Issuu on Google+

Ambasadoare

Help25 Femei... pentru femeile dragi din viaĹŁa ta!


Testimonial

Credem în solidaritatea feminină şi pentru asta am ales să cooptăm 25 de Femei reprezentative din comunitate, care au devenit Ambasadoare ale Campaniei Help25 şi care ne sunt un real sprijin în atragerea de fonduri şi în creşterea conştientizării cu privire la importanţa existenţei unui Program de Depistare Precoce a Cancerului la Sân în regiunea de Vest şi întreaga ţară. În paginile ce urmează vă invităm să faceţi cunoştinţă cu aceste 25 de Doamne minunate şi să aflaţi mai multe despre motivaţia şi dorinţa f iecăreia de a f i alături de femeile din viaţa noastră. Echipa Help25


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Georgina Grigorie Director Executiv AJOFM Timiş

Sunt o femeie la fel ca toate celelalte, cu bucuriile şi problemele întâlnite de-a lungul vieţii, cu provocările, reuşitele dar şi eşecurile ce, inevitabil, fac parte din viaţa fiecăruia, fără să uit însă nici o clipă că sunt o luptătoare.

Toate aceste lucruri minunate s-au întâmplat pentru că oamenii buni fac lucruri mari, indiferent de starea socială, profesie sau educaţie, dacă cineva le oferă oportunitatea de a fi împreună pentru un scop nobil.

Am în mine bucuria şi optimismul, puterea de a mă ridica atunci când mă ,,împiedic’’, şi mai ales de a merge alături de cei care au nevoie de mine. Din 2002 sunt implicată activ în lupta împotriva cancerului la sân, am reuşit să fac lucruri frumoase şi să fiu alături de femeile din judeţul Timiş.

Este naturală decizia de a mă implica şi în campania Help25, vreau să continui să fac lucruri minunate alături de oameni minunaţi. Aştept alături de această campanie cât mai multe femei care cred în puterea lor de a face minuni.


17 Ambasadoare TAmbasadoare Help25Help25


Testimonial

Testimonial

Romaniţa Jumanca Asistent univ. drd. Catedra de Limba şi Literatura Engleză a Universităţii de Vest din Timişoara

Este important să ştiu că aparţin unei lumi în care există speranţă, în care există implicare, motivaţie, dorinţa de a face bine, bucuria de a dărui. Este important să mă alătur acestei cauze nobile şi o fac în numele acelora pe care i-am pierdut prea devreme, în amintirea lor, pentru sufletul meu. Susţin campania Help25 şi vă invit să faceţi acelaşi lucru.


17 Ambasadoare Ambasadoare Help25 Help25


Testimonial

Testimonial

Monica Blaj Director Banca Transilvania, Sucursala Timişoara

Pentru mine Help25 înseamnă curaj acolo unde este descurajare, speranţă unde este deznădejde, lumină în întuneric. Este curajul de a lupta, de a face eforturi şi de a aduce o schimbare, atât în mentalitatea comunităţii, cât şi în viaţa femeilor din jurul nostru. Cred în această campanie şi am ales să mă implic, în primul rând ca femeie, ca fiică, ca nepoată, ca viitoare mamă, mătuşa sau, pe viitor, bunică. Mă simt datoare să îmi aduc contribuţia la Campania Help25, o fac cu gândul la binele nostru, al femeilor.

Merg mai departe cu gândul, speranţa şi convingerea că, dacă suntem mai multe, mai convigătoare, mai unite şi mai vizibile vom putea face mult mai mult pentru noi – femeile. Încerc să ofer cât mai mult din energia mea acestei campanii pentru sănătate şi am credinţa că aportul meu va ajuta la realizările campaniei, că ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivul numărul 1: implementarea Programului de screening a cancerului la sân. Iar atunci când programul acesta va demara, voi şti că şi eu, alături de alte multe femei, vom avea o viaţă mai liniştită, mai sănătoasă şi mai senină.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial Prof. Dr.

Rodica Mihăescu Medic primar medicină internă şi hematologie

Dragi femei, De-a lungul a celor peste 30 ani de activitate medicală am avut ocazia să văd foarte multă suferinţă şi durere. Am încercat în limita posibilităţilor mele să ajut pe toţi cei în suferinţă şi am reuşit să aduc vindecarea şi bucuria în multe familii. Lucrând şi în cadrul Centrului OncoHelp am realizat numărul mare al cazurilor de neoplasm mamar. Tinere, femei în vârstă la care trebuie să le spui acest diagnostic! M-am implicat şi în alte campanii de sănătate pe aceeaşi temă şi vreau să vă împărtăşesc câteva păreri: - Diagnosticul de cancer de sân poate fi depistat devreme doar dacă femeile ar fi conştiente de propriul corp, să-l admire, să-l palpeze şi să remarce orice schimbare apărută! Fiţi propriul medic!

- Femeile, indiferent de vârstă, să aibe curajul de a se prezenta la medic pentru un consult de specialitate! - Să accepte boala ca atare şi să înceapă lupta cu boala cu convingerea că se vor vindeca! - Fiecare clipă de întârziere poate însemna o altă determinare de boală! - Profilaxia e una din cele mai importante arme împotriva cancerului! Dedic activitatea mea viitoare ca Ambasadoare Help25 tuturor femeilor diagnosticate cu această boală şi mai ales Grupului de Suport Violeta de la Oncohelp pentru abnegaţia, dăruirea şi puterea pe care o dovedesc în lupta lor împreună! Doar împreună, putem învinge boala!


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Maria Grapini Ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism

De-a lungul vieţii mele, atât în cariera profesională, cât şi în relaţiile interumane dezvoltate cu alte persoane, am lucrat foarte mult cu şi alături de femei. Am întâlnit numeroase femei, multora le-am cunoscut problemele, temerile, dorinţele, aşteptările; însă în tot acest timp am înţeles că unul dintre cele mai importante aspecte în viaţa unei femei este sănătatea.

Sănătatea unei femei este importantă atât pentru ea, cât şi pentru membrii familiei, pentru soţ, copii, părinţi, rude... Sper ca prin acest program femeile să devină şi mai conştiente de importanţa sănătăţii lor, de importanţa unor controale medicale regulate. M-am implicat in Campania Help25 pentru că doresc să fiu parte a acestui efort comun, de conştientizare a femeilor, de oferire a unei şanse în plus la sănătate, la o viaţă normală!


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Simona Amânar Tabără Asistent Universitar în cadrul Facultăţii de Vest din Timişoara Multiplă campioană olimpică mondială şi europeană

Am muncit întotdeauna, iar munca mea a fost răsplătită prin performanţă la cel mai înalt nivel. Cu toate acestea, am sprijinit mereu proiectele tuturor celor care vin să fie alături de cei aflaţi la nevoie. Am ales să fiu alături de Help25 pentru că acest proiect este unul care vine în ajutorul tuturor celor aflaţi într-o situaţie ingrată. Femeia din ziua de azi este o fiinţă evoluată, o fiinţă care trebuie să întreprindă orice pentru a fi în prim plan. Cu toate acestea, ea nu are dreptul să uite, să neglijeze anumite aspecte care i-ar periclita sănătatea, motiv pentru care îndemn toate reprezentantele sexului frumos să nu evite a păşi pragul medicului pentru un consult mamografic. Dedic prezenţa mea în cadrul Campaniei Help25 tuturor femeilor din familia mea.


Ambasadoare Help25


Testimonia

Testimonial

Monica Truşcă Specialist media şi relaţii publice

Help 25 este unul din cele mai generoase proiecte lansate pe piaţa timişoareană în ultimii ani – vorbim de sprijin direct pentru 5000 de femei fără posibilităţi financiare, care prin intermediul acestui proiect vor putea beneficia de mamografii gratuite care le pot salva viaţa. În fiecare zi aflăm despre noi cazuri de cancer la vârste din ce în ce mai fragede şi cred că fiecare din noi, femei şi mame, ar trebui să sprijinim orice iniţiativă de acest tip, pentru că doar printr-o informare corectă şi constantă, noua generaţie poate învăţa că profilaxia este primordială. Felicitari Echipei Help 25 !


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Olivera Draia Mamă... Soţie... Femeie...

Cancerul nu ţine cont de cine eşti, cum arăţi, sau ce ai realizat în viaţă... Sunt o femeie sănătoasă, însă sunt conştientă că, oricând, mi se poate întâmpla şi mie... Copiii mei vor creşte doar cu amintirea bunicii lor dragi, pentru că, în viaţa agitată pe care o trăia, avea grijă de toată lumea, mai puţin de ea. Îi dedic soacrei mele, Angela, această implicare a mea în campanie, pentru că în cei doi ani de luptă cu cancerul, de la ea am învăţat să iubesc viaţa, să mă iubesc pe mine şi să menţin echilibrul şi armonia în familie!


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Tatiana Bartoş Medic pediatru

M-am alăturat campaniei Help25 din mai multe motive. În primul rând, m-a cucerit imediat entuziasmul și dăruirea echipei Help25 și mă simt onorată să pot fi una din ambasadoarele acestei campanii. În al doilea rând, cred în acest proiect ca și medic, ca și creștin și ca și femeie: este mult mai eficient să pui un diagnostic precoce, care poate salva viața pacientei tale. Doresc din toată inima să pot face ceva pentru femeile care au de înfruntat acest inamic atât de temut care este cancerul de sân; mă gândesc că pot să fac și eu cancer, cândva.

Suntem atât de ocupate astăzi, urgențele zilei ne copleșesc și de multe ori uităm de lucrurile importante, iar unul dintre acestea este sănătatea noastră. Dedic prezența mea în această campanie unei prietene dragi și medic de excepție, Feliciei, care a pierdut lupta în fața cancerului de sân.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Carmen Mataragiu Managing Partner - PKF Econometrica SRL

M-am alăturat campaniei Help 25 convinsă fiind că măsurile proactive de conștientizare a riscurilor şi a posibilităţilor de vindecare reprezintă un pilon esenţial în procesul de diminuare a ratei de mortalitate determinată de cancerul de sân. Este minunat atunci când fiecare dintre noi se îndepărtează pentru un moment de problemele cotidiene şi încearcă să sprijine acţiuni legate de sănătatea umană. De această dată, Help 25 susţine o acţiune de conştientizare legată de o afecţiune al cărei nume îl pronunţăm cu teamă, cancerul de sân, care afectează atât de mult populaţia feminină, dar am convingerea că acţiunile viitoare vor viza şi alte tipuri de cancer, care afectează ambele sexe.

Boala nu are sex, astfel cum persoanele care ar trebui să sprijine astfel de iniţiative ar trebui să nu fie segregate în funcţie de sex. Sănătatea, indiferent de sex, este cel mai preţios lucru pe care îl deţinem, iar sănătatea generală a unei populaţii este un factor general de progres economic şi social! Cred în acest demers şi îmi doresc ca în cel mai scurt timp posibil, efortul conjugat al tuturor celor implicaţi să conducă la rezultatul dorit.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Luminiţa Ţundrea Managing partner în cadrul societăţii Ţundrea şi Asociaţii

Mă implic în această campanie pentru că bunica mea a murit din cauza cancerului, pentru că s-a tratat în Timişoara la o clinică unde condiţiile de spitalizare şi tratatment mă duceau la vremea respectivă cu gândul spre Evul Mediu, pentru că am colaborat cu Grupul de Suport Violeta al Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân iniţiat de D-na Anghelina Glisici şi Violeta Tăranu şi am fost extrem de impresionată de problemele lor, mai ales cele emoţionale... şi pentru că în calitate de membru fondator al Clubului Rotary Cetate din Timişoara mam implicat personal în dezvoltarea centrului de oncologie OncoHelp care este coordonat de o echipă de oameni plini de forţă şi motivaţie. Personal cred că nu poţi avea o viaţă împlinită şi fericită dacă lângă tine sunt nenumăraţi oameni care suferă şi mai cred că doar implicându-ne şi încercând să ajutăm putem deveni fiinţe umane complete.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Liliana Oneț Subprefect al Județului Timiș

M-am alăturat Campaniei Help25 pentru a veni în sprijinul femeilor care trebuie să conștientizeze că o mamografie le poate salva viața. Cred cu tărie că prin acțiunile derulate în cadrul acestei campanii vom putea ajuta un număr cât mai mare de femei, iar depistarea precoce a acestei maladii va duce, cu siguranță, la creșterea șanselor de vindecare. Invit şi alte femei să se alăture campaniei Help25!


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Mirela Ionescu Preşedinte Organizaţia Judeţeană de Femei a PC Buzău

Mă simt extrem de onorată să fac parte din cadrul celor 25 de Ambasadoare ale campaniei Help25. În această calitate, dar mai ales în cea de femeie, doresc să fac cunoscute obiectivele şi utilitatea campaniei de depistare precoce a cancerului la sân, atât în judeţul Buzău cât şi în alte judeţe din ţară.

Conştietizarea colectivă cu privire la importanţa efectuării investigaţiilor de specialitate în prevenţia cancerului la sân este extrem de importantă, pentru că poate salva vieţi. Susţin acest lucru şi pentru faptul că o foarte bună prietenă - colegă de generaţie - a murit de cancer la sân. Dedic participarea mea în cadrul campaniei tuturor femeilor din România cu mesajul: „Nu uita! Este mai uşor să previi decât să tratezi. Pretuieşte-ţi sănătatea ca să poţi preţui tot ce te înconjoară!”


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Nicoleta Voica Interpret muzică populară

Dacă iubiţi viaţa dragii mei, trebuie să aveţi grijă neapărat de sănătatea dumneavoastră, pentru că de fapt sănătatea este cea mai importantă, cea mai iubită de toţi cei care îşi doresc să fie cât mai mult împreună cu familia şi cu cei dragi. M-am alăturat Campaniei Help25 în amintirea familiei mele respectiv: fratelui, mamei şi tatălui meu care au plecat prea devreme din viaţă, datorită acestei boli nemiloase şi mai ales datorită faptului că au fost depistaţi într-o fază avansată. Bucuraţi-vă de viaţă şi de tot ce vă oferă ea! Faceţi-vă analizele în timp util ca să puteţi preveni orice problemă de sănătate.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Diana Vitan Martinas Speaker, Fondator Blue Diamond Generation

Fiecare femeie este: mamă, soră, fiică, soţie, prietenă! Dedic implicarea în această campanie MAMEI mele, un înger pe al cărui obraz nu vreau să văd lacrimi niciodată! Fii HELP 25 pentru îngerii din viaţa ta.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Mariana Rădulescu Director Contractare CJAS Timiş

Sănătatea este cadoul cel mai de preţ, avuţia fiecăruia dintre noi, una pe care avem responsabilitatea să ne-o asigurăm. Prin această campanie şi prin iniţierea Programului de Depistare Precoce a Cancerului la Sân, se urmăreşte tocmai acest lucru: asigurarea sănătăţii femeilor din regiunea de Vest. Tocmai de aceea doresc să susţin campania Help25, atât în calitate de femeie cât şi reprezentant a unei instituţii care face eforturi pentru asigurarea sănătăţii tuturor românilor.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Ada Hausvater Manager Teatrul Naţional Timişoara

În cancerul la sân, şi nu numai, prevenţia este extrem de importantă, ea având darul, adeseori, de a salva vieţile femeilor care merg cu regularitate la controalele medicale. În ziua de azi, vieţile noastre, şansa noastră la sănătate sunt foarte mult îmbunătăţite de toate descoperirile ştiinţifice, de aparatura modernă care poate să detecteze celulele maligne încă din stadii incipiente. Cred că este foarte important ca acest mamograf să fie achiziţionat, să funcţioneze şi să ajute medicii şi pacientele în depistarea precoce a cancerului la sân. Şi, la fel de important, îndemn femeile să aibă curaj şi încredere, să meargă la medic ori de câte ori este nevoie, să-şi facă analizele şi să îşi facă o mamografie atunci când medicul indică această investigaţie. Nu uitaţi: prevenţia este fundamentală! Prevenţia salvează vieţi!


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Doina Frunzăverde Rectorul Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa

Susţin Campania Help25 din două motive: cauza şi echipa. Cauza este solidaritatea împotriva unei boli necruţătoare, care nu alege şi, de prea multe ori, nu iartă. Cred că, la ora actuală, nu mai există persoane, care să nu fi văzut această boală lovind în familie, cercul de prieteni, colegii de serviciu sau cunoscuţi, iar lupta împotriva ei, pornită adesea mult prea târziu, în prea puţine cazuri este încununată de reuşită. Statisticile arată că, în cazul femeilor, cancerul la sân este forma de cancer cea mai frecvent întâlnită. Depistat precoce şi tratat corespunzător, cancerul la sân este vindecabil. Din acest motiv, mă alătur Campaniei Help25, care îşi propune achiziţionarea unui mamograf digital performant pentru Centrul de Oncologie OncoHelp din Timişoara şi realizarea unor acţiuni ample de conştientizare a femeilor

din zona de vest a României asupra importanţei controalelor medicale periodice. Dedic implicarea mea în această campanie unei persoane dragi, pentru care diagnosticul a venit prea târziu: mătuşa mea. Echipa Help25 este una surprinzător de tânără. O echipă, care te impresionează prin voinţa de a face bine şi determinarea de a ajuta comunitatea, din care face parte. O echipă, care a implementat cu succes şi alte proiecte, menite să salveze vieţi şi să aline suferinţe. O echipă, pe care simţi că trebuie să o susţii. Sper ca toţi prietenii mei şi persoanele, care cred în mine, să se alăture, împreună cu mine, echipei Help25 şi să ajutăm la strângerea cât mai rapidă a fondurilor necesare. O facem pentru femeile dragi din viaţa noastră.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Mihaela Rusu Director General Procar - Centrul Skoda Timisoara

Mă alătur cu bucurie echipei de voluntari entuziaşti care derulează proiectul Help25. Prea multe sunt discuţiile care încep sau se termină cu „aşa e în România” şi acceptăm pur şi simplu, pentru că nu ştim cum putem schimba ceva şi, de multe ori, nu ştim şi nu credem că putem schimba ceva în jurul nostru. Încrederea că orice om poate face o diferenţă în comunitatea lui se învaţă. Dacă este adevărat, şi este, că voluntariatul trebuie să vină din inimă, acest ceva special îl au cei de la Help25. Să învăţăm de la ei că putem face o schimbare, că există disponibilitatea de a contribui, că este nevoie de curaj şi de un spirit organizatoric care să pună totul în mişcare. Suntem tot mai conştienţi de limitele societăţii noastre, e timpul să devenim tot mai solidari şi activi, împreună. Teama de cancer, chiar şi de pronunţarea cuvântului în sine este justificată de statistici. Pentru acele femei care pot ajunge într-o răscruce a vieţii lor, momentul diagnosticului

de cancer la sân, putem prin Campania Help25 să stergem egalitatea cancer=sfârşit. Există avantajul depistării cu o simplă mamografie şi în fază incipientă, acest tip de cancer este tratabil. Şi dacă, în urma achiziţionării echipamentului medical, în urma efectuării celor 5000 de mamografii gratuite, o singură femeie va spune “mamografia aceea mi-a salvat viaţa”, înseamnă că mai multe gesturi de omenie pot echilibra balanţa în lumea ca o junglă în care trăim. Iar dacă screening-ul acestei boli cumplite, care este o practică de stat în multe ţări, va deveni şi o… politică personală a fiecăreia dintre noi, prin educaţie, prin atenţia faţă de noi înşine, atunci Campania Help25 a izbândit. Să fim sănătoase, înseamnă că avem grijă de noi şi de cei din viaţa noastră. O viaţă împlinită înseamnă, înainte de toate, sănătate şi timp petrecut împreună cu cei dragi.


Ambasadoare Help25


Testimonial

Testimonial

Carmen Rusmir Director General Zoppas Industries

În ziua în care o doamnă mi-a mulţumit că am ajutat-o financiar să facă o operaţie şi un tratament pentru un cancer la sân am zâmbit, dar aveam o lacrimă amară în ochi. Am zâmbit pentru că mă bucuram pentru o mamă care era fericită ca este din nou alături de familia ei şi care privea cu speranţă spre viitor. Lacrima era pentru femeia care îmi arăta sânul amputat şi care îşi dorea o proteză pentru a nu mai fi privită ca o “infirmă”. Am înţeles atunci că prevenirea este mai importantă decât vindecarea cancerului de sân. Campania Help 25 este unul din acele programe prin care înţeleg să mă împlic în prevenirea acestei maladii. Dedic prezenţa mea în cadrul Campaniei Help25 tuturor femeilor care vor putea beneficia gratuit de o mamografie şi astfel îşi vor putea salva viaţa şi feminitatea.


Catalog realizat cu sprijinul: Fotograf Zorislav Stojanovic Grafica - Punkt Yellowstore Pasmatex Iulius Mall BamBoo Olivera Draia Mihaela Banta Mona Larion

Catalog marca Help25 contact@help25.org www.help25.org www.facebook.com/Help25Cancer

CONT RON: RO70BTRLRONCRT0060797803 DONAลขIE 2 EURO SMS LA 8862


Catalog ambasadoare help 25 web