Page 1

1

ZOMEREDITIE

2012

stop met piekeren, kom in actie!

uden kermis: een blik achter de schermen

Leon

De zoektocht van

Zelfverzekerd de zomer in

van der Zanden


24

Inhoud

28 8

Summertime! De zomer is een periode waar we met veel plezier naar uitkijken. Heerlijk genieten van lange, zwoele zomeravonden, samen met vrienden het EK beleven, lekker lang buitenzitten met een glaasje wijn in de hand en natuurlijk met de barbecue binnen handbereik. Helaas kent dit Bourgondische leven ook een keerzijde. Voor je het weet zitten de overtollige vakantiekilo’s er weer aan en is een bikini wel het laatste waar je aan moet denken. Niet getreurd! IDEE magazine geeft je een aantal tips om slank, fit en zelfverzekerd de zomer in te gaan. Ook maak je kennis met Parasailing Team Nistelrode. Een club sportliefhebbers, verbonden door hun passie voor schermvliegen. Wellicht dat de tips van vitaliteitscoach Tom Laurenssen uit Zeeland ons het laatste zetje gaven om het avontuur aan te gaan.

Tot slot vind je in dit magazine bergen inspiratie voor het zomerseizoen en hebben we, speciaal voor degenen die nog geen vakantie hebben geboekt, een mooie lezersaanbieding. Benieuwd? Blader snel door naar pagina 36 en wie weet stap jij binnenkort op een fantastische cruise naar de Schotse Hooglanden. Fijne vakantie! Met zomerse groet,

Inez

Inez van Essen - Holtkamp i.vanessen@dewinter.nl

3


KO RTNIEUWS BBQ’t een echte man

oveRal

Ben jij Jan-van-driehoog-achter? Heb je geen zin om weer op de grond in het park te barbecueën? Geen nood! Met de balkonbarbecue hoef je niet langer te sjouwen met de hamburgers en de spiesjes. Je hangt hem op aan de binnenkant van je balkon en doet het gewoon thuis. Na de zomer is hij trouwens klaar voor zijn tweede leven: hij siert je balkon als plantenbak. Buiten een grillrooster wordt er trouwens ook nog een bakplaat meegeleverd, waarop je heerlijke eitjes of groenten kunt bakken. Kijk voor meer informatie op onder meer www.megagadgets.nl.

Ondergoed uit de muuR

Wat is er nu handiger dan je kroketten, zonnebrillen of schoenen uit de muur trekken. Björn Borg zag de trend en speelt erop in. Sinds kort haal je in Eindhoven een blik met daarin een boxer uit de automaat, en wel 24 uur per dag. Retailmanager Rik Kolb geeft één van de redenen voor de stap: “Eindhoven is een grote uitgaansstad. Als je van plan bent een onenightstand te hebben, kun je even snel een schone boxer halen voor de volgende morgen. De boxers kosten gewoon hetzelfde als in de winkel. Als het een succes blijkt, dan krijgen meer winkels van het merk een eigen boxerautomaat.”

no fun Een shirt is misschien wel het meest simpele kledingstuk in de klerenkast van de man. Draaide het modebeeld de afgelopen jaren vooral om fun, in 2012 luidt het motto: kwaliteit en functionaliteit. Er is een breed aanbod in boordhoogtes, knopen en stoffenkwaliteiten. Merken als Circle of Gentlemen, R2, Profuomo, John Miller en het nieuwe A Fish Named Fred tonen aan dat de Nederlandse mode-industrie vooroploopt op het gebied van innovatie in zijn branche. Een bijzonder bewijsstuk is een shirt van Ledûb dat uv-straling en zonnewarmte weert.


voor de man

filmpjes

RegisseeR je eigen analoge

Nee, die mensen zijn niet echt geel en er hangt ook geen mist. Grote kans dat het digitale beeld kunstmatig is verouderd met Instagram. Jaren voor Instagram was er Lomography, waarmee fotograferen met een 35 mm-fotorolletje weer een kunstzinnige hype werd. Met de nieuwe LomoKino Mubi special edition kun je nu ook filmen met een fotorolletje. Het apparaat heeft een arm waarmee je de film kunt doordraaien. Zo schiet je drie tot vijf beelden per seconde. Met een smartphoneholder maak je dat filmpje digitaal. Zo kun je het ook je Facebookvrienden laten zien. De special edition is online te koop voor 109 euro.

Plas een

gitaarsolo

Mannen zijn stoer, al is het alleen maar omdat ze staand kunnen plassen. Maar hoe stoer is het als je tijdens het plassen een scheurende gitaarsolo kan produceren? In de Guitar Pee-urinoir wordt je plasstraal omgezet in muziek. Het muziekmagazine Billboard Brasil heeft deze urinoir gemaakt en in verschillende bars in São Paulo opgehangen. Door te richten op één van de zes knoppen, wordt jouw plas direct in een prachtige gitaarsolo vertaald. Nadat je je broek weer hebt dicht geritst, kun je jouw (en andere) MPEE3's terugluisteren op www.GuitarPee.com.

Peddelen dooR stockholm city

Geen tijd of geld voor een lange vakantie, maar wel voor een weekendje zomeren in een bijzondere stad? Denk dan eens aan Stockholm. Zomers is het één groot relaxparadijs. Terrassen en strandtenten zitten vol en er wordt overal gezwommen in het schone, heldere water. Een bijzonder manier om de stad te beleven is vanuit een kajak. Je peddelt langs de vele monumenten die de stad rijk is. Weer aan land bezoek je in ieder geval Gamla Stan, de oude stad met zijn terrasjes, winkels en kleine straatjes. De kajaktour vind je bij diverse aanbieders op internet, of je boekt hem natuurlijk ter plekke.

5


Leon

de Zoektocht van van deR Zanden:

se (front and back)-

Foto: brendz.net

IDEE


slurX slurY Z X Y M C

9

M 40 M 20 CMY Z X Y M C X Y M C B P Z X Y B CMY M

Y

X

Z

CMY

CMY

CMY

'je WoRdt beteR, maaR het is nooit klaaR'

C

M

Y

X

In zijn studiestad Nijmegen zet Leon zijn podiumambities voort. In studentencafé Diogenes heeft hij in 1998 zijn eerste solo-optreden. Zijn eerste programmaatje ontwikkelt hij met een DJ aan zijn zijde, als een soort moderne pianist. Het wordt Leons eigen stijl. Hij heeft er honderd studentenoptredens mee gedaan, zeven cabaretprijzen mee gewonnen en na een jaar neemt een impresariaat hem onder de hoede.

Z

B

'Op de planken heb je alleen jezelf'

M

van Leon'.

Na de middelbare school volgt hij de vooropleiding aan de toneelacademie van Eindhoven. Hij wordt echter niet aangenomen. "Ik speelde alle rollen 'van buitenaf', dus kreeg ik het advies eerst 'wat ouder' te worden. Dat was even schrikken, want ik wilde écht dat toneel op. Vervolgens koos ik voor de studie filosofie. Mijn vader was daar erg mee bezig en mij leek het enig zinnige om de zin van het leven te vinden..." Als Leon die na een half jaar nog niet gevonden heeft, is het over. "Ik heb het jaar netjes afgemaakt en toen gekozen voor kunstwetenschappen. Daar ben ik in afgestudeerd."

C

3 juni 'De droom

Schrikken

B

31 mei tot en met

slurM

der Zanden er van

slurC

cabaretier Leon van

Z

speelde de Helmondse

X

invullen. Dit seizoen

Op 25 oktober 1977 wordt hij geboren in Helmond, zoon van een Afrikaanse moeder en een Helmondse vader. Zijn eerste stappen op het podium zet hij in zijn geboorteplaats. Op de middelbare school heeft hij de hoofdrol in drie musicals en daarna speelt hij in een kindertoneelstuk van kinderboekenschrijver Jacques Vriens. Hoewel hij 'piloot en papa' wil worden, weet hij vanaf dat moment dat op het toneel staan het mooiste is wat er bestaat.

Y

helemaal zelf mag

M

dagen, die hij of zij

C

rende een aantal

B

waarmaken. gedu­

C 80

zijn of haar dromen

C 40

ieder jaar een artiest

"Ik wilde altijd quizmaster zijn à la Willem Ruis. Hem heb ik nog gekend en ik vond 'm fantastisch. Ik heb een heel team om me heen verzameld en we zijn in het theater zo'n quiz na gaan spelen. Met alles erop en eraan. Was nog nooit eerder gedaan! En het was geweldig: met de opkomst in de allernieuwste Mercedes met vleugeldeuren, weet je wel? We hadden een heus showballet, een liveband, een echte assistente en ik strak in het pak. Mijn moeder tróts... Zó leuk en weer 's wat anders dan cabaret."

C 20

in Eindhoven mag

Z

In het Parktheater

M 80

B

Coverstory

ideemagazine_2121461_263658-Front-1-Sheetwise (


C

M

Y

X

Z

CMY

M 20

M 40

M 80

B

C

M

Y

X

Z

slurC

slurM

B

C

M

Y

X

Z

P

Y 20

Y 40

Y 80

C

M

Y

X

Z

WoRden, 'Piloot en PaPa' B

CMY

CMY

maaR oP CMY

CMY

B

het toneel staan

M

Y

X

is het

C

Z

X 20

X 40

X 80

B

C

M

mooiste wat er is...

Y

X

Z

slurY

Foto: brendz.net B

hij Wil

slurX

B

C

M

Y


Voettocht

Rode draad

Y X

-------------------------- 29 --------------------------

Leon werkt momenteel aan zijn nieuwste show. "Normaal maak je een voorstelling die uit allerlei blokjes bestaat. De rode draad komt pas later en dan vallen alle blokjes op z'n plek. Nu ga ik het andersom doen. Ik voltooi met een scenarioschrijver een voorstelling die een overleden vriend van mij, ook cabaretier, aan het opzetten was. Ik ga dus zijn script spelen, de rode draad is dus al klaar, de blokjes vallen straks op hun plek. De try-outs zijn in maart volgend jaar, maar vanaf oktober dit jaar sta ik met de huidige successhow Vruchtvlees op de planken. Altijd spannend!"

28

Als cabaretier wil Leon van der Zanden 'contact maken' met zijn publiek. "Op de planken heb ik alleen mezelf. Dus zoek ik dat contact op, want anders is er niets. Juist daarom is cabaret zo'n mooie uitingsvorm: je kúnt contact zoeken. Elke voorstelling probeer ik dat een laagje dieper te krijgen. Ik haal er mijn inspiratie uit, al zit inspi-

-------------------------- 27 --------------------------

Alleen jezelf

ratie natuurlijk óveral in. Nog tijdens een lopend programma werk ik al weer aan een nieuwe voorstelling. Dat kan best anderhalf jaar duren. En dan nog eens anderhalf jaar optreden... je mag dus zeggen dat je al snel drie jaar met één enkele show bezig bent." Last van een zwart gat na het einde van een theaterreeks heeft Leon niet. "Ik maak mezelf regelmatig leeg. Door de sauna, yoga, noem maar op. Jezelf leegmaken is noodzakelijk om weer bij te kunnen vullen, toch? Op welke voorstelling ik het meest trots ben? Elke voorstelling is een weerslag van een fase in je leven. In dat opzicht ben je nooit 'klaar' en kun je ook niet zeggen welke show beter is dan de andere. Maar wat wél verbetert is je techniek en het bespelen van de zaal. Daar groei je in."

26

In die ontwikkeling past ook de meer theatrale aanpak waar Leon vanaf zijn vierde avondvullende solovoorstelling, Leòn, voor kiest. "Minder uitbundig cabaret, meer acteren, meer scènes maken en vanuit een type spelen. Ik nam ook een mental coach en die heb ik nog." Voor zijn vijfde programma, Cola, maakt hij onder meer een voettocht naar Santiago. In twee weken loopt hij van NoordSpanje naar het pelgrimsoord. "Ik had al een tijdlang de behoefte om alleen te zijn. Wat het me heeft opgeleverd? Los van wat ik allemaal zag en de mensen die ik ontmoette, ben ik mezelf tegengekomen. Ik kon eindelijk alles doen vanuit mezelf; in het dagelijks leven, met anderen om je heen, lukte me dat niet. Volgens mij komen er nog steeds ervaringen naar boven; het is nog niet uitgewerkt." Naast cabaretier is de Eindhovenaar ook presentator. Zo maakte hij voor Omroep Brabant het televisieprogramma Olifantendoders, dat maatschappelijke taboes behandelt. Voor MTV presenteerde hij Pimp My Room en hij trad onder meer op voor Rayman Is Laat en BNN's Laughing Matters. En nadat hij in 2009 als vaste teamcaptain de wetenschappelijke televisiequiz Echt Niet?! van Teleac presenteerde, is het intussen opnieuw raak. "Op het EK-voetbal presenteer ik de Oranje Quiz op de Oranje Camping. Hoe vet is dat?"

-------------------------- 25 --------------------------

"Muziek is belangrijk voor me. Het maakt niet uit wat voor scène je speelt; verander de muziek en álles verandert. Toch ben ik later de muziek wat terug gaan dringen, wilde het er niet te dik bovenop leggen. Het moet uiteindelijk toch van je spel komen."

24

11 Foto: Sandra Leijtens

Coverstory

Meer info: www.leonvanderzanden.nl

30


--------------------------- 9 --------------------------8 --------------------------- 7 ---------------------------

IDEETJES

Unieke

(DESIGN)cadeaus

Voor unieke en originele cadeaus, kapstokken, magneetknijpers, kinderfeest, knutsel- en schilderknijpers, designknijpers, rugzakken en nog veel meer kunt u terecht bij knijpertjes.nl. Maak zelf uw unieke knijper of rugzak of bestel deze kant-en-klaar. Alles is mogelijk! Knijpertjes.nl ontwerpt al haar producten zelf en is continu bezig haar collectie uit te breiden. Schrijf u in (rechts onderaan op de homepage) voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Met de actiecode ‘IDEE’ krijgt u nu tien procent korting!

6

(I). www.knijpertjes.nl

--------------------------- 5 ---------------------------

kleuRRijke

geursensatie!

Een kleurrijke geursensatie en de nieuwste trend op geurgebied in Amerika: Scentchips. 36 verschillende geuren in de vorm van blaadjes en bloemen, die u kunt combineren tot een ontelbaar aantal geurmogelijkheden.

Y

Z

Voor iedere sfeer de bijpassende geur en al verkrijgbaar vanaf € 3,95.

4

Laat u inspireren en adviseren in onze winkel!

Net Iets-Anders

-------- 3 ---------------------------

Busselbundersweg 1 5467 JX Veghel (I). www.netiets-anders.nl


10

Trends

in st. hubeRt

12

Bent u op zoek naar een mooi horloge of sierraad? Dan is het zeker de moeite waard om eens bij Juwelier optiek Verlinden in St. Hubert binnen te stappen. De zeer uitgebreide collectie horloges van onder meer Ebel Oris Maurice Le Croix, Rado Certina en vele anderen is zeer zeker de moeite waard. Ook de vele bijzondere sieraden in goud en zilver, eventueel met diamant, zijn een lust voor het oog.

---------------------- B = Black ----------------------

Ontdek het

13

Juwelier optiek Verlinden St. Hubert

een kijkje in de

Keukens renoveren is een vak apart en vereist maatwerk. Met oog voor detail adviseren wij u uitgebreid over de mogelijkheden. Want die zijn onbeperkt! Bel voor een geheel vrijblijvend kijkje in uw eigen keuken.

------------------- M = Magenta -------------------

Uw keuken lijkt nog prima in orde, maar u bent uitgekeken op de kleur. De apparatuur past niet in 2012 en het werkblad laat wat slijtage zien‌. Redenen om te denken aan renovatie van uw keuken!

14

Keuken

---------------------- C = Cyan ----------------------

Pastoor Jacobsstraat 34 5454 GN St. Hubert (T). 0485-451291 (I). www.verlinden.tv

Robert Janssen

(I). www.keukenbeleving.nl (T). 06-53858330 16 Y X


-------------------------- 23 -----------------------

Hotel Arrows

hartje Uden

------------------------ Z = Z ------------------------

22

sfeeRvol oveRnachten in

tie, waar comfort

Hotel Arrows is een modern viersterrenhotel, uitgerust met alle luxe en comfort, zoals modern ingerichte kamers, een sfeervolle bar en lounge en een mediterrane wellnessruimte, waar u heerlijk tot rust komt na een drukke dag. Op verzoek kunt u leuke extra’s als een ontbijt op bed, een fles champagne of een bos rozen op de kamer bijboeken. Helemaal leuk als u iets speciaals te vieren hebt!

en genieten hand

Zakenrelaties

Altijd al willen

overnachten in een luxe viersterren­

hotel? Neem dan eens een kijkje bij

20

Hotel Arrows aan de Sint Janstraat 14 in Uden. Een sfeer­

18

------------------------ X = X ------------------------

volle accommoda­

in hand gaan.

Hotel Arrows, opgericht in 1979, heeft inmiddels een stevige positie verworven in de zakenregio Uden-OssVeghel. Directeur/eigenaar Fred Pijls vertelt: “Veel bedrijven kiezen Hotel Arrows als vast onderkomen voor hun zakenrelaties en buitenlandse gasten. We streven ernaar onze gasten een zo comfortabel mogelijk verblijf te bieden, met alle bijbehorende voorzieningen. Zo beschikken we over veertig luxe hotelkamers en moderne faciliteiten als bar & lounge, sport- en wellnessruimte en gratis draadloos internet. Daarnaast hechten we aan persoonlijk contact, zodat onze gasten hier toch een beetje de warmte van thuis vinden.”

Y

Z

--------------------- Y = Yellow ---------------------

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze totaal vernieuwde website! hotel arrows Sint Janstraat 14, Uden (T). 0413-268555 (E). info@hotelarrows.com (I). www.hotelarrows.com

I


Z X B

C

M

Y

X

Z

geel, blauw, oranje, rose, cognac en zwart

C

15

M

Y

Inuovo € 44,95

B

Zomermode 2012

P

IDEETJES

slurB

Gabor € 99,95

X C

Tas € 89,95

Y

suede - oranje, blauw en geel Leer - wit, rose en cognac

M

Macarena € 79,95

Z

slurZ

oranje, rood, taupe, geel, kobalt en donkerblauw

Macarena lak € 79,95

oranje, geel, blauw en rood

M Y

X

Z

CMY

CMY

CMY

CMY

rood en beige

C

oranje en blauw

B

Macarena € 69,95

Go € 79,95

Y

X

Z

CMY

C 20

C 40

C 80

B

oranje, kobalt, zwart, cognac en blauw

B

C

M

Tas € 44,95

B 80

Fabrik € 159,95

Y M C B CMY MY CY CM

rood, geel en groen

f) © 2007 Heidelberger Druckmaschinen AG

Sjaal € 39,95

X

Z

P

B 20

B 40

oranje, geel, olijf en turquoise


B

C

1

M

Y

X

Z

P

Y 20

Y 40

Y 80

B

C

M

Y

X

Z

CMY

CMY

CMY

CMY

B

C

M

Y

X

Z

CMY

X 20

X 40

X 80

B

C

M

Y

X

Z

CM

CY

MY

CMY

B

C

M

Y

X

Z

P

Z 20

Z 40

Z 80

B

C

M

Y

X

Z

CMY

CMY

CMY

CMY

Prinect Micro-6iFormat 102/105 Dipco 3.0e (pd


2

Lekker in je vel

actie!

stoP met PiekeRen, kom in

Vanwege de econo­ mische crisis piekeren we meer dan ooit. ’s Nachts, maar ook overdag. Een groot aantal mensen piekert zo vaak, dat het hun dagelijks functione­ ren belemmert. Zo kan het leiden tot lichamelijke klachten, zoals spierspanning, slecht slapen en een verminderde eetlust. Volgens vitaliteits­ coach Tom Laurenssen hoeft het niet zover te komen. “De oplossing ligt in het zoeken naar positieve emoties. Voldoening en zelf­ ontplooiing kunnen daarbij helpen.”

Tom signaleert een duidelijk verband tussen de economische crisis en psychische problemen. “De crisis zorgt voor onrust, twijfel en angst. Dat levert extra stress op, omdat mensen zich zorgen maken over hun toekomst. In het bijzonder mensen die extra gevoelig zijn voor externe prikkels. Het gevaar van een situatie al deze is dat zij in een vicieuze cirkel van negatieve gedachten terechtkomen, waardoor ze minder rationeel denken, handelen uit emotie en uiteindelijk de controle over hun dagelijks bezigheden verliezen.”

Beren op de weg

17

Mensen die het toch al moeilijk vinden om met onzekerheden om te gaan, lopen een groter risico. “Je karakter bepaalt hoe vatbaar je bent voor prikkels uit je omgeving”, stelt Tom. Hij onderscheidt twee typen denkers: de rotsdenker, die veel nadenkt maar weinig onderneemt en de groeidenker, die zich kenmerkt door een combinatie van denken en doen. “De grootste problemen ontstaan bij de rotsdenker. Gedachten en problemen stapelen zich op, waardoor deze persoon steeds meer beren op de

weg ziet, geen zin heeft in de dag en zijn sociale contacten verwaarloost. Ook lichamelijke verwaarlozing, zoals ongezond eten en minder bewegen, is een veelvoorkomend gevolg van stress. Net als lichamelijke klachten, zoals spierspanning, slecht slapen en een verminderde eetlust. Vaak gaan mensen met dat soort problemen naar de huisarts en blijft het onduidelijk dat overmatig piekeren de oorzaak is.”

Maak er werk van

Zover hoeft het volgens Tom niet te komen. “Stress is niets anders dan een disbalans tussen positieve en negatieve emoties. Om die balans te herstellen, is het belangrijk je op zaken te richten die je voldoening geven. Doe bijvoorbeeld vaker dingen waar je goed in bent of die je leuk vindt. Pak je hobby’s op, boor je sociale contacten aan of doe eens iets onbaatzuchtigs. Ook regelmatig lachen en het ophalen van mooie herinneringen geeft een voldaan gevoel, evenals het geven van complimenten.” Daarnaast is zelfontplooiing essentieel om positief in het leven te staan. “Door van tijd tot tijd een nieuwe >>> uitdaging aan te gaan,


se (front and back)-


Lekker in je vel

19

>>> zowel privé als op het werk, blijf je jezelf ontwikkelen en vergroot je je eigenwaarde. Dat is goed voor je zelfvertrouwen.”

Knopen doorhakken

Tot slot is het verkleinen van negatieve omgevingsfactoren een manier om af te rekenen met stress. “Zorg voor structuur, orde en zo min mogelijk afleiding om je heen. Anders word je constant herinnerd aan wat je nog moet doen”, verduidelijkt Tom. “Een schoon huis en een schone werkplek zijn daarbij essentieel, net als een regelmatig leefritme.” Is het probleem niet zo gemakkelijk ‘op te ruimen’, bijvoorbeeld omdat je gebukt gaat onder een grote zorg en een zware last? Probeer dan niet te blijven pieke-

ren, maar ga op zoek naar oplossingen. Tom: “Soms betekent dat dat je iemand moet vergeven om verder te kunnen gaan, soms betekent dat je moet accepteren dat je ergens geen invloed op hebt, zoals in het geval van de economische crisis. Door je niet langer te focussen op zaken die buiten je bereik liggen, maak je de weg vrij om je te richten op iets essentiëlers: jezelf. Bedenk wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn en formuleer heldere levensdoelen. Je zult zien dat het geluk dichterbij is dan je denkt.” Tom Laurenssen is vitaliteitscoach en houdt zich vanuit zijn praktijk in Zeeland bezig met de pijlers voeding, beweging en gevoel. Meer informatie: www.tomlaurenssen.nl

Vijf tips tegen slapeloosheid • Ga pas slapen als je echt moe bent. Het heeft geen zin om eerder naar bed te gaan. • Span je spieren één voor één tien seconden aan. Zo komt je lichaam tot rust. • Verlaat de kamer voor vijf minuten als je na een kwartier nog niet slaapt. • Doe ademhalingsoefeningen. Een diepe buikademhaling bevordert je rust. • Vermijd felle beeldschermen voor het slapengaan. Die verstoren je nachtritme.


D’n Bonte Wever liD van GilDe van streekrestaurants

Het Gildemenu

Zelf ontdekken waarom D’n Bonte Wever gildewaardig is? Dan is het Gildemenu een uitstekend idee.

Geniet vier gangen lang van louter streekgerechten van Luuk Schepens vaardige hand voor slechts € 39,95.

Een prachtig menu dat D’n Bonte Wever elke maand opnieuw met zorg samenstelt.

Streekrestaurant D’n Bonte Wever • Laar 24 in Nistelrode • (T). 0412 610828 • www.dnbontewever.nl


Pure espresso - lunch - hightea

21

genieten op locatie

PuRe: vooR het echte

Kwaliteit en service zijn er het aller足

belangrijkst en dat zijn geen loze kreten. Bij Pure kunnen we genieten van een verrukkelijke high足 tea, verse smoothies en huisgemaakte taarten.

Een waar rustmoment beleven in een sfeervolle omgeving. Bij Lunchroom Pure aan de Udense Promenade vergeet je de tijd. Maar niet alleen daar: Pure komt ook op locatie. Met dezelfde hoge kwaliteitsstandaard is het dus ook genieten op uw eigen feest! Pure verzorgt catering. Volgens eigenaar Dennis van der Klaauw gebeurt er dan iets wat heel vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar dat niet altijd is. "De kwaliteit die we in de zaak hebben, trekken we ook 'naar buiten' door." Of het nu een verjaardag, een jubileum, een bruiloft, een zakenlunch of een relatiedag is: als je iets te vieren hebt, wil je dat het tot in de

puntjes geregeld wordt. Pure doet dat. Van catering tot entourage. Elk feest is anders, dus kent Pure geen vaste pakketten. Zij denken graag mee hoe een feest aangekleed kan worden: van buffet, hightea tot barbecue met kwaliteitsgerechten. Ook partytenten, meubilair, servies en bestek kunnen geregeld worden. Zelf niet de ruimte om gasten te ontvangen? De geheel verbouwde boerderij van Pure staat ter beschikking!

Onderscheiden

Bij de buffetten worden zoveel mogelijk seizoensgebonden streekproducten gebruikt. Bij de barbecue is niet alleen het vlees heerlijk, ook aan salades en groenten wordt zorg besteed. De hightea van Lunchroom Pure was al de ideale manier om samen met vrienden of collega's te genieten van heerlijke hapjes. En nu dus ook thuis of op kantoor! "We onderscheiden ons in de begeleiding. Nadat wij alles hebben opgezet, blijven we graag nog een uurtje om te kijken of alles naar wens verloopt. Kost weinig moeite en we doen er velen een enorm plezier mee." Pure espresso - lunch - hightea Promenade 1, 5401 GL Uden (T). 0413-256755 (I). www.pure-lunchroom.nl www.pureoplocatie.nl


KO RTNIEUWS Glamping,

het nieuWe kamPeRen

Kamperen in een sfeervolle en luxe accommodatie, bijvoorbeeld een lodgesuite of een bedoeïenentent? De doorgewinterde kampeerder, verknocht aan zijn vouwwagen, eenpansmaaltijden, tent, uitklaptafel of caravan zal misschien gruwelen bij de gedachte, maar het is wel dé nieuwe trend op kampeergebied. Dat het met ‘old school’ kamperen weinig te maken heeft, mag duidelijk zijn. Vandaar de naam glamping, een samentrekking van twee onverenigbaren: kamperen en glamour. De vraag is natuurlijk wel hoe glamour het is als je voor de gebruikelijke massacamping in Frankrijk kiest. Verras jezelf en onderzoek de mogelijkheden in Afrika, de Sahara of Cambodja!

Colourblocking,

dÉ tRend vooR deZe ZomeR

Deze zomer domineren felle kleuren het straatbeeld. Colourblocking, stippen, bloemen en grafische designs zie je overal terug: van casual tot businesslook en van beachwear tot lingerie. Houd je meer van rustigere combinaties? Ook met natuurlijke tinten en materialen loop je er volgens de laatste mode bij. Nieuwkomers dit seizoen zijn de kleuren grijs en zachtroze. Tere grijsnuances worden met poederachtige roze tinten gecombineerd en laten elke vrouw stralen. Maar ook natuurlijke kleuren als camel, mokka en taupe, worden deze zomer veel gedragen, of, voor elegante modelooks, in combinatie met luipaardprints en wit.

ÉÉn Zoekmachine vooR alle kleding Goed nieuws voor de modeshopaholics die liever rustig achter de computer winkelen. Sinds kort is het mogelijk om met één klik op de muis alle online kledingwinkels te doorzoeken. Op de modewebsite www.kleding.nl bekijk je met één zoekopdracht alle consumentenartikelen van bekende en minder bekende winkels, zoals Zalando, Wehkamp, SuperTrash en Kleertjes.com. Zoek en vergelijk. De eerste release van Kleding.nl bevat al ruim 400.000 artikelen van 95 webwinkels.


23

Pomegranate 13 uur voor de vrouw

one

a day…

Granaatappels barsten van de vitaminen, ijzers en antioxidanten. Ze worden al lang gezien als een middel tegen de verzwakking van hersenen, spieren en organen en huidveroudering. Het zijn natuurlijke vechtersbazen tegen stress en kunnen je seksleven verbeteren. Dokter Sergio Streitenberger stelt zelfs dat de granaatappel de sleutel is tot een eeuwige jeugd. Op basis van onderzoek onder zestig proefpersonen stelt hij dat het granaatappelextract het proces van DNAoxidatie kan afremmen en daarmee het verouderingsproces remt. Koop zijn capsules, als je dit gelooft. Of eet regelmatig een granaatappel. Gewoon, omdat ze erg lekker zijn.

webshopdancing gesignaleeRd:

Alle trends starten bescheiden. Sommigen gaan snel sneller dan het licht, sommigen sterven een vroege dood, anderen groeien gestaag. Webshopdancing zou wel eens tot de laatste categorie kunnen behoren. Op Twitter komt het al regelmatig voorbij en de site www.webshopdancing.tumblr.com bevat al meer dan vijftig filmpjes. Webshopdancing is het laten 'dansen' van een persoon die vanuit verschillende hoeken voor een webshop is gefotografeerd. Je zet een muziekje op en laat de persoon bewegen door de verschillende foto’s op de maat aan te klikken. Misschien voorbehouden aan diegenen die écht niets anders te doen hebben, maar het effect is hilarisch.

oP het Puntje van je (STRAND)stoel Als er één boek is dat deze zomer niet in je vakantiekoffer of e-reader mag ontbreken, is het ‘13 uur’, de thriller van Deon Meyer. Vrij Nederland verkoos de pageturner tot Thriller van het Jaar, en terecht. De jury: “De vertelde tijd bedraagt precies dertien uur. In dat tijdsbestek moeten twee moorden en een verdwijning worden opgelost. Meyer vertelt het extreem snel, verhaalstukjes duren vaak maar enkele alinea’s en tot het eind blijven ze in een vlecht met elkaar verwoven. De stijl die naar adem doet happen past precies bij het gegeven dat er een meisje is dat nog op de vlucht is. Du moment, een heel boek lang.”


Zelfverzekerd

de ZomeR in

Waar bijna de helft van de Nederlandse mannen zich op zijn gemak voelt tijdens een bezoekje aan het strand, houdt veertig procent van de vrou­ wen buik, benen en heupen liever bedekt. Weg met die bikini­ stress! Vijf tips om vol zelfvertrouwen de zomer in te gaan.

1. Accepteer jezelf zoals je bent

Zelfvertrouwen komt van binnenuit. Bekijk je lichaam regelmatig in de spiegel. Ben jij niet tevreden met wat je ziet? Buig deze negatieve energie dan om in concrete acties. Ga bijvoorbeeld vaker sporten en let op je voeding.

2. Zorg voor beweging

Probeer elke dag minsten 45 minuten te bewegen. Ga bijvoorbeeld vaker naar de sportschool, fiets naar je werk of maak een lange wandeling. Binnen de kortste keren zit je weer lekker in je vel en barst je van de energie. Een goed trainingsschema helpt je om behaalde lichaamsdelen, zoals buik, benen en heupen, gericht te trainen.

4. Zorg voor een bruin kleurtje

Zorg dat je witte huid verleden tijd is vóórdat je naar het strand gaat. Een bruin kleurtje oogt gezonder, aantrekkelijker en slanker. Stel je lichaam echter niet te veel bloot aan de felle zomerzon; dat is schadelijk voor je huid. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de zonnestudio of gebruik zelfbruiners, zoals Garnier Bronzer.

5. Kies je outfit zorgvuldig

Met een juiste outfit wordt een bezoekje aan het strand vanzelf een feest. Denk goed na over je zomerlook. Laat je inspireren door de modebladen, het internet of maak een moodboard. Kies vervolgens de outfit die bij jou past.

3. Eet gezond

De keuze voor voeding bepaalt voor een groot deel hoe jouw lichaam eruit ziet. Zorg dus dat je voldoende gezonde voeding eet, vol met vezels, vitaminen, mineralen, goede vetten en antioxidanten. Een voedingsspecialist helpt je met het opstellen van een persoonlijk voedingsschema.

kun jij wel wat hulp gebruiken? Blader dan snel naar de volgende pagina’s en ontdek de beste adressen bij jou in de buurt.


CM

CY

MY

CMY

B

C

M

Y

X

Z

P

B 20

B 40

B 80

B

C

M

Y

X

Z

CMY

CMY

CMY

CMY

B

C

M

Y

X

Z

CMY

C 20

C 40

C 80

B

C

M

Y

X

Z

slurZ

slurB

B

C

M

Y

X

Z

P

B

C

M

25

f) © 2007 Heidelberger Druckmaschinen AG

Slank & Fit Y

X

Z


B C M Y X Z P Y 20 Y 40 Y 80 B C M Y X Z CMY CMY

IDEETJES Body-well-

totaalmethode

CMY CMY B C M Y X Z CMY X 20 X 40

Wilt u zich fitter, mooier, slanker en gezonder voelen? Dat kan met de body-well-totaalmethode. Deze bestaat uit gerichte spieroefeningen in een verwarmde TFM-cabine, in combinatie met ozontherapie en evenwichtige voeding. U krijgt persoonlijke begeleiding bij het sporten en een diĂŤtist bekijkt samen met u uw voedingspatroon. Deze combinatie geeft u een mooier, strakker en slanker figuur. Benieuwd wat u kunt bereiken? Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsles.

X 80 B

Body-well

C M Y X Z

Bussele 16 5469 DT Erp (T). 0413-700975 (I). www.body-well.nl

CM CY MY CMY B C M Y X Z P Z 20 Z 40 Z 80

Ontdek

2befit4life

B C M Y X Z

2befit4life is het voedingsprogramma van Miriam Oremans, waarbij het gebruik van de schijf van vijf, zes keer per dag eten en twee keer per week sporten centraal staan. Samen met Miriam als voedingscoach, slaat u een weg in van een twaalfwekelijkse controle die fungeert als de bekende stok achter de deur. Verandering van levensstijl is daarbij de sleutel tot een blijvend gezond en slank lichaam.

CMY CMY CMY

2befit4life

CMY Prinect Micro-6iFormat 102/105 Dipco 3.0e (pd

Landweerveld 30 5469 WB Erp (T). 06-34017833 (I). www.2befit4life.nl


10

Slank & Fit

---------------------- B = Black ----------------------

Eten is

27

genieten

12

Genieten, daar draait het om in de vakantie. Vakantiekilootjes zijn geen probleem voor jou. Want met Foodmanager ben jij goed voorbereid en weet jij precies wat je kunt eten en drinken zonder aan te komen. Om je alvast in de vakantiestemming te laten komen, nodig ik je uit om jouw dagmenu’s door te nemen en alvast wat gewicht kwijt te raken. Iedere dinsdagavond vanaf 19.00 uur is er een gratis informatieavond. Kijk voor meer informatie op de website.

Foodmanager

oPtimaal

------------------- M = Magenta -------------------

Ben je ontevreden over je huidige gewicht of wil je weer wat strakker in je vel zitten? Loop dan binnen bij afslankstudio SlimSlender. Onder deskundige begeleiding volg je een uitgekiend en weinig belastend sportprogramma en word je door onze voedingsconsulente geadviseerd over aanpassingen in je eetpatroon. Het programma wordt individueel voor je samengesteld, waardoor een optimaal resultaat van 1 tot 2 kilo per week haalbaar is. Nieuwsgierig? Neem contact op voor een gratis proefles!

14

afslankresultaat

---------------------- C = Cyan ----------------------

Melisselaar 6 5467 BL Veghel (T). 06-41505968 (I). www.foodmanager.info

SlimSlender

Vlas en Graan 150 5461 KL Veghel (T). 0413-303130/06-16384733 (I). www.slimslender.nl 16 Y X


-------------------------- 23 ----------------------22 ------------------------ Z = Z ------------------------

flying

Fotografie: Koen van den Boogaart

18

------------------------ X = X ------------------------

20

feel like

geen halsbrekende toeren, ronkende motoren of een glazen cabine, maar in alle rust genieten van een prachtig uitzicht op 350 meter hoogte. “Het vrije gevoel van paragliding is bijna niet

Y

Z

--------------------- Y = Yellow ---------------------

in woorden te vatten”, vertelt Ad van den Akker van Parasailing Team Nistelrode. “Je moet het ervaren.” Dat is dan ook precies wat IDEE magazine deed op een zonnige zomeravond in mei.


Paragliding

24

29

Door Dimphy van Boxtel

-------------------------- 27 -------------------------28

Of ik van achtbanen houd, vraagt Luuk. Nog voor de alarmbellen gaan rinkelen, danst de paraglider pirouettes in de lucht. Na een herhaald ‘ik word misselijk’, weet Luuk het scherm gelukkig behendig tot stilstand te brengen en keert mijn maag terug naar de plek waar-ie oorspronkelijk thuishoorde. Later hoor ik van Luuks collega dat misselijkheid wel vaker voorkomt. “Maar gelukkig kunnen we bovenin goed communiceren met de passagier, waardoor het niet erger hoeft te worden.”

26

Pirouettes

-------------------------- 25 --------------------------

Onder begeleiding van een ervaren tandempiloot maak ik me op voor mijn eerste tandemvlucht. Voorzien van helm en uitrusting, worden we met een lier tot 350 meter opgetrokken. In sneltreinvaart schiet het landschap aan ons voorbij. Wanneer we deze hoogte eenmaal hebben bereikt, mag de lierkabel ontkoppeld worden en vliegen we vrij als een vogel in de lucht. Een unieke ervaring. Niet alleen vanwege het fenomenale uitzicht, maar ook vanwege het feit dat ik nog nooit eerder een interview hield op 350 meter hoogte. “Paragliding is mijn lust en mijn leven”, vertelt tandempiloot Luuk. Beduusd door het feit dat ik hem zo goed kan verstaan, vraag ik hem of het voor hem niet saai is om ‘gewoon’ in Nederland te vliegen. De meeste schermvliegers zijn immers te vinden in de bergen. “Absoluut niet”, antwoordt Luuk. “Dit blijft een geweldige ervaring, ongeacht waar je de sport beoefent. Bovendien moet je blijven oefenen om je techniek te verbeteren. Anders dan bij parachutespringen, is het namelijk de bedoeling zo lang mogelijk in de lucht te blijven.”

X

-------------------------- 29 --------------------------

Door onze manoeuvre zijn we een heel eind gezakt en komt het terrein van Parasailing Team Nistelrode steeds dichterbij. Tijd om ons op te maken voor de landing. “Strek je uit, blijf lopen als je de grond raakt en probeer vooral niet om te vallen”, geeft Luuk me op honderd meter hoogte mee. Voordat ik het in de gaten heb, zijn we weer veilig geland en zit mijn eerste tandemvlucht erop.

Y

‘Paragliding is mijn lust en mijn leven’

30


--------------------------- 9 ---------------------------------- 3 ---------------------------

Fotografie: Koen van den Boogaart

4

Y

Z

--------------------------- 5 ---------------------------

6

--------------------------- 7 ---------------------------

8

‘Vroeger lieten we ons optrekken met een touw aan een Jeep’

Wil jij graag een tandemvlucht maken? Voor een bedrag van 25,- euro per persoon, per vlucht, ben je te gast bij Parasailing Team Nistelrode aan de Vorstenbosscheweg 10, in Nistelrode. Vluchten zijn op afspraak en alleen mogelijk als het weer het toelaat. Meer informatie: www.parasailingteam.nl.


slurX slurY Z X Y M C

31

B

C

M

Y

X

Z

B

C

M

Y

X

Z

CMY

M 20

M 40

M 80

B

Paragliding

Z X Y M C B slurM slurC Z X Y M C B C 80 C 40 C 20 Z X Y M C CMY CMY M

Y

X

Z

CMY

Kijk voor extra beeldmateriaal op: www.facebook.com/ideemagazine

CMY

B

Terwijl fotograaf Koen nog hoog boven de grond zweeft, praat Ad me bij over de geschiedenis van het schermvliegen. Parasailing Team Nistelrode is al ruim vijfendertig jaar actief met schermvliegen en maakte de ontwikkelingen stap voor stap mee. "In onze beginjaren vlogen we met ronde koepelparachutes, dezelfde als gebruikt werden voor parachutespringen. Deze koepels waren zowel achter een boot als op het land te gebruiken. Even later werd de koepel vervangen door een vierkant exemplaar: de square. Met deze vierkante lappen vloog je recht vooruit en kon voortaan ook gestuurd worden - wat een groot voordeel was, aangezien de oude koepels onbestuurbaar recht naar beneden vlogen." Maar paragliding maakte pas echt zijn doorbraak, toen een stel bergbeklimmers bedacht na een barre klim naar beneden te 'gliden'. Vanaf dat moment namen de ontwikkelingen vlucht en werd de bestuurbaarheid verder verbeterd. "Momenteel vliegen we voornamelijk met de moderne bergschermen en kunnen we erg nauwkeurig sturen", aldus Ad. Ook de manier waarop de sport beoefend werd, was aan verandering onderhevig. "In onze beginjaren lieten we ons optrekken met een dik touw, bevestigd aan een Jeep. Echter was je nooit helemaal zeker dat de Jeep overeind bleef", lacht Ad. "Gelukkig is de auto inmiddels vervangen door een lierinstallatie. Dat is een stuk veiliger."

P

Jeep

ideemagazine_2121461_263658-Back-1-Sheetwise (


2

B C M Y X Z CMY M 20 M 40 M 80 B C

Bespaar nu tot 30%

M Y X Z slurC slurM B C M Y X Z P Y 20 Y 40 Y 80 B

Voordeur van het jaar

C M Y X

Voordeur RenoDoor zonder zijdelen

Z CMY CMY CMY CMY

1.249 €

Garagedeur van het jaar RenoMatic incl. aandrijving in verkeerswit

899 €

B C M Y X

Verdere informatie over de actieaanbiedingen ontvangt u bij uw Hörmann dealer:

Z X 20 X 40 X 80 B C M Y X Z slurY

De Amert 417 5462 GH Veghel

T 0413 36 39 85 F 0413 35 13 63 E info@bouwcenterveghel.nl

slurX B C M Y


3

33

Puur genieten Kaldi Koffie en Thee

bij kaldi koffie en thee

Een smaakvolle

latte macchiato, een verfrissende iced cappuccino of een

authentieke Italiaan­ se espresso. Bij Kaldi Koffie en Thee aan de Sacramentsweg 22a in Uden geniet je van heerlijke, versgemaakte koffie en thee. Bovendien kun je er terecht voor de leukste koffie­ en theecadeaus.

Kaldi verkoopt meer dan tien soorten koffie onder zijn eigen kwaliteitslabel. Daarnaast kunnen klanten eindeloos variëren met verse theekruiden en biedt de winkel een breed assortiment aan koffiegerelateerde producten, zoals koffiemachines en servies. Beleving staat centraal. Zo wordt de koffie ter plekke versgemalen en geheel naar smaak samengesteld. Daarnaast beschikt Kaldi over een horecagedeelte, waar klanten in een sfeervolle ambiance genieten van een vers kopje koffie, thee of een heerlijke smoothie.

Uniek in Uden

Ook voor exclusieve cadeaus ben je bij Kaldi aan het juiste adres. De winkel beschikt over een uitgebreid assortiment aan koffie- en theecadeaus, zoals designservies en leuke

accessoires. “Heel leuk om cadeau te geven in combinatie met een versgemalen koffie naar smaak”, tipt Janco. De kracht van Kaldi schuilt volgens hem in de smaakbeleving. “We zijn een speciaalzaak, en dat proef je. Bovendien is deze combinatie van productverkoop en horeca uniek in Uden.”

Zomers genieten

Kaldi is inmiddels helemaal klaar voor het zomerseizoen. Zo is het terras flink uitgebreid. Ook de menukaart is, met maar liefst achttien soorten shaken iced tea en vier verschillende smoothies, zomerklaar. Nieuw op de kaart zijn de iced cappuccino’s, zelfgemaakt en behalve in de originele smaak, ook verkrijgbaar in de smaken hazelnoot, amaretto, karamel, chocolade, Irish cream, kaneel en vanille. Kortom: ook voor een smaakvolle verfrisser, ben je bij Kaldi aan het juiste adres. kaldi koffie en thee Sacramentsweg 22a 5401 GR Uden (T). 0413-264452 (I). www.kaldi.nl


het is niet nieuW, het is hiP

12 musthaves De Amerikaanse auteur Robert Lanham beschreef de hipster ooit als een jongere die zichzelf de coolste persoon

3. Mustache

1. Boombox

De boombox, ook wel bekend als ghetto blaster, jambox of radiocassettespeler, wordt gedragen op de schouder, terwijl hippe tracks luidruchtig de revue passeren.

De ‘ironic mustache’ is een klassiek hipsterverschijnsel, bedoeld als een grappig, vaak tijdelijk teken van loyaliteit aan het genre. De snor is bij voorkeur Frans van stijl.

op aarde vindt, dure kleding koopt die er

4. Polaroid

versleten uitziet en leeft op bier, sigaret­ ten en vegetarisch eten. De recent ge­ publiceerde Hipster Owner’s Manual zet het fenomeen kracht bij met een lijst van retro­artikelen die zorgen voor een ultieme hipsterbele­ ving. Hoeveel items heb jij in je bezit?

2. Bicycle

Een fiets past bij de persoonlijkheid en bewegingsvrijheid van een hipster. Het liefst van het type ‘fixed gear’ of ‘single speed’. Opvallend gekleurde wielen zijn een must.

De hipster koestert nostalgische gevoelens voor de oude instant filmcamera. Polaroid heeft de voorkeur, maar Lomo, Holga en zelfs iPhone-apps voldoen ook.

5. iPhone

Hoewel hipsters grote merken vaak de rug toekeren, is de Apple iPhone een veelvoorkomend stukje technologie binnen de hipsterscene om onderweg fanatiek te tweeten, te bloggen en foto’s te delen.


The Hipster Owner’s Manual

6. Badges

Button badges van onbekende bands, ironische of sarcastische humor en uitingen uit de jaren tachtig: ze zijn veelvuldig te vinden op de t-shirts, vesten en tassen van hipsters.

9. Ski Vest

Marty McFly maakte ze tot een begrip in Back to the Future. Hipsters hebben het felgekleurde vintage skivest uit de jaren zeventig nieuw leven ingeblazen.

10. Nintendo 7. Converse

Converse All Star’s zijn het ultieme hipsterschoeisel, bij voorkeur smerig en versleten. Zwart is de beste kleur, hi-tops het favoriete model.

De gamende hipster omarmt 8-bits videospellen. Dit zogenoemde retro-gamen vertaalt zich zelfs in hipstermode, zoals controller-riemgespen en Gameboy-kettingen.

11. 80’s Watch

8. Tobacco

Hipsters draaien hun eigen sigaretten. Het doe-hetzelf-principe siert de hipster, evenals de ironie van het zelf draaien.

Opnieuw een comeback uit de jaren tachtig: het Timex- of Casio-horloge. Een echte hipster draagt er meer dan één.

12. Shutter Shades

Deze rare, niet-functionele zonnebril maakt de hipsteroutfit compleet. Hipsters zweren trouwens dat ze de bril al droegen vóórdat Kanye West dat deed.

Bron: The Hipster Owner’s Manual

35


DFDS Seaways

Murray Park

5-daagse hotelReis naaR het

De Schotse Hooglan­ den spreken altijd

tot de verbeelding. Wie heeft niet de

filmbeelden gezien van Rob Roy of Brave­ heart, prachtige film­ beelden opgenomen in het ruige land­ schap van de Schotse Hooglanden.

Een korte vakantie aan de rand van de Schotse Hooglanden vanaf slechts D 181,­

Rijke historie en prachtige cultuur gaan samen met gezellige dorpjes die met elkaar verbonden zijn door smalle kronkelige weggetjes. Wat zeker niet op uw programma mag ontbreken is een bezoek aan de Glenturret Whisky Distillery, de oudste distilleerderij van Schotland, en ervaar het unieke spectakel van de Famous Grouse Experience. Een belevenis voor jong en oud. Uiteraard nodigt het landschap uit tot het maken van spectaculaire autoritten en heerlijke wandelingen. Het Murray Park in Crieff ligt op circa 300 km van Newcastle, waar u na een heerlijke overtocht vanuit IJmuiden met een van de cruiseferries van DFDS Seaways ’s ochtends aankomt.

Vanafprijzen per persoon (inclusief korting)

Dagelijks vertrek vanaf 01 juli t/m 20 december 2012

hotel

01.07.12-28.08.12 29.08.12-31.08.12 01.09.12-20.12.12

Zo-do 286 194 181

vrij-zat 286 203 189

Flexibele tarieven

Voor deze aanbieding zijn flexibele tarieven van toepassing, gebaseerd op vraag en aanbod. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper u reist. Boek daarom vandaag nog.

Inbegrepen

Twee nachten aan boord in een eigen 2-pers. hut met D/T Vervoer van personenauto aan boord (tot 1.85 m hoog inbegrepen) Twee nachten in het Murray Park Hotel in Crieff in een 2-pers. kamer incl. ontbijt

Extra’s naar keuze

Halfpension aan boord, 2x diner- en 2x ontbijtbuffet 87,30 p.p. Luxere hut aan boord vanaf 6,- p.p. per enkele reis Pure identity Reserveren Hoefstraat 5a en meer informatie Boek 5406online VX Uden op www.dfds.nl/goedidee T: 0413 266583 Bel E: juliabai@planet.nl DFDS Seaways via I: www.afslankenuden.nl 0255-546666 o.v.v. boekingscode GD12


Facebook

Opmerkelijk

37

vooR huisdieRen

Foto’s delen, video’s plaatsen, chatten, vrienden uitnodigen, berichten plaatsen... Een kleine zes miljoen Nederlanders maakt inmiddels gebruik van sociale netwerken. De Cuijkse ondernemer Eric van den Berg vond het tijd voor iets nieuws. Hij ontwik­ kelde Petsgreet.com, een sociaal netwerk waar huisdieren elkaar groeten en ontmoeten.

Het idee is ontstaan vanuit de ervaring dat mensen op de bestaande sociale netwerken al profielen aanmaken voor hun huisdier. De initiatiefnemers van PetsGreet.com spelen daarop in met een sociaal netwerk dat compleet afgestemd is op huisdieren. Zo zijn er blogs over dieren en ervaringen van baasjes, komen er polls met stellingen over dieren en bevat de lijst met evenementen de almaar populairder wordende hondenfestivals en wandeldagen. Ook kunnen baasjes met elkaar in contact komen om zo bijvoorbeeld afspraakjes te maken en samen in het bos te gaan wandelen. Oprichter Eric van den Berg: “Dat veel mensen in eerste instantie een lach niet kunnen onderdrukken als ze horen over PetsGreet. com, geeft aan dat het een nieuw en verfrissend concept is met een

hoog fungehalte. Het ziet er naar uit dat dit een heus communityplatform gaat worden en heeft kans van slagen.”

Doorbraak

Social media voor huisdieren is niet nieuw, maar er is volgens Van den Berg nog geen concept dat het land heeft veroverd. Hij is van mening dat 2012 het jaar wordt van de doorbraak. “Onze stand op de Huishoudbeurs heeft ons enorm veel leuke reacties opgeleverd. Ter plekke hebben maar liefst tweeduizend bezoekers een account aangemaakt. Hieruit blijkt dat er absoluut behoefte is aan een professionele huisdierencommunity.” Kijk voor meer informatie of het aanmaken van een account op www.petsgreet.com.


2012 Er zijn in Noord-Brabant zo’n 15 actieve Openluchttheaters, waarvan er een tiental zijn aangesloten bij het Samenwerkingsverband Brabantse Openluchttheaters (SBO). De theaters bieden een breed scala aan voorstellingen op het gebied van theater, cabaret, kleinkunst, muziek, circus en vele aanverwante activiteiten. Zo heeft bijna elk theater één of twee eigen speelgroepen: de jeugdtheatergroep voor de kindervoorstellingen en/of de “grote” speelgroep die familievoorstellingen of producties voor volwassenen brengt. Mensen, jong en oud, uit de omgeving van stad of dorp waar het theater is gevestigd, maken jaarlijks mooie voorstellingen van een meestal hoge kwaliteit. Er is nog een andere belangrijke gemeenschappelijke binding tussen al deze theaters: ze worden allemaal gerund door vele enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich ieder jaar opnieuw weer belangeloos in om alle producties mogelijk te maken, waarop het talrijke publiek afkomt. Wij hopen ook U enthousiast te hebben gemaakt om een of meerdere theaters te gaan bezoeken dit seizoen. Kijk op www.brabantseopenluchttheaters.nl en U ziet het programma dat deze 10 theaters zullen brengen. Alice in Wonderland (de zomer van Alice) Dit is het jaar van Alice! Het is precies 150 jaar geleden dat Lewis Carroll het inmiddels beroemde verhaal van Alice heeft bedacht. Ook in de Brabantse Openluchttheaters kunt U Alice in Wonderland gaan zien. De verschillende theatergroepen hebben hieraan een eigen vorm en invulling gegeven.

BERGHEM • Openluchttheater Hoessenbosch GOIRLE • SPOT-Openluchttheater HANDEL • Openluchttheater Handel HEESWIJK • Natuurtheater De Kersouwe LUYKSGESTEL • Openluchttheater De Hunnebergen MARIAHOUT • Openluchttheater Mariahout SINT-OEDENRODE • Openlucht podium Mariendael OISTERWIJK Trappaf • Natuurtheater Oisterwijk OISTERWIJK V.O.S. • Natuurtheater Oisterwijk SOMEREN • Natuurtheater De Donck UDEN • Openluchttheater Naat Piek

www.brabantseopenluchttheaters.nl

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door een provinciale subsidie vanuit de Verdeelsubsidie Amateurkunst van Kunstbalie. Ontwerp & fotografie: www.dortmansreclame.nl


maak kennis met haiRstudio

Je haar laten doen in een aangename ambiance met rustgevende mu­ ziek en persoon­ lijke aandacht. Het kan bij Hairstudio Motion in Veghel, waar je onder het genot van een heerlijke cappuc­ cino of een stijlvol gepresenteerd kopje speciale thee terecht kunt voor een professionele behandeling naar keuze.

39

Motion Hairstudio Motion

“Ik ben nu bijna 25 jaar actief als zelfstandig ondernemer en zo’n tien jaar geleden gestart in dit karakteristieke jaren 30-pand”, vertelt eigenaresse Nicole Barten. “Ik werk met Davines, een supermerk met 98 tot 100 procent natuurlijke, dierproefvrije ingrediënten en een biologisch afbreekbare verpakking. Davines heeft speciaal voor de zomer de Sü-lijn. Dat zijn producten om het haar en de hoofdhuid te beschermen tegen zon, zout en chloor.”

Persoonlijk advies

Bij Hairstudio Motion draait alles om vakmanschap. “Ik werk alleen op afspraak om iedereen de aandacht te kunnen geven die ze verdienen.” Weten met wie je te maken hebt, is volgens Nicole van groot belang. “Dat begint al op het moment dat een klant binnenkomt. Welk kapsel past bij de lengte, postuur en uitstraling van de klant? Bij de dames gaat het natuurlijk ook om de kledingstijl en de make-up. En ik kijk uiteraard goed naar het haar, voordat ik ermee aan de slag ga.” Hairstudio Motion trekt klanten uit de directe en verre omgeving. De prijs-kwaliteitverhouding is dan ook uitstekend en de sfeer vertrouwd. Ook is de kapsalon altijd in beweging. “We blijven bezig om onze formule te verbeteren”, aldus Nicole. Tot slot is de locatie een belangrijk aspect. “De N.C.B.-laan wordt in de toekomst een echte laan. Het is een mooi stukje oud-Veghel waar ik me prima thuis voel.” hairstudio motion N.C.B.-laan 8 5462 GD Veghel (T). 0413 352404 (E). motionhairstudio@gmail.com


kermis

Zes dagen oP de udense maRkt

Van 13 tot en met 18 juli is het Udense kermis op de Markt, Nieuwe Markt, Biggenstraat en Botermarkt. Spektakel voor jong en oud met topattracties uit binnen足 en buitenland. De Udense kermis heeft dit jaar liefst vier primeurs: Turbine, Mission Space, River Rafting en de Psychodelic. Maar natuurlijk is er ook volop 'klein' vermaak. Een blik achter de schermen.

-Work-and-turn-


slurX slurY Z X Y M C

41

Y M C B Z X Y M C B P Z X Y M C B slurM slurC Z X Y M C B C 80 C 40 C 20 Z X Y M C M

Y

X

Z

CMY

CMY

Hans van Tol staat al twaalf jaar met onder meer de Turbo Polyp op de Udense kermis, een ware publiekstrekker. Hans komt graag naar Uden. "Het begon als een echte dorpskermis. Door alle aandacht en de juiste keuze van attracties is deze kermis groot uitgegroeid, maar die dorpse sfeer is er nog altijd. Geweldig! Qua grootte zit Uden in de top vijf van Nederland en het is uniek voor zo'n plaats. Voor een kermisbedrijf is Uden de afgelopen jaren een heuse groeimarkt geweest."

Met maar liefst drie 'attracties' is Ropers Events dit jaar vertegenwoordigd: Fried Chicken/ Vlaamse XXL Frites, Schwenkgrill en Langos. De eetkramen hebben allemaal een uitstraling in heuse Duitse Bierfeesten-stijl. "De Udense kermis is een enorm gezellige familiekermis", vertelt Michel Ropers. "Het is een kermis met een hart. Hij wordt met hart en ziel gepromoot, hij leeft en is een begrip geworden in de wijde omgeving." "Ik heb weer alle vertrouwen in een geweldige editie. Natuurlijk, we zitten in een recessie, en iedereen moet op de centen passen. Maar de kermis is typisch zo'n fenomeen waar mensen nog echt voor sparen. De mensen kiezen ervoor om daar eens heerlijk te genieten en dan mag het best wat kosten. Uden is zo'n kermis en voor mij als ondernemer is-ie ook daarom zo leuk! Ik verheug me er nu al op!"

B

Uniek

Begrip

CMY

'Dit is een kermis met een hart'

"Hoe 2012 wordt? De mensen hebben of krijgen toch echt minder te besteden. Wij als kermis zijn een luxe product en dat gaan we toch merken. Kijk, de mensen blijven heus niet thuis die ene keer per jaar dat het kermis is, maar de kinderen krijgen misschien wel een tientje minder mee, begrijp je? Maar zolang de promotie voor de kermis goed is, scheelt het weer. En die is in Uden prima in orde!"

CMY

De Udense kermis staat op de kaart in Nederland: mooi, schoon en goed bezocht. En dat maakt het ook voor de kermisexploitanten aantrekkelijk om er te staan. Voor hen is inmiddels weer een drukke tijd aangebroken. Het is hard werken om in de belangrijkste tijd van het jaar de massa te vermaken. En het is een spannende tijd: de recessie slaat hoe dan ook om zich heen en mensen kunnen dat 'dubbeltje' immers maar ĂŠĂŠn keer uitgeven. We spraken twee kermisexploitanten die zich volop voorbereiden op 'Uden 2012'.

X

Z

CMY

M 20

M 40

M 80

B

Backstage

ideemagazine_2121461_263658-Work-and-turn-2-W


B C M Y

UIT AGENDA

X Z

Wat mag je niet missen dit seizoen? Waar moet je zijn geweest? Een se­

CMY

lectie uit het aanbod van theater & film, markten, beurzen & sportactivi­

M 20 M 40

teiten, muziek & entertainment en koopzondagen in de regio van 22 juni

M 80

tot en met eind september 2012.

B C M

theateR & film

Y X Z slurC slurM B C M Y X Z P Y 20 Y 40 Y 80 B C M Y X Z CMY CMY CMY CMY B C M Y X Z X 20 X 40 X 80 B C M Y X Z slurY slurX

24/06 Film: Elina, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 25, 26, 27 en 28 juni 23/06 Dinnershow – A night to remember, 19.30 uur, Dientje, Gemert 25/06 Film: Tot Altijd, 20.15 uur, Filmcafé Grave, Palazzo Theater, Grave 27/06 Alice in Wonderland, 15.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 29/06 Film: Intouchables, 10.00 uur, Filmhuis De Pul, Uden 01/07 Film: Oslo August, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 2 en 3 juli 08/07 Film: Footnote, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 9 en 10 juli 05/08 Film: SuperClásico, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 6/8 en 7/8 12/08 Film: Café de Flore, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 12, 13 en 14 augustus 17/08 Les Miserables, 20.30 uur, ook op 5, 12, 19, 24 en 26 augustus Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 19/08 Film: l’Hiver dernier, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 20 en 21 augustus 26/08 Film: On the road, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss. Ook op 27 en 28 augustus 07/09 Huub Stapel, 20.30 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 08/09 The Classing Rock Show, rocksongs uit de top-2000, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 13/09 Javier Guzman, een spervuur van doortrapte grappen, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 15/09 A tribute to Elvis Presley, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 18/09 De kleine zielen, klassieker van Couperus, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 19/09 Javier Guzman, Oorverdovend, 20.15 uur, Schouwburg Cuijk 19/09 Cabarestafette, nieuw cabarettalent, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 21/09 Gary Mullen & The Works, One Night of Queen, 20.15 uur, Theater Markant, Uden 21/09 The Beatles Revival, The Beatles Story 20.15 uur, Schouwburg Cuijk 22/09 Voice Male, vocaal vakmanschap uit Vlaanderen, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 22/09 Zadelpijn 2: Het verwende nest, 20.15 uur, Schouwburg Cuijk 25/09 Arjan Ederveen, Ederveenzaamheid, 20.15 uur, Schouwburg Cuijk 27/09 The Best of Its on Tour, minifestival met theater vd toekomst, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss 27/09 Jeans 22, Dynamite, 20.15 uur, Schouwburg Cuijk

B C M Y


Agenda

06/07

Y X

-------------------------- 29 --------------------------

14/09 15/09 16/09 30/09

28

07/07 07/07 07/07 08/07 08/07 13/07 03/08 11/08 11/08 16/08 17/08 18/08 25/08 07/09 07/09 08/09

-------------------------- 27 --------------------------

24/06 01/07 01/07

Kermis Odiliapeel, 22-25 juni Kermis Heesch, 23-26 juni Kermis Herpen, 23-26 juni Presentatiavond Solexteam Landhorst, 21.00 uur, Café Partycentrum Buitenlust, Landhorst Oldtimerbeurs, 10.00 – 15.30 uur, Derks Autobedrijf, Uden Rommelmarkt, 10.00 – 17.00 uur, Café D’n Bens, Langenboom Kookworkshop Italiaans, 11.00 uur Restaurant De Peppelen, Schaijk Kookworkshop Surinaams, 18.00 uur, Restaurant De Peppelen, Schaijk Kermis Schijndel, 7-10 juli Kermis Erp, 7-10 juli Kermis Berghem, 7-10 juli 8-uurs Solexrace, 09.30 uur, Sint Oedenrode Schapendag, jaarmarkt Odiliapeel. 10.00 – 17.30 uur Kermis Uden, centrum Uden, 13 tot en met 18 juli Workshop BBQ, 16.00 uur, Restaurant De Peppelen, Schaijk Kermis Schaijk, 11- 14 augustus Kermis Venhorst, 11-14 augustus Kermis Oss, 16-22 augustus Kermis Boxmeer, 17–21 augustus Open dag Udi’19, Sportvelden Parklaan Uden Kermis Zeeland, 25-28 augustus Kermis Volkel, 7-10 september Kermis Cuijk, 7-11 september Corona Beachvolleybal Event, 10.00 uur Plein 1969, Heeswijk-Dinther Kermis Veghel, 14-19 september 2012 Wielerrondes Industrielaan, Wielervereniging Uden Rommelmark, trapveld bij Udi’19, Reddingsbrigade Uden Truckrun Uden, Stichting Udense Truckrun, Uden en omgeving

26

22/06 23/06 23/06 23/06

-------------------------- 25 --------------------------

maRkten, beuRZen & sPoRt

24

28/09 Frans Bauer, Live in Concert IX, 20.15 uur, Theater Markant, Uden 28/09 Musical Aspects of Love, met Maaike Widdershoven, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 28/09 Face Nord, spectaculaire seizoensopening, 20.30 uur, Theater De Blauwe Kei, Veghel 29/09 Musical Aspects of Love, met Maaike Widdershoven, 20.15 uur, Theater De Lievekamp, Oss 29/09 Face Nord, spectaculaire seizoensopening, 20.30 uur, Theater De Blauwe Kei, Veghel 29/09 Sabine Beens, Bas Bovelander e.a., Wordt u al geholpen?, 20.15 uur, Theater Markant, Uden 30/09 Musical Aspects of Love, met Maaike Widdershoven, 14.00 uur, Theater De Lievekamp, Oss

43

30


--------------------------- 9 ---------------------------

UIT AGENDA muZiek & enteRtainment 22/06 22/06 23/06

8

23/06 23/06 23/06

--------------------------- 7 ---------------------------

23/06 23/06 24/06 25/06 25/06 26/06 27/06 29/06 29/06

6

29/06 29/06 29/06 30/06

--------------------------- 5 ---------------------------

30/06 30/06 01/07 06/07 06/07 07/07

4

Y

Z

08/07 08/07 08/07 13/07 14/07 28/07

-------- 3 ---------------------------

03/08

Katrina and the Waves, 19.30 uur, De Pul, Uden Optreden Barracuda, 21.00 uur, feesttent, kermis Odiliapeel Oss Gaat Vreemd 2012, samenspel band en artiesten op inschrijving, de Groene Engel Themafeest ‘Goud van Oud’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel Acoustic Café, 20.00 uur, JC De Bunker, Gemert Feestband Riverside 21.00 uur, feesttent kermis Herpen Optreden Jeoparty, 21.00 uur, feesttent, kermis Odiliapeel Foute Avond, 22.00 uur, Fellini’s Proeverij, Oss Optreden coverband Riverside, 21.00 uur, feesttent kermis Odiliapeel Kermis Herpen, The 90’s on Monday, feesttent sportpark De Wilgendaal. Met o.a. Paul Elstak en DJ Mental Theo, 21.00 uur Optreden coverband Trackdrop, 21.00 uur, feesttent Odiliapeel Optreden coverband Tilt, 21.00 uur, feesttent Sportpark De Wilgendaal, Herpen Open Podium, jamsessie, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss Rockin’ Piepers, Café Piepers Volkel Slokdarmfestival, driedaags festival, 29/06 t/m 01/07, Veghel Podiumpop, tweedaags festival met onder meer Chille met Nille, Darkraver, Jan Smit en Que Pasa, centrum Boekel Themafeest ‘Gooische vrouw zoekt boer’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel Hotmix Friday, ladies special, 23.00 uur, Stadcafé De Ontmoeting, Oss Wish Outdoor, tweedaags dancefeest, Evenemententerrein De Aa, Beek en Donk Themafeest ‘Helemaal Holland’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel Nederlands-Poolse Café Party, 20.30 uur, Café De Raaf, Schaijk Smartlappenfestival, 13.00 uur, centrum Grave Themafeest ‘Goud van Oud’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel Pink Floyd Tribute, 21.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther Themafeest ‘Helemaal Holland’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel Muze Misse, festival, 12.00 – 22.00 uur, Jan Cunenpark, Oss Muziekfestival – Samba Cinco, 13.00 uur, plein Boekel The Voice of Brabant, talentenjacht, 20.00 uur, Recreatieoord De Maashorst, Schaijk Live-muziek tijdens Uden Kermis, voor Bar-Club Sanchezz, 13-18 juli Waylon, Natuurtheater De Kersouwe, 21.00 uur, Heeswijk-Dinther Eric Vloeimans, trompetist, 20.30 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther Open Podium, 20.30 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther


10

Agenda

---------------------- B = Black ---------------------12 ---------------------- C = Cyan ---------------------14

09/08 Deeznuts, Skarhead, For the Glory & Wasted Bullet, hardcore, 18.30 uur, De Pul, Uden 11/08 Spinvis, 21.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 01/09 Progmotion Festival, o.a. Galahad, Wolverine, 19.30 uur, De Pul, Uden 08/09 Themafeest ‘Feest in de Kloostertuin’, 19.30, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 15/09 Masters of Metal 2012, tribute metal, 19.30, De Pul, Uden 17/09 De Flower Kings, (swe)prog – symphorock, 19.30 uur, De Pul, Uden 18/08 Themafeest ‘Goud van Oud’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 18/08 Stef Bos en Band, 21.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 25/08 Gerard van Maasakkers, Lijflied, 21.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 31/08 Themafeest ‘Gooische vrouw zoekt boer’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 31/08 Eefje de Visser, 21.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 01/09 Marco V & Guests, 19.00 uur, Natuurtheater De Kersouwe, Heeswijk-Dinther 01/09 Themafeest ‘Goud van Oud’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 15/09 Themafeest ‘Gooische Vrouw Zoekt Boer’, 19.30 uur 22/09 Michael Lee Firkins Band, gitaarmuziek, 19.30 uur, De Pul, Uden 22/09 Themafeest ‘Helemaal Holland’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 26/09 Open Podium, jamsessie, 20.30 uur, de Groene Engel, Oss 28/09 Stevie Ann, Inspiration – Songs form heroes 20.30, Schouwburg Cuijk 28/09 North Atlantic Oscillation, (UK) prog, 19.30 uur, De Pul, Uden 28/09 Themafeest ‘Goud van Oud’, 19.30 uur, Partycentrum Dorsvlegel, Vinkel 29/09 Sabrina Starke, soulzangeres, 21.00 uur, de Groene Engel, Oss 29/09 Atmoz Classics – On Tour, 20.30 uur, Shique de Luxe, Schaijk

45

extRa kooPavonden en -Zondagen

09/09 20/09 30/09 30/09

Koopzondag Oss Late night shopping Oss Koopzondag Veghel Koopzondag Oss Koopzondag Oss van 12.00 tot 17.00 uur Koopzondag Veghel Koopzondag Oss Koopzondag Uden Koopzondag Boxmeer

De redactie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de agenda.

16

Uw evenement in de agenda? Stuur een e-mail naar info@ideemagazine.nl.

------------------- M = Magenta -------------------

24/06 28/06 01/07 29/07 26/08

Y X


IDEE Magazine is gratis verkrijgbaar bij cafes, restaurants, theaters, bibliotheken, fitnesscen­ tra’s, wachtruimtes van huisartsen, tandartsen, ziekenhuizen, notarissen en advocaten in Uden, Oss, Veghel, Land van Cuijk en omstreken. Daarnaast is IDEE Magaizne gratis verkrijgbaar bij onderstaande distributiepunten.

------------------------ Z = Z ------------------------

22

-------------------------- 23 -----------------------

IDEE

Colofon

20

IDEE Magazine is een gratis uitgave van De Winter media groep Oplage 15.000 exemplaren Adres Vluchtoord 1, Postbus 26, 5400 AA Uden Volgende editie september 2012 ------------------------ X = X ------------------------

Mediapartner Inez van Essen- Holtkamp i.vanessen@dewinter.nl Redactie Dimphy van Boxtel, Gerben van den Broek, Marco de Jonge Baas, Fabienne Soree Concept & vormgeving De Winter media groep Fotografie Look@me Fotografie, Rob van Berkel, Margot van Kleef, Brendy Wijdeven en Koen van den Boogaart Coverfoto Brendy Wijdeven (brendz.net)

Y

Z

--------------------- Y = Yellow ---------------------

18

Aan dit nummer werkten mee The Write House (Tom Verstegen)

©2012 Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Winter media groep.

online

Lees IDEE magazine nu ook Kijk op: www.ideemagazine.nl

veghel

BOUWBEDRIJF VAN DE VEN Erpseweg 3, Veghel BOUWCENTER VEgHEL De Amert 417, Veghel FOODMANAgER Melisselaar 6, Veghel HAIRSTUDIO MOTION N.C.B.-laan 8, Veghel KNIJPERTJES Past. Kampstraat 4, Veghel NET­IETS ANDERS De Bunders 152, Veghel Doornhoek 3766, Veghel SLIMSLENDER Vlas en Graan 150, Veghel BOLEy OPENHAARDEN Marconiweg 1, Veghel gOUDEN LEEUW Molenstraat 43, Veghel SPORTSTUDIO ROB VAN DIJK Dr. Abraham Kuyperlaan 36, Veghel HAIRSHOP VEgHEL Stationsstraat 11a, Veghel FFLINDERS KIDS Hoofdstraat 29, Veghel JUWELIER KEES VAN HOUT De Wiekslag 32, Veghel KNUVERS De Bunders 148, Veghel HAERBOUTIqUE Markt 44, Veghel DE WINTER MEDIA gROEP Hoofdstraat 1-a, Veghel


Z X CMY

CMY

B

C

M

Y

X

Z

CMY

C 20

C 40

C 80

B

C

M

Y

X

Z

slurZ

slurB

B

C

M

Y

X

Z

P

B

C

M

Y

www.facebook.com/ideemagazine

B 80 B 40 B 20 P Z X Y M C B CMY

DFDS SEAWAy IJMUIDEN Sluisplein 33, IJmuiden VAN DER RIJT INTERIEURS Bergstraat 28, Boekel DE KEUKENZAAK Handelsweg 1, Udenhout THERMAE SON Planetenlaan 2-b, Son INSTITUUT LAMAT Hooge Raam 6, Zeeland JANSSEN FOTOgRAFIE Dorpstraat 70, Macharen BOOMHUT.NL Mutshoek 5a, Boekel

B

C

oveRige Plaatsen

CMY

’T PAKHUyS Pastoor van Haarenstraat 13, Mariaheide TIKX Dobbelsteenplein 2-7, Mariaheide

CMY

maRiaheide

Z

BRABANTSE HOEVE Zeelandsedijk 29, Volkel WASSENBERg VOLKEL Leeuwstraat 1, Volkel

X

volkel

Y

MARyA SCHOENEN Laar 9, Nistelrode MARyA SHOES FOR KIDS Laar 16a, Nistelrode RESTAURANT D’N BONTE WEVER Laar 24, Nistelrode

MY

2BEFIT4LIFE Landweerveld 30, Erp BODy­WELL Bussele 16, Erp VLOERENTREND Kerkstraat 23, Erp PARTyCENTRUM VAN HAANDEL Hertog Janplein 20, Erp

nistelRode

CY

eRP

PURO STyLINg Spoorstraat 34, Mill WOLFS TRAPRENOVATIE Brugse Berg 108, Mill VERLINDEN ST HUBERT Pastoor Jacobsstraat 34, St Hubert

CM

KALDI UDEN Sacramentsweg 22a, Uden PARADIJS UDEN Prior van Milstraat 18, Uden PURE ESPRESSO­LUNCH­HIgHTEA Brouwerspad 6, Uden DE BUREN Pastor Spieringsstraat 10-a, Uden VAN SCHIJNDEL HOORTECHNIEK Botermarkt 3, Uden HOTEL BRASSERIE VERHOEVEN Markt 22, Uden SLS PRODUCTIONS Muntmeester 473-a, Uden PETER VAN DOOREN INTERCOIFFURE Passage 1a, Uden BRUIDSBOUTIqUE VAN DE WETERINg Sportlaan 1, Uden RESTAURANT ’T RAADHUIS Markt 1a, Uden ZUIDERS PROEFLOKAAL Markt 5, Uden BRASSERIE DE CONVERSATIE Marktstraat 25, Uden DE PAERDESTAL Hulstheuvel 40a, Uden PURE IDENTITy Hoefstraat 5a, Uden JOKE BERgSVOORT TUINONTWERPER Landschrijversveld 532, Uden DE WINTER MEDIA gROEP Vluchtoord 1, Uden DE BAKKERS LAMERS Schaepmanlaan 101, Oss SOLIDWOOD PROJECTS B.V. Saksenweg 29, Oss DE WINTER MEDIA gROEP Hooghuisstraat 34, Oss

mill & sint hubeRt

f) © 2007 Heidelberger Druckmaschinen AG

uden

47

M

Verspreiding


B C M Y X Z P Y 40 Y 80 B C M

In ons buffetrestaurant,

Y X Z CMY CMY CMY

CHINESE RESTAURANT TOP 100

OORKONDE POSITIE:

CMY

20

welk plaats biedt aan ruim 450 personen, serveren wij elke dag vanaf 17.00 uur een

B

Paradijs Uden

C M

Utrecht, 24 maart 2011

Y

Culinair Buffet OriĂŤntal

X

met Japanse, Kantonese en Chinese gerechten van hoog niveau.

Z Uitgevoerd door:

CMY X 20 X 40 X 80

2011

Geert Geer Ge errt Sa Samplonius

Geert van den Bosch

Senior Busin Business Manager

Hoofdredacteur

AQ Services International

Misset Horeca

www.missethoreca.nl

Van maandag t/m vrijdag bedraagt de prijs van dit buffet E 15,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar E 8,50 p.p.) Op zaterdag, zondag en feestdagen E 18,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar E 10,00 p.p.). Kinderen t/m 3 jaar gratis.

B C M Y

Japans dineren aan de teppanyaki-tafels van Paradijs Uden.

X

Een verrukkelijke ervaring.

Z CM CY MY CMY B C M Y X Z P

Ons Japans gedeelte bevat 3 teppanyaki-tafels met 6 bakplaten waarop de gerechten in uw bijzijn door onze meesters worden bereid. In kimono gehuld is het een bijzondere ervaring Zij weten u met hun boeiende om onze meesterkoks de heerlijkste gerechten op creaties telkens opnieuw te spectaculaire wijze voor u te zien bereiden. verbazen. Aan deze tafels kunnen wij ca. 65 personen een plaats bieden en reeds vanaf d 27,-- p.p. laten genieten van de gezellige Japanse sfeer. Of u nu van vis of van vlees houdt, het wordt zeker een avond culinair genieten.

3

Y 20

Restaurant Paradijs Uden bij 20 beste van Nederland

Z 20 Z 40 Z 80 B C M Y X Z CMY CMY CMY CMY Prinect Micro-6iFormat 102/105 Dipco 3.0e (pd

IDEE magazine zomer 2012  
IDEE magazine zomer 2012  

IDEE magazine is een glossy lifestyle magazine voor de consument in de regio Noordoost-Brabant. Het magazine staat boordevol inspirerende ve...

Advertisement