Page 1

Editie Boxmeer, Sint Anthonis

W NIEUWS VOOR AL U 8 04 25

29 oktober 2013 jaargang 10 - nr. 44

0485 - 3 demaasdriehoek.nl vertenties@ ad

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

Sfeervol genieten van een prachtige ambiance voor iedere gelegenheid. Betaalbaar en gastvrij. www.kasteel-aldendriel.nl Mill 0485-452129

Laatste

Nieuws

Aankoop mislukt

SINT ANTHONIS - Autobedrijf Bollen en de gemeente Sint Anthonis hebben geen overeenstemming bereikt over de aankoop van panden aan de Breestraat 23 en 23a van het autobedrijf. De voorgestelde financiering van de bodemsanering is door de zaakwaarnemer van Bollen afgewezen. Omdat de doorbraak in deelplan Oelbroek hierdoor niet mogelijk is, legt het college de kwestie voor aan de gemeenteraad.

www.kliknieuws.nl

‘Wil niet geboeid worden afgevoerd’ Lees pagina 3

Commissaris bezoekt gemeente Sint Anthonis

Muziek, theater en cabaret in ‘t Jeugdhuis

Klinkende line-up bij Kommus

pagina 11

pagina 15

Bezoek Wim van de Donk

Cultureel Café in St Anthonis

pagina 41

Podium B in Beugen

Regioprijs

BOXMEER - De gemeente Boxmeer ontving afgelopen week een regioprijs voor gehouden acties in het kader van de verkeersveiligheid. In Boxmeer werd hiervoor onlangs een Fietsexperience georganiseerd.

Poggenpohl

Grando Van der Wijst Vluchtoord 39, tel.: 0413 - 262093 grando-uden.nl

Klucht. Toneelvereniging Rijkevoort voerde afgelopen weekend de klucht ‘Drie is teveel’ op in Dorpshuis De Poel in Rijkevoort. Het was de eerste keer dat De Poel, na de verbouwing van het gemeen-

schapshuis, het decor vormde van een grootschalige toneelvoorstelling. Maar niet alleen de nieuwe omgeving kon de bezoekers bekoren. Ook de klucht zelf was zeker de moeite van het bezoeken waard. ‘Drie

HET KAASHUIS www.kaashuis.com

Zandstraat 87 Gennep 0485 - 518932

NOTEN

elke zondag

Kom naar de finale van

(10.00 - 17.00 uur)

op zaterdag 2 nov. Zie de advertentie op pagina 20

open malden

w w w. a u t o v e n r a y. n l

is teveel’ werd duidelijk op juiste waarde geschat, want het zat goed vol. “Geweldig toneelstuk”, twitterde de Boxmeerse wethouder Willy Hendriks, te gast in De Poel, dan ook. ( foto: Jacques Verschuren)


5

ZAKENPAGINA

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Voordeelmarkt in Oploo biedt kortingen oplopend tot 40 procent

A-merken met korting bij Timco

CDA en VVD: zondagopenstelling HypotheekBoxmeer naar voren halen BOXMEER - Als het aan het CDA en de VVD in de gemeente Boxmeer ligt, wordt een algehele zondagopenstelling al per 6 november mogelijk. Het CDA pleit voor het ‘gedogen’ van een zondagopenstelling tot aan 12 december, de dag dat de Boxmeerse gemeenteraad naar alle waarschijnlijkheid instemt met een zondagopenstelling. De VVD voelt niets voor een gedoog-

constructie. In de persoon van fractievoorzitter Judith Logtens laten de liberalen weten de ‘zondagopenstelling’ al bij de raadsbehandeling van de begroting 2014 op woensdag 6 november op de agenda te willen. De stellingname van CDA en VVD is een reactie op een brief van Jacco Janssen (eigenaar AH Boxmeer) aan het Boxmeerse college van B en W, waarin wordt gevraagd de zondagopenstelling per direct te realiseren.

Boxmeer koopt BP-tankstation en wil Warandahal verbouwen Timco. Wasmiddel, frisdrank, bier, koffie en nog veel meer levensmiddelen zijn nu met 40% korting verkrijgbaar bij Timco Voordeelmarkt in Oploo. (foto: Patricia de Ryck) OPLOO - Wasmiddel, frisdrank, bier, koffie en nog veel meer levensmiddelen zijn nu met 40% korting bij Timco Voordeelmarkt in Oploo verkrijgbaar. Rayonleider Maicel Houdijk legt uit hoe dit kan. Door Patricia de Ryck Timco is al meer dan veertig jaar een begrip in de regio. Het familiebedrijf met vestigingen in Oploo, VenloBlerick en Aalst-Waalre is gespecialiseerd in het opkopen van complete winkelpartijen van bekende retailketens. Houdijk: “Door producten op te kopen, die bijvoorbeeld lichte brand-, rook- of waterschade hebben, kunnen we een hele scherpe prijs maken. We

houden alles scherp in de gaten, zodat we er snel bij zijn.” Assortiment Snel zijn ze zeker bij Timco. “Binnen 24-48 uur staan de producten al in de winkel”, vertelt Houdijk, die deze keer een breed supermarkt-assortiment heeft opgekocht na een brand in een expeditiehal. Vanuit deze hal worden normaal gesproken veertig supermarkten bevoorraad. Timco heeft er duizenden pallets vol producten gekocht. Kortingen “Het gaat stuk voor stuk om A-merken, waar helemaal niets mis mee is. Denk aan verschillende soorten wasmiddel en was-

Prijswinnaar raadt schadebedrag BOXMEER/OEFFELT - Tijdens de onlangs gehouden Maasvalleiwonenbeurs, hadden Kersten Assurantiën en Lambert Blonk Assurantien gezamenlijk een prijsvraag uitgeschreven. Deze is gewonnen door Marga Titselaar uit Oeffelt. In de gezamenlijke stand stond een schade-auto van

ASN Autoschade Fransen te Boxmeer, waarbij de bezoekers het schade-bedrag moesten raden. Marga Titselaar uit Oeffelt zat met haar inzending het dichtst in de buurt van het juiste schadebedrag. Zij heeft inmiddels uit handen van Robert Kersten en Huub Derksen de tablet mogen ontvangen. Meer info via www.maasvalleiwonen.nl.

Prijswinnaar. Foto van links naar rechts: Robert Kersten, prijswinnares Marga Titselaar en Huub Derksen.

Echtscheiding? Arbeidsconflict?

Burenruzie?

poeder, maar ook aan allerlei groente- en fruitconserven. Maar ook frisdranken, diverse bieren, koffie, en ga zo maar door”, somt Houdijk op. “En dat allemaal met 40% korting. Op een volle kar bespaar je zo vijftig tot honderd euro.” Nieuwsbrief Het assortiment van Timco is continu in beweging. Daarom worden klanten geïnformeerd via de website en nieuwsbrief. “Ieder kan zijn of haar e-mailadres in de winkel achterlaten om meer nieuws te ontvangen. Zo profiteer je als eerste van de vele voordelen.” Meer informatie: Timco Voordeelmarkt, Loonseweg 21 a, Oploo, tel. (0485) 382020 of online via http:// timcovoordeelmarkt.nl.

BOXMEER - Het Boxmeerse college van B en W vraagt de gemeenteraad om 12 december in te stemmen met de aankoop van het BP-tankstation aan de Steenstraat in Boxmeer en het beschikbaar stellen van een krediet van drie ton voor verbouwing van de Warandahal in Sambeek. De Warandahal wil de kleed- en wasruimten en de kantine verbouwen. De

Warandahal treedt zelf op als ‘bouwheer’. Door eigen aanbesteding en zelfwerkzaamheid kan er goedkoper verbouwd worden. De aankoop van het BPtankstation kost de gemeente 1,3 miljoen euro. Met de aankoop wil de gemeente naar eigen zeggen ‘de laatste fysieke belemmering om deze projectlocatie te ontwikkelen wegnemen’. “Ben erg blij dat er een einde is gekomen aan deze kwestie”, aldus wethouder Hendriks.

Famile Repkes wint fotowedstrijd

Daarmee is De Zevensprong deze toetsingsronde (die vier keer per jaar plaatsvindt) de enige basisschool in het Land van Cuijk die het felbegeerde label in ontvangst mocht nemen.

Juist nu biedt de woningmarkt kansen en is het een goed moment om jouw mogelijkheden in kaart te brengen. Na de drukbezochte informatieavond van begin september organiseert de Rabobank Land van Cuijk & Maaasduinen op maandag 4 november een een volgende hypotheekinloopavond op de vestigingen in Boxmeer en Mill.

Tijdens deze avond kun je, zonder afspraak, in een oriënterend gesprek al je hypotheekvragen stellen. Onze financieel adviseurs staan tussen 17.30 en 20.30 uur klaar op het kantoor aan de Steenstraat 106 in Boxmeer en aan de Markt 21 in Mill. Ook zal er een makelaar aanwezig zijn. Een oriënterend gesprek is kosteloos en vrijblijvend. Een mooie kans dus om antwoord te krijgen op al je woonvragen!

De Zevensprong in Cuijk krijgt label ‘Verkeersveiligheid’ CUIJK - Basisschool De Zevensprong uit Cuijk is een van de vijftien scholen in de provincie Noord-Brabant die afgelopen week het Brabants VerkeersveiligheidsLabel heeft gekregen.

inloopavond bij Rabo Mill en Boxmeer

Prijswinnaars. Met hun foto van de Boxmeerse Avondvierdaagse won de familie Repkes eerder dit jaar een door onze krant beschikbaar gestelde digitale fotocamera. Afgelopen vrijdag kwam het gezin - vader Marcel, moeder Tanja en de kids Luuk, Daan en Bas - hun prijs ophalen op het kantoor van De Maas Driehoek aan de Steenstraat in Boxmeer. Uiteraard ging het gezin speciaal voor deze gelegenheid nog op de foto!

NOTARISKANTOOR TEEUWEN BOXMEER Gratis spreekuur in Boxmeer: iedere maandag van 17.00 uur tot 18.30 uur; u gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken. Gratis spreekuur in Gemeentehuis Sint Anthonis: iedere 1e en 3e maandag van de maand van 17.00 uur tot 18.30 uur; zonder afspraak.

Ben je verhinderd? Geen probleem. Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Onze financieel adviseurs zijn bereikbaar via (0485) 45 05 00. Of stuur een email naar FinancieelAdvies@lvcm.rabobank.nl. Afspraken kunnen ook plaatsvinden buiten de kantooruren. Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen, afdeling Financieel Advies.

www.notaristeeuwen.nl - telefoon: 0485 - 573472

Label Het Brabants VerkeersveiligheidsLabel biedt basisscholen en gemeenten de helpende hand om structureel en meer op de praktijk gerichte verkeerseducatie te geven. Het is een parapluproject van de provincie voor verkeerseducatie gericht op jongeren tussen vier en twaalf jaar.

Kom op maandagavond naar het gratis spreekuur van GH Advocaten Advocaten zonder drempel Bel voor een afspraak: 0485 - 56 16 46 Kijk voor meer informatie op onze website:

www.ghadvocaten.nl

GH Advocaten Boxmeer Spoorstraat 6 GH Advocaten Gennep Spoorstraat 122 GH Advocaten Groesbeek Mooksebaan 10


Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

ADVERTENTIE

7


10

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013


Commissaris van de Koning Wim van de Donk prijst innovatieve bedrijfsvoering

‘Bezoek Berdex absoluut hoogtepunt’ SINT ANTHONIS – “Een absoluut hoogtepunt”; zo omschreef Commissaris van de Koning Wim van de Donk zijn werkbezoek aan carrosseriebedrijf Berdex in Wanroij. De commissaris was onder de indruk van de innovaties op het gebied van veetransport die hij tijdens een rondgang op het bedrijf met 65 jaar ervaring in deze branche onder ogen kreeg. “Ook dit bedrijf laat zien waar we in Brabant goed in zijn.” Burgemeester Marleen Sijbers wees op de soms al te grote bescheidenheid van bedrijven als Berdex. “Sommige innovatieve bedrijven komen niet altijd onder de aandacht.” Ten onrechte, volgens de burgemeester, die het Wanroijse bedrijf omschreef als een toonbeeld van “snel, economisch, internationaal en vooral diervriendelijk transport.” Herindeling De gemeentelijke herindeling, die was ter sprake gekomen in de gesprekken met de politici. Of het nu

Werkbezoek. Ter afsluiting van zijn werkbezoek ontvingen Wim van de Donk en zijn stafmedewerkers uit handen van burgemeester Marleen Sijbers en communicatieadviseur Diny van Vliet (rechts) een pakket met bijzondere streekzuivelproducten. (foto: www.tunnis.nl) meteen één grote gemeente Land van Cuijk wordt, of twee gemeenten (CuijkGrave-Mill en Boxmeer-Sint Anthonis), dat primaat ligt op het bordje van de gemeenteraden. “Ik heb gezegd; u gaat zelf over het

tempo en de richting. En wij zien ook dat de gemeenten actief met elkaar in gesprek zijn. En ook collega Pauli is zeer intensief met de gemeenten in gesprek.” Het hoofd van de provincie waarschuwde wel dat “de

discussie niet geheel vrijblijvend is”. Tegenlijkertijd voegde hij wel als ‘wijze les’ toe dat forceren niet zinvol is. “Het moet groeien.”

Lees meer op www.kliknieuws.nl

Boxmeerse kermis naar eind juni Wandelgroep schenkt - De zomerva- weekend van augustus ‘zo zorgcentrum ‘Belevingsfiets’ BOXMEER kantie wordt voortaan goed als onmogelijk, omdat SINT ANTHONIS – Het heeft de nodige spreekwoordelijke voeten in aarde gehad, maar woensdag ontving Zorgcentrum Op ’t Hoogveld dan toch zijn eerste ‘Belevingsfiets’. De aanwinst is geschonken door de wandelgroep van Graancirkel Oploo. De ‘Belevingsfiets’ is een cyberbike (hometrainer) met een WII-programma, gekoppeld aan een groot led-beeldscherm. Tijdens een ‘rit’ met de cyberbike worden op het scherm herkenbare beelden getoond. “Dan moet je denken aan een tocht door Sint Anthonis, waarbij bekende gebouwen de revue passeren”, zegt een verheugde Yvonne van Dijk, afdelingshoofd van het zorgcentrum. “De lichaamsbeweging is goed én de herkenning geeft een goed gevoel.” De wandelgroep schenkt het zorgcentrum ook de filmcamera, waarmee de beelden kunnen worden opgenomen.

11

NIEUWS BOXMEER, SINT ANTHONIS

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Wandelgroep De wandelgroep van de Graancirkel (26 wandelaars) wandelde tijdens de Vierdaagse van Nijmegen vorig jaar ruim 2200 euro bij elkaar. “Het eerste idee was dat we zouden bijdragen aan de aanpassing van een ruimte voor somatische bewoners, maar in samenspraak met het zorgcentrum hebben we voor de ‘Belevingsfiets’ gekozen”, zegt Hermien Peters. De nieuwe aanwinst krijgt overigens wel een plek in de ruimte die momenteel wordt gerenoveerd. Samen met Jos Verschuuren en Henny Lenkens nam Hermien Peters vorig jaar het voortouw binnen de wandelgroep. “We schenken de hometrainer, het beeldscherm en de camera. En van het bedrag dat we overhouden, wordt besteed aan een mooie middag voor de bewoners als de nieuwe ruimte in gebruik wordt genomen”, zegt Jos Verschuuren. Naar verwachting is dit kort na de jaarwisseling.

Aanwinst. Yvonne van Dijk (tweede van links) van het zorgcentrum ontvangt de WII uit handen van Hermien Peters (links). Ze worden omringd door de wandelaars van Graancirkel die de nieuwe ‘Belevingsfiets’ bij elkaar wandelden. (foto: www.tunnis.nl)

ingeluid met vijf dagen kermis in Boxmeer. De Boxmeerse kermis verhuist van het einde van de schoolvakantie naar het begin ervan, het laatste weekend van juni.

“Omdat de mensen niet anders weten dan dat op de derde zondag van augustus de Boxmeerse kermis wordt gehouden, was dit voor ons een tamelijk ingewikkeld besluit”, aldus wethouder Willy Hendriks-Van Haren. Boxmeer heeft de ambitie zijn kermis te laten uitgroeien tot een van de grotere in de regio. Dat bleek naar eigen zeggen in het derde

in dat weekend in Nederland meer dan 60 kermissen worden gehouden’. “Zie dan nog maar eens grote, spectaculaire attracties te krijgen”, aldus kermismeester Antoine Eijkens. De mogelijkheden voor het aantrekken van meer en grotere attracties liggen in het laatste weekend van juni beter. Een grote kermis vóór de zomer is volgens de kermiscommissie ook beter omdat het daarmee een van de eerste van de regio is. Bijkomend voordeel is dat de kermissen van Overloon en Boxmeer door de ‘verhuizing’ niet meer tegelijkertijd worden gehouden.

‘Stevensbeek’ kan aan bijna de slag met CPO-bouwproject STEVENSBEEK – Omdat de gemeenteraad van Sint Anthonis vorige week unaniem instemde met het raadsvoorstel, kan in Stevensbeek een start worden gemaakt met de bouw van CPO Het Bethaniëhofje. Het wachten is alleen op de bouwvergunning. Het gaat om 12 woningen aan de Bethaniëstraat die als Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) worden ontwikkeld. Het plan bestaat uit twee vergelijkbare panden, die naast elkaar zijn gelegen. In afwijking van andere collectieve bouwprojecten is het aandeel huurwoningen (6 op 12 woningen) groot. “Voor vijf van de zes koopwoningen hebben we kandidaten en voor de huurwonngen

is heel veel belangstelling. Die zijn we binnen een maand kwijt”, zegt Arno Bongers. Hij is samen met Juan Jacobs initiatiefnemer van het project. Het zijn best stijlvolle panden, maar vooral ook goedkope en duurzame woningen. Afgezien van de grondaankoop wordt hier een woning van 330 m3 (zonder keukenblok) vanaf 110.000 euro gebouwd. De twaalf woningen worden klimaatneutraal gebouwd en voldoen aan de EPAnorm voor 2020. De initiatiefnemers wachten op de bouwvergunning. Bongers: “Die zou in december afkomen en dan kunnen we begin 2014 gaan bouwen. We hopen dat de woningen dan voor de zomervakantie kunnen worden opgeleverd.”

Politie SINT AGATHA - Bij een spoorwegovergang aan de Hertranksestraat tussen Sint Agatha en Cuijk is zaterdagmiddag een 75-jarige man om het leven gekomen toen zijn scootmobiel door een aanstormende trein werd geschept. Volgens de politie hebben getuigen gezien hoe de man met zijn scootmobiel de spoorwegovergang opreed nadat de spoorbomen al gesloten waren. De machinist van de aanstormende trein probeerde de man via getoeter nog te waarschuwen, maar kon de trein niet meer op tijd stoppen om een botsing te voorkomen. BOXMEER - De politie heeft dinsdagmiddag 22 oktober

een verkeerscontrole op de Spoorstraat in Boxmeer gehouden. Weggebruikers werden naar een parkeerplaats in de buurt gebracht voor de controle. De resultaten: er werden 28 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, 1 bekeuring voor niet hands-free bellen en bij 2 voertuigen was de verlichting niet in orde. ANPR-voertuig Bij de controle werd ook een ANPR-voertuig ingezet. Daaruit bleek dat 1 persoon nog een boete open had staan van 84 euro. Dit bedrag is ter plaatse betaald. Een andere man bleek in een auto te rijden zonder alcoholslot terwijl hij verplicht is te rijden in een auto met een slot. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Raaijhal zoekt beheerder OVERLOON - Omdat de huidige beheerder van de Raaijhal in Overloon eind december van dit jaar zijn functie neerlegt, zoekt het stichtingsbestuur een opvolger. Net als de huidige beheerder wordt van zijn opvolger verwacht dat deze de sporthal en het sportcafé runt als zelfstandig onderDe burgemeester neemt u mee...

nemer. Dat betekent dat hij of zij verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken en voor afspraken met verenigingen en andere gebruikers. Verder voert de nieuwe beheerder overleg met de gemeente Boxmeer, onder meer over het onderhoud van de Raaijhal. En hij of zij legt verantwoording af bij het bestuur van de Stichting Beheer Raaijhal.

Gemeente

Vorige week begon op maandag met een raadsvergadering. Mooi binnen de tijd afgerond, maar met name voor de luisteraars van Peelstar FM slecht te volgen omdat het geluid ons in de steek liet. Onze excuses daarvoor. Volgende week, op 4 november, staan de algemene beschouwingen en de begroting op de agenda. Toch wel een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, raadsvergadering van het jaar. We gaan er samen met PeelstarFM alles aan doen om deze vergadering luid en duidelijk uitgezonden te krijgen. Vorige week stond voor mij in het teken van het werkbezoek van onze Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Tijdens zo’n bezoek worden altijd een aantal formele gesprekken ingepland met het College van B&W, de fractievoorzitters en de burgemeester. Wij zijn begonnen in Wanroij waar wij Berdex bezocht hebben. Alleen de naam “Carrosseriebedrijf Berdex” laat onvol-

doende zien dat er bij dit toonaangevend bedrijf sprake is van een geweldige ondernemerszin die een bijdrage levert aan de voor ons belangrijke werkgelegenheid. Maar ook een bedrijf waarbij juist door innovaties op het gebied van veetransport een belangrijke bijdrage geleverd wordt ten aanzien van dierenwelzijn en zeker ook voor volksgezondheid, omdat het terugdringen van antibioticagebruik ook bereikt kan worden door betere transportomstandigheden. Daarna zijn we naar Oelbroeck gegaan. Dat we trots mogen zijn op alle ontwikkelingen die daar plaatsvinden, dat weten we natuurlijk al lang en het was goed om de CdK dit moois ook te laten zien. Met een bestuur dat zich voorbereidt op de toekomst en een kindcentrum waar onderwijs, bibliotheek, buitenschoolse opvang en andere ontwikkelingsmogelijkheden gebundeld worden. Mede door de vele vrijwilligers staat hier een voorziening die in een grote gemeente niet zou misstaan. Dit kun je alleen maar realiseren met heel veel betrokken vrijwilligers en professionals. En die hebben wij! Marleen Sijbers Burgemeester


14

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Wij kochten een zeer

GROTE SUPERMARKT

met allĂŠĂŠn maar A-Merken 10.000den

PALLETS VOL

NU NIET KOPEN =

Elke dag nieuwe aanvulling!!

GELD VERLIEZEN !!

ALLES MET

40% KASSAKORTING

LAYS - HEINEKEN - COCA - COLA - KNOR - VERKADE - SILAN - DREFT - REDBAND - WELLA - DE - MARS - STRUIK - UNOX - BAVARIA - SPRITE - LU - MILKA - HERO - CALVÉ - HEINZ - NUTELLA - REXONA - PRODENT - PAGE - VENZ - BONDUELLE - RED BULL ENZ...

EN! OP DE NORMALE SUPERMARKTPRIJZ

WWW.TIMCOVOORDEELMARKT.NL Aalst, Burg. Mollaan %OHULFNGHFHPEHUVLQJHO‡2SORR/RRQVHZHJ$

YRRUGHQLHXZVWH SDUWLMHQ

Druk- en zetfouten voorbehouden.


16

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013


Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

ADVERTENTIE

17


18

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

EindejaarsBonus Kom ook uw EindejaarsBonus ophalen!

JULI 2013

Profiteer van deze wervelende actie en pak dat voordeel. U ontvangt bij al uw aankopen een kortingsvoucher tot wel 25,-. Activeer deze online op www.haresesmid.nl/activeren en profiteer van deze EindejaarsBonus

+ gratis 25

,-

Eindejaars Bonus.

1499,-

1299,-

CM 101 ” 40 ENERGIEKLASSE B

SAMSUNG 3D FULL HD SMART LED-TV UE40F7000,

Full HD Smart LED-TV, 101 cm beeld, 800 Hz, Wifi geïntegreerd, CI+ gecertificeerd, inclusief twee 3D-brillen 296076

OP=OP

+ gratis

25,-

Eindejaars Bonus.

CM 117 ” 42

799,-

649,-

ENERGIEKLASSE A+

+ gratis

81C

+ gratis

M

32

349,-

549,-

399,-

ENERGIEKLASSE A

25,-

Eindejaars Bonus.

249,-

ENERGIEKLASSE A

PHILIPS FULL HD SMART LED-TV 46PFL4208

SONY FULL HD SMART LED TV KDL40R470

SALORA HD-READY LED-TV 32LED8100C

117 cm beeld, 200 Hz PMR, Smart Stereo geluid, Wifi, CI+ gecertificeerd, gemakkelijke bediening

101 cm beeld met Direct-LED verlichting, Motionflow XR 100 Hz, CI+ gecertificeerd, USB met ondersteuning van smartphone

81 cm beeld, 100 Hz beeldverwerking, CI+ gecertificeerd, USB- en HDMI-aansluitingen

295700

295821

297557

5e0to,u-r r

ENERGIEKLASSE B

+ gratis 25

,-

VULGEWICHT 7 KG

Eindejaars Bonus. 599,-

399,Harense Sm

ENERGIEKLASSE A+

1400 TOEREN

+ gratis

Na retour

VULGEWICHT 7 KG

SIEMENS CONDENSDROGER WT46E304NL

mens

+ gratis

MIELE WASMACHINE W3164 EDITION 111

899,-

10,-

Eindejaars Bonus.

999,-

9,-

50,- via Sie

25,-

Eindejaars Bonus.

id prijs 44

59,-

39,95 PHILIPS OPLAADBARE SHAVER TYPE PT720/17

LCD display , starttijdvoorkeuze, RVS SoftDry trommel, Extra stil, Trommelverlichting en een luxe glazen deur.

10 programma’s, resttijdindicatie, zelfreinigende wasmiddelenlade. Met SoftCare trommel: extra veiligheid voor uw was!

Super Lift & Cut scheersysteem, 40 minuten scheertijd, snel opladen, volledig afspoelbaar

295700

294920

297829

SONY COVER MET LAMPJE

5 + 1 GRATIS + gratis

BRITA AQUAPATRONEN MAXTRA Voor zuiver en helder water 195808

10,-

Eindejaars Bonus. 34,99

29,99

DURGOL ONTKALKER VOOR ESPRESSOMACHINES Ook geschikt voor Ook waterkokers en filtermachines

BANDRIDGE SHP141 OORDOPJES Freq.bereik 20Hz - 20kHz Snoer 1,2 m 276047

+ gratis

Stof en kras resistent, zwart of wit

11,99

300085/ 300084/ 30086

4,99

TIP

49,50

9,99

koolmonoxidemelder Bescherm uw gezin tegen dit gevaarlijke gas! 279995

34,99

19,99

SONY E-READER TYPE PRST3

,-

139,-

Leest net als papier, 2 maanden lezen op één batterij, 1.200 eBooks op 2GB intern geheugen Stijvolle cover met Auto on functie: lees direct verder waar je bent gestopt 300083/300082/300081

Arnhem • Beneden Leeuwen • Best • Cuijk • ’s-Hertogenbosch • Dongen Eindhoven Kastelenplein • Eindhoven Winkelcentrum Woensel • Goirle • Haren (bij Oss) • Heerlen Nijmegen • Nuenen • Rijen • Rosmalen • Schijndel • Sittard • Tiel • Tilburg Woonboulevard Tilburg Piushaven • Uden • Veen • Venray • Waalwijk • Weert

www.harensesmid.nl

+ gratis 10

Eindejaars Bonus.

169,-

1X ALECTO COA-22 11,99

10,-

Eindejaars Bonus.

INCLUSIEF 9V BATTERIJ

2 X 125 ML

214252

25,-

Eindejaars Bonus.

CM 101 ” 40


Week 44 // dinsdag 29 oktober 2013

infokrant Algemene beschouwingen In de MaasdrieHoek van week 43 is in de inleiding van de Algemene Beschouwingen aangegeven dat de samenvatting van de fractie VPGrave in deze editie ge-

plaatst zou worden, omdat deze niet op tijd was aangeleverd. De samenvatting vindt u hieronder. Daarnaast plaatsen wij een rectificatie

Besluitvormende vergadering gemeenteraad van de samenvatting van Trots Liberaal Land van Cuijk. Gebleken is dat enkele teksten niet goed zijn weergegeven in de MaasDriehoek van week 43.

Datum: dinsdag 5 november 2013 Tijd: 17.00 uur Plaats: Stadhuis Grave U bent van harte welkom om bij deze vergadering aanwezig te zijn.

Algemene Beschouwingen Verenigd Progressief Grave De begroting en meerjarenbegroting van de gemeente Grave laten een kaalslag zien op het gebied van onderwijs, sport, cultuur, maatschappelijk welzijn. Eigenlijk alles wat beïnvloedbaar is voor de gemeente op deze terreinen moet eraan geloven. Zo wordt de jeugdsportsubsidie volledig geschrapt, is er een streep gehaald door de kunstzinnige vorming op de basisscholen, wordt de schoolbegeleiding gekortwiekt en is er geen geld meer voor het wegwerken van achterstanden in taal en rekenvaardigheid op de basisscholen. De beschikbare budgetten in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning worden eveneens fors verlaagd. Het is duidelijk dat Grave in een benarde situatie is terechtgekomen. Een situatie die voor VPGrave onaanvaardbaar is. VPGrave is van mening dat de begroting en de meerjarenbegroting geen enkel perspectief bieden. Er zit absoluut geen visie achter het voorgenomen beleid,

Agenda Dinsdag 29 oktober 19.30 uur Commissie Inwoners en Bestuur > Locatie: Stadhuis Grave > Informatie: Dhr. J. Roelofs, griffier, tel. (0486) 477 206 of j.roelofs@ grave.nl Dinsdag 5 november 17.00 uur Raadsvergadering (Begrotingsbehandeling). > Locatie: Stadhuis Grave > Informatie: Dhr. J. Roelofs, griffier, tel. (0486) 477 206 of j.roelofs@ grave.nl Donderdag 7 november 13.00 - 16.30 uur Openbare vergadering CRK advieskamer/ welstand > Locatie: Gemeente Cuijk > Informatie: Dhr. H. de Gier, cluster Bouwzaken (0486) 477 277 of h.de. gier@grave.nl Maandag 11 november 13.00 uur Openbare vergadering Commissie Ruimtelijke Kwaliteit > Locatie: Gemeente Grave > Informatie: Mevr. F. Jurgens, cluster Bouwzaken, tel. (0486) 477 277 of f.jurgens@grave.nl Dinsdag 12 november 19.30 uur Raadsvergadering > Locatie: Stadhuis Grave > Informatie: Dhr. J. Roelofs, griffier, tel. (0486) 477 206 of j.roelofs@ grave.nl U kunt een afspraak maken met de burgemeester of één van de wethouders via het Bestuurssecretariaat (0486) 477 260.

anders dan bezuinigen waar het kan. VPGrave verwijt de coalitie visieloos opereren. Er is een chronisch gebrek aan samenspel tussen coalitie en college en helaas ontbreekt het Grave goeddeels aan inspirerende ambtenaren die de zaak op sleeptouw zouden kunnen nemen. Bij herhaling heeft de oppositie het afgelopen jaar het college aan een meerderheid voor een collegevoorstel geholpen omdat de coalitie hopeloos verdeeld was. Veel van de voorgestelde bezuinigingen hebben niet onze instemming. De fractie zal met voorstellen komen de bezuinigingen deels op een andere manier te dekken en een aantal voorgenomen bezuinigingen terug te draaien. Wij zijn van mening dat nu echt het moment gekomen is fors in te grijpen in de omvang van het ambtelijk apparaat. Minder activiteiten en minder subsidies moet betekenen dat ook het ambtelijk apparaat wordt ingekrompen. Daar is niet meer aan te ontkomen. De gemeente is ook een bedrijf dat bedrijfsmatig geleid moet worden. VPGrave staat voor progressieve politiek bedrijven. Bij VPGrave hebben de progressieve krachten uit Grave en de kerkdorpen onderdak gevonden. Wij hebben het afgelopen jaar voorstellen van het college beoordeeld op basis van ons partijprogramma. Waar het voorgestelde beleid correspondeerde met ons programma hebben wij voor de voorstel-

len gestemd. Een reeks van voorstellen hebben wij afgewezen omdat ze strijdig waren met ons verkiezingsprogramma. Soms lukte het voorstellen te wijzigen en vervolgens aangenomen te krijgen. De Algemene Politieke Beschouwingen zijn ook een moment van verantwoording naar de burgers van Grave. De fractie heeft zich ingespannen vanuit de oppositierol zo veel als mogelijk te realiseren van het verkiezingsprogramma. Dat is deels gelukt. Deels helaas ook niet. Je bent tenslotte oppositiepartij. VPGrave zet voluit in op samenvoeging van de gemeentes Cuijk, Mill/St. Hubert en Grave. Als deze drie gemeentes worden samengevoegd ontstaat er een nieuwe vitale gemeente met tegen de 50.000 inwoners, 3 grote kernen en een reeks van kleine kernen. Wij vinden het, gelet op het gebrek aan geld en de prijs die daarvoor betaald wordt door de Graafse burgers absoluut niet verantwoord langer te wachten met het uitspreken van de intentie om de samenvoeging tot stand te brengen. Voor wat betreft VPGrave zijn de gemeenteraadsverkiezingen 2018 het uiterste moment waarop de samenvoeging tot stand dient te komen.

OZB-verhoging! Maximaal tot macro norm OZB

De programmabegroting voor 2014 ligt weer ter beoordeling en de samenwerking in het Land van Cuijk klinkt er in door: een goede zaak! Op ambtelijk gebied was er nogal wat te harmoniseren en door regionaal samen te werken kan er ook efficiënter en goedkoper worden gewerkt en zijn we veel beter geëquipeerd voor de voorheen rijks- en provinciale taken die nu op het gemeentebordje terecht gaan komen. De grote veranderingen op het gebied van zorg, welzijn en jeugd hebben onweerlegbaar ook positieve kanten. Het probleem dat we voorzien met de transitie AWBZ is vooral gewenning aan anders werken, waarbij het aanwenden van overheidsgeld naar verwachting doelmatiger en effectiever gebeurt. Ook van de transitie jeugdzorg zijn veel goede effecten te verwachten door korte lijntjes, betere samenwerking en integratie van betrokken instanties met een beetje ge-

meenteregie. Het is ons een doorn in het oog dat als beleidsdoelstelling voor onderwijs het realiseren van meerdere brede scholen wordt gepresenteerd, waarvoor een minimale raadsmeerderheid bestond. Waar het bij onderwijs om gaat is het bevorderen van het ontwikkelingsniveau van de leerlingen en dat komt in de programmabegroting letterlijk op het tweede plan. Trots was en is nog steeds tegenstander van geldverslindende nieuwe gebouwen, die niets meer met het begrip brede school te maken hebben en ook niet bijdragen aan betere vorming en onderwijs. Bijna alle functies die een brede school kenmerken zijn al naar elders verplaatst en wat overblijft- scholen met buitenschoolse opvang – kan met gelijktijdige miljoenenbesparing worden ondergebracht in een mix van nieuwe en goed gerenoveerde bestaande gebouwen. Miljoenen die we trouwens gewoon niet hebben! Aansluitend op de programmaplannen is ook weer de financiële dekking voorgesteld en het gemak waarmee de OZB extra wordt verhoogd is onthutsend. Naast de afgesproken trendmatige verhoging van 1,6% hebben de gemeentelijke boekhouders nog even jaarlijks 2,5% extra verhoging bedacht voor de komende jaren, terwijl we in Grave al jaren de

Agenda

1. 2. 3. 4. 5.

Opening en trekking stemmingscijfer Vaststellen agenda Vragen Mededelingen Programmabegroting 2014 -2017 • Reactie op de schriftelijke antwoorden van het college • Indienen en toelichten van amendementen en moties • Reactie van de leden van het college • Pauze van 19.00 uur tot 19.30 uur • Onderling debat in de raad n.a.v. algemene beschouwingen en de reacties/antwoorden/visie van het college • Stemmen over amendementen

• Vaststellen de programmabegroting 2014-2017 • Stemmen over moties 6. Sluiting

Inzien vergaderstukken De stukken die bij deze vergadering horen, liggen ter inzage in het stadhuis op de werkdagen tot en met dinsdag 5 november van 09.00 uur tot 13.00 uur alsmede op de dinsdagmiddagen van 16.00 uur tot 19.30 uur. Alle stukken zijn ook te vinden op onze website www.grave.nl .

Te maken met discriminatie?

Neem contact op met het RMC Land van Cuijk De gemeenten in de regio Land van Cuijk vragen aandacht voor discriminatie. Helaas komt het nog regelmatig voor, ook in deze regio. Heeft u zelf of in uw omgeving weleens met discriminatie te maken, dan kunt u dat melden bij het Regionaal Maatschappelijk Centrum Land van Cuijk (RMC). Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor discriminatie in de regio Land van Cuijk. Indien u daarbij extra ondersteuning nodig heeft, zorgt het RMC in overleg met u ervoor dat uw melding wordt opgepakt door Ieder1Gelijk. Met deze organisatie hebben de gemeenten in het Land van Cuijk een overeenkomst voor het behandelen van meldingen van discriminatie. Discriminatie kan op diverse gronden plaats vinden. Bijvoorbeeld op grond van …

Handicap of chronische ziekte Een vrouw met een hulphond kwam bij Ieder1Gelijk terecht. Ze had gesolliciteerd voor een functie als telefoniste. En kreeg van het uitzendbureau te horen dat ze was afgewezen omdat andere telefonisten bang waren voor honden. Ieder1Gelijk is gaan praten met het uitzendbureau en vertelden hen over de wetgeving. Tijdens een bemiddelingsgesprek tussen de vrouw en het uitzendbureau, kregen

ze begrip voor elkaar. Dat was winst, het was er eerder niet. De medewerker van het uitzendbureau gaf aan dat hij de volgende keer anders zou handelen, nu hij wist hoe de wet in elkaar zat.

Informatie Meer informatie vindt u op de website van het RMC: www.rmclvc.nl of u belt het Meldpunt Discriminatie op werkdagen tussen 9:00 uur en 12:00 uur.

Besluitvormende openbare vergadering gemeenteraad macronorm OZB overschrijden! De overDatum dinsdag 6 februari 2007 heid moet hier de broekriem aanhalen en Aanvang 19.30 uur de kostenoverschrijdingen mogen niet Sluiting 22.30 uur eenzijdig worden afgewenteld op woLocatie Merletcollege in Grave ningbezitters die nog maar kort geleden door een andere overheid stelselmatig Agenda van een huur- naar een koopwoning zijn 1 Opening gepraat. Onverantwoord. 2 Vaststellen agenda Om de hele begroting positief te doen lij3 Vragenuur ken schaft men ook maar even de jeugd4 Algemeen spreekrecht subsidie af. 5 Vaststellen besluitenlijst van Trots zal alles in het werk stellen om die 19 december 2006. subsidie te behouden. 6 Trekking stemmingscijfer Zorgelijk is ook de in behandeling zijnde 7 Ingekomen stukken en visie op ruimtelijke ontwikkeling: de mededelingen Structuurvisie Grave. Los van goede ele8 Onderzoek van de geloofsbrieven menten, zoals een verstandige visie op en beëdiging van een nieuw toe woningbouw, blijft het gebrek aan eigen visie op de ontwikkeling van de provinciale wegen als een dreiging boven Grave hangen, terwijl dat een cruciaal onder-

deel van de structuurvisie zou moeten te laten raadslid dhr. W.J. Baaijens zijn! De woonkwaliteit in grote delen (SP) en onderzoek van de geloofsvan Grave en Escharen wordt nog steeds brieven en beëdiging van een bedreigd door een rondweg om het Estijdelijk nieuw raadslid terveld en de Stoof. En Grave laat voor dhr. H. van Halen (LPG) een van haar beleidsspeerpunten, de 9 Integraal Veiligheidsplan toeristische en economische ontwikkegemeente Grave / Regionaal ling, kansen liggen als vestingstadje aan Veiligheidshuis Maas en Leijgraaf. een knooppunt van wegen. Ook de wa10 Verzoek tot adhesiebetuiging uitterfrontvisie is wat ons betreft volstrekt breiding onderwijsaanbod Merletonvoldoende en beperkt de ontwikkeling college met volledig Atheneum. van Grave 11 Vaststellen verordening Bij een programmabegroting hoort ook kwaliteitsregels peutereen resultaatverantwoording en dat is speelzaalwerk gemeente Grave. dus uitdrukkelijk niet alleen een magere 12 Vaststellen van de verordening programmaverantwoording! Het gaat ons materiële en financiële gelijkniet om de ambitieuze ambtelijke prostelling onderwijs. gramma’s, procedures en inspanningen, maar om het tastbare resultaat dat bereikt wordt. En in die zin moet het niet bij mooie voornemens blijven.


Week 44 // dinsdag 29 oktober 2013 Gemeentehuis

Openingstijden

Klachten gemeente?

Alarm

Arnoud v. Gelderweg 71 5361 CV Grave Postbus 7 5360 AA Grave T (0486) 477 277 F (0486) 477 222 info@grave.nl/www.grave.nl twitter.com/stadhuisGrave

Voor al uw zaken Maandag t/m vrijdag van 09.0 - 13.00 uur Dinsdag 16.00 - 19.30 uur

Publieksbalie (0486) 477 277 (ook voor dringende hulp buiten kantoortijden)

112 bij spoed, levensgevaar of heterdaad 0900 - 8844 voor aangifte, vragen, meldingen (lokaal tarief) 0800 - 7000 voor Meld Misdaad Anoniem www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie

60 km inrichting Hoogeweg en Generaal de Bonsweg Rioleringswerkzaamheden Raamdijk en Coeberghlaan De gemeente Grave de bushaltes toegankelijker gemaakt. De kunnen worden. Op die dag wordt het heeft aannemer Reef Infra opdracht gegeven om de Hoogeweg en Generaal de Bonsweg in te richten als 60 km /uur zone. De inrichting van de weg wordt aangepast door middel van verkeer remmende maatregelen, andere belijning en bebording. Daarnaast worden

werkzaamheden zullen starten op 4 november en eind november 2013 worden afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt een gedeeltelijke wegafzettingen toegepast zodat het verkeer gebruik kan blijven maken van de Hoogeweg en Generaal de Bonsweg. Op één zaterdag worden beide wegen geheel afgesloten zodat de asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd

doorgaande verkeer omgeleid. Directe aanwonenden zullen door onze aannemer nader geïnformeerd worden over de bereikbaarheid van hun woning gedurende de werkzaamheden.

De gemeente Grave heeft aannemer Gebrs. Van Venrooij opdracht gegeven om rioleringswerkzaamheden in de Raamdijk en Coeberghlaan uit te voeren. Deze vinden van 4 november t/m 20 december 2013 plaats. De aannemer zal de werkzaamheden gefaseerd uitvoeren en proberen de overlast tot een minimum te beperken. Om

de woningen aan het Mr. Gerritspark bereikbaar te houden zal een rijplatenbaan aangelegd worden. Directe aanwonenden zullen nader worden geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun woning.

Evenementenvergunning

Zondagwet

// Erfgoedplan

De burgemeester van Grave besluit, gelet op artikel 2:25 van de Algemene plaatselijke verordening Grave de volgende vergunning(en) te verlenen: • Carnavalsvereniging “De Ezels”, voor het mogen houden van diverse carnavalsactiviteiten in de Viersprong, Dorpstraat 2, 5438 AM te Gassel. Verzenddatum: 28-10-2013. • Carnavalsvereniging de Zandkruiers voor het mogen houden van diverse carnavalsactiviteiten in het gemeenschapshuis, Beukenlaan 11, 5363 RA te Velp. Verzenddatum: 28-10-2013

Burgemeester van Grave heeft een ontheffing afgegeven voor de Zondagswet aan: • Carnavalsvereniging “De Ezels”, voor zondag 19 januari 2014. Verzenddatum: 28-10-2014.

Informatie Dhr. M. Peters, Cluster Civiele en Cultuurtechniek, tel. (0486) 477 277.

Informatie Dhr. M. Peters, Cluster Civiele en Cultuurtechniek, tel. (0486) 477 277.

Openbare bekendmakingen // Omgevingsvergunning Aangevraagd Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen:

Grave Jan van Cuijkdijk 1, 5361HM / het gedeeltelijk slopen van een schoolvoorziening / datum ontvangst: 16 oktober 2013 Andoornweg 49, 5361PA / het plaatsen van een dakkapel / datum ontvangst: 18 oktober 2013

Inzien U kunt de beschikking(en) inzien gedurende zes weken na datum van verzending bij de Publieksbalie van de gemeente Grave, van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en op dinsdag van 16.00 tot 19.30 uur. Reactiemogelijkheid Reactiemogelijkheid A: tegen de verleende vergunning kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de datum waarop de beschikking is verzonden. Zij kunnen zonodig tegelijkertijd een voorlopige voorziening aanvragen. Informatie Cluster Publiekszaken, tel. (0486) 477 277.

Escharen Lageheiweg 7, 5364ND / het legaliseren van een mantelzorgwoning / datum ontvangst: 10 oktober 2013 Inzien Op aangevraagde omgevingsvergunningen kunt u (nog) niet reageren. De aangevraagde vergunningen kunt u op afspraak inzien. Neem hiervoor contact op met het cluster Publiekszaken, tel. (0486) 477 277.

Verleend Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

Grave Hofplein 3,5361EX en Hoofschestraat 15, 15a, 15B, 5361ET/ het verbouwen van kantoorruimte naar appartementen / datum verzending: 21 oktober 2013 / reactiemogelijkheid: A Vroegeling 19, 5361MN / het verbouwen van een woonhuis / datum verzending: 21 oktober 2013 / reactiemogelijkheid: A

Escharen Kievitweg 2, 5364NV / het verbouwen en renoveren van de stal van de woonboerderij / datum verzending: 21 oktober 2013 / reactiemogelijkheid: A

Meer informatie op www.grave.nl

// APV-vergunningen Standplaatsvergunning Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 5:18 Algemene plaatselijke verordening de volgende standplaatsvergunning(en) te verlenen: • Friet Van Piet, voor het plaatsen van een snackwagen (friet, snacks en fris) op de standplaats parkeerterrein Essinklaan van 1 november tot en met 31 januari 2013. Verzenddatum: 28-10-2013. • Kaashandel Jackie Van Rijswijk, voor het mogen innemen van een standplaats (verlenging) met kaas en zuivelproducten op de vrijdagmiddagen op het parkeerterrein Lunnette (standplaats) van 1 januari 2014 tot en met 19 december 2014. Verzenddatum: 28-10-2013 • Carnavalsvereniging “de Zandkruiers” voor het innemen van een standplaats met een snackwagen op het parkeerterrein Beukenlaan 11, 5363 RA te Velp op 18-01-2014, 0103-2014 en 03-03-2014. Verzenddatum 28-10-2013

Reactiemogelijkheden Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen bij het college tegen de ontheffing tot en met zes weken na de datum waarop de beschikking is verzonden. Ook kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant ‘s Hertogenbosch, sector bestuursrecht. Een verzoek om voorlopige voorziening kan pas worden gedaan nadat een bezwaarschrift is ingediend. Informatie Cluster Publiekszaken, tel. (0486) 477 277.

// Drank- en Horecawet en overige Onth. artikel 35 drank & horeca wet Burgemeester van Grave besluit, gelet op artikel 35 van de Drank en Horecawet de volgende ontheffing(en) te verlenen: • Gemeenschapshuis T Trefpunt, voor het mogen schenken van zwak alcoholische drank tijdens diverse carnavalsactiviteiten op de Beukenlaan 11, 5363 RA te Velp. Verzenddatum: 28-10-2013 • Carnavalsvereniging “De Ezels”, voor het mogen schenken van zwak alcoholische drank tijdens diverse carnavalsactiviteiten in de Viersprong, Dorpstraat 2, 5438 AM te Gassel Verzenddatum: 28-10-2013

Ontheffing winkeltijdenverordening Burgemeester en wethouders van Grave hebben een ontheffing afgegeven voor artikel 4 van de winkeltijdenverordening aan : • Friet van Piet voor het innemen van een standplaats op de zondagen in december op Lunette en zondagen van 1 november 2013 tot en met 31 januari op de Essinklaan. Deze ontheffing is afgegeven voor de dagen dat er een standplaatsvergunning is afgegeven. Verzenddatum: 28-102014

Weekmarkt Grave Burgemeester en wethouders hebben dinsdag 22 oktober 2013 besloten dat de weekmarkt terug kan naar de binnenstad van Grave. De terugplaatsing vindt plaats na de onderhoudswerkzaamheden (straatwerkzaamheden en rioleringswerkzaamheden) voor het project Hart van Grave. Reactiemogelijkheden Belanghebbenden kunnen een bezwaarschrift indienen bij het college tegen de ontheffing tot en met zes weken na de datum waarop de beschikking is verzonden. Ook kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant ‘s Hertogenbosch, sector bestuursrecht. Een verzoek om voorlopige voorziening kan pas worden gedaan nadat een bezwaarschrift is ingediend. Informatie Cluster Publiekszaken, tel. (0486) 477 277.

Ontwerp-erfgoedplan ‘Erfgoed voor het voetlicht’ Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat met ingang van 31 oktober 2013 het ontwerperfgoedplan ‘Erfgoed voor het voetlicht’ op grond van artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage ligt. Het ontwerp-erfgoedplan ligt met ingang van 31 oktober 6 weken (tot 12 december 2013) tijdens de openstelling van het gemeentehuis bij de publieksbalie ter inzage. Het ontwerp-erfgoedplan wordt tevens digitaal ter beschikking gesteld via www.grave.nl Reactietermijn Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze mondeling en/of schriftelijk een zienswijze omtrent de ontwerpstructuurvisie kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Grave, Postbus 7, 5360 AA Grave Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak met mevrouw L.A.C. Jurgens van het cluster Bouwzaken, tel 477277. Vervolgprocedure Het streven is om de vaststelling van het erfgoedplan te agenderen voor de raadsvergadering van 18 februari 2014. Aan de hand van de zienswijzen en een zorgvuldige afweging van alle belangen zal de gemeenteraad dan beoordelen of en in hoeverre de zienswijzen aanleiding geven tot aanpassing van het erfgoedplan. Tegen het erfgoedplan staat na vaststelling geen bezwaar of beroep open. Informatie Mevr. L. Jurgens, cluster bouwzaken, tel. (0486) 477 277


26

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Zaterdag 2 november - 19:00 uur - Gratis Entree

PODIUM Christopher Green Cas Ronckers No Man’s Valley Burning Paris Keizer Skarel

Joep van Wegberg Eva Vromans Smoking Chimneys The Basement Monkeys

www.facebook.com/podiumb - www.twitter.com/podium_b

BJC ‘t Jeugdhuus - Dorpsstraat 50b - Beugen

Dè talenten uit de regio op 2 podia


31

SPORT

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Olympia’18 maakte het Milsbeek lastig maar vergeet te scoren

Koploper is dodelijk effectief

SSS’18 wacht op eerste succes OVERLOON - Eersteklasser SSS’18 wacht nog altijd op de eerste overwinning. Zondag ging de promovendus uit Overloon voor eigen publiek onderuit tegen Susteren. In een open wedstrijd met twee aanvallend ingestelde teams verloor SSS’18 met 2-4. De geelzwarten hadden daarbij de pech al vroeg op afstand te komen. In de zevende minuut schoot Dennis van de Zee de bal achter de ongelukkig keepende Mark Scheffler. SSS rechtte de rug en herstel-

de zich. Na een overtreding op Bas Joosten schoot Teun van Bree de vrije trap ineens achter de Susterense keeper: 1-1. Op slag van rust kwam SSS weer op achterstand. Yael Heatubun strafte matig verdedigingswerk af. In het slotkwartier tilde dezelfde speler de stand naar 1-3. Wout Janssen bracht in de slotminuten hoop in de Loonse harten toen hij er 2-3 van maakte. De gasten hadden echter het laatste woord en zetten de hekkensluiter in blessuretijd op 2-4 door een doelpunt van opnieuw Yael Heatubun.

Volharding na winst zesde Effectief. Olympianen Tom Verbeek (liggend), Ferry Deckers (links) en David Ririhena leggen het af tegen Milsbeek-spelers Mendel Janssen (9) en Bas Thijssen (foto: www.voetbal-shoot.nl) MILSBEEK - Koploper in klasse 4G, Milsbeek, heeft in eigen huis de 3-1 overwinning in de schoot geworpen gekregen. Op sportpark de Zwarteweg maakte het Boxmeerse Olympia’18 het de Noord-Limburgers knap lastig maar de ploeg van trainer Maarten van Stiphout verzuimde op de juiste momenten toe te slaan. De Boxmerenaren hadden kort na het eerste fluitsignaal van de jonge leidsman Yannick van der Laan (Cuijk) de score moeten

openen. Vrij voor keeper Remco Loeffen miste Max van Lankveld jammerlijk. In de tegenstoot sloeg de gastheer hard toe. Een schot van Siemen Van Straaten bracht Milsbeek op 1-0. Het dappere Olympia was vlak voor rust dichtbij de gelijkmaker maar Douwe Zwaan trof de paal. In dezelfde minuut schoot Zep Megens Milsbeek op 2-0. Na de pauze schoten de bezoekers fel uit de startblokken. Tom Verbeek beproefde keeper Loeffen en een voorzet van Van Lankveld kwam op de lat. Hoogtepunten na rust waren de

fraaie treffers van Dennis Abbenhuis (Milsbeek) en Olympiaan Bobo Tubic. Van de 3-1 nederlaag baalde Olympia-trainer Van Stiphout. “We wilden het Milsbeek moeilijk maken. Dat is gelukt, we speelden scherp maar we verzuimden te scoren. Milsbeek heeft die klasse wel. Drie doelpunten uit drie kansen, dat zie je op dit niveau slechts zelden.” Winnend coach Wilfried Schoonderbeek was tevreden met het resultaat. “Maar met het vertoonde spel niet. We spelen te slordig en geven teveel kansen weg.”

JVC Cuijk wint eerste slag van EVV ECHT - Topklasser JVC Cuijk heeft zaterdag de eerste van twee ontmoetingen met EVV uit Echt met 0-1 gewonnen. Vanavond (dinsdag) treffen beide Topklassers elkaar in Cuijk, in het kader van de KNVB-beker. De winst in Echt was de vijfde in de laatste zes duels. De eerste helft tussen EVV en JVC Cuijk was in even-

Vitesse doet goede zaken GENNEP - Vierdeklasser Vitesse’08 heeft in eigen huis een belangrijke overwinning geboekt tegen MVC uit De Mortel. De Gennepenaren wonnen met 2-0. De offensief gestarte thuisclub opende na zestien minuten de score. Nils Reijnen schoot een door Bjorn Hendriks teruggelegde bal langs keeper Meulendijks. Jordy Wijnhoven leek de score te verdubbelen maar hij schoot langs. De gasten waren ook enkele malen gevaarlijk maar Vitessekeeper John Blaauw voorkwam een tegendoelpunt. In de 71e minuut kwam Vitesse op 2-0 uit een door Sef Peeters benutte strafschop. In de slotfase bleven kansen op een grotere overwinning onbenut. Vitesse klimt naar de zesde plaats.

wicht. Het was vooral een tactisch steekspel waarbij er weinig echte kansen waren. Na rust was JVC Cuijk de bovenliggende partij en ging op jacht naar de overwinning. Met name Mark Fennebeumer was gevaarlijk. Een volley en spectaculaire omhaal misten nog net de juiste richting, in de 67e minuut was het dan toch raak. Fennebeumer kreeg een afgevallen bal voor zijn voe-

ten en schoot in de korte hoek raak. EVV probeerde daarna met een extra aanvaller de gelijkmaker te forceren, maar JVC Cuijk kwam, mede dankzij goed keeperswerk van Joris van Gerwen, niet meer in de problemen. Dinsdagavond krijgt EVV de kans op revanche, maar JVC Cuijk zal er alles aan doen om opnieuw te stunten in de KNVB beker.

VIERLINGSBEEK – Volharding kan na zondagmiddag weer omhoog kijken op de ranglijst. De roodwitten hadden in eigen huis geen enkele moeite met laagvlieger Berghem Sport: 3-0. Voor de Vierlingsbekenaren waren Kevin Reijnders en Vincent Buijssen (2x) trefzeker. Volharding had niet eens een goede eerste helft nodig om de gasten uit Berghem haar wil op te leggen. Het hielp daarbij, dat de eerste de beste kans voor de thuisclub door Kevin Reijn-

ders verzilverd werd: 1-0. Vervolgens verzuimden de Vierlingsbekers afstand te nemen. De beslissing viel daardoor pas kort na rust. Nadat Berghem-keeper Roelofs Vincent Buijssen vloerde in het strafschopsgebied nam de Volhardingspeler de strafschop zelf, en schoot de stand naar 2-0. Twaalf minuten later bepaalde Buijssen de eindstand op 3-0 toen hij een vrije trap direct in het doel krulde. Door de 3-0 overwinning is Volharding na zondag zesde in klasse 2H en heeft het de koplopers in het vizier.

Verlies Achates en Stormvogels SCHAIJK / OSS - De NoordLimburgse derdeklassers Achates en Stormvogels leden zondag nederlagen tegen respectievelijk DAW Schaijk (3-0) en het Osse Margriet (3-1). Promovendus Stormvogels verloor in Oss van Margriet met 3-1. Tegen dezelfde poloeg wonnen de Vogels een week eerder het bekerduel. Ingo Custers bracht de Siebengewalders na 10 minuten op 0-1. De gastheren bogen de achterstand na rust om. Doelpunten van Joey Schuurmans (2) en Fer-

hat Coskun deden Stormvogels de das om. In Schaijk gaf het ottersumse Achates zijn goede spel in het bekerduel tegen Sparta’25 geen vervolg. De Ottersummers stelden tegen DAW teleur. Rik Willems opende de score in de 34e minuut. Ottersummer Paul Toonen trof vervolgens de paal. Een fraai doelpunt van Aldair Rodrigues besliste in de 65e minuut de strijd. Nadat Achates vergat tegen te scoren zorgde de Schaijkse Rob Vos in de slotfase voor een geflatteerde 3-0 eindstand.

Hapse Boys rukt op, zevenklapper VIOS’38 BOXMEER - Hapse Boys heeft in de vierde klasse H de weg naar boven gevonden. De Hapsenaren klopten zondag laagvlieger Juliana Mill en zijn nu derde. In de vijfde klasse G leed Constantia een ontluisterend verlies tegen Keldonk. Zesdeklasser VIOS’38 bleef in het spoor van koploper Toxandria dat de topper tegen SC Sint Hubert op de valreep won. In Mill leek er voor Hapse Boys na treffers van Joost van de Groes en Frank Kohlen geen vuiltje aan de lucht. Een gemakkelijk gegeven vrije trap in penalty, die benut werden door respectievelijk Camiel van Geenen en Berry van Krijl brachten Juliana voor rust nog op 2-2. Na de pauze stelden de Boys via Joost van de Groes en Frank Kohlen orde op zaken. SES Langenboom

bleef, na een 10-0 nederlaag in het bekertoernooi tegen Schijndel, in Bakel op 0-0 steken tegen Bavos. Zaterdagvierdeklasser VCA pakte zaterdag tegen het Nijmeegse Oranje Blauw de eerste overwinning (2-3). In district Oost verloor vierdeklasser Eendracht’30 met 3-1 bij Avios in Alphen. Vijfde klasse In klasse 5G leed het Wanroijse Constantia de tweede competitienederlaag tegen een medekoploper. In Keldonk verloren de mannen van trainer Schaap met 5-0. Het Sint Tunnisse DSV klopte in Lieshout ELI met een duidelijke 4-1. In klasse 5H leed Heijen een nederlaag tegen koploper Ravenstein. De Noord-Limburgers verloren met 4-0. Ook Vianen Vooruit verloor. In Escharen werd het 3-1 voor Estria. De Zwaluw klopte in Grave GVV met 1-2. SIOL

MILSBEEK - De 48-jarige Theo Hendriks is de ‘voorzitter in opleiding’ bij de voetbalvereniging Milsbeek. “Mart van Boekel, heeft me wegwijs gemaakt in het bestuur”, zegt de preses die zestien jaar in het eerste elftal. “Sinds drie seizoenen voetbal ik niet meer maar ben ik binnen de vereniging anders actief. Bij SV Milsbeek onderstrepen we dat we meer dan alleen een voetbalclub zijn. We zijn een sociale club met functie in het dorp. De voetbaltak telt circa 400 leden, en samen met Spes komen we uit op 700”. zegt Hendriks. Met Milsbeek hoopt Theo Hendriks een stabiele derdeklasser te worden. “Dat moet gezien de grootte van de club wel kunnen lukken. Daarnaast gaan we binnenkort onze accommodatie een opknapbeurt geven. De kleedaccommodatie en het dak van het clubhuis worden dan vernieuwd zodat we weer jaren vooruit kunnen.”

verloor met 5-2 van OKSV, HBV klopte Ulysses met 2-1. Gassel versloeg Maaskantse Boys met 2-1. Zesde klasse De derby tussen zesdeklassers SVS en Holthees eindigde in Stevensbeek in 2-4 voor de ploeg van trainer Noud Janssen. In 6C versloeg HRC’27 Egchel met

1-3. In klasse 6D klopte koploper Toxandria in Rijkevoort SC Sint Hubert met 1-0. De late treffer hield VIOS’38 (7-0 winst op VCO) van de eerste plek. In Sambeek klopte de thuisploeg SCV’58 met 3-1. De Willy’s verloor met 5-2 bij SBV. Het Middelaarse Astrantia versloeg hekkensluiter Menos met 6-0.

Derby. Holthees (blauw-wit) vervolgde in Stevensbeek de weg naar boven en won met 2-4 van SVS. ( foto: Jeff Meijs)

Ingewerkt. Theo Hendriks is de voorzitter van de voetbaltak bij Sportvereniging Milsbeek ( foto: De Maas Driehoek.) Tussenstand SES Milsbeek Constantia HRC’27 Eendracht’30 Gassel Heijen VIOS’38 Hapse Boys HBV Sambeek SC St.Hubert Volharding Estria Montagnards Toxandria Vitesse’08 DSV JVC Cuijk Vianen Vooruit Astrantia Holthees Olympia’18 Stormvogels’28 Achates Excellent De Willys Juliana Mill SCV’58 SSS’18 VCA De Zwaluw Westerbeekse Boys GVV’57 SIOL SVS Menos

2 5 7 7 8 8 8 8 10 10 10 10 10 11 11 11 11 12 12 12 13 13 13 13 14 15 16 16 17 17 17 19 19 25 32 39 42


32

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

BIJ DE SPECIALE AANBIEDING EN INLEVERING VAN DEZE BON

Speciale aanbieding NOvEmbER AFHAALMENU voor 2 personen

1 PORTIE SATÉ GRATIS

AANBIEDING GELDIG t/m 30 november 2013

• Miniloempia’s (6 st.) • Babi pangang of ajam pangang (gebakken halve kip in pikante saus) • Kipfilet met chilisaus (pittig) voor 2 personen • Foe Yong Hai (omelet in tomatensaus) Bij bestelling v.a. € 22,00 krijgt u • Grote bak nasi, bami of witte rijst een pikante kroepoek GRATIS!

€ 17,00

De Valuwe 7, Winkelcentrum De Valuwe Cuijk 5431 AV Cuijk • Tel.

(0485)-312855

www.chinesemuurcuijk.nl

TAURANT CHINEES-INDISCH RES g en zondag rda zate T LOPEND BUFFE : 024-6963048 TEL • EN OL SM PLA IN

OPENINGSTIJDEN: MA. T/M ZA. 16.00 - 20.30 UUR • ZO. EN FEESTDAGEN 12.00 - 20.30 UUR

kom eens kijken naar onze wintercollectie! Hogere modellen damesbroeken coated en jeans In de nieuwste najaars- en winterkleuren

v.a. € 34,95 Winterjacks v.a. € 29,95 Colorjeans met bretels

Kinder – Dames – Heren Diverse kleuren

Bij ons betaalt u altijd de laagste prijs. Jeans shop van Daal • Haringsestraat 12 Haps • Tel. (0485) 312131 info@jeans-shopvandaal.nl • www.jeans-shopvandaal.nl www.facebook.com/JeansShopVanDaal

RUIL UW TOYOTA AYGO OF CITROËN C1 NU IN EN

WIJ BETALEN UW INRUIL CONTANT UIT!

The future begins now! Last van dunner wordend haar of beginnende kaalheid?

sterk, en niet van echt te onderscheiden!

de 5-deurs fiat panda edizione cool

Nu is er de mogelijkheid daar iets aan te veranderen.

MET O.A. AIRCONDITIONING RADIO/CD/MP3-SPELER EN NOG VEEL MEER!

· · ·

Kom langs en ervaar het revolutionaire Hair-unit systeem van Haarmode Wingens. Nieuwe eenmalig te gebruiken systemen.

FIAT FI AT PANDA PAN ANDA DA V VANAF ANAF ¢7.995,AN

private lease ling voor: zonder aanbetaling

¢219,-

per maand* incl. btw

VANAF 24 MAANDEN ALL-RISK VERZEKERING ONDERHOUD & REPARATIE MOBILITEITSGARANTIE

Leaseprijs is incl. BTW, BPM, kenteken- en recyclingskosten. Kijk voor de verkoopvoorwaarden op fiat.nl. Gem. brandstofverbruik: 4,1 - 4,2 l/100 km (1 op 23,8 - 24,4). CO2: 95 - 97 g/km. Fiat. De laagste gemiddelde CO2-uitstoot van Europa.**

Ga naar www.HaarmodeWingens.nl En bekijk de video

*Particulier aanbod op basis van full operational Lease, exclusief vervangend vervoer en brandstof. Vermelde prijs is gebaseerd op een leasetermijn van 24 maanden en max. 12.000 km per jaar. Onder voorbehoud van wijzigingen in assurantiebelasting, wegenbelasting en BTW. Fiat Financial Solutions behoudt zich het recht voor om de actie zonder opgaaf van reden te wijzigen of te beëindigen. Vraag de Fiat verkoopadviseur naar de beschikbaarheid van dit product, de voorwaarden en een offerte. De getoonde afbeelding kan afwijken. Vanafprijs Panda: incl. BTW, BPM, kenteken- en recyclingskosten. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden. Als de vrijstelling voor de houderschapsbelasting vervalt wordt het leasetarief verhoogd met het dan geldende tarief voor houderschapsbelasting. De verbruikscijfers zijn gebaseerd op de officiële Europese testmethode. Het daadwerkelijk verbruik hangt mede af van de omstandigheden en uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. **Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volume gerelateerde gemiddelde CO2 –uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2012.

www.bochane.nl

of bel, om kennis te maken met dit unieke product, 0412-637797/625391. Geschikt voor zowel Dames als Heren.

Haarmode Wingens Ridderhof 20 Oss T 0412 625391 / 637797 Winkelcentrum Heihoek Oss T 0412 652223


34

ADVERTENTIE

www.natuursteenheijen.nl

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

www.tuincentrumdegrens.nl

NIEUW:

UITGEBREID AANBOD IN KERAMISCHE BINNEN- EN BUITENTEGELS

UIT ONZE STEENHOUWERIJ: Natuurstenen • Keukenbladen • Vensterbanken • Raamdorpels • Tuintafelbladen etc.

MAATWERK

EN VERDER:

• sierbestrating (beton en natuursteen) • opsluitbanden • vijverranden • bielzen • muurblokken • flagstone’s • rotskeien (div. afmetingen) • waterpartijen • tuinbeelden • bloembakken • schanskorven • schouwen • natuursteen • muurstrips • waskommen • douchebakken • boeddha’s • vulzand • metselzand • cement • riviergrind • 40 soorten split in bulk • bigbags, 25 kg verpakking • onderhoudsmiddelen (voor natuursteen) • tegellijm, etc. etc.

AANBIEDINGEN:

• Restpartijen bestratingen van € 5,00 tot € 7,00 per m2 • Restpartijen keramische binnentegels van € 5,00 tot € 9,50 per m2 • Restpartijen natuurstenen buitentegels van € 2,00 tot € 6,00 per stuk

GEEN VRACHTKOSTEN: Alle bestellingen worden zonder kosten bij u thuis afgeleverd

DE GRENS 33 HEIJEN • Tel.nr. 0485 • 516044


Koploper MHV’81 ziet thuiswedstrijd gestaakt

Gladde vloer in De Looierij

Strijdvaardig Boxmerenaar Robin Holtmeulen Nederlands crosskampioen Flamingo’s pakt de winst BOXMEER - De Boxmeer- manche waren beide kempGENNEP - Topdivisionist Flamingo’s heeft zaterdag in een spannende vijfsetter de winst gepakt tegen debutant US uit Amsterdam. De Gennepse volleybalsters wonnen in Pica Mare met 3-2.

Gestaakt. Als gevolg van een te gladde vloer in sporthal De Looierij werd het handbalduel MHV’81 - Hercules zaterdagavond gestaakt. MILL - Uitgerekend op de avond dat de handbalteams van MHV’81 zich voor het eigen publiek presenteerden, heeft de mannenploeg het einde van de wedstrijd niet gehaald. Door een gladde vloer in sporthal De Looierij werd het duel tegen het Haagse Hercules gestaakt. Na 14 minuten en 51 secon-

den werd de wedstrijd gestaakt. De stand was op dat moment 3-5. Omdat burgemeester Antoine Walraven en wethouder Edwin van Schipstal getuigen waren van het voorval werd na afloop een constructief overleg gevoerd over het condensprobleem in de Millse hal. Vrouwen De Millse vrouwenploeg

bond eerder zaterdagavond de strijd aan met Iason uit Valkenburg. In een moeizame wedstrijd slaagde de ploeg van trainer Marcel Idink er niet in de volle winst te pakken tegen de promovendus. Het werd uiteindelijk 22-22. Zaterdag spelen de vrouwen uit tegen PK/Unitas in het Drentse Rolde. De mannen nemen het in Arnhem op tegen AAC.

Flamingo’s startte in de eerste set niet goed. Slechte passing en spreiding waren debet aan de setnederlaag 920-25). In de tweede set herstelden de Gennepsen zich. Met 25-19 werd de stand gelijkgetrokken. In de derde set stond Flamingo’s lang op achterstand.De ploeg kwam terug maar verloor toch met 2426. Met 25-20 in de vierde set werd de stand 2-2. De noodzakelijke vijfde set werd met 15-11 gewonnen. Met vier overwinningen uit vijf duels is Flamingo’s keurig vijfde. Mannen De mannen van Flamingo’s gingen opnieuw onderuit. De eerstedivisionist verloor thuis in Gennep met 0-4 van US uit Amsterdam. De setstanden waren 20-25; 28-30; 18-25 en 13-25. De Gennepenaren sluiten op de ranglijst de rij met twee punten uit vier wedstrijden.

Mountainbiken Bergerheide Emons Top-4 Toernooi SPES BERGEN - TWC NoordLimburg houdt zondag de de zevende editie van de Bergerheide Mountainbiketoertocht. De pittige en in alle opzichten gevarieerde tocht voert door het bos- en heiderijke gebied tussen Nieuw Bergen, Well, Afferden en Wellerlooi. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 36, 47 en

zelfs 62 kilometer. In Wellerlooi is de pauzeplaats. Starten kan op zondagochtend tussen 8.30 en 10.00 uur in Sportcentrum Den Asseldonk Nieuw Bergen. Het startgeld bedraagt 4 euro,leden NTFU 3 euro. Jeugd van 12 tot 16 jaar betalen 1 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Meer informatie op www. twcnoodlimburg.nl.

GROESBEEK / MILSBEEK - Voor de 20e keer is korfbalvereniging Spes uit Milsbeek gastvrouw van het Emons Top-4 toernooi. De topteams uit het dameskorfbal komen zaterdag in sporthal Heuvelland in Groesbeek in actie. Bij de senioren wordt het deelnemers gevormd door Be Quick, De Korfrakkers,

Derby van de week: Montagnards - EWC’46

Koploper declasseert Bergenaren BERGEN - De derby tegen buurman EWC’46 uit Wells is voor het Bergense Montagnards in een fiasco uitgelopen. Voor eigen publiek ging Montagnards hard onderuit. Koploper in klasse 5F, EWC, won met 1-6. Talloze verdedigingsfouten zijn debet aan de de Bergense nederlaag (de eerste overigens in de huidige

competitie). Ook in aanvallend opzicht liet Montagnards de nodige steken vallen. Bovendien verloren de Bergenaren Jan Elsenberg, die in de slotfase een rode kaart kreeg voor het vloeren van een doorgebroken speler. De gasten uit Well openden in de 9e minuut de score via Mimoun Akrom. Teun Jacobs schoot de Bergenaren in de 24e minuut langs-

Nederlaag. Een speler van Montagnards loopt juichend weg nadat de gelijkmaker is gevallen. ( foto: Jeff Meijs).

35

SPORT

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

zij. Lang duurde de feestvreugde niet want EWC liep door treffers in de 28e en 31e minuut uit naar een 3-1 voorsprong. Kort na rust (46e) was de strijd beslist toen de gasten op 1-4 kwamen. In de slotfase voerde EWC de score verder op naar 1-6. De Wellse doelpunten kwamen op naam van Mimoun Akrom (2), Ruud Oomen, Koen Stevens en Jippe Peters. De Wellse promovendus is na zeven wedstrijden trotse koploper in 5F. De ploeg van trainer Marcel Peters verzamelde in 7 wedstrijden 19 punten. Het doelsaldo is imponerend: 33-10. De koploper heeft de periodetitel binnen handbereik maar de stand geeft een vertekenend beeld. Leunen, dat twee wedstrijden minder speelde kan nog op gelijke hoogte komen. Het sterk gestarte Montagnards bezet een middenmootpositie met zeven punten uit vijf duels.

Spes en Swift. Bij de A-junioren strijden De Korfrakkers, De Peelkorf, Prinses Irene en Rosolo om de toernooizege. Het Top-4 toernooi is een waming-up voor de zaalcompetitie die binnenkort van start gaat. De wedstrijden in sporthal Heuvelland in Groesbeek beginnen op 17.00 uur met de A-junioren. De entree is gratis.

se motorcrosser Robin Holtmeulen is zondag Nederlands kampioen geworden in de open Seniorenklasse. In de laatste wedstrijd van het seizoen greep de Boxmerenaar zijn kans.

Om de Nederlandse titel in de Seniorenklasse te veroveren moest Robin Holtmeulen twee manches uitrijden en zijn voorsprong van 59 punten op concurrent Jurgen van den Bungelaar uit Langenboom behouden. Strijd In een zinderende eerste

hanen aanvankelijk in een felle strijd verwikkeld. Uiteindelijk finishte Holtmeulen als negende. Van den Bungelaar werd 22e. Daarmee had Robin Holtmeulen het kampioenschap binnen en was de tweede manche in feite overbodig. Waardig Toch liet Holtmeulen zien een waardig kampioen te zijn. De kersverse Nederlands Kampioen startte voortvarend en nam de leiding. In de tweede ronde werd hij gepasseerd door William Thijssen, een ronde later lag de Boxmerenaar op de derde positie.

Open Heikamp Toernooi HEIJEN - De Heijense tennisclub LTC De Heikamp houdt van 9 tot en met 17 november het Heikamp Open Toernooi. Deelname aan het toernooi staat open voor tennissers vanaf 17 jaar. De speelcategorieën zijn herendubbel

(HD), damesdubbel (DD) en gemengddubbel (GD) met de speelsterkten 4 tot en met 8. Inschrijven kan tot en met vrijdag 1 november via www.toernooi.nl en www.lltcdeheikamp.nl. De deelnamekosten zijn 8,50 euro per persoon. Info: www.ltcdeheikamp.nl.

VCA zaterdag ‘in the spotlights’ SINT AGATHA - Onder de noemer ‘VCA 1 in the spotlights’ treedt het vlaggenschip van VCA zaterdag 2 november om 18.00 uur op eigen veld aan tegen Achilles’29. “Bijna anderhalf jaar geleden is VCA met het eerste elftal overgestapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal”, vertelt vice-voorzitter Martijn Bardoel. “Dat is voor leden wennen geweest, maar inmiddels wordt het elke week drukker langs de lijn. Ook horen we van buurtverenigingen dat ze meer willen weten over onze overstap. Zodoende

Zwemtoppers bij Merlet

zijn alle leden van VCA en de besturen van omliggende voetbalverenigingen uitgenodigd om zaterdagavond kennis te komen maken met het zaterdagvoetbal bij VCA. ‘In the spotlights’ is een verwijzing naar de lichtmasten die zaterdag wegens het donker ontstoken moeten worden. Want om iedereen in de gelegenheid te stellen die normaal door werk of klusjes niet kan komen kijken, is de aftrap in overleg met Achilles’29 verzet naar 18.00 uur.” VCA-Achilles’29 wordt gespeeld op sportpark Veldzicht in Sint Agatha. De entree is gratis.

Informatieavond Tante Lenie’s 10 BERGEN - Stichting Tante Lenie gaat volgende zomer fietsen voor het goede doel. Tijdens Tante Lenie’s Tien worden van 18 tot en met 21 juni tien Alpencols beklommen. Op dinsdag 5 november is in café De Dragonder een informatieavond.

Toppers. Zwem en waterpolovereniging heeft zich de afgelopen maanden weten te versterken met een groep topzwemmers, die stuk voor stuk een gooi kunnen doen naar een podiumplaats op diverse nationale zwemkampioenschappen. De groep wordt getraind door Silvester van Pommeren. Deze toptrainer heeft zwemmers als Daniël van Dijk, Teun Strijbosch (Cuijk), Kim Loeffen (Groesbeek) onder zijn hoede. Ook monsterden topzwemmers als Inge Arts, Evy Ulijn, Elise Pennings, Lotte Verbiesen en Loek van Houtert bij het elitekorps aan. “Wij zijn erg trots dat we met hulp van onze sponsors deze uitbreiding kunnen realiseren”, aldus voorzitter Maarten Jilisen.” Dit brengt onze vereniging en met name onze zwemselectie op een hoger competitief niveau.” ZWK Merlet biedt verder sportmogelijkheden op allerlei niveau aan. De vereniging heeft een zwem- en waterpoloafdeling en organiseert door het jaar diverse activiteiten zoals de Zwem4Daagse. Voor meer informatie zie www.zwkmerlet.nl. (foto: Jacques Verschuren)

Aan Tante Lenie’s Tien kunnen 40 wielerfanaten deelnemen. Zij vertrekken op dinsdagavond 17 juni naar het Franse Allemont. Vanuit het dorpje dat aan de voet van de Alpen ligt, worden dagelijks de etappes gereden. Achtereenvolgens worden Alpe d’Huez, Col de Grand Serre, Col d’Ornon, Col de Sarenne, Col Du Galibier, Col de Lautaret, Les Deux Alpes, Col Du Glandon, Col le Croix de Fer en La Vaujany bedwongen. Voor meer informatie zie www.teamtantelenie. nl of bezoek de informatieavond op dinsdag 5 november (20.00 uur) in café De Dragonder in Gennep.


Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

41

UITGAAN

Pinkpop-opener Christoper Green op programma van derde editie cultuurfestival

Podium B in ‘t Jeugdhuis Beugen

Uitgaans Agenda DE SPIJKER BEERS Wo. 30 oktober, 19.30 ‘Er hangt “Liefde” in de lucht’. Komisch toneelstuk. Entree 5,00 euro. ROEPAEN OTTERSUM Vr. 1 november, 20.30 Teitur en Broken Twin. Entree is 15,50 euro. Zo. 3 november, 16.00 Theaterconcert Santiago. In een zoektocht naar de oorsprong van de (Spaanse) muziek die hen bindt, reizen Leoni Jansen en Eric Vaarzon Morel elkaar tegemoet. Entree 17,50 euro. www.roepaen.com MYLLESWEERD MILL Za. 2 november, 21.00 Bands on Stage, met jeugdige bands Free Beer, Captain Fish en Naked Sweat

Drips. Entree 7,50 euro. www.myllesweerd.nl DE POSTHOORN HAPS Vr. 1 november, 20.00 Zo. 3 november, 14.30 Kunakra speelt ‘Alle hens aan dek(mantel)’ in Haps. www.kunakra.nl JEUGDHUIS BEUGEN Za. 2 november, 19.00 Podium B, muziek, theater en kleinkunst. De entree is gratis. www.facebook.com/podiumb DE WEIJER BOXMEER Do. 31 oktober, 18.30 Horrorfilmmarathon in teken van Halloween. Drie films in totaal. Prijs vanaf 5,00 euro incl. drankje. Zo. 3 november, 11.00 ‘Cultuur en Cappucciono’ met Silas Kurth op de saxofoon en Max Philip Klüser op de vleugel, met een klassiek repertoire. De entree is 6,50 euro. www.deweijer.nl

‘Bands on stage @ Myllesweerd’

Cultuurfestival. Burning Paris is een van deelnemende bands die zaterdag 2 november te zien en te beluisteren is tijdens de derde editie van Podium B in Beugen. De Oeffeltse band biedt stevige rock, maar Podium B voorziet ook in cabaret en theater. BEUGEN - Op zaterdag 2 november wordt in Beugen opnieuw Podium B georganiseerd. Een gratis festival met dit jaar Pinkpop-opener Christopher Green op het programma. Het cultuurfestival wordt voor het derde jaar op rij in ’t Jeugdhuis in Beugen georganiseerd. “Laagdrempelig en toch met een kwalitatief hoog aanbod.” Jonge, talentvolle artiesten op gebied van muziek theater en kleinkunst wordt een podium geboden. Serious Talent Podium B bewijst met gratis toegang dat cultuur nog steeds laagdrempelig

kan zijn. “En toch is het aanbod kwalitatief hoog”, vertelt Wouter Coenen, één van de organisatoren. “Naast Christopher Green speelt bijvoorbeeld ook 3FM Serious Talent Cas Ronckers: een muzikant van nog maar 16 jaar

die aanstekelijke folkmuziek a la Mumford & Sons maakt.” Gevarieerd “Daarbij is het programma niet alleen goed, maar ook gevarieerd”, aldus Coenen. “Zo is er stand-up comedy met Eva Vromans, stevige rock met Burning Paris uit Oeffelt en bij No Man’s Valley waan je je weer in de jaren 60. Joep van de Weberg zorgt met jazzy popmuziek voor een Nederlandse noot. De Smo-

king Chimneys uit Oploo en de Basement Monkeys uit Beugen maken het feest compleet!” Informatie De derde editie van Podium B vindt zaterdag 2 november plaats in ’t Jeugdhuis, Dorpsstraat 50B in Beugen. Meer informatie en programma: facebook.com/ podiumb. Lees meer op www.kliknieuws.nl

Teitur & Broken Twin in Roepaen ‘Er hangt “Liefde” in de lucht’ in Beers BEERS – Enkele leden van KBO-Beers/Linden en de Vrouwenbeweging Beers (VroBe) brengen woensdag 30 oktober de komedie ‘Er hangt “Liefde” in de lucht’ op de planken. Deze komedie is geschreven door Jose Frehe en Rob van

Vliet. De voorstelling begint om 20.00 uur in de zaal bij Café De Spijker aan de Grotestraat 28 in Beers. Kaarten kosten 5,00 euro (incl.consumptie) en zijn verkrijgbaar bij de ingang van de zaal vanaf 19.30 uur. Meer informatie via tel. (0485) 313931 of per e-mail: liahendriks@hotmail.com.

Griezelen en talenten in De Weijer Vertelling. Broken Twin is het synoniem van een jonge vrouw die geweldige muzikale verhalen weet te vertellen. OTTERSUM - Roepaen in Ottersum beleeft vrijdag 1 november een nieuw muzikaal hoogtepunt wanneer Teitur en Broken Twin het podium betreden voor prachtige, noordelijke klanken. Teitur lanceerde afgelopen week zijn nieuwe album ‘Story Music’, met liedjes die zijn gebaseerd op het geloof dat een verhaal vertellen de basis is van menstelijke emoties en instinct. Ook klinkt zijn thuisbasis, de Faeröer Eilanden, door in zijn muziek.

Teitur treedt samen op met Broken Twin, het synoniem van een jonge vrouw die geweldige muzikale verhalen weet te vertellen en daarbij steunt op de griezelige geluiden van het noordelijk halfrond en muzikale invloeden van acts als Feist, Nico en Anthony and the Johnsons. Haar eenvoudige set-up van bas, piano, gitaar, zang en percussie laat zij opgaan in een unieke werveldwind van krakende pianobanken. Het optreden is vrijdag 1 november om 20.30 uur. Kaarten kosten 15,50 euro.

BOXMEER - De Weijer in Boxmeer staat donderdag 31 oktober in het teken van Halloween met een heuse horrorfilmmarathon. Op zondag 3 november is het tijd voor ‘Cultuur en Cappuccino’, met enkele 19-jarige toptalenten. Griezelen en horror, donderdag vanaf 18.30 uur in De Weijer, met een Filmnacht om nooit te vergeten. Er worden drie gruwelijk, goede films gedraaid. Allereerst de klassieker ‘Halloween’ uit 1978, daarna om 20.30 uur de angstaanjagende horrorvertoning van ‘The Ring’ en als afsluiter - om 23.00 uur - de allereerste ‘SAW’ over

psychopaat Jigsaw. Tussen de films door zijn er pauzes om even bij te komen… Met een bloederige cocktail. Een kaartje voor één film is 5,00 euro, twee voor 8,00 euro en een passe-partout kost 9,00 euro. Cultuur en Cappuccino Iedere eerste zondag van de maand is er in De Weijer cultuur in de ochtend. Én cappuccino natuurlijk.Op zondag 3 november (vanaf 11 uur) met Silas Kurth op de saxofoon en Max Philip Klüser op de vleugel. Twee 19-jarige toptalenten met een klassiek repertoire, waaronder Brahms, Chopin en Rachmaninoff. De entree is 6,50 euro. Meer info: www.deweijer.nl.

MILL - Op zaterdagavond 2 november wordt het podium van theater Myllesweerd in Mill omgetoverd tot een professioneel bandpodium voor ‘Bands on stage @ theater Myllesweerd’. Tijdens deze avond treden er drie energieke, jeugdige, talentvolle bands op: Free Beer uit Wilbertoord, Captain Fish uit Oploo en The Naked Sweat Drips uit Boxmeer. Alle bands wonnen

eerder al eens belangrijke prijzen. Free Beer staat voor de tweede keer op het podium met hun nieuwe, derde bandlid, de 14-jarige bassist Gijs van Hout. ‘Bands on stage’ begint op zaterdag 2 november om 21.00 uur. Alle bands zullen ongeveer een uur spelen. Kaartjes kosten € 7,50 en zijn te reserveren via theater@myllesweerd.nl. Lees meer op www.kliknieuws.nl

‘Alle hens aan dek(mantel)’ in Haps HAPS - Voor toneelvereniging Kunakra uit Haps is er niets te gek. Terwijl er vorig jaar nog een heus strand aangelegd werd, gaan de decorbouwers nu de uitdaging van een cruiseboot aan voor het stuk ‘Alle hens aan dek(mantel)’. Schrijfster Frouwkje Doornbos heeft er alles aan gedaan om een humoristisch, niet alledaags stuk te schrijven. ‘Love-boat’ in Haps: een bezoekje meer dan waard.

te kunnen bevallen; een gepensioneerde arts met waandenkbeelden wordt verzorgd door een pittige tante en een zeurende, rijke dame vormt de tegenpool van twee Twentse boerinnen op leeftijd die deze cruisegewonnen hebben met een puzzel uit de Linda. Er is zélfs een zwerver. En dan verdwijnen er sieraden. Zijn er personages die zich anders voordoen? De raadsels zullen in de laatste scènes op komische wijze ontrafeld worden.

Verhaallijn Aangezien de scheepsarts niet op komt dagen, speelt de kapitein ook maar voor arts, zogenaamd zijn tweelingbroer. Door deze dubbelrol aan te nemen, denkt de kapitein ongestoord vreemd te kunnen gaan. De reis wordt compleet met nog meer verhaallijnen. Er gaat een Surinaamse mee om in haar geboorteland

Speeldata ‘Alle hens aan dek(mantel)’ wordt in De Posthoorn in Haps gespeeld op vrijdag 1 en 8 en zaterdag 9 november (20.00 uur) en op zondag 3 november (14.30 uur). Voor deze zondag is het mogelijk om gebruik te maken van een speciaal brunch-arrangement. Meer info en kaartverkoop via www.kunakra.nl.

Toneel. Kunakra brengt 1, 3, 8 en 9 november het humoristische stuk ‘Alle hens aan dek(mantel)’ op de Hapse planken.


44

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013


45

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Komende zaterdag Natuurwerkdag op zeven locaties in de regio

Hup: handen uit de mouwen! BOXMEER – Iedereen die eens goed de handen uit de mouwen wil steken in de natuur, kan zaterdag 2 november op liefst zeven locaties in het Land van Cuijk en de regio Maasduinen terecht. Want op deze dag staat de jaarlijks grootste landelijke vrijwilligersactie in het groen op de kalender. Het is al weer voor de twaalfde keer dat Landschapsbeheer Nederland, de landelijke Natuurwerkdag op touw zet. Dat doet deze organisatie met medewerking van Staatsbosbeheer, de provinciale Landschappen, tientallen IVN-afdelingen en andere natuurorganisaties. In de regio is keus te over, want op zeven locaties - waarvan vijf in het Land van Cuijk - krijgt de natuur deze dag een opknapbeurt. Zo wordt op initiatief van Landschapsbeheer Boxmeer, IVN De Maasvallei, IVN De Groene Overlaat en IGP Maasheggen bij Oeffelt gesnoeid in en aan de Maasheggen. IVN De Maasvallei is op deze dag eveneens organisator van het groene onderhoud aan de Overloonse hei. De derde locatie waar IVN De Maasvallei betrokken is, is natuurtuin de Corneliushof aan het Giessenplein. IVN De Groene Overlaat organiseert op Landgoed De Barendonk in Beers snoeiwerk aan houtwallen en IVN Grave is blij met assistentie bij een grote schoonmaak in het Belevingsbos in Velp. Ook in de Maasduinen kunnen liefhebbers de handen uit de mouwen steken, onder leiding van Staatsbosbeheer. Het heide- en vennengebied

Natuurwerkdag. Artistieke promotiefoto om liefhebbers te werven voor de Natuurwerkdag van Landschapsbeheer Nederland. ’t Quin bij Afferden moet zoveel mogelijk open blijven. Daarom worden hier niet gewenste bomen en struiken afgezaagd en verwijderd. Ook bij het bezoekerscentrum De Maasduinen is deze dag van alles te doen. Kinderen gaan hier onder leiding van Maasduinengidsen zwerfaf-

Baardmannen tussen het riet

over op rietzaad. Deze overgang van zaad naar insecten wordt een keer per seizoen gemaakt. Een late vorstperiode kan dit vogeltje fataal worden.

val rond het Reindersmeer verzamelen. Tijdens dit karwei vertellen de gidsen van alles over de Maasduinen en waarom het zo zinvol is om deze vrij te houden van afval. Voor meer informatie kijk op www. natuurwerkdag.nl.

Maasheggenwandeltocht OEFFELT - Staatsbosbeheer en IVN De Maasvallei organiseren samen met Hotel Restaurant ’t Veerhuis in Oeffelt op zondag 3 november al weer de laatste wandeling van dit jaar door het Maasheggengebied. In deze tijd van het jaar zijn de Maasheggen een ideale rust- en foerageerplek voor de trekvogels, vanwege de vele bessen. Ook wanneer straks de bessen eraf zijn, zijn de struiken nog goed te herkennen aan hun specifieke knoppen. Omdat de meeste bladeren van

Grazers in de Gennepse natuur GENNEP - Steeds vaker worden Konik-paarden, Galloway-runderen of Schotse Hooglanders gesignaleerd in de Nederlandse natuurgebieden. Ook in diverse gebieden langs de Maas leven deze zogenaamde grote grazers. Op uitnodigng van IVN Maas en Niers verzorgt kenner Fokke Erhart op donderdag 7 november een lezing over de begrazing in Gennep. Erhart vertelt over de nazaten van het ooit in het wild levende oerrund en oerpaard, die hier een sleutelrol in het beheer van deze gebieden vervulden. Fokko Erhart, in dienst van Free Nature en werkzaam in de Gelderse Poort bij Nij-

BOXMEER - Wie mee wil helpen bij het onderhoud in de natuur, kan terecht op zaterdag 2 november op zeven locaties in het Land van Cuijk en de regio Maasduinen. Een overzicht. Maasheggen Van 9.30 tot 12.30 uur worden bij Oeffelt hoge struiken in de Maasheggen gesnoeid en gevlochten. Tijdens de koffiepauze wordt het Gebiedsprogramma Maasheggen toegelicht. Heb je een takkenschaar of- zaag, breng die dan mee. Handschoenen en brillen zijn aanwezig. Voor aanmelding en info bel Gertjan Coenen (0627176036) of Emiel Rijken (0411-622775).

Waarneming van de week De baardman is een echte rietvogel. Het mannetje heeft karakteristieke ‘bakkebaarden’, maar ook vrouwtjes, zonder bakkebaarden, moeten als baardman door het leven. Het heldere roepje, dat klinkt als een racefietsbel, is te horen in de uitgestrekte moerassen bij de Kraaienbergse plassen met veel overjarig riet. Ze leven van insecten en spinnen, maar gaan in de winter

Aan de slag op de Natuurwerkdag!

megen en ervaringsdeskundige, geeft op donderdag 7 november tekst en uitleg. Hij vertelt over de grazers en zal stilstaan bij het effect op plant en dier. Tot slot een geeft hij een door-

kijkje naar de toekomst. De lezing is in het clubgebouw van IVN Maas en Niers aan Kampweg 10 in Gennep. De aanvang is 20.00 uur, de toegang is 2,50 euro (inclusief koffie / thee).

Ervaringsdeskundige. Fokke Erhart vertelt tijdens de lezing over prachtige Konikpaarden.

de struiken af zijn is het vlechtwerk in de heggen goed zichtbaar. De ontvangst met koffie is zondag om 9.30 uur in ’t Veerhuis, Veerstraat 2 in Oeffelt. Daarna is er de wandeling van twee uur, waarna er een afsluiting is met soep van de dag. Deelname kost 5 euro, voor de wandeling te voldoen. Draag waterdichte schoenen of laarzen en houdt er ook rekening mee dat er over rasters geklommen moet worden. Voor informatie bel Marjo Simons: (0485) 36 23 28. Aanmelden is niet nodig.

Oproep: houd dijken veilig! DEN BOSCH - Waterschap Aa en Maas heeft de afgelopen weken weer illegale werkzaamheden in of op de Maasdijk en andere dijken aangetroffen. Het betreft overtredingen zoals het graven van sleuven voor leidingen, het beschadigen van de grasmat door vee en het bouwen van schuurtjes in onder andere de gemeenten Grave, Boxmeer en Cuijk. Dit is verboden. Ernest de Groot, Dagelijks Bestuurslid waterschap Aa en Maas roept bewoners en bedrijven op om de dijken samen met het waterschap veilig te houden!

Overloonse Hei Op het heideterrein achter De Vers’ te Overloon wordt van 9.30 tot 15.30 uur opslag verwijderd van berken en dennen en ook bramenstruiken worden weg gehaald. Voor aanmelding en info bel Ben Verheijen (0478-642577 / 06-11115514) of Emiel Rijken (0411– 622775). Corneliushof In de educatieve tuin Corneliushof, een inlooptuin met modellen van regionale landschappen aan het Giessenplein in Wanroij, wordt van 9.30 tot 15.30 uur onderhoud verricht. De organisatie zorgt voor gereedschap, koffie en thee. Voor aanmelding en info bel Ad de Kort (0485-453891 / 0615439043). De Barendonk Op dit fraaie landgoed aan de Millseweg in Beers wordt om 9.30 uur gestart met snoeiwerk, het verwijderen van riet en het terugzetten van houtwallen. Voor aanmelding en info bel Peter Fest: (0485) 31 88 88 of Gertjan Coenen: 06-27176036. Het Belevingsbos Het Belevingsbos aan de Beukenlaan in Velp (achter de brede school / kinderboerderij) krijgt een grote schoonmaak. Wie mee wil helpen om braamstruiken en opslag van eik te verwijderen kan van 9.30 tot 12.00 uur meedoen. Er is koffie, thee en limonade aanwezig. Het Quin Van 9.00 tot 15.00 uur in het heidegebied ’t Quin bij Afferden. Om dit terrein open te houden voor bijzondere heidevogels worden bomen en struiken afgezaagd en verwijderd. Voor aanmelding en info bel Jeroen Builtjes (0485-531558 / 0646254000) of Wouter Jansen (0475-386430). De Maasduinen Verzamelpunt is Bezoekerscentrum De Maasduinen te Well. Samen met Maasduinengidsen wordt van 13.30 tot 15.30 uur zwerfvuil rond het Reindersmeer opgeruimd. Een mooie activiteit voor kinderen. Voor aanmelding en info bel Lia Oosterwijk (077-4737575 / 06-25004066) of Wouter Jansen (0475-386430).

Groen Kalender Sporentocht

WELLERLOOI - Op zaterdag 2 november om 10.00 uur vindt er in Nationaal Park De Maasduinen een sporentocht plaats. Dieren laten veel sporen achter in de natuur. Hierdoor verklappen ze hun aanwezigheid. Tijdens deze excursie gaan de Maasduinengidsen samen met de wandelaars op zoek naar diersporen. De excursie start vanaf Ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi. De excursie is gratis en duurt circa 2 uur.

Lampionnentocht

AFFERDEN – Eveneens op zaterdag 2 november, maar dan om 19.00 uur, vindt er een Lampionnentoch plaats vanaf Aktiviteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. De activiteit is gratis en duurt 1,5 tot 2 uur. Denk aan een lampionnetje met lampje (geen kaars) en goede schoenen. Ouders wordt aangeraden om mee te lopen. Aanmelden is verplicht en is mogelijk via de website www.limburgs-landschap.nl/agenda.

Natuurexcursie rond plas 5 CUIJK - IVN Cuijk De Groene Overlaat houdt op zondag 3 november een natuurwandeling rond plas 5 van de Kraaijenbergse Plassen. Gidsen besteden tijdens de excursie aandacht aan de natuurverschijnselen van dit jaargetijde: herfstkleuren, paddenstoelen, trekvogels en wintergasten. Een verrekijker kan van pas komen en stevig schoeisel is aan te raden. De wandeling start om 14.00 uur bij de vogelkijkhut op de locatie Over de Voort in Gassel. Voor meer informatie: (0485) 31 49 46. Of kijk op www.ivn.nl/cuijk.

Waterwereld. Ook in en rond deze plas dient de herfst zich aan.


48

ADVERTENTIE

Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

KIJK OP

ACTION.NL VOOR DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN

WEEKACTIE! WEEKACTIE! TIENER/DAMES LOUNGEBROEK Betty Boop/Minnie/ Mickey of ruit katoen of katoen flanel maten S-XXL

DECO SFEER TAFELKRANS

met 2.5” LCD-scherm, draaibaar en inklapbaar HD-opnames, ingebouwde microfoon geschikt voor opnemen in het donker SD-kaart raakt nooit vol door autoherhaalfunctie

met 4 theelichthouders 55x17 cm of 40x40 cm

16.95

dames maten 35-42 2 PAAR

1.89

MISA SOEPKOM

meisjes maten 23-38 2 PAAR

1.59

3.79

DECO KERSTTAFEREEL

CORAL FLEECE BADJAS

met verlichting enorme keuze modellen ca. 13x11 cm

U ITZO E KE N Elders 4.95 6.95

T/M ZATERDAG 2 NOVEMBER

AUTO DASHBOARD CAMERA

DIVERSE DESSINS BEDSOKKEN

Elders 5.99 6.95

VAN ZONDAG 27 OKTOBER

dames en heren diverse prints en kleuren dames: maten S-XL heren: maten S-XXL

aardewerk crème Ø 11 cm

0.79

EXCELLENT HOUSEWARE SOEPLEPEL RVS 33 cm

1.19

6.95

per stuk

uitzoeken

kinder: maten 92-134

diverse sets in trendy folie design, stans-figuren en 3D incl. enveloppen

5.95

diverse kleuren katoen maten 92-146

0.29

LUXE KERSTKAARTEN

Elders 8.99 9.95

KINDER SWEATVEST

VAN 25! PE R DOOS

6.95

0.99

KINDER KNUTSELBOEK

6 LITE R!

oase 23x11x7.5 cm

oase Ø 25 cm

2.99

geschikt voor gas, elektra, keramisch en halogeen Ø 24 cm

BLOK STEEKSCHUIM

RING STEEKSCHUIM

!

EMAILLE SOEPPAN

bijpassende joggingbroek

3.59 Elders 7.95 8.99

4.59

DICKIE TOYS TRAILERSET

MEGA BLOKS BOUWSTENEN

jongens of meisjes uitvoering 450-delig past ook op andere merken

diverse varianten werkvoertuigen 49 cm

6.49

0.79 LUXE BABYPOP maakt 10 geluiden ca. 28 cm

Elders 15.95 18.99

8.99

GECOAT STAAL VOGELVOERDAKJE 12 cm

0.69 NATURE MEZENBOLLEN 8 x 90 gram

14.99 DAMES/HEREN HANDSCHOENEN diverse kleuren

excl. mezenbol

Elders 14.95 19.95

8.49

SINTERKLAAS BANNER WELKOM SINT & PIET diverse varianten 300 x 60 cm

2.29 Elders 5.95 9.95

3.49

0.49

0.75

Elders 3.95 4.95

1.49

Elders 6.99 10.49

2.49

Zet- en drukfouten voorbehouden.

bijpassende sjaal


Editie 44 dinsdag 29 oktober 2013

Beurs met meer dan vijftig stand op zondag 3 november in De Weijer

Natuur- en energiemarkt BOXMEER – Met de Natuur- en energiemarkt op zondag 3 november in De Weijer in Boxmeer kiest organisator Yvonne Kalkman duidelijk voor een koerswending ten opzichte van zijn voorganger De Bronmarkt. Yvonne wil af van het ‘zweverige’ imago van de beurs en zet in bewustwording van de natuur om ons heen en de toepassing van alternatieve energiebronnen. “Het gaat zowel om innerlijke energie en tegelijk om de toepassing van zonnepanelen, palletkachels en milieuvriendelijk brandstoffen”, legt de 33-jarige Yvonne Kalkman uit. Er is op de beurs ook volop aandacht voor biologische voeding. zegt deze onderneemster achter het Cuijkse bedrijf De Bron. “Ik denk dat we met deze formule beter aansluiten bij waar op dit moment behoefte aan is.” Zondag staan in De Weijer meer dan vijftig stands opgesteld: tot de deelnemers behoren veel bedrijven uit de regio. Volgens Kalkman biedt de beurs de bezoekers een uitgelezen kans

om zich te laten inspireren. Er zijn opmerkelijke deelnemers zoals Voices of Nature (dierencommunicatie), N-coaching (wandel- en natuurcoach), De Kleine Boerderij (kamperen in de yurt) en Paul Vens (Tibetaanse klankschalen). En er zijn workshops ‘Thuiskomen in jezelf’ (12.30 uur), ‘Ontdek de kracht van verbinding’ (11.30 uur), Gezinslezing en verhaalvertelling’ (13.15 uur). Verder is een voorlichtingsbijeenkomst met als titel ‘Preventie! Gezondheid telt!’ (15.00 uur). Hierbij wordt uitleg gegeven over de gezondheidsvisie volgens de vijf natuurgerichte principes. “Naast een leuke dag uit is er ook ruimte voor individuele hulpvragen door middel van consulten.” Bij stands waar een consult mogelijk is, wordt deze dag een maximumprijs van 15 euro gerekend. De natuur- en energiemarkt is op 3 november van 11.00 tot 16.00 uur in De Weijer, De Raetsingel 1 in Boxmeer. De entree bedraagt 3 euro (kinderen tot 16 jaar gratis). Zie verder www.debroncuijk.nl.

Een doktor die niet tegen bloed kan, gangsters in de ziekhuisgangen, een zuipende zwerver die een bed zoekt, rivaliserende doktoren en een inspecteur van

de gezondheidszorg: Dat is zo maar een greep uit de mensen die rondlopen in ziekenhuis De Wielewaal. Een knotsgek ziekenhuis, dat wel, want de geneesheer-directeur maakt de patiënten liever aan het lachen dan ze met pillen vol te stoppen… En dat leidt tot doldwaze verwikkelingen. Beide voorstellingen zijn om 20.00 uur. Kaarten à 7,50 euro en 5,00 euro (kinderen t/m 12 jaar). Meer info: www.dediededoen.nl.

Lezing ‘Hent de dorpsagent’ CUIJK - Er waren tijden, dat er in elk dorp politie (Veldwachter) was. Dat waren ambtenaren, die meestal in dienst waren, van de gemeente waarin zij woonden. Hent, Henricus Pennings, was van 1915 tot 1933 veldwachter in de gemeente Velp. Hij was een eenvoudig man maar wel gezegend met een gezond verstand. Onverschrokken en veelal op gevoel gaat Hent om met alle problemen die een veldwachter tegenkomt in zijn beroep; van besmettelijke ziekten tot moord. Hent de veldwachter was de opa van Frans Pennings uit Cuijk. Frans heeft zijn opa nooit gekend. Alles wat hij van hem weet, is hem verteld door zijn familie. De verhalen fascineerden hem in die mate dat hij besloot een boek over hem te schrijven. Het boek is geen biografie. Pennings heeft zijn fantasie de vrije loop gegeven maar het leverde een boeiend boek en een

mooi tijdsbeeld op. Dinsdag 5 november om 20.00 uur vertelt Frans Pennings over zijn fascinatie voor zijn opa Henricus en hoe het boek ‘Hent de dorpsagent’ tot stand is gekomen. De lezing is in de bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64 in Cuijk Toegang: 3,50 euro. Te bestellen via www. biblioplus.nl en in alle bibliotheekvestigingen van BiblioPlus.

Mill, 20.00 Op uitnodiging van BiblioPlus spreekt Leo Hoeks over de geschiendenis van het Nederlandse Koninklijke huis. In de bibliotheek in Myllesweerd, Kerkstraat 3. Toegangskaarten: 4,50 euro / 3,50 euro (leden van BiblioPlus). Kaarten via www. biblioplus.nl en bij de vestigingen. Mill, 20.00 Jan Blokland verzorgt op uitnodiging van de regioafdeling van Groei & Bloei een dialezing over alpineplanten in lage tuinen. In zaal ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9. Toegang: 2,50 euro (leden gratis).

Wo. 30 oktober

Organisator. Yvonne Kalkman: “Ik denk dat we met deze formule beter aansluiten bij waar op dit moment behoefte aan is.”

GENNEP - De Gennepse vasteloavendklup ‘t Bombakkes houdt op zaterdag 2 november de voorronde van de Groot Génnepse Liedjesaovend. In café De Dragonder dingen de deelnemers om een van de elf plaatsen in de finale, die op 23 november in zaal Pica Mare. plaatsvindt. Voor de Groot Gennepse Liedjesaovend hebben deelnemers uit de hele gemeente zich kunnen aanmelden.

In café De Dragonder zorgen de deelnemers zelf en een vakjury voor de beoordeling van de liedjes. In de finale daarentegen jureren de deelnemers en de bezoekers in de zaal de elf beste schlagers. De voorronde in café De Dragonder begint zaterdag om 20.11 uur. De finale van de Groot Génnepse Liedjesaovend is op zaterdag 23 november in zaal Pica Mare aan de Picardie. Aanvang is dan 21.11 uur. Meer informatie op www. bombakkes.nl.

Beers, 20.00 Opvoering van de komedie Ér hangt liefde in de lucht’ door leden van KBO BeersLinden en Vrouwebeweging Beers. In café-zaal De Spijker, Grotestraat 28 (zaal open 19.30 uur). Entree: 5 euro. Informatie: (0485) 31 39 31.

Do. 31 oktober St Anthonis, 20.00-22.30 Tweede editie van het Cultureel Café. Informele avond met gastsprekers, presentaties en muziek. In Genieterij Kommus, Brink 5. Gratis toegang.

Vr. 1 november Grave, 19.30-21.00 Sieradenparty met fairtrade sieraden. In de Wereldwinkel, Klinkerstraat 1. Aanmelden via info@wereldwinkelgrave.nl. Cuijk, 20.30 De Ghesellen van Sint Maerten verzorgen het toneelspel ‘Café Opgelicht’. In café-zaal Kansas, Kerkstraat 7. Toegang: 7,50 euro (incl. consumpties). Reserveren gewenst. Bel (0485) 31 39 94 of mail naar kansas@planet. nl. Zie ook www.deghesellen.nl.

Za. 2 november

Winnaars. De ex-hooghedenclub won vorig jaar het Groot Génnepse Liedjesoavend bij ‘t Bombakkes. (foto: Bertus van As)

Grote rommelmarkt in Oploo OPLOO - Hij staat hoog aangeschreven, de jaarlijkse rommelmarkt van volleybalvereniging VCP in Oploo. Op zondag 3 november is het weer zover.

Dorpsagent. Omslag van het boek dat Frans Pennings heeft geschreven over zijn grootvader.

Streek Agenda Di. 29 oktober

‘Hospitaal op stelten’ in St Hubert Groot Génnepse Liedjesaovend SINT HUBERT - Musicalgroep DèDieDèDoen Op opent op vrijdag 1 en zaterdag 2 november ‘Hospitaal de Wielewaal’ in gemeenschapshuis De Jachthoorn in St. Hubert. Een musical over een knotsgek ziekenhuis.

51

NIEUWS

In en rond gemeenschapshuis De Oude Heerlijkheid wordt een breed scala aan tweedehands spullen te koop aangeboden. Denk aan antiek, elektronica, audio apparatuur, curiosa,

boeken, meubels, lampen, speelgoed en vidio apparatuur. De rommelmarkt die altijd uitblinkt in gezelligheid is zondag in De Oude Heerlijkheid, Grotestraat 12 in Oploo. De entree bedraagt 2 euro. Vanaf 10.00 uur gaan de deuren open en om 11.00 uur worden de mooiste spullen worden geveild door de veilingmeester. Voor informatie: (0485) 38 32 32.

Sambeek, 10.00-16.00 Kinderbraderie. In buurthuis De Elsenhof, Torenstraat 52. Voor een stand of informatie bel 06-48816693. De toegang is 1,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis). Zie verder www.kofferbakverkoopboxmeer.nl. Boxmeer, 10.30-14.00 Genieten van het kunstproject ‘Klompendans, een fleurige schildercreatie in een bloemrijke omgeving’, een initiatief van Cor van Bakel en Aksent in Oeffelt. Bij Tuincentrum Olieslagers, Het Zand 18. Geijsteren, 14.00-16.00 Openingsfestiviteit van het project ‘Herstel grenspalen tussen het Land van Kessel en het Land van Cuijk’. Met

toespraken, muziek en theater. Bij de Willibrorduskapel, Sint Wilburtsweg 26 (vanaf de Maasheseweg borden Willibrorduskapel volgen). Cuijk, 20.00 Openbare kienavond van het Cuijkse gilde. In Ontmoetingscentrum Den Oeiep, Bernhardstraat 5 (zaal open 19.00 uur). Cuijk, 20.30 De Ghesellen van Sint Maerten verzorgen het toneelspel ‘Café Opgelicht’. In café-zaal Kansas, Kerkstraat 7. Toegang: 7,50 euro (incl. consumpties). Reserveren gewenst. Bel (0485) 31 39 94 of mail naar kansas@planet. nl. Zie ook www.deghesellen.nl. Boxmeer, 20.30 LachAvond met diverse bekende tonpraters. In café De Piek, Beugenseweg 1. Toegang: 9 euro. Voor kaarten bel (0485) 52 10 54 of mail naar infodepiek.com. Grave, 21.00 Onthulling van de nieuwe prins van Carnavalsvereniging Pothuusburg. In Het Palazzotheater, Maasstraat 12.

Zo. 3 november Mill, 9.30-12.00 Vogelbeurs. In café-zaal Royal, Kerkstraat 35. Toegang: 1 euro. Informatie: 06-57575626. Boxmeer, 14.30 Jaarlijks In Memoriamconcert op initiatief van Uitvaartonderneming Schrijen. Met o.a. a capella groep Angels Rule. In de kapel van de Zusters van Julie Postel. Toegangskaarten zijn te bestellen bij Schrijen. Bel (0485) 52 11 11 of mail naar info@ schrijen.com. Cuijk, 15.00 De Ghesellen van Sint Maerten verzorgen het toneelspel ‘Café Opgelicht’. In café-zaal Kansas, Kerkstraat 7. Toegang: 7,50 euro (incl. consumpties). Reserveren gewenst. Bel (0485) 31 39 94 of mail naar kansas@planet. nl. Zie ook www.deghesellen.nl. Holthees, 15.30 Onder regie van Jet Lenkens brengt Toneelverening Kom Op de eenakter ‘Vrijetijdsbesteding’. In de Mariakapel, Kapelweg 1. Reserveren is noodzakelijk. Bel 06-51231298 of mail naar toneelkomop@live.nl. Mill, 19.00-20.00 ‘Allerzielen Allicht’. Herdenking op de begraafplaats, op initiatief van Uitvaartonderneming Van Dijk en Yarden Vereniging. Wilbertoord, 19.00 Wekelijkse dansavond met dit keer one-man-band Leo Josemanders.In café-zaal Amanshof, Wethouder Lindersstraat 68.

Wo. 6 november St Anthonis, 14.00 Filmvoorstelling ‘Les Petits mouchoirs’. Een intiatief van de afdeling Sint Tunnis van Ouderen en Levensvragen Land van Cuijk. In mfc Oelbroeck, Breestraat 1d (inloop vanaf 13.30 uur). Toegang: 7,50 euro (incl. koffie/ thee).


Nieuwsblad De Maas Driehoek ed lvc week 44 2013  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you