SPORT

Overloonse ploeg is na matige start opgerukt naar brede middenmoot

JVC stelt teleur in Amsterdam

SSS’18 vindt weg naar boven

AMSTERDAM - Topklasser JVC Cuijk is in Amsterdam tegen laagvlieger FC Chabab niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. De Cuijkenaren verzuimden voor rust afstand te nemen. Voor slechts 50 toeschouwers(!) had JVC dezelfde droomstart kunnen hebben als een week eerder tegen Sneek. In de eerste minuut redde de Chababdoelman op een kopbal van Mehmet Dingil. Een minuut lag de bal op de stip. Een ongelukkige handsbal van

een verdediger werd door scheidsrechter Weijers als penalty beoordeeld. Randy Hofmeijer zag zijn inzet echter langs de verkeerde kant van de paal belanden. JVC Cuijk domineerde in de eerste helft en was nog dichtbij de openinsgtreffer via twee keer Sam Wassenberg en Jorrit Ritzen. Door de overvloedige regen was er na rust geen sprake meer van normaal voetbal. Op grond van de tweede helft was het gelijkspel terecht, maar in de eerste helft had het karwei al geklaard kunnen zijn.

Enorme zeperd voor Vitesse Opmars. SSS’18 (geelzwart) schoof ZSV uit Zeilberg eenvoudig met 4-1 aan de kant en zette de opmars in de tweede klasse voort. ( foto: Adrie de Bruin) OVERLOON - Tweedeklasser SSS’18 heeft de regen getrotseerd en de weg naar boven verder gevolgd. De Overloonse ploeg van trainer Math Aerts trakteerde promovendus ZSV uit Zeilberg op een 4-1 nederlaag. SSS’18 liet voor eigen publiek duidelijk merken niet met een punt tevreden te zijn. In de 28e minuut werd Stan van Raaij goed aangespeeld. Hij kapte enkele

spelers uit en kwam vrij voor de keeper, die hij met een schitterend stiftje het bos instuurde: 1-0. SSS’18 dicteerde de wedstrijd ondanks dat ZSV enkele kansen wist te creëren. Koud begonnen aan de tweede helft tilde Stan van Raay de stand naar 2-0. SSS’18 speelde een uitstekende wedstrijd en daar had ZSV geen antwoord op. Diep in de tweede helft werd het 3-0 door een doelpunt van de opgerukte Paul Janssen.

ZSV was verslagen maar de gasten scoorden toch nog tegen via Ron Verlijsdonk die SSS-keeper Thomas Massop in de tweede instantie passeerde. SSS’18 had het laatste woord. Een combinatie met wout Janssen werd door Luc Janssen afgeronf: 4-1. Door de verdiende overwinning is SSS’18 opgerukt naar de gedeelde vijfde plaats in 2H. Zondag gaan de Overloners op bezoek bij SVC2000 in Roermond.

Volharding weer met lege handen VIERLINGSBEEK - Het Vierlingsbeekse Volharding heeft een gevoelige nederlaag geleden tegen een erg efficiënt Venlosche Boys. De Venlonaren zegevierden in Vierlingsbeek met 1-4 en hadden daar niet eens zo veel kansen voor nodig. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Henk Evers op de gedeelde laatste plaats in 2H beland.

Op een door de regenval spekglad veld was de eerste kans voor de gasten. Volharding nam het initiatief daarna over en creeerde een aantal kansen voor Marco Daniëls, Mark Blenckers en Jasper van Elferen. Het was daarom wrang dat Venlonaar Jerry Schlütter de Boys uit een onverwachte counter op 0-1 bracht, in de 22e minuut. In de slotfase van het eerste bedrijf bleven

kansen op de gelijkmaker onbenut. Opnieuw sloeg Venlonaar Jerry Schlütter in de 41e minuut toe: 0-2. Op een door ere-voorzitter Jan Nabuurs persoonlijk opgelapt veld hoopte Volharding na rust op herstel. Met zijn derde treffer besliste Schlütter het duel in de 81e minuut waarna Etienne Verhofstad er 0-4 van maakte. In de blessuretijd bepaalde Harm Thielen de eindstand op 1-4.

DE MORTEL - De uitwedstrijd tegen hekkensluiter MVC is voor Vitesse’08 op een enorme zeperd uitgelopen. Niet alleen verloren de Gennepenaren de wedstrijd met 3-0, maar in de slotfase kregen René Reintjes en Marc van Ginkel ook nog eens de rode kaart. Op een loodzwaar en spekglad veld moest MVC het hebben van veel inzet en hard werken. Ook aan Gennepse kant ontbrak het niet aan inzet, maar zoals deze hele competitie is gebleken heeft Vitesse erg veel moeite met

scoren. De Gennepenaren bleven verzorgd voetballen, maar werden amper gevaarlijk. De score werd geopend toen MVC’er Bart Siebers in de 62e minuut raak kopte. Vitesse probeerde langszij te komen. MVC counterde via Ron Snijders en Bart Siebers werd het 3-0. De schade voor Vitesse liep verder op toen René Reintjes een Mortelse speler aantikte. De bal ging op de stip, Reintjes kreeg rood. Vitesse-keeper Van Ginkel kreeg voor commentaar een tweede gele en dus rode kaart. De penalty belandde op de lat, zodat de stand 3-0 bleef.

Ongeslagen Achates wint niet OTTERSUM - Derdeklassser Achates heeft zijn ongeslagen status behouden. De thuiswedstrijd tegen Avanti’31 uit Schijndel eindigde in een 2-2 en daarmee boekten de Ottersummers het vijfde gelijkspel in negen competitiewedstrijden. Op een regenachtige Niersvallei hielden Achates en Avanti elkaar in evenwicht. Scheidsrechter Lange pastte de voordeelregel goed toe en hield de veiligheid van de spelers goed in het oog. Die wijze van leiden

kwam het kijkgenot ten goede. Het publiek moest ruim een uur wachten op de openingstreffer waarmee Marvin Brons Achates op 1-0 bracht. Schijndelnaar Stef Smits scoorde vlot (70e minuut) de gelijkmaker. Tien minuten later namen de gasten de leiding via Geert van Heeswijk. De eerste competitienederlaag dreigde maar de Ottersummers kwamen in de 86e minuut op 2-2 toen verdediger Koen Theunissen de bal binnenwerkte. Zondag wacht Achates de krachtproef in en tegen Erp.

Olympia mist De Willy’s verrast SIOL, Sint Hubert en Holthees gestaakt geluk bij SES BOXMEER - De hevige re- Voetveeg ijen, dat met 4-0 verloor in Gelijke spelen waren er LANGENBOOM – Vierdeklasser Olympia’18 heeft zich hersteld van de dreun die Hapse Boys de Boxmerenaren vorige week uitdeelden. In Langenboom werd op een kletsnat en spekglad veld met 0-0 gelijk gespeeld tegen SES. Op basis van een sterke tweede helft had Olympia’18 een zege verdiend, maar de ploeg van coach Wim Smits ontbeerde geluk of stuitte op een uitblinkende doelman van SES Rensco van Katwijk. SES kreeg wat mogelijkheden om scoren.Boxmerenaar David Ririhena had de meeste pech toen hij op de lat schoot. SES had veel overtredingen nodig om op de been te blijven. Robin Aalbers kreeg vlak voor tijd zijn tweede gele, (en dus rode) kaart.

genval was zondagmiddag op de velden in de regio meer dan eens een spelbreker. Desondanks was er slechts één afgelasting: VCA tegen Alverna op zaterdag. De duels Sint Hubert - Estria (5G) en Griendtsveen - Holthees (6D) haalden het einde om andere redenen niet. In Sint Hubert raakte scheidsrechter De Man uit Veghel in de 47e minuut geblesseerd. Omdat er geen vervanger was, werd gestaakt. In klasse 6D werd het duel tussen Griendtsveen en Holthees gestaakt na een opstootje in de 80e minuut. Terwijl Holthees-speler Stef Janssen op de grond lag zou hij door een tegenstander geschopt zijn. De gemoederen raakten oververhit, waarna verder spelen niet mogelijk was.

In klassse 4H zette periodekampioen Milsbeek promovendus Excellent opzij. Mendel Janssen scoorde beide doelpunten. Stormvogels bleef in het spoor van Milsbeek door een eenvoudige 6-0 op hekkensluiter HBV. De 100-jarige club uit Beers is langzamerhand de voetveeg in 4H. Hapse Boys ondervond bij Cito in Oss dat een zwaluw nog geen zomer maakt. De Boys verloren met 3-1. Zondag staat HBV-Hapse Boys op het programma. SES hield in Langenboom Olympia’18 op 0-0. In Bergen boog Montagnards een 0-2 achterstand tegen Herpinia om. Door doelpunten van Jeroen Franken, Ties Keiren en Teun Jacobs werd het 3-2. In 5G is Vianen Vooruit de nieuw nummer twee achter koploper FC Uden. Vianen klopte Constantia met 0-4 en passeerde He-

Uden. DSV had in Sint Tunnis geen moeite met Toxandria (3-1). Gassel verraste De Zwaluw in Oeffelt (1-3). Juliana Mill ging bij Odiliapeel met 3-1 onderuit. In district Oost klopte vijfdeklasser Eendracht Uchta in Ochten met 1-3. In klasse 6D verloor SVS bij Boerdonk. Menos verloor tegen koploper Elsendorp.

voor HRC’27 (3-3) en Sambeek (4-4). In 6E ging SIOL verrassend onderuit bij het opgeleefde De Willy’s (30). VIOS’38 klopte Macharen met 4-0. Het Graafse GVV’57 klopte SBV met 1-4. Astrantia uit Middelaar verloor met 2-0 bij koploper Maaskantse Boys. Hekkensluiter SCV’58 verloor met 3-1 bij OKSV Overlangel.

Verrassing. In Wilbertoord versloeg De Willy’s de Katwijkse titelkandidaat SIOL met 3-0. ( foto: Jeff Meijs).

BERGEN - Het wil dit seizoen nog niet vlotten met de Bergense vierdeklasser Montagnards. De geelblauwen bivakkeren juist boven de degradatiezone. “En dat is de plek waar we ons op richten”, zegt keeper Bas van der Wouw, die met zijn 26 jaar en seizoenen basisplaats een van de ervaren spelers in de hoofdmacht is van trainer Richard van der Meer is. Over de trainer, die oud-speler van de Bergense club is, is de Bergense sluitpost tevreden. “Hij kent de club door en door en weet wat er speelt. Hem valt niets te verwijten. Er zijn na het afgelopen seizoen nog al wat basisspelers om uiteenlopende redenen gestopt en het inpassen van van nieuwe krachten heeft tijd nodig. We spelen bij vlagen best aardig maar fysiek komen we vooral aanvallend tekort.” Over zjn eigen verrichtingen voorspel de keeper: “Ik houd drie keer de nul en de krijgen 35 doelpunten tegen.” Zondag won Montagnards in eigen huis, na een 0-2 achterstand met 3-2 van Herpinia.

Sluitpost. Bas van der Wouw is een van de routiniers bij Montagnards. ( foto: Jeff Meijs) Tussenstand Milsbeek Vianen Vooruit Achates DSV Estria Excellent Eendracht’30 HRC’27 Holthees Stormvogels’28 Constantia De Willy’s Olympia’18 JVC Cuijk SES VIOS’38 De Zwaluw Gassel Heijen SIOL SSS’18 Vitesse’08 Astrantia GVV’57 VCA Montagnards Sambeek Volharding Juliana Mill Westerbeekse Boys Hapse Boys SCV’58 HBV SVS Toxandria SC St.Hubert Menos

9 10 11 11 11 11 12 12 13 13 14 14 14 15 15 15 16 18 18 18 18 18 19 19 19 21 21 21 22 25 29 30 33 33 39 41 43