Page 1

Temporada 2011

Núm 4. 15/05/2011

Els ous i les papallones

A la sessió del divendres 20 de maig, farem una clau per a poder identificar els licènids que podem trobar a La Garrotxa

ELS OUS DE LES PAPALLONES Tomares ballus (foto sup). Sempre pon els ous (foto inf) sobre leguminoses (Papilionaceae)

Callophrys avis (foto sup) pon els ous (foto inf) sobre l'arboç i ocasionalment sobre el roldor.

Tots anem amb el salabret al camp, però a més de reconèixer les espècies en el seu estadi adult, cal parar atenció al gènere. Per a poder enumerar les plantes nutrícies de les papallones que trobem, és molt útil trobar les femelles fent una posta, i així identificar la planta. De cara a la guia de papallones, aquesta informació, a més de completar les característiques de cada espècie, també ens obre el camp de cerca d'espècies no generalistes.

ous de les papallones són: Pièrids: blancs i cil·líndrics, amb estries longitudinals. Licènids: rodons i aixafats, i plens de punts (com una pilota de golf). Satírids: ovalats. Papilio machaon i Iphiclides podalirius: bola rodona i groga.

Les plantes nutrícies que s'enumeren a les guies no necessàriament són vàlides a al Garrotxa, i per això és important fixar-nos en les plantes on ovopositen les Segons les famílies, els papallones. Propera sessió a l'aula: divendres 20 de maig a les 19h. Propera sortida de camp: dissabte 21 de maig a les 10h.

pàg 1 de 1

Butlletí nº4 Projecte papallones  

Projecte papallones diürnes de la Garrotxa. ICHN

Butlletí nº4 Projecte papallones  

Projecte papallones diürnes de la Garrotxa. ICHN

Advertisement