Page 1

ROMERIKES BLAD FREDAG 2. SEPTEMBER 2011

GUSTAV OG GUSTAV

Hva vil du studere? Vilde Lindquister zoom@rb.no

Russestrid

– Jeg har lyst til å studere foto, og det vil jeg gjøre på folkehøyskole.

– Først blir det studiespesialiserende, og så skal jeg studere for å bli barnelege. Jeg aner ikke hvor ennå, men det er jo ganske lenge til.

Hvorfor? – Man er litt mer ute, det er kjedelig å sitte inne på et kontor hele tiden.

Ida Moseng zoom@rb.no

63 80 50 50

Jeg har akkurat begynt tredje året på videregående skole. Lærerne maser om at dette kommer til å bli et hardt år med oppgaver og eksamener. For oss elevene er det en annen ting som også står i fokus, nemlig russetiden. Vi har gledet oss lenge til den, og nå er den plutselig veldig nære. Vi har drømt oss bort, og fundert på hvilke russeknuter vi skal ta, hva som skal stå på russebuksa, og hvor pervers vi tør å ha vitsen på russekortet. Nå som russetiden nærmer seg med stormskritt, er det ikke lenger tid til å drømme seg bort i uviktige ting som knuter og røde buk-

ser. Nå har realiteten slått oss et skikkelig slag midt i trynet, og det eneste vi tenker på nå er penger, dugnader og den forferdelige følelsen vi får hver gang vi sjekker kontofonen. Vi har plutselig funnet ut at drømmebilen koster femti tusen kroner mer enn det vi hadde trodd, og vi har også funnet ut at det ikke er så fryktelig enkelt å selge tre hundre kakebokser på en måned. Jeg hadde nok aldri trodd at jeg skulle bruke så mye tid og energi på så mye tull (for la oss være ærlige, dette dreier seg faktisk om en måned med bare tull og tøys), men jeg tenker også at kanskje det er en del av greia. Når jeg ser tilbake på dette om ti år, kommer jeg til å

SVAR

Karoline Kolstad (15), Eidsvoll Skole: Råholt ungdomsskole Sivilstatus: Kjæreste

Emil Knutsmoen (14), Jessheim Skole: Allergot ungdomsskole Sivilstatus: Singel – Jeg skal ta bygg og anlegg på videregående, tror jeg vil bli snekker.

PETIT

63 80 50 50

Stian Ecker Antonsen (18), Gjerdrum Skole: Nannestad videregående skole Sivilstatus: Kjæreste

Hvor vil du studere? – Jeg har sett meg ut en skole, men husker ikke hva den heter akkurat nå. Etter det vil jeg kanskje studere på BI.

Ja, jeg har også valgt å gå med rød bukse og bruke opp alle pengene mine på tull ...

21

Dennis Thornæs (19), Nannestad Skole: Nannestad videregående skole Sivilstatus: Singel – Jeg tenkte jeg skulle studere musikk på NISS i Oslo. Hva har du lyst å gjøre med en slik utdanning? – Da ender jeg kanskje opp som artist eller produsent, veit du.

smile av tanken på hvor mange merkelige dugnader vi gjorde for å få tak i et par tusenlapper, jeg kommer til å le når jeg tenker på all dritten vi måtte vaske vekk fra bilen (selv om vi ikke har kommet til dette stadiet enda), og jeg kommer først og fremst til å huske det gode samholdet russen hadde. Mens jeg har sitti her og skrevet litt om denne russestriden, tror jeg at det sakte, men sikkert har gått opp for meg hva russetiden handler om. Det spiller nemlig ingen rolle hvor mange russeknuter man gjør, eller hvor mange høyttalere man har i bilen. Russetiden handler om å ha det gøy sammen en siste tid før man reiser hver til sitt. Hvis alle russ har dette i bakhodet, spiller det ingen rolle om man kjører rundt i en skranglete Ford Transit fra 1980.

Ada Bodding (15), Nes Skole: Runni ungdomsskole Sivilstatus: Singel

Hanne Hermo (18), Maura Skole: Jessheim videregående skole Sivilstatus: Kjæreste

– Først skal jeg gå studiespesialiserende på videregående, og etter det vil jeg gå lærerhøyskolen og bli lærer.

– Jeg tror jeg skal studere reiseliv, men jeg er ikke helt sikker. Jeg tar kanskje et friår først.

Hvorfor akkurat lærer? – Jeg føler at det er mange av dem som ikke egner seg til å være lærere. Da kan jo jeg løfte litt!

Hvorfor et friår? – Da kan jeg finne meg en jobb, tjene litt penger. Så har jeg sikkert bestemt meg innen det er over.

Romerikes Blad, Zoom, Russestrid - petit  
Romerikes Blad, Zoom, Russestrid - petit  

Dette er et petit jeg skrev, og det handler om russetiden. Det var publisert fredag 2. september 2011.

Advertisement