Page 1

1


Inhoud Recept: Gemberkoekjes

p.3

Artikels:  De bibtrollies  Schilderen op doek  Estafette-competitie  Kerstmarkt  Sinterklaasfeest

p.4 p.4 p.5 p.5 p.6

Cartoons: Kerstmis

p.7

Wist-je-dat?

p.8

Spelletje – Mopje

p.9

Strips, gemaakt door het 5de leerjaar

p.10-13

2


Gemberkoekjes Voorbereiding: 60 min. Bereiding: 10 min. ingrediënten 75 g boter 1 theelepel kaneel 200 g donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel gemberpoeder 350 ml melasse (stroop) 2 eierdooiers 160 ml koud water 1 theelepel gemalen kruidnagels 875 g bloem 10 druppels voedselkleurstof 2 theelepels bakpoeder ½ theelepel water 1 theelepel zout 125 g sultanrozijnen 1 theelepel pementpoeder

Bereidingswijze: 1. Mix de boter, de donkerbruine basterdsuiker en de melasse. Roer goed door. Giet er 160 ml water bij. Meng bloem, baksoda, zout en kruiden en roer dit door het stroopmengsel. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast. 2. Rol het deeg uit tot 0,5cm. Snij uit met stekers in de vorm van kerstbomen, kerstmannen,… 3. Meng de eidooiers met 1/2 theelepel water. Verdeel het eigeel over een aantal kleine kommetjes en voeg verschillende kleuren kleurstoffen toe. Verf de koekjes in de kleuren die jij wilt. 4. Leg ze voorzichtig op een licht ingevette bakplaat. Maak met een prikker een gaatje in de bovenkant van elk koekje. Druk de rozijnen in de koekjes als ogen, neusjes en mondjes of kerstballen. Gebruik stukjes gekonfijte kersen voor de knopen. 5. Bak ong.10 tot 12 min. op 180 °c / gasovenstand 4. 6. Laat iets afkoelen, haal ze dan voorzichtig van de bakplaat.

Smakelijk! 3


De bibtrollies zijn terug met nieuwe vriendjes!! Als je naar de bib gaat dan krijg je enkele bibtrollies. Je kan ook de poster vragen om je collectie tentoon te stellen. Verzamel jij ze ook met de klas? Welk zou jij het liefst hebben en welke heb je al? Onder de klassen wisselen we ze ook. Welke poster zal het 1ste vol zijn?

Veel succes met het verzamelen!!

4


De winnaars!!!

Zoals jullie weten was er vrijdag 13 december de kerstmarkt. We verzamelden geld voor de actie Welzijnszorg door spulletjes te verkopen: poppetjes (zie foto’s), kaarsen, versieringen voor de kerstboom,‌ De meisjes van het 6de verkochten gebakjes om de Filippijnen te helpen.

5


Op vrijdag 6 december hebben wij van Sinterklaas bezoek gekregen! Wij hebben met het 5de leerjaar elk iets gedaan en dat gaan we jullie nu uitleggen. Het 5de leerjaar is begonnen met hun toneeltje. Het startte met dat Sinterklaas een gebroken been had. En dat bracht een groot probleem voor de Pieten. Toen hebben ze de hulp van de Kerstman en de Paashaas ingeroepen. Het was supergrappig!!! En goed gebracht! Toen zijn wij begonnen met onze tekst met tekeningen erbij. De Sint vond het heel goed. Dus gaf hij ons pennenzakken met heel wat lekkers in!

6


7


Wist je dat...

… Juf Sarah een bril of lenzen draagt. … de meisjes van het zesde leerjaar 183,50 euro hebben in gezameld voor de Filippijnen. … het zesde heel creatief is … het 5de en 6de leerjaar Sinterklaas samen hebben gevierd. … er drie nieuwe leerkrachten zijn: meester Joeri, juf Annemie, juf Greet. … juf Sarah en juf Marieke alle babyfoto’s juist geraden hadden!

8


Woordzoeker: school W Y A K R A O P L A I J A J

T E Z L P V Q Z Q N M K C E

O Y R M G S T Z S J U F I G

X U X K N U T S E L E N Y Z

Y S P E E L P L E I N X W B

S W T N T N C E A U F H X A

P V E P R P B B V V A K E N

Y S R L E R E N D W O S Z Y

A B Q O Q C J D F I X T N O

F C S G J O T U R N E N Y X

H D P I V I T S T A P J E S

K O B I B V U H G H L M D M

M L W X E Z I Y I J K R I A

N K I N D E R K R A N T T H

Werken – turnen – kinderkrant – vakken – speelplein – bib – soep – leren – knutselen - uitstapjes

Een man wordt beschuldigd van diefstal en moet voor de rechter komen. Rechter: "Hoe komt u aan al die nieuwe kerstspullen?" Verdachte: "Ik heb heel vroeg kerstinkopen gedaan, edelachtbare!" Rechter: "Hoe vroeg dan?" Verdachte: "Een uur voordat de winkel openging!"

9


10


11


12


13

Schooljaar 2013-2014 | Kiddykrant 2  

Schoolkrant van HHC Halle Vondel Basis (vestiging Essenbeek) gemaakt door de kinderen van het 6e leerjaar.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you