Page 1

kultur

ROMERIKES BLAD LØRDAG 3. DESEMBER 2011

21

Reidun gjester Hotel Cæsar Stine Strandhaug stst@rb.no

63 80 50 50

■ SKEDSMOKORSET: Reidun Sæt-

her (30) fra Skedsmokorset kan ses i rollen som Trulte i Hotel Cæsar på TV 2 i disse dager. Hun spiller kjæresten til rollefiguren Pelle Krogstad. Sæther er utdannet musikalartist fra Teaterhøgskolen i Gøteborg, og jobber nå som både skuespiller og sanger. Cæsar-rollen er den første tvjobben hennes. – Dette er en fin erfaring å ta

med seg. Det er gøy å jobbe med tv, men det er ganske annerledes enn å spille teater på en scene, sier hun. Trulte er en kvinnelig bilmekaniker, og Sæther liker karakteren. – Hun er nok litt mer harry enn meg, men det er en søt og litt komisk rolle. Hun er ikke redd for å si det hun mener, men er veldig god og snill, sier hun. Sæther har hatt et engasjement i Hotel Cæsar i tre måneder på fulltid, noe som tilsvarer

cirka fem måneder på tv-skjermen. – Det er en del som har begynt å kjenne meg igjen på gata etter at jeg begynte i Hotel Cæsar, sier hun og smiler. I januar skal hun også delta som sanger i Melodi Grand Prix.

PÅ TV: Reidun Sæther har sin aller første tv-rolle, og det er rollen som Trulte i Hotel Cæsar. FOTO: ANDREAS KALLESTAD

Alexandra i farta SUPERFINALE: Alexandra Rotan gjorde det bra i MGP jr i 2010. FOTO: KYRRE LIEN / SCANPIX

På juleturné landet rundt er Alexandra Rotan fra Råholt i ekstase. Ida Moseng kultur@rb.no

63 80 48 73

■ RÅHOLT – Det er musikk hele tiden, og det er jo bare helt topp, jubler Alexandra Rotan. Sangtalentet som kom til superfinalen i MGP jr i 2010 er på juleturné om dagen, sammen med vinnerne Malin, Jørgen, Torstein og Sval. – Det er veldig lærerikt å være på juleturné. Jeg får dra til nye steder, se mye forskjellig og omgå morsomme folk. Det er veldig spennende, sier Rotan. Juleturneen ble innledet i Grieghallen i Bergen, og nå står Kristiansund, Molde, Trondheim, Oslo og Skien for tur. Alexandra er med på de fleste sangene, og kan love skikkelig julestemning. – Jeg er med og synger på nesten alle sangene, enten som solist eller korist. Jeg framfører min egen låt, og så er det mange julesanger for barna på programmet. I tillegg har vi et kjempeflott band, så det setter deg i en veldig julestemning.

A1 og Tone Damli Femtenåringen fra Råholt befinner seg i forskjellige deler av landet hver helg, men forteller at det går fint å kombinere artistlivet med skolen. – Det har faktisk gått bedre enn forventet. Jeg går i 10. klasse nå, så det er viktig med karakterer. Men jeg har fått unna de fleste prøvene.

Det er derimot ikke noe lekser på turnébussen. – Nei, på bussen er det bare musikk og moro, sier hun. Rotan har opplevd mye etter MGP jr-finalen, og hun har opptrådt med artister som Tone Damli Aaberge og A1. – Jeg hadde ikke trodd at det skulle gå sånn. Det er som en drøm, og jeg liker det så godt, sier hun.

Sangen betyr alt Sangtalentet fra Råholt har fått blod på tann, og drømmer om å holde på med dette resten av livet. – Jeg liker så godt at jeg kan uttrykke meg selv, mine tanker og min glede gjennom sang. Sangen betyr alt for meg, sier hun. Selv om juleturneen tar mye tid, har hun fortsatt tid til juleforberedelser. – Ja, jeg får tid til å kjøpe gaver til foreldrene mine og venninner. Når vi er ute på turné er det jul over alt, og da får vi tittet litt. Vi har også spist julemiddag, legger Rotan til. Når juleturneen avsluttes 17. desember i Skien, skal Rotan aller først slappe av. – Først er det julaften, og deretter skal jeg på ferie til Thailand for å slappe av. Etter hvert blir det nok en del låtskriving og musikk, sier Rotan. Dette er nok ikke det siste vi hører fra denne jenta.

■ Opptrer i Oslo Konserthus fredag 16. desember.

STRÅLENDE FORNØYD: Den tidligere MGP jr-deltakeren Alexandra Rotan har en litt annen hverdag enn FOTO: LISBETH ANDRESEN vennene hjemme på Råholt.

Alexandra i farta  

Dette er en sak om alexandra Rotan fra Mgp jr., som nå er på juleturne. Denne var i avisen lørdag 3.12.11

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you