Page 1

Ida Klarskov

PORTFOLIO Arkitekt


skitse


personlig info Ida Klarskov

Adresse: F. Vestergaards Gade 20, 3. tv 8000 Aarhus T: 28 25 00 16 E: idaklarskov@gmail.com www.idaklarskov.dk


faglig profil

erhvervserfaring

Jeg er Ida Klarskov og jeg brænder for at skabe oplevelsesrige rum og byggerier, som kan prikke til både børn og voksnes fantasi. Steder som gør, at folk får lyst til at kigge lidt mere, lytte lidt mere og dufte lidt mere.

2016 - nov LAIKA Rumdesign / Aarhus Arkitekt

Jeg har oparbejdet en stor viden og erfaring indenfor skitsering, idéudvikling, ’hands on’ arbejde og over i projektering og er vant til at arbejde i kreative processer på tværs af fagligheder og metoder. Gennem mit arbejde med scenografi og production design i filmverdenen, har jeg beskæftiget mig med arkitektur og rum som visuel historiefortæller.

uddannelse 2009 - 2016 Arkitektskolen Aarhus, Arkitekt MAA, RIBA part II Afgang fra Studio M.A.D Ref: Kätte Bønløkke Andersen

• Afgang: Erfaring med inddragelsesprocesser; interviews og dialog med brugerne og kommune • 9. semester på Studio Context; arkitektur i en specifik kontekst, som involverede geografiske, historiske, antropologiske og sociale overvejelser. • 8. semester på Studio M.A.D; design af stol 1:1 • 7. semester; praktik v. production designer Jette Lehmann

2013 Københavns Tekniske Skole Snedker Grundforløb 2009 Den Skandinaviske Designhøjskole / Randers Grafisk Linje

• Designproces, typografi, composition, konceptudvikling

relevant efteruddannelse 2016 Revit Architecture, BIM Projektering, Cadskolen 6 ugers kursusforløb

• Oprettelse af egne Families, Component Families • Håndtering af Parameters • Oprettelse og redigering af detaljer, snit og facader

• Research: Dataindsamling, observationer og brugerinddragelse 2016 okt - dec Instant City / Aarhus Arkitekt • Idé- og konceptudvikling samt visualisering af midlertidigt område ved Instant City i Gellerup • Ansvarlig for idéudvikling af café i Aarhus i samarbejde med ”Smag à la Gellerup” 2016 aug - okt T1000 Arkitekt • Skitseforlag og projektering af fleksibelt arbejdsrum til privat. Areal 18 kvm 2016 aug Ujazz / Aarhus Arkitekt 2014 Den Danske Filmskole / Mallorca + København Scenograf på afgangsfilm ”Heaven” og Scenograf ass. på afgangsfilm ”Mørke”

• Ansvarlig for filmens visuelle koncept - producere visuelt udtryk til kostumer, rekvisitter, make-up • Budgethåndtering • Samarbejde på tværs af faglighed

2013 SF Film / København Production Design Assistant for Jette Lehmann på ”Badehotellet” 2012 Miso Film / København Production Design Assistant for Jette Lehmann på ”1864”

• Forske i kunsthistorie, historiske oplysninger

2012

Nimbus Film / København Production Design Assistant for Jette Lehmann på ”I Lossens Time”

• Ansvarlig for de arkitektoniske tegninger til scenografi i studie. • Bidrog til valg af farver, material, interiør decor og grafik • Grafisk arbejde


frivilligt arbejde

it-kompetencer

2016 NorthSide Festival Byggemedarbejder

Creative Suite (Id, Ps, Ai) Rhino V-Ray Revit AutoCad Sketch-Up MS-Office

2012 Mejlgade for Mangfoldigheden Frivllig i “Ektern gruppe” • Skabe kontakt og samarbejde med eksterne aktører til festivallen. 2010 - 2014 Roskilde Festival Byggemedarbejder på forskellige pavilloner 2012 - 2013 Røde Kors Eventkoordinator og salgsassistent i “Fremtiden”

udstillinger 2015

Salone Di Mobile Milano Udstilling af Cocoon Pavillon

2015

Salone Di Mobile Milano Udstilling af Void Chair

referencer Instant City, Rasmus Nørfeldt, Arkitekt MAA rasmus@mockup.nu +45 25 20 73 19 Aarhus School of Architecture, Kätte Bønløkke, Associate Professor, cand.arch Arkitekt MAA kba@aarch.dk +45 89 36 02 55

Lasercutting Fysisk Modellering Tegning

sprog Dansk Modersmål Engelsk Professionelt Norsk Professionelt Svensk Forstår


køge badeanstalt

afgangsprojekt - forslag til nyt vindetbad 2016 De danske vinterbadeklubber har gennem de sidste mange år haft en stigende interesse. Nye badeanlæg er blomstret op rundt omkring i Danmark og de udgør et godt suplement til de danske strande. De vinterbadende, i Køge, bader idag ved vinterbadeklubben Valkyrien, hvis nuværende bygninger ikke længere lever op til det stigende antal medlemmers behov. En opgradering af faciliteterne er derfor en nødvendighed, hvis der fortsat skal dannes en god base for de mange nuværende og kommende badende.


udvalgte views

vinterbaderens rutine


søndre havn

kulturhus

roklub

hotel hvide hus

kajakklub

original vinterbadeklub

søndre strand

nye vinterbad-forslag


hældende tag

eksisterende vægge café toiletter kontor

toiletter opholdsrum sauna omklædning toiletter sauna

trædæk

trækonstruktion


forskellige samlinger

cocoon

gruppearbejde 9. semester - 2015 Hovedformen af installationen, er først digitalt udformet og består af to snoede søjler, konstrueret med flettet bambus, som er lukket af et bambusgitter, beklædt med finérskaller. Projektet havde en eksperimentende tilgang, som handlede om at sammenfletter digitale teknikker med håndværkets forståelse for materialet. Projektet har givet konkret erfaring med at realisere egne projekter.


small shelter 8. semester - 2014

Dette shelter fik sit udtryk ud fra forskellige undersøgelser, bl.a. i forhold forskellige udsyn som er i skoven. Jeg ønskede at man havde forskellige kig, når man sov inde i hytten, og når man sad udenfor og lavede bål eller slappede af. Soveafdelingen vender mod fyrtræerne og oplever en morgensol med et spændende skyggespil fra træerne. Hvis man derimod går ud fra sovearealet, vil man kunne nyde en aftensol med udkig til de danske marker bag træerne.


void chair

8. semester - 2014 I samarbejde med Simos Antonios Void Chair er en fortolkning af Wegners “The Chair”, hvor udgangspunktet var at bruge kurven fra stolens ryglæn, til at fortolke et nyt design. Void Chair er en stol til mange formål. Den åbne ryg og rene silhuet gør at stolen vil passe ind i flere forskellige sammenhænge. Selve stolens volumen tager ikke meget plads fra sine omgivelser.

skitsemodel

wegners “the chair” som udgangspunkt


fabrique oblique, kulturhus bachelor - 2012 I samarbejde med Mads Bjerregaard

Med udgangspunk i The Oblique Function by Claude Parent and Paul Virilio, omdannede vi en gammel isfabrik til et kulturhus. I Berlin Mitte ligger et hetrogent område, som er fyldt med kulturelle arrangementer, som ligger spredt rundt i de forskellige ruiner. Med Eisfabrik ønsker vi at gøre sammenhængen mellem disse områder synlige og øge tilgængeligheden, så der kommer et større og bedre “lovligt” flow på området.


koncept

restaurant

skate

auditorie/udstilling

vĂŚrksteder


musicon

4. semester - 2011 Musicon er et område i forandring, og i opgaven var fokus midlertidighed i relation til byens brug, udvikling og udformning. Min opmærksomhed i projektet var den skiftende forandring på området og hvilke spor det havde efterladt. Området havde tidligere været en betonfabrik med gamle skinner. Projektet har ikke i sinde at forstyrrer for meget, men hjælpe dét som allerede var igang, videre - altså bruge naturens overtagelse af det gamle beton område, til udformning af rum.

beplantning

groretning

punkter på baggrund af groretning


instant city

Erhvervserfaring - Arkitekt Dette er et skitseforslag og koncept for hvordan en eksisterende ungdomsklub kunne blive bygget om til et mad-cooperativ i Instant City i Gellerup, Aarhus. Forslaget skal lokke iværksættere eller andre til området, som har lyst til at eksperimenterer omkring mad. Konceptet består i, at man lejer sig ind i de små og deles om et køkken med den andre lejere. Man har mulighed for at udvide sit hus eller lade det være, som det er. Projektet handler om at skabe fokus på de 80 forskellige mad-kulturer, som findes i Gellerup i samarbejde med Smag á la Gellerup.


Om 1 år

Om 5 år

Om 10 år


ujazz

arkitekt - 2016 samarbejde med T1000 Siddetmøblet blev udviklet på baggrund af mangel på decor ved siden af Ujazz koncerttelt. Ønsket var en let og imødekommende konstruktion, hvor man skal kunne sidde og slappe af mellem og under koncerterne. Konstruktionen er lægter, som giver åbenhed i væggene og som samtidigt fungerer som bænk. Taget er beklædt med akryl, for at skabe læ for eventuel regn. Om aftenen tændes forskellige lyskilder i hvert enkelt af husene, så de lyser op i bybilledet.

A (1 stk)

B (2 stk)

C (2 stk)


Den Danske Filmskole

Production Designer på ”Heaven” Victoria tager til det naturskønne Mallorca for at introducere sin kæreste Oskar for sine forældre i deres idylliske hjem. Forældrenes forhold er Victorias levende bevis på den store kærlighed. Men idealet slår revner kort efter ankomsten. Forældrene udlever nye sider af sig selv og deres forhold, da de har åbnet deres hjem og ægteskab op for en ung, spansk kunstner. Det bliver en prøvelse for Victorias syn på kærlighed, når lyst, begæt og parforhold vendes på hovedet i de eksotiske omgivelser.

skitse af soveværelse

moodboard

hovedfarver


indrettet stue - ingen ting var der i forvejen


kulisse i 1:1

SF-Film

Praktik ved Jette Lehmann på ”Badehotellet” Badehotellet handler om Andersens lille badehotel og begynder i sommeren 1928. Serien skildrer sommerens gang, hvor hotellets københavnske gæster vender op og ned på hverdagen for hotellets medarbejdere. Serien følger både de ansatte og gæsterne på hotellet og deres indbyrdes forhold. På dette projekt, var det Jette Lehmann, kostumieen og jeg, som nøje fik dannet hele det visuelle udseende for seriens mange rum og kostumer. Vi tog udgangspunkt billeder fra 30’erne.

udkast af præsentationsbog til SF-Film


screenshots


Tak for din tid!

Ida Klarskov Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you