Page 1

Bedrijvig land van cuijk & noord-limburg

Laarakkers Groep wint Ondernemersprijs Unieke samenwerking Cuijkse ondernemers

november 2011

Businessclub Cubox bestaat vijftien jaar

Frans Jansen van Slagerij Jansen den Drêjer:

‘De moderne slager moet zijn blikveld verruimen’


Representatieve bedrijfshal met woonhuis ‘t Leucker 8, 5831 DB Boxmeer

Bedrijfshal in verzamelgebouw ‘t Leucker 7 5831 DB Boxmeer

Bedrijfscomplex met 2 bedrijfshallen en kantoren Dorpsstraat 44, 5835 AJ

Beugen

Koopprijs € 485.000,- k.k. BVO: 405 m2 Woning: 110 m2

Huurprijs € 850,- per maand (excl. BTW) Vvo 215 m2 Vraagprijs € 625.000,= k.k. Huurprijs € 52.500,= per jaar (beide excl. BTW) Vvo 1460 m2 Kantooropp. 300 m2 Terreinopp. 3157 m2 Huurprijs vanaf € 3.750,per maand

Bedrijfshal met kantoor Saxe Gothastraat 3, 5831 AX

Boxmeer

Winkelpand Molenstraat 29, 5431 BW

Cuijk

Winkelruimte Grotestraat 21, 5431 DG

Cuijk

Units vanaf 580 m2 Vvo 1260 m2 Kantoor 140 m2

Makelaar Marc Peters is al 25 jaar een begrip in de regio Noordelijk Maasvallei. Met zijn makelaarskantoren in Cuijk en Boxmeer richtte hij zich zowel op woning- als bedrijfsmakelaardij. Maar Marc vindt het tijd voor een nieuwe stap. Marc Peters: ‘Ik verleg mijn activiteiten. Al geruime tijd speelde ik met mijn wens om me 100% te richten op mijn oude passie, het bedrijfsmatig onroerend goed. Met mijn ervaring zie ik nieuwe mogelijkheden in de markt. Daarom heb ik de woningmakelaardij overgedragen. De woningportefeuille van het Boxmeerse kantoor ligt bij Makelaardij Nooijen. Kantoor Cuijk is aan Martijn Willems, die al voor de helft eigenaar was, overgedragen. Ik richt me nu dus volledig op bedrijfsmatig onroerend goed voor de Noordelijke Maasvallei.’

Door zijn specialisatie, zijn persoonlijke benadering, zijn kennis van de regio en zijn jarenlange ervaring kan hij zijn (toekomstige) relaties op het gebied van bedrijfsmakelaardij nog beter van dienst zijn.

Vraagprijs € 219.000,= k.k. Huurprijs € 24.000,= per jaar (beide excl. BTW) Vvo 204 m2

Huurprijs € 1.250,- per maand (excl. BTW) Opp. complex 103 m3 Huurprijs vanaf € 35,- per m2 per jaar

Bedrijfsruimte in verzamelgebouw Houtzagerijstraat 12, 5451 HZ

Mill

Bedrijfsruimte

1 unit: 200 m2 Laatste unit

Huurprijs vanaf € 35,- per m2 per jaar

Lange Beijerd 12a, 5431 SJ

Cuijk

Opp. 910 m2 Huurprijs vanaf € 675,- per maand

Bedrijfsruimte en kantoor Torenstraat 15, 5438 AN

Gassel

Vvo bedrijfshal 410 m2 Vvo kantoor 130 m2 In units vanaf 130 m2

Marc Peters bedrijfsmakelaar

Kantoorruimte Theobaldusweg 52, 5825 BL

Overloon

Vraagprijs € 345.000,- k.k. Vvo 390 m2

Postbus 273 5830 AG Boxmeer T 0485-563170 E marc@marcpetersbedrijfsmakelaar.nl

www.marcpetersbedrijfsmakelaar.nl


Overal blaadjes... Gek word ik ervan. Overal kom ik ze tegen en vooral op plekken waar ik ze niet wil zien. Bij binnenkomst op de deurmat, maar mogelijk ook bij de entree van uw bedrijf. Pakken tegelijk, terwijl ik wandel in het bos, maar ook verdwaalde exemplaren bij mij in de straat. Toch geniet ik er dagelijks van en laat ik me inspireren door de fantastische kleuren. Niemand kan er omheen: de herfst heeft zijn intrede gedaan. Voor u ligt een nieuwe editie van Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg. De laatste van dit jaar. Een mooi moment om even terug te blikken op 2011. Een jaar waarin ik met Bedrijvig, Regiomagazine Prat Op, De MaasDriehoek en externe mediaprojecten aan de slag ben geweest. Maar ik moet ook zeker Kliknieuws.nl en Twitter niet vergeten, al zijn dit geen blaadjes… Het is leuk om op deze manier met de regio bezig te zijn. In 2012 ga ik op dezelfde manier verder. Enkele projecten zitten alweer in de pen. Uiteraard kunt u de reguliere uitgaven ook weer gewoon op de mat verwachten. Allemaal ‘blaadjes’ waar u een selectie uit kunt maken. Maak de juiste keuze en zorg dat het gedurende 2012 niet doorlopend herfst is op uw bureau. Mag ik u helpen blad te ruimen? Robert Hermens, uw media-adviseur voor Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg (T). 06-55340324, (E). r.hermens@dewinter.nl en robert_hermens.twitter.com

12 ‘De moderne slager moet zijn blikveld verruimen’ Wist u dat ‘met’ een oude streeknaam is voor gehakt, dat de slager vroeger ook wel ‘beenhouwer’ werd genoemd en de gehaktmolen ‘de wolf’? Het eeuwenoude slagersberoep kent zo zijn eigen rituelen en gebruiken. Iemand die daar alles van weet is Frans Jansen van Slagerij Jansen den Drêjer in Boxmeer.

28 Laarakkers Groep wint Ondernemersprijs Al hadden de genomineerden qua branche, visie of aanpak dit jaar dan misschien niet veel gemeen, ze delen twee eigenschappen die de succesvolle ondernemer in deze tijd hard nodig heeft: visie en realiteitszin. Wiljan Laarakkers van de Sambeekse Laarakkers Groep had bij de jury net een streepje voor en won goud.

47: Cubox: geen gewone businessclub Een laag stropdassengehalte, een gedurfd programma en volop gelegenheid tot ontmoeting. Dat is de succesformule die ondernemersvereniging Cubox (wat staat voor Cuijk en Boxmeer) sinds de start in 1996 hanteert. Dit jaar bestaat het platform voor mkb-ondernemers in de regio Cuijk en Boxmeer vijftien jaar.

51 Autorijden op restaurantafval Op 13 oktober startte de Cuijkse wethouder Michiel van Veen de motor van de eerste CO2-neutrale taxi van Taxi van Dijk. De auto staat symbool voor een bijzondere samenwerking tussen drie Cuijkse bedrijven: Van der Valk Hotel Cuijk, communicatiebureau Di-visie en Taxi van Dijk.

MEDIAMAKERS Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg is een gratis uitgave van De Winter Mediamakers, voor ondernemers en bestuurders. Oplage: 5800 Mediapartner: Robert Hermens (r.hermens@dewinter.nl) Volgende uitgave: februari 2012 Adres: Postbus 26, 5400 AA, Uden, 0413-339363, www.dewinter.nl Fotografie: Hagemann Fotografie, Hans van de Poel en Rob van Berkel Teksten: Dimphy van Boxtel, Gerben van den Broek en Tom Verstegen.

© 2011 Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd en /of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Winter Mediamakers.

november 2011

3


De Weijer stopt theaterprogramma

Scholieren te gast bij MSD Animal Health Hoewel de geluiden op de arbeidsmarkt momenteel ongunstig zijn, wordt er in de laboratoriumwereld een groot tekort aan gekwalificeerd laboratoriumpersoneel verwacht. Om de instroom van leerlingen voor laboratoriumopleidingen te verhogen, worden diverse Lab Experience Days georganiseerd, waarbij scholieren ‘in-house’ kennis met de beroepen in het lab maken. Ook MSD Animal Health in Boxmeer is deelnemer aan het initiatief. Op 19 november kunnen studenten in het Biosciences Center Boxmeer biochemische tests uitvoeren en een experiment doen. Het project is een samenwerking tussen Stichting C3, de Human Capital Chemie, FeNeLab, DAS en Kenniscentrum PMLF.

Vernieuwd ING-kantoor in Cuijk Het nieuwe ING-kantoor aan de Molenstraat 18 in Cuijk is officieel geopend. Het kantoor is geheel ingericht volgens de nieuwe kantorenformule van de ING, de bank die is voortgekomen uit het samengaan van de ING Bank en de Postbank. De praktische inrichting van de voormalige Postbankwinkel en de expertise van het voormalige ING Bank kantoor zijn in de nieuwe formule gebundeld. Zo kunnen klanten gemakkelijk en snel de eigen

bankzaken regelen, maar ook terecht voor deskundig, persoonlijk advies. Het nieuwe bankkantoor is ingedeeld in drie zones. In de zelfbedieningszone kunnen klanten zelf geld opnemen en geld storten of internetbankieren. Voor persoonlijke hulp of advies bij bankzaken kunnen zij aan de balie direct geholpen worden. Voor uitgebreid financieel advies of het starten van een eigen bedrijf, is het ten slotte mogelijk een afspraak te maken met een adviseur.

Dienstverlening Boxmeer valt op De afdeling Sociale Zaken van de gemeente Boxmeer is genomineerd voor de titel

4

‘Beste Sociale Dienst van Nederland’. Gekeken wordt vooral naar de manier waarop en de snelheid waarmee een klant geholpen wordt. De andere genomineerde gemeenten zijn: Roermond, Alblasserwaard (ISD), Amersfoort en Apeldoorn. De winnaar wordt op donderdag 24 november bekendgemaakt.

Cultureel centrum De Weijer in Boxmeer stopt met het presenteren van een theaterprogramma. Met ingang van het nieuwe theaterseizoen 2012-2013 vinden in het theater geen voorstellingen meer plaats. Alleen op die manier kunnen, aldus directeur Gerard Beijers, de oplopende tekorten in het cultureel centrum worden opgevangen en is de begroting voor 2012 sluitend. Het in Boxmeer te schrappen programma wordt komend theaterseizoen in de (partner)schouwburg van Cuijk gepresenteerd. De problemen ontstonden in de loop van 2010 toen het, ook door bezuinigingen getroffen, kunstencentrum De Meander minder ruimten ging huren, waardoor de inkomsten voor de Weijer sterk zijn afgenomen. “Door met het theater te stoppen is de Weijer in staat om weer een sluitende begroting te presenteren, zoals geëist door de gemeenteraad van Boxmeer”, aldus de directie. In De Weijer werken vijftien personeelsleden, deels parttimers. Of de maatregel voor hen consequenties heeft, is nog niet duidelijk.

Econsultancy bestaat 15 jaar Ingenieursbureau Econsultancy bestaat vijftien jaar. Het bedrijf is op 1 september 1996 opgericht in Swalmen door Leo Oost en Erwin Zwerver. Begin 1997 werden de activiteiten uitgebreid naar Doetinchem, waar een tweede vestiging werd geopend. In 2008 werd een derde vestiging geopend in Boxmeer, waardoor de positie in NoordBrabant werd versterkt. In de afgelopen jaren is bedrijf uitgegroeid tot een onafhankelijk, middelgroot ingenieursbureau. Waar het bureau zich voorheen primair richtte op bodemonderzoek en bodemsanering, behoren nu ook archeologie, ecologie, water en infra tot de expertises van het bedrijf. De laatste jaren kent Econsultancy een omzetgroei van circa tien procent per jaar.

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl


Nieuw logistiek centrum Abena en Medimore Abena Nederland en Medimore hebben een nieuw logistiek centrum op industrieterrein De Grens in Heijen geopend.

Geslaagde Ondernemers Vakdagen Evenementenhal Venray mag terugkijken op een geslaagde eerste editie van de Ondernemers Vakdagen. Deze nieuwe business-to-business netwerkbeurs gericht op regio Zuidoost-Nederland vond plaats op 13, 14 en 15 september en trok ruim 5200 bezoekers. “Met dit bezoekersaantal en ruim honderd exposanten zijn we erg tevreden”, vertelt beursorganisator Robert Hoelen. “Belangrijker dan de aantallen zijn echter de ervaringen van de standhouders en de bezoekers. Er was erg veel enthousiasme over de opzet van de beurs en over het fullservice-concept dat wij hanteren. Dit zorgt een bijzonder gastvrije setting, waarin het prettig zaken doen is.” De beurs krijgt in 2012 een vervolg en zal dan plaatsvinden op 25, 26 en 27 september.

Hierdoor kan Abena beter inspelen op de specifieke wensen van haar afnemers. Abena heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een innovatieve en toonaangevende producent van duurzaam geproduceerde incontinentieverzorgingsproducten. Het nieuwe logistieke centrum past goed binnen

de filosofie van de onderneming, waarbij kwaliteit centraal staat. “De moderne opzet van het centrum zorgt ervoor dat we nog beter invulling kunnen geven aan de steeds specifiekere eisen op logistiek gebied van afnemers in met name de zorginstellingen”, stelt Abena-directeur Jan Breek. Het logistieke centrum ligt op een steenworp afstand van het hoofdkantoor van Abena in Boxmeer, waardoor de lijnen tussen hoofdkantoor en logistiek centrum kort zijn. Daarnaast biedt de nabijheid van diverse snelwegen voordelen voor het transport van de producten.

Biomassacentrale wordt heropend Energiebedrijf Essent gaat de biomassacentrale in Cuijk, waar honderd procent groene stroom wordt geproduceerd, heropenen. De centrale werd vorig jaar tijdelijk stilgezet, omdat de kosten (mede bepaald door de hoge prijs van de verse houtchips) niet opwogen tegen de baten. Door een aflopende overheidssubsidie kon de centrale niet langer rendabel draaien. In 2012 gaat de centrale in Cuijk weer open. Er zal getest worden met verschillende soorten biomassa zoals grassen, papierpulp en zaagsel. Ook zal de centrale gebruikt worden voor onderzoek naar een optimaler gebruik van biomassa.

Veel animo voor Houtspoor Het is amper een jaar geleden dat het bedrijvenpark Houtspoor in Mill bouwrijp werd gemaakt. Inmiddels zijn vrijwel alle kavels verkocht en worden de eerste bedrijfsgebouwen uit de grond gestampt. Een ontwikkeling die in schril contrast staat tot veel plaatsen waar nieuwe bedrijvenparken onbebouwd liggen te wachten op de komst van bedrijven en dagelijks renteverlies opleveren.

Miljoenenverbouwing Cuijkse schouwburg De Cuijkse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met de grootschalige verbouwing van de schouwburg. In totaal wordt een bedrag van 16,2 miljoen euro investeerd, waarvan de schouwburg deels wordt verbouwd en deels wordt herbouwd. Ook wordt de voorgevel van het monumentale pand komt plaats voor een vestiging van de VVV en een oefenruimte voor verenigingen, die tevens kan fungeren als lesruimte voor diverse vormen van kunsteducatie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat op de plek van de voormalige Homburg-vleesfabriek in Cuijk een nieuwe schouwburg zou komen. Dit plan is om financiële redenen afgeblazen. De verbouwing start medio 2013. november 2011

5


GROOTSTE SHOWROOM VAN NEDERLAND WIJ BIEDEN U PASSIE EN KENNIS VOOR HOUT EN NATUURSTEEN Vloerentrend biedt voor iedere smaak wat wils. Wij zijn uw basis voor een gegarandeerd wooncomfort in hout en natuursteen vloeren. Met een oppervlakte van maar liefst 2500m2 en meer dan 250 verschillende overzichtelijke showvloeren biedt Vloerentrend u de warmte van de natuur, of het nu gaat om een solide natuursteen vloer, traditioneel parket of eiken planken vloer.

Trainingen, Cursussen & Herhalingen BHV VCA ook In-Company

Vloerentrend geeft u vakkundig en persoonlijk advies, in onze showroom maakt u kennis met het uitgebreide assortiment, en we geven graag vrijblijvend advies op maat bij u thuis. U kunt bij ons terecht voor het slopen van de oude vloer, het installeren van vloerverwarming en het leggen van de vloer tot en met het reguliere onderhoud.

Brandweer

Vloerentrend is het aanspreekpunt voor alle aspecten van uw vloer.

Eerste Hulp/AED

Vloerentrend staat voor wat er ligt!

Dankzij onze persoonlijk benadering, professionaliteit en kennis bent

Tot ziens in Erp, de koffie staat klaar. Monique en Claire Hendriks

u verzekerd van een cursus en training op het hoogste niveau. Kerkstraat 23 | 5469 BM Erp T: (0413) 21 03 75 E: info@vloerentrend.nl www.vloerentrend.nl

Safety Centre Boxmeer Raamstraat 2A 5831 AT Boxmeer T: 0485-522288 E: info@safetycentreboxmeer.nl I: www.safetycentreboxmeer.nl

Openingstijden: Maandag: 13.00 – 17.30 uur Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 17.30 uur Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur

Advitronics feliciteert

Laarakkers groep B.V. met het winnen van de Rabobank Ondernemersprijs 2011 en

sseB met het winnen van de Startersprijs 2011.

Advitronics telecom is een ontwikkelings-en engineerbureau in de telecommunicatiebranche. Opgericht in 1989 en sindsdien gevestigd in de gemeente Grave. Advitronics is ruim 20 jaar gespecialiseerd in telecommunicatie. Wij ontwikkelen en produceren telecomrandapparatuur waaronder deurtelefoonsystemen welke wij landelijk distribueren. Tevens zijn wij distributeur voor NEC telefooncentrales. Met deze twee productlijnen zijn wij in staat alle problemen rondom telefonische bereikbaarheid op te lossen. Onlangs hebben we zelf AdviCalls ontwikkeld. Een nieuw software pakket waarbij het mogelijk is om uw telefonische bereikbaarheid zelf te meten. Hierdoor kunt u direct invloed uitoefenen op uw telefonische bereikbaarheid. Advitronics heeft vooral de afgelopen jaren een explosieve groei doorgemaakt. Het personeelsbestand is inmiddels uitgegroeid naar 30 medewerkers en we zijn nog steeds zoekende naar enthousiast personeel. Naast het nieuwe pand (sinds 2011) was de nominatie voor de ondernemersprijs 2010 een prachtige opsteker voor het gehele Advitronics team. Ook lokale ondernemers weten ons nu te vinden voor advies rondom de telefonische bereikbaarheid van hun bedrijf. Advitronics Telecom BV Postbus 11, 5360 AA, Grave, Garnizoenstraat 1, 5363 VX Velp N.Br. Tel: 0486-478888, Fax: 0486-478889 Website: www.advitronics.nl, E-mail: info@advitronics.nl

6


Gebroeders Janssen Hofleverancier Gebroeders Janssen uit Beugen mag zich voortaan Hofleverancier noemen. De onderneming ontving het het predicaat uit handen van burgemeester Karel van Soest, tijdens de viering van het 125-jarig jubileum om 23 september. Het predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Op dit moment zijn er bijna vierhonderd Hofleveranciers in Nederland. Gebroeders Janssen is van oorsprong een dakdekkersbedrijf. In de loop der jaren heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid met sanitair, installatie- en riooltechniek. De onderneming telt zo’n honderd werknemers en is daarmee van betekenis voor Boxmeer en omgeving.

Beurs Maasvalleiwonen geslaagd De bouw- en woonbeurs van Maasvalleiwonen was een groot succes. Tijdens de tweedaagse beurs in oktober bezochten maar liefst vijfendertighon-

derd bezoekers de beurstent op de Health Campus in Boxmeer, waar ruim zestig bedrijven op het gebied van bouwen, verbouwen, wonen en verhuizen zich presenteerden. Alle deelnemers zijn lid van het internetportaal Maasvalleiwonen.nl, een platform van gerenommeerde bedrijven uit de noordelijke Maasvallei. Medeorganisator Leo van de Heuvel: “Een officiele evaluatie met alle deelnemers volgt nog, maar ik durf al te zeggen dat deze beurs een vervolg krijgt.”

Samenwerking Afrika Museum en ADC Groep LaVie Catering en Arts & Dennissen Catering hebben de horeca-activiteiten en de events in het Afrika Museum in Berg en Dal overgenomen. LaVie Catering neemt de events voor haar rekening en Arts & Dennissen Catering ontfermt zich over het dagrestaurant op het museumterrein. Het Afrika Museum heeft naast het restaurant diverse zalen die geschikt zijn voor bijeenkomsten; binnen en buiten het museum zijn er tal van mogelijkheden. Zo beschikt het museum over een auditorium en diverse vergaderruimtes die gebruikt worden voor congressen, recepties en zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor feesten die passen bij een locatie met deze uitstraling. Jos Dennissen van de ADCgroep is enthousiast: “Het Afrika Museum heeft zoveel potentie dat wij er veel van verwachten. Na mijn eerste bezoek was ik onder de indruk. Het is een magnifieke locatie, die zich bij uitstek leent voor het organiseren van bijzondere gelegenheden op een hoog niveau. We zijn er trots op dat wij een rol van betekenis kunnen gaan spelen.” Het Afrika Museum ontvangt jaarlijks meer dan zeventigduizend museumbezoekers.

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl

Wonen en werken in Grave Bedrijvenpark De Bons krijgt vorm. Inmiddels is tweederde deel van de beschikbare bedrijfskavels verkocht en zijn fraaie bedrijfspanden gerealiseerd. In november 2011 start de gemeente Grave met de verkoop van bedrijfskavels op het terrein, waarbij het mogelijk is een bedrijfswoning te realiseren. De zes kavels aan de Steegschenhofscheweg zijn gunstig gelegen met aan de voorzijde grotendeels vrij uitzicht over landerijen en bosschages. De kavels zijn beschikbaar vanaf circa duizend vierkante meter. Meer informatie: Vieky Brands, bedrijfscontactfunctionaris gemeente Grave. (T). (0486) 477 265 of (I). www.grave.nl.

CvdK bezoekt Sint Anthonis Commissaris van de Koningin Wim van de Donk heeft een werkbezoek gebracht aan de gemeente Sint Anthonis. Het zwaartepunt lag daarbij op een bezoek aan Stevensbeek, waar Van de Donk werd ontvangen bij Metameer. Daar kreeg hij een presentatie van de Stevensbeekse gemeenschap over de wijze waarop samenwerking plaatsvindt tussen de dorpsraad, de scholen, het verenigingsleven en de gemeente. Stevensbeek dient als ‘good-practice dorp’, waarin zelfsturing en burgerparticipatie goed tot uiting komt.

november 2011

7


Als groeien niet meer vanzelf gaat, kun je soms wat hulp gebruiken!

Bedrijvenpark De Bons

Wonen ĂŠn werken?

Bedrijfskavels te koop vanaf ca. 1000 m2 met mogelijkheid bedrijfswoning www.grave.nl of (0486) 477 265

8

Verkoop gestart


Beugens bedrijf valt in de prijzen

Geslaagd Echte Automaatjes Event De eerste editie van het Echte Automaatjes Event in Boxmeer is een succes geworden. Zo’n honderd lokale ondernemers kwamen op 13 oktober in de feestelijk opgetuigde showroom van autobedrijf Repkes bijeen om er een leerzame, maar vooral gemoedelijke avond van te maken. Centrale vraag van de avond: Waarom deskundigheid en handel van verre halen als het in de eigen omgeving te vinden is? Het evenement is een initiatief van vier regionale ondernemers: Lambert Blonk (Verzekeringen, Hypotheken en Bancaire Diensten), Hans Hutten (Groothandel Zuid-Nederland), Michel Janssen (Welcom bij Janssen) en John Repkes (Autobedrijf John Repkes). Waar en wanneer een eventuele tweede editie wordt gehouden, is nog niet bekend.

Thermaalbad komt stap dichterbij Het college van de gemeente Boxmeer en de Cuijkse ondernemer Dick Vink hebben een overeenkomst getekend om een thermaalbad te ontwikkelen bij ‘t Schaartven in Overloon. Eind vorig jaar werd tijdens een proefboring een zeshonderd meter diepliggende bron aangetroffen. Deze bron bevat mineraalwater met een temperatuur van ongeveer dertig graden Celsius. In de overeenkomst is een gefaseerde ontwikkeling van uiteindelijk zo’n 32 hectare beschreven. Het gaat daarbij om bestaand bos, een recreatieterrein met een thermaalbad, een Fins landschap, ongeveer tweehonderdvijftig ecolodges en vijftig natuurkampeerplaatsen. De gemeente en Dick Vink zetten hiermee een grote stap in de recreatieve ontwikkeling van het gebied rond Overloon. “Deze ontwikkeling past perfect in het beleid van de gemeente Boxmeer, zoals verwoord in de structuurvisie Overloon”, aldus wethouder Ronnes. Met Piet Bouten, de huidige exploitant, is overeengekomen dat de exploitatie van ’t Schaartven vanaf 2013 overgaat naar Dick Vink. In dat jaar wil Vink starten met de bouw van het bad. Het totale plan zal naar verwachting in 2020 gereed zijn. De gemeenteraad moet nog haar goedkeuring geven aan beide overeenkomsten.

Hoveniersbedrijf Miggiels-van Amstel uit Beugen heeft het Gouden Potlood gewonnen voor de Meest Inspirerende Festivaltuin in de Tuinen van Appeltern. Tijdens een drukbezochte expo-dag begin september mochten alle bezoekers hun stem uitbrengen. De Festivaltuin ‘Het Spoor Bijster’ heeft als doel bezoekers na te laten denken over de vraag of we nog wel echte natuur in onze tuin hebben. De Festivaltuinen zijn zeker tot en met 27 november te bewonderen in Appeltern.

@dvies: ‘sparren en spiegelen’ @dvies is het nieuwe concept van Troost Management, het bedrijf van zelfstandig interim-manager en coach Edward Troost. Het nieuwe concept houdt in dat de ondernemer eens per kwartaal een dagdeel bij bedrijven en/of organisaties op bezoek gaat om te ‘sparren en spiegelen’ over uiteenlopende thema’s. Naast de diverse bedrijfskundige, organisatorische, personele, commerciële en financiële aspecten, worden ook mogelijke andere factoren onder de loep genomen, zodat bedrijven op koers blijven of al in een vroeg stadium kunnen bijsturen. “We zijn een oprecht betrokken sparringpartner, die samen met ondernemers het totale ‘plaatje’ bekijkt”, aldus Edward Troost. Meer informatie: edward@troostmanagement. nl of 06 – 11 34 34 37.

Overloon op één na groenste gemeente Overloon is uitgeroepen tot het op één na groenste dorp van Nederland tijdens de Entente Florale-verkiezing in Deventer. De vakjury beoordeelde Overloon met het rapportcijfer 8,2. De winnaar, het Drentse Dwingeloo, kreeg een 8,3 van de jury. De andere genomineerden in de nationale groencompetitie waren Bourtange en Meerssen. Burgemeester Karel van Soest en wethouder Erik Ronnes namen namens de gemeente Boxmeer een zilveren oorkonde en een bijbehorend bord uitgereikt door Annemarie Jorritsma, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (NVG), in ontvangst. De gemeente ontving ookk nog een certificaat vanwege de ‘Bijzondere waardering voor beheer & onderhoud’, waarmee de ook aanwezige Jan van Dinther en zijn groenteam werd beloond. november 2011

9


Wie lo o er al w pt met u eg webs w ite? Hoe presteert uw website op mobiele telefoons en tablets? Mail uw URL en contactgegevens v贸贸r 31 december 2011 naar Reclamebureau DplusM en wij analyseren uw website geheel gratis en vrijblijvend. Kijk voor de voorwaarden op dplusm.nl/actie en mail uw URL naar welkom@dplusm.nl

10


Oprichting Vastgoedsociëteit Bouw- en vastgoedgerelateerde bedrijven en gemeenten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg hebben zich verenigd in de Stichting Vastgoedsociëteit Land van Cuijk & Maasduinen. Op 15 september 2011 vond de formele oprichting van het platform plaats. De Vastgoedsociëteit Land van Cuijk & Maasduinen vormt een brug tussen partijen die uit verschillende vakgebieden actief zijn in de vastgoedwereld. Door middel van bijeenkomsten en excursies wordt kennis gedeeld, kunnen relaties ontstaan en onderhouden worden. Meer informatie is te vinden op de website www.lvcm.nl. De eerste kennismakingsbijeenkomst staat gepland op 1 december om 19.30 uur bij Hotel-Restaurant Riche aan de Steenstraat 51 in Boxmeer. Aanmelden hiervoor kan per email: info@lvcm.nl.

Goede bestemming voor kerstpakketten mer Gerda van Dok. Ook na Kerstmis zijn de pakketen van harte welkom. “Want ook de maand januari is financieel zwaar voor de huishoudens waar we het allemaal voor doen.” Gerda van Dok is te bereiken via telefoonnummer 0485-320229.

Al zestien jaar zet Comité Vrouwen en de Bijstand zich in om Cuijkse huishoudens met een laag inkomen een hart onder de riem te steken rond de kerstdagen. Ook dit jaar roept de stichting bedrijven op overtallige kerstpakketten te doneren. “Wij wil-

len kerstpakketten die ‘over’ zijn een prachtige nieuwe bestemming geven en hopen op de gulheid van bedrijven. Met een financiële meevaller hopen we gezinnen met een laag inkomen een sprankje licht te brengen in dure tijden”, aldus initiatiefne-

Euro Grass op de Floriade

Claessens Styling en Bos Deco Home: Compleet concept aan restyling

Euro Grass uit Ven-Zelderheide is official supplier van de benodigde grassen voor de Floriade in Venlo. Hiervoor tekende het bedrijf een overeenkomst met de organisatie van de wereldtuinbouwexpositie. Door deelname aan de Floriade hoopt Euro Grass haar brede expertise op het gebied van grassen wereldwijd uit te kunnen dragen. Het thema van de Floriade 2012 is ‘Beleven, voelen, genieten’. Euro Grass sluit hierbij aan door aandacht te besteden aan het goede gevoel dat natuurlijk (echt) gras naar boven haalt. Een bijzondere attractie is een speelterrein voor kinderen dat geheel van gras is gemaakt. De Floriade vindt van april tot en met oktober 2012 plaats in Venlo.

Gezien de nog steeds stagnerende huizenmarkt is het de afgelopen jaren een veel gestelde vraag: Uw huis verkopen of toch blijven wonen? Mariëlle Claessens van Claessens Styling uit Mill merkt dat steeds meer mensen de stap van verkopen nu niet durven te nemen, maar kiezen voor restyling van de huidige woning. Met een paar kleine veranderingen kan al een heel andere sfeer gecreëerd worden. Om het aanbod zo compleet mogelijk te maken is Claessens een samenwerking aangegaan met Bos Deco Home in Boxmeer. Door de diensten te bundelen, zorgen zij samen voor een compleet concept. Claessens Styling verzorgt deskundige interieuradviezen en Bos Deco Home kan zorgen voor de benodigde producten en het schilderwerk. Niet alleen sfeervol en mooi, maar ook comfortabel en praktisch. Meer informatie: www.claessens-styling.nl

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl

november 2011

11


Slagerij Jansen den Drêjer:

Koning van de Metworst Wist u dat ‘met’ een oude streeknaam is voor gehakt, en ‘metworst’ dus ‘gehaktworst’ is; dat de slager vroeger ook wel ‘beenhouwer’ werd genoemd en de gehaktmolen ‘de wolf’? Het eeuwenoude slagersberoep kent zo zijn eigen rituelen en gebruiken. Iemand die daar alles van weet is Frans Jansen. Als vierde generatie staat hij samen met zijn vrouw Lonneke aan het roer van Slagerij Jansen den Drêjer in Boxmeer. Een bijzonder familiebedrijf met een imposante geschiedenis.

Steenstraat 72 in Boxmeer om er een winkel te starten. Daarmee was ‘Slagerij Jansen den Drêjer’ haar tijd ver vooruit. “Wij waren een van de eerste slagerijen met een winkel midden in het centrum van Boxmeer”, weet Frans.

werkte hij daarnaast als slachter. Het vee werd thuis geslacht en verkocht, zoals dat op veel plekken in de regio gebeurde.” Naarmate de tijd vorderde kreeg de slagerij meer bekendheid en namen de activiteiten toe. Piet leerde zijn zoon Laurens de kneepjes van het vak en Laurens betrok in 1921 het huidige pand aan de

Passie De slagerij groeide voorspoedig. Eerst voornamelijk door het slachten en verkopen van vlees. Later, toen Laurens het stokje had overgedragen aan zijn zoon Piet, behoorde ook het produceren van eigengemaakte worsten tot de kerntaken van het bedrijf. Frans blikt terug: “Mijn

De geschiedenis van Slagerij Jansen den Drêjer voert terug naar het jaar 1884, toen Frans’ overgrootvader Piet Jansen de basis legde voor de slagerij. “Hij was oorspronkelijk timmerman, vandaar de bijnaam ‘Den Drêjer’, wat sloeg op het ‘draaien’ van hout op de werkbank”, vertelt Frans. “’s avonds en in de weekenden 12


Coverstory

vader wilde dit Duitse ambacht naar Nederland halen en ging in de leer bij andere slagers. Tevens organiseerde hij diverse informatieavonden, waarop ook collega-slagers uit de regio van harte welkom waren.” Vanaf dat moment heeft de slagerij een eigen worstenmakerij, waarmee het bedrijf furore maakte. “De zelfgemaakte worsten zijn niet meer weg te denken uit ons assortiment.” In 1974 nam Frans het familiebedrijf van zijn vader over. Samen met zijn vrouw Lonneke is hij inmiddels 37 jaar het gezicht van de Boxmeerse slagerij. Een vak dat hij nog elke dag met liefde en

plezier uitoefent. “Ik heb nooit lang na hoeven denken of ik slager wilde worden”, vertelt hij. “Het is mijn passie om ambachtelijke producten te maken en terug te horen dat de klant ervan heeft genoten.” Het zijn dan ook zorgvuldig geselecteerde, uitsluitend verse en veelal zelfgemaakte producten die klanten in zijn slagerij aantreffen: van vers rund-, varkens- en lamsvlees tot seizoensvlees, zoals bovenpoot en hamschrijf. Ook biedt de slagerij een breed assortiment aan gesneden vleeswaren, zoals ham, snijworst en boterhamworst, aangevuld met diverse ‘geïmporteerde’ delicatessen, zoals Italiaanse parmaham en Spaanse Serranoham.

Metworst’, onder meer een zeven el lange metworst (omgerekend zo’n vier meter tachtig) en een halve varkenskop. De prijs wordt jaarlijks verzorgd door Slagerij

Metworstrennen De eerste jaren werd het vlees nog in de slagerij geslacht, maar dat was op den duur niet meer rendabel, zoals veel slagers hebben ondervonden. “We moeten concurreren tegen het aanbod van supermarkten. Dat wil niet zeggen dat we moeten stunten met de prijzen, maar het vraagt wel om maatregelen.” Om efficiencyredenen wordt het slacht- en uitbeenwerk voortaan uitbesteed aan een gespecialiseerde slachterij. De tijd die Frans’ vader voorheen besteedde aan het slachten van vee (een dag in de week) en het uitbenen ervan (twee dagen in de week), besteedt Frans nu aan de klanten in de winkel en het bereiden van overige producten. Zo draait de worstmakerij nog steeds op volle toeren. Iedere woensdag bereidt Frans zelf de verse worsten die in de slagerij worden verkocht, zoals leverworst, boterhamworst, rookworst en de welbekende metworst, een harde, gekruide worst, gemaakt van stukjes varkensvlees en -vet. Deze worst is in Boxmeer en omgeving extra populair dankzij het ‘Metworstrennen’, een eeuwenoude paardenrace die ieder jaar op carnavalsmaandag in Boxmeer wordt gehouden. Zoals het aloude gebruik voorschrijft wint de winnaar van de race, de ‘Koning van de

Speciaalaankoop In zijn loopbaan als slager zag Frans het koopgedrag van de consument fors veranderen. “Waar de oudere generatie vaak bewust kiest voor kwaliteitsvlees en vaste klant is bij de slager, is het voor veel jongeren niet vanzelfsprekend om vlees bij de slager te kopen. Voor hen is het vaak een speciaalaankoop. De jonge consument die daarentegen kiest voor een bezoek aan de slager, verwacht kwaliteit en een stukje extra service. Dat moeten we koesteren – eerlijk is eerlijk, zij zien toch het liefst de slager zelf achter het hakblok.” Ook het bieden van een breed assortiment wordt volgens Frans steeds belangrijker om te concurreren tegen het one-stop-shopping-concept van de supermarkten. “Wij proberen nu al zoveel mogelijk in te spelen op de seizoenen en ook ambachtelijke ‘bijproducten’ te verkopen. Zo zijn bbq-producten heel populair in de zomer en zorgen balkenbrij en bakbloedworst voor extra klanten in de koudere maanden. Op dit moment verkopen we daarnaast onder meer stamppotten, hachee en goulash, en in de zomermaanden is de zelfgemaakte huzarensalade heel populair. De moderne slager moet zijn blikveld nu eenmaal verruimen om het verschil te maken.”

‘Klanten zien het liefst de slager zelf achter het hakblok’ Jansen den Drêjer. Bovendien sponsort de slagerij het bestuur ook nog dertig kilo metworst tijdens de halfvasten.

november 2011

13


HEEFT U EEN SECRETARIEEL PROBLEEM? Als freelance secretaresse heb ik de oplossing voor u Zeer divers georiënteerd; Jarenlange ervaring; Begeleiden van projecten, zowel korte als langdurige; Opzetten van een secretariaat; Notuleren; Websites bouwen en onderhouden; Digitaliseren van uw archief; Uitwerken van documenten en/of interviews, scripties; Presentaties maken; Tekstverwerken(uitwerken/redigeren van brieven, opmaken rapportages, rekeningen e.d. inclusief lay-out); verzorgen van mailings,correspondentie en nieuwsbrieven; ondersteuning bij werving en selectie. Werkzaamheden kunnen op locatie uitgevoerd worden, maar ook vanuit mijn eigen kantoor. Dit is afhankelijk van uw wens en uw opdracht. Solutio Scriba werkt doelmatig, efficiënt en effectief door haar praktische instelling. Er is veel mogelijk, leg uw vraag gerust bij mij neer en samen komen we tot een goede afspraak en een tevreden afsluiting!

Doret Manten– De Cock

Erfsebosweg 46 6598 AJ Heijen (bezoek alleen op afspraak) 0485 - 711 281 06-25 15 75 62 info@solutioscriba.nl www.solutioscriba.nl

klomp interieurbouw

[

R INTERIEU OP MAAT MP VAN KLO

] Exclusief in maatwerk Lijsterstraat 33 • Mill • Tel. 0485 - 45 22 55 • www.klompkeukens.nl

14


Ondernemer aan het woord

‘Functioneel kleurgebruik biedt volop kansen’

Geert-Jan Derks geeft functioneel kleuradvies

Derks staat aan het roer van Derks Schilders, een modern schildersbedrijf met maar liefst honderdvijfenzestig jaar ervaring in het schildersvak. Het bedrijf verzorgt hoofdzakelijk schilderwerk voor de zakelijke markt en is daarbij gespecialiseerd in de sectoren food, health en farma. Zo heeft Derks Schilders veel ziekenhuizen en farmaceutische bedrijven als klant. Het bedrijf is onderdeel van de Derks Groep, waartoe ook Derks Functioneel Kleurgebruik behoort. Dit bedrijf zet deskundigheid op het gebied van kleurgebruik in om een bijdrage te leveren aan procesoptimalisatie, verbetering van veiligheid en hygiëne en het terugdringen van ziekteverzuim binnen organisaties. Kostenbesparing Zo wist Derks Functioneel Kleurgebruik onlangs aanzienlijk te besparen op de verzuimkosten van een regionaal productiebedrijf. Derks licht toe: “Waar geproduceerd wordt, komt warmte vrij. Uit onderzoek blijkt dat donkere kleuren en machines dat warmtegevoel versterken. Het is dus essentieel voor de productiviteit, om in donkere productieruimtes te kiezen voor lichte tinten. Wij hebben de machines, de wanden en het plafond zo geschilderd, dat het warmtegevoel gevoelsmatig is afgenomen, met als gevolg een reductie van dertig procent van het ziektepercentage.” De ondernemer beschouwt kleur dan ook als een functioneel aspect van het interieur. “Kleur heeft een grote invloed op het menselijk gedrag in een bepaalde omgeving. Rood wordt bijvoorbeeld geassocieerd met gevaar en dominantie, maar ook met warmte en snelheid. Geel is daarentegen een bijzonder actieve kleur en opent

Kleur heeft een grote invloed op het gedrag van medewerkers. Zo vergroot de kleur rood de beslisvaardigheid, inspireert geel de creatieve geest en voelen lichte kleuren gevoelsmatig koeler aan. Als je dat weet, kun je de juiste kleurcombinaties inzetten om het gedrag van medewerkers op een optimale manier te beïnvloeden. “Zo kunnen bedrijven veel geld besparen”, aldus Geert-Jan Derks. de creatieve geest. En roze is op haar beurt een rustige, timide kleur. Als je dat weet, kun je met bepaalde kleurcombinaties op het gewenste gedrag van medewerkers inspelen. Zo kun je per ruimte een optimale werksituatie creëren.” Werkprocessen vereenvoudigen Functioneel kleurgebruik kan ook ingezet worden om werkprocessen te vereenvoudigen. Derks legt uit: “We hebben de structuur van een farmaceutisch bedrijf zo vormgegeven, dat de veiligheid van het personeel is vergroot en er minder fouten worden gemaakt.” Het bedrijf koppelt de kleuren aan bepaalde veiligheidscategorieën en bracht deze kleuren aan in de werkruimtes. “Medewerkers zien voortaan aan de kleur van de wand welke veiligheidsvoorschriften vereist zijn. Daarbij staat de kleur rood bijvoorbeeld voor de hoogste veiligheidsnorm. Zo vergroten we de routine, de snelheid en de veiligheid.” Ook werden looppaden en voorrangsituaties in de productiehallen gemarkeerd, om de dagelijkse routine verder te vereenvoudigen. Deze vernieuwende kijk op kleurgebruik maakt het schilderwerk volgens Derks niet langer een kostenpost, maar juist een investering. “Een juiste kleurkeuze biedt bedrijven volop kansen om het ziekteverzuim te reduceren en te winnen aan efficiency, veiligheid en productiviteit. Zo kunnen ondernemers op een praktische manier, veel geld besparen. Wij geven graag advies over de mogelijkheden en kunnen het schilderwerk desgewenst ook voor bedrijven uitvoeren. Dat doen we op een manier die geld oplevert, in plaats van geld kost.” november 2011

15


Grote renovatie de Kleppenburg

Excel Music Instruments realiseert nieuwe conferentie inrichting de Kleppenburg te Oeffelt Excel Music Instruments en Stichting Kleppenburg Oeffelt hebben een goede samenwerking weten te realiseren tijdens de grote renovatie die de Kleppenburg heeft ondergaan. Excel Music Instruments, gelegen aan de Hogehoek 10a te Oeffelt heeft meer in huis dan alleen blaas-, slag- en snaar instrumenten maar is ook uw leverancier voor zowel kleine als grote licht- en geluidsinstallaties. Voor het inrichten van groepsaccommodaties, vergaderruimtes of uw kantine, bij Excel Music bent u aan het juiste adres. Wij denken graag met u mee ten opzichte van licht, geluid en presentaties. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via info@excelmusic.nl.

In drie maanden tijd is er hard gewerkt in de Kleppenburg om op 29 oktober jl. de opening te laten plaatsvinden. Deze opening is druk bezocht door vele mensen uit Oeffelt e.o. Alle ruimten zijn aangepakt. De grote en kleine zaal zijn voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie, verlichting en ringleiding. Alle ruimten zijn voorzien van nieuw schilderwerk, kozijnen zijn vernieuwd. Er zijn nieuwe CV ketels geplaatst. De keuken is in zijn geheel vernieuwd en voorzien van de modernste apparatuur. Er is een nieuwe bar geplaatst, andere bars zijn in een nieuw jasje gestoken. Over het gehele gebouw is nieuwe dakbedekking aangebracht. Ook aan de afwerking van de zalen is gedacht, en is er een warme sfeer gecreĂŤerd. Excel Music heeft de nieuwe vergaderzaal voorzien van een geluidsinstallatie, ringleiding , beamer en projectiescherm. Tevens is er een vaste internetaansluiting aanwezig. U kunt daar rustig en ongestoord uw vergadering houden. Van vereniging tot bedrijf en van particulier tot groep, iedereen is van harte welkom in onze vernieuwde vergaderruimte. Wilt u een vergadering, diner, of een bijeenkomst organiseren? De Kleppenburg is uw partner waar dit allemaal mogelijk is. De Kleppenburg beschikt over vijf sfeervolle, multifunctionele ontvangstruimten, variĂŤrend in grootte voor groepen van 2 tot 150 personen. Uw bijeenkomst wordt tot in de puntjes verzorgd. De juiste zaalopstelling, een bijpassend arrangement en een gastvrije service met een flexibele instelling. Wij verzorgen uw bijeenkomst met oog voor detail. Voor meer informatie neemt u contact op met De Kleppenburg via sko@kleppenburg.nl. Wij maken graag een offerte op maat.

Excel Music Instruments vof Hogehoek 10a, 5441 XE OEFFELT T: 0485 - 362668 F: 0485 - 479568 E: info@excelmusic.nl I: www.excelmusic.nl.

Stichting Kleppenburg Oeffelt Europlein 4, 5441 BK OEFFELT T: 0485 - 361479 E: sko@kleppenburg.nl I: www.kleppenburg.nl


ICT-dienstverlener Eshgro uit Boxmeer heeft de HP Innovative Partner of the Year Award gewonnen. Het ICT-bedrijf ontving de prestigieuze award tijdens de HP Channel Awards, die dit jaar in het teken stonden van ‘Master the Cloud’. Volgens Jeffrey Raskeyn, HP Manager Enterprise Channel & Midmarket Sales, heeft Eshgro de prijs verdiend vanwege het mee-ontwikkelen van de HP IAAS propositie, het als eerste in Europa ook daadwerkelijk implementeren van de HP IAAS en vanwege het bijzonder klantgerichte en onderscheidende businessmodel dat het bedrijf hanteert. Dat blijkt bovendien uit het feit dat Eshgro als businesscase gebruikt gaat worden in de wereldwijde ‘Master the Cloud’-campagne van HP.

Naast de ‘Innovative Partner of the Year Award’, reikte HP nog zes Partner Awards uit, namelijk op het gebied van Converged Infrastructure, Service Providing, Storage, Networking, Technology Services en Business Critical Systems. “De awards zijn een beloning voor de partners die binnen hun specialisme of categorie het best hebben gepresteerd”, aldus Raskeyn. “We zijn ervan overtuigd dat we samen met hen onze leidende positie verder zullen uitbreiden.”

Teamprestatie Eshgro-directeur Anton Loeffen is trots. “Deze award is een prachtige erkenning voor onze ict-oplossing en -dienstverlening. In vergelijking tot de andere genomineerden, zijn we een relatief klein bedrijf. Maar dankzij onze sterke focus op klantgerichte online diensten, die uitblinken in duidelijkheid, eenvoud en een hoog serviceniveau, weten we ons te onderscheiden en hebben we dit bereikt. Een teamprestatie waar we allemaal trots op mogen zijn.”

Cloud-oplossingen HP wil in de toekomst een grote rol gaan spelen in het leveren van cloudoplossingen. Daarom wordt wereldwijd de HP ‘Master the Cloud’-campagne gestart. De kick-of in Nederland bestaat onder meer uit een advertentie in de Telegraaf, waarin ook Eshgro als ‘master of the cloud’ vermeld wordt. Eshgro mag als winnaar bovendien een jaar lang in al haar marketing- en PR-uitingen een speciale banner van HP gebruiken.

Eshgro-directeur Anton Loeffen neemt de award in ontvangst

Jan van Raaij

Eshgro wint prestigieuze award

Duurzaam, groen of efficiënt? Duurzaam, groen of efficiënt. Wat is eigenlijk het verschil? Tegenwoordig valt het woord duurzaamheid in vele varianten. Duurzaam ondernemen, duurzame energieopwekking, de economie moet duurzamer worden... Daartegenover staan de doelen van de ‘green deals’. Investeringen in duurzaamheid worden alleen gedaan wanneer het rendement oplevert. Dat kan zich vertalen in harde euro’s (terugverdientijd) of rendement doordat bedrijven aan bepaalde regels moet voldoen. Zonder rendement is ondernemen sowieso niet mogelijk. Voor de regels is de overheid verantwoordelijk, wat betekent dat duidelijk moet worden aangegeven aan welke regels moet worden voldaan. Door duidelijkheid te scheppen richting ondernemers, worden discussies en procedures voorkomen. Helderheid, dat is wat een ondernemer wil. Als we dat naar elkaar toe kunnen geven, ziet de wereld er al veel duurzamer en groener uit. Dit is alweer de laatste uitgave van 2011. Ik wens een ieder heel fijne feestdagen en veel voorspoed in 2012. Jan van Raaij Voorzitter Industriële Kring Land van Cuijk & Noord-Limburg 17


Uw volgende vergadering houdt u in Uden!

www.ibnvergadercentrum.nl 0413 33 44 66

55AV75 adv vergadercentrum131x186.indd 1

14-01-2010 16:32:37

Veerweg 3 5441 PL OEFFELT T: 0485 362 688 E: info@josbongers.nl w w w . jV o sebe o nrgw e resg . n l3

145420

5441 PL OEFFELT T: 0485 362 688 E: info@josbongers.nl

18


Samenwerking reikt tot grote hoogte Dat de bestuurders in het Land van Cuijk het belang van samenwerking onderstrepen, is niet nieuw. Maar nooit eerder werd dat op een zodanig ludieke wijze gestimuleerd als op 14 oktober 2011. Diverse burgemeesters en wethouders stapten die dag samen in een luchtballon om de mogelijkheden voor regiopromotie tijdens de Floriade te bespreken; één van de vele initiatieven in aanloop naar de wereldtuinbouwexpositie in 2012. De ballonvaart was onderdeel van een werkbezoek aan de Floriade, georganiseerd door de gemeente Boxmeer en Boomkwekerij Ebben. Zij nemen samen deel aan het internationale evenement dat op 5 april 2012 van start gaat in Venlo. Beide partijen willen geïnteresseerden informeren over de kansen en mogelijkheden die de Floriade biedt om de regio te promoten. “Het Land van Cuijk heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en recreatie. De Floriade is een uitgelezen kans om de op de kaart te zetten”, aldus burgemeester Karel van Soest. Naast de Floriade vindt er volgend jaar nog een groot evenement plaats in de regio: de Nationale Boomfeestdag 2012 in Boxmeer. Ook via dit evenement wil de gemeente Boxmeer de aandacht op de regio Land van Cuijk vestigen. Wethouder Erik Ronnes ziet kansen in de combinatie van beide evenementen. “Door de Floriade en de Boomfeestdag met elkaar in verbinding te brengen en in gezamenlijkheid op te pakken, kan het Land van Cuijk nationaal en internationaal in de schijnwerpers worden gezet.” Gezamenlijk oppakken Het gezamenlijk oppakken van beide evenementen was dan ook het uitgangspunt van het werkbezoek. Zo’n vijftig regionale bestuurders, vertegenwoordigers van de toeristischrecreatieve sector, vertegenwoordigers van het onderwijs, ondernemers, IVN, waterschap Aa en Maas en ANV namen deel aan het initiatief. Na een bezoek aan ‘De Maasvogel’ in Maashees, waar projecten gelieerd aan de Boomfeestdag en de Floriade werden gepresenteerd, een blik op het Floriade-terrein vanuit een kabelbaan en een rondleiding bij Boomkwekerij Ebben, waren de deelnemers over het algemeen positief gestemd. Vanuit bestuurders uit het Land van Cuijk klonk de boodschap om gezamenlijk te gaan voor een herkenbare identiteit, door de handen ineen te slaan op het gebied van promotie. Ook vanuit de toeristische sector is enthousiast gereageerd. Diverse partijen zijn druk aan de slag met het samenstellen van Floriade-arrangementen en overige promotieactiviteiten. Tot slot wil BBA Tours meerdaagse tours gaan ontwikkelen om een combinatiebezoek aan de Floriade en het Land van Cuijk aantrekkelijk te maken.

Toon Ebben zwaait de bestuurders uit Goede basis Initiatiefnemers Toon Ebben van Boomkwekerij Ebben en de gemeente Boxmeer zijn tevreden over de resultaten van het werkbezoek. “Het was een inspirerende dag, waarop we veel reacties hebben mogen ontvangen. Daarmee is een uitstekende basis gelegd om dit evenement verder in te zetten om de regio te promoten en op de kaart te zetten. Maar laten we elkaar ook blijven inspireren, om uit te bouwen wat door evenementen als de Floriade en de Nationale Boomfeestdag in gang gezet kan worden.” november 2011

19


Bijzondere kavels beschikbaar op Bedrijvenpark De Bons

Bedrijfslocatie als marketinginstrument In een tijd van duurzaamheid wordt de uitstraling van een onderneming steeds belangrijker. De keuze voor een bedrijfspand speelt daarin een aanzienlijke rol. Min of meer in de luwte, maar toch zeer bereikbaar zijn zes nieuwe bedrijfskavels met de mogelijkheid voor een bedrijfswoning die uitgegeven worden op Bedrijvenpark De Bons. De gemeente Grave zet in op hoge beeldkwaliteit, op dezelfde wijze waarop er met grote zorg wordt omgegaan met de historische binnenstad.

Wethouder Eric Daandels Het project Bedrijvenpark De Bons loopt al weer de nodige jaren. En ondanks het bepaald niet gunstig economisch tij zijn de kavels gestaag volgestroomd. Langs de Steegschenhofscheweg, de overgang naar het landelijk gebied, is nu ruimte beschikbaar gekomen voor wonen én werken. De locaties zijn ideaal te noemen voor ondernemingen die meer dan gemiddeld iets willen doen met de uitstraling van hun bedrijf. Het bedrijvenpark ligt gunstig ten opzichte van steden als Den Bosch (A59), Eindhoven (A50), maar ook bijvoorbeeld Duitsland (A73). Bastion Wethouder Eric Daandels, die onder meer Economische Zaken in zijn portefeuille heeft, werd anderhalf jaar geleden aangesteld als wethouder ‘van buiten’ om de economische ontwikkeling van Grave een nieuwe impuls te geven. Grave heeft er een speciaal platform voor opgezet, samen met de Kamer van Koophandel en de Industriële Kring Land van Cuijk & Noord-Limburg. Waarschijnlijk gaat het economisch beleidsplan nog dit jaar naar de Graafse gemeenteraad. In dit plan wordt uiteengezet wat er nodig is om Grave de komende jaren economisch gezonder te maken.

“Concreet gaat het erom dat een ondernemer zich afvraagt: ‘Waarom wil ik me in Grave vestigen?’ Grave biedt werkgelegenheid op een breed vlak. Vanuit de historie gezien is Grave een ‘bastion van zorg’. Deze gemeente heeft verschillende zorginstellingen binnen haar grenzen, zoals de penitentiaire inrichting, tehuizen voor verstandelijk beperkten (Vizier) en het blindeninstituut (Visio). Bedrijvigheid hebben we ook dankzij onze bedrijventerreinen waaronder De Bons. Op dit laatste complex huist ook het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, in het meer historische deel van de voormalige kazerne. Het achterliggende deel van ongeveer acht hectare groot is bedrijventerrein voor bedrijven in de categorie 2, en deels 3.” Kraamkamer De Graafse gemeentewerf was de eerste die zich op het terrein vestigde, op het meest zuidelijke deel. Van de 22 kavels worden de laatste negen beschikbare sinds kort te koop aangeboden, waarvan zes kavels de mogelijkheid bieden voor een bedrijfswoning. Ze variëren in grootte tussen 1000 en 1600 vierkante meter. “De provincie staat er een combinatie van wonen en werken toe, juist omdat Grave een kraamkamerfunctie heeft als het gaat om bedrijvigheid”, aldus Vieky Brands, bedrijfscontactfunctionaris voor de gemeente Grave. “De uitstraling wordt daardoor volledig anders en daarmee verwachten we frisse, creatieve bedrijven aan te trekken, wie weet in een onderlinge kruisbestuiving. Het wordt steeds belangrijker je te onderscheiden; een bedrijfslocatie kan daardoor als marketinginstrument werken.” Dankzij de combinatie werken-wonen is er een hoge mate van sociale controle in het gebied. De bedrijfscontactfunctionaris is te bereiken via telefoonnummer: 0486 477265. Kijk ook op www.grave.nl. november 2011

21


Welcom op de zaak Radar De HTC Radar is een veelzijdige smartphone die draait op Windows Phone Mango. • 3,8 inch touchscreen • 5 megapixel camera • Social networking

KPN

in combinatie met: 2-jarig Bedrijfsflexibel + Smartphone Internet Start nu de 1e 12 maanden van € 22,50 pmnd voor € 11,25 pmnd*

* Na 9 maanden betaal je het reguliere tarief. Excl. BTW.

korting

ko K

Gratis

Kloostertuin 52 • 5831 JT Boxmeer • tel. 0485 - 57 60 02 • info@welcombijjanssen.nl • www.welcombijjanssen.nl 22


Slecht werk wordt beloond

Pierre Hermans

Stel je voor.. Morgenochtend kom je op de zaak. De telefoon staat te rinkelen, de verkopers jagen de klanten je zaak uit, het magazijn is een ongeordende bende en de Belastingdienst staat op de stoep omdat de administratie je aangifte niet heeft ingediend. Dat is waarschijnlijk niet het moment dat je denkt: ”Opslag en kerstbonus voor iedereen!” Toch is dit wel de realiteit als je CEO van een multinational (oprotpremie), een risicovolle beleggingsadviseur (bizarre bonussen) of een bepaald ZuidEuropees land (gewoon gratis geld) bent. Het geld dat hen tegemoet waait, hangt meestal helemaal niet af van het behaalde resultaat. Zelfs als je bijna een compleet economisch stelsel in elkaar laat donderen staat DHL weer met een pakketje euro’s bij je op de stoep.

Als ik dan kijk naar deze regio en veel ondernemers zich het hemd van het lijf zie werken, kun je niet anders dan concluderen dat goed werk vaak niet beloond wordt. En dat is zonde! Zo kreeg ik pasgeleden een offerte van een echte vakman waarbij zelfs ik geen behoefte voelde om te gaan onderhandelen (en dat gaat toch behoorlijk tegen mijn natuur in). Hij legde uit, wilde hij iets verdienen en daardoor kunnen blijven voortbestaan, dat hij én deze opdracht én dat geldbedrag simpelweg echt nodig had. Laten we vanaf nu afspreken dat we allemaal weer de prijs vragen die goed werk en kwaliteit verdient. Dan zal ik me proberen in te houden om dat ene kwartje er nog af te krijgen..… Pierre Hermans

GolfFitFysio. Fysio voor golfers? “Jazeker. De tijd dat de fysiotherapeut alleen werd ingeschakeld bij klachten, ligt ver achter ons. De fysiotherapeut van de toekomst adviseert, ondersteunt en faciliteert overal waar bewegen op een goede manier preventief werkt en prestaties verbeterd.” Aan het woord is Vincent Maassen, directeur van Advies& BewegingsCentrum Maassen. De kerntaak van de fysiotherapeut, het adviseren omtrent bewegen, wordt bij Advies- & BewegingsCentrum Maassen steeds breder ingezet. Vincent Maassen: “Al jaren zijn we actief in het opzetten van samenwerkingsverbanden met partijen in de zorg, het bedrijfsleven en sportclubs. Dat doen we graag. Zo is ook het idee voor de GolfFitFysio geboren.”

Gedurende de 10 bijeenkomsten van 1,5 uur op vaste tijden, zal er in groepen van minimaal 6 en maximaal 10 personen worden getraind bij Advies- & BewegingsCentrum Maassen en op Golfbaan landgoed Bleijenbeek. Door de beginsituatie (fysiek en technisch) te vergelijken met een tussentijdse evaluatie wordt het proces bewaakt en eventueel bijgestuurd. Er wordt afgesloten met een eindevaluatie en een advies voor het komend seizoen. Het eerste programma is inmiddels van start gegaan. Het tweede gaat van start zodra 6 golfers zich hebben aangemeld. Kijk op www.abcmaassen.nl/golf voor meer informatie en inschrijving.

GolfFitFysio GolfFitFysio is een trainingsprogramma ontwikkeld door Golfschool Limburg en Advies- & BewegingsCentrum Maassen, met als doel de fysieke gesteldheid en de golfprestaties te verbeteren. Als u golft met een fysieke beperking of een verkeerde techniek, dan is de kans op blessures aanmerkelijk hoger. Dit is te voorkomen door sportspecifiek te trainen. Ook kan het verbeteren van de algemene lichamelijke gesteldheid de golfprestaties bevorderen. Het sportspecifiek trainen zorgt ervoor dat u intensiever kan oefenen en een langere en leukere golftoekomst op een hoger niveau tegemoet kunt zien. De trainingen worden gegeven door fysiotherapeut Vincent Maassen en Agekwalificeerde PGA golfprofessional Felix van den Heuvel. november 2011

23


Maarten Smals

Korrels tellen en meten

Zand als passie Het was 1885 toen Arnoldus Smals zijn eerste ontgrondingsvergunning kreeg voor het baggeren (weghalen van zand, slib en andere lagen van de waterbodem) in de Maas tussen Maasbracht en Ravenstein. Met beugelemmers werd het zand destijds uit de rivier gehaald. 126 jaar en vier generaties later, is Smals Beheer uitgegroeid tot een vooraanstaand leverancier van grondstoffen voor de bouwsector. Inmiddels zijn het begrippen als innovatie en duurzame landschapsontwikkeling die de boventoon voeren. Bovendien mag het bedrijf zich sinds dit jaar ‘Koninklijk’ noemen. Koninklijke Smals Beheer, met onder meer vestigingen in Herten (Limburg) en Cuijk, produceert jaarlijks zo’n vijf miljoen ton zand en grind en speelt daarmee een rol van belang in de branche voor 24

bouwgrondstoffen. De benodigde delfstoffen worden gewonnen uit zogenoemde ontgrondingsgebieden. De Kraaijenbergse Plassen in Cuijk en Berkendonk in Helmond zijn daar voorbeelden van.

De grondstoffenproducent staat bekend om haar toonaangevende positie in de branche. Zo ontwikkelde het bedrijf in de jaren tachtig een drijvende zandverwerkingsinstallatie, waarbij hoogwaardige en innovatieve technieken worden toegepast. Hiermee wordt zand geproduceerd dat geheel is afgestemd op de wensen van de gebruiker. Ook gooide het bedrijf hoge ogen met de oprichting van een research & development laboratorium, dat zich volledig concentreert op betontechnologie. Betonwarenproducenten vormen op dat vlak de grootste klantenkring.


uiteenlopende doeleinden.” Een goed voorbeeld daarvan is de productie van zandsculptuurzand, waarmee Smals aan de wieg stond van de zandkastelenfestivals in Scheveningen. “In ons laboratorium stuitten we per toeval op zand met een vierkante korrelvorm”, vervolgt de directeur. “In tegenstelling tot ‘rond’ zand, is deze zandvorm bij uitstek geschikt om te ‘stapelen’. Via een evenementenbureau kwamen we in contact met een Amerikaanse kunstenaar die zandkastelen wilde gaan bouwen op het strand van Scheveningen. Wij gingen op zoek naar de juiste korrelverdeling en produceerden een nieuw soort zand, speciaal geschikt voor deze zandsculpturen. Inmiddels zijn daar wereldrecords mee gebroken.”

Wereldrecords De laatste decennia heeft Smals haar activiteiten fors verbreed door de oprichting en overname van diverse ondernemingen in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf levert meer dan vijftig soorten industriezand, meer dan twintig soorten grind en daarnaast ook zand voor speciale toepassingen, zoals sportvelden. Directeur Michiel Smals licht toe: “Zand en grind zijn heel interessante producten. Je kunt het korrelpakket qua kleur, vorm en grootte zo samenstellen, dat het geschikt is voor

Ontwikkeling Daarnaast besteedt Smals bijzonder veel aandacht aan de toekomstige bestemming van haar ontgrondingsgebieden. “Nog voor de zand- en grindwinning begint, wordt gezocht naar een eindbestemming voor het gebied”, vertelt Maarten Smals, zoon van Michiel en mede verantwoordelijk voor gebiedsontwikkeling en business development. “Dat wordt ook wel ‘maatschappelijk verantwoorde landschapstransformatie’ genoemd.” Dat de vorige generatie Smals daar jaren geleden al mee bezig was, blijkt wel uit de Kraaijenbergse Plassen. “Deze plassen zijn ontstaan uit zand- en grindwinning en inmiddels getransformeerd tot een populair water- en natuurgebied voor toeristen. De plannen daarvoor dateren uit de jaren vijftig”, weet Maarten. “In 2014 is het gebied klaar.” Ook de Heeswijkse Kampen in Cuijk, waar men kan wonen aan ‘nieuw’ water, zijn een mooi voorbeeld van duurzame landschapsontwikkeling. Michiel vervolgt: “Wij willen ervoor waken dat er na de zand- en grindwinning een onbruikbaar landschap achterblijft. Dit gebied is getransformeerd tot een hoogwaardige woonomgeving en zodoende van maatschappelijke meerwaarde voor de regio.” Volgens Maarten wordt integrale gebiedsontwikkeling in de toekomst steeds belangrijker. “Met het oog op

vergunningen en beschikbare ontgrondingsgebieden, wordt het steeds lastiger zand en grind te kunnen en mogen winnen. Juist daarom is het van belang goede plannen te ontwikkelen voor de toekomst van een gebied. Daar nemen wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid voor en daar sturen we op. Nieuw te gra-

‘Zand en grind zijn heel interessante producten’ ven plassen zijn dus een kans voor zowel ons, als voor de maatschappij.” Koninklijk Deze duurzame manier van omgaan met ontgrondingsplassen en kennis van de toepassing van grondstoffen, heeft inmiddels algemene ingang gevonden in de branche. De vooruitstrevende manier waarop Smals onderneemt, bleef dan ook niet onopgemerkt; begin 2011 ontving het bedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ uit handen van Léon Frissen, commissaris van de Koningin in de provincie Limburg. Het predicaat werd uitgereikt na de viering van het honderdvijfentwintigjarig bestaan van het bedrijf. Smals mag de Koninklijke titel in ieder geval de komende vijfentwintig jaar voeren. Daar zijn Michiel en Maarten Smals bijzonder trots op. “Het is een grote eer om voortaan tot dat selectieve gezelschap te behoren.” Toekomst En voor de toekomst heeft Smals alweer de nodige plannen in petto. Zo heeft het bedrijf het initiatief voor een grote industriezandwinning in het IJsselmeer. “Daar willen we naast de winning een werkeiland aanleggen dat tegelijk een natuurgebied vormt”, vertelt Maarten. “Deze ontwikkeling, die opnieuw ongeveer vijftien jaar aan voorbereiding vergt, kan hopelijk starten in 2014 en zal vanaf dat moment voor tientallen jaren een groot deel van ons land van noodzakelijke bouwgrondstoffen voorzien.” november 2011

25


ABN AMRO FELICITEERT LAARAKKERS GROEP MET DE ONDERNEMERSPRIJS 2011


Hahebo: alles voor kantoor en magazijn Een kantoor of magazijn (her)inrichten is doorgaans niet goedkoop. Zeker in crisistijd kiezen veel bedrijven ervoor dit soort investeringen nog even uit te stellen. Handelsmaatschappij Hahebo biedt uitkomst. Het Beugense bedrijf biedt een gevarieerd aanbod van nieuwe én gebruikte kantoor- en magazijninrichting. “Voor ieder budget zijn er mogelijkheden.”

Stephan Korderijnk Aan het woord is Stephan Korderijnk. De voormalige bedrijfsleider nam Hahebo ruim een jaar geleden over van oprichters Pierre Hermans en Philip van Haeren. Beide ondernemers zijn overigens niet van het toneel verdwenen. Hermans is nog steeds actief als koopman en Van Haeren werkt als adviseur voor het bedrijf. Voor elk wat wils Hahebo is al dertig jaar actief in het opkopen van inboedels van failliete bedrijven, restpartijen en overtollige voorraden. Deze goederen biedt het bedrijf vervolgens te koop aan via haar website, via haar showroom in Beugen of via beurzen in binnen- en buitenland. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan kantoor- en magazijnartikelen. “Van gebruikte bureaustoel tot designerlamp en van magazijnstelling tot complete conferentietafel”, vertelt Korderijnk. “We zijn als één van de weinigen in Nederland in staat op grote schaal partijen op te kopen, te distribueren en te verkopen. Daardoor bieden we een breed assortiment, met mogelijkheden voor ieder budget. Dat betreft overigens niet alleen gebruikte artikelen, maar ook veel nieuwe producten uit bijvoorbeeld restpartijen of geannuleerde bestellingen.” Nieuwe identiteit Hahebo heeft de laatste jaren een forse groei doorgemaakt. Inmiddels telt het bedrijf dertien Nederlandse vestigingen met een totale oppervlakte van maar liefst 27.000 vierkante

meter, voornamelijk opslagruimte. De hoofdvestiging in Beugen is goed voor drieduizend vierkante meter en is naast magazijn ook uitgerust met kantoorruimte en showroom. Ook het medewerkersaantal groeide gestaag: van vijftien naar veertig medewerkers. “Het vooroordeel dat we ‘maar wat kopen en verkopen’ klopt niet”, vervolgt de directeur. “We zijn een serieus bedrijf met een duidelijke visie. Om dat meer naar buiten toe uit te dragen, hebben we onlangs een nieuwe identiteit aangenomen. ‘Alles voor kantoor en magazijn’: dat is wat we te bieden hebben. Dankzij onze nieuwe huisstijl zien mensen dat nu in één oogopslag.” Expansie Naast handel in kantoor- en magazijnartikelen, heeft Hahebo nog een aantal bedrijfsonderdelen, namelijk de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte horeca-artikelen, partijhandel en het op- en verkopen van inboedels van failliete bedrijven. “Deze activiteiten vullen elkaar aan en resulteren in een compleet en gevarieerd aanbod van magazijn- en kantoorinrichting, horeca-artikelen en bijzondere specialties, zoals verlichting en schilderijen.” In de toekomst wil Korderijnk de bedrijfsactiviteiten voornamelijk online verder verbreden. “Ik zeg niet dat we een tweede Viking moeten worden, maar er schuilen wel degelijk kansen in de online markt voor kantoor- en magazijnartikelen. Met de juiste mix van artikelen, gemak van aanschaf en scherpe prijzen die je nergens anders vindt, bieden we een onderscheidend totaalpakket.”

Hahebo Transportcentrum 8 5835 CT Beugen (T). 0485-362626 (I). www.hahebo.nl november 2011

27


Laarakkers Groep wint Ondernemersprijs, Startersp

Gepassioneerde toppers inspiratie voor ondernem

28


prijs voor SSEB

Ondernemersprijs

bieden mers

Al hadden de genomineerden dit jaar qua branche, visie of aanpak dan misschien niet veel gemeen, ze delen twee eigenschappen die de succesvolle ondernemer in deze tijd hard nodig heeft: visie en realiteitszin. Karaktertrekken op grond waarvan drie succesvolle ondernemers eerder dit jaar werden genomineerd voor de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Maasduinen. Wiljan Laarakkers van de Sambeekse Laarakkers Groep had bij de jury net een streepje voor en won goud. De regio presenteerde op 3 november in de Cuijkse Schouwburg opnieuw een span entrepreneurs om trots op te zijn. Zilver was er voor het duo Toon van de Laar en Sjaak van der Linden van Installatie Techniek Boxmeer en voor Johan van Kesteren van Van Kesteren uit Cuijk. De aanwezigen beloonden laatstgenoemde met de Publieksprijs, uitgereikt door Miss Maas Driehoek, Carlijn Schraven. Het programma verliep soepeltjes en dat was de verdienste

van presentator Nick Nielsen, die zijn gasten behendig en met flair door het officiële deel loodste. Dat hij daarnaast ook nog eens een kei is in goochelen en vreemde dingen kan doen met een stok kaarten, maakte het alleen maar spannender. Een geheimzinnig kistje, de hele avond boven het podium hangend, bleek een sterk staaltje van ‘draadloze informatieoverdracht’, maar over het fijne daarvan zijn we nog niet uit… >>> lees verder op pagina 31

De Sambeekse ondernemer Wiljan Laarakkers wint de Ondernemersprijs

28


Ondernemersprijs

>>> vervolg van pagina 29

Startersprijs

Over de drie genomineerden hebben we het in een eerdere editie van dit magazine al gehad; de beste Starter van 2011 kende u nog niet. Lovende woorden waren er direct aan het begin van de avond voor Frank Hubers van Smart Solutions Engineering Beugen (SSEB), die deze prijs in de wacht sleepte. SSEB ontwikkelt voor fabrikanten op aanvraag metaaldelen en producten. Het bedrijf haalt vijftig procent van de omzet uit automotive. Frank Hubers is een schoolvoorbeeld van een selfmade ondernemer: na de LTS wist hij nagenoeg al zijn vakkennis op te doen in zijn werk. Daarnaast heeft hij een sterke innovatieve drive die zijn nog jonge onderneming nu al tot een succes heeft gemaakt. Gestart als trio in april 2010, biedt SSEB nu al werk aan zeven krachten, binnenkort komt nummer acht erbij. En dat in het huidige economische tij. “Met SSEB heeft ondernemer Frank Hubers een vliegende start gemaakt.

Hij combineert diepe vakkennis met goed leiderschap; medewerkers bij SSEB krijgen de ruimte het bedrijf mee op te bouwen. Frank is creatief met het verkennen van nieuwe marktkansen, maar weet ook op kosten goed te managen”, aldus het juryrapport. “Een starter die zeker een blijver zal worden.”

Slimmer

Frank Hubers is gepassioneerd van zijn vak. Zijn specialiteit is het slimmer en goedkoper maken van het ontwerp. Daarmee behaalt de opdrachtgever een kostenvoordeel. SSEB heeft hiervoor de kennis in huis, van materialen maar ook van productietechniek. Oplossingen worden met het oog op een slimme productie ontworpen. Het is een kwaliteit die SSEB onderscheidend maakt van legio andere engineeringbureaus. Deze kwaliteit bouwt zij nu uit naar het organiseren van prototypes. Daarnaast wil Frank Hubers graag verder groeien in de machinebouw.

Frank Hubers mag zich de beste Starter van 2011 noemen

Het publiek beloont Johan van Kesteren met de publieksprijs

31


Rabobanks eigen verhuizing naar nieuwe locatie als basis voor uniek verhuisarrangement

Samen verhuizen naar Sterckwijck. Dat is het idee. Medio 2013 verhuist Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen naar een splinternieuwe locatie op bedrijventerrein Sterckwijck. Tal van andere organisaties nemen de komende zomer een plek in op een van de veertig kavels die het bedrijventerrein rijk is. De adviseurs van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen helpen deze bedrijven graag een handje, door hen tijdens dit traject zo veel mogelijk zorgen uit handen te nemen en waardevolle ideeën aan te dragen. Sterker nog, de bank ontwikkelde speciaal voor deze bedrijven een uniek verhuisarrangement. Als ervaringsdeskundige weet Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen precies wat er nodig is voor een soepele overgang naar Sterckwijck. Kennis die de adviseurs van de bank graag delen met klanten die dezelfde verhuizing maken. De plaatselijke Rabobank stelde daarom op basis van eigen kennis én ervaringen een uniek verhuisarrangement samen, voor ondernemers die naar Sterckwijck uitwijken. Daarin zijn zes punten opgenomen*. 1. Binnen een week uitsluitsel over de haalbaarheid van de financiering. 2. Scherpe tarieven en een snelle afwikkeling. 3. Vergoeding van advieskosten tot 25%, met een maximaal bedrag van € 500,-. 4. Korting op schadeverzekeringen in combinatie met een bouwkundig advies. 5. Een scan van en advies over de zakelijke risico’s. 6. Bij overstap naar de Rabobank als huisbankier, ontvangen ondernemers een bijdrage in de kosten van drukwerk voor bijvoorbeeld nieuwe facturen, en kunnen ze gebruikmaken van een verhuisservice, die het betalingsverkeer soepel laat verlopen. * Voor de specifieke voorwaarden hieromtrent kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Links: Mark School, accountmanager zakelijke relaties Rabobank. Rechts: Paul Caspers, Quintess. 32

Proactief en persoonlijk Het draait om ontzorgen en proactief meedenken over een soepele overgang. Wie interesse heeft in deze unieke ondersteuning, klopt daarom aan bij zijn Rabobankadviseur. Twee bedrijven die deze kans al benutten, zijn D&D Mechatronics uit Wanroij en Quintess uit Boxmeer.


D&D Mechatronics verhuist begin april 2012 Piet en Irma van Duijnhoven startten in 2002 hun bedrijf D&D Mechatronics, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van elektronica en mechanica, en in maatwerkoplossingen voor de industrie. Vanaf dag één werken Piet en Irma samen met de Rabobank. “Natuurlijk hebben we bij de financiering van onze verhuizing ook voorstellen aangevraagd bij andere banken. Maar de Rabobank sloot duidelijk het best aan bij onze wensen. Bovendien heeft de Rabobank een brede visie; de adviseur kijkt naar ons bedrijf, ons verleden en onze groei. Voor een bankier draait het om cijfers natuurlijk. Maar de Rabobank heeft ook oog voor de mensen daarachter.” Bovendien verliep het financieringstraject soepel, ondanks het lastige moment waarop het plaatsvond. “Het was zomervakantie en Bobby van den Oever verving onze vaste adviseur na tien jaar. De samenwerking is pril maar voelt goed. Bobby heeft zijn zaken goed op orde. We hadden maar drie gesprekken nodig om alles rond te krijgen!”

Links: Bobby van den Oever, accountmanager zakelijke relaties Rabobank. Rechts: Irma en Piet van Duijnhoven, D&D Mechatronics.

De fundering van Quintess ligt er al in Eigenaar Paul Caspers richt zich met zijn bedrijf Quintess op de ontwikkeling van besturingstechnieken voor duurzame energie. Zijn financiële zaken regelt hij al jaren bij de Rabobank. En dat bevalt. “Onze samenwerking leidt tot groot wederzijds vertrouwen. Omdat we elkaar zo goed kennen, hoefden mijn adviseur Mark School en ik, tijdens onze gesprekken over de verhuizing, sommige onderwerpen niet tot op de bodem uit te zoeken. Even aankaarten was genoeg. Mark kon me mede daarom razendsnel uitsluitsel geven over de financiering. Dat duurde nog geen week!” Caspers stelt ook de verschillende invalshoeken van zijn adviseur op prijs. “Mark komt met slimme adviezen en oplossingen, waar ik wat aan heb. Hij denkt echt met me mee. Al met al verliep het financieringstraject erg vlot en het arrangement is mooi meegenomen; een extraatje dat ik zeker weet te waarderen.”

november 2011

33


seminars

‘Tientallen tips opgepikt tijdens seminars’ Jan van Ree uit Grave bezocht in het jaar dat hij zijn bedrijf SleutelSafe opzette zo’n twintig seminars van de Kamer van Koophandel, dit jaar al een stuk of tien. “Je leert er altijd wel iets van.” Hij kan met recht een ‘grootverbruiker’ van de seminars van de Kamer van Koophandel worden genoemd. Jan van Ree heeft een niet te stillen honger naar informatie. Voor hij vorig jaar zijn bedrijf SleutelSafe startte, informeerde hij bij kennissen en oud-collega’s met een eigen bedrijf, hij zocht allerlei informatie na op internet. “Ik heb de tijd genomen om alle details op een rijtje te krijgen. Ik kwam uit een diepe burn-outsituatie en op deze manier kon ik in mijn eigen tempo weer uit het dal kruipen.” SleutelSafe levert landelijk sleutelkluisjes die aan gevels worden bevestigd, maar ook onder meer vandaalbestendige buitenverlichting, digitale deurspionnen, intercom- en veiligheidssystemen. “Mijn kracht is de persoonlijke service in combinatie met eerlijk advies, snelle levering, correcte montage en preventief onderhoud. Uit het hele land weten klanten SleutelSafe inmiddels te vinden. Een tevreden klant vertelt dat altijd verder, dat werkt als een olievlek. Het is één van de dingen die ik heb geleerd op de seminars. Net zoals het zinvol is altijd twéé visitekaartjes te geven: één voor de persoon die je hebt gesproken en één die hij weg kan geven.” Van Ree kan zo moeiteloos tientallen kleine en grotere tips opnoemen die hij heeft opgepikt tijdens

de seminars die hij heeft gevolgd, zowel van de mensen die de seminars geven als van de andere deelnemers. “Ik ben er zeer enthousiast over en kan het iedereen aanraden. Ondernemen is het leukste en tegelijk het moeilijkste vak dat bestaat. Dan kun je alle informatie goed gebruiken.” Het volgen van de seminars bleek nog een onverwacht positief effect te hebben. “Ik had een klein krediet nodig voor mijn nieuwe bedrijfsauto. Het feit dat ik al die seminars bij de Kamer had gevolgd, vond de bank een extra bewijs dat ik serieus met mijn bedrijf bezig ben.” (www.sleutelsafe.nl)

Wilt u leren hoe u uw bedrijf op een positieve en professionele manier kunt presenteren? Kom dan naar het seminar ‘Presenteer jezelf en je bedrijf’ van de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant. Wilt u weten hoe u uw gouden vondst bewaakt? Wilt u starten door een bedrijfsovername? Gaat u aan de slag in China? Of wilt u meer weten over internetmarketing en de kansen van social media? Kies dan uit een van de vele andere seminars en bijeenkomsten die de KvK Brabant biedt. Of u nou van plan bent om te starten met een eigen bedrijf, net gestart bent of al wat langer meeloopt: de KvK heeft voor elke ondernemer een uitgebreid aanbod. Wij organiseren jaarlijks meer dan driehonderd seminars en bijeenkomsten waarbij onze kernwaar-

den zijn: dichtbij, onafhankelijkheid, ondernemend en professioneel. De seminars van KvK Brabant worden geleid door deskundigen op het gebied van onder meer belastingen, marketing, internationale handel, overdracht & overname, wet- en regelgeving en marketing & netwerken. U krijgt steeds de meest actuele informatie en veel praktische tips en handvatten. Een netwerkborrel en de gelegenheid om kennis en ervaring uit te wisselen, maakt vrijwel steevast onderdeel uit van het programma. U krijgt alle input om direct aan de slag te kunnen. Wilt u meer weten over wat wij te bieden hebben? Kijk dan op www.kvk.nl/seminarsbrabant of neem contact op met de accountmanager in uw regio.

Accountmanager Chris de Kok (040) 232 39 23 ckok@brabant.kvk.nl


De Locatie

‘Uitzenden moet beter kunnen’ Op 14 oktober had N2People wat te vieren. Het Venrayse uitzend- en detacheringsbureau stond stil bij het feit dat men op dat moment een jaar geleden succesvol een eigen start had gemaakt in het uitzenden van tijdelijke medewerkers. Een discipline die N2People overigens al jaren vertrouwd is. De beide drijvende krachten achter de onderneming, Eric Nabuurs en Peter Nabbe, hebben samen al zo’n drie decennia ervaring in uitzendwerk. Zóveel dat zij hun benaderingswijze ‘Het Nieuwe Uitzenden’ willen noemen. “Uitzenden moet beter kunnen.” Eric Nabuurs kijkt met plezier terug op het ‘openingsfeest’ van oktober. “Nadat we in 2006 vanuit Adecco naar Derksen Dienstverlening overgingen, vonden Peter en ik het in oktober vorig jaar tijd voor een nieuwe stap: een eigen onderneming. Gewoon no-nonsense, eerst maar eens kijken hoe het loopt. We zijn nu ruim een jaar verder en vonden het tijd om onszelf te presenteren aan de regio. Het werd een inspirerende bijeenkomst.” Waar Peter Nabbe een operationele man pur sang is, oplossend en doelgericht, zet Eric Nabuurs sterk in op service. Hij wil voor iedere klant het beste. “En dat kunnen we waarmaken dankzij de drie pijlers waarop onze dienstverlening is gebouwd. Allereerst geloven wij in begeleiding en huisvesting van de medewerkers. De huisvesting waarin onze medewerkers ver-blijven is zonder uitzondering van een goed tot zeer goed niveau. N2People huisvest niet in caravans of chalets. Campings en grote woonlocaties worden waar moge-

lijk vermeden. Zo hebben wij in ieder huis gratis draadloos internet voor de bewoners, die op die manier makkelijk contact kunnen houden met het thuisfront.” Productiviteit Educatie is een tweede aandachtspunt. “Wij bemiddelen alleen voor medewerkers die zich willen ontwikkelen en verbeteren. Wie snel geld wil verdienen, kan beter ergens anders terecht. N2People biedt een algemene training, taaltrainingen en vakgerichte opleidingen. Hierdoor worden onze medewerkers van tijdelijke medewerkers gevormd tot betrokken enthousiaste professionals.” De werkwijze van N2People is gericht op het verhogen van productiviteit. Dat is de derde pijler. “Zowel in de aanloop als tijdens de daadwerkelijke inzet van onze medewerkers is alles erop gericht om deze te verhogen. Daarvoor is een exclusieve werkwijze ontwikkeld. We hebben ons verdiept in lean produceren, dus zo ‘zui-

ver’ mogelijk. Een pallet hoort geen vier keer door een fabriek te bouncen alvorens de definitieve handeling wordt verricht. Onze medewerkers worden lean geschoold. Kosten besparen en een betere marge is de doelstelling. Gezamenlijk is dit in bijna alle gevallen te bereiken.” Groeien N2People kent een geografische verdeling door heel Nederland. “We kunnen dus met recht zeggen dat we zeer flexibel zijn. We komen afspraken na en zijn zeer, zeer servicegericht. N2People wil bedrijven weer bezig laten zijn met hun core business en de zorgen over de tijdelijke medewerkers totaal uit handen nemen. We zijn midden in een crisis gestart en het gaat uitstekend. We groeien en wíllen ook groeien. Dat zit in ons hoofd. Dat verdien je niet zómaar.” N2People is vanaf de volgende editie van Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg te volgen via de rubriek Ondernemersadvies. november 2011

35


Alles voor kantoor en magazijn Nieuw en gebruikt

CHE AAN CK O BIED NZ ING E EN!

Vielf盲ltig modern 路 Modern in many ways 路 Veelzijdig modern

PENSUM

Hahebo biedt een unieke maar vooral interessante combinatie van nieuw en gebruikte kantoor- en magazijninrichtingen. Als opkopers pur sang weten wij onze klanten telkens weer te verrassen met de meest actuele en uiteenlopende producten. Bezoek daarom dus regelmatig onze website: www.hahebo.nl of kom langs in onze ruime showroom op Transportcentrum 8 in Beugen.

Transportcentrum 8, 5835 CT Beugen. 0485-362626 verkoop@hahebo.nl, www.hahebo.nl


Autobedrijf Geene blinkt uit in service en kwaliteit Het gaat goed met Autobedrijf Geene. Het bedrijf verkocht vorig jaar procentueel de meeste auto’s van alle Opel-dealers in Nederland en werd ook nog uitgeroepen tot Opeldealer met de beste aftersales van Nederland. Twee prestigieuze prijzen, en dat in crisistijd. Eigenaar Willy Geene is trots. het onderhoud van bedrijfswagens. Geene: “Denk aan APKkeuringen, airco- onderhoud, ruitreparatie en opslag en levering van winterbanden.”

Willy Geene “Eigenlijk ben ik nooit zo bezig met prijzen en titels”, begint de ondernemer, “maar ik moet toegeven dat het winnen van deze prijzen veel positieve energie heeft losgemaakt. Voor ons is het een bevestiging dat we het goed doen, en onze klanten zijn verzekerd van de juiste service en kwaliteit. Sinds de start van het bedrijf hanteren we hoge kwaliteitsnormen en stellen we hoge eisen aan onze service. Dat we daar nu voor beloond worden, doet me goed.” Prominente positie Autobedrijf Geene is al jaren een begrip als het gaat om verkoop, reparatie en onderhoud van personen- en bedrijfswagens. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Willy Geene en zijn broer Jos en huist sinds 1987 op de huidige locatie in Wanroij. Daar beschikt het over een indrukwekkende showroom met de nieuwste Opelmodellen, een ruime werkplaats, een modern magazijn en een eigen spuiterij. In 1997 opende het bedrijf een tweede vestiging in het Limburgse Heijen, waar het autobedrijf Frans Jansen overnam. Zo wist het autobedrijf een prominente positie in de regio Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg te verwerven. Klanten kunnen bij Autobedrijf Geene rekenen op hoge kwaliteit en vakkundigheid. Zo beschikt het bedrijf over een eigen schadeherstelbedrijf dat voorzien is van de modernste technieken en ervaren medewerkers. Ook is de werkplaats uitgerust met de nieuwste en vooraanstaande apparatuur en bovendien speciaal ingericht voor

Mobiliteitsoplossing Ook op het gebied van leasen biedt Autobedrijf Geene volop mogelijkheden. “Of het nu gaat om een leaseoplossing voor één auto of een compleet wagenpark: bedrijven kunnen bij ons terecht voor al hun mobiliteitsvraagstukken. Dankzij het concept Opel Leasing bieden we een totaaloplossing als het gaat om mobiliteit. Klanten profiteren van gunstige voorwaarden, scherpe tarieven, vervangend vervoer en kunnen bovendien altijd op ons rekenen, ook ’s avonds en in het weekend. Bovendien zijn onze medewerkers te allen tijde up-to-date en kennen ze de lease-auto’s als geen ander.” Wie op zoek is naar een nieuwe leaseauto, heeft trouwens volop keuze bij Autobedrijf Geene. “Naast ons huidige aanbod, verwachten we eind dit jaar nog drie nieuwe modellen: de Opel Combo, Opel Zafira en Opel Astra GTC”, vertelt Geene. “De nieuwe Combo is een representatieve, praktische bedrijfswagen, tevens verkrijgbaar in een extra lange uitvoering, en daarmee zeer geschikt voor het bedrijfsleven. Ook de nieuwe Safira is dankzij zijn zakelijke looks bij uitstek geschikt voor de moderne ondernemer. Tot slot is er de Astra GTC, een opvallend model voor de meer sportieve ondernemer. Kortom: keuze te over!” Nieuwsgierig naar het aanbod en de mogelijkheden? Breng een bezoek aan Autobedrijf Geene in Wanroij of Heijen.

Autobedrijf Geene Molenveld 3 5446 BL Wanroij (T). 0485 452575 (I). www.autobedrijfgeene.nl november 2011

37


AMC verzorgt diverse schoonmaakwerkzaamheden voor Fitland

‘Bijzondere projecten vragen om een speciale aanpak’ AMC is al jaren een begrip als het gaat om schoonmaak, specialistische reiniging, gevelrenovatie en bedrijfscatering. Het facilitaire bedrijf opereert met een team van driehonderd medewerkers vanuit vestigingen in Tiel, Wijchen en Venray. Diverse organisaties in de regio Midden- en Zuid-Nederland behoren inmiddels tot het klantenbestand van AMC. Zo ook Fitland, waarvoor het bedrijf de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden voor dertien fitnesscentra, een hotel en twee bijzondere blikvangers verzorgt. tien jaar meegaat en beschermt tegen hardnekkig vuil en weersinvloeden. Zo verlengen we de levensduur van het materiaal.” Ontzorgen Ook general manager Thomas Vloet van Fitland is te spreken over de samenwerking met AMC. “Als sport- en wellnesscomplex hechten wij veel waarde aan hygiëne. AMC is gestart in een van de moeilijkste periodes, gezien de werkzaamheden op het terrein in Mill. Desondanks heeft het bedrijf Vlnr: Haico Klerks, Monique Schaap, Maarten van Kempen en Thomas Vloet bewezen een hoge mate van professionaliteit, flexibiliteit en Fitland behoort met 22 vestigingen tot een van de grootste lande- kwaliteit te hanteren, juist in dit soort situaties. Bovendien verlijke fitnessketens. Daarnaast biedt het bedrijf diverse recreatiemo- loopt de communicatie prettig. AMC hanteert korte lijnen en gelijkheden, zoals overnachten, horeca- en wellnessvoorzieningen. is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.” Monique AMC en Fitland kwamen medio 2010 met elkaar in contact tijdens Schaap, verantwoordelijk voor de marketing en sales bij AMC, een businessmeeting in Oss. Fitland-directeur Maarten van Kempen: haakt in: “Wij willen geen eendagsvlieg zijn, maar een lange ter“Aanvankelijk verzorgden we het merendeel van de schoonmaak- mijnrelatie opbouwen met onze klanten. Goede communicatie is werkzaamheden in eigen beheer, maar door de hevige groei van essentieel in dat proces. Wij stellen ons tot doel om onze klanten ons bedrijf werd het tijd voor een andere oplossing. Bovendien optimaal te ontzorgen, zodat zij zich primair kunnen richten op stonden we aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing op hun core-business.” het terrein in Mill, en keken we uit naar de opening van een nieuwe accommodatie: sauna- en beautyresort de Wellnessboot.” Duurzaam De samenwerking tussen AMC en Fitland startte vorig jaar met het reinigen van deze Wellnessboot. Van Kempen blikt terug: “De boot werd een dag voor de proefopening opgeleverd. Met man en macht heeft AMC ’s nachts doorgewerkt om het geheel op tijd in orde te krijgen. Daarmee hebben ze laten zien dat ze meedenken en zich enorm flexibel en betrokken opstellen naar hun klanten toe.” Inmiddels verzorgt AMC het dagelijkse schoonmaakonderhoud voor dertien Fitland-vestigingen, het hotel in Mill en twee bijzondere blikvangers op ditzelfde terrein: de eerder genoemde Wellnessboot en een oud-marinevliegtuig, waarin gasten kunnen overnachten. Deze voertuigen werden door AMC voorzien van een speciale nano-coating. AMC-directeur Haico Klerks licht toe: “Bijzondere projecten vragen om een speciale aanpak. Wij hebben een tweecomponenten nano-coating aangebracht, die zeker 38

AMC brengt een beschermende nano-coating aan AMC Wijchen, Venray, Tiel Postbus 340 6600 AH Wijchen (T). 024-6414293 (I). www.amcbv.nl


Ondernemer aan het woord

Drankenhandel en slijterij Cevelum: twee eeuwen ervaring

Monique Toonen en Stephan Emons

In 1796 brouwde F. Toonen zijn eerste bier, aanvankelijk onder de naam De Ster. De naam Cevelum kreeg de brouwerij in 1921 na een compagnonschap met brouwer Barten uit Beugen. Een voltreffer in de Tweede Wereldoorlog vernietigde de brouwerij. Ook de geschiedenis van 150 jaar brouwen ging in vlammen op. Na de oorlog herrees de brouwerij letterlijk uit de as. In 1960 was het echter afgelopen: een kleine brouwerij was niet langer rendabel en er werd overgestapt op het produceren van vijf smaken van het in die tijd bekende Trio limonadegazeuse. Maar ook die markt stortte in. Op de plaats waar voorheen de brouwerij stond, vestigden in 1986 de broers Frans en Rob Toonen de huidige slijterij en drankengroothandel. Vanaf 1996 hebben Frans en Ine Toonen het bedrijf voortgezet. Monique en Stephan (dochter en schoonzoon) namen het bedrijf in 2007 over. Combinatie Onder het jonge tweetal werd de digitalisering ingezet. Met hun website boorden zij nieuwe klanten aan. Monique: “We hebben een combinatie van drankenhandel en slijterij. Dit biedt meer mogelijkheden, zo kunnen wij onze afnemers beter voorzien in hun behoeftes. De ene keer gaat het om een vaste bestelling, maar als er een relatiegeschenk nodig is hebben we dat ook. Indien gewenst kunnen we dit ook

Cevelum is leverancier van dranken. Een familiebedrijf, met een geschiedenis die meer dan twee eeuwen terugvoert. Een bewijs voor continuïteit. Stephan Emons en zijn vrouw Monique Toonen vormen de zevende generatie Toonen achter Cevelum. Zij zoeken, meer dan voorheen, nadrukkelijk de samenwerking met de zakelijke markt. “Alles staat of valt met service en kundig advies.”

nog bezorgen of versturen. Verder zijn we leverancier van frisdranken, wijnen, gedistilleerd, sportdranken, melkproducten, koffie en dergelijke aan horeca, bedrijven, scholen, sportkantines en instellingen.” Stephan vervolgt: “Als zelfstandige groothandel hebben we de uitrusting om op locatie bijvoorbeeld een personeelsfeest, open dag of opening van een bedrijf te verzorgen. We hebben ook contacten met cateraars en tentbouwers voor totale ontzorging.” Diversiteit “Onze diversiteit is zo groot, dat is eigenlijk niet in een paar regels samen te vatten. We zijn trots op ons aanbod Cuijkse producten; zo verkopen we diverse wijnen van Wijngaard De Daalgaard in Sint Agatha, een Cuijkse kruidenbitter en Cuijks Neutje (jenever), beide in kruiken. En natuurlijk ons Vitalisbier met het originele etiket van vroeger. In wijnen hebben we een uiterst gevarieerd aanbod, zelfs in het hoge segment. Dat laatste wordt niet altijd verwacht van een plaatselijke slijterij. Door de vakbladen bij te houden en beurzen en proeverijen te bezoeken, houden we onze kennis op peil. Juist onze diversiteit is ons sterke punt. Een drankje is tenslotte overal te koop, maar wil je een ruime keuze, goed advies, chique verpakking én bezorging, dan moet je bij ons zijn!” november 2011

39


Plattelandsaward voor De Nieuwenhof Belevingsboerderij De Nieuwenhof in Mill is de winnaar geworden van de Plattelandsaward 2011. De verheugde winnares Marianne van Heijningen ontving de prestigieuze prijs in Biezenmortel uit handen van de Brabantse deputeerde Bert Pauli. Als tweede van de drie genomineerde bedrijven eindigde Bij d’n Berk uit Asten-Heusden, terwijl Ezelgasterij Aan de Maasheggen van Nicole Huibers in Groeningen de derde plaats opeiste. De drie winnaars werden in het zonnetje gezet tijdens de Netwerkdag Plattelandstoerisme Brabant. Schapen Bij De Nieuwenhof staan de schapen centraal en dat bezorgt het initiatief een grote aaibaarheidsfactor. Zo leidt onderneemster-herder Marianne van Heijningen de schaapskudde Ovis & Eco, is er de groepsacommodatie De Nieuwenhof, natuurkampeerterrein ‘Slapen tussen de schapen’ en runt ze de rustieke schapenkaas- en ijsboerderij ’t Schupke. De Plattelandsaward is een initiatief van boerenorganisatie ZLTO, VeKaBo, TOP Brabant, Vrijetijdshuis Brabant en de Kamer van Koophandel. De drie genomineerde bedrijven werden gekozen uit tientallen inzendingen.

november 2011

40


Burgemeester Karel van Soest

Nog leuk? Na weer een hectische dag vraag ik het me wel eens af: is dit nou een leuke tijd of juist niet? Was ik liever burgemeester geweest in een periode waarin alles voor de wind gaat? Ik verras u niet als ik zeg dat ik er wel eens over droom om iedereen tevreden te kunnen stellen zonder dat ik meteen een blinkend lege bodem van ons aller schatkist onder mijn neus gedrukt krijg. Plannen schrappen frustreert mensen, bezuinigen doet vaak pijn, keuzes veroorzaken niet zelden slachtoffers. Leuk is anders. Met een dikke beurs geld uitgeven is makkelijker. Maar toch, aangewakkerd door de voortdurende sombere berichtgeving, regelmatig gewaarschuwd door de wethouder Financiën, aangesproken door verontruste burgers, worden we wel gedwongen scherp na te denken. Het vergt cre-

ativiteit, vechtlust, gedrevenheid. Nooit een saai moment, zullen we maar zeggen. Net als ondernemers worden wij dezer dagen gedwongen nieuwe paden te bewandelen. Als wij als gemeente Boxmeer bijvoorbeeld besluiten om dan zelf maar de ontwikkeling van een appartementencomplex in het centrum aan te pakken – stimuleren economie, wegwerken kale plek, woningen voor onze inwoners – dan roept dat vragen op. Is dat een taak van de gemeente? Gezien de omstandigheden vinden wij van wel. Doen we niets, dan weten we zeker dat we verlies lijden op die grond. Doen we dit wel, jazeker, dan nemen wij risico’s. Maar aan de rand van het ravijn groeien de mooiste bloemen, toch? Karel van Soest, Burgemeester gemeente Boxmeer

Eigen website is de basis van alles

Je kunt niet bouwen op een slechte fundering Social media-adviseur Herman Couwenbergh brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, online marketing en social media voor het voetlicht. Deze keer aandacht voor het bouwen van een goede website. Alle online activiteiten die je als ondernemer inzet zullen één uiteindelijk doel hebben: de eigen website. Daar moet het gebeuren. Die moet dus ook goed zijn, anders hebben je inspanningen geen enkel effect. Ik maak graag de vergelijking met de bouwwereld: bouwen op een matige fundering is een slecht idee. Voor je dus klanten naar je website gaat lokken, moet je er eerst voor zorgen dat je website goed in staat is die klanten op correcte wijze te ontvangen. Maar wat is goed? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Wat voor de één goed is, hoeft voor de ander niet te werken. Maar er zijn wel een paar gemeenschappelijke kenmerken die op iedere website van toepassing zijn. • Kies een duidelijke navigatiestructuur, die aansluit bij de beleving van de bezoeker. Stelregel is dat iedere pagina via maximaal drie klikken te bereiken is.

• Een website moet up-to-date zijn, verouderde informatie geeft je een slecht imago. • Gebruik de taal die je klanten gebruiken, dat helpt ook bij het gevonden worden in Google. • Plaats af beeldingen op de juiste grootte, zeker nu mobiel internet steeds belangrijker wordt, en geef af beeldingen een relevante naam in plaats van een onduidelijke code; Google leest die bestandnamen namelijk ook. En weet je wat nu het mooie is? Door je website op deze manier vorm te geven, word je ook nog eens beter gevonden via Google, en dat is voor velen nog steeds de belangrijkste bron van nieuwe bezoekers. En is de basis goed? Dan kun je beginnen met het trekken van bezoekers. De volgende keer aandacht voor seo: search engine optimalisation en sea: search engine advertising. Herman Couwenbergh, /cc Couwenbergh Communiceert, @hermaniak november 2011

41


Uw mediaproject op maat? Wij denken graag met u mee. s

E ve n ts P ar ty &

B ed ri jfs

sp o rt

D N A L FIT W el ln es

ri n ke n E te n & d

h te n

n o o rd e l i j k e m a a s v a l l e i

1984

sinds

courant

verrassend Boxmeer

er Lees me

0. 00 0 O p la g e 60

september 2011 - nummer 9 - jaargang 3

S p o rt

O ve rn ac

la n d a g e n F it O p e n d . p ag in a 2 r.. ee m le es

• Toptalent

le u k e ans op Maak k n e 13 p ri jz . p ag in a r.. le es m ee

Dit is een uitgave van COB Boxmeer I November 2011

PRAT_9_SEP_2011.indd 1

T/M R 2011

OKTOBE ER 2 |

In h o u d

erfs

intertips t en W

0485

RIOOL VERSTOPT? van dijk lost het op!

Oisterwijk

ac

n ti v it e it e

er ter der me keld, on ontwik . enten sterwijk rangem n van Oi iale ar rechte ee spec ds tw sta er n van de rwijk zij d 1 bestaan In Oiste t_testpdf.ind 0-jarig itlandcouran het 80 innenkant_f ere van 395x265_b rwijk wat Oiste ig naar ier u sg nt nieuw ? Dan ku Bent u ek den heeft en ontd l te bie ‘Proef allemaa ement n van t arrang verlede door he den en range’ het he ar ijk dit rw t Oiste kken. Me n een d ontde ding va deze sta r begelei langs lt u onde maken ment zu ndeling s een wa rwijk. ste Oi n stadsgid n va verlede het rijke er 4,5 ongeve ddag, die n een deze mi zoek aa Tijdens u een be n en lder va t, br gt in de ke uur duur en leg van seum ge genieten u nt klein mu ku uren” en in een de er 3 din e “D ch of r u de angen lun Wannee een 3-g keuze. ische ant naar urgond restaur en en de bo ontdekk natuur ijk wilt bosrijke rw ste aire ijl van Oi t ‘Culin en em levensst psarrang voor u. oe t gr hik t sc is he zeer ge elijke deling’ de plaats boswan g leert igheden deze da swaard Tijdens ch e weten gen lun hter u all de 3-gan boswac or Vo d. uik van t gebie ag gebr dd mi over he ens deze ts. an tijd ur u t sta maak de bosre rschillen drie ve n te enten zij arrangem aal zes taande n minim Bovens oepen va enten voor gr rangem ar en ek de n bo en va n. Prijz den op persone zijn te vin en len verschil sch.nl. vdenbo www.vv via zakelijk f is nood ren voora ve ser Re l. 86 of via rabant.n - 614 99 ordoostb tel. 073 @vvvno en ng reserveri

in

Laatste

Nieuws

Gennepse juwelier Van Arensbergen weer overvallen

ve

Familieberichten zie pagina 6

www.kliknieuws.nl

Lees pagina 21

Ondernemersprijs voor Wiljan Laarakkers

Ploeg kansloos onderuit tegen Achilles’29

Verslag van Landelijke Natuurwerkdag 2011

pagina 5 Vernuft, lef en doorpakken

pagina 17 Ruimte voor de jeneverbes

Theaterspektakel. De oude steenfabriek van Huisman en later Wienerberger vormde van vorige week donderdag tot en met afgelopen zondag het indrukwekkende decor voor de Revue Gennep.

Na ruim anderhalf jaar van repeteren traden de amateuracteurs voor het voetlicht. Zij werden gedurende de vier voorstellingen gadegeslagen door meer dan 2500 mensen. Het schouwspel Achter de

HET HETKAASHUIS KAASHUIS www.kaashuis.com www.kaashuis.com

pagina 36 Eerste thuisverlies JVC

duinen en heggen vertelde de politieke geschiedenis van het ambiteuze Gennep. Oud-burgemeester Van Banning herrees daarbij uit het graf. Zie ook pagina 25. ( foto: Harm Teunissen/www.gennepnu.nl)

KAAS KAAS

ch

genbos ’s-Herto d stvrije sta

Ruud Verreussel, Raad van Bestuur Pantein: “Voorop staat dat patiënten zich hier thuis kunnen voelen” - Moderne medisch specialistische zorg - Samenwerking UMC St Radboud - De Maas als

inspiratiebron - Praktische bewaarpagina Wie, wat, waar - Privacy, licht, comfort en slimme logistiek

Neem contact op met Robert Hermens of met onze afdeling Media Project & Consultancy

rt 5

m centru Natuur vol wereld ek een Slabro ingen e verrass natuurlijk

nu7kaart ena pagi Zie m le

bosch ’s-Hertogen

NIEUWSBLAD EN ADVERTENTIEKRANT

Verdeeldheid om Mookse begroting

GENNEP - Voor de tweede maal dit jaar is de Gennepse juwelier Van Arensbergen beroofd . Afgelopen vrijdag werd de juwelierszaak opnieuw overvallen. Twee mannen en een vrouw bedreigden het personeel omstreeks 20.00 uur met een vuurwapen en gingen aan de haal met een onbekende hoeveelheid sieraden. De drie vluchtten met een gereedstaande auto. Aan de hand van de door getuigen verstrekte signalementen konden zaterdagochtend een vrouw uit Blerick (26) en een man uit Heel (27) worden aangehouden. De derde overvaller, een 30-jarige Venlonaar, werd zondagmiddag in zijn woonplaats opgepakt. De Gennepse juwelier werd op 19 mei dit jaar ook al overvallen. Het onderzoek naar die roof is nog niet afgerond.

r.. . p le es m ee

meest ga

utyreso a- & bea n u a s k Unie Mill ssboot in e n ll e W de

groeps

8 0492-34279 www.verstopt.nl

d ij F it la n N ie u w b A N K IN G KR & 33 a LAPT & ag in 9

Boom van der n e ro e J Topper 5 ! Zie pagina t Fast Fit traint me 3

8 november 2011 jaargang 8 - nr. 45

riehoek.nl

s@demaasd

ze over de ormatie Vmeer inf bij de VV . Wilt u nlopen tertocht’ u binne sch.nl dan kunt vdenbo vv w. tochten ). ww 0,50 p/m ken op (€ kij 4 el, 33 wink 00-1122 n naar 09 of belle

ijk on Ice tips: uari: Cu Winter t/m 8 jan de in Cuijk cember tijdens Jansenple s • 10 de dit jaar uur Louis rland Os t oneft zich ri: Winte .00-22.00 len. Me ua 10 rve jan mand ho ve 8 te it/m winter activite 10 cember de eg de 90 no en 14 -62 • t 12 fst u ge stal Sin Oss T: 04 n door s vindt rst ge Ke tip um da ri: de ntr e ua Ce staan de koud t/m 8 jan t 16 cember buurt om renstraa • 17 de osch, To n in de r rtogenb er: Winte Jan ’s-He decemb 31 komen. k t/m lrij cember rk Heme • 23 de lyBird Pa -272987 Week Bil thallen l T: 0413 ps: Wonder Braban e A Volke erfstti elmarkt nifestati rtogensedijk 34 er: Snuff SLOTma Zeeland e 2 ’s-He 15 oktob cember: Diezekad de r 4 uu n 30 aa .30 • 26 t/m , Kasteell 09.00-16 90 90 loo Heeswijk 0251-31 Kasteel deling Op ijs an bosch T: rad sw rpa bliek 292024 ol sch Winte tober: Pu T: 0413 Pekenp • 16 ok mber: Bo erplaats 30 dece r Parke • 17 t/m nbosch i 14.00 uu eswijk Hertoge aasvalle ’sHe l /m e el .nl s.n Parad t Kaste aradij www.ivn elconcer hwinterp er: Kaste www.bosc nt u • 19 oktob 292024 teiten ku r T: 0413 varia, alle activi 20.00 uu Circus Ba nt of op rzicht van oktober: ndsedijk deze kra een ove 28 ela or Ze Vo t/m k, en 7 van lrij • 24 t.nl .00pagina 6 rk Heme -13 an op Pa .00 ab n 11 ird br ke : kij oost BillyB gstijden vnoord . (excl. l. Aanvan www.vv n 2,50 p.p 34A Volke Prijs: € osch da .00 uur. rtogenb 00 in ’s-He 14.30-16 de 13 2770 op pad gen. In rk) T: 04 mberto andelin lt u zelf Hu s Wi cu entree pa Cir kinderw ren en ht ‘Speu speciale oktober: toc er 30 n n de zij t/m are lt u • 26 r is er eg Esch je of wi 5-10 jaa t, emaasw derfeest leeftijd tde Nach Beersch een kin uur k de ‘Ju cht van Heeft u is er oo .00-22.00 tober: Na Spelen’. pad dan lrijk. 18 • 29 ok op me p He oe gr Park met een l BillyBird A Volke sedijk 34 7000 27 13 Zeeland . T: 04 7,95 p.p Prijs: €

dere B ij z o n

sopga

Editie Maasduinen

NIEUWS VOOR AL UW - 38 04 25

de snelste lokale nieuwssite

r.. . le es m ee

NUMM NG 6 |

08-09-2011 10:47:29

advertentie

Welkom in

JAARGA

• Bijzondere verzamelingen •

April 2011

h u re n = Wo n in g o rt e n ! sp s 24 g ra ti p ag in a

RI 2012 FEBRUA

Ielja Strik over de Noordelijke Maasvallei • Truckkunst Duits Lijntje Maasvalleiwonen Beurs • Muzikale ambassadeurs

• Werken aan een groene regio • Wandelen langs het

1

Culture

samenheeft in nbosch le Hertoge culture VVV ‘sn aantal art met ee menuka werking lturele cu n goed gen ee kaart is nu instellin me ze en heeft eld. De uit ikk tw gje on leet da n comp voor ee wat wils. voor elk wanden stads kunt u ee n een het menu zoek aa Tijdens t een be lineren me om vervo , mb co sea g lin e mu sluiten ecteerd te sel af ge d on van de en de av neel dineren n. Optio gens te optrede er ng nd rle en bijzo stad ve met een aan de staat verblijf ng. Zo be kunt u uw ernachti hillende hotelov n rsc ee ve t me met de , tussen gement use, voorhet arran een am n uit n ele gelijk ee onderd Het is mo stellen. gerecht. ng) te be hti en hoofd ac ern op de cht” (ov boeken “nagere n zijn te er / 5, 12 gemente 20 oktob De arran 9, 15 en er. e data; decemb volgend / 9 en 17 er er hotel mb nd ve nten zo en 26 no angeme 7,- p.p. voor arr . tot €7 Prijzen p.p er,t hotelov van € 42 nten mé variëren angeme . tot voor arr € 89,- p.p Prijzen ren van rië va g nachtin p.p. € 137,h.nl enbosc w.vvvd o: ww Meer inf . 149986 3-6 07 of T

6

r

Kalende

1 13:18:58

10-8-201

9

Vallen in Cuijk

Robert Hermens t 06 55 34 03 24 r.hermens@dewinter.nl

n

aa en opst

Media Project & Consultancy t 0413 33 93 46 media@dewinter.nl

11

n aak va De sm omvoirt ant in Cr

Brab

4

nBosch

De s: @VVV Volg on

media groep

...alles wat communiceert


Nieuwbouw Rabobank wordt plek van ontmoeting

Artist impression van de nieuwbouw “Bij de fusie van 2006 hebben we ervoor gekozen om het bestuurscentrum tijdelijk in een huurpand in Cuijk te vestigen. Maar uiteindelijk zijn we beter af met een gebouw dat in ons bezit is. Op zoek naar een centrale locatie in ons werkgebied kozen we voor Sterckwijck, een goed bereikbare locatie die onze medewerkers op jaarbasis 300.000 autokilometers gaat uitsparen.” In het nieuwe advies- en bestuurscentrum komen de directie, stafdiensten en administratie. Maar ook de adviseurs Private Banking en de bedrijvenadviseurs Agrarisch en Grootzakelijke Relaties. Jan Claassen: “Deze mensen zitten nu ook al op één plek. Voor de klant verandert er dus niets, ook al doordat deze adviseurs hun gesprekken vaak bij de klanten thuis of op het bedrijf voeren. Bovendien kan ook straks weer desgewenst een afspraak op een bepaald kantoor gemaakt worden.” Het niveau van de dienstverlening gaat door de nieuwbouw nog een stapje omhoog, verzekert de directeur: “Door de adviseurs Private Banking en de bedrijvenadviseurs bij elkaar onder te brengen, wordt er automatisch een nog betere afstemming mogelijk tussen ‘ondernemer’ en ‘privé’.” Clubhuis De bank gaat het gebouw ook inzetten voor bijvoorbeeld seminars, bijeenkomsten en lezingen. “Daar waar dat passend is, blijven we ook gewoon ‘de regio ingaan’. Het past bij een coöperatie dat het nieuwe gebouw de sfeer van een clubhuis krijgt, waar we onze (zakelijke) klanten bijeen willen brengen. Onze

Een open en transparant ‘bankkantoor’ in een parkachtige omgeving. Inspirerend en bijzonder, maar niet decadent of opzichtig. Een gebouw waarin veel aandacht wordt besteed aan duurzaamheid. Het nieuwe advies- en bestuurscentrum van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen wordt in het tweede kwartaal van 2013 in gebruik genomen. “Het wordt een clubgebouw in de juiste zin van het woord”, zo stelt directievoorzitter Jan Claassen. Een uniek project: niet eerder is een bank volgens dit principe gebouwd.

kernwaarden: dichtbij, betrokken en toonaangevend, zijn in het ontwerp terug te vinden. Het pand krijgt een open, warme en toch zakelijke uitstraling. Flexibel inzetbaar en een plek van ontmoeting, waar ieder zich direct op z’n gemak voelt. Zo kom je binnen in een grand-café omgeving en dat is wel even wat anders dan een kil bankkantoor.” Het is bovendien een buitengewoon transparant pand, waarin de groene omgeving bijna naadloos doorloopt. De parkeerplaatsen voor de 180 medewerkers liggen verdiept in het omgevingslandschap. Het nieuwe pand wordt in alle opzichten een exponent van Het Nieuwe Werken. “Het wordt niet gebouwd volgens het principe ‘wie komt waar te zitten?’, maar veel meer vanuit ‘welke functie biedt een bepaald deel van het gebouw?’. Daarbinnen zijn onze mensen vrij om zich te bewegen. Je krijgt plekken voor informeel contact, meer formele ontmoetingen, maar ook echte werkplekken, waar geconcentreerd gewerkt kan worden.” Aanbesteding De Rabobank wil een gebouw voor de toekomst, dus de duurzaamheidseisen zijn erg hoog. “We werken met onder meer koude-warmteopslag, zonnepanelen en we scoren ‘very good’ in de BREEAM-systematiek, een internationaal erkend keurmerk voor duurzame utiliteitsbouw. Onze exploitatiekosten zullen er lager zijn dan dat we nu gewend zijn.” De aanbestedingen volgen over enige tijd. “Waar mogelijk gaan we werken met regionale bedrijven, dat spreekt voor zich.” november 2011

43


Professioneel advies bij Boxmeers Tapijthuis!

20% korting op onze betonlook vloeren van Forbo Actie alleen geldig op materiaalkosten

goed advies

wij komen opmeten

wij komen monteren

Sfeervol wonen en werken. Naast woninginrichting zijn wij ook gespecialiseerd in projecten. Inspirerend of rustgevend? Functioneel of indrukwekkend? Elke ruimte is een visitekaartje. Daarvoor bent u bij de Boxmeers Tapijthuis aan het juiste adres. De basis voor ieder interieur. Zowel privĂŠ als zakelijk...

Lees meer over onze service en alle acties op www.boxmeerstapijthuis.nl

Tapijt | Gordijnen | Houten vloeren | Verf | Vlakke vloeren | Behang | Zonwering

Boxmeers Tapijthuis | Sint Anthonisweg 6 | Boxmeer | t. 0485-573112 | www.boxmeerstapijthuis.nl


Vlnr: Sjel van Dijk, Michiel van Veen, Fred van der Valk en Erik van de Ven

Unieke samenwerking Cuijkse ondernemers

Autorijden op restaurantafval Het Land van Cuijk is een bijzonder vervoersmiddel rijker. Op 13 oktober startte de Cuijkse wethouder Michiel van Veen de motor van de eerste CO2-neutrale taxi van Taxi van Dijk. De auto staat symbool voor een bijzondere samenwerking tussen drie Cuijkse bedrijven: Van der Valk Hotel Cuijk, communicatiebureau Di-visie en Taxi van Dijk. De honderd procent elektrische taxi, door communicatiebureau Di-visie voorzien van een bijzonder uiterlijk, wordt geladen met elektriciteit opgewekt uit het voedingsafval van Hotel Cuijk. “Met behulp van een zogenoemde Swillgasser wordt het afval uit de spoelkeuken samengevoegd met bacteriën en vervolgens omgezet in biogas”, legt directeur Fred van der Valk uit. “Dat biogas is geschikt als ‘brandstof ’ voor elektrische voertuigen. Bovendien hoeft het afval niet langer afgevoerd te worden, wat het initiatief extra duurzaam maakt.” Via een speciaal oplaadpunt, dat die dag werd onthuld voor de deur van Hotel Cuijk, kunnen elektrische auto’s voortaan worden opgeladen. Een landelijk uniek en innovatief concept,

waarmee de drie bedrijven het goede voorbeeld willen geven. Van der Valk vervolgt: “Er zijn veel horecagelegenheden in Nederland en er rijden voldoende bussen en taxi’s rond. Het opwekken van energie uit restaurantafval is een geweldige en werkbare kans om elkaar letterlijk te voeden.” Impuls De samenwerking verkeert nu nog in pilotfase, maar zal naar verwachting maatschappelijk breed worden ingezet. “Wij willen samen uitdragen dat milieubewust ondernemen werkt en dat dit geen loze kreten zijn”, benadrukt directeur Sjel van Dijk van Taxi van Dijk. Erik van de Ven, directeur van communicatiebureau Di-visie vult aan: “Als je een koppeling kunt maken tussen

behoefte en reële uitvoerbaarheid en je bundelt deze expertise, dan gaat er een krachtige motor draaien.” Ook wethouder Van Veen, die het elektrische voertuig aan een testrit onderwierp, is enthousiast over de samenwerking. “Als gemeente kunnen we dit soort initiatieven alleen maar aanmoedigen. Er zijn genoeg bedrijven die puur gefocust zijn op winst maken. Ik vind het bijzonder dat een drietal Cuijkse ondernemers samen de handschoen heeft opgepakt om elektrisch rijden een impuls te geven. Daarnaast ben ik erg onder de indruk van de duurzame manier waarop Van der Valk met haar restafval omgaat. Ik ben ervan overtuigd dat deze technologie ook op andere plekken toegepast kan worden. Laat het een voorbeeld zijn voor vele ondernemers.” november 2011

45


Wist U dat…

Van den Akker een officiële Mercedes-Benz werkplaats heeft. Van den Akker voor alle leasemaatschappijen repareert. Wij de A.P.K.II van uw auto uitvoeren voor € 25,- all in, en als deze keuring met een onderhoudsbeurt samenvalt, voor maar € 4,50. Van den Akker een groot assortiment winterbanden op voorraad heeft tegen zeer concurrerende prijzen. Dat wij uw zomer- of winterbanden gratis voor U opslaan, in een daarvoor speciale ruimte. Van den Akker een speciaal gedifferentieerd uurloon hanteert van € 55, voor auto’s vanaf 13 jaar. Wij voor auto’s tot 13 jaar speciale Van den Akker pakketprijzen hanteren. Wij een Mercedes-Benz bedrijfswagen- én personenwagenafdeling hebben. De werkplaats dinsdags, woensdags en donderdags tot 20:00 open is. Van den Akker originele Mercedes-Benz onderdelen levert, ook voor evt. oldtimers. Van den Akker de Mercedes-Benz klant No -1- tevredenheidprijs van Nederland in ontvangst heeft mogen nemen. Van den Akker jong gebruikte Mercedes-Benz occasions op voorraad heeft, en dat wij ook nieuwe Mercedes-Benz modellen leveren.

Over service praten is goed, ervaren is beter! Graag tot ziens bij Van den Akker

PS: Bij inlevering van uw e-mailgegevens een gratis wintercheck.

Autoservice Van den Akker B.V. Das beste oder nichts Vluchtoord 35 • 5406 XP Uden • T: 0413-251951 • E: info@vdakker.nl


Cubox: geen gewone businessclub Cubox-voorzitter Emile Willems vergelijkt Cubox met de Maas: ‘Ook wij meanderen door de regio en zorgen voor beweging’

Een laag stropdassengehalte, een gedurfd programma en volop gelegenheid tot ontmoeting. Dat is de succesformule die ondernemersvereniging Cubox (wat staat voor Cuijk en Boxmeer) sinds de start in 1996 hanteert. Dit jaar bestaat het platform voor mkbondernemers in de regio Cuijk en Boxmeer vijftien jaar. Tijd voor een goed gesprek met bestuursvoorzitter Emile Willems. Hoe zou je Cubox omschrijven? ‘Cubox kenmerkt zich door haar informele karakter. Natuurlijk bieden we de gelegenheid tot netwerken en zijn we er om ondernemers te voorzien van informatie, maar dat gebeurt op een ongedwongen, gedurfde en bij voorkeur ludieke manier. Noem het ‘infotainment’.’

het overigens wel belangrijk om over onze gemeentegrenzen heen te kijken. Daarom vragen we regelmatig externe sprekers, organiseren we bijeenkomsten buiten het gebied en zoeken we actief contact met andere businessclubs, wat periodiek leidt tot een gezamenlijke bijeenkomst met bijvoorbeeld MKB Noord-Limburg.’

Kun je een voorbeeld noemen? ‘De laatste jaren hebben we ons meer toegelegd op het inspireren van ondernemers over relevante onderwerpen die op hen afkomen, zoals nieuwe media. We hadden een standaardverhaal kunnen houden over dit onderwerp, maar kozen voor een quiz, om ondernemers zelf te laten ervaren wat het voor hen betekent. Aan de hand van de resultaten werden de leden ingedeeld in groepen (generatiecategorieën) en gingen ze samen aan de slag met een businesscase. De verschillen in aanpak per groep waren zeer verrassend. Op deze manier willen we onze leden prikkelen en aan het denken zetten.’

Wat is jullie ambitie? ‘Cubox telt nu honderd leden. In de toekomst willen we graag groeien naar ongeveer honderdtwintig leden. Daarbij is het belangrijk dat het intieme karakter en de grote variëteit aan ondernemers gehandhaafd blijft. Overigens is dat ook de kracht van het Cubox-bestuur. De diversiteit aan bestuursleden is van grote waarde voor onze club en medebepalend voor het succes.’

Hoe ziet het activiteitenprogramma er verder uit? ‘Jaarlijks organiseren we circa vijf ledenbijeenkomsten. Meestal wordt een actueel onderwerp besproken, dat op dat moment leeft binnen de ondernemerswereld. Ook wordt regelmatig een bezoek gebracht aan een groot bedrijf in de regio. Zo bezochten we de laatste jaren onder meer DAF, Philips, NEC en Stork. Daarnaast nemen we regelmatig een kijkje in de keuken bij één van onze leden.’ Ooit gedacht aan uitbreiding? ‘Cubox is er voor de ondernemers in de regio Cuijk-Boxmeer. Deze lokale opzet is onze kracht en dat willen we absoluut vasthouden. Zouden we ons gebied vergroten, dan leidt dat waarschijnlijk tot vervreemding. Geografische uitbreiding is dus geen optie. We vinden

Ter gelegenheid van het jubileum organiseert Cubox begin 2012 een feestavond voor haar leden. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.cubox.nl.

Over Cubox Ondernemersvereniging Cubox werd vijftien jaar geleden opgestart door een aantal mkb-ondernemers uit de regio Cuijk-Boxmeer. Zij signaleerden een behoefte aan informatie en ontmoeting voor mkb’ers die geen aansluiting hadden met winkeliersverenigingen of de Industriële Kring. Onder de bezielende leiding van bestuursvoorzitter Walter Arends groeide de club al snel naar zo’n zestig leden. Dat aantal bleef gestaag groeien. Vijf jaar geleden nam Emile Willems de voorzittershamer over. Inmiddels staat de teller op honderd leden. november 2011

47


Verrassend Veelzijdig!

• Riooltechniek (24 uur service) • Industriële reiniging • Bestratingen • Grond- en sloopwerken • Afvalcontainers • Bodemsanering • Recycling • Milieustraat

Van Kesteren | Groesbeek | T (024) 397 54 54 Van Kesteren | Cuijk | T (0485) 37 17 71

www.vankesterenbv.nl

DERKS SCHILDERS

KENNIS VAN ZAKEN

159535

Renovatie en restauratie • Vastgoedonderhoud en nieuwbouwprojecten • Beglazing en glasbouwconstructies

In de zakelijke markt wordt het succes van een project niet bepaald door de prijs van een pot verf, maar door de manier waarop je werkzaamheden organiseert en coördineert. Vanuit die visie hebben wij ons in de loop der jaren gericht op het optimaliseren en automatiseren van de logistiek die aan onze werkzaamheden ten grondslag ligt. Het resultaat: kennis van zaken. Kooikersweg 7, Grave, T: (0486) 477 600

www.derksschilders.nl 48

www.elektraplus.nl/energie.htm of bespaarop@elektraplus.nl


Uniek zorgconcept van Osse bedrijven Passie voor transport en logistiek bracht de ondernemers Arno Smits, Jorg Zwaans, Mathijs Strik en Gert Jan van Beek bij elkaar. Daarnaast hebben de vier dezelfde visie, ambitie en kwaliteitsniveau als het gaat om het bedienen van hun klanten. Het was voor hen dan ook niet meer dan logisch om een samenwerkingsverband met elkaar aan te gaan, met als enige doel: het logistiek ontzorgen van de klant. Dat doen zij ieder vanuit hun eigen professie. Vier specialisten, die ieder op hun eigen gebied op hoog niveau werken, vormen tezamen het platform Logistiek Ontzorgt. Jan, Mathijs en Jorg kandidaten al vaak naar mij door. Speciaal voor deze opleidingen hebben we nu een loods aan de Gasstraat Oost ingericht als een magazijn, compleet met stellingen en heftrucks, uiteraard geleverd door Begra Trading. Hier verzorgt Smits Opleidingen alle hef- en reachtruckopleidingen en de bijbehorende herhalingscursussen.” Hij vervolgt: “Alle facetten voor de Expertise op het gebied van: opleidingen kunnen geoe• Magazijninrichting fend en getest worden. Er zijn inrijstellingen, draag• Hef- en reachtrucks armstellingen, dubbele • Veiligheid in magazijnen en enkele palletstellingen Vlnr: Mathijs Strik, Arno Smits, Gert Jan van Beek en Jorg Zwaans, de initiatiefnemers achter het platform • Heftruckopleidingen met onderdoorgang en een Logistiek Ontzorgt. ‘Door onze samenwerking ontzorgen wij de klant helemaal’, aldus de ondernemers oprijdlaadbrug.” Zwaans: In hun wens om de klant optimaal van dienst te kunnen ”Wij zorgen voor één aanspreekpunt voor het geheel en zijn, vonden de vier elkaar. “Wij spelen alle vier een rol in de maken daarbij gebruik van elkaars expertise. Dit in tegenlogistieke markt. We bedienen dezelfde doelgroep en heb- stelling to alles in eigen beheer willen doen. Wij bieden one ben dezelfde klanten”, zegt Jorg Zwaans, eigenaar van Begra stop shopping, zonder kwaliteitsverlies!” Trading. “Begra Trading levert alles wat nodig is voor een magazijn, zoals palletstellingen, tussenvloeren en kunststof- Website bakken. Mathijs Strik van Safety Support levert alle producten Als finishing touch is er ook een website in het leven geroeen diensten op het gebied van veiligheid in magazijnen, Gert pen: www.logistiek-ontzorgt.nl. Op deze site is niet alleen Jan van Beek van Van Hooff Intern Transport zorgt voor onder alle informatie te vinden over de wijze van ontzorgen van andere hef- en reachtrucks die ze in verkoop, verhuur en lease de vier bedrijven, maar ook allerlei interessante nieuwtjes hebben en Arno Smits van Smits Opleidingen geeft de trans- op het gebied van transport en logistiek. port en logistieke opleidingen. We komen elkaar regelmatig tegen bij klanten. Dit initiatief is dan ook ontstaan naar aanG ZOR T.NL NT leiding van vragen uit de markt en zoals wij er invulling aan LOGISTIEK ONTZORGT.NL geven, is het een uniek concept.”

Hét aanspreekpunt voor de gehele interne logistieke keten

IS OG

TIEK-O

Meer weten? Bel 0412- 667 654. Wij adviseren u graag!

Samenwerking “Door onze samenwerking ontzorgen wij de klant helemaal. Wij zorgen ervoor dat logistiek gezien alles optimaal wordt. Dat levert de klant een efficiëntere werkwijze op en bovendien kan hij zich helemaal bezighouden met het ondernemen”, aldus Gert Jan van Beek. Arno Smits: “Aangezien heftruckchauffeurs gekwalificeerd moeten zijn, verwezen Gert

PLATVORM VOOR LOGISTIEK

L

BV

jn

Logistiek Ontzorgt:

21-07-11 12:16

Logistiek Ontzorgt Platform voor de logistiek (T). 0412-667654 (I). www.logistiek-ontzorgt.nl november 2011

49


Sw-bedrijven staan voor professionaliseringsslag Met de invoering van de Wet Werken naar Vermogen in 2013 telt Nederland straks nog maar één regeling voor de zogenoemde onderkant van de arbeidsmarkt. Deze nieuwe wet komt in de plaats voor de WWB, WIJ, WSW en Wajong. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor deze nieuwe wet maar moeten het wel met veel minder geld gaan uitvoeren. Deze verandering heeft grote gevolgen voor sw-bedrijven. Bedrijvig Veghel vroeg enkele bestuurders van sw-bedrijven hoe zij aankijken tegen deze ontwikkelingen. “Sw-bedrijven zullen in de toekomst steeds meer kantelen naar reguliere bedrijven”, zegt Ed de Leeuw, algemeen directeur van IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant). De gemeenten Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, 50

Grave, Landerd, Maasdonk, Mill en St. Hubert, Oss, Sint Anthonis, Uden en Veghel zijn gezamenlijk eigenaar van IBN. Het bedrijf integreert mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de samenleving door middel van werk.

Daarvoor heeft IBN een re-integratiebedrijf, IBN Arbeidsintegratie, en een aantal werkbedrijven, die actief zijn in afzonderlijke markten: IBN Facilitair, IBN Productie en IBN Kwekerijen. IBN Arbeidsintegratie biedt werk aan zo’n 1.000 medewerkers, die in dienst zijn van zo’n zeshonderd bedrijven. Via de werkbedrijven zijn nog eens bijna 3.000 medewerkers aan de slag. Shared service center De Leeuw: “Wij zullen in de komende jaren een professionaliseringsslag moe-


Brabantbreed

Ed de Leeuw

breder dienstenpakket gaan aanbieden, uiteraard met de juiste begeleiding van onze medewerkers.” Lappendeken De IBN-directeur begrijpt dat het roer om moet bij de overheid, maar vindt wel dat er geen groepen mensen buiten de boot mogen vallen. “Nu is er een lappendeken van regelingen aan de onderkant van de arbeidsmarkt, die teveel vangnet zijn en te weinig springplank naar betaald werk. Dat moet anders. Bovendien is de betaalbaarheid van de voorzieningen in het gedrang gekomen en moet de overheid bezuinigen. Ik mis alleen nog de juiste splitsing in de bekostiging van de exploitatie van de huidige sw-infrastructuur en de nieuwe groep medewerkers die is aangewezen op een vorm van ondersteunend werken. Daarnaast moet er een goede, flexibele CAO-constructie komen die het mogelijk maakt om deze mensen makkelijk en snel te detacheren, want met de huidige regelgeving, waaronder de CAO’s, is dat bijna niet mogelijk.”

ten maken, onder andere door extra in te zetten op automatisering en efficiëncy. Met het oog op kostenreductie zetten wij bijvoorbeeld een shared service center op. Daarnaast zullen wij ons nog meer richten op het bedrijfsleven om met marktconforme dienstverlening omzet te genereren, uiteraard wel met de begeleiding die nodig is om onze mensen duurzaam te plaatsen bij bedrijven.” Hij verwacht verder dat de IBN-bedrijven in de toekomst een verdiepingsslag gaan maken in hun dienstverlening. “We willen onze klanten in de toekomst een nog

Inventief Jan Simons, algemeen directeur van de WSD-Groep, geeft aan blij te zijn met de komst van de nieuwe wet. “De Wet Werken naar Vermogen biedt met name kansen voor het bedrijfsleven. Het toekomstig tekort aan arbeidskrachten wordt op een inventieve manier opgelost”, meent Simons. “Werkgevers betalen bovendien enkel de productiviteit van de medewerkers. Als een werkgever iemand in dienst neemt in het kader van de Wet Werken naar Vermogen en deze persoon heeft een arbeidsproductiviteit van 60 procent, dan betaalt de werkgever zestig procent van het loon. Dit inkomen wordt vervolgens aangevuld door de gemeente.”

De vraag van de werkgever staat daarbij centraal. Daarnaast bereiden wij de deelnemers optimaal voor om deze vraag in te vullen. Belangrijke ingrediënten in dit traject zijn onder meer scholing die aansluit op de eisen van het bedrijfsleven (WSD Academie) , een goede voorbereiding op werk en begeleiding tijdens het dienstverband. Daarnaast adviseren wij bedrijven ook bij de inrichting van de productieprocessen, waardoor efficiencyvoordelen ontstaan en reguliere werk-

‘Velen hebben talenten die tot op heden niet voldoende benut zijn’ nemers beter worden ingezet. Delen van functies of activiteiten die daarmee vrij komen, kunnen worden ingevuld met werknemers die door WSD worden voorbereid op die banen.’ Medewerkers worden door de nieuwe wet vooral aangespoord om uit zichzelf te halen wat er in zit, stelt Simons. ‘Velen hebben talenten die tot op heden onvoldoende benut zijn. Wij ondersteunen hen in hun ontwikkeling en helpen waar dat nodig is, maar sturen vooral op empowerment.’ Jan Simons

Beste aansluiting De WSD-Groep richt zich op mensen met een arbeidshandicap in driehoek ’s-Hertogenbosch – Tilburg – Eindhoven. Simons benadrukt dat de nieuwe wet een andere manier van werken vraagt van de WSD-Groep. “Wij gaan ons volledig richten op het organiseren van de beste aansluiting met het bedrijfsleven. november 2011

51


Duurzaam ondernemen met mummieplanten Onderhoud van planten in een bedrijf vergt vaak veel tijd en geld. Vooral op donkere plaatsen, in de volle zon en op plaatsen van tocht, is het moeilijk ze in leven te houden. Bloemsierkunst van de Mortel uit Sint Anthonis heeft de oplossing: de mummieplant. De mummieplant is vooral een uitkomst voor kantoren en bedrijven. Marjanne van de Mortel van Bloemsierkunst van de Mortel licht toe: “Het zijn echte planten, maar het vocht in de stelen en bladeren is vervangen door een milieuvriendelijke, afbreekbare prepareervloeistof. Daardoor vragen de planten geen onderhoud en gaan ze niet dood. Afstoffen is voldoende.” Echte uitstraling Mummieplanten zijn, in tegenstelling tot kunstplanten, niet van levend groen te onderscheiden. “De planten hebben een natuurlijke uitstraling, geur en kleur”, vervolgt Van de Mortel. “Bovendien ‘gedijt’ een plant prima in een moderne kantoorruimte. In veel panden is airconditioning of klimaatbeheersing aanwezig. Dit is een perfecte leefomgeving voor de mummieplant.” Nieuwe mogelijkheden Bloemsierkunst van de Mortel is dealer van een groot aantal mummieplanten en biedt zo nieuwe mogelijkheden voor bedrijven, projectinrichters en binnenhuisarchitecten. “Het is

### 52*p

een aanvulling op de huidige mogelijkheden en bovendien een bijzonder duurzame oplossing”, besluit Van de Mortel. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunnen bedrijven contact opnemen met Bloemsierkunst van de Mortel. Bloemsierkunst van de Mortel bloemsierkunst Molenstraat 8 5845 BD Sint Anthonis Mooie Bloemen (T). 0485-381256 ... en meer (I). www.bloemsierkunstvandemortel.nl

van de Mortel

november 2011


‘Zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk’

Advocaat

Deze bekende uitspraak van Calimero weerspiegelt het gevoel dat vele kleine ondernemers hebben ten opzichte van de grote(re) ondernemingen, vooral in deze economisch slechte periode. Zo kunnen de kleine, maar ook de jonge snelgroeiende, ondernemers niet of nauwelijks financiering verkrijgen voor hun onderneming. Het vertrouwen in en meedenken met ondernemers door banken lijkt te zijn omgeslagen in wantrouwen en het enkel zien van risico’s en onmogelijkheden. Daarnaast worden de kleine ondernemers veelvuldig onder de voet gelopen door de grote ondernemers in hun branche, die de prijzenoorlog simpelweg langer vol kunnen houden. Om als kleine ondernemers meer tegenwicht te kunnen bieden aan de grote ondernemers / afnemers heeft de overheid besloten de kleine ondernemers meer ruimte te bieden voor samenwerking en het maken van prijsafspraken.

Op dit moment mogen ondernemers alleen afspraken over hun prijs maken als ze samen niet meer dan vijf procent marktaandeel hebben en niet meer dan 40 miljoen omzet. De eis voor het marktaandeel wordt naar tien procent verruimd en de omzetgrens komt te vervallen. Wel is deze regeling beperkt tot de Nederlandse markt, zodat geen afspraken gemaakt mogen worden over prijzen van producten die zijn bestemd voor de buitenlandse markt. Deze wijziging – die ook door MKB-Nederland wordt toegejuicht – lijkt een goede ontwikkeling voor de kleine ondernemers, die zo meer kans hebben hun hoofd boven water te houden en misschien blijkt dit wel een eerste stap te zijn naar het in uw markt net zo succesvol en bekend worden als het kleine zwarte kuikentje als tekenfilmfiguur is geworden! Uiteraard zijn wij immer bereid u met raad en daad bij te staan bij vragen en/of problemen waar u als (kleine) ondernemer tegenaan loopt. Mr. A.F.Th.M. Heutink GH Advocaten Gennep/Boxmeer

Aan tafel met je doelgroep

Elke doelgroep heeft een andere benadering nodig. Een hippe huisman spreek je niet op dezelfde manier aan als een verliefd tienermeisje. Een dertiger die out going is prikkel je niet met dezelfde beelden als een seniorenstel. Als je wilt weten waar jouw doelgroep wild van wordt, moet je in hun huid kruipen. Reclamemakers van Maek zijn daarvoor opgeleid. Het ene moment identificeren we ons met hippe huismannen op bakfietsen. Het andere moment doen we alsof we giechelende tienermeisjes in de brugklas zijn. We duiken in hun leven, schuiven bij ze aan tafel. En ontdekken wat hippe huismannen koken, wat voor merkkleding hun kinderen dragen en waar ze hun vakanties boeken. We komen te weten van welke bands tienermeisjes fan zijn, welke bladen ze lezen en waar ze hun sneakers kopen. We doorgronden jouw doelgroep en passen onze ontwerpen en onze taal op hen aan.

54

We ontwikkelen de gekste en creatiefste acties en vallen op tussen de concurrent. Want we weten precies hoe we de aandacht van die specifieke doelgroep moeten trekken. Anita Kroef Maek | communicatie_concept_creatie (T). (0485) 38 37 10 (I). www.maek.nl

Reclamebureau

‘Ik ken mijn doelgroep’, denk je als ondernemer. Maar weet je ook welk ontwerp hen prikkelt, welke woordkeuze hen kietelt en welke actie hen doet springen en juichen? En hoe je hen specifiek overhaalt om jouw product te kopen?


Ondernemers Advies

Bedenktijd ook bij aankoop bedrijfspanden?

Notaris

Sinds 2003 is het zo dat bij aankoop van een woning, de koper het recht heeft om binnen drie dagen na ontvangst van een afschrift van de koopovereenkomst, de koop te ontbinden.Deze bescherming hebben alleen particuliere kopers en geldt alleen bij woningen. Onlangs heeft de rechter vastgesteld dat de bedenktijd ook geldt bij de aankoop van een bedrijfspand. Wat was het geval? In de koopovereenkomst betreffende de aankoop van een bedrijfspand was abusievelijk de drie-dagenclausule opgenomen. Waarschijnlijk had één van de partijen een model-koopovereenkomst van internet gedownload en verder niet stilgestaan bij de verdere inhoud daarvan. Wat partijen blijkbaar niet wisten, was dat de model-koopovereenkomst betrekking had op de aankoop van een woning en niet van een bedrijfspand. Nadat partijen de koopovereenkomst

hadden ondertekend maar voordat de drie-dagentermijn was verstreken, kreeg de koper spijt en ontbond de koopovereenkomst. Bij de rechter zei de verkoper dat bij de aankoop van een bedrijfspand geen schriftelijke overeenkomst nodig was en dat koper zich niet kon beroepen op de drie-dagentermijn. De rechter was duidelijk in zijn oordeel. Weliswaar hoeft de bedenktijd niet in een koopovereenkomst betreffende bedrijfspanden te worden opgenomen, maar is dit toch opgenomen, dan ben je ook hieraan gebonden en is ontbinding binnen drie dagen na ondertekening mogelijk. Conclusie van het voorgaande: Het komt vaker voor dat standaard contracten ondertekend worden. Let goed op wat u ondertekent. Te vaak maak ik mee dat mensen een koopovereenkomst hebben getekend en absoluut niet de gevolgen daarvan overzien. Het mag dan wel goedkoop lijken zo’n model-overeenkomst maar ook hier geldt: “goedkoop is duurkoop”. Laat u goed informeren, u bent welkom op ons kantoor aan de Steenstraat 152 in Boxmeer. Mr. Dré Teeuwen Notariskantoor Teeuwen te Boxmeer (I). www.notaristeeuwen.nl (T). 0485-573472

Waterspecialisten hebben de toekomst! strategie op te stellen voor onderzoek. Want een uniforme werkwijze bestond nog niet, terwijl bij bijvoorbeeld een Omgevingsvergunning de plicht bestaat om de waterhuishouding in kaart te brengen en eventuele hydrologische problemen op te lossen. Nu kan landelijk op een eenduidige wijze een doorlatendheidsonderzoek worden uitgevoerd. Heeft u vragen over doorlatendheidsonderzoeken of andere hydrologische zaken, neemt u dan contact op met de waterspecialisten van Econsultancy.

Milieuadviseur

In ons land neemt de hoeveelheid verhard oppervlak toe. Maar wat doen we dan met al dat hemelwater? Want hoe meer we bebouwen en verharden, hoe minder water in de bodem kan infiltreren. Afvoeren op het riool is op een gegeven moment niet meer mogelijk door het toenemende aanbod. Ten aanzien van duurzaam waterbeheer speelt de directe infiltratie van hemelwater in de bodem dan ook een steeds grotere rol. Uiteindelijk moet het doel zijn om waterneutraal te bouwen, waarbij het hemelwater op een zo efficiënt mogelijke wijze dient te worden verwerkt. We zien bovendien dat in Nederland steeds meer hemelwater wordt geïnfiltreerd in gebieden met een lage grondwaterstand. Tegelijkertijd worden er steeds meer drainagesystemen aangelegd in gebieden met (te) hoge grondwaterstanden. Ook hier moeten we nu en in de toekomst rekening mee houden. Een doorlatendheidsonderzoek en een watertoets geven een helder inzicht in de mogelijkheden van infiltratie ter plaatse. De doorlatendheid van de ondergrond wordt hierbij middels metingen in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt tevens de best passende infiltratievoorziening voorgesteld, waarbij ook rekening wordt gehouden met de kwaliteit van het water. Hierbij kan gedacht worden aan infiltratiekratten in de bodem, een infiltratiebekken of een waterpasserende verharding. Econsultancy heeft samen met enkele andere partijen een nieuwe leidraad voor het doorlatendheidsonderzoek opgesteld om meer inzicht te krijgen in het begrip doorlatendheid en om een eenduidige

Econsultancy, meer dan alleen bodemonderzoek. Erwin Zwerver Econsultancy Boxmeer (T). 0485 - 581818 (E). Boxmeer@econsultancy.nl (I). www.econsultancy.nl

november 2011

55


Nieuw verlies is beter dan oud verlies!

Accountant

Tot 2007 waren ondernemingsverliezen in de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting achterwaarts verrekenbaar met winsten van de drie voorafgaande jaren en voorwaarts met de winsten van alle toekomstige jaren. Met ingang van 2007 kunnen dergelijke ondernemingsverliezen nog maar negen jaar voorwaarts verrekend worden. De achterwaartse verrekening van ondernemingsverliezen in de vennootschapsbelasting is daarnaast nog beperkt tot één jaar. Ondernemingsverliezen uit 2002 of eerder kunnen uiterlijk nog verrekend worden in 2011. De verliezen uit 2002 of eerder die dan nog niet verrekend zijn gaan definitief verloren. Uiteraard moeten we dat zien te voorkomen, vandaar enkele mogelijkheden op een rijtje. Verliesverjonging Er zijn mogelijkheden om deze “oude verliezen” niet definitief verloren te laten gaan. We noemen dit ook wel verliesverjonging. Daarbij kan gedacht worden aan: • verlaging van afschrijvingen door de restwaarde van een bedrijfsmiddel te verhogen en/of een langere afschrijvings-

periode te hanteren (terugname van afschrijvingen uit het verleden is niet mogelijk!) • activeren van kosten, zoals verbeteringskosten van een bedrijfsmiddel. • laten vrijvallen van voorzieningen. Bedenk daarbij wel dat het niet zomaar mogelijk is om op korte termijn opnieuw een voorziening voor hetzelfde doel te vormen. • een sale en lease-back constructie. De stille reserves besloten in een bedrijfsmiddel kunnen dan gerealiseerd worden. Let bij onroerend goed wel op de overdrachtsbelasting. • de afwikkeling van de verkoop van de onderneming of een bedrijfsmiddel. De twee laatstgenoemde mogelijkheden zullen nog in 2011 geregeld moeten worden. De overige mogelijkheden kunnen ook nog in 2012 bij het opstellen van de jaarrekening 2011 verwerkt worden. Met de bovenstaande mogelijkheden wordt voorkomen dat oude ondernemingsverliezen definitief verloren gaan. Nieuwe verliezen kunnen weer wél tot belastingvermindering leiden in de komende jaren! Voorkoming van belastingheffing is het resultaat! Fer Verbeek FB Rühl Haegens Molenaar (T). 0478- 584333 / (E). info@rhmweb.nl / (I). www.rhmweb.nl

Ondernemen is meer dan hard werken, uren schrijven en meters maken alleen. Echte ondernemers herken je vooral ook aan hun passie voor het vak. Aan hun grote maatschappelijke betrokkenheid. En aan hun vaak onvoorwaardelijke en vrijwillige inzet voor de lokale economie. Als ik aan een échte Boxmeerse ondernemer denk, denk ik meteen aan de onlangs overleden fotograaf Frank Melskens. Frank was een familieman en levensgenieter bij uitstek. Iemand die zich met hart en ziel inzette voor zijn zaak, maar minstens zo betrokken was bij het wel en wee van anderen. Als bestuurslid van de ondernemersvereniging en van de inkoopcombinatie sprong hij geregeld voor collega’s in de bres. Frank was ook iemand die nauw samenwerkte met andere ondernemers, overtuigd als hij was dat je zo betere resultaten boekte die bovendien iedereen ten goede kwamen.

En met mij op veel collega-ondernemers. Ik denk dat ik niets vreemds beweer als ik zeg dat we een voorbeeld aan Frank kunnen nemen. Juist in deze misschien wat mindere tijden is het belangrijk om samen te werken. Te kijken hoe we gezamenlijk nieuwe initiatieven kunnen ontwikkelen om zo het beste in de ander naar boven te halen. Met humor. Met passie. Maar vooral: met elkaar. Dat is pas écht ondernemen.

Marc Peters Bedrijfsmakelaar Postbus 273 Met zijn goede gevoel voor humor wist Frank mensen aan zich te 5830 AG Boxmeer binden en kreeg hij veel zaken voor elkaar. Ook toen hij ziek werd, bleef Frank de uitdaging zoeken. Hij onderging zijn lot met opgeheven (E). marc@marcpetersbedrijfsmakelaar.nl (I). www.marcpetersbedrijfsmakelaar.nl hoofd, waarbij zijn gedrevenheid en onverwoestbare levenslust hem op de been hielden. Opgeven was geen optie voor Frank, ondanks de minder positieve vooruitzichten. De manier waarop Frank met zijn ziekte omging en boven alles de ondernemer bleef die hij was, heeft een diepe indruk op me gemaakt. 56

Bedrijfsmakelaar

Écht ondernemen


Ondernemers Advies

Ondernemen in roerige tijden

Arbeidsbemiddelaar

We hebben iedere dag voldoende aanvoer van nieuws waar we ons zorgen om maken. Complete landen welke failliet dreigen te gaan. Een trage huizenmarkt of multinationals welke massaal fiks bezuinigen. Ik las laatst ergens dat iedereen kan varen op een rustige zee maar dat tijdens een storm de echte kapiteins opstaan. Natuurlijk is dat zo, maar stormt het nu? Of is het nog rustig? Kunnen we door ons zorgen te maken Griekenland redden of zijn daar andere mensen voor? Dit wil niet zeggen dat er niet een hoop gebeurt is en ik verwacht nog zal gaan gebeuren. Het verhogen van de pensioenleeftijd, terwijl we gemiddeld veel ouder worden als tijdens de invoer van de huidige pensioenregeling. Mensen zijn fitter op deze leeftijd dan jaren geleden. Als bv Nederland zijn we natuurlijk met z`n allen armer geworden. Sommige beleggers zijn flink wat geld verloren maar hopelijk alleen dat wat

gemist kan worden. Overwaarde van huizen krimpt maar dat mocht eerlijk gezegd toch ook wel een beetje. We wachten wat langer met het kopen van een andere auto. Ik merk dat de nieuwigheid van het slechte nieuws eraf is en dat mensen overgaan tot de orde van de dag. Behoudender geld uitgeven, maar doorgaan met leven. Als ondernemer doe je niet anders. Goed nadenken voor je investeert zouden we altijd moeten doen. Iets minder de leuke dingen maar iets harder werken en het geld gebruiken om het bedrijf sterker te maken. En zo moet het ook zijn. Ondernemen anno nu is leuk. Spannend, en dat moet het ook zijn. Even geen grote groeiplannen en flinke investeringen maar goed nadenken en de juiste strategie hanteren. Juist nu is het tijd om je strategie te bepalen om straks terug te kijken op roerige tijden zoals deze er altijd zullen zijn. Eric Nabuurs N2 People Microstraat 4 5804 CM Venray (T). 0478 769023 (I). www.n2people.nl

Wat is uw geheugen nog waard?

Meer met minder Een onderzoek gepubliceerd in Science van juni jongstleden bewijst dat we als mensen ons geheugen voor het vastleggen van de feitelijke informatie aan het verminderen zijn. Anderzijds vergroten we ons geheugen voor het vastleggen van waar we de informatie kunnen vinden. Bijvoorbeeld we willen weten in welke weken de schoolvakanties van 2012 vallen. Onze hersens hebben nu minder de neiging om de data van de schoolvakanties te onthouden. In plaats daarvan onthouden we nu dat we dit gevonden hebben met de zoekopdracht “schoolvakanties 2012” op Google.nl. Bijna eng… Dit wordt met een mooi woord ‘transactive memory’ genoemd. Zodra een bron specifieke (specialistisch), gecoördineerde (verwij-

zen) en betrouwbare informatie kan verstrekken dan kan het dienen als ons extern geheugen. Als je er over nadenkt dan is het bijna eng dat er al heel veel sites zijn die hieraan voldoen: Nieuws? Nu.nl, Filmpjes? YouTube, Boeken en CD’s? Bol.com, Het weer? Buienradar, Inhoudelijke kennis? Wikipedia, Telefoonnrs? De telefoongids, 2e hands spullen? Marktplaats, Mensen? LinkedIn, Hyves, Facebook.

Automatiseringsadviseur

Als we iets willen weten over iets of iemand dan is de eerste reactie al vlug “even Googlen”. ‘Googlen’ is niet voor niets een werkwoord geworden. Maar uit onderzoek blijkt nu dat die denkwijze meer consequenties heeft. Natuurlijk gebruiken we al sinds mensenheugenis externe bronnen zoals familie en vrienden als aanvulling op ons beperkte geheugen. Hoe dat in de hersens werkt is de afgelopen decennia uitgebreid onderzocht. Maar hoe zit dat met Google en Social Media zoals Facebook? En daaruit komt nu iets opmerkelijks naar voren.

Als je daarbij bedenkt dat we zelf ook nog onze ervaringen, meningen en foto’s op het Internet vastleggen. Dan kun je je gaan afvragen wat straks ons geheugen nog waard is zonder het Internet. Anton Loeffen Eshgro - het nieuwe werken (T). 0485 - 476193 (E). a.loeffen@eshgro.nl

november 2011

57


Bedrijfshuisvesting www.smedema.nl C Middelweg 5 / MH W Grotestraat 1 A / C C Murseltseweg 2 / BG (L) W Niersstraat 13 / G B De Groote Heeze 12 / H K Achterbroek 11 / MB B Molenweg 10 A / GR

350 120

K H K H H H H

599.000 kk 1.100 pm 439.500 kk 100 pm2/pj 5.500 pm 80 pm2/pj 3.250 pm

191 765

K K

374.000 675.000

pj pj

67 207 va 580 540 386 154 405

H H H H H H K

900 1.980 3.750 800 1.500 1.098 485.000

pm pm pj pm pm pm k.k.

1.400 240 1.600 970 400 85

H H H H H H

Op aanvraag 100 pm2 pj Op aanvraag Op aanvraag 60 pm2 pj Op aanvraag

B Bedrijventerrein / M va 136 K Maasstraat 8 / C 237 B Garnizoenstraat / GR va 240 K Lietingsestraat 8 c & d / O 270 K Lietingsestraat 8 c & d / O 270 B Steendalerstraat 56 / GR va 120

K H H K H H

va 89.000 von va 500 pm va 45 pm2/pj 325.000 kk 100 pm2/pj va 500 pm

K H

105.0000 8.350

K

1.200.000

250 640 1.646 1.011

www.makelaardijnooijen.nl W Breestraat 48 / ST B Schoolstraat 14 / M

www.marcpeters.nl

Businessagenda Bedrijvig Land van Cuijk & Noord-Limburg houdt ondernemers en bestuurders graag op de hoogte van interessante evenementen in de regio. Hieronder de agendapunten van 24 november 2011 tot en met eind januari 2012. November 24/11 Gezamenlijke bijeenkomst Cubox en MKB Noord-Limburg Fitland, Hoogveldseweg 1, Mill, 17.00 – 22.00 uur 25/11 Open Coffee Poort van Cleve, Hamstraat 1, Grave December 01/12 Kennismakingsbijeenkomst Vastgoedsociëteit Land van Cuijk & Maasduinen Hotel-Restaurant Riche, Steenstraat 51 Boxmeer Aanmelden via info@lvcm.nl 02/12 Bedrijfs Open Coffee Mill & Sint Hubert + Wanroij Boertel Lampersehei, Lamperen 14, Wanroij 13/12 Ontbijtsessie Businessclub JVC Cuijk 16/12 Open Coffee De HeksenBoom, Bosweg 40, Sint Anthonis 23/12 Open Coffee Café-Restaurant de 3 Reeën, Siebengewaldseweg 1, Bergen 30/12 Open Coffee Hotel Restaurant De Baronie, Spoorstraat 74, Boxmeer Januari 04/01 Nieuwjaarsbijeenkomst Businessclub JVC Cuijk 08/01 Bedrijfs Open Coffee Cuijk Taxi van Dijk, Spinding 3, Cuijk

Uw evenement in de businessagenda? Stuur dan een e-mail naar bedrijvig@dewinter.nl 58

W Steenstraat 46 / B B Grotestraat 58 / C B Saxe Gothastraat 3 / B B Sprokkelveld 8a / MB W Rijkevoortseweg 5 / B W Markt 9 / GR C ‘t Leucker 8 / B

www.regio-og.nl K Stationsweg 11 / B K Maasstraat 10 / C K Stationsweg 11b / B K Saxe Gotha / B B Stationsweg 11 / B K Heistraat 3ab / B

pj pj pj pj

www.twanpoels.nl

www.vijn-vastgoed.nl B Simon Homburgstr 11 / C B Simon Homburgstr 11 / C

2.707 2.707

kk pm

www.walboomers-timmers.nl B De Hork 32 / C

1.660

kk

B = Boxmeer, C = Cuijk, G = Gennep, GR = Groeningen, MB= Milsbeek, BE= Beugen, BG = Bergen, M = Mill, O = Oeffelt, ST = Sint Anthonis, MH = Molenhoek, H = Heijen, GR = Grave, L = Langenboom De panden zoals op deze pagina genoemd vormen een greep uit het aanbod van beschikbare bedrijfspanden in het Land van Cuijk & NoordLimburg. De afkortingen in de eerste kolom staan respectievelijk voor K=kantoor, W=winkel, C=combinatie en B=bedrijf. De panden zijn afkomstig van de hierboven genoemde makelaars. Het aanbod op deze pagina is een momentopname. De redactie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden op deze pagina.


Toe aan nieuwe inspiratie? Neem contact op met ĂŠĂŠn van onze vestigingen, of ga naar www.boladviseurs.nl.


Wij gaan verhuizen. U ook? Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen gaat verhuizen! De kennis die we opdeden tijdens het organiseren van onze eigen verhuizing, delen we graag met u. Daarom hebben we onze ervaringen gebundeld in een uniek verhuisarrangement, speciaal ontwikkeld voor ondernemers die zich ook gaan vestigen op Sterckwijck. Kijk op www.rabobank.nl/lvcm of neem contact op met uw accountmanager voor de voorwaarden.

Verhuizen doe je samen. Dat is het idee. Dichtbij, betrokken en toonaangevend.

www.rabobank.nl/lvcm

Bedrijvig Land van Cuijk editie december 2011  

De Winter media groep geeft al een aantal jaren een tiental Bedrijvig Magazines uit in de regio Noordoost- en Midden-Brabant: Bedrijvig Uden...