Page 116

114 | Esdeveniments i comunicació

Activitats de divulgació el 2012 Febrer n

15 de febrer

Abril n

24-26 d’abril

ESCOLAB

Fira Recerca en Directe

Cada any l’IBEC participa en la iniciativa ESCOLAB de l’Ajuntament de Barcelona, per apropar els estudiants d’institut i d’FP als laboratoris de recerca de la ciutat, amb l’objectiu d’augmentar la vocació científica entre els estudiants. El 2012, l’IBEC va donar la benvinguda a un grup d’estudiants de 3r d’ESO de l’Oak House School de Barcelona. Estudiants de doctorat del grup de nanosondes i nanocommutadors els van fer una demostració de microscòpia de forces atòmiques amb un model construït per a l’ocasió, i després els visitants i els seus professors van visitar els laboratoris.

La fira Recerca en Directe està organitzada pel Parc Científic de Barcelona (PCB) amb el suport de l’Obra Social de CatalunyaCaixa. El seu objectiu és millorar la comprensió de la ciència en presentar la recerca al públic general, amb investigadors que fan demostracions i expliquen els seus mètodes i objectius de manera accessible. El 2012, científics del grup de robòtica de l’IBEC van atendre el públic a l’estand de l’IBEC a la fira, amb l’activitat ‘Relacionant-nos amb els robots’, en la qual els participants podien realitzar una teleoperació amb un robot i controlar una mà robòtica tan sols amb la contracció dels seus músculs. Per a la cobertura de la fira, Barcelona TV va triar centrar-se en l’IBEC, amb una entrevista al doctorand Xavier Giralt sobre les demostracions que es feien a l’estand.

Març n

19 de març

Primera visita de Dinamarca Al març, un grup de 13 estudiants de biotecnologia del Langkær Gymnasium, a prop d’Aarhus, va visitar l’Institut i els laboratoris, i també van assistir a algunes presentacions sobre àrees de recerca específiques.

n

21-25 de març

Recerca en acció Al març, l’estand de l’IBEC al Saló de l’Ensenyament de Barcelona, que exhibia el projecte BOND i l’entrellat de l’olfacte bioelectrònic, va rebre una allau de joves visitants que tenien ganes de saber més coses sobre la recerca i les ofertes de feina de l’Institut. Els mitjans també eren presents, i l’acte va sortir als programes informatius de Barcelona Televisió i La 1.

Juny n

16 de juny

Festa de la Ciència 2012 Al juny, l’IBEC va participar per primera vegada en la Festa de la Ciència, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona al Parc de la Ciutadella, i en la qual el doctorand del grup de control de la potència de les cèl·lules mare, Sergio Mora, va presentar el treball del seu grup en cèl·lules mare pluripotents induïdes.

Profile for IBEC

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Memòria IBEC 2012  

Memòria 2012, Institut de bioenginyeria de Catalunya (IBEC)

Advertisement