in spoedgevallen kunnen maken door de extra aansluiting. Provincie Noord-Brabant en de gemeente Uden betalen samen de kosten van de voorbereiding en uitvoe-

ring van de aansluiting. Het budget hiervoor was al opgenomen in de begroting. In overleg met de wegbeheerder Rijkswaterstaat worden de af- en toerit vormgegeven. Veiligheid en een goede doorstroming van het verkeer op de A50 zijn hierbij een vereiste. Eerst moeten alle procedures doorlopen worden en voorbereidingen getroffen zodat halverwege 2014 begonnen kan worden met de aanleg. Noodzaak Wethouder Delhez: “Ik ben blij dat na de vele inspanningen de kogel door de kerk is en we verder kunnen met de ontwikkeling van HOV in de regio. Absolute noodzaak hiervoor was een goede aansluiting bij het ziekenhuis. Ook het ambulancevervoer gaat profiteren van de aansluiting, doordat de patiënten sneller in het ziekenhuis kunnen zijn. Nu is het zaak om de vaart erin te houden en samen met Rijkswaterstaat de voorbereiding te treffen.”

zaken gedaan met de verkoop van 1.2 hectare aan Van den Heuvel Logistics op bedrijventerrein Goorkens. We doen er alles aan om deze positieve spiraal vast te houden”, aldus wethouder Thijs Vonk, Er is voor 1.440 m2 aan bedrijfskavels in de tweede helft van 2012 uitgegeven. In totaal zijn er vorig jaar voor 3.539 m2 aan bedrijfskavels uitgegeven. Voor 2013 voorziet de gemeente meer beweging in de bedrijfskavelmarkt.

Interzorg op weekmarkt Uden en Veghel UDEN/VEGHEL - In het kader van de week van Zorg & Welzijn en de 13e landelijke Open dag van Zorg en Welzijn staan medewerkers van Interzorg maandag 11 maart in Uden en op donderdag 14 maart op de weekmarkt in Veghel.

Al heel wat jaren doet Interzorg mee aan de landelijke open dag van Zorg en Welzijn. Omdat er veel gaat veranderen in de thuiszorg wil Interzorg via het bezoek aan de weekmarkt mensen op een laagdrempelige manier informeren. Interzorg bestaat 26

jaar en levert verpleging en verzorging (AWBZ) en hulp bij het huishouden (Wmo) bij mensen thuis. Tot 2012 leverde Interzorg verpleging en verzorging in de regio Oss en de regio Nijmegen. In 2012 breidde Interzorg uit naar Uden en Veghel.

Plan Oude Maasstraat naar de raad UDEN – Het plan voor zorgwoningen van Area in het oude Inloophuis van GGZ aan de Oude Maasstraat 18 in Uden gaat voor definitieve vaststelling naar de gemeenteraad.

VEGHEL - De Volvo V70 die in het TV-programma Blik op de Weg wordt gebruikt, staat aanstaande zaterdag vanaf 12.00 uur bij Vos Volvo aan de Mountbattenweg 8 in Veghel. Belangstellenden kunnen dan een blik werpen in- en rond de rebel blue-kleurige auto. Op uitnodiging van Stephan Taverne van Vos Volvo komt het team van Leo de

Haas TV Producties naar Veghel. “Ik denk dat het voor iedereen leuk is om te zien hoe zo’n camera-auto in elkaar zit en hoe ermee gewerkt wordt. Ik verwacht dat ook de motor van het productieteam op deze middag bij ons aanwezig zal zijn”, aldus Taverne. Nieuwe serie Blik op de Weg wordt sinds 1991 op de Nederlandse televisie uitgezonden. Het verkeersprogramma laat

door middel van reportages en televisieopnames uit videoauto’s bestuurd door politieagenten zien dat niet iedereen de verkeersregels naleeft. Snelheidsovertreders en roodrijders worden vaak vertoond in het programma. Blik op de Weg veroordeelt de verkeerszondaar niet maar confronteert hem of haar met diens afwijkende rijgedrag. Op donderdag 21 februari start weer een nieuwe serie.

Er ligt een plan voor twaalf zorgappartementen op die plek. Het bestaande pand wordt gesloopt en vervangen door een gebouw in dezelfde karakteristieke stijl. De woningen zijn bestemd voor cliënten van Dichterbij. Al in 2009 was de eerste informatiebijeenkomst over deze plannen. Daarvoor heeft het pand een tijd leeg gestaan omdat de locatie bestemd was voor bewoners die weg moesten in verband met de bouw van het ziekenhuis in Uden Noord. Omdat geen van

de wijkers belangstelling had voor deze plek, heeft

wooncorporatie Area het gekocht.

Collecte voor Jantje Beton VEGHEL – Scouts en Verkenners van Scouting Veghel gaan aanstaande dinsdag- en woensdagavond op pad om te collecteren voor Jantje Beton. De kinderen, in de leeftijd van 11 tot 15 jaar, gaan samen met de leiders van hun

groep langs de deuren gaan met de collectebus. De totale opbrengst wordt gedeeld door Jantje Beton en Scouting Veghel, zodat beiden worden gesteund. Kijk voor meer informatie over Jantje Beton op www. jantjebeton.nl.


Stadskrant Veghel vrijdageditie week 09 2013  

Stadskrant Veghel is met voorsprong het best gelezen nieuwsblad in Veghel en omgeving. Aan de basis van dit succes ligt de betrokkenheid van...