Page 1

Editie Boxmeer, Sint Anthonis

NIEUWS VOOR AL UW 38 04 25 0485 -

Z[id[bij[ beaWb[d_[kmii_j[ Helemaal mijn smaak

4 september 2012 jaargang 9 - nr. 36

hoek.nl

demaasdrie

advertenties@

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

www.kliknieuws.nl

‘EĂŠn gemeente in Land van Cuijk’ Lees pagina 3

Grando Keukens Van der Wijst Vluchtoord 39 tel.: 0413 - 262093

Erkend dealer van:

grando-uden.nl

Laatste

Kunstenaars tonen drie dagen lang hun werk

Nieuws

Hans de Zeeuw wil stop op bestrijding rupsen

pagina 7

Atelierroute Kunstkolk

Kermiskrant Cuijk

Volharding wint eenzijdige derby van SSS’18

pagina 27

pagina 59

‘Stoppen met doden vogels’

Olympia’18 gaat onderuit

CUIJK – Bij deze editie van nieuwsblad De Maas Driehoek treft u als bijlage een speciale krant aan (oplage 54.500 exemplaren) over de kermis in Cuijk, die komende vrijdag van start gaat. In deze krant vindt u een overzicht van alle attracties, kramen, activiteiten en muzikale optredens tijdens de ‘Kuukse kermis’ (de grootste in het Land van Cuijk), die van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 september op volle toeren draait. De kermis wordt vrijdag om 19.00 uur geopend. Daarna draaien alle attracties een half uurtje gratis. Lezen dus!

(4%++(4(%02'""0 12%4%0)""0$"&

%-$"24(%0%-5%,%2 25%%&%5%+$(&%""-#(%$(-&%- 4..0.-6%+%$%--(%35%+%$%- 7.-#%/%0*2  /%0,-$ 7 .-#%/%0*2 /%0,-$ 2, )""0!

  

   

  

 ! 

 

Wereldpers. Maar liefst 28 persbureau’s en cameraploegen uit alle delen van de wereld waren afgelopen zaterdag in het Boxmeerse centrum neergestreken voor de komst van SP-lijsttrekker Emile Roemer,

8+9 SEPT 2012 10-18u

KOM ! OOK K VOOR

OOK LEU KINDEREN!

LIBERTY PARK OVERLOONENTREE 10.=

www.opherhaling.nl

die voor de verkiezingscampagne ook ‘zijn’ Boxmeer aandeed. “Ongelofelijk, wat een circus. En dat in mijn eigen dorp�, sprak de immer goedlachse SPvoorman. “Maar wel mooi.� Staand voor De Kloos-

87 HET HETKAASHUIS KAASHUISZandstraat Gennep www.kaashuis.com0485 - 518932 www.kaashuis.com

KAAS KAAS

tertuin sloot Roemer een ‘samenwerking over rechts’ uit. ‘In de schaduw’ van de SP voerde ook het CDA campagne in Boxmeer. De VVD komt zaterdag naar de Steenstraat. (foto: Jacques Verschuren)


4

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Samen

kunnen we meer

Erik Ronnes Het is tijd voor een realistisch geluid in Den Haag uit onze regio. Met uw steun kan dit. We moeten ons sterk maken voor een vitaal en gezond Nederland en kiezen voor echte oplossingen. Geen schulden doorschuiven naar de toekomst. We moeten doen wat nodig is voor werk, gezin en samenleving. Hiervoor is een sterk CDA nodig. Als herkenbare Brabander ga ik hier mijn schouders onder zetten. Kan ik op u rekenen?

14

Stem op 12 september - CDA - Erik Ronnes nummer 14 “Kennis van de lokale problematiek is van onschatbare waarde voor onze regio. Erik staat midden in de samenleving en samen kunnen we het maken�

“Onze samenleving heeft behoefte aan stabiele integere bestuurders die keuzes durven te maken. Erik kan de vertaalslag maken in uitvoerbaarheid�.

Matt Cruijsen Grave

Evelien Baltussen Sint Anthonis

“Als wethouder ken ik Erik als betrouwbaar, authentiek en een verbinder. Hij heeft stabiliteit gebracht in de FinanciĂŤn en onze regio met Floriade op de kaart gezetâ€?.

“Recreatie en Toerisme is een belangrijke drager voor de economische toekomst van onze regio. Erik is een doortastend bestuurder die zijn sporen heeft verdiend�.

Jos de Graaf Boxmeer

Carel van Genugten Mill

Esprit S.Oliver Angels Jeans Mexx Anna Scott Gelco Mox Expresso Gerry Weber Samoon Frank Walder Seda Enjoy NED

Kom eens een kijkje nemen naar onze nieuwe wintercollectie

www.modehuiscruysberg.nl

A

Voor elk figuur of maat vind je bij ons een passende broek, die je super staat. 5FO[JKBOEFSTBBOHFHFWFO

Volg ons op:

Openingstijden: Maandag Di. t/m do. Vrijdag Zaterdag

13.30-18.00 uur 9.30-18.00 uur 9.30-21.00 uur 9.30-17.00 uur

4QPPSTUSBBU5JFOSBZt"SJDIUJOH7FOSBZ7FOMP BGTMBH)PSTU/PPSE5JFOSBZ

NIEUW! SLAAPSFEER PLAZA 600 m2 extra showroom! GROOTSE KEUZE, BESTE ADVIES

BOXSPRINGS

MATRASSEN

SLAAPKAMERS

 Ǥ     Ǥ 

‹Ž†‡™‡‰͕͛ǥ͙͗͛͘ ‡‡”•Č‹Í”Í˜ÍœÍ™ČŒÍ—Í–Í–Í—Í—Í› ”ƒ–‹•ƒ”Â?‡”‡Â?Ǥ

KINDERKAMERS


ZAKENPAGINA

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

A

Kledingwinkel in Boxmeerse Steenstraat bestaat alweer vijf jaar!

Hapse Open Bedrijvendag

Shoeby viert lustrum en trakteert

HAPS - Ondernemers uit Haps presenteren zich op zondag 16 september tijdens de Hapse Open Bedrijvendag in Haps.

sprong in het agrarische karakter van het dorp. Dat geldt ook voor ondernemers uit de techniek, bouw en detailhandel.

Dat Haps een actief, bruisend en ondernemend dorp is, blijkt niet alleen uit het rijke verenigingsleven, maar ook uit het grote aanbod aan lokale ondernemers. In de Hapse dorpsgemeenschap zijn het zeker ook de ondernemers die een woonkern leefbaar maken en houden. Op veel vakgebieden zijn Hapse ondernemers actief en soms zelfs toonaangevend in de regio. Sommige bedrijven kunnen bogen op een rijke historie en vinden hun oor-

Open dag Een aantal van deze Hapse ondernemers presenteert zich op zondag 16 september tussen 11.00 en 16.00 uur. Een aantal van hen zet de deur van de eigen zaak open, anderen presenteren zich gezamenlijk. Op bedrijventerrein De Horn staat een springkussen en diverse bedrijven hebben leuke acties. Voor een overzicht van de deelnemende bedrijven zie het kopje ‘Hapse Open Bedrijvendag’ op www. bezoekrijkevoort.nl.

Lustrum. Rob en Petra openden vijf jaar geleden de deuren van de Shoeby in de Steenstraat in Boxmeer. In het kader van het lustrum geeft Shoeby fikse kortingen. ( foto: Eefke Peeters) BOXMEER – Rob en Petra Wit kunnen het zich bijna niet voorstellen dat het alweer vijf jaar geleden is dat zij de deuren van Shoeby in Boxmeer voor het eerst openden. Toch is het zo! Met volle overgave en een onuitputtelijk enthousiasme namen zij de uitdaging aan. “Het was soms echt wel lastig om je draai te vinden. Het wennen aan je eigen winkel, maar ook werken met je partner. Maar we hebben onze weg gevonden en geen moment spijt gehad�, aldus het tweetal.

teit�, vertelt Petra.

Een flinke keuring moest het ondernemende stel doorgaan voordat zij door Shoeby werden aangesteld. Gelukkig zat modebewust zijn er bij allebei van jongs af aan al in. “Dat moet ook wel anders is dit werk niet voor je weggelegd. De kleding van Shoeby spreekt ons aan. Trendy, betaalbaar en van goede kwali-

VIP-avond Maar ook voor individuele aandacht op gebied van kledingadvies heeft Shoeby iets leuks bedacht: een VIP-avond. Daarbij krijg je onder andere ontvangst met bubbels en hapjes, 10% korting, een makeover en een groepsfoto. “Als gastvrouw krijg je zelfs twintig procent kor-

Gezinswinkel Bij Shoeby kan het hele gezin slagen, qua kleding maar ook voor schoenen en accessoires kan men bij hen terecht. “De maten gaan vanaf kindermaatje 92 en laatst heb ik nog een klantenpasje uitgeschreven voor een dame van 89�, lacht Rob. Aandacht is belangrijk, weten de twee en zo is hun winkel ook ingericht. Een lekkere bank waar de kinderen televisie kunnen kijken en een ruime leestafel geven de winkel een gezellige uitstraling.

5

Schouderklacht Bij MEDIOS kwam recent een pianoleraar vanwege schouderklachten en de diagnose van een tenniselleboog aan de rechter arm. Vaak blijkt de oorzaak van de klacht ergens anders te zitten. Het gehele bewegingsapparaat, de schedel en de organen worden onderzocht op bewegelijkheid. Toen ik mijn hand rechts onder op de buik legdegaf dit een heftige reactie van pijn. Door deze regio nader te betasten bleek er sprake van een zogenoemde invaginatie van de dunne darm in de dikke darm. Simpel gezegd werkt het koppelstuk niet naar behoren waardoor de ene pijp (dunne darm) in de ander glijdt (dikke darm). Het koppelstuk zelf (de dikke

ting en een leuke attentie. Deze avonden zie je steeds meer. Echt supergezellig, ook voor ons!� Lustrumviering Om het lustrum te vieren, geeft Shoeby Boxmeer vanaf woensdag 5 september tot en met zaterdag 8 september 20% korting op de nieuwe collectie en zijn er leuke give-away’s. Op woensdag komt zelfs de ballonnenclown nog langs tussen 13.30 uur en 16.30. “De nieuwe mode voor de dames is ultravrouwelijk, voor de heren krachtig en stoer en de kidscollectie is ook weer heerlijk eigentijds. Bovendien hangt er ook nog lekker veel in de ‘Sale’. Kortom, geen reden om niet lekker over die rode loper onze winkel binnen te wandelen. En de koffie is uiteraard altijd bruin!� Meer informatie via Shoeby Boxmeer. De winkel is gelegen aan de Steenstraat 116, 5831 JJ in Boxmeer, tel. (0485) 574360.

Aankondiging. Op zondag 16 september vindt de eerste Open Hapse Bedrijvendag plaats. ( foto: Jacques Verschuren)

Volop bouwactiviteit De Valuwe CUIJK - Woningcorporatie Mooiland is volop aan de slag in De Valuwe in Cuijk. De laatste woningen in het centrum van de wijk werden twee weken gesloopt en sinds afgelopen week is Mooiland begonnen met de bouw van tien eengezinswoningen op de hoek van Looiersgaarde en in ’t Hoefijzer. De tien eengezinswoningen die Mooiland realiseert, zijn onderdeel van fase 1 van de herstructurering van De Valuwe. Eerder dit jaar leverde de woning-

corporatie 36 appartementen aan de Looiersgaarde in de Valuwe op. Aannemer Van der Horst uit Langenboom verricht de grondwerkzaamheden, maakt de fundering en richt de bouwplaats in. Van der Waals/Zeinstra architecten uit Amsterdam ontwierp de woningen. De woningen worden in twee blokken van vijf gebouwd en hebben ieder drie slaapkamers. De start van de bouw wordt in het najaar officieel gevierd. De oplevering is gepland in de zomer van 2013. Meer informatie: www.devaluwe.nl.

NATUURSTEEN HEIJEN

www.natuursteenheijen.nl www.tuincentrumdegrens.nl IEDERE ZONDAG OPEN Tel. 0485-516044

darmklep) komt hierbij op spanning te staan waardoor problemen met het openen en sluiten optreden. Op dit eindpunt van de dunne darm vinden belangrijke processen plaats in de spijsvertering. Onder meer de heropname van de gal en opname van vitamine B12. Navraag leerde dat in het verleden de gal was verwijderd en een liesbreuk was opgetreden. Ook waren er klachten over vermoeidheid en problemen met de kleermakerszit. Na de behandeling was niet alleen de schouderklacht verholpen, maar ook vele kleine andere problemen. In het lichaam hangt alles vaak met elkaar samen. Lex Flisijn MEDIOS Praktijk voor osteopathie in Gennep en Nijmegen Tel. 06-31784821, www.mediospraktijk.nl

Beursvloer LvC zoekt ondernemers CUIJK - Beursvloer Land van Cuijk wordt woensdag 3 oktober voor de tweede maal gehouden. Voor het netwerkevenement - bij Ebben in Cuijk - is de organisatie nog op zoek naar ondernemers. Meer informatie via www.actieradius.nl.    

Echtscheiding? Arbeidsconict?

Burenruzie?

Kom op maandagavond naar het gratis spreekuur van GH Advocaten Advocaten zonder drempel Bel voor een afspraak: 0485 - 56 16 46 Kijk voor meer informatie op onze website:

www.ghadvocaten.nl

GH Advocaten Boxmeer Spoorstraat 6 GH Advocaten Gennep Spoorstraat 122 GH Advocaten Groesbeek Mooksebaan 10


10

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Realisatie pgcommunicatie.nl

A

met ruim 600 GRATIS parkeerplaatsen Aan de A73 Openingstijden: Ma. t/m vrij. 9.30 - 21.00 uur Zaterdag 9.00 - 18.00 uur Elke zondag open 11.00 - 17.00 uur Witveldweg 100, 5961 ND Horst, Tel. 077-3999333 www.interchalet.nl

BLOKHUT TOPPERS Dahlia

Kenmerken

Buitenmaat 496x312 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 240 cm. Incl. zwart dakleer.

Deuren voorzien van cilinderslot

00

1379.

Van 1839.00 voor Ook leverbaar in afm. 496x396 cm voor 1479.00

GRATIS THUISBEZORGD

Mimosa Buitenmaat 246x196 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 228 cm. Incl. zwart dakleer. 00

Van 929. voor Ook leverbaar in afm. 246x246 cm voor 739.00

00

699.

GRATIS THUISBEZORGD

Deuren voorzien van verstelbare schanieren

Lobelia Buitenmaat 396x312 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 240 cm. Incl. zwart dakleer. Van 1389.00 voor

00

1039.

GRATIS THUISBEZORGD

Ramen en deuren uitgevoerd met kunststof glas

Gardenia Buitenmaat 312x246 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 228 cm. Incl. zwart dakleer. Van 1069.00 voor Ook leverbaar in afm. 312x312 cm voor 869.00

00

799.

GRATIS THUISBEZORGD

Camelia Buitenmaat 312x246 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 228 cm. Incl. zwart dakleer. Van 1069.00 voor Ook leverbaar in afm. 312x312 cm voor 869.00

00

799.

Tegen actieprijzen verkrijgbaar Houten vloeren Dakgotensets

GRATIS THUISBEZORGD

Aster Buitenmaat 396x312 cm. Wanddikte 28 mm. Wandhoogte 193 cm. Nokhoogte 240 cm. Incl. zwart dakleer.

Impregneren (groen en bruin)

00

1039.

Van 1389.00 voor Ook leverbaar in afm. 396x396 cm voor 1159.00

GRATIS THUISBEZORGD

Prijzen zijn exclusief eventuele verwijderingsbijdrage. Alle blokhutten worden onbehandeld geleverd. Thuislevering in Nederland (m.u.v. Waddeneilanden). Actie-artikelen zijn geldig -tenzij anders aangegevenvan Maandag 3 september t/m woensdag 31 oktober 2012 en zolang de voorraad strekt. Afbeeldingen kunnen afwijken, druk- en/of zetfouten voorbehouden.


ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Diverse soorten en

Colgate

Colgate

NU

1

tandpasta Junior Strawberry of Bubble fruit 50 ml elders 1,49

Colgate tandpasta Herbal of max. Cavity 100 ml elders 1,69

Colgate tandpasta

Crystal Clean of Cool mint 100 ml elders 2,99

Colgate

Plax Mondwater Soft mint 500 ml elders 4,29

11

S AUTOSTOELTJE maten

GROTE PARTIJ MONDVERZORGING tandenborstels Per 3 of per stuk elders 2,29

A

49

Ferrari Maxi-cosi Bebideal

NU

099 NU

109 NU

149

start verkoop woensdag 5 september

Lichte rookschade

60% KORTING

OP DE NORMALE WINKELPRIJZEN

ende

van bek va IJ wink RTIJ w elketen PART E PA TE OT RO GR ETS FIET EN FI TO- EN AUTO AU Bosch a Valm N LE IALE ERIA TER AT MA Vredestein

Motor olie accu’s ruitenwissers etc. poetsmiddelen fietsbanden sloten start verkoop woensdag 5 september

NU

289 WWW.TIMCOVOORDEELMARKT.NL VOO ORDEEL LMARK KT NL L Aalst, Burg. Mollaan • Helmond, Europaweg 93B-95 Blerick, 3 decembersingel 6 Roermond, Kempweg 33 • Oploo, Loonseweg 21A.

Turtlewax

60% KORTING

OP DE NORMALE WINKELPRIJZEN

Aanbiedingen geldig van 1 september t/m 8 september 2012. Druk- en zetfouten voorbehouden.


A

16

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Showmodellen verkoop van 20% - 70% korting! Robuuste tafels

Showroommodellen met minimaal 20% korting!

Ibiza parasol

100x100cm 220x100cm

F.S.C. recycled teak

599,-

499,-

Lima

250x250cm

In 4 kleuren leverbaar (Excl. voet)

949,-

749,-

79,95 Ă˜ 3 meter

160x90cm 300x100cm

3-delige loungeset 1x chaise longue,1x chaise longue XL, Incl.salontafel 120x60cm pythagoras, excl. fauteuil

699,-

299,-

1299,-

999,-

Bij aankoop van een parasol een granieten voet van 40kg.

240x100cm 200x100cm 160x160cm 999,-

799,-

899,-

699,-

1299,-

999,-

69,95 Ă˜ 2,5 meter

59,95

89,95

29,99

1.699,-

Incl. kussens

899,-

Bijpassend kussen Ă 18, 99

meeneemprijs

Verstelbare stoel Azure zwart

169,95 Nu

(Excl. kussen)

79,99

369,- Nu

Maxus Zware kwaliteit pavilioen 4x4 meter Kleur taupe

Incl. kussens

299,99

699,-

Bellizona 4-delige loungeset 1x loungebank, 2x loungefauteuil, 1x loungetafel

299,-

Harvard

1.796,-

La Paz 4-delige loungeset

Fauteuil

Harvard 5-delige loungeset (Incl. kussens)

899,-

1.699,-

199,-

1.399,-

www.henkheijmans.nl Hurkestraat 44 Eindhoven Woonboulevard Frankenweg 19 Oss OOK OUTLET!

Biertap/Fusten Mobiele tap/spoelbak Huur tapunit Koolzuur per fust Heineken 50 liter Heineken 30 liter Heineken 10 liter Lindeboom 50 liter Warsteiner 50 liter Warsteiner 30 liter

35.00 12.50 2.25 125.00 95.00 28.90 115.00 119.50 79.00

Bier van de maand Limburgia 50 liter Limburgia 30 liter

75.00 49.00

Dranken

Wijnen/gedistilleerd/bier Onaangebroken dranken kunnen kosteloos retour!

Glazen

           "#$ %   &' %  

Catering

Feestelijk verzorgde Buffet / Schotels Zie: www.FeestjeCompleet.nl

Serviesgoed

' ($ Mes / vork / lepel Gebaksbordje )*+ (# )*+ , - Soepkom op bord

 0.10 0.10 6 0.25

Wij verzorgen ook uw

Feestje Compleet van 50 tot 999 personen, zodat u alleen maar feest hoeft te vieren!!!

Tafels en stoelen

Tenten

>? % @ $ A % @ $ A % @ $ Andere afmeting Vloerdelen per m2

1.90

Verlichtingskabel 25m 12.50 ) '

 % Medium geluisset 100p. 90.00 ) ( '-'  Discotheek met DJ 390.00

Esbjaerg Vodka liter 40 kops apparaat 80 kops apparaat

Kapstokken

) % 6

Koelkasten

Vervoerskosten

Diversen

Gemeente Gennep

â‚Ź 14.49 â‚Ź 12.99

11.50 13.50

Terrasverwarming 15.00 Propaangas 2.50 Asbak / dienblad 0.50 BBQ 17.50 Toiletwagen 100 pers. 115.00 Toiletwagen 200 pers. 135.00

10.00 19.50

Dujardin I %N â‚Ź 10.-

Geluid en licht

Luxe stoel 1.25 Klap stoel 0.55 Lange tafel 50-220 cm 3.75 & * <' 6%= Banken voor 4 personen 1.90 Statafel 5.00 Barkruk 1.45 Ronde tafel laagmodel 4.50 Tafelrok 3.50 Koelkast Koelkast groot

Bols Jonge â&#x201A;Ź 13.49 â&#x201A;Ź 10.-

%  

32.50

Glen Talloch liter

I %NN â&#x201A;Ź 13.99 Old Captain rum bruin en wit

â&#x201A;Ź 10.99 â&#x201A;Ź 8.99 augustus 2012 Actieprijzen geldig t/m 825september 2012


ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

439.NA RECYCLEPREMIE

389.-

A

17

g o n s a w n e l c y ! g i l Rec e d or o v o z nooit A

16 GB

ENERGIEKLASSE

MICRO

SD

CARD SLOT

249.NA RECYCLEPREMIE

229.-

LED-TV UE40EH5000.

TABLET ("-"9:5"#1-64.

 YHDMI en USB t t.FEJBTQFMFOWJB64# t,SJTUBMIFMEFSFCFFMEFO

 GHz Dual Core processor t t6JUCSFJECBBSHFIFVHFO t%VOFOMJDIU

400

779.NA RECYCLEPREMIE

679.-

HZ

3D SMART

B

100

579.NA RECYCLEPREMIE

479.-

ENERGIEKLASSE

LED-TV 32PFL6007.

LED-TV ,%-&9

 "NCJlight 2 t t%SBBEMPPT4NBSU57 t6JU[FOEJOHHFNJTUFOPOMJOFBQQT

 %SBBEMPPT4NBSU57 t t0QOFNFOWJB64# t$PNQBDUA[XFWFOEEFTJHO

150

Experts, altijd 1 bij u in de buurt! www.expert.nl/winkels Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig zolang de voorraad strekt en uiterlijk t/m zaterdag 8 september 2012. Genoemde prijzen zijn exclusief verwijderingsbijdrage.

HZ

SMART

A

ENERGIEKLASSE


ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

A

  

    

      & %")$"" " "($                                

 "$&!'$! &$!)&&!               

 

   

  !  

    

&#&!(!+- !&!#$&-"$!!!(&$%- $ "' !#( !!!!'&!,"!)$!-$*'&'%-&$#"#$%-!-'!%&$%

)))" !%&#&!! $%)- '- 

 -)$"#!(!&"& ''$-"!$.!($""#("!(!&"&''$-,&$(!&"& ''$

Leontien gaat ook voor Dorien

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center beschikken wij over een groot aanbod aan behandelingen voor

Beautypixel

huidverjonging. Door de vele mogelijkheden kunnen

Beautytec Sim & T-Away

wij onze aanpak afstemmen op uw huidtype en elk probleem te lijf gaan. Door onze behandelingen sv del te! combineren zorgen wij voor het beste resultaat. Een stralende huid, nu en in de toekomst! Ons team van specialisten staat voor u klaar om vrijblijvend een behandelplan op maat te maken. Uiteraard gebruiken wij voor onze behandelingen de hoogste kwaliteit van apparatuur die op dit moment beschikbaar is. In korte tijd geniet u al van het verbluffende resultaat!

Collageenbank Endermologie Enkele van onze behandeHarmony lingen voorXL een jongere huid: s Hydradermie s Lift 6 s No Needle mesotherapy sOxyjet s Ultra- en Microdermabrasie s s s

Bel (0487) 51 75 34 of mail info@dorien.nl.

19

s s

ak

ÂŽ

  

17 eigen parkeerplaatsen | Brouwersstraat 14 Druten | tel. (0487) 51 75 34 | www.dorien.nl


A

20

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012


A

22

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Gratis extra parkeerplaats t.w.v. 15.000,00* ver Bezoek de modelwoning elke zaterdag open van 12:00 tot 13:00 uur. Adres: Kling wooneiland de Nielt Cuijk

koopgarantie eigen

woning *

""#

% !$  "   %  "  %   

   

% " 

vanâ&#x201A;Ź 174.000 tot â&#x201A;Ź 349.000 v.o.n.

!#

informatie:

###"    

(%(#*#-!/!"#(#%& (/ $&###*(&'/"&"$!)" #%*/####)(#.$#+&# /&!,)()!'/(&%!$%&'/ !#/ )#'(&'

ontwikkeling en realisatie:

 

  

 

   !!( '$+&$$"$ !     &

 * $                         

    

&

  

  

  

  

           

         

(.(+! $ $"#'

+++$"#'(%(##! &'+/ ) / 

 /! +& $%#*#($( ))&/$#&0#*& $$%*$#*#($())&/.(&*#($( ))&


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

ADVERTENTIE

A

23


A

24

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

GRANIETEN WERKBLAD Een Svea keuken is helder, eerlijk, uiterst eigentijds en bovenal stijlvol. Je vindt precies wat bij je past, je kiest wat je wilt en krijgt wat je wenst. Keukenkasten zijn volledig voorgemonteerd, dus makkelijk zelf plaatsen Ook professionele montage mogelijk 5 jaar garantie

Compleet inclusief werkblad en apparatuur Zonder meerprijs leverbaar in 9 kleuren.

 4.595,GRANIETEN WERKBLAD

Je wordt door de ondernemer zelf geholpen, één aanspreekpunt tot keuken klaar is Topkwaliteit keukens Direct de laagste prijs op tafel

Compleet inclusief werkblad en apparatuur Zonder meerprijs leverbaar in 9 kleuren.

Wij maken een 3D tekening Installatietekening verzorgen wij voor jou Bezorgen de keuken gratis thuis.

 5.995,GRANIETEN WERKBLAD

Svea Keukens Uden Energielaan 19, (Tegenover de Formido), Tel.: 0413-258507 Openingstijden: Ma: gesloten, Di - Do: 10:00 - 18:00, Vrij: 10:00 - 21:00, Za 10:00 - 17:00.

Compleet inclusief werkblad en apparatuur Zonder meerprijs leverbaar in 38 kleuren.

 6.495,GRANIETEN WERKBLAD

sveakeukens.nl *Vraag naar de voorwaarden.


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

      ! ! ,!#&$*#*#. *$$&.

,!#&$*# *# . *$$&.

 ,!#&$#&*#.

*$$&. ,!#&$#&*# .

*$$&. ,!#&$#&$*#*#. *$$&. ,!#&$#& $*# *# . *$$&.  # &)+# &)+#*#. *$$&. *# . *$$&. 

  #!# #!#  $&(#  !!#%&'. !!# %&' . "# -('#!# -('#!# "# "##!%!&# )(*$& )(*$&$$&#'$$#''%!'(# & $$& $$&# # '$$#''%!'( '$$#''% # $%!#*$$&'!('. $%!# *$$& *$$&'!(' '!(' . . "'#!# "'#!# "#*$$& "'#!#  "# *$$ $$& '!('. '!(' . 

ADVERTENTIE

A

25


A

26

ADVERTENTIE

XXXCPEZNPUJPOOM

%SVL ESVL ESVLFOBMUJKEPOEFSXFH .JOEFSNPFUFO NFFSHFOJFUFO NFFSSVTU

:PHB .FEJUBUJF .JOEGVMOFTT

Editie 36 dinsdag 4 september 2012


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

NIEUWS

Hans de Zeeuw en gemeente Sint Anthonis in conflict over bestrijdingsmethode processierups

‘Stoppen met doden jonge vogels’ SINT ANTHONIS - Nadat zijn klachten bij de gemeente over de hoge vogelsterfte na het spuiten van ‘gif’ tegen de processierups aan dovemansoren bleken gericht, zocht Hans de Zeeuw uit Sint Anthonis de media op. SBS6, Omroep Brabant en De Telegraaf vonden inmiddels allemaal de weg naar Huize De Zeeuwe. “Maar die media-aandacht kan mij gestolen worden; ik wil dat gemeenten stoppen met het moedwillig doden van jonge vogels”, aldus Hans de Zeeuw. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, pakt De Zeeuw een grote zwarte map erbij. Tientallen publicaties, rapporten en brieven vormen een door de jaren heen opgebouwd dossier die de inwoner van het Sint Tunnisse buitengebied graag deelt met de buitenwereld. “Al in 2005 heb ik de gemeente Sint Anthonis op de hoogte gebracht van mijn ervaringen, maar mijn klachten zijn nooit serieus genomen”, beklaagt De Zeeuw zich over de afhandeling van zijn klachten. “Ik ben zelfs met een nestkastje vol dode meesjes naar het gemeentehuis gegaan. Maar de toenmalige gemeenteambtenaar, die vreemd genoeg ook een eigen ongediertebestrijdingsbedrijf had, verwees naar een toename van klachten, zoals huidirritatie, maar rapporten konden ze dan weer niet tonen. Het probleem is dat door het spuiten niet alleen de rupsjes van de processierups worden vernietingd, maar juist alle rupsjes en daarmee dus het voedsel voor jonge vogels.” ‘Schandalig’ De Zeeuw doet al sinds 2005

Oproep. Hans de Zeeuw uit Sint Anthonis roept gemeenten op te ‘stoppen met het spuiten van gif en daarmee het doden van jonge vogels’. ( foto: Ingrid Driessen) zijn beklag, maar nu is de maat nu echt vol. “Terwijl ze op de hoogte zijn van de vogelsterfte, heeft de gemeente Sint Anthonis er dit jaar zelfs voor gekozen om de eikenbomen te bespuiten met een op een vrachtwagen gemonteerde spuitinstallatie. Niet alleen op de bomen langs de weg, maar ook op de planten en in de heggen in alle naast de weg gelegen tuinen is het gif ditmaal terecht gekomen. Dit zorgde tot een nog hogere vogelsterfte dan in vorige jaren. Het gaat hier wel om gif spuiten in de natuur! Daar moet een einde aan komen.” ‘Betreuren’ De gemeente Sint Anthonis erkent inmiddels dat de bestrijding ‘anders is gegaan dan had gemoeten’. “Dit had niet op deze manier gemoeten en daar moeten we als gemeente lering uit trekken.” Een woordvoerder geeft aan ‘dat een geschikt alternatief nog niet voor handen is’. “Want weg-

zuigen of verbranden kan pas wanneer de processierups zich al heeft geopenbaard en dan is het te laat.” De gemeente Sint Anthonis laat weten dat ‘het de bedoeling is dat die vogeltjes na de bestrijding de andere kant opvliegen om op zoek te gaan naar voedsel’. Dat argument wordt door De Zeeuw naar de prullen-

bak verwezen. “Veel vogelsoorten, zoals meesjes, hebben te maken met een territorium. Die vliegen dus niet naar een andere tuin om voedsel te halen met als gevolg de sterfte van alle jonge vogeltjes. Die informatie is ook bekend bij de gemeente. Ik hoop dat alle publiciteit ertoe leidt dat er eindelijk gestopt wordt.”

Ook de gemeenten Boxmeer en Cuijk gebruiken Xentari BOXMEER - Net als Sint Anthonis gebruiken ook de gemeenten Cuijk en Boxmeer het middel Xentari voor de bestrijding van de processierups. Een woordvoerder van de gemeente Cuijk geeft daarbij aan dat dit jaar een proef is gestart waarbij 25% van de bomen niet wordt behandeld. De resultaten hiervan zijn echter nog niet bekend. “Sinds 2006 worden plus-

minus 6.000 eiken bespoten bespoten. Hiervoor wordt het middel Xentari gebruikt. De proef is gedaan om dit aantal te kunnen verminderen. Als gemeente Cuijk zijn we altijd op zoek naar alternatieven en alternatieve behandelmethoden”, aldus de gemeente Cuijk. Een woordvoerder van de gemeente Boxmeer laat weten ‘dat via een erkend bedrijf het middel Xentari wordt gebruikt voor de bestrijding’.

Internationale koetsentocht AFFERDEN - De Bergense Menvereniging Maasduinen houdt op zondag de jaarlijkse koetsentocht door het grensgebied. De tocht, die mede mogelijk wordt gemaakt door Euregio Rijn en Waal, begint zondagmorgen om 10.15 uur vanaf het terrein naast de kasteelruïne in Afferden. De tocht is een kleine 30 kilometer lang en gaat via Afferden naar Gaststätte Evers in het Duitse

grensplaatsje Hommersum. De volgende stop is bij hoeve Carpe Diem aan de Erfseweg in Heijen. Om 15.00 uur wordt koers gezet naar de laatste rustplaats in het Heymanspark in Afferden. Omstreeks 16.00 uur keert de stoet terug op het terrein bij de ruïne Bleijenbeek in Afferden. Informatie en aanmelding via www.menverenigingmaasduinen.nl of telefonisch met secretaris Peter Bexkens, tel. 06-19921752.

Koetsentocht. Menvereniging De Maasduinen trekt zondag 9 september door de grensregio en het Maasduinengebied.

‘Polen verdienen meer aandacht’

A

27

Dorpsplan Linden: woningbouw voor vitaliteit en leefbaarheid LINDEN - Extra woningen voor jongeren en aanpassing van de bestaande voorzieningen om oudere inwoners voor het dorp te behouden. Woningbouw vormt één van de speerpunten in het Dorpsontwikkelingsplan Linden, dat maandag 10 september in stemming wordt gebracht in de Cuijkse gemeenteraad. “Het is wenselijk een zekere hoeveelheid van woningbouw te realiseren om Linden als woonkern vitaal te houden”, onderschrijft de gemeente Cuijk in het raadsvoorstel de wensen van de Dorpsraad Linden. “Woningbouw kan het inwonertal op peil houden en gerichte projecten kunnen de vermindering van de diversiteit tegengaan, Met name voor jongeren en ouderen moeten moge-

lijkheden geboden worden. Bovendien kan die ontwikkeling op een natuurlijke wijze tegenwicht bieden aan een snelle groei van allerlei recreatieve initiatieven (Dommelsvoort en De Bungelaar, red.).” Kleinschalig De Dorpsraad roept de gemeente Cuijk in het Dorpsontwikkelingsplan op kaders te creëren ‘om de recreatieve ontwikkelingen in Linden kleinschalig te houden’. De komst van Dommelsvoort betekent op termijn ‘de permanente aanwezigheid van 2.000 à 3.000 gasten op circa twee kilometer van Linden’. Andere wensen van Linden zijn het toekomstbestendig maken van dorpshuis De Burcht ‘voor jongeren en ouderen’ alsmede het aanpakken van de verkeersoverlast van de A73.

PvdA neemt afstand van deal verbouw ‘Vorstendom 11’ Cuijk CUIJK - De PvdA-fractie in de gemeente Cuijk zet vraagtekens bij de deal die de gemeente Cuijk wil sluiten met Van der Horst Vastgoedinitiatief om onderzoek te doen naar verbouw van de afgebrande villa en het bouwrijp maken van de grond aan de Vorstendom 11 in Cuijk. De gemeente Cuijk wil 70.000 euro meebetalen aan het bouw- en woonrijp maken van de grond rondom de villa. Daarnaast vergoedt de gemeente nog eens vijfduizend euro voor de kosten die Van der Horst Vastgoedinitiatief maakt voor het onderzoek naar de ontwikkeling van het perceel. “Namens mijn partij neem ik nadrukkelijk afstand van de ‘deal’ die gesloten is met Van der Horst. Onderhandelingstechnisch is er slecht

gedeald. Dit is voor mij onbegrijpelijk, temeer omdat Van der Horst een ‘partner’ is waar recent nog drie ton aan schadevergoeding is betaald”, aldus fractievoorzitter Rob Poel van de PvdA. “Daarnaast willen wij het voorstel apart bespreken en niet vaststellen in het kader van het Actieplan Projecten Centrum. Vooral omdat de raad het pand altijd in oude staat wilde herstellen. De rapporten van drie jaar terug geven aanleiding tot vragen. Bovendien zijn omwonenden slecht bij de plannen betrokken door de genoemde aannemer.” Herbouw In het pand aan de Vorstendom 11 in Cuijk moeten na herbouw een kinderdagverblijf alsook vier appartementen (sociale huur/koop), een buitenruimte en zestien parkeerplaatsen komen.

Kunstdorp blinkt in nazomerzon

HEIJEN - Nederland is niet populair als land waar Polen graag aan de slag gaan. Slechts één procent van de Polen die in het buitenland gaan werken, kiest voor Nederland. Dit bleek tijdens een bijeenkomst van D66 Noorderlijk Limburg, waarin de ontmoeting met Poolse medeburgers centraal stond.

SINT ANTHONIS – Honderden kunstliefhebbers vonden zondag de weg naar Sint Anthonis, waar ze op en rond de Brink genoten van een zeer gevarieerd en soms erg hoogstaand aanbod aan kunst. Het bevestigde dat de ijzersterke formule van de gemeentelijke kunstkring een sieraad is op de regionale kunstkalender.

Het bedrijfsleven maakt zich zorgen over de slechte reputatie die Nederland de afgelopen jaren in ras tempo heeft opgebouwd. Vooral het Polenmeldpunt heeft Polen kopschuw gemaakt: ‘Nederland: daar wil je toch niet werken?’ De bijeenkomst van D66 trok een mengelmoes aan belangstellenden. Onder hen een tiental Polen, twee directeuren van grote uitzendbureau’s en diverse pensionhouders.

De lommerrijke Brink en het prachtige nazomerweer gaven extra glans aan de presentatie van kunstwerken van zestig kunstenaars uit Nederland en Duitsland. Bezoekers flaneerden op hun gemak langs schilderijen en objecten in de witte tenten, in de openlucht en in het gemeentehuis, ‘beleefden’ de kunstwerken, met als prettige bijkomstigheid dat een ‘meet & greet’ met de kunstenaars zelf moge-

lijk was. Ondertussen werden vanuit een centraal opgesteld ‘podium’ warme muzikale klanken en dichterlijke woorden over het publiek uitgestrooid. Bronsgieten Veel bekijks trokken de demonstraties bronsgie-

ten, die drie heren van de Limburgse Bronsgieterij Custers deze middag in de openlucht verzorgden. En wie zijn rondje had voltooid, kon een glas Zuid Afrikaanse wijn drinken bij de proeverij voor het gemeentehuis of heerlijk neervlijen op een van de terrassen rond de Brink.

Bronsgieten. De spectaculaire demonstraties bronsgieten in Sint Anthonis trokken elke keer veel publiek. (foto: www.tunnis.nl)


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 4 september 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

Stemmen in een willekeurig stemlokaal binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Cuijk. Ook in ons nieuw DIENSTENCENTRUM, Zwaanstraat 5-7 te Cuijk

Overal stemmen binnen de eigen gemeente Op woensdag 12 september kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Op de stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau waar u kunt stemmen. Maar u kunt ook op een ander stembureau uw stem uitbrengen. In totaal zijn er binnen de gemeente Cuijk 17 stembureaus op 15 locaties. Concreet betekent dit voor u, dat u op 12 september niet gebonden bent aan uw vaste stemlokaal maar dat u, binnen de gemeentegrenzen van Cuijk, in elk willekeurig stemlokaal uw stem kunt uitbrengen. Het centrum van Cuijk heeft 3 stemlocaties. Ook in het nieuwe Dienstencentum aan de Zwaanstraat 5-7

kan worden gestemd. Een mooie gelegenheid om deze accommodatie te gaan bekijken. Met uw stempas en legitimatiebewijs kunt u in al deze stemlokalen terecht. Overzicht van alle stemlokalen in de gemeente Cuijk

1 Gemeentehuis, Louis Jansenplein, 1 5431 BV Cuijk 2 Zorgcentrum Maartenshof, Deken vd Ackerhof 29, 5431 DP Cuijk 3 ’t Akkertje, Akkerweg 1, 5434 PA Vianen NB 4 Café van Kempen, Mariagaarde 15, 5433 KA Katwijk NB 5 Poortgebouw, Kloosterlaan 22b, 5435 XD Sint Agatha 6 Parochiezaal, De Valuwe 1, 5431 AV Cuijk 7 Nevenvestiging, Merletcollege Robijnlaan 77, 5431 ZN Cuijk 8 Het Doehuis, Patrijzenveld 117, 5431 JR Cuijk 9 Harlekijn, Hermelijnkwartier 43, 5431 KJ Cuijk 10 De Nielt, Lavendel 250, 5432 DW Cuijk 11 + 16 De Waai 2, Lavendel 2a, 5432 DH Cuijk 12 Sporthal De Kloosterhof, Grotestraat 14, 5437 AS Beers NB 13 De Burcht, Kerkstraat 44, 5439 ND Linden 15 Dienstencentrum, Zwaanstraat 5-7, 5431 BP Cuijk 14 + 17 Sporthal De Stappert, Beerseweg 2, 5443 BE Haps

Alle belangrijke zaken op een rijtje: tPQTFQUFNCFSLVOUVNFUFFO stempas stemmen in elk stemlokaal in gemeente Cuijk; t[POEFSTUFNQBTLVOUVOJFUTUFNmen. Vervangende stempas aanvragen kan tot op 10 september uiterlijk tot 17.00 uur. Let op: aanvragen met een geldig legitimatiebewijs. Op de dag van de stemming kan géén vervangende kaart worden uitgeschreven; tOFFN FFO JEFOUJUFJUTCFXJKT NFF dit MOET u aan de voorzitter laten zien (kunt u geen identiteitsbewijs -dit mag maximaal vijf jaar verlopen zijn- tonen dan mag u niet stemmen); tV LVOU PPL FFO WPMNBDIU HFWFO aan mensen buiten uw stembureau als het maar in de gemeente Cuijk is met een kopie van uw (maximaal 5 jaar verlopen) legitimatiebewijs; tXBU OJFU WFSBOEFSU JT EBU FFO kiezer gelijktijdig met zijn/haar eigen stem maximaal twee volmachtstemmen kan uitbrengen (= in totaal 3 stemmen).

Stemmen met een stembiljet t0QIFUTUFNCJMKFUNBHÏÏOXJUUF stip met alleen rood schrijfmateriaal worden ingevuld. Een rood potlood is in het stemhokje aanwezig. Een stembiljet ingevuld met een andere kleur of meerdere stippen ingekleurd is ongeldig. t"MT V [JDI CJK IFU NBLFO WBO VX keuze vergist, kunt u één maal het stembiljet terug geven aan de voorzitter en ontvangt u één nieuw biljet. t"MTVPQIFUTUFNCJMKFUUFLFOUPG schrijft waardoor uw identiteit kan worden achterhaald wordt het stembiljet ongeldig verklaard. Meer informatie Zie achterzijde van de huis aan huis bezorgde kandidatenlijst en de website http://www.verkiezingen2012.nl Als u nog vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met bureau verkiezingen van de gemeente Cuijk, telefoon 0485-396600. Dit overzicht is ook terug te vinden op de website van de Cuijk www.cuijk.nl .

Koninklijke Onderscheiding Koninklijke onderscheiding voor Henk Teusink voor Willy Thijssen Op 1 september is de heer H. (Henk) Teusink (69) benoemd Op 31 augustus is de heer W.E. (Willy) Thijssen (49) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Thijssen kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor zijn vrijwilligerswerk op allerlei gebieden voor de gemeenschap van Sint Agatha. De onderscheiding is uitgereikt door burgemeester Hillenaar van de gemeente Cuijk tijdens de opening van multifunctionele accommodatie (MFA) “De Agaat” in Sint Agatha. De heer Thijssen is sinds januari 2008 bestuurslid van de dorpsraad in St. Agatha. Na een jaar werd hij vice-voorzitter en sinds januari 2010 is hij voorzitter van de dorpsraad. Zo heeft hij het haalbaarheidsonderzoek voor de MFA intensief begeleid. Ook heeft hij voor de MFA diverse belangrijke stukken opgesteld en hij heeft overlegd met de diverse betrokken partijen. Vanaf 1992 is de heer Thijssen Lid van de Raad van Elf en de commissie pronkzittingen. Hij enthousiasmeert mensen om mee te doen. Voor de pronkzittingen is hij regisseur en regelt het programma. Ook is hij bij alle vergaderingen aanwezig en hij heeft goede ideeen en bruikbare tips.

Ook was hij op sportief gebied actief. Eerst als voetballer daarna als bestuurslid voor de vereniging VCA te St. Agatha. Hij is dertien jaar secretaris geweest en 5 jaar voorzitter. Hij was 20 jaar de drijvende kracht binnen deze voetbalvereniging. Nog steeds verricht hij allerlei hand- en spandiensten voor deze vereniging. De heer Thijssen is iemand die zich al geruime tijd ten bate van de samenleving inspant. Op grond van zijn vele verdiensten op welzijns- en maatschappelijk gebied heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Teusink kreeg de Koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk op diverse terreinen voor de gemeenschap van de gemeente Cuijk. De onderscheiding is uitgereikt door locoburgemeester Van Veen tijdens het afscheid van de heer Teusink als voorzitter van de SWOC en de RSWO in Café Kansas, Kerkstraat 7 Cuijk. Van 1980 tot 1998 was de heer Teusink lid van de afdeling Cuijk en van de steunfractie van de PvdA; eerst als bestuurslid en later als voorzitter. Daarnaast was hij voor de gemeente Cuijk een aantal jaren lid van de Commissie Grond- en Pachtzaken, van de Geschillencommissie Cuijk en van de Commissie Volkshuisvesting. Van 1991 tot 2002 was de heer Teusink bestuurslid en later voorzitter van de Stichting Samenlevingsopbouw (SSO), de voorloper van Radius/SWOC. Van 2002 tot 2012 was de heer Teusink voorzitter van de Stichting Welzijn Ouderen Cuijk (SWOC). Als voorzitter zat hij in het Dagelijks Bestuur, het Algemeen Bestuur, de zogenaamde ‘netwerkwerkoverleggen’, de overleggen met de gemeente en de overleggen op het Welzijnsplein. Ook was hij nauw betrokken bij revitalisering van de wijk De Valuwe.

Wegafsluitingen In verband met bouwwerkzaamheden ten behoeve van de realisatie van 10 woningen aan de Looiersgaarde te Cuijk, wordt een

Van 2003 tot 2012 was de heer Teusink voorzitter van de Regionale Stichting Welzijn Ouderen (RSWO). Eerst als bestuurslid; later als voorzitter. Sinds 2003 is de heer Teusink lid van het bestuur van de Milieuvereniging Land van Cuijk. Hij begon in 2003 als bestuurslid en werd in 2004 voorzitter. Ook is hij actief als lid van de gemeentelijke werkgroep Natuur en Milieu. Sinds 2004 is de heer Teusink actief als vrijwilliger bij het Museum Ceuclum. Hij geeft daar onder andere rondleidingen aan scholieren of andere museumbezoekers.

adviseert de commissie over de cultuurprijzen van de gemeente Cuijk. Ook is hij sinds 2006 voorzitter van de Service Club Raam en Maas, die geld beschikbaar stelt voor goede doelen. Daarvoor organiseert hij diverse manifestaties, zoals de Beerse Kunstmanifestatie en de jaarlijkse Kunsttentoonstelling voor amateurkunstenaars in De Kloosterhof in Beers.

De heer Teusink is sinds 2006 lid van de Kunstcommissie van de gemeente Cuijk. Deze commissie stelt zich ten doel de openbare ruimte in de gemeente Cuijk met aansprekende kunstwerken te verrijken. Daarnaast

De heer Teusink is iemand die zich al zeer geruime tijd ten bate van de samenleving inspant. Op grond van zijn vele verdiensten heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagd hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

gedeelte van deze straat op 10 september van 07.00 uur tot 18.00 voor alle verkeer behalve voetgangers afgesloten. In verband met de organisatie van een buurtfeest op zaterdag 15

september 2012 wordt de - Kleefkruid 1 t/m 27 te Cuijk - Anjelier 1 t/m 6 te Cuijk tussen 09.00 en 24.00 uur voor alle verkeer behalve voetgangers afgesloten.


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 4 september 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

Centrum De Valuwe op de schop Europadagen 2012 Linden groet Linden Elke twee jaren worden in één van de Europese Lindens de zogenaamde ‘Europadagen’ georganiseerd. De Europadagen vormen een officiële ontmoeting van vertegenwoordigers van de jumelagebesturen en gemeentebestuurders van de partnergemeenten. De Europadagen 2012 vinden plaats van 6 tot en met 10 september in Linden-Holstein (D).

Zoals u wellicht al heeft gezien, is het bedrijf Reef een aantal weken geleden begonnen met de werkzaamheden in het hartje van de wijk De Valuwe. De Valuwe is één van de oudste uitbreidingswijken van de gemeente Cuijk. In het kader van de revitalisering ondergaat de wijk de komende jaren een ware metamorfose. Ook buiten de revitalisering om wordt hard aan de verbetering van de wijk gewerkt. Zo hebben bijvoorbeeld de Zwaardvegerstede en de Zadelmakersdreef al eerder nieuwe riolering en bestrating gekregen. Op dit moment wordt er dus gewerkt aan een grote reconstructie van het centrum van de wijk. Er ontstaat onder andere een compleet nieuw plein, met meer parkeerplaatsen, zodat de bezoekers van het winkelcentrum en de St. Jozefkerk er straks goed kunnen parkeren. Daarnaast wordt in de omringende straten de riolering vervangen of uitgebreid, worden de wegen voorzien van nieuwe bestrating en wordt de verlichting vervangen door nieuwe LED-verlichting. Rond het plein zal een aantal bomen worden geplant in een optimale groeiplaats. Deze bomen geven het nieuwe plein straks weer een mooi en groen aanzien. Bij de werkzaamheden worden zoveel als mogelijk

duurzame materialen gebruikt. Oplevering van de werkzaamheden is gepland uiterlijk in december 2012. Samen voor een vitale wijk De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Samen met Mooiland, de wijkraad en de bewoners van De Valuwe, pakt de gemeente Cuijk de wijk aan. Huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project werken bewoners gezamenlijk aan de wijk. Meer informatie vindt u op www.devaluwe.nl. Feitelijke gegevens: o Ontgraven grond: circa 7000 m3 o Verwerken zand: circa 2500 m3 o Aanbrengen betonriolering: circa 650 m1 o Aanbrengen fundering inclusief bomengranulaat: circa 9300 m2 o Aanbrengen bestrating: circa 13000 m2 stenen en opsluitingen o Aanbrengen bomen: circa 25 stuks

50 jaar Linden groet Linden Tijdens de aanstaande Europadagen wordt onder andere stil gestaan bij het 50-jarig bestaan van de vriendschapsband. Deze is ontstaan vanuit het Noordduitse Linden. De heer Gerhard Schwabe, directeur van de plaatselijke ‘Grundschule’, legde begin jaren ‘60 de eerste contacten tussen de ‘Lindens’ via zijn collega schoolhoofden in Linden-Oostenrijk, Linden-Nederland (de heer Sjang Keijzers) en LindenBelgië. Er werd begonnen met briefwisselingen tussen de schoolkinderen. Later werden er over en weer bezoeken afgelegd. De ‘Lindens’ onderhouden sindsdien levendige betrekkingen met elkaar. Het vriendschapsverdrag uit 1974 vormt de basis voor officiële en vriendschappelijke uitwisselingen tussen de zes partnergemeenten in België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Nederland.

JVC Cuijk Vrijdag 7 september en zaterdag 8 september wordt door JVC Cuijk oud papier ingezameld in Cuijk-Centrum. Vrijdagavond wordt daarvoor van 17.00 tot 20.00 uur een container geplaatst op het parkeerterrein aan de Zwaanstraat (achter het Arbeidsbureau). Op zaterdag kan het papier worden ingeleverd van 9.00 tot 16.00 uur.

De gemeente Cuijk hecht er grote waarde aan dat er voldoende AED’s (Automatische Externe Defibrillators) in de gemeente beschikbaar zijn. In 2008 werd in de gemeente een stimuleringsmaatregel van kracht om de aanschaf van AED’s te stimuleren. Deze maatregel liep tot en met 2011, maar aansluitend hierop is een projectplan opgesteld: “Cuijk Hartveilig”. De gemeenteraad besloot in 2011 om voor dit AED-projectplan € 18.500,- in de begroting van 2012 op te nemen.

Wijk- en dorpsraden De wijk- en dorpsraden zijn in het AED-projectplan betrokken. Met

V.V. SIOL Siol biedt vervolgens de mogelijkheid om uitsluitend gebundeld oud papier te bezorgen bij de container die is geplaatst bij het sportpark van v.v. Siol:

elke maandag van 9.00 tot 20.30 uur elke woensdag van 17.30 tot 20.30 uur elke vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur elke zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Afval wordt geweigerd. Indien afval wordt gestort wordt hiervan altijd aangifte bij de politie gedaan. Buiten openingstijden is de container gesloten. Het is niet toegestaan buiten openingstijden papier bij de container te plaatsen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Mien van Hoek, telefoon 0485 315 017; e-mail: mienvanhoek@gmail.com.

Gemeente Cuijk “Hartveilig”

AED-projectplan Het AED-projectplan “Cuijk Hartveilig” ziet er als volgt uit: - voldoende AED’s in het straatbeeld; - voldoende hulpverlening beschikbaar; - AED’s 24 uur per dag toegankelijk. Als hieraan wordt voldaan is er sprake van een hartveilig gebied.

OUD PAPIER

Europees thema De Europadagen staan in het teken van het thema ‘Actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties’; een thema dat voor 2012 door de Europese Unie centraal is gesteld. Op het programma staat onder meer een excursie naar regi-

onale projecten rond het thema en een avond waarin het plaatselijke verenigingsleven –jong en oud– zich presenteert. Daarnaast vindt er een conferentie plaats waarin afspraken worden gemaakt over lopende en toekomstige jumelageactiviteiten. Namens het gemeentebestuur van Cuijk maakt burgemeester Hillenaar met echtgenote deel uit van de Nederlandse delegatie.

iedere wijk- en dorpsraad is begin dit jaar besproken wat de wensen/ behoeften zijn om de betreffende wijk of het dorp “Hartveilig” te maken. In sommige wijken en dorpen is er nog behoefte aan AED’s of beveiligde kasten. Deze worden aangeschaft door de wijk- of dorpsraad en vervolgens kunnen de kosten gedeclareerd worden bij de gemeente Cuijk. Ook is er voor iedere wijk- en dorpsraad een werkbudget beschikbaar.

Dit is bestemd voor het werven van burgerhulpverleners en als ondersteuning bij de registratie van AED’s en burgerhulpverleners bij AED-alert. De wijk- en dorpsraden hebben hiermee een belangrijke rol om hun wijk of dorp in de toekomst hartveilig te houden. Nadat het AED-projectplan is gerealiseerd, kunnen we ons (mede op aangeven van de heer Toon Hermsen van Stichting Kies voor Leven) een ‘hartveilige gemeente’ noemen. Voor de gemeente Cuijk wordt na de realisatie het AED-projectplan afgesloten. Meer informatie Wilt u meer informatie over AED’s in de gemeente Cuijk, dan kunt u contact opnemen met Maria Thijssen, telefoonnummer: 0485-396600. Voor een overzicht van de al aanwezige AED’s kunt u kijken op www. cuijk.nl/digitale balie/veel gevraagde producten/AED. Dit overzicht wordt bijgehouden als er nieuwe AED’s bijkomen. Overlevingskans De overlevingskans bij een circulatiestilstand wordt met een AED aanzienlijk verhoogd. Als binnen enkele minuten na het begin van de circulatiestilstand met reanimatie zonder defibrillatie is begonnen, is de overlevingskans 10 %. Als in die eerste 6 minuten wordt gedefibrilleerd, stijgt de overlevingskans tot 72 %. Oproep Mocht u interesse hebben om een cursus reanimeren/bedienen AED te volgen neem dan contact op met uw plaatselijke EHBO of met uw wijk-/ dorpsraad.


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 4 september 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

Vergaderen in het gemeentehuis Spreekrecht Tijdens openbare commissie- en raadsvergaderingen kan iedereen gebruikmaken van het spreekrecht over de geagendeerde onderwerpen. Dit met uitzondering van het genoemde in artikel 14.2 van het Reglement van Orde en artikel 17 lid 2 van de Verordening op de raadscommissies 2006. U kunt spreekrecht aanvragen bij de raads- of commissiegriffier tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering. Vergaderingen volgen via internet Op de homepage van onze website vindt u onder “snel naar” de knop beelden raads- en commissievergaderingen. Daarna klikt u op raads- en commissievergaderingen bekijken. U kunt vervolgens live een vergadering volgen of een eerdere vergadering terugkijken. U kunt de hele vergadering terugkijken of het agendapunt wat uw interesse heeft. Volg wat er getwitterd wordt tijdens een raadsvergadering via #raadcuijk.

Gemeenteraad De gemeenteraad houdt op maandag 10 september a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een openbare vergadering.

De concept-agenda ziet er als volgt uit. 01 Opening en mededelingen 02 Trekking nummer en vaststelling agenda 03 Mondelinge vragen raadsleden Aanmelden bij de griffier tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering. 04 Spreekrecht burgers Uitgezonderd van spreekrecht zijn de agendapunten met de vermelding GS. Aanmelden bij de griffier tot uiterlijk 12.00 uur op de dag van de vergadering. 05 Voorstel 2012-83 tot het vaststellen van de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen van 18 en 28 juni 2012 A-stukken 06 Voorstel 2012-84 tot het vaststellen van het meerjaren onderhoudsplan (MOP) gemeentelijke gebouwen Cuijk 2012-2016 07 Voorstel 2012-85 tot vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Straatkant (GS) 08 Voorstel 2012-86 tot vaststelling van het bestemmingsplan Beers, Gildeweg 30A De Wisse (GS) 09 Voorstel 2012-87 tot vaststelling van het bestemmingsplan Sint Agatha (GS) 10 Voorstel 2012-88 inzake diverse

mutaties commissies C-stukken 11 Voorstel 2012-89 Burgerinitiatiefvoorstel randweg Haps 12 Voorstel 2012-90 tot vaststelling van het bestemmingsplan Cuijk Centrum (GS) 13 Voorstel 2012-91 inzake het vaststellen van het geactualiseerde Dorpsontwikkelingsplan Linden 14 Voorstel 2012-92 tot vaststelling van de Nota Burgerparticipatie gemeente Cuijk 2012 15 Voorstel 2012-93 bespreken raadsinformatiebrief 2012-145 beleidskader WMO 16 Sluiting.

Vanaf dinsdag 4 september 2012, 07.30 uur tot en met woensdag 12 september 2012, 10.00 uur: - De Maaskade; - De Waaistraat tot de veerstoep met uitzondering van bestemmingsverkeer voor de veerpont Vanaf woensdag 5 september 2012, 18.00 uur tot en met woensdag 12

september 2012, 10.00 uur: - De Markt Vanaf woensdag 5 september 2012, 18.00 uur tot en met woensdag 12 september 2012, 10.00 uur: - De Maasstraat; - De Grotestraat tussen de aansluiting op de Kerkstraat (ABN-AMRO gebouw) en de Markt; Vanaf donderdag 6 september 2012 tot en met woensdag 12 september 2012, elke dag vanaf 18.00 uur tot en met 07.30 uur: - De Grotestraat vanaf de Deken vd Ackerhof

Cuijk Tijdens de kermis in Cuijk – van 7 tot en met 11 september – staan de attracties opgesteld op de Markt, in de Grotestraat, de Maasstraat en op de Maaskade. Op de Markt staan onder andere de attracties Autoscooters, de ‘Polyp’, de Rups, Experience, Loopspookhuis, Kindertrein de en diverse kansspelattracties en snoep- en gebakkramen. In de Grotestraat zijn onder andere te vinden de ‘Mini Cars’, ‘Balco

Op de agenda staat de behandeling de van de volgende bezwaarschriften: 1. Een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Cuijk d.d. 21 juni 2012, verzonden 21 juni 2012, waarbij een omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een bouwwerk en het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd

De referendumverordening Cuijk 2006 geeft kiesgerechtigden – onder bepaalde voorwaarden – het recht tot het aanvragen van een referendum over een voorgenomen raadsbesluit. Wilt u initiatief nemen tot het houden van een referendum, dan dient u dit schriftelijk kenbaar te maken aan het college van Burgemeester en Wethouders. Uw kennisgeving moet uiterlijk 12.00 uur op de vijfde dag voorafgaande aan de raadsvergadering waarvoor het voorgenomen besluit is geagendeerd, bij het college zijn ingediend. Deze kennisgeving moet worden ondersteund door 25 andere kiesgerechtigden. De referendumverordening en de toelichting daarop vindt u op www.cuijk.nl bij de verordeningen onder het kopje ‘Bestuur en organisatie’ en in de leeskamer van het gemeentehuis.

Vanaf dinsdag 4 september 2012, 7.30 uur t/m donderdag 13 september 2012 10.00 uur afsluiting van de Maasboulevard t.b.v. standplaats salonwagens. De Korte Molenstraat zal buiten de openingstijden van de kermis worden opengesteld ten behoeve van de bevoorrading van de bedrijven. In verband met de Beerse kermis is het noodzakelijk het Burg. Van de Braakplein te Beers vanaf woensdag 19 september 2012 tot en met donderdag 27 september 2012 voor alle verkeer behalve voetgangers af te sluiten.

September kermismaand in gemeente Cuijk September is kermismaand in de gemeente Cuijk. In Haps is het kermis van 1 tot en met 4 september, van 7 tot en met 11 september in Cuijk en ten slotte van 22 tot en met 25 september in Beers.

De commissie voor de bezwaarschriften houdt op donderdag 13 september te 19.00 uur een openbare hoorzitting in commissiekamer I in het gemeentehuis.

Referendumverordening Cuijk 2006, artikel 6

Wegafsluitingen in verband met Kermis Cuijk en Beers In verband met de Cuijkse Kermis is het noodzakelijk een aantal wegen en pleinen in het centrum van Cuijk vanaf dinsdag 4 september 2012 tot en met woensdag 12 september 2012 voor alle verkeer behalve voetgangers af te sluiten;

Hoorzitting bezwaarschriftencommissie

Lijntrek’, en diverse kansspelattracties en snoep- en gebakkramen. In de Maasstraat de traditionele draaimolen, een oliebollenkraam, schiettent en de ‘Trampoline’. Op de Maaskade ten slotte staan opgesteld Experience (nieuw), Booster, Breakdance, Familie achtbaan, Discovery, Funhouse, Superstar, Doolhof en ook hier staan diverse kansspelattracties en snoep- en gebakkramen.

Zaterdagavond 8 september kunnen de kermisbezoekers genieten van een spectaculaire vuurwerkshow. Deze vuurwerkshow begint om 22.30 uur op de Maaskade aan de zijde van de Deken van de Ackerhof.

De kermis wordt op vrijdagavond 7 september om 19.00 uur officieel geopend door een vertegenwoordiging van het college van burgemeester en wethouders. De opening wordt opgeluisterd door een ‘Brassband’.

Beers De kermis in Beers wordt gehouden van 22 tot en met 25 september. In Beers staat onder andere een draaimolen, een zweefmolen, autoscooters en diverse kansspelattracties en snoep- en gebakkramen.

met het bestemmingsplan op het perceel Steegstraat 8 te Linden (behandeling om 19:00 uur); 2. Een bezwaarschrift ingediend namens in totaal een achttal organisaties/ondernemers tegen het besluit van de gemeenteraad van Cuijk d.d.18 juni 2012, bekend gemaakt op 26 juni 2012, waarbij de Verordening winkeltijden Cuijk 2012 is vastgesteld (behandeling voorzien voor 19:45*); 3. Een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Cuijk d.d.12 juli 2012, verzonden 16 juli 2012, waarbij de openbaarmaking gegevens omtrent het project vernieuwbouw schouwburg Cuijk is geweigerd (behandeling voorzien voor 20:30 uur*). Volledigheidshalve wordt ten aanzien van de met een * voorziene tijden opgemerkt dat hier sprake is van streeftijden. Het is mogelijk dat de behandeling van een of beide van de eerder aan de orde zijnde bezwaarschriften meer tijd vergen. Bovendien kan de agenda nog wijziging ondergaan. Meer informatie kunt u krijgen bij afdeling Algemene Zaken, tel. 0485-396632.

Onderzoek naar klanttevredenheid WMO 2011 Begin 2012 is door de Intergemeentelijke Sociale Dienst Cuijk Grave Mill (ISD CGM) ten behoeve van de gemeente Cuijk het jaarlijkse tevredenheidonderzoek gehouden onder de klanten van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Dit is gebeurd door een vragenlijst te sturen aan een derde deel van alle Wmo-klanten, dat zijn 391 mensen. Hoge respons De respons was goed: 51% van de mensen stuurde de vragenlijst terug. Dat betekent dat wij van deze klanten weten hoe tevreden of ontevreden zij zijn over de dienstverlening van de gemeente Cuijk en de door de gemeente ingeschakelde bedrijven en organisaties voor het verkrijgen van hulp bij het huishouden en bij het verkrijgen van voorzieningen als een scootmobiel, rolstoel, woningaanpassing, hulpmiddelen in en om woning, vervoersvoorziening en persoonsgebonden budget (PGB). Goede dienstverlening Uit het onderzoek blijkt dat de Wmo door de gemeente Cuijk over het algemeen goed wordt uitgevoerd. Dit geldt voor zowel het Wmo-loket, de informatievoorziening, de Wmo consulenten en de verstrekking van de voorzieningen. Verbeterpunten Het onderzoek geeft ons ook informatie over punten waar nog aandacht aan besteed moet worden. Zo hebben bijvoorbeeld een aantal klanten aangegeven dat zij zich overvraagd voelen door de hoeveelheid enquêtes die zij krijgen aangeboden.

Voor het jaar 2012 zal dan ook de rol en vorm van het klanttevredenheidsonderzoek opnieuw bekeken worden. Nadrukkelijke aandachtspunten zijn geconstateerd bij het Collectief Vervoersysteem via de Regiotaxi. Verbeterpunten zijn o.a. de ritplanning, de duur van de ritten en wachttijden. De genoemde verbeterpunten zullen in ieder geval ook met de vervoerder worden besproken. Ten aanzien van de bedrijven die hulp bij het huishouden leveren, is gebleken dat nog vrij veel klanten ontevreden zijn over de vervanging van de vaste hulp (bij ziekte en vakantie). Ook dit is dan een belangrijk verbeterpunt. Dit zal in het periodieke overleg met de desbetreffende bedrijven nadrukkelijk aan de orde worden gesteld. Burgerparticipatie raad De bekendheid van de Participatieraad Welzijn (PRW) is nog niet zo groot. Twee derde van de ondervraagden heeft aangegeven niet bekend te zijn met de PRW. Meer informatie Het klanttevredenheidsonderzoek Wmo 2011 is beschikbaar gesteld via de website van de gemeente Cuijk (www.cuijk.nl). Als u naar aanleiding van het klanttevredenheidsonderzoek nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de Intergemeentelijke Sociale Dienst van de gemeenten Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert. Het telefoonnummer is 0485-390 733.


Gemeentenieuws Cuijk

Dinsdag 4 september 2012

GEMEENTEHUIS CUIJK | LOUIS JANSENPLEIN 1 | 5431 BV CUIJK | TELEFOON: 0485 396600 | FAX: 0485 317774 | E-MAIL: GEMEENTE@CUIJK.NL | WEBSITE: WWW.CUIJK.NL

BeĂŤdiging militairen Regiment Genietroepen op Louis Jansenplein Elk jaar tijdens de Vierdaagse slaat de 105 Brugcompagnie uit Hedel de pontonbrug over de Maas. Het Regiment Genietroepen (waarvan de 105 Brugcompagnie onderdeel uitmaakt) hield donderdag 30 augustus de jaarlijkse beĂŤdiging van hun militairen op het Louis Jansenplein in hartje Cuijk. Normaal gebeurt dit op een kazerne. Het regiment wil daarmee onder andere haar sterke verbondenheid met Cuijk benadrukken. De beĂŤdiging

van de 20 militairen werd afgenomen door Kolonel Gerrit van Kooten. Voor troepencommandant en commandant van 105 Brugcompagnie Majoor Joost Michielsen was het een bijzonder moment; hij neemt per 3 september afscheid van het regiment en defensie. Burgemeester Wim Hillenaar van Cuijk heette de militairen, de vertegenwoordigers van de Vereniging Oud-militairen Cuijk en alle andere gasten van harte welkom.

Bent u mantelzorger? Kom dan naar de bijeenkomst mantelzorg Land van Cuijk op 10 oktober In het Land van Cuijk wordt op dit moment door de vijf gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis gewerkt aan het opstellen van een mantelzorgbeleidsplan. Bent u mantelzorger? Dan willen de gemeenten in het Land van Cuijk graag met u in gesprek en nodigen u daarom van harte uit voor de bijeenkomst mantelzorgbeleid Land van Cuijk.

Tijdstip: 19.00u-21.30u Locatie: Schouwburg Cuijk Grotestraat 62-64 5431 DL Cuijk

De bijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers. Ook gemeentebestuurders, mantelzorginstellingen en burgerparticipatieraden zijn van harte welkom. De avond zal bestaan uit een gezamenlijk informatief deel en een interactief deel. Daar bieden wij u de gelegenheid om ons te vertellen wat u belangrijk vindt in de ondersteuning van de mantelzorger. Het doel van deze bijeenkomst over mantelzorg is om uw mening te horen over de manier waarop de gemeenten mantelzorgondersteuning het beste kunnen vormgeven.

Interesse? Meldt u zich voor 1 oktober a.s. aan via: bernadette.heijmen@cuijk.nl Meldt u zich liever telefonisch of per post aan? Dat kan ook: Gemeente Cuijk T.a.v. Bernadette Heijmen Louis Jansenplein 1 Postbus 10.001 5430 DA Cuijk 0485 396 638 Na uw aanmelding ontvangt u het deďŹ nitieve programma van de bijeenkomst. Tot 10 oktober a.s.!

Afvalinzameling Informatie over de afvalinzameling voor huishoudens kunt u vinden op www.afval.rmb.nl. U kunt ook bellen met de centrale afvalinformatielijn (0485) 338352. RESTAFVAL EN GFT: Inzameldienst Van Gansewinkel Van Gansewinkel verzorgt voor de gemeente Cuijk de huis aan huisinzameling van restafval (tariefzak) en GFT-afval (kliko). Voor klachten over het ophalen van GFT-afval of restafval kunt u bellen met Van Gansewinkel: 0800 - 0130

Burgemeester Hillenaar en Kolonel Gerrit van Cooten (r.).

KUNSTSTOF AFVAL: Inzameldienst Van Kaathoven Van Kaathoven verzorgt voor de gemeente Cuijk de huis aan huisinzameling van kunststof afval. Voor

klachten over het ophalen van kunststof afval: 0900 - 2382554 MILIEUSTRATEN t.JOJNJMJFVTUSBBU 4JNPO )PNburgstraat is geopend op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur (m.u.v. van erkende zon- en feestdagen); t.JMJFVTUSBBU )BQT #FJKFST #PT te Haps, is geopend op maandag van 13:00 tot 17:00, woensdag van 13:00 tot 17:00, vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur en op zaterdag van 9:00 tot 15:00 uur (m.u.v. van erkende zon- en feestdagen).

Herbruikbaar huisraad en textiel Bij de kringloopwinkels van Stichting Actief kunt u goederen inleveren die geschikt zijn voor hergebruik. Na telefonische afspraak kan het ook gratis bij u thuis opgehaald worden. Adres: Mgr. Zwijssenstraat (oud schoolgebouw â&#x20AC;&#x2DC;t Startblok), telefoonnummer: (0485) 339090 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur). Openingstijden: maandag van 11.00 tot 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN

dende golfplaten van een schuur en een carport. Cuijk, 4 september 2012

WELSTANDSVERGADERING De Welstandscommissie adviseert de gemeente over het uiterlijk van gebouwen en bouwwerken. Bouwplannen worden beoordeeld tijdens de vergaderingen van deze commissie. De Welstandscommissie werkt in de gemeente Cuijk met een compacte commissie die elke oneven week vergadert op donderdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur in het gemeentehuis van Cuijk of het stadhuis van Grave. De agenda voor de betreffende vergadering en de locatie waar de vergadering plaatsvindt is iedere donderdagochtend vanaf 9.00 uur in te zien bij de afdeling Publiekszaken, Wonen en Woonomgeving. Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met deze afdeling, tel. 0485 - 396743.

Geaccepteerde sloopmeldingen t )BWJLTIPSTUUF$VJKL - het verwijderen van asbesthoudende golfplaten van een schuur en een carport t )BWJLTIPSTUUF$VJKL - het verwijderen van asbesthou-

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Cuijk maken bekend dat zij de navolgende omgevingsvergunningen hebben verzonden op 30 augustus 2012: t )FFTXJKLTFTUSBBUUF$VJKLWPPSEF activiteiten: - bouwen: het bouwen van een werkplaats - het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan t )PHF7PPSUUF-JOEFO/#WPPSEF activiteit: - uitvoeren van een werk of werkzaamheden op grond van het bestemmingsplan: het aanleggen van natuurvriendelijke Maasoevers t )BWFOMBBO UF ,BUXJKL /# WPPS de activiteit: - bouwen: het plaatsen van een damwand met afmeerpalen t .BSJBQMFJOUF$VJKLWPPSEFBDUJWJteit: - kappen: het kappen van een oosterse kers t )BHFMLSVJTUF$VJKLWPPSEFBDUJWJteit: - kappen: het kappen van 11 bo-

men en het rooien van de stobben. Belanghebbenden kunnen tegen bovenstaande vergunningen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk, postbus 10001, 5430 DA Cuijk. Tegelijkertijd met, of na indiening van het bezwaarschrift, kan voorlopige voorziening worden aangevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 90125, 5200 MA te â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch.

t 3 FFG *OGSB #JKTUFSIVJ[FO B 6604 LX te Wijchen. Het betreft een kennisgeving voor het gebruik van een mobiele puinbreker op de Maasboulevard ter hoogte van Deken van de Ackerhof 2 te Cuijk. De werkzaamheden vinden plaats in week 37 of 38 en zullen 1 dag duren tussen 07.00 uur en 17.00 uur. Deze melding is door de gemeente ter kennisgeving aangenomen op 21 augustus 2012. Cuijk, 4 september 2012

OVERIG

Cuijk, 4 september 2012

MILIEU WET MILIEUBEHEER BEKENDMAKINGEN Voor inlichtingen kunt u terecht bij het cluster milieu telefoon 0485 396 778.

Kennisgeving Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval Burgemeester en wethouders van Cuijk hebben van het volgende bedrijf een kennisgeving Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval ontvangen:

Drank- en Horecavergunning Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend dat zij de navolgende vergunning art. 3 van de Drank en Horecawet hebben verleend aan: t + VMJBOT *+TTBMPO FO CSBTTFSJF (SPtestraat 3 te Cuijk. Voor nadere informatie over deze aanvraag kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, wonen en woonomgeving tel. 0485 396743. Cuijk, 4 september 2012

Melding klein evenement Burgemeester en wethouders van Cuijk maken bekend dat zij de navolgende meldingen voor het houden van een klein evenement hebben geaccepteerd van: - Mevr. Katinka Cuijpers te Katwijk voor het houden van een rommelmarkt op zondag 16 september 2012 op het speelveldje aan de Pastoor Suijsstraat te Katwijk NB - Mevrouw Basten te Cuijk voor het houden van een buurtfeest op zaterdag 15 september 2012 locatie Kleefkruid 1 t/m 27 te Cuijk - De heer Heijl te Cuijk voor het houden van een buurtfeest op zaterdag 15 september 2012 locatie Anjelier 1 t/m 6 te Cuijk. - P. Klein Molekamp te Cuijk voor het deelnemen aan de nationale burendag op zaterdag 22 september 2012 op de locatie De Nielt 100 te Cuijk Voor nadere informatie over deze aanvraag kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis contact opnemen met de afdeling Publiekszaken, wonen en woonomgeving tel. 0485 - 396743. Cuijk, 4 september 2012


B

2

ADVERTENTIE

25% KORTING op diverse merken raamdecoratie*

Dat scheelt...

*

...geld

Actie geldig t/m 15 september 2012, geldig op diverse merken raamdecoratie. Niet geldig op gordijnstoffen, shutters en buitenzonwering. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Molenstraat 53, 5431 BW Cuijk tel. 0485-321787 - info@peters-decohome.nl

Editie 36 dinsdag 4 september 2012


Nieuw

onze dienstverlening! alfarage een o.a.

ca. 50 ldernieuwd.

GANZENPOEL 16, OEFFELT

DE SCHANS, HAPS

DE AALSVOORTEN 55, HAPS

Aan “De Schans” zijn 5 royale vrije sector bouwkavels beschikbaar. Een eigen huis bouwen is een droom van velen. Alles precies op de manier zoals het voor u perfect is; een uniek eigen huis. Met een bouwkavel aan “De Schans” kunt u deze droom laten uitkomen.

In een kindvriendelijke woonomgeving gelegen traditioneel en onder architectuur gebouwd vrijstaand woonhuis met een royale garage/hobbyruimte. Geschikt voor kantooren/of praktijkruimte aan huis.

Op een rustige woonlocatie gelegen, geheel te renoveren en te moderniseren tussenwoning met berging. Op loopafstand ligt een basisschool en het buitengebied. Inhoud totaal ca. 325 m³. Perceelgrootte 150 m².

In een jonge en kindvriendelijke woonomgeving gelegen halfvrijstaand woonhuis met een ruime garage, houten berging en een achtertuin op het zuidwesten. Inhoud ca. 355 m³. Perceelgrootte 275 m². Bouwjaar 1992.

Algemeen Inh. woonhuis ca. 600 m³, garage ca. 140 m³. Perceelgr. 524 m². Alle dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand. Nijmegen ligt op ca. 20 autominuten.

Algemeen Gezinswoning met garage in een kindvriendelijke woonwijk. 2e Verdieping: voorzolder met o.a. een HR – combiketel (2009) en een zeer ruime 4e slaapkamer met dakkapel.

Aanvaarding: in overleg.

Algemeen Deze gezinswoning is gelegen in een kindvriendelijke woonomgeving. Naast diverse speelvoorzieningen in de wijk is er ook een kinderboerderij, het NS-station ligt op korte afstand. Aanvaarding: in overleg.

VRAAGPRIJS: € 430.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 133.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 249.000,- K.K.

KOOPSOM:

GARDENIERSDREEF 5, CUIJK

k.

Kavel 76: 869 m²; € 221.595,- k.k. excl. btw Kavel 80: 647 m²; € 164.985,- k.k. excl. btw Kavel 82: 655 m²; € 167.025,- k.k. excl. btw Kavel 84: 663 m²: € 169.065,- k.k. excl. btw Kavel 88: 389 m²; € 99.195,- k.k. excl. btw

VELGERT 18, OEFFELT

BEERSCHEMAASWEG 54, ESCHAREN

ieberg” ouw egen routes.

Karakteristiek halfvrijstaand woonhuis met een vrijstaande garage en een extra berging, op loopafstand gelegen van het centrum van Gennep, op een ruim perceel met optimale privacy.

Riante vrijstaande woning met aangebouwde garage (totaal ca. 700 m³) en een vrije achtertuin met optimale privacy. Gelegen op een fraaie en rustige woonlocatie, uitkijkend over het groenrijke buitengebied.

Aan de rand van het dorp gelegen woonhuis met aangebouwde en vrijstaande bedrijfsruimtes. Gezien de grootte en de bestemming is het object voor meerdere doeleinden geschikt.

Dit royale en stijlvolle vrijstaande herenhuis met aanbouw en een inpandige garage is gelegen in een gewilde kindvriendelijke woonomgeving, grenzend aan het buitengebied. Inhoud 650 m³. Perceelgrootte 322 m².

Algemeen Inhoud ca. 360 m³. Perceelgrootte van 260 m². De woning heeft een L – vormige woonkamer en een serre. Tevens voorzien van dubbele beglazing.

Algemeen Perceelgr. ca. 374 m². De uitstekend gebouwde en kwalitatief hoogwaardig afgewerkte woning is geheel v.v. aluminium kozijnen met een draai-/kiepsysteem en dubbele beglazing.

Algemeen Perceelgrootte 3.460 m². Het gehele terrein is bestraat en omheind en er is een wasplaats aanwezig met een olie- /vetafscheider. Tot. vloeropp. bedrijfsruimte 1.415 m².

Algemeen De woning is uitstekend onderhouden en kwalitatief hoogwaardig afgewerkt, beschikt over 4 slaapkamers op de 1e verd. en 1 slaapkamer op de 2e verdieping.

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

VRAAGPRIJS: € 159.500,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 430.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 749.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 409.000,- k.k.

STEENDALERSTRAAT 77, GENNEP

n en l te

k.

Aanvaarding: in overleg.

BRAKELS ENG 3, OEFFELT

Nieuw

(gedeeltelijk belast met btw)

CUIJK

BURG. MOORENSTRAAT 49, HAPS

LAVENDEL 453, CUIJK

STATIONSPLEIN 98, CUIJK

VEERSTRAAT 13, SINT AGATHA

n aan de Maas en et cenboden uwen.

Deze royale geschakelde vrijstaande woning met een inpandig te bereiken garage met een totale inhoud van ca. 465 m³, ligt op een uitermate ruim perceel met volop privacy. Inhoud ca. 465 m³, woonoppervlakte 135 m², perceelgrootte 580 m².

Op de 2e woonlaag ligt dit moderne en goed afgewerkte 2 kamerappartement met een riant balkon van ca. 10 m², berging en een overdekte privé parkeerplaats. Vanuit de living, slaapkamer en het balkon heeft u een fraai uitzicht.

Heerlijk en gerieflijk wonen aan het Stationsplein. Dit 3 kamerappartement op de 2e verdieping, van maar liefst 105 m², is gunstig gelegen op loopafstand van het NS – station en alle voorzieningen die het centrum van Cuijk te bieden heeft.

Op een goede woonlocatie aan de rand van de bebouwde kom gelegen vrijstaand woonhuis met serre, ruime garage, carport en tuinhuis. U heeft een fantastisch uitzicht over de weilanden!

reft 22 aande 26 m².

Algemeen De woning is centraal gelegen, op loopafstand van de dorpsvoorzieningen en het fraaie buitengebied. Extra slaap-/hobbykamer op de 2e verd., voorzien van een dakkapel.

Algemeen De living staat in open verbinding met de luxe en fraaie keuken. Het appartement beschikt over een in lichte kleurstelling uitgevoerde badkamer.

Algemeen Woonoppervlakte ca. 105 m². Het appartement is zowel intern als extern zeer goed onderhouden en in het souterrain bevindt zich de privéberging en een eigen privé parkeerplaats.

Algemeen Perceelgrootte 586 m². Fraaie en over de gehele achterzijde aangebouwde serre met 2x een schuifpui naar buiten en een loopdeur naar de garage van ca. 35 m².

en

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

Aanvaarding: in overleg.

,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 295.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 199.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 265.000,- k.k.

VRAAGPRIJS: € 299.000,- k.k.

JK osan elijk en.

nabij valsrca

MERLETTENHOF, CUIJK

DIEPESTRAAT 10, VIANEN Prachtige vrijstaande woonboerderij direct uitkijkend over de weilanden en aan de rand van het dorp gelegen. Diverse bijgebouwen en een perceel van maar liefst 3.835 m². Inhoud ca. 1.050 m³.

Bent u nog niet toe aan een appartement maar wel op zoek naar ruimte, privacy én alle voorzieningen op de begane grond op een perfecte locatie nabij het centrum en de Maas? Dan is deze patiobungalow met inpandige garage perfect voor u. Bouwjaar 2011, perceelgroote ca. 355 m², inhoud ca. 510 m³.

Algemeen De woning is v.v. een ruime tuin waar men de sfeer van het echte buitenleven proeft en is toch nabij de autosnelweg A73 richting Nijmegen – Venlo gelegen.

Algemeen Mogelijkheid voor een opbouw van ca. 30 m². Deze modelwoning is elke vrijdag tussen 15.00 en 17.00 te bezichtigen en op afspraak. Kom kijken en laat u verrassen! Informeer tevens naar de inkoopgarantie m.b.t. uw huidige woning.

Aanvaarding: in overleg.

VRAAGPRIJS: € 745.000,- k.k.

nden:

KOOPSOM: v.a. € 299.000,- v.o.n.

www.twanpoels.nl

\Zc4lll#gVWdWVc`#ca$akXb


A

38

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

LMJLOJFVXTXJOLFMOM

(3"5*4

7&3;&/%&/

 

 

 

&NQJSFUBCMFU.

4XJOHCBMM"MMTVSGBDFT

.POJUPS),$"

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

Â&#x2026; JODI5'5UPVDITDSFFO Â&#x2026;)%SFTPMVUJFQ Â&#x2026;*OUFSOHFIFVHFO(# Â&#x2026;(FIFVHFOVJUCSFJECBBSNFU4%UPU(#

4XJOHCBMMJTFFOIFFSMJKLPVUEPPSTQFMWPPS KPOHFOPVE+FLBOIFUBMMFFONBBSPPLNFU [JKOUXFFqOTQFMFO IFUJTFFOTVQFSMFVLDPN QFUJUJFGTQFM

Â&#x2026;4DSFFO4J[FDN-&%QBOFM Â&#x2026;1JYFM1JUDI ) 7 NN Â&#x2026;.BY3FTPMVUJPO !)[ Â&#x2026;%JTQMBZ$PMPST. 1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

 

 

 $BWFMMPUSFOEZCPYFSTIPSU

$IiUFBVEFM&OHBSSBO

)PNF.$8)1

)FUJTFFONPPJHMBTXJKOSJKQGSVJU LFSTFO CPTCFTTFO FOLSVJEFO MBVSJFS LBOFFM JOEF HFVS/VGMFTTFOWPPS 

#FIVJ[JOH.JDSPUPXFS BGCFFMEJOHLBO BGXJKLFO 7PFEJOH8 $IJQTFU)$16 *OUFMJ()[

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

7PPSNFFSJOGPSNBUJF

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

1SJKTJTJODMVTJFGWFS[FOELPTUFO

$BWFMMPUSFOEZCPYFSTIPSUEVPQBDLCMBVX UFUSJT%FTUPFSFCPYFSTIPSUTWBO$BWFMMP[JKO FSHQPQVMBJSEPPSEFMFVLFQSJOUTFOIFUIPHF ESBBHDPNGPSU

Y,MJLLFO

LJKLFO LJF[FO LPQFO XXXLMJLOJFVXTXJOLFMOM

(3"5*4

7&3;&/%&/


A

40

ADVERTENTIE

Mediaprojecten in iedere maat? Wij helpen met metenâ&#x20AC;Ś Neem contact op met onze afdeling Media Project & Consultancy: Miriam van Hout t 0413 33 93 46 Moniek van der Aa t 0413 33 93 47 media@dewinter.nl www.dewinter.nl

media groep

...alles wat communiceert

Editie 36 dinsdag 4 september 2012


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

VARIA

A

41

Gemeente Gennep wil blikvangers maken van rotondes bij drie uitvalswegen

Parkeerplaatsverkoop Coppens

Adoptieplan voor rotondes

VOLKEL – Een advies van Warenhuis Coppens: koppel de aanhangwagen aan want het is nu zeker de moeite waard om in Volkel te gaan kijken en te shoppen.

GENNEP - De drie rotondes bij de uitvalswegen van Gennep vormen het visitekaartjes van de gemeente. De gemeente Gennep geeft ondernemers, verenigingen en andere organisaties de kans om het middeneiland hiervan te ontwerpen en onderhouden. Op 24 september vindt hierover een informatieavond plaats. Wethouder Van den Bogaert over het ‘adopteren’ van de rotondes: “Dit levert driemaal voordeel op. De gemeente stelt een kleine vergoeding beschikbaar voor de aanleg en we besparen daarmee ten opzichte van de huidige situatie. De gebruiker op zijn beurt, kan op het ontwerp een eigen stempel drukken en mag een reclamebordje plaatsen. Daarnaast levert het een mooi en divers plaatje op voor inwoners en passanten. Dit zien we ook in andere gemeenten waar de rotondes al zijn uitbesteed.” Het betreft de rotonde aan de Weverstraat/Brabantweg, de rotonde aan de Spoorstraat/Brabantweg en de rotonde aan de Brugfortstraat. Deze rotondes lenen zich er bij uitstek voor om

Er staat vanaf deze week een ruim aanbod tuinmeubelen op de parkeerplaats voor het warenhuis opgesteld. Het gaat zowel om loungesets als tafels met stoelen tegen flinke opruimingsprijzen. Het magazijn wordt leeggeruimd. Het loont zeker de moeite

Blikvanger. De rotonde op het snijpunt Spoortstraat-Brabantweg is één van de drie verkeerspunten die de gemeente Gennep graag een nieuw gezicht wil geven. ( foto: Ingrid Driessen) bij te dragen aan de gewenste uitstraling van de gemeente Gennep. Denk aan keramiek, Gennep Vitale Vesting en de betrokkenheid bij de Regio van de Smaak. Informatieavond De gemeente nodigt ondernemers, verenigingen, organisaties en andere geïnteresseerden uit om naar de informatieavond te komen

op maandag 24 september van 19.00 tot 20.00 uur op het gemeentekantoor aan het Ellen Hoffmannplein 1 in Gennep. Dan worden er ook voorbeelden getoond van wat er allemaal mogelijk is. Tot 1 december kunnen geïnteresseerden hun ontwerp indienen. Een commissie met vertegenwoordigers van de gemeente Gennep zal deze vervol-

Wandelen met Mantelzorgers Veiling: 4000 MILL - Samen met de IVN organiseert Steunpunt Mantelzorg Land van Cuijk op donderdag 20 september bij Mill een wandeling voor mantelzorgers. Deelnemers kunnen ervaringen uitwisselen en kennis maken met de mantel-

zorgconsulent. Er wordt verzameld op 20 september om 10.00 uur bij Zorgboerderij De Horst aan de Krommedijk 24 in Mill. De wandeling zal tot 11.30 uur duren. Aanmelden is niet nodig. Voor informatie bel Steunpunt Mantelzorg: (0485) 84 67 39. Of mail naar info@ mantelzorglvc.nl.

‘Groene’ auto’s voor Pantein UDEN/BOXMEER - Sinds half augustus rijden verpleegkundigen van Pantein in milieuvriendelijke, ‘groene’ auto’s. Nu zijn het nog twee auto’s, maar Pantein streeft naar duurzaamheid voor het hele wagenpark. Het team van de specialistische verpleging van Thuiszorg Pantein beschikt over meerdere auto’s. Deze maken iedere dag heel wat kilometers op weg naar de klant. “Pantein vindt het

belangrijk bij te dragen aan een duurzame samenleving en een gezonde leef en woonomgeving. Een van de manieren waarop we daar aan bijdragen is door ons bedrijfswagenpark “groen” te maken”, alsdus Rob Slootmans, manager Inkoop. De eerste twee hybride auto’s, die meteen ook een nieuwe look hebben, rijden in Regio Uden/Veghel/Oss en in Boxmeer. De rest van de auto’s wordt geleidelijk vervangen.

Hybrde. Twee gespecialiseerde verpleegkundigen van Pantein met een ‘groene’ auto.

euro voor ‘t Gèrmelaand MILL - De dienstenveiling, die SCM ’t Gèrmelaand zaterdag in het Lagerhuis organiseerde, heeft het mooie bedrag van 4000 euro opgeleverd. Tevens werd op deze avond de verkiezing gehouden voor het Blèrlied aller tijden. Beide activiteiten maken deel uit van het programma dat het 55 jarig bestaan van de carnaval in Mill omlijst. De officiële viering hiervan is op 14, 15 en 16 december. De dienstenveiling, waarmee de verenigingskas met 4000 euro werd gespekt, was mede een succes door de kwaliteiten van de fantastische veilingmeester Ad Heijs. Blèrlied Voor de titel Blèrlied aller tijden kwamen 12 liedjes in aanmerking die eerder op de Blèravonden te horen waren. Een jury beoordeelde samen met het publiek alle nummers. De 4e elluf werden vierde, duo K&K derde, Dik en Dun tweede en de Professors werden met hun nummer waarmee ze vorig jaar de Blèravond wonnen nu ook winnaar van de titel Blèrlied aller tijden. Het gezelschap De Grote bende kreeg van de jury een aanmoedigingsprijs. Voor meer informatie kijk op www.germelaand.nl.

gens beoordelen. Niet alleen is het belangrijk dat de rotonde een mooie blikvanger is, die aansluit bij de identiteit van Gennep. Ook wordt gekeken naar de eisen van de veiligheid en verkeersafwikkeling en de aansluiting bij de openbare ruimte en de regiovisie. Het doel is om begin 2013 de afspraken rond te hebben over de nieuwe invulling van de rotondes.

om te gaan kijken. Goed voor de na-zomer, maar ook een aanrader om nu al voor volgend jaar in te kopen. Diverse showmodellen tegen stuntprijzen. Houten en aluminiumsets, en natuurlijk ook veel modellen in vlechtwerk. Voor de meeste modellen geldt, weg is weg en op is dan ook echt op. Overigens, ook mensen die geen aanhanger hebben zijn welkom om te komen want er kan natuurlijk altijd een afspraak over bezorging gemaakt worden.

Parkeerplaatsverkoop. Warenhuis Coppens in Volkel heeft een ruim aanbod aan tuinmeubelen tegen vlijmscherpe prijzen in de aanbieding.

ALTIJD

DE SCHERPSTE PRIJZEN

Gratis lichtadvies aan huis Projectverlichting Energie besparingsadvies LED Expert voor al uw vragen

250m² aan luxe en sfeerverlichting

Electro & verlichting vakmensen sinds 1920

Kloostertuin 48, 5831 JT BOXMEER, Telefoon: (0485) 52 14 51

www.janberkvens.nl

speciaalzaak

Nieuw pand schadeherstel bij Autobedrijf Kusters GROENINGEN – Het Autobedrijf Kusters neemt op zaterdag 8 september in Groeningen een fonkelnieuw bedrijfspand voor schadeherstel in gebruik. De officiële opening wordt verricht door burgemeester Karel van Soest van de gemeente Boxmeer. Berni en Mändy namen het bedrijf per 1 januari 2006 over van Berni’s ouders, Frans en Lucy Kusters die sindsdien in volle gezondheid genieten van hun pensioen. Autobedrijf Kusters BV heeft inmiddels 16 werknemers. Nieuwbouw In de bijna veertig jaar dat het autobedrijf Kusters – met vestigingen in Vierlingsbeek en Groeningen - bestaat is de schadewerkplaats door de tand des tijds aangetast. Bovendien moet een dergelijk bedrijf voldoen aan steeds meer milieuregels. Dat bij elkaar was voor Berni Kusters en zijn vrouw Mändy voldoende reden om een nieuw pand te bouwen. Het was geen luxe om een nieuw gebouw te bouwen. Het oude voldeed niet meer aan de huidige eisen en normen. “Wij hechten veel waarde aan het betrokken zijn om de leefomgeving, en dus ook het milieu, te verbeteren”; aldus Mändy Kus-

ters. “Door gebruik te maken van nieuwe filtertechnieken in de spuitcabine en verf op waterbasis is de belasting op het milieu bijna niets meer”, vult Berni aan. Veranderingen De organisatie is sinds 2012 opnieuw ingericht. Zo worden alle prijsopgaves en administratieve handelingen verricht door de vestiging te Vierlingsbeek. De schadeafwikkeling, die in het verleden werd verzorgd door Marcel Baltussen, zijn verplaatst naar Ed van Soest, werkzaam bij het bedrijf in Vierlingsbeek. “Hierdoor krijgen we een meer efficiënte bedrijfsvoering en kunnen we scherpe tarieven blijven hanteren”, legt Berni uit. Bij de nieuwbouw zijn zo-

veel mogelijk regionale bedrijven uit de eigen regio ingeschakeld. “Veel bedrijven hebben hun bedrijfswagens gekocht en in onderhoud bij AutoKusters, dus dan gun je die ook het werk terug.” Schadeafwikkeling Breng, of laat de auto brengen en Kusters zorgt voor vervangend vervoer, helpt met schadeaangifte, vakkundig herstel van de auto en zorgt voor afwikkeling bij de verzekeringsmaatschappij. Het nieuwe schadeherstelpand wordt op zaterdag 8 september om 17.00 uur geopend door burgemeester Karel van Soest. Het gebouw is gevestigd op het adres Hultenhoek 3 in Groeningen. Voor informatie: (078) 63 19 01. Zie ook www.autokusters.nl.

Uitnodiging. Het nieuwe pand voor schadeherstel wordt geopend door burgemeester Karel van Soest.


A

42

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

www.ep.nl

Deskundig advies en kwaliteit voor een scherpe prijs Thuisbezorgen en installatie wanneer het u uitkomt EP:Serviceplan voor extra zekerheid

Toon Bergmans Beeld & Geluid - Telecom - Multimedia - Wassen & Drogen - Koelen & Vriezen Huishoudelijke apparatuur - Inbouwapparatuur Kerkstraat 19 - 5411 CJ Zeeland - Telefoon: (0486) 45 23 56

Lichaamsgerichte Psychotherapie Een gezonde geest in een gezond lichaam Lichaamsgerichte Psychotherapie is een prachtige methode waarbij de mens als geheel bekeken wordt. Het is een krachtig hulpmiddel om uw lichaam en uw geest meer in balans te brengen. Wilt u bijvoorbeeld: x hulp bij uw gewichtsproblemen? x beter leren omgaan met emoties, depressie of stress? x verlichting van uw fysieke klachten? Ik help u op weg. U bent welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen voor meer informatie of een proefsessie.

Het hoofd denkt, maar het lijf weet! www.anjavandenbroek.nl Mail: info@anjavandenbroek.nl Tel: 0485-576361 Adres: Jan van Goijenstraat 27 Boxmeer De meeste verzekeraars vergoeden (geheel of gedeeltelijk) vanuit het aanvullende pakket."##$"$ ' %'&#& "$ %'&&"#$' $ %' !!"# !!"&$&" ĂŁ GHERXZNDYHOV]LMQJHOHJHQLQKHWEXLWHQJHELHGYDQ2HIIHOW JHP%R[PHHU ĂŁ KHW]LMQXQLHNHUXLPHNDYHOVPHWYULMXLW]LFKWJHOHJHQLQHHQODQGHOLMNHRPJHYLQJ HQWRFKRSNRUWHDIVWDQGYDQGHEHERXZGHNRP ĂŁ PRJHOLMNKHLGYRRUKHWERXZHQYDQHHQYULMVWDDQGHZRQLQJPHWHHQPD[LPDOH LQKRXGYDQPHQHHQELMJHERXZYDQPD[LPDDOP " JURRWWHYDQHONP ĂŁ PRJHOLMNKHLGRPHHQERXZYHUJXQQLQJDDQWHYUDJHQRP]HOIHHQSUDFKWLJH YULMVWDDQGHZRQLQJWHERXZHQ ĂŁ YRRUGHEHVWHPPLQJVSODQLQIRUPDWLHZRUGWYHUZH]HQQDDUKHW%HVWHPPLQJVSODQ ĂŁ GLWLVHHQXQLHNHNDQVRPWHZRQHQLQĂ&#x17E;/DQGHOLMNHVWLMOĂ&#x;

FINALE WEKEN! Nu 20% EXTRA kassakorting op alle showroommodellen SUP

SALER E

Salon

tafel

SUPER

SALE

"!"# %RXZNDYHO, KRHNNDYHO SHUFRSSFDP ĂŠ NN %RXZNDYHO,, SHUFRSSFDP ĂŠ NN " "$

SUP S ER

ALE

LANG kast MA

Boeken

349,-

Eetsto

el HA N

69,-

SO

129, MAL

ANG

In onbewerkt teak H 45 x B 75 x D 70 cm.

!""#""" ! In onbewerkt teak H 200 x B 110 x D 40 cm.

! "!   $!" %"

In lederlook apollo zwart en silky antraciet

SUPER

'''($ &#$ 

SALE

'''($ &#$ 

Dressoir

'''$ "#

SU

SAPLER E

MALANG

399,-

Boek

enka

269 ,-

Bijzondere verlichting voor binnen en buiten

In onbewerkt teak H 90 x B 220 x D 50 cm.

st M ALA

NG

In onbewerkt teak H 200 x B 65 x D 40 cm.

250m² aan luxe en sfeerverlichting

Electro & verlichting vakmensen sinds 1920

Kloostertuin 48, 5831 JT BOXMEER, Telefoon: (0485) 52 14 51

www.janberkvens.nl

speciaalzaak Prior van Milstraat 6 Uden, 0413-262539, www.vandonzel.nl


ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

A

d v er r assen v o l l e d ig v er b az en d v o o r d e l ig

op Kijk dagelijks de or vo action.nl

100 NIEUWSTE ARTIKELEN ANNE O'LEARY

HANDIGE

DECO

zwart of antraciet biedt optimale bescherming voor uw laptop zeer luxe afgewerkt 15 inch

ideaal voor het opbergen van seizoenskleding 88x45x156 cm

siersmeedwerk old white of grey 18x18 cm

12.95

FIETS

10.95

LAMPEN SET silicone compact design makkelijk te bevestigen en extra zuinig door LED technologie

Elders 2.69 3.49

KATOEN

1.39

KINDER PYJAMA jongens/meisjes diverse prints maten 104-164

Elders 8.95 9.95

ANDERSEN/GRIMM

4.39

diverse titels met alle bekende sprookjes op een leuke maar spannende wijze geschreven

Elders 4.95 6.99

1.99

ook in 22x23 cm

3.98

2 MODELLEN

PANTENE

polyester/viscose diverse kleuren in streep of uni maten S-XL

diverse soorten shampoo: 200/250 ml conditioner: 200 ml

DAMES TRUI

Elders 12.99 14.99

MICROVEZEL

7.99

WONDER DOEKJES het vaatdoekje dat reinigt zonder schoonmaakmiddel 40x40 cm

SPROOKJES BOEK OR DE LI G SU PE R VO PL EZ IE R! VO OR LE ES

6.95

Elders 12.95 14.95

BLOEM LANTAARN

3 VO O R Elders 1.98 2.98

SENDIL

0.99

ALLES REINIGER Eucalyptus of Marseille 1 liter

Viscose HUISHOUD SPONS

0.85

0.59

2.49

SHAMPOO of CONDITIONER

1.29

Elders 1.99 2.29

SENSEO/NESPRESSO

KOFFIE BEKER diverse trendy kleuren en decors

2 VO O R Elders 1.98 2.98

CAMILLE

0.92

SKIN REPAIR OIL huidverzachtende en kalmerende olie 75 ml

Elders 2.95 3.95

1.69

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BOXMEER • St. Anthonisweg 3b CUIJK • Maasburg 24a DEURNE • Kerkstraat 6 GEMERT • Nieuwstraat 48-50

HELMOND • Sobrietasplein 1 HORST • Hoofdstraat 16 NIEUW BERGEN • Sint Petrusstraat 16 NIJMEGEN • Zwanenveld 9037 (WC Dukenberg)

OSS • Schaepmanlaan 89 OSS • Oude Molenstraat 12-14 SEVENUM • Pastoor Vullinghsstraat 61 SINT OEDENRODE • Hertog Hendrikstraat 16

UDEN • Mgr. Bossstraat 49 VEGHEL • De Kempen 62 VENRAY • Kempweg 1a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 02-09 t/m za. 08-09 in Nederlandse filialen.

KLEDING KAST

LAPTOP TAS

ook in 17 inch

43


A

44

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Even samenvatten... Zitten? TEUN!

Al ruim 35 jaar hèt adres voor comfort en kwaliteit

2

Aanbieders genoeg... Specialisten... slechts 1 Een greep uit ons assortiment van meer dan 300 aanbiedingen.

Bologne

Largo

Joy

Moezel

Bologne

Largo

Hella

1 motorig + sta-op Leder soft bruin van € 1785,-

1 motorig + sta-op Stof Q bruin van € 1945,-

Gasdruk Leder A zwart van € 1590,-

1 motorig + sta-op Leder Terra van € 1835,-

1 motorig + sta-op Stof H beige van € 1635,-

1 motorig + sta-op Leder soft bruin van € 2120,-

Gasdruk Leder soft grijs van € 2085,-

Nu € 1050,-

Nu € 1075,-

Nu € 1100,-

Nu € 999,-

Nu € 999,-

Nu € 1150,-

Nu € 1150,-

Californië

Moody

Kaliber

Elcanto

Reno

Moreno

Hamburg

Gasdruk Leder soft antraciet van € 2445,-

Gasdruk Leder soft antraciet van € 1840,-

Gasdruk Leder soft zilver van € 1630,-

Gasdruk Leder soft rood van € 2780,-

3 motorig + sta-op Leder soft Sand van € 3025,-

incl. voetenbank Leder soft Crème van € 2160,-

3 motorig + sta-op Leder Rustiek grijs van € 3235,-

Nu € 1550,-

Nu € 1395,-

Nu € 970,-

Nu € 1579,-

Nu € 1475,-

Nu € 1125,-

Nu € 1575,-

Magnus

Jill

Tessa

Kelly

Brugge

Colorado

Moreno

Gealux Leder soft zwart van € 2385,-

Gasdruk Leder S rood van € 1785,-

Laag Saddle leder van € 2240,-

Gasdruk Dikleder zwart van € 2085,-

3 motorig + sta-op Leder Rustiek beige van € 3260,-

Gasdruk Leder A zwart van € 1985,-

incl. voetenbank Leder soft Terra van € 2720,-

Nu € 1395,-

Nu € 1350,-

Nu € 1450,-

Nu € 1550,-

Nu € 2175,-

Nu € 1375,-

Nu € 1245,-

Alle Weg = Weg aanbiedingen worden direct uit de Showroom & het magazijn geleverd. Onze sfeervolle 2000m² showroom vindt u aan de Boersestraat nr. 11 5454 NG in St.Hubert ( Buiten de bebouwde kom. Via navigatie: gemeente Mill aanhouden) Onze openingstijden: Dinsdag, Woensdag en Donderdag 10:00 - 18:00, Vrijdag 10:00 - 21:00, Zaterdag 10:00 - 17:00, tel. 0485 - 45 29 86, www.teunarts.nl, info@teunarts.nl


A

48

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

49,gelegd per m2

incl. materiaal, incl. egaliseren ondervloer en incl. leggen

PVC STROKEN NL Label PVC Malmรถ De PVC vloeren combineren de natuurlijke uitstraling van hout (of steen) met de meer praktische en comfortverhogende eigenschappen van kunststof vloeren. Kijk voor de voorwaarden op onze site.

goed advies

wij komen leggen

wij leveren schoon op

Kijk voor deze en alle acties op www.boxmeerstapijthuis.nl Tapijt | Gordijnen | Houten vloeren | Verf | Vlakke vloeren | Behang | Zonwering Boxmeers Tapijthuis | Sint Anthonisweg 6 | Boxmeer | t. 0485-573112 | www.boxmeerstapijthuis.nl


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

NIEUWS

A

51

Tweedaags evenement op 8 en 9 september laat periode van Koude Oorlog (1946-1996) herbeleven

‘Op Herhaling’ in Liberty Park

Zaterdag 8 september

OVERLOON - Door en in het Liberty Park in Overloon wordt zaterdag 8 en zondag 9 september het evenement ‘Op Herhaling’ gehouden. Tijdens dit evenement zal er aandacht zijn voor de Koude Oorlog (1946-1996): een periode waarin de Nederlandse Landmacht een groot leger met dienstplichtigen had. Tijdens dit evenement zal deze periode en alles wat erbij hoorde (her)beleefd kunnen worden.

Molenhoek, 10.30-12.30 Gallenexcursie door KNNV (vereniging voor veldbiologie) vanaf parkeerplaats NS-station Mook-M’hoek. Tel. (024) 3584531. Wanroij, 12.30-17.00 Boerderij Engelmeers opent in kader van ‘Weekend van het Varken’ haar stallen. Ook op zondag. Adres is Park 7. Info via www.stapindestal.nl. Grave Koningschieten Cloveniersgilde op terrein aan Jan van Cuijkdijk.

“Tijdens de twee dagen kunt u van alles meemaken en beleven. Wat te denken van demonstraties en een defilé met DAF voertuigen, verzorgd door St. Bravo Compagnie. Of de mogelijkheid om zelf in een voertuig te stappen, waaronder een T-55 tank. Het herbeleven van de grensovergang naar de DDR. Een ervaring die u als bezoeker meteen terug in de tijd plaatst”, weet de organisatie van ‘Op Herhaling’.

op het terrein, in de horecatent of door een kijkje te nemen op de militariamarkt.

Programma Er zullen naast de activiteiten ook diverse boogtenten zijn, met daarin opstellingen van onder meer Verbindingen en de Genie, het drievatensysteem enzovoort. En natuurlijk wordt er ook gedacht aan het gezellig samenzijn. Dit kan

Gezinnen Het evenement is vooral bedoeld voor gezinnen, dus wordt er zowel aan klein als groot gedacht. De opa’s en vaders, hebben zelf gediend in de jaren van de Koude Oorlog. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom. Kinderen kun-

Zondag 9 september Leopard. Een Nederlandse Leopard-tank, die door vrijwilliger René Daniëls technisch gereed is gemaakt voor het tweedaagse evenement Op Herhaling in het Liberty Park. nen een speurtocht doen en (groot-) vaders wordt de mogelijkheid geboden om vanuit rijdende voertuigen verschillende silhouetherkenningsopdrachten uit te voeren. Het organiseren van dit evenement doet het oorlogsmuseum niet alleen. Zo werken Stichting Bravo Compagnie, de Vereniging Het Voormalige 2e Regiment Cavalerie en het KOVOM Exercitie Deta-

chement mee. “Wilt u het uitgebreide programma weten kijk dan op www. opherhaling.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de partners van dit evenement”, aldus de organisatie. De entreeprijs voor het evenement, inclusief toegang tot het museum, bedraagt 10,00 euro per persoon. Deelname van kinderen aan de speurtocht op het terrein is gratis.

Groen van Toen in Cuijk Beleef geschiedenis op - De Open Monu- tie in Katwijk zijn zaterdag Monumentendag Gennep CUIJK mentendag op zaterdag en zondag te bezoeken tus8 en zondag 9 september staat in het jaar van de historische buitenplaatsen in het teken van Groen van Toen. Ook in de gemeente Cuijk kiezen organisaties voor het landelijke thema.

Monumentendag. Vanaf De Diepen kunnen wandelexcursies gemaakt worden naar het Milsbeekse deel van de Sint Jansberg. GENNEP - In de gemeente Gennep staan in komend weekend activiteiten in het teken van de Open Monumentendag. Op zaterdag 8 september starten om 10.00, 12.30 en 15.00 uur gratis excursies vanaf De Diepen. Excursieleider is Frans Kapteijns. Het landgoedkarakter van de Sint Jansberg staat centraal in de twee uur durende wandeling. Opgeven voor de excursies kan via www.natuurmonumenten. nl en via www.cultuurbehoudmilsbeek.nl. Bij de aanmelding opgeven op welk tijdstip er gestart wil worden. Ook is het mogelijk de wandeltocht zondag op eigen gelegenheid te lopen. Pottenbakkerij De Jacobsladder aan de Rijksweg in Milsbeek zet zaterdag en zondag de deuren op tussen 12.00 en 17.00

Streek Agenda

uur. Er zijn demonstraties potten draaien, boom enten en oculeren. Kinderen kunnen er bloempotjes beschilderen. Op het Raadhuisplein in Ottersum is een terras ingericht en zijn er tussen 12.00 en 17.00 uur activiteiten. De kerk en kerktoren toren en de benedenen verdieping van de pastorie zijn open voor het publiek. Ook is er een taartenbakwedstrijd. Aan de Ottersumseweg is ook de molen De Reus geopend. Ook zijn er demonstraties, tentoonstellingen en kunnen er pannenkoeken gebakken worden. Verder is er een proeverij van (streek)producten. In Gennep start zaterdagmiddag om 13.30 uur een stadswandeling door de historische kern van Gennep. Meer info: (0485) 51 58 95 of (0485) 54 02 66.

De kloostertuin, kerk en Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven zijn tussen 13.00 en 17.00 uur open. Wie om 14.00 aanwezig is kan samen met een gids een wandeling maken door de prachtige tuin. De kerk en de processietuin Lourdesgrot en kruiswegsta-

sen 11.00 en 16.00 uur. De Heemtuin en de Beeldentuin in het centrum van Cuijk zijn zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn voorts de Martinuskerk (11.00-16.00), museum Ceuclum (13.30-16.30), molen Jan van Cuijk (9.30-13.00), de Lambertuskerk in Linden (11.00-16.00) en de Beerse Lambertuskerk (11.0016.00, zondag 10.30-16.00) en de foto-archiefdienst (11.00-16.00) geopend voor publiek. De kloostertuin in St Agatha is zondag van 13.00 tot 17.00 geopend.

Opening gedichtenroute op Monumentendag Sint Tunnis SINT ANTHONIS - Ook in de gemeente Sint Anthonis staat de Open Monumentendag zondag in het teken van Groen van Toen. Ook wordt op Bronlaak de gedichtenroute officieel geopend. Vanuit alle kernen van Sint Anthonis voeren fietsroutes vanaf een markante boom naar Bronlaak. In Landhorst wordt gestart vanaf de eik aan de Kerkstraat, in Ledeacker bij de boom voor de kerk, in Oploo bij de watercipres bij ‘t Juffre, in Stevensbeek bij de plataan bij ‘t Stekske, in Wanroij vanaf de

walnoot op het Kerkplein, in Westerbeek bij de bruine beuk en in Sint Tunnis bij de esdoorn op de Brink. Alle routes leiden naar de Judasboom op Bronlaak. Op alle lovaties wordt tussen 13.00 en 13.30 uur vertrokken. Op Bronlaak is het Grote Huis geopend. Bezoekers kunnen de expositie over het ontstaan van het groene gebied op Bronlaak bekijken, en de ijskelder bezoeken. voor de kinderen is er een speurtocht. Om 14.00 uur wordt de gedichtenroute, die tot stand kwam door samenwerking tussen Bronlaakbewoners en het Brabants Landschap, geopend.

Vortum-Mullem, 9.00 Rommelmarkt fanfare St. Conelius op Kerkplein en in ‘t Gemeenschapshuus. De entree is 1,00 euro. Heijen, 9.30-11.30 Maandelijkse vogelmarkt in café-zaal Schuttershof aan de Hoofdstraat. Entree 1,00 euro. Informatie via tel. (06) 40393088. Mill, 10.00-13.00 Verzamelbeurs in Café Royal, Kerkstraat 35. Info via: www.everyoneweb. com/verzamelbeurs. Wilbertoord, 11.00 Tractorclub De Peeltuffers houdt voor eerste keer Oldtimer Toertocht Land van Cuijk. Vertrek bij kiosk aan St. Jospehplein in Wilbertoord. Verzamelen vanaf 10.00 uur. Voorinschrijving à 15,00 euro verplicht via tel. (06) 40402440 of per e-mail: peeltuffers@gmail.com.

Beugen, 11.00-17.00 Hobbyisten uit Land van Cuijk en Noord-Limburg zullen hun creaties tentoonstellen tijdens expositie in Jeugdhuus (Dorpsstraat 50). Gratis entree. Oploo, 14.00 Opening door weth. Jeroen Willems van gedichten- en foto-expositie aan hand van wandeling vanaf Bronlaak in Oploo. Siebengewald, 14.00 Country linedancing in café-zaal De Heidebloem, Gochsedijk 4. Dansen begint 14.00 uur, de zaal is open vanaf 13.30 uur. Meer informatie via tel. (0485) 342876, e-mail: mountainhill@home.nl. Boxmeer, 16.00 ‘De Keuken van BJ’ met live optredens van Saranne Schÿumers (Engelstalige folk en Americana) en Ad van Meurs i.c.m. Ankie Keultjens (Nederlandstalig). Gratis entree.

Dinsdag 11 september Mook, 14.00-16.30 Door KBO Mook georganiseerde bingomiddag in het Seniorenhof aan de Hove.

Woensdag 12 september Mill, 14.00-16.00 IVN De Groene Overlaat organiseert natuurexcursie op Landgoed Tongelaar. Start vanaf parkeerplaats vanaf brug over Lage Raam aan de Hogedijk. Informatie: tel. (0485) 314668 of www.ivn.nl/cuijk Mook, 20.00 Verkiezingsavond SP Mook en Middelaar. Voor leden en symphatisanten, in gemeenschapshuis Mook.

Riekevortse Dag: bescheidener maar zeker de moeite waard

Succesvol. Doe-boerderij An ‘t Hoag op de Walsert in Rijkevoort is zondag 9 september het decor van de Riekvortse Dag. RIJKEVOORT - Na het succes van het vorig jaar vindt zondag 9 september bij doe-boerderij An ‘t Hoag op de Walsert in Rijkevoort de volgende Riekvortse Dag plaats. Vorig jaar werd gekozen voor het bedrijventerrein, dit keer vindt de Riekevortse Dag plaats bij An ‘t Hoag. “Er is dit jaar gekozen voor een bescheidener programma, maar zeer zeker nog steeds de moeite waard”, aldus Mart Albers van An ‘t Hoag, samen met de nabijgelegen Kinderopvang Kakelbont en Cadeauwinkel

Bonbini één van de locaties van de Riekevortse Dag. Het programma van de Riekevortse Dag bestaat uit de opening van het struinpad (12.00 uur) bij ‘de kikker’ ter hoogte van de museumwinkel ‘Erven Verbruggen’, waar tussen 12.30 en 14.30 de folder over het struinpad en fietsroutes. An ‘t Hoag, Kakelbont en Bonbini openen zondag om 13.00 uur de deuren. Vanaf dat tijdstip rijdt er een pendeldienst van de museumwinkel (via Kakelbont) naar de Walsert, met muziek van ‘eigen Riekevortse bodem’ en allerlei lekkernijen.


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

ADVERTENTIE

A

Natuurlijk wonen

Opruiming! De nieuwe collectie zit er weer aan te komen. Hierdoor

Onze openingstijden:

bieden wij vele showroommodellen aan tegen een zeer

Ma

scherpe aanbiedingsprijs. Direct leverbaar! Kom naar de

Di/Wo/Do 10.00 - 18.00

showroom voor de overige modellen. OP=OP.

Vr

10.00 - 21.00

Za

10.00 - 17.00

GESLOTEN

Bergstraat 28 5427 EC Boekel T. 0492 32 28 61 WWW.VANDERRIJTINTERIEURS.NL

53


A

56

ADVERTENTIE

AL ! IA CHT C E SPGEKO N I

EEN SPRANKJE VROLIJKHEID UIT ITALIĂ&#x2039;.

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Zondag 9 september van 11.00 tot 16.00 uur Locatie: Chaletpark Nova Scotia

EEN UNIEK EENMALIG AANBOD SPECTACULAIRE KORTING OP ONDERSTAANDE DEMOâ&#x20AC;&#x2122;S â&#x20AC;˘ Likon Grutto

11 meter/630

â&#x20AC;˘ Likon Grutto

8 meter/630

5 0 wegenbelasting

3

14% bijtelling

0x

FIAT 500 CABRIO 85 PK COLOR THERAPY EXTRA VOORZIEN VAN: 9 Handbediende airconditioning 9 Witte spiegelkappen 9 Radio/CD-speler 9 Pookknop in kleur carrosserie

ALLEEN BIJ

BOCHANE

9 Speciale key cover 9 TwinAir Turbo 85pk/63kW 9 Standaard luxe pastellak

9 Kleuren: Sole Yellow, Indie Cream, Tech House Grey, Azzuro Volare en Pasodoble Red.

INCL. LICHTMETALEN VELGEN + CHROOMPAKKET!

x 4.500,KORTING

TIJDELIJK VOOR

w 13.945,-

WWW.FIATINACTIE.NL Gem. brandstofverbruik: 3,9 - 4,0 l/100 km (1 op 25,0 - 25,6). CO 2: 90 - 92 g/km.   

   Prijs incl. BTW, excl. aďŹ&#x201A; everingskosten en verwijderingsbijdrage. Registraties 31-08-2012. De afgebeelde auto kan afwijken van de daadwerkelijke uitvoering. Aanbieding geldt niet i.c.m. andere acties. Actie is geldig t/m 30 september 2012 of zolang de voorraad strekt. *Bron: JATO Dynamics. Gebaseerd op de volumegerelateerde gemiddelde C0 2 uitstoot (g/km) van de best verkochte Europese automerken in 2011.

Nog een beperkt aantal huur- en koopkavels Camping Klein Canada, Dorpsstraat 1, 5851 AG Afferden Info: Hans van den Bogaard 06 - 48591110


SPORT

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Het ‘leukste’ hardloopevenement van Nederland op zondag 21 oktober

Kidsrun op Molenhoeks Makkie MOLENHOEK - In de bossen rondom Jachtslot wordt op zondag 21 oktober het leukste hardloopevenement van Nederland gehouden. Naast de 5 en 10 kilometer is er dit jaar voor het eerst een Kidsrun. Net als de overige lopen kent de KidsRun een een beklimming. Ook is de loop voor kinderen van basisschoolgroepen 3 tot en met 8 over 2.3 km iets langer dan de meeste kidsruns. Werving Tijdens de Molenhoekdag van afgelopen weekend, is de organisatie begonnen met de werving voor de KidsRun. Allereerst werden de kinderen van basisschool De Grote Lier vrijdag al verrast door MoMakker, de mascotte van de KidsRun. Dezelfde MoMakker dook zaterdag op bij de Marko Koersloop in Molenhoek en liep enthousiast met de kinderen mee. Zondag, tijdens de braderie, konden kinderen bij de stand van Molenhoeks Makkie hun stemgeluid testen. De opbrengs was bestemd voor het Thomashuis in Molenhoek, dat dit jaar het goede doel is van het Molenhoeks

Makkie. Bart Cloosterman produceerde de luidste schreeuw en won onder andere een wildcard voor de Kidsrun op het Molenhoeks Makkie. Makkie. Met het geld dat Molenhoeks Makkie op diverse manieren inzamelt, wordt een duofiets aangeschaft, voor de bewoners van het Thomashuis. Winnaar van de ‘schreeuwwedstrijd’ werd Bart Cloosterman, die naast een mooie waardebon een wildcard voor het Makkie ontving, waarmee hij gratis mag deelnemen. Bovendien zal zijn winnende schreeuw ingezet worden als startschot

voor de KidsRun op 21 oktober om 9.25 uur. De organisatie hoopt op veel deelnemers aan de Spar Janssen KidsRun, maar wil de jeugdige deelnemers wel graag goed voorbereiden. Er zijn oefenschema’s beschikbaar en er vinden ook twee trainingen plaats. Op de woensdagmiddagen 12 september en 3 oktober vinden deze onder leiding van niemand minder dan veelvuldig kampioen

Miranda Boonstra plaats. Deelnemers die beide (gratis) trainingen meedoen, krijgen na afloop een leuke beloning. Via De Grote Lier wordt meer informatie over de trainingen bekend gemaakt, maar geïnteresseerden kunnen zich ook melden via info@molenhoeksmakkie.nl. Alle informatie over het Molenhoeks Makkie is te vinden op: www.molenhoeksmakkie.nl.

Najaarsconcours RV Ottersum

Abel Walraven haakt af

OTTERSUM - Rijvereniging en Ponyclub Ottersum e.o. houdt op zaterdag 8 en zondag 9 september de dressuurwedstrijden voor paarden en pony’s op het terrein aan de Hoevensestraat in Ottersum.

MOLENHOEK - De CPvoetballer Abel Walraven uit Molenhoek ziet de Paralympics in London aan zijn neus voorbij gaan wegens een ernstige knieblessure.

Regionale ruiters en amazo-

nes uit alle dressuurklassen. Op zaterdag komen de pony’s in actie, ‘s zondags de paarden. De kleine ruiters en amazones nemen deel aan de Bixie-proeven. Op zaterdag en zondag duurt het programma van 9,.00 tot 17.30 uur. Het concours is gratis toegankelijk. Info: www.rvpcottersum.nl.

Tijdens de voorbereiding op de Spelen scheurde de voetballer van Eendracht’30 uit

Mook een kruisband af. De Molenhoekse aanvaller kan daarom niet in actie komen voor het Oranjeteam waarin ook Cuijkenaar Stephan Lokhoff speelt. Het is niet duidelijk hoe lang Walraven uitgeschakeld is. Wel is hij inmiddels naar Londen. Oranje verloor zaterdag met 4-1 van Iran.

Derby van de week: Achates - Vitesse’08

Ottersummers sparen buurman uit Gennep OTTERSUM - De derby tussen de Gennepse derdeklassers Achates en Vitesse’08 is verdiend gewonnen door de thuisclub uit Ottersum. In de Niersvallei troefden de roodwitten de buurman met 3-0 af. De score had hoger uit kunnen vallen als Achates zorgvuldiger met de kansen was omgegaan. Invaller Marvin Brons miste in de slotfase zelfs een strafschop. Vanaf het beginsignaal van

de leidsman Peter Bechay (Boxmeer) was duidelijk dat het Achates van trainer Rutger Schuijffel meer in zijn mars heeft. De Ottersummers combineerden beter en wisten veelvuldig gevaar via de vleugels te stichten. De eerste tegenslag voor de Gennepenaren waren de twee gele kaarten (en dus rode kaart) die Issam Elrami in de 18e en 20e minuut incasseerde. De tien Vitessenaren kwamen op achterstand door de Plasmolense rechtsback

Derby. Vitessenaar Bart Janssen (links) wordt belaagd door Achates-speler Freek Kerkhoff. (foto: Frank Weren)

Koen Theunissen. Met een droge knal passeerde hij keeper Marc van Ginkel. Natrappen De gasten waren na een slippertje van Achates-keeper Gerwin Noy via spits Huub Tissen dichtbij de gelijkmaker. Vitesse krabbelde overeind en werd daarbij geholpen toen Achatesspeler Taleb Sarkouk oudploeggenoot René Reintjes natrapte en met rood kon vertrekken. Met tien tegen tien kabbelde de derby gezapig naar het rustsignaal. Ook na de pauze dicteerde Achates de strijd. De Ottersummers combineerden naar hartelust maar zij drukten het overwicht niet in de score uit. Daardoor bleef Vitesse’08 hopen op de gelijkmaker. Het tweede doelpunt werd echter door Achates gescoord. De veelvuldig oprukkende rechtsback Koen Theunissen onderstreepte zijn waarde voor Achates. Opnieuw werd hij vrij gelaten. De Plasmolense verdediger schoot weer raak: 2-0. Met

minder dan een half uur op de klok juchten de Ottersumse supporters onder de ruim 450 toeschouwers voor de derde maal. Theunissen speelde verdediger Niek Graat zoek en vond bij de eerste paal Coen de Jager, die keeper Van Ginkel voor de derde keer passeerde. De linkervleugelverdediger Sietse Belt was dicht bij de 4-0 maar hij schoof de bal voor langs. Een nog betere kans had invaller Marvin Brons nadat scheidsrechter Bechay een handsbal van Azis Ait Bassou (zwaar) met geel en een strafschop bestrafte. Vanaf elf meter stuitte hij op keeper en oud-ploeggenoot Mark van Ginkel. zodat de stand 3-0 bleef. Vitesse-trainer Joop van den Ing was na afloop reëel in zijn oordeel. “We zijn terecht onderuitgegaan. Achates is veel verder dan dit Vitesse. Het is tekenend dat onze jongste speler, laatste man Stijn Verhoeven (17 jaar, red.), de uitblinker is. Het wordt lastig maar we gaan voor handhaving.”

A

57

Landelijk Openingstoernooi basketballers Gennep Cougars GENNEP - Basketbalvereniging Gennep Cougars geeft op zondag 9 september een vervolg aan het succesvolle openingstoernooi van vorig jaar. Het toernooi voor basketballers in de leeftijd tot 22 jaar (U22) en mannen senioren wordt gehouden in sporthal Pica Mare in Gennep. De deelname is open voor teams uit de overgangsklasse, 1e klasse en 2e klasse. Er zijn 17 teams aangemeld voor het toernooi. Dit betekent dat er maar liefst 150 basketballers vanuit heel Nederland naar Gennep komen, om mee te doen aan dit toernooi. Zelfs een team uit Vlissingen heeft zich aangemeld. Er worden wedstrijden gehouden van 5

tegen 5 op heel speelveld, verder is er entertainment in de vorm van muziek en filmanimaties. De wedstrijden zullen plaatsvinden tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Vorig jaar was het de eerste keer sinds jaren dat er weer een toernooi in Gennep werd gehouden. Dat was een groot succes en daarom voor herhaling vatbaar. Het toernooi is twee keer zo groot geworden, door het grotere aantal teams dat zich aangemeld heeft. “Volgend jaar gaan we bezien of het toernooi over 2 dagen verspreid kan worden met meerdere leeftijdsklassen. Onze club is aan het groeien wat betekend dat we meer teams krijgen en deze ook graag in actie willen zien tijdens het toernooi”, aldus voorzitter Richard Teunesen.

Spes opent met winst MILSBEEK - De korfbalsters van het Milsbeekse Spes zijn de competitie in de Hoofdklasse met een 18-11 winst op Be Quick uit Nuland begonnen. Met een nieuwe coach en gewijzigd basisteam kwam SPES fel uit de startblokken. Hoog tempo en snelle combinaties leverde SPES al na 10 minuten een 6-1 voorsprong op, voordat Be Quick greep kreeg op de wedstrijd. Tot aan rust werd de 5 punten voorsprong vast gehouden en werd er gerust met 9-4. Na de thee een gelijk op-

gaande strijd wat doelpunten betrof, alhoewel SPES meer balbezit had. Pas na de 12-7 nam SPES een grotere voorsprong en uiteindelijk werd de stand getild naar 18-11. Topscoorster was Noortje Philipsen met 5 doelpunten. De Wilma’s De Wilbertoordse Wilma’s bonden thuis de strijd aan met Avanti uit Schijndel en verloren op de valreep. De Wilma’s gingen met 8-9 onderuit. VIOS uit Ottersum verloor met 9-8 bij Fortuna uit Bergharen. Het Millse Miko’76 verloor in eigen huis met 2-5 van Klimop.

Herfst Veldtoertocht bij TOS SINT ANTHONIS/OPLOO - De Tourclub Oploo-Sint Anthonis houdt zondag 9 september de jaarlijkse Herfst Veldtoertocht. De tocht staat onder auspiciën van de NTFU. Een schitterend parcours is uitgezet over onverharde paden en wegen in de bosrijke omgeving van St. Anthonis en Oploo. Het parcours is geschikt voor de geoefende en de beginnende mountainbiker. Deelnemers hebben de

keuze uit 2 afstanden van ongeveer 30 of 45 km. Op de pauzeplaats worden de deelnemers voorzien van drank en wat te eten, ter versterking van de inwendige mens. De start en de finish zijn bij Oele Ton’s Gasterij in Ledeacker. Men kan inschrijven vanaf 8.30 tot 10.00 uur. Na de toertocht is er gelegenheid tot reinigen van fietsen en om te douchen. Meer informatie bij Tiny Claassen, telefoon (0485) 57 18 69.

Veldtoertocht. Tourclub TOS uit Oploo en Sint Anthonis houdt zondag de jaarlijkse Herfst veldtoertocht


A

58

ADVERTENTIE

ZOEKT U MEER DAN ZORG ALLEEN! (79/=-94-616/"(1:--61667=);1-=--6,@6)51:+0-'(-93-6,-A79/ 79/)61:);1-,1-/-:8-+1)41:--9,1:16)<;1:5-:8-+;9<5:;77961::-6 $-=-6:*1-,-6>1276A-,1-6:;-6))6276/=74>)::-6-6-6316,-9-65-; --676;>133-416/:)+0;-9:;)6,/-,9)/::;77961::-67.8:@+01);91:+0- 897*4-5);1-3))96)):;=-94-6-6>12=)6<1;A79/;9)2-+;--676,-9,--4=)6 "(:8-+1)41:;1:+0-A79/))65-6:-65-;--641+0;=-9:;)6,-4123-0)6,1+)8 615*<9/-60-;77:;-6=)69)*)6;*1-,;"(76,-9A7-3*-/-4-1,16/-6 *-0)6,-416/16,-=795=)6,1)/67:;1-3*-0)6,-416//-A16:*-/-4-1,16/ ;0<1:*-/-4-1,16/=912-;12,:+4<*:47/--978=)6/-6>776*-/-4-1,16/

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Diagnostisch onderzoek bij kinderen/ jongeren/jong-volwassenen Indien u het vermoeden heeft dat er bij uw kind sprake is van een autisme spectrum stoornis kunt u uw kind aanmelden bij het diagnostisch team van Zorgverlening PGZ of kan een verwijzer namens u een aanmelding doen.

--9,)6A79/)44--6

 "(:;9--.;-96))9<:6-4;-0-48-65-;<>A79/=9))/ %>79,;01-9168-9:7764123-6=744-,1/*-/-4-1,5-;--6=):;))6:89--38<6;

-6;-)5=)6897.-::176--4/-:+0774,-8-,)/7/1:+05-,->-93-9: /A8:@+0747/-6/-,9)/:,-:3<6,1/-6:;));=779<34))9 -/-4-1,16/=)6<1;*-/91816,1=1,<-4-))6,)+0;-6164-=16/:=-957/-6 7-,-76,-9416/-).:;-5516/;<::-6,-A79/76,-9,-4-6 --6-16,-47A->)+0;412:;-6

ZORGVERLENING PGZ (HOOFDKANTOOR) $-4-.776  -);91?:;9));

)

 -,-9>--9;

PGZ BOXMEER $-4-.776  #8779:;9)); 

7?5--9

PGZ ZUID-LIMBURG $-4-.776  "7;/1-;-9:;9));  --3 16.7A79/=-94-616/8/A64 >>>A79/=-94-616/8/A64

-6/9--8<1;76:=-9,-9-A79/))6*7, DIAGNOSTISCH ONDERZOEK 12=-957-,-6:=)68:@+01);91:+0-897*4-5);1-37)<;1:5- #8-+;9<5#;77961:3)6"(6)=-9>12A16/=)6<9-)< -</,A79/,-0<1:)9;:7.--6)6,-9--93-6,-=-9>12A-9 ":@+07,1)/67:1;1:+076,-9A7-3<1;=7-9-6

PSYCHO-EDUCATIE -A-0<48=-94-616/16,-=795=)68:@+07-,<+);1-1: *-,7-4,=779316,-9-6,1-)4:/-=74/=)60<6*-8-9316/ :7+1))4-57;176--416,-36778,9-1/-6;-9)3-67.A126/-9))3;

INTENSIEVE GEZINSBEHANDELING -16;-6:1-=-/-A16:*-/-4-1,16/1:--6=795=)6379;,<9-6,- 0<48=-94-616/16,-;0<1::1;<);1-,1-)4:,7-40--.;7<,-9:=-9,-9 78>-/;-0-48-6*120-;78=7-,-6=)60<6316,

GESPECIALISEERDE THUISBEGELEIDING 1;1:16,1=1,<-4-*-/-4-1,16/167.=)6<1;,-;0<1::1;<);1- -;<1;/)6/:8<6;*12,-A-=795=)6A79/1:,-0<48=9))/ =)6,-7<,-9:=)6--6316,5-;--641+0;-41+0)5-4123-7. =-9:;)6,-4123-*-8-9316/-6316,-9-65-;76;>133-416/: 897*4-5);1-3/-,9)/:897*4-5-6

KIDSCLUB / DE FUTURE "(0--.;=-9:+0144-6,-6):+0774:-,)/*-/-4-1,16/+4<*: 78/-A-;=779276/-6:-65-1:2-:=)6;7; 2))95-; *-8-9316/-6A7)4:--641+0;-41+0)5-4123-7.=-9:;)6,-4123- 0)6,1+)8--676;>133-416/::;77961:A7)4:7.--6=795=)6 )<;1:5-7./-,9)/:897*4-5-6&))31:0-;=779,-A-316,-9-6 61-;57/-412375))69-/<41-9-+4<*:,--4;-6-5-6'12*1-,-6 A-,))975,-57/-41230-1,751634-16-/97-82-:)+;1=1;-1;-6;- 76,-96-5-6,1-A--+0;4-<3=16,-6

LOGEEROPVANG "(*1-,;,-316,-9-6--676;:8)66-6,-6).>1::-4-6,>--3-6, *166-6--6=-141/-/-:;9<+;<9--9,-75/-=16/

Zie voor meer informatie en overige dienstverlening: www.zorgverlening-pgz.nl

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

ZORGTRAJECT Voor kinderen/jongeren (met een aanmeldingsleeftijd tot 23 jaar) met een lichte verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis of gedragsproblemen. Veel kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking of een combinatie met een psychiatrische stoornis of gedragsproblemen komen vaak tussen de spreekwoordelijke wal en het schip terecht omdat hun problematiek op het grensvlak ligt van beide. Hun problematiek is specifiek en complex. Juist daarom is een goed passend en afgestemd hulpaanbod van groot belang. Daarnaast is het belangrijk het complete netwerk rondom het kind/de jongeren te betrekken. Het aanbod Het opvoeden van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking kan veel van de ouders en omgeving vragen. Helemaal wanneer het kind ook gedragsproblemen vertoont. Er kunnen dan problemen thuis, op school of in de buurt ontstaan. ZorgTraject helpt dan. Hiervoor zijn er verschillende hulpvormen; Diagnostiek en behandeling Psycho-educatie Ambulante begeleiding op school of thuis Intentieve gezinsbehandeling Trajectbegeleiding Gezinscoaching Gespecialiseerde thuisbegeleiding Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of kijken op onze website.

ZORGTRAJECT Spoorstraat 61-63 5831 CK Boxmeer. info@zorg-traject.nl www.zorg-traject.nl


Editie 36 dinsdag 4 september 2012

SPORT

Tweedeklasser Volharding heeft tegen SSS’18 aan één helft voldoende

Derby voor rust beslist

Derby. Volharding (witte shirts) had aan een helft genoeg voor de winst op SSS’18. De geelzwarten vochten na rust sterk terug maar kwamen toch te kort. (foto: Jeff Meijs) fiteerde daar gretig van. De ploeg van trainer Evers liep door treffers van Marvin Chirino, Mick Bogaard en Jip Verstegen verrassend gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong bij rust. Die ruime voorsprong bleek na de pauze Volhardings grote struikelblok. Een opportunistisch SSS’18 ging op zoek naar de ‘anschlusstreffer’ en vond die toen spits Stan van Raay een voorzet van links achter keeper Job Vullings gleed. Nog meer geknoei in de Vierlingsbeekse defensie en een slordige afwerking leidde de tweede Loonse treffer in. Vanuit buitenspel verdachte positie kopte Stan van Raay een diepe bal via onderkant lat

raak. Met 2-3 op het scorebord en nog een klein half uur te gaan, hing een stunt in de lucht. Ook nadat SSSverdediger Mark Verbeek (hij torpedeerde zijn opponent Koen Stevens) met een rode kaart werd weggestuurd bleef de ploeg van trainer Math Aerts via de snelle maar te gehaaste linksbuiten Luuk Janssen in de race voor een punt. Het laatste hoogtepunt was een artistieke hakbal van Stan van Raay. Volhardingkeeper Job Vullings plukte de bal eenvoudig uit de hoek. Een voor rust machtig Volharding kwam met de schrik vrij en pakte de luid bejubelde eerste competitieoverwinning.

Milsbeek klopt Olympia

E-mail uitslagen en doelpuntenmakers

OVERLOON - De clash tussen tweedeklassers SSS’18 uit Overloon en buurman Volharding (Vierlingsbeek) is in feite voor rust beslist. De bezoekers uit uit Vierlingsbeek namen in het eerste bedrijf een 0-3 voorspong en konden zich een povere tweede helft veroorloven. Gastheer SSS’18 kwam voor dik 1.500 toeschouwers terug tot 2-3 en was nog dicht bij een gelijkspel. De geelzwarten uit Overloon onderstreepten vanaf het beginsignaal van leidsman Thijs (Bakel) dat de juiste vorm nog altijd niet bereikt is. Volharding pro-

BOXMEER/MILSBEEK Het Boxmeerse Olympia’18 heeft het in de openingsronde van de competitie in 4H afgelegd tegen Milsbeek. De Noord-Limburgers legden voor rust de basis voor de 1-2 winst. De sterk gestarte gasten openden in de 6e minuut de score via Mendel Janssen, na een combinatie met Sijmen van Straaten. De aangever bij het eerste doelpunt nam even later zelf de 0-2 voor zijn rekening. Olympia’18 krabbelde overeind maar Douwe Zwaan en Bobo Tubic slaagden er niet in de Milsbeekse keeper Remco Loeffen te

passeren. Na de pauze leunde Milsbeek te snel achterover en liet de Boxmerenaren een stormloop ontketenen. Olympia’18 kreeg loon naar werken toen in de 77e minuut de 1-2 op het scorebord verscheen. Na een vloeiende aanval over vier schijven rondde Bobo Tubic doeltreffend af. Olympia’18 kreeg nog enige mogelijkheden om een verdiende 2 -2, maar onder meer een sterke doelman Remco Loeffen van Milsbeek voorkwam dat. Zondag bezoekt Olympía’18 Herpinia. Milsbeek ontvangt op de Zwarteweg Cito uit Oss.

BOXMEER - Zoals vertrouwd, volgen nieuwsblad De Maas Driehoek en Kliksport al het amateurvoetbal uit de regio op de voet. Om onze lezers en site-bezoekers nog beter van dienst te kunnen zijn, verzoekt de redactie de voetbalclubs in het Land van Cuijk en Maasduinen om de uitslagen en doelpuntenmakers naar ze te e-mailen. Doelpuntenmakers en uitslagen kunnen worden gemaild naar j.groniger@demaasdriehoek.nl.

Kandidaten De Sluitpost

A

Promovendi 4H winnen BOXMEER - De beide promovendi, Stormvogels uit Siebengewald en het Oploose Excellent zijn de competitie in klasse 4H gestart met een overwinning. In de zaterdag vierde klasse A opende VCA uit Sint Agatha met een ongelukkig 4-2 verlies tegen Victoria Ede. De debutant in het zaterdagvoetbal opende de score via Harry Kepser. Op slag van was Niek van Hout op weg naar de 0-2 maar de Edese keeper liep hem omver. De scheidsrechter kende geen strafschop toe. Na rust ging VCA onderuit. Ondanks een treffer vn Danny Broekmans werd het 4-2 voor Victoria. Zondag wees Stormvogels het Langenboomse SES terug. Niels de Bruin scoorde de Siebengwewaldse doelpunten. Tijn Cuppen scoorde voor SES tegen. Excellent opende de uitwedstrijd tegen Hapse Boys voor eigen publiek met een 2-1 winst. De Boys, die door nieuwbouw tot midio oktober alle thuiswedstrijden buitenshuis spelen, namen de leiding. Oplonaar Teun Verberk boog de achterstans met twee goals om in een 2-1 winst. Een vernieuwd Montagnards nam het in Oss op tegen Cito. De Bergenaren hielden een

helf stand. Uit een strafschop opende Cito de score. Een kwartier voor tijd werd het 2-0 voor de Ossenaren. Vijfde en zesde klasse In klasse 5G blies het Wanroijse Constantia in eigen huis Toxandria uit Rijkevoort met 5-0 omver. Promovendus SC Sint Hubert ging thuis met 1-5 onderuit tegen Odiliapeel. Degradanten uit de vierde klasse Juliana Mill (2-1 tegen DSV) en Vianen Vooruit (3-2 tegen De Zwaluw) wonnen het eerste duel. Estria verloor thuis met 2-3 van nieuwkomer FC Uden. Heijen kwam thuis tegen Gassel niet verder dan 1-1. In 5E Oost klopte Eendracht’30 uit Mook UHC met 4-1. Nieuwkomer in de standaardklasse, SVS uit Stevensbeek begon in 6D met een 1-1 gelijkspel bij Hegelsom. Sambeek klopte Menos met 3-2. Het gedegradeerde HRC’27 wees in Afferden RKDSO uit Lomm met 3-0 terug. VV Holthees speelde in een doelpuntrijk duel gelijk tegen EWC uit Well: 4-4. In klasse 6E klopte GVV’57 De Willy’s met 5-3. Het Velpse SCV’58 was VCO met 4-1 de baas. Het Beugense VIOS’38 verloor met 1-4 van SIOL uit Katwijk. Astrantia uit Middelaar verloor met 1-6 tegen OKSV uit Overlangel.

Ouverture. Vierdeklasser Olympia’18 liet zich in eigen huis aftroeven door een sterk Milsbeek. (Jeff Meijs)

BOXMEER - In het seizoen 2012-2013 staat in rubriek de Sluitpost de keeper weer centraal. Wekelijks wordt een doelman van een van de standaard mannenvoetbalteams uit de De Maas Driehoek regio in de schijnwerpers gezet. Het spits wordt afgebeten door Job Vullings, de 24-jarige sluitpost (en captain) van tweedeklasser Volharding uit Vierlingsbeek. Vullings en zijn teamgenoten versloegen zaterdagavond in een spannende derby buurman SSS’18 uit Overloon met 2-3. “We willen dit jaar een periodetitel winnen. Dat kan lukken met deze ploeg. We hebben veel vertrouwen met een aantal goede nieuwe jongens. Aanvallend zijn we erg sterk en defensief staan we er ook. Fysiek kan het wat beter”, zegt Job Vullings, die zaterdag twee treffers tegenkreeg. “Ik denk dat we in 26 wedstrijden 36 goals incasseren. En ik houd in acht wedstrijden de nul.”

JVC Cuijk gaat met 3-1 onderuit tegen WKE CUIJK - WKE voert ook na de wedstrijd tegen JVC Cuijk de ranglijst in de Topklasse aan. De Emmenaren versloegen JVC Cuijk uiteindelijk met 1-3. WKE startte geconcentreerd en fel. Met name Jan Hooiveld was in de openingsfase een plaag voor de Cuijkse defensie. Na 5 minuten stond WKE op voorsprong. Een strakke voorzet werd uiteindelijk door een JVC-verdediger ongelukkig in eigen doel gewerkt: 0-1. Drie minuten later was Guillano Grot na een voorzet van Hooiveld dichtbij een tweede treffer van WKE. Hierna nam JVC Cuijk het initiatief over en speelde de beste 30 minuten onder leiding van het nieuwe technische duo De Kruif/Kraaij. JVC Cuijk mocht zichzelf alleen verwijten dat het in deze fase te weinig scoorde. Aanvoerder Dennis Schouten ging voorop in de strijd en was

na 13 minuten dichtbij de gelijkmaker na een combinatie met David Magee. Binnen 10 minuten zagen de Cuijkse toeschouwers 4 opgelegde kansen die helaas werden gemist. Vlak voor rust kwam die gelijkmaker er toch . Achmed El Allachi werd voor de keeper vrij gespeeld en scoorde beheerst: 1-1. De Cuijkse toeschouwers dachten dat JVC na de pauze door zou drukken, maar het was juist WKE dat toesloeg. In de 51e minuut werd Guillano Grot gezocht met een lange bal, hij was de Cuijkse defensie te snel af en schoot WKE weer op voorsprong: 1-2. JVC Cuijk kreeg nog een grote kans om terug te komen; Shanon Carmelia kopte een voorzet van El Allachi over. Na ruim een uur was het uiteindelijk de ingevallen Will Koops die WKE in veilige haven schoot: 1-3. JVC Cuijk knokte nog wel in de resterende tijd, maar slaagde er niet meer in te scoren.

BOXMEER - In onze rubriek De Sluitpost staat dit seizoen de keeper in de schijnwerpers. De redactie van De Maas Driehoek is daarom op zoek naar de vaste doelverdedigers van de standaard mannenvoetbalteams uit het verspreidingsgebied van deze krant. Heeft u een keeperstip? Stuur dan een e-mail met naam en telefoonnummer naar j.groniger@demaasdriehoek.nl of bel de redactie op (0485) 38 04 25.

59

Luchtgevecht. JVC Cuijk bleek dankzij een paar domme fouten niet opgewassen tegen koploper WKE uit Emmen. (foto: Jeff Meijs)

Sluitpost. Job Vullings wil dit seizoen met Volharding een prijs pakken. (foto: Jeff Meijs) Tussenstand Achates Constantia HRC’27 Eendracht’30 Excellent Gassel Heijen Juliana Mill Milsbeek SCV’58 SIOL Stormvogels SVS Westerbeekse Boys DSV Hapse Boys Montagnards Olympia’18 Sambeek SES Vianen Vooruit Volharding De Zwaluw Estria GVV’57 HBV JVC Cuijk Menos SSS’18 Vitesse’08 Holthees VCA VIOS’38 De Willys SC St.Hubert Toxandria Astrantia

0 0 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 5 5 5 6


A

62

ADVERTENTIE

Editie 36 dinsdag 4 september 2012

Dinsdag 4 september 2012

I N F O R M AT I E P A G I N A Gemeentehuis: Raadhuisplein 6, Mook, Postbus 200, 6585 ZK Mook, Tel.024 - 696 91 11, Fax 024 - 696 19 39, E-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl Openingstijden: ma. t/m vr. 09.00 - 12.30 uur, wo. 14.00 - 17.00 uur en volgens afspraak. Avondopenstelling loket burgerzaken: do. 17.00 - 19.00 uur. Spreekuur politie in het gemeentehuis op donderdag. Vrije inloop van 17.00 - 18.00 uur. Van 18.00 - 19.00 uur uitsluitend op afspraak, via tel. 0900 88 44. Telefonisch informatiepunt ma. t/m do. 08.30 - 16.30 uur, vr. 08.30 - 12.30 uur. Calamiteiten/ storingen: tijdens kantooruren: 024 - 696 91 11. Buiten kantooruren 06 - 543 772 04. KlachtencoĂśrdinator: 024 - 696 91 11 of burgemeester 024 - 696 91 30.

Op pad met â&#x20AC;Śâ&#x20AC;Ś. De eerste ďŹ etstocht leidt ons naar Scouting Don Bosco. Het jonge raadslid is daar al lang actief. Hij laat me uitgebreid blokhut de Knollenberg zien en vertelt over het werken met kinderen. Het verenigingsleven neemt een belangrijke plaats in bij de jeugd. De jeugd in onze gemeente is procentueel meer dan in de rest van ons land lid van het verenigingsleven. Daarna ďŹ etsen we naar het station (zie foto) van Mook-Molenhoek dat in 2009 in gebruik is genomen. Het station ligt op een mooie locatie. Aan de oostzijde van de twee perrons bevindt zich een fors parkeerterrein voor autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Aan de westzijde staan ďŹ etsenkluizen- en klemmen. Aan die kant is eveneens een nieuwe bushalte gerealiseerd. Het is een belangrijke voorziening voor onze gemeente, maar ook voor de omgeving. Peter Wijers benadrukt hoe belangrijk deze voorziening ook is voor jongeren. De verbinding met Nijmegen is eveneens een uitstekend alternatief voor automobilisten. Het parkeren is er bovendien gratis. Daarna begeven we ons op de ďŹ ets naar Theo en Peggy van Gemert in Molenhoek. We worden er hartelijk ontvangen. Theo van Gemert is onder andere president van de carnavalsvereniging De Meulenwiekers. Hij bekleedt deze functie al 14 jaar. De meest noordelijke carnavalsvereniging van Limburg heeft bijna 250 leden. De vereniging verzorgt onder andere al 16 jaar een eigen krant en reeds 4 jaar een eigen jeugdkrant. De voorbereidingen voor de galazitting in november in Kuulengat worden inmiddels volop getroffen. Theo van Gemert spreekt wel enige zorg uit over de continuĂŻteit van de vereniging in de toekomst. Vanuit Molenhoek ďŹ etsen we weer richting het gemeentehuis. Het is een leerzame en gezellige ochtend geworden met dank aan en de complimenten voor Peter Wijers. Burgemeester Willem Gradisen. Onder deze titel doe ik verslag van mijn nadere kennismaking met Mook en Middelaar door de ogen van een gemeenteraadslid. Voor mij tevens een middel om kennis te maken met ieder raadslid. Wat beweegt hem of haar, wat inspireert, wat is een ergernis en wat is leerzaam of interessant? Het kan allemaal. Vandaag ben ik op pad met het jongste lid van de gemeenteraad: de heer Peter Wijers van de fractie van de DGP. Deze keer geen wandeling of bezoeken met behulp van de auto, maar een programma per ďŹ ets. Gelukkig is het weer droog. We ďŹ etsen eerst naar het huis van Peter Wijers aan De Hove in Mook. We hebben onder het genot van een kopje kofďŹ e een gesprek over onze mooie gemeente.

Op twitter ben ik te vinden onder @willemgradisen

Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Kerkplein

â&#x20AC;&#x153;Bij mij ging het licht uitâ&#x20AC;?

De gemeente Mook en Middelaar en Destion houden een informatieavond over het ontwerpbestemmingsplan Kerkplein Middelaar. De informatieavond is in MFC De Koppel te Middelaar op 6 september 2012. Vanaf 19.45 uur gaat de zaal open. Om 20.00 uur start de presentatie van het ontwerpbestemmingsplan. Op deze avond worden zowel het bestemmingsplan als de procedure van het bestemmingsplan nog eens toegelicht. Woningcorporatie Destion heeft samen met de gemeente Mook en Middelaar een bouwplan gemaakt voor het Kerkplein in Middelaar. Het gaat om een bouwplan voor 8 nieuwe woningen: een twee-onder-ĂŠĂŠn-kap woning en een appartementencomplex van zes appartementen. Daarnaast worden de parkeerplaats en de directe omgeving heringericht.

gemeente Mook en Middelaar

Het bouwplan is doorvertaald in een ontwerpbestemmingsplan. Dit ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 5 september 2012 zes weken ter inzage. Iedereen kan gedurende deze zes weken een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen (zie hiervoor publicatie elders op de gemeentepagina). Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het plan ter inzage op het gemeentehuis.

Veiligheid, thuis en in de sociale omgeving Opvoeden is lang niet altijd even gemakkelijk. En ook al vormen kinderen vaak geen groot probleem, voor ouders kan het ďŹ jn zijn om een steuntje in de rug te krijgen. Door bijvoorbeeld met iemand te praten of tips te krijgen van een deskundige. Kinderen zijn enthousiast en willen niets liever dan de wereld om zich heen ontdekken en verkennen. Want wat is er mooier dan je territorium uitbreiden en je grenzen verleggen? Dat begint al heel jong. Als ouder geniet je hier doorgaans met volle teugen van, anderzijds brengt deze levenslust soms ook zorgen met zich mee. Jongeren kunnen soms roekeloos zijn en gevaren en risicoâ&#x20AC;&#x2122;s niet goed inschatten. Daarnaast kan â&#x20AC;&#x2DC;stoer doenâ&#x20AC;&#x2122; en â&#x20AC;&#x2DC;indruk willen maken op vriendenâ&#x20AC;&#x2122; hen ook beĂŻnvloeden tot onverantwoord gedrag. Als ouder kun je je dan behoorlijk zorgen maken. Balans Voor ouders is het soms moeilijk om een goede balans te vinden tussen te veel bezorgd zijn en te weinig bezorgd zijn door reĂŤle gevaren niet te (her)kennen. Daarom kan het prettig zijn om hierover met een deskundige te praten. Hoe creĂŤert u een balans die de ontwikkeling van uw kind niet beĂŻnvloed? Het Centrum voor Jeugd en Gezin staat voor u klaar. Informatie Voor informatie kunt u contact opnemen met het Centrum voor Jeugd en Gezin, telefoon (0485) 34 03 75. Op de website www.cjggennepmookenmiddelaar vindt u informatie over veiligheid. Niet alleen in en om uw woning maar ook in de sociale omgeving. Gebruik als zoekterm het woord â&#x20AC;&#x2DC;veiligheidâ&#x20AC;&#x2122;. Bij de website www.veiligheid.nl vindt u tips om ongevallen te voorkomen.

Hans kampt al jaren met astma en jicht. Eind 2010 is er opnieuw slecht nieuws. De huisarts constateert een chronische nek- en rughernia. Weg toekomst. Nooit meer werken. â&#x20AC;&#x153;Toen ging bij mij het licht uitâ&#x20AC;?, zegt Hans. Hans komt zijn bed nauwelijks meer uit. De post ligt ongeopend op tafel. In de keuken stapelt de afwas zich op. Hans verliest het contact met de buitenwereld. Nu, ruim een jaar later, toont Hans zijn fotoboek. â&#x20AC;&#x153;FotograďŹ e heeft me weer plezier gegeven in het levenâ&#x20AC;?, zegt hij. Landschappen fotografeert hij het liefst. Elke zondagochtend gaat hij samen met zijn buurman of zijn broer op pad om fotoâ&#x20AC;&#x2122;s te maken. MĂŠt rolstoel, voor de langere afstanden. Die rolstoel gaat gewoon achter in de auto. Ook thuis kan hij vooruit. De keuken is verlaagd. â&#x20AC;&#x153;Een afwasje is nu zo gedaanâ&#x20AC;?, zegt Hans. Als vrijwilliger geeft Hans informatie en advies over uitkeringen en regelingen bij betaalproblemen. â&#x20AC;&#x153;Met mijn hoofd is niets aan de hand, zo kan ik me weer nuttig maken.â&#x20AC;? Maandelijks krijgt Hans bezoek van Nico, een oud collega, die zijn tuin onderhoudt. â&#x20AC;&#x153;Daarna blijft hij eten. Zo houd ik toch een beetje contact met mijn oude collegaâ&#x20AC;&#x2122;s.â&#x20AC;? En de fotoâ&#x20AC;&#x2122;s die Hans maakt, zijn al een paar keer geplaatst in de plaatselijke krant. â&#x20AC;&#x153;Gelukkig doe ik nu weer gewoon meeâ&#x20AC;?, zucht Hans opgelucht. MEE sHIELPBIJDEVERWERKINGENACCEPTATIEVANDECHRONISCHEZIEKTE sZOCHTMET(ANSNAAREENLEUKEENPASSENDEHOBBY sONDERSTEUNDE (ANS BIJ HET ORGANISEREN VAN HULP VANUIT ZIJN NETWERK FAMILIE VRIENDEN EN BEKENDEN sZOCHTMET(ANSENDEPLAATSELIJKEWELZIJNSORGANISATIENAARGESCHIKTVRIJWILLIGERSWERK sHIELPBIJDEAANVRAAGVANVERSCHILLENDEWONINGAANPASSINGENENEENROLSTOEL Heeft u ook een vraag? MEE ondersteunt mensen met een beperking om mee te doen in de samenleving. Dat doen we zonder verwijzing en gratis. Iedereen met een beperking kan bij MEE terecht. Dat kan een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking zijn, een chronische ziekte, Niet Aangeboren Hersenletsel of vorm van autisme. MEE is er ook voor familieleden. MEE ondersteunt jong en oud op het gebied van opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven, wetgeving & geldzaken. Heeft u een vraag? Neem dan contact op met MEE Noord en Midden Limburg, telefoon 077 396 15 15, e-mail info@mee-nml.nl. Een afspraak kan ook bij u thuis plaatsvinden. Kijk op www.mee-nml.nl voor meer informatie.


OPENBARE BEKENDMAKINGEN BINNENGEKOMEN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn binnengekomen: RUIMTELIJKE ORDENING s /P2IJKSWEGTE-OLENHOEK VOORHETVESTIGENVANEEN"ED"REAKFAST VOORZIENINGIN DEWONING "INNENGEKOMENOPJULI BOUWEN s /P2IETHORSTERWEGCTE0LASMOLEN VOORHETPLAATSENVANEENKEERWANDBIJDEWONING "INNENGEKOMENOPAUGUSTUS 4EGENBINNENGEKOMENAANVRAGENKUNTUGEENBEZWAAROFBEROEPAANTEKENEN$ITKUNTUDOEN OPHETMOMENTDATOPDEAANVRAAGISBESLIST$ETERMIJNVANBESLISSENBEDRAAGTSTANDAARD WEKENMETEENEVENTUELEVERLENGINGTOTWEKEN Inzien: $EBINNENGEKOMENAANVRAGENLIGGENTIJDENSOPENINGSTIJDENOPHETGEMEENTEHUISTERINZAGE 6OORMEERINFORMATIEKUNTUCONTACTOPNEMENMETDEVERGUNNINGENCOĂ&#x161;RDINATOROPTELEFOON NUMMER VERLENGEN BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de termijn voor het beslissen op de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning is verlengd: BOUWEN s /P"EUKENLAANTE-OLENHOEK VOORHETPLAATSENVANEENDAKKAPELINHETVOORDAKVLAKVAN DEWONING "ESLUITVERZONDENOPAUGUSTUS 4EGENDEZETERMIJNVERLENGINGKUNTUGEENBEZWAAROFBEROEPAANTEKENEN$ITKUNTUDOENOP HETMOMENTDATOPDEAANVRAAGISBESLIST INGETROKKEN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning op verzoek van de aanvrager is ingetrokken: BOUWEN s /P,IERDWARSWEGENTE-OLENHOEK VOORHETBOUWENVANSTENENZUILENENEENMETALEN HEKWERK )NGETROKKENOPAUGUSTUS 4EGENHETINTREKKENVANDEAANVRAAGKANGEENBEZWAARWORDENGEMAAKT BINNENGEKOMEN SLOOPMELDINGEN Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende melding voor slopen is binnengekomen: s /P3T!DELBERTSTRAATTE-OOK VOORHETVERWIJDERENVANHETDAKVANEENGARAGEBIJDE WONING "INNENGEKOMENOPAUGUSTUS Inzien: $EBINNENGEKOMENMELDINGLIGTTIJDENSOPENINGSTIJDENOPHETGEMEENTEHUISTERINZAGE6OOR MEERINFORMATIEKUNTUCONTACTOPNEMENMETDEVERGUNNINGENCOĂ&#x161;RDINATOROPTELEFOONNUMMER 

BESTEMMINGSPLANNEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN KERKPLEIN Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan â&#x20AC;&#x2DC;Kerkpleinâ&#x20AC;&#x2122; en de hierbij behorende stukken vanaf 5 september 2012 voor eenieder gedurende zes weken op het gemeentehuis ter inzage liggen. $ESTUKKENZIJNOOKDIGITAALTEBEKIJKENOPWWWRUIMTELIJKEPLANNENNL(ETPLANIDENTIlCATIE NUMMERIS.,)-2/"0-ID+ERKPLEIN /. (ETPLANGEBIEDISGESITUEERDAANDE$ORPSSTRAATENBETREFTHETPLEINTEGENOVERDEKERK(ET +ERKPLEINISNUALLEENINGEBRUIKALSPARKEERPLAATS$EZEFUNCTIEBLIJFTGEHANDHAAFD$AARNAAST ZIJNAANDEACHTERZIJDEVANDEPARKEERPLAATSEENTWEE ONDER Ă?Ă?N KAPWONINGENEENCOMPLEX VANZESAPPARTEMENTENVOORZIEN Zienswijze: %ENIEDERWORDTINDEGELEGENHEIDGESTELDOPHETONTWERPBESTEMMINGSPLANZIJNOFHAARZIENS WIJZEKENBAARTEMAKEN%ENZIENSWIJZEDIENTUBINNENZESWEKENNADATUMTERINZAGELEGGING INTEDIENEN(ETKENBAARMAKENVANEENZIENSWIJZEKANSCHRIFTELIJKOFMONDELINGOPAFSPRAAK 3CHRIFTELIJKEZIENSWIJZENKUNTURICHTENAANDE'EMEENTERAAD 0OSTBUS :+-OOK 6OORMEERINFORMATIEOFEENAFSPRAAKVOORMONDELINGEZIENSWIJZEKUNTUCONTACTOPNEMENMET DEHEER4OLKAMPVANDEAFDELING,EEFOMGEVINGOPTELEFOONNUMMER ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING MELDING APV De burgemeester heeft de volgende melding geaccepteerd: s (ETORGANISERENENHOUDENVANDENIEUWJAARSWANDELTOCHTOPZONDAGJANUARIDOOR WANDELSPORTVERENIGING-ILSBEEK 4EGENEENMELDINGKUNTUGEENBEZWAAROFBEROEPAANTEKENEN VERKEER TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL MEULENVELD, In verband met verwijderen units tijdelijke huisvesting van de basisschool. Uitvoering (ETTRANSPORTVANDEUNITSISGEPLANDVANTMSEPTEMBER $EUNITSWORDENGELADENTERHOOGTEVANDEWONINGEN+EURVORSTRAAT $EUNITSWORDEN METVRACHTWAGENSAFGEVOERDVIADEROUTE+EURVORSTRAAT 3CHOUTENPAD -IDDELWEG 2INGBAAN Tijdelijke verkeersmaatregelen /MDEDOORGANGVOORHETTRANSPORTMOGELIJKTEMAKENWORDENGEDURENDEDEWERKZAAMHEDEN DEVOLGENDEPARKEERVERBODENINGESTELD s 3CHOUTENPADPARKEERVERBODAANBEIDEZIJDE s +EURVORSTSTRAATVANAFHUISNUMMERTMHUISNUMMERPARKEERVERBODAANBEIDEZIJDE s +EURVORSTSTRAATVANAFHUISNUMMERTMHUISNUMMERPARKEERVERBODAANĂ?Ă?NZIJDE $EPARKEERSTROOKENHETWEGVAKTERHOOGTEVAN+EURVORSTRAAT DAARWAARDEKRAANSTAAT OPGESTELDENDEUNITSWORDENGELADEN ISGEDURENDEDEWERKZAAMHEDENAFGESLOTENVOORHET VERKEER $EPARKEERVERBODENENDEWEGAFSLUITINGZIJNVANKRACHTOPWERKDAGENVANUURTOT UUR"UITENDEGENOEMDETIJDENMAGBINNENDEPARKEERVERBODENGEPARKEERDWORDEN$EKRAAN BLIJFT GEDURENDE HET WERK TER PLAATSE $IT BETEKENT DAT OP DE PARKEERSTROOK DIE DAGEN NIET GEPARKEERDKANWORDEN

Meer informatie op onze website! www.mookenmiddelaar.nl Weer verliefd   worden? Bel vandaag nog! Stichting Date: niet wachten, doen!! Mevr. Ans Verhagen, tel. 0413 - 21 61 52 www.stichtingdate.nl landelijk 0800-022 0225 / AVR

ZATERDAG 15 SEPTEMBER 2012  

 

  

OPEN DAG KUNSTGEBIT OP IMPLANTATEN: OOK IETS VOOR U? BEZOEK DE OPEN DAG! â&#x20AC;&#x153;Mijn oude kunstgebit met kleefpasta ging constant los zitten. Dat vond ik erg vervelend, vooral tijdens het eten en praten. Ik durfde niet meer te eten in het openbaar. Nu heb ik een kunstgebit dat vastklikt op implantaten. Ik durf weer in gezelschap te eten en mijn prothese zit lekker vast. Dit had ik veel eerder moeten doen!â&#x20AC;? Mevrouw T. Veenstra

  

Bezoek geheel vrijblijvend de open dag bij Grummels Tandprothetiek op zaterdag    onze nieuwe praktijk. Tijdens deze dag kunt u terecht met uw vragen over implantaten. Ook een ervaren tandarts-implantoloog is aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

U BENT VAN HARTE WELKOM TUSSEN 10:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 UUR. WIKO SCHOONMAAKDIENSTEN

*5800(/6 WDQGSURWKHWLHN

is voor klanten in Boxmeer op zoek naar

INTERIEURVERZORG(ST)ERS dagelijks 2 uur na 17.00 uur Info en sollicitatie: www.wiko.org

  

 

Grummels Tandprothetiek 2e Dwarsweg 52 | 6591 XR

in samenwerking met:

Gennep

|

Tel. 0485 â&#x20AC;&#x201C; 57 52 79


Maas Driehoek Week LVC 36 2012  
Maas Driehoek Week LVC 36 2012  

Nieuwsblad De Maas Driehoek - dat zijn naam dankt aan de drie hoofdkernen aan de Maas - verschijnt sinds mei 2003 in een groot deel van het...

Advertisement