Nieuwsblad De Maas Driehoek ed md week 02 2014

Page 6

Tot het laatst heb jij voor ons gezorgd. Wij vonden het bijzonder om voor jou te mogen zorgen

Het heeft ons goed gedaan, zoveel warme belangstelling en medeleven te mogen ontvangen na het overlijden van ons Mam, Oma en Super Oma.

Gerrie TamngĂŠ - van den Heuvel -Gerarda Theodoraechtgenote van

Bernard TamngÊ †� Grave, 24 augustus 1940

†Volkel, 4 januari 2014

Drieka Willems - van Zeeland

Kinderen Kleinkinderen Achterkleinkinderen

Onze bijzondere dank aan het personeel van De Lookant

De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op donderdag 9 januari om 10.30 uur in de parochiekerk van de H. Antonius Abt te Volkel. Aansluitend begeleiden wij haar naar haar laatste rustplaats op het parochiekerkhof aldaar. De avondwake is op woensdag om 19.00 uur in bovengenoemde kerk.

kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Ons mam is thuis, waar gelegenheid is om persoonlijk afscheid van haar te nemen op woensdag na de avondwake.

Wanroy, januari 2014

Na Rendierstraat 20, 5408 XK Volkel

Echtscheiding?

Burenruzie?

Kom op maandagavond naar het gratis spreekuur van GH Advocaten

Arbeidsconict?

GH Advocaten Boxmeer Spoorstraat 6 GH Advocaten Gennep Spoorstraat 122 GH Advocaten Groesbeek Mooksebaan 10

Bel voor een afspraak: 0485 - 56 16 46 Kijk voor meer informatie op onze website:

Advocaten zonder drempel

GRAVE - Het valt niet mee om een Goede Moeder te zijn. Als Home Manager moeten we multitasken, Hulp-Moederen, kampen we met schulden sloofjesgevoelens en hebben we nogal eens de neiging onszelf te vergelijken met Andere Moeders‌ Tijdens de soms hilarische lezing zal de schrijfster van het boek, Irene Wing Easton, op donderdag 16 januari in Grave de bezoekers niet alleen laten lachen, maar ook aan het denken zetten over de stress die moeders zichzelf en elkaar aandoen. Daarnaast worden tal van taboes binnen het moederschap openge-

broken. Een lezing voor moeders en vaders van kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar, maar ook oma’s, opa’s en verzorgers zullen het verhaal weten te waarderen. Signeersessie Irene Wing Easton is de auteur van MOE is MOE maar voldaan. Tijdens de lezing is het mogelijk om dit boek te kopen en te laten signeren of voorzien van een persoonlijke boodschap. De lezing van Irene Wing Easton is op 16 januari om 20.00 uur in de vestiging van BiblioPlus, Trompetterstraat 2 in Grave. Toegang: 4,50 euro / 3,50 euro (leden van BiblioPlus).

Doordenken. Tijdens de soms hilarische lezing bij de vestiging van BiblioPlus in Grave zal Irene Wing Easton de bezoekers niet alleen laten lachen, maar ook aan het denken zetten.

0ATRICIA &RANKEN 3CHEIDINGSBEMIDDELING

5W SCHEIDING COMPLEET GEREGELD BIJ mmN BUREAU

"EpINDIGING HUWELIJK GEREGISTREERD PARTNERSCHAP OF SAMENLEVINGCONTRACT Modules met vaste prijzen en kosteloos adviesgesprek.

• Financieel: alimentatie, hypotheek, pensioen • Kinderen: begeleiding door kindercoach • Juridisch: convenant/ouderschapsplan Kleine Broekstraat 15 • Boxmeer • 0485 - 325615 • 06 - 33808909

WWW WIJSCHEIDEN NL

Jongerendisco DorpscafÊ in HEIJEN - Stichting Jeugdraad Heijen houdt zaterdag 11 januari in gemeenschapshuis D’n Toomp een disco voor jonge mensen met een verstandelijke beperking en hun familie. DJ Arjan uit Groesbeek zorgt tijdens de speciale disco voor de leuke muziek. De entree voor deze avond bedraagt 2,00 euro per persoon. De jeugddisco in D’n Toomp aan de Lijsterbesstraat10 in Heijen duurt zaterdag van 19.30 tot 22.00 uur.

BEERS/LINDEN - KBO Beers-Linden houdt op woensdag 15 januari een voorlichtingsbijeenkomst ‘Veilig thuis’. De bijeenkomst start om 14.00 uur en vindt plaats in ’t Trefpunt te Beers. Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen, ook als ze kwetsbaarder worden. Het overheidsbeleid is er op gericht senioren zo lang mogelijk thuis te laten wonen. “De meeste ouderen willen natuurlijk ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Het is daarom van belang te weten wat u als oudere zĂŠlf kunt doen om uw eigen veiligheid in en om het huis te bevorderenâ€?, aldus KBO Beers-Linden. De bijeenkomst ‘Veilig Thuis’ gaat over de volgende onderwerpen: inbraakpreventie, woningoverval, babbeltruc en ontspoorde zorg/financiĂŤle uitbuiting.

Zes grondleggers stichten Historisch Archief Aijen

www.ghadvocaten.nl

Lezing in Bibliotheek Grave: ‘MOE is MOE maar voldaan’

Bijeenkomst bij KBO Beers-Linden

AIJEN - De groep van zes enthousiaste mensen, die sinds oktober hard heeft gewerkt om een historisch Archief in Aijen van de grond te krijgen, heeft de oprichting op 12 december met een stichtingsacte bezegeld. In het samenwerkingsverband, dat bij notaris Rieff te Bergen officieel werd vastgelegd, is gekozen voor een stichting, omdat dit volgens de oprichters rechtspositioneel vele voordelen biedt. Gerrie Urselmann, Theo Wolters, Leo Zeegers, Uly Janssen, Theo Simons en Jack Heldens vormen de Stichting Historisch Archief Aijen. De stichting is een nieuwe stap voor de kersverse organisatie, die op 1 december al een samenwerking aanging met Daphne Vermeulen van ‘Daphne-Design. Deze heeft een voor iedereen toegankelijke website ontwikkeld (www.archie-

faijen.nl) en direct online gezet. De site staat vol met foto’s uit en verhalen over Aijen uit het verleden. Over boerderijen, families, verenigingen maar natuurlijk ook de molen, de loswal en de kapel en nog veel meer. De grondleggers hopen de site steeds verder aan te vullen met nieuwe onderwerpen. Daarvoor is de groep doorlopend op zoek naar ‘nieuwe’ foto’s over het Aijen van toen. Deze foto’s en documenten worden dan gedigitaliseerd en opgeslagen. De foto’s worden hiervoor maar even geleend. Ook is er een mogelijkheid om oude foto’s, documenten of films over Aijen in bewaring te geven, zodat deze niet verloren gaan. Het contactadres van Historisch Archief Aijen, p/a Aijenseweg 11 5854 PS Aijen. Telefoon: (0485) 34 20 07 of (0485) 34 14 69. Of per mail archiefaijen@hotmail.com.

Molenhoek MOLENHOEK - De Dorpsraad Molenhoek houdt vrijdag 10 januari een DorpscafĂŠ in gemeenschapshuis De Wieken. Er is onder andere een presentatie over de impact van het beweging in sociale context. Die wordt verzorgd door Marian Schijf, coĂśrdinator van Beweegcollectief Mook en Middelaar. Het DorpscafĂŠ is in De Wieken, Esdoornlaan 5 in Molenhoek. Het begint om 17.00 uur.

Grondleggers. Gerrie Urselmann, Theo Wolters, Leo Zeegers, Uly Janssen, Theo Simons en Jack Heldens zijn de grondleggers van de Stichting Historisch Archief Aijen.