Page 117

Activitats de divulgació | 115

L’IBEC ha creat un programa important d’activitats divulgatives al llarg dels últims anys, el qual representa ara el 30% de l’agenda d’actes organitzada per l’Institut. El 2012, l’IBEC va donar la benvinguda a diversos grups d’estudiants estrangers que van visitar el centre. La Unitat de Comunicació de l’IBEC, que coordina el programa de difusió, col·labora amb altres entitats i organitzacions per garantir la participació de l’IBEC en les iniciatives locals i estatals. Entre aquestes hi ha l’Ajuntament de Barcelona, el Parc Científic de Barcelona (PCB), la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Obra Social de CatalunyaCaixa.

Juliol n

9 de juliol

Novembre n

22 de novembre

Visitants dels Països Baixos

Setmana de la Ciència 2012

Al juliol, l’IBEC va rebre la visita de 15 estudiants del TopTrack, el programa d’excel·lència de la Facultat d’Enginyeria Mecànica, Marítima i dels Materials de la Technische Universiteit Delft.

Al novembre, 20 persones del públic general van gaudir de la jornada de portes obertes ‘La Bioenginyeria per a Tothom’ organitzada per l’IBEC. La jornada formava part de l’edició del 2012 de la Setmana de la Ciència, arreu del país, i entre els assistents hi havia persones amb edats compreses entre els 20 i els 70 anys. Van quedar fascinats i van fer moltes preguntes sobre els temes tractats, entre els quals els biomaterials, l’olfacte artificial, la robòtica i les iPSC, a més de la demostració de la mà robòtica a càrrec del doctorand Luis Amigo.

n

Al llarg del juliol

Programa E2C3 Joves i Ciència Tres estudiants d’institut van ser acollits als laboratoris de l’IBEC durant diverses setmanes de juliol, dins del programa E2C3 Joventut i Ciència de CatalunyaCaixa, que exposa joves estudiants amb talent i motivació a “l’autèntic” treball científic per encoratjar-los a dedicarse a una carrera científica. Helena Bragulat i Gerard Jiménez van col·laborar amb els investigadors del grup de biomecànica i mecanobiologia, Themis Toumanidou i Andy Olivares, en algunes activitats pràctiques.

Octubre n

n

28 i 30 de novembre

Programa Professors i Ciència de CatalunyaCaixa L’IBEC va participar per primera vegada en el programa Professors i Ciència de la Fundació CatalunyaCaixa, en el qual professors d’institut participen en cursos i tallers especialitzats als principals centres de recerca científica de Catalunya per després traslladar allò que han après a les seves aules. El taller de dos dies de l’IBEC portava per títol ‘Els biomaterials, nous materials per a teràpies regeneratives’.

9 d’octubre

Segona visita de Dinamarca Un segon grup de visitants danesos, aquesta vegada de l’Ikast-Brande Gymnasium, a prop Herning, va visitar l’IBEC a l’octubre. Aquest grup més nombrós de 24 estudiants de biotecnologia havia sentit parlar de les visites a l’IBEC gràcies als seus companys d’Aarhus i van gaudir d’una visita als laboratoris i de dues presentacions, una general i una altra sobre biomaterials.

Al llarg de l’any Visita d’escoles de Barcelona Al llarg de l’any, grups d’estudiants de diferents instituts de Catalunya van visitar l’IBEC. El 2012 van venir l’Escola L’Horitzó (al febrer), l’IES El Til·ler (al març), l’Escola Llor de Sant Boi (a l’abril) i el Col·legi Natzaret d’Esplugues (al maig).

Profile for IBEC

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Advertisement