Page 1

Lederuddannelsen

11.-13. april 2014


Hvad er Lederuddannelsen?

Lederuddannelsen er et årligt arrangement, der bliver holdt for at udvikle de danske frivilliges kompetencer inden for AFS. Du vil blive rustet til at være leder på AFS-lejre i alle afskygninger, samt se eller gense alle de andre glade mennesker, som også har været ude at rejse med AFS. For dem som ikke før har haft æren af at deltage i den fantastiske lederuddannelse, er det et forum, hvor man har mulighed for at tilegne sig kompetencer, som kan gavne dig både inden- og udenfor AFS. Derudover vil du tilbringe en weekend i selskab med en masse dejlige og mægtig søde mennesker og ikke mindst opleve en skøn temafest.


Workshops Følgende er en oversigt over hvilke workshops der bliver udbudt på dette års Lederuddannnelse. På de følgende sider kan du læse beskrivelser af de enkelte workshops. Vær især opmærksom på om du opfylder kravene til den workshop du tilmelder dig. Er du i tvivl, så spørg os!

Workshops: •

AFS Leder Basis – Niveau 1

Kropssprog & det gode spørgsmål – Niveau 2

Argumentation & peptalk – Niveau 2

Koordinatorworkshop – Niveau 3

Udvikling & evaluering – Niveau 3


AFS Leder Basis Du vil på AFS Leder Basis få alt den grundlæggende viden om at være leder i AFS, så du kan blive ligesom de seje ledere I kender fra Før- og Efterorienteringerne. I vil lære hvordan man planlægger og afvikler undervisningspunkter, hvordan man gør sin gruppesession til den bedste og hvordan igangsætter en Sensi-tam-tam, som aldrig bliver glemt. I vil komme til at få en kort intro til de forskellige AFS programmer og lejre, som man kan være leder på. Så hvis du ikke har været på Lederuddannelse eller været leder på AFS lejre før, er det AFS leder Basis du skal melde dig til. Målgruppe: Dig der ikke har været på Lederuddannelse før.

Kropssprog & det gode spørgsmål På denne workshop for garvede ledere vl der være fokus på på 2 ting: kropssprog og spørgeteknik. Du vil lære om kropsprog, både andres og dit eget, så du bedre kan være ”on top of the situation”, når du skal kører diverse sessioner på lejrene, eller står i en presset situation og skal holde hovedet koldt. Du kommer til at lære, hvordan du gør dine spørgsmål og teknikker bedre når du arbejder med både danske og udenlandske udvekslingsstudenter; hvordan du stiller de rigtige spørgsmål og sørger for, at få udvekslingsstudenter til at reflektere over deres ophold. Målgruppe: Dig der tidligere har været på AFS leder basis. Det anbefales også at man har været med på en lejr som leder.


Argumentation & Peptalk På denne workshop for garvede ledere vil der være fokus på 2 ting: argumentation og peptalk. Til argumentation skal vi både arbejde med hvordan argumenter formes og hvordan de fremføres på bedste vis, så du bliver i stand til at vinde (næsten) alle diskussioner. Til peptalk lærer du hvordan du motiverer andre og skabe team spirit igennem en tale, som altid er en god afslutning på en formidabel AFS lejr. Målgruppe: Dig der tidligere har været på AFS leder basis. Det anbefales også at man har været med på en lejr som leder.

Koordinator Kunne du tænke dig at prøve kræfter som koordinerende leder på årets lejre? Være klar til at tage den svære samtale med deltagere, værtsfamilier og andre ledere? Blive super sej til at lave regnskaber og generelt få udviklet dine lederevner? Så er koordinatorworkshoppen lige noget for dig. Målgruppe: Dig, der har været på mindst én niveau 2 workshop og/eller har været leder på i hvert fald 3 lejre over mindst 2 år.

Udvikling & evaluering I denne workshop vil vi arbejde med hvordan du kan hjælpe andre frivillige med at udvikle sig til at blive bedre undervisere og ledere. Vi vil arbejde med feedforward, feedback og konstruktiv evaluering. Workshoppen vil arbejde med udgangspunkt i selvreflekterende læring, og er for dig med erfaring, som gerne vil hjælpe den enkelte til at blive bedre, så vi fortsat udvikler og højner frivilliges kompetencer. Målgruppe: Dig, der har været på mindst én niveau 2 workshop og/eller har været leder på i hvert fald 3 lejre over mindst 2 år.


Overnatning Tilmelding Det er vigtigt, at alle tilmelder sig inden tilmeldingsfristen søndag d. 9. marts Du tilmelder dig ved at klikke HER Når du tilmelder dig, skal du sikre dig, at du når til siden, som informerer om, at din tilmelding er registreret. Hvis ikke dette sker, vil der muligvis være oplysninger der mangler.

Adresse

Højby Skole Nørrelunden 20 5260 Odense S


Kontingent Man skal selvfølgelig være medlem af AFS Interkultur for at deltage. Hvis dette års kontingent stadig ikke er betalt, kan et særligt girokort rekvireres hos marianne.dall@afs.org eller på tlf. 38 34 33 00. Er du i tvivl om dit medlemskab så skriv til Marianne, og få det klaret inden onsdag d. 2. april.

Deltagerbetaling Prisen for at deltage på årets Lederuddannelse er 150 kr. som skal betales senest søndag d. 9. marts. Ved senere betaling er prisen 200 kr. Deltagergebyret dækker transport, kost, logi, materialer mm. under arrangementet - dog skal du selv sørge for aftensmad fredag aften samt betale for drikkevarer fra baren! Betalingen skal ske til følgende konto: Danske Bank Reg.nr. 3306 Kontonr. 3106117012 I tekstfeltet til modtageren skal du huske at skrive: LU14 ”dit fulde navn” Undervisere og køkkenhold er fritaget for betaling, men skal stadigvæk have betalt kontingent.


Facebook

Klik HER!

Hvad nu? 1. Tjek din kalender – og sæt kryds! (11. – 13. april 2014)

2. Læs workshopbeskrivelserne! 3. Tilmeld dig!


Tilmeldingsfrist: 9. marts 2014!

Vi glæder os til at se jer til en sjov og lærerig weekend i Odense. Har du nogle spørgsmål, så kontakt os på ufudvalget@afsmail.dk. Mange hilsner UF udvalget

Invitation til LU 2014  
Invitation til LU 2014  
Advertisement