Page 1

Editie Bergen, Gennep, Mook & Middelaar

NIEUWS VOOR AL UW 04 25 0485 - 38

8 oktober 2013 jaargang 10 - nr. 41

hoek.nl

demaasdrie

advertenties@

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

   

www.kliknieuws.nl

Middelaar valt nog eens in de prijzen 7 Lees pagina 1

   

Laatste

Nieuws

Fotoexpositie Hart van Gennep

Hand op de knip in Mook en Gennep

530 mensen verliezen een baan

pagina 3

pagina 11

Reorganisatie Dichterbij

Begrotingen gepresenteerd

Kids lopen warm voor hardloopwedstrijd

pagina 27

Molenhoeks Makkie

GENNEP - Wethouder Van den Bogaert opent zaterdagmiddag de fototentoonstelling Hart van Gennep: van vroeger tot nu. De opening vindt om 13.30 uur plaats in de etalage van Het Bolwerk. Tijdens de opening maakt algemeen directeur van Jan Linders Supermarkten, Leo Linders, een gebaar naar de Gennepse gemeenschap. Hij biedt een geschenk aan dat kort bij de plek waar zijn vader Jan Linders 50 jaar geleden de eerste supermarkt opende. De expositie is de komende twee maanden te bezichtigen. g!

Alles moet we

EN OPEN OP VRIJDAG

ZATERDAG

Svea- Van Uden Svea Uden der Wijst Energielaan 19, Tel.: 0413-258507 sveakeukens.nl

EERLIJKE KEUKENS EERLIJKE PRIJZEN

AUTOSCHADE Bert Verweijen Mill

Uitverkiezing. Kinderboerderij De Loi in Wellerlooi mag zich een jaar lang de leukste kinderboerderij van Nederland noemen. De door vijftien vrijwilligers en beheerder Theo Verhaegh gerunde kinderboerderij

is winnaar geworden van de Facebook-actie van de enige Nederlandse producent van houdbare kindermelk Globemilk uit Boxmeer. Na de nominatie werd langzaam duidelijk dat De Loi met klasseringen in

HET KAASHUIS www.kaashuis.com

Zandstraat 87 Gennep 0485 - 518932

NOTEN

de top tien en top drie hoge ogen zou gaan gooien. Woensdag werd bekend dat de Wellerlooise kinderboerderij de leukste van Nederland was geworden. Lees verder op pagina 11. ( foto: Ingrid Driessen)


4

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

5

ZAKENPAGINA

Beurs goed bezocht; credo ‘Verrassend Veelzijdig’ duidelijk uitgedragen

Open dag autorijschool Johan Bos

Succesvolle Maasvalleiwonenbeurs

CUIJK/HAPS - Autorijschool Johan Bos nodigt iedereen uit een ‘slippertje te komen maken’, bij autorijschool Johan Bos tijdens de Open Dag op zondag 13 oktober. Waarom een Open Dag? We willen op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met onze rijschool. Wellicht heb je vragen over veranderingen in de verkeersregels of vragen over onze rijopleidingen. Deze dag bieden wij de mogelijkheid om voor de eerste keer in je leven te rijden met de auto, motor of een combinatie E achter B van elf meter lang. In het theorielokaal worden korte theorielessen gege-

ven en om het compleet te maken mogen onze leerlingen en gasten zelf kennis maken met het slippen op een spectaculaire slipbaan. Deze baan ligt bij Auto Nabuurs op loopafstand bij de rotonde. Auto Nabuurs is die dag open en zal zorgen voor speciale aanbiedingen en een al lang gewenste proefrit. Een leuk uitje voor jong en oud, of je nu net begint of al bezig bent, of al jaren geleden je rijbewijs hebt behaald. Kom met vrienden en familie kennis maken met onze enthousiaste instructeurs. De open dag is zondag 13 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Ewinkel 14a te Cuijk.

Geslaagd. In het Inspyrium in Cuijk vond afgelopen weekend de Maavalleiwonenbeurs plaats. De bouw- en woonbeurs werd goed bezocht. ( foto’s: Eefke Peeters) CUIJK - Onder het motto ‘Verrassend Veelzijdig’ vond afgelopen weekend een grote regionale bouw- en woonbeurs plaats in het Ebben Inspyrium in Cuijk: Maasvalleiwonenbeurs, waar het credo zichtbaar uitgedragen werd.

kend uiten in de veelzijdige stands, aangevuld door partners van dit internetportal en gemeenten die bijvoorbeeld hun bouwprojecten konden etaleren. Men kon informatie inwinnen maar ook demonstraties, workshops en lezingen bezoeken.

Door Eefke Peeters

Stralend Stuk voor stuk stonden de bezoekers oog in oog met stralende gezichten. De vakmensen die er stonden spraken allemaal vol passie over hun vak, wat in veel gevallen met de paplepel is ingegoten en al generaties lang op kwaliteit en service draait. Had Impressie. Maasvalleiwonenbeurs 2013.

In het Inspyrium, op het terrein van boomkweker Ebben, vonden bezoekers alles wat ze nodig hadden op het gebied van bouwen, verbouwen, wonen en (ver-) huizen. Er was een grote opkomst en variëteit in deelnemers te vinden. De beiden dagen werden dan ook gretig bezocht door veel nieuwsgierige gasten. Veelzijdig Het merendeel van de leden van Maasvalleiwonen.nl konden zich uitste-

je nog geen verbouwplannen dan kreeg je er van zelf zin in op de gemoedelijk beurs. Ook aan de kinderen was gedacht zij konden onder proffesionele begeleiding heerlijk hun creatieve ei kwijt met verf en klei. Kortom, veel trotse en nieuwsgierige gezichten waarvan vrijwel iedereen met dezelfde uitdrukking de deur uit wandelden; tevreden! Meer informatie op www. maasvalleiwonen.nl.

Fysio Challenge: aanvulling voor regio SAMBEEK - Zichtbaar trots opende Ronny Derks, samen met wethouder Willy Hendriks -van Haren, afgelopen zondag zijn fysiopraktijk Fysio Challenge aan de Grotestraat 31 in Sambeek. Hij begon eerst met iedereen te bedanken die geholpen had aan het verwezenlijken van zijn droom waar zijn vrouw, kersverse zoontje, ouders en schoonouders een grote rol in hebben gespeeld. De nieuwsgierige mensen die op de opening waren afgekomen waren ook oprecht geïnteresseerd. Nadat de wethouder het lintje had doorgeknipt stroomden iedereen de ruime praktijk in. Focus De focus bij Fysio Challenge ligt bij algemene fysiotherapie, arbeidsfysiotherapie en sportfysiotherapie. Daarnaast wordt de behandeling van dry needling toegepast. Wethouder Hendriks- van Haren, met als aandachts-

gebieden zorg, sport en welzijn, noemde Ronny’s praktijk ‘een aanvulling voor de regio’: “Ik heb jou ontmoet als enthousiaste jongeman die iets nieuws neer wil zetten. Een andere benadering heb ik bij jou gezien, niet de traditionele fysiotherapeut die klachten behandelt, maar eentje die de energie bij de klanten naar boven kan krijgen om een gezond leven te gaan leiden. We zijn blij dat je hier in Sambeek gevestigd zit!”

De missie van FysioChallenge is het leveren van doelmatige kwalitatief goede fysiotherapeutische zorg, waarin de cliënt of patiënt met zijn hulpvraag centraal staat. De behandelinterventie vraagt een actieve houding van de patiënt waarin samen met de behandelaar gestreefd wordt naar herstel van de klachten aan het houdings en bewegingsapparaat. Info: Fysio Challenge, tel. (0485) 769059 of online op www.fysiochallenge.nl.

Opening. Wethouder Willy Hendriks (rechts) opende afgelopen zondag Fysio Challenge in Sambeek. (foto en tekst: Eefke Peeters)

Uitnodiging. Autorijschool Johan Bos houdt zondag van 11.00 tot 17.00 een open dag aan de Ewinkel in Cuijk.

Verhuizing videotheek in Cuijk CUIJK - Zonnestudio Cuijk neemt per dinsdag 15 oktober het (video-) stokje over van de Videocorner in Cuijk.

onze prijzen zijn inclusief BTW waar elders de BTW er vaak nog bijkomt. Wij hebben een polijstservice voor beschadigde DVD’s.”

“Een andere plek, andere mensen, maar uw vertrouwde adres voor de huur en koop van films op dvd, Blu-Ray en 3D Blu-Ray. U kunt terecht voor series, Aktie, horror, komedie, kinderfilms etc. Wij verlagen de huurprijzen van dagfilms en weekfilms en hebben leuke kennismakings akties”, aldus Chris van Zonnestudio Cuijk. “Onze kracht ten opzichte van andere aanbieders: groot assortiment (circa 4000 titels), de nieuwste titels als eerste, voorpret door fysiek uitzoeken, advies bij het zoeken, lagere prijzen (twee films bij ons voor de prijs van een film elders), uitgaven onder controle (geen verrassende verzamelfactuur aan eind van de maand), et cetera. En

Zonnestudio “Wilt u een kleurtje? Dan kunt u bij zonnestudio Cuijk terecht voor het zonnen op Moderne Ergoline zonnebanken. Wilt u een jonger uitziend uiterlijk, dan kunt u een collageentherapiekuur nemen op onze collageenbank”, besluit Chris. Meer informatie: Zonnestudio en Filmclub Cuijk, Grotestraat 88, tel. (0485) 313531, www.zonnestudio-cuijk.info24.nl en www. filmclub.nl. Vanaf 15 oktober kan men terecht op: Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-12.30 en 13.30-18.00 en 19.00-21.00 Vrijdag en zaterdag van 10.00-12.30 en 13.30-21.00 Zondag van 14.00-21.00 uur.

Autoser vice Kamps

De Maas Driehoek, uitgelezen de week in!

Schadeherstel Autoschade Een voorkeur van autoverzekeraars voor aangesloten schadeherstelbedrijven is tegenwoordig de norm. De vrije keus van de consument voor schadeherstel, zonder gevolgen voor het eigen risico uitkering, is de uitzondering. Waar vroeger de klant werd beloond voor goed gedrag met een lager eigen risico, wordt dezelfde consument nu (jaren na de aankoop) door een aantal verzekeraars gestraft voor onbewust onbekwaam gedrag als hij per ongeluk het verkeerde herstelbedrijf inschakelt. Gelijktijdig wordt het product verkocht of op vergelijkingssites gepresenteerd met het ‘standaard’ lage eigen risico, waarbij veelal iedere vorm van waarschuwing ontbreekt omdat dit direct gevolgen heeft voor de verkoopcijfers. Een steekproef op een willekeurige vergelijkingssite bewijst deze stelling. Inshared hanteert een eigen risico van € 250,- in plaats van € 135,-. Verzeker Uzelf verhoogt het eigen risico van € 0,- naar € 300,-; Budgio betaald slechts 75% van de schade uit en Allsecur verhoogt het eigen risico van € 0,- naar € 500,-. In de vergelijking worden zij allen gepresenteerd met het normale (laagste) eigen risico’s en alleen de oplettende, wantrouwende of deskundige consument die verder kijkt, ontdekt de kleine lettertjes. Van de Ven Financieel Advies kent de voorwaarden en de eigen risico’s van de verzekeringsmaatschappijen. Profiteer hiervan en neem contact met ons op om u te laten adviseren welke autoverzekering het beste bij u past! Pim Teunissen Van de Ven Financieel Advies Spoorstraat 98a 6591 GV Gennep 0485-511375 www.zekervandeven.nl


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

ADVERTENTIE

7


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

ADVERTENTIE

9


10

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Ondernemersprijs 2013 nadert ontknoping

Stem online mee voor de Publieksprijs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

(&#*&%<6"/</"4552#&3$)&2.*/(3 120%5$4&/<"/5*4<,"/402&/<*/< &%&2-"/%<&/</(&-"/%<120%5 $&&24<6&2,0014<&/<-&6&24<*6"2"< 0/%&2<.&&2<60&2<60&%&23*-03< 60&%&2)5*3+&3<60(&-)5*3+&3<&/< 1-"/4&/<*2&$4&52<"/<)0."3 3&/<7*-<01<4&2.*+/<."2,4-&*%&2< 9*+/<*/<*&%&2&<103402%&2."2,4<&/< %002(20&*&/</""2<&&/<0.9&4<6"/< )0/%&2%<.*-+0&/<&520<1&2<+""2< :&</0.*/"4*&<6002<%&</%&2 /&.&2312*+3< <60&-4<"-3<&&/< ,200/<01<0/3<7&2,<9&(4<)*+<.&4< 42043<

)&1&,1,.1*+%1,!+ "/7&(&<&&/<(&1-"/%&<6&2#05 7*/(<6"/<$)057#52(<5*+,< 7*+,4<%&</%&2/&.&2312*+3<%*4< +""2<5*4</""2<1"248<&/<&6&/& .&/4&/$&/425.<*4-"/%< <*/< *--<""2<702%&/<%&<7*//""23< #&,&/%<(&."",4<&/<%53<00,<%&< 7*//""2<6"/<%&<5#-*&,312*+3< *-4<5<&&/<15#-*&,334&.<5*4#2&/ (&/<01<57<'"602*&4< 0&<%"4<%"/<6"/"'</5<6*" < 777%&0/%&2/&.&2312*+3/-< ""2<6*/%4<5<#06&/%*&/<.&&2<*/ '02."4*&<06&2<%&<(&/0.*/&&2%&/<


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

NIEUWS BERGEN, GENNEP, MOOK & MIDDELAAR

11

Ondanks besparingen worden projecten uitgevoerd

Gennep bezuinigt opnieuw GENNEP - De gemeente Gennep moet de komende jaren opnieuw de hand op de knip houden om tot een sluitende begroting te kunnen komen. Dat blijkt uit de concept-begroting voor de jaren 2015-2017, die afgelopen week gepresenteerd werd. Net als in andere gemeenten is de financiĂŤle situatie in Gennep niet rooskleurig. De inkomsten dalen, terwijl de gemeente de komende tijd meer rijksoverheidstaken op haar bordje krijgt. Tegenover de nieuwe bezuinigingen staat dat de inwoners van Gennep in 2014 minder lokale lasten gaan betalen, omdat de afvalstoffenheffing fors daalt. In de begroting is een aantal bezuinigingsmaatregelen opgenomen, waardoor het saldo de komende jaren, behalve in 2015, positief is. Het college kiest ervoor de lasten voor de Gennepse inwoners en ondernemers niet te verzwaren en de voorzieningen zoveel mogelijk op peil te houden. De bezuinigingen raken voor een fors deel de organisatie van de ge-

Begroting. De gemeente Gennep moet de broekriem de komende jaren weer behoorlijk aanhalen. meente. Daarnaast wordt bezuinigd op onder andere doelgroepenvervoer en peuterspeelzalen. Ingegeven door de financiele situatie en de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen -in maart volgend jaarbevat de begroting weinig nieuw beleid. Het jaar 2014 staat vooral in het teken van afmaken waar aan begonnen is. Dat zijn onder andere de nieuwbouw van Centrum Centraal, herin-

richting van het Hart van Gennep en de bouw van de Keramiekexperience. Ook het masterplan Heijen wordt komend jaar uitgevoerd. Daarnaast is in 2014 de aanleg voorzien van twee pleisterplaatsen langs de N271. Cultureel podium Roepaen kan opnieuw rekenen op een financiĂŤle bijdrage, hoewel deze lager zal zijn dan voorheen. Vanaf 2015 behoren de Jeugdzorg, de uitvoering

van de Participatiewet en de extramurale zorg aan en begeleiding van langdurig zieken en ouderen tot de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit heeft gevolgen voor het takenpakket en de gemeentelijke financiĂŤn. Het college van Gennep werkt samen met de gemeenten in de regio om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daarvoor wordt ook budget gereserveerd.

Voetbalprof Niels Fleuren gastspreker bij CJG AFFERDEN - In het paviljoen van Golfbaan Bleijenbeek in Afferden is woensdag een themaavond Spelenderwijs Ontwikkelen, vanzelfsprekend. Gastspreker is Niels Fleuren voetballer bij VVV-Venlo. Kinderen willen graag in alles meedoen en mee kunnen met leeftidgenootjes. Als dat niet lukt, komt het dan uiteindelijk toch wel goed? Fysiotherapeuten Carlien Martens en Ingrid

van der Veer vertellen over de motorische ontwikkeling van kinderen. Niels Fleuren heeft als profvoetballer van het bewegen en sporten zijn werk gemaakt. Onlangs speelde hij zijn 300e wedstrijd voor zijn club, VVV-Venlo. Samen met hem en de aanwezigen wordt ingegaan op zijn motorische ontwikkeling in relatie tot sport, en waarom sporten zo belangrijk kan zijn. De bijeenkomst voor mensen uit de gemeenten Ber-

gen, Gennep en Mook en Middelaar duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis, aanmelding is gewenst en kan via www. centrumvoorjeugdengezinbergen.nl/Portal-HomeBGM--aanmelden-9-oktober. Gamen en internet Op donderdag 10 oktober is in het Elzendaalcollege in Gennep de thema-avond Gamen, Facebook en Twitter, wat doet uw kind op internet? Kinderen weten

steeds meer de weg op de computer en op internet. Hoe veilig is dat en wat kunnen de consequenties zijn? Adviseur Lei Seuren en verslavingspreventiemedewerker Nadine Mouchart vertellen er alles over. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 22.00 uur in het Elzendaalcollege Stiemensweg 40 Gennep. Deelname gratis, aanmelden graag via www.centrumvoorjeugdengezinbergen.nl/PortalHome-BGM--aanmelden-10oktober.

VVD Bergen steunt RESIA De Loi leukste kinderboerderij (vervolg van voorpagina)

WELLERLOOI - De VVD in de gemeente Bergen heeft zich aangesloten bij de Club van 50 van voetbalvereniging RESIA uit Wellerlooi. Met een jaarlijkse donatie betuigen de Bergense liberalen steun aan de vereniging die bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp. De politieke partij toont met de actie aan niet alleen maar te willen bezuinigen. â&#x20AC;&#x153;Door bezuinigingen hebben verenigingen het moeilijk. De VVD zoekt daarom naar alternatieve bronnen van inkomsten. Het energieplan waarbij op clubhuizen het plaatsen van zonnepanelen op clubhuizen momenteel onderzocht wordt is een voorbeeld. Verenigingen genereren ook inkomsten met acties. Voetbalvereniging RESIA uit Wellerlooi heeft bijvoorbeeld de club van 50. Bedrijven, organisaties en individuen doneren 50 euro. Bij die club heeft de VVD in Bergen zich aangeslotenâ&#x20AC;?, zegt VVDâ&#x20AC;&#x2122;er Frans Pekema, die laat weten dat ook Montagnards in Bergen op een dergelijke steun kan rekenen.(foto: Ingrid Driessen)

De uitverkiezing heeft Theo Verhaegh verrast. â&#x20AC;&#x153;Ja, zeker als je kijkt dat wij als relatief kleine kinderboerderij met jaarlijks ongeveer tienduizend bezoekers veel collegaâ&#x20AC;&#x2122;s met veertig tot vijftiduizend bezoekers achter ons gelaten hebben.â&#x20AC;? De uitverkiezing ziet Verhaegh als waardering van alle bezoekers van De Loi. â&#x20AC;&#x153;Ik schat dat negentig procent van onze bezoekers op De Loi gestemd heeft.â&#x20AC;? De Wellerlooise kinderboerderij is in trek bij bezoekers uit een grote regio. â&#x20AC;&#x153;Mensen komen van Belfeld tot Malden en van Kevelaer (D) tot aan Helmondâ&#x20AC;?, weet Verhaegh. De Loi is een kinderboerderij waar educatieve en recreatieve uitstapjes gemaakt kunnen worden. Daarnaast gaan Verhaegh c.s. met de mobiele kinderboerderij de boer op. â&#x20AC;&#x153;We gaan er mee naar verzor-

gingstehuizen en andere instellingen. Ook bezoeken we evenementenâ&#x20AC;?, zegt Theo Verhaegh. Zaterdamiddag ontvingen de vrijwilligers en beheerder van de Wellerlooise kinderboerderij de prijs uit handen van Danny Froger, de zoon van zanger RenĂŠ. Theo Verhaegh liet weten al een bestemming voor de geldprijs te hebben. â&#x20AC;&#x153;We In overleg met de vrijwilligers hebben we besloten de overkapping van het kippenverblijf te vernieuwen. Ook gaan we het zomerverblijf van de ponyâ&#x20AC;&#x2122;s en geiten opknappen. Er is ook gedacht om een nieuw terrasmeubilair aan te schaffen. Samen met de vrijwilligers waren we het er over eens dat deze prijs in de dieren geĂŻnvesteeerd ging worden.â&#x20AC;? Meer informatie op www. kinderboerderijdeloi.nl.    

Politie CUIJK - Een 26-jarige man uit Cuijk is zondag kort na middernacht op de Nieuwedijk in Odiliapeel aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man zou zijn 28-jarige vrouw eerder die avond in hun woning in Cuijk hebben mishandeld en met de dood hebben bedreigd. De vrouw zou zijn geschopt, bij de keel gegrepen en aan haar haren zijn getrokken. De gewaarschuwde politie keek uit naar de verdachte die in zijn auto weg zou zijn gereden. Agenten zagen hem rijden in Odiliapeel en lieten het voertuig stop-

pen, waarop de verdachte is gearresteerd. Hij zit vast voor verder onderzoek. CUIJK - Een 25-jarige man uit Cuijk is zaterdagochtend rond 1.00 uur in zijn woonplaats aangehouden met vuurwerk en drugs. Agenten controleerden de man toen hij met zijn auto op parkeerplaats Hondsiep langs de A73 in Cuijk stond. In zijn auto werden onder meer vier dozen met vuurwerk, dertig pillen (vermoedelijk XTC), enkele grammen hennep en 75 gram speed aangetroffen. Het vuurwerk en de drugs, evenals de auto van de verdachte, zijn in beslag genomen. De man is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Opening van Lees- en ontmoetingspunt Molenhoek MOLENHOEK - Burgemeester Willem Gradisen en wethouder Harry van den Berg openen vrijdagmiddag het nieuwe Lees- en Ontmoetingspunt (LOP) in gemeenschapshuis De Wieken in Molenhoek. Na maanden van voorbereidingen en aanpassingen is het LOP gevestigd in de ruimte die eerder door kinderopvang KION gebruikt werd. Er is een eigen ingang en sanitaire voorzieningen en een pantry zijn voorhanden. Door inzet van vrijwilligers bleven de kosten laag. Het LOP is het alternatief voor de gesloten biblio-

theek. De Dorpsraad Molenhoek nam op verzoek van de gemeente Mook en Middelaar het voortouw in de voorziening die naast lezen voor inwoners van Molenhoek ook gelegenheid tot ontmoeting biedt. De ingezamelde en gavarieerde collectie boeken en verzameling gezelschapspelen pronken in de boekenkasten. Ook is er een leestafel met kranten en tijdschriften. Een computer met internetaansluiting volgt op korte termijn. Het LOP is voorlopig open op dinsdag (van 9.30-12.00 uur), donderdag en zondag (14.00-17.00 uur) en wordt bemand door vrijwillige gastheren en -vrouwen.

Sluitende begroting in Mook MOOK - De gemeente Mook en Middelaar sluit de begroting voor 2014 positief af. Ook voor de jaren 2016-2017 worden positieve cijfers geschreven. Dat blijkt uit de begroting die in oktober door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Hoewel als gevolg van de aangekondigde (maar nog altijd niet concrete) decentralisatiemaatregelen waarschijnlijk nog bezuinigd moet worden, inves-

teert de gemeente in het ambtelijk apparaat. Ook reserveert het college van B en W middelen voor projecten zoals het Centrumplan Mook en de fietsbrug over de Maas tussen Cuijk en Mook. Daarnaast staan projecten als de herstructurering van de Bovensteweg in Mook en de Pleisterplaats langs Rijksweg N271 in Plasmolen op de rol. De lastendruk voor de inwoners van Mook en Middelaar blijft waarschijnlijk beperkt tot de indexverhoging.

Wethouder en boswachter openen de Gennepse Hei

Natuurgebied. Het voormalige Natokamp, dat sinds 2008 geleidelijk werd ontmanteld is het nieuwste Gennepse natuurgebied. Het bordje â&#x20AC;&#x2DC;Verboden toegang is verwijderd en voortaan heet Staatsbosbeheer wandelaars toegang op het heiderijke gebied. Wethouder Ingrid Voncken en boswachter Frank van Kalleveen hadden de eer het nieuwe natuurgebied de Gennepse Hei te officieel te openenen. ( foto: Ingrid Driessen)


12

ADVERTENTIE

Advocaten voor iedereen Arbeidsrecht Consumentenrecht Huurrecht Incasso Letselschade Ondernemingsrecht Onroerend goed recht Personen- en familierecht Strafrecht

Gratis inloopspreekuur op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur

LAVERNA

Dagbesteding, Woonvoorziening, Zorg & Welzijn - Laverna is een particuliere dagbesteding en woonvoorziening met 24 uur zorg in een rustige woonwijk - Laverna biedt dagelijks een warmemaaltijdvoorziening aan ouderen die zelfstandig wonen en niet in staat zijn om te koken - Vervoer is aanwezig Wij zijn te vinden op Trantert 58 in Overloon U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0478-852175 Mobiel: 06-34486588 Voor informatie kunt u mailen naar info@lavernadagbesteding.nl

KOM EENS KIJKEN NAAR ONZE WINTERCOLLECTIE! Uitgebreide collectie

Winterjacks v.a. â&#x201A;Ź 29,95 Colorjeans met bretels

REMMEN & SPIERTZ

Kinder â&#x20AC;&#x201C; Dames â&#x20AC;&#x201C; Heren

Diverse kleuren

A D V O C AT E N

Coated broeken v.a. â&#x201A;Ź 29,95 Bij ons betaalt u altijd de laagste prijs.

Akkerdistel 2 5831 PJ Boxmeer Telefoon 0485-581800

www.remmenspiertz.nl

MEGA PARTIJ

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Jeans shop van Daal â&#x20AC;˘ Haringsestraat 12 Haps â&#x20AC;˘ Tel. (0485) 312131 info@jeans-shopvandaal.nl â&#x20AC;˘ www.jeans-shopvandaal.nl www.facebook.com/JeansShopVanDaal

VAN ZEER BEKENDE AKTIE WINKELKETEN

Schoenen, Textiel, Huishoudâ&#x20AC;&#x201C; en Decoratie artikelen LLES MET AL

$%&'( )*&*

+%/)01 2 '*%&

GROOTSE MEUBELVERKOOP Compleet nieuwe aanvulling!

50% KASSAKORTING

IJZEN OP DE REEDS ZEER LAGE WINKELPR

GROTE PARTIJ TROLLY TRAVEL BAGS 

 # rood, camouflage enz.

KASTEN-TAFELS, STOELEN DRESSOIRS, ALLES IN TEAK !!!!

normale winkelprijs: van 24.95 tot 39.95

NU MET

LLES MET AL A

70%

50%

KASSAKORTING

KASSAKORTING

OP DE NORMALE WINKELPRIJZEN!

OP DE NORMALE WINKELPRIJZEN!

WWW.TIMCOVOORDEELMARKT.NL Aalst, Burg. Mollaan 

    

!"

Druk- en zetfouten voorbehouden.


Beatrice van der Poel treedt zondag 13 oktober op in Mariakapel

‘Warme en sensuele stem’

Sprankelende en komische opera ‘Schuim’ in De Weijer BOXMEER - Op donderdag 10 oktober staat het jonge, talentvolle gezelschap Vliegwiel in De Weijer in Boxmeer met ‘Schuim’, een sprankelende en komische theateropera met passages van Puccini, Donizetti, Bellini en vooral Mozart.

Optreden. Beatrice van der Poel, bekend vanwege haar warme en sensuele stem, geeft zondag 13 oktober een concert in de Mariakapel in Holthees. HOLTHEES - De Mariakapel in Holthees vormt zondag 13 oktober het decor van een bijzonder concert. Beatrice van der Poel, volgens NRC Handelsblad ‘met voorsprong de beste zangeres van Nederland’, verzorgt die dag een optreden dat elders in het land voor uitverkochte zalen zal gaan zorgen. “Beatrice van der Poel heeft een warme sensuele stem met een randje zielepijn.” Zo omschreef de Volkskrant de Nederlandse soul- en blueszangeres Beatrice van der Poel naar aanleiding van haar laatste theateroptreden. Zij is een mooie vrouwelijke tegenhanger van Huub van der Lubbe, aldus de recensent. De NRC sprak zelfs over ‘de met voorsprong beste popzangeres van Nederland’. Beatrice van der Poel geeft zondag in de Mariakapel in Holthees een optreden dat elders in het land, in de grote theaters, uitverkochte zalen opleverde.

Beatrice zingt met eenkraakheldere soulvolle stem blues en soulliedjes, die zij op een intieme manier met haar publiek wil delen. Om die reden kiest zij na optreden.s in theaters als Paradiso in Amsterdam en Luxor in Rotterdam, steeds meer voor kleinere locaties. Zij maakt haar eigen teksten en muziek en zingt haar nummers in het Nederlands. De teksten zijn poëtisch en gaan over afscheid nemen, over de dillema’s en de waanzin in de liefde, eenzaamheid en het noodlot. Nummers vol scherpe melancholie over keuzes maken; voor-

15

UITGAAN

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

al in de liefde, je gevoel volgen en toch de mist in gaan. Thema’s die zich bij uitstek lenen voor de bittere blues en soul. Neem bijvoorbeeld het nummer ‘Als ik later’, een prachtig nummer over het achterlaten van je ouders in een verzorgingshuis. Maar zij heeft ook geestige, scherpe en heerlijk ‘bekkende’ teksten. Beatrice begeleidt haar ‘polderblues’ met een lapsteel-gitaar op schoot. Daarbij wordt zij begeleid door toetsenist en gitarist Tim Eijmaal, bekend van Sven Hammond Soul. Het concert begint zondagmiddag om 15.30 uur en de entree bedraagt 10,00 euro. Kaarten zijn te reserveren via de firma Wijenberg, tel. (0478) 636390 of via Frans Peters op tel. 06-41163116 Aanvullende informatie op www.mariakapel.nl.

De stukken worden in de originele taal gezongen en verweven met een eigentijds Nederlandstalig verhaal, geschreven door Yvonne Kroonenberg. Dat verhaal gaat over Jeanette, pianiste bij een beroemd operahuis. Zij heeft schoon genoeg van alle übertheatrale zangers en zangeressen die ze moet begeleiden. Tijdens een repetitie krijgt ze een uitgelezen mogelijkheid om hen eens flink op de hak te nemen. Dit zorgt voor hilarische situaties, intriges en verrassende machtswisselingen. Regisseur van ‘Schuim’ is acteur en theatermaker Boris Saran, de prachtige kostuums zijn van de hand van modeontwerpster Siu Lie Tan. ‘Schuim’ is donderdag 10 oktober (20.15 uur) te zien in De Weijer in Boxmeer. Kaarten kosten 16,50 euro. Info: www.deweijer.nl.

Uitgaans Agenda DE SCHAAPSHOEVE LANGENBOOM Za. 12 oktober, 20.00 Concert Paul Vens en Herman Verhijen met liederen en klankschalen. www.deschaapshoeve.nl FEESTTENT OVERLOON Za. 12 oktober, 20.00 Brabantse Humor Avond in tent op gildeterrein. DE PIEK BOXMEER Za. 12 oktober, 21.30 Muziekpark Mixtape Extra: electronische dansavond, met drie deejays. Entree is gratis. mixtape.muziekpark.nl POSTHUIS BEUGEN Zo. 13 oktober, 13.30 Zesde editie PopQuiz Beugen. Publiek welkom. Toegang is gratis. www.popquizbeugen.nl MARIAKAPEL H’HEES Zo. 13 oktober, 15.30 Concert Beatrice vd Poel. www.mariakapel.nl ROEPAEN OTTERSUM Zo. 13 oktober, 16.30 ‘Muzikale ontmoeting’. Entree 15,50 euro. Buffet (15 euro) optioneel. www.roepaen.com

Theateropera. Het jonge en talentvolle gezelschap Vliegwiel staat donderdag in de Weijer met de theateropera ‘Schuim’.

Kapellenfestival in ‘t Wapen Mariaconcert Ontmoet Anneke van Giersbergen BOXMEER - De kapel van de Zusters van Julie Postel vormt zondag 27 oktober de fraaie entourage van het Mariaconcert dat het Weijerkoor daar ten gehore brengt.

Volksmuziek. De Bergen Echo’s, op zaterdag 12 oktober gastheer en deelnemer aan het blaaskapellenfestival in Wanroij. WANROIJ - Alweer voor de achttiende keer organiseert blaaskapel De Bergen Echo’s op zaterdag 12 oktober haar alom bekende blaaskapellenfestival. Als lokatie voor dit festival is weer ‘t Wapen van Wanroij uitgekozen. Ruimte, akoestiek, perfecte bediening, kortom alle ingrediënten, zijn daar aanwezig om wederom een perfecte ambiance te creeren voor dit festival van onvervalste volksmuziek. Uiteraard zal niet alleen de eigen kapel te horen zijn want de organiserende

kapel is er wederom in geslaagd enkele van de beste kapellen in de regio te contracteren. Het muziekfeest van 12 oktober begint om 19.30 uur met een optreden van De Bergen Echo’s zelf. Vervolgens zullen Die Rübensammler uit Leunen en blaaskapel Muzicanka uit Venlo ervoor zorgen dat de bezoekers een topavond beleven. Het is allemaal te doen in ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 in Wanroij (zaal open vanaf 19.00 uur). De toegang is gratis. Voor meer informatie bel tel. (0485) 45 22 44.

Het concert is op 27 oktober om 15.00 uur in de kapel van de Zusters van Julie Postel, Veerstraat 49 te Boxmeer (open vanaf 14.30 uur). Toegang: 15 euro / 8 euro (jeugd tot 18 jaar), inclusief programma en consumptie. Kaarten kunnen via www.weijerkoor.nl worden besteld of via de leden worden gekocht. En zolang de voorraad strekt aan de kassa.

OTTERSUM – Op zondag 13 oktober staat de ‘muzikale ontmoeting’ wederom centraal bij Roepaen Podium in Ottersum. Te gast zijn dan Anneke van Giersbergen, Miguel Boelens & Corrie van Binsbergen. Anneke van Giersbergen verliet in 2007 de metalband ‘The Gathering’ om zich meer te richten op muziek die haar persoonlijk meer raakt. Samen met haar nieuwe band ‘Agua de Annique’ bracht ze in 2009 de plaat ‘In Your Room’ uit. Momenteel

treedt ze weer op onder de naam Anneke van Giersbergen. Gastmuzikant Miguel Boelens beweegt zich zowel in de jazz- als popmuziek. Miguel is een veelgevraagd sessiemuzikant en speelt alle saxofoons. Het optreden op zondag 13 oktober begint om 16.30 uur. Toegang: 15,50 euro. Na het concert is er een buffet van Wereldkoks, waar de bezoeker de keuze van de artiest van de dag kunnen eten. Deelname aan het buffet kost 15,00 euro p.p. (vooraf reserveren via info@ roepaen.com!).

Geen open podium in ‘t Trefpunt Velp VELP - Het open podium voor zangtalent, dat voor zondag 13 oktober gepland stond in gemeenschapshuis ‘t Trefpunt in Velp, gaat niet door. Muziekvereniging Velp laat weten dat het open podium niet door kan gaan wegens een gebrek aan belangstelling en aanmeldingen.

Zangeres. Anneke van Giersbergen is zondag 13 oktober te gast bij Roepaen Podium in Ottersum.


16

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

OKTOBER WOONMAAND 15% woonmaand korting

op Novilon, Marmoleum, Eijffinger en Parade

6% extra korting op LuxaflexÂŽ binnenzonwering en horren*

*Actie geldig t/m 31 oktober 2013, niet i.c.m. andere acties en/of kortingen

Kijk voor deze actie op:

boxmeerstapijthuis.nl/woonmaand 1 wij kunnen u wĂŠrkelijk goed adviseren

    

2 alles wordt voor u tot in de puntjes verzorgd 3 wij bieden u uitgebreide garanties 4 kwaliteit en zekerheid van een vakman

Sint Anthonisweg 6 Postbus 205 | 5830 AE Boxmeer

5 transparante prijzen, u betaalt een eerlijke prijs

Tel. (0485) 57 31 12 | Fax (0485) 57 31 20 www.boxmeerstapijthuis.nl


Dinsdag 8 oktober 2013

I N F O R M AT I E P A G I N A Gemeentehuis bezoekadres: Raadhuisplein 6, Mook. Postadres: postbus 200, 6585 ZK Mook. Tel. KCC: 024 - 696 91 11. Fax: 024 - 696 19 39. E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.nl. Wij werken uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u bellen met ons KCC van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 en op vrijdag van 08.30 tot 12.30. Zie voor meer informatie onze website www.mookenmiddelaar.nl

Opening LOP Molenhoek op 11 oktober

Gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014 Een democratie wordt onder andere gekenmerkt door vrije en geheime verkiezingen. Er zijn in de wereld heel wat landen waar de inwoners niet hun stem mogen uitbrengen. Het is dus een (voor) recht om te mogen stemmen. Volgend jaar zijn er op 19 maart weer gemeenteraadsverkiezingen. We kiezen dan ons eigen gemeentebestuur. In ons land heeft iedereen vanaf 18 jaar het recht om te gaan stemmen (actief kiesrecht) en om verkozen te worden (passief kiesrecht). Bij de verkiezingen van de gemeenteraad hebben ook niet-Nederlanders dezelfde rechten, wanneer zij tenminste vijf jaar onafgebroken legaal in Nederland verblijven. Dit eerste artikel over de verkiezingen gaat over het passieve kiesrecht. Dus het recht om gekozen te worden. Bij verkiezingen kiezen we een volksvertegenwoordiging. Het woord zegt het al: de mensen die worden gekozen vertegenwoordigen de bevolking. Bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn degenen die als gemeenteraadslid worden gekozen de lokale volksvertegenwoordigers. Namens de bevolking zijn zij, als gekozenen, gerechtigd om voor een periode van vier jaar (tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen) alle belangrijke gemeentelijke besluiten te nemen. Zij gaan ook over de beslissingen waaraan het gemeentelijk geld wordt uitgegeven of belastingen (bijvoorbeeld de onroerend zaakbelasting) al dan niet moeten worden verhoogd of waarop eventueel moet worden bezuinigd. Met een deftig woord heet dit het budgetrecht van de gemeenteraad.

Op vrijdag 11 oktober opent burgemeester Gradisen samen met wethouder Van den Berg het Lees- en Ontmoetingspunt in gemeenschapshuis De Wieken in Molenhoek (LOP). De opening vindt plaats om 17.30 uur, inlopen kan al vanaf 17.30 uur. Het LOP is bij deze gelegenheid geopend tussen 17.00 en 20.00 uur. Het LOP is opgezet door de Dorpsraad Molenhoek en wordt volledig gerund door vrijwilligers die fungeren als gastvrouw of gastheer. Er zijn boeken verzameld die kosteloos kunnen worden geleend en er is een leestafel met diverse kranten en bladen. Behalve om te lezen is het LOP ook bedoeld als ontmoetingsplaats voor dorpsbewoners: er kan koffie en thee worden gedronken en er is een computer aanwezig. Het LOP is gevestigd in gemeenschapshuis De Wieken, ingang Esdoornlaan 3. De openingstijden vanaf 13 oktober zijn (voorlopig) op dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur en zowel donderdagmiddag als zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.

Burgemeester en wethouders willen u graag ontmoeten Op maandag 28 oktober organiseert het dorpsoverleg Mook voor de derde keer een ontmoeting tussen inwoners van Mook en de burgemeester en wethouders. Tijdens deze bijeenkomst zullen burgemeester en wethouders zich aan u voorstellen, kort terugblikken op de hoofdpunten van afgelopen jaar binnen hun werkveld en vooral ook met u vooruit kijken. U kunt met hen in gesprek over uw vragen, ideeën of zorgen over de leefbaarheid van ons dorp. Uw inbreng wordt door hen zeer op prijs gesteld. U bent van harte uitgenodigd vanaf 20.00 uur in het Gemeenschapshuis van Mook. Meer info: www.dorpsoverlegmook.nl

De gemeenteraadsleden maken (in meerderheid) ook uit wie de wethouders worden. Samen met de (benoemde en dus niet gekozen) burgemeester maken de door de gemeenteraad gekozen wethouders deel uit van het dagelijks bestuur. Dit wordt ook wel het College van Burgemeester en Wethouders genoemd. De gemeenteraad geeft in grote lijnen aan wat het dagelijks bestuur moet doen (ofwel geeft kaders aan) en controleert het college. Hoeveel raadsleden een gemeente mag hebben is vastgelegd in de wet. Hoe meer inwoners een gemeente heeft, des te groter is de gemeenteraad. Als maximum is in de wet bepaald een aantal van 45 gemeenteraadsleden. Dit geldt voor gemeenten met meer dan 200.000 inwoners. Een gemeente met minder dan 3000 inwoners heeft het minimum aantal raadsleden, namelijk 9. De gemeente Mook en Middelaar heeft bijna 8.000 inwoners en daarmee recht op 13 gemeenteraadsleden. Mensen die zich kandidaat stellen om gekozen te worden doen dit via lijsten ofwel politieke partijen. Dat kunnen landelijke partijen zijn die meedoen aan de verkiezingen in die gemeente. Het kunnen ook lokale partijen zijn, dat wil zeggen lijsten die alleen gebonden zijn aan die bepaalde gemeente. Het is ook mogelijk dat mensen zelf een nieuwe partij oprichten die meedoet aan de verkiezingen. Nadere informatie is uiteraard verkrijgbaar bij de onze gemeente Mook en Middelaar. Burgemeester Willem Gradisen.

Wegwerkzaamheden Asfaltwerkzaamheden in De Hove en Overkwartierstraat Mook Op 30 september is aannemingsbedrijf Verhoeven in opdracht van de gemeente gestart met asfaltwerkzaamheden in de Hove en de Overkwartierstraat in Mook. Bij de werkzaamheden wordt de bovenste toplaag van het asfalt vervangen. De aannemer is inmiddels gestart met enkele voorbereidende werkzaamheden. Op dinsdag 8 oktober wordt een deel van het asfalt van de beide straten gefreesd, op vrijdag 11 oktober wordt nieuw asfalt aangebracht. Gedurende de (voorbereidende) werkzaamheden zijn de genoemde wegen beperkt bereikbaar. Tijdens het frezen en opnieuw aanbrengen van het asfalt zijn de wegen de hele dag afgesloten.

Fotowedstrijd gemeentegids 2014 Ook voor de gemeentegids van 2014 is er net als voorgaande jaren weer een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen maximaal twee foto’s insturen. De winnende foto’s sieren volgend jaar de omslag van de gids van 2014. Dit jaar is het thema van de fotowedstrijd “de vier seizoenen”. De jury kiest per seizoen een winnende foto. U kunt dus uw mooiste plaatjes van de lente, zomer, herfst of winter inzenden. Op de voorpagina van de gemeentegids 2014 zullen de vier winnende foto’s te zien zijn. De vier winnaars ontvangen allemaal een prijs.

Kleine reparaties In een aantal straten vinden kleine asfaltreparaties plaats. De impact van deze kleine werkzaamheden voor bewoners en weggebruikers is niet groot en deze reparaties zijn snel klaar. Het gaat om de Lindenlaan in Molenhoek, Kopseweg en Witteweg in Middelaar en Kerkstraat in Mook. Informatie Bewoners van direct aangrenzende wegen welke vanwege de werkzaamheden langdurig worden afgesloten zijn schriftelijk geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding van de werkzaamheden nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Samenleving bereikbaar via telefoonnummer 024 - 696 91 11.

Meedoen? Wie mee wil doen kan tot 21 februari 2014 een foto insturen naar het e-mailadres fotowedstrijd@mookenmiddelaar.nl. Dit moet uiteraard onder vermelding van naam en adresgegevens. Een selectie wordt opgenomen in de gemeentegids Een selectie van andere foto’s die zijn ingezonden wordt in de gids opgenomen, met vermelding van de naam van de maker. De foto’s worden, na verschijning van de gids, ook geplaatst op deze website net zoals de foto’s van de wedstrijd van 2013. Alle foto’s worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van burgemeester Willem Gradisen. Voorwaarden De wedstrijd staat alleen open voor inwoners van de gemeente Mook en Middelaar. Per persoon mogen maximaal twee foto’s worden ingezonden en de foto’s moeten uiteraard in onze gemeente zijn genomen. Ze moeten rechtenvrij digitaal worden aangeleverd in jpg-formaat met een minimale resolutie van 300dpi of een minimale bestandsgrootte van 1,2MB. De gemeente kan de foto’s ook gebruiken voor promotionele doeleinden, zoals de eigen website of folders. Bij deelname aan de fotowedstrijd geeft u hier automatisch toestemming voor. Als u personen fotografeert, moet u vooraf toestemming te vragen voor publicatie van de foto’s. De winnende foto’s worden in maart 2014 bekend gemaakt en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Energiebesparing en duurzame energie voor het Midden en Klein Bedrijf De ondernemers van Mook en Middelaar zijn door de gemeente uitgenodigd voor een bijeenkomst over energiebesparing en duurzame energie. Onder het genot van een ontbijt werden ondernemers van het midden- en kleinbedrijf op 26 september door het Omschakelpunt geïnformeerd over de mogelijkheden voor energiebesparing in hun bedrijf. Ondanks de geringe opkomst waren de aanwezigen enthousiast over de gegeven informatie. Duidelijk werd dat veel energie en geld bespaard kan worden door het verduurzamen van de binnenverlichting. Verder werd ingegaan op de besparing in het geval men kiest voor zonnepanelen. De ondernemers zijn uitgenodigd zich aan te melden voor een energieadvies dat is toegespitst op hun eigen bedrijf. Was u als ondernemer niet aanwezig bij de ontbijtsessie maar bent u wel geïnteresseerd in de informatie? Overweegt u om een (kosteloze) energiescan te laten uitvoeren door het Omschakelpunt? U kunt zich nog aanmelden tot half november. Meer informatie: www.mookenmiddelaar.nl/ Gemeente/Afval en milieu/ energiebesparing mkb.


19

GEMEENTE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

OPENBARE BEKENDMAKINGEN BINNENGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn binnengekomen: KAPPEN = Op Lindenlaan 41 te Molenhoek voor het kappen van 1 perzikboom en diverse coniferen. Binnengekomen op 25 september 2013. = Op Rijksweg 150 te Plasmolen voor het kappen van 1 kastanjeboom en 1 spar. Binnengekomen op 27 september 2013. = Op de Lindenlaan te Molenhoek voor het kappen van 1 eik in de berm tussen de huisnummers 35 en 41. Binnengekomen op 2 oktober 2013 Tegen binnengekomen aanvragen kunt u geen bezwaar of beroep aantekenen. Dit kunt u doen op het moment dat op de aanvraag is beslist. De termijn van beslissen bedraagt standaard 8 weken met een eventuele verlenging tot 14 weken. Inzien: De binnengekomen aanvragen liggen tijdens openingstijden op het gemeentehuis ter inzage. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer 024 - 696 91 11 of e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat volgende omgevingsvergunningen zijn verleend: BOUWEN = Op Lindeboom 78 te Mook voor het uitbreiden van de woning. Verzenddatum is 30 september 2013. Hierboven genoemd besluit treedt in werking de dag na datum verzending.

Hierboven genoemd besluit treedt in werking de dag na aďŹ&#x201A;oop van de bezwaartermijn. Inzien: De verleende vergunningen met bijbehorende stukken liggen tijdens openingstijden op het gemeentehuis ter inzage. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum op telefoonnummer 024 - 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl Bezwaar: Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het postadres is: Postbus 200, 6585 ZK Mook. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste: naam/ adres indiener, dagtekening, omschrijving van het bestreden besluit en een motivering waarom bezwaar wordt aangetekend. Voorlopige voorziening: Het bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan, tegelijk met of na de indiening van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond of digitaal via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht (DigiD noodzakelijk). ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING VERLEENDE APV-VERGUNNING = Evenementenvergunning en onthefďŹ ng geluidshinder verleend voor het organiseren van de prijsuitreiking van de Eurokanjer van de Postcodeloterij op vrijdag 4 oktober op het parkeerterrein Witteweg/Elzenstraat te Middelaar. Verzonden 2 oktober 2013. Bezwaar: Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van datum verzending een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het postadres is: Postbus 200, 6585 ZK Mook. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste: naam/adres indiener, dagtekening, omschrijving van het bestreden besluit en een motivering waarom bezwaar wordt aangetekend.

KAPPEN = Op Kastanjelaan 7 in Molenhoek voor het kappen van 1 eik in de voortuin. Verzenddatum is 2 oktober 2013.

WW

W.F ES

TYL

AND .NL

Meer informatie op onze website! www.mookenmiddelaar.nl


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

ADVERTENTIE

BVVcYV\&)ZcY^chYV\&*d`idWZg<:HADI:C#

21


Tbbh 1.,,,afkpa^d5lh ql_b o/-.0

ejbkgn]jp Glrtalomibrh bo)_bqbolcibbc_^^oabo< Fkp`e ofgsfkd?o^_^kqpbAlombkAbo_v/-.1fpdbpq^oq Ab?o^_^kqpbAlombkAbo_vfpbbkibbc_^^oebfaptbapqofgasllo_btlkbop s^k?o^_^kqpbalombkbkebq_rfqbkdb_fba+Abmolsfk`fbKlloa?o^_^kqfp ab_babkh bobkrfqslboabo+Abmolsfk`fbsfkaqebq_bi^kdofgh a^qebqdlbabk mobqqfdibsbkbktlkbkfpfkabalombkbkabh ibfkbh bokbk+Ebqi^qbkwfbk s^kdlbabsllo_bbiabkbkbih ^^olkabopqbrkbk_fgabrfqslbofkds^kdlbab fabbÂ&#x17D;k)a^qfp_bi^kdofgh +Wlh rkkbktbbih ^^ofkpmfobobkbkbosllowlodbk a^qebqdlbaibsbkfplmebq?o^_^kqpbmi^qqbi^ka+

Abo_v Ab ?o^_^kqpb Alomb kAb o_v_fb aqr^ip _b tlkb opb b kh ^kplj rtmolgb `q)rt alomfkab p`e fgktb omb opqb wb qqb kb k a^^oj faab ib ksllo_fkkb kqb e ^ib k+Jfa* ab ib kafb tfg^ipdb j b b kqb kfb qqb o_b * p`e fh h fkde b __b k+Lj ab wb ob ab k_ob k* db ktfgab wb tb apqofga_fgrlkab oab ^^ka^`e q

Rtalomibbc_^^oabo< H^krtalomib b c_^^oab otloab kallo j b b o_b tb dfkdlcpmloq<Hrkqra^^ob b k

>dbka^ Alkaboa^d.-lh ql_bo .0+--* .3+0-rro Lmb k_^ob sb od^ab ofkd@OH^asfb ph ^* j b o,tb ipq^ka ;Il`^qfb 7Db j b b kqb @rfgh ;Fkcloj ^qfb 7Ae o+E +ab Dfb o)`irpqb o ?lrtw^h b k%-153&144/44lce +ab + dfb o= do^sb +ki J^^ka^d/.lh ql_bo .6+0-rro ?b tlkb op_fgb b kh lj pqtlkfkdfk_o^h b k ;Il`^qfb 7Pq^ae rfpDo^sb ;Fkcloj ^qfb 7Sb fifde b fap_rob ^rDb * j b b kqb Do^sb )qb i+%-153&144/44 Rh rkqb b k^cpmo^^h j ^h b kj b qab _rodb j b b pqb olcÂ&#x2039;Â&#x2039;ks^kab tb qe lr* ab opsf^e b q?b pqrroppb `ob q^of^^q %-153&144/3-+

j llfmolgb `qsllo_b ab kh b k<Alb a^k j b b j b qab ?o^_^kqpb Alomb kAb o_vAb ab oab b afqfb s^kab wb ab o_ve b b cq^ip qe b j ^pmloqb k_b tb dfkd+?rkab irt h o^`e qb kj b qrtsb ob kfdfkd)_rob k)h i^p* db klqb klcsofb kab k)d^ab pqofga^^kb k tfkj fkfj ^^i.-+---b rolsllortmol* gb `q)sllortalom

D^p^j bkabpqofga^^k Jb q^ipqe b j ^pmloqb k_b tb dfkdwfqe b q tb apqofgab ib j b kqb o_fgab wb Ab o_vib q* qb oifgh fk+E b qj ^^h qkfb qrfqlcrglkdlc lra_b kq)tb ilckfb qb b ke ^kaf`^me b _q) j b qb b kp`e llilcb b k`ir_j b b alb q)lc db tllkj b qb b kdolb msofb kab k+Alloab h o^`e qb kqb _rkab ib k)h rkqrp^j b ke b q sb op`e fij ^h b k+

Mofgwbk< Ab kb db k_b pqb fab b Â&#x17D;kd^^kallok^^o ab cfk^ib t^^ofkwb db `l^`e qtloab k allob b k_b h b kab ?o^_^kqpb pmloqb o+Ab cfk^ifpqb ksb oafb kb kb ih.-+---)* b k molcb ppflkb b i^asfb pslloe rkmolgb `q+ Slloab qlmaofb wfgkb o^^ksriib kaj llfb e llcamofgwb kqb tfkkb ks^kob pmb `qfb sb * ifgh /2+---)* )./+2--)* b k4+2--)* + Afqh ^kb `e qb b ksb op`e fij ^h b kslloab ib b c_^^oe b fafkrtalom+

P`e fgktbombop Lj olb m?o^_^kq_b pqb b aq)kb q^ipab sl* ofdb qtb b b afqfb p)rfqdb _ob fa^^ka^`e q ^^kab cfk^ib pqofgaj b qab kb db kqb ^j p+ Fkb b kqfb kab ifdb qs* pb ofb tloab kab cf* k^ifpqb klmab slb qdb slida+Qfgab kpab ifsb qs* cfk^ib lm4grkf/-.1tloaqab tfkk^^os^kab Ab o_v/-.1_b h b kadb * j ^^h q+

Lkab okb j b kaDo^sb

>j _^`e qbifgh c^j fifb_baofgc_obfaqrfq Ebq`liibdb_bwlbh qfbabog^^olkabokbjbop_fkkbkabdbjbbkqbdobkwbk+ Ebqqtbbab_bwlbh s^kafqg^^opqlkafkebqqbh bks^kĂ?>j_^`eqĂ?+Arptboa bbk_bwlbh db_o^`eq^^kab_olla_^h h bofgs^kabc^jfifb?lkd^^oapfkSbim+ Afq_bwlbh sfbip^jbkjbqablmbkfkds^kababoabsbpqfdfkds^kab_^h * h bopc^jfifbrfqD^ppbi+ ?^h h b ofg?lkd^^oapfpb b kb `e qc^j fifb * _b aofgca^qpfkap.603b b k_^h h b ofgslb oq _fkkb kab db j b b kqb Do^sb +Fkj faab ip fpab ab oab db kb o^qfb ^^kwb qb kh ilmq ab sfb oab db kb o^qfb ?lkd^^oap^i^^k ab ab ro+E b q_b aofgce b b cqaofb sb pqfdfk* db k+Ab _olla_^h h b ofgfkSb im)ab _^k* h b q_^h h b ofgfkDo^sb fkab tfgh Ab J^op b kb b kkfb rtb sb pqfdfkdfkRqQromfk D^ppb i+Qfgab kpe b q_b wlb h tb oae b q`li* ib db db Â&#x2019;kcloj b b oalsb oab tb oh tfgwb fkab _olla_^h h b ofg+Ab m^ppfb slloe b q _^h h b ops^h pqo^^iab b oarfab ifgh s^k^c+

>iqfb kg^^ofpab _^h h b ofgdb `b oqfcf`b b oa slidb kpab E >@@M* E vdfÂ&#x17D;kb `lab +Ab h t^* ifqb fqfparpdb _lodab ka^^olj j ^dab _^h h b ofgllh fkpqb iifkdb k)dolqb sb owlo* dfkdpqb e rfwb kb ke lob `^_b aofgsb kfkab ob dflqlqe ^^oh i^kqb kh ofkdob h b kb k+>^k e b qb fkab s^ke b q_b wlb h j l`e qe b q`li* ib db rfqb o^^oamolb sb ks^kab ^j _^`e qb * ifgh b molar`qb ks^ke b q_b aofgc+

Fkcloj ^qfb Jt+S+?o^kap)_b ib fapj b ab tb oh b oB`l* klj fp`e b W^h b k%-153&144/32+

Fkcloj ^qfbbk^^kj biabk Molgb `qb kh rkkb kqlqb kj b q.-klsb j * _b o/-.0tloab k^^kdb j b iasf^ab tb _* pfqb s^kab molsfk`fb 7ttt+_o^_^kq+ki, alomb kab o_v+

Rfqklafdfkd

Fkillm^slkafkof`e qfkdpmi^kE^oqs^kDo^sb Lmalkab oa^d/1lh ql_b o^+p+)s^k.6+0- Ă?/.+0-rro)lod^kfpb b oqab db j b b kqb Do^sb fkab o^^aw^^is^ke b qpq^ae rfp %>oklras^kDb iab otb d4.)Do^sb &b b k fkillm^slkaslloe b qĂ?fkof`e qfkdpmi^k lmb k_^ob orfj qb E ^oqs^kDo^sb Ă?+ E b q_lrtmolgb `qE ^oqs^kDo^sb fp_fgk^ db ob b a+Ab ^^kib ds^kab lmb k_^ob orfj qb olkaafqmolgb `qifdqb `e qb oallo lj pq^kafde b ab k^ii^kdb ob qfgapqfi+Lj ab fkof`e qfkdtb b olmqb m^h h b ke b b cq ab db j b b kqb Do^sb ^asfb p_rob ^rBivmp

db so^^dae b qlkqtb om^^kqb m^ppb k+ Qfgab kpab fkillm^slkah rkqrafq^^kdb * m^pqb lkqtb omfkwfb kb ke b b cqrab j l* db ifgh e b falj so^db kqb pqb iib k+ Rh rkq_fkkb kilmb kqrppb k.6+0-Ă?/.+0- rro+?b tlkb ops^kb klkab okb j b opfke b q molgb `qE ^oqs^kDo^sb b sb k^iplj tl* kb kab kwfgks^ke ^oqb tb ihlj +Llh lsb * ofdb db Â&#x2019;kqb ob ppb b oab kklafdb ktfgs^k e ^oqb rfqb b kh fgh gb qb h lj b kkb j b k+ Fkcloj ^qfb Ae o+M+s^kab k?olb h )`irpqb o Orfj qb ifgh b Lkqtfh h b ifkd%-153&144/44+

S+i+k+o7ae o+?lkd^^oap)Tb qe lrab oA^^kab ip)?rodb j b b pqb oOllisfkh )Tb qe lrab o >a^j p)ae o+?lkd^^oap

Lmbk_^ob_bh bkaj ^h fkdbk ,,Jbi afkdbk

Fkcloj ^qfb

>`qfsfqbfqbk_bpirfqj fifbr_be bbo

Jb so+G+H^j m)`irpqb oJfifb r)qb ib cllk %-153&144/31)b * j ^fig+h ^j m= do^sb +ki) llh slloe b qj ^h b ks^kb b k^cpmo^^h +

?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab opj ^h b k_b * h b kaa^qwfgab slidb kab j b iafkde b __b k lkqs^kdb k7 * M +s^kQe fb i)?lp`e b kArfktb d2) 2030P@qb Sb im)slloe b qtfgwfdb k s^ke b qa^^o_b pq^^kab orkasb b * b k s^oh b kp_b aofgc%sb os^iib ks^oh b kp* e lrab ofg&8 * M+s^kQe fb i)?rptb d.^)2031KBqb Bp`e ^ob k)slloe b qtfgwfdb ks^ke b q a^^o_b pq^^kab s^oh b kp* b k^h h b o* _lrt_b aofgc%sb os^iib ks^oh b kpe lr* ab ofg&+

Fkwfbk Rh rkqab j b iafkdb kfkwfb kqlqb kj b q.5 klsb j _b o/-.0_fgab Mr_ifb h p_^ifb )lm tb oh a^db ka^db ifgh ps^k-6+--rroqlq .0+--b klmafkpa^ds^k.3+--Ă?.6+0- rro+

,,?bpqbjjfkdpmi ^k Lkqtbom_bpqbj j fkdpmi^k Ă?Elcs^kBpqbobkĂ? ?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab ops^kDo^sb j ^h b k_b h b kaa^q)db ib qlm^oqfh b i0+5 s^kab Tb qorfj qb ifgh b loab kfkd%Tol&) j b qfkd^kds^ktlb kpa^d6lh ql_b o /-.0e b qlkqtb om_b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lc s^kBpqb ob kĂ&#x2019;%KI+FJOL+-453+?ME lcs^k Bpqb ob k* lk-.&qb ofkw^db ifdq+

e b owfb kb _b pqb j j fkdpmi^kdb i^qb k&+

Fkwfbk Jb qfkd^kds^ktlb kpa^d6lh ql_b o/-.0 qlqb kj b qtlb kpa^d/-klsb j _b o/-.0 ifdqe b qlkqtb om_b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lc s^kBpqb ob kĂ&#x2019;)j b q_fg_b e lob kab pqrh h b k) db arob kab b b kqb oj fgks^k3tb h b ksllo b b kfb ab oqb ofkw^db +E b qlkqtb om_b * pqb j j fkdpmi^kh ^kqfgab kplmb kfkdpqfg* ab klmtb oh a^db ks^kj ^^ka^dqlqb k j b qsofga^ds^k6+--rroqlq.0+--rro) lmafkpa^ds^k.3+--rroqlq.6+0-rro b klm^cpmo^^h tloab kfkdb wfb k_fgab mr_ifb h p_^ifb +E b qlkqtb om_b pqb j j fkdp* mi^kĂ&#x2018;E lcs^kBpqb ob kĂ&#x2019;h rkqrllh _b h fg* h b klmttt+orfj qb ifgh b mi^kkb k+ki+

Ob^`qfbj ldbifgh e bfa

Fkwfbk

Qfgab kpab fkw^db qb oj fgktloaqb b kfb ab o fkab db ib db ke b fadb pqb iawltb ib b k j lkab ifkdb ^ip_fgslloh b rop`e ofcqb ifgh b wfb kptfgwb fkqb afb kb klme b qlkqtb om* _b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lcs^kBpqb ob kĂ&#x2019;%KI+ FJOL+-453+?ME lcs^kBpqb ob k* lk-.&_fg ab db j b b kqb o^^as^kDo^sb )Mlpq_rp4) 203->>Do^sb +

E b q_b b iah t^ifqb fqpmi^kĂ&#x2018;E lcs^kBpqb * ob kĂ&#x2019;h rkqrs^ktlb kpa^d6lh ql_b o/-.0 qlqb kj b qtlb kpa^d/-klsb j _b o/-.0 fkwfb k_fgab mr_ifb h p_^ifb )s^kj ^^k* a^dqlqb kj b qsofga^ds^k6+--rroqlq .0+--rro)lmafkpa^ds^k.3+--rroqlq .6+0-rrob klm^cpmo^^h +E b q_b b iah t^* ifqb fqpmi^kfpllh o^^amib b d_^^osf^ab db j b b kqb ifgh b tb _pfqb +

Fkcloj ^qfb Jb so+>+A+Tb ppb ip)`irpqb oOrfj qb ifgh b Lkqtfh h b ifkd%-153&144/45)b * j ^fi7 a+tb ppb ip= do^sb +ki+

,,?bbi ah t^i fqbfqpmi ^k Ă?Elcs^kBpqbobkĂ?

E b qlkqtb om_b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lcs^k Bpqb ob kĂ&#x2019;%KI+FJOL+-453+?ME lcs^kBpqb * ob k* lk-.&lj s^qb b krfq_ob fafkds^kab h b okBp`e ^ob kdb ib db kqrppb kab ?b b o* p`e b j ^^ptb db kab Do^^cp`e b afgh +Jb q e b qkfb rtb _b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lcs^k Bpqb ob kĂ&#x2019;tloaqe b q_b pqb j j fkdpmi^k Ă??rfqb kdb _fb a.665Ă?sb os^kdb k%ab _b * qob ccb kab il`^qfb fp_rfqb ke b qlki^kdp

Lmafkpa^d.2lh ql_b o/-.0tloaqb os^k .47--rroq,j .67--rrolme b qpq^ae rfp qb Do^sb )>oklras^kDb iab otb d4.)b b k fkillm_fgb b kh lj pqdb lod^kfpb b oasllo b b kfb ab oafb _b i^kdpqb iifkde b b cqfke b q lkqtb om_b pqb j j fkdpmi^kb klj so^* db kqb pqb iib klsb oe b qlkqtb om_b pqb j * j fkdpmi^k+

?rodb j b b pqb ob ktb qe lrab ops^kDo^sb j ^h b k)qb oslialb kfkd^^ke b q_b m^^iab fkab db j b b kqb ifgh b fkpmo^^h sb oloab * kfkd)_b h b kaa^qwfge b __b k_b pilqb ke b q _b b iah t^ifqb fqpmi^kĂ&#x2018;E lcs^kBpqb ob kĂ&#x2019; qb ofkw^db qb ib ddb k%db ifgh qfgafdifdqe b q lkqtb om_b pqb j j fkdpmi^kĂ&#x2018;E lcs^kBpqb * ob kĂ&#x2019;Ă&#x2019;qb ofkw^db &+ 

Ob^`qfbqboj fgk Db arob kab ab slloklb j ab qb oj fgktlo* ab kfkdb wb qb kb kb k_b i^kde b __b kab k fkab db ib db ke b fadb pqb iab b kfkpmo^^h * ob ^`qfb lj qob kqe b q_b b iah t^ifqb fqp* mi^kh b k_^^oqb j ^h b k+Afqh ^kallob b k p`e ofgsb kqb of`e qb k^^k7e b q`liib db s^k _rodb j b b pqb ob ktb qe lrab ops^kDo^sb ) Mlpq_rp4)203->>DO>SB+ 

Fkcloj ^qfb Jb so+>+A+Tb ppb ip)`irpqb oOrfj qb ifgh b Lkqtfh h b ifkd)%-153&144/44+


26

ADVERTENTIE

Gratis TriqoÂŽ

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Bij iedere â&#x201A;Ź 10,- aan boodschappen* & bij speciale actieproducten

*=Exclusief cadeaubonnen en wettelijk niet toegestane artikelen (rookwaren, koopzegels, slijterijartikelen, babyvoeding tot 1 jaar, geneesmiddelen, postzegels, loten en telefoonkaarten

20%

KORTING

$' $(,%$&,,-( pak 320-360 gram bijv. salame 320 gram van 2.79

2.79

2.23

%%& '*$'()*! 300 gram elders 5.85/ 6.00 actieprijs per kilo 13.30

5.85 6.00

3.99

4.75

3.49

 $!%%&+$"!/ $%%(&&$!')#()" $!$%'$'+%%' 

7.

99

!') "( (. #"

500 gram vers verpakt elders 5.50 actieprijs per kilo 8.98

*=Exclusief cadeaubonnen en wettelijk niet toegestane artikelen (rookwaren, koopzegels, slijterijartikelen, babyvoeding tot 1 jaar, geneesmiddelen, postzegels, loten, telefoonkaarten)

%%& '*$'!) naturel of gekruid kilo elders 5.99/ 6.99

KILO 5.99 6.99

3.99

%%' %""$( '%# %$!(

5.50

4.49

multipack 6 blikjes Ă 330 ml elders 4.75

1+1

'$-)"&() spaghetti, macaroni, fusilli, penne, pipe rigate, farfalle of rigatoni 2 zakken Ă 500 gram naar keuze bijv. fusilli van 2.20

GRATIS 2.20

1.10

*m.u.v. integrali en all uovo

PER STUK %%&*)$)! )')%$")'# 140 gram vers verpakt elders 2.80 actieprijs per kilo 12.79

2.80

1.79

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 7 t/m zondag 13 oktober 2013. week 41

Gennep

$!$'

De Poel 2 ma-do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20

COOP.NL

%%& "%#!%%" per stuk elders 1.69

1.69

0.99


27

SPORT

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Tactische zetten van trainer Tiny van Katwijk helpen ploeg langs White Demons

Flamingo’s blijft winnen

MHV’81 herstelt zich knap

GENNEP - De volleybalsters van het Gennepse Flamingo’s hebben in de Topdivisie de smaak te pakken. Zaterdagavond werd opnieuw gewonnen. Het Groningse Donitas werd met een 3-0 nederlaag terug naar het hoge noorden gestuurd.

MILL - De Millse handballers hebben zich zaterdagavond prima hersteld van de eerste competitienederlaag. De door trainer Tiny van Katwijk geleide eerstedivisionist klopte in Berkel Enschot White Demons met 29-32 en boekte zijn vierde overwinning in vijf duels. MHV’81 had aanvankelijk de handen vol aan de veel gretigere thuisclub. De Millse passing liet te wensen over terwijl White Demons allerter was op de rebound. Desondanks kon MHV zijn tegenstander steeds in het vizier houden. De achterstand werd nooit groter dan drie doelpunten. Die aansluiting werd gerealiseerd door doelpunten van de sterke Lukas Koppes en Gert-Jan de Kleijnen. Nadat coach Van Katwijk tegen het einde van de eerste helft zijn ploeg

Herstel. Een Millse speler bestookt met een stijlvolle actie het doel van White Demons. overtalsituaties sterk werd opgebouwd. Door doelpunten van Lukas Koppes (12), Gert-Jan de Kleijnen (6), Geert van de Elzen (4) Gijs van den Dobbelsteen (3),

Stan van Bree (3), Rob van de Akker (3) en Bas de Gier (1) boekte MHV’81 een verdiende 29-32 overwinning en handhaafde zich in de top van de eerste divisie

SPES geeft grote voorsprong prijs

Jeugdinterlands in Cuijk en Gemert

MILSBEEK - De Milsbeekse korfbalsters van SPES hebben in Topklasse andermaal een nederlaag geleden. In eigen huis werden de Noord-Limburgse dames met 12-16 verslagen door Swift uit Velden. De wedstrijd in Milsbeek kende twee gezichten. Voor rust speelde SPES beter, het begon in een hoog tempo en zette veel druk op Swift. Via 3-0 en 6-1 leidden de Milsbeekse korfbalsters na 25 minuten met 7-2. Met drie afstandschoten kwam Swift terug en werd gerust

omgooide en keeper Harm Balvers verving door Jacky Zwitserloot draaide MHV naar behoren. De achterstand werd omgebogen naar een voorsprong, die in

met een 8-6 stand. Na de thee kwamen de veel fellere Veldense dames langzaam dichterbij. Bij 10-11 kwam Swift voor het eerst op voorsprong maar bij 12-12 stonden beide teams weer gelijk. De laatste 10 minuten braken aan waarin beide partijen vooralsnog niet wisten te scoren. Vijf minuten voor tijd strafte Swift een foutje van SPES gedecideerd af en kreeg vleugels. In de resterende tijd wist Swift nog drie keer de korf te vinden en verloor SPES geflatteerd met 12-16. In de Overgangsklasse leed

Astrantia/ONA uit Middelaar en Overasselt een ruime nederlaag tegen EMOS uit Schaijk. Astrantia/ONA liep snel een 5-0 achterstand op en maakte die niet meer goed. Na een 8-4 ruststand werd het 16-8. Het Millse Miko’76 rekende in eigen huis af met De Kangeroe uit Veghel. De gaten waren aanvankelijk de beter ploeg waarna Miko het heft overnam. Na een 8-3 ruststand bleven de Millse in het tweede bedrijf geconcentreerd spelen. Het oppermachtige Miko bouwde de voorsprong uit en zegevierde met 13-4.

Derby van de week: Juliana Mill - SES Langenboom

Routine doorslaggevend in Millse derby MILL - In een niet hoogstaande maar wel spannende wedstrijd heeft vierdeklasser SES de Millse derby tegen buurman Juliana nipt gewonnen. Voor ruim zeshonderd toeschouwers boekten de Langenboomse voetballers een 0-1 overwinning. Tijn Cuppen werd de matchwinner voor de geroutineerde Langenboomse gasten. SES trad in Mill aan met

vijf spelers die ouder zijn dan dertig jaar. Gastheer Juliana bracht zeven jonkies van jonger dan twintig jaar binnen de lijnen. Overwicht In de eerste helft had Juliana een veldoverwicht, en dat leidde tot twee grote kansen. In de 17e minuut klopte Melvin de Klijn de Langenboomse laatste man op snelheid maar SES-keeper Rensco van Katwijk redde ten koste van een

Spannend. In de derby tussen Juliana Mill en SES Langenboom vergoedde de spanning veel. (foto: Jeff Meijs)

hoekschop. Even later ging Rens van Lanen diep en nadat hij de doelman was gepasseerd schoof hij de bal naast het lege Langenboomse doel. Ook SES kreeg nog een kans maar Martijn van Lith schoot van 18 meter op de vuisten van de goed keepende Pascal ten Haaf. Op slag van rust nam SES onverwacht de 0-1 voorsprong doordat Tijn Cuppen een voorzet het Millse doel binnengleed. Na rust zakte het spelpeil maar nam de spanning toe. Vlak na de pauze schoot Gijs Bens voorlangs en meer kansen kwamen er ook niet meer voor de Langenbomers. Juliana had continu de bal in bezit maar uitgespeelde kansen kwamen er niet. In de 85e minuut kopte invaller Jelle Staal nog net over, maar daar bleef het bij. De routine gaf uiteindelijk de doorslag in de derby die uitstekend geleid werd door scheidsrechter Cornelissen uit Oss.

CUIJK - Op het sportpark van JVC Cuijk en dat van v.v. Gemert wordt donderdag, zaterdag en maandag het Vierlandentoernooi met de Beloften uit Duitsland, Turkije, Tsjechië en Nederland afgewerkt. Het programma. Donderdag: Duitsland–Turkije (v.v. Gemert, 17.00 uur) en Nederland–Tsjechië (JVC Cuijk, 19.00). Zaterdag: Turkije–Tsjechië (JVC Cuijk, 16.00) en Nederland–Duitsland (v.v. Gemert, 18.30 uur). Maandag: Turkije–Nederland (JVC Cuijk, 18.00) en Tsjechië–Duitsland (v.v. Gemert, 18.00). Kaarten voor de wedstrijden in Cuijk zijn te koop bij Primera en Plugro Sport in Cuijk.

Voor Flamingo’s betekende het de derde zege op rij en behoudt het de ongeslagen status in de Topdivisie. In de eerste set denderde Flamingo’s als een tsunami over Donitas heen. Een stief kwartiertje duurde het voordat er een verpletterende 25-13 op het scorebord stond. In set twee kwam Donitas beter in haar spel. De blokkering begin beter te lopen en aan Gennepse zijde was de organisatie weg. Met een 16-21 achterstand, leek de set vergeven, maar niets was minder waar. Coach Joep van der Heijden bracht setter Rachel Feron en passerloper Floor van den Nieuwenhoff in het veld en dat pakte goed uit. De pass was weer beter en er werd weer

gevolleybald, in plaats van het meedoen met het rommelige spel van Donitas. In crunchtime van de tweede set nam de diagonaal Loni Wissink haar team bij de hand (25-23) en zo werd alsnog de 2-0 voorsprong gepakt. In de derde set kon Donitas nog heel even bij blijven, maar uiteindelijk was de weerstand van de ontgoochelde Groningers gebroken. Flamingo’s ontmoet zaterdag nummer vier Taurus in Houten. Activia In Sint Anthonis pakten de dames van tweede divisionist Activia het eerste wedstrijdpunt. De jonge Sint Tunnisse formatie verloor welliswaar van Volley Meerkerk maar de eerste gewonnen set in deze competitie werd bejubeld. De pleg knokte voor wat het waard was maar moest de eerste drie sets met 18-25, 23-25 en 23-25 aan Meerkerk laten. In de vierde set kreeg Activia loon naar werken. Met 25-16 werd de set gewonnen en was de ploeg verlost van de hatelijke nul.

SES onthult Wall of Fame LANGENBOOM - In het clubhuis van SES in Langenboom wordt zondagmiddag na afloop van de wedstrijd tegen Handel de Wall of Fame onthuld. In deze eregalerij worden de voetballers, die meer dan 250 wedstrijden in het eerste elftal van SES speelden gepresenteerd. De Wall of Fame vloeit voort uit de research die de samenstellers van het vorig

jaar uitgegeven jubileumboek (SES bestond toen 75 jaar) uitvoerden. Eén van de lijstjes, die er toen samengesteld is, is die van het aantal basisplaatsen per speler in het eerste elftal van SES Langenboom. De Wall of Fame wordt op zondagmiddag 13 oktober om 16.30 uur, aansluitend aan de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen VV Handel onthuld door SESvoorzitter, Wil Frenken.

TWC Grave houdt Raamdaltocht ESCHAREN - Met de Raamdaltocht opent Toer- en Wielerclub Grave zondag het veldtoerseizoen. De routes van 35 en 50 kilometer voeren door het bosrijke gebied rond Grave. Start

en finish zijn in het clubhuis van SV Estria aan de Kranenhofscheweg 10. Inschrijven tussen 9.00 en 10.30 uur. Kosten 5 euro. Leden NTFU en KNWU 4 euro. Info: www. twcgrave.nl en www.facebook.com/twcgrave.

Miranda Boonstra bij Kidsrun Makkie MOLENHOEK - De eerste Kidsrun Testloop van het Molenhoeks Makkie is afgelopen week een groot succes geworden. Bijna 40 kinderen uit Molenhoek en omgeving liepen onder leiding van de regionale topatleet Niels Aarns mee met het verkenningsrondje van het parcours.

de Molenhoekse topatlete en Nederlands kampioene op de 10 kilometer, Miranda Boonstra. Ook MoMakker is dan aanwezig en de begeleiding is weer in handen van leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek. Om 15.00 uur is het

vertrek bij de kerk in Molenhoek. Dit alles natuurlijk als voorbereiding van de echte Kidsrun op zondag 20 oktober. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich hier nog steeds voor inschrijven via www.molenhoeksmakkie.nl.

Dat ze er veel plezier in hadden bleek al snel tijdens de korte warming-up. Samen met de begeleidende leerlingen van het Kandinsky College Molenhoek en de enthousiaste mascotte MoMakker werd vervolgens het parcours van 2,3 km gelopen. Miranda Boonstra Woensdagmiddag 9 oktober is de tweede Testloop. Deze staat onder leiding van niemand minder dan

Testloop. De eerste SparJanssen Kidsrun Testloop van Molenhoeks Makkie was een groot succes.


30

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

 !   !!   ! ! ! " ! !   ##   !!! Sint Janstraat 29 6595 AA Ottersum Tel. 0485 51 14 60

info@aeclimburg.nl, www.aeclimburg.nl

            

(*!)'&-#+#!" '&!& $*! ),*(

*#& #&$!'%& (!'%&  

  Taxushaag (diverse (diverse maten) maten)

Verkoop aan particulieren: zaterdags van 09.00 tot 16.00 uur! Tevens aanleg en onderhoud van uw tuin.     

NATUURBEGRAAFPLAATS WEVERSLO

Eeuwige grafrust in mooie natuur. Nu reserveren,later geen zorgen en kosten.

De natuur verzorgt uw graf, wij beheren de natuur! Voor een persoonlijke afspraak 0478 515721 of natuur@weverslo.nl Dagelijks open tussen zonsopgang en -ondergang. Informatiecentrum elke zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. Janslust 11, 5812 AT Heide in de Peel tussen Deurne en Venray. www.weverslo.nl

NAAM: E-MAIL: BON VOOR 2 GRATIS KOPJES KOFFIE VAN 12-10 T/M 19-10 VUL JE NAAM EN E-MAILADRES IN OP DEZE BON EN MAAK KANS OP EEN DINERBON TER WAARDE VAN â&#x201A;Ź100,00

BOB-WK42


32

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

HALLOWEEN KINDER VERKLEEDSET

MAGIC TAFEL KLEED

DAMES/HEREN THERMO BROEK

jongens of meisjes uitvoeringen fraai gedetailleerd

vlek- en vochtafstotend damast-look polyester 210x150 cm

zwart of wit maten S-XXL

5.95 ZENKER SPRING BAKVORM

OPVOUWBARE HOOFD TELEFOON

teflon anti-aanbaklaag 26x6,5 cm

met platte kabel en microfoon verstelbare hoofdband in diverse trendy kleuren

5.49 THERMO SHIRT maten S-XXL

2.99

EU RO PE SE IT! TO PKWALITE

4.49 2.49

3.29

SPEEL ONLINE DE ACTION GAME

EN MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN! KIJK OP WWW.ACTION.NL

ZONDER U GEEN ACTION. BEDANKT! T! TRENDY DAMES SJAAL

HOME DECO KUSSEN HOES

HOBBY ACRYL VERF

diverse uitvoeringen

diverse kleuren top kwaliteit 250 ml onmisbaar voor elke kunstschilder

excl. vulling

1.59

1.39

diverse modellen en kleuren

3.19

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


33

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

WEEKACTIE! VAN ZONDAG 6 OKTOBER T/M ZATERDAG 12 OKTOBER 2013

UITZOEKEN TOP GEUREN

TRENDY DAMES JASJE

WASHCAT VOCHT VANGER

Britney Spears 50 ml, Halle Berry 50 ml of Van Gils 75 ml

zwart of grijs melange neon accenten maten XS-XL

complete set

VOCHTVANGER NAVUL VERPAKKING 450 gram

3-pack 3x450 gram

1.49

1.89 DIVERSE SOORTEN HEREN SOKKEN

MICROVEZEL SUEDE OF WONDERDOEKJE

maten 39-46

40x40 cm

RA AK!

7.99 4.99 DUMIL AFVAL ZAKKEN

LED VERLICHTING STOPCONTACT LAMP

35 liter extra hoog blauw of wit 20 stuks

zeer fraaie afwerking van RVS en matglas dimbaar warm wit licht energie zuinig

0.35 HARIBO KINDER MIX

7 PAAR

3.99

1.19 TROPPIE 10-PACK VRUCHTEN LIMONADE

SUN VAATWAS TABLETTEN

sinaasappel of multi fruit 10x200 ml

all-in-one

50 0 G RAM

1.49

M EGAPAK 8 0 STU KS!

1.49

5.95 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

6.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

PR IJ SD O O RB

0.59


ADVERTENTIE

ieuw

N

en d U in

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

â&#x20AC;&#x153;Prachtige Lingerie voor kleine, grote en extra grote maten, vervaardigd op maat en ambachtelijke wijze. Wij zijn een gespecialiseerd atelier en werken alleen volgens afspraak. Bezoek onze website en neem vrijblijvend contact op.â&#x20AC;?

Kerkstraat 37A 5401 BD Uden T: 0413 258 275 info@guusschlatmann.com

Sinds 1972

34

WWW.GUUSSCHLATMANN.COM

Veelzijdig. $3*$-1 // 0 2330$-0$-.4 2($$*0 "'24 -#$".,!(- 2($ 1LHXZPRGHO ,QZHNHQELMXWKXLV

10 goede redenen om voor Grando te kiezen 1. /$"( +(12(- ++$/0()1*+ 11$- 2. $20.35! 0$- ,(+($3!$5312 11.02(,$-2 3. 0 -1/ 0 -2/0()1.4$07("'2 4. $01..-+()* #4($1#..0#$ .-#$0-$,$07$+% 5. +2()#$$-!$2 +! 0$- / 11$-##$1(&6. $#$2 (++$$0#.-25$0/ 7. $04("$&$0("'2 4..02()#$-1 8-- #$ -*../ 8. $2 #0$14..0 +&$'$+$ (-12 ++ 2($ 9. 0*$-#$4 **3-#(&$ ,.-2$301 10. $*$0'$(#,$2.-1 +(#, 21"' /

6"+31($%!()#$7$*$3*$-

Luxe kitchenAid cadeau!*

LINO .30&.-#(1"'&$-($2$-Inclusief:& 1*..*/+ 2 %73(&* / 4 25 11$0*.$+* 12".,!(, &-$20.- .4$-$--9+36$(2"'$-(#" #$ 3

 8.950,-

4.4 -#$0()12 -#$0-$,$0 0 -#.#$-

Grando. $3*$-1.*$-$-($2$- Grando Keukens Van der Wijst +3"'2..0#  #$-2$+  grando-uden.nl * 0 &- 0#$4..05 0#$-

0*$-##$ +$04 -


35

SPORT

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Overloonse promovendus wacht nog altijd op eerste overwinning

JVC Cuijk toont veerkracht

Koploper is SSS’18 de baas

EMMEN - Topklasser JVC Cuijk is er voor het eerst in geslaagd een overwinning bij WKE in Emmen te behalen. In de slotfase van een spectaculaire wedstrijd wisten de Cuijkenaren een 3-2 achterstand om te buigen in een 3-4 overwinning. De openingsfase was absoluut voor WKE. De Emmenaren begonnen furieus en namen in de 27e minuut de leiding via een kopbal van Yume Ramos. Op slag van rust schoot Kevin van Veen JVC Cuijk op 1-1. Na de pauze kwam WKE uit een fel bestreden en door Robin Demeijer benutte strafschop op 2-1.

Cuijkenaar Mehmet Dingil had een snel antwoord en schoot JVC van 30 meter op 2-2. De Cuijkse ploeg leek door te drukken maar kwam in de 64e minuut weer op achterstand toen Robin Demeijer een vrije trap raak schoot. Nadat WKE-keeper Kunst Dennis Schouten vloerde kreeg JVC een strafschop en de Drentse doelman een rode kaart. Nick de Graaf miste echter het buitenkansje. De ploeg uit Cuijk toonde veerkracht en boog in de slotfase de achterstand om in een 4-3 winst. Dennis Schouten zorgde voor de 3-3, Mark Fennebeumer kopte JVC Cuijk op voorsprong.

Volharding ‘best of the rest’ Verlies. Het Overloonse SSS’18 (gele shirt) speelde tegen koploper Limburgia een goede wedstrijd maar ging voor eigen publiek toch met 4-2 onderuit. ( foto: Edwin Verhoeven) OVERLOON - In zijn beste wedstrijd van het seizoen is eersteklasser SSS’18 voor eigen publiek eervol onderuitgegaan tegen koploper Limburgia. De Brunssummers wonnen in Overloon met 4-2. Limburgia opende in de 10e minuut de score uit een vrije trap. In eerste instantie stopte keeper Scheffler de inzet maar die spel-

hervatting moest worden overgenomen. Ditmaal was de Loonse keeper kansloos op de inzet van Mike Willems. Een kwartiertje later werd het 0-2 door een kopbal van Tjemu Kunu. Een afstraffing dreigde maar SSS’18 hervond zich. Er ontstonden kansen en met een fraaie omhaal passeerde Koen Verlinden in de 68e minuut de Brunsumse keeper: 1-2. De hoop op een goed resultaat verdween

toen de gasten een kwartier voor tijd uitliepen naar 1-3 door een goal van Sydney Bartels. SSS deed via Paul Janssen nog een keer wat terug: 2-3. Opnieuw hoopte het publiek in Overloon op herstel maar Limburgiakeeper Randy van Haaren liet zich niet voor de derde keer kloppen. De koploper liep in de 94e minuut uit naar 2-4 maar die treffer was slechts voor de statistieken.

Achates wordt afgedroogd, verlies Stormvogels BOEKEL/VENHORST Derdeklasser Achates is op bezoek bij Boekel Sport van een koude kermis thuisgekomen. De Ottersummers werden met 5-0 afgedroogd. Het Siebengewaldse Stormvogels’28 moest de punten eveneens afgeven. Na een 0-1 voorsprong verloren de ‘Vogels’ bij Venhorst met 2-1. Het waarschuwingsschot

de gastheren uit Boekel op Achates-keeper Tom Hopman losten schudde de ottersummers niet wakker. In de 6e minuut keken de roodwitten tegen een achterstand aan toen Lars van den Elzen bij een hoekschop wel alert was: 1-0. Zes minuten later speelden de Ottersummers een verloren strijd toen Jelle Boumans er 2-0 van maakte. Met afstandschoten probeerden Coen de Jager,

Thom Francissen en Brain Lamers wat terug te doen. Het was Boekel Sport dat wel scoorde. Tim Schuijers maakte er 3-0 van. Na rust liep de schade verder op. Noud van Stiphout en Tim Schuijers bezorgden Achates een 5-0 nederlaag. In Venhorst leed Stormvogels’28 zijn tweede nederlaag op rij. Niels de Bruin bracht Stormvogels aan de leiding. Venhorst boog die stand om in 2-1.

VIERLINGSBEEK - Voor tweedeklasser Volharding lijkt het jubileumseizoen weer zo halfbakken te eindigen als de vorige voetbaljaargang. Zondag leed de ploeg alweer de derde competitienederlaag. In Vierlingsbeek was ZSV Zeilberg met 1-3 te sterk. Voor 250 toeschouwers opende Vincent Buijssen na 23 minuten op meesterlijke wijze de score. Met een sliding veroverde hij aan de

zijlijn de bal en krulde het leer vervolgens fraai achter keeper Leon Thijs. Lang duurde de feestvreugde in Vierlingsbeek niet. Zesminuten later kwam ZSV langszij via Maarten Kuunders. Op slag van rust stond Volharding op achterstand toen Thijs Maas keeper Job Vullings passeerde. Hoewel de gasten beter waren, kreeg Volharding aardige kansen op de gelijkmaker. Gescoorde werd er alleen in de 80e minuut toen Thijs Maas er 1-3 van maakte.

Vitesse geeft voorsprong prijs GENNEP - Vierdeklasser Vitesse’08 had in de thuiswedstrijd tegen Excellent uit Oploo tot in de 92e minuut uitzicht op de overwinning. In een ultieme reddingspoging veroorzaakte keeper Marc van Ginkel een strafschop. Vanaf elf meter schoot Loid Schellekens de gasten op 1-1. Daarmee verspeelden de Gennepenaren op de valreep twee punten, terwijl zij keeper Van Ginkel met

een rode kaart weggezonden zagen worden. Op de Heykuul speelde Vitesse slordig. Het fysiek sterkere Excellent creëerde nest als Vitesse weinig kansen. De Gennepenaren openden in de 73e minuut de score na een verwoestend schot van Safa Kizir. Vitesse speelde vervolgens te krampachtig om door te drukken. Excellent joeg op de gelijkmaker maar Vitesse hield stand. Tot aan die fatale 92e minuut waarin de zege prijs gegeven werd.

Weer gelijkspel voor Olympia’18

Menos verrast Toxandria bijna

HANDEL - Vierdeklasser Olympia’18 lijkt een abonnement op gelijke spelen te hebben. De Boxmerenaren speelden zondag in Handel opnieuw gelijk. Na een 0-2 voorsprong bij rust moest Olympia genoegen nemen met een 2-2 remise.

BOXMEER - Vierdeklasser Milsbeek is door een 5-2 overwinning op Milheezer Boys op titelkoers gebleven. Het Landhorstse Menos bezorgde zesdeklasser Toxandria een erg lastige middag. In 6D liet Sambeek SC Sint Hubert struikelen.

Tom Verbeek rondde een fraaie solo af en bezorgde Olympia een 0-1 voorsprong. Even later mocht Verbeek vanaf elf meter aanleggen voor een strafschop. Hij faalde niet en Olympia kon met een 0-2 voorsprong de rust in gaan. In de pauze moest trainer Maarten van Stiphout door blessures enkele wissels toepassen. Dat kwam het spel niet ten goede. Balverlies van Rached Spiekman leidde de 1-2 door Zemir Hadzevic in. In de 69e minuut schoot Gijs Bexkens de gelijkmaker binnen.

In klasse 4G won Milsbeek met 5-2 van promovendus Milheezer Boys. De mannen uit Milsbeek morsten de nodige kansen en liet de gasten twee keer op gelijke hoogte komen. In de laatste 20 minuten konden de Limburgers weer afstand nemen. De 5-2 was in de ogen van trainer Schoonderbeek een slechte generale voor de topper tegen Volkel. Die wedstrijd wordt zaterdag om 18.00 uur in Volkel gespeeld. Hapse Boys lijkt het lek boven te hebben. De Boys klopten MVC met 3-5. Zaterdagvierdeklasser VCA wacht nog altijd op

de eerste overwinning. Nu werd verloren van AZ 2000 in Arnhem-Zuid. Het Mookse Eendracht’30 verloor in klasse 4E Oost met 1-0 bij het Nijmeegs SCE. In klasse 5F speelde Montagnards in Bergen gelijk tegen Leunen. Het Wellse EWC klopte Merselo met 1-4. In 5G had Constantia geen kind aan ELI uit Lies-

SIEBENGEWALD - De 57-jarige Jos Kersten ziet steeds weer uitdagingen in het besturen van de Siebengewaldse voetbalvereniging Stormvogels’28. Hoelang hij al voorzitter van de vereniging is, weet hij niet exact. “Maar het is zo’n 25 jaar. En dat is een hele poos maar ik vind nog steeds motivatie om samen met de andere bestuursleden verenigingszaken op te pakken”, zegt de voorzitter die zelf ook voor Stormvogels speelde. Als bestuurder zag Jos Kersten de vereniging (ca. 230 leden) samenwerkingsverbanden met het Afferdense HRC’27 sluiten. Na de jeugdteams zijn nu ook de veteranen gefuseerd. “Door de jeugdsamenwerking willen we spelers langer aan ons binden waardoor de zo lang mogelijk op een behoorlijk niveau kunnen blijven spelen. Voor het eerste team verwacht ik in de derde klasse geen aansprekende rol. We willen ons rechtstreeks handhaven.”

hout De mannen van Jan Schaap schoten een half dozijn vol. DSV verloor met 4-2 bij Vorstenbossche Boys. In klasse 5H verpulverde Heijen het Katwijkse SIOL. Op de Groenendijkse Kampen werd het 1-8. Het Graafse GVV’57 pakte thuis de eerste overwinning. HBV werd met 3-2 het slachtoffer. Vianen Vooruit won

Verslagen. Vreugde en opluchting bij Toxndria. De keeper van Menos ligt er verslagen bij. ( foto: Jeff Meijs)

in Megen van Ulyses. De Zwaluw zette in Gassel de zegereeks voort. De kermisvierende Oeffeltenaren wonnen met 2-3. Estria snoepte koploper Ravenstein een punt af (3-3). In de zesde klasse C speelde Holthees gelijk (1-1) in Koningslust. Het Afferdse HRC’27 versloeg SVS in Stevensbeek met 6-0. In 6D verloor SCV’58 in Velp met 0-4 van Achilles Reek. Sambeek trakteerde SC Sint Hubert op een 3-1 nederlaag. VIOS’38 klopte OKSV in Beugen met 3-2. De Willy’s won met 1-3 bij Irene uit Gemonde. Het Middelaarse Astrantia verloor op eigen veld met 1-4 van SBV uit Maasbommel. In Rijkevoort had titelkandidaat Toxandria de handen vol aan laagvlieger Menos. De ploeg uit Landhorst verkocht zijn huid na een aantal grote nederlagen duur. Het werd na een 1-1 ruststand een taaie 2-1 voor Toxandria.

Voorzitter. Jos Kersten is al jaren de voorzitter van de Siebengewaldse derdeklasser Stormvogels’28 ( foto: Jeff Meijs) Tussenstand Constantia SES Heijen Milsbeek Eendracht’30 Montagnards HRC’27 SC St.Hubert VIOS’38 Excellent Gassel Hapse Boys HBV Vianen Vooruit Sambeek Toxandria Vitesse’08 DSV Estria Juliana Mill Holthees Olympia’18 Stormvogels’28 Volharding Achates De Willys SCV’58 JVC Cuijk SSS’18 Westerbeekse Boys Astrantia VCA GVV’57 De Zwaluw SIOL Menos SVS

2 2 4 4 5 5 6 6 6 7 7 7 7 7 8 8 8 9 9 9 10 10 10 10 11 11 11 12 12 12 13 14 17 18 25 28 29


Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

College van Sint Anthonis werkt aan integraal plan voor verkoop gemeentegronden

‘Pachtvorm is niet meer van deze tijd’ SINT ANTHONIS – Wethouder Wouter Bollen (VVD) van de gemeente Sint Anthonis werkt aan een integraal voorstel voor het gemeentelijk grondbeleid. Dit is nodig omdat de drie coalitiepartijen SAN, VVD en Samen Welzijn hem lieten weten een eerder raadsvoorstel over de verkoop van pachtgronden niet te willen steunen. “De raad vindt het stuk nog niet compleet. Het wil dat er een visie onder ligt waarom we gemeentelijke gronden verkopen of verpachten en welk spelregels voor agrariers gelden in praktijkgevallen. In het nieuwe voorstel wordt dat integraal beschreven”, stelt de VVD-wethouder. Grondverkoop De gemeente Sint Anthonis beschikt over 848 hectare pachtgrond, waarvan 768 ha landbouwgrond (executiewaarde 24,5 miljoen euro) en 80 ha recreatiegrond. Ongeveer 400 hectare hiervan wordt uitgegeven in reguliere pacht en 141 ha in geliberaliseerde pacht (3 jarig). Daarnaast is ruim 200 ha gemeentegrond uitgegeven in erfpacht. Daarvan zijn 13

pachters met gemiddeld 10 ha erfpacht voor onbepaalde tijd (totaal 136 ha) en zeven pachters met gemiddeld 10 ha erfpacht voor bepaalde tijd (totaal 76 ha). In de integrale visie wil de wethouder ook de strookjes en overhoekjes in de dorpen meenemen, zodat hier ook spelregels voor zijn. Het college wil een deel van de gemeentegronden verkopen. Van de 141 ha losse pachtgrond, wil het 100 ha als buffer vasthouden en in vier jaar tijd (2013-2016) 41 ha vrij verkopen. Bij een grondprijs van 60.000 euro zou dat 2.5 miljoen euro opbrengen. Ook wil het college de huiskavels van zeven boerenbedrijven (erfpacht voor bepaalde tijd) verkopen (totaal 76 ha). “Dit zijn heel oude contracten met pachtcanons van 200 tot 300 euro per ha per jaar. Dat is niet meer van deze tijd, dat moet je in de huidige tijd niet meer willen.” Hij wijst erop dat de reguliere pachtprijs momenteel op 1300 euro per jaar ligt. Omdat Sint Anthonis van deze gronden te weinig rendement haalt, wil het college ze verkopen. Bollen stelt met klem dat de zeven pachters voorkeur hebben om deze kavels te kopen.

43

VARIA

Vernieuwen. Wouter Bollen: “De erfpachtcontracten voor bepaalde tijd zijn niet meer van deze tijd, dat moet je in de huidige tijd niet meer willen.”( foto: Jacques Verschuren) “Ze krijgen een fatsoenlijke kans om de financiën op orde te brengen en de aankoop te financieren.” Hij erkent overigens dat deze agrariërs door jarenlang gebruik hebben bijgedragen aan de waardevorming van de grond. Van de 80 ha recreatiegrond van de gemeente Sint Anthonis is 8,5 ha in erfpacht bij De Ullingse Bergen in Sint Anthonis en 71,5 ha bij De Bergen in Wanroij. Al langer ligt er een collegevoorstel om die 71,5 ha te verkopen aan Eldorado Parken, de eigenaar van De

Bergen. De verkoop zou bij de gemeenten 1,5 miljoen euro in het laadje brengen. De grondprijs ligt hier op 21.000 euro. “Ja, dit is lager dan de reguliere grondprijs. De reden hiervan is dat de gemeente alleen de ondergrond heeft, omdat Eldorado al het gebruiksrecht heeft op de grond.” Wethouder Bollen streeft er naar om het aangepaste voorstel op de agenda te krijgen van de raadsvergadering van 9 december. Lukt dit niet dan toch zeker tijdens de eerste vergadering van 2014.

Jos Verstraten (ZLTO): ‘Dit trekt een zware wissel op de bedrijfsvoering’ WESTERBEEK – De ZLTOafdeling Sint Anthonis is faliekant tegen de verkoop van gronden in erfpacht voor bepaalde tijd van zeven agrarische bedrijven door de gemeente Sint Anthonis. “Dit trekt een zware wissel op de bedrijfsvoering. Het kan de doodsteek worden voor deze bedrijven”, zegt ZLTO-voorzitter Jos Verstraten. Wat de ZLTO betreft doet het college er verstandig aan dit deel van het plan te laten varen omdat het verstrekkende gevolgen heeft voor de betrokken boeren. “Willen deze boeren hun bedrijf voortzetten, dan worden ze min of meer gedwongen om aan het eind van de erfpachttermijn de grond te kopen tegen de vrije verkoopwaarde. Kunnen ze het niet opbrengen, dan wordt de grond verkocht aan de hoogst biedende.” Verstraten trekt de vergelijking met een huurder die min of meer wordt gedwongen zijn woning te kopen. “Daarvan mag je ook niet eisen dat die de middelen zo maar paraat heeft.” Het blokkeert ook de bedrijfsontwikkeling.

“Ik weet dat een van de veehouders een nieuwe stal wil bouwen. Als hij nu de grond moet kopen, zal de bank hem nooit het geld geven om de stal te bouwen. Dat zet zijn toekomstperspectief op losse schroeven.” Het verbaast hem wel dat voor de verkoop van 8,5 ha pachtgrond aan Recreatiebedrijf De Ullingse Bergen (ook erfpacht voor bepaalde tijd) een andere constructie is bedacht dan voor de zeven agrarische blokken met erfpacht voor bepaalde tijd. “Ik denk dat onze leden er verstandig aan doen juridisch uit te zoeken waarom dit is. “ Wat de ZLTO betreft moet de gemeente de contracten met de zeven bedrijven ongemoeid laten. Alternatieven zijn er volgens Verstraten zeker. “Als ze die 76 hectare omzettten in reguliere pacht (600 à 700 euro per ha). Dat is de toekomst van de zeven bedrijven verzekerd en ontvangt de gemeente meer pachtinkomsten. En als ze echt verlegen zitten om de middelen, laat ze dan wat meer dan 41 ha losse pachtgrond verkopen. Want die grens van 100 ha is natuurlijk volledig arbitrair”, aldus Verstraten.

Jarige Sicco opent ‘Canadasbos’ Bijdrage voor lokale projecten BEUGEN - Tijdens de stichtingen een bijdrage uit bij De Canadas in Boxmeer BOXMEER - Op maandag 7 oktober (gisteren) is op basisschool De Canadas om Boxmeer wel iets heel bijzonders geopend, namelijk het ‘Canadasbos’: een eigen echte bibliotheek op school. Bijzonder veel prachtige boeken staan te wachten om gelezen te worden door de nieuwsgierige kinderen van het basisonderwijs. De jarige Sicco mocht het lintje doorknippen. Door Eefke Peeters Ook het eerste boek mocht hij bij de ‘uitleenleraar’, via een handig systeem op de computer, op zijn naam laten zetten. Vrijwilligers Al tien ouders hebben zich gemeld om te helpen in de bieb en de inschrijvingen stromen nog binnen. De le-

raren deden in het kader van de feestelijke opening een leuk toneelstukje. Een wel heel gekke meneer bleef maar op zoek naar het mooiste boek, keer op keer kwam hij terug tot grote vreugde van de kids. Alweer niet het mooiste boek. Uiteindelijk kreeg hij van juf Els het mooiste boek overhandigd: een blanco exemplaar. Want het allermooiste boek schrijf je misschien wel zelf. Canadasgriffel En dat geldt ook voor de kinderen, want de Canadas gaat in november de Canadasgriffel een penseel uitreiken in diverse leeftijdscategorieën. Je zag dat sommige kinderen al direct hun fantasie lieten gaan en in gedachten hun verhaal of tekening al aan het maken waren. We zijn benieuwd hoe dat straks afloopt...

Opening. De jarige Sicco mocht maandag op zijn basisschool De Canadas in Boxmeer het lintje doorknippen. Daarmee opende hij de tot ‘Canadasbos’ omgedoopte schoolbieb. (foto: Eefke Peeters)

drukbezochte ledenvergaderingen hebben de leden van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen een bedrag van in totaal 135.000 euro beschikbaar gesteld aan lokale maatschappelijke projecten. De bijdrage komt uit het Fonds Maatschappelijke Betrokkenheid, dat jaarlijks wordt gevoed met een deel van de winst van de bank. In totaal hebben 48 initiatieven van verenigingen en

het fonds. De initiatieven variëren van de aankoop van een nieuwe geluidsinstallatie tot het aanleggen van speciale wandelroutes en nieuwe kleding voor een carnavalsvereniging. Ruim 2.000 leden bezochten afgelopen week de ledenvergaderingen. Tevenskonden zij het nieuwe pand bezoeken.Een overzicht van de uitkeringen 2013 is te vinden op www.rabobanklvcmleden.nl/fondsen/fonds_ maatschappelijke_betrokkenheid/uitkeringen.

Vrijwilligerspenning voor Nölers CUIJK - De Cuijkenaren Toon Moors (69) en Rob Bovenkerk (62) hebben afgelopen zaterdag een vrijwilligerspenning gekregen. Zij kregen deze gemeentelijke onderscheiding vanwege hun vele verdiensten voor het Cuijkse Karnavalsgezelschap De Nölers. De onderscheiding werd uitgereikt door wethouder Jeroen Joon ter gelegenheid van de openings- en installatieavond van De Nölers. Toon Moors heeft zich sinds 1985 onafgebroken ingezet voor het openbaar Carnaval in Cuijk. Hij maakte sinds 1985 deel uit van de Raad van Elf en het bestuur van Karnavalsgezelschap de Nölers. Na beëindiging van zijn bestuurlidmaatschap maakte hij deel uit van de Optochtcommissie en was het gehele jaar in de weer voor dit Karnavalsgezelschap. De heer Moors is drager van de hoogste

onderscheiding, de Onderscheiding van Verdienste, binnen het Karnavalsgezelschap Nölers. Rob Bovenkerk heeft zich sinds 1996 ingezet voor Karnavalsgezelschap de Nölers. Hij was lid van het Algemeen Bestuur en als materiaalmeester bestuurlijk verantwoordelijk voor alle attributen van het Karnavalsgezelschap. De heer Bovenkerk was het gehele jaar door actief voor het Karnavalsgezelschap en als lid van het Algemeen Bestuur zorgde hij voor de organisatie van het Carnaval en de daarbij behorende evenementen. Hij is drager van de hoogste onderscheiding binnen het Karnavalsgezelschap, de Onderscheiding van Verdienste. Moors en Bovenkerk hebben veel goeds gedaan en betekend. Zij staken veel tijd in het vrijwilligerswerk en krijgen zodoende de vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk.

Slotopname RTL’s 4me bij Dorien DRUTEN - Dorien Schonenberg, eigenaresse van Dorien.nl Anti-Ageing Center, toerde deze zomer met haar beautycamper door Nederland, voor het RTL4-programma 4me. Samen met Chimène van Oosterhout voorzag zij geinteresseerden van huiden beautyadvies. Doriens’ toer werd feestelijk afgesloten bij het Anti-Ageing Center in Druten. Voor de slotuitzending werd er een kijkje genomen in de behandelkamers van het Anti-Ageing Center. Verschillende vaste klanten van Dorien waren te gast om de opnames bij te wonen en

vertelden voor camera hun ervaringen over de behandelingen en het Center. Na de laatste take volgde luid applaus van de aanwezigen en de RTL4-crew. Dorien kijkt positief terug op de opnames: “We hebben een heel geslaagd seizoen achter de rug, met veel vrolijke gezichten, mooie verhalen en we hebben altijd goed weer gehad! Het draaien verliep dan ook steeds heel voorspoedig.” Al sinds 2008 is Dorien de exclusieve beautyspecialist in het lifestyle programma 4me. Het nieuwe seizoen is te zien vanaf woensdag 30 oktober om 16.30 uur op RTL4.

Dorien. De slotopname voor het RTL4-programma ‘4me’ vond plaats bij Dorien in Druten.


44

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013


48

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

(SBUJT BGMFWFSLPTUFO UXW F  Alfa Romeo CitroĂŤn CitroĂŤn CitroĂŤn Fiat Fiat Fiat Ford Ford Hyundai Kia Nissan Nissan Opel Opel Opel Peugeot Renault Renault Seat Skoda Suzuki Suzuki Suzuki Suzuki Toyota Toyota Toyota Toyota Volkswagen Volkswagen Volkswagen Volvo

Giulietta C1 C3 C5 Sedan Bravo 500 Punto EVO Fusion Ka IX35 Rio Qashqai Qashqai Adam Corsa Meriva 106 Clio III Modus Altea Octavia Splash Splash Swift SX4 Aygo Auris Prius Yaris High Up! Polo Tiguan C70

1.4 Multiair Turbo 170 Distinctive 3-drs, 1.0 Ambiance EDHI90 Airdream Tendance 2.0-16v Exclusive 1.4 T-Jet 120 Emotion TwinAir 85 Pop Airco 1.3 MultiJet 85 Dynamic 5-drs. 1.6-16v Fusion automaat 1.2 51KW Titanium X 1.6 GDI Style 1.5 Ice, 110 dkm, airco 1.6 Visia Look 1.6 Look, 69 dkm, airco, cruise 1.2 Black & White Edition 1.2 Rythem 1.4 Maxx cool 1.0 Sketch 1.4-16V Team Spirit 1.6-16v Dynamique 1.6, airco, 80 dkm, trekhaak Combi Businessline 1.2 Tsi 105 PK 1.2i 5-drs, Exclusive automaat 1.0i 5-drs Comfort VVT 1.3 Shogun 1.6, automaat, 47 dkm 1.0 Comfort, airco, 5-drs 1.6 Comfort, 5-drs. 1.8 Comfort edition 1.3 Sol airco 1.0 75 pk, deepblackpareleffect Comfortline 1.2 Tsi 90 PK cruisecontr. Sport & Style 1.4 Tsi 160 PK DSG 2.4i 170 PK Momentum leder

2011 2006 2012 2009 2008 2011 2012 2005 2010 2012 2004 2007 2008 2013 2012 2005 2000 2006 2005 2006 2013 2010 2011 2009 2006 2007 2008 2009 2006 2013 2012 2013 2007

a 21.950,a 4.400,a 13.400,a 14.400,a 9.950,a 9.950,a 12.950,a 6.970,a 7.970,a 23.900,a 3.350,a 14.950,a 13.600,a 14.950,a 12.950,a 7.950,a 2.750,a 7.950,a 5.950,a 9.450,a 25.500,a 11.900,a 8.970,a 9.250,a 10.950,a 5.440,a 10.950,a 13.880,a 6.880,a 10.950,a 13.950,a 39.950,a 19.970,-

Genoemde aanbiedingen gelden alleen van 10 t/m 13 oktober 2013 en gelden niet in combinatie met andere aanbiedingen. Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van de standaard specificaties.

10

11 12

13

Donderdag 10 oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur Vrijdag 11 oktober van 09.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag 12 oktober van 09.00 uur tot 17.00 uur ,PPQ[POEBHPLUPCFSWBOVVSUPUVVS


    "   

 

  (    %)

    (     %'

  

    *   %)'

!!  & !+ $ "! # 

WEG IS WEG OPRUIMING

Hometrainers v.a. 30,-

TOT 50% KORTING DEMO-MODELLEN

Loopband 1x 299,- en 1 x 499,-

1x Crosstrainer 379 239,-

1x Krachtstation 749,- 499,-

1x Bremshey Roeitrainer 569 299,-

5x Zonnebanken/combi v.a. 199,- Zonnebanklampen v.a. 5,99 Collageenlampen v.a. 12,50

7x Zonnehemels v.a. 99,-

OP=OP OPRUIMING

Ook geschikt voor collageenlampen Ook geschikt voor collageenlampen

Infraroodcabine v.a. 500,Transpireren en tegen spierproblemen

 

     

ZONDAG 13 OKTOBER A.S. ORGANISEREN WIJ VAN 11:00 TOT 17:00 UUR EEN $*$#$$%

%+

#$)$

OPEN DAG

Bij Autobedrijf Nabuurs in Cuijk kun je deelnemen aan een spectaculaire slipbaan.

*,

'&%

"'""

".$

",

Op onze rijschool op de Ewinkel 14a in Cuijk mag je kennismaken met onze auto-, motor-, scooterrijlessen en rijlessen voor de aanhanger.

!""#$$#%&"#$"'"%($)$$ www.autorijschooljohanbos.nl

0485-318009

Droomwoningen voor Droomprijzen

info@autorijschooljohanbos.nl

Bouwen was nog nooit zo aantrekkelijk! Bel voor directe onderhandeling 06 - 53 19 15 15. Of kijk op www.ruimtevoorruimte.com


51

NIEUWS

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Familie-evenement ‘Op Herhaling’ op 12 en 13 oktober in het Oorlogsmuseum

Unieke Koude Oorlog-beleving OVERLOON – De Koude Oorlog; die staat zaterdag 12 en zondag 13 oktober centraal tijdens het familieweekend ‘Op Herhaling’ in het Oorlogsmuseum en de nabijliggende terreinen in Overloon.

Di. 8 oktober Boxmeer, 19.00 Thema-avond Hormonale migraine en hormonale hoofdpijn. In De Vrouwenpoli, Gerard Doustraat 4a. Deelname: 7,50 euro. Voor aanmelding bel (0485) 52 01 56 of mail naar info@vrouwenpoliboxmeer.nl. St Anthonis, 20.00 Op uitnodiging van BiblioPlus verzorgt Jeanine Schreurs de lezing ‘Gelukkig met genoeg: op naar een duurzame leefstijl’. In de vestiging van BiblioPlus, Remmensberg 29. Toegang: 4,50 euro (leden 3,50 euro). Kaarten via www. biblioplus.nl en alle bibliotheekvestigingen.

De stichting Bravo Compagnie, die dit evenement verzorgt in het museumpark, wordt op beeldende wijze teruggekeken op het Nederlandse leger en de dienstplicht tijdens de Koude Oorlog. Koude Oorlog De Koude Oorlog was een periode van gewapende vrede tussen de communistische en de kapitalistische wereld in de tweede helft van de 20e eeuw. Het westerse blok onder aanvoering van de Verenigde Staten, waartoe Nederland behoorde, stond tegenover de communisten onder leiding van de Sovjet-Unie (USSR). Het leidde tot een wapenwedloop, veel retoriek en dreigingen, maar nooit tot een directe confrontatie. Veldwerk In het eerste weekend van de herfstvakantie wordt vooral ook rekening gehouden met jonge bezoekers. Er is dus niet alleen genoeg te zien, maar ook een he-

Wo. 9 oktober ‘Keukenblok.’ Ook dit jaar kan er een kijkje worden genomen in de veldkeuken, die wordt opgebouwd bij het Oorlogsmuseum. ( foto: Foto Albert, Overloon) leboel te doen. Zo bestaat de mogelijkheid om mee te rijden met een groot aantal voertuigen. Oude tijden, waarin het Nederlandse leger paraat stond om een Russische aanval op te vangen, herleven zo voor even in de Overloonse bossen. ‘Op Herhaling’ is opgezet als familiegebeuren. Papa en opa kunnen sterke verhalen vertellen over hun tijd als soldaat, maar nu kan heel de familie dit

De Grote Sprookjesshow in sportcentrum Pica Mare GENNEP - Sportcentrum Pica Mare in Gennep is op dinsdag 15 oktober tijdens de Grote Sprookjesshow de ontmoetingsplaats voor alle favoriete sprookjesfiguren. De door Maud Mulder (bekend van Idols en rollen in familiemusicals) gepresenteerde show wordt georganiseerd door Optisport en Van Hoorne Entertainment. Interactief Op de bühne in het tot concertzaal omgetoverde Pica Mare verschijnen dinsdag Roodkapje, Assepoester, Doornroosje, Klein Duimpje en andere sprookjessterren. De Grote Sprookjesshow is een interactieve en enerverende voorstelling. De kinderen kunnen

Streek Agenda

dansen, springen en meezingen bij de liedjes. Wedstrijd Het publiek wordt voor de voorstelling koninklijk ontvangen. De kinderen kunnen verkleed komen en deelnemen aan de Sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wint een prijs. Na de Sprookjesshow is er gelegenheid tot een meet & greet met de acteurs. Ook kunnen de bezoekers met de acteurs op de foto. Kaarten voor de Grote Sprookjesshow kosten 9,50 euro en zijn te koop aan de kassa van Pica Mare. Ook kunnen kaarten via website www.optisport.nl/picamare besteld worden. De Grote Sprookjesshow speelt in sporthal Pica Mare, picardie in Gennep

Presentatie. Maud Mulder presenteert de Grote Sprookjesshow die op dinsdag 15 oktober Gennep aan doet.

meemaken en -beleven. Er komt ook veldwerk aan te pas. Bezoekers worden daarom geadviseerd om kleren te dragen die vuil mogen worden en stevige schoenen zijn ook handig. De Bravo Compagnie haalt voor deze beide dagen de reenactmentgroepen Dienstplicht Koude Oorlog naar Overloon, evenals de VLGH (DDR), Badger British Army Living History (UK) en 13 InfBat LMB RS ‘Bartje

Cie’, de Nederlandse Unifil Vereniging en RC Armour Group (radiografische bestuurbare tanks). ‘Op Herhaling’ is zowel op zaterdag 12 als zondag 13 oktober van 10.00 tot 17.00 uur In het Oorlogsmuseum, Museumpark 1 in Overloon. De entree is 10 euro per persoon (geeft tevens toegang tot het oorlogsmuseum). Informatie: (0485) 64 12 50. Zie www. oorlogsmuseum.nl.

Archivalia met Leny van Lieshout GRAVE - NGV afdeling Land van Cuijk en Ravenstein organiseert op donderdag 10 oktober in Grave een lezing met de titel ‘Archivalia in de stad Grave en het Land van Cuijk’. Gastspreker Leny van Lieshout, die zich al jaren bezig met archiefonderzoek voor Stichting Graeft Voort en het Graafs Museum, neemt haar gehoor mee op ontdekkingstocht in de archieven van de stad Grave en het Land van Cuijk. Ze toont in welke archivalia genealogisch materiaal te vinden is, dat elders niet bewaard bleef. Daarnaast zal zij enkele speciale gevallen bespreken van haar

eigen genealogisch onderzoek, waaronder de Graafse families Wier en Trompet. Leny van Lieshout promoveerde in 1992 op de wordingsgeschiedenis van de encyclopedische dictionaire (1697) van Pierre Bayle. Zij verzorgde de research en de teksten bij een aantal tentoonstellingen en projecten van Graeft Voort, waaronder de permanente tentoonstelling, de Canontentoonstelling en de serie geschiedenis van de Graafse straten. De lezing is op donderdag 10 oktober om 20.00 uur in het Graafs Museum, St. Elisabethstraat 10a in Grave. De toegang is gratis. Voorafgaand is er de korte najaarsvergadering van NVG.

‘Vrienden van Gennep Live’ GENNEP - Watertandend werd regelmatig naar de shows ‘Vrienden van Amstel Live’ gekeken. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober heeft partycentrum Pica Mare in Gennep de eerste editie van ‘Vrienden van Gennep Live’. De speciale muziekavond met artiesten van Gennepse bodem is een initiatief van Evert Weijers en Henk Hendrix en Stichting 4Events. Vrienden van Gennep Live neemt de bezoekers mee door de tijd. Muziek, swingen, meezingen en gezelligheid zijn toverwoorden die van toepassing zijn op het

evenement. Partycentrum Pica Mare is voor de gelegenheid ingericht met twee podia die via een catwalk met elkaar verbonden zijn. De show met onder andere Gridz, Heart of Stone, Cheers, Luc, Monigue, Boy, Harry en Van Gennep. Vrienden Van Gennep Live begint op beide dagen om 20.30 uur (zaal open om 19.30 uur). De show duurt tot omstreeks 1.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop. De kassaprijs is 15 euro. VIP-kaarten worden voor een all inclusive-prijs van 47,50 euro verkocht. Reserveren via www.4eventsgennep.nl.

Wilbertoord, 13.15 Gemeentelijke korenmiddag van SWOM. Met deelname van de seniorenkoren uit de vier kernen. In gemeenschapshuis De Wilg, Wethouder Lindersstraat 11. Gratis toegang.

Do. 10 oktober Cuijk, 12.00 Ontmoetingsdag van KBO Cuijk centrum en Cuijk noord. In zaal Het Loo, stationsstraat 33. Cuijk, 13.30-15.15 Integratiediner voor alle vrouwen in de gemeente Cuijk. Deelnemers brengen zelf elk tien hapjes mee. In Vrouwencentrum Safina, Leeuwengrootstede 2 (inloop vanaf 13.15 uur). Gratis toegang. Voor aanmelding bel (0485) 32 27 76 of mail naar safina@radius-lvc.nl. Zie www.ivcsafina.nl. Oploo, 13.30 Herstwandeling van KBO en IVN De Maasvallei bij het Peelven en Defensiekanaal. Verzamelen op de O-plaats van Staatsbosbeheer aan de Gemertseweg (zie IVN-vlag). Boxmeer, 21.00 Presentatie door schrijver Wim Daniëls. In grand café De Douairière, Steenstraat 156. Toegang: 5 euro.

Vr. 11 oktober Boxmeer, 16.00 Adoptie van kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans door Boekhandel Van Dinter. Bij Van Dinter Media, Koorstraat 62.

Za. 12 oktober St Anthonis, 10.00-16.00 Informatiedag Kleinfruit snoeien en kweken. Bij Imkerij De Bijendans, Zandkant 11. Informatie: 06- 23553366. Boxmeer, 10.30-14.00 Genieten van het kunstproject ‘Klompendans, een fleurige schildercreatie in een bloemrijke omgeving’, een initiatief van Cor van Bakel en Aksent in Oeffelt. Bij Tuincentrum Olieslagers, Het Zand 18.

Zo. 13 oktober Landhorst, 11.00-15.00 Jaarlijkse grote rommelmarkt van CV de Peelleuters. Met verkoop bij opbod. In de tent bij zaal Buitenlust, Pionierstraat 1. Toegang: 2 euro. Informatie: 06-51933294. Siebengewald, 14.00 Maandelijkse lina dancemiddag van country Club Mountain-Hill. In café-zaal De Heidebloem, Gochsedijk (zaal open 13.30 uur). Zie www. mountaain-hill@home.nl. Info: (0485) 34 28 76 . Wilbertoord, 19.00 Wekelijkse dansavond met dit keer dj Henny. In cafézaal Amanshof, Wethouder Lindersstraat 68.

Ma. 14 oktober Boxmeer, 19.45 Open repetitie van het Boxmeers Vocaal Ensemble. In hotel Riche, Steenstraat 51. Meer informatie: (485) 57 59 70 of secretaris@boxmeersvocaalensemble.nl. Zie ook www.boxmeersvocaalensemble.nl.

Di. 15 oktober Boxmeer, 10.00 ‘Opa, oma lees nog eens voor’. Voorleesuurtje voor kinderen tot 6 jaar door Gerard Sonnemans. Bij Van Dinter Media, Koorstraat 62. Gratis toegang. Inschrijven via info@dinternet.nl of aan de balie. St Anthonis, 13.00 Een vogelhuisje knutselen o.l.v. IVN-vrijwilligers. Bij paviljoen De Heksenboom, Bosweg 40. Deelname: 5 euro. Aanmelden gewenst: bel (0485) 38 28 03 of mail naar info@heksenboom.nl. Boxmeer, 20.00 ‘Boekje open. Lezing over schrijven en het schrijverschap door Gerard Sonnemans. Bij Van Dinter Media, Koorstraat 62. Gratis toegang. Inschrijven via info@dinternet.nl of aan de balie.

Wo. 16 oktober St Anthonis, 14.00 Poetry. Filmvoorstelling van de afdeling Sint Tunnis van OLC rond het thema levensvragen. Na afloop nagesprek. In mfc Oelbroeck, Breestraat 1d. Toegang: 7,50 euro (incl. consumptie). St Anthonis, 14.00-16.00 Herfstwandeling o.l.v. boswachter Frank van Kalleveen door de Boswachterij. Vertrek vanaf de parkeerplaats t.o. paviljoen De Heksenboom, Bosweg 40. Na afloop een wafel en koffie of choco. Deelname: 7,50 euro. Aanmelden gewenst: (0485) 38 38 49. Boxmeer, 14.30 Beleefvoorstelling ‘Erik de Viking’. Een multimediale voorstelling onder leiding van Gerard Sonnemans. In theater De Weijer, De Raetsingel 1. Toegang: 5 euro. Cuijk, 20.00 ‘Jongens zijn ‘t, maar aardige’. Lezing van jongensdeskundige Lauk Woltring in het kader van de cyclus van BiblioPlus. In bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64. Toegang: 4,50 euro (leden 3,50 euro).


52

ADVERTENTIE

Editie 41 dinsdag 8 oktober 2013

Nieuwsblad De Maas Driehoek ed md week 41 2013  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Nieuwsblad De Maas Driehoek ed md week 41 2013  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Advertisement