Page 1


4

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

VOORDELIG KERSTPROEVEN MET EEN STRIK

DFWLH

december

3,50

KERSTKRANS KOEKJES

LEKKER BROS GEBAKKEN KRANSJES MET VERSE AMANDELSCHILVERS VAN 4,95 VOOR

3,95

&DGHDXERQ &DGHDXERQ kerst pakket

Spaarzegels Bij elke besteding van € 5,- ontvangt u een spaarzegel, bij een volle spaarkaart maakt u kans op: 1 minuut GRATIS winkelen, een prachtige fiets, 20 Kerstpakketten t.w.v. € 200,- en diverse kadobonnen te besteden bij de deelnemende winkeliers.

KERSTBOLLEN

ONZE VERRUKKELIJKE SCHUIM HAZELNOOTBOLLEN NU 2 VOOR

GRATIS FIETS!

van

AMANDEL TULBAND

HEERLIJK ZACHTE KERSTCAKE VAN 7,25 NU

5,50

ter waarde van € 200,-

&DGHgratisDXERQ &DGHDXERQ minuut 1 € 25,& € 50,-

te besteden bij de deelnemende winkels

SCHUIMKRANSJES

HEERLIJKE SCHUIMKRANSJES PER PAKJE VAN 3,50 DEZE WEEK VOOR

2,95

shoppen !

De Decemberactiebussen staan bij Jan Linders, Supercoop, Jumbo, Primera en de Bruna

KERST BOUCHE

MALS GEVULD CAKEGEBAK

8,50 PROEF KERST-STOL

OM TE SMULLEN VAN 3,50 VOOR

STRIK MAAKT OOK DE LEKKERSTE

DESSERT-TAARTEN

IN DE STRIKWINKELS LIGT WEER DE UITGEBREIDE

KOOPZONDAG 15 december & 22 december

KERST-BESTELLIJST

VOOR U KLAAR, OF KIJK OP

STRIK-PATISSERIE.NL

2,95

(De aanbiedingen zijn geldig van 9 t/m 18 december)

Nijmegen, Ziekerstraat 124, 024 322 91 85 Heyendaalseweg 217, 024 350 05 70 Winkelcentrum Dukenburg, 024 344 01 94 Cuijk, Maasburg 3, 0485 311 056 www.strik-patisserie.nl

donderdag 12 dec. 17.30 - 21.00 uur www.elzendaalcollege.nl


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

ADVERTENTIE

7


8

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

NIEUWS BERGEN, GENNEP, MOOK & MIDDELAAR

veel media-aandacht van 14 tot 20 december

Themaweek hoogwater Limburg NOORD LIMBURG - De hoogwaterperikelen van de Maas van 1993 liggen bij menigeen nog vers in het geheugen. In de provincie Limburg kwamen destijds meer dan 7.000 woningen onder water te staan. Ook in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar raakten delen afgesneden van de bewoonde wereld.

Themaweek Van 14 tot en met 20 december 2013 vindt in Limburg de themaweek: ‘de Maas de Baas’ plaats. In deze week staat de hoogwaterbescherming van de Maas centraal. Provincie, Rijk, waterschappen en gemeenten hebben de handen ineen geslagen voor hoogwaterbescherming in de Limburgse Maasvallei ĂŠn voor de organisatie van een themaweek hoogwater. In december 1993 werd Limburg verrast door de overstroming van de Maas.

Rob Janssen is naast Statenlid redacteur van het

Themaweek. Inwoners van Noord Limburg bewaren allemaal wel een herinnering aan het hoogwater van de Maas. (archieffoto: Ingrid Driessen) Duizenden woningen kwamen onder water te staan. De ontreddering was groot. De schade bedroeg zo’n honderd miljoen euro. Twintig jaar na dato is het een goed moment voor aandacht voor de maatregelen die genomen zijn en nog worden genomen om de omgeving van de Maas tegen hoogwater te beschermen. Het risico op een herhaling van 1993 is

SP-magazine Tribune. Na lijsttrekker Janssen zijn achtereenvolgens Hans Frentz (Heijen), Anieta Janssen (Ottersum), Dolinda Wijnhoven (Milsbeek) en Jan van Gemert (Gennep) de kandidaten. De SP neemt in Gennep voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.    

Looierheide doet zijn naam straks weer eer aan GENNEP - In het bosgebied in de Looi tussen het voormalige spoor en de Looiseweg keert binnen nu en vijf jaar de heide terug. In samenwerking met stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) laat grondeigenenaar Theo Reintjes het herstelproject uitvoeren.

GENNEP - Het Gennepse college is geen tegenstander van de komst van een windmolenpark langs de Kartenspielerweg in het Duitse gedeelte van het Reichswald. Daar wil de Duitse overheid tussen de 15 en 23 windturbines met een hoogte van 200 meter laten plaatsen.

ver gestemd. Het college in Gennep liet zich onlangs informeren door de collegae uit het Duitse Kranenburg. Het college van B en W zegt ambtelijk niets tegen de plannen te hebben en neemt een positieve houding aan. De plannen sluiten aan bij het standpunt over duurzame energie. In 2016 wil de gemeente Gennep minstens 7% van de gebruikte energie duurzaam opwekken. In 2020 wordt zou dat tenminste 20% moeten zijn. In Duitsland is het streven in 2050 alle energie duurzaam op te wekken.

Raadslid Janine van Hulsteijn ‘kopvrouw’ bij VVD Gennep

aanzienlijk verkleind door aanleg van dijken midden jaren ’90 en de recente versteviging van de Limburgse Maasdijken. Door klimaatveranderingen worden in de toekomst echter extreem hoge waterafvoeren verwacht. Limburg kan nog steeds met hoogwater te maken krijgen. Wat kunnen inwoners zelf doen? Wat doen het waterschap, de gemeente, pro-

vincie en Rijkswaterstaat aan de hoogwaterbescherming? Tijdens de themaweek wordt hier opnieuw aandacht aan besteed. De Limburgse dagbladen brengen zaterdag een hoogwaterbijlage uit. De hoogwaterweek wordt vrijdag 20 december afgesloten met een rechtstreeks debat op tv-zender L1. Meer informatie: www.limburg.nl/demaasdebaas.

Rob Janssen leidt SP Gennep Destion sluit woonwinkels GENNEP - Bij de Socialistische Partij, ‘nieuwkomer’ bij de naderende gemeenteraadsverkiezingen in Gennep, is Rob Janssen de lijsttrekker. Het Limburgse Provinciale Statenlid uit Ottersum werd vorige week door de algemene ledenvergadering gekozen.

Gennep: geen ‘nee’ tegen windmolenpark Reichswald

De gemeente Kranenburg wil meewerken aan de plannen. De komst van een windmolenpark stuit bij het merendeel van de Nederlandse grensgemeenten op weerstand. De gemeente Gennep is positie-

Deze maand is het twintig jaar geleden dat in Bergen 1100 mensen werden geevacueerd. Ongeveer 3.000 inwoners van de gemeente Gennep dienden hun woning toen te verlaten.

9

Op twee plaatsen in het bos is afgelopen week circa twee hectare bos geplagd. Bramenstruiken en woekerende bodembedekkers werden geruimd. Hier en daar bleef een stukje heide staan. Deze plantjes en het zaad dat in de bodem zweeft zorgen er voor dat straks dit stukje Gennepse hei weer mooi paars kleurt.

Herstel. Theo Reintjes bekijkt het resultaat van een dag plaggen op zijn perceel op de Looierheide. (foto: De Maas Driehoek)

BERGEN / MOOK - Woningcorporatie Destion sluit de woonwinkels in Mook en Nieuw Bergen. De organisatie heeft het hoofdkantoor aan de Houtstraat in Gennep verkocht en verhuist tijdelijk naar Nieuw Bergen. Op termijn wil Destion zich vestigen in Gennep. Het sluiten van de woonwinkels gebeurt omdat de belangstelling er voor sterk te terugloopt. Acht jaar geleden bij de opening van deze winkels was internet nog niet zo populair als

nu. Huurders die in aanmerking komen voor een nieuwe badkamer of keuken kunnen voortaan hun materialen uitzoeken bij Multimate in Bergen en Gennep of bij bouwmaterialenhandel Geurts-Van Bergen. Dat is veel klantvriendelijker, vindt Destion. Gennep De verhuizing naar Nieuw Bergen is van tijdelijke aard. Destion streeft ernaar op termijn naar het veel centraler gelegen Gennep terug te keren. Een locatie heeft de organisatie nog niet gevonden.

Diekendalers betalen voor functieaanduiding ‘wonen’ GENNEP / HEIJEN - Eigenaren van de recreatiewoningen op park Diekendaal, die de functieaanduiding willen wijzigen in ‘wonen’ moeten daarvoor tenminste 10.000 euro betalen. Dat is het advies van de commissie Gemeentelijk Kwaliteitsmenu (GKM). Daar hadden B en W in Gennep onlangs om gevraagd, om invulling te kunnen geven aan het verzoek permanente bewoning op Diekendaal toe te staan. De raadsfracties PvdA, VVD en en D66 stelden eerder dit jaar voor dat te regelen in het aanpassen van de functieaanduiding. De commissie GKM adviseert B en W in Gennep

daarom basisbijdrage van 5 euro per vierkante meter te vragen van de eigenaren. De minimumbijdrage is echter 10.000 euto per perceel. Dat betekent dat eigenaren van kavels tot 2.000 vierkante meter dat bedrag betalen. Bij een kavelgrootte boven de 2.000 vierkante meter wordt de prijs van 5 euro gehanteerd. Het aanpassen van de functieaanduiding wonen draagt bij aan de waardevermeerdering van de woning terwijl ook de OZB daardoor gaat stijgen. De bijdrage (in totaal zo’n zes en halve ton) wordt gebruikt voor verbetering van de woonomgeving. Investeringsplannen voor aanpassingen in park Diekendaal zijn er nog niet.

GENNEP - Met de slogan Juist nu - VVD presenteerde de liberale oppositiepartij onlangs zijn verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Lijsttrekker bij de VVD is huidig fractievoorzitter Janine van Hulsteijn. Raadslid Holger Rodoe is nummer twee op de lijst. Derde is Fred Knigge uit Heijen, die namens de VVD commissielid is, een een eigen bedrijf heeft in de financiĂŤle dienstverlening. Marco De Haan is eveneens commissielid, en is als bewoner betrokken

bij de vereniging van eigenaren op park Diekendaal in Heijen. Webmaster van de websie van de Gennepse VVD, Antoon Rodoe (Heijen) is vijfde op de kandidatenlijst. De tweede vrouw op de lijst is nummer zes Petra van Wersch. In haar woonplaats Milsbeek zet zij zich in voor de actiegroep Geen zand erover. De jongste kandidaat is de Ottersumse student Bram Nijst (18), die twaalfde is. Programma Het verkiezingsprogramma met als titel Juist nu: VVD Gennep! besteedt aandacht aan werk, veiligheid, mobiliteit en de financiĂŤn van de gemeente Gennep.

Buurt wil toch onderzoek stank en geluid bij Coatinc MOOK - Het college van B en W in Mook en Middelaar zag onlangs geen aanleiding om aanvullend onderzoek naar de iritante bromtoon, die veroorzaakt wordt door het Mookse bedrijf Coatinc, te laten verrichten. Buurtbewoners van de voormalige Verzinkerij Mook zeggen nog steeds hinder te ondervinden en vragen de gemeente in een petitie om nader onderzoek te doen naar de overlast. Begin dit jaar is op verzoek van de bewoners door de SP een enquĂŞte gehouden in de buurt. Hieruit is gebleken dat mensen last hebben van een continue bromtoon en van een stinkende blauwachtige walm.

Geluidsonderzoek door het Regionaal Milieubedrijf (RMB) in opdracht van de gemeente heeft bevestigd dat er sprake is van een duidelijke bromtoon, afkomstig van Coatinc. RMB adviseert om nader onderzoek uit te laten voeren naar de exacte oorzaak van de bron en naar mogelijke maatregelen om de bromtoon op te heffen maar de gemeente is niet van plan actie te ondernemen. De bewoners daarentegen willen dat de gemeente het advies van RMB overneemt. Zij willen dat er ook onderzoek gedaan wordt naar de walm die geregeld bij het bedrijf vrij komt. Om dat verzoek kracht bij te zetten wordt donderdag tijdens de raadsvergadering een petitie aangeboden.

Petitie. Het bedrijf Coatinc in Mook veroorzaakt volgens de buurt geluids- en stankoverlast. De buurt biedt daarom de petitie aan.


10

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013


12

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Hans Lemmens tweewielers

Bij ons vindt u 1850m fietsplezier

BATAVUS - CUBE - TREK - BULLS - KOGA - SPARTA - GAZELLE - CORTINA - EDDY MERCKX

OPRUIMING De laatste modellen 2013 nu met KORTINGEN VAN 20 - 50% KORTINGEN ALLEEN GELDIG ZONDER INRUIL EN BEPAALDE FIETSPLANNEN BIJV. NFP (VRAAG NAAR INFORMATIE EN DE VOORWAARDEN)

• Gelegen aan de snelweg Venlo/ Nijmegen afslag Cuijk • Ruime parkeergelegenheid

Bezoek ook eens onze webwinkel:

• Voldoende gelegenheid tot het testen van fietsen • Gratis haal- en brengservice binnen onze regio • Deskundig advies en reparatie

hanslemmenstweewielers.nl (JMEFLBNQt41$VJKL  hanslemmens@home.nl


14

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

 "#"

'$" "$ Kom kijken!  ! &)) " 

 

% "!! # % # % !  ! % ! % " # #

"($" !%#&$ $%%"

"$ 

$$$ #

adres:

informatie:

$ % 

$  

ontwikkeling en realisatie:


16

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

10.000den

Wij kochten een zeer

GROTE SUPERMARKT met allĂŠĂŠn maar A-Merken

â‚Ź 50 tot â‚Ź 100

PALLETS VOL WEER VOLLEDIG AANGEVULD MET ECHT ALLE SUPERMARKT ARTIKELEN

S MET ES LE ALL

40%

VOORDEEL op volle winkelwagen LAYS - HEINEKEN - COCA - COLA - KNOR - VERKADE - SILAN - DREFT - REDBAND - WELLA - DE - MARS - STRUIK - UNOX - BAVARIA - SPRITE - LU - MILKA - HERO - CALVÉ - HEINZ - NUTELLA - REXONA - PRODENT PAGE - VENZ - BONDUELLE - RED BULL ENZ...

KASSAKORTING

N! OP DE NORMALE SUPERMARKTPRIJZE

WWW.TIMCOVOORDEELMARKT.NL Aalst, Burg. Mollaan 

    

!"

Druk- en zetfouten voorbehouden.


w u e i N

en d U in

19

ADVERTENTIE

Op maat gemaakt •

Prachtige lingerie • ALLE maten

Ook prothese beha’s

Sinds 1972

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Bezoek de website en bel vrijblijvend

Open Dag! zondag 15 dec 12-17 uur

Kerkstraat 37A 5401 BD Uden T: 0413 258 275 info@guusschlatmann.com

WWW.GUUSSCHLATMANN.COM


20

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

ADVERTENTIE

21

Het team van Dorien.nl wenst u stralende en gelukkige feestdagen! Speciaal voor de feestdagen hebben wij enkele feestelijke acties! Met deze acties bent u tijdens de feestdagen het stralende middelpunt. Bij tandenbleken krijgt u een OXYjet-behandeling t.w.v. €99,- gratis. Een stralende glimlach, een stralende huid: een stralende kerst! De hele maand december krijgt u tot wel 30% korting op de top producten van Guinot! Boek nu samen met uw vriendin, man of moeder een Hydradermie-gezichtsbehandeling in Januari en betaal maar voor één! Jullie besparen €78,50! Kijk op www.dorien.nl, boek snel en profiteer van deze feestelijke aanbiedingen.

10 minuten vanaf Nijmegen en Tiel | Brouwersstraat 14 Druten | T (0487) 51 75 34 | info@dorien.nl | www.dorien.nl


25

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Uitvoering van project Beekmondingen Oeffeltsche Raam en Virdsche Graaf in 2014

‘EĂŠn van de mooiste stukjes landschap’ OEFFELT - Daar waar de Oeffeltsche Raam in Oeffelt en de Virdsche Graaf in Sint Agatha in de Maas stromen, zet waterschap Aa en Maas volgend jaar de stevig de schop in de grond. De mondingen van de beide beken worden natuurlijker gemaakt en de nu nog vaak kaarsrechte Oeffeltsche Raam laat zich straks zien als een meanderend beekje. Bovendien worden de accenten die de Oeffelter Meent tot een uniek rivierduinengebied maakt zoals dat bij de Groeningse Bergjes het geval, door slimme aanpassingen versterkt. Behalve een fraaier gebied zal het ook meer variatie in bloemen, planten en dieren opleveren. “We moeten respect tonen voor de Maasterrassen. Want dit is een van de mooiste stukjes landschap in ons landâ€?, zegt een bevlogen ontwerper Gijs Kurstjens. Met de herinrichting van de beken wordt een eerste belangrijke aanzet gegeven naar een toekomstige herinrichting van het terrassen-

landschap. “De beken kun je zien als een soort groene mal van het terrassenlandschap. Dit landschap is de afgelopen decennia uit het zicht onttrokken door ruilverkaveling en de aanleg van dijken, maar ze vormen de dragende structuren van het landschap en zijn onvervangbaar.� Natuurblik Genietend van wilde begroeiing in een door paardenhoeven losgetrapt grasland, gefascineerd door een passerende sperwer, verrukt door het ‘bouwwerk’ van een jonge bever, hoe anders kijken Gijs Kurstjens (ecologisch adviseur en ontwerper van het herstelplan) en Mark Kerkhoff van Waterschap Aa en Maas tijdens deze ‘informatieve struintocht’ naar de Oeffelter Meent en de Oeffeltsche Raam dan een doorsnee passant! Het projectplan omvat een herinrichting van de Oeffeltsche Raam door het omleggen van deze beek naar zijn oorspronkelijke loop via de Viltsche Graaf, die daartoe verruimd wordt over 800 meter. Dat is nodig

Vollemaanstocht AFFERDEN - In de avonduren van vrijdag 13 december kunnen belangstellenden met een natuurgids het schemerbos ter hoogte van Afferden in De Maasduinen betreden. De spannende avondexcursie start op vrijdag 13 december om 19.30 uur (na een kop koffie of thee) vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 te Afferden. De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht. Bel hiervoor 06-21428748. Herstelplan. Mark Kerkhoff (links) en Gijs Kurstjens bij de voorgenomen omleiding van de Oeffeltsche Raam, die bij de aanpak wordt verbreed en een licht slingerend karakter krijgt. ( foto: De Maas Driehoek) om de soms dubbele hoeveelheid water af te kunnen voeren. “Van een sloot wordt het een beek, vooral vanwege de ontwateringsfunctie�, legt Mark Kerkhoff uit. “Dat omleggen binnen het Natura 2000 gebied lijkt vloeken in de kerk, maar dat is hier uit meer

oogpunten nodig.� Om de Oeffelter Meent (totaal 25 ha) als traditionele eenheid binnen Natura 2000 te herstellen, wordt een weg omgelegd. Ui drie losse percelen ontstaat dan een aaneengesloten gebied van 20 hectare. Afgezien van de beken, die van het water-

schap zijn, is het gebied nagenoeg volledig eigendom van Staatsbosbeheer. Het project, waarvoor waterschap Aa en Maas 490.000 euro heeft uitgetrokken, wordt in 2014 uitgevoerd.

   

Cursus: Ambassadeur van De Maasduinen Waarneming - Voor re- Maar ook over wandel- een duurzame bedrijfsvoevan de week WELLERLOOI creatieondernemers en routes en streekactivitei- ring (willen gaan) voeren. Zwarte zwaan in de plassen De zwarte zwaan in de plassen bij Beugen stamt af van ontsnapte of vrijgelaten siervogels. De vogel is niet honkvast en erg zwerflustig. Hij kan afstanden van honderden kilometers overbruggen. Deze vogels vormen rond hun tweede levensjaar een koppel voor het leven. De kuikens worden door de ouders samen opgevoed. Omdat zwarte zwanen oorspronkelijk uit AustraliÍ komen, hebben ze nog niet zo’n gevoel ontwikkeld voor onze seizoenen en broeden ze in Europa het gehele jaar door, dus soms ook midden in de winter. In de ruiperiode nå het broedseizoen wisselen ze alle veren en kun-

nen ze gedurende vier a vijf weken niet vliegen. In die periode zoeken ze altijd grote open waters op. Qua voedsel is de zwarte zwaan voornamelijk een planteneter hoewel ze ook wel kleine waterinsecten en kreeftachtigen eten. Ze eten waterplanten, algen, moerasplanten, gras en oevervegetatie. Bij het eten houden ze vaak de het hoofd horizontaal, plat op de bodem.

Doorstapwandeling op het Landgoed Tongelaar MILL - Gidsen van IVN De Maasvallei gaan op zondag 15 december voorop tijdens een doorstapwandeling op Landgoed Tongelaar te Mill. Tongelaar omvat bosranden, weiden, houtwallen, boerderijen en een laat middeleeuws kasteel. Het is gelegen in het zogenaamde laagterras, een riviervlakte gevormd door insnijdingen van de Maas. Het huidige landschap van Tongelaar is in hoge mate bepaald door de werkzaamheden, die nodig waren voor het functioneren van de Beerse

Overlaat. In 1825 werd de Beerse Overlaat verbreed en veel bossen, boomrijen en heggen werden in de traverse van de Beerse Overlaat opgeruimd. Sinds die tijd is er in het landschap niet veel veranderd. De doorstapwandeling is op 15 december om 10.00 uur. Vertrekpunt is kasteel Tongelaar. Te bereiken vanuit Mill of via de afslag van de weg Mill-Grave (volg de bordjes). Parkeren rechts voor de brug. Deelname is gratis, na afloop koffie of thee. Voor informatie: (0485) 47 89 92. Of kijk op www.ivn.nl/de-maasvallei.

Groen Kalender

organisaties die actief zijn in het buitengebied en hun gasten optimaal willen informeren over De Maasduinen, start in februari 20014 de cursus Ambassadeurs van De Maasduinen. Via workshops en excursies wordt de deelnemer wegwijs gemaakt in de geschiedenis, cultuur, het landschap en de natuur van dit unieke gebied.

ten. Daarnaast is de cursus erop gericht om producten, activiteiten of samenwerkingsprojecten in de regio op te zetten, bijvoorbeeld in de vorm van arrangementen. Het is geen blanco start want er is al een netwerk van 34 opgeleide ambassadeurs. Na de cursus kunnen de deenemers zich hierbij aansluiten. De cursus staat open voor alle recreatieondernemers rondom De Maasduinen die

Het gaat om exploitanten, ondernemers en medewerkers van verblijfsrecreatie zoals campings, huisjesparken, hotels, VVV’s, dagrecreatie, horeca en producenten van streekproducten. De kosten bedragen 80 euro per deelnemer. De bijeenkomsten zijn gepland op 4, 11, 18 en 25 februari en vinden steeds ´s middags plaats. Voor meer informatie: www.np-demaasduinen.nl.

Lezing Jan Excursie ‘Over winteren’ Nillesen NIJMEGEN – Jan Nillesen uit Boxmeer is op dinsdag 21 januari te gast in het Natuurmuseum in Nijmegen. De streekkenner verzorgt bij KNNV een historisch-ecologische beschouwing over de landschappen ten zuiden van Nijmegen. Het gebied ten zuiden kent een geheel andere geologische geschiedenis dan het noordelijk deel, dat door de voorlaatste ijstijd is vorm gegeven. In het zuidelijk gedeelte is het de tektoniek - de beweging van de aardschollen - die een geheel eigen karakter aan het gebied heeft gegeven. Onder leiding van de bevlogen spreker en KNNV-gids Jan Nillesen wordt een tocht door de tijd gemaakt van miljoenen jaren, om uiteindelijk in de 21ste eeuw te belanden. Op 21 januari om 20.00 uur in het Natuurmuseum, Gerard Noodtstraat 121 in Nijmegen.

WELLERLOOI – Met als motto ‘Over winteren’ vindt op zaterdag 14 december een ochtendwandeling plaats onder leiding van gidsen in Nationaal Park De Maasduinen.

Dieren passen zich goed aan de winterse omstandigheden aan. Sommige zijn al op tijd vertrokken naar het zuiden of trekken zich terug in hun warme

hol. Anderen krijgen een dikke wintervacht en overleven de Nederlandse winters prima. Tijdens deze excursie vertellen gidsen veel meer over hoe dieren weten te overwinteren. De excursie start om 10.00 uur vanaf Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De wandeling duurt twee uur en deelname is gratis. Denk aan stevig schoeisel en warme kleding.

Aanpassen. Dieren kunnen zich goed aanpassen aan het winterse weer. ( foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers)

Eckeltse Beek AFFERDEN – Onder leiding van gidsen van IVN Maas en Niers wordt er op zondag 15 december een wandeling gehouden langs de Eckeltse Beek. De tocht begint om 14.00 uur en duurt circa twee uur. Deelnemers verzamelen zich bij de ruïne van kasteel Bleijenbeek aan de gelijknamige weg te Afferden. Informatie: www.ivnmaasenniers. nl.

Vollemaanstocht BEERS - Op de mystieke avond van dinsdag 17 december kunnen belangstellenden op een geheel andere manier de natuur tussen Beers en Mill beleven in het schijnsel van de maan. De wandeling onder leiding van gidsen van IVN De Groene Overlaat begint om 19.00 uur bij de zorgboerderij Tienmorgen, Broekkant 11 in Beers en duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er snert. Deelname kost 3 euro. Denk aan stevig schoeisel en s.v.p. geen zaklampen! Info: (0485) 31 49 46. Of kijk op www.ivn.nl/ cuijk.

Eendeven NIEUW-BERGEN - De winterse flora en fauna van de rivierduinen, geologie, landschapskunde, heemkunde en bodemkunde, dat komt allemaal aan bod tijdens een KNNV-excursie op donderdag 19 december rond het Eendeven bij Nieuw-Bergen. Gids Jan Nillesen gaat van 10.00 tot 13.00 uur voorop. Verzamelen bij de P-plaats van het speeltuintje (nabij de kruising Ontginningsweg-Ceresweg). Info: (0485) 57 47 80.


28

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Al 40 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

NIEUWSTE MODELLIJN! Moderne relaxfauteuils in leder met 3 motoren & accu al vanaf € 1975,-

Meer dan 90 modellen sta- op fauteuils. Veelal uit voorraad leverbaar.

Welk type fauteuil u ook zoekt, Teun Arts heeft alles!

Relaxfauteuils Handmatig > 60 modellen

Relaxfauteuils klassiek > 50 modellen

Relaxfauteuils op draaivoet > 70 modellen

uw fauteuil compleet op maat + 40 modellen

Designfauteuils ook relax > 25 modellen

heren & dames fauteuils + 30 modellen

Kamerfauteuils ook relax > 30 modellen

Relaxfauteuils compleet op maat > 40 modellen

Sta- op fauteuils + 90 modellen

Al 40 jaar staan wij garant voor de beste fauteuils en de mooiste banken. Welkom bij zitcomfortspeciaalzaak Teun Arts. Ook voor de mooiste bankstellen.

Veelal Nederlands fabricaat.

Voor de mooiste bankstellen, naar wens met bijpassende relaxfauteuil, bent u bij Teun Arts aan het juiste adres. Assortiment

Inruil

Levertijd

Bezorging

Garantie

Mogelijkheden

Advies

in onze 2000m² showroom

Nu tot wel

Onze meubelen zijn veelal

Gratis levering

Enkel West Europees

Naar wens aanpassingen

Door 40 jaar ervaring

vindt u de grootste collectie

€ 300,- retour voor

uit vooraad leverbaar

door heel

topfabrikaat met minimaal

mogelijk in onze eigen

met zitmeubelen krijgt u

relaxfauteuils van Nederland

uw oude meubel*

dus binnen 1 week

Nederland

5 jaar fabrieksgarantie

stoffeerderijafdeling

bij ons het beste advies

Onze openingstijden: Di, Wo & Do 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00 tel.: 0485 - 45 29 86 www.teunarts.nl Boersestraat 11, 5454NG, Sint Hubert. In St.Hubert op de rotonde richting Wanroij, dan 3e weg links, 1e rechts.

info@teunarts.nl

* nvt op aktiemodellen, niet icm overige akties & aanbiedingen


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

ADVERTENTIE

29


  

DE NIEUWE PEUGEOT 3O8 KOM LANGS VOOR

EEN PROEFRIT!

       

2  !#"" ,%$'*- ! ,$)"#)$-05$,*$#%&! 2       1  6%"*.# $8 ' %(#" """  

 /'7 ,"&*'%%#$&+ 4  $7 ,"&#%%&%%%'  9  #"7 ,"&)*'*#(*% 123'*7 ,"&*''##&#'  

ALLE WINTERMODE DAMES - HEREN - KINDEREN*

NU 20% TOT 50% AFGEPRIJSD *uitgezonderd basisartikelen

Dames jacks en mantels Nu

Alle kindermode Nu

1/2 prijs

1/2 prijs

Nu ook volop keuze in handschoenen, sjaals en mutsen Heel veel Setter mode Nu

Heel veel heren mode Nu

1/2 prijs

Gennep

Boxmeer

1/2 prijs

Venray

Panningen

Tijdens de opruiming mag u wel ruilen maar krijgt u geen geld terug


32

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

   6591 Gennep T.: 0485 54 20 86 M.: 06 45 09 44 23 info@idballon.nl www.idballon.nl

ren winkeldeu haar ID Ballon sluit ldeuren‌ winke sluit ID Ballonper 2014 januari 11haar

het bloeiende Gennepse centrum. Sinds de opening begin 2009 is ID Ballon bijna niet meer weg te denken uit en kwamen mensen uit de verre Vaak werden we als “aanwinst voor het Gennepse winkelaanbodâ€? genoemd feestartikelen, maar zeker ook onze van diversiteit de voor winkel onze voor omgeving speciaal naar Gennep vanwege onze ballondecoraties. ID Ballon is in korte tijd bekend geworden als dĂŠ versierder in de wijde regio. Onze het oog en vormen een perfecte aanvulling voor elk feest en elke locatie.

ballondecoraties springen overal in

leveren. Onze professionaliteit, afwerking Zowel voor bedrijven en particulieren hebben we vele mooie decoraties mogen jaren een stevige groei hebben en kwaliteit hebben samen met onze goede service erdoor geleid dat we de afgelopen jaren hebben we besloten, hoe moeilijk gerealiseerd met onze ballondecoraties. Om onze groei door te zetten de komende decoraties voort om onze groei de alleen zet maar bestaan, zeker blijft Ballon ID en jammer ook, onze winkel te sluiten.   

 !    

     onze winkeldeuren in Zandstraat 83.

Webshop

alle feestartikelen blijven via onze Onze fysieke winkel mag dan sluiten, dit geldt echter niet voor onze webshop. Nagenoeg    #   " 

   . zal onze webshop draaien onder een andere naam, namelijk: De ballonnengigant een snelle levertijd. Vandaag vóór 15.00 Via www.deballonnengigant.nl zullen we zorgen voor nog meer bestelgemak en we daarbij een regiobezorgservice. uur besteld = morgen in huis. Als extra service in onze vertrouwde regio introduceren stellen en zo gemakkelijk kunt bestellen. Daarnaast komt er een uitbreiding voor gewenste decoraties die u zelf samen kunt $%& ' (   

Heliumballonnen

of per mail. Door onze snelle Het blijft ook mogelijk om heliumgevulde ballonnen bij ons te bestellen. Dit kan telefonisch in huis. Afhalen op locatie is ook (regio)bezorgservice blijven de kosten hierdoor laag en heeft u uw ballonnen snel hoogte. de op dan u wij stellen mogelijk, hiervan Wij hebben uw klandizie van de afgelopen Wij danken iedere klant voor alle leuke en bijzondere momenten in onze winkel. projecten. jaren als zeer prettig ervaren en hopen dit voort te kunnen zetten in toekomstige

Bedankt! Namens het team van ID Ballon :LMZHQVHQXĂ€MQHIHHVWGDJHQHHQJH]RQG en gigantisch 2014 en zien u graag weer!

Per stuk: 6 stuks: 12 stuks: 24 stuks:

â‚Ź 4,95 â‚Ź 22,50 â‚Ź 37,50 â‚Ź 67,50


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

ADVERTENTIE

33


34

ADVERTENTIE

December is DE maand om uzelf of iemand te verrassen met een mooi persoonlijk cadeau. !+"+!+(!+(!+"#+ %!+ + "+ %!&#+ +!++%+#+& ++#+!

A-D1:D/977;D'>)9;D-6D977,DA126D9<15D ))6>-A1/D 1=5D ,-D 3-9:;D 5))9D 773D =-9:+0144-6,-D ;16;-6D *4)<>D /97-6D 8))9:D/912:D-6D)6,-9-DA126D))6>-A1/D 1-:D2-D41-=-9D=779D--6D4-<3-D8@2)5)D 12D01+D,-D91-5-4D416/-91-D16D-6 7.D 6)+0;0-5,D ,)6D 0-**-6D >-D ,1-D 6-8D 3123-6D >-D /9))/D :)5-6D 5-;D <D 773D 16D 4-<3-D 34-<9-6D -6D -=-6;<--4D 6))9D ,-D *-:;-D 3-<:D =779D ,-D 8-9:776D 5-;D5771D3)6; ,1-D<D>14;D=-99)::-6 6D ,-D 5))6,D ,-+-5*-9D 3912/;D <D *12D &-D 0-**-6D 89)+0;1/-D 5-93-6D =779D ))63778D=)6D--6D:-;D*0D5-;D:418D7.D -43D .1/<<95-;D --6D 5));3-<A-D =)6D :;916/D--6D.4-:D !"D=)6D& D;7;D

D-6D=)6D+<8DD;5D+<8DD&-D $"D D706D=)6D,-D)58D7.D 3<66-6D 773D *-:;-44-6D >);D <D /9))/D !D&D=)6D$&D# "#!D!7*D >14;D0-**-6D1-,-9--6D3)6D5771DA126D #)33-6D !#"D ,-D 3-<:D 1:D ))6D <D 16D,-D2<1:;-D5));D416/-91- 8-616/:;12,-6D D ;7;D D <<9D 915)D 766)D #>1::;D )91-27D )9 =912,)/D;7;D D<<9D-6DA);-9,)/D;7;D 41-:D-33-9:D-6D)4=16D4-16D,-D3-< D<<9

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Herbeleef je jeugd nog ĂŠĂŠn keer! #+!!+++%+$&+$++ + !"+%##+$%+ 

"+ + + #+ !+ + + #"+ &+ !"#+ +

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

))9;-6D =779D B;0-D 4):0*)+3:D 091:;5):D )9;@CDA126D6<D=-93912/ B#0-D4):0*)+3:D1:D76:D/-0--4D-1 *))9D=1)D,-D>-*:1;-D-6D)+-*773D /-6D 76;>133-4,-D +76+-8;D >))9D 7.D;-D0)4-6D*12D!1+0-D-6D,-D7+3D >-D 76;A-;;-6,D ;97;:D 78D A126D -6D 16D7?5--9D >))95--D >-D )4D 78D =--4D 47+);1-:D

Koop je droomhuis met de starterslening! Veel starters dromen van een eigen huis. Kunnen ze dat ook betalen? Vaak niet, maar met de starterslening kan het ook voor jou werkelijkheid worden. Deze lening is bedoeld voor het eerste koophuis en kan het verschil overbruggen tussen de koopsom en het bedrag dat je maximaal kunt lenen.

 Royaal van indeling met standaard 3 etages (begane grond + 2 verdiepingen). Gesitueerd op grote percelen met een praktische berging in de tuin. Parkeren kan direct voor de deur of op het parkeerhof, dat gesitueerd is tussen 2 woningblokken. Nu al mogelijk met inkomen vanaf ca. â&#x201A;Ź 32.000, Prijs vanaf â&#x201A;Ź 175.000,- v.o.n.

 Looptijd maximaal 30 jaar. 15 jaar vaste rente. erste 3 jaar geen rente en aossing. Toetsing volgens normen n Nationale Hypotheek Garantie. De starterslening is een aanvulling op je eerste hypotheek. theek.

Heb je interesse in zoâ&#x20AC;&#x2122;n comfortabele woning? Kom dan zeker naar de informatieavond bij Makelaardij Twan Poels. Dan hoor je alles over de woningen en de mogelijkheden van , die voor dit project de beschikbaar is.

Ontwikkeling

Verkoop & Informatie atie Makelaardij Twan Poels Stationsplein 86/88 5431 CE Cuijk [T] 0485 319 220 [E] cuijk@twanpoels.nl

Van der Krabben Makelaardij Oranjesingel 27 6511 NN Nijmegen [T] 024 323 05 78 [E] nijmegen@krabben.nl


Editie 50 dinsdag 10 december 2013

35

VARIA

Antoinet Wijnakker uit Gennep benoemd tot ‘Sociaal Werker van het Jaar 2013’

Open huis bij Elzendaalcollege

Hét boegbeeld van Sociaal Werk

BOXMEER - Op donderdag 12 december opent het Elzendaalcollege in Boxmeer tussen 17.30 en 21.00 uur haar deuren voor toekomstige leerlingen en hun ouders.

GENNEP - Antoinet Wijnakker uit Gennep is afgelopen week tijdens het Welzijnsdebat 2013 benoemd tot ‘Sociaal Werker van het Jaar’. Wijnakker is werkzaam als jongerenwerker bij Radius in Cuijk. “Ze speelt in op nieuwe ontwikkelingen en trekt collega’s daarin mee.” Tijdens het Welzijnsdebat kreeg Wijnakker de meeste stemmen van de vakjury en ook van het publiek. Daarmee versloeg zij twee andere genomineerden voor de titel Sociaal Werker van het Jaar die wordt omschreven als ‘boegbeeld van het Sociaal Werk van Nederland gedurende heel 2014’. Onderscheidend Wijnakker onderscheidt zich in positieve zin, zowel voor het jongerenwerk van Radius als voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Land van Cuijk. “Voor veel Cuijkse jongeren is Antoinet een vertrouwenspersoon,” vertelt Karin Werts van Radius. “Radius werkt heel laagdrempelig, sluit aan bij de doelgroep en kijkt wat nodig is om te voorkomen dat een vraag

Tijdens het open huis kunnen bezoekers kennismaken met het onderwijsaanbod van Elzendaalcollege Boxmeer. Zo is voor elk vak een lokaal ingericht waar docenten aanwezig zijn voor het beantwoorden van vakspecifieke vragen. Ook het werken met iPads in

Boegbeeld. Antoinet Wijnakker uit Gennep, werkzaam voor het jongerenwerk van Radius, is benoemd tot ‘Sociaal Werker van 2013’. ( foto: Tijs van den Donk) een probleem wordt. Antoinet helpt jongeren hun talent te zien en te geloven in hun eigen kansen en mogelijkheden. Deze positieve benadering zie je terug in heel haar werkwijze. Ook zoekt ze voortdurend naar uitdagingen en verbeteringen in haar werkomgeving. Zo kunnen jongeren hun vraag tegenwoordig ook stellen via Whatsapp. Antoinet is iemand die haar

manier van werken eigenlijk vanzelfsprekend vindt en ze benadrukt juist altijd het belang van de samenwerking met collega’s en netwerkpartners. Die samenwerking is belangrijk om succesvol te kunnen werken.” Jeannette Posthumus van het CJG onderstreept die woorden. “Antoinet vervult een belangrijke rol in de positionering van onze organisatie. Ze denkt

in kansen, speelt in op nieuwe ontwikkelingen en trekt collega’s daarin mee. Haar netwerkkwaliteiten en vele contacten met jongeren en hun ouders komen daarbij uitstekend van pas.” Behalve het ambassadeurschap ontving Wijnakker duizend euro om te besteden aan een wijkproject en ze mag deelnemen aan een ontwikkelcapaciteit van het Oranjefonds.

Leerlingen Visio naar Cuijk on Ice Lening gemeente Cuijk maakt CUIJK - Sporten is belangrijk voor de leerlingen van Visio Onderwijs uit Grave. Op dinsdag 17 december komen ze schaatsen bij Cuijk on Ice. Door organisatorische redenen lukt het Visio niet altijd om leuke uitstapjes te maken, want leerlingen komen vaak van ver buiten Grave naar de school. Bewegingsdocenten Martijn Vos en Ruud Dominicus maken dan ook dankbaar gebruik van het aanbod van Cuijk On Ice om met leerlingen met een visuele

beperking een middag te komen schaatsen. Probeer het maar eens: met een blinddoek een rondje op schaatsen over de ijsbaan maken. Het is voor leerlingen van Visio belangrijk om veel bewegingservaring op te doen, zodat leerlingen andere zintuigen inschakelen en strategieën bedenken om zich in iedere situatie te redden. Met twee groepen van 40 leerlingen wordt het ditmaal hard werken voor de begeleiders, want lang niet iedereen heeft al eens op de ijzers gestaan. Info: www.cuijkonice.nl.

Komt hoofdpijn van burn-out? Raakt u ook van ieder wissewasje gestrest? Kost het u bloed, zweet en tranen om deadlines te halen? Of barst u zomaar in huilen uit? Mensen met burn-out & vermoeidheid zijn vaak besluiteloos, hebben hoofdpijn, paniekaanvallen, hartkloppingen en alles gaat ze langs hen heen. Ze hebben jarenlang roofbouw op hun lichaam gepleegd, stress genegeert en flinke hoeveelheden paracetamol geslikt om hun hoofdpijn, spierpijn of slaapproblemen te onderdrukken. Totdat opeens het licht uitging. “Een jonge vent is niet moe” en “van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan” klinkt u misschien bekend in de oren. Of zit het tussen de oren? Burn-out wordt tegenwoordig ook wel beroepsziekte nummer één genoemd. Mensen voelen zich

de klas komt tijdens deze avond uitgebreid aan bod. De rondleiding start in het schoolgebouw aan de Stationsweg. Vanaf daar volgen bezoekers een route door beide schoolgebouwen. Halverwege de route is een pauzemoment ingepland. Naast leerlingen van groep 8 zijn ook groep 7 leerlingen en hun ouders van harte uitgenodigd om tijdens het open huis kennis te maken met het Elzendaalcollege. Meer informatie via de site www.elzendaalcollege.nl.

fysiek en mentaal uitgeput en krijgen psychische en lichamelijke klachten. Het lichaam heeft teveel stresshormonen aangemaakt en kan niet meer ontspannen. Ik ben ervan overtuigd dat een burn-out iedereen kan treffen, zélfs stress-bestendige mensen. Zij zjjn alleen wat later aan de beurt. Kliniek van der Veen heeft een succesvolle behandelaanpak specifiek voor burn-out samengesteld. Meer weten? Bezoek dan onze informatieavond (met gratis klachtenanalyse) over burnout, hoofdpijn en vermoeidheid op maandag 16 december van 19.00 tot 21.00 uur in Kliniek van der Veen, Middelweg 10b te Molenhoek, tel:024-3585905 of www. kliniekvanderveen.nl. Ron van der Veen DC Chiropractor

koopwoning starters mogelijk CUIJK - Een woning kopen is voor de gemiddelde starter niet gemakkelijker geworden. Afgelopen jaren is een aantal maatregelen ingevoerd waardoor starters minder kunnen lenen en huizen te duur zijn. De starterslening van de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) maakt een einde aan deze trend. Ook de gemeente Cuijk doet vanaf 1 januari 2014 mee met dit initiatief. De starterslening van het SVn maakt het voor nieuwkomers op de woningmarkt mogelijk om maximaal 20 procent van de aankoopkosten van hun eerste woning te financieren. Grote voordelen van de lening zijn de rentevaste periode van vijftien jaar en de looptijd van maximaal dertig jaar. Bovendien hoeft de koper de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen en heeft hij dus geen extra vaste lasten. Het is als het ware een tweede hypotheek, die bovenop de maximale lening komt, die een starter bij de hypotheekverstrekker kan afsluiten. Na drie jaar toetst het SVn of de koper de lasten van de lening zelf kan dragen. Is dit niet zo, dan wordt betaling van rente en aflossing uitgesteld. Voorwaarde Dat het moet gaan om een eerste koophuis is niet de enige voorwaarde. Het inkomen en de prijs van de te kopen woning spelen ook mee. Tot slot kan de aanbie-

der van de lening zijn eigen voorwaarden toevoegen aan de algemene bepalingen. In dit geval is de aanbieder de gemeente Cuijk. De gemeente Cuijk draagt bij aan de stichting SVn, die op haar beurt deze fondsen beheert en leningen tegen gunstige voorwaarden verstrekt. De gemeente Cuijk heeft haar eigen voorwaarden voor het verstrekken van de lening. Zo wijst de gemeente nieuwbouwprojecten aan waarvoor de starterslening uitgekeerd kan worden. Eén van die projecten is Jan van Cuijkstraat: een klein plan bestaande uit twaalf nieuwbouwwoningen voor starters, van Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss. De woningen zijn te koop vanaf 175.000 euro (v.o.n.) en zijn, door de locatie, een unieke kans op nieuwbouw in het centrum. Omdat het om scherp geprijsde starterswoningen gaat, kunnen kopers die aan de voorwaarden voldoen, in aanmerking komen voor de starterslening. Informatieavond Voor geïnteresseerden is er op woensdag 18 december van 18.00 tot 19.30 uur een inloop- en informatieavond over de starterslening in het kantoor van Makelaardij Twan Poels, Stationsplein 86/88 in Cuijk. Hier is informatie verkrijgbaar van en over de SVn en medewerkers van de Hypotheekshop zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Het project Jan van Cuijkstraat zal eveneens gepresenteerd worden.

Elzendaal. Het Elzendaalcollege in Boxmeer houdt op donderdag 12 december tussen 17.30 en 21.00 uur een open huis.

ZKN-keurmerk DiaSana in Mill MILL - Diagnostisch centrum DiaSana in Mill heeft vorige week het ZKN-keurmerk ontvangen. Het centrum ontving het certificaat uit handen van Marijn Lamers, manager kwaliteit en veiligheid bij ZKN. Het ZKN-keurmerk staat voor hoge kwaliteit en patiëntveiligheid, een duidelijk herkenbaar teken waar patiënten op selecteren. Ook organisaties zoals zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg eisen het ZKN keurmerk. ZKN-kliniek Nederlanders weten klinieken steeds beter te vinden; uit onderzoek blijkt dat ongeveer 10% van de Nederlanders zich inmiddels in een kliniek heeft laten behandelen en dat 17% van de Nederlanders overweegt om dat te doen. Daarbij is het belangrijk dat patiënten letten op het ZKN Keurmerk. Inmiddels hebben meer dan 150 klinieken en diagnostische Centra in Nederland dit keurmerk. De andere klinieken die gelegen zijn op het terrein in Mill, orthopedische kliniek ViaSana en de plastisch chi-

rurgische kliniek Sanavisie Bodyclinic, behaalde eerder ook al het ZKN keurmerk. “Dit keurmerk laat zien dat wij garant staan voor diagnostiek van topkwaliteit, waar patiëntvriendelijkheid en service hoog in het vaandel staan. We hanteren korte wachtlijsten en er kan een onderzoek op maat worden aangeboden”, aldus manager Monique Peters van Dia-Sana. Korte wachtlijsten Diagnostische centrum DiaSana beschikt over diagnostische apparatuur waaronder een digitaal röntgenapparaat en drie MRI- scanners. De zogenaamde open MRI is toegankelijk voor patiënten die in ziekenhuizen het MRI-onderzoek niet kunnen laten uitvoeren door claustrofobie (engtevrees) en/of ernstig overgewicht. Met deze MRI-apparatuur worden weefsels en structuren van het lichaam zoals botten, spieren, zenuwen en bloedvaten in beeld gebracht. De patiënten worden naar DiaSana doorverwezen door huisartsen en specialisten vanuit vele ziekenhuizen in heel Nederland. Meer info: www.diasana.nl.

Keurmerk. Het diagnostische centrum DiaSana in Mill heeft afgelopen week het ZKN-keurmerk ontvangen.


38

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

SUPERCOOP GENNEP

IS VERBOUWD!

Scherpe aanbiedingen & leuke acties & meer assortiment & eigen ambachtelijke slagerij...

dat is mijn vernieuwde Coop supermarkt ONZE AMBACHTELIJKE SLAGERIJ IS GEOPEND! UIT EIGEN SLAGERIJ

   kilo

7.99

max. 2 kilo per klant

exclusief bij coop

UIT EIGEN SLAGERIJ

   kilo

  zak 225/ 250 gram elders 1.25/ 1.29

1.25 1.29

0.

99

    zak 36 stuks elders 3.79

3.79

2.99

6.99

max. 3 kratten per klant

   krat 24 flesjes Ă 300 ml

8.99

    zak 5 kilo elders 3.69 actieprijs per kilo 0.59

3.69

2.99

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van dinsdag 10 december t/m zondag 15 december 2013. week 50

Gennep De Poel 2 ma-do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20 ZONDAG OPEN 13-18 UUR

750

5 KILO

COOP.NL

GRAM

 net 750 gram elders 1.49 actieprijs per kilo 1.05

1.49

0.79


Dinsdag 10 decamber 2013

I N F O R M AT I E P A G I N A Gemeentehuis bezoekadres: Raadhuisplein 6, Mook. Postadres: postbus 200, 6585 ZK Mook. Tel. KCC: 024 - 696 91 11. Fax: 024 - 696 19 39. E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.nl. Wij werken uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u bellen met ons KCC van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 en op vrijdag van 08.30 tot 12.30. Zie voor meer informatie onze website www.mookenmiddelaar.nl

Nieuwjaarsbijeenkomst 2014

Dienstregeling

Het gemeentebestuur stelt haar inwoners, bestuurders en leden van verenigingen en instellingen in de gelegenheid tot het uitwisselen van nieuwjaarswensen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

Op 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van de bussen in. In de meeste gevallen gaat het om andere vertrektijden. Van een aantal buslijnen wordt ook de route aangepast.

De bijeenkomst wordt gehouden op zondag 5 januari 2014 van 17.00 uur tot 18.30 uur in het gemeenschapshuis / ’t Môks Café, Groesbeekseweg 3 te Mook. Tijdens deze bijeenkomst houdt burgemeester Gradisen zijn nieuwjaarstoespraak.

Meer informatie vindt u op de website www.breng.nl

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Openingstijden gemeentehuis rondom de feestdagen G Dinsdag 17 december 2013 vanaf 14.30 uur gesloten i.v.m. de kerstviering. G Op 24 en 31 december 2013 vanaf 15.30 uur gesloten G Op 25, 26, 27 december 2013 en 1 januari 2014 gehele dag gesloten i.v.m. de feestdagen Alleen voor geboorte- en overlijdensaangifte is het gemeentehuis op vrijdag 27 december 2013 van 09.00 tot 10.00 uur geopend.

Gewijzigde ophaaldagen afval i.v.m de feestdagen Het gft-afval dat gepland staat voor de woensdag 25 december wordt opgehaald op maandag 23 december. Het restafval van woensdag 1 januari wordt op donderdag 2 januari 2014 opgehaald.

Telefonische bereikbaarheid

Gezond gewicht “Ik heb ‘s ochtends ook wel eens de neiging om de boterhammen weg te zetten als ze erg langzaam eten. Maar dan denk ik: rustig blijven, tijd nemen voor het ontbijt is belangrijk. Dan maar een kwartiertje eerder op staan!”, vertelt Linsy. Haar kinderen zijn 2 en 4 jaar. Gezond eten en bewegen De maaltijden vormen een sociaal gebeuren en gezond eten is goed voor de ontwikkeling van je kind. Dat heeft veel te maken met gezonde eetgewoonten. Als je kinderen leert om regelmatig en gevarieerd te eten, hebben ze daar hun hele leven voordeel van. Je kunt je kind nu aanwennen om gezond te eten en veel te bewegen. Dit voorkomt dat je kind te dik wordt. Niet alleen ouders maar ook grootouders, medewerkers van kinderdagverblijven en scholen kunnen positieve invloed uitoefenen op het voedings- en beweeggedrag van kinderen. Enkele tips G Samen eten kan leiden tot gezonder eten! Eet gezamenlijk met de kinderen, dit leidt ertoe dat de kinderen meer eten. Wanneer u gezonde producten eet, eten de kinderen daar ook meer van. G Neem de tijd voor de maaltijden Eet samen aan een gedekte tafel, maak er een gezellig moment van. Met het bord op schoot voor de televisie eten, leidt ertoe dat kinderen minder goed eten. G Ongezond snacken wordt nageaapt! Wanneer u ongezonde producten (snacks, chocola) eet, dan eten de kinderen hier ook meer van. G All you can eat! De manier waarop u het eten aanbiedt, heeft invloed op hoeveel kinderen ervan eten. Als de kinderen het eten zelf mogen pakken, of dit nou gezond of ongezond is, eten ze meer. G Praten over gezond eten = gezonder eten Praat met uw kind over gezonde voeding, dit leidt bij de kinderen tot een hogere inname van gezonde producten. G Aanmoedigen leidt tot meer bewegen! Moedig uw kind aan om meer te bewegen, dit leidt tot meer beweging. G Speelmateriaal Zorg voor voldoende uitdagend speelmateriaal en speelruimte. Dit heeft positieve invloed op het bewegen van kinderen. Meer informatie Voor informatie of vragen over gezond eten en bewegen kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin: telefoon 088 - 119 15 45 of kijk op de website www.cjggennepmookenmiddelaar.nl

Vrijdag 13 december om 11.00 uur wordt het hoofdnummer van Mook omgezet naar een nieuwe telefooncentrale. Het gemeentehuis is dan enkele minuten niet bereikbaar.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen zijn verleend: KAPPEN G Op Schildersweg 7 te Plasmolen, voor het kappen van één eik. Verzenddatum is 29 november 2013.

voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht (DigiD noodzakelijk). ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING MELDINGEN De burgemeester heeft toestemming gegeven voor de volgende activiteiten: G nieuwjaarsfeest op 31 december 2013 bij S.V. Astrantia te Middelaar;

G Op Kopseweg 2 te Middelaar, voor het kappen van één grove den en één fijnspar. Verzenddatum is 29 november 2013.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum op telefoonnummer 024 - 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl

G Op Generaal Gavinstraat 17 te Mook, voor het kappen van twee sparren en één conifeer. Verzenddatum is 4 december 2013.

Tegen een melding kunt u geen bezwaar of beroep aantekenen

Hierboven genoemde besluiten treden in werking de dag na afloop van de bezwaartermijn. Inzien: De verleende vergunningen met bijbehorende stukken liggen tijdens openingstijden op het gemeentehuis ter inzage. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum op telefoonnummer 024 - 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl Bezwaar: Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het postadres is: Postbus 200, 6585 ZK Mook. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste: naam/ adres indiener, dagtekening, omschrijving van het bestreden besluit en een motivering waarom bezwaar wordt aangetekend. Voorlopige voorziening: Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de

TER INZAGELEGGING CONCEPT DRANK- EN HORECAVERORDENING (MIDDELS EEN WIJZIGING APV) Burgemeester en wethouders van de gemeente Mook en Middelaar maken bekend dat zij hebben besloten om de raad voor te stellen een wijziging van de Algemene Plaatselijk Verordening van de gemeente Mook en Middelaar 2013, door aan hoofdstuk 2, afdeling 8 a toe te voegen (met het oog op de nieuwe verordende bevoegdheden voor de paracommercie en alcoholmatiging op grond van de gewijzigde Drank en Horecawet), vast te stellen. Op grond van de nieuwe Drank-en Horecawet, die per 1 januari 2013 van kracht is, zijn alle gemeente in Nederland verplicht een nieuwe paracommerciële verordening vast te stellen, waarin oneerlijke concurrentie ten opzichte van de horeca wordt tegen gegaan en wordt voorzien in een verantwoorde verstrekking van alcohol. Om een ieder de mogelijkheid te geven zijn of haar zienswijze bekend te maken, wordt de concept-verordening gedurende 3 weken - vanaf 10 december 2013 tot 1 januari 2014 - voor inspraak ter inzage gelegd bij het KlantContactCentrum op het gemeentehuis. U treft de conceptverordening ook op onze website aan. U kunt tot 1 januari 2014 schriftelijk en gemotiveerd uw zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Na deze inspraakronde zal het college, de raad de verordening ter vaststelling aanbieden.

Meer informatie op onze website! www.mookenmiddelaar.nl


41

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Bongers Vastgoed denkt duurzaam

”Ik ga voor duurzame woningbouw in de Steendalerstraat” BOXMEER – Bongers Vastgoed is geen kleintje in de wereld van onroerend goed in het Land van Cuijk en NoordLimburg. Het bedrijf legt zich toe op beleggen, ontwikkelen en verhuur van bedrijfsverzamelgebouwen, woningen en business- en welnesscentra. Maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming staat daarbij hoog in het vaandel.

Energiezuinig. Ook in het pand aan Stationsstraat 15 zal vernieuwing met betrekking tot warmteterugwinningssystemen plaatsvinden.

Door Dorry Smeets

grondstoffen en energie en de regulering van CO2-uitstoot. “Zo hebben we bijvoorbeeld bij een pand hier op Saxe Gotha 5000 vierkante meter aan asbestsanering gedaan en zijn de wanden en de daken vervangen door geïsoleerde sandwichpanelen, waardoor de warmte in het gebouw blijft. Er is nu ook slimme verlichting, die alleen op de plek en moment dat dat nodig is, brandt. Omdat iedere locatie anders is, moet je steeds andere technologieën toepassen. Je kijkt hoe het bouwkundig in elkaar zit, hoe de infrastructuur is en natuurlijk wat het verbruik aan energie is. Waar het verbruik namelijk hoger is dan 10.000 kwh per jaar, zou ik kiezen voor toepassing van warmtepomptechnologie, waarbij warmte uit de bodem of buitenlucht gehaald wordt. Omdat je geen gas verbruikt, is dat ook duurzaam. Is het verbruik kleiner, zoals in woonhuizen, dan is het effectief om gebruik te maken van zonne-energie met de bijbehorende besparingen.” Steendalerstraat Gennep Eén van de lopende projecten van Bongers Vastgoed is de locatie aan de Steendalerstraat, waar All4Fit nu gevestigd is. “De huurders gaan naar het centrum van Gennep”, vertelt de vastgoedbeheerder, “en het is nu aan de gemeente om te bepalen wat hier verder mogelijk is.” Daar Fitland ook verhuist, zouden er straks vier fitness-locaties zijn. “Dat lijkt me niet wenselijk in zo’n kleine plaats als Gen-

nep”, aldus Willie. “Mogelijk is ook dat het de oorspronkelijke bestemming houdt van bedrijventerrein, maar midden in een woonwijk zal daar niemand blij mee zijn. Het college van B&W heeft hier een wijzigingsbevoegdheid naar woningbouw en dat lijkt me de beste optie.” In dat geval wil Bongers Vastgoed op deze inbreidingslocatie gaan voor de bouw van ongeveer 3040 leeftijdsbestendige woningen: 20 zogenaamde nultredenwoningen voor senioren of 40 appartementen voor jongeren of een mix van beide. “Wat ik bouwkundig mee wil nemen is dat je twee van die units aan elkaar kunt koppelen, waardoor de nieuwbouw voor beide doelgroepen geschikt is. De duurzaamheidsgedachte speelt hier dus een belangrijke rol. Veel partijen zullen gebaat zijn bij duurzame woningbouwontwikkeling; het is aan de gemeente om hier een keuze in te maken.”

Bongers Vastgoed Stationsweg 15v, Boxmeer 0485-520300 www.bongersvastgoed.nl

Tijdens een gesprek met Willie Bongers wordt het direct duidelijk dat deze ondernemer pur sang kan putten uit een jarenlange ervaring. Al in 1989 bouwde hij aan de Stationsweg 15 een kantoorpand met bedrijfsruimte, één van de drie locaties van Bedrijvencentrum Boxmeer. In dit bedrijvencentrum zijn zowel zelfstandige bedrijven als zijn eigen onderneming gevestigd. Projecten in de voorbereidingsfase zijn momenteel Stationsweg 11 en 15, Burgemeester Verkuijlstraat 60 in Boxmeer en de Steendalerstraat in Gennep. Verduurzaming “Als bedrijf zijn wij altijd bezig met de nieuwe marktontwikkelingen”, aldus Willie Bongers, “en verduurzaming van bedrijfsonroerend goed is daar één van.” Dit vertaalt zich onder andere in hergebruik van materialen, het zuinig omgaan met

Inbreidingslocatie. Het gebouw van All4Fit, waar mogelijk appartementen komen.


42

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013


Tbbh 2-,,,afkpa^d.-ab `b j _b o/-.0

ejbkgn]jp DBBK^cs^ifkw^j bifkdlmBbopqbHbopqa^d Lmbkfkdpqfgabkolkalj abcbbpqa^dbk

?bi^kdofgh bjbababifkdsllofktl* kbops^kabdbjbbkqbkDo^sbbk JfiibkPfkqEr_boq)olrqb2+

Tloaqkloj ^^idbpmolh bk rte rfpe lrabifgh ^cs^ilm tlbkpa^dlmdbe ^^ia< Tlb kpa^d/2ab `b j _b o)Bb opqb Hb opqa^d) tloaqrtob pq* b kmi^pqf`sb om^h h fkdp^cs^i kfb qfkdb w^j b ia+Fkmi^^qpa^^os^kh rkqr rte rfpe lrab ifgh b ^cs^iab w^qb oa^db o* sllo)w^qb oa^d/.ab `b j _b o)^^k_fb ab k+ Afqpq^^qllh sb oj b ialmrt>cs^itfgwb o+ Ibqlm7sllofb ab ob b kdb iaqa^qab q^ofb c* w^h b kMi^pqf`E b olb p^cs^iw^h sÂ&#x201D;Â&#x201D;oab j faa^dtloaqlmdb e ^^ia+Rafb kqb oarp slloqb wlodb ka^qab wb sÂ&#x201D;Â&#x201D;o4+--rro^^k ab lmb k_^ob tb dpq^^q+

Jfifbrpqo^^qE^mp .0+--Ă?.4+--rro DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK 6+--Ă?.3+0-rro 6+--Ă?.2+--rro DBPILQBK .0+--Ă?.4+--rro DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK 6+--Ă?.3+0-rro 6+--Ă?.2+--rro

J^^ka^d/0ab `b j _b o Afkpa^d/1ab `b j _b o Tlb kpa^d/2ab `b j _b o Alkab oa^d/3ab `b j _b o Sofga^d/4ab `b j _b o W^qb oa^d/5ab `b j _b o Wlka^d/6ab `b j _b o J^^ka^d0-ab `b j _b o Afkpa^d0.ab `b j _b o Tlb kpa^d.g^kr^of Alkab oa^d/g^kr^of Sofga^d0g^kr^of W^qb oa^d1g^kr^of

Jfifbrpqo^^qbkdolbkpqo^^q E^mpdbpilqbk Bb opqb Hb opqa^d)tlb kpa^d/2ab `b j _b o) wfgkab j fifb rpqo^^qb kdolb kpqo^^qfkE ^mp db pilqb k+Rh rkqe fb oab ob pqs^kab tb b h tb idb tllkqb ob `e qqfgab kplmb kfkdpqfg* ab k+Ab j fkfj fifb rpqo^qb kwfgkfkab wb mb oflab llh lmab db _orfh b ifgh b a^db kb k qfgab kdb lmb ka+

Jfkfj fifbrpqo^qbk DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK 6+--Ă?.0+--rro DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK DBPILQBK 6+--Ă?.0+--rro

Jbbofkcloj ^qfb Sllo^iib fkcloj ^qfb lsb o^cs^ifkw^j b ifkd fke b qI^kas^k@rfgh b k?lb h b ih fgh qrlm ab tb _pfqb s^k>cs^ifkw^j b ifkdI^kas^k @rfgh b k?lb h b i7ttt+^cs^i+oj _+ki+>iib sb omi^^qpqb fkw^j b ia^db ksfkaqrlkab o e b qh lmgb pE rfp* ^^k* e rfpfkw^j b ifkd+R h rkqslloso^db kllh _b iib kj b qab >cs^i* fkclifgk7%-152&00502/+

Db j b b kqb o^^apsb oh fb wfkdb k

Sboh fbwfkdDbj bbkqbo^^a/-.1 >>KARFAFKDMLIFQFBHBDOLBMBOFKD?LSBKH>KAFA>QBKIFGPQ Slloab sb oh fb wfkds^kab ib ab ks^kab o^^as^kab db j b b kqb Do^sb h ^kb b kml* ifqfb h b dolb mb ofkd)afb b b ksb ob kfdfkd fpj b qsliib afdb ob `e qp_b slb dae b fab k t^^os^kab ^^karfafkdkfb qob b ap_fge b q `b kqo^^ipqb j _rob ^rslloab sb oh fb wfkd s^kab Qtb b ab H^j b olcmolsfk`f^ib pq^* qb kfpdb ob dfpqob b oa)^^ke b q@b kqo^^i Pqb j _rob ^rs^kab db j b b kqb Do^sb sb o* wlb h b k)ab ^^karfafkdt^^oj b b wfglmab h ^kafa^qb kifgpqtb kpqqb tloab ksb oj b ia %kfb qj b b oa^k02ib qqb oplc^kab ob qb * h b kp&)fkb b kob dfpqb ofkqb p`e ofgsb k+ Fkafb kj b kab ^^karfafkdslloab h l* j b kab sb oh fb wfkds^kab ib ab ks^kab o^^as^kab db j b b kqb Do^sb lmtlb kp*

a^d.6j ^^oq/-.1tb kpqqb i^qb kob df* pqob ob kj lb qb b ksb owlb h a^^oqlb rf* qb oifgh lmj ^^ka^d/0ab `b j _b o/-.0 p`e ofcqb ifgh tloab kdb a^^k_fge b q`b k* qo^^ipqb j _rob ^r+ Slloab wb ob dfpqo^qfb j lb qb b kt^^o* _lodplj s^ke lkab oaqt^^icb rolsfgcqfd tloab klsb odb j ^^h qlmb b ka^^oqlb _b * pqb j ab ob h b kfkds^kab db j b b kqb + Ab db kb afb ab _b q^ifkdsb oof`e q)lkq* s^kdqb b k_b tfgpa^^os^k+ K^fkib sb ofkds^kb b kdb iafdb h ^kaf* a^qb kifgpqslloab h lj b kab sb oh fb wfkd tloaqab t^^o_lodplj qb ord_b q^^ia+

?fge b qsb owlb h j lb qb ktloab klsb odb * ib da7 ^+ b b k^cp`e ofcqs^kab klq^ofÂ&#x17D;ib ^h qb t^^ofkab pq^qrqb ks^kab sb ob kfdfkd wfgklmdb klj b k8 _+ b b k_b tfgps^kfkp`e ofgsfkdfke b qob * dfpqb o)db e lrab kalloab H^j b os^k Hllme ^kab ib kC^_ofb h b k8 `+ b b k_b tfgps^k_b q^ifkds^k_lsb k* sb oj b iab t^^o_lodplj 8 a+ b b ksb oh i^ofkds^kab mlifqfb h b dolb * mb ofkde lrab kab ^^ktfgwfkds^ke ^^o db j ^`e qfdab b kmi^^qpsb os^kdb ka db j ^`e qfdab _fge b q`b kqo^^ipqb j _r* ob ^r+ Slloj b b ofkcloj ^qfb lsb ob kab ob df* pqo^qfb s^kb b kmlifqfb h b dolb mb ofkd h rkqrh lkq^h qlmkb j b kj b qe b q@irpqb o ?rodb ow^h b k)sb oh fb wfkdb k)>oklras^k Db iab otb d4.)203.@SDo^sb )qb i+%-153& 144/44+

BÂ&#x2039;kobdflk^ibfkw^j bi^^oslloqbuqfbi S^k^c.g^kr^of/-.1fpbofkebqI^kas^k@rfgh bk?lbh bi Â&#x2039;Â&#x2039;kob* dflk^i bfkw^jbi ^^oslloerfpelrabi fgh qbuqfbi ^cs^i 7Pqf`eqfkd Erj^k^+Abwbfkw^jbi ^^osbowlodqabqbuqfbi fkw^jbi fkdfk^i i b wbpdbjbbkqbks^kebqI^kas^k@rfgh bk?lbh bi +

T^qsbo^kaboqbosllo r^ipfktlkbo< Bosb o^kab oq^iib b kfb qp^^kab fkw^j b i* `lkq^fkb opslloqb uqfb i^cs^i+Ab _b pq^^k* ab h ib afkd`lkq^fkb oph ofgdb kb b k^kab o cloj ^^qb kb b k^kab ob h ib ro+Llh h rkkb k b olmb kh b ib mi^^qpb k`lkq^fkb op_fgtlo* ab kdb mi^^qpq+Lm^kab ob mib h h b kh ^kb b k `lkq^fkb otloab ktb ddb e ^^ia+Sb oab o sb o^kab oqb okfb qpsllor+

T^^olj Â&#x2039;Â&#x2039;kobdflk^ib fkw^j bi^^o< >cs^ifkw^j b ifkdI^kas^k@rfgh b k?lb * h b ipqob b cqfk^iib pt^qwfgalb qk^^ob b k lmqfj ^ib _^i^kpqrppb kh lpqb k)j fifb rb k afb kpqsb oib kfkd+Ab ^cs^ipqlccb ke b ccfkd fke b qI^kas^k@rfgh b k?lb h b ifpÂ&#x2039;Â&#x2039;k s^kab i^^dpqb s^kKb ab oi^ka+A^qh rk* kb ktb wle lrab kalloafqplloqh b rwb p qb j ^h b k+Fkafqdb s^i_b qb h b kqab h b rwb slloÂ&#x2039;Â&#x2039;kob dflk^ib fkw^j b i^^ob b ke ldb * ob fkw^j b isb odlb afkdslloqb uqfb i+Allo qb h fb wb kslloÂ&#x2039;Â&#x2039;kob dflk^ib fkw^j b i^^o h ^k_lsb kafb kab fkw^j b ifkdb ccf`fÂ&#x17D;k*

qb ofkdb of`e qtloab k+A^^oalloh ^kj b b o qb uqfb ifkdb w^j b iatloab kb ksb oatfgkq b oj fkab o_fge b qob pq^cs^i+Afq_b qb h b kq a^qb oj b b odb ob `v`ib atloaqb kb oj fk* ab oob pq^cs^ilkqpq^^qa^qab sb osrfib kab sb o_o^kafkdplsb kpfke lb cq+A^^ok^^pq fp_fgab wlb h ql`e qk^^oÂ&#x2039;Â&#x2039;kob dflk^ib fk* w^j b i^^oab b fpdb pqb iaa^qj b kpb kj b q b b k^cpq^kaqlqab ^o_b fapj ^oh qtloab k fkdb wb qslloab wb lmao^`e q+Alloab fk* db w^j b iab h ib afkd)slaab kb kp`e lb kb k qb i^qb ksb otb oh b kalloj b kpb kj b qb b k ^cpq^kaqlqab ^o_b fapj ^oh qtloaqsllo ab wb alb idolb mtb b otb oh db ib db ke b fa db `ob Â&#x17D;b oa+Tfiqrj b b otb qb klsb oPqf`e * qfkdE rj ^k^h fgh qra^klme rktb _pfqb ttt+e rj ^k^+ki+

Jbbofkcloj ^qfb Sllo^iib fkcloj ^qfb lsb oab ^cs^ifkw^j b * ifkdfke b qI^kas^k@rfgh b k?lb h b ih fgh q rlmab tb _pfqb s^k>cs^ifkw^j b ifkdI^ka s^k@rfgh b k?lb h b i7ttt+^cs^i+oj _+ki+R h rkqslloso^db kllh _b iib kj b qab >c* s^ifkclifgk7%-152&00502/+

Sbod^abofkd>dbka^`lj j fppfb A^qrj 7alkab oa^d./ab `+/-.0 Qfga7.6+0-rro Mi^^qp7Pq^ae rfpDo^sb

R_b kqs^ke ^oqb tb ihlj lj _fgab wb sb o* d^ab ofkd^^ktb wfdqb wfgk+

Lmj boh fkd7 E b qob dib j b kqs^kloab slloab sb od^* ab ofkdb kb k^kab ob tb oh w^^j e b ab ks^k ab o^^afpalloab o^^as^pqdb pqb ialm/1 pb mqb j _b o/-.0+Afqob dib j b kqfplm. ab `b j _b o/-.0fktb oh fkddb qob ab k+Afq ob dib j b kqob db iq_fg^oqfh b i3^db ka^`lj * j fppfb b kmob pfafrj +A^^olj fplm./ab * `b j _b oab b b opqb lmb k_^ob sb od^ab ofkd s^kab >db ka^`lj j fppfb +

>dbka^

>dbka^ Afkpa^d.-ab`bj _bo .6+0-rro @lj j fppfb Fktlkb opb k?b pqrro Il`^qfb 7Pq^ae rfpDo^sb Fkcloj ^qfb 7Ae o+G+Olb ilcp)dofccfb o) %-153&144/-3lcg+olb ilcp= do^sb +ki Alkaboa^d./ab`bj _bo .6+0-rro >db ka^`lj j fppfb Il`^qfb 7Pq^ae rfpDo^sb Fkcloj ^qfb 7Ae o+G+Olb ilcp)dofccfb o) %-153&144/-3lcg+olb ilcp= do^sb +ki Afkpa^d.4ab`bj _bo .6+0-rro O^^apsb od^ab ofkd Il`^qfb 7Pq^ae rfpDo^sb Fkcloj ^qfb 7Ae o+G+Olb ilcp)dofccfb o) %-153&144/-3lcg+olb ilcp= do^sb +ki Rh rkqb b k^cpmo^^h j ^h b kj b qab _rodb j b b pqb olcÂ&#x2039;Â&#x2039;ks^kab tb qe lr* ab opsf^e b q?b pqrroppb `ob q^of^^q %-153&144/3-+

Q^ofbsbk/-.1Obdflq^ufKlloa*Llpq?o^_^kq Mbo.g^kr^of^^kpq^^kabqobabkab kfbrtbq^ofbsbks^kabObdflq^uf Klloa*Llpq?o^_^kqfktboh fkd+Abwb q^ofbsbkdbiabk)^ce^kh bifgh s^kabj^kfbot^^olmrobfpq)mbowlkbslloab db_orfh bops^kabObdflq^uf+

Q^ofbsbkslloObdflq^ufKlloallpq*?o^_^kqmbo.*.*/-.17 Tj l*q^ofbc 7-)32mb oab `i^o^_b ib wlkb Q^ofbcHibfkbHbokbk 7-)32mb oab `i^o^_b ib wlkb LS*q^ofbc 7.)62mb oab `i^o^_b ib wlkb >iprso^db ke b b cqlsb oab wb q^ofb sb k)a^kh rkqr`lkq^`qlmkb j b kj b qab h i^kqb k* pb osf`b s^kab Ob dflq^ufKlloa* Llpq?o^_^kqsf^qb ib cllkkrj j b o%-1./&352666lc sf^ttt+ob dflq^ufklloallpq_o^_^kq+ki,+

Obm^o^qfbpqo^^qsboif`e qfkd Bihb wb ptb h b ki^^qab db j b b kqb ab pqo^^qsb oif`e qfkd `lkqolib ob k+S^k^c.6ab `b j _b odb _b roqa^qlmkfb rt+ H^mlqqb sb oif`e qfkdtloaqa^kdb ob m^ob b oa+>iib b k pqollj pqlofkdb kt^^o_fgj b b oab ob if`e qj ^pqb krfqs^i* ib k)tloab kqrppb kqfgapdb ob m^ob b oa+Hi^`e qb klsb oh ^* mlqqb pqo^^qsb oif`e qfkdh rkqrallodb sb klmab h i^`e * qb kifgk%-153&144/44lcsf^ttt+do^sb +ki+

.+ Lmb kfkd /+ S^pqpqb iib k_b pirfqb kifgpqs^k.6kl* sb j _b o/-.0%_fgi^db & 0+ Jb ab ab ifkdb k ¢Jb ab ab ifkdq^h b kafp`rppfb 1+ ?b pmob b h mrkqb k7 ¢Boifdqb b ksb owlb h s^kO^afrplj b b kmob pb kq^qfb ,afp`rppfb lsb o t^qO^afrpalb qslloab db j b b kqb lme b qqb oob fks^kgb rda_b ib fa+Fk e b qmob pfafrj s^kklsb j _b ofp^c* db pmolh b ka^qO^afrpab o^^ah ^k rfqklafdb ksllob b kmob pb kq^qfb + Slidb kpO^afrph ^ka^qtb ij ^^oab o^^ae b b cqdb so^^dalj b b kh b b ofk db pmob h qb d^^kj b qO^afrp+Sllo* pqb i7k^^cillm`lj j fppfb Fktlkb op b k?b pqrro ¢Klqfqfb dofccfb olsb ofktb oh moldo^j * j ^kfb rtb db j b b kqb o^^a ¢Ab pqor`qrrosfpfb fpfke lrab ifgh kfb q _b pmolh b kfkab `lj j fppfb Orfj qb s^k0ab `b j _b ogi+Sllopqb i7_b pil* qb ktb oh _b pmob h fkdlmj ^^ka^d.0 g^kr^ofb k_b e ^kab ib kfkab `lj * j fppfb s^k.1g^kr^ofb k_b pirfqslo* j fkdfkab o^^as^k/5g^kr^of/-.1+ ¢Fkab o^^apsb od^ab ofkds^k..grkf2+

3+

4+

5+ 6+

gi+e b b cqab db j b b kqb o^^adb pmol* h b klsb oe b qAb iq^moldo^j j ^Of* sfb ob k+Fke b qh ^ab oe fb os^kh lj b k lsb ob kh b ib tb h b kafsb opb pqrh h b k _b p`e fh _^^o+Ab wb pqrh h b kj ^h b k ab b irfqs^kb b k`lkpriq^qfb t^^o_fg ab db j b b kqb o^^atloaq_b qolh h b k+ E fb o_fgpqb iib ktb slloa^qab `lk* priq^qfb mi^^qpw^isfkab kfkab sb o* d^ab ofkds^kab `lj j fppfb Orfj qb lm1cb _or^of/-.1b kab o^^apsb o* d^ab ofkds^k.5cb _or^of/-.1+ Fksb o_^kaj b qe b qsllod^^kab w^i lmh loqb qb oj fgkkldb b ko^^apib * ab kkfb rtp_ofb crfqd^^kt^^ofke b q mol`b pk^ab otloaqqlb db if`e q+ Bs^ir^qfb sb od^ab ofkdb ks^kab >r* afq`lj j fppfb s^k/ab `b j _b o)`lj * j fppfb Orfj qb s^k0ab `b j _b o)ab `lj j fppfb Fktlkb opb k?b pqrros^k .-ab `b j _b o+ O ^^apsb od^ab ofkd.4ab `b j _b o+K^ ^cillmh b opq_loob ij b qe ^mgb _fgab J^^pmlloq >db ka^s^kab `lj j fppfb Orfj qb s^k .1g^kr^of)`lj j fppfb Fktlkb opb k ?b pqrros^k/.g^kr^ofb kab o^^ap* sb od^ab ofkds^k/5g^kr^of/-.0%_fg* i^db k&+ Olkaso^^d Pirfqfkd+

Fkwfbksbod^abopqrh h bk Ab pqrh h b kafb _fgab wb sb od^ab ofkd e lob k)wfgkfkqb wfb ksf^ab tb _pfqb s^k ab db j b b kqb Do^sb ttt+do^sb +kis^k^c afkpa^d.-ab `b j _b o/-.0).3+--rro+


Tbbh 2-,,,afkpa^d.-ab `b j _b o/-.0 Dbj bbkqbe rfp

Lmbkfkdpqfgabk

Hi^`e qbkdbj bbkqb<

>i^oj

>oklras+Db iab otb d4.203.@SDo^sb Mlpq_rp4203->>Do^sb Q%-153&144/44 C%-153&144/// fkcl= do^sb +ki,ttt+do^sb +ki qtfqqb o+`lj ,pq^ae rfpDo^sb

Sllo^irtw^h b k J^^ka^dq,j sofga^d s^k-6+-* .0+--rro Afkpa^d.3+--* .6+0-rro

Mr_ifb h p_^ifb %-153&144/44 %llh slloaofkdb kab e rim _rfqb kh ^kqlloqfgab k&

../_fgpmlb a)ib sb kpdb s^^olce b qb oa^^a -6--* 5511sllo^^kdfcqb )so^db k)j b iafkdb k%ilh ^^iq^ofb c& -5--* 4---slloJb iaJfpa^^a>klkfb j ttt+mlifqfb +ki,_o^_^kq* klloasllofkqb okb q^^kdfcqb b kfkcloj ^qfb

Pbkflobkdbsbk^^ka^qe bqdlbaÏqlbsbkÐfpfke bqI^kas^k@rfgh S^k^c^rdrpqrp/-./ebbcqbofkbi h bdbjbbkqbfkebqI^kas^k @rfgh bbk_belbcqblkabowlbh lkabolrabobks^k3-g^^obk lrabomi ^^qpdbslkabk+Abobpri q^qbks^kebqlkabowlbh wfgk allomolc+H^oali s^kabSofgbRkfsbopfqbfqs^k?orppbi sbotboh q qlq^cwlkaboi fgh bo^mmloqbk+Sbosli dbkpfp^^kmolc+H^oali ab sbosli dlmao^`eqsbopqobh qljabrfqh ljpqbks^kabsbop`efi i bk* bddbkwla^qbo_fkkbkebqI^ka abdbjbbkqbkk^^pqbi h ^^oqbi s^k@rfgh sbodbi bh bkh ^ktloabkbkwf`eq_^^otloaqt^^oobdf* lk^i bp^jbke^kdfp+

?fgab qo^kpfqfb >T?Wb kTb iwfgkKfb rtb pqfgiw^ib o`lj j rkf`^qfb mi^^qpsfkab k k^^oab _rodb oplsb oab wb kfb rtb lkq* tfh h b ifkdb k+Mol_ib j b k^ipe b qkfb qh b k* kb ks^kab tb db k)e b qwf`e p`e ^j b klj e rimqb so^db k)e b qpqfj rib ob ks^kwb ic* ob aw^^j e b fab kb fdb ksb o^kqtlloab * ifgh e b fab q`+wriib kfka^qh ^ab otloab k lmdb m^h q+

tloaql+^+^^kdb db sb ka^qab pqo^^qsb o* if`e qfkdpib `e qfplc^ctb wfd+ Afq^^ka^`e qpmrkqfp_fgrfqpqb h db p`e fh q lj ilh ^^ilmqb m^h h b kj b qsb ob kfdfkdb k b klod^kfp^qfb plj ^`qfsfqb fqb kqb lod^* kfpb ob kafb ^^kpmb `fcfb h b tb kpb ks^k pb kflob kslialb kb ke b qdb slb is^ksb f* ifde b fasb odolqb k+ Ab db j b b kqb kfke b qI^kas^k@rfgh `lk*

Lm/.^rdrpqrp/-.0e b b cqmolc+H^oali ab ob priq^qb ks^ke b q_b e lb cqb lkab owlb h pb kflob kI^kas^k@rfgh db mob pb kqb b oa+ Fke b q^idb j b b kfpab `lk`irpfb a^qe b q Ïdlb aqlb sb kÐfpfke b qI^kas^k@rfgh b kwfgkb odb b kpmb `q^`ri^fob w^h b kk^^o _lsb kdb h lj b k+Bowfgksfb o^^ka^`e qp* mrkqb k_b klb j a7)sb oslb o)e rfpsb pqfkd) wlodb k+pl`f^ib sb fifde b fa+

Sboslbo Pb kflob ke b __b kh ofqfb h db rfqlme b q lmb k_^^osb oslb ob ke b __b kj l_fif* qb fqpmol_ib j b k^^kdb db sb k+Wltloab k b olmb k_^ob qlfib qqb kdb j fpq)wlrab kb o j b b oorpq_^kh b kj lb qb kh lj b kb ksb f* ifdb lsb opqb b h mi^^qpb k+ Ab molgb `qdolb mJl_fifqb fqI^kas^k@rfgh fp_b wfdj b qab sllo_b ob fafkds^kaofb mfilqpsllopqb iib kfke b qI^kas^k@rfgh + Ab slloqd^kds^kab wb mfilqptloaq^c* db t^`e q^islob kpkfb rtb fkfqf^qfb sb kqb lkqmillfb k+ Bsb kqrb ib ob ^ifp^qfb s^klmb k_^ob qlf* ib qqb k)orpq_^kh b kb q`+tloaq^ipb b k

ilh ^ib ^^kdb ib db ke b fa_b p`e lrta+Llh e b qob ^ifpb ob ks^ksb oslb osllopb kflob k k^^o^`qfsfqb fqb kh ^ke b b idlb ailh ^^i db ob ^ifpb b oatloab klcfp^idb ob db iasf^ ab lrab ob ke rimafb kpq+Db wfb ke b q_l* sb kpq^^kab tloaqslloe b qlkab otb om sb oslb odb b kb uqo^ob dflk^ib ^`qfsfqb fq lmdb pq^oq+

Wlod Ab j b b pqb pb kflob ks^ke b qI^kas^k @rfgh _b ib sb ke rkdb wlkae b fa^ipdlb a+ Tb itloab kb o`e olkfp`e b _b mb oh fkdb k lkab oslkab k)fpe b qao^db ks^k_lla* p`e ^mmb ksllosb ib kj lb fifgh db tloab k) s^iqe b qqo^mmb kilmb kwt^^ob kwb ice b q e rfpe lrab kalb kfpsllosb ib kllh kfb q j b b oqb alb k+Qrppb kab db j b b kqb klk* ab oifkdwfqqb kb osb op`e fiib kfkab mb o* `b kq^db p+Fkplj j fdb db j b b kqb kfpj b b o wlod`lkprj mqfb a^klmdolkas^kab _b mb oh fkdb ks^kpb kflob ksb ot^`e qh ^k tloab kb kfkplj j fdb db j b b kqb klc_fg plj j fdb ib b cqfgap`^qb dlofb Žkfppmo^h b s^klkab o`lkprj mqfb s^kwlodb ke rim+

`irab ob ka^qab db j b b kp`e ^mmb ifgh b ^^k* a^`e qpmrkqb k^iob dflk^^itloab klmdb * m^h qlca^qe b qilh ^ib ^^kdb ib db ke b ab k wfgkwla^qb ok^safqlkab owlb h db b k b uqo^sb oslidpq^mmb kslloe b qI^kas^k @rfgh klafdwfgk+

Fkcloj ^qfb Jb so+J+Bj j b ih^j m)`irpqb oTb iwfgkb k Lkab otfgp)qb i+%-153&144/44

Erfpsbpqfkd Ab pb kflob kfke b qI^kas^k@rfgh wfgk e lkh s^pqb ktfiib kdo^^dfke rktlkfkd _ifgsb ktlkb k)lka^kh p_b mb oh fkdb k %qo^mmb k)aob j mb ip&afb sb b itlkfkdb k j b qwf`e j b b _ob kdb k+Lkdb sb b o/2qlq 0-"s^kab pb kflob klsb otb b dqab tl* kfkd%sb oab o&^^kqb m^ppb kb kklddb b k /-"fps^kmi^kqb sb oe rfwb k+ Fke b qI^kas^k@rfgh fpb b kpqo^qb dfp`e b %tllk&sfpfb s^pqdb pqb ia+S^ke fb orfq tloaqb b kmolgb `qsllo_b ob faj _qib * sb kp_b pqb kafdtlkb kb ksb o^kab ofkdb k fke b qpl`f^ib alj b fk+Afqmolgb `qpirfq ^^k_fgafq^^ka^`e qpmrkqwla^qb odb b k b uqo^sb oslidpq^mmb kslloe b qI^kas^k @rfgh klafdwfgk+

Pl`f^ibsbfifde bfa >`qfsfqb fqb ks^kpl`f^^i*`riqrob ib fk* pqb iifkdb kwfgksb b i^ilkslialb kab ^c* db pqb j alm_b e lb cqb s^kpb kflob k)e b q qfgapqfmt^^olmab ^`qfsfqb fqb ktloab k db e lrab k^ipj b ab ab _b ob fh _^^oe b fa b os^k)sb oafb kb kj b b o^^ka^`e q+Qb sb kp

>asboqbkqfbtbosfkddbj bbkqbdfap_bdlkkbk AbdbjbbkqbDo^sbebbcqpfkapg^^obka^dbbkdbjbbkqbdfap+Ab g^^oi fgh pbrfqdfcqbs^kabwbdfaptloaqsbowlodaallorfqdbsbofg >h pbJbaf^?SqbAbkEbi abo+Llh abafdfq^i bdbjbbkqbdfaptloaq sbowlodaallo>h pbJbaf^?S+

>asboqbobk >h pb Jb af^w^ik^ab db j b b kqb o^^ap* sb oh fb wfkdb kfkj ^^oq/-.1ab kfb rtb db j b b kqb dfapDo^sb rfq_ob kdb k+Wl^ip db _orfh b ifgh h rkkb klkab okb j b opb k^k* ab ob _b i^kdpqb iib kab k^asb oqb ob kfkab db j b b kqb dfap+>h pb Jb af^w^ia^^osllo ab _b aofgsb kb kfkpqb iifkdb kfklkwb db * j b b kqb _b k^ab ob k+>asb oqb ob kfpk^* qrroifgh kfb qsb omif`e q+Tb ih ^kab db * j b b kqb dfapb b kj llfmlafrj wfgklj rt _b aofgclclod^kfp^qfb lkab oab ^^ka^`e q qb _ob kdb k+

n rfpfqfb &_b dlkkb k+E b qh ^karpwfgka^q rt_b aofgclcfkpqb iifkd_b k^ab oatloaq allob b ksb oqb db ktlloafdb os^k>h pb Jb af^+Afb sb oqb db ktlloafdb oh ^kwf`e ib dfqfj b ob kj b qb b k_ofb cs^kab db * j b b kqb +Qtfgcb iqr)kb b j a^kdb orpqb sb k `lkq^`qlmj b qab db j b b kqb sf^lkab o* pq^^kakrj j b o+

Fkcloj ^qfb E b b cqrso^db klsb oafqlkab otb om)kb b j a^k`lkq^`qlmj b qab e b b oE +Orfgp)_b * ib fapj b ab tb oh b o@lj j rkf`^qfb )%-153& 144/.1lce +orfgp= do^sb +ki+

>`n rfpfqfb_bdlkkbk Fktb b h 16fpab ^asb oqb kqfb tb osfkd%^`*

Lmbk_^ob_bh bkaj ^h fkdbk ,,Ljdbsfkdp* sbodrkkfkd >^kdbso^^da ?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab opj ^h b k _b h b kaa^qwfgab slidb kab ^^kso^^d sllob b klj db sfkdpsb odrkkfkd)t^^o* _fgab ob drifb ob sllo_b ob fafkdpmol`b * arob s^kqlb m^ppfkdfp)e b __b klkq* s^kdb k7

lifb _liib kq_sab j rwfb h sb ob kfdfkd lmab il`^qfb ?rodab ?lro_lkmib fk qb Bp`e ^ob klma^qrj 0.* ./* /-.0+ Sb owb kaa^qrj 7-1* ./* /-.0

@liib`qfbsbcbpqfsfqbfq

?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab op_b pirf* qb k)db ib qlm^oqfh b i17.>idb j b kb mi^^qpb ifgh b sb oloab kfkdab slidb kab `liib `qfb sb db irfapa^db ks^pqqb pqb i* ib k7 Lkab ob b k`liib `qfb sb cb pqfsfqb fqtloaq slidb kp^oqfh b i17.ifa1s^kab >MS Sbim Ab Bb h .)2030SA,e b qtfgwfdb ks^ke b q sb opq^^k7 Bb kcb pqfsfqb fqlc^`qfsfqb fqafb kfb q db _orfh ,a^qrj lkqs^kdpq72klsb j * pmb `fcfb h ^^k‹‹klcb b kh ib fk^^kq^i _b o/-.0 fkof`e qfkdb kfpsb o_lkab k+ Ab wb ^^ktfgwfkdfp_b alb ialj qfgab kp Fkwfbk cb pqfsfqb fqb k^ipab h b oj fp)`^ok^s^i Lm^^kdb so^^dab lj db sfkdpsb odrk* b +a+e ldb ob db irfapkloj b kqlb qb pq^^k kfkdb kh rkqr%kld&kfb qob ^db ob k+Ab ^^kdb so^^dab sb odrkkfkdh rkqrlm a^ksllodb p`e ob sb kfke b q>`qfsfqb f* ^cpmo^^h fkwfb k+Kb b j e fb osllo`lkq^`q qb k_b pirfq+ lmj b qe b q`irpqb oMr_ifb h pw^h b k)qb i+ Lkab opq^^kab ^`qfsfqb fqb klmdolka %-153&144/44+ s^k^oqfh b i17/s^kab >idb j b kb Mi^^q* pb ifgh b Sb oloab kfkdDo^sb /-.-^^kqb ,,>MS*sbodrkkfkdbk tfgwb k^ip`liib `qfb sb cb pqfsfqb fqsllo e b qg^^o/-.17 ¢ @^ok^s^i_fkkb kab db e b ib db j b b k* Pq^kami^^qpsbodrkkfkd qb Do^sb /5cb _or^of/-.1qlqb k ?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab op_b pirf* j b q-1j ^^oq/-.1 qb k)db ib qlm^oqfh b i27.5>idb j b kb ¢ Mfkh pqb ocb b pqb k/-.1  mi^^qpb ifgh b sb oloab kfkdab slidb kab 3grkf/-.1qlqb kj b q6grkf/-.18 ¢ P j ^oqi^mmb kcb pqfs^i/-.1 pq^kami^^qpsb odrkkfkd%b k&qb sb oib * kb k7 3grif/-.18 ¢ MC>Hb j mb k)slloe b qsb oh lmb ks^k ¢ Kfgj b b dpb sfb oa^^dpb %alloh lj pq&

Jb b ofkcloj ^qfb lmttt+do^sb +ki

/-.1 .5grif/-.18 ¢ ? ^iilkkb kcb pqfs^ib kT^qb ocb pqfs^i /-.1 .2^rdrpqrp/-.1qlqb kj b q .4^rdrpqrp/-.18 ¢ H b oj fpDo^sb  0pb mqb j _b o/-.1qlqb kj b q 4pb mqb j _b o/-.1 ¢ H b oj fpSb im  .2^rdrpqrp/-.1qlqb kj b q.5^r* drpqrp/-.1 ¢ H b oj fpD^ppb i  .2^rdrpqrp/-.1qlqb kj b q.5^r* drpqrp/-.1 ¢ H b oj fpBp`e ^ob k%j fawlj b ocb b pq& .0grkf/-.1qlqb kj b q.2grkf /-.1 ¢ J^oh b qD^oab k  .0pb mqb j _b o/-.1qlqb kj b q/- pb mqb j _b o/-.1

/-.0+ ¢ Ab J^^pmlloq)slloe b qj ldb k mi^^qpb k%db mi^^qpqe lrab k&s^k/ h ^kppmb i^rqlj ^qb klmab il`^qfb J^^ppqo^^q/-)203.DDqb Do^sb +Sb o* wb kaa^qrj 7-0* ./* /-.0 Ob^`qfbj ldbifgh e babk ?b i^kde b __b kab kh rkkb kb b k_b * wt^^op`e ofcqfkafb kb k_fge b q`liib db qb db kab lkqe b ccfkdqlqb kj b qwb p tb h b kk^ab a^qrj t^^olmab _b p`e fh * h fkdfpsb owlkab k+Llh h ^kb b ksb owlb h lj slloilmfdb sllowfb kfkdtloab k fkdb afb ka_fgab sllowfb kfkdb kob `e * qb os^kab Ob `e q_^kh Llpq* ?o^_^kqÑp E b oqldb k_lp`e )pb `qlo_b pqrropob `e q+ Bb ksb owlb h lj slloilmfdb sllowfb kfkd h ^km^ptloab kdb a^^kk^a^qb b k_b * wt^^op`e ofcqfpfkdb afb ka+

Pmbbi^rqlj ^qbk ?rodb j b b pqb o_b pirfq)db ib qlm^oqfh b i 0-s^kab Tb qlmab H^kppmb ib kb kab ^oqfh b ib k1)2)4b k//s^ke b qPmb b i* ^rqlj ^qb k_b pirfqab slidb kab sb odrk* kfkd%b k&qb sb oib kdb k7 ¢ @^c‹LraDo^sb )slloe b qj ldb k mi^^qpb k%db mi^^qpqe lrab k&s^k /h ^kppmb i^rqlj ^qb klmab il`^* qfb Hifkh b opqo^^q.1)203.DTqb Do^sb +Sb owb kaa^qrj 7-0* ./* /-.0 ¢ Mlloqt^`e qb ope rfpIrk`e Bk@^c‹) slloe b qj ldb kmi^^qpb k%db mi^^qpq e lrab k&s^k/h ^kppmb i^rqlj ^qb k lmab il`^qfb J^^ph ^ab .1)203. D?qb Do^sb +Sb owb kaa^qrj 7-0* ./*

Fkcloj ^qfb @irpqb oMr_ifb h pw^h b k)qb ib cllk%-153& 144/44+

,,Ao^kh *bkElob`^* sbodrkkfkd Ao^kh *bkElob`^sbodrkkfkd ^oq+0Ao^kh bkElob`^tbq E b q`liib db e b b cq_b pilqb kj b qqlb m^p* pfkds^k^oq+0s^kab Ao^kh * b kE l* ob `^tb qb b kao^kh sb odrkkfkdqb sb o* pqob h h b k^^k7

¢ M fwwb of^I>Ali`b Sfq^)ab e b b oF+ Ab sb Šb i+Db sb pqfda^^kab ?ord* pqo^^q5)203.DQqb Do^sb +Sb o* wb kaa^qrj 3ab `b j _b o/-.0

Ao^kh *bkElob`^sbodrkkfkd ^oq+0Ao^kh *bkElob`^tbq E b q`liib db e b b cq_b pilqb kj b qqlb m^p* pfkds^k^oq+0s^kab Ao^kh ¢ b kE lob `^tb qb b k`lk`b mqao^kh sb o* drkkfkd)j b q_b mb oh b kab sllot^^o* ab k)qb sb opqob h h b k^^k7 ¢ ?o^_^kqWlodil`^qfb @^qe ^ofk^e lc) db ib db k^^kab Hlkfkdfkkb afgh /2/) 203.@Oqb Do^sb +@lk`b mqsb odrk* kfkdsb owlkab kaa-0* ./* /-.0 Ob^`qfbj ldbifgh e babk ?b i^kde b __b kab kh rkkb kb b k_b * wt^^op`e ofcqfkafb kb k_fge b q`liib db qb db kab lkqe b ccfkdqlqb kj b qwb p tb h b kk^ab a^qrj t^^olmab _b p`e fh * h fkdfpsb owlkab k+Llh h ^kb b ksb owlb h lj slloilmfdb sllowfb kfkdtloab kfk* db afb ka_fgab sllowfb kfkdb kob `e qb o s^kab ob `e q_^kh ÑpE b oqldb k_lp`e ) pb `qlo_b pqrropob `e q+Bb ksb owlb h lj slloilmfdb sllowfb kfkdh ^km^ptloab k db a^^kk^a^qb b k_b wt^^op`e ofcqfpfk* db afb ka+

Fkcloj ^qfb @irpqb oMr_ifb h pw^h b k)qb ib cllk%-153& 144/44+


48

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

0DOGHQ 3URHIW zondag 15 dec. 2013 van 12:00 tot 17:00 uur

Laat u culinair inspireren voor de feestdagen

Deze zondag zijn ook de winkels open

en kom proeven van het beste dat Malden en omstreken te bieden heeft

Wie wordt Juniorchef 2013? Tijdens een live kookshow wordt de beste jeugdige kok van de Regio Nijmegen gekozen en bekroond door een deskundige jury!

www.winkelcentrummalden.nl


49

NIEUWS

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Wandelen en theaterimprovisaties in Huistheater De Steenakker in Haps

‘De Vloer Op’ met Kerst in Haps HAPS – Het is een zeer gevarieerd programma, gehuld in kerstsferen, dat het Huistheater De Steenakker in Haps op zondag 15 december aan haar bezoekers weet te presenteren.

Di. 10 december

‘De Vloer Op’ met Kerst, zoals het programma heet, is een mooie gelegenheid om met naasten de kerstperiode in te luiden. Het is een middag lang genieten van de natuur, rust, stilte en bezinning, maar evenzeer van samenzijn, plezier en flinke lol, ontroering en tot slot mooie gedachten om mee naar huis te nemen! Programma Na een ontvangst om 13.00 uur wordt om 13.30 uur onder leiding van een natuurgids gedurende een uur de wandeling ‘Gedichtenbomen’ gemaakt. Na terugkeer in warme Steenakker gaat het programma in het Huisthe-

Huistheater. Ook dit jaar presenteert De Steenakker weer een bijzonder ‘kerstarrangement’ met een binnen- en buitenprogramma. ( foto: www.desteenakker.nl) ater om 15.00 uur verder met theaterimprovisaties ‘De Vloer Op’ met Kerst. Er wordt afgesloten met een nazit met ‘Oer-lekker-

eten’. Steenakker De Steenakker is gevestigd aan de Steenakkers-

traat 5 in Haps. Deelname aan het hele programma kost 25 euro p.p. (exclusief drank). Meer informatie op www.desteenakker.nl.

Kerstmarkt van Kakelbont Levende kerststocht in Gennep LEDEACKER - ‘t Dorpshuus in Ledeacker wordt op zaterdag 14 november in bezit genomen door Toneelvereniging Kakelbont. De tonelisten organiseren hier deze dag een Kerstmarkt. Tijdens de markt worden er onder andere kleding, sieraden en wijn verkocht. Eveneens worden diverse

kerstdecoraties gepresenteerd. Er zijn ook heerlijke versnaperingen en natuurlijk zijn er ook diverse activiteiten voor de kinderen. Tevens is er een loterij met mooie prijzen. De markt is op zaterdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur in ‘t Dorpshuus in Ledeacker. Toegang: 2,50 euro (vanaf 12 jaar, inclusief consumptie en lootje).

Lezing over tuinieren volgens Permacultuur in De Posthoorn HAPS - Een mooie (moes-) tuin kan tegelijkertijd een natuurgebiedje zijn. Een plek waar bloemen bloeien, vlinders fladderen, vogels nestelen en vruchten rijpen. Voor mensen die op deze manier willen tuineren is de lezing Permacultuur van de regioafdeling van Groei & Bloei op donderdag 12 december in Haps een aanrader. Permacultuur is een manier van tuinieren waarbij de samenwerking met de natuur wordt gezocht. In dit systeem komen geen plagen voor en neemt de bodemvruchtbaarheid toe.

Streek Agenda

Het resultaat is een mooie tuin, met rijke oogsten. Gastspreker Wouter van Eck, directeur van plantenknenniscentrum Floron, zal in zijn betoog inhoudelijke kennis combineren met praktische voorbeelden. De afgelopen jaren realiseerde hij nabij Groesbeek het eerste voedselbos van Nederland. Voor Foodforestry Netherlands is Van Eck betrokken bij de aanleg van permacultuurtuinen. De lezing Permacultuur is op 12 december om 20.00 uur in Café-zaal De Posthoorn, Kerkstraat 6 in Haps. Toegang: 2,50 euo (leden van Groei & Bloei gratis).

GENNEP - Door de straten van Gennep-zuid trekt vrijdagavond de levende kersttocht. Verkleed als herder, engel, Romeinse soldaat, Jozef, Maria of andere figuren uit het kerstverhaal kan jong en oud meelopen. De levende kersttocht begint vrijdagavond bij basisschool De Ratel en eindigt in de Norbertuskerk. De route is bewegwijzerd met sterren. Onderweg worden op verschillende plaatsen passages uit het kerstverhaal verteld.

Wo. 11 december Well, 17.00-21.30 Indoor sfeermarkt in Feesterij De Grote Waaij, Kevelaersedijk 1. Gratis entree. Rijkevoort, 19.30 Workshop oorkaarsen maken (eeuweonde indiaanse therapie). Bij De Verbinding, Hoekstraat 1. Aanmelden kan telefonisch (0485 37 22 66) of per e-mail (info@integrale-gezondheid.nl).

Do. 12 december Well, 17.00-21.30 Indoor sfeermarkt in Feesterij De Grote Waaij, Kevelaersedijk 1. Gratis entree. St Anthonis, 20.00 Groot dictee voor de gemeente Sint Anthonis. In mfc Oelbroeck, Breestraat 1d. Deelname kost 3 euro. Voor aanmelding en informatie: (0485) 38 21 82.

Vr. 13 december

Kerstverhaal. De levende kersttocht eindigt vrijdagavond bij de kribbe in de Norbertuskerk in Gennep-zuid.

Kapellenavond Stevensbeek STEVENSBEEK - Op de jaarlijkse blaaskapellenavond in Stevensbeek zijn zaterdagavond het Overloonse Freunde echo en Die Stevensländer de smaakmakers. De organisatie van de avond is in handen van De Stevensländer.

Tuinieren. Permacultuur is een manier van tuinieren waarbij de samenwerking met de natuur wordt gezocht.

De deelnemers worden op de route naar de kerststal inwendig gesterkt met een kop chocomelk of glühwein. Ook staan langs de route vuurkorven. Op het eindpunt van de tocht, in de Norbertuskerk kan het kindje Jezus bewonderd worden. In de kerk is ook een Oosterse markt (18.00 tot 21.00 uur0 met koopwaar die in het teken van Kerstmis staan. Deelnemers aan de kersttocht kunnen 18.30 en 19.30 uur starten. De kerststal sluit om 20.00 uur.

Well, 17.00-21.30 Indoor sfeermarkt in Feesterij De Grote Waaij, Kevelaersedijk 1. Gratis entree. Boxmeer, 19.00-20.00 Themabijjeenkomst ‘Goede voeding voor ouderen en chronisch zieken’. In Expertisecentrum Madeleine, Velgertstraat 1. Gratis toegang. Meer informatie via www.thuiszorgpantein.nl. Vierlingsbeek, 19.0020.00 Wonen Vierlingsbeek, de gemeente Boxmeer en Pantein overhandigen de dorpsvisies aan de dorpsraden van zes dorpen in Boxmeer-Zuid. In De Joffershof, Laurentiusstraat 2. Molenhoek, 20.00 Op uitnodiging van SAM houdt Paul Spapens de lezing ‘Bijgeloof’ in de sacristie van de kerk in Molenhoek. Entree 6 euro / 3 euro (vrienden CAM, CJP-houders en studenten). Info www.stictingcam.nl.

De muziekstijlen van beide kapellen laten zich omschrijven als Tsjechische blaasmuziek. De Overloonse Freunde Echo geldt daarbij als topper tussen de Nederlandse blaaskapellen. Beide kapellen zijn regel-

matig in ederland maar ook buiten de landsgrenzen te horen. De Stevensbeekse kapellenavond staat bekend om zijn ongedwongen en gezellige sfeer in een sfeervolle zaal en altijd met blaaskapellen waarvan het plezier in het spelen er vanaf spat. Ook is er gelegenheid voor het maken van een dansje. De avond in gemeenschapshuis ‘t Stekske aan de Ceresstraat in Stevensbeek begint zaterdagavond om 20.00 uur. De entree is gratis. Meer info op www. diestevenslander.nl.

Well, 17.00-21.30 Indoor sfeermarkt in Feesterij De Grote Waaij, Kevelaersedijk 1. Gratis entree. Grave, 19.30-22.00 Disco ‘Sinterkerst’ voor jongeren van 9 t/m 14 jaar. In Esterade. Entree: 1,50 euro (1 euro met partypas). Vierlingsbeek, 21.00 Cabaretvoorstelling ‘O Een Haar’ door het Vlaamse trio ‘Intgeniep’. In Gryphus, Grotestraat 26. Toegang 11 euro.

dicht 2013. in zaal ‘t Vertrek, Stationsstraat (zaal open13.30 uur). Toegang is gratis. Ledeacker, 15.00-21.00 Kerstmarkt van de Toneelvereniging Kakelbont. In ‘t Dorpshuus (achter de basisschool).Toegang: 2,50 euro. Overloon, 20.00 Openingsfeest van dorpscafé Hannes met live muziek van rockabilly band The Eightball Boppers. Bij Hannes, Vierlingsbeekseweg 5. Zie www.cafehannes.nl.

Zo. 15 december Overloon, 14.30 Wielercrosswedstrijden van Stichting Wielersport Oploo in zeven categorieen. Op het crosscircuit Duivenbos aan de Oploseweg. Gratis toegang. Informatie: (0485) 38 24 89. Boxmeer, 15.00 Live muziek met singersongwriter Joep van Wegberg. In het café van De Weijer, De Raetsingel 1. Gratis toegang. Oploo, 15.00 Kerstconcert van Streekkoor Canthonis. Met o.a. het kerstorathorium Bethlehem. In de Sint Matthiaskerk. Toegang: 10 euro / 5 euro (kinderen). Wanroij, 15.00-20.00 Kerstfair met kramen en lekkernijen en muzikale optredens van Enjoying Voices. In het Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6. Toegang: 1 euro.

Di. 17 december St Anthonis, 13.3017.00 Gertie Vink verzorgt een bloemschikworkshop met high-tea in kerstsfeer. Bij de Boergondische Tuyn, Noordkant 17. Deelname: 35 euro. Informatie: 0614330453.

Wo. 18 december St Anthonis, 13.3017.00 Gertie Vink verzorgt een bloemschikworkshop met high-tea in kerstsfeer. Bij de Boergondische Tuyn, Noordkant 17. Deelname: 35 euro. Informatie: 0614330453. Grave, 14.00-16.00 Knutselmiddag rond het thema ‘Kerst’ voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. In Esterade. Deelname: 1,50 euro. Oploo, 18.00-21.00 ‘Plo licht op’. Oploo een avond lang gehuld in kaarslicht met muziek, proeverijen en demonstraties. In het centrum van Oploo. Zie www.plolichtop.nl.

Za. 14 december

Do. 19 december

Boxmeer, 13.00-16.00 Statiegeldactie van de nieuwe cheerleadingvereniging Partisans Athletics. Bij diverse supermarkten in Boxmeer. Boxmeer, 14.00 Finale wedstrijd om het mooiste Brabantse kerstge-

St Anthonis, 13.3017.00 Gertie Vink verzorgt een bloemschikworkshop met high-tea in kerstsfeer. Bij de Boergondische Tuyn, Noordkant 17. Deelname: 35 euro. Informatie: 0614330453.


50

ADVERTENTIE

CORRIGERENDE JURK OF BODY

MULTICOLOR SFEERLICHT LED

body met slip of string maten S-XXL

met touchfunctie 4 LED’s, 7 kleuren

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

MULTICOLOR LED-STRIP

flexibel, 150 LED’s met afstandsbediening 16 kleuren, 4 lichteffecten, dimbaar, zelfklevend eenvoudig te monteren ideaal als indirecte sfeerverlichting

5 M ETER

19.95

3.79 OORWARMER HOOFDTELEFOON

inclusief kabel met 3,5 mm plug luister naar muziek en houdt je oren warm

KERSTBOOM HANGERS

CHOCOLADE KERSTMAN 120 gram inclusief 4 ballen

melkchocolade 200 gram

CORRIGEREND SINGLET maten S-XXL

2.89

3.99 DAMES/HEREN HORLOGE

4.95

1.39

SQUARE SERVIES

diverse trendy modellen topkwaliteit uurwerk

PLUCHE KERSTHOND

hoogwaardig wit porselein

3.98

4x dinerbord 25 cm 4x ontbijtbord 21 cm 4x dessertbord 15 cm 4x schaal 14 cm

DE ‘ACTION 20 JAAR GAME’ HEEFT EEN WINNAAR!

0.75 danst en zingt hoogte 25 cm

16 -D ELIG

21.95

5.95 GEDECOREERDE KERSTBAL echt glas met sierdeco Ø 7 cm

Wij feliciteren prijswinnares Cheryl van Sand met de hoofdprijs ter waarde van € 2.500. Ook de andere prijswinnaars feliciteren we van harte. Iedere deelnemer bedankt voor het spelen!

S ET/4

2.19

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


51

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

WEEKACTIE!

VAN ZONDAG 8 DECEMBER T/M ZATERDAG 14 DECEMBER 2013

HURRICANE WINDLICHT helder glas hoogte 31 cm

LED KERSTBOOM OF SNEEUWPOP

KERST KAARTEN

kerstboom 22 cm of sneeuwpop 25 cm

inclusief enveloppen diverse designs 10x7.5 cm

hoogte 42 cm

6.49

2.49

pompom/kralen lengte 120 cm

1.39 DECO MOS OF POTPOURRI mos 100 gram of potpourri 150 gram

KERSTHART OF DECO HANGER hart belletjes, deco hanger of hert set

0.79

DECO KERST SFEERLICHT met tekst en strik 10x14 cm

diverse soorten uitzoeken oogschaduw, smokey eyes of nagelverzorging

30x23x13 cm 35x26x16 cm 40x29x19 cm

2.49 2.99 3.49 4.49 5.49

DECO SFEERLICHT helder glas met trendy tekst 12x16 cm

1.19

MAX & MORE LIPPENSTIFT

0.65

KUBU KERSTBOOM MAND

16x11x5x8 cm leuk om uw kerstcadeau in te verpakken!

23x17x12 cm

0.79

MAX & MORE MAKE-UP

ORNAMENT ZILVER OPBERGBOX

19x14x10 cm

0.69

39x30 cm

1.89

4.79

UITKIEZEN A-MERK GIFTSETS Adidas of Dove for woman PLAYBOY GIFTSET make-up

3.29

PLAYBOY GIFTSET eau de toilette

4.99

0.99

1.59

CHRISTINA AQUILERA NAOMI CAMPBELL OF AVRIL LAVIGNE GIFTSET eau de toilette

7.99

KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

NDER TIP VOOR OOOM! DE KERSTB

5.49

Zet- en drukfouten voorbehouden.

3.89 SNEEUWBAL GUIRLANDE

S ET/3 0


RITS KAPOT??? Loopt de rits open van uw jas, broek, rok, laars of tas? Wij kunnen deze in vele gevallen repareren zonder de rits te vervangen! Waar?? Bij V.d. Wijst Kleinvak Nu ook in Mill op woensdagmorgen en in Uden op maandagmorgen Daarnaast hebben we ook alles op het gebied van kledingreparatie en zelfmaakmode Zie ook: www.vanderwijstkleinvak.nl

2 e kerstd ag geopen d van 11.0 0 tot 16.00 u ur


53

SPORT

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

Gennepse volleybalsters keurig vierde in Topdivisie

Winterloop in Wilbertoord

Flamingo’s kraakt Krekkers

WILBERTOORD - Voor de 33e keer houdt vv De Willy’s uit Wilbertoord de Winterloop. Het hardloopevenement, dat opgenomen is in de Run Competitie Land van Cuijk en Maasduinen, wordt op zondag 22 december gehouden.

MARIAPAROCHIE - Op de tribune in Mariaparochie was na afloop door de fans van Topdivisie-debutant Krekkers de conclusie snel getrokken: ‘Dit Flamingo’s is een maatje te groot voor Krekkers.’ En zo was het ook. Op de 0-3 overwinning (19-25, 17-25 en 2125) was niets af te dingen. De Gennepse formatie speelde degelijk, maakte weinig fouten en zorgde voor een hoge servicedruk. Flamingo’s kwam in het duel tegen Krekkers geen enkel moment in gevaar. In de eerste set had Krekkers bij 8-14 al een time-out nodig. Die had even effect, maar bij 18-19 werd door de Roze Vogols uit Gennep een tandje bij geschakeld en was de set in een vloek en een zucht gespeeld. In de volgende set liep Flamingo’s snel uit naar 9-18, waarna het verschil tot het einde gehandhaafd bleef. Coach Joep van der Heijden stuurde in de derde set Lotte den Exter en Floor van den Nieuwenhoff het veld in. Met dit

Het parcours bestaat uit rondes van 2½ km en is voor het grootste gedeelte verharde weg en een gedeelte onverhard. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 2½ kilome-

‘NK Crossduathlon wordt druk’

Feestvreugde. De vrouwen van Flamingo’s waren zaterdag een maatje te groot voor promovendus Krekkers uit Mariaparochie. De Gennepsen wonnen met 0-3. tweetal werd de lijn van de eerste twee sets voortgezet. Bij 9-16 zakte de concentratie bij Flamingo’s weg en kreeg Krekkers de kans om met een paar mooie aanvallen tot 18-20 dichterbij te komen. Toen vond Van der Heijden het welletjes. In een time-out riep hij zijn meiden tot de orde, waarna een mooie 21-25 als eind-

stand op het bord kwam te staan en het inmiddels traditionele Gennepse vreugdelied gezongen kon worden. Flamingo’s komt door de winst steviger op de vierde plaats, Het verschil met nummer drie Taurus is nog maar drie punten. Activia In de tweede divisie pakte

Vrouwen MHV Winter Veldtoertocht St. Tunnis ANTHONIS - De vanwege de technische onontluisterend SINT Tourclub Oploo-Sint An- derdelen. Ook de beginnenMILL - De vrouwenploeg van MHV’81 verloor zaterdagavond het thuisduel tegen Leudal. Het team van trainer Idink stelde zwaar teleur. Via tussenstanden 1-9 en 7-12 bleef de schade aan het einde beperkt tot 19-24. “Het niveau was de tweede divisie onwaardig”, vond trainer Marcel Idink.

thonis (TOS) houdt zondag de jaarlijkse Winter Veldtoertocht in de bossen van Sint Anthonis. Het afwisselende parcours voert over onverharde paden en wegen in de bosrijke omgeving van Sint Anthonis en Oploo, en is prima geschikt voor de geoefende mountainbiker

de mountianbiker kan hier uitstekend uit de voeten. Er is keuze uit de afstanden van ongeveer 30 en 45 kilometer. De start en de finish zijn bij Oele Ton’s Gasterij te Ledeacker waar tussen 8.30 tot 10.00 uur ingeschreven kan worden. Voor meer informatie bel Tiny Claassen, telefoon (0485) 57 18 69.

het jonge damesploeg van Activia uit Sint Anthonis twee punten (3-2 verlies) in het uitduel tegen Sarto. In Tilburg pakte Activia de eerste set met 22-25. Geimponeerd door het Letse kanon Andra Apine (45) werd de tweede set met 25-20 aan Sarto gelaten. De overige drie sets eindigden in 25-27, 25-22 en 15-10.

Jaarvergadering Vitesse uitgesteld GENNEP – De jaarvergadering die SV Vitesse op woensdag 11 december had willen houden moet worden uitgesteld. De reden is dat het belangrijkste agendapunt, het financieel jaarverslag, nog niet helemaal kan worden ingevuld. Zonder dit prominente agendapunt vindt het bestuur het niet verstandig om de jaarvergadering te laten doorgaan.

Derby van de week: Milsbeek - Vitesse

Koploper krijgt teveel MILSBEEK - Koploper Milsbeek heeft de derby tegen Vitesse met de kleinst mogelijke cijfers gewonnen. De lijstaanvoerder in 4G kwam goed weg want de Gennepenaren verdienden eigenlijk beter. In Milsbeek had Vitesse’08 aanvankelijk het meeste balbezit en de beste kansen. Kansen voor Niek Hendriks, Nils Reijnen en

ter (jeugd t/m 15 jaar), 5 kilometer en 10 kilometer. Inschrijven kan online via www.wilbertoordonline. nl/ned/winterloopdewillys. Ook op de wedstrijddag kan ingeschreven worden in het clubhuis van De Willy’s aan de Verbindingsweg in Wilbertoord. De starttijden zijn 10.00 (2½ kilometer), 10.30 (5 kilomter) en 11.15 uur uur (10 kilometer). Voor informatie bel 06 13 46 15 44 of kijk op www. wilbertoordonline.nl/ned/ winterloopdewillys.

Azis Ait Bassou bleven onbenut. Gastheer Milsbeek stelde daar een kans voor Zep Megens tegenover. De roodzwarten profiteerden van een fout van de Gennepse laatste man Sef Peeters. In de 18e minuut strafte Siemen Verstraaten die misstap af: 1-0. Na de openingstreffer kregen beide ploegen regelmatig doelrijpe kansen. Dennis Abbenhuis en Siemen Verstraaten waren voor Mils-

Overwinning. Het roodzwarte Milsbeek bleef tegen het dapper strijdende Vitesse met moeite overeind. ( foto: Edwin Verhoeven)

beek kansrijk. Ookverschenen Vitessenaren Niek en Bjorn Hendriks en Azis Ait Bassou gevaarlijk voor Milsbeek-keeper Remco Loeffen, die niet capituleerde. Grimmig Na de pauze werd het duel grimmiger en zagscheidsrechter De Klein uit Uden zich genoodzaakt enkele gele kaarten te trekken. Vitesse’08 drong Milsbeek steeds verder terug maar de gastheer gaf nagenoeg geen kansen weg. De spaarzame counters verschaften de thuisclub wat lucht. Het laatste fluitsignaal werd door Milsbeek met opluchting begroet. De ploeg van trainer Schoonderbeek bleef voor de elfde keer in successie ongeslagen. Vitesse maakte het de koploper erg lastig maar kreeg niet het verdiende loon. Zondag bezoekt koploper Milsbeek het Millse Juliana, Vitesse’08 ontvangt op De Heykuul in Gennep nummer twee Volkel.

Korfbalteams regio boeken overwinningen BOXMEER - De korfbalsters van Topklasser SPES, Hoofdklasser Ajola/De Wilma’s en Overgangsklasser Miko hebben afgelopen weekend hun partijen gewonnen. In Groesbeek bond het Milsbeekse Spes de strijd aan met Rosolo uit Reusel. De Milsbeekse dames kwamen in een doelpuntenfestijn met 20-15 als winnaars uit de bus. Hoofdklasser Ajola/De Wilma’s klopte het bezoekende Rooi uit Sint Oedenrode. Door de 13-8 overwinning is het Landhorstse en Wilbertoordse fusieteam derde in de hoofdklasse. In Mill ontmoette Miko’76 HBSV uit Hout Blerick. Na een 2-2 stand had Miko het overwicht en liep uit naar een 6-2 ruststand. In de tweede helft hield Miko stand en boekte met 9-6 de tweede overwinning in het indoorseizoen.

GROESBEEK - Er bestaat grote belangstelling voor het Nederlands Kampioenschap Crossduathlon. De organisator, Triatlonvereniging Cerberus, weet zich verzekerd van deelname van circa 350 atleten en rekent op grote publieke belangstelling voor het evenement rond het motorcrosscircuit aan de Nijmeegsebaan. Cerberus mag het NK organiseren vanwege het 25jarig bestaan van de vereniging. De wedstrijden met de on-

derdelen hardlopen, mountainbiken en weer hardlopen beginnen om 9.30 en de laatste atleten zullen rond 16.00 het bos uit zijn. Dit betekent oppassen geblazen voor andere bosgebruikers zoals wandelaars, hardlopers en mountainbikers. Uiteraard staan er vrijwilligers langs het wedstrijdparcours die kunnen adviseren bij alternatieve routes. De crossduathlon is ook voor de toeschouwers een bijzonder spectaculaire sport. Kijk op www.tvcerberus.nl voor meer informatie, de routes en starttijden.

Drukke week breekt MHV op MILL/VOLENDAM - De Millse handballers van MHV’81 hebben de ‘Engelse week’ met een nederlaag afgesloten met een nederlaag tegen Volendam 2. In het palingdorp raakte de ploeg van trainer Tiny van Katwijk in het rood. De Millse koploper in de eerste divisie ging zaterdagavond na een sterke start met 34-23 fors onderuit. Drie wedstrijden bleek teveel van het goede voor de manschappen van Van Katwijk. “We speelden vorige zondag een puike wedstrijd tegen Aalsmeer 2. Op woensdag de topper tegen Hercules (25-21 winst, red.) en zaterdag de wedstrijd tegen Volendam. Langzaam maar zeker raakten we mentaal en fysiek vermoeid”, zegt hij. Kaartenhuis Vooraf had Van Katwijk de zijn mannen opgedragen van meet af aan bij de les te zijn. “Ik wilde voorkomen dat we opnieuw een achterstand ongedaan moesten maken. De ploeg

pikte dat goed op. In de eerste tien minuten speelden we sterk en namen een 5-6 voorsprong.” Plotseling zakte MHV als een kaartenhuis in elkaar. “Na twintig minuten stonden we met 14-7 achter. De ruststand was 19-11.” In de tweede helft kwam MHV tot 19-15 terug. Daarna bleek de accu leeg. “De wil was er wel maar de krachten waren weggevloeid. Door prima keeperswerk van Jacky Zwitserloot bleef de schade enigszins beperkt tot 34-23 voor Volendam.” Ondanks de nederlaag blijft MHV de ranglijst aanvoeren, al moeten de Millenaren de koppositie met 24 punten delen met Houten. Hercules uit Den Haag volgt, na een gelijkspel op zondag, met 23 punten. Zaterdag speelt MHV thuis tegen Venlo. Op dinsdag 17 december wacht de bekerwedstrijd tegen Bevo 2 uit Helden-Panningen. Op zondag 22 december bezoekt MHV Lions in het Limburgse Beek. “Het wordt weer een zwaar programma. De tijd leert waar we straks staan”, besluit de trainer.

Vermoeid. Keeper Jacky Zwitserloot behoedde het Millse MHV’81 in Volendam voor een nog grotere nederlaag.


54

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013


56

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

WINTER

OPRUIMING    

50% ing

NL Label horizontale jaloezieĂŤn

kort

n vilo No va No yl vin

F ETER O M e 2 E * OP ELK RTIKEL A e 2 OP UW

Para d tapi e jt

bel NL La en gordijn

NL La be PVC v l loer

Met onze opruimingsaanbiedingen maakt u heel voordelig van uw huis een comfortabele en heerlijke leefplek.

â&#x20AC;&#x153;Nu heel voordelig een lekkere sfeer in huis.â&#x20AC;?

l be en a L ijn NL ord lg ro

*Vraag naar de voorwaarden.

Kijk voor meer acties op:

boxmeerstapijthuis.nl/opruiming 1 wij kunnen u wĂŠrkelijk goed adviseren

    

2 alles wordt voor u tot in de puntjes verzorgd 3 wij bieden u uitgebreide garanties 4 kwaliteit en zekerheid van een vakman 5 transparante prijzen, u betaalt een eerlijke prijs

Sint Anthonisweg 6 Postbus 205 | 5830 AE Boxmeer Tel. (0485) 57 31 12 | Fax (0485) 57 31 20 www.boxmeerstapijthuis.nl


57

SPORT

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

SSS’18 pakt een punt, JVC Cuijk verslaat koploper AFC maar laat er twee liggen Puvliek ziet aantrekkelijk duel op de Groenendijkse Kampen

SOMEREN - Vooraf zou SSS’18 misschien getekend hebben voor een punt tegen nummer vier Someren. Na afloop van het in 2-2 geëndigde duel realiseerden de Overloners dat zij de kans op de eerste overwinning in de eerste klasse hadden laten liggen. De ploeg van trainer Ales Jurcik liet Someren in de openingsfase het spel maken maar opende zelf na een klein half uur de score. Bas Joosten strafte knuller Somerens balverlies af en liet Someren-keeper Werts kansloos: 0-1.

Opsteker. Topklasser JVC Cuijk deed goede zaken. Door de winst op koploper AFC zijn de Cuijkenaren doorgedrongen tot de top vijf. ( foto: www.voetbal-shoot.nl) CUIJK - In een spectaculaire en prachtige wedstrijd is JVC Cuijk erin geslaagd koploper AFC te verslaan. De Amsterdammers, die lieten zien terecht mee te doen om de titel, werden met 4-2 verslagen. Zonder Ozturk, Fennenbeumer en Ritzen en de vroeg uitgevallen Cayfano Latupeirissa speelde JVC Cuijk met het hart en ging de duels vol aan. De Cuijkenaren speelden, na een wat afwachtend begin, een

prima eerste helft. In de 25e minuut kwam JVC op voorsprong via Kevin van Veen. Vijf minuten later verdubbelden de Cuijkenaren de voorsprong. Ditmaal was de sterk spelende Frenk Schaap de gevierde man. AFC gaf zich nog niet gewonnen en bracht na 40 minuten de score via verdediger Guido Moelee terug op 2-1. Tien minuten na rust bracht Alexander Prent JVC op 4-1 en leek het duel beslist. AFC kwam echter opnieuw terug via Jasper de Haer: 3-2. AFC ging ver-

volgens fanatiek op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper Joris van Gerwen was deze middag niet meer te kloppen. Vlak voor tijd was het Shanon Carmelia die na een nieuwe rush de eindstand op 4-2 bracht. Daarmee beloonde hij zijn team met een mooie overwinning op de koploper. JVC Cuijk speelt in 2013 nog één competiewedstrijd thuis tegen Ado’20. Op woendag 18 december komt vervolgens MVV nog naar Cuijk voor de 1/8e finale van de KNVB beker.

Volharding schiet weer met scherp VIERLINGSBEEK - In zijn honderdste clubjaar scoort tweedeklasser Volharding naar hartelust. Zondag bliezen de Vierlingsbekers Sittard met 8-0 van het veld en werd het honderdste seizoensdoelpunt begroet. Dat gebeurde in een ontmoeting, die binnen het kwartier geen wedstrijd meer was. Sittard-keeper Zandkuil kreeg voor een

Stormvogels’28 op valreep gelijk SIEBENGEWALD - Derdeklasser Stormvogels heeft aan het thuisduel met Avanti’31 uit Schijndel een punt overgehouden. In de slotfase kwamen de Siebengewalders langszij. De ploeg van vertrekkend trainer Jeroen Tax keek bijna een hele wedstrijd tegen een 0-1 achterstand aan. In de tweede minuut kwamen de gasten op voorsprong door een doelpunt van Bas van Galen. Avanti’31 liet gedurende de hele speeltijd kansen liggen om de score uit te bouwen. Juist toen de zege dichterbij kwam sloeg Stormvogels toe. Bart Seegers zorgde in de 88e minuut voor de gelijkmaker. Het Ottersumse Achates zag zijn uitwedstrijd tegen Herpinia afgelast worden.

handsbal een rode kaart. De gasten hadden door blessureperikelen geen reservekeeper en daarom moest een veldspeler tussen de palen plaats nemen. Die taak nam Roy van de Venne op zich. De gelegenheidskeeper moest direct vissen toen Vincent Buijssen de vrije trap binnenschoot. Tegen tien Sittardspelers scoorde Volharding voor de pauze nog twee keer via Kevin Reijnders

en weer Vincent Buijssen (strafschop). Kevin Reijnders maakter in de 58e minuut 4-0. Het venijn zat echter in de staart. Tussen de 80e en 86e minuut voerden Bram Jacobs, Kevin Reijnders, Vincent Buijssen en weer Kevin Reijnders de score op naar 8-0. Memorabel was de treffer van Vincent Buijssen. De 7-0 gaat de boeken in als honderdste doelpunt in het jubileumjaar.

Na de pauze vergrootte Stan van Raaij uit een hoekschop de voorsprong naar 0-2 en dacht SSS op rozen te zitten. Someren scoorde echter vlot tegen via Stijn Kusters, In een open wedstrijd waren er volop kansen voor beide doelen. Toch kreeg Someren in de slotfase de overhand. De gastheren drukten SSS steeds verder terug. Dat resulteerde in de 78e minuut in de gelijkmaker door Thijs van Pol die scoorde uit een hoekschop. In de resterende tijd bleef de stand ongewezijgd. SSS behaalde en punt maar verloor er ook weer twee.

Trainer Jos van Otterdijk gaat Excellent verlaten OPLOO - De langstzittende trainer in De Maas Driehoek-regio, Jos van Otterdijk, verlaat het Oploose Excellent aan het einde van het huidige seizoen. De Helmondse oefenmeester heeft er dan zeven seizoenen op zitten. Club en trainer kwamen onlangs overeen dat voor beide partijen een nieuwe uitdaging wacht. Jos van Otterdijk volgde in 2007 Marco Bennehey op,bij de Oploose club die juist gedegradeerd was uit de vierde klasse. Inmiddels heeft hij het clubrecord dat met zes seizoenen op naam stond van Henk Driessen, verbroken. In 2012 werd Excellent met trainer Van Otterdijk kampioen en keerde terug in de vierde klasse. Na een zesde plaats in het afgelopen seizoen verkeren de Oploonaren vooralsnog in de onderste regionen. Stormvogels’28 Ook de wegen van de Siebengewaldse derdeklasser Stormvogels’28 en zijn trainer Jeroen Tax schei-

den aan het einde van het huidige seizoen. Dat hebben bestuur en hoofdtrainer vorige week in goed overleg besloten. Dat was ook de wens van de eerste selectie, die het beter vond een nieuwe trainer te zoeken. Astrantia Bij zesdeklasser Astrantia blijft trainer Gerrie Visser nog een seizoen aan het roer. Bestuur en trainer besloten vorige week het contract te verlengen tot en met het seizoen 2014-2015. Bij de Middelaarse club wil Groesbeker Gerrie Visser het proces waarin eigen jeugdspelers ingepast worden voortzetten. Astrantia is halverwege de competitie vierde in klasse 6D. SCV’58 Ook zesdeklasser SCV’58 uit Velp verlengde het contract met zijn trainer. Jeroen Denissen, bezig aan zijn eerste seizoen plakt er daarom nog een jaar aan vast bij de club die twaalfde is in klasse 6D. Denissen was eerder actief voor onder andere VIOS’38 en De Willy’s.

VCA afgetroefd, Montagnards rukt op BOXMEER - Zaterdagvierdeklasser VCA heeft het tegen het Duivense DVV in de slotfase afgelegd. De ploeg van trainer Jan Marijnissen verloor in eigen huis met 3-4. De voetballers uit Sint Agatha leidden na een uur nog met 3-1 door treffers van Harry Kepser en Niek van Hout (2) . De gasten bogen de achterstand in het laat-

ste half uur om in een 3-4 overwinning. In klasse 4E in district Oost boekte het Mookse Eendracht’30 een 2-1 overwinning op WVW uit Weurt. In Langenboom eindigde het duel tussen de vierdeklassers SES en Excellent onbeslist in 2-2. Vijfde klasse In de vijfde klasse F won het Wellse EWC’46 de

Gevloerd. Zesdeklasser De Willy’s ging zondag in Rijkevoort met 3-0 onderuit tegen koploper Toxandria. (foto: Harrie Veldpaus)

derby tegen Resia uit Wellerlooi. De titelkandidaat won zaterdag met 1-4 in ‘de Looi’. In dezelfde klasse gaat Montagnards zich steeds meer mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. De Bergenaren wonnen in Castenray met 0-3 van SVOC’01, door treffers van Jeroen Franken (2) en Dick Kleeven. In klasse 5G verloor DSV met 2-1 bij WEC in Wijbosch. Het Wanroijse Constantia versloeg thuis het Udense FC De Rakt met 2-1. In 5F verloor HBV in Beers met 0-1 van OKSV. Vianen Vooruit veegde GVV’57 met 7-2 van de mat. Hekkensluiter SIOL hield bij koploper Ravenstein de schade beperkt tot 3-1. Reuzendoder Gassel verloor met 4-2 van Ulysses in Megen. De strijd tussen Heijen en De Zwaluw eindigde in Noord Limburg in een 2-2 remise. Estria tegen

Maaskantse Boys werd afgelast. Zesde klasse In klasse 6C verloor Holthees de topper tegen RKPVV in Helmond. De al weken ongeslagen ploeg van Noud Janssen ging met 2-1 onderuit. Het Afferdense HRC’27 bleef in Hegelsom steken op 2-2. Slotlicht SVS verloor met 4-1 van Fiducia in De Rips. In klasse 6D maakten koplopers VIOS’38 en Toxandria geen fout. In Rijkevoort versloeg ‘Tox’ runner up De Willy’s met 3-0. VIOS’38 had het in en tegen Boerdonk lastig. Het werd 2-3. Het Velpse SCV’58 klopte Irene met 4-0. SC Sint Hubert won opnieuw. De withemden zetten OVC’63 met 4-0 aan de kant. Hekkensluiter Menos uit Landhorst ging in ‘t Oventje onderuit. VCO was met 4-1 te sterk.

RIJKEVOORT - De Rijkevoortse voetbalvereniging Toxandria wordt sinds vier jaar geleid door preses Frans Tijssen, die veel langer bestuurlijk actief is voor de club. “Al 24 jaar ben ik bestuurslid”, zegt de voorzitter die zijn eigen voetbalcarrière vroeg staakte. “Al in de C-tjes van De Zwaluw bleek dat voor mij geen toekomst als voetballer was weggelegd.” Als voorzitter richt Frans Tijssen zich op de toekomst van Toxandria. “De continuïteit van de vrouwenafdeling heeft onze aandacht. Ook de jeugd houdt ons bezig. Het teruglopen van het aantal leerlingen op de basisschool is een signaal. Concreet is er niets maar in de toekomst zullen we samenwerking met buurverenigingen gaan zoeken om de continuïteit te waarborgen.” Sportief denkt Tijssen terug aan de promotie naar de vierde klasse en het 75-jarig jubileumfeest. “Ik hoop dat we dit seizoen kunnen meedoen om promotie naar de vijfde klasse”, besluit hij.

Voorzitter. Frans Tijssen is al 24 jaar bestuurlijk actief bij Toxandria in Rijkevoort. (foto: Harrie Veldpaus) Tussenstand Milsbeek Constantia SES Montagnards VIOS’38 Eendracht’30 Heijen HRC’27 Sambeek Vitesse’08 Gassel Hapse Boys HBV Juliana Mill Toxandria Astrantia Achates Holthees Stormvogels’28 Vianen Vooruit DSV Olympia’18 Volharding Estria De Willys JVC Cuijk SC St.Hubert VCA SSS’18 De Zwaluw Westerbeekse Boys Excellent SCV’58 SIOL GVV’57 SVS Menos

9 11 13 14 14 15 15 15 15 15 16 17 17 17 17 18 19 19 19 19 20 20 20 21 22 22 26 27 28 29 29 30 30 37 42 54 60


58

ADVERTENTIE

Editie 50 dinsdag 10 december 2013

 !   !!   ! ! ! " ! !   ##   !!! Sint Janstraat 29 6595 AA Ottersum Tel. 0485 51 14 60

info@aeclimburg.nl, www.aeclimburg.nl

echtscheidingen

HANS GEURTS CUIJK B.V. t3FWJTJFFOPOEFSIPVEWBOJOEVTUSJÑMF USBOTQPSUFOQSPEVDUJFTZTUFNFO t"TVJUMJKOJOHFO t'JFMETFSWJDFT t.BDIJOFCPVXPOUXJLLFMJOH t#FXFSLJOHFOWBODPSSPTJFWBTUFNBUFSJBMFO t4UBBMDPOTUSVDUJFT

Havenlaan 1 5433 NK Katwijk Tel. 0485 – 331000 hansgeurtsmachinefabrieken.nl

Wij zijn op zoek naar een:

Administratief medewerkster

2e KERSTDAG GEOPEND

voor 20 uur per week Wat houden de werkzaamheden in? r0SEFSFOVSFOBENJOJTUSBUJF r0GGFSUFTVJUXFSLFO r'BDUVSFSFO r7FSSJDIUFOWBOPWFSJHFBENJOJTUSBUJFWFXFSL[BBNIFEFO r#FEJFOFOUFMFGPPODFOUSBMF Wie zoeken wij? 8JK[PFLFOFFOWSJFOEFMJKLF HFNPUJWFFSEFDPMMFHBEJFSFQSFTFOUBUJFG áFYJCFMFO TUSFTTCFTUFOEJHJT&FOHPFEFNPOEFMJOHFFOTDISJGUFMJKLFCFIFFSTJOHWBOEF /FEFSMBOETFUBBMIFFGU 0QMFJEJOHTOJWFBVNCP PQBENJOJTUSBUJFGHFCJFEHFOJFUEFWPPSLFVS &FOHFEFHFODPNQVUFSLFOOJTIFFGUWBOPB8PSEFO&YDFM (SBBHCJOOFOEBHFOOBIFUWFSTDIJKOFOWBOEF[FBEWFSUFOUJFFFOCSJFGNFU DVSSJDVMVNWJUBF[FOEFOQFSQPTUOBBSCPWFOTUBBOEBESFTPGQFSFNBJMOBBS BOOFMJFTHFVSUT!IHDVZLCWOM

 

 

 

    

TE HAPS

WIM EIJKHOUT Lach

en Leef!

^®²Ç®–¸¨®Y>†¨y®^†®¸z°p>>†¨p^^p^†w^zY®¾>†® ‰‰¥Yy ¥>I>†° /‰^p>†p®l®^¸¥‰®O®‰–^†®¾>†®¶šÇÇyǶš²Ç®¸¸¥®O®/^š®—Çocl˜®²®²Ç®«²®


0485-380425

Oplage: 54.500 ex.

10 jaar De Maas Driehoek

â&#x20AC;&#x2DC;Vanuit het niets tot belangrijke speler in de regioâ&#x20AC;&#x2122; ("FEF&88;F>F520=F -.F<9.,2*5.F3>+25.>6>2= 0*?.F=.;F0.5.0.71.2-F?*7F 1.=F =2.73*;20F +.<=**7F ?*7F72.>@<+5*-F.F**<F ;2.18.4F.=F=.*6F*,1 =.;F1.=F.720.F;.0287*5.F 1>2<**71>2<+5*-F ?*7F 1.=F*7-F?*7F>234F.7F 88;-26+>;0F2<F=;8=<F 89F-.C.F9;.<=*=2.F.7F9;. <.7=..;=FC8-8.7-.F6.=F ..7F.A=;*F-244.F3>+25.> 6.-2=2.F6.=F*55.F27<F.7F 8>=<F8?.;F87C.F4;*7= =N 34I4N 9D18;4D<D8C60E4N E4AC4;;4=N 38A42C4DA4864 =00AN (>;0=3N 34N -8=C4AN 4=N>?A827C4AN4=NA4302C4DAN 4==HN "4=:4=BN >E4AN 34N 0564;>?4=N C84=N 900AN !0= C>>A<0=064AN !44BN 4=C E4;B4=N:89:CNC4AD6N4=NE>>A D8CNBC4;;4=N34NA4302C4DA4=N >BNAS=8=64AN4=N#0AC89=N )27F8;;4=BN I827N E>>AN 4=N E4AC4;;4=N>=I4N2>AA4B?>= 34=C4=N *4D=N ,4AB27DA4=N 4=N ==4;84BN A005B<0N

>E4AN7D=NF4A:I00<7434=N 0CI4;534N3>4=N>=I4N5>C> 6A054=N=6A83NA84BB4=N4=N 02@D4BN ,4AB27DA4=N ,4A 34AN44=N>E4AI827CNE0=N74CN 14;0=6A89:BC4N=84DFBNCDB B4=N

N4=N

 8=8!>2C -84N90A86N8BNCA0:C44ACN00A ><N14E0CN34N9D18;4D<D8C 60E4N 384N 8BN 643AD:CN >?N 44=N 38::4AN N 6A0<BN ?0 ?84AN44=ND=84:4N>C>'D8IN F00A<44N44=N4;42CA8B274N 584CBN )?0AC0N %$N *N C4AN F00A34NE0=N N4DA>N64 F>==4=N:0=NF>A34=N4N 584CBN8BN14B278:100AN64BC4;3N 3>>AN#0A2NA<4=BN84CB4=N D8CN%?;>> *;4=5.2-.; J"4CC4A;89:NE0=D8CN=84CBN14 6>==4=N8=N

N3DA5N8:N =DNC>27NF4;NC4NI4664=N30CN F89N 44=N I44AN 14;0=6A89:4N B?4;4AN8=N>=I4NA468>NI89=N %=I4NA468>N8BN189N>=BN>>:N 427CN>=I4NA468>N<4CN44=N

:0=C>>AN8=N34NA468>N4=N44=N 744;NC40<NF>>=027C86N8=N 34NA468>N.>3>4=34NBC00=N F4N;4CC4A;89:N<8334=N8=N34N B0<4=;4E8=6N%5N74CN=DN189 E>>A144;3ND89:N>G<44AN >5N4==4?N8BNF4N74114=N 0;C893N84<0=3N8=N34N1DDACN F>=4=N00A3>>AN:D==4=N F4N=0CDDA;89:NB=4;N0=C828 ?4A4=N>?N6414DAC4=8BB4=N 8CN8BN=0CDDA;89:N14;0=6A89:N E>>AN>=I4N:A0=CNF0=CN=84 <0=3NI8CN>?N027C4A700;3N =84DFBN D8CN 34N A468>N C4N F027C4=N #4CN >=I4N F41 B8C4N FFF:;8:=84DFB=;N 3>4=NF4N38CN30=N>>:NI4;5BN I4E4=N3064=N8=N34NF44:N

NDDAN?4AN306LN0;3DBN:0= C>>A<0=064AN!44BN4=CE4; B4= 745A4302C4DAN #0AC89=N )27F8;;4=BNED;CN00=NJ4CN BCA4E4=N E0=N >=I4N A4302 C84N8BN><NI>NE>;;4386N<> 64;89:NC4NI89=N30CN<4=B4=N 384N4N#00BNA847>4:N4=N !;8:=84DFBN ;4I4=N 0;;4BN >E4AN 7D=N F>>=?;00CBN 4=N

A468>NF4C4=NF0CNI4N<>4 C4=NF4C4=N00ANB;064=NF4N <4CN>=BN74;4NC40<N?A8<0N 8=N-4N<>64=NCA>CBNI89=N>?N 34I4N<89;?00;N*464=N0;;4N 03E84I4=N8=N146>==4=N8=N

N 4=N 8=N C84=N 900AN C893N D8C646A>483NC>CN<0A:C;48 34AN4N#00BNA847>4:N8BN 427CN44=N1;89E4AC94L 869.=2=2./ 4CN 8BN 8=<8334;BN E0BC4N /:;8:N64F>A34=NE>>AN3D8 I4=34=N8=F>=4ABNE0=N74CN "0=3NE0=ND89:N4=N$>>A3 "8<1DA6N44=N14I>4:94N00=N !;8:=84DFBN4=N!;8:B?>ACN34N 3064;89:B4N=84DFBN4=NB?>AC =84DFBB8C4NE0=N=84DFB1;03N 4N #00BN A847>4:N 4=N 34N 0=34A4N 7D8B00=7D8B1;0 34=NE0=N4N-8=C4AN<4380N 6A>4?N 4834N =84DFBB8C4BN CA>::4=N 0564;>?4=N 900AN KN 0;;44=N 0;N 8=N >=I4N A468>N KN <44AN 30=N N <8;9>4=N D=84:4N 78CBN ?4AN <00=3N 4CN 8BN 70A3N 64600=N <4CN !;8:=84DFBN 4N =84DFB

B8C4N0;N<44AN30=NC84=N900AN 4=>A<N ?>?D;08AN 8=N +34=N 4=N ,4674;N 4=N ><64E8=6N F4A3N8=N541AD0A8N

N14 B278:100ANE>>AN;4I4ABNE0=N 4N #00BN A847>4:N *F44N 900AN;0C4AN>=34A68=6N34NB8C4N 44=NA4BCH;8=6N4=N=84CNE44;N ;0C4AN E>;634N >>:N 34N ;0= 24A8=6N E0=N !;8:B?>AC=;N 44=N 8=<8334;BN =84CN <44AN F46NC4N34=:4=NB?>AC<438 D<NE>>ANKN<4CN=0<4NKN34N E>;64ABNE0=N74CNA468>=0;4N 0<0C4DAE>4C10;NJ0=:I89N !;8:=84DFB=;N:D==4=NF89N 2>=2DAA4A4=N <4CN 34N 306 1;034=LN F44CN 38A42C4DA 4864=00AN (>;0=3N 34N -8= C4ANJ89N6A>C4N=84DFB548C4=N 8BN30CN34N0564;>?4=N90A4=N >>:N0;N641;4:4=N;BN<4= B4=N4A64=BNB8A4=4BN7>A4=N :89:4=NI4N0DC><0C8B27N>?N !;8:=84DFBNF0CN4AN6414DA3N 8BL #0AC89=N)27F8;;4=BN00=ED; ;4=3NJ%>:N>?N74CN641843N E0=N 189E>>A144;3N ?>;8 C84:N4=NI4:4AN34N:><4=

34N <00=34=N 34N E4A:84 I8=64=N8BN!;8:=84DFBN44=N ?A8<0N<438D<N><N0;;4BN>?N 34NE>4CNC4N:D==4=NE>;64=N =N027CNE0=N34NC84=N64E0; ;4=NE8=34=N<4=B4=ND8CN74CN "0=3NE0=ND89:N4=N$>>A3 "8<1DA6N74CN70A34N=84DFBN D8CN7D=NA468>N0;N44ABC4N>?N >=I4N F41B8C4N ,>>AN !;8: B?>ACN64;3CN8=<8334;BN30CN 74CN6A>BNE0=N34N;84574114ABN E0=N 74CN 0<0C4DAE>4C10;N 34I4N B8C4N >=34AN /50E>A84 C4=N7445CNBC00=N>5N0;BN7> <4?064N >?N 7D=N <>184;4N C4;45>>=N,A>464AN641AD8: C4=NI4N784ANE>>A0;N34NF41 B8C4BN>5N34N?0?84A4=NE4AB84BN E0=N34N3061;034=NE>>AN=N 384NI8=N8BN!;8:B?>ACN>>:N44=N ?A8<0N00=ED;;8=6N641;4:4=N >?N4N#00BNA847>4:N4=N !;8:=84DFBN4834N=84DFB B8C4BN <0:4=N >=BN >?N 0;;4N E;0::4=N 2><?4C8C845N 00=N 34N3061;034=N384N8=N>=I4N ;4I4ABA468>NE4AB2789=4=L +)- 1*'" ) /$ )%-


Advertenties

Dinsdag 10 december 2013

De Maas Driehoek week 50

Ketel actie Remeha Tzerra CW4 + Qsense klokthermostaat

y 1.399,-

Tot 31 december 2013: 100 euro extra korting!

Als t getes beste e door d n mente consu bond

Prijs is all-in i.c.m. servicecontract* (incl. installatie binnen 1 meter en excl. dakdoorvoer)

Actieperiode: 1 okt. 2013 t/m 31 maart 2014

(024) 397 14 87

(*vraag naar de voorwaarden)

13341

Bel

De Ren 9 Groesbeek

T 024 3971487 service@nillesen.nl

www.wijmakenhetgoed.nl

goed bekeken `n klasse beter Thoonen is de specialist in kunststof en aluminium ramen, deuren en serres

Liesmortel 9a, St. Agatha - Tel. (0485) 31 85 41

www.thoonenkozijnen.nl

- Rolluiken - Screens - Garagedeuren - Verandaâ&#x20AC;&#x2122;s

- Glazen schuifwanden - Knikarmschermen - Horren - Lichtstraten


Dinsdag 10 december 2013

Advertenties

De Maas Driehoek week 50

Gemeente Bergen feliciteert

De Maas Driehoek met het 10-jarig jubileum

Wij wensen iedereen fijne feestdagen! www.bergen.nl – info@bergen.nl – (0485) 34 83 83


Dinsdag 10 december 2013

Advertenties

De Maas Driehoek week 50


Advertenties

Dinsdag 10 december 2013

De Maas Driehoek week 50

PREFAB TUINHUIZEN, GARAGES, BERGINGEN, AANBOUWEN & PAARDENSTALLEN Dubbelzijdig houtskeletbouw, K houtskelet/ BEZOE S N O K O O metselwerk en PARK SHOW prefab beton elementen

De Huufkes 42 (Industrieterrein Eeneind II)

5674 TM Nuenen fax (040) 283 92 73 www.boha.nl VRAAG GRATIS BROCHURE: (040) 283 91 06

 

"  

     !  !   

(&&'!( %'"'')")##%((%'" *%##%'*##"$ +%*#%')%%##' )##% ##%')''"!'#"%" '#%"&%"#(%"' $"#! "%+ &'"' )"*#""" ((%'*#"%&')&%")%" #)%#+("((%' (%(""" !"##"%&'(""*#%$&%" ""*((%'! "#"+ &(&)# !'#*%)%* %& ! ""#",'"'(&&"(%" ""'*%&'&!%"%#$ *#%'"#$#"& ! +'(& !'''("$("'%* "+' ' %(&&')"#$)%&'%")" )%* %&*% '&#%"&%"" #(*#%$#&!"!'!"" # !"#"''!'#"&#$ )"#@%(& )" #   )"' %

 


Win een elektrische fiets met de Foto-Quiz ("FEF.=F2<F/..<=F+23F.F**<F;2.18.4F@*7=F87<F72.>@<+5*-F+.<=**=F=2.7F3**;F .7F-*=F1..=F..7F=277.7F3>+25.>6F=.FC237F55.F;.-.7F86F>2=F=.F9*44.7F6.=F..7F>72.4.F 8=8!>2CF.7F>F*5<F5.C.;F-.F4*7<F=.F+2.-.7F86F9;*,1=20.F9;23C.7F=.F@277.7F.=F*5<F *+<85>=.F188/-9;23<F..7F.5.4=;2<,1.F/2.=< 84N7>>53?A89BN8BN44=N?A027C864N)?0AC0N>=N*N30<4B<>34;NNE4AB=4;;8=64=NC4ANF00A34NE0=N

N4DA>N00=641>34=N3>>AN#0A2NA<4=BN584CB4=N8=N%?;>>N00AN1;895CN74CN=84CN189NF0=CN34N CF4434N?A89BN8BN44=N>=C34::8=6B0AA0=64<4=CNE>>AN N?4AB>=4=N00=641>34=N3>>AN8C;0=3N-4;; =4BBN8CN14BC00CND8CN44=N189I>=34A4N>=CE0=6BCN44=N306N;0=6N641AD8:N<0:4=NE0=N0;;4NB0D=05028 ;8C48C4=N34NI>==410=:N44=NA>=3;4838=6N3>>AN34N60BCEA>DFN4=NEA89N641AD8:NE0=N14=>38637434=N ,4A34AN;8664=N4ANE>>AN6>434N8=I4=38=64=NE84ANC>460=6B:00AC4=NE>>AN.>>N&0A2N%E4A;>>=NE84AN C>460=6B:00AC4=NE>>AN B54BC89=N>G<44AN4=NE84ANC>460=6B:00AC4=NE>>AND89:N>=N24N:;00A 4N>?I4CNE0=N34I4N@D8IN8BN=84CN<>48;89:N<00AN94N<>4CN4AN=0CDDA;89:NF4;NF0CNE>>AN3>4=N4CN EA006CND8C4A00A3N4=864N641843B:4==8BN=NF84NF44CNI8CN4AN784AN4=N300AN>>:N=>6N44=N0334AC94N >=34AN74CN6A0BN"00CN94N427C4AN=84CN05B27A8::4=NF0=CN<4CN4=86N3>>AI4CC8=6BE4A<>64=N:><N94N 44=N744;N48=3N 4N1468=CN3>>AN34N3D114;4N?068=0N8=N74CN70ACNE0=N34I4N:A0=CN>?4=NC4NB;00=N89N 4;:NE0=N34NN?;00CB4=N8=N74CNE4AB?A4838=6B641843NE0=N4N#00BNA847>4:NBC00CN44=N64=D< <4A34N05144;38=6N4N4=4N:44ANE0=N44=N641>DFN34N0=34A4N:44ANE0=N44=N:D=BCF4A:N 4=N30=NF44ANE0=N44=N;0=3B270?N>5N189I>=34AN>1942CN89N4;:N=D<<4AN64E4=NF89NCF44N 14B27A89E8=64=NF00AE0=N4ANOO=N6>43N8BN4=N34N0=34A4N5>DCN4CN8BN9>DFN>?3A027CN><N 74CN6>434N0=CF>>A3NC4N:84I4=N=N30=N?;00CBN94N34N;4CC4AN384N189N74CN6>434N0=CF>>A3N BC00CN>=34AN74CN=D<<4ANE0=N74CNE0:94N8=N34N10;:N>?N34I4N?068=0N>4N94N30CN6>43N 30=NA>;CN300AN44=N?0::4=34NB;06I8=ND8CN 6 $$#/"#, ,N N.4B7>=34A3N900AN>D3N:0BC44;N30CNI89=N=00<N30=:CN00=N 34N=4E4=;8664=34N/1;894N144: N N>>AN34ND8CB4N14I4CC4AN8=N34N4ABC4N-4A4;3>>A;>6N IF00AN14B2703863NF0C4AB;>C 6 '(#, %N N!0=D==8:4=NB278;34A34=N34I4N:;>>BC4A:0?4;N<4CN>= 641;DBC4N:0;:ND8CN34N#00B3D8=4= N N 4N900A;89:B4N!S?:4B<4ACN8=N90=D0A8N;4E4ACN64;3N>?NE>>AN 74CN>=34A7>D3NE0=N34N:0?4; 6##/0 N N44;34=6A>4?NA>=3N 0=N34N'D0HN<434>?A827C4ANE0=N 74CN$0C8>=00;N,44C44;C<DB4D< +N N 4A34=:8=6B<>=D<4=CN<0A:44A34N8=N N34NB;D8C8=6N E0=N34N44AB4N%E4A;00C 6#/%#, *N N(><00=BN1>DFF4A:N>?64CA>::4=ND8CN89I4A>4ABC44=N <4A64;BC44=N4=N10:BC44=N N N=N N3>>AN34ND8CB4N14I4CC4AN>?641>DF34ND8C:89: C>A4=N>E4AN34N#00B 6#2%#, #N N%?N44=N/BC44=F>A?N05BC0=3NE4AA89BCN74CN=84DF4N;0=3 B270?B?0A:N)C4A2:F892:N N N%D34N#00B<40=34AN3>>AN<4=B4=70=34=N><641>DF3N C>CN=0CC4N=0CDDA?0A4;N 6-5+##/ *N N8CN1>::864N144BCNE0=N N7445CN189N4N-4894AN0;NF44AN I89=N34A34N/BC0;?;00CB $N N4N6A027CNE0=N4N-4894ANF0BNC>CN 

N<4CN44=N:0=00;N E4A1>=34=N<4CN34N#00B

62'() $N N434=3006B4N:D=BCNE4AA0BB4=3N8=64143N>?N34N>D34N &A>C4BC0=CB4N146A005?;00CB N N*F44C>>A=864N:4A:NN=00AN74CN<>34;NE0=N34N$>CA4N 0<4N641>DF3N8=N>?3A027CNE0=N44AN 0=NE0=ND89: 60!&/#, $N N4C>==4=NB27D8;:4;34ABN>?64A827CN00=N74CN1468=NE0=N 34N!>D34N%>A;>6 N N!0I4<0CC4=NE0=N34N&44;(00<BC4;;8=6N=0189N34NA005B4N (00<N641>DF3N8=N 

600#* )N N=864NA010=CB4N027C:0=C<>;4=N38A42CN=0N34NA0=B4N C893N  N641>DF3 *N N#>;4=N/4A6I827CNE0=6CNE44;NF8=3N30=:I89NBC0=3?;00CBN >?N N<4C4AN7>64N0BB4;B4N14A6 6#,,#. N N">2NN<0A:44ACN74CN7>>53:0=C>>AN4==4?NE0=N34N $);89=N>GC4;-4B4;

N N#>C>ACA0<N3443NE0=05N NC>CN 

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

N 900AN?0A>2784NN0C70A8=0

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

N?>CC4=10: :4AB<DB4D<N34N 02>1B;0334A N N(4BC0=CNE0=N34N/#8;B14:B4N)270=BN44=NBCA0C468B27N64 1>DF3NE4A343868=6BF4A:NE0=N74CN4==4?4A7D8B 6-*#,&-#) ,N N%>8CN74CN9027C7D8BNE0=N!>=8=6N-8;;4<NN=DN8=5>A<0 C8424=CAD<NE0=N34N);06N>?N34N#>>:4A74834 *N N D64=3BC8;NA89:B<>=D<4=CN8=N 

N641>DF3N8=N>? 3A027CNE0=N 0=N 02>1N"D34= 6--) +N N4114;84=N?>C864N00=E>4ABC4ANE0=N34NEA>DF4;89:4NCDA5 BC4:4ABNE0=N34N#>>:4AB270=B N N*4E4A6445BNB?8CC4NI89N=0N34N);06N><N34N#>>:4A74834N 700AN;4E4=N;0=6N=00AN44=NB270C:8BC 6'#24#/%#, N NA3<4==4:4BN7034=NE>;64=BN34NB064N34N70=34=NE>;N 00=N74CN6A0E4=NE0=N34N#00B #N N;0<<4AC94NF0BN44=N74;3N384N44=N:D334N:>484=ND8CN74CN 7>64N#00BF0C4ANA4334N 6#$$#*1 N ( N 4BC0=CNE0=N34N(><48=B4N744AF46NA>=3N

N00=64;463N <4CN%4554;CB4N:0BB484= N N4A1>DF34N&4A3B1AD6N64;464=N00=N34N<>=38=6NE0=N 34N%4554;CB4N(00<N8=N34N#00BN 6.*-$N N4N!>A4=1;>4<N;00CNI827NBCDF4=N3>>AN34N%?;>>B274N #>;4=144: N N 4=NF8=3N4=NF0C4A<>;4=N>?N<8=34AN30=N

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

N ;034=N4=N;>BB4=N8=N34N%>BCB;D8B N N 00A;89:BN?0BB4A4=NI>=N 

NB274?4=N74CNBCDFN4=N B;D8I4=2><?;4GN>?N34N#00B

6'# #,%#4*" *N , N >;64=BN74CN)274=64=E4A3A06NE0=N34N+N4=N N8BN34N B;061>><NB8=3BN N/F4A:4;>>B "N N >A?N30=:CNI89=N=00<N00=N34NI4E4=NEA>464A4N>4AF>D 34=NCDBB4=N34N#00BN4=N4AC>63><N!;4E4 6',16 %1& *N ! N ;>>BC4AN)8=CN46C4=N74A14A6CNB8=3BN

N74CN!;>>BC4AN A56>43N4=CAD<N )N N A0B;0=3N 18==4=N 34N :;>>BC4A<DDAN <4CN 4=:4;4N 4N 44DFB4N#( :>484= 6',16 ,1&-,'0 &N # N >=D<4=CN<0A:44ACN74CNEA>464A4NC>;7D8BN=00AN74CN >D34N:;>>BC4AN)CN;8B014C7 #N N-00AN!>;>=4;N)8;E4AC>?N8=N N74CN;4E4=N;84CNBC00CN=DN /4NI>=NE0=N>=I4N7>>? 6',162 #/1 (N N4CN34;E4=NE0=N89I4A>4ANF0BN>>8CN1A>=NE0=N8=:><BC4=N E>>AN384NE0=N)8=CND14AC $N /N4N>:F4A:4ANB8=3BN NBH<1>>;NE0=N20A=0E0;BE4A 4=868=6N/4N>::4= 61#3#,0 ##) !N N#>34;1>4A34A89N"02C0A80N64BC827CN>?N N70N748346A>=3N E0=N34N64<44=C4N)0<144: N N,>>A<0;86N8=C4A=00CN30CNCDBB4=N N4=N

N44=N0B84; I>4:4AB24=CAD<NF0B 6#*. &N N4N=84DF4N)8=C,8=24=C8DB:4A:N8=N N641>DF3N8=N 34NBC89;NE0=N34N4;5CB4N)27>>; "N N=N N3>>AN0B8;8DBNE0=NAD664N14CA>::4=N:0?D289 =4=:;>>BC4AN=DN14I8==8=6B7D8B 6#,#*"#/&#'"# N N%E4AF>4:4A3N1437D8BN>?N"0=36>43N.4;34ANF0BNE0=N  N4AE>A<34N:4A: %N N!0?4;NE>;64=BN34N;464=34N8=N N641>DF3N8=N>?3A027CN E0=N34N8BB27>?NE0=N!;445 6',#, "N N >>AN;434=NE0=N74CN)CN)410BC800=B68;34N8=N34N!DD:B4N 48N641>DF34N70;;4=:4A: N N0:BC4=4=N?0A>2784:4A:N8=N N64F893N00=N34N48;864N =C>=8DBNE0=N&03D0 6'#/*',%0 ##) +N N 41>64=N3>>A60=6N74CN >>3B4NBH<1>>;NE0=N34N/&>>ACN =00AN74CN784A=0<00;BN N N 4N >>3B4N146A005?;00CBNF4A3N64BC827CN8=N N4=NC4;CN N6A05BC4=4= 6-/12+2**#+ N N 89N34N4;0BC4N7>4E4N>=CE0=6CN34NF8==00ANE0=N34N!D= =8=6BA8CN74CNB278;3N4=N6>434A4= %N N 4I4N78BC>A8B274NB27DDANF4A3N0;N3A84N:44AN3>>AN1A0=3N E4AF>4BCN4=N74A1>DF3N 6,/-'(6 $N >=:4;=84DF4N4=CA44N=00AN34N744<CD8=N8=64A827CN<4CN 43D20C84E4N;0=3B270??4= &NN )C0;4=N0510:4=8=6NCDBB4=N34N7>E4=NE0=N34N;0DF?03 34=N4=NE0=NCN&0C4A=0>C 6#** N N >A?N30=:CNI89=N=00<N0;BN/00=;46?;00CBN4=N>E4ABC44: ?D=CN8=N44=N1>27CN34N#00BN *N N A8CB4N8=E0B84CA>4?4=N3A>=:4=N748;I00<NF0C4AND8CN34N >D34N?DCN384NI4N/F4;;N3>>?C4=N 6#**#/*--' "N N,A>464A4NED8;BC>ACNE0=N,4=;>N8BN=0N7>=34A3N900AN44=N 00=CA4::4;89:N14A6:;8<641843 (N N#44A34A4NA>DC4BN>?N34N0<4ACNE>4A4=N=00AN74CN,>A BC4=6A05N4=N34N*A0??4=14A6 6#01#/ ##) N N A4=B?00;N384N8=N N0;N147>>A34NC>CN34N&44;;8<84C4=N CDBB4=NA010=C80N4=N4;A80 N N<4A8:00=BN6434=:C4:4=N>=C7D;3N189N34N>?4=8=6NE0=N ,;84610B8BN4N&44;N8=N  6'* #/1--/" N N4CN#8;;B4N189:0=C>>ANE0=N34N>=C68==4ABNE0=N34N$434A ;0=3B4N4834<00CB270??89 N N 4N&A8=24=NE0=N%A0=94N14900634=NE0=D8CN38CN;0=36>43N ;0=3NE0=N34N4A4=NE0=ND89:

Oplossing 1

2

3 n

23 24

4 i

25

38 39 a

t

6

7

e 26

i 37

5

i

27 a

40 41

42 43

10 11

12 13

14

u 44 45

15 16

17 18

a

29 r

r

9 t

28

n

i

8

30 t

31 32 e

46

o 47

e

33

34 i

19 20 i

35

21 22 o

36 o

48 49 e

o

Inzenden Stuur de gevonden slagzin via een brief of postkaart (voldoende gefrankeerd) naar: Redactie De Maas Driehoek Postbus 109 5830 AC Boxmeer Vergeet niet je naam, adresgegevens en telefoonnummer te noteren.

Het is ook mogelijk de oplossing te mailen naar: prijsvraag@demaasdriehoek.nl. Ook hier noteer je uiteraard jouw adresgegevens. De sluitingstermijn voor inzending is zaterdag 28 december 2013. De uitslag wordt bekend gemaakt in De Maas Driehoek van 7 januari 2014.


Dinsdag 10 december 2013

Advertenties

De Maas Driehoek week 50


Advertenties

Dinsdag 10 december 2013

De Maas Driehoek week 50

Wilt u ook graag een keer een nacht doorslapen? Royalpharma.nl biedt u de oplossing! Wij voeren een uitgebreid assortiment met slaaphulpmiddelen die het snurken moeten tegengaan. Van Anti-Snurkbeugels tot neusspreiders. Alle A-merken onder één vertrouwd adres. Bekijk ook eens ons ruime assortiment mondverzorging, hierin vindt u alles voor een optimale dagelijkse reiniging van uw gebit. Vandaag voor 22.00 uur besteld is morgen al bezorgd. Afhalen op afspraak is ook mogelijk. Maak nu kennis met www.Royalpharma.nl!

Snorflex Anti-Snurkbeugel

Somnolis Anti-Snurkbeugel

De methode van het vooruit schuiven van de onderkaak wordt erkend als een van de meest doeltreffende in de aanpak tegen het snurken. Met Snorflex wordt het snurken steeds aanzienlijk verminderd en bijna altijd helemaal verholpen. Het snurkvolume vermindert aanzienlijk. Met gratis slaapmasker!

Snurken kan vervelend zijn. Voor uzelf, maar ook

v.a.

50

€73,

Braun Oral-B Precision Clean Opzetborstel Oral-B Precision Clean Opzetborstel reinigt elke tand zeer grondig. Het verwijdert tandplak en zorgt voor een stralend gebit. Dit komt door het

Herkent u dit ook?

speciale systeem dat bestaat uit 3 borstelharen.

nu

€6,99

v.a.

€29,95

Braun Clean&Renew CCR4+1 Het Clean & Renew-reinigingsysteem houdt uw scheerapparaat grondig schoon en neemt u de nodige schoonmaakwerkzaamheden uit handen. Vervang de reinigingsvloeistof regelmatig met deze navulling en u kunt nog lange tijd gebruikmaken van een goed functionerend Clean & Renew-reinigingsysteem.

v.a.

€21,95

Waterpik WP-100 Waterflosser Ultra

De Opalescence Whitening Tandpasta biedt een perfecte ondersteuning bij het tandenbleken in het algemeen en is een prima aanvulling op de Opales-

De Waterpik Ultra WP 100 is het topmodel waterflosser van het Amerikaanse Waterpik©. Deze waterflosser is ontworpen om de tanden te

cence bleeksets.

reinigen en het tandvlees gezond te houden.

€8,95

Braun Oral-B Professional Care 1000 De Oral B Professional Care 1000 is een elektrische

Royalpharma - Witteweg 4W, 6586AE Plasmolen - Tel: 024 - 82 00 015

Anti-Snurkbeugel.

Opalescence Tandpasta 133 gr

v.a.

.nl

voor uw partner. Door het snurken wordt u minder uitgerust wakker, waardoor u zich niet uitgeslapen voelt. Om te dit verhelpen gebruikt u de Somnolis

v.a.

€89,95

Oral-B ProfessionalCare 3000 Limited Edition

tandenborstel die gebruik maakt van 3D poetstech-

De Oral-B ProfessionalCare 3000 Limited Black Edition

nologie. Met de Oral B Precision Clean opzetborstel

wordt geleverd met een extra gratis handle. De Oral-B

verwijdert hij tot 5 keer meer tandplak langs de

Professional Care 3000 biedt uitstekende reiniging voor

tandvleesrand dan een handtandenborstel.

natuurlijk wittere tanden en gezond tandvlees.

v.a.

50

€47,

v.a.

€129,95


Advertenties

Dinsdag 10 december 2013

De Maas Driehoek week 50

Met Hegeman gaat u veilig de winter in. Komen jullie ook naar mij? Maak tijdens de kerstvakantie een ritje op mijn rug en drink daarna een heerlijke kop warme chocolademelk in onze gezellige kantine! Voor de papaâ&#x20AC;&#x2122;s en mamaâ&#x20AC;&#x2122;s is er glĂźhwein.

Het wegdek is zo weer besneeuwd en glad. Bij Hegeman zorgen we ervoor dat uw auto op tijd winterklaar is.

Bij ons verkrijgbaar: winterbanden van Continental. Als beste getest door de ANWB!

      kunnen oplopen tot maar liefst 40%! Uiteraard verzorgen wij ook de opslag van uw banden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze service adviseurs. tot

40% KORTING  

Genoemde prijzen zijn incl. BTW en montage, excl. opslag. De genoemde acties zijn geldig t/m 30-02-2014 of zolang de voorraad                " druk- en zetfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten.

Hegeman blijft verrassen

Kijk voor dagen en tijden op www.bergemo.nl Hommersumseweg 39 6598 MC Heijen 0485-513194 

Koorstraat 1 5831 GH Boxmeer

Maandag

09.00-10.00 uur Donderdag 10.45-11.45 uur

Dinsdag

09.30-10.30 uur 19.00-20.00 uur Donderdag 19.00-20.00 uur

Donderdag 09.30-10.15 uur 0-2 jaar Donderdag 10.15-11.00 uur v.a. 2 jaar

Woensdag 10.30-11.30 uur Donderdag 08.45-09.45 uur 09.15-10.15 uur 10.15-11.15 uur

Maandag

Donderdag 20.00-21.00 uur

Woensdag

Maandag

17.30-18.30 uur 4 t/m 9 jaar 18.30-19.30 uur 10 t/m 16 jaar

09.30-10.30 uur

Maximaa 1 roees er ant er ativiteit. Kij voor one tarieven en meer in ormatie o

.otisort.n/ oogoor

Nijmegen - Hoofdvestiging Nieuwe Dukenburgseweg 13 Telefoon: 024 3 81 71 00

www.hegeman-groep.nl info@hegeman-groep.nl

Arnhem - Ĺ KODA vestiging Papenkamp 19 Telefoon: 026 4 95 09 00

Molenhoek - Servicevestiging Middelweg 100 Telefoon: 024 3 58 27 33


[ U L T UNL

H Y Y H ]VUK

(

r.

0 uu

t 22.3

r to 0 uu0 0 , 5 3

f 17.0 vana p.p. una’s m. a s n u r e t n n e e c d . y ba eaut mam voor ons b i ham nd. ang lijk! r 2013 gavo toeg in. In f min a t o ` m e d , k zake r r g 0 e e t n 3 p li a e n z e nood decemb b a d n is n e a . n 5 h s e g 2 e ● On ndeling v r a b e t nd d s v e o t ij r v r h m e a a v h p Res t en gezic ur ‘s en o ● Be e uit; ig to .30 u arine boek Geld n 20 Keuz e, vita m n te e e r e u ll u a ag 7.00 ent is mass sen 1 gem s tus t arran a it la D p ● vindt ling ande h e b De

Entree prijs

`

5,-

p.p.

voor Thermaalbaden en sauna‘s van 8:30-18:00!!!! Voorwaarden: Tegen inlevering van deze coupon, enkel geldig op 24 en 31 dec 2013. Max 4 personen per coupon.

hee ffie/t op ko een k

s

rse ju

of ve

0 5 , 4 2Let op: Toegang van 8:30u-18:00u. Wij sluiten op 24 en 31 dec om 18:00u.

n jun e p.p. na‘s ide kip ca u a s n ru e k n e e g d aalba p, broodje 013. er 2 e therm emb tree kopje so el c n e e d ` r s . en to uu 25 lecht ● 4 ch met e assages veren t en met oor s eser n m ber v t te r ember to ● Lu ruik van m ie e n v b ov eft In no ● Ge U ho van 1 n ,00. ` 30 eldig s G ij r aalp Norm

De Thermaalbaden & sauna’s zijn dagelijks geopend van 8.30 – 22.30 uur, ook op zon- en feestdagen. Thermaalbad Arcen – Klein Vink 11 – 5944 EX Arcen – Tel. 077 473 2424


Nieuwsblad De Maas Driehoek ed md week 50 2013  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Advertisement