Page 1

terer//

IBIS prĂŚsen

k s n a k i r e m Latina

L A V I T S E FILMfFor Paradis // Aarhus Ă˜st

13 0 2 j a m . 8 1 d. festival

k/film www. ibis.d _filmfestival /ibis www. bit.ly maria schel de grafisk design


PROGRAM Lørdag d. 18. marts 2013 Kl. 13.00 Capsulas (50 kr.) Fonsi er en tilsyneladende privilegeret 12-årig

dreng. Men, som vi lærer hans dysfunktionelle familie at kende, begynder hans verden at bryde sammen på få timer som følge af en række over- raskende hændelser. Cápsulas fortæller historien om kærlighed, misforståelser og tilgivelse i en dys funktionel familie, midt i den centralamerkanske sociale og økonomiske virkelighed.

Land: Guatemala // År: 2011 // Instruktør: Verónica Riedel //

Genre: Adventure, Drama // Undertekster: Engelsk

Kl. 15.00 Yasuni -Two seconds of Life + foredrag (50 kr.) Dokumentar om verdens mest biodiverse område

som er truet af et gigantisk oliefund. Yasuní er også hjemsted for de ukontaktede tagaeri og tarome nane indianere, de sidste to indfødte folk i Ecuador, der har valgt at leve i såkaldt frivillig isolation fra det omkringliggende samfund. Filmen er efterfulgt af et foredrag af IBIS’ klimamedarbejd er og en præsentation af jegeryasuni.dk Land: Ecuador // År 2010 // Instruktør: Leonardo Wild// Genre: Dokumentar // Undertekster: Engelsk


Kl. 17.00 Con mi corazón en yambo (50 kr.) Den 8. januar 1988 forsvandt Fernanda Restrepos

brødre, 14-årige Andrés og 17-årige Santiago sporløst. Først et år efter fandt familien ud af sand- heden om drengenes skæbne: de var blevet kid nappet, tortureret og myrdet uden grund af det Ecuadorianske politi. Denne prisbelønnede doku mentar handler om Fernanda Restrepos forsøg på at finde ud af, hvad der præcist skete den dag i 1988 og fortæller historien om det Ecuadorianske styres ligegyldighed overfor menneskerettighe erne.

Land: Ecuador // År: 2011 // Instruktør Fernanda Restrepo // Genre: Dokumentar // Undertekster: Engelsk

Kl. 20.00 Las Malas Intenciones (80 kr.) I de tidlige 80’ere vokser pigen Cayetana op i

et Peru præget af en blodig politisk konflikt, der udspiller sig i landets overgang til demokrati. Den 8-årige lever et isoleret liv, og er for det meste over ladt til sig selv eller de ansatte i hendes nye stedfars overklassehjem. Da moren vender hjem efter en lang rejse og fortæller, at hun er gravid, kollapser Cayetanas verden. Hun er overbevist om, at lillebroren vil betyde hendes endelige udstødning af familien, og bestemmer sig for at hans fødselsdag skal være hendes dødsdag.

Land: Peru // År: 2011 // Instruktør: Rosario Garcia-Montero //

Genre: Komedie, Drama // Undertekster: Engelsk


Latinamerikansk Filmfestival støtter

YASUNI-INITIATIVET Yasuní Nationalparken i Equador omfatter et område på 982.000 hektar. Forskere fra hele verden har karakteriseret Yasuní som et af de områder med den største biodiversitet i verden og UNESCO har udnævnt Yasuní som world biosphere reserve på grund af den høje koncentration af plante- og dyrearter. Yasuní er også hjemsted for de ukontaktede tagaeri og taromenane indianere, de sidste to indfødte folk i Ecuador, der har valgt at leve i såkaldt frivillig isolation fra det omkringliggende samfund. Men, under den unikke regnskov findes ernorme olieforekomster, og parkens fremtid er derfor truet af finansielle interesser. I 2007 lancerede Ecuadors præsident, Rafael Correa, Yasuní Initiativet med det formål at lade 846 mio. tønder tung råolie forblive i undergrunden under Yasuní nationalparken , og dermed forhindre udledning af mindst 400 mio. ton CO2 til atmosfæren, samt bremse udledning af 800 mio. ton CO2 fra afskovning. Som kompensation for at bidrage til at bremse klimaforandringerne og bevare dette unikke regnskovsområde har Ecuador anmodet det internationale samfund om 3,6 mia. USD – hvilket svarer til halvdelen af, hvad landet vil få i skatteindtægter, hvis olien udvindes. Indtægterne fra Initiativet skal ifølge planen gå til at finansiere en national, helhedsorienteret strategi for bæredygtig udvikling, projekter indenfor vedvarende energi, genskovning og naturbeskyttelse samt social udvikling. Yasuní Initiativet repræsenterer således en ny model, der forsøger at undgå de enorme skader som olieudvinding forårsager i tropisk regnskov. Yasuní Initiativet kombinerer beskyttelse af tropisk regnskov og biologisk mangfoldighed med beskyttelse af oprindelige folks rettigheder og reduktion af CO2 udslip. På Latinamerikansk Filmfestival kan du bl.a. se dokumentar om nationalparken, olien og de indfødte folk og møde IBIS frivillige, der gerne vil have din støtte i kampen om at bevare Yasuní.

www.jegeryasuni.dk

IBIS og Øst For Paradis præsenterer: Latinamerikansk Filmfestival  

Få en anderledes biografoplevelse, når IBIS inviterer indenfor til noget af det nyeste indenfor latinamerikansk filmkunst. Vi viser et udval...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you