Page 1

g!

Alles moet we

Editie Bergen, Gennep, Mook & Middelaar

NIEUWS VOOR AL UW 04 25

2 juli 2013 jaargang 10 - nr. 27

0485 - 38 demaasdriehoek.nl rtenties@ adve

UITVERKOOP

OPHEFFINGS

Svea Uden - Van der Wijst Energielaan 19, Tel.: 0413-258507 sveakeukens.nl

EERLIJKE KEUKENS EERLIJKE PRIJZEN

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

www.kliknieuws.nl

‘Motie Diekendaal niet uitvoerbaar’ 

1 Lees pagina 1

   

   

Laatste

Nieuws

Preuvemmment helpt voedselbank

Dichterbij slagwerkers op mondiaal podium

Loon naar werken voor Klimopschool Bergen

pagina 6

pagina 11

Drumband VKB mag naar WMC

Dalton-certiďŹ caat behaald

Lustrumeditie biedt weekend vol vertier

pagina 53

Pleinfeesten Gennep

GENNEP - Tijdens de vierde Summmertime-zaterdag van 13 juli vindt tussen 12.00 en 17.00 uur op het Jan Lindersplein in Gennep het tweede Preuvemmment plaats. De producten op de Smaakboulevard worden na afloop geschonken aan de Voedselbank. Giften zijn daar voor welkom. Ook worden tijdens het Preuvemmment zaterdagmiddag om 12.00 uur de Vierdaagseshirts uitgereikt aan de Gennepse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Fietspad. Tussen de kernen Bergen en Nieuw Bergen wordt gewerkt aan het vrijliggende fietspad. Op de foto is op de voorgrond te zien dat het betondek voor de fietsbrug naast de bestaande brug over de beek in-

middels gelegd is. Enkele meters daarachter is de betonnen ondergrond van het fietspad zichtbaar. In de verte is de kerktoren van Bergen te zien. Op dinsdag 21 mei werd het officiĂŤle startsein gegeven voor de

87 HET HETKAASHUIS KAASHUISZandstraat Gennep www.kaashuis.com0485 - 518932 www.kaashuis.com

KAAS KAAS

Ut gut dĂšr! Maandag 22 juli 2013 vanaf 13.00 uur GRATIS ENTREE

w w w. a u t o v e n r a y. n l

aanleg. De werkzaamheden nemen naar verwachting 10 weken in beslag. De betekent dat het vrijliggende fietspad tussen Bergen en Nieuw Bergen eind juli gereed zou zijn. (foto: Ingrid Driessen)


4

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Het Bolwerk

Appartementen in Gennep ƒPer direct beschikbaar ƒLuxe keuken inclusief apparatuur en compleet ingerichte badkamer; ƒWoonoppervlakte 92 m2; ƒEigen vaste parkeerplaats; ƒHuurprijs vanaf € 845,- per maand; ƒNog slechts 2 appartementen beschikbaar.

Smedema makelaars

Amak makelaardij

t. 0485 - 51 24 95

t. 0485 - 55 08 57

BIJ DE SPECIALE AANBIEDING EN INLEVERING VAN DEZE BON

Speciale aanbieding JULI AFHAALMENU voor 2 personen Uʈ˜ˆœi“«ˆ>½ÃÊ­ÈÊÃÌ°®Ê UÊ >LˆÊ«>˜}>˜}ʜvÊ>>“Ê«>˜}>˜} ÊÊÊ­}iL>ŽŽi˜Ê…>Ûiʎˆ«Êˆ˜Ê«ˆŽ>˜ÌiÊÃ>ÕÃ®Ê Uʈ«wiÌʓiÌÊÛiÀÃiÊ«>«ÀˆŽ>Ê UÊœiÊޜ˜}ʅ>ˆÊ UÊÀœÌiÊL>ŽÊ˜>È]ÊL>“ˆÊœvÊ܈ÌÌiÊÀˆÃÌÊ De Valuwe 7, Winkelcentrum De Valuwe Cuijk x{ΣÊ6Ê ÕˆŽÊUÊTel.

(0485)-312855

www.chinesemuurcuijk.nl

1 PORTIE SATÉ GRATIS AANBIEDING GELDIG t/m 31 juli 2013

€ 17,00 voor 2 personen

Bij bestelling v.a. € 22,00 krijgt u een pikante kroepoek GRATIS!

TAURANT CHINEES-INDISCH RES dag en zondag LOPEND BUFFET zater \ÊäÓ{‡È™ÈÎä{n Ê*-" ÊÊUÊ/

OPENINGSTIJDEN: °Ê/ÉÊ<°Ê£È°ääʇÊÓä°ÎäÊ11,ÊUÊ<"°Ê Ê -/ Ê£Ó°ääʇÊÓä°ÎäÊ11,


Natuurpoort De Heksenboom biedt toegang tot natuurschoon

Feestweek Heksenboom succes

Arrangementen. De Heksenboom in Sint Anthonis hield onlangs diverse festiviteiten. De uitspanning is sinds kort een van de tien Natuurpoorten in Noord Brabant. SINT ANTHONIS – Langeafstandswandelingen, leerzame gps-tochten en allerlei andere leuke activiteiten in de natuur. De Week van de Natuurpoort (15 tot en met 23 juni) van De Heksenboom in Sint Anthonis was een groot succes. Samen met bezoekers vierde de Natuurpoort de nieuw verworven titel, met onder andere fiets- en wandeltochten en een vaderdagfotoactie. Op zondag 16 juni was er een lange afstandswandeling met een picknick midden in de bossen. Boswachter Frank van Kalleveen wist veel te vertellen over de geschiedenis van de bossen en de plan-

5

ZAKENPAGINA

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

ten en dieren die hier hun thuis vinden. Jong en oud nam enthousiast deel aan de Week van de Natuurpoort en de reacties waren erg positief. Nieuwe arrangementen Als afsluiting van de feestweek presenteert restaurant De Heksenboom een aantal gloednieuwe arrangementen. Daarnaast presenteert De Heksenboom een aantal nieuwe spraakmakende arrangementen zoals fotoshootarrangement, een vernieuwde High Tea en voor de liefhebber van hemelse brouwsels het uitgebreide High Beer-arrangemen. , Lekkere hapjes zijn er ook volop tijdens de Proeverij: een middag voor fijnproe-

Dorien trekt met beautycamper door Nederland voor huidadvies DRUTEN - Dorien Schonenberg, eigenaresse van Dorien.nl Anti-Ageing Center uit Druten, toert deze zomer door Nederland om iedereen die dat wil van huid- en beautyadvies te voorzien. Dit doet zij samen met Chimène van Oosterhout in een speciale beautycamper, voor het RTL4-programma 4me. Dorien is sinds 2008 de exclusieve beautyspecialist in het lifestyle programma 4me. Zij geeft advies op het gebied van uiterlijke verzorging en anti-ageing. Deze zomer doen Dorien en Chimène verschillende locaties in Nederland aan en kan iedereen met een beautyvraag de camper betreden. De beautytour vormt een belangrijk on-derdeel

van de 4me-uitzendingen. Aankomend televisieseizoen worden er weer twaalf afleveringen van 4me op RTL4 uitgezonden. Naast de beautytour behandelt het programma op speelse wijze verschillende zaken als vrije tijd, bewust leven, koken en gezondheid. 4me is te zien op woensdagmiddag om 16.30 uur op RTL4. Herhaling is op zaterdag om 16.00 uur op RTL 4 en zondag om 16.30 uur op RTL5.

Dorien. Trekt deze zomer met een camper door het land.

‘Winnen doen we samen’ is het motto van Sportclubdeal en dat heeft betrekking op de clubs, het (lokale) bedrijfsleven en

leden/supporters. De financiën staan bij veel sportclubs onder druk en met het nieuw te openen plein wordt aan hen een

Mediapartner. Theo van den Dungen en Wilfred Schoonderbeek van Sportclubdeal en Miriam van Hout en Léon de Beer van De Winter media groep (v.l.n.r).

Kort geleden heeft oud minister De Jager bemiddeld inzake de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. De uitkomst van dit overleg is vastgelegd in het Oldtimerakkoord. In de huidige regeling is het zo geregeld dat er een vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) geldt, als u een auto in bezit heeft die 30 jaar geleden voor het eerst in gebruik is genomen en die, voor zover het vrachtauto’s of autobussen betreft, niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. De regeling per 1-1-2014, zoals in het Oldtimerakkoord beschreven staat, is dat er vrijstelling voor de MRB geldt voor alle motorrijtuigen van 40 jaar of ouder. Het is echter niet zo dat alle voertuigen de volledige MRB moeten betalen. Er gaat een overgangsregeling gelden voor alle personen- en bestelauto’s die rijden op benzine, motorfietsen, bussen en vrachtauto’s die op 1 januari 2014 ouder zijn dan 26 jaar maar nog geen

vers, waarbij allerlei kleine gerechtjes geserveerd worden. Toegang tot de natuur Sinds april dit jaar mag De Heksenboom zich een van de tien Natuurpoorten in Brabant noemen. Natuurpoort De Heksenboom vormt de ideale basis om te genieten van het natuurschoon in de regio. Door de ligging dicht bij de Ullingse Bergen en de aanwezigheid van een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelroutes, is De Heksenboom een perfect startpunt voor een dagje uit in Brabant. De Heksenboom is te vinden aan de Bosweg 40 in Sint Anthonis. Meer info op www.heksenboom.nl.

De Maas Driehoek, uitgelezen de week in!

Garagebedrijf Wim Verdijck viert 25-jarig jubileumfeest

De Winter mediapartner Sportclubdeal UDEN - De Winter media groep wordt per 1 oktober mediapartner van Sportclubdeal, een platform waarin media, sport en bedrijfsleven elkaar op een unieke manier vinden aanvullen en versterken. Uitgever Léon de Beer van De Winter media groep en Theo van den Dungen en Wilfred Schoonderbeek van Sportclubdeal ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

‘Oldtimerakkoord’

innovatief platform geboden dat zorgt voor een additionele inkomstenbron. Niet volgens de traditionele vorm van sponsoring maar op basis van een stuk wederkerigheid. Het concept van Sportclubdeal is gebaseerd op het bestellen van kortingcoupons, waarmee traffic naar de winkelvloer wordt gestimuleerd. De producten die kunnen worden aangeschaft variëren van gadgets tot horecabonnen, van dagjes uit tot korting op taxiritten, huiswerkondersteuning en paramedisch advies. Online shop De Winter media groep is in deze regio al meer dan 60 jaar toonaangevend met de nieuwsvoorziening via toonaangevende huis-aanhuis-kranten, magazines en drukbezochte websites kliknieuws.nl en kliksport. nl. Het mediabedrijf gaat het concept grootschalig onder de aandacht brengen van alle sportclubs in de driehoek Eindhoven-Den Bosch-Oss-Nijmegen. De sportclubs in het genoemde gebied kunnen deelnemen aan de ‘De Winter SCD online shop’. Zij worden individueel benaderd en op de hoogte gebracht van de plannen die De Winter en Sportclubdeal momenteel gezamenlijk ontwikkelen.

Jubileum. Garagebedrijf Wim Verdijck uit Beugen bestaat 25 jaar en dat werd onlangs gevierd. Dat gebeurde in het weekend van 22 juni. In het jubileumweekend was er speciale aandacht voor de mensen die al een kwart eeuw tot de klantenkring behoren en hebben bijgedragen aan het succes en bestaan van het bedrijf.

Winnaars SMS-actie CenterParcs

HEIJEN- Bij CenterParcs Het Heijderbos in Heijen werden zondag de winnaars van de periodieke SMS-actie verblijd met hun prijs. De lezers van nieuwsblad De Maas Driehoek zonden onlangs een SMS naar het bekende nummer. Uit de vele inzendingen werden de winnaars getrokken. Mevrouw Rovers en de familie J. Vos uit Milsbeek, familie Mulder (Nieuw Bergen), familie Homburg (Cuijk) en de familie Verweijen uit Mill namen hun prijs in ontvangst. De zondag absente familie Ankersmith uit Beugen krijgt de prijs opgestuurd. De winnaars kunnen met hun prijs met (twee personen) genieten van Aqua Mundo of Jungle Dome in Centerparcs Het Heijderbos in Heijen. (foto: CenterParcs Heijderbos).

40 jaar zijn. Deze voertuigen betalen slechts een kwart van het MRB tarief (maximaal € 120,- per jaar). U moet zich dan wel aan de extra voorwaarden houden dat deze voertuigen in december, januari en februari niet de weg op mogen. De overgangsregeling geldt niet voor personen- en bestelauto’s die rijden op diesel of autogas, zij betalen per 1 januari 2014 het volle pond aan MRB. Voor het verzekeren van uw oldtimer, of meer informatie over het Oldtimerakkoord bent u van harte welkom bij Van de Ven Financieel Advies! Pim Teunissen Assurantieadviseur Van de Ven Financieel Advies Spoorstraat 98a 6591 GV Gennep T. (0485) 51 13 75 www.zekervandeven.nl


Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

ADVERTENTIE

7


8

G N I D E I B AAN ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

G N I T R O K 20%

e l e n o i s s e f o r p op kken

a l n e t i bu

Deze actie

is geldig t/m

. Vraag 13 juli 2013

or waarden

l naar de vo

in de winke

Elzenstraat 58, 5831 LK Boxmeer, Tel: 0485 - 57 32 87, www.decohomebos.nl

Uw keuken komt tot leven bij Harold Lenssen, Overtuig uzelf en bezoek onze Showroom in Wanssum en Groesbeek!!!

-

- Keukens uit eigen fabriek - Miele inspirience centre - Al meer dan 22 jaar een vertrouwd adres - Een eerlijk en gedegen advies - Goed opgeleide, en ervaren adviseurs - Manier van verkoop zeer prettig - Een duidelijke en gespecificeerde offerte - Gemiddeld 30% meer opbergruimte door maatwerk - Beste kwaliteit lades en scharnieren - Eigen monteurs - Vrijblijvend advies aan huis - Wij nemen rustig de tijd voor u, en dringen u niets op - Top service - Maatwerk tegen betaalbare prijzen Kortom: U bent bij ons uiteindelijk altijd het voordeligste uit!!! Stayerhofweg 2b l Wanssum l 0478-539020 Kloosterstraat 44a I Groesbeek I 024-3971326 www.haroldlenssenkeukens.nl


9

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Advocaten voor iedereen

Kloosterman Transport- en Loonbedrijf BV zoekt een

containerautochauffeur met leegmaakmachine voor de champignonteelt. Uw sollicitatie inclusief cv kunt u sturen naar info@marckloosterman.nl.

Arbeidsrecht Consumentenrecht Huurrecht

Kloosterman Transport- en Loonbedrijf BV Heeswijksestraat 14 5431 SB Cuijk Telefoon: 06-23369930

Incasso Letselschade Ondernemingsrecht Onroerend goed recht Personen- en familierecht

J. JANSSEN

Strafrecht

Loon- en Grondverzetbedrijf Ledeacker Voor mesttransport met wegen en bemonsteren Kuikens uitrijden en mest laden Persen van hooi en stro met grootpakpers en balenwikkelaar en verdere loon- en grondwerkzaamheden

Gratis inloopspreekuur op donderdag van 16.30 tot 17.30 uur

REMMEN & SPIERTZ

Wij zoeken een

tractorchauffeur/machinist

A D V O C AT E N

Wisselende werkzaamheden en werktijden. Fulltime, maar parttime is ook mogelijk in overleg.

Akkerdistel 2 5831 PJ Boxmeer Telefoon 0485-581800

Is dit wat jij zoekt, neem dan contact op met ons. Loonbedrijf J. Janssen Dorpsstraat 7, 5846 AB Ledeacker Tel: 0485 - 382906 E-mailadres: jledeacker@hetnet.nl

www.remmenspiertz.nl

Het Beautycentrum van Nederland!

25 Jaar

i- A

li

st

A

nt

g ein g s p e c i a

  

17 eigen parkeerplaatsen | Brouwersstraat 14 Druten | tel. (0487) 51 75 34 | info@dorien.nl | www.dorien.nl


Bal ligt nu bij de gemeenteraden van Boxmeer en Sint Anthonis

Fusievoorstel op tafel

Toelichting. De burgemeesters Karel van Soest (Boxmeer) en Marleen Sijbers (Sint Anthonis), geflankeerd door de samenstellers van het advies; Harry van de Loo (gemeentesecretaris Boxmeer, links) en Simon Middelkamp (gemeentesecretaris Sint Anthonis). (foto: Jacques Verschuren) SINT ANTHONIS - De colleges van de gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis leggen hun gemeenteraden niet alleen een voorstel voor verdergaande ambtelijke samenwerking voor, maar ook een (afzonderlijk) voorstel dat moet leiden tot een nieuwe gemeente Boxmeer-Sint Anthonis. Met dit voorstel, dat maandag door de burgemeesters Karel van Soest (Boxmeer) en Marleen Sijbers (Sint

Anthonis) werd toegelicht, volgen de beide colleges het voorstel van de beide gemeentesecretarissen Harry van de Loo (Boxmeer) en Simon Middelkamp (Sint Anthonis). Van de Loo en Middelkamp hebben in hun voorstel ook de financiĂŤle situatie van de beide gemeenten betrokken. Hiertoe heeft Ernst en Young (de accountant van zowel Boxmeer als Sint Anthonis) een rapport uitgebracht. Uit deze â&#x20AC;&#x2DC;onderleggerâ&#x20AC;&#x2122; blijkt dat beide

Provincie Limburg steunt motie Diekendaal niet GENNEP - De Provincie Limburg heeft het Gennepse college van B en W per brief laten weten niet in te stemmen met de op 17 juni aangenomen motie â&#x20AC;&#x2DC;Diekendaalâ&#x20AC;&#x2122;. Een meerderheid van de raad stemde in met de motie waarin permanente bewoning van de recreatiewoningen door middel van de functieaanduiding Wonen formeel geregeld werd in het bestemmingsplan Buitengebied. De Provincie houdt vast aan het op 3 april 2012 vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied. Door de uitsterfrege-

ling en verleende persoonsgebonden ontheffingen en persoonsgebonden gedoogbeschikkingen zou het park de recreatievefunctie op termijn terugkrijgen. Indien de aangenomen motie uitgevoerd wordt is dat niet het geval. De Provincie Limburg wenst die motie niet uit te voeren omdat deze de duurzame verstedelijking in de weg staat en omdat de functies wonen en recreĂŤren niet verenigbaar zijn. Permanente bewoning van Diekendaal gaat ten koste van de totale Gennepse woningvoorraad en dat strookt niet met het eerder gekozen beleid.

Drukte bij herdenkingsdienst; verdachte hoort moord eisen CUIJK - Onder grote belangstelling zijn afgelopen vrijdag Anita Driessen en haar twee dochters Ilse en Sanne Graat herdacht. Zij kwamen vorige week donderdag bij een brand in Cuijk om het leven. Dennie J., de verdachte van de brand aan het Hermelijnkwartier, hoorde afgelopen week drievoudige moord tegen zich eisen. De herdenkingsdienst voor het drietal vond plaats in de Sint Martinuskerk. Vanwege de stroom aan belangstellenden kon de dienst ook worden gevolgd in de

11

NIEUWS

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Cuijkse Schouwburg. De uitvaart vond een dag later in besloten kring plaats. Dennie J., de 23-jarige Millenaar die wordt verdacht van brandstichting van de Cuijkse woning, wordt aangeklaagd voor drievoudige moord. Zijn voorarrest is vandaag met twee weken verlengd. Dennie J. kampt volgens zijn advocaat met psychische problemen. Hij zou tot zijn daad zijn gekomen na ruzie met een van de twee dochters. De jongen uit Mill is in het verleden al eens aangeklaagd voor brandstichting, maar werd toen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

gemeenten financieel gezond zijn en dat er financieel-technisch geen noodzaak is om verder samen te werken en dat de beide gemeente de begroting op orde hebben. â&#x20AC;&#x153;Als we inzetten op verdere samenwerking is dat geen noodsprong. We kunnen vanuit de eigen kracht op basis van gelijkwaardigheid samenwerkenâ&#x20AC;?, sprak Van Soest. Het voorstel is opgesteld op verzoek van de beide gemeenteraden.    

Groen licht voor Millse kadernota MILL â&#x20AC;&#x201C; Om overschrijding van de begroting voor 2014 te voorkomen, heeft de gemeenteraad van Mill en Sint Hubert via de Kadernota 2014 een reeks van bezuinigingen aangenomen. Tijdens de vorige week gehouden raadsvergadering werden 51 voorstellen besproken, waarvan uiteindelijk 23 de goedkeuring van een raadsmeerderheid konden wegdragen. De besparingsmaatregelen, die tijdens de begrotingsbehandeling begin november worden geĂŤffectueerd, moeten volgend jaar 450.000 euro opleveren en in de volgende jaren een oplopend bedrag tot 650.000 euro in 2017. De door de raad aangenomen voorstellen kunnen zijn instemming wel wegdragen. â&#x20AC;&#x153;Dit pakket is sociaal maatschappelijk verdedigbaar. Ten opzichte van de opties die er lagen, vind ik dit een vriendelijk pakketâ&#x20AC;?, zegt wethouder Edwin van Schipstal van FinanciĂŤn in een toelichting op de bijgestelde kadernota. Volgens Van Schipstal zijn de 23 voorstellen allemaal haalbaar, met de kanttekening dat bezuinigingen op organisaties in grotere verbanden (Brandweer en Rampenbestrijding, Radius) wellicht niet kunnen, omdat Mill hierbij samen optrekt met andere gemeenten.    

Ook Sambeek wil CPO-woningen SAMBEEK â&#x20AC;&#x201C; In navolging van de Boxmeerse dorpen Rijkevoort, Holthees en Beugen wil ook Sambeek woningen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden gebouwd. Op verzoek van de Dorpsraad Sambeek onderzoekt Michel Uyen of er onder starters in Sambeek voldoende belangstelling is voor deze populaire vorm van zelfbouwen. In zijn optimisme wordt hij gesterkt door de onlangs in het gemeentehuis gehouden Woonwensmanifestatie. â&#x20AC;&#x153;Ik heb geen harde cijfers, maar ik heb wel het gevoel dat er in Sambeek behoefte is aan starterswoningen.â&#x20AC;? Het CPO-project zou een plaats moeten krijgen binnen het bestemmingsplan Catharinahof, het Sambeekse uitbreidingsgebied achter het Catharinaklooster. â&#x20AC;&#x153;Dit is een indicatief plan. Een blok aan de Hoogeindseweg zou kunnen worden bestemd voor collectief bouwenâ&#x20AC;?, stelt Uyen. Starters in het CPO-project krijgen 25% korting op de bouwgrond, die in Sambeek 265 euro/m2 kost (exclusief BTW). Ook komen ze per kavel in aanmerking voor 4000 euro subsidie van de

provincie Noord-Brabant. â&#x20AC;&#x153;Daarnaast heb je voordeel van gezamenlijke inkoop van materialen. En ik denk dat er ook veel voordeel is te halen uit energiemaatregelen. Ik denk dat het CPO in Stevensbeek interessante oplossingen heeft.â&#x20AC;? Om het project kansrijk en voor de deelnemers financieel aantrekkelijk te maken, zijn volgens Uyen 10 tot 20 kandidaten nodig. â&#x20AC;&#x153;Ik wil weten of de jeugd van Sambeek hiervoor is te porren. En die mensen wil ik dan bijeen brengen. Als er onvoldoende animo voor is moeten we er niet aan beginnen.â&#x20AC;? Wat hem betreft mogen ook belangstellenden uit Boxmeer en andere kerkdorpen aanhaken. Hij wil werven via twitter en via facebook. GeĂŻnteresseerde kunnen zich per email melden (michel@previcus.nl). Na de zomervakantie komt er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Uyen wil de kandidaatbouwers in het voortraject begeleiden. â&#x20AC;&#x153;Maar als de CPO er eenmaal is, heb ik niet de intentie om de kar te gaan trekken. Dat is toch vooral iets van de deelnemers. Die kunnen samen heel wat kennis van zaken inbrengen.â&#x20AC;?

Politie NOORD-LIMBURG - De politie heeft vrijdag tijdens de controles in NoordLimburg en Noord Brabant geconstateerd dat de vissers zich keurig aan de regels houden. Er werden geen bekeuringen uitgeschreven. Tussen 10.00 en 15.00 uur werden er 35 mensen gecontroleerd die aan het vissen waren. Het bleek dat alle vissers beschikten over de juiste documenten en visgerei. Wel werden twee vissers, die een tent hadden opgeslagen bij de Mookerplas, gewaarschuwd dat men daar niet mag overnachten of kamperen zonder vergunning. CUIJK - Op de Beersebaan in Cuijk is vrijdagochtend, ter hoogte van de A73 een vrachtwagen met varkens gekanteld. Bij het eenzijdige ongeval zouden een aantal varkens zijn omgekomen. De dieren die het ongeval overleefden, werden overgeladen in een andere aanhanger. Het afslui-

ten van de weg leidde nauwelijks tot overlast. Verkeer vanuit Cuijk richting Grave en de oprit van de A73 richting BoxmeerVenlo moest tijdelijk omrijden. CUIJK - Een 17-jarige verdachte uit Beers is zondagochtend, omstreeks 3.30 uur, aangehouden op de Korte Molenstraat in Cuijk voor het vernielen van een vijftal fietsen. Een oplettende getuige hield de man aan, ondanks dat de verdachte zich in een groep van zeven jongeren bevond. Door het kordate optreden van die getuige kon de verdachte overgedragen worden aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Er zijn inmiddels twee aangiftes binnen van vernieling van een fiets. De politie is echter nog op zoek naar drie benadeelden, wiens fiets ook is vernield op genoemd tijdstip en locatie. Zij kunnen zich melden bij politie Cuijk, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief ). De getuige is door de politie beloond met een cadeaubon.

Bergense Klimopschool verdient Dalton-certificaat NIEUW BERGEN - Trots! Iedereen was het er vorige week dinsdag over eens dat de Bergense Daltonschool De Klimop felicitaties en complimenten verdiend had met het behalen van het Dalton-certificaat. In maart wist de schoolleiding al dat het kwaliteitsmerk weer behaald was. Dinsdagmiddag overhadigde wethouder Frans Pekema het certificaat aan leerlingen Pim en Mohammed. Aan het bereiken van het het keurmerk is een lange weg voorafgegaan. â&#x20AC;&#x153;We hebben er met zijn allen keihard voor gewerkt. Iedereen, de leerlingen, de ouders en de meneren en juffen hebben een bijdrage geleverdâ&#x20AC;?, vertelde de schooldirectrice Antoinette Bongers ten overstaan van de aanwezigen. Ook Hans Bouwman van het collega van bestuur van Stichting Invitare Openbaar Onderwijs stak de loftrompet uit voor deze prestatie. â&#x20AC;&#x153;Dit is zo positief, jullie hebben goede beoordelingen. Als je niet oppast worden jul-

lie een van de beste scholen van Invitare.â&#x20AC;? Stappenplan Daltonscholen worden om de vijf jaar getoetst voor het te behalen certificaat. â&#x20AC;&#x153;Ik heb een stappenplan gemaakt en enquetes gehouden onder ouders, ouderraad en groepen en het schoolteam. Met de tips en tops die daar uit voortkwamen ben ik aan de slag gegaanâ&#x20AC;?, zegt Bongers, â&#x20AC;&#x153;het is belangrijk dat de hele school, van groep 1 tot en met 8, doorgroeit volgens dezelfde lijn. Samenwerken, zelfstandig werken en zelfverantwoordelijkheid zijn de drie belangrijke pijlers.â&#x20AC;? Het Dalton-onderwijs onderscheidt zich op het stimuleren van de zelfstandigheid van de leerlingen. â&#x20AC;&#x153;We werken met weektaken. De kinderen plannen hun opdrachten en beheren hun eigen agenda. Ook kijken ze hun eigen werk na. Door een roulatiesysteem hebben ze iedere twee weken een nieuw maatje waarmee ze samenwerken. Zo leren ze omgaan met met de verschillende karaktersâ&#x20AC;?, aldus Antoinette Bongers.

CertiďŹ caat. Wethouder Frans Pekema (links) heeft het Daltoncertificaat overhandigd, Rechts directrice Antoinette Bongers. In het midden Mohammed en Pim. (foto: De Maas Driehoek)


Pottenbakkerijmuseum De Oude Pottenbakkerij opent komend weekend de deuren

‘Het is hier bijna de hemel’ MILSBEEK - Museum de Oude Pottenbakkerij, dat gevestigd is in atelier De Jacobsladder, is in de zomermaanden geopend. Vanaf vrijdag 5 juli staan de deuren twee middagen per week open voor het publiek. Tijdens de openstellingen zijn er mensen aanwezig om de bezoekers te vertellen over de historie van de pottenbakkersindustrie in Milsbeek. “Het is de bedoeling dat we de tentoonstelling na de zomer uitbreiden met panelen waarop de geschiedenis van de tien pottenbakkerijen en de steenfabriek verteld wordt”, zegt Peter Janssen van Stichting de Oude Pottenbakkerij, “ook zijn de keramische muziekinstrumenten van Geert Jacobs te zien en te horen. Keramist Chris de Graaf vult aan: “je merkt het wel; ‘t is bijna de hemel hier.” Pleisterplaats De stichting zet zich al jaren in voor de restauratie van de pottenfabriek en inrichting van een pottenbakkersmuseum. Dat museum sluit prima aan

Kunst Agenda SINT ANTHONIS - Op uitnodiging van Kunstkring Sint Anthonis tonen Louis en Will Heller hun ‘Hellercollectie’. T/m 23 augustus in het gemeentehuis, Brink 1. Open: ma. van 9-18.30 u, di. t/m do. van 9-17 u. en vr. van 9-12.30 u. Zie www.kunstkring.com. MILSBEEK - De beeldentuin van Frans en Marc Deeleman, Zwarteweg 32, is t/m 7 juli elke za. en zo. geopend van 11 tot 17 u. Info: www. marcdeeleman.exto.nl. GENNEP - ‘Egt Gennep’. Expositie met beelden, schilderijen, keramiek en brons van 70 cursitsten van John Zeiner, Miriam Jansen en Katrin König. In BiblioPlus, Ellen Hoffmannplein 2. T/m 29 juni te zien tijdens openingstijden. MILL - Zomerexpositie met werk van Clasine Buijs (schilderijen), Loes Watchman (objecten), Joke Jakbos (objecten) en Sylvia van Noye (schilderijen). Van 7 juli t/m 29 september in kasteel Tongelaar, Tongelaar 12. Open: zo. van 11-17. u. VELP - Beelden kunstenaar Wilhelmina van Beek toont haar werk t/m 14 juli in Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1. Open: za. en zo. van 11-17 u. Zie www.kunstinhetkerkje.nl. GRAVE - In Galerie The House of Arts, Rogstraat 28, exposeren Evelyn Hamilton, Dorien van den Tol, Sarah Arendsen, Gonnie van de Ven, Pim en Marijke van Moorsel. Zie www.thehouseofarts.eu.

15

KUNST

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Gennep: zes eeuwen bierstad GENNEP – Bijna 600 jaar wordt in Gennep bier gebrouwen. Nadat de laatste brouwerij in 1953 stopte, was het lang stil. Tot de bierfeesten in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het Tortelduivenbier werd opnieuw gebrouwen. De complete historie is twee maanden lang te zien in Museum Het Petershuis in Gennep. Zes ambachtsgilden kent Gennep in de 17e eeuw: voor de bakkers, linnenwevers, kleermakers, schoenmakers, smeden én uiteraard de brouwers. Het Brouwersgilde in Gennep

werd opgericht in 1624 en vormde een van de zes ambachtsgilden. Op zeker moment zouden er zeker vijf brouwhuizen zijn geweest. Brouwer Henricus Mooren – bijgenaamd D’n Dove - start in 1878 brouwerij de Tortelduif. Rond 1900 kende Gennep een tweede brouwerij: De Kroon aan de Spoorstraat, gerund door een neef van Henricus. De expositie is van zondag 7 juli tot en met 8 september in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Iedere woensdag tot en met zondag open van 14.00 tot 17.00 uur. Zie voor meer informatie www.museumhetpetershuis.nl.

Marianne Verschoor in Het Loo Opening. Chris de Graaf verzorgt in de Oude Pottenbakkerij binnenkort cusussen en workshops buiten de reguliere openingstijden van het museum. (foto: De Maas Driehoek)

Cursussen In de Oude Pottenbakke-

rij verzorgen keramisten Chris de Graaf en Geert Jacobs cursussen en workshops. De Graaf: “denk daarbij een vormen, draaien en glazuren. We houden binnenkort een introductiebijeenkomst waar mensen zich kunnen oriënteren op het aanbod. Daarnaast gaan we ruimten beschikbaar stellen voor amateurkeramisten die thuis niet

PLASMOLEN - Galerie De Vierde Dimensie, Zevenbergseweg 12, presenteert tot eind juli werk van Suzanne Hartmans (blinddrukken) en Ania Borzobhhaty (sculpturen). Zie www.devierdedimensie.nl. OPLOO - Joanna Paree laat t/m 20 augustus haar schilderijen zien in het Pinksterhuis van Bronlaak, Gemertseweg 36. Open: ma. t/m vr. van 9-12 ur en 13.30-16.30 u. WELL - ‘A taste of summer’. Met werk van Marta Jedrysko en Jack Jonas. Te zien t/m 25 augustus in World Art House, Elsteren 11. Zie www.worldarthouse.nl. BERGEN - ‘Verweerd Verlangen’. Thema-expositie met werk van Lizan van Dijk (recycle-objecten) en Corine Boegel (driedimensionaal werk). T/m 29 juli in De Bakkerij, Kerkstraat 1a. Zie www.bakkerijbergen.nl. CUIJK - Expressionistische portretten, geschilderd door Yvon van Bergen, zijn tijdens openingstijden te zien bij ‘In Het Kader Van’, Grotestraat 5a. GENNEP - De Woonkamergalerie is gevestigd aan de Burg. Gillissenweg 57. Met nieuw werk van Christine Roeloffzen. Zie www.kunsthandel-gennep.nl. MILSBEEK - Van boetseren tot bronzen beeld in 10 stappen. Uitleg door het kunstenaarsduo Roswitha Wiedijk en Jos Derks. Tevens expositie van 50 beelden en objecten. Elke za. van 11-17 u. Zie www.mooibrons.nl. GRAVE - Expositie over de historie van de gemeente Grave en wisseltentoonstelling over de middenstand van Grave. In museum De

Hampoort, Elisabethstraat. Zie www.graafsmuseum.nl. MOLENHOEK - Sculpturen van Jaap Schuurmans zijn te zien in de kerk. Zie www. redladder.nl. SINT ANTHONIS - Mariëlle van Eijk-Manders toont t/m 23 juli een aantal schilderijen in Lunchroom Markant, Lepelstraat 2. Open: ma. t/m vr. van 10-16 u. CUIJK - Bijzondere schilderijen die José Keurentjes heeft gemaakt van oldtimer auto’s zijn tot eind september te zien in Dierenkliniek Overhage, Overhage 4. Zie www.dierenkliniek-overhage.nl. VENRAY - Tot 1 september zijn een groot aantal prenten van Jan de Beijer te zien in Het Venrays Museum, Eindstraat 8. Open: Wo., za. en zo. van 14-17.00 u. Zie www.venraysmuseum.nl. GENNEP - Expositie ‘Gebedssnoeren’. Tevens Mariabeelden en beelden van nonnetjes. In museum De Crypte, Zuid Oostwal 3. Elke zo. van 14-17 uur. www.sintmartinuskerkgennep.nl. GRAVE - Jan van den Berg exposeert bij de kunstuitleen van het Arsenaal, Sint Jorisstraat. Bezichtigen op afspraak. Bel (0486) 47 52 03. GRAVE - Het archeologisch museum Jan de Wit, Maasstraat 7, is elke za. en zo. open van 14-17 u. WANROIJ - Galerie ‘t Aambeeld, Lepelstraat 17b. Bezoek graag op afspraak. Bel 06-27146448. Zie ook www. galerieaambeeld.nl. GRAVE - Het Graafs kazemattenmuseum bij de Maasbrug is elke za. en zo. open van 14-17 u. Zie www.graafsmuseum.nl.

bij de straks aan te leggen rotonde N271-Zwarteweg met in het hart het kunstwerk Stone Hands. “In het kader van de Strategische Regio Visie komt er een pleisterplaats en krijgt het museum een veel betere toegang”, zegt voorzitter Theo Holthuysen.

over de faciliteiten beschikken. Ook dat kan buiten de openingstijden van het museum.” Het museum is vanaf 5 juli iedere vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. De entree bedraagt 2,50 euro. Kinderen t/m 12 jaar 1 euro. Museum de Oude Pottenbakkerij, Rijksweg 22, Milsbeek.

APELDOORN / MOOK – Het is een zeer eervolle kans, de deelname van botanisch kunstenaar Marianne Verschoor uit Mook aan de expositie in het Bloemenpaleis Het Loo in Apeldoorn. Samen met collega botanisch kunstenaars als Anita Walsmit Sachs en Janneke Brinkman exposeert Marianne in de westelijke vleugel van het pa-

leis. De expositie is een erkenning voor haar zeer gedetailleerde schilderijen van de Cyclamen Hederifolium en de Drie Hamamelissen die voldoen aan de strenge criteria van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland. Het Bloemenpaleis Het Loo is tot 15 september te bewonderen. Zie voor meer informatie www.marianneverschoor-remerie.nl.

Hellercollectie SINT ANTHONIS – Onder de titel ‘Hellercollectie’ toont het echtpaar Louis en Will Heller verzamelde kunstwerken en eigen objecten in Sint Anthonis. De collectie is van 8 juli tot 23 augustus te zien in het gemeentehuis aan de Brink 3 in Sint Anthonis. Zie verder www.kunstkring.com.

Detailkunst. Marianne Verschoor bij een van haar Hamamelissen in Het Loo.

Met Jan de Beijer in de tijdmachine VENRAY - Alles in Oeffelt herinnert aan de Kleppenburg, maar het huis Kleppenburg is nergens meer te vinden. Jan de Beijer heeft het getekend in 1741. De kerk in Mill beheerst het dorp nog steeds, maar in 1743 was de toren van haar spits beroofd en stond het schip nog maar amper overeind. De protestantse gebruikers hadden genoeg aan het koor. Jan de Beijer legt het vast. De kapel te St. Hubert staat er in 1748 ongeschonden bij, maar ze wordt als turfschuur gebruikt. Pas in 1796 krijgen de katholieken hem terug. Jan de Beijer heeft de kapel als ‘turfschuur’ getekend. Als je die tekeningen ziet zou je zo in de tijdsmachine willen stappen. Een beetje kan dat. Het Venrays Museum heeft tot en met 1 september namelijk een groot aantal tekeningen en prenten van meestertekenaar Jan de Beijer (1703-1780), in huis, waarop hij talloze plekken en gebouwen in het oosten

van Noord Brabant, Noord Limburg en langs de Niers heeft vastgelegd. Foto’s laten de huidige situatie zien. Een boeiend boek over Jan de Beijer uit 1980 legt een reeks van zijn meestelijke tekeningen bloot. Een andere manier om in de tijd te reizen is per fiets. Er zijn drie fietstochten uitgezet langs een aantal plaatsen waar Jan de Beijer heeft zitten tekenen. Soms is een dorpsgezicht, kerk of kasteel nog herkenbaar, soms zullen de fietsers het

met de tekening moeten doen. Een fietstocht gaat langs de Niers van Gennep naar Goch en terug. Een andere doorkruist het oosten van Brabant. De laatste doet een aantal Noord Limburgse dorpen in de buurt van Venray aan. Het Venrays museum is gevestigd aan de Eindstraat 8 in Venray. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur (gesloten tijdens kermis Venray). Zie verder www. venraysmuseum.nl.

Tekenkunstenaar. De kerk van Ledeacker, zoals die destijds werd vereeuwigd door Jan de Beijer.


16

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

GROTE PARTIJ

Bikini’s en Zwemshorts Alle maten en kleuren

Diverse keuken en horeca artikelen. Ook ideaal voor camping. Opberg bakken, borden, serveerschalen , Ovenschalen, bestek enz. enz.

Merk:

After Eden Sensitive In de kleuren: Zwart, wit, huidskleur enz. enz.

Merk: Desso Diverse kleuren 50x50 cm Normaal 9,99

NU

125 Aalst, Burg. Mollaan BlerLFk, deFePbersLngel ‡ 2Sloo, /oonseZeg A.

voor de nLeuZste SartLMen

Druk- en zetfouten voorbehouden.


Gemeenten Noordoost-Brabant lopen voorop met decentralisatie WMO; jeugdzorg ligt op schema

Land van Cuijk als voorbeeld LAND VAN CUIJK - Met ingang van 2014 en 2015 worden de Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg, langdurige ondersteuning en zorg. Volgens de Graafse wethouder Gerard Adams, zijn evenknie Willemieke Vervoort uit Cuijk en Mariëlla Bastiaans, teamleider WMO voor Cuijk, Grave en Mill, zijn de vijf gemeenten uit het Land van Cuijk goed voorbereid op deze taak. “We moeten echt af van het angstbeeld dat er straks geen zorg meer wordt verleend”, vertelt Vervoort. “De manier van organiseren wordt anders, maar we laten niemand die het nodig heeft in de kou staan.” Of zoals Mariëlla Bastiaans aangeeft: “We pakken mensen geen zorg af, maar stellen de vraag: ‘Is deze voorziening nog nodig of is er een alternatief ?’ In het Land van Cuijk zijn we hier al langer mee bezig, Daarom hebben wij per gemeente één WMO-loket waar mensen met al hun vragen terecht kunnen. De WMO-consulent is een vast contactpersoon, bereikbaar via één e-mailadres en één telefoonnummer. Dat voorkomt onduidelijkheden en wordt ook zeer op prijs gesteld door cliënten.” Voorbeeld Adams vult aan: “Landelijk loopt Noordoost-Brabant voorop. En het Land van Cuijk zit ook nog eens in de De Versnelling. Taken die elders nog vanuit het Rijk worden overgedragen aan de gemeenten, worden in deze regio al uitgevoerd. In de rest van het land wordt gekeken hoe wij de decentralisatie van het Rijk naar de gemeenten vormgeven.”

Verandering. De zorg van ouderen, jongeren, gehandicapten en anderen komt in de toekomst voor rekening van gemeenten. “Het wordt meer maatwerk!” (foto: Jacques Verschuren) Bastiaans: “Laatst was iemand van de Gezondheidsraad bij ons op bezoek. Die complimenteerde ons met het WMO-loket. ‘Dat heb ik in andere regio’s nog niet gezien’, zei ze.” Dagbesteding “Laat voorop staan: dagbesteding wordt niet afgeschaft. Zeker waar mantelzorgers ontlast kunnen worden, moeten we dit niet nalaten”, bezweert Vervoort. “De dagbesteding vindt echter soms op tientallen kilometers van het eigen huis plaats. Door organisaties samen te brengen, kan het dichter bij huis worden aangeboden.” Begeleid wonen Ook de zorgzwaartepakketten (ZZP) komen onder verantwoordelijkheid van de gemeenten te vallen. “Mensen met ZZP1 en 2 worden niet meer opgenomen in een verzorgingstehuis en hetzelfde geldt volgend jaar voor ZZP3. En ZZP4

Nieuw boek voor Boxmeerse BOXMEER - De Boxmeerse schrijfster Antoinette Verstegen heeft een nieuw boek geschreven: ‘Ongeveertig’. De mooiste, ontroerendste en grappigste columns die ze de afgelopen jaren voor de boekenwebsite Vrouwenthrillers.nl schreef, zijn gebundeld in deze columnbundel. Vijf jaar lang schreef Verstegen (die eerder de roman Wraak uitbracht, red.) een maandelijkse column op de website. “Behalve dat ik het heerlijk vond om te doen, heb ik er veel van geleerd. Mezelf uitdagen en jezelf zo nu en dan voor joker durven zetten. Dat helpt ook om de lezer mee te krijgen”, aldus Verstegen. Die mening was Vrouwenthrillers.nl ook toegedaan, want zij boden aan de beste columns te bundelen en uit te brengen. “Een prachtig compliment als ze je dit aanbieden.” Een quote uit het boek (hoofdstuk ‘Signalen’): ‘Je legt de lat wel

19

ZAKENPAGINA

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

erg hoog’, zegt een vriend. Hij doelt op mijn ‘mannenlat’ en baseert deze uitspraak op mijn columns. Vooral dat stuk over ‘alle hoeken van de slaapkamer willen zien’ vindt hij onrealistisch. Zeker als ik ook nog goede gesprekken en gevoel voor humor verlang. “Het hoeft niet per se allemaal tegelijkertijd”, probeer ik nog.’ De columnbundel ‘Ongeveertig’ is te koop bij Van Dinter in Boxmeer en verder via boekhandels (internetwinkels) te bestellen.

‘Ongeveertig’. Antoinette Verstegen bundelde haar columns. (foto: Ellis van Eijden)

draaien ze nog wel terug, want van mensen die dementerend zijn, mogen we niet verwachten dat ze voor zichzelf zorgen”, vervolgt Bastiaans. Vervoort knikt instemmend: “Maar voor ZZP 1 tot en met 3 moet in de toekomst het woningaanbod wel worden aangepast. Dat doen we deels ook al. Denk aan de Cuijkse Cantheelen.” Adams aanvullend: “Of het Catharinahof in Grave, woningen met zorg dichtbij. En te krijgen in allerlei prijsklassen, zowel huur als koop.” Bastiaans: “Het kan niet zo zijn dat mensen tussen wal en schip vallen. Om mensen langer zelfstandig te kunnen laten wonen, kunnen zij aanspraak maken op hulp bij het huishouden, verpleging en verzorging. Iedereen krijgt de zorg die hij of zij nodig heeft, ongeacht loon of het bedrag op de spaarrekening.” Hulp in huishouden De grootste veranderingen

lijken voorbehouden voor hulp in de huishouding. “Dat klopt”, weet Vervoort. “Nieuwe cliënten kunnen niet meer rekenen op bestaande voorzieningen. Van een verpleegkundige die aan huis komt om steunkousen aan te trekken, wordt in de toekomst verwacht dat hij of zij bijvoorbeeld ook een wasje draait. Zulke mensen zijn in de toekomst overigens hard nodig. Daarom vind ik de dreiging van massa-ontslag in de thuiszorg ook echt voorbarig.” Verkiezingen Tot slot zegt Adams: “Hoe we omgaan met het geld dat vanuit het Rijk naar de gemeenten komt, is heel erg belangrijk. Mijn inschatting is dat het een belangrijk item wordt bij de verkiezingen. Of sterker nog, lokale politieke partijen die de de manier waarop zij omgaan met de WMO niet opnemen in hun verkiezingsprogramma, zouden eigenlijk geen stem mogen krijgen.”

Jeugdzorg Land van Cuijk: ‘Eén gezin, één taak, één regisseur’ LAND VAN CUIJK - ‘Noodklok over jeugdzorg’. De kop in De Telegraaf liegt er niet om. “Ambtenaren leven tussen hoop en vrees omdat de overgang veel te traag verloopt”, luidt het artikel. In het Land van Cuijk echter geen paniek. “We hebben nu een systeem dat goed werkt”, aldus Adams. “Al is de markt heel diffuus. Laatst was ik bij een bijeenkomst in Uden en daar waren maar liefst 90 organisaties, die iets met jeugdzorg te maken hebben, aanwezig. Daarom ben ik zo blij dat we in het Land van Cuijk ‘één gezin, één taak, één regisseur’ hanteren. Dat loopt via het Centrum voor Jeugd & Gezin Land van Cuijk (CJG). Vroeger werd het budget aan de hand van de cliënt bepaald; tegenwoordig kijkt de regis-

seur wat nodig is en geven we aan wat we te bieden hebben. We hebben nu een systeem dat werkt en waaraan we steeds meer inhoud en vorm gaan geven. Vergis je niet. Bijna 85% van al het geld in de jeugdzorg gaat naar slechts 15% van alle kinderen. Neem een thuiswonend maar aan een rolstoel gekluisterd kind, dat gevoed moet worden en waarbij een verpleegkundige ook nog de verzorging voor zijn of haar rekening neemt. Dat kost al snel 100.000 euro per jaar. Dat wordt gefinanciërd door het Persoonsgebonden Budget (PGB), maar ons inziens kan dat efficiënter en goedkoper”, stelt Adams. “Niet elke sociale dienst en CJG in Nederland is zover als wij zijn. Onze beleidsmedewerkers zijn al vroeg op de trein gestapt en daar profiteren we nu al met zijn allen van.”

‘Vergelijk ‘t met ‘n autoreparatie’ LAND VAN CUIJK - Wethouder Adams gelooft dat gemeenten beter zijn uitgerust dan het Rijk om mensen te helpen met de juiste zorg. “Van elke 25 euro die vroeger door Den Haag werd uitgegeven voor de uitvoeringskosten, kan een gemeente dat voor 15 euro doen. Gemeenten staan nu eenmaal veel dichter bij de burger.” Alle betrokkenen erkennen dat de hervormingen in de zorg ‘taaie materie’ vormen. Adams maakt het daarom graag inzichtelijk met een simpel voorbeeld: “De AWBZ was vroeger een verzekeringsrecht. Vergelijkbaar met het maken van een deuk in de auto. Je kreeg geld voor de reparatie, los of je de deuk liet maken. Bovendien werd in de oude situatie elke auto

naar één centraal punt midden in het land - zeg Amersfoort - verscheept. In het nieuwe systeem gaan we kijken of er niet een schade-expert te vinden is dichterbij huis. Die verstand heeft van alle merken en ook nog eens goedkoper is omdat de auto niet verscheept hoeft te worden. Als dan alsnog blijkt dat de auto teveel deuken heeft om lokaal te repareren, dan wordt-ie alsnog verscheept naar Amersfoort.” Bastiaans vult aan: “Niet denken vanuit de pot met geld maar vanuit iemands problematiek, ofwel maatwerk bieden. En doordat alle zorgorganisaties in het Land van Cuijk elkaar goed weten te vinden en er één regie is, is de zorg beter gestroomlijnd, kan er sneller worden geschakeld en weten mensen altijd waar ze aan toe zijn.”

Ondernemers Grave zijn voorstander Ondernemersfonds

‘Moderne winkel met natuurlijke inslag’

GRAVE - Een overgrote meerderheid van de zestig aanwezige Graafse centrumondernemers, die afgelopen dinsdag bij elkaar kwamen in het Palazzo Theater, is voorstander van een Ondernemersfonds.

SON EN BREUGEL – De Bedenkers Interieurvormgevers Son zit sinds een aantal maanden op haar nieuwe locatie in het Meubelplein Ekkersrijt. “Wij zijn een klein team van interieurspecialisten, die met persoonlijke begeleiding voor ieder wat wils alles op maat kunnen maken.”

“Vijftig van de aanwezige ondernemers hebben voor invoering van het Ondernemersfonds gestemd”, aldus Nico Schouten. “Dit is een overweldigende meerderheid, wat voor mij een goede reden is om op volle kracht verder te werken aan de promotie van het centrum van Grave. Het laatste woord is aan de gemeenteraad om per 1 januari 2014 de reclamebelasting in Grave in te voeren.” Schouten hoopt dat de Graafse ondernemers ook zitting willen nemen in de verschillende werkgroepen. Info/aanmelden via e-mail: info@centrumgrave.nl.

De Bedenkers is voortgekomen uit Scandesign en Valhal staat haar klanten bij van begin tot het eind. “Klanten kunnen met al hun ideeën bij ons terecht”, vertelt bedrijfsleider Bob Sluiter. “Daarna gaan we met elkaar om de tafel om tekeningen te maken en nemen we eens een kijkje bij de mensen thuis om sfeer te proeven. Zo kunnen we nog beter advies geven en het interieur op maat maken.” Ook zorgt De Bedenkers op deze manier voor een persoonlijke benadering en houden ze de lijntjes kort. “Wij blijven het gehele proces zelf

Onderscheidend De interieurvormgever die zich volgens Sluiter specialiseert in moderne interieurs met een natuurlijke inslag onderscheidt zich door de persoonlijke benadering en het diverse aanbod. “Daarnaast richten wij ons op een brede doelgroep. Van jonge stellen die net een huis heb-

het aanspreekpunt voor onze klanten.”

ben gekocht tot mensen die toe zijn aan een ander interieur. We kunnen heel veel.” Ook wil Sluiter benadrukken dat het aanpassen van het meubilair niet meteen kostbaarder is. “We zitten wel in een bepaald prijssegment, maar het vermaken van de meubelen komt daar niet boven.” Meer informatie: De Bedenkers, tel. (0499) 477440 of www.debedenkers-son.nl.

Onderscheidend. De Bedenkers Interieurvormgevers onderscheidt zich door een natuurlijke inslag en persoonlijke touch.


20

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

TEXTIEL ACTIE!

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

DIVERSE

GO AND CAMP

DIVERSE

en kinderen uitzoeken!

in opbergtas gemakkelijk mee te nemen 81x51x51x42 cm

passer, markers, memoblaadjes, gel geurpennen of mini nietmachines

VOUW STOEL diverse kleuren

ZOMER SCHOENEN dames, heren

SCHOOL SPULLEN keuze uit:

VA N A F

2.99

TUIN

SOLARSTEEN of TULP solarsteen: met vlinder of libelle 11x7,5x6,5 cm solartulp: 46 cm

4.99

lichtgewicht VOUWBED

20.95

PLATINUM

DVD+R RECORDABLES schrijfsnelheid tot 16x jewelcase, 4.7 GB

5 - PA C K U IT Z O E K E N

!

1.29

CIRCUS

JONGLEER RINGEN 24 cm

Platinum CD-R RECORDABLES 700 MB, 10-pack

2.79

POLYCARBONAT

2.19

REIS KOFFER diverse kleuren

PROFESSIONELE

0.79

SNORKEL SET diverse kleuren verstelbare bril de snorkel bevat een uitlaat membraan

anti-condens SILICONEN ZWEMBRIL

1.19

SUBLIEM

2.99

VLEK VERWIJDERAAR White Brilliant 1200 gram

spinwheels 360째 draaibaar

jongleer borden jongleer kegels

2.49 2.99

S E T/3

1.99

idem 71 liter

37.95

25.95

TEXTIELACTIE!

DIVERSE

KINDER T-SHIRTS uitzoeken!

1.59

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 3.50 4.95

ROKJES, JURKJES OF

HEREN

T-SHIRT of POLO uitzoeken! VA N A F

VA N A F

1.49

0.79

Elders 7.95 8.99

DAMES TOPS uitzoeken!

VA N A F

Blinq VLOEIBAAR WASMIDDEL 200 ml

1.99

2.49

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 30-06-2013 t/m za. 06-07-2013 in Nederlandse filialen.

4 4 L IT E R


De weekmarkt Boxmeer bestaat:

50 JAAR En dit gouden jubileum vieren ze met u want…

OP DE MARKT ZIJN UW EURO’S EEN AUTO WAARD!

Lees alles over 50 jaar markt Boxmeer en de fantastische actie, in deze speciale krant. De weekmarkt Boxmeer is iedere donderdag op Het Raadhuisplein,

DAAR MOET U ZIJN! DE JUBILEUMAC TIE VAN DE WEEKMARK T BOXMEER WORDT ONDERSTEUND DOOR:


Alles moet weg Opheffingsverkoop

25% KORTING op ons gehele assortiment* Met uitzondering van, geneesmiddelen, kadobonnen, acties & aanbiedingen, babyvoeding, OPi, Louis Widmer.

Drogist - parfumerie - schoonheidssalon

Vi-Plaza 4UFFOTUSBBUt+,#PYNFFStUFMtFNBJMCPYNFFS!WJQMB[BOM


Kippetje. “We verkopen vrije uitloopkippen van een kleinschalige slachter. Ik wil me onderscheiden.”

‘Kaasbegrip’. “We staan al twintig jaar met boter, kaas en eieren op de markt”, aldus Robert an Duijn.

Linker- of rechterpoot? ‘Kaasbegrip’ in de regio Verantwoordelijk voor de heerlijke geur van gebraden kip in de Steenstraat tijdens de Boxmeerse weekmarkt is Hilster. Pootjes, vleugels, hele kip, piri piri en hotwings. Het is allemaal te krijgen in Hilster’s marktkraam tegenover de

Albert Heijn. “Wij verkopen vrije uitloopkippen van een kleinschalige slachter. Ik wil me onderscheiden en dit is een manier, net als glutenvrije kippen”, aldus de marktman. “Mijn opa deed dit al en ook mijn vader hielp ik geregeld.”

Vast. Houwelingen heeft een vaste klantenkring opgebouwd. “Van veel klanten weet ik wat ze willen.”

Van Duijn Kaas is met recht een begrip in de regio. Al twintig jaar zit Robert van Duijn dan ook in het vak en de kaasspecialist gaat de hele regio af. Behalve in Boxmeer is hij onder andere te vinden in Mill, Sint Anthonis, Nieuw-Bergen, Haps

en Well. “Met boter, kaas en eieren”, lacht hij. Maar ook droge vleeswaren en zuivelproducten behoren tot het assortiment. “De markt in Boxmeer, met terrasjes er omheen en de uitloop van de winkelstraat zorgt voor veel gezelligheid.”

Combinatie. “De combinatie van een winkel en de markt is erg leuk.” (foto’s: Eefke Peeters)

Al sinds 1979 op markt Drie generaties Cox De notenkraam van Houwelingen is al sinds 1979 te vinden op de markt en al vanaf het begin ook op de weekmarkt in Boxmeer. Hij heeft in de afgelopen 34 jaar dan ook een grote en trouwe klantenkring opgebouwd. “Van veel klan-

ten weet ik inmiddels ook wat ze willen. Zelfde recept vraag ik dan en kan met een gerust hart gaan scheppen.” Bij de notenkraam zijn behalve lekkere (versgebrande) noten ook zuidvruchten, reformproducten en honing verkrijgbaar.

Van koetsier naar kruiwagen en verolgens via paard en wagen en sinds ruim een jaar op de locatie bij de Maasbroekse Blokken. Cox Groente en Fruit beschikt over een eigen winkeltje, maar is tevens elke donderdag te vinden op de

weekmarkt in Boxmeer. “We staan ook in Gennep en Nieuw-Bergen. De markt is ook erg gezellig. De combinatie is erg leuk. Zo zie je maar, vanaf 1925 is er veel veranderd. Behalve dan dat we nog steeds het beste groen en fruit hebben.”


Bezoekers van de weekmarkt in Boxmeer, elke donderdag op het Raadhuisplein en deels in de Steenstraat, maken kans op een nieuwe Kia Picanto. (foto: De Maas Driehoek)

‘Jarige’ weekmarkt geeft auto weg De weekmarkt in Boxmeer bestaat vijftig jaar. En speciaal voor dit gouden jubileum zijn “uw euro’s’’ op de markt een auto waard. Bij elke besteding van 10,00 euro op de Boxmeerse weekmarkt, krijgt een klant een kanskaart en maakt hij of zij kans op een gloednieuwe Kia Picanto. De weekmarkt Boxmeer is iedere donderdag op het Raadhuisplein. De jubileumactie van de weekmarkt Boxmeer wordt ondersteund door de gemeente Boxmeer, Wassink Opgenoort en nieuwsblad De Maas Driehoek.


Vroegere marktmeester Piet Graat blikt met plezier terug:

‘Markt is perfecte ontmoetingsplek’

Weekmarkt. De vroegere marktmeester Piet Graat (links), burgemeester Karel van Soest en de huidige marktmeester Antoine Eijkens (foto: Jacques Verschuren)

BOXMEER – Piet Graat (67), geboren in Beugen en woonachtig in Sambeek, was vanaf 1971 37 jaar lang in dienst van de gemeente Boxmeer, waarvan 20 jaar markt- en kermismeester in de periode 1988-2008. De vitale zestiger, nog altijd heel actief met divers vrijwilligerswerk in Sambeek en Boxmeer, zoals bij Daags na de

Tour, vertelt graag over zijn marktmeesteractiviteiten. “Ik begon bij de gemeente Boxmeer als timmerman, om na 17 jaar in de binnendienst te gaan werken als openbare verlichtingsdeskundige en kreeg daarnaast de zorg over evenementen zoals de markt en kermissen. Mijn voorgangers als marktmeester waren achtereenvolgens: Harrie van den Hork (vanaf 1963), vervolgens Hans van Gemert en daarna Bert Ker-

sten, die ik mocht opvolgen in 1988. In 2008 bij mijn afscheid werd ik opgevolgd dor Tijn Daanen. En de huidige marktmeester luistert naar de naam Antoine Eijkens. Ik heb mogen samenwerken met de wethouders voor marktzaken Ad Pennings, Jan Ronnes, Frans Bayens, Frans Fleuren en tenslotte Jos de Graaf. Mijn takenpakket behelsde zaken als het bijhouden van de wachtlijsten, de daadwerkelijke weke-

lijkse realisatie van de markt, die in 1988 nog 110 marktkooplui kende en in 2008 bij mijn vertrek gekrompen was tot 30 à 35 marktkooplieden, regelmatig overleg voeren met de marktcommissie zoals met John Strijbosch en Adri van Dunschoten en met de bestuurlijk verantwoordelijke wethouder marktzaken. Soms ook vakgesprekken met collega’s uit Mill en Cuijk en via de vereniging van marktmeesters.”


De we

5

En dit gouden jubileum vieren ze met u want…

OP DE MARKT ZIJN UW EURO’S EEN AUTO WAARD!

Bij elke besteding van 10 euro op de Boxmeerse weekmarkt krij

De weekmarkt Boxmeer is iedere d

DAAR MOE

DE JUBILEUMAC TIE VAN DE WEEKMARK T B


eekmarkt Boxmeer bestaat:

50 JAAR

jgt u een kanskaart en maakt u kans op deze fantastische prijs.

donderdag op Het Raadhuisplein,

ET U ZIJN!

BOXMEER WORDT ONDERSTEUND DOOR:


Dameskleding. Van Vugt: “Shirtjes, bloueses, pantalons, broeken en tassen verkopen we al vanaf 5 euro.”

Viskraam. Eke donderdag maakt Klaas van Dunschoten de trip van Spakenburg naar Boxmeer en terug.

Betaalbare dameskleding Retourtje Spakenburg Shirtjes, blouses, pantalons, spijkerbroeken en tassen... Hans van Vugt biedt een grote diversiteit aan dameskleding. “Al vanaf vijf euro”, aldus Van Vugt. “De opzet van onze kraam wordt op prijs gesteld. Veel verschillen en modieus.”

Van Vugt zit sinds zes jaar in de dameskleding en per vorig jaar is hij ook te vinden op de Boxmeerse weekmarkt. “We verkopen kwaliteit en het aanbod is ruim. Dat wordt op prijs gesteld. Wan ook oudere jongedames willen mooie kleding.”

Wanneer Klaas van Dunschoten op donderdagmiddag zijn viswagen het Raadhuisplein opdraait, heeft hij er al bijna een werkdag opzitten. “Ik sorteer ‘s morgens om 4.00 uur al mijn vis op de afslag op de maat af”, vertelt Klaas. “Want ik wil

het beste verkopen dat er is en dat wil ik ook zelf uitzoeken.” Van Dunschoten is een echt familiebedrijf. “Mijn opa deed het al.” De trip van Spakenburg naar Boxmeer maakt hij twee keer in de week. “Vrijdag sta ik bij de oude Jumbo.”

Klanttevredenheid. “Het fruit bij Van Dommel Fruit is altijd goed”, zegt Cor, vaste klant van de kraam.

Ondergoed. Ruud Abbenhuis staat sinds zes jaar met ondermode op de markt. ( foto’s: Eefke Peeters)

Al 25 jaar in Boxmeer

‘Is nu overzichtelijker’

Samen met zijn collega Roland is Adri Boets al ruim 25 jaar te vinden op de markt met fruit. “Het zit echt in mijn bloed”, vertelt Adri van Van Dommel Fruit. “Verser kan niet. Als het moet, plukken we de aarbeien ‘s morgens zelf nog van het veld.”

Ruud Abbenhuis is sinds zes jaar te vinden op de weekmarkt met een damesondergoed, nachtkleding en trendy boxers. “Maar ook voor de kids en aangepast ondergoed kun je bij mij terecht”, vertelt Ruud. Hij is erg te spreken over

Adri roemt de sfeer op de Boxmeerse markt. “Er is geen strijd onderling, maar juist een saamhorigheidsgevoel. Het is de gezelligste markt van de regio en ik kan het weten, want ik sta er op tien. En alleen hier geven ze een nieuwe auto weg.”

de verhuizing van het Weijerplein naar het Raadhuisplein. “Het is nu veel overzichtelijker en ik merk dat de klanten uit mijn doelgroep dat als zeer prettig ervaren. Ik sta ook in Grave en Nijmegen, maar Boxmeer is het gezelligst.”


‘Ik hoop dat de Boxmeerse markt groeit’ BOXMEER - Antoine Eijkens (51), bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Boxmeer, houdt zich daarnaast ook nog bezig met evenementen zoals alle elf kermissen binnen de gemeente Boxmeer en sinds begin van dit jaar ook met de Boxmeerse markt. “Onze markt verhuisde vorig jaar (Hemelvaartsdag) van het Weijerplein naar het Raadhuisplein. Daardoor ontstond parkeerwinst, want het Weijerplein is nu ook op donderdagen beschikbaar voor parkeren van auto’s. Verder verlevendigt de markt het centrum en de huidige locatie nabij twee horecazaken, brasserie De Bock en grand café De Douairière, zorgt voor veel gezelligheid. Ik houd me vooral ook bezig met acquisitie van nieuwe marktkooplieden.” Graag zouden de huidige marktcommissie, visverkoper Klaas van Dunschoten, Adri Boets van Van Dommel Fruit en kaasspecialist Robert van Duijn, en Eijkens zien dat de markt verbreed wordt met ondernemers die bloemen of schoenen verkopen. Eveneens kunnen standwerkers een verrijking zijn voor de markt. Ook lokale ondernemers zijn welkom. “Boxmeerse winkeliers kunnen bijvoorbeeld outletartikelen aan de man brengen. Daarover is al overleg gaande met de COB (Centrum Ondernemers Boxmeer).” De markt loopt volgens Antoine Eijkens, net als

Marktmeester. Antoine Eijkens, die sinds begin 2013 marktmeester is van de gemeente Boxmeer, is blij met nieuwe marktlocatie. (foto: archief De Maas Driehoek)

elders in het land, al vele jaren terug. Oorzaken zijn er legio: verandering van de tijdsgeest, waarin tweeverdieners en emancipatie van de vrouw hoofdrollen zijn gaan vervullen; de sterke opkomst van grote warenhuizen met ook een flink assortiment aan goedkope artikelen; de groei van het aantal supermarkten met groot aanbod aan producten en verlenging van sluitingstijden; en verder natuurlijk de opkomst van steeds meer winkelcentra. Maar op de markt is en blijft gezelligheid troef. Mensen ontmoeten elkaar daar graag om niet alleen diverse boodschappen te doen, maar ook om bekenden te ontmoeten, een praatje te maken en wat slap te ouwehoeren en te rodde-

len, vaak onder het genot van een kopje koffie/thee of een drankje. Auto 50 jaar markt in Boxmeer wordt groots gevierd met een spectaculaire actie, want op de Boxmeerse markt zijn de euro’s van e klant een auto waard. Bij besteding namelijk van 10 euro krijgt een bezoeker een kanskaart en maakt zo kans op een fantastische prijs: een KIA Picanto van garage Wassink Opgenoort. Een actie die ondersteund wordt door de gemeente Boxmeer en nieuwsblad De Maas Driehoek. Het is een fantastische actie die ook volgens de marktkooplui prima is aangeslagen bij het publiek. De huidige marktcommissie heeft al vele jaren promotiegeld ge-

spaard om deze actie te kunnen financieren. Marktmeester Antoine Eijkens streeft ernaar om de markt in Boxmeer in de komende jaren, tegen alle landelijke tendensen in, te laten groeien. “Eerst willen wij de markt stabiliseren, zowel in de zomer als in de winter. Met een voormalige marktkoopman uit Boxmeer bezoek ik andere regionale markten in Uden, Cuijk, Venray en Venlo om ideeën op te doen. Graag willen wij in Boxmeer een mooie markt met uitstraling. Verder kan het sociale aspect van de markt versterkt worden. Op de markt in Boxmeer gebeurt het. Ik hoop dat de Boxmeerse markt groeit en de bezoekers deze markt nog meer gaan waarderen.”


Opstelling. “Door de kringopstelling heerst op het Raadhuisplein een ouderwets marktgevoel.”

Wenskaarten. “We hebben alle soorten en maten wenskaarten. Voor mooie en moeilijke momenten.”

Specialisatie beenmode Alle soorten en maten “Mensen moeten weten dat deze markt veel specialisatie biedt. Ik ben er al vijf jaar te vinden, maar het publiek vindt nog niet altijd de weg naar het Raadhuisplein. Ik ben dan ook een voorstander van openstelling tot 19.00 uur.” Met zijn

kraam vol beenmode - ‘met panty’s van goede kwaliteit voor jong en oud’ - staat hij behalve in Boxmeer ook in Nijmegen, Malden en Den Bosch. “Ik ben bijzonder te spreken over het nieuwe plein. Er heerst een ouderwets marktgevoel.”

Specialiteiten. Grieke specialiteiten, aangevuld met tapenades. Dat is waar Larda Feinkost voor staat.

Van de vijftien jaar dat Ans Fried in het vak zit, is hij vier jaar te vinden in Boxmeer. “Blanco, beterschap, huwelijk, samenwonen, geboorte, nieuwe woning, oprechte deelneming, verjaardagen en natuurlijk geslaagd”, vertelt Ans. “Een

kaartje kan voor sommige personen echt een opsteker zijn. En dat voor slechts 70 cent.” Vrijheid is een aspect dat Ans als marktkoopman erg waardeert. “Je eigen ding kunnen doen en gezellig kletsen met de mensen.”

Lang. Al ruim vijftig jaar is Van de Ven Vakkleding te vinden op de Boxmeerse markt. ( foto’s: Eefke Peeters)

Lekker, anders, gezond Al halve eeuw present Fetakaas, garnalen, auberginehumus of gedroogde tomaatjes. Proeven is terugkomen voor meer, zo weten ze bij Larda Feinkost, die op de markt staat met een kraam vol Griekse specialiteiten, aangevuld met een diversiteit aan ta-

penades. “Want het is lekker, anders en gezond.” Hij typeert de sfeer in Boxmeer als ‘vriendelijk’. “Dat is zeker in Duitsland niet overal zo. Daar heeft iedereen haast, hier hebben ze tijd voor een praatje en rustig iets te proeven.”

“Ik stond al op de markt toen-ie zo lang open was dat de boel verlicht moest worden.” Aan het woord mevrouw Van de Ven van Van de Ven Vakkleding. In de kraam verkoopt ze bovenkleding voor dames en heren, nachtkleding voor

dames, heren en kinderen en speciale damesvakkleding. “Wij waren vijftig jaar geleden een van de eersten op de Boxmeerse markt. Maar in al die tijd heb ik nog nooit meegemaakt dat ze een auto weggeven. Ongelooflijk toch?!”


‘Wij denken in het groot; innovatief en ondernemend!’ BOXMEER – Mark Lenkens (vestigingsmanager Wassink Opgenoort Boxmeer – Kia) is alles behalve een onbekend gezicht in deze regio. Met ruim 25 jaar ervaring in de automotive heeft hij zijn strepen wel verdiend. Diverse merken hebben zijn revue gepasseerd met één overeenkomst. Mark staat achter zijn merk. “Ja, dat moet wel anders kun je er niet met passie over vertellen. We zijn nu één van de vestigingen van de Wassink Opgenoort groep, die inmiddels negen filialen heeft in Nederland. Wij, in Boxmeer zijn Hoofddealer van Kia en zijn Mitsubishi servicepunt.” “Ik vind het een geweldige uitdaging om als vestigingsmanager in deze mooie zaak actief te zijn. Ik zie het als mijn eigen winkel vanwaar uit ik de regionale markt actief bedien. We hebben de boel grondig verbouwd

Vestigingsmanager. Mark Lenkens, hier voor het pand van de Kia-dealer in Boxmeer, is in de autowereld een bekende in de regio. (foto: Eefke Peeters)

en zijn nu helemaal up to date en vooral erg enthousiast en vol goede moed. Natuurlijk zijn wij er ons van bewust dat het een moeilijke tijd is, echter kiezen mensen

Prijs. Bezoekers van de weekmarkt maken kans op een nieuwe Kia Picanto. (foto: De Maas Driehoek)

juist nu bij zo’n grote aanschaf voor kennis en vakmanschap. Dan komen ze bij ons terecht. Ons team heeft ervaring en we hebben onze kennis gewoon opgedaan in de markt. Bij ons praat je met ons en niet met een strak pak!” Ook Kia timmert hard aan de weg, ze profileren zichzelf echt als nieuw, betrouwbaar en innovatief merk. “En ze maken goede reclame, daar doen wij graag aan mee zoals bij het 50 jarig bestaan van de markt waar we een Kia Picanto sponsoren. In deze dalende markt doet Kia het bijzonder goed. In principe kunnen we alle merken leveren. We zijn actief in zowel de zakelijke als particuliere markt. We hebben onze eigen lease-

maatschappij YouLease: een naam die weergeeft dat de wensen van de klant centraal staan. Doordat alles onder één dak zit kunnen we scherpe, transparante tarieven hanteren. Dit geldt ook voor onze WBS (Wassink Business services groep) vanwaar uit we in de regio en grote delen van Nederland de zakelijke markt bewerken. Of het nu gaat om een personenauto of bedrijfswagen, nieuw of occasion, onderhoud, financiering, verzekering, leasing of gewoon een kop koffie, bij ons bent u aan het juiste adres. Meer info kijk op www. wasinkopgenoort.nl of check Facebook en Twitter.


Vriendelijk. “In Boxmeer lijken de mensen altijd goede zin te hebben. Ze maken ook tijd voor een praatje.”

Populair. “De mensen in Boxmeer komen vaak bij mij voor de worstenbroodjes en krentenbollen.”

‘Mensen altijd goede zin’ ‘Sta graag in Boxmeer’ “De mensen lijken in Boxmeer altijd goede zin te hebben”, weet de man die sinds vier jaar met een kraam met stoffen te vinden is op de Boxmeerse weekmarkt. Hij weet waarover hij praat, want L. van de Bergen Stoffen is ook te vinden op de

markt in Ede, Den Bosch en Oirschot. “Een grote variëteit aan dames- en kinderstoffen zorgt ervoor dat iedereen wat naar zijn of haar gading kan vinden. En zo niet, dan geef je je wensen door en heb ik het een week later wel.”

Een verrassend assortiment en elke week veranderende specialiteiten: ‘t Stoepje is een begrip in bakkersland en eveneens op de weekmarkt in Boxmeer. “Het assortiment is inderdaad divers, maar toch vinden bij de mensen in Boxmeer

vooral de worstenbroodjes en krentenbollen de meeste aftrek. Ook komen veel mensen op de acties en het cadeausparen af.” Bart Crommentuijn staat graag in Boxmeer. “Want het is hier gezelliger dan op andere plekken.”

Overzicht marktkramen * ‘t Stoepje - Bart Crommentuijn (broodwaren) * Van de Venk Vakkleding (kleding) * Weemers (fournituren en riemen) * Hilster (kipproducten) * Van Gent - Ans Fried (wenskaarten) * Hans van Vugt (dameskleding) * L. van de Berg Stoffen (modestoffen) * Ruud Abbenhuis (ondermode)

‘Maak beloften waar’ Stefan Weemers is opgegroeid in een echte marktfamilie. Hij is al twintig jaar als marktkoopman actief, ook in Nuenen, Boekel en Nieuw-Bergen. In zijn kraam zijn allerhande fournituren en riemen te vinden. “Het leukste is wan-

neer mensen blij reageren als we iets in huis hebben waar ze naarstig naar op zoek waren. Als ik beloof dat ik iets voor ze heb, dan maak ik dat ook waar”, vertelt Weemers. “En nu kunnen mensen ook nog eens een auto winnen!”

* Larda Feinkost (Griekse specialiteiten) * Cox Groente & Fruit (groente en fruit) * Van Dunschoten (vis) * Houwelingen (noten) * Van Duijn Kaas (kaas en zuivelproducten) * Van Dommel Fruit (fruit) * Beenmode Sinds 24 mei 2012 vormen het Raadhuisplein en een deel van de Steenstraat in Boxmeer op donderdag het standaard decor van de wekelijkse markt. Daarvoor vond de markt elke week plaats op het Weijerplein.


Hoe chique en trendy, klasse en gemoedelijkheid, gezellig en stijlvol samengaan... ...en royale privacy voor uw zakelijke bespreking

STEENSTRAAT 156 BOXMEER WWW.DEDOUAIRIERE.NL 0485-21 22 23 DINER

-

LUNCH

-

VERGADEREN


44

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013


45

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

& DUS

PER STUK

2

%%& "%#!%%" per stuk elders 1.99

PAKKEN 49

1.29

400 GRAM %%& '$ bak 400 gram elders 2.99

2 pakken Ă 6 stuks naar keuze elders 4.58

!"%

verbeterde receptuur

2.

'!$)%'$)(

1.99 *$( &$"%*( %.(( zak 300 gram elders 2.49/ 3.49

300 GRAM

50%

%%& !"$ 500 gram elders 6.45 kleinverpakking 250 gram, euro

3.22

1.99

KILO

300 GRAM

KORTING

!"% 

!"% 

2

')%( ,(#" 2 pakken Ă 1200-1300 gram of 2 flacons Ă  1300-1400 ml naar keuze elders 10.18/ 12.80

 !%')$%&"" ')%$&"(% (&"' krat 24 flesjes, multipack 8/ 6 stuks of fust + multipack 6 blikjes Ă 330 ml elders 5.14

25%

KORTING

3.

85

STUKS 99

4.

%$&&)) %*(!( alle soorten kilo elders 6.99/ 7.99

4.99

300 gram elders 5.85/ 6.00

%$ &*$$ beker 450 ml elders 1.38/ 1.56

1.19

")' 

%%&'""# 150 gram vers verpakt elders 3.08

1.49

!"% 

De Poel 2 ma-do 8-20 | vr 8-21 | za 8-20

COOP.NL

3.99

!"%

3

450 ML

Prijs- en assortimentswijzigingen, zetfouten en uitverkochte artikelen voorbehouden. Alle aanbiedingen zijn bestemd voor thuisgebruik, dus niet voor handelsdoeleinden. Aanbiedingen zijn geldig van maandag 1 t/m zondag 7 juli 2013. week 27

Gennep

%%& '*$'()*!

'%!-&( 3 zakken Ă 175/ 200 gram elders 3.27

ZAKKEN 49

2.


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 2 juli 2013

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

Schouwburg Cuijk gaat verbouwen! Eerst afspraak boekenтАж In het najaar 2013 beginnen de bouwwerkzaamheden voor een geheel vernieuwde schouwburg. Met de verbouwing wordt het hele gebouw aangepast aan de eisen van deze tijd. Alles is erop gericht het verblijf van de gasten in de schouwburg te veraangenamen. Om een aantal zaken te noemen: t EF OJFVXF UIFBUFS[BBM LSJKHU NFFS FO DPNGPSUBCFMF [JUQMBBUTFONFUCFUFSF[JDIUMJKOFO t EFLMJNBBUWPPS[JFOJOHXPSEUWFSCFUFSE t XF NBLFO QMBBUT WPPS NFFS SPMTUPFMFO t EFWPPS[JFOJOHWPPSTMFDIUIPSFOEFOXPSEUWFSCFUFSE t FS LPNFO NFFS UPFHBOHTEFVSFO UPUEF[BBM WJFSJOHBOHFO JOUFHFOTUFMMJOHUPUEFIVJEJHFUXFF t IFUCBMLPOLSJKHUUXFFBQBSUFJOHBOHFO tWPPS FFO JOUFOTFSF UIFBUFSCFMFWJOH XPSEU IFU UPOFFMCFFME WFSCSFFE t IFUUIFBUFSDBG├ПXPSEUVJUHFCSFJE NFUFFOSFTUBVSBOU t XFDSF├СSFOFFONVMUJGVODUJPOFMF CPWFOGPZFS t FS LPNU FFO OJFVXF FO HSPUFSF PFGFOSVJNUF WPPS NV[JFLHF[FMTDIBQQFOFOBNBUFVSLVOTUCFPFGFOJOH t EFGBDJMJUFJUFOWPPSTPDJBBMDVMUVSFMF FO NBBUTDIBQQFMJKLF BDUJWJUFJUFOXPSEFOWFSCFUFSE t EF QVCMJFLTSVJNUFO XPSEFO IPHFS HSPUFS FO EBBSNFF GVODUJPOFMFS t FOOJFUPOCFMBOHSJKLFSLPNFO NFFS QBSLFFSQMBBUTFO BBO EF BDIUFSLBOUWBOIFUHFCPVX 8BU CMJKGU JT EF HBTUWSJKIFJE EJF EF CF[PFLFST BM KBSFOMBOH HFXFOE [JKO FOIFUWFSUSPVXEFIPPHXBBSEJHFUIFBUFSQSPHSBNNBNFUDBCBSFU UPOFFM EBOTFONV[JFL

dan balie bezoeken! Alleen op woensdag zonder afspraak Sinds 3 juni werken we voor u op afspraak. Wilt u zonder afspraak komen? Dat kan. U kunt alleen op woensdag zonder afspraak bij ons terecht. Houd er rekening mee dat de wachttijd tot ruim een uur kan oplopen. Direct aan de beurt *ONJEEFMT NBBLU CJKOB WBO PO[F LMBOUFO HFCSVJL WBO EF[F TFSWJDF.PFUVCJOOFOLPSUOBBSIFUHFNFFOUFIVJTWPPSCJKWPPSCFFMEFFO OJFVXQBTQPPSU 8JKBEWJTFSFOVEBOPNUJKEJHFFOBGTQSBBLUFCPFLFO )PF FFSEFS V FFO BGTQSBBL CPFLU IPF HSPUFS VX LFV[F VJU EF CFTDIJLCBSF UJKEFO JT 6 LVOU PQ BMMF XFSLEBHFO CJK POT PQ BGTQSBBL UFSFDIU8JKIFMQFOVEBOPQIFUBGHFTQSPLFOUJKETUJQ)FUNBLFOWBO FFOBGTQSBBLJTIFFMFFOWPVEJH)FUTOFMTUFOEBHFOOBDIUWJBXXX DVJKLOM 6 POUWBOHU QFS FNBJM FFO POUWBOHTUCFWFTUJHJOH XBBSJO XF WPPSVPPLPQFFOSJKUKF[FUUFOXFMLFHFHFWFOTFOEPDVNFOUFOVNPFU NFFOFNFO(FFOJOUFSOFU #FMPOTEBOWJBUJKEFOTPO[FPQFOJOHTUJKEFO8FQMBOOFOEBOJOPWFSMFHNFUVFFOBGTQSBBLJO

*O IFU TFJ[PFO WFSXFMLPNU EF TDIPVXCVSH JFEFSFFO XFFS JO EF EBO KBBS CFTUBBOEF TDIPVXCVSH )FMBBTLBOEFTDIPVXCVSHEF UIFBUFS CF[PFLFSTFFOUJKEKFOJFUNFFS POUWBOHFO 7BOBG IFU UIFBUFSTFJ[PFOIFUFOXJKJFEFSFFO XFFSWBOIBSUFXFMLPN6JUFSBBSE IPVEU EF TDIPVXCVSH JFEFSFFO POEFS NFFS WJB OJFVXTCSJFWFO XFCTJUF FO TPDJBMF NFEJB EF LPNFOEF UJKE PQ EF IPPHUF WBO BMMF POUXJLLFMJOHFO

tEF WPPSUHBOH WBO EF WFSCPVXJOH tBMMF UIFBUFSWPPSTUFMMJOHFO EJF UF [JFO[JKOCJK HSPUFFOLMFJOF DPMMFHBUIFBUFSTJOEFSFHJP tEF UF PSHBOJTFSFO DPODFSUFO FO UIFBUFSWPPSTUFMMJOHFO PQ BMUFSOBUJFWFMPDBUJFTJO$VJKL tEF 1PEJVN $BEFBVLBBSU EJF OBUVVSMJKLWFSLPDIUCMJKGUXPSEFO

7PMHPOT XXXTDIPVXCVSHDVJKLOM GBDFCPPLDPNTDIPVXCVSHDVJKL UXJUUFSDPNTDIPVXCVSHDVJKL ZPVUVCFDPNTDIPVXCVSHDVJKL 4DIPVXCVSH $VJKL CMJKGU BDUJFG UJKEFOTEFWFSCPVXJOH %FLBOUPPSPSHBOJTBUJFWBO4DIPVXCVSH $VJKL WFSIVJTU JO TFQUFNCFS OBBS IFU QBOE OBBTU EF TDIPVXCVSHBBOEF(SPUFTUSBBU %BBS XPSEU FFO QMFL JOHFSJDIU XBBSCF[PFLFSTUFSFDIULVOOFOPN POEFS IFU HFOPU WBO FFO LPQKF LPGmFNFUEFNFEFXFSLFSTCJKUF QSBUFOPWFS

/JFVX #F[PFLBESFT (SPUFTUSBBU %-$VJKL 0OHFXJK[JHE 1PTUBESFT 1PTUCVT "#$VJKL 0OHFXJK[JHE 5FMFGPPOBMHFNFFO 

DolямБnarium beloont Cuijkse BeestenBende-kinderen voor jaar lang vrijwillig zwerfafval opruimen In het weekend van 22 en 23 juni zijn de basisschoolkinderen van de BeestenBende door het DolямБnarium getrakteerd op een dag vol verrassingen. Tijdens de jaarlijkse Grote BeestenBendedag kwamen maar liefst 800 kinderen naar Harderwijk, waar zij een beloning kregen voor een heel jaar schoon houden van de eigen buurt. Ook 120 BeestenBende-kids uit Cuijk waren van de partij. Hoogtepunt was een spetterende dolямБjnenshow met een surprise-act van multi-talent Ralf Mackenbach.

Stand van zaken Integraal Kind Centrum Padbroek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

LPNFO UPU NBYJNBBM HF├ХOUFSFTTFFSEFBSDIJUFDUFO

EF[PNFSWBLBOUJF[BMIJFSPWFSEVJEFMJKLIFJELPNFO [PEBUBMMFSBOEWPPSXBBSEFOBBOEFBSDIJUFDUNFFHFHFWFOLVOOFOXPSEFO

#PVXNBOBHFS 3PC )POJOHT OBNFOTCPVXIFFS0QUJNVT [BMIJFSWPPSFFOWPPSTUFMEPFO0PL[BMIJK BBO EF TUVVSHSPFQ FFO QSPDFEVSF NFU UJKEQBE WPPSTUFMMFO WPPS IFU QSFDJF[FLFV[FQSPDFT *OEFTUVVSHSPFQJTPPLHFTQSPLFO PWFS EF QMBOOJOH WPPS IFU IFMF QSPKFDU &S XPSEU OBBS HFTUSFFGE PN BMMFT WPPS UF CFSFJEFO JO IFU LPNFOEFTDIPPMKBBS*OIFUTDIPPMKBBSXPSEUHFCPVXEFO JOBVHVTUVT CFHJOTDIPPMKBBS XPSEU NFU [O BMMFO HFTUBSU JO IFU OJFVXFHFCPVX

7PPS EF LJOEFSPQWBOH JO IFU *,$ 1BECSPFL JT i4QSJOH ,JOEFSPQWBOHw EF HFTFMFDUFFSEF LBOEJEBBUVJUWPFSEFS (FQMBOE JT PN NFU 4QSJOH OB EF [PNFSWBLBOUJF FFO CJOEFOEF PWFSFFOLPNTU WPPS EFFMOBNF UF TMVJUFO "MT EBU MVLU [JKOBMMFQBSUOFSTJOEF4UVVSHSPFQ CFLFOE 4UJDIUJOH 0QUJNVT 1SJNBJS 0OEFSXJKT CPVXIFFS 4UJDIUJOH *OWJUBSF 0QFOCBBS 0OEFSXJKT HFNFFOUF $VJKL FO 4UJDIUJOH 4QSJOH ,JOEFSPQWBOH

7PPSBMTOPH JT EF PNWBOH FO WPSN WBO EF LJOEFSPQWBOH JO IFU *,$ OPH OJFU EFmOJUJFG JOHFWVME %JU IFFGU UF NBLFO NFU EF PO[FLFSF iLJOEFSPQWBOHNBSLUw %JSFDU OB

Meer informatie 7PPS WSBHFO PG OBEFSF JOGPSNBUJF LVOUV[JDIXFOEFOUPU(FSU;FHFST QSPKFDUMFJEFSOBNFOTEFHFNFFOUF HFSU[FHFST!DVJKLOM

i)FU JT GBOUBTUJTDI PN UF [JFO EBU [PWFFM LJOEFSFO JO IFFM IFU MBOE TBNFONFUIVOPVEFSTSFHFMNBUJH WSJKXJMMJH EF TUSBBU PQ HBBO PN EF MFFGCBBSIFJE WBO IVO XJKL UF WFSCFUFSFOw BMEVT %PMmOBSJVN EJSFDUFVS .BSUFO 'PQQFO "GWBM JT FFO HSPFJFOE QSPCMFFN JO EF XFSFME )FUMJHUOJFUBMMFFOPQIFUMBOE IFU ESJKGUPPLJO[FF;PPNWBOHSJKLEBU NFO [FMGT TQSFFLU PWFS ABGWBMFJMBOEFO(JGUJHFTUPGGFOBGLPNTUJHWBO BGWBM SFDIUTUSFFLT PG OB EF WFSCSBOEJOH LPNFOJOEFMVDIUFOIFU XBUFS XBBSEPPS BBO BMMF LBOUFO IFU MFWFO PQ PO[F QMBOFFU SJTJDPT MPPQU %JU CFESFJHU EF MFWFOT WBO EJFSFO WJTTFOFOWPHFMT

BeestenBende-project %F #FFTUFO#FOEF JT FFO JOJUJBUJFG WPPS CBTJTTDIPPMLJOEFSFO EBU BM TJOET MPPQU JO EJWFSTF /FEFSMBOETF HFNFFOUFO XBBSPOEFS EF HFNFFOUF $VJKL "MT #FFTUFO#FOEFMJE IFMQ KF NFF PN KF CVVSU TDIPPO UF IPVEFO .JOJNBBM ├П├ПO LFFS QFS NBBOE SVJNFO EF LJOEFSFOJOUFBNTIVOFJHFOXJKLPQFO JO SVJM EBBSWPPS XPSEFO EF MFEFO CFMPPOENFUMFVLFBDUJFT&MLUFBN IFFGU WPMXBTTFO CFHFMFJEFST WBBL EF PVEFST 8JM KF NFFS JOGPSNBUJF PGMJEXPSEFO (BEBOOBBSXXX NJKOCFFTUFOCFOEFOM


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 2 juli 2013

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

De gegevensverzameling van de gemeentelijke Basisadministratie De gemeentelijke basisadministratie (GBA) van elke gemeente omvat een persoonsregistratie en een adresadministratie. De persoonsregistratie bevat een uitgebreide set gegevens van elke in de gemeente ingeschreven persoon. De verzameling gegevens van een persoon heet ‘persoonslijst”, kortweg PL. Op de persoonslijst wordt de administratieve levensloop van de betrokken persoon vastgelegd. De adresadministratie bevat tenminste de gegevens van alle adressen in de gemeente, waarop een of meer inwoners zijn ingeschreven. De verzameling van gegevens over een adres heet “adreslijst”. Een adreslijst bevat alleen de actuele gegevens over het adres. Juiste en actuele gegevens in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) zeker bij een ramp In een persoonslijst dienen uiteraard actuele en juiste gegevens over u te staan. Niet alleen om oneigenlijk gebruik of misbruik tegen te gaan. Het is ook belangrijk om de juiste en actuele gegevens van burgers voorhanden te hebben. Zeker bij de bestrijding van een ramp. Bij calamiteiten is het van essentieel belang dat de gemeente beschikt over uw juiste gegevens. Voor de bijhouding van deze gegevens bent u als inwoner in hoofdzaak zelf verantwoordelijk. U bent verplicht aangifte te doen van bijvoorbeeld een verhuizing. Het gaat hierbij niet alleen om uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook

om gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen. Verstrekkingen uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) Persoonsgegevens worden veelal automatisch verstrekt aan vele overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals belastingdienst, ziekenfondsen, GGD en pensioenfondsen, voor zover dat noodzakelijk is voor hun wettelijke taken. Deze instellingen, die automatisch alle relevante wijzigingen in uw persoonsgegevens krijgen aangeleverd, baseren hun beslissingen vaak direct op de uit de basisadministratie verkregen informatie. Welke informatie aan deze instanties wordt verstrekt, is bepaald door de Rijksoverheid. De hiervoor bedoelde gegevensverstrekking voor publiekrechtelijke doeleinden kunt u niet voorkomen, omdat deze verplicht is voorgeschreven. In enkele gevallen kunnen echter ook anderen vragen om de over u beschikbare gegevens in de basisadministratie aan hen te verstrekken. Als u dat wilt voorkomen, kunt u om geheimhouding van gegevens verzoeken. Geheimhouding Voor verstrekkingen van persoonsgegevens kunt u geheimhouding verzoeken. Het gaat dan om verstrekkingen aan zogenoemde verplichte der-

den (zoals een curator of advocaat die een dagvaarding aan uw adres wil uitbrengen), de stichting interkerkelijke ledenadministratie (die voor in beginsel alle kerkgenootschappen in Nederland zorgdraagt voor de bijhouding van de ledenadministratie van die kerken) en aan zogenoemde vrije derden (niet commerciële instellingen, zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren). Bij de gemeente kunt u schriftelijk verzoeken om aan de voornoemde instellingen geen gegevens over u uit de basisadministratie te verstrekken. Recht op inzage Het is van groot belang dat uw gegevens in de basisadministratie juist en actueel zijn. Als u daaraan twijfelt, ga dan met een identiteitsdocument naar de afdeling Publiekszaken van de gemeente. Openingstijden Vanaf 3 juni werken wij in het gemeentehuis met het vooraf maken van een afspraak. Daarnaast blijft het mogelijk om tijdens de ‘vrije inloop’ elke woensdag het gemeentehuis te bezoeken. U kunt uw afspraak maken via www.cuijk.nl. Als u voor 1 persoon meerdere producten wilt aanvragen dan moet u dat voor elk product apart doen. Met een afspraak heeft u nauwelijks wachttijden.

Kwik gemorst? Weet wat te doen? Kwik heeft meer negatieve gevolgen voor de gezondheid dan de meeste mensen denken. Het kan in uw woning terechtkomen nadat een kwikhoudende thermometer, barometer, bloeddrukmeter, spaarlamp of tl-lamp breekt. Kwik verdampt langzaam en hierbij komt een giftige damp vrij. Zorg ervoor dat het kwik op de

juiste manier wordt opgeruimd om gezondheidsschade te voorkomen. De GGD’en in Nederland zijn in juni 2013 gestart met een landelijke campagne om bij burgers, scholen en andere partijen aandacht te vragen voor de risico’s van kwikhoudende producten in het binnenmi-

lieu en het belang van zorgvuldig opruimen als er kwik is gemorst. Meer informatie Voor meer informatie over de risico’s van kwikhoudende producten in huis, school, kinderdagverblijf of zorginstelling, en voor opruiminstructies, kunt terecht op www. ggdhvb.nl

speelveldje aan de Pastoor Suijsstraat te Katwijk.

Oud papier ’T STAAGJE ST. AGATHA Op woensdag 3 juli wordt er een papiercontainer geplaatst op Liesmortel 46, bij MFA de Agaat. Het papier kan worden ingeleverd van 18.30 - 19.30 uur. Tijdens de oud papier tijden kunt u ook RMB afvalzakken krijgen voor het plastic.

ingezameld in Cuijk-Centrum. Vrijdagavond wordt daarvoor van 17.00 tot 20.00 uur een container geplaatst op het parkeerterrein aan de Zwaanstraat (achter het Arbeidsbureau). Op zaterdag kan het papier worden ingeleverd van 9.00 tot 16.00 uur.

JVC CUIJK Vrijdag 5 juli en zaterdag 6 juli wordt door JVC Cuijk oud papier

V.V. SIOL Zaterdag 6 juli wordt er een papiercontainer geplaatst bij het

Siol biedt vervolgens de mogelijkheid om uitsluitend gebundeld oud papier te bezorgen bij de container die is geplaatst bij het sportpark van v.v. Siol: - elke maandag van 9.00 tot 20.30 uur. - elke woensdag van 17.30 tot 20.30 uur. - elke vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur. - elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Afval wordt geweigerd. Indien afval wordt gestort wordt hiervan altijd aangifte bij de politie gedaan. Buiten openingstijden is de container gesloten. Het is niet toegestaan buiten openingstijden papier bij de container te plaatsen.

Verwijderd uit Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen Op grond van artikel 8 Besluit Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk maken wij bekend dat per 12 augustus 2013 de Buitenschoolse Opvang De Boemerang, Kerkstraat 7, 5443 AA te Haps met uniek registratienummer 186212380 uit het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen is verwijderd.

Grote grazers op de oevers van de Kraaijenbergse Plassen en Heeswijkse Plas niet voederen De gemeente Cuijk is eigenaresse van een groot deel van de Kraaijenbergse Plassen en de Heeswijkse Plas. In de toekomst zullen de resterende oevers van de Kraaijenbergse Plassen ook aan de gemeente worden overgedragen. Dit betekent dat het beheer van deze plassen voor rekening van de gemeente komt. De gemeente Cuijk wil dan ook voorkomen dat bezoekers die gebruik maken van de wandel- en fietspaden aan worden gestoten door de Schotse Hooglanders die bedelgedrag vertonen. Dit gedrag wordt veroorzaakt doordat deze grote grazers worden gevoerd met brood en ander huishoudelijk afval.

Onderhoud oevers Voor het beheer van deze oever heeft de gemeenteraad een beheerplan vastgesteld waarin wordt aangegeven hoe de natuuroevers, de zandstranden, de surfoever, visoevers en dergelijke onderhouden moeten worden. Zo zijn er gebieden aangewezen waar het gras periodiek moet worden gemaaid (o.a. op de surfoever en aanlegoevers en de ligweiden nabij de zandstranden). Op andere oevers waarop niet zo intensief gerecreëerd wordt is gekozen voor een ecologisch beheer middels het uitzetten van grote grazers. Op de Heeswijkse Plas zijn dat Schotse Hooglanders. Zij beheren op een natuurlijke wijze de oever voor de gemeente Cuijk. Dit doen zij door het gehele jaar door het gras en opkomende struiken weg te grazen. Deze dieren hoeven niet bijgevoerd te worden en kunnen vanwege hun dikke vacht ook in de winter buiten blijven grazen. Ondanks een pakket sneeuw vinden deze dieren toch voldoende voedsel om te kunnen overleven. Voorkom bedelgedrag Schotse Hooglanders Met het beweiden door grote grazers willen wij het gebied voor u aantrekkelijker maken. Immers u kunt gebruik maken van de wandel- en fietspaden op deze oevers en tussen deze grote grazers lopen. Normaliter zullen deze dieren niets

aantrekken van uw aanwezigheid en stug doorgrazen. Maar de laatste tijd krijgt de gemeente Cuijk steeds meer berichten dat de Schotse Hooglanders de bezoekers opzoeken en een bedelgedrag vertonen. Soms gaat dat gepaard met het aanstoten van de wandelaar(s) en aangezien deze dieren grote horens hebben kan dat letsel opleveren. Dit is het laatste wat de gemeente Cuijk wil, daarom zullen deze dieren tijdelijk achter een afrastering geplaatst worden. Brood en ander huishoudelijk afval Dit bedelgedrag heeft een oorzaak, want normaliter blijven deze grote grazers uit de buurt van de recreanten. Onlangs hebben wij geconstateerd dat een aantal wandelaars de dieren bijvoeren met brood en ander huishoudelijk afval. Soms is dat lekkerder dan droog gras, maar dat is echter niet de bedoeling en zelfs verboden. Dit staat ook aangegeven op de bordjes bij de ingang van de Heeswijkse Plas. De dieren weten niet beter en komen graag op de wandelaars af. Voerverbod Om erger te voorkomen doen wij nogmaals een dringend beroep op u om deze dieren maar ook andere grote grazers in natuurgebieden niet te voeren.


(FNFFOUFOJFVXT$VJKL

Dinsdag 2 juli 2013

(&.&&/5&)6*4$6*+,]-06*4+"/4&/1-&*/]#7$6*+,]5&-&'00/]'"9]&."*-(&.&&/5&!$6*+,/-]8&#4*5&888$6*+,/-

OPENBARE BEKENDMAKINGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN WELSTANDSVERGADERING De Welstandscommissie adviseert de gemeente over het uiterlijk van gebouwen en bouwwerken. Bouwplannen worden beoordeeld tijdens de vergaderingen van deze commissie. De Welstandscommissie werkt in de gemeente Cuijk met een compacte commissie die elke oneven week vergadert op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur in het gemeentehuis van Cuijk of het stadhuis van Grave. De agenda voor de betreffende vergadering en de locatie waar de vergadering plaatsvindt is iedere donderdagochtend vanaf 9.00 uur in te zien bij de afdeling Publiekszaken, Wonen en Woonomgeving. Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met deze afdeling, tel. 0485 - 396743.

Aanvraag omgevingsvergunning: Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen: t ,FFSLBEFUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het bouwen van een trap aan steiger ; t 4UBUJPOTTUSBBUUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU: - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een tuinmuur; t 8BUFSLFSJOHUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een trapje met plateau aan de bestaande steiger; t ,FFSLBEFUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het bouwen van een bootlift; t %F,MFGUF#FFSTOC WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het verbouwen van een woonhuis; t 4USPPNSVHUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een erfafscheiding; t 4USPPNSVHUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een erfafscheiding; t ,FFSLBEFUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een keerwand/grondkering; t 4USPPNSVHUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het verplaatsen/ aanpassen van de steigertrap/vlonder; t 3JWJFSEVJOUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het plaatsen van een erfafscheiding; t 3FHJPOBBM #FESJKWFOUFSSFJO -BBSBLLFS WPPS EFBDUJWJUFJU - aanleggen of veranderen van een uitweg: het verplaatsen van een bestaande uitrit; t 0FGGFMUTFXFHUF)BQTWPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk: het bouwen van een brandweerkazerne; Cuijk, 2 juli 2013

een inrichting (regulier): het bouwen van een nieuwe productiehal; Geaccepteerde sloopmeldingen: t .JMMTFXFHUF#FFST voor het slopen van een veestalling en opslag; t #FBUSJYMBBOUF)BQT voor het slopen van asbesthoudende materialen van het dakbeschot, overstek en boeiborden. Belanghebbenden kunnen tegen bovenstaande vergunningen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 10001, 5430DA Cuijk. Tegelijkertijd met, of na indiening van het bezwaarschrift, kan voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 5200 MA te â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch. Cuijk, 2 juli 2013

#VJUFOCFIBOEFMJOHTUFMMJOHBBOWSBBH omgevingsvergunning Het college heeft op 20 juni 2013 besloten de aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk of werkzaamheden (W2013-069) nabij Odiliadijk ong. inhoudende het realiseren van diverse poelen, buiten behandeling te stellen. Dit besluit is op 21 juni 2013 aan aanvrager verzonden. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.001, 5430 DA, Cuijk. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van bezwaar. Indien onverwijlde spoed is vereist, bestaat de mogelijkheid om na indiening van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening aan te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank OostBrabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA, â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch. Cuijk, 2 juli 2013

,FOOJTHFWJOHCFTDIJLLJOH8FUBMHFNFOFCFQBMJOHFOPNHFWJOHTSFDIU 6JUHFCSFJEFWPPSCFSFJEJOHTQSPDFEVSF

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen: Voor:

het verlengen van een verleende omgevingsvergunning voor tijdelijke onthefďŹ ng van het bestemmingsplan met een termijn van 1,5 jaar; Locatie: Waterkering 4 te Cuijk; Type: Integraal.

gebracht. Hiervoor wordt een hoorzitting georganiseerd na telefonische afspraak met dhr. mr. P.W. de Greef, telefoonnummer:0485- 396 738.

Graafschap 1 Cuijk Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ntwerpbeschikking en men belanghebbende is. Cuijk, 2 juli 2013

MILIEU (FEPPHCFTDIJLLJOH Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij op 25 juni 2013 (verzenddatum d.d. 27 juni 2011) hebben besloten te gedogen dat Feestcafe Taurus aan de Grotestraat 56 te Cuijk een binnentuinterras mag exploiteren en de gedoogtermijn hiervoor te bepalen totdat een besluit op maatwerkvoorschriften in werking is getreden. De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na verzending. Tegen het besluit kan binnen zes weken na verzending bezwaar worden aangetekend. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. Indien een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een bezwaarschrift met een afzonderlijk verzoekschrift â&#x20AC;&#x2DC;voorlopige voorzieningâ&#x20AC;&#x2122; de President van de rechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.125, 5200 MA â&#x20AC;&#x2DC;s-Hertogenbosch, worden gevraagd het besluit op te schorten. Cuijk, 2 juli 2013

8&5.*-*&6#&)&&3 #&,&/%.",*/(&/ Voor inlichtingen kunt u terecht bij het cluster milieu telefoon 0485 396 778. Melding artikel 8.40 Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat het volgende bedrijf een melding conform artikel 8.41 van de Wet milieubeheer heeft ingediend:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij de navolgende omgevingsvergunning(en) hebben verzonden op : t)PFGTFXFHBUF)BQT WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk : het plaatsen van een perceelafscheiding; t (SPUFTUSBBUUF$VJKL WPPSEFBDUJWJUFJU - bouwen van een bouwwerk : het bouwen van een nieuwe productiehal; - gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan: het bouwen van een nieuwe productiehal; - wijzigen of veranderen van de werking van

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 juli 2013 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Cuijk. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn in te zien op maandag, dinsdag, donderdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Op de woensdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op de vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan gemeente Cuijk, postbus 10.001, 5430 DA Cuijk. In deze periode kunnen ook zienswijzen mondeling worden in-

Tegen deze beschikking kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van de kennisgeving ingevolge artikel 6:4 juncto 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken, door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 10001, 5430 DA Cuijk onder vermelding van â&#x20AC;&#x2DC;bezwaarâ&#x20AC;&#x2122;. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht zijn ondertekend en dient tenminste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaarschrift rust. Indien u als belanghebbende bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te â&#x20AC;&#x2DC;s- Hertogenbosch, postbus 90138, 5200 MA Den Bosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Van de verzoeker van een voorlopige voorziening wordt een grifďŹ erecht geheven. U wordt door de grifďŹ e van de rechtbank geĂŻnformeerd over de hoogte van het grifďŹ erecht en de wijze van betaling. Cuijk, 2 juli 2013

7FSLFFSTCFTMVJU*OUFSOBUJPOBMF/JKNFFHTF7JFSEBBHTF Burgemeester en wethouders van Cuijk, op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen, op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 verplicht tot het nemen van een verkeersbesluit voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd, OVERWEGENDE:

Op 27 juni 2013 werd besloten om ter afronding van de sloop van een verblijfsobject, plaatselijk bekend Graafschap Cuijk, de nummeraanduiding(en) in te trekken zijnde:

t %BUWBOEJOTEBHKVMJUPUFONFUWSJKdag 19 juli 2013 de internationale Nijmeegse vierdaagse zal plaatsvinden; t %BUEF[FPQWSJKEBHKVMJEFEPPSUPDIU in Cuijk zal hebben; t %BUFSJO$VJKLEFOPEJHFBDUJWJUFJUFOXPSEFO georganiseerd rondom dit evenement; t %BU IFU WPPS EF BDUJWJUFJUFO FO EF WPPSCFreiding noodzakelijk is een aantal verkeersmaatregelen te nemen; t %BUEF[FTUSBUFOJOFJHFOEPN CFIFFSFOPOderhoud zijn bij de gemeente Cuijk; t Dat voor de uitvoering van deze maatregelen een verkeersbesluit dient te worden genomen; t %BU EF CPWFOWFSNFMEF NBBUSFHFM XPSEU genomen op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 om de veiligheid op de weg te verzekeren, om weggebruikers en passagiers te beschermen, om de bruikbaarheid van de weg te waarborgen of om de door het verkeer veroorzaakte overlast en hinder te voorkomen; t %BUPWFSFFOLPNTUJHBSUJLFMWBOIFU#FTMVJU administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg is gepleegd met politie regionale eenheid Oost-Brabant, basisteam Maas en Leijgraaf en deze akkoord gaat met het onderstaande besluit;

Graafschap 3 Cuijk

#&4-6*5&/

verder werd besloten de volgende nummer-

op grond van vorenstaande overwegingen tot:

Op grond van het Besluit algemene regels voor inrichting milieubeheer: t %F IFFS . 4QBOKFSTCFSH WPPS IFU CPVXFO van een nieuw clubgebouw en renovatie van de bijgebouwen aan de Koebaksestraat 35b te Vianen (nb). 6LVOUEFTUVLLFOCFLJKLFO De stukken liggen ter inzage vanaf woensdag 3 juli 2013 tot woensdag 14 augustus 2013. Geinteresseerden kunnen de stukken gedurende de hiervoor genoemde termijn inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Cuijk, 2 juli 2013

7FSMFFOEFPNHFWJOHTWFSHVOOJOH

aanduiding(en) te verplaatsen aan een ander verblijfsobject zijnde:

OVERIG #FTDIJLLJOHNFUCFUSFLLJOHUPU OVNNFSBBOEVJEJOH FO IVJTOVNNFSCFTDIJLLJOH


52

ADVERTENTIE

Nieuwbouw/Verbouwing

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Pastoor Jacobsstraat 2c Sint Hubert Tel. 0485 45 25 08

Wooncomfort

1

Woondecoraties

M O N TA G E S L E C H T S

Openingstijden ma t/m do 10 - 18 u vr 10 -21 u za 10 - 17 u

aurasinthubert.nl

EURO!

TERRASOVERKAPPINGEN

!

ACTIE: montage â&#x201A;Ź 1- Korting

voor zelfbouwers

ACTIE: montage â&#x201A;Ź 1www.kimiver.nl

TE KOOP

LPNMBOHTWPPSPO[F

SUMMER DEALS Bij Tuinmeubelland â&#x201A;Ź 379,- 46%

bij Henk Heijmans echt de laagste prijs! 57% korting

699,-

149,95,-

TĂŞte-Ă -tĂŞte hardhoutenbank

99,95

299,-

Laagste prijsgarantie

Exclusief kussens

Lima 1.699,-

1.746,-

899,-

New Lagos 4-delig loungeset

799,99

Bent u klaar voor de vakantie? Slaapzakken v.a.

Stretchbed v.a.

29,99

29,99 Skottelbraai v.a.

69,99

Camping tafels v.a.

Gas comfoor v.a.

39,99

GEVRAAGD Te koop gevraagd gebruikte eiken meubelen en bankstellen, antiek en barok Altijd hoogste prijs 06-53305088

CURSUS HAARKNIPPEN start sept. in Uw regio! Tel:015-3618033 www. SELFLINE.nl Vrije Markt Volkel t.o. de kerk in Volkel zon 7 juli Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413272149

249,-

99,-

3-delige loungeset 1x chaise longue, 1x chaise longue XL, Incl.salontafel 120x60cm pythagoras, excl. fauteuil

100 gebruikte cd doosjes â&#x201A;Ź 10,= gratis thuisgebrac ht 06-54956043.

DIVERSEN

Stoel Lagos

Set Bellizona

!

Korting voor zelfbouwers

Camping stoel v.a. Vloeistof Chemisch toilet v.a.

8,95

36,99

19,99

DONDERDAG KOOPAVOND TOT 21.00 UUR

8PPOCPVMFWBSE0TTr'SBOLFOXFH0TT

BOXNUMMERS Uitleg voor bellers: Wilt u misschien vanavond nog een afspraak met een meisje, jongen, dame of heer? Bel dan direct 0906-50.50.541 en druk of draai het Boxnummer van onderstaande advertenties om ze te beluisteren en direct te reageren! U kunt op deze lijn ook nog talloze andere leuke advertenties beluisteren of zelf een originele advertentie inspreken. Probeer het direct en bel Zoek je een man of een vrouw? Hallo met Petra, ik ben 24 jaar en ik heb een zoontje van bijna 2. Hoe zie ik eruit? Ik ben 1,89 lang, blauwe ogen, zwart half lang haar en een stevig postuur. Spreekt dit je aan, reageer dan! Boxnummer 310807 Bel: 090650.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m)

393770 Bel: 0906van buitenlandse 50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) afkomst met swingende heupen waarmee ik een Hoi, ik ben een leuke meid van 18 jaar. Ik zoek vriendschap op kan boueen leuke jongen! Spreek wen. En wie weet wat er je iets in, dan reageer ik uit voortkomt. Heb je zin in een avondje salsa zeker! Boxnummer dansen, laat dan wat 370601 Bel: 0906weten. Boxnummer 50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) 365875 Bel: 0906Ik ben een hele leuke, 50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) blonde vrouw. Wie zou er eens met mij af willen Ik ben Karin, 38 jaar en niet rokend. Ik heb twee spreken? Boxnummer meiden en een hondje. 206934 Bel: 0906Ik zoek een leuke, gezel50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) lige man tot 45 jaar. Ben Ik ben Lola en wil graag jij degene die ik zoek? via deze weg iemand Boxnummer 297342 Bel: Hallo ik ben Pinny, 21 leren kennen. Wil je 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 jaar en ik ben op zoek meer van me weten, laat naar een leuke vent tus- dan een berichtje achter. p/m) sen de 20 en 30 jaar. Boxnummer 234769 Bel: Hallo. Ik ben Jenny en Lijkt het je wat, laat dan 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 op zoek naar een leuke even wat van je horen. man om een relatie mee p/m) Boxnummer 360923 Bel: op te bouwen. Ben jij Ik ben een 39 jarige 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 degene die ik zoek, laat alleenstaande vrouw uit dan een berichtje achp/m) de omgeving Hoofddorp. ter.Boxnummer 202636 Hallo, met Angel. Ben jij diegene die mijn bloementuintje in mijn hart kan verzorgen? Wie weet. Ik heb de gieter wel. Alleen het water is even een noodzaak. Dus ik zou zeggen kom eens langs en bekijk eens wat er bloeit in mijn hart! Boxnummer 380243 Bel: 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) Ik zoek een leuke vrouw   om gewoon wat mee te kletsen. Bel: 0906  50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) Boxnummer 341287  Ik ben Leo. Spontaan, en ben goed verzorgt. Ik  uur hou van de leuke dingen geopend van 9.00 - 16.30 k van het leven. Ik zoek Cuij iets meer gezelligheid en romantiek. Liefst www.vrijemarkt.nl facebook.com/vrijemarkt omgeving Nijmegen-Den Bosch. Boxnummer 894601 Bel: 0906Ik heb geen kinderen en Bel: 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) werk in de thuiszorg. Ik 0,80 p/m) zoek een leuke man tot Hallo, ik heb bruin haar Gevraagd: alle personen- 45 jaar om een leuke en bruine ogen en een en bedrijfsautoâ&#x20AC;&#x2122;s, schade of vriendschap mee op te normaal postuur. Via bouwen, en wie weet als deze weg zoek ik een defect geen bezwaar. het klikt meer. Spreek leuke man. Laat jij wat En sloopautoâ&#x20AC;&#x2122;s 06-53698120 jij wat in? Boxnummer van je horen dat kunnen 215982 Bel: 0906we kijken wat het gaat RDW-vrijwaring. 50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) worden tussen ons. Boxnummer 247443 Ik ben Marian, 40 jaar Bel: 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź Ik ben Frits en ik ben op en kom uit Zevenber0,80 p/m) zoek naar een spannen- gen. Ik zoek een man de date. Wie durft? Boxnummer 871534 Bel: 0906-50.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) Hallo, wie wil er niet langer alleen zijn? Ik eigenlijk niet! Heb je interesse, dan hoor ik graag van jou! Boxnummer 346184 Bel: 090650.50.541 (â&#x201A;Ź 0,80 p/m) Hallo, ik ben een donker meisje van 22 jaar. Openingstijden: ma t/m vr van 08.00-17.00 uur en vr ook van 19.00-22.00 uur Ik zoek een serieuze za van 09.00-15.30 uur en verder op afspraak relatie met een blanke jongen tot 32 jaar. Ben Lange Beijerd 14D, Cuijk jij die serieuze lieve jonTel. 0485-750870, Mob. 06-46286641 gen, neem dan contact met mij op. Boxnummer Achter Workx, naast 1-2be Fit

 

CUIJK

wheelerdealer

Volvo

Onderhoud, reparatie, APK, in- en verkoop


53

NIEUWS

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

Grote snuffelmarkt en scala van activiteiten in het hart van Beers

Publiekstrekker â&#x20AC;&#x2DC;Beers Bestâ&#x20AC;&#x2122; BEERS â&#x20AC;&#x201C; Het jaarlijkse zomerfestijn Beers Best is hard op weg naar de zilveren editie want op zondag 7 juli staat het grootschalige evenement voor de 24e keer op de kalender. Het zal ongetwijfeld weer vele hondenden naar het Maasdorp lokken. Vanzelfsprekend is er de traditionele snuffelmarkt, waar een grote variĂŤteit aan bruikbare spullen is te vinden. Daarnaast zijn er een kindermarkt, waar kinderen hun speelgoed verkopen, een hobbymarkt en een grote braderie met 70 stands. Voor de kindermarkt kunnen kinderen zich nog opgeven via kindermarkt@beersbest.nl. Clown Bartino zal op zijn eenwieler bezoekers verrassen en zijn goochelkunsten laten zien. De Tienmorgen verzorgt de kinderboerderij met een knuffelkoe met een kalfje mee. Ook is er de mogelijkheid om een ritje te maken op een pony. In de kleine kinderboerderij lopen een geitje, schaap, lammetjes, konijntjes en een kip. Patrick Smit geeft als professional trial rijden een spectaculaire Mountain-

Dinsdag 2 juli Gennep, 19.30-20.45 â&#x20AC;&#x2DC;Feel Free Zomer Yogaâ&#x20AC;&#x2122;. Heerlijke yogalessen bij BodyMotion, Maasweg 49-51. Voor aanmelding bel 0616674370. Zie ook www.body-motion.nl.

Woensdag 3 juli

Snuffelmarkt. Natuurijk komen er veel mensen af op de snuffelmarkt, maar er zijn ook veel liefhebbers voor het gevarieerde amusementsprogramma in Beers. bike Trial demonstratie. Ook kinderen kunnen zelf aan deze spectaculaire sport meedoen. Minstens zo spectaculair zijn de demonstraties van het parasailing team Nistelrode. Zij voeren verschillende vluchten uit. En duikteam Atlantis uit Cuijk biedt ook dit jaar bezoekers de kans om in een bassin te duiken met

perslucht. In de feesttent en op het gezellige terras kunt bezoekers onderuit zakken voor een hapje en een drankje. Ook de ijscoman is present. Vanaf 12.45 uur draait het Rad van Avontuur. Eveneens bij de tent speelt muziekband Struuf, terwijl ook de optredens van Emma Loeffen en Lynn Wientjes,

bekend van the Voice Kids, een aanrader zijn. Beers Best, dat plaats vindt in het hart van Beers, wordt om 11.00 uur geopend met een optreden van Harmonie Irene. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro (inclusief kopje koffie of thee). Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Zie verder www.beersbest.nl.

Volop vertier bij Pleinfeesten Rockâ&#x20AC;&#x2122;n Roll op Summmertime GENNEP - Gennep is komend weekend in de ban van de Pleinfeesten. Voor de vijfde keer in successie is het Europaplein de smeltkroes voor liefhebbers van allerlei muziekstijlen. De organisatie heeft grote namen als DJ Paul Elstak, Twenty4Seven en niet te vergeten Gerard Joling gecontracteerd voor de Gennepse Pleinfeesten. De lustrumeditie begint op vrijdag 5 juli met Love the 90â&#x20AC;&#x2122;s. DJ Paul Elstak (bekend van Rainbow in the Sky, the Promised Land) Twenty4Seven (Slave to the music), 2Brothers on the 4th Floor, Tonny Terrific vormen de line up voor een avond waarop de jaren â&#x20AC;&#x2DC;90 herleven. Het programma begint om 20.00 Zaterdag Op zaterdagmiddag worden de 60+-ers uit de gemeente Gennep vanaf 13.00 uur in de watten gelegd. De via de KBOâ&#x20AC;&#x2122;s aangemelde bezoekers zal het aan niets ont-

Streek Agenda

breken. Op zaterdagavond schalt vanaf 20.00 uur het Nederlandse lied uit de speakers op het plein. Stef Ekkel, Gebroeders Ko, Gerard Joling en Nederlands beste cafĂŠ-dj Bert zorgen voor de muziek op Dutchday.

GENNEP - De derde aflevering van Summmertime staat staat zaterdag in het teken van Rock â&#x20AC;&#x2DC;n Roll. Voor die gelegengheid speelt de Brabantse band de Eightball Boppers op het podium in hartje Gennep.

Funday De muziek van zaterdagavond is verstomd als op zondagochtend pastoor Bouman om 10.30 uur de openluchtmis houdt op het â&#x20AC;&#x2DC;pleinâ&#x20AC;&#x2122;. Het Europaplein is op zondagmiddag vanaf 13.30 uur gereserveerd voor het gezin. Voor de jeugd is er een springkussen, knutselen, schminken en een workshop houtbewerken. Feestband Uniek vult de middag muzikaal in. Verder zijn er optredens van het Loco Duo, Lotte Tissen en Peggy Mays. Kaarten voor vrijdag en zaterdag kosten 15 euro in de voorverkoop (tot donderdag 4 juli). Combikaarten: 25 euro, dagprijzen 20 euro. Info: www.pleinfeestengennep.nl.

Ook verzorgt dansschool Verhoeven een demonstra-

Topartiesten. Gerard Joling is zaterdagavond present op de Nederlandse avond van de Pleinfeesten in Gennep.

tie van rock â&#x20AC;&#x2DC;n roll. Voor de muziek draagt de Eightball Boppers zorg. De Sint Tunnisse formatie laat de Markt ouderwets swingen. Summmertime begint zaterdag om 14.00 uur. Meer informatie op www. summmertimegennep.nl.    

Boxmeer startpunt Radwantertag

Beugen, 14.00-16.00 Natuurwandeling rond de natte natuurparel De Vilt o.l.v. gidsen van IVN De Maasvallei. Deelname is gratis. Verzamelen bij de kruising Heiveldweg / Moerbaan. Zie www.ivn.nl/cuijk. Afferden, 14.00-16.00 Kinderactiviteit (8-12 jaar) â&#x20AC;&#x2DC;Braakballen pluizenâ&#x20AC;&#x2122; in de Maasduinen. Onder leiding van gidsen wordt gekeken naar braakballen van uilen en andere vogelhapjes. Deelname is gratis. Aanmelden gewenst via www.limburgslandschap.nl/agenda. Overloon, 14.30 â&#x20AC;&#x2DC;Liever een beetje gekâ&#x20AC;&#x2122;. Kindermatinee met een voorstelling naar het verhaal van Annie M.G. Schmidt. In het openluchttheater, Museumpark 1. Toegang: 5,50 euro.

Donderdag 4 juli Mill, 10.00-14.00 KNNV-gids Louis Geraets verzorgt een landschapsexcursie in het gebied rond Tongelaar en de Lage Raam. Vertrek vanaf de parkeerplaats Tongelaar aan de Hoogedijk / Vaardijk. Voor informatie: (0485) 32 02 63.

Vrijdag 5 juli Milsbeek, 13.00-17.00 Opening van het nieuwe museum â&#x20AC;&#x2DC;De Oude Pottenbakkerijâ&#x20AC;&#x2122;. In Potterie de Jacobsladder, Rijksweg 22. Grave, 21.00-01.00 Editie 4 van de Graafse muziekavond met een keur aan Graafse artiesten en dansgroepen. In de feesttent op het Bekafterrein aan de Havenstraat. Gratis toegang. Informatie: 06-55567100.

Zaterdag 6 juli Beers, 11.00-16.00 Accordeonbeurs met koop,verkoop en ruil van accordeons en andere muziekinstrumenten. Tevens bladmuziek en accordeoncuriosa. In cafĂŠ-zaal De Spijker, Grotestraat 28. Informatie: 06-49905504. Milsbeek, 13.00-17.00 Openstelling van het nieuwe museum â&#x20AC;&#x2DC;De Oude Pottenbakkerijâ&#x20AC;&#x2122;. In Potterie de Jacobsladder, Rijksweg 22. Grave, 20.30 Eerste Graafse Veurpruuf avond met medewerking van coverband Slamm. Met terrassen van Graafse horeca aan het Maasplein en de Loswal. Gratis Entree.

Zondag 7 juli Langenboom, 10.0017.00 Jaarlijkse rommelmarkt van schaakclub DEVOâ&#x20AC;&#x2122;86. Op het voetbalveld achter CafĂŠ-zaal Dâ&#x20AC;&#x2122;n Bens, Dominicanenstraat 34. Informatie: (0486) 42 41 26. St Anthonis, 11.00-17.00 Sint Tunnisse kermis-landleven met theetuin. Bij de Boergondische Tuijn, Noordkant 17. Zie www.deboergondischetuijn.nl. Escharen, 13.30-16.30 Verzamel- en ruilbeurs. In â&#x20AC;&#x2DC;t Dorpshuus, Mr. Bongaardsweg 2. Informatie: 06-13435541. Wilbertoord, 19.00 Wekelijkse dansavond. In cafĂŠ-zaal Amanshof, Wethouder Lindersstraat 68.

Dinsdag 9 juli Grave, 13.30 Stadswandeling o.l.v. een VVV-gids. Verzamelen bij de VVV-post, Rogstraat 13. Voor meer informatie: (0486) 47 53 00. Cuijk, 14.00-16.30 Inloopmiddag van UWV en de ISD voor werkzoekenden uit de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. In het Dienstencentrum aan de Zwaanstraat 7. Vrij toegankelijk. Gennep, 19.30-20.45 â&#x20AC;&#x2DC;Feel Free Zomer Yogaâ&#x20AC;&#x2122;. Heerlijke yogalessen bij BodyMotion, Maasweg 49-51. Voor aanmelding bel 0616674370. Zie ook www.body-motion.nl.

Radwantertag. De Niederrheinisscher Radwantertag is een fietstocht langs 67 plaatsen aan beide kanten van de grens. BOXMEER - Op zondag 7 juli kan vanaf 10.00 uur â&#x20AC;&#x2122;s ochtends worden deelgenomen aan de Niederrheinisscher Radwandertag. Voor het eerst in 21 jaar is Boxmeer ĂŠĂŠn van de startpunten. De Radwantertag is een fietstocht langs 67 plaatsen in het landschap tussen Rijn en Maas in Nederland en Duitsland. Deelname is gratis en ĂŠĂŠn van de startpunten is het Raadhuisplein in Boxmeer. De Radwandertag wordt al voor de 22e keer gehouden en is uitgegroeid tot het

grootste Duits-Nederlandse fietsevenement. Er zijn vijf startplaatsen, waarbij voor het eerst het parcours ook door het Land van Cuijk voert. Deelnemers kunnen zelf kiezen hoe ver ze fietsen. De routes nemen de fietser mee naar de mooiste plekjes in de regio, langs tal van bezienswaardigheden. Bij de lokale VVV-winkels in Boxmeer en Noord-Limburg en www.vvvmiddenlimburg.nl is uitgebreide informatie te vinden. Op www.krefeld.de/radwandertag staan de gps-coĂśrdinaten van de routes.

Bij woonboulevard


Dinsdag 2 juli 2013

I N F O R M AT I E P A G I N A Gemeentehuis bezoekadres: Raadhuisplein 6, Mook. Postadres: postbus 200, 6585 ZK Mook. Tel. KCC: 024 - 696 91 11. Fax: 024 - 696 19 39. E-mail: gemeente@mookenmiddelaar.nl. Wij werken uitsluitend op afspraak. Hiervoor kunt u bellen met ons KCC van maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 en op vrijdag van 08.30 tot 12.30. Zie voor meer informatie onze website www.mookenmiddelaar.nl

Ontvangst vierdaagse lopers op het gemeentehuis te Mook

De vierdaagse in Mook Route donderdag 18 juli De wandelaars komen omstreeks 06.00 uur vanuit Heumen onze gemeente binnen en lopen via de Spijkerweg, Rijksweg, Maasdijk, terrein Maasstaete, De Hove naar het Raadhuisplein. De 30 km. lopers verlaten hier via de Groesbeekseweg onze gemeente. De 40 en 50 km. lopers vervolgen hun weg via de Kerkstraat, Kanaalweg, Cuijksesteeg, Meulenbroekstraat, Lambertusweg - Elzenstraat, Witteweg, Muldershofweg, Zevenbergseweg, Schildersweg richting Milsbeek. Gedurende de doortocht over de Rijksweg N271 is de westelijke rijbaan, tussen de Spijkerweg en Maasdijk, afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door de politie over de andere rijbaan geleid, zodat doorgaand verkeer mogelijk blijft. De Groesbeekseweg is vanaf 09.30 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. Groesbeek is dan uitsluitend bereikbaar via Nijmegen of Milsbeek. Lokaal verkeer met bestemming de Bisselt kan via de Papenbergseweg en d’Avillaweg het gebied bereiken. De slagbomen aan het begin van deze wegen zullen hiervoor tijdelijk worden verwijderd.

Het gemeentebestuur van de gemeente Mook en Middelaar en de Stichting Mook Promotion nodigen alle vierdaagse lopers uit de gemeente Mook en Middelaar van harte uit voor een ontvangst op vrijdag 12 juli 2013 in het gemeentehuis. Alle lopers zijn van harte welkom om 19.00 uur. Burgemeester Gradisen ontvangt de lopers in de centrale hal. Naast een hapje en een drankje ontvangen alle lopers, na overlegging van het startbewijs een attentie. Graag tot dan!

Bedrijfsleven: onze koploper

Route vrijdag 19 juli Tussen 08.00 uur en 15.00 uur lopen de wandelaars vanuit Cuijk via de pontonbrug over de Maas en de Cuijksesteeg, Kanaalweg, Kerkstraat - Raadhuisplein, Rijksweg richting Nijmegen. Vrijdag is de Rijksweg N271 vanaf het gemeentehuis in Mook tot aan Nijmegen afgesloten voor het verkeer. Molenhoek is bereikbaar via Groesbeek. Houdt u er rekening mee dat deze straten dan niet met de auto bereikbaar zijn. Om de doorgang voor de wandelaars te garanderen is parkeren op de route niet toegestaan. Wij verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden en uw auto tijdig elders te parkeren. De gemeente maakt zo nodig gebruik van de wegsleepregeling. Festiviteiten Raadhuisplein te Mook Mook Promotion zorgt evenals voorgaande jaren voor een feestelijke inrichting van het Raadhuisplein. Het programma ziet er als volgt uit: woensdagavond 17 juli begint de talentenjacht Mooks got talent. Na afloop van de talentenjacht treedt Ruizzz op, een geweldige Nederlandstalige coverband. Donderdag 18 juli is het terras op het Raadhuisplein vanaf 06.00 uur geopend en verzorgt Soundwave de muzikale begeleiding van de doortocht van de wandelaars. Tevens zal er een militair orkest een optreden verzorgen. Het avondprogramma begint met een optreden van onze lokale gitaarcoryfee Jan Janssen gevolgd door een band. Voor meer informatie over het programma kunt u de site raadplegen van Mook promotion. (www.mookpromotion.nl). Tenslotte ziet de vrijdag er ook veelbelovend uit met op het Raadhuisplein een terras, allerlei kraampjes en muziek door discotheek Soundwave afgewisseld met optredens van de Heituters. De burgemeester ontvangt collega bestuurders en genodigden uit de regio in een speciale VIPtent op het Raadhuisplein om samen de wandelaars aan te moedigen. Het parkeerterrein hoek Groesbeekseweg/Koningin Julianastraat wordt gereserveerd voor deze speciale gasten. Wij verzoeken iedereen auto’s hier niet te parkeren op vrijdag 19 juli 2013. Let op:Ten behoeve van de Vierdaagse festiviteiten is het Raadhuisplein woensdag 17 juli 2013 vanaf 12.00 uur tot vrijdag 19 juli circa 18.00 uur afgesloten voor verkeer. Al vanaf woensdagochtend mag op beide locaties niet meer geparkeerd worden. Feestterrein Astrantia te Middelaar Sportvereniging Astrantia plaatst een tent van donderdag 18 juli tot en met vrijdag 19 juli 2013 aan de Cuijksesteeg t.b.v. diverse festiviteiten tijdens de doortocht van de wandelaars. Ook in de Elzenstraat is op donderdag een tent aanwezig.

Kort geleden is onze gemeente door de Kamer van Koophandel Centraal-Gelderland uitgeroepen tot “Koploper 2013”. Dit vanwege de beste dienstverlening aan het bedrijfsleven. Een mooie opsteker. Voor de gemeente is ons bedrijfsleven echter vooral zelf “koploper”. Ik wil daar graag verslag van doen. Binnen onze gemeente wordt 21% van de werkgelegenheid geboden vanuit de sector toerisme en recreatie. Dit is in vergelijking met andere gemeenten hoog. Niet zo verwonderlijk, want onze gemeente is prachtig. Al jaren is “De Riethorst Bungalowverhuur-Vakantiewoningen” in Plasmolen een vertrouwd adres. Het recreatiebedrijf is eigendom van Rinie en Thea Theunissen. Het echtpaar woont in het ouderlijk huis van Thea (Simons) aan de Riethorsterweg, waar ook het kantoor is te vinden. Rinie Theunissen komt van oorsprong uit de bouw en heeft de bungalows grotendeels zelf gebouwd. Zijn vrouw werkt in deeltijd in de zorg en combineert dit met de werkzaamheden voor het recreatiebedrijf. De vader van Thea Theunissen-Simons was indertijd agrariër. De percelen in het gebied boden vanaf de jaren ‘80 in de vorige eeuw mogelijkheden voor recreatie. Rinie en Thea Theunissen kochten de grond en het ouderlijk huis en begonnen met een forse verbouwing. Inmiddels heeft het complex tien 6-persoons bungalows op 6500m² grond. Daarvan zijn vier bungalows vrijstaand en zes geschakeld. Daarnaast is er in 2006 aangrenzend nog een bungalow gekocht. Het overgrote deel van het onderhoud van het bungalowpark doet het echtpaar zelf. Op onderdelen is er hulp. De doelgroep aan huurders is divers, maar het hele jaar door zijn senioren het sterkst vertegenwoordigd. Ze komen vooral voor het groen en de rust en om te fietsen of wandelen in de prachtige omgeving. Ongeveer 10 tot 15% van de bezoekers komt vanuit het buitenland. Vanuit Europa, maar ook uit andere werelddelen, zoals uit Australië en Canada. Het komt ook voor dat mensen die emigreren tijdelijk in De Riethorst wonen of mensen waar in de woning brand is geweest, bij relatieproblemen of waarvan de woning is verkocht. De laatste categorie is nu minder. Was eerst de bezetting door het hele jaar ongeveer 80-90%, dat is nu gedaald richting 70%. De mensen boeken tegenwoordig vooral via internet. Daarvoor is de eigen website ontwikkeld: www.deriethorst.com Het echtpaar staat niet stil en heeft nieuwe plannen. Het gaat om de bouw van een mooie nieuwe woning en kantoor op een prachtige locatie. De huidige woning wordt dan toegevoegd aan het bedrijf als zogenaamd “familiehuis”. Ondernemen is en blijft ook vernieuwen. Burgemeester Willem Gradisen.

Festiviteiten Parkeerterrein Muldershofweg te Plasmolen Op donderdag 18 juli 2013 doen de wandelaars Plasmolen aan. Op het parkeerterrein op de Muldershofweg is door Grand café ‘De Malle Jan’ vanaf 6.30 uur een terras met muziek ingericht. Het parkeerterrein ligt aan de route en is als gevolg daarvan gedurende de doortocht afgesloten voor het verkeer. Vuurwerk Woensdagavond 17 juli vindt een vuurwerkevenement plaats in een weiland aan de Cuijksesteeg te Middelaar, ter hoogte van de veerstoep. Het vuurwerk wordt omstreeks 23.00 uur ontstoken. Proefsluiting pontonbrug Op donderdagavond 18 juli vindt de inmiddels traditionele proefsluiting van de pontonbrug over de Maas plaats. Militairen leggen rond 18.00 uur de brug ter hoogte van de veerstoep in Middelaar. De openingsceremonie van de pontonbrug wordt uitgevoerd door de burgemeesters van Cuijk en Mook en Middelaar. Daarna kunnen belangstellenden via de pontonbrug de overzijde van de Maas bezoeken. Omstreeks 20.30 uur wordt de brug weer verwijderd. Vrijdagochtend rond 07.00 uur wordt de brug opnieuw gelegd, zodat de duizenden Vierdaagsewandelaars vanuit Cuijk de Maas kunnen oversteken. Indien u een kijkje wilt nemen bij het vuurwerk op woensdag of bij de proefsluiting van de pontonbrug op donderdag moet u rekening houden met een omleidingsroute voor autoverkeer vanaf Mook. Op de Cuijksesteeg ter hoogte van de brug/keersluis is een inrijverbod ingesteld. Het verkeer dat de evenementen wil bezoeken wordt omgeleid via de Meulenbroekstraat, Lambertusweg en Elzenstraat naar de Veerstraat. Deze maatregel is van kracht op woensdag 17 juli vanaf 21.00 uur tot 24.00 uur en op donderdag 18 juli van 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur en vrijdag 19 juli vanaf 06.00 uur. Aan het eind van de Veerstraat is een GRATIS parkeerterrein ingericht. Mede namens de hulpdiensten verzoeken wij u vriendelijk uw auto hier te parkeren. Zowel op de Cuijksesteeg als de Veerstraat is een algeheel parkeerverbod van kracht zodat de doorgang van hulpdiensten open blijft. Gewijzigde vaartijden veerpont De veerpont tussen Cuijk en Middelaar is op donderdagochtend en vrijdag alleen bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Op woensdag en donderdagavond vaart de veerpont tot 21.00 uur, zodat belangstellenden de gelegenheid hebben de festiviteiten aan weerszijden van de Maas te kunnen bezoeken. Gewijzigde busroute tijdens de Vierdaagse Tijdens de Vierdaagse rijden de bussen van lijn 83, Venlo - Nijmegen v.v. volgens een gewijzigde dienstregeling. Voor informatie over het openbaar vervoer kunt u het Reisinformatienummer bellen, tel: 0900 - 92 92. Voor actuele reisinformatie kunt u eveneens internetpagina www.9292ov.nl raadplegen.

Openingstijden gemeentehuis Op twitter ben ik te vinden onder @willemgradisen

Het gemeentehuis is tijdens de vierdaagse op donderdag 18 juli geopend volgens de normale openingstijden. Op vrijdag 19 juli is het gemeentehuis gesloten


56

ADVERTENTIE

Editie 27 dinsdag 2 juli 2013

 

   

 

 

 

  

7LMGHQVGHDFWLHGDJHQRQWYDQJWXJUDWLVNRư HPHWJHEDNWHYHQVLVHUHHQVSULQJNXVVHQDDQZH]LJ

 .URHVYH]HO PPKRRJ MDDU89JDUDQWLH

 QHWWRQHWWR

SP

2OLYH

'#%& #&# $% !!$  .URHVYH]HO PPKRRJ MDDU89JDUDQWLH

([FHOOHQW  9HOHUHOD[IDXWHXLOVXLW YRRUUDDGOHYHUEDDUHQ ELQQHQXXUJUDWLVWKXLV EH]RUJGRRNGHIDXWHXLOV PHWRSVWDKXOS

QHWWRQHWWR

SP

 $

"&$$&%   

  0HHUGDQUHOD[IDXWHXLOV

.257,1* 23'(7:(('()$87(8,/

 

8LWJHEUHLGHFROOHFWLHVWRHOHQRSPDDW 

ZZZKRIPDQVWDSLMWHQQO %HHUVHZHJD QDYLJDWLHV\VWHHPNLHVKHLOLJHQEHUJ _/&&XLMN__*5$7,63$5.(5(1_(ONHZHUNGDJJHRSHQGYDQXXU_YULMGDJNRRSDYRQGWRWXXU_]DWHUGDJYDQXXU


AUTO Voorkom problemen op de Europese snelwegen

Geef je auto een vakantiecheck Jaarlijks krijgen veel mensen tijdens hun vakantie te maken met autopech. Veel problemen zijn te verhelpen als je de auto tijdig een vakantiecheck geeft. Bandenspanning, verlichting, gewicht, oliepeil en koelvloeistof zijn bekende zaken waar tijdens zoâ&#x20AC;&#x2122;n check naar gekeken wordt. Maar er is meer. Enkele zomertips op een rijtje. t$POUSPMFFSCBOEFOPQQSPmFM CFTDIBEJHJOHFOTQBOOJOH t-FUPQEFUFNQFSBUVVSNFUFS-PPQUEFNPUPSXBSN 4DIBLFM dan terug en draai meer toeren. Zet de airco uit en zet verwarming en blower vol aan, dan kan de motor zâ&#x20AC;&#x2122;n overtollige warmte kwijt. t7FSHFFUIFUOJFVXFSJKEFOJOEFCFSHFOFOMBBUEFNPUPS lekker toeren maken. Omlaag rijdt de vakantieganger in dezelfde versnelling als omhoog. Dus is de weggebruiker op een bergweg in de tweede versnelling omhoog gekomen, dan ook in de tweede versnelling weer naar beneden. De auto remt zo op de motor en dat spaart de remmen.

t/FFNFFOSFTFSWFTMFVUFMNFFPQWBLBOUJF t$POUSPMFFSEFWMPFJTUPGGFOWBOEFBVUPPMJF LPFMWMPFJTUPG BMleen checken als de motor koud is) en ruitensproeiervloeistof. t-PPQHFSFHFMEEFWFSMJDIUJOHOBWBOEFBVUPFODBSBWBO t#FSFJEEFSFJTWPPSEFOLPNXFHFOWJHOFUUFO SPVUFFOXFgenkaarten.

De Groote Heeze 56 6598 AV Heijen Tel. (0485) 51 70 93 Fax: (0485) 51 48 79 www.ves-autoschade.nl


Kom het vieren met onze dieren! In 2013 is Burgers’ Zoo 100 jaar jong en ter ere van dit jubileum hebben we het predicaat Koninklijk ontvangen! Kom dit vieren met onze dieren in de Bush en Desert: het grootste overdekte regenwoud en de grootste overdekte woestijn ter wereld. Duik daarna in 8 miljoen liter tropische koraalzee van de Ocean, ga op Safari in de Afrikaanse savanne en sta oog in oog met tijgers in de Rimba. Begin je wereldreis met één euro korting per ticket op burgerszoo.nl

BUSH

DESERT

OCEAN

SAFARI

RIMBA

Nieuwsblad de Maas Driehoek ed md week 27 2013  
Nieuwsblad de Maas Driehoek ed md week 27 2013  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Advertisement