Page 1

ROMERIKES BLAD LØRDAG 19. NOVEMBER 2011

19

Akershus teatersjef må avtre LILLESTRØM: Stillingen som teatersjef er nå utlyst av Akershus teater i Lillestrøm. Det betyr at Bjørn Birch, som har vært sjef siden etableringen av teateret fant sted i 2004, må avtre sin posisjon. – Det er ikke mer dramatisk enn at Birch har sittet to perioder allerede. Vi følger reglementet, informerer produsent ved teatret, Sandra Sundbye. Teaterreglementet tilsier at Birch skulle gått av i 2008. Men fikk da tillit til å få utvidet åremål til ut 2011.

kultur

TLF: 63 80 50 50 SMS/MMS: RBKULTUR til 2005 E-POST: kultur@rb.no

ist og sangerinne GLEDER SEG: Hans Petter Aaserud er klar for MGP. FOTO: ROAR GRØNSTAD

Grand Prix-klar Trang Fødsel-medlem Hans Petter Aaserud fra Bjørkelangen er klar for Melodi Grand Prix. Ida Moseng kultur@rb.no

63 80 48 73

■ BJØRKELANGEN: Det ser ut

rælingsjenta Kirsti Sørlie Hansen nok en gang dommerne. Hun hadde også publikum på sin side, som sendte henne rett videre i konkurransen. BEGGE FOTO: DMITRY K. VALBERG dommer Marion Ravn. låta som en «panglåt», som passet å åpne med. – Det var veldig gøy i dag, sier hun.

Tror låtvalget avgjør Med bare seks deltakere igjen må alle imponere mer og mer for hver gang, og det er umulig å for-

pregløst Bergensavisen er den som er mest negativ og nøyer seg med terning tre: «Marit Larsen klarer ikke å utvikle uttrykket på sitt tredje soloalbum. For friksjonsfri og pregløs», skriver anmelderen. DO-RE-MI: Marit Larsen får et spenn i skalaen av anmeldelser fra terningkast tre til seks. FOTO: MARTIN LUNDSVOLL

utse hvem som ryker ut. – Jeg tror låtvalget er en stor del av hva som avgjør hvem som ryker, sier hun. Hun tror det er viktig å velge låter som publikum kjenner, og som ikke blir for sære. Selv drømmer hun om å skrive egne låter og å drive med musikk

uansett utfallet av konkurransen. – Jeg drømmer om å gi ut plate, det har jeg gjort siden jeg var liten, sier hun til Romerikes Blad.

Trygt videre To ganger tidligere har Kirsti vært «usikker».

– Jeg var litt nervøs siden de ropte navnet mitt sist, men det er utrolig deilig å gå rett videre, sier hun, og er storfornøyd med å være med i topp 5 i årets Idol. Maria Mohn fra Fredrikstad trakk det korteste strået, foran Henrik Mortensen, som samtlige dommere spådde kom til å gå ut.

TV 2 selges trolig LILLESTRØM: Den svenske mediekjempen Bonnier skal være i forhandlinger om å kjøpe TV 2aksjer. Det er Bonnier-eide TV4 som er i forhandlinger om TV 2, melder den svenske avisen Dagens Industri, ifølge E24. Samtidig ønsker danske Egmont, som fra før eier halve TV 2, å bli heleier. A-pressen eier 50 prosent av TV 2, og det er disse aksjene både Bonnier og Egmont skal være interessert i. (NTB)

til at Romerike blir godt representert i Melodi Grand Prix som arrangeres på nyåret. Forrige uke meldte RB at Reidun Sæther fra Skedsmokorset var den andre artisten som ble håndplukket til konkurransen. Nå er enda en romeriking klar. Hans Petter Aaserud fra Bjørkelangen, mest kjent fra popbandet Trang Fødsel, er nemlig en del av supergruppa The Canoes. Gruppa består ellers av Chris Barron, vokalist i Spin Doctors, Erik Røe fra Baba Nation og Arne Hovda fra Getaway People. Sammen skal de framføre låten «Seemed Like a Good Idea at the Time». – Vi har jobbet med bandet i et år nå, og etter hvert sendte vi inn sangen til MGP. De ble nesten litt fra seg, og ville ha oss inn med en gang, sier Aaserud. Han gleder seg til MGP-sirkuset. – Jeg har vært med før og skrevet sanger for andre artister. MGP er veldig profesjonelt og fantastisk morsomt å være med på, sier han. Når det gjelder Trang Fødsel trives han med å spille rundt omkring. – De fleste kan noen av våre sanger, og det er gøy. Trang Fødsel bare lever, forteller artisten som opprinnelig er fra Bjørkelangen. Han har aldri har hatt en drøm om å bli artist, men gleder seg til å stå på scenen i MGP. –Vi i The Canoes er en gjeng som fungerer veldig godt sammen, og det kommer til å bli utrolig moro. Sangen er humorbasert og annerledes, så det blir spennende, sier Aaserud. Hvem vet, kanskje humor og annerledeshet er den perfekte vinneroppskrift?

Grand Prix-klar  
Grand Prix-klar  

Denne saken handler om Trang Fødsel-medlem Hans Petter Aaserud fra Bjørkelangen som er klar for MGP sammen med gruppa The Canoes.

Advertisement