Page 1

MASSACHUSETTS GENERAL HOSPITAL

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης (ΜGH) αποτελεί το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard. To ΜGH χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το υψηλό Επίπεδο ιατρικής τεχνογνωσίας στη διάγνωση και Θεραπεία ασθενών οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Στο ΜGH, έμπειροι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και ειδικοί στην παροχή υπηρεσιών υγείας, συνεργάζονται αρμονικά σε δυναμικές ομάδες περίθαλψης, προκειμένου να επιτύχουν τον άριστο σχεδιασμό και τη βέλτιστη υλοποίηση της θεραπευτικής αντιμετώπισης του ασθενούς. Η προσέγγιση της κάθε περίπτωσης από ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη, ανθρωποκεντρική και εξατομικευμένη αντιμετώπιση των αναγκών του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Από το 1811, το Massachusetts General Hospital επιδιώκει να τοποθετεί τον πήχη της αριστείας στην ιατρική περίθαλψη στο υψηλότερο σημείο. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα: Το ΜGH θεωρείται ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το U.S. News & World Report.

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ιδρύθηκε το 1983 προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, με επτά υπερσύγχρονες κλινικές, συνολικά 1200 νοσηλευτικές κλίνες, 3000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και ένα δίκτυο 2800 ιδιαίτερα έμπειρων ιατρών. Έξι από τις κλινικές βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και η έβδομη, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα.

IATΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είναι η ναυαρχίδα του Ομίλου. Είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο το οποίο διαθέτει 300 νοσηλευτικές κλίνες, που εξυπηρετούνται από 24 χειρουργεία καθώς και πολυδύναμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 30 κλινών. Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών έχει λάβει πιστοποίηση κατά ISO 9001:2008 για τα περισσότερα από τα τμήματα και τις υπηρεσίες του.

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα νοσοκομεία της Ευρώπης, εξοπλισμένο με τον πλέον προηγμένο ιατρικό, διαγνωστικό και εργαστηριακό εξοπλισμό που διατίθεται στην αγορά. Το κτιριακό συγκρότημα καλύπτει έκταση 50.000 τ.μ. και στεγάζεται σε ένα κτίριο μοναδικής αισθητικής και λειτουργικότητας. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο για βέλτιστη φροντίδα και ασφαλή φιλοξενία των ασθενών. Διαθέτει 380 νοσηλευτικές κλίνες, 22 χειρουργεία, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 15 κλινών, καθώς και θαλάμους και εγκαταστάσεις που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: IATΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Μαρούσι - Αθήνα Tηλ.: 210 6180765 Fax: 210 6862571 e-mail: cmts@iatriko.gr

IATΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Θεσσαλονίκη Tηλ.: 2310 400675 Fax: 2310 400247 e-mail: cmts@interbalkan-hosp.gr

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (CMTS) Μια μοναδική ευκαιρία για τους ασθενείς μας


Ολοκληρωμένο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Θεραπευτικής Υποστήριξης (GΜΤS) More than a second opinion

Εξασφαλίστε την υποστήριξη του θεράποντα ιατρού σας από διεθνή ομάδα ειδικών για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζετε. Ένα νέο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης να συνεργάζονται στενά με επιστήμονες του παγκοσμίου φήμης Massachusetts General Hospital (MGH), ανταλλάσοντας γνώμες και προτάσεις για τη θεραπεία ασθενών τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Μέσω του Ολοκληρωμένου Διεπιστημονικού Προγράμματος Θεραπευτικής Υποστήριξης (CMTS) του MGH, μία εξειδικευμένη ομάδα διεθνούς φήμης ιατρών του MGH, θα εξετάσει σε βάθος τον ιατρικό σας φάκελο και σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό σας θα σχεδιάσει και θα σας προτείνει το καταλληλότερο σχήμα θεραπείας. Πολύ περισσότερο από μία τυπική «δεύτερη γνώμη», στο πρόγραμμα CMTS η περίπτωσή σας εξετάζεται πολυδιάστατα, από ομάδα στην οποία συμμετέχουν όλες οι εμπλεκόμενες, με το πρόβλημα υγείας που σας απασχολεί, ιατρικές ειδικότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πρόσφατες ιατρικές εξελίξεις και σύγχρονες πρακτικές που ακολουθούνται διεθνώς.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ • Αφού ο θεράπων ιατρός σας κρίνει πως η ιατρική περίπτωσή σας έχει τη δυνατότητα περαιτέρω υποστήριξης, σας παραπέμπει στην ειδική ομάδα διαχείρισης του προγράμματος, που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου, προκειμένου να απαντήσει στα ερωτήματά σας και να σας εγγράψει, αν το επιθυμείτε, στο πρόγραμμα. • Η ομάδα διαχείρισης του προγράμματος συγκεντρώνει και οργανώνει όλα τα στοιχεία του ιατρικού σας φακέλου και φροντίζει να μεταβιβαστούν στο MGH. • Συστήνεται, ειδικά για την περίπτωσή σας, μία διεπιστημονική ομάδα ιατρών του MGH αποτελούμενη από όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες. Η ομάδα εξετάζει τον ιατρικό σας φάκελο και προτείνει την πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία για εσάς. • Ο επικεφαλής της διεπιστημονικής αυτής ομάδας θα συνθέσει τις προτάσεις και γνώμες των ιατρών του MGH και θα παραδώσει, στον θεράποντα ιατρό σας, μια ολοκληρωμένη έκθεση. • Στη συνέχεια, ο θεράπων ιατρός σας θα συναντηθεί μαζί σας, για να συζητήσει τις προτάσεις της ιατρικής ομάδας των ειδικών του MGH. • Η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα του MGH θα παραμείνει στη διάθεσή σας, υποστηρίζοντας τον θεράποντα ιατρό σας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας σας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Οι περισσότερες υπηρεσίες παροχής δεύτερης γνώμης είναι περιορισμένης εμβέλειας. Σε μία επιστήμη όπως η ιατρική, όπου υπάρχουν, σε διεθνές επίπεδο, διαρκείς ανακαλύψεις, εξελίξεις και βελτιώσεις, ο ασθενής έχει ανάγκη από κάτι περισσότερο από απλά μία γνώμη, ενός ακόμα ειδικού, πριν πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του. Το πρόγραμμα GMTS λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις της ιατρικής και τις νέες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων.

Πρότυπο Επίπεδο Περίθαλψης Το πρόγραμμα CMTS προσφέρει μία εξ αποστάσεως διεπιστημονική υπηρεσία υγείας η οποία εφαρμόζεται σε παγκοσμίως γνωστά ακαδημαϊκά κέντρα όπως το MGH. Σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών, το CMTS μπορεί εξασφαλίσει την πρόσβαση σε σύγχρονα κλινικά πρωτόκολλα,που απορρέουν από το διάσημο ερευνητικό πρόγραμμα του MGH.

Διαχειριστική Υποστήριξη με Εξατομικευμένο Χαρακτήρα Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, η αρμόδια Ομάδα Διαχείρισης Προγράμματος (ΟΔΠ) αναλαμβάνει να διευκολύνει τον ασθενή και τον ιατρό. Η ΟΔΠ διεκπεραιώνει την εγγραφή στο πρόγραμμα, συλλέγει και οργανώνει τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου, διαχειρίζεται την πληρωμή και διασφαλίζει την

Έμπειρη Ιατρική Καθοδήγηση Ιατροί του MGH, με μακρόχρονη κλινική και ερευνητική εμπειρία, διευθύνουν αυτό το πρόγραμμα και επιλέγουν τους ειδικούς που ταιριάζουν σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των 2000 ιατρών οι οποίοι αποτελούν το προσωπικό του MGH.

Ευρεία Χρονική Περίοδος Παροχής Περίθαλψης Το πρόγραμμα CMTS περιλαμβάνει συνεχή συνεργασία και συμβουλευτική υποστήριξη από την εξειδικευμένη ομάδα των ιατρών του MGH στο θεράποντα ιατρό σας, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας που συνιστάται.

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών - Massachussetts General Hospital  

Athens Medical Center - Massachussetts General Hospital

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you