Page 1

ondertussen in de Johanneskerk jaargang 2 nr 7 maart 2011

verhaal halen Vanaf oktober 2010 tot mei 2011 staan evenals vorig jaar iedere derde zondag van de maand verhalen centraal die eeuwen lang een grote invloed hebben gehad op kerk en samenleving. Verhalen gebruikt en misbruikt, verwerkt in kunst en literatuur, nooit ongevaarlijk, altijd prikkelend.

20 maart 2011: Jozef en zijn broers de derde viering in een cyclus van drie over Jozef

De hele wereld is ten prooi gevallen aan een hongersnood. Jakob heeft gehoord dat er in Egypte wel graan is en dus stuurt hij zijn zonen naar die voedselbank. Alleen Benjamin laat hij thuis, want hij denkt ´er mocht hem eens en ongeluk overkomen´. De broers verschijnen voor Jozef, die hen herkent, maar zich niet bekend maakt. Voor de broers blijft de man een onbekende Egyptenaar, die hen ervan beschuldigt spionnen te zijn. En dan ontwikkelt zich een spannend verhaal. Zal Jozef zich bekend maken? Vanaf de eerste ontmoeting met zijn broers lijkt Jozef heen en weer geslingerd te worden tussen heden en verleden. Blijft hij in zijn nieuw verworven wereldje of laat hij zijn oude bestaan weer toe? De afstand die hij jarenlang had weten te bewaren is in één klap tot nul gereduceerd. Zullen de broers zich met elkaar verzoenen? Of blijft er toch iets knagen.

Deze bijeenkomsten hebben ook ten doel alternatieve vormen van vieren te ontwikkelen en dragen daarom ten dele een experimenteel karakter.

Om te onthouden ● iedere derde zondag van de maand ● aanvang: 10.00 uur ● napraten met koffie ● Plaats: Johanneskerk—Moezeldreef 400 UtrechtOvervecht (op loopafstand NS station UtrechtOvervecht

Jakob en zijn zonen op weg naar Egypte— miniatuur

Jozef en zijn broers  

Verhaal halen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you