Page 1

23 & 30 DECEMBER

KO KOOPZONDAG van 12.00 tot 17.00 0 uur

Editie Cuijk, Grave, Mill

NIEUWS VOOR AL UW 38 04 25 0485 -

18 december 2012 jaargang 9 - nr. 51

hoek.nl

demaasdrie

advertenties@

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

www.kliknieuws.nl

Culturele avond bij Myllesweerd 9 Lees pagina 1

Svea Uden - Van der Wijst Energielaan 19, Tel.: 0413-258507 sveakeukens.nl

EERLIJKE KEUKENS EERLIJKE PRIJZEN

Laatste

Nieuws

Mill en St Hubert op social media

Heinz kiest voor Inland Terminal in Katwijk

Wim Hillenaar overtuigd van meerwaarde

pagina 11

pagina 25

Ketchup via Cuijkse haven

Stedenband Cuijk-Jintan

Oprichting Sportkanjerclub Land van Cuijk

pagina 37

‘Kids weer aan het sporten’

MILL - Het laatste nieuws van en uit de gemeente Mill en Sint Hubert is voortaan ook op Facebook te vinden. Vanaf nu kan deze pagina worden gevolgd. Daarnaast kunnen alle gemeentelijke berichten als tweet worden ontvangen. Dat kan via @gemeentemill.

Hoofdwagt Grave halve dag dicht GRAVE - Morgen (woensdag 19 december) is de Hoofdwagt in Grave tussen 7.00 en 14.00 uur afgesloten voor verkeer. In verband met de bouwwerkzaamheden aan het project Hart van Grave wordt in deze straat tijdelijk een kraan geplaatst. Voor meer informatie bel het Veiligheidsbureau op het stadhuis via tel. (0486) 47 72 77.

Riool verstopt?

24 uur service

Bel 0485-371771 www.vankesterenbv.nl

‘Kerstengelen.’ Ze waren helemaal in stemming, de meiden (v.l.n.r.) Famke, Maartje, Kim en Meike tijdens Moonlightshopping in Mill. Zij behoorden tot de shoppers die vrijdag regen en wind trotseerden om

het evenement van de Ondernemersvereniging Mill te bezoeken. Spijtig was het dat een aantal van de zestig aangekondigde kooplieden het op deze avond zonder moonlight lieten afweten en dat de lampionnenoptocht

87 HET HETKAASHUIS KAASHUISZandstraat Gennep www.kaashuis.com0485 - 518932 www.kaashuis.com

KAAS KAAS

moest worden afgeblazen. Maar wie wel kwam, kon langs de sfeervolle winkels en kraampjes paraderen, genieten van de muziek en de handen warmen boven de vuurkorven bij de kerk. (foto: Jacques Verschuren)


TE KOOP Vrijstaand landhuis met dubbele inpandige garage, Kruisbek 3 te Boxmeer Gelegen aan een rustige straat op 5 min. loopafstand van het station en winkelcentrum. Inhoud 760 m3, grondoppervlakte 640 m2, bouwjaar 1999, perfecte staat van onderhoud, zeer hoog afwerkingsniveau. Open haard, provisiekelder, alarminstallatie, veel privacy, serre van 30 m2 met zicht op prachtig aangelegde tuin.

Het Bolwerk

Aanvaarding in overleg

Vraagprijs ₏ 535.000 k.k. Telefoon 06-137 132 56. Voor meer info en foto’s kijk op FUNDA.NL.

Appartementen in Gennep ƒLuxe keuken inclusief apparatuur en compleet ingerichte badkamer; ƒWoonoppervlakte 92 m2;

NIEUW! SLAAPSFEER PLAZA 600 m2 extra showroom! GROOTSE KEUZE, BESTE ADVIES

ƒEigen vaste parkeerplaats; ƒHuurprijs vanaf â‚Ź 845,- per maand; ƒPrognose oplevering begin 2e kwartaal 2013; ƒNog slechts 3 appartementen beschikbaar. Kijk voor meer informatie over ons compleet aanbod huurwoningen op onze website:

BOXSPRINGS

MATRASSEN

SLAAPKAMERS

 Ǥ     Ǥ 

‹Ž†‡™‡‰͕͛ǥ͙͗͛͘ ‡‡”•Č‹Í”Í˜ÍœÍ™ČŒÍ—Í–Í–Í—Í—Í› ”ƒ–‹•ƒ”Â?‡”‡Â?Ǥ

KINDERKAMERS


Editie 51 dinsdag 18 december 2012

5

ZAKENPAGINA

Peter van Houtum schreef veiligheidshandboek voor de dakenbranche

‘Veiligheid is een passie van me’

Bezorgers De Maas Driehoek wensen u fijne feestdagen! UDEN - De bezorgers van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, Weekblad Regio Oss, Nieuwsblad De MaasDriehoek, weekblad De Brug en Weekblad Regio ’s Hertogenbosch bellen in deze periode aan om persoonlijk de krant te bezorgen en u als lezer fijne feestdagen toe te wensen. Daarbij overhandigen ze ook het hierbij afgedrukte kaartje. Vanwege de twee verschijningsmomenten van de krant kan het zijn dat er twee keer een verschillende bezorger bij u aanbelt. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Overhandiging. Peter van Houtum (links) ontvangt het eerste exemplaar van zijn veiligheidshandboek uit handen van Vincent Lindeman van Lindeman Uitgevers. BEUGEN - Mensen die van steigers vallen of bedolven raken onder een juist gemetselde muur die plots omvalt; in de bouw loert continu het gevaar van een ongeval. Voeg daarbij de verschillende manier van werken van bijvoorbeeld dakdekkers, de tijdsdruk en het weer, dan is het duidelijk dat veilig werken een absolute must is. “Want iedereen wil toch aan het einde van de werkdag veilig thuis komen.â€? Voor Peter van Houtum, de 46-jarige mede-eigenaar, controller ĂŠn veiligheidsfunctionaris bij Gebr. Janssen in Beugen, was de (on)veiligheid in de dakenbranche reden om een

praktisch handboek te schrijven met als titel ‘Veilig werken op daken: Ben met je VAK bezig’. Onlangs mocht hij het eerste exemplaar in ontvangst nemen bij Lindeman Uitgevers, een gespecialiseerde uitgever van vakbladen en handboeken. “Veiligheid is een passie van me. Het gaat me er zeker niet om hier commercieel beter van te worden�, zegt hij stellig. Van Houtum was als bouwvakker enkele keren betrokken bij hachelijke situaties en zegt het eerlijk. “Soms ben ik blij dat ik hier nog zit. En ik denk dat ik niet de enige ben in de bouwwereld�, zegt hij met gevoel voor understatement. Zijn passie ‘dwong’ hem het boek te schrijven. “Want veiligheid op de werkvloer

“Kenmerkend en onderscheidend is ons ruime assortiment jeans in alle breedte- en lengtematenâ€?, vertelt Sanne van Daal van de jeansshop. Jeans-shop van Daal is meer dan alleen jeans. “Zo kunt u bij ons terecht voor trendy bovenkleding voor dames en heren ĂŠn de allernieuwste kinderkleding van alleen

bekende merken.� Het verkoopteam van de winkel in Haps staat zes dagen per week klaar voor een gedegen advies. “Dankzij de ruime ervaring van onze medewerkers, kunnen wij de klant op hun mooist kleden.� De collecties worden met grote regelmaat vernieuwd omdat de jeansshop altijd inspeelt op de laatste trends. “Op die manier kunnen wij een brede groep klanten aanspreken.� In januari staat de uitgebreide collectie voor communicanten weer centraal. Voor een sneak preview van deze collectie, stelt de jeansshop in de winkel alvast folders beschikbaar.

‘Actie’ Om mee te doen dient men de button ‘actie’ in het linkermenu van Kliknieuws aan te klikken. Daarna hoeft men alleen maar een naam, adres en e-mailgegevens in te vullen. De winnaar wordt later bekend gemaakt via Kliknieuws en de weekbladen. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht in de eerste week van januari.

verdient meer aandacht dan het krijgt.� Hij ontwikkelde een methode die veiligheid onderdeel maakt van vakwerk en ook voor andere dan de dakenbranche geschikt is. “In een bedrijf moet een veiligheidscultuur zijn. Mensen willen van nature nu eenmaal goed presteren. Door hen aan te spreken op de liefde en trots voor hun eigen vak, gaan zij samen beter en veiliger werken. En dat heeft nog een bijkomend voordeel: “ik denk dat veiligheid zo helemaal geen geld hoeft te kosten�. Het handboek ‘Veilig werken op daken’ is te bestellen via www.dakweb.nl.

Elk jaar wijzigt het kabinet de inhoud van het zogeheten basispakket. Ook de vergoedingen kunnen veranderen. De meest ingrijpende verandering komend jaar is de verhoging van het eigen risico. Over het algemeen houden de verzekeraars de premie van de basisverzekering op hetzelfde niveau als dat van 2012. Van de Ven financieel Advies zet de belangrijkste wijzigingen van de basisverzekering, zowel de uitbreidingen als de beperkingen, op een rij voor u: - Eigen risico gaat omhoog naar ₏ 350,- per jaar. - Rollators worden niet meer vergoedt. - Bij aanschaf van gehoortoestellen geldt een eigen bijdrage van 25%. - Vergoeding voor stoppenmet-rokenprogramma’s komt terug. - De eigen bijdrage voor tweedelijns geestelijke gezondheidszorg wordt afgeschaft. - Vergoeding voor dieetadvisering (maximaal 3 uur). Van de Ven Financieel Advies biedt zelfstandig ondernemers de mogelijkheid een collectieve Zorgverzekering te sluiten. Deze collectieve Zorgverzekering biedt tevens uitgebreide mogelijkheden voor aanvullende Zorgverzekeringen. En niet onbelangrijk, door een collectieve verzekering te sluiten krijgt u korting op het standaard tarief. Bent u ondernemer en heeft u interesse in onze collectieve Zorgverzekering of heeft u vragen? Neem contact met ons op, of loop gewoon eens binnen bij ons kantoor op de Spoorstraat in Gennep.

   

Jeans-shop van Daal al 35 jaar dÊ jeans-shop voor de regio HAPS – Jeans-shop van Daal is al 35 jaar dÊ jeansshop voor de regio. Een winkel ook die zijn populariteit ziet groeien. Niet voor niets vonden de afgelopen jaren steeds meer klanten hun weg naar de speciaalzaak aan de Haringsestraat in Haps.

Mooie prijzen Op het kaartje staat ook

de jaarlijkse actie van de weekbladen en Kliknieuws waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Trouwe lezers maken kans op een Samsung Led TV, beschikbaar gesteld door Ben van Dijk, een iPad aangeboden door VTU Telecom of ÊÊn van de vele DVD’s beschikbaar gesteld door De Winter media groep.

Kijk naar de Zorgverzekering 2013

Jeans-shop van Daal gaat ook mee in de social media trend. Zo heeft de winkel onlangs de website volledig vernieuwd Ên daarnaast is de zaak actief op Facebook. Wie meer wil weten of een duim wil geven op Facebook, brengt een bezoek aan een van de volgende pagina’s: www.jeans-shopvandaal.nl en www.facebook.com/jeansshopvandaal. Meer informatie: Jeans-shop van Daal, Haringsestraat 12a in Haps. Open: maandag t/m donderdag van 9.00-12.00 uur en van 13.00-18.00 uur. Op vrijdag van 9.00 -21.00 uur en op zaterdag van 9.0016.00 uur. Zie www.jeansshopvandaal.nl.

Verloting bij Coppens in Volkel VOLKEL - Bij Warenhuis Coppens in Volkel waren vorige week zondag tussen de 450 en 500 mensen aanwezig bij de trekking van de etalageloterij. De afgelopen weken kreeg men, bij aankoop van speelgoed, een lot. Tijdens

de koopzondag werden er 64 prijzen met een totale waarde van 2.000 euro verloot. Het magazijn van het warenhuis stond helemaal vol met mensen. Alle kinderen die geen prijs hadden in de loterij, gingen niet met lege handen naar huis, voor hen was er een troostprijs.

Pim Teunissen Van de Ven Financieel Advies Spoorstraat 98a 6591 GV Gennep 0485-511375 www.zekervandeven.nl

   

  ‌ als het u als mantelzorger thuis teveel wordt www.zorgresidentie.eu

KOOPZONDAG DEC Trendy. Jeans-shop van Daal in Haps speelt altijd in op de laatste trends. “Op die manier kunnen wij een brede groep klanten aanspreken�, zegt Sanne van Daal.

GRATISPARKERENVEN

WINKELSOPEN UUR

Y RA2011 2013

www.fraayvenray.nl

 

 

 

  

  


3

7

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

DAGEN21-22 -2 Decem 3 HALVE ber PRIJZEN

ZONDAG 23 DECEMBER GEOPEND AERONA UTICA M MEN ILITARE AP-ART SE LE BOSS ORACTED N BOSS SHOGE ES HANS UBETON BINK METRO SN HUGO EAKERS SEA STONE IS L KAY LA ZUMO... ND ETC.

WOMERN ANGE

BOSS O CAMBIO JOE CHARLIE HIGH IBANA D LIEBESKIN LILIAN LOÏZA IN MARCCA EAKERS METRO SNS SOS JEAN SWEDEN TIGER OF ETC. VELVET...

> AP-ART MEN WOMEN | MOLENSTR 20-24 CUIJK | T 0485 - 313737 | VRIJDAG KOOPAVOND TOT 20.00 UUR | WWW.APARTMODE.NL

Het team van D rien.nl wenst s ralende feestd gen en proost p een elukki en gezo d 2013! Kerst en Oud & Nieuw: dagen om met je geliefden door te brengen, te genieten

en te stralen! Bij Anti-Ageing Center Dorien zijn we dol op de feestdagen en wij wensen iedereen dan ook prachtige dagen toe!

Luid het jaar ontspannen in! Boek in januari samen met uw geliefde een

Een arme rstgroet an D rien en aar team!

Hydradermie-gezichtsbehandeling

voor de prijs van één! U bespaart

zo wel e 78,50. Met deze aanbieding

Ook

2013

an

voor u klaar!

kunt u samen op een voordelige

manier bijkomen van de feestdagen en

een

exclusieve,

ontspannen

gezichtsbehandeling ondergaan. De beste manier om het jaar te beginnen! Boek alvast via info@dorien.nl of bel ons op (0487) 51 75 34.

®   

10 minuten vanaf Nijmegen en Tiel | Brouwersstraat 14 Druten | T (0487) 51 75 34 | info@dorien.nl | www.dorien.nl


8

ADVERTENTIE

De echte sterren van deze Kerst! 509.-

299.-

199.-

1 GB

WERKGEHEUGEN

320 GB

SCHIJF

OP=OP!

MINI LAPTOP R051BXBLK033S. t".%%VBM$PSF$QSPDFTTPS t-&%TDIFSN t8JOEPXT4UBSUFS

399.-

379.-

299.-

399.-

100

269.-

HZ

A+

A

ENERGIEKLASSE

ENERGIEKLASSE

WASMACHINE 4&"55-&

LED-TV -4

ESPRESSOAPPARAAT )%

tLHWVMHFXJDIU

tY)%.*FOY64#

t"VUPNBUJTDIFSFJOJHJOH

229.-

189.-*

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

299.-

SCHEERAPPARAAT 32 t%DPOUPurvolgend systeem voor zo min mogelijk irritatie 1SJKTOBSFUPVSWJB1IJMJQT

199.-19.-

COMBIMAGNETRON ".8*9

GOURMETSET 

t.BHOFUSPO HSJMMFOIFUFMVDIUPWFO

t7PPSQFSTPOFO

150 Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels

Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 22 december 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

OOK VERKRIJGBAAR VOOR 8 PERSONEN VOOR 24.-


Editie 51 dinsdag 18 december 2012

ADVERTENTIE

9


10

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012


Editie 51 dinsdag 18 december 2012

11

REDACTIE CUIJK, GRAVE, MILL

Producent Heinz uit Elst vervangt (vele) vervoer met vrachtwagen door vervoer per boot

Ketchup via Cuijkse wateren KATWIJK - Ketchupproducent Heinz heeft bekend gemaakt per 2013 een groot deel van het transport voortaan via Cuijkse wateren te laten lopen. Voorheen ging het vervoer vanuit Rotterdam naar Elst over de A15, maar de containers zullen vanaf 2013 per schip naar de nieuwe Inland Terminal in Katwijk worden vervoerd. “Dit is goed nieuws voor de terminal”, aldus wethouder Jeroen Joon (VVD). Met ingang van januari 2013 wil Heinz haar eerste containertransport per binnenvaartschip realiseren. Vanaf de Inland Terminal in de Cuijkse haven worden de containers vervolgens per vrachtwagen naar de productiefaciliteit van Heinz in Elst gebracht. “Niet alleen omdat de A15 al jaren in de filetop-10 staat en er naar verwachting meer congestie komt ten gevolge van de Maasvlakte 2, maar ook door het verwachte tekort aan chauffeurs, zijn wij gaan kijken naar alternatieven om onze producten van en naar Rotterdam te vervoeren”, legt Tom Tillemans, Head of Logistics bij Heinz, de keuze voor de terminal in Cuijk uit. “De binnen-

Terminal. Vanaf de Inland Terminal in de Cuijkse haven zal vanaf januari 2013 de ketchup van Heinz per binnenschip worden vervoerd naar Rotterdam. ( foto: Jacques Verschuren) vaart biedt een prima alternatief.” Volgens Joon gaat het om het vervoer per schip van grote bulken tomatenpasta van Rotterdam naar Cuijk, waar de pasta in vrachtwagens wordt gezet en vervolgens naar de productiefaciliteit van Heinz in Elst wordt gebracht. “En daar maken ze er tomatenketchup van”, weet Joon, die toevalligerwijs afkomstig is uit Elst. Positief De Inland Terminal wordt

momenteel gerealiseerd in de Cuijkse haven in Katwijk en ligt direct achter de grote sluis die de toegang vormt tot de Maas. “Dit is natuurlijk goed nieuws voor de terminal en daarmee dus ook voor de gemeente Cuijk”, vertelt Joon, die nog geen inzicht heeft in de bijbehorende werkgelegenheid die de keuze van Heinz mogelijk als positief bijgevolg heeft. De Inland Terminal in Cuijk gaat officieel pas in januari 2013 open. “Dan

is dit dus een meevaller”, beaamt Joon. Op termijn zal de overstap naar vervoer per boot jaarlijks 10.000 ritten op de A15 gaan schelen. Heinz is één van de eerste grote bedrijven die kiest voor het vervoer over water. “We hopen dat meer bedrijven in de regio te vinden zijn die ook op het schip willen stappen”, aldus het Bureau Voorlichting Binnenvaart. “Want ondanks die 10.000 ritten is er nog genoeg ruimte op het schip.”

Bouwproject Grootven III in Sint Hubert gaat begin 2013 van start Tweede Kamerlid Michiel van Veen is met ingang van dinsdag 27 november de nieuwe columnist van nieuwsblad De Maas Driehoek. Elke drie weken zal de Cuijkenaar in een column zijn bevindingen vanuit het Haagse exclusief hier uit de doeken doen.

Principiële afweging Met nog enkele dagen te gaan voor het kerstreces, is het druk in Den Haag. Vergaderingen tot diep in de nacht zijn meer regel dan uitzondering. Ondertussen ben ik - dat zal de meesten niet ontgaan zijn - volop bezig ben om verder te verdiepen in de portefeuille die mij is toegekend: de zorg. Prioriteit daarbinnen zijn de patiëntveiligheid en het Elektronisch Patiënten Dossier. Afgelopen donderdag vond ik gelukkig wel weer eens even de tijd om me onder te dompelen in het Cuijkse, tijdens opiniecafé Met Andere Woorden in de Schouwburg. Leuk om al die vertrouwde gezichten te zien. Uiteraard had de zondagopenstelling mijn bijzondere belangstelling. Het viel me op dat het woord ‘principieel’ nogal vaak viel. Principieel tegen werken

en winkelen op zondag. Op zich niets mis mee, dat principiële, maar wel heel lastig. Hoe past het bijvoorbeeld bij de twaalf koopzondagen die al wel mochten? Of bij die ene supermarkt die wel open mag op basis van het aantal inwoners in bijvoorbeeld Boxmeer en Cuijk? In De Tweede Kamer is daarover zeer kort geleden een besluit genomen. Gemeenten mogen zelf bepalen of zij de zondagopenstelling mogelijk maken of niet. Daarmee komt de kamer tegemoet aan de gemeenten die principieel zijn. Ik ben benieuwd wat die keuzevrijheid in het Land van Cuijk gaat opleveren. Het is in ieder geval een mooi onderscheidend verkiezingsitem bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dan kan iedereen zijn eigen principiële afweging zelf maken.

SINT HUBERT - Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt begin 2013 door ontwikkelaar Schoonderbeek een start gemaakt met het bouwrijp maken van bouwproject Grootven III in Sint Hubert. In de kern van Sint Hubert worden in totaal 29 huur- en koopwoningen gebouwd in verschillende prijsklassen in het gebied ten noordwesten van de Kruithoorn (gelegen tussen de Edelhert, Grootvenseweg en Sint Hubertse Binnenweg). Het tempo waarin

de woningen gerealiseerd gaan worden zal afhankelijk zijn van de belangstelling. Het is nog niet bekend via welke makelaar Grootven III zal worden ondergebracht, maar belangstellenden kunnen zich al melden bij Schoonderbeek. Wethouder Van den Boogaart van de gemeente Mill en Sint Hubert is blij met deze ontwikkeling: “Het is lange tijd stil geweest omtrent Grootven III. Het is fantastisch dat er, zeker in deze tijd van economische tegenwind, zo’n mooi woningbouwproject in Sint Hubert van start gaat.”

Doorstart ‘super’ Langenboom? MILL – De gemeente Mill en Sint Hubert en de Dorpsraad Langenboom zoeken naar mogelijkheden om dorpssuper Dagmarkt in Langenboom nieuw leven in te blazen. Dat zei wethouder Edwin van Schipstal (CDA) vorige week donderdag naar aanleiding van vragen hierover van Erik Rietveld, fractieleider van AB’90, in de gemeenteraad. “Er zijn simpelweg te weinig mensen die gebruik maken van de winkel”, verklaart Van Schipstal het noodgedwongen vertrek van het echtpaar Van den Boom. Van Schipstal kon melden dat de dorpsraad in eerste instantie op zoek gaat naar

een nieuwe exploitant, in samenspraak met eigenaar groothandel van Pol. “Als dat niet lukt wordt gedacht aan een nieuwe vorm, bijvoorbeeld een stichting of coöperatie.” Eventueel zouden ook cliënten van Dichterbij in de bediening kunnen worden betrokken. De wethouder wees de raad erop dat de winkel destijds is opgestart met provinciale subsidie van Leader. Voorwaarde was dat de winkel tien jaar open zou blijven. “De uitbaters stoppen ermee, maar hier kan niet worden gesproken van verwijtbaar gedrag van de gemeente”, aldus Van Schipstal. Hij stelde dat er deze week met de provincie overleg is over deze kwestie.

Politie GRAVE - De politie is op zoek naar getuigen of personen die meer weten van een recente inbraak in een woning aan de Oliestraat in Grave. Deze inbraak vond plaats tussen zaterdag 8 en zaterdag 15 december. Bij de inbraak is een breekvoorwerp gebruikt, waarmee een deur werd geforceerd. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via tel. 0900-8844. MILL - De politie heeft zaterdag vijf minderjarige jongens uit Mill aangehouden die waren binnengedrongen op een bouwterrein in diezelfde plaats. Het vijftal is aangehouden en krijgt een HALT-straf omdat zij zich op een verboden terrein bevonden. De politie kwam de jongens op het spoor dankzij oplettende buurtbewoners van de Doorgang in Mill. Twee van de vijf jongeren konden op het bouwterrein worden aangehouden; de andere drie bevonden zich elders op straat. CUIJK - Het overvallenteam van de politie heeft

11 december een 21-jarige inwoner van Cuijk aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning in Appeltern in juli van dit jaar. In die nacht werd de bewoner van een woning aan de Munseweg in Appeltern overvallen door drie daders. Daarbij is het slachtoffer ernstig mishandeld met een koevoet en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Bij de overval is ook een geldbedrag buitgemaakt. In het programma Opsporing Verzocht is tweemaal aandacht aan deze overval besteed. Mede door die uitzending kon de verdachte worden aangehouden. LANGENBOOM - Afgelopen week is een 23-jarige man uit Langenboom mishandeld door een 18-jarige Nijmegenaar. De 23-jarige was op stap geweest in Nijmegen. Rond 02.00 uur ging hij naar een snackbar. Daar onstond een ruzie en kreeg de jongen uit Langenboom meerdere klappen. De geweldpleger werd elders in een uitgaansgelegenheid aangetroffen en aangehouden door de politie.

Nieuwe fusieparochie Cuijk gaat Parochie Heilige Martinus heten CUIJK - Parochie Heilige Martinus. Dat wordt de naam van de nieuwe roomskatholieke fusieparochie in Cuijk, die op 1 januari 2013 officieel zijn beslag krijgt. Die dag worden de besturen van de kerken in Cuijk en de kerkdorpen ontheven en zal een nieuw zeskoppig bestuur, onder leiding van pastoor Theo Lamers, worden voorgedragen. Welke kerken uiteindelijk gaan sluiten, is nog niet bekend gemaakt. “Alles afwegende gaat mijn voorkeur uit naar de naam

die historisch gezien het meest aannemelijk is, te weten de H. Martinus. Derhalve besluit ik dat de naam voor de parochie ‘Parochie Heilige Martinus’ zal zijn”, zo licht bisschop Antoon Hurkmans zijn besluit toe. Er zijn vijf kandidaten voor het nieuwe bestuur, dat ondersteund zal worden door een aantal commissies. Parochie Heilige Martinus omvat de kerken in CuijkCentrum, Cuijk-Noord, Beers, Katwijk, Sint Agatha en Vianen. De Sint Martinuskerk in het Cuijkse centrum wordt de hoofdkerk van deze nieuwe parochie.

Voorlopig ontwerp Schouwburg NIJMEGEN/CUIJK - Architectenbureau Wim Kol uit Nijmegen heeft een voorlopig ontwerp gepresenteerd van de nieuwe Schouwburg in Cuijk. “Het geeft iedereen een goed beeld van wat de architect voor ogen heeft met de Schouwburg”, vertelt de Cuijkse wethouder Arthur Baudet (D66).

Om er voorzichtigheidshalve aan toe te voegen dat er ‘ondanks het voorlopige ontwerp nog veel moet gebeuren’. Maar, zo stelt Baudet, ‘positief is het feit dat medio 2015 gewoon gehaald zal worden als deadline voor de opening’. “En allemaal binnen het budget”, benadrukt hij. “In januari 2013 is het definitieve ontwerp klaar.”

Schouwburg. Het voor- en zijaanzicht van hoe de Schouwburg in Cuijk er na de verbouwing in 2015 uit zal komen te zien.


12

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012


16

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

     

  '&  %$' #"#!  !'   '


17

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

& !"!$ !"        

!      '&&)()&##)!+%'#% #! + % )

% #"#!

!")

$ #%*," "

 "

  

 

 

 

/%"4*3 . 0'."/3 ""2-*&'34 &9&"$ %*&*/ 3)07200. .*/%&2*/(01%& 4*&7&&,#2&/(4 (&)&-& $0--&$4*& 5*4(&#2& ,01&/ & 2( &-*+, *%& 0.3/&-# *+0'."/ %*4.&4)-' 3-"/(3&/ %&9&5/* 120:4&& &,&)) 26"/ &))&" $4*&

  #Wij wensen u gezellige feestdagen en veel woonplezier in 2013!

    &&23&7&(" 5*+,  

 "6*("4*&3834&&. ,*&3&*-*(&/#&2(

""/%"( 404 552 */3%"( 404 552 0&/3%"( 404 552

 ""## ""## !"4&2%"( 404 552

 


18

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Wij zijn gesloten van 21 december tot en met 1 januari 2013

PURITY PREMIUM 100% SAP 4 SMAKEN

250ML OT /

CRANBERRY/ ORANGE & CARR PINEAPPLE / APPLE

MERKEN: MODSTRÖM GESTUZ S’NOB MARGIT BRANDT N DAY BIRGER ET MIKKELSE MIEZKO

0,49 P.ST HEREN MERKEN: PA P LL MALL STATE OF ART C. COTTONFIELD ETC. ET

12 STUKS

OP ONS GEHELE KERSTASSORTIMENT S MERKEN: MES DAME PART TWO X,, P XX EX ME T OBJECT Z SAINT TROPEZ DAY BREAK E ANGELS EN PISTACHC. TC C ET ETC.E

CITRUS BURST

ML 500M

KASSAKORTING  '(

 )*  

2 SMAKEN LEMON SUMMER FRUITS / ORANGE &

0,39 P.ST

12 STUKS

   ! "#$ %&

)  '

Aanbiedingen geldig zolang de voorraad strekt. Druk- en zetfouten voorbehouden.


Editie 51 dinsdag 18 december 2012

19

UITGAAN

Zang, toneel, ballet, muziek, glühwein en warme chocolademelk - zaterdag 22 december - in Mill

Culturele kerstavond Myllesweerd

HERBERG ST. ANTHONIS Vr. 21 december, 21.00 Try-out Culture Comedy Award. Entree 10,00 euro. www.deherbergsinttunnis.nl

Uitgaans Agenda ‘T VERTREK BOXMEER Do. 20 december, 20.00 Kerstavond ‘voor iedereen die zich “geborgen” wil voelen’. Entree 6,00 euro. CAFÉ ROYAL MILL Vr. 21 december, 22.00 End of the World Party met band M-Way-6. In repertoire o.a. Iron Maiden, Metallica en Scorpions. www.caferoyalmill.nl SCHOUWBURG CUIJK Za. 22 december, 20.15 Kerstconcert The Tenors. www.schouwburgcuijk.nl

BIBLIOTHEEK CUIJK Vr. 21 december, 18.00 Saxofoonensemble Capella Musica Ceuclum speelt muziek rond het thema kerstmis. Entree gratis. MARTINUSKERK CUIJK Zat. 22 december, 19.00 Kerstviering (verhaal en muziek) door Senioren Orkest Cuijk. Entree gratis. WARANDAHAL SAMBEEK Di. 25 december, 11.30 Kerstconcert Semper Unitas. Entree gratis. Kinderopvang wordt verzorgd.

NIEUWE COLLECTIE VLOEREN EN HAARDEN TIES

MAC

EU UBIL

IND /M E

T

ER

EMB

DEC

5

24,9

J

3

0

49,0

Kerstavond. Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill houdt zaterdag 22 december een culturele kerstavond met zang, ballet en muziek. Toneelvereniging Miamtoca (inset) verzorgt de speciale eenakter ‘Vingers van de macht’ op het podium. MILL - Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill sluit het kalenderjaar 2012 af met een culturele kerstavond vol muziek, zang, ballet en toneel. Voice Mill, Meander, Blaas Band Cuijk en toneelvereniging Miamtoca zorgen op zaterdag 22 december (19.00 uur) voor een veelzijdig, avondvullend programma. De aanwezige gasten worden door verschillende gezelschappen vermaakt. Zij kunnen genieten van diverse kerstversnaperingen. De BlaasBand Cuijk, balletgroepen van Meander, het koor Voice Mill en toneelvereniging Miamtoca zullen speciaal voor deze culturele avond kerstoptredens opvoeren. Uiteraard is er ook glühwein en warme cho-

comel. De presentatie van de avond, die van 19.00 tot circa 22.30 uur duurt, is in handen van Anne Derks. Miamtoca Na de succesvolle opvoeringen van het blijspel ‘Vergiftigde Vetes’, treedt toneelvereniging Miamtoca speciaal voor de culturele kerstavond op met de eenakter ‘Vingers van de

macht’. Het stuk kent als thema: pesten. De première van dit stuk dateert alweer van 1977, maar nog altijd is pesten een zeer actueel onderwerp, zoals recent bleek met de zelfmoord van student Tim Ribberink. ‘Nadenkertje’ Miamtoca trad in 1983 in het Provinciehuis in Den Bosch voor de eerste keer op met deze eenakter. Het verhaal erachter is simpel: ‘Kinderen spelen op straat, een van hen is een pestkop die speelgoed afpakt. Als er een kind in een rolstoel bij komt, gaat het goed mis.’ De

rollen van de kinderen worden gespeeld door Jeanne van Boxtel, Silvia Willems, Ankie Toonen en Niels Kolenbrander. Een mooi verhaal om over na te denken in de kerstperiode. Kaartverkoop De culturele kerstavond begint zaterdag 22 december om 19.00 uur (zaal open: 18.30 uur) en de entree bedraagt 7,00 euro, inclusief een kop koffie of thee met kerstbrood. Kaarten zijn te koop bij Myllesweerd (Kerkstraat 3) in Mill, tel. (0485) 45 43 66 of te reserveren: info@myllesweerd.nl.

Leerlingen Peter Dehing treden Dance-event in Riche Boxmeer BOXMEER - Traditie- (Kramble, Rene Kuppens, op in ‘Jeugdherinneringen 2’ getrouw vindt Tweede Kerstdag (woensdag 26 december) wederom het dance-event WeContinue plaats. De derde editie van dit event is in hotel Riche in Boxmeer. Met de line-up van dit jaar

Sam O Neall en Puresang FT. D MC) en het knallende licht- en geluidssysteem verwacht HTB-Entertainment de bezoeker een euforische avond en nacht te bezorgen. Voorverkoop via Primera en Videocorner. Info: www.wecontinue.nl.

Kersttour Senioren Orkest Cuijk

Vergezellen. Leerlingen van Peter Dehing Dansstudio’s begeleiden Danny de Munk en Henk Poort in het theater. (foto: Miryam Ros) CUIJK - Danny de Munk en Henk Poort treden momenteel in het land op met ‘Jeugdherinneringen 2’. Een groep leerlingen van Peter Dehing Dansstudio’s uit Cuijk begeleidt hen dit seizoen in diverse theaters, zo ook op donderdag 10 januari (20.15 uur) in de Schouwburg Cuijk. ‘Jeugdherinneringen 2’ is een vervolg op de eerste succesvolle theatershow van De Munk en Poort.

De leerlingen gaven in juli al een grote show in de Schouwburg, waarop het impresariaat voor hen koos om een passende act uit deze voorstelling aan het theaterconcert van De Munk en Poort toe te voegen. De leerlingen van Peter Dehing Dansstudio’s komen voornamelijk uit Cuijk en Boxmeer. ‘Jeugdherinneringen 2’ is donderdag 10 januari te zien in Cuiijk. Kaarten à 22,22 euro via www. schouwburgcuijk.nl.

CUIJK - Het Senioren Orkest Cuijk brengt voorafgaand aan Kerst in een viertal zorginstellingen in Sint Anthonis, Mill, Cuijk en Gennep een keur aan kerstmuziek, gevolgd door het kerstverhaal, dat wordt ondersteund met liederen.

Deze concertreeks wordt geheel gratis aangeboden. Het Senioren Orkest Cuijk sluit de concertreeks af met een kerstviering in de St. Martinuskerk in Cuijk (zaterdag 22 december, 19.00) en een nieuwjaarsconcert in ‘t Ford in Cuijk (zondag 6 januari, 12.00 uur).

Halve finalisten Culture Comedy Award spelen in Sint Anthonis SINT ANTHONIS - Uit een record aantal van zeventig deelnemers, zijn onlangs zes stand-up comedytalenten geselecteerd voor de halve finales van de Culture Comedy Award 2013. Zij spelen vrijdag 21 december een try-out in De Herberg in Sint Anthonis. De Culture Comedy Award is één van de meest vooraanstaande stand-up comedyprijzen van Nederland en België en de award beleeft dit jaar zijn 10-jarig jubileum. De award richt zich op de ontwikkeling en begeleiding van talentvolle comedians. De halve finalisten krijgen workshops en een try-outtour aangeboden onder begeleiding van een coach. De uiteindelijke finalisten mogen zelfs meespelen in een tournee langs grote theaters in Nederland

en België. Voor veel finalisten is de Culture Comedy Award (www.comedyaward.nl) al een prima opmaat naar ‘grootse dingen’ gebleken. Try-out Voordat de zes halve finalisten (Eric van der Woude, Hicham Ennadre, Jan Linssen, Jelle Bril, Soe Nuski en Tom Montfrooy) het in januari in het Parktheater in Eindhoven tegen elkaar opnemen om de felbegeerde award in de wacht te slepen, staan zij dus eerst op het podium van De Herberg in Sint Anthonis. Wouter Monden, oud-winnaar van de award, verzorgt de presentatie van de avond. De try-out is vrijdag 21 december vanaf 21.00 uur in De Herberg in Sint Anthonis. Tickets à 10,00 euro zijn verkrijgbaar via: www. deherbergsinttunnis.nl.

Bijzondere verlichting voor binnen en buiten

250m² aan luxe en sfeerverlichting

Electro & verlichting vakmensen sinds 1920

Kloostertuin 48, 5831 JT BOXMEER, Telefoon: (0485) 52 14 51

www.janberkvens.nl

speciaalzaak

Comedy. De halve finalisten (v.l.n.r.): Jelle Bril, Soe Nsuki, Hicham Ennadre, Eric van der Woude, Jan Linssen en Tom Montfrooy.


20

ADVERTENTIE

stoelen

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

kleuradvies decoratiematerialen


21

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Luister en beleef muziek zoals het bedoeld is

Nieuw bij de Harense Smid in Cuijk: Uniek in Zuid-Nederland Harman/Kardon Experience Centre Gratis JBL Onstage micro II

Gratis JBL Onstage micro II

Exclusief iPhone

Exclusief iPhone

t.w.v. 69,-

t.w.v. 69,-

3D WEERGAVE

3D WEERGAVE

HARMAN/KARDON 3D BLU-RAY 2.1 HOME CINEMA-SET BDS300 6+),/)+ !( 6.4./!!))!///.02++"!6 3!* *.(0%/%*#

699,-

649,-

 

251206

HARMAN/KARDON 3D BLU-RAY 2.1 HOME CINEMA-SET BDS477 6+),/ !.%#* 6///%1!.02++"!6 (0!/++/$./-!)%*#!* ,,(! %-(4)05%!'./-!)%*# 6+(4-0!!* !+ !-%*#1*.0--+0* #!(0% 287512

1499,-

1299,-

®

Koopzondag 23 december van 12.00 tot 17.00 uur

HARMAN/KARDON GO & PLAY 2 DOCKINGSPEAKER 6++-%+ !*%$+*! 6!-'/+,./-++)+"//!-%& 258743

349,-

299,-

JBL IPOD SPEAKER ONSTAGE IIIP 6!!-+),/!1+-)#!1%*# 6!( !-')!-10((!* #!(0% 1++-%+ %$+*! 218271

Cuijk,-+/!./-/ Vrijdag koopavond Koopzondag 23 en 30 december van 12.00 tot 17.00 uur

Exclusief iPhone

149,-

99,-

JBL ONBEAT XTREME DOCKINGSPEAKER 6- (+5! (0!/++/$)05%!'./-!)%*# 6+/!-!* ! +'*.(0%/%*#1++-% %+ !*%$+*! 278341

Exclusief iPhone

499,-

399,-


22

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012


25

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Oeroude linde in Sambeek krijgt een nieuw leven dankzij ‘dreamteam’ van boomspecialisten

Dit kan een Wereldboom worden SAMBEEK – Terwijl boomverzorgers als trapezewerkers twintig meter boven de aarde in de kruin van de boom door de blauwe lucht zweven en vakkundig overbodige takken wegzagen, kijkt eigenaar Adriaan Stevens zichtbaar genietend en trots naar het herstelwerk aan ‘zijn’ lindeboom. “Het is broodnodig, want hij helemaal dichtgegroeid. Als het van de winter een keer flink waait, kunnen de takken er zo maar uit vallen”, vertelt de 80-jarige Adriaan. Hij is blij dat er gehoor is gegeven aan een noodkreet die hij slaakte tijdens een informatieavond over de Maasheggen en dat nu het onderhoud is opgepakt. De koningslinde is volgens deskundigen rond 1600 begonnen met groeien. “Maar misschien is hij wel duizend jaar oud“, zegt Stevens met pretoogjes. Zeker is dat tussen 100 en 150 jaar geleden in de holle binnenring een nieuwe stam is uitgeschoten en die maakt dat de boom bij goed onderhoud nog eeuwenlang kan staan. Boomspecialist Willy Detiger legt deze morgen nog graag een meetlint rond de prachtige linde, die met zijn 10,80 meter omtrek zeker de dikste is van Nederland. “En we hebben net ook een hoogtemeting gedaan. Hij is ruim 23 meter hoog.” De lindeboom werd meer-

Onderhoudsbeurt. Terwijl twee ‘hoogwerkers’ op 20 meter hoogte overbodige takken wegsnoeien, poseren enkele sleutelfiguren voor de monumentale boom. V.l.n.r. Robert Ceelen, Adriaan Stevens (eigenaar), Ton Stokwielder en Willy Detiger. ( foto: De Maas Driehoek) maals geteisterd door wind, hagel en regen. Bij noodweer in 1884 raakte zij door een windvlaag twee grote takken kwijt en in 1901 viel zelfs de hele kruin uit de boom. In de jaren zeventig werden met stalen pennen en 300 meter staalkabel de stam en zware takken veilig ‘verankerd’. Aan de snoeibeurt werkten dinsdag en woensdag een ‘dreamteam’ met zes boomverzorgingsbedrijven. “Dit snoeiwerk is de aanpak op de kortere termijn”, vertelt Robert Ceelen. “Daarnaast

werken we aan een uitgebreider plan, waardoor de boom ook op de langere termijn behouden kan blijven.” Zo is het plan om de lagere takken door te laten groeien, zodat ze op de grond komen en uitschieten. “Dan vormen ze als het ware steunen voor de stam”, vertelt collega Detiger. “De groene koepel die zo ontstaat noemen we wel een kathedraal.” Volgens Ton Stokwielder van stichting Wereldboom is de linde van Sambeek kansrijk voor opname op

deze ‘wereldlijst’, die nu nog maar drie Nederlandse bomen telt. Als historisch bewijs leverde eigenaar Stevens “een kruiwagen vol” documenten. “Daarnaast moet de groeiplek van de boom beschermd worden door een groep mensen die zich met de boom verbindt.” Aan eigenaar Stevens zal het niet liggen. Hij is van plan om zijn boom over te dragen aan zijn 13-jarige kleinzoon Bart. “Nee, het staat niet in mijn testament, maar we gaan het wel officieel doen.”

In het spoor van IVN Waarneming van de week op en rond de Vilt Een ‘dwaalgast’ in de Ooypolder De roodhalsgans is wintergast aan de Zwarte Zee, in Roemenië en Bulgarije. Ze broeden in de Russische toendra. De roodhalsgans is een trekvogel en broedt in Siberië en Rusland, vaak in kolonies bovenop kliffen, op schiereilanden, moerassen, rivierdelta’s en op de Arctische toendra’s. Vaak broeden ze in kolonies, in de buurt van het nest van een grote valkensoort. Deze treedt als ‘uitsmijter’ op tegen roofdieren. De ganzen moeten natuurlijk

wél op hun eigen jongen passen. Nu is hij neergestreken in de Ooypolder waar hij tussen duizenden kol- en grauwe ganzen fourageert. De vogel eet voornamelijk gras en is in onze streken een ‘dwaalgast’.

Natuurtentoonstelling CUIJK - Ook dit jaar heeft IVN-afdeling ‘De Groene Overlaat’ Cuijk in zijn thuishonk een natuurtentoonstelling ingericht, die speciaal is bedoeld voor kinderen van de basisscholen. Er is gekozen voor het thema Zoogdieren. Meer dan dertig groepen van basisscholen in Cuijk, Vianen, Beers en Haps bezoeken deze tentoonstelling onder schooltijd. Er zijn groepen die al een kijkje hebben genomen, andere groepen wachten

nog ongeduldig tot ze aan de beurt zijn. Nu heeft De Groene Overlaat besloten om een bredere groep jeugd te bereiken. Daarom is de expositie toegankelijk voor alle basisschooljeugd, van groep 1 tot en met groep 8, en eventuele ouders en grootouders. Er zijn twee dagen dat dit mogelijk is: op woensdag 16 en woensdag 23 januari van 13.30 tot 16.00 uur. De tentoonstellingsruimte is in Basisschool de Wingerd, Havikshorst 23 in Cuijk. Voor meer informatie kijk op www.ivn.nl/cuijk.

BEUGEN - De kerstvakantie is er voor velen een van vrije dagen. En wie een beetje actief wil zijn, krijgt de gelegenheid om eens mee te stappen tijdens een volle maanwandeling op de Vilt. Op zaterdag 29 december kan dat, want dan nemen gidsen van IVN De Maasvallei liefhebbers mee voor een wandeling in het donker met het licht van de volle maan. Beleef hoe donker het nog is of juist niet en wat horen we aan omgevingsgeluiden. Welke dieren zijn er ’s nachts actief ? Halverwege de wande-

ling is er gelegenheid om met een telescoop naar de maan te kijken. Verder kunnen deelnemers hier dan tegen betaling een kop erwtensoep gebruiken. Belangstellenden verzamelen zich om 18.45 uur bij de parkeerplaats aan de Moerbaan in Beugen. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is gratis. Liever geen zaklampen, voor calamiteiten heeft de gids een zaklamp. Aanmelden is gewenst. Bel Marjo Simons (0485 36 23 28) of stuur haar een email: marjosimons11@live. nl. Kijk voor meer informatie op www.ivndemaasvallei.nl onder excursie.

‘Dreamteam’ rond de linde SAMBEEK - Bij het initiatief om de lindeboom in Sambeek voor de korte en lange termijn goed te onderhouden, is een reeks van partijen betrokken. Ton Stokwielder, voorzitter van de stichting Wereldboom, noemt het een ‘dreamteam’dat zich heeft ontfermd over de toekomst van de eeuwenoude linde van Sambeek. Daartoe tekende de groep dinsdag een intentieovereenkomst met eigenaar Adriaan Stevens. Naast de stichting Wereldboom hebben ook de Nationale Postcodeloterij en stichting Brabants Landschap zet Elfenboom van Robert Ceelen zich hiervoor in. De gemeente Boxmeer levert een bijdragen via hand- en spandiensten. Tot het dreamteam behoren ook zes regionale boomverzorgingsbedrijven. Dat is de Elfenboom (Peter Ceelen), OBTA De Linde (Frits Gielissen), Detiger bos- en boomverzorging (Willy Detiger), Kuppen Boomverzorging (Bert Bussel), Van Duijnhoven Boombeheer (Bart van Duijnhoven) en Boomwereld (Gijs Wijnhoven).

Op stap onder de volle maan BEERS - Ook IVN de Groene Overlaat neemt liefhebbers op vrijdag 28 december mee tijdens een wandeling onder de volle maan. Op deze mystieke avond kan iedereen op een geheel andere manier de natuur beleven in het schijnsel van de maan. Gidsen van IVN gaan voorop vanaf vertrekpunt zorgboerderij ‘Tienmorgen’ naar het landgoed Tongelaar en laten deelnemers genieten van de geluiden in de nacht en wat er nog allemaal te zien is in de maneschijn. Speciaal aandacht is er voor de ‘lichtvervuiling’ en de vormen van verschillende bomen en struiken. De wandeling begint om 19.00 uur bij de Tienmorgen, Broekkant 11 in Beers en duurt ongeveer 1uur en 30 minuten. Na afloop is er bij de Tienmorgen een heerlijk bord snert. Zorg voor stevig schoeisel en liever geen zaklampen. Voor meer informatie: (0485) 31 49 46. Zie www.ivn.nl/cuijk.

Wandelen in het volle maanlicht GENNEP - Een vollemaanwandeling in de sfeer van de feestelijke winters dagen tussen kerstmis en nieuwjaar, die heeft IVN Maas en Niers zaterdag 29 december als slotactiviteit op het jaarprogramma staan. De tocht onder maanlicht over de donkere heide, waaraan iedereen mee kan doen, staat in het teken van de vuurpot. Met smakelijke oliebollen, glühwein of warme chocolademelk

(tegen een kleine vergoeding). Iedereen die mee wil wandelen, wordt verzocht zich om 19.30 uur te verzamelen bij het clubhuis ‘t Leger, Kampweg 10 in Gennep. Het van tevoren aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan per e-mail bij ritanoij@ziggo.nl of telefonisch: (0485) 51 55 60 of 06 48579685. Stevig schoeisel wordt aanbevolen en eventueel bij helder weer een verrekijker. S.v.p. géén zaklantaarns.

Avontuur. Het is best spannend om s’avonds met vol maanlicht de natuur te verkennen.

Groen Kalender Winterwende WELLERLOOI - Op zaterdag 22 december begint om 10.00 uur vindt een winterwendewandeling plaats in Nationaal Park De Maasduinen. De gratis excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. Denk aan stevig schoeisel.

Looierheide GENNEP - De Genneper en Looierheide is voor Jan Nillesen op donderdag 3 januari de eerste van een reeks Landschapsexcursies die hij in 2013 zal gaan verzorgen namens KNNV. De tocht die van 10.00 tot 14.00 uur duurt voert door het nordelijkste deel van de rivierduinen, langs vennen, landbouwenclaves en rivierduinen. Verrzamelen bij IVN-honk ’t leger, Kampweg 10 in Gennep. Voor informatie: (0485) 57 47 80.

Plasmolen PLASMOLEN - Een lanschapsexcursie bij Plasmolen, die staat op zondag 6 januari op het programma van KNNV. De tocht staat in het teken van de waterbouwkundige werken uit de zeventiende eeuw op de hellingen van de Stuwwal. Vrijwillig molenaar Peter Pouwels vertelt over watermolens, sprengen en sprengkoppen. De excursie, die van 14.00 tot 16.00 uur duurt, vertrekt vanaf de P-plaats aan de kruising Rijksweg N271-Witteweg in Plasmolen. Informatie: (024) 39 74 266.

De Krim ELSENDORP - Kenner Jan Nillesen gaat op dinsdag 15 januari voorop tijdens een landschapsexcursie in de Krim. Van 10.00 tot 14.00 uur gaat de tocht door de noordelijke Peel met restanten van een Pingoruïne, Buntgraspampa’s, Vliezen, Ruggen en Dellen. Vertrek vanaf kruising Limbraweg/ Bunthorstereweg, Elsendorp. Informatie: (0485) 57 47 80.

Uiterwaarden BEUNINGEN - De uiterwaarden van de Waal, dat is zaterdag 26 januari het doelgebied van een KNNVexcursie. Liefhebbers kunnen van 10.00 tot 13.00 uur meestappen tijdens een ruige tocht door het winterse rivierengebied. Denk aan goed schoeisel/laarzen. Vertrek vanaf Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen. Informatie: 06-12276405.


www.teunarts.nl

Al ruim 35 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

Nog voor de feestdagen lekker zitten?

..kom dan snel naar Teun Arts.

Al bijna 40 jaar zorgen wij voor het aanbieden van het best mogelijke zitcomfort. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts

Modern, klassiek, handmatige verstelling of d.m.v. 6 motoren.. Wat voor type relaxfauteuil u ook zoekt,.. al bijna 40 jaar staat Teun Arts voor het nieuwste en beste wat er op het gebied van zitcomfort te verkrijgen U bent van harte welkom in onze showroom.

Met meer dan 90 modellen relaxfauteuils met sta- op hulp vindt u bij Teun Arts het grootste aanbod sta- op fauteuils van Nederland.

Relaxfauteuils op draaivoet Uniek bij Teun Arts!

Sta- op fauteuil Willem Uit voorraad vanaf € 1195,-

Sta- op fauteuil Petunia Uit voorraad vanaf € 995,-

Sta- op fauteuil Melissa In stof al vanaf € 1135,-

Sta- op fauteuil Oreo In leder al vanaf € 1445,-

Sta- op fauteuil Clint Uit voorraad vanaf € 1495,-

Onze 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 5454 NG in het Brabantse St.Hubert - Paralel aan de Wanroijseweg, schuin tegenover Tankstation 'De Haan' Vanuit Uden rijdt u richting gennep. In St.Hubert op de rotonde rechtsaf richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts. *

nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


www.teunarts.nl

Al ruim 35 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

Welk type zitmeubel u ook zoekt,.. Wij hebben alles,.. Welkom bij Teun!

Bij veel van onze modellen banken zijn bijpassende relaxfauteuils leverbaar, naar wens compleet op maat gemaakt.

Relaxfauteuils op draaivoet Meer dan 70 modellen

Luxe eetkamerfauteuils meer dan 25 modellen

Klassieke relaxfauteuils meer dan 50 modellen

Handmatige relaxfauteuils meer dan 70 modellen

Design relaxfauteuils meer dan 35 modellen

Kamerfauteuils meer dan 25 modellen

Met meer dan 300 modellen relaxfauteuils vindt u bij Teun Arts het grootste aanbod relaxfauteuils van Nederland. In onze showroom: Meer dan 300 modellen relaxfauteuils

Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door ruim 35 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze openingstijden: Dinsdag, Woensdag en Donderdag 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 telefoon: 0485 - 45 29 86, www.teunarts.nl, info@teunarts.nl *

nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 18 december 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

Afvalinzameling GEEN afvalinzameling op Tweede Kerstdag Belangrijke mededeling voor inwoners van de gemeente Cuijk Wordt normaal gesproken uw huishoudelijk afval op woensdag opgehaald? Woensdag 26 december, Tweede Kerstdag, wordt uw gft-, rest- en/ of plastic verpakkingsafval niet ingezameld. In plaats daarvan kunt u uw huishoudelijke afval de zaterdag erna, zaterdag 29 december, aanbieden. Dit staat ook vermeld op uw Afvalwijzer. Let op: voor iedereen geldt dat de gft-container, tariefzak en/of Plastic Heroes afvalzak vóór de middag wordt opgehaald. U dient er dus

nimilieustraten zijn in deze periode ook op de gebruikelijke dagen en tijden geopend.

voor te zorgen dat deze vóór 7.00 uur aan de openbare weg staat. Milieustraat en groenstraat Haps gesloten Tweede Kerstdag, woensdag 26 december, zijn de milieustraat en groenstraat in Haps gesloten. U kunt hier de rest van de week wel gewoon terecht tijdens openingstijden. Ook maandag 24 december (vlak voor de Kerstdagen) en maandag 31 december (Oudjaarsdag) zijn de milieustraat en groenstraat in Haps gewoon geopend. De mi-

Meer informatie Voor alle informatie over afvalinzameling in het Land van Cuijk en Boekel kijkt u op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling: www.afval.rmb.nl. Alle verplaatste inzameldagen vindt u onder het kopjes Huis-aan-huis inzameling. U kunt voor vragen ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485-338352.

Openingstijden rondom de feestdagen Milieustraat Haps

Minimilieustraten

Maandag 24 december

13.00 – 17.00 uur

Zaterdag 22 december

9.00 – 13.00 uur

Dinsdag 25 december

GESLOTEN

Zaterdag 29 december

9.00 – 13.00 uur

Woensdag 26 december

GESLOTEN

Zaterdag 5 januari

9.00 – 13.00 uur

Donderdag 27 december

GESLOTEN

Vrijdag 28 december

9.00 – 16.30 uur

Zaterdag 29 december

9.00 – 15.00 uur

Zondag 30 december

GESLOTEN

Maandag 31 december

13.00 – 17.00 uur

Dinsdag 1 januari

GESLOTEN

Woensdag 2 januari

13.00 – 17.00 uur

Oud papier

Vrijdag 21 december en zaterdag 22 december wordt door JVC Cuijk oud papier ingezameld in Cuijk-Centrum. Vrijdagavond wordt daarvoor van 17.00 tot 20.00 uur een container geplaatst op het parkeerterrein aan de Zwaanstraat (achter het Arbeidsbureau). Op zaterdag kan het papier worden ingeleverd van 9.00 tot 16.00 uur.

Op zaterdag wordt, eveneens van 9.00 tot 16.00 uur een container geplaatst in Cuijk-Padbroek, op het parkeerterrein naast de at aan het Fazantenveld. V.V. SIOL Siol biedt vervolgens de mogelijkheid om uitsluitend gebundeld oud papier te bezorgen bij de container die is ge-

Vraag van de week In de rubriek Vraag van de Week geeft het Advies- en Informatiepunt Cuijk elke week antwoord op een vraag die men vaak krijgt. Bij het Advies en Informatiepunt kan iedereen gratis terecht voor advies of informatie over uitkeringen, toeslagen of belastingen. Ook bij vragen over wonen, zorg, onderwijs of welzijn of bij het invullen van formulieren kan men verder helpen. Het Advies en Informatiepunt Cuijk is onderdeel van het Regionaal Maatschappelijk Centrum Land van Cuijk. Vraag: Volgens het kabinet moeten we allemaal bezuinigen. Maar ik kan nu al bijna niet rondkomen. Waar kan ik hulp krijgen? Antwoord: Algemene informatie over ondersteuning bij ďŹ nanciĂŤle problemen kunt u vinden op de volgende sites op internet: t0Q XXXCFSFLFOVXSFDIUOM kan worden berekend welke aanspraken men kan maken op landelijke inkomensverruimende maatregelen. Sommige gemeenten geven via deze site extra informatie over de eigen gemeentelijke regelingen. tXXXSFHFMIVMQOMJTFFOEJHJUBMF wegwijzer van de overheid naar zorg, hulp en ďŹ nanciĂŤle steun voor gehandicapten, zieken en ouderen. t#JK XXXOJCVEOM LVOU V JOGPSmatie vinden over gemiddelde bestedingen. Dit is handig bij het opstellen van een begroting. Maar ook zijn er tips te vinden voor mensen met weinig inkomen op de site www.grijpjekansen.nl van het NIBUD.

plaatst bij het sportpark van v.v. Siol: elke maandag van 9.00 tot 20.30 uur elke woensdag van 17.30 tot 20.30 uur elke vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

t4PDJBMF VJUTMVJUJOH LBO PPL TBmenhangen met slechte taalbeheersing en analfabetisme (meer informatie bij de Stichting Lezen en Schrijven). t.JOJNBHF[JOOFO NFU TDIPPMgaande kinderen komen soms in aanmerking voor incidentele ďŹ nanciĂŤle steun via de Stichting Leergeld Nederland. t%F WPFETFMCBOLFO TUFMMFO XFkelijks voedselpakketten ter beschikking aan mensen met ďŹ nanciĂŤle problemen. Meer informatie en adressen kan men krijgen bij de Stichting Voedselbanken Nederland. . *Dit is algemene informatie waaraan geen rechten kunnen worden ontleend.

Meer weten? Kom dan naar het inloopspreekuur van het Advies- en Informatiepunt Cuijk op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Irenestraat 33b in Cuijk. Of bel tussen 9.00 en 10.00 uur (0485-316204) voor het maken van een afspraak. Voor meer informatie kijk op www.rmclvc.nl.

gifte bij de politie gedaan. Buiten openingstijden is de container gesloten. Het is niet toegestaan buiten openingstijden papier bij de container te plaatsen.

Afval wordt geweigerd. Indien afval wordt gestort wordt hiervan altijd aan-

OPENBARE BEKENDMAKINGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN WELSTANDSVERGADERING De Welstandscommissie adviseert de gemeente over het uiterlijk van gebouwen en bouwwerken. Bouwplannen worden beoordeeld tijdens de vergaderingen van deze commissie. De Welstandscommissie werkt in de gemeente Cuijk met een compacte commissie die elke oneven week vergadert op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur in het gemeentehuis van Cuijk of het stadhuis van Grave. De agenda voor de betreffende vergadering en de locatie waar de vergadering plaatsvindt is iedere donderdagochtend vanaf 9.00 uur in te zien bij de afdeling Publiekszaken, Wonen en Woonomgeving. Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met deze afdeling, tel. 0485 - 396743

Aanvraag omgevingsvergunning: Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: tKerkeveld 10 te Beers NB voor de activiteiten: - bouwen: het omvormen van een bestaande boerderij tot een groepsaccommodatie met 60 plaatsen - het brandveilig in gebruik nemen of gebruiken van een bouwwerk tKerkeveld 10 te Beers NB voor de activiteiten: - bouwen: het plaatsen van een propaantank - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan tHorn 3 te Haps voor de activiteit: - bouwen: het wijzigen van het reeds vergunde bouwplan W 2011-700 tKoebaksestraat 65 te Vianen NB voor de activiteit: - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan:

het uitbreiden van de woning tBeerseweg 45 te Cuijk voor de activiteit: - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan: het gebruik van de locatie voor evenementen tVorstendom 11 te Cuijk voor de activiteit: - kappen: het kappen van een Amerikaanse eik. Cuijk, 18 december 2012

gemeente Cuijk maken bekend dat zij de navolgende omgevingsvergunning hebben verzonden op 13 december 2012: tDe Messemaker 34 te Cuijk voor de activiteiten: - kappen: het kappen van een berk - uitvoeren van een werk of van werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan.

tVianenstraat 5 te Beers NB: - het slopen van de berging/stal tKerkenhuisweg 16 te Sint Agatha: - het slopen van een gebouw i.v.m. nieuwbouw tParallelweg 29 te Cuijk: tIFUWFSXJKEFSFOWBOBTCFTUIPVEFOE vloerzeil. Cuijk, 18 december 2012

Belanghebbenden kunnen tegen bovenstaande vergunningen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 10001, 5430 DA Cuijk. Tegelijkertijd met, of na indiening van het bezwaarschrift, kan voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Cuijk, 18 december 2012

Verleende omgevingsvergunning:

Geweigerde omgevingsvergunning:

Geaccepteerde sloopmeldingen:

Burgemeester en wethouders van de

Burgemeester en wethouders van de


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 18 december 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL gemeente Cuijk maken bekend dat zij de navolgende weigering omgevingsvergunning hebben verzonden:

ten van een bedrijf voor in- en verkoop van gebruikte auto’s aan de Korte Beijerd 3c te Cuijk.

tKalmoes 24 te Cuijk voor de activiteit: - bouwen: het plaatsen van een erfafscheiding.

U kunt de stukken bekijken

Belanghebbenden kunnen tegen bovenstaande vergunningen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na publicatiedatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 10001, 5430 DA Cuijk. Tegelijkertijd met, of na indiening van het bezwaarschrift, kan voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Cuijk, 18 december 2012

Rectificatie inzake Fraterstraat 3 te Cuijk In de editie van 11 december 2012 is per abuis aangegeven dat er op locatie Fraterstraat 3 te Cuijk een omgevingsvergunning is verleend voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit buiten het bouwvlak. Dit is onjuist. De omgevingsvergunning is verleend voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan voor het gebruik van het pand als studio door de Stichting Lokale Omroep. Hieronder treft u de juiste publicatie aan.

Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht heb-ben besloten de omgevingsvergunning voor het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 2 van de Wabo te verlenen voor: Voor:

Het tijdelijk afwijken van het bestemmingsplan voor het gebruik van de woning als studio voor de locale omroep Locatie: Fraterstraat 3 te Cuijk; Type: Integraal. Binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit kunnen alleen degenen die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerp van dit besluit en belanghebbenden die niet eerder een zienswijze hebben ingebracht, maar die dit niet valt te verwijten, een beroepschrift indienen bij de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA, ‘s-Hertogenbosch. Gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift, kan een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Hertogenbosch. Cuijk, 18 december 2012

MILIEU WET MILIEUBEHEER BEKENDMAKINGEN Voor inlichtingen kunt u terecht bij het cluster milieu telefoon 0485 396 778.

Melding artikel 8.40 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat het volgende bedrijf gegevens heeft ingediend waaruit blijkt dat er een type A-inrichting is gevestigd conform het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer van: t "VUPIBOEFM "CBSLBO WPPS IFU PQSJDI-

U kunt de melding en de daarbij behorende stukken bekijken vanaf woensdag 19 december 2012 tot woensdag 30 januari 2013 in het gemeentehuis tijdens de openingstijden. Cuijk, 18 december 2012

OVERIG Monumentale bomenlijst Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij op 11 december 2012 de herziene versie van de monumentale bomenlijst - die van 27 juni 2012 tot 11 juli 2012 ter inzage heeft gelegen - gewijzigd hebben vastgesteld. De wijzigingen die ten opzichte van de conceptlijst zijn aangebracht, kunt u vinden in het overzicht wijzigingen dat tezamen met de lijst met ingang van 19 december 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt in de leeskamer in het gemeentehuis. U kunt de lijst ook digitaal inzien op www. cuijk.nl via trefwoord ‘monumentale bomen’. Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan: - een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht; - een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht; - eenieder tegen de door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de conceptlijst; een beroep¬schrift indienen bij de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank, Postbus 90125, 5200 MA, ‘s-Her¬to¬gen¬bos¬ch. Gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift, kan een verzoek om voorlopi¬ge voorziening ingediend worden bij de voorzieningenrechter van de Recht¬bank, Postbus 90125, 5200 MA ‘s-Herto¬gen¬bosch. Cuijk, 18 december 2012

Verordening Winkeltijden Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij op 4 december 2012 op basis van artikel 7 lid 1 van de Verordening winkeltijden gemeente Cuijk 2012, ontheffing hebben verleent aan Albert Heijn, Smidstraat 70 te Cuijk, voor het openen van de winkel op zon- en feestdagen in 2013, van 10.00 tot 21.00 uur. Belanghebbenden kunnen tegen bovenstaande besluit op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 10001, 5430 DA Cuijk. Tegelijkertijd met of na indiening van het bezwaarschrift kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven Prins Clauslaan 60, 2595 AJ in Den Haag. Cuijk, 18 december 2012

Vergunning voor klein/middengroot evenement Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend dat zij vergunning voor een klein/middengroot evenement hebben verleend aan: t.JDIBFM 4IBMUPO 1SPEVDUJPO WPPS IFU houden van het evenement “Rabo Eindejaarsconcert” op donderdag 27 december 2012 in de Martinuskerk te Cuijk.

Voor nadere informatie over deze aanvraag kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, wonen en woonomgeving tel. 0485 396743. Cuijk, 18 december 2012

Besluit (huis)nummeraanduiding Burgemeester en wethouders van Cuijk; - gelet op artikel 108 van de Gemeentewet en artikel 3 van de Verordening naamgeving en adressering gemeente Cuijk 2010; - gelet op artikel 6 van de Wet basisregistraties adressen en gebouwen, die op 1 juli 2009 in werking is getreden, waarin gemeenten wordt opgedragen nummeraanduidingen toe te kennen aan op het grondgebied van de gemeente gelegen verblijfsobjecten, standplaatsen en ligplaatsen; besluit 1. tot het toekennen van de nummeraanduiding(en): Gildekamp 9 Cuijk 2. met ingang van 12 december 2012 overeenkomstig de bij dit besluit behorende situatietekening; dat aan deze beschikking geen andere rechten zijn te ontlenen dan het voeren van de aan te brengen nummeraanduiding. Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van de kennisgeving ingevolge artikel 6:4 juncto 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 10001, 5430 DA Cuijk onder vermelding van ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Indien u als belanghebbende bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ‘s- Hertogenbosch, postbus 90138, 5200 MA Den Bosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Cuijk, 18 december 2012

Beschikking tot het toekennen van nummeraanduidingen (huisnummerbeschikking) Op 7 december 2012 is besloten om m.b.t. de bouw van een zorgcomplex plaatselijk bekend Cantheelen Cuijk, de volgende nummeraanduiding(en) vast te stellen; Cantheelen 6 Cuijk Cantheelen 6 06 t/m 6 22 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 30 t/m 6 81 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 87 t/m 6 91 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 100 t/m 6 117 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 200 t/m 6 224 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 300 t/m 6 324 Cuijk (doorlopend) Cantheelen 6 400 t/m 6 417 Cuijk (doorlopend) Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van de kennisgeving ingevolge artikel 6:4 juncto 7:1

van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 10001, 5430 DA Cuijk onder vermelding van ‘bezwaar’. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Indien u als belanghebbende bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te ‘s- Hertogenbosch, postbus 90138, 5200 MA Den Bosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Cuijk, 18 december 2012

Bekendmaking belastingverordeningen Cuijk 2013 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk deelt mee dat de raad van de gemeente Cuijk op 17 december 2012 de navolgende belastingveror¬deningen heeft vastgesteld:

NAAM VERORDENING/SOORT BELASTING Nummer wijzigings-verordening/ aard van het besluit a. Legesverordening 2013 Nieuw b. Graf- en begrafenisrechten 2013Nieuw c. Hondenbelasting 2003 6e d.Scheepvaartrechten 2013 Nieuw e. Liggelden woonschepen Cuijk 1996 8e f. Marktgelden Cuijk 2013 Nieuw g. Parkeerbelastingverordening Cuijk 2013 Nieuw h. Brandweerrechten Cuijk 2002 Intrekking i. Verordening kwijtschelding Cuijk 2013 Nieuw j. Onroerende-zaakbelastingen Cuijk 2013 Nieuw k. Reclamebelastingverordening Cuijk 2013 Nieuw In deze verordeningen zijn alle nieuwe gemeentelijke belastingmaatregelen verwerkt die vanaf 1 januari 2013 gaan gelden. Hiertoe heeft de gemeenteraad op respectievelijk 8 november en 17 december 2012 besloten. De verordeningen treden in werking met ingang van de eerste dag na die van de bekendmaking. Geïnteresseerden kunnen de stukken gedurende twaalf weken inzien. Dat kan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis en de openbare bibliotheken Cuijk (Kaneelstraat 64), Haps (Raadhuisplein 11) en Beers (Grotestraat 16). De officiële bekendmaking van de belastingverordeningen heeft op de gebruikelijke wijze plaatsgevonden. Die heeft op 18 december 2012 plaatsgevonden door het opnemen van de besluiten in de alge¬meen verkrijgbare uitgave “Belastingverordeningen c.a. gemeente Cuijk”. De verordeningen zijn vanaf 19 december 2012 ook te raadplegen op www.cuijk.nl . Cuijk, 18 december 2012 Burgemeester en Wethouders van Cuijk, mr. R.P. Hoffmann mr. W.A.G. Hillenaar secretaris burgemeester


34

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Nieuwsblad

verschijnt ook gewoon rond de kerstdagen en voorafgaand aan oud en nieuw!

Gewijzigde deadlines Week 52: krant valt op maandag 24 december in de brievenbus

ALLE WINTERMODE DAMES - HEREN - KINDEREN

NU 20% TOT 50% AFGEPRIJSD Dames jacks en mantels Nu

Alle kindermode Nu

1/2 prijs

1/2 prijs

Modern/klassieke merken Heren modemerken Damesmode SETTER LADY* TWINLIFE* IT'S NOIZE ERFO OSCAR B

Redactie en advertenties uiterlijk donderdag 20 december voor 17.00 uur aanleveren.

GELCO SENSIA

Week 1:

N.E.D. Dames t-shirts en tuniekshirts

Nu

TOM TAILOR PETROL* NO-EXCESS**

Nu

1/2 prijs *uitgezonderd basisartikelen

1/2 prijs **alleen in Panningen en Boxmeer

Nu ook volop keuze in handschoenen, sjaals en mutsen

STUNT-KOOPJES

krant valt op maandag 31 december in de brievenbus. Redactie en advertenties uiterlijk donderdag 27 december voor 17.00 uur aanleveren.

34.95 Nu

14.-

OP=OP

SETTER

Dames blouses en blousejasjes 69.95 89.95 Nu

Dames/kinder t-shirts

Dames pullovers

Met print. 14.95 Nu

24.95 Nu

3.-

OP=OP

Gennep

Boxmeer

OP=OP

Venray

Panningen

14.10.-

Tijdens de opruiming mag u wel ruilen maar krijgt u geen geld terug


36

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

10% korting TIJDENS de KOOPZONDAG van 23 DECEMBER


ROMMELMARKTEN SAMBEEK 2012 EN 2013

DEELNEMERS GEVRAAGD Gezellige rommelmarkt op 23 december en 13 januari van 10.00 tot 16.00 uur in buurthuis de Elsenhof (achter de kerk van Sambeek)

Binnenkort ook in Wanroij op 16 december Wapen van Wanroij van 10.00 tot 16.00 uur Uit alle windstreken komen deelnemers en bezoekers voor deze gezellige dag vol Brabantse gemoedelijkheid. Divers aanbod - er zit altijd iets voor u bij - leuk om te snuffelen leuk om vanaf terrasje alles te bekijken entree €1,- (kinderen tot 12 jaar gratis) Toiletten aanwezig, snackwagen aanwezig en voldoende parkeergelegenheid!

WWW.KOFFERBAKVERKOOPBOXMEER.NL Komt u ook naar de gezelligste markt van de regio! Reserveren via 06 4881 6693. Wees er snel bij want vol = vol

IN ELKE WONING PAST EEN SVEA KEUKEN MN 

. LH V H Q YH UJ H OL

Handelsonderneming J. Kelders bv

IN 4 STAPPEN JOUW DROOMKEUKEN!

 3.978,Incl. apparatuur!

KALIX

 3.978,-

Je vindt precies wat bij je past, je kiest wat je wilt en krijgt wat je wenst.

OKTA

STAP 2. Front met metalen handgreep. STAP 3. Werkblad, spoelbak en kraan. STAP 4. Koelkast, gaskookplaat, combimagnetron en afzuigkap.

Svea Uden - Van der Wijst

 1.553, 0,-

 5.995,Incl. apparatuur!

 749,LUDVIG

 1.676,-

Bekijk nu het 4 stappenplan voor jouw droomkeuken online.

Wij betalen scherpe dagprijzen voor oude en afvalmetalen o.a. ijzer - koper - rvs - zink aluminium - lood - electrokabel en sloopmaterialen

COMPLEET!

Incl. apparatuur!

STAP 1. Kasten en plinten.

Wat je ook zoekt en welk budget je ook beschikbaar hebt. Nergens heb je zoveel vrijheid als bij Svea Keukens.

COMPLEET!

sveakeukens.nl

Energielaan 19, (Tegenover de Formido), Tel.: 0413-258507 Openingstijden: Ma: gesloten, Di - Do: 10:00 - 18:00, Vr: 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00.

*Vraag naar de voorwaarden.

Voorgemonteerde keukenkasten, dus makkelijk zelf plaatsen. Ook professionele montage mogelijk. 5 jaar garantie. Je wordt door de ondernemer zelf geholpen, één aanspreekpunt. Topkwaliteit keukens. Direct de laagste prijs op tafel. Wij maken een 3D tekening. Wij verzorgen je installatietekening. Wij bezorgen de keuken gratis thuis.

Aanleveradres: Kleine Broekstraat 20 5831 AP Boxmeer Ma. t/m vr. 8.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur Tel. (0485) 57 14 16 www.kelders-boxmeer.com

2E KERSTDAG EN ZONDAG 30 DECEMBER OPEN! Nieuwsblad

verschijnt ook gewoon rond de kerstdagen en voorafgaand aan oud en nieuw!

Gewijzigde deadlines Week 52: krant valt op maandag 24 december in de brievenbus Redactie en advertenties uiterlijk donderdag 20 december voor 17.00 uur aanleveren.

Week 1: krant valt op maandag 31 december in de brievenbus. Redactie en advertenties uiterlijk donderdag 27 december voor 17.00 uur aanleveren.


44

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

NL lder op ACTION. Kijk voor de fo

K E R ST KERST LED

RVS

COL MET SJAALTJE

diverse uitvoeringen incl. batterijen hoogte 6 cm

perfecte kwaliteit

diverse kleuren maten S-XL

ENGEL GLASBAL

BESTEK SET

DAMES SHIRT

16 - DE LIG LED DECO ENGEL incl. batterijen hoogte 10 cm

0.79

DVD

0.59

SPEEL FILM diverse toptitels o.a. Alles is Liefde, 50/50, Brothers, The American, Julie & Julia en The Social Network

Elders 5.99 9.95

3-LAAGS

4.95

Elders 7.99 8.99

EAU DE PARFUM

KERST

diverse topgeuren in geschenkverpakking voor hem of haar 100 ml

diverse figuren deco polystone

GIFT BOX

4.99

SNEEUW BOL

2.99 1.99 0.89 kerststal SNEEUW BOL

1.19

KERST SERVETTEN fraaie kerstkleuren 33x33 cm 20 stuks

Elders 7.95 9.95

FRAAIE

UITZOEKEN

Hollandse topkwaliteit voor rode wijn 50 cl of witte wijn 38 cl

1x200 cm, 2,5x200 cm of 2,5x300 cm

WIJN GLAZEN

DECO LINT

4 S TU K S

Elders 0.79 0.99

0.49 2.99 0.48 Elders 5.95 7.95

Elders 1.19 1.49

Kijk voor winkeladressen en overige


45

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

v e rra sse n d v oll e d i g v e rba z e n d v oord e li g

PUNTZAK

SET/10

MAGIC

groot assortiment leuk voor de kids!

luxe uitvoering diverse maten en designs incl. enveloppen

vlek- en vochtafstotend damast-look polyester 210x150 cm

PARTY KERST VUURWERK KAARTEN !

O P= O P !

2.99

ijsfonteinen set/5, sterretjes set/80 of morning glory set/24,

0.79

Elders 1.29 3.49

CHEFS TORCH

CRACKLE OF

zwart of wit

diverse kleuren cracked set: base coat, crackle coat en top coat magnetische set: 2 stuks nagellak met magneet

0.69

Wicker PLACEMAT kunststof 45x30 cm

0.79

TWISTER

CREME BRULEE MAGNETISCHE USB BRANDER NAGELLAK STICK

Elders 6.95 8.95

3.99

Elders 2.29 3.49

PORSELEIN

SKI

wit of zilver hoogte 39 cm

heren/dames/kinder diverse kleuren maten XXS-XL

USB 2.0 - 16 GB ultra high speed

1.19 7.49

SILVER PLATED HAND KANDELAAR SCHOENEN

Elders 6.95 8.95

5.49

Elders 8.99 14.99

BLINQ VAATWAS

MACHINE REINIGER verwijdert geuren, kalk- en vuilresten met één enkele spoelbeurt 2x250 ml

3.98 2.29 1.29 Elders 5.99 6.99

Blinq VAATWAS VERFRISSERS SET/2

0.78

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 16-12 t/m za. 22-12

K N A L PR IJ S

TAFEL KLEED


46

ADVERTENTIE

Realisatie pgcommunicatie.nl

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

met ruim 600 GRATIS parkeerplaatsen Aan de A73 Openingstijden: Ma. t/m vrij. 9.30 - 21.00 uur Zaterdag 9.00 - 18.00 uur Elke zondag open 11.00 - 17.00 uur Witveldweg 100, 5961 ND Horst, Tel. 077-3999333 www.interchalet.nl

Dobbelactie op alle isolatiematerialen Zoals steenwol, glaswol, tempex etc.

TOT WEL 30% KORTING!*

Nu 25% KORTING op MDF

65

17.

Afm. 122x244 cm. Dikte 18 mm. Nu voor

*Vraag in de winkel naar de actie voorwaarden.

per plaat

25%

KORTING

ERG GESCHIKT Ook leverbaar in dikte VOOR INTERIEUR 6, 9, 12, 16, 18 en 30 mm. TIMMERWERKEN

Wij werken aan een nieuwe showroom

KERSTKNALLER! Aluminium A luminium vouwladder vouwladder

Grandioze uitverkoop KORTINGEN TOT 50%

TTee ggebruiken ebbruiken aals ls steiger, steiger, lladder adder en en trap. trap. Erg Erg geschikt geschikt vvoor oor binnen binnen eenn bbuitengebruik. uitengebruik.

ProďŹ teer nu!

GRATIS G RATIS TTWEE WEE M METALEN ETALEN BORDESPLATEN! BORDESPLATEN! 00 Van 139. Van 139.00 voor voor

00

89.

     

  

Prijzen zijn exclusief eventuele verwijderingsbijdrage. Actie-artikelen zijn geldig -tenzij anders aangegeven- t/m 6 januari 2013 en zolang de voorraad strekt. Afbeeldingen kunnen afwijken, druk- en/of zetfouten voorbehouden.


Slaapkamers In de showroom hebben wij verschillende bedden staan. Voor iedereen kunnen wij een passend bed leveren. Ook kledingkasten kunnen op maat gemaakt worden naar uw wensen, in verschillende kleuren en houtsoorten.

Relaxfauteuils s'ROTECOLLECTIEOPVOORRAAD s/PMAATGEMAAKT s)NSTOFOFLEDER s(ANDBEDIENDOFELEKTRISCH

Kom kijken in onze showroom

s-OGELIJKMETSTA OPHULP s'RATISBEZORGD s6ERSCHILLENDEAANBIEDINGEN

ma t/m do 9.30 - 18.0 vrijdag 9.30 - 21.00 zaterdag 9.30 - 17.00 Op afspraak ook ‘s avonds

Volkelseweg 38, 5427 RB Boekel - tel. 0492 - 322345 - fax 0492-322467 - www.johnvangerwen.nl - info@johnvangerwen.nl   

UW SPECIALIST OP HET GEBIED VAN: 60.$3#%0%-4!-'!0!'%%- bedrijfsdeuren 6,.-2!'%.-$%0(.3$%-1%04)#%e

 

Afm:

2500 x212 5 Inclu mm (bxh) w it sief * ele ktr. b edien +2h ing andz ende rs * 21% BTW

6 (0413) 21 38 49 - 06 - 53 41 09 51 Bussele 22 - 5469 DT Erp Openingstijden: ma. t/m vr. van 09.00 - 12.00 uur en 13.30 - 17.00 uur zaterdag van 09.00 - 15.00 uur website: www.verbegaragedeuren.nl

2E KERSTDAG EN ZO. 30 DEC. OPEN!

Greeploos design

Composiet werkblad

*&-&,&5,&/ /3".&/7&2,*/(.&4*&-& )&&'42"/%07&&2&&/ /*&571"2"%&1""2%+&""/)&4 "33024*.&/440&(&60&(%

Elke zaterdag van 11.00 – 15.00 uur

MEUBEL KOOPJESHAL HOOGENHOFF in Mill, Karstraat 31, Tel. 0485-451312 o.a. eethoeken, kasten, losse fauteuils, tafels, stoelen, lampen enz. Veel woonaccessoires DOE EEN BOD! Regelmatig nieuwe aanvoer WAANZINNIGE MEUBELKOOPJES

WEG = PECH

Inclusief composiet werkblad en Miele apparatuur: $0.#*."(/&420/("3,00,1-""4 "'95*(,"1,0&-,"34&/ 6""47"33&2

Incl. 5 Miele apparaten Hoogglans front

7.900,-

XXXCPEZNPUJPOOM

Vakkundige montage voor slechts 650,-*

Eigenaar Ivo van der Wijst staat met zijn team klaar voor u. Kom uzelf overtuigen! Gelukkige keukenbezitters ervaren: : ""260--&%*(&("2"/4*& :--&36"/"4049-&*%*/(7&2,&-&,42"-00%(*&4&27&2, 345$7&2,#&4&(&-&/6&27*+%&2&/05%&,&5,&/ :013&26*$&60024*+%&/3&//"%&.0/4"(& :01&/#*+%&&*(&/""2 :&34&12*+3,7"-*4&*46&2)05%*/( : &2,&/% * 2""(/""2%&60027""2%&/

2"/%0&5,&/3 Van der Wijst

2,&/%%&"-&26"/

-5$)4002%  !%&/ 4&-  

(2"/%05%&//-

(2"/%0/-

&-&.""-.*+/3."", 002&8$-53*&6&"$4*&36*/%0/300,01"$&#00,

Cursus Mindfulness Mediteren in Gennep. Opdinsdag8januarienopdonderdag10januaristart decursusMindfulnessMediteren.Gedurende10weken : PenHademhalingstechnieken B wordendiversemeditatieaangereikt,waarbij jeeen basishouding . F E J U B U J F vanloslaten, geduld, acceptatie en mildheid aanleert. www.body-motion.nl . J O EMinette G V M OJacobs F T 06-16674370 T


Zes verschillende landen tijdens lustrum minitoernooi in Sint Anthonis

Volleybaltoernooi voor mini’s SINT ANTHONIS - Het succesvolle internationale minivolleybaltoernooi wordt dit jaar voor de vijfde maal op de vaste datum 28 december gehouden in de Activiahal. Deze keer neemt er een recordaantal nationaliteiten deel. Teams uit Tsjechië, Roemenië, Luxemburg, Duitsland, België en Nederland zullen met elkaar de strijd aanbinden in drie categorieën. Om het internationale aspect nog meer cachet te geven, geeft ex-international Janneke van Tienen het officiële startsein voor het toernooi op vrijdagochtend 28 december om 10.30 uur. Janneke van Tienen is afkomstig uit Mill en speelde van 1994 tot 1997 bij Activia. Daarna nam haar carrière een vlucht en speelde ze jarenlang in het Nederlandse team als libero, waarmee ze dit jaar is gestopt. Ongetwijfeld heeft zij na de vlaggenparade een spectaculaire, ludieke

51

SPORT

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

opening van het toernooi in petto. Om 10.30 uur barst het volleybalgeweld los en dat zal duren tot 17.00 uur wanneer de finales zijn gespeeld. Dan wordt ook de Adrie Noij wisselbokaal weer uitgereikt aan het team dat het beste de principes van het (cmv) minivolleybal heeft nageleefd tijdens dit toernooi. Op niveau 6 spelen de meisjes en jongens aparte competities; op niveau 5 wordt een semi-gemengde competitie gespeeld. Veel van de buitenlandse teams worden op donderdag al ontvangen; zij spelen ’s avonds een oefentoernooitje en overnachten in de blokhut. Tot deze buitenlandse teams behoren CS ADEP uit Roemenië, PVK Olymp Praag uit Tsjechië, Steinfort uit Luxemburg, Association Interprovenciale Francophone, VDK Gent en Wegi Volley uit België en Moerser SC uit Duitsland. Uit Nederland staan daar dan tegenover o.a. Dinto uit Warmenhuizen,

Noud Janssen nieuwe trainer vv Holthees HOLTHEES - De selectie van zesdeklasser Holthees staat volgend seizoen onder de hoede van trainer Noud Janssen uit Venray.

Minivolleybaltoernooi. Voormalig Activia-speelster in oudinternational Janneke van Tienen opent vrijdag 28 december het internationale Minbivolleybaltoernooi in Sint Anthonis. Devoc uit Delden, PrimaDonnaKaas Volleybalschool en Taurus uit Houten, naast diverse clubs uit deze om-

geving en natuurlijk Somas Activia zelf. Meer informatie op www.activia.tv/internationaal-minitoernooi

Ex-voetbalprof van het Maastrichtse MVV bracht in het recente verleden het Overloonse SSS’18 van de vierde naar de tweede klasse. Momenteel is hij trainer van vierdeklasser Ysselsteyn. De komst van de nieuwe trainer werd in Holthees naar buiten gebracht zonder dat oefenmeester Twan Bloemen op de hoogte was. De, over de miscommunicatie, verbolgen Bloemen stapte onmiddellijk op. Ook tweedeklasser SSS’18, waar Math Aerts aan zijn laatste seizoen bezig is, heeft een nieuwe trainer gepresenteerd. Ales Jurcik, oud-keeper bij SSS, volgt Aerts komend seizoen op. De Tsjech is nu trainer bij de reserves van hoofdklasser SV Venray. Meerlonaar Jeroen Denissen wordt volgend seizoen dde trainer van de Velpse

zesdeklasser SCV’58. Hij volgt Leo Janssen. Vierdeklasser Hapse Boys verlengde het contract met Paul Cuppen met tenminste één seizoen. Ook koploper in 4H, SV Milsbeek verlengde het contract met trainer Wilfred Schoonderbeek uit Groesbeek. Ook zijn assistenten Wilko Mans en Maarten Smulders en keeperstrainer Jan Schipper tekenden bij. Het Boxmeerse Olympia’18 zoekt een nieuwe hoofdtrainer voor het volgende seizoen. Het clubbestuur ziet in huidig trainer Danny Claassen een geschikte kandidaat voor de functie van hoofd jeugdopleidingen. De oefenmeester beraadt zich over dat aanbod. Gravenaar Rein Bonimbie en assistent Patrick Nabuurs hennen komend seizoen opnieuw de selectie van vijfdeklasser Estria uit Escharen onder hun hoede. Topklasser JVC Cuijk wordt na de zomer opnieuw geleid door technisch directeur Hans Kraaij jr. en trainer Piet de Kruif.

Modderballet in Groesbeek Flamingo’s stunt niet Matig Spes wint toch GENNEP - De volleybalsters van de Gennepse Topdivisionist Flamingo’s hebben tegen Set Up uit Ootmarsum niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. Wel snoepten de dames van trainer Arjen Schimmel de koploopsters een set af. Set Up won in vier sets met 1-3.

GROESBEEK - De negende Cerberus Crossduathlon in Groesbeek is zondag een ware uitputtingsslag geworden. Ongeveer 300 atleten gingen van start op het parcours, dat volgend jaar het decor is voor het Nederlands Kampioenschap. Het dan jubilerende Cerberus is gastheer van het NK in 2012. De wedstrijd trok atleten uit het gehele land, waaronder vele toppers. Zij maakten er een spannende wedstrijd van over 6.50 km lopen, 21 m mountainbiken en 3.25 km lopen. Winnaar werd Joost Christiaans (Renkum), in 1.41.24. Carlos Baltus (Nijmegen), zat daar weer 16 seconden achter. Bij de dames ging de hoofdprijs naar Riikka VreeswijkKelja uit Gorinchem, in 2.03.03. Voor meer informatie kijk ook op www.tvcerberus.nl.

In sporthal Pica Mare liep Zinzi Echteld voor aanvang een snijwond aan haar vinger op. Toch kon zij aan het duel beginnen. De bezoeksters pakten de eerste set met 22-25. In een spannende tweede set trok Flamingo’s uiteindelijk met 28-26 aan het langste eind. De setwinst werd groots gevierd maar de koek bleek daarmee op voor de Roze Vogols. Met 15-25 en 13-25 toonde Set Up’68 zich een waardige koploper.

Flamingo’s komt zaterdag nog een keer in actie. In Gennep bindt het de strijd aan met Donitas uit Groningen. Achilles In Haps kon Havoc dames geen vuist maken tegen Mikro Electro uit Roosendaal. De West-Brabantse nummer zeven uit de tweede divisie zegevierde na setstanden 17-25, 25-22, 18-25 en 16-25 met 1-3. Door dit resultaat bleef de ploeg van trainer Peter Stoffels tiende in de tweede divisie. Zaterdag ontmoet nummer elf Triade. Een belangrijk duel met het oog op lijfsbehoud in deze klasse. In de derde divisie behaalden de vrouwen van Beugense Achilles een 3-2 overwinning op Hajra in Eindhoven. De setstanden waren 22-25, 25-21, 15-25, 25-14 en 16-18.

Voetbaluitslagen 15 en 16 december HBV scoort niet meer Vitesse’08 5-DSV 4 afg.

Topklasse Hollandia-Achilles’29 0-4 ADO’20-HSC’21 3-3 Gemert-EVV 0-0 VVSB-HBS 2-0

Reserve 4e klasse J Juliana 3-Vitesse’08 3 afg.

Hoofdklasse B Goes-Blauw Geel’38 2-1

Reserve 4e klasse P GVV’547 3-DAW 4 afg.

2e klasse H ZSV-DESO afg. Margriet-Prinses Irene afg.

Reserve 5e klasse 517 DSV 3-JVC Cuijk 5 afg.

Reserve 6e klasse 633 Astrantia 3-Excellent 4 4-10 GVV’57 4-Constantia 4 afg. Estria 5-De Zwaluw 6 1-2

Reserve 5e klasse 518 Hapse Boys 4-Volharding 5 2-3 SIOL 3-Constantia 3 afg. Achates 3-VIOS’38 2 af. Vitesse’08 4-De Zwaluw 3 afg.

Reserve 6e klasse 634 Achates 6-GVV’57 5 afg. SCV’58 3-FC Uden 9 7-3 Juliana 5-De Zwaluw 6 afg. VCA 4-SES 4 afg.

6e klasse E SIOL-VIOS’38 afg.

Reserve 5e klasse 519 SC St. Hubert 2-Juliana 4 afg. Hapse Boys 5-HBV 2 5-0 SCV’58 2-JVC Cuijk 6 8-0

Reserve 6e klasse 635 SES 5-Estria 6 uitg. Hapse Boys 6-Juliana 6 2-2

Reserve 1e klasse B Prinses Irene 2-JVC Cuijk 2 0-8

Reserve 6e klasse 628 SSS’18 4-Oostrum 4 afg.

Reserve 3e klasse G Prinses Irene 3-JVC Cuijk 3 2-1

Reserve 6e klasse 630 Resia 3-SSS’18 7 afg.

Reserve 3e klasse H SES 2-Volkel 2 afg. Herpinia 2-Vitesse’08 2 5-3

Reserve 6e klasse 631 Volharding 7-Milsbeek 4 3-5 SSS’18 5-Achates 4 afg.

3e klasse D Vitesse’08-Achates afg. 4e klasse H HBV-Cito 1-2 SES-Stormvogels’28 1-4

Reserve 4e klasse K SSS’18 3-Constantia 2 afg.

Reserve 6e klasse 632 SSS´18 6-DSV 5 afg. Astrantia 2-Milsbeek 5 0-2 Vianen V. 3-Olympia’18 6 uitg.

Reserve 6e klasse 644 Menos 2-Fiducia 3 1-1 Reserve 6e klasse 645 Hapse Boys 7-Odiliapeel 5 0-7 Reserve 6e klasse 657 FC de Rakt 5-De Willy’s 3 2-2 Reserve 6e klasse 6V2 Hapse Boys 8-UDI’19 18 8-1

SES 6-Herpinia 6 1-10 JVC Cuijk 9-Astrantia 4 4-0

Bekervoetbal reserveteams SES 3-Margriet 7 7-4

Vrouwenvoetbal

3e klasse F SSS’18 2 vr-Venray 2 vr afg. 5e klasse E SES vr-De Willy’s 2 vr afg. Resia vr-Hapse Boys vr 4-2 Volharding vr-SCV’58 vr 3-4 De Willy’s 2 vr-HRC’27 vr uitg. 6e klasse H Excellent 2 vr-Milsbeek vr 2-2 Achates vr-Montagnards vr afg. 6e klasse I DAW 3 vr-SES 2 vr 2-1 Bekervoetbal SSS’18 vr-Beerse Boys vr afg.

BEERS - Vierdeklasser HBV uit Beers is er zondag niet in geslaagd de achterstand tegen Cito ongedaan te maken. Het duel werd op 14 oktober na ongeregeldheden in de 86e minuut gestaakt. Cito leide toen met 1-2. In vier minuten scoorde HBV niet meer, zodat de stand 1-2 bleef. HBV blijft laatste in de vierde klasse H. In Langenboom speelden SES en Stormvogels de tweede helft uit. Het duel werd op zondag 2 december gestaakt na een blessure bij scheidsrechter Teunisz. De gasten vergrootten de voorsprong tot 1-4.

MILSBEEK - In de Topklasse van het dameskorfbal pakte het slordig en traag spelende Spes een 11-17 overwinning op Altior uit Heeswijk . Omdat concurrent Korfrakkers gelijkspeelde tegen Be Quick, zijn de Milsbeekse dames weer koploper. Het kwalitatief sterkere Spes speelde niet groots, maar had geen kind aan Altior. De 11-17 overwinning was daarom verdiend. In de hoofdklasse hielden de Wilbertoordse De Wilma’s en Prinses Irene

elkaar in evenwicht. De Wilma’s leektde winst te grijpen maar moest in de slotfase toch het Nistelrodense Irene naast zich dulden: 11-11. De Middelaarse Overgandsklasser Astrantia ging in een wedstrijd met een hoog tempo onderuit tegen SVOC uit Castenray en Oirlo. In de laatste tien minuten ging Astrantia met 10-13 de bietenbrug op. In de eerste klasse maakte VIOS uit Ottersum korte metten met Eendracht uit Mook. De koploopsters verpulverden Eendracht met maar liefst 17-3.

Winst matte dames MHV’81 MILL - In de laatste thuiswedstrijd van het jaar hebben de handbalsters van MHV’81 hekkensluiter Ventura uit Schiedam verslagen. In een matte vertoning wonnen de Millse tweede divisionisten met 29-21. MHV’81 opende fel. De gasten uit Schiedam konden het tempo niet bijbenen. Als gevolg van de vele breaks nam MHV’81 al snel

een 9-3 voorsprong. Door slordigheden konden de bezoeksters voor rust terugkomen tot 14-10 . Na de pauze speelde MHV’81 rommelig. Desondanks bouwden de Millse dames de voorsprong uit naar 29-21. Na de overwinning bezet MHV’81 de derde plaats in de tweede divisie. Na het kerstreces hervat MHV de competitie op 6 januari met een uitwedstrijd tegen koploper United uit Breda.

Mat. Ondanks mat spel wisten de Millse handbalvrouwen hun wedstrijd tegen Ventura te winnen.


52

ADVERTENTIE

Per stuk: 6 stuks: 12 stuks: 24 stuks:

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

€ 4,95 € 22,50 € 37,50 € 67,50

KLAAR VOOR DE WINTER Cv-ketels r Zonnepanelen r Badkamers Airco-installaties r Elektrawerkzaamheden Alle topmerken leverbaar: Vaillant r Remeha r Nefit r Intergas r Atag Vanaf € 25,- per maand huurt u al een ketel, inclusief onderhoud, storingsdienst en service.

Advocaten voor iedereen Arbeidsrecht Consumentenrecht Huurrecht Incasso Letselschade

ACTIE!!!

Ondernemingsrecht Onroerend goed recht Personen- en familierecht Strafrecht

Gratis spreekuur donderdag van 16.30 uur tot 17.30 uur

REMMEN & SPIERTZ A D V O C AT E N Akkerdistel 2 5831 PJ Boxmeer Telefoon 0485-581800

Tel.: 0485-321654 r Mob. 06-20540892 www.Fa-Tech.nl

www.remmenspiertz.nl


SPORT

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Boxmeerse Heerlenaar Willem Mütze loopt 1212e marathon

‘Hardlopen blijft een feestje’ BOXMEER - Zuid-Limburger Willem Mütze (56) liep vorige week woensdag, 12-12-’12, zijn 1212ste marathon. Vanaf het thuishonk van Baseballclub Keystone Stealers in Boxmeer werd die memorabele loop een waar feestje. “Ik loop altijd voor mijn plezier”, zegt de ultra- en multiloper, die op de wereldranglijst met mensen die meer dan 300 marathons liepen, de zevende plaats bezet. Na de jaarwisseling stijgt Mütze een plaats. “Nummer zes is eerder dit jaar gestopt, en ik neem zijn plaats straks in”, zegt de man die als keeper van SC eerlen en hewt Heerlense Helios aanvankelijk een broertje dood had, “mijn toenmalige trainer zei eens dat ik bij een Coopertest (een conditietest over 12 minuten, red) voorop moest lopen. Na vijf minuten haakte ik af. Ik liet dat niet op me zitten en ben vervolgens gaan hardlopen. Dat betekende wel het eind van mijn voetbalcarriëre. ”

Mijlpaal. Willem Mütze (voorgrond) met in zijn kielzog de collegalopers op de eerste meters van de 1212e marathon. ( foto: De Maas Driehoek) Mijlpalen De 1.97 meter lange Willem Mütze bleek een meer dan verdienstelijk loper. “Ik liep marathons in 2 uur en 40 minuten. Tegenwoordig vind ik de eindtijd niet meer belangrijk. Ik geniet van iedere loop die ik maak. De rust en de natuur vind ik geweldig.” Inmiddels staat Mützes tel-

ler op 1212 officieel geregistreerde lopen. “Iedere loop wordt aangemeld. Tegenwoordig lopen we veel met GPS-systemen”, zegt Limburger Mütze, die in Noord Brabant ook zijn draai vindt. “Ik loop hier met maatjes Jan Nabuurs en Theo Kuijpers.” Bij zijn 1000e werd hij in Heerlen benoemd tot Lid in de Orde

van Oranje Nassau. Vorige week woensdag hebben een nieuwe mijlpaal gevierd”, zegt hij. Waar de teller en hijzelf stopt weet de multiloper niet. “Ik hoop nog heel veel te kunnen lopen en daarbij wil ik anderen stimuleren in mijn voetsporen te treden.” Voor meer informatie zie www.funrunner.nl.

Veldtoertocht TC De Tweewielers

GRAVE - De Graafse RTC De Gouden Leeuw gaat het nieuwe jaar, op zondag 6 januari van start met de Goed begin tocht. Er kan gekozen worden uit afstanden van 35, 45 en 55 km. De routes voeren vanaf Escharen-Grave richting Zeelandse bossen. Inschrijven (met Scan & Go) is mogelijk tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf het clubhuis van SV Estria aan de Kranenhofscheweg in Escharen. Info: www.rtcdegoudenleeuw.nl.

GASSEL - Op een schitterend parcours in de bossen van Gassel, Mill en Langenboom wordt op zondag 30 december de Veldtoertocht voor beginnende en geoefende mountainbikers verreden. De tocht, staat onder auspiciën van de NTFU en wordt georganiseerd door Toerclub De Tweewielers uit Gassel. Deelnemers kunnen kiezen uit een rit van ongeveer 25 km en een van ongeveer 40 kilometer. De start en finish zijn bij ‘de Viersprong’, in Gassel. Inschrijven is mogelijk tussen 9.00 en 10.00 uur. Bij terugkomst is er gelegenheid om de fiets te reinigen. Voor meer informatie over de veldtoertocht bel Sander Dijkink, telefoon (0486) 85 11 18.

Internationaal Youth Tournament basketballers Akros Boxmeer

Dit internationale toernooi wordt georganiseerd door basketbalvereniging Akros in Boxmeer en is bedoeld voor jeugdleden (6 tot 20 jaar) van basketbalclubs uit beide landen. Het toernooi kwam mede tot stand dankzij een Europese subsidie uit het Euregio-programma. Idee Het idee voor het toernooi ontstond enige tijd geleden toen de jeugdteams van BCB Akros oefenwedstrijden speelden tegen de teams van de Xanten Romans uit Duitsland. Rainer Amende, hoofdcoach en trainer van Xanten Ro-

GENNEP - De Kerstloop van SV Vitesse’08 is een van de sportieve tradities tijdens Kerstmis. Op tweede kerstdag 26 december strekken hardloopliefhebbers de benen tijdens de 33e Kerstloop op en rond sportpark De Heijkuul in Gennep. Voor de jeugd zijn er afstanden van 750, 1450 en 2200 meter, die gelopen worden rond de sportvelden op De Heijkuul. De overige deelnemers hebben de keuze uit de 5.900 en 10.000 meter. Voor deze afstanden zijn parcoursen uitgezet in het Heijense Bos. Ook wandelaars kunnen uit de voeten op de tocht van 5 kilometer. De start en finish van alle afstanden is op De He-

‘Goed begin tocht’ De Gouden Leeuw

BOXMEER – Maar liefst 32 basketbalteams uit Nederland en Duitsland ontmoeten elkaar op 29 en 30 december in ‘tHoogkoor in Boxmeer tijdens het Akros Youth Tournament (AYT).

53 Kerstloop Vitesse’08

mans hierover: ‘Wij waren vooral op zoek naar teams waartegen we konden spelen zonder dat we helemaal naar Keulen of nog verder moeten. In AKROS vonden we een perfecte partner.’ Vrijwilligerswerk ‘Al jaren is het een probleem om toernooien voor basketbal te organiseren’, zegt een woordvoerder van de Activiteitencommissie van AKROS. ‘We krijgen het geld en de vrijwilligers moeizaam bij elkaar en er melden zich te weinig teams aan voor een dergelijk toernooi.’ Basketbal is zowel in Nederland als in Duitsland afhankelijk van vrijwilligers die elke week trainingen verzorgen en daarnaast veel weekenden besteden aan het begeleiden van de jeugd. Een toernooi vormt daarbij een extra werkbelasting. Om de drempel voor deelname te verlagen,

kiest AKROS ervoor de bezoekende teams zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. AKROS verzorgt de volledige organisatie, administratieve afhandeling en jurering en zorgt ook voor de scheidsrechters. De tegenstanders hoeven alleen maar te komen spelen. Speelschema Het (voorlopige) speelschema ziet er als volgt uit. Zaterdag 29 december: 10.00-13.00 uur: U10 (kinderen onder 10 jaar) en jongens U12. 13.30-17.00 uur: jongens U14 en jongens U16

Zondag vur Kerst in Wanroij WANROIJ - Tour en Wielerclub Oost-Brabant houdt op de ‘zondag vur Kerst’, een veldtoertocht door de omgeving van Wanroij. De route voert vanuit Wanroij door het bosgebied van Landhorst, Oploo, Sint Anthonis en Mill. Start en finish zijn in Wanroij bij grand café Het Raadhuis. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 35, 45 en, voor de liefhebbers, 55 kilometer. De routes zijn volledig bewegwijzerd. Deelnamekosten zijn 4,50 euro. Met pas NTFU 3,50 euro.

ijkuul. Het startschot voor de 750 meter (jeugd t/m 10 jaar) valt om 11.00 uur. De 1450 meter (jeugd t/m 14 jaar) start om 11.10 uur. De 2200 meter ((15 ten 16 jaar) begint om 11.20 uur. De trimloop over 5.900 meter begint om 11.35 uur, de 10.000 meter om 12.15 uur. Deelnemen aan de wandeltocht kan vanaf 11.30 uur. De Kerstloop is een wedstrijd uit de Run Competitie Land van Cuijk en Maasduinen. Voor de winnaars op de langste afstanden staat de Autocentrum Cup Cuijk Trofee klaar. Inschrijven voor de diverse afstandenkan nu al via www.inschrijven.nl. Voor meer informatie bel (0485) 57 45 75 of zie www.vitesse08.nl.

Olympia’s Oliebollen Omloop BOXMEER - De Boxmeerse voetbalvereniging Olympia’18 houdt, samen met AV Olympus en SV Vitesse’08, op zondag 6 januari de 32e editie van de Oliebollen Omloop. Het hardloopevenement vindt plaats op en rond het sportpark van Olympia’18. Het loopspektakel, dat deel uitmaakt van de Run Competitie, begint om 10.00 uur met de 1 km. Om 10.15 uur vertrekt de 2½ km. De 5 km mag om 10.45 uur van

start. Het startschot voor het Koningsnummer (10 km) wordt om 11.30 uur gelost. Deelnemers aan de 10 km lopen 4 ronden door het fraaie Brestbossch. Voorinschrijven is tot en met 3 januari voor iedereen mogelijk via www.olympia18.nl en www.inschrijven.nl. Ook op zaterdag 5 januari (13.00-16.00 uur) en zondag (tot 30 minuten voor iedere start) kan ingeschreven worden. Meer informatie op (0485) 36 23 48 of 06 12 46 83 96 of e-mail info@olympia18.nl.

Cyclocrossers draaien in Oploo warm voor NK OPLOO - Op het crossterrein Duivenbos in Oploo wordt zondag 23 december voor de 17e keer de wielercross gehouden. De wedstrijd met alle jeugdcategorieën van de KNWU is voor de wielerjeugd de laatste kans zich voor te bereiden op het Nederlands Kampioenschap dat op 25 en 26 januari in Moergestel verreden wordt. De cross in Oploo heeft de afgelopen jaren een stevige plaats op de nationale

wielerkalender gekregen. Renners uit het hele land trekken naar Oploo om een paar rondjes door de modder te mogen crossen. Stichting Wielersport is andermaal te gast op het crossterrein van Duivenbos. Op het prachtige parcours van de motorclub zullen ruim 100 renners, verdeeld over 7 categorieën strijden voor een podiumplaats in Oploo. De wedstrijden op circuit Duivenbos beginnen zondag om 11.00 uur. De entree is gratis

Cyclocross. Op circuit Duivenbos in Oploo draaien de jeugdrenners zondag hun rondjes als warming up voor het NK .

Zondag 30 december: 10.00-13.00 uur: meisjes U12 en U16 13.00-17.00 uur: jongens U18 en jongens U20 Meer informatie over het Akros Youth Tournament op www.akrosboxmeer.nl.

Voor meer informatie zie www.samenloopvoorhoop.nl/gennep


60

GEMEENTE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Dinsdag 18 december 2012

I N F O R M AT I E P A G I N A Gemeentehuis: Raadhuisplein 6, Mook, Postbus 200, 6585 ZK Mook, Tel.024 - 696 91 11, Fax 024 - 696 19 39, E-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl Openingstijden: ma. t/m vr. 09.00 - 12.30 uur, wo. 14.00 - 17.00 uur en volgens afspraak. Avondopenstelling loket burgerzaken: do. 17.00 - 19.00 uur. Spreekuur politie in het gemeentehuis op donderdag. Vrije inloop van 17.00 - 18.00 uur. Van 18.00 - 19.00 uur uitsluitend op afspraak, via tel. 0900 88 44. Telefonisch informatiepunt ma. t/m do. 08.30 - 16.30 uur, vr. 08.30 - 12.30 uur. Calamiteiten/ storingen: tijdens kantooruren: 024 - 696 91 11. Buiten kantooruren 06 - 543 772 04. Klachtencoördinator: 024 - 696 91 11 of burgemeester 024 - 696 91 30.

Milieutaken slimmer uitvoeren

Regionale samenwerking Mook en Middelaar

De vijftien gemeenten in Limburg-Noord (van Mook en Middelaar tot Echt-Susteren) werken vanaf 1 januari 2013 samen met de provincie Limburg in een regionale uitvoeringsdienst voor de vergunningverlening, toezicht en handhaving hoofdzakelijk op het gebied van milieu. De samenwerking wordt ingegeven door het specialistischer worden van milieutaken, de roep om kwaliteitsverbetering van het toezicht en landelijke kwaliteitseisen. De regionale uitvoeringsdienst (RUD) verzorgt de vergunningverlening milieu en het toezicht milieu bij zo’n 6.400 bedrijven in Noord Limburg. Het gaat vooral om veehouderijen, glastuinbouw en open teelt bedrijven, maar ook om afvalverwerkers, chemische industrie, metaalbewerkers en loonwerkersbedrijven. Voor zo’n 200 complexe bedrijven verzorgt de RUD naast de milieutaken ook de vergunningverlening en het toezicht van bouw, ruimtelijke ordening en brandveiligheid.

Zelfstandigheid is de komende jaren het uitgangspunt van de gemeente Mook en Middelaar als het gaat om regionale samenwerking. Nadat in 2011 de beoogde herindeling tussen Bergen, Gennep en Mook en Middelaar niet doorging, oriënteert de gemeente zich op toekomstige samenwerkingsverbanden. Op 23 oktober heeft de Mookse gemeenteraad een visiedocument over regionale samenwerking vastgesteld. Gemeenten bewegen zich in een sterk veranderende omgeving. De decentralisaties van overheidstaken maken de gemeentelijke taken steeds complexer. De gemeente Mook en Middelaar staat ook voor die opgaven en beseft dat zij dat niet alleen kan. Mook gaat dus op zoek naar samenwerkingspartners. De gemeente wil via samenwerking voor haar inwoners meer kwaliteit leveren, de kosten beheersen en minder kwetsbaar zijn. Daarbij moet het eigen karakter behouden blijven: een leefbare, levendige en bovenal groene gemeente.

Zicht houden en grip krijgen Bij de uitvoeringsdienst Limburg-Noord werken zo’n 100 medewerkers. Zij zijn in dienst van de gemeenten en provincie en worden aangestuurd vanuit de RUD. Speerpunt van de RUD is het zicht houden en grip krijgen op risicovolle bedrijven, activiteiten en milieucriminaliteit. Dit met bijzondere aandacht voor (grensoverschrijdend) vervoer van stoffen zoals bijvoorbeeld asbest, grond en bouwstoffen.

Uitgangspunt is dat Mook en Middelaar een Limburgse gemeente is en blijft. Deze visie sluit aan bij de dubbele oriëntatie die Mook en Middelaar nu eenmaal heeft en de schakel die onze gemeente vormt tussen de Regio Nijmegen en (noord) Limburg. Mook en Middelaar zoekt primair samenwerking in de regio waarmee de inwoners de grootste binding hebben. Met de regio Nijmegen bestaat de grootste maatschappelijke samenhang waar het gaat om wonen, werken en voorzieningen.

Lokale organisatie van taken Ook in de overige regio’s in Nederland worden soortgelijke uitvoeringsdiensten opgericht. De RUD Limburg-Noord onderscheidt zich door de taken zoveel mogelijk lokaal te organiseren. Gemeenten en provincie blijven het eerste aanspreekpunt (loket) voor bedrijven. Complexere taken worden in groter verband, in de RUD, uitgevoerd. Specialisten vanuit de RUD worden door de gehele regio ingezet. De vorming van de RUD leidt tot een meer gelijke behandeling van bedrijven in de regio. Daarnaast worden in de RUD vernieuwende vormen van toezicht ingevoerd, zoals het toezicht met digitale checklisten en zelftoezicht. Door de omvang van de RUD kunnen deze nieuwe vormen worden ontwikkeld, waardoor het toezicht efficiënter plaatsvindt én tot minder lasten voor het bedrijfsleven leidt.

De gemeente Nijmegen fungeert als centrum op het gebied van onderwijs, gezondheidsvoorzieningen, winkels, culturele voorzieningen en uitgaansleven. Binnen de Regio Nijmegen komt het (dorpse) karakter en identiteit van onze gemeente het sterkst overeen met de gemeenten ten oosten en zuiden van Nijmegen: Heumen en de MUG-gemeenten (Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek). Daarom kijkt Mook en Middelaar vooral in deze richting voor samenwerkingsverbanden. In een aantal gevallen in het zo dat Mook en Middelaar samenwerkt met de regio Noord Limburg. In die gevallen is meestal wettelijk bepaald dat de samenwerking in Noord Limburg gezocht moet worden zoals bij de veiligheidsregio Limburg Noord en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Ook als er sprake is van de beleidsinhoudelijke samenhang met de Limburgse gemeenten en de Provincie Limburg wordt er in het belang van onze gemeente samengewerkt met de regio Venlo. Een voorbeeld daarvan is de regiovisie Bergen-Gennep-Mook en Middelaar waaronder het project N271 en Masterplan Maasdal vallen.

Nieuwjaarsreceptie 2013 Het gemeentebestuur stelt haar inwoners, bestuurders en leden van verenigingen en instellingen in de gelegenheid tot het uitwisselen van nieuwjaarswensen tijdens de nieuwjaarsreceptie. De receptie is op zondag 6 januari 2013 van 17.00 uur tot 18.30 uur in gemeenschapshuis De Koppel, Dorpsstraat 45 te Middelaar. Tijdens deze bijeenkomst houdt burgemeester mr. drs. W. Gradisen zijn nieuwjaarstoespraak. U bent van harte uitgenodigd!

Kwaliteitshandvest en servicenormen

Zó spreken wij het af

De gemeente Mook en Middelaar is hard bezig om de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen te verbeteren. We willen een organisatie zijn die uitblinkt in dienstverlening. Een kwaliteitshandvest en servicenormen dragen bij aan de verbetering van onze dienstverlening. Kwaliteitshandvest Een aantal beloften aan u, hebben we vorig jaar al op papier gezet in de vorm van een kwaliteitshandvest. Hierin staan onze afspraken over bereikbaarheid, wachttijden, klachten en meldingen, bezwaarschriften en een aantal balieproducten. Het kwaliteitshandvest is te vinden op onze website in het digitaal loket voor inwoners. Het kwaliteitshandvest is ook als folder verkrijgbaar bij de servicebalie in het gemeentehuis. Servicenormen Dit jaar hebben we gewerkt aan een uitbreiding van het kwaliteitshandvest, door aan (bijna) al onze producten een servicenorm te koppelen. Dat betekent dat we voor deze producten (en dat zijn er maar liefst 316!) inzichtelijk hebben hoe de afhandeltermijn is. Wij doen natuurlijk ons uiterste best ons aan de vastgestelde normen te houden. Als dit niet lukt, laten wij dit onze klant op tijd weten en zoeken we naar een goede oplossing. De servicenormen zijn te vinden op onze website in het digitaal loket voor inwoners. Toekomst Wij staan nog aan het begin van een traject dat in 2015 moet leiden tot een situatie waarbij wij volledig kunnen beantwoorden aan de dienstverleningsvisie die de landelijke overheid aan ons oplegt. Het kwaliteitshandvest en de servicenormen zijn een eerste aanzet. Ze bieden duidelijkheid over onze huidige dienstverlening. We willen deze echter continu verbeteren. Wij meten dan ook periodiek via klantevredenheidsonderzoeken of we op de goede weg zijn. Zonodig kunnen wij de normen bijstellen of nieuwe normen opnemen en zo de dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen.

Tariefsverlaging gft-afval Met ingang van 1 januari 2013 wordt het tarief voor gft-afval (groene container) verlaagd van 13 cent naar 5 cent per kilogram. Het tarief is daarmee gelijk aan het tarief dat u op de milieustraat betaalt. Het tarief voor restafval blijft 13 cent per kilogram. De reden van deze tariefsverlaging voor gft is om afvalscheiding te stimuleren c.q. verbeteren. Er komt namelijk nog steeds teveel gft-afval terecht in de grijze container voor restafval. Wanneer gft-afval wordt gescheiden van het restafval, is dat beter voor het milieu en (vanaf 1 januari) ook voor uw portemonnee! Het restafval van de huishoudens in Mook en Middelaar wordt verbrand in de afvalenergiecentrale ARN te Weurt. Hoewel een deel van de daarbij vrijkomende warmte wordt hergebruikt, gaat er bij dit proces ook veel energie verloren. Het gft-afval kan echter worden verwerkt tot bruikbare compost en in 2013 start afvalenergiecentrale ARN met het produceren van biogas uit uw gft-afval! Dit groene gas zal onder meer gebruikt gaan worden als brandstof voor het openbare busvervoer in de regio.

Gemeentehuis gesloten Dinsdag 18 december 2012 vanaf 13.30 uur i.v.m. de kerstviering. Op 24, 25, 26 en 31 december 2012 en 1 januari 2013 i.v.m. de feestdagen. Op 2 januari 2013 zijn wij weer bereikbaar vanaf 10.00 uur Alleen voor geboorte- en overlijdensaangifte is het gemeentehuis op maandag 24 en maandag 31 december 2012 van 09.00 tot 10.00 uur geopend.

Gewijzigde ophaaldagen afval i.v.m de feestdagen Het gft-afval dat oorspronkelijk op dinsdag wordt opgehaald verschuift van dinsdag 25 naar donderdag 27 december. Het gft-afval dat gepland staat voor de woensdag 26 december wordt opgehaald op vrijdag 28 december. Het restafval van dinsdag 1 januari wordt op donderdag 3 januari 2013 opgehaald. Voor meer informatie kijk op uw afvalkalender.


gemeente Mook en Middelaar

61

GEMEENTE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Mantelzorgondersteuning en ouderenadvies vanaf 1 januari 2013 via het Wmo-loket

(Frituur)vet : NIET in het riool maar in de gele kliko

Vanaf 1 januari 2013 kunt u bij de gemeente Mook en Middelaar ook terecht voor mantelzorgondersteuning en ouderenadvies. Hiervoor kunt u zich met ingang van die datum melden bij het Wmo-loket. 4OTNUTOEVOERDE3YNTHESEIN-AASSTAETEDETAKENMANTELZORGONDERSTEUNINGENOUDERENADVIES VOORDEGEMEENTEUIT$ITGAATVERANDEREN7EGAANINFORMATIE ADVIESENONDERSTEUNINGAAN BIEDENVIAHET7MO LOKET!ANDEINHOUDVERANDERTNIETS ALLEENAANDELOCATIEENDEMEDE WERKERS Nieuwe situatie 5KUNTUWVRAAGVANAFJANUARISTELLENAANDECONSULENTENVANHET7MO LOKET:IJKIJKEN SAMENMETUOPWELKEMANIERWEUHETBESTEVANDIENSTKUNNENZIJN$OORDATDEGEMEENTEDIT ZELFGAATDOEN KRIJGENWEEENBETERBEELDVANWATERAANDEHANDISDE@VRAAGACHTERDEVRAAG %NALSERMEERSPEELT KUNNENWEDIRECTMETUBEKIJKENWELKEOPLOSSINGENMOGELIJKZIJN U kunt bij ons onder andere terecht voor: sINFORMATIEOVERLANDELIJKE REGELINGENOPHETGEBIEDVANZORG

sINFORMATIEOVERENBEMIDDELINGNAARHETREGIONAAL HULPAANBOD

sHULPBIJREGELTAKEN Hoe kunt u het Wmo-Loket bereiken? 4ELEFONISCHVIAHET+## OPMAANDAGTMDONDERDAGVAN UUREN OPVRIJDAG UUR0ERE MAILVIAWMO MOOKENMIDDELAARNL $EZEINFORMATIEVINDTUOOKTERUGOPWWWMOOKENMIDDELAARNL Maatschappelijk werk 6OOR HET MAATSCHAPPELIJK WERK BLIJFT 3YNTHESE VERANTWOORDELIJK (ET MAATSCHAPPELIJK WERK IS ZONDERVERWIJZINGVOORIEDEREENTOEGANKELIJK 4WEEMAALPERWEEKHEEFTHETMAATSCHAPPELIJKWERKEENOPENSPREEKUUR6OORDETIJDENVANDIT SPREEKUURVERWIJZENWIJUNAARWWWSYNTHESENL6OORVRAGENOFHETMAKENVANEENAFSPRAAK KUNTUBELLENNAARTELEFOONNUMMER OFMAILENNAARMAASDUINEN SYNTHESENL

Regelmatig worden er in straatkolken vetresten gevonden afkomstig van o.a. frituur. Het lozen van vetten op deze manier zorgt voor verstopping van het riool bij mensen thuis of in de straat. De laatste tijd zijn er in de wijk Lindeboom in Mook diverse verstoppingen geweest als gevolg van vetlozingen. Buiten het ongemak van de verstopping levert het fout lozen van vetten extra werk op voor de rioolwaterzuivering. “Vet, recycle hetâ€? 'EBRUIKTEBAKOLIEENFRITUURVETZIJNTEKOSTBAARVOORHET RIOOLENHETISEENVOUDIGOMERWAARDEVOLLEBIOBRANDSTOF VAN TE MAKEN $AAROM IS HET VOOR IEDEREEN BELANGRIJK OM GEBRUIKTE OLIE EN VETTEN APART TE VERZAMELEN EN IN TELEVEREN ‘Hoe kan ik mijn gebruikt frituurvet en bak- en braadrestjes wegdoen?’ ,EVER HET IN "IJ STEEDS MEER SUPERMARKTEN SCHOLEN SPORTCLUBS EN MILIEUSTRATEN STAAT EEN GELE CONTAINER ,EVERGEBRUIKTFRITUUR VETINBIJEENVANDEINZAMELPUNTEN BIJUINDEBUURT"EWAARDELEGEVERPAKKINGVANHETFRITUURVET'IETHETAFGEKOELDEFRITUURVETIN DEORIGINELEVERPAKKING%NBRENGHETNAAREENGELECONTAINERBIJUINDEBUURT$EZEGELEKLIKOS WORDENOPGEHAALDDOORRECYCLEBEDRIJVENDIEDEOUDEOLIĂ‘NENVETTENTOTBIOBRANDSTOFVERWERKEN /OKDERESTJESBAK ENBRAADVETKUNTUINEENPLASTICmESVERZAMELENENINDEGELEKLIKOGOOIEN :ODRAAGTUBIJAANEENGROENESAMENLEVINGWANTGEBRUIKTFRITUUR VETKANWORDENHERGEBRUIKT ALSBIOBRANDSTOFENHOORTNIETINHETRIOOL Waar in Mook en Middelaar? /P DIT MOMENT KUNT U IN ONZE GEMEENTE UW GEBRUIKT FRITUURVET INLEVEREN BIJ DE PLAATSELIJKE SUPERMARKTEN3PAR*ANSSENIN-OLENHOEKEN0LUS7IM6OETIN-OOK OFBIJDEMILIEUSTRAATAAN DE6ELDWEGTE-OOK-EERWETENOVERDEHETRECYCLENVANVETENHOEUHETBESTEKUNTINLEVEREN GANAARWWWVETRECYCLEHETNL

OPENBARE BEKENDMAKINGEN VERLENGEN BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de termijn voor het beslissen op de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning is verlengd: MEERVOUDIGE ACTIVITEITEN s /P2IJKSWEGTE-OOK VOORHETOPRICHTENVANEENBIJGEBOUWBIJENHETVERBOUWENEN VERGROTENVANDEWONING "ESLUITVERZONDENOPDECEMBER 4EGENDEZETERMIJNVERLENGINGKUNTUGEENBEZWAAROFBEROEPAANTEKENEN WET RUIMTELIJKE ORDENING Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw Bestemmingsplan wordt voorbereid voor de kernen Mook en Molenhoek. Het plangebied omvat de bebouwde kom van beide kernen, het gebied tussen de Bovensteweg, Scheidingsweg, Wolfskuilseweg en bedrijventerrein Korendal, een smalle strook aan weerszijden van de spoorlijn tussen Molenhoek en de gemeentegrens met Heumen en het rivierbed van de Maas ter hoogte van Mook. Inzien (ETVOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN-OOKEN-OLENHOEKENDEHIERBIJBEHORENDESTUKKENLIGGEN METINGANGVANWOENSDAGDECEMBERGEDURENDEVIERWEKENINHETGEMEENTEHUISTER INZAGE$ESTUKKENZIJNOOKDIGITAALTEBEKIJKENOPWWWRUIMTELIJKEPLANNENNL (ETPLANIDENTIlCATIENUMMERIS.,)-2/"0-//+-/,%.(/%+ 6/(ETVOORONTWERP BESTEMMINGSPLANHEEFTNOGGEENFORMELESTATUS Informatieavond /PMAANDAG JANUARI VINDTTUSSENENUUREENINFORMATIEAVONDPLAATS INHET'EMEENSCHAPSHUIS-OOK 'ROESBEEKSEWEGTE-OOK$EINFORMATIEAVONDHEEFTHET KARAKTERVANEENINLOOPAVOND WAARBIJOPDIVERSETIJDSTIPPENEENPRESENTATIEWORDTGEGEVEN $AARBIJWORDTONDERANDEREUITGELEGDHOEHETBESTEMMINGSPLANDIENTTEWORDENGELEZEN Reageren %ENIEDERWORDTINDEGELEGENHEIDGESTELDOMGEDURENDEDEINZAGEPERIODEEENINSPRAAKREACTIE KENBAARTEMAKEN%ENINSPRAAKREACTIEKUNTURICHTENAANHETCOLLEGEVANBURGEMEESTEREN WETHOUDERS 0OSTBUS  :+ -OOK 6OOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN METHET+LANT#ONTACT#ENTRUMVIATELEFOONNUMMER OFVIAE MAILGEMEENTE MOOKENMIDDELAARNL

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING MELDING APV De burgemeester heeft de volgende melding geaccepteerd: s (ET HOUDEN VAN EEN LICHTJESTOCHT OP DECEMBER TUSSEN U EN U TE-IDDELAAR 4EGENEENMELDINGKUNTUGEENBEZWAAROFBEROEPAANTEKENEN WET MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om een omgevingsvergunning milieu te verlenen aan: s .IJOL /LIEMAATSCHAPPIJ .6 OP -IDDELWEG TE -OLENHOEK VOOR HET OPRICHTEN EN IN WERKINGHEBBENVANEENONBEMANDTANKSTATIONVOORDEVERKOOPVANBENZINEENDIESEL (ETONTWERPBESLUITMETDAAROPBETREKKINGHEBBENDESTUKKENLIGTPERDECEMBER OPHETGEMEENTEHUISTERINZAGE Zienswijze: "ELANGHEBBENDEN WORDEN IN DE GELEGENHEID GESTELD TEGEN HET ONTWERPBESLUIT ZIJN OF HAAR ZIENSWIJZEKENBAARTEMAKEN%ENZIENSWIJZEDIENTUBINNENZESWEKENNADATUMTERINZAGELEG GINGINTEDIENEN(ETKENBAARMAKENVANZIENSWIJZEKANSCHRIFTELIJKOFMONDELINGOPAFSPRAAK 3CHRIFTELIJKEZIENSWIJZEKUNTURICHTENAANBURGEMEESTERENWETHOUDERS 0OSTBUS :+-OOK 6OOR MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK VOOR MONDELINGE ZIENSWIJZE KUNT U CONTACT OPNEMEN METHET+LANT#ONTACT#ENTRUMVIATELEFOONNUMMER OFVIAE MAILGEMEENTE MOOKENMIDDELAARNL REGLEMENT VAN ORDE GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR 2013 De gemeenteraad heeft in zijn op 6 december 2012 gehouden vergadering een nieuw Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad en de raadscommissies vastgesteld. Het Reglement treedt in werking op 1 januari 2013. Inzien (ETNIEUWE2EGLEMENTLIGTVANAFHEDENGEDURENDEWEKENVOORIEDEREENTERINZAGEBIJDE GRIFlE HET GEMEENTE HUIS TE -OOK 6OOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET DE GRIFlEOPTELEFOONNUMMER OFVIAE MAILGRIFlER MOOKENMIDDELAARNL

Meer informatie op onze website! www.mookenmiddelaar.nl

Gezamenlijk het aantal woninginbraken terugdringen Met deze publicatie laten gemeente en politie u weten waar en wanneer er een woninginbraak heeft plaatsgevonden in de gemeente Mook en Middelaar. U ziet de locatie van de inbraak, het tijdstip, de wijze van inbraak en eventuele opmerkingen. Ook leest u hier iedere keer een preventietip. Preventietip: (ET WORDT WEER STEEDS VROEGER DONKER 'EEF INBREKERS DIT NAJAAR GEEN KANS SLUIT UWWONINGALTIJDAFALSUNIETTHUISBENT ZORGVOORVERLICHTINGVIATIJDSCHAKELAARSEN MELDTVERDACHTESITUATIESBIJDEPOLITIE Waarschuwing: $ELAATSTETIJDWORDTINDEREGIOVAAKDOORVREEMDENGEPROBEERDOMMETEENSMOES EENWONINGTEBETREDEN7EIGERGERUSTDETOEGANG NOTEERTIJDSTIP KENTEKENENSIG NALEMENTENWAARSCHUWEVENTUEELDEPOLITIEVIA 

Waar

Wanneer

Hoe

Opmerkingen

Molenhoek -IDDELWEG

4USSENNOVUUR ENNOVUUR

7# RAAMPJE GEFORCEERD

(ELEWONING DOORZOCHT

Mook 2IJKSWEG

/PNOVEMBEROM UUR

3LOTVOORDEUR GEFORCEERD

0OGING

Molenhoek (EUMENSEBAAN 4USSENSEPTUUR !CHTERDEUR ENSEPTUUR OPENGEBROKEN


63

NIEUWS

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Samenzang op vrijdag 21 december op sfeervolle Gennepse Markt

Kaarsjesavond in Niersstadje GENNEP - Met de kortste dag in zicht, raakt in Niersstad Gennep iedereen in de ban van de Kaarsjesavond. De negende editie van het sfeervolle evenement wordt tradititioneel op 21 december gehouden. Vanaf half acht ‘s avonds wordt de Markt in hartje Gennep verlicht met kaarsjes. De Kaarsjesavond wordt ondersteund door de gemeente Gennep, ondernemersvereniging Gennep en sponsors. Daarbij staat massale samenzang weer centraal. Daarbij zorgt de Gennepse harmonie Unitas et Fidelitas voor de begeleiding. Het bekende zangkoor Cheers vertolkt enkele kerstnummers vertolken en ondersteunt de samenzang. Primeur Burgemeester Peter de Koning brengt tijdens deze Kaarsjesavond voor het eerste zijn kerstboodschap

Dinsdag 18 december Cuijk, 19.30-21.30 Optreden van het popkoor Noisy Voices op de ijsbaan op het Louis Jansenplein. Gratis toegang.

Woensdag 19 december

Sprookjesachtig. De Kaarsjesavond zorgt op 21 december steevast voor een fraai verlichte Markt in Gennep. ten gehore. Ook spreken de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen een vredeswens uit. Samenzang Ook dit jaar branden rondom de Markt achter alle

ramen kaarsen, terwijl alle andere verlichting is gedoofd. Op het plein worden vele honderden belangstellenden uit Gennep en wijde omgeving verwacht, die in samenzang en met kaarsen in de hand, massaal kerst-

liederen ten gehore zullen brengen. De enkele duizenden kaarsen en de samenzang zorgen al jaren voor een bijzondere en ingetogen sfeer. Het evenement is inmiddels een goede traditie geworden in Gennep.

2000 Kaarsjes en vuurkorven Langs de kribbe in Milsbeek - In de kerk den ook afbeeldingen gezetten Oploo in ‘vuur en vlam’ MILSBEEK Onze Lieve Vrouwe van toond (van Annuciatie tot OPLOO – Tijdens ‘Plo licht op!’, dat op woensdag 19 december op de kalender staat, zullen circa 2000 brandende kaarsjes Oploo in een mooie kerstsfeer omtoveren. Na een succesvolle première vorig jaar zetten de ondernemers van Oploo ook dit jaar het dorp letterlijk en figuurlijk in het licht. En behalve een zee van vlammende kaarsen, staan er her en der ook vuurkorven waar de handen kunnen worden gewarmd aan knapperend houtvuur. Op deze avond willen de ondernemers en hobbyisten iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen in hun zaken. Er is van alles te zien en te proeven en er zijn diverse demonstraties. Bij de Boerenbond staat de dierenambulance en er is

Streek Agenda

ee proeverij voor mens en dier. Er wordt muziek gemaakt de fanfare Excelsior en gezongen en gezongen door het smartlappenkoor. Wie iets wil nuttigen, kan terecht bij koffiehuus Ons Moe, bij Bakkerij Vermeulen (oliebollen), Het Hobby atelier (chocolademelk), La Marmotte (tappas proeverij), bij Marc Ermens fietsen kunnen kinderen Marshmallows bakken en in de windmolen zijn er speltpannekoeken. Net als vorig jaar kunnen bezoekers zich met een arrenslee van halte naar halte laten vervoeren. Er zijn Kerstmannen aanwezig en er is op verschillende plaatsen live muziek. De activiteiten vinden plaats in de Grotestraat, Vloetweg en Watermolenstraat. ‘Plo licht op! begint op 19 december om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Altijd Durende Bijstand in Milsbeek is beide kerstdagen de tentoonstelling Langs de Kribbe te bewonderen. Tot die tentoonstelling hoort onder andere de fraaie Franse (Parijs) beeldengroep uit 1909. Het Cultureel Religieuze Erfgoed werd in 1932 aan de Milsbeekse parochianen bij de ingebruikname van de kerk. Daarnaast wor-

de Vlucht naar Egypte) van kunstenaars die geïnspireerd zijn door de geboorte van Christus. De expositie kerk in Milsbeek is op eerste en tweede kerstdag 26 en 27 december) van 14.00 tot 17.00 uur te bewonderen in de parochiekerk aan de Kerkstraat in Milsbeek. De kerk is ook deelnemer aan de VVV kerstkribben route Langs de Kribbe in het Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Kerstkribbenroute. De 103-jarige kerstgroep uit Parijs is op eerste en tweede kerstdag te zien in Milsbeek.

Open dag in nieuwe zeugenstal GASSEL - Nederlandse varkenshouders investeren nu fors in dierwelzijn, duurzaamheid en milieu om zo te voldoen aan de nieuwe eisen die ingaan in 2013. Dat is goed te zien in de nieuwe zeugenstal van Mark Hendriks in Gassel.

Kerstsfeer. De monumentale watermolen heeft tijdens ‘Plo licht op!’ een bijzondere uitstraling. (foto: Kees Lenkens)

Hij nodigt boeren en burgers uit om tijdens de open dag een kijkje te komen nemen in zijn gloednieuwe varkensstal. Toeleveranciers en de Mark zelf, zijn er om vragen van iedereen te beantwoorden. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien hoe var-

kens in nieuwe toekomstgerichte varkenshouderijen leven. De stal is opvallend licht, ruim en vol frisse lucht. In zo’n stal is het voor Mark Hendriks en zijn medewerkers niet alleen prettig werken. Dieren hebben er veel ruimte en ervaren er ook een natuurlijk dag- en nachtritme. De dragende zeugen lopen er vrij rond in hun groepshuisvesting en er zijn zelfs ‘relaxruimtes’. De open dag wordt gehouden op zaterdag 22 december van 13.00 tot 17.00 uur op het varkensbedrijf van Mark Hendriks aan de Prinsenhof 4 in Gassel.

Mook, 9.30 Kerstmannenloop ten behoeve van Energy4All en Kids Right. Rond de Adalbert Basisschool. Gennep, 15.00 en 20.00 Fanfare. Vertoning van deze historische film in het kader van Filmfestival Jan Linders. In Zaal Pica Mare, Picardie 36. Toegang: 5 euro (incl. koffie of thee). Reserveren via www.stichting4events.nl

Donderdag 20 december Mook, 18.00-19.30 Kerstmarkt ten behoeve van Energy4All en Kids Right. In de Adalbert Basissschool. Gennep, 18.00-21.00 Jaarlijkse kerstmarkt op het Elzendaalcollege, dit keer ten behoeve van het scholenproject voor Fio Kids. In de school aan de Stiemensweg 40. Cuijk, 18.00-21.00 Kerstmarkt van Mavovmbo van het Merletcollege. Dit keer ten behoeve van sta op tegen kanker. In het gebouw aan de Robijnlaan 77.

Vrijdag 21 december Nieuw-Bergen, 18.30 Dansavond voor bewoners van Maasduinen Staete en andere dansliefhebbers (met of zonder partner). In zorgcomplex Maasduinen Staete, Vlammertsehof 1. Toegang: 2,50 euro. Cuijk, 19.00-21.30 Optreden van popkoor Noisy Voices, Trente Plus en St. Ceaecilia. Tevens optreden van accodeonorkest Toets & Bas. Allemaal op de ijsbaan op het Louis Jansenplein. Gratis toegang.

Zaterdag 22 december Oploo, 19.00 Kerstconcert van fanfare Excelsior, de blokfluitgroep, het opstaporkest en het dames- en herenkoor. Tevens het koortje van Bronlaak. In de Sint Matthiaskerk (open 18.30 uur). Gratis toegang. Boxmeer, 20.30 Mega scholen feest met live optredens met MSF live: Ys Priester. In Royce, Spoorstraat 18. Leeftijd vanaf 12 jaar. Toegang: 7,50 euro.

Zondag 23 december Grave, 11.00 In het kader van het ‘Elisabethjaar’ gaat de beken-

de priester, historicus en hoogleraar Antoine Bodar voor tijdens een viering in de Domkerk aan de Hofdwagt. Holthees, 14.30 Kerstconcert van de fanfare O.L. Vrouwe Gilde, zangkoor DubbelfriSH en het smartlappenkoor. In de Mariakapel, Kapelstraat 1. Gratis toegang, Reserveren is wenselijk: www.mariakapel.nl. St Hubert, 15.00 Kerstconcert van harmonie Ons Genoegen en Vals Plat. In gemeenschapshuis De Jachthoorn, Wethouder Lemmenstraat 13. Cuijk, 15.00 Kerstdiner met muziek van de Holland Baroque Society en de Belgische accordeonist Tuur Florizoone. In de Martinuskerk. Vredepeel, 18.00-19.00 Kerstlichtjeswandeling in Vredepeel. Vertrek vanaf gemeenschapshuis ‘De Kleine Loef’. Deelname: 1 euro. Wilbertoord, 19.00 Wekelijkse dansavond met dit keer dj Henny. In cafézaal Amanshof, Wethouder Lindersstraat 68. Boxmeer, 20.30 Kerstconcert ‘Noël a Riche 3’ van Voces Vivorum. In Grand café Riche, Steenstraat 51 (zaal open 19.45 uur). Toegang: 10 euro (incl. consumptie). Reserveren via (0485) 57 48 91. Cuijk, 20.00 Jazz-avond met o.a. TTrio en Special Guests. In Tapperij Kansas, Kerkstraat 7. Cuijk, 20.00 Bluesavond met de Suger mama Blues-band. In café Spinners, Grotestraat 54.

Maandag 24 december St Anthonis, 19.00 Kinderkerstviering voor jongeren van de basisschool. Met levende Jozef en Maria en na afloop bezoek aan de kerststal op de Brink. In de parochiekerk. Cuijk, 20.00 Chrismas Eve Party. In Feestcafé Taurus, Grotestraat 56. Boxmeer, 20.00 Kerstavond met Mental Theo. In Royce, Spoorstraat 18.

Dinsdag 25 december Sambeek, 11.30 Kerstconcert van Harmonie en Tamboerkorps van Semper Unitas. In de Warandahal, Pastoor van Berkelstraat 4a. Gratis toegang. Cuijk, 14.00 Kerstviering met het Goudete ensemble. In de Martinuskerk.

Woensdag 26 december Cuijk, 20.00 Een rockavondje ‘Kunst met Peren’. In café Goei Volluk, Grotestraat 23a. Boxmeer, 22.00 Derde editie van WeContinue. In Nouveau Riche, Steenstraat 51. Voorverkoop via www.htb-entertainment.nl.


64

ADVERTENTIE

Editie 51 dinsdag 18 december 2012

Geldig van woensdag 18 december t/m maandag 24 december 2012. Aanbiedingen zijn geldig bij PLUS Verbeeten in Vierlingsbeek en Overloon

CEMB G 23 D E ZONDA

PE N E R G EO

D

00 uur . 0 2 t o t van 9.00

PER KRAT 14.12

8.

99

Hertog Jan of Palm liter 1.25

Krat 24 flesjes à 30 cl Elders 14.12

5.

49

Heldro Vanille roomijs 100% ambachtelijk ijs uit Ottersum Literbak

Maximaal 3 kratten per klant.

Alleen ge ldig op: vrijd ag

maandag

21 24 decemb t/ m

er

500 GRAM 9.49

5.99

Biefstuk Vers van Riny uw ambachtelijke PLUS-slager Per 500 gram Normaal 9.49

LET OP!

AA NG EPASTE

Château SaintChristophe Médoc Cru Bourgeois

PER FLES 9.99

liter 9.32

Laag ste

Fles 75 cl

ac tiep ri js va n N ed erla n d

Elders 9.99 OPEN IN GSTIJ

DE N!

LET OP!

AA NG EPASTE

6.99

OP = OP

OPEN IN GSTIJ

DE N!

PLUS Verbeeten Vierlingsbeek

PLUS Verbeeten Overloon

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag

21-dec 22-dec 23-dec 24-dec 1e Kerstdag 2e Kerstdag

08.30 - 20.00 08.30 - 20.00 09.00 - 20.00 08.00 - 18.00 gesloten gesloten

Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag

27-dec 08.30 - 20.00 28-dec 08.30 - 20.00 29-dec 08.30 - 20.00 30-dec gesloten 31-dec 08.00 - 17.00 Nieuwjaarsdag gesloten

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Scan de QR-code hiernaast om naar PLUS Vieringsbeek te gaan.

08.30 - 20.00 08.30 - 20.00 09.00 - 20.00 08.00 - 18.00 gesloten 12.00 - 18.00

Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag

27-dec 08.30 - 20.00 28-dec 08.30 - 20.00 29-dec 08.30 - 20.00 30-dec 12.00 - 18.00 31-dec 08.00 - 17.00 Nieuwjaarsdag gesloten

PLUS Verbeeten Vierlingsbeek en Overloon

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Scan de QR-code hiernaast om naar PLUS Overloon te gaan.

21-dec 22-dec 23-dec 24-dec 1e Kerstdag 2e Kerstdag

Official partner Eredivisie

Vierlingsbeek

Overloon

Vrijthof 15, 5821 BG Vierlingsbeek T: 0478-531456

Vierlingsbeekseweg 2a, 5825 AW Overloon T: 0478-648888

De Maas Driehoek sg week 51 2012  
De Maas Driehoek sg week 51 2012  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Advertisement