Page 1

Jaargang: 32 Het minneke Nummer: 2

www.minnestraal.be


Het minneke Beste lezer,

Lees de schoolkrant ook digitaal op www.minnestraal.be

Ook dit schooljaar moeten we weer afscheid nemen van vele mensen. Juf Agnes die na 40 jaar lesgeven met pensioen gaat. Hartelijk dank juf Agnes voor jouw inzet en toewijding aan onze school. Wij wensen haar een fijne tijd en welverdiende rust toe. Onze zesdejaars speelden op maandag 29 juni hun afscheidsmusical ‘Switch’. Wij wensen hen een knallende toekomst. Meer nieuws op onze website. Er zwaaien weer een aantal leden af van het oudercomité, Leen,Sonia, Brenda, Jo en Herman. Die willen we van harte bedanken voor de enorme inzet tijdens de vele activiteiten en de positieve inbreng tijdens de vergaderingen. Interesse in het oudercomité? Email tinne.francx@skynet.be En onze buren, de Zusters van de H.Vincentius à Paulo, zijn in mei verhuisd naar het moederklooster te Opwijk. Hoewel de vier zusters een respectabele leeftijd hebben bereikt, blijven zij actief in hun kloosterorde. Zuster Monique (80) zwaait de plak in de keuken, zuster Anna (90), zuster Francine (78) en zuster Maria (75) hebben een verzorgende taak. Wij wensen hun al het beste toe en bedanken al de zusters van de Minnestraat voor de stichting van onze school in 1907. Prettige vakantie, Directeur herman

Dit schooljaar eindigt ons comeniusproject ‘Mission Colourful’, een Europees interactief spel. Klassen uit Los Campos (Asturias - Spanje), Mosty (Tsjechië), St. Bridgid’s RC Primary School (Liverpool en De Minnestraal hebben elkaar uitgedaagd met ludieke maar vooral kleurrijke opdrachten. Ook hebben wij twee leerlingen laten proeven van een weekje les in een Tsjechische school (zie artikel in deze krant). Het was een leerrijke ervaring. Je leest er meer over op www.minnestraal.be (schoolkrant). Verslag van de laatste opdracht tss onze vijfde klassen en de Spaanse: Maak een levend schilderij (tableau vivant) op basis van een toegestuurd schilderij van eigen bodem. Wij stuurden Vlaamse schilders (o.a. Breugel). De Spaanse uitdaging was niet makkelijk. Wij zochten de nodige kledij bij elkaar en probeerden het schilderij zo getrouw mogelijk na te bootsen. Zoek de 7 verschillen.

www.minnestraal.be


VAARWEL MINNESTRAAL ! In 1969 startte ik mijn loopbaan, kersvers diploma op zak. In 1973 kwam ik op onze school terecht. 2009 werd mijn laatste schooljaar, na 40 jaar onderwijs. Ik zag hoe het groeide. Even meekijken: TOEN…

NU…

Minnestraat 7 klassen meisjes turnfeest schoolbord prentjes grijze speelplaats muisstil kladschriftje de kip in de klas eerste schooldag een dagje schoolreis missiezakje bijles kerstfeestje verkeersles encyclopedie

Minnestraal 19 klassen meisjes en jongens schoolfeest smartboard powerpoint kleurige speeltuigen ieder zijn zegje rekenmachientje de klas naar de kippen kennismakingsspel op driedaagse koffiestop zorgklas kersthappening verkeersdag computer

Maar de kinderen zijn nog even leergierig en nieuwsgierig, actief en creatief ! Net als toen. Op 30 juni sluit ik de klasdeur. Voorgoed. Want… We zijn met de leerstof klaar doe het ook goed volgend jaar. We hebben gelezen en gerekend gezongen en getekend, gelachen en gefluisterd en naar een babbelaar geluisterd. Dag school, ik zeg je nu vaarwel na veertig jaar, wat ging het snel! Bedankt voor al die fijne uren binnen deze schoolmuren. Ik sluit de poort en ga nu voort. Dag Minnestraal! Dag allemaal! Juf Agnes


Het minneke

Tekst: Marian van Gog / Muziek: Ton Kerkhof Onder artistieke leiding van Meester Eddy & Juf Sofie

Als originele afsluiter van het schooljaar en om afscheid te nemen van “De Minnestraal” speelt het 6de leerjaar de musical: “SWITCH”! In het allergrootste geheim maakten onze 6de klassers een slotshow vol zang, dans en toneel. De ‘acteurs’ stelden hun afscheidsmusical voor op 29juni in CC De Biekorf. Als dat geen mooie afsluiter is….

www.minnestraal.be


VBS De Minnestraal dankt zijn sponsors:


Het minneke

SAMEN OP STAP ENKELE MOOIE SFEERBEELDEN

Op ontdekkingstoch t in de buurt‌.

We vonden een vijver met rode vissen en een hok met 3 pauwen.

www.minnestraal.be


Het minneke

Papa pauw voelt zich onwennig….er is wat op til……. Hij loopt zenuwachtig heen en weer , maar wat zien we???? mama pauw ligt eitjes uit te broeden !

www.minnestraal.be


Het minneke

www.minnestraal.be


Het minneke

www.minnestraal.be


Het minneke

Op maandag 22/6 stonden we klaar Voor een reuze – welkom – spel met het 1e leerjaar. We waren verdeeld in groepjes; vogel, vlinder, papegaai of konijn… Het was reuzefijn! Bij de jongens en meisjes van het 5e jaar speelden we een spel: letters zoeken, dobbelstenen gooien,… We konden het wel! Dan was het zoeken naar een puzzel, met papier en lijm in de hand, we hielpen elkaar… dat was plezant. Om af te sluiten namen meester Ivan en meester Peter hun gitaar… Samen “Vrolijke vrienden” zingen en swingen maar!

www.minnestraal.be


Het minneke

De eerste kleuterklassen van onze school leerden een weekje over stippen, strepen en blokken. Om zich echt in het thema in te leven, mochten ze allemaal gekleed in stip-, streep- en blokmotieven naar school komen. Op een echt podium in de klas konden ze hun prachtige outfits showen aan de andere kleuters. Enkele reacties van de jonge modellen: We vonden het leuk dat we op het podium mochten ronddraaien en er daarna mochten afspringen (Manou & Bo) Ik vond het leuk dat ik mijn kousen mocht tonen! (Naomi) Ik had een T-shirt aan en een broek met stippen! (Keela) Ik vond het heel leuk om voor de foto te mogen poseren! (Seppe B) Ik vond mijn hemd met blokjes heel cool! (Senne) Alles was leuk! (Lukas)

www.minnestraal.be


Het minneke

Daarna gingen de kleuters ook als echte ontwerpers aan het werk: ze maakten de prachtigste creaties, natuurlijk voorzien van stipjes, streepjes en bolletjes! Hieronder kan je enkele stukken van hun collectie bewonderen:

Laat je hierdoor alvast inspireren voor vrolijke outfits in de zomer! Prettige vakantie! De kleuters & juffen van

www.minnestraal.be


Het minneke

Comenius-nieuws Dinsdag 26mei vertrokken we met ons drieën voor een 5daagse leeruitstap naar Jablunkov (Tsjechië). Dit deden we in het kader van ons Comenius-project. Ons doel: ons tijdens deze trip in leven in het dagelijkse leven van een kind uit Jablunkova. We gingen dus naar school (in Mosty) en volgden verschillende lessen (Engels, wiskunde, een leeruitstap naar wilde zwijnen en herten, een sportdag,…). We bezochten natuurlijk ook enkele plaatselijke bezienswaardigheden en snuifden af en toe een beetje cultuur op: een plaatselijk museum van Mosty, een wandeling doorheen Jablunkov, de stad op de grens PolenTsjechië (Český Těšín),… Het was een hele leuke en leerrijke ervaring. Je kan onze avonturen en foto’s nog steeds bekijken op onze website: http://users.telenet.be/mvanimpe Groetjes, Jetske, Judy, meester Maarten

www.minnestraal.be


Het minneke

2A op leeruitstap naar het SPEELGOEDMUSEUM te MECHELEN. Dromen van deze dag. Tof, reizen met de trein is echt wel fijn! Voor velen van ons was het de eerste keer dat we op een trein zaten. Spannend!

Het bezoek aan het speelgoedmuseum was voor ons meer dan alleen maar kijken: ĂŠĂŠn druk op de knop en treinen, clowns en kermisattracties kwamen tot leven!

www.minnestraal.be


Het minneke

We verwonderden ons over de eenvoud van het speelgoed van onze grootouders!

We genoten van de leuke en tegelijk leerrijke spelateliers. ◊◊◊

EEN DAG OM NOOIT TE VERGETEN Aan allen een prettige vakantie vanwege alle kapoenen van de tweede klas A. www.minnestraal.be

◊◊◊


Het minneke Naar de kaasboerderij ‌. mei 2009. De verslaggevers van 1B.

Ik zag een melkmachine. Ik zag ook koeien. Ik at een ijsje. Er was ook een paardje. Ik mocht kaasjes eten en melk drinken. Het was leuk ! Noah en Federico.

Donderdag 14

We hebben kaas en een ijsje gegeten. We hebben koeien en kalfjes gezien. Kiani en Tynko.

Ik vond het leuk met al mijn vriendjes op de boerderij. We kregen een ijsje en melk. Er was een lieve pony . Liana en Brice. Ik zag koeien in de wei met een pony erbij. Het was een lekker ijsje. Mathieu en Caro. De koeien geven melk en daarvan wordt ijs gemaakt. Lekker hoor ! Maxim en Kian. Er waren soorten kaas. Ik heb een kalfje geaaid. Het was heel zacht. In de stal rook het wel ‌ Tom en Kyara en Jits.

Wij zijn naar de boerderij geweest. Ik heb koeien gezien. Ik heb kaas en een ijsje geproefd. Ik heb een pony en kalfjes gezien. Het was tof ! Hanne en Luna.

www.minnestraal.be


Maandag 31 augustus 2009

Instapmomentje nieuwe peuters en eerste kleuters om 10 uur

Maandag 31 augustus

Open poort voor het eerste leerjaar : 19 uur

Dinsdag 1 september 2009

Eerste schooldag schooljaar 2008-2009

Donderdag 3 september

Startvergadering oudercomité 20 uur (vergaderzaal)

Donderdag 10 september 2009

Info-avond kleuters

Woensdag 16 september

Info-avond lagere school

Dinsdag 22 september/Donderdag 1 oktober

Dinsdag: autoluwe schooldag/ Donderdag: verkeersdag

Maandag 12 oktober2009

Vrijaf voor de leerlingen

3 november – 8 november

Herfstvakantie

Maandag 9 november 2009

Sint-Maarten op school

Woensdag 11 november

Wapenstilstand: vrijaf voor de leerlingen

Woensdag 9 december 2009

Pedagogische studiedag: vrijaf voor de leerlingen

21 december 2009 – 3 januari 2010

Kerstvakantie

Maandag 11 januari

Pedagogische studiedag: vrijaf voor de leerlingen

Vrijdag 12 februari 2010

Carnavalstoet

15 februari – 21 februari

Krokusvakantie

Woensdag 10 maart 2010

Pedagogische studiedag: vrijaf voor de leerlingen

5 april – 18 april

Paasvakantie

Zaterdag 1 mei 2010

Eerste communie

Donderdag 13 + vrijdag 14 mei

O.H. Hemelvaart: Vrije dagen

Maandag 24 mei 2010

Pinkstermaandag: vrije dag

Woensdag 26 – 27 – 27 mei

Twee- en driedaagse

Maandag 31 mei 2010

Jaarmarkt: vrije dag

Maandag 12 juni

SCHOOLFEEST

Woensdag 30 juli 2010

Einde schooljaar 12 uur


Het minneke

Nieuw leven: • • • • •

TUUR, broertje van Lukas (K2A) MATS, broertje van Jits (K2A) RUNE, broertje van Noor (peuterklas) LILA, zusje van Rias (L1A) & Mauro (peuterklas) KAAT, zusje van Femke (K3A) & Maxim (L3 A)

We namen afscheid van: • • • •

Maria van Peteghem, tante van juf Marie - Louise Georgette Willems, schoonmoeder van juf Annie Frans Cayet, overgrootvader van Lennert (K3A) en Femke (L3B) Michel Willems, nonkel van Ines (L6B)

Als schoolgemeenschap leven wij mee. www.minnestraal.be

't Minneke juni 2009  
't Minneke juni 2009  

SChoolkrant Vrije basisschool De Minnestraal

Advertisement