Page 1

Entorn d’Iniciativa Digital

Butlletí d’informació d’Iniciativa per Catalunya Verds Sant Feliu de Llobregat

Març 2018 • Núm. 015

Catalunya en Comú Podem Sant Feliu defensa el sistema públic de pensions


Catalunya en Comú Podem Sant Feliu defensa el sistema públic de pensions

Partint de la base que el sistema públic de pensions és un pilar fonamental de l’estat del benestar i que sense aquests sistema públic la situació de crisi seria molt greu i moltíssimes famílies tindrien més complicacions per arribar a final de mes, ja que moltes famílies “han pogut capejar la situació de crisi” gràcies a les pensions d’alguns dels seus familiars, cal lluitar contra la idea que el sistema està desbordat, que les pensions estan en perill en el futur, i per tant ens hem de fer un pla de pensions privat, missatges que està difonent el Govern del PP per afavorir els bancs i les companyies asseguradores. Queda clar que existeixen mecanismes per salvaguardar les pensions públiques, però és cabdal derogar l’actual reforma laboral i defensar la viabilitat de les pensions dins de la Seguretat Social. A finals de 2016, ja vàrem engegar una campanya per treure, del Congrés al carrer, el debat sobre les pensions. Avui en dia hi ha un moviment de lluita important, que està duent a terme mobilitzacions arreu, en defensa del sistema públic de pensions. Així, a nivell local s’ha creat una comissió de jubilats i jubilades que el passat ple de febrer va presentar una moció al Ple municipal que, a part de denunciar la intenció d’anar cap a la privatització de les pensions públiques i la precarització del mercat laboral, que ha suposat la despesa de 60.000 milions d’euros del Fons de Reserva de les Pensions per als moments de baixada de les cotitzacions, creat a partir del Pacte de Toledo, als anys 90; van portar un quants punts per acabar amb aquesta situació [moció]. A l’acte celebrat a Sant Feliu, amb la diputada d’En Comú Podem al Congrés, Aina Vidal; el regidor d’ICV-EUiA, Manuel Leiva, i la Secretaria General de la Federació de Construcció i Serveis de CCOO de Catalunya, Aurora Huerga, va quedar palès que el sistema públic de pensions és viable si existeix la voluntat política. En aquest sentit, Leiva va puntualitzar que “el sistema pensions és viable i l'amenaça es diu neolliberalisme, PP, C’s i PDeCat, que enganyant-nos, diuen que no n’hi han diners per pagar pensions perquè vivim més anys, cosa que no és certa ja que sí bé vivim més anys, també som molt més productius, el que significa que algú s’està quedant aquest augment de la riquesa. El PIB s’ha multiplicat per 6 els últims 40 anys, i per 2 els últims 20, i això no s’ha traslladat als sous, ni a les pensions, aquesta n’és la prova.”


ENTORN digital ICV-EUiA impulsa la transformació organitzativa de l'Ajuntament per millorar els serveis a la ciutadania Millorar l’organització de l’Ajuntament per millorar el Servei a la ciutadania i les condicions de treball, i desenvolupament professional, dels treballadors i de les treballadores del consistori, marquen la estratègia de transformació que ICV-EUIA impulsa.

Aquesta transformació organitzativa respon a la necessitat general que totes les administracions haurien d’entomar, de manera prioritària, d'evolucionar i transformar-se en “les administracions del segle XXI”. Una evolució que, a Sant Feliu, estem abordant de forma pionera, tal i com manifesta Manel Martínez, regidor d’organització, per a qui “aquest repte és fonamental davant de la renovació generacional que ha d’experimentar una organització que va néixer fa prop de quaranta anys, i els canvis radicals que s’estan produint a nivell social, tecnològic i normatiu”. Els objectius concrets d’aquesta estratègia són: • La renovació organitzativa, tot definint i incorporant nous perfils necessaris, en àmbits com l’administració digital, la atenció a la ciutadania o la tramitació. • La simplificació organitzativa i l’empoderament de l’estructura tècnica i administrativa en el funcionament dels serveis. • Garantir i millorar la tecnificació i la professionalització del personal municipal. • La estabilització i la reducció de la temporalitat de treballadors i treballadores. Aquesta proposta no és únicament un plantejament teòric sinó que es fonamenta en actuacions estratègiques que ja es venen desenvolupant des de l’Ajuntament, i en un anàlisi rigorós de quina és la situació organitzativa. A més, aquesta transformació es vol abordar d’una manera diferent a com s’aborden normalment les qüestions organitzatives a les administracions, en la que són temes debatuts únicament en l’àmbit dels equips de govern. Per aquest motiu s’ha volgut compartir el debat previ amb tots els grups municipals i la representació laboral, i s’ha acordat fer el seguiment de la seva aplicació de la mateixa manera.


El Tramvia per la Diagonal, un projecte de sentit comú ICV-EUiA de Sant Feliu aposta per la connexió de les dues xarxes de tramvia (Trambaix i Trambesòs) pel corredor de l’Avinguda Diagonal.

ICV-EUiA de Sant Feliu aposta per assolir models de ciutats sostenibles, a Barcelona i a l’Àrea Metropolitana, amb menys cotxes i menys contaminació. Tots els estudis realitzats indiquen que la connexió del Tramvia per la Diagonal ajudaria a reduir l’ús del cotxe, i que no només incrementaria l’ús del mateix tramvia sinó també d’altres mitjans de transport públic (metro i bus), així com l’ús de la bicicleta. A més, milloraria de forma ràpida la connexió amb vuit municipis de l’àrea metropolitana (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Badalona). En aquesta línia, al Ple Municipal d’abril de 2016 ja va ser aprovada una moció dels grups municipals d'ICV-EUiA, PSC, ERC i CDC de suport a la implantació d'una Xarxa de Transport Públic Unificada on es constataven els beneficis d’aquesta connexió tramviària que, més enllà dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona, en sortiria beneficiada la ciutadania dels municipis de la Regió Metropolitana. També s’ha d’incidir en que la connexió del Trambaix entre Sant Just i Esplugues per la carretera Laureà Miró es troba en fase de redacció d’estudi d’alternatives i que la seva futura implantació millorarà el temps de viatge dels actuals passatgers i passatgeres de la T3. Així mateix, s’ha de destacar que, un cop executada l’obra del soterrament de les línies ferroviàries de la R1 i la R4 a Sant Feliu, l’ATM té previst perllongar la T3 en dues parades a la nostra ciutat, i per tant, és més que necessària aquesta unió per tal de connectar ambdues xarxes de manera que millori substancialment la xarxa de transport públic a Sant Feliu i a una gran part de viatgers de la comarca del Baix Llobregat.

Entorn 015  
Entorn 015  
Advertisement