Page 121

Cobertura en els mitjans | 119

Amb motiu de que el 2012 va se declarat “Any de la Neurociència” a Espanya, en José Antonio del Río, un dels investigadors principals de l’IBEC, va contribuir a un article al diari Expansión sobre el finançament a la recerca, i en particular a la neurociència.

Octubre n

4 d’octubre

n

24 d’octubre

Diario Médico “Hoja de ruta para innovar mejor en nanomedicina” El Diario Médico va cobrir la presentació a Madrid de la publicació de NanoMed Spain “Hoja por la Innovación en Nanomedicina en España”.

n

30 d’octubre

Público i Materia

EuropaPress i NCYT

“Nacen los primeros ratones sanos de ovulos procedentes de células madre”

“Ferrer desarrollará una terapia que, “con buenos resultados”, busca regenerar la superficie ocular con células madre”

El responsable de grup de l’IBEC Ángel Raya ha estat citat en articles dels diaris online Público i Materia, on donava la seva opinió experta sobre una investigació recent al Japó. Científics de Kyoto van aconseguir una ventrada de ratolins sans i fèrtils a partir de cèl·lules mare indiferenciades obtingudes de teixit cutani.

n

13 d’octubre

El Periódico “Células madre (y padre)” El 13 d’octubre, El Periódico va publicar un article sobre els guanyadors del Premi Nobel John Gurdon i Shinya Yamanaka, que van obtenir el guardó en medicina o fisiologia pels seus assoliments en la recerca sobre cèl·lules mare. Cap al final del text, l’autor parla sobre la posició capdavantera en la recerca sobre cèl·lules mare que ocupa Catalunya, i menciona a l’Àngel Raya de l’IBEC com un dels pioners de la comunitat.

Xavier Giralt, del grup de robòtica, i la coordinadora d’esdeveniments, Pilar Jiménez, parlen amb la gent a la Fira en Directe a La Pedrera (Barcelona).

Les webs d’EuropaPress i NCYT van cobrir l’acord entre l’IBEC, la farmacèutica Ferrer i les universitats de Valladolid i del País Basc per desenvolupar una teràpia basada en cèl·lules mare per regenerar la superfície de l’ull.

Desembre n

20 de desembre

Investigación y Ciencia “Control celular mediante luz” La recerca sobre la llum com a eina per a manipular processos biològics i farmacològics a distància i de manera no invasiva que duu a terme el grup de Nanosondes i Nanocommutadors va aparèixer a Investigación y Ciencia, la versió espanyola de la revista Scientific American.

Profile for IBEC

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Advertisement