Page 1

Jucării educative inspirate de pedagogiile Montessori și Waldorf

Montessori & Waldorf PiteștiMontessori & Waldorf Pitești

Catalog Jucării educative inspirate de pedagogiile Montessori și WaldorfGrupa de vârstă 0+ luniMobile Montessori In pedagogia Mariei Montessori primele obiecte prezentate unui copil sunt mobilele.

Beneficii: focalizare vizuală discriminare vizuală (de formă, culoare, mărime) concentrare coordonarea mână-ochi


Mobil Munari Este primul carusel mobil destinat copiilor din seria clasică de mobile Montessori și poate fi introdus începând cu prima zi. Culorile alb-negru oferă un contrast foarte clar care ajută la dezvoltarea abilităților copilului de a-și dezvolta viziunea. Acest lucru îi ajută, de asemenea, să-și dezvolte capacitatea de concentrare. Ar trebui plasat astfel încât să fie la aproximativ 8 centimetri deasupra lor, astfel încât să nu fie la îndemână, dar suficient de aproape pentru a se concentra asupra lor. Descriere: Carusel realizat respectand proportiile Munari, glob sticla 6 cm diametru. Materiale: carton, lemn, vopsea ecologica, sticla, sfoara


Mobil Octaedru Acest carusel este al doilea în seria de mobile Montessori după Munari. Se compune din trei culori de bază albastru, galben și roșu. După ce copilul a perceput formele de bază de la Munari, Octaedrul este perfect pentru a le oferi o idee despre culorile de bază. Folosim ata transparenta pentru a ajuta copiii să se concentreze pe culori și forme. Acesta este modul în care deschidem lumea treptat unui nou-născut. Descriere: Caruselul poate fi realizat fie din carton metalizat, fie din carton holografic, in functie de materialele disponibile. Materiale: Carton, ata transparenta,


Mobil Gobbi Acest carusel a fost creat de Gianna Gobbi, o calaboratoare a Mariei Montessori. Este compus din 5 sfere acoperite cu fir colorat din bumbac, de o singura culoare, dar in 5 tonuri diferite de la inchis la deschis pentru a ajuta copilul sa-si rafineze perceptia asupra culorilor si a tonurilor de culoare. Sferele sunt agatate in ordine ascendenta de la cel mai inchis la cel mai deschis. Pozitionati mobilul mai sus de toracele copilului, astfel incat bebelusul sa isi dezvolte simtul de observatie si concentrarea, fara sa isi oboseasca ochii. Atarnati-l in spatiul de veghe cand bebelusul este seren. Descriere: 5 sfere cu diametrul 4 cm / 5 cm Materiale: fir bumbac, polistiren, lemn


Mobil dansatori Carusel Montessori clasic, destinat bebelusilor cu varsta aproximativa de peste 3 luni. Modul în care lumina captează culorile îl ajută pe copil să-și dezvolte percepția profunzimii si concentrarea. Este relaxant sa vezi cum joaca lumina si cum se rotesc dansatorii in jurul firului.

Descriere: 5 sfere cu diametrul 4 cm / 5 cm Materiale: fir bumbac, polistiren, lemn


Mobil cu inel și clopotel Ca majoritatea mobilelor montessori acesta dezvolta concentrarea, insa spre deosebire ce cele anterioare acesta este tactil, realizat pt a fi atins. Poate fi atarnat oriunde realizati activitati cu copilul, chiar de cadrul baby gym. Se ofera in jurul varstei de 3 - 4 luni. Bebelusul invata relatia cauza si efect si isi dezvolta forta si coordonarea necesare pt a-si ridica bratele si a intinde degetele pt a atinge sau bate clopotelul. Se poate ajuta de inel sa se sustina cateva secunde sau chiar sa se miste cativa centrimetri. Bebelusul cunoaste mediul inconjurator, ceea ce este extrem de important pt copiii care inca nu se tarasc si nu apuca lucruri in mod intentionat. Descriere: Panglica de culori diferite, inel 7 cm diametru, clopotel auriu 4 cm Materiale: elastic, panglica, lemn, metal


Mobil curcubeu Iata un carusel care este adiacent pedagogiei montessori. Culorile curcubeului au un efect calmant asupra copilului, aduc un plus de culoare camerei, de aceea va ramane un obiect decorativ mult timp dupa ce isi va atinge scopul.

Descriere: Materiale: fir transparent, carton


Baby Gym Baby Gym se poate folosi in mai multe etape de dezvoltare ale copilului: 1. 0-6 luni - se pot agata carusele montessori sau mingea senzoriala (la nivelul picioarelor astfel incat sa o poata lovi pentru a face zgomot) 2. devine centru de activitati, pe bara se agata accesorii precum inele, bile natur sau cresetate, inele cu clopotel 3. stativ pentru umerase, usor de folosit fiind la nivelul copiilor.

Dimensiuni: 64 cm x 62 cm x 50 cm Se livreaza demontat, montarea fiind facila datorita suruburilor tip imbus ce permit inlocuirea accesoriilor pe bara Materiale: Lemn, piele, metal, fir bumbac.


Minge senzorială pentru bebelusi Aceste mingi senzoriale sunt perfecte pentru bebelușii care abia încep să apuce lucrurile cu ambele mâini. Forma tip puzzle a mingii ajută bebelușul să își dezvolte încheieturile mâinilor și coordonarea. În plus, mingea se rostogolește distanțe scurte dacă este scăpată, eliminându-se frustrarea unei mingi la care nu se poate ajunge. Distanța scurtă de rostogolire încurajează mișcarea pentru bebelușii care încă nu se târasc, ei merg de-a bușilea până la ea și o apucă din nou. Înainte de vârsta de 6 luni, când bebelușul nu poate sta în fund, mingea se poate agăța la nivelul picioarelor pentru a fi lovită, astfel încât să dezvolte musculatura picioarelor. Totodată învață relația cauză-efect. Descriere: mingea este realizată din 2 materiale de textură diferită, polar și bumbac imprimat și de culori diferite. Stimularea este atât tactilă, cât și vizuală. Mingea conține înăuntru un clopoțel. Materiale: bumbac, polar, umplutură hipoalergenică, clopoțel metal.


Grupa de vârstă 3-6+ luni


Discuri întrepătrunse Discurile întrepătrunse sunt printre primele jucării prezentate copilului, când acesta începe să examineze obiectele prin transferul din mână în mână. Acest tip de transfer are implicații în dezvoltarea ambelor emisfere ale creierului. Ajută la dezvoltarea reflexului de apucare. Descriere: 2 discuri din lemn de diametru aproximativ 4,5 cm Discurile pot fi expediate lipite pentru bebelusii de 6 luni, iar pt toddleri pot fi nelipite si se potrivesc ca un puzzle. aceste optiuni trebuiesc specificate.

Materiale: lemn


Șirag mărgele Aceste bile pot fi folosite ca zornăitoare începând cu vârsta de 3 luni pentru dezvoltarea abilităților de prindere.

Descriere: realizat din 4 bile din lemn securizate printr-un șnur de piele. Materiale: lemn, snur din piele.


Inel cu clopoțel Oferă posibilitatea explorării a 3 materialități diferite: lemn, pânză, metal. De asemenea clopoțelul are un sunet plăcut când este agitat.

Materiale: lemn, pânză, metal Descriere: Inelul de lemn are 7 cm diametrul, iar colpotelul 2 cm.


Zornăitoare cu clopoței Zornăitoarea poate fi folosită chiar de la 2 luni. Sunetul intrigă bebelușul în timp ce invăță faptul că mișcările lui influențează sunetele clopoțeilor.+ Descriere: clopoțeii sunt așezați la capetele baghetei de lemn cu diametrul de aprox. 2 cm, suficient de mic astfel încât bebelușul să îl poată manevra cu ușurință. Materiale: lemn, metal.


Tijă cu inele Descriere: Acestă jucărie clasică încurajează dezvoltarea mișcărilor de apucare, a abilităților motorii fine, cauză- efect, coordonarea și va deveni în mod firesc jucărie de dentiție. Materiale: lemn


Cilindru cu clopoțel Această jucărie de inspirație montessori care poate fi rostogolită sau scuturată este perfectă pentru bebelușii care încep să se târască și să exploreze fiindcă pot pleca în urmărirea ei. Recomandăm introducerea ei în jurul vârstei de 6 luni. Descriere: Materiale: lemn, clopoțel de metal.


Cilindru cu bile Recomandăm introducerea acestei jucării în jurul vârstei de 7 luni, cand bebelușul poate să se târască și să plece în căutarea jucăriei rostogolitoare. Bilele dinăuntru realizează un zgomot solid plăcut. Descriere: înăuntrul cilindrului se găsesc 4 bile vopsite în culori primare și secundare. Materiale: lemn.


Cilindru cu bile pe tijă Bebelușii se vor amuza plimbând bilele in susul și în josul tijelor de lemn. Încurajează creativitatea, dezvoltarea abilităților motorii fine. Mult mai târziu se poate folosi în activități de numărare. Dimensiuni: Materiale: Lemn


Joc de sortare cu inele Un joc educativ clasic și distractiv creat pentru mâini mici, perfect pentru dezvoltarea abilităților motorii brute. Jucăria de stivuire va ajuta micuțului să învețe diferența dintre mic, mediu și mare , precum și abilități de potrivire a dimensiunii. Dimensiuni: Inele - diametru maxim 7 cm.

Materiale: Lemn


Pasăre - jucărie de dentiție / clips de agățat în cărucior Acest produs poate fi folosit atat sub forma de jucarie de dentitie, cat si carusel de agatat la carucior.

Dimensiuni:

Materiale: Lemn, panglica


Inel de dentiție croșetat Inelul de dentiție este folosit de cele mai multe ori în perioadele de erupție dentară pentru a calma durerea. Dimensiuni: Inelul are diametrul de 7 cm Materiale: lemn, fire bumbac.


Inel de dentiție cu clopoțel Inelul de dentiție cu clopoțel surprinde bebelușul prin sunete. Va descoperi că mișcarea pe care o produce singur este direct răspunzătoare pentru sunetele diferite ale clopoțelului. Dimensiuni: inelul are diametru de 7 cm. Materiale: lemn, fire bumbac.


Set 3 inele de dentitie mare/mic Acest set introduce abilitÄƒČ›ile motorii fine. Dimensiuni: set mare - diametre 7 cm, set mic - diametre 4,8 cm Materiale: lemn, fire bumbac


Grupa de vârstă 6-9+ luni


Puzzle cu numere 1-10 Taierea sub forma de puzzle conferă controlul erorii. Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: lemn fag


Brățară de dentiție 1 Brățara de dentiție este folosită de cele mai multe ori în perioadele de erupție dentară pentru a calma durerea. Bebelușul descoperă atât materialitate diferită, cât și forme diferite. Dimensiuni: Dimensiunea bilelor variază începând de la 3 cm. Materiale: lemn, fire bumbac.


Brățară de dentiție 2 Brățara de dentiție este folosită de cele mai multe ori în perioadele de erupție dentară pentru a calma durerea. Bebelușul descoperă atât materialitate diferită, cât și forme diferite. Dimensiuni: Dimensiunea bilelor variază începând de la 3 cm. Materiale: lemn, fire bumbac.


Inel de dentiție cu bile Inelul de dentiție este folosit de cele mai multe ori în perioadele de erupție dentară pentru a calma durerea. Produce un sunet solid la lovirea bilelor din lemn. Bebelușul poate explora dimensiuni și forme diferite. Dimensiuni: Inelul are diametrul de 7 cm, iar bilele 3 cm. Materiale: lemn, fire bumbac.


Colier alăptare / babywearing Colierul este purtat de mamă pentru a evita ”butonarea” în perioadele alăptării sau pt a angaja bebelușul în activitate când este purtat în sistem. Dimensiuni: Bilele variază în diametru începând de la 3 cm. Materiale: lemn, fire bumbac.


Primele puzzle-uri Primele puzzle-uri sunt exerciții de potrivire a obiectelor tridimensionale. La opt sau nouă luni, un copil poate explora punerea unui ou de lemn într-un uport și scoaterea lui din nou. Punerea unei bile într-o cupă este o experiență nouă, deoarece copilul trebuie să o întoarcă pentru a scoate mingea. Punerea unui cub într-o cutie este și mai dificilă, deoarece este necesar să se alinieze colțurile cutiei și a cubului pentru succes. 1. Cilindru pentru exersarea prinderii palmare (palmer grasp). Se va arata copilului incepand cu varsta de 8 luni. Acest material dezvolta concentrarea si abilitatile motorii fine. 2. Cilindru pentru exersarea prinderii cu primele 2 degete (pincer grip). Prinderea cu degetele se dezvolta dupa prinderea palmara si se introduce dupa varsta de 9 luni, cand observati interesul copilului de a prinde obiectele cu degetul mare si cel aratator. Prin ambele materiale copilul invata ca cilindrul trebuie plasat in gaura. Dimensiuni: Bila are diametrul de 4 cm, cubul are latura de 4 cm, oul 6 cm x 4 cm Materiale: lemn


Cutia permanenței cu tavă O cutie pentru a practica coordonarea ochi-mână și a se familiariza cu permanența obiectului. Dimensiuni: 25 cm x 12,5 cm x 12,5 cm Materiale: lemn


Suport cu 4 bile O placă de lemn pătrată, cu 4 ije mici, care deține 4 bile de două dimensiuni diferite. Bilele îl invită pe copil să înțeleagă și să descopere dimensiunile diferite. Plasarea bilelor pe suporturi este o nouă provocare pentru nounăscut. Pe măsură ce tijele par să “dispară” în bile, copilul simte că și gaura centrală din minge dispare, iar forma devine întreagă. Dimensiuni: bilele au diametrul de 4 cm si 3,5 cm. Materiale: Lemn.


Suport orizontal cu 3 discuri Obiective: Pentru a realiza coordonarea ochi-mână. Pentru a îmbunătăți bilitățile motorii fine . Dezvoltarea încrederii în manipularea obiectelor mici. Pentru a dezvolta atenția și concentrarea. Dimensiuni: discurile au aprox. 3,5 cm Materiale: lemn


Suport vertical cu 3 cuburi Obiective: Oferă copilului oportunitatea de a rafina coordonarea ochi-mână. Îmbunătățește abilitatea motorie fină. Exersează prinderea cu primele 2 degete. Clădește concentrarea. Dimensiuni: Cuburile au aproximativ 3 cm. Materiale: lemn.


Traseu cu bile Traseul cu bile este o jucărie uimitoare pt copii. Îi ajută în prinderea și eliberarea palmară. De asemenea intervin urmărirea vizuală și abilitățile logice timpurii (prezicând unde va merge mingea ulterior). Produsul încurajeazăde asemenea mișscarea fizică: balansul și coordonarea pentru a sta în picioare ă așeze bila pe traseu, apoi sa stea pe vine să ia altă bilă. Această jucărie combină abilitățile motorii fine cu cele grosiere. Dimensiuni: 20 cm x 32 cm. Bile diametru 3 cm. Materiale: Lemn.


Grupa de vârstă 9-12+ luni


Incastre individuale Aceste puzzle-uri cu o singură piesă sunt printre primele puzzleuri care sunt prezentate copilului, făcând parte din prima treaptă de dificultate în rezolvare. Dimensiuni: 9,5 cm x 9,5 cm. Materiale: lemn.


Incastru cu 3 cercuri Acest puzzle urmărește învățarea și observarea mărimilor diferite. Culoarea este aceeași pentru cele trei cercuri pentru a nu distrage atenția de la principalul concept de asimilat: mărimea. Dimensiuni: 21 cm x 8 cm. Materiale: Lemn.


Incastru cu 5 cercuri Puzzle cu succesiune de 5 cercuri cu diametre diferite. Butonii de prindere facilitează exerciČ›iul prinderii cu primele 2 degete. Dimensiuni: 32,5 cm x 8 cm. Materiale: lemn.


Incastru cu 3 forme geometrice Puzzle cu treaptă de dificultate puțin mai mare decât cele din seria anterioară. Dimensiuni: 25 cm x 9 cm. Materiale: Lemn.


Incastru cu 5 forme geometrice Incastru cu 5 forme geometrice: cerc, dreptunghi, triunghi, pătrat, hexagon. Butoanele sunt colorate. Familiarizează copilul cu principalele forme geometrice. Dimensiuni: 29,5 cm x 8 cm Materiale: lemn.


Incastru rotund cu 5 cercuri diametre diferite Puzzle cu suport rotund. Sub fiecare cerc se află culoarea corespondentă. Dimensiuni: . Materiale: Lemn.


Titirez Titirezul realizează o iluzie optică de amestec al culorilor curcubeului când se rotește. Dimensiuni: diametrul aprox. 6 cm. Materiale: lemn.


Set ouă cu suport Setul include 14 piese: 7 ouă și 7 suporturi colorate. Introduce 2 probleme de rezolvat: discriminarea culorilor și sortarea. În prima etapă se pot prezenta doar 3 culori din set, urmând ca gradual să introduceți câte o nouă culoare. Este un material perfect pentru observarea culorilor. Deși copilul nu le poate numi încă, acesta le va diferenția foarte ușor. Setul dispune de controlul erorii. Dimensiuni: Ouăle 6 cm x 4 cm. Materiale: lemn.


Set sortare 3 culori cu discuri Acest material stimulează coordonarea ochi-mână. Dimensiuni: discuri diametru aprox. 3,5 cm. Materiale: lemn.


Cutie cu 10 fise Cutia este compatibila cu capacele interschimbabile de la cutia sortatoare, astfel se pot adauga pe parcurs atat capacele cat si cele 6 forme diferite. Dimensiuni: Materiale: lemn.


Pachet Pikler Emmi Pikler considera că un copil căruia îi este permisă mișcarea liberă și fără restricții este mult mai precaut și învață să cadă în siguranță, în timp ce un copil care este prea protejat și ale cărui mișcari sunt îngrădite se pune în pericol, deoarece nu și-a experimentat propriile capacități și limite. Triunghiul si arcul sunt 100 % handmade. Exersează motricitatea grosieră. Oferă posibilitatea de mișcare și în spații închise. Dimensiuni: Triunghi de catarare pliabil: 87 cm înălțime, 64 cm lățime Arcul Pikler L 90 cm, H 46 cm l 54 cm Greutate susținută 35 kg. Materiale: lemn


Grupa de vârstă 12-24+ luni


Cutie sortatoare cu 7 capace și forme Cutie din lemn cu 7 capace detașabile și 6 forme: prisme cilindrice, cub, dreptunghiulare și triunghiulare, bila și disc. Forma este extrasă din sertarul din față. Începând cu prezentarea capacelor cu o singură formă, acestă cutie sortatoare poate fi utilizată de cei mai mici copii, odată ce au stăpânit fiecare formă, atunci pot încerca cu capacul cu două găuri, apoi cu trei găuri și fac numai capacul cu 4 găuri atunci când sunt gata. Capacele pot fi de asemenea folosite ca șabloane. Acesta este un produs educațional, nu o jucărie și necesită supravegherea de către adulți. Dimensiuni: Materiale: lemn.


Placă de echilibru waldorf Aceasta placa stimuleaza sistemul vestibular si simtul proprioceptiei (constientizarea corpului si a partilor sale). Placa de echilibru si balans este folosita de copii mici nu numai pt dezvoltarea coordonarii si echilibrului, cat si pentru faptul ca ofera posibilitati nenumarate in jocul creativ. Poate fi pod, tobogan, balansoar, leagan, learning tower,autostrada pt masini sau pur si simplu un loc de relaxare. Totusi toate activitatile realizate trebuie supravegheate de un adult. Placa de echilibru este singura din Romania certificata conform standardelor europene SR EN 71-1:2015 si SR EN 71-2+A1:2014 privind siguranta jucariilor. Placa de echilibru se foloseste doar pe suprafete plane, sub supravegherea adultilor. Pentru protectia pardoselei si a placii de echilibru se poate pune un covoras / o carpeta sub placa. Sunt disponibile 2 marimi: standard si XL Dimensiuni: Placa standard 105 x 30 cm Placa XL 3ani+ 120 x 30 cm Materiale: lemn


Husă de protecție pentru placa de echilibru Material placut la atingere cu umplutura hipoalergenica 80% bumbac. Dimensiuni 105 cm x 30 cm Vârsta recomandată 1,6 + Materiale: lemn


Mașină cu pasageri Jucărie versatilă mai ales în jocurile de rol. Dimensiuni: Materiale: lemn.


Rainbow rocker Această jucărie de inspirație montessori care poate fi rostogolită sau scuturată este perfectă pentru bebelușii care încep să se târască și să exploreze fiindcă pot pleca în urmărirea ei. Recomandăm introducerea ei în jurul vârstei de 6 luni. Descriere: Materiale: lemn, clopoțel de metal.


Puzzle 4 bucati Acest puzzle este perfect pentru toddlerii de peste18 luni. Copilul trebuie sa isi dea seama cum sa potriveasca 2 piese din puzzle. Spre deosebire de puzzle-urile traditionale, acesta oferă celor mici practica cu potrivirea mai multor puzzle-uri asemănătoare adulților. Piesele pot fi puse in orice ordine, asa ca va fi nevoie de timp pentru ca toddle-ul sa isi dea seama cum sa realizeze un patrat. Materiale: lemn, finisat cu lac ecologic pe baza de apa.


Inel waldorf Faceți orice moment magic! Distractiv, capricios și total prietenos ... aceasta este jucăia perfectă pentru orice anotimp. Este suficient de mic pentru a fi luata peste tot. Acest zmeu de mână cu panglici curcubeu este excelent pentru băieți, fete și adulți ... poate fi cadou de nastere și ofera distracție in drumurile lungi cu masina! Materiale: inel lemn 7 cm diametru, material textil.


set Inele waldorf cu clopotei Aceste inele asigura distractia in activitatile dansante. Materiale: lemn, materiale textile, clopotei metalici


Joc de asociere cu 5 stări emoČ›ionale Acest joc de asociere desenat manual ofera copilului oportunitatea de a contientiza si recunoaste propriile sentimente. Devine material pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine daca este folosit impreuna cu cutia cu capac pentru fise. Materiale: lemn 5 cm diametru.


Joc Bobine 3 în 1 Poate fi joc de sortare a culorilor, de stivuire, de motricitate fina, turn, joc de constructie, sirag de perle etc. Contine : Suport cu 7 tije 14 bobine Ac plastic/lemn Sfoară Scop: dezvoltă concentrarea Motricitatea fină Coordonarea ochi-mână Învățarea culorilor Materiale: lemn fag, sfoară, ac plasticGrupa de vârstă 2-3+ ani


Rame pentru exersarea îmbracatului Rame pentru exersarea îmbrăcatului Aceste materiale dezvolta concentrarea copilului, coordonarea ochimână și dezvoltă independența. Scop: * dezvoltarea abilităților motorii fine * exercițiul mușchilor mâinii (în special a două degete) *obișnuirea copiilor de a realiza lucruri independent și de a se îngriji ei înșiși sau de a avea grijă de ceilalți * dezvoltă nevoie de ordine. Dimensiuni: 25 cm x 25 cm Vârsta recomandată 2,5 ani+


Puzzle montessori COPAC Setul contine puzzle-ul din lemn, 2 fise de lucru si 5 cartonase mici cu denumirea fiecarui element. Materiale: lemn fag, hartie


Puzzle montessori CAL Puzzle CAL. sub piese se afla secheletul. dimensiuni 25 cm x 25 cm Materiale: lemn fag, hartie


Puzzle �Fazele Lunii� Dimensiuni: baza 20 cm x 30 cm piesele aprox. 5 cm Material: lemn de fag Varsta recomandata: 3 ani+


Puzzle Continente Jocul de puzzle este foarte bun pentru dezvoltarea atentiei copilului pentru forma, culoare, este excelent pentru motricitatea fina a degetelor, lucreaza la rabdarea si tenacitatea copilului de a incepe si a duce la bun sfarsit un proiect si ajuta la vederea de ansamblu a imaginii, chiar daca aceasta nu e cu totul completata – lipsesc piese si totusi stiu unde vreau sa ajung! Pe termen lung, aceste mici achizitii din realizarea unui puzzle pot forma copilului o personalitate ordonata, cu mari atu-uri pentru rezolvarea unor probleme de fond. dimensiuni 29,5 x 17,5 cm Materiale: lemn


Planiglob montessori Material lemn fag Dimensiuni aprox. 58 cm x 30 cm


Puzzle Fauna României Principalele achiziții dobândite: motricitatea fină, răbdarea, concentrarea, atenția, spiritul de ordine, tenacitatea de a duce o sarcină până la capăt, dar și învățarea animalelor, învățarea principalelor regiuni ale României, a literelor sau cuvintelor (pe spatele fiecarui animal este gravată denumirea lui). Puzzle-ul poate fi folosit în activități împreună cu carduri educaționale sau figurine animale. Dimensiuni 35 cm x 29 cm Vârsta recomandată 3+ Materiale: lemn


Puzzle cu numere 1-10 Taierea sub forma de puzzle conferă controlul erorii. Vârsta recomandată 3 ani+ Scop: Dezvolta gradul de conștientizare între figurile 1-10, astfel încât copiii să învețe numerele corespunzătoare. Materiale: lemn fag, numerele sunt gravate manual.


Set cilindri 1 Blocul 1: Zece cilindri variază în înălțime și diametru de la înalt și lat la scurt și îngust. 2 Blocul 2: Zece cilindri variază în înălțime și diametru de la scurt și lat până la înalt și îngust. 3 Blocul 3: Zece cilindri cu un diametru diferit. 4 Blocul 4: Zece cilindri variază numai în înălțime. PREGĂTIRE Acesta este un exercițiu individual, care se poate face fie pe masă, fie pe podea pe un covor. (Notă: se observă ciclul de lucru) Această prezentare poate fi efectuată în 3 etape, avansând de la o etapă la alta pe măsură ce și când copilul este suficient de competent. (Repetați prezentarea pentru fiecare din cele 4 blocuri de cilindri, avansând de la Blocul 1 la Blocul 4). PREZENTARE: 1 Arătați mai întâi copilului cum să transporte blocul de cilindri la masă cu ambele mâini ținând capetele blocului. 2 Etapa 1: Așezați-vă lângă copil și plasați un bloc de cilindri în fața copilului. Apoi, scoateți cilindrii din bloc ținând butonii cu trei degete pornind de la cel mai mare la cel mai mic. Scoateți fiecare cilindru din bloc și plasați-l în fața găurii din care a fost scos. 3 După o scurtă pauză, puneți cilindrii înapoi în locul lor, pornind de la cel mai mare la cel mai mic. Puteți invita copilul să ajute de la al treilea cilindru. Exercițiul se realizează fără a lăsa cilindrii să cadă și fără a face prea mult zgomot. 4 Etapa 2: Repetați Etapa 1, dar puneți cilindrii la întâmplare când îi scoateți din locul lor. Copilul va trebui să caute locul corect pentru a plasa înapoi cilindrii. 5 Etapa 3: Lecția de trei perioade. Implică cel mai mare și cel mai mic cilindru și îi învață pe copil aceste terminologii: Blocul 1: “Gros, subțire” Blocul 2: “Scurt, înalt” Blocul 3: “Gros, subțire” Blocul 4: “Scurt, înalt” PUNCTE DE INTERES Pentru copii obiectivul important este să poată utiliza cu succes fiecare bloc de cilindri și trebuie să li se acorde timpul necesar pentru a realiza acest lucru. Aranjamentul secvențial al mai multor obiecte poate fi un exercițiu dificil pentru copiii foarte mici - dar aranjarea cilindrilor este asistată de un adult și de faptul că este ușor de văzut dacă un cilindru este în spațiul greșit. SCOP Dezvoltă percepția vizuală a dimensiunii. Dezvoltă coordonarea mișcării. Oferă experiențe controlate cu privire la sortare/ aranjament într-o ordine succesivă. Oferă un limbaj de bază - important în matematică. Pregătește copilul, indirect, pentru vorbire, citire și scriere. Consolidează prinderea cu 3 degete a obiectelor.


Cubul binomului Material montessori care introduce concepte matematice abstracte copiilor mici, chiar de la 3-4 ani fără ca ei să își dea seama. Mai târziu, în jurul vârstei de 8-9 ani vor folosi cubul pentru algebra. Acest material este un pod între gândirea abstractă și cea logică. Scop: 1 Cultivează capacitățile vizuale ale copiilor 2 Dezvoltă puterea de observare și concentrare. 3 Dezvoltă abilitățile de gândire logică a copiilor. 4. Coordonarea mână-ochi. 5 Fundament pentru învățarea matematicii. Materiale: lemn fag


Joc matematic montessori Material de inspiratie Montessori pentru a învăța, a înțelege și a se distra cu numerele. Scop: conștientizarea numerelor (1-10) și a relației lor cu cifrele și obținerea primelor noțiuni de adunare și scadere. Jocul dezvoltă: * musculatura fină a degetelor, * coordonarea * capacitatea de sistematizare * gandirea logica Sistemul din acest joc din lemn este simplu - fiecare culoare reprezintă 10 bare ca un întreg. Fiecare bara este realizata cu acelasi tipar - pe o parte este colorata in intregime, in alta este impartita in cuburi, pe a treia parte exista un numar pe care bara o reprezinta, iar a patra parte este lasata goala pentru formarea estimarii numerelor prin vedere. - Inițial, atunci când prezentati copiilor jocul le puteti cere sa realizeze o “scară” armonioasă, începeți cu o scară simplă de la inalta la joasă. - Cuburile pot fi grupate în ritmuri diferite, cum ar fi 10-5-9-4-8-3-7-2-6-1 sau 10-1-9-2-83-7-4-6- 5. Dacă retrageți un cub dintr-un grup, va observa copilul că ritmul armonic se schimbă? - Cereti copilului dvs. să grupeze cuburi identice pentru formarea estimării numerelor prin vedere. - Nu uitați să introduceți concepte cum ar fi lung - scurt, lungi - mai lungi - cele mai lungi, scurte - mai scurte - cele mai scurte etc. Când începeți să vă învățați copilul să numere, vă recomandăm să utilizați numai primele trei cuburi cu 1, 2, 3 dubluri. Lucrând împreună cu aceste materiale, copilului va face o descoperire surprinzătoare și, în același timp, va obtine abilitățile exacte necesare matematicii. Dupa ce veti explica copilului dvs. acest joc, el va fi capabil să se joace cu el singur, independent. Copilul este surprins când cu o bara cu patru unitati poate adăuga cuburi cu diferite lungimi (1-1-1-1), (2-2), (3 +1) ...\ Acest joc de matematică este o modalitate amuzantă de a vă familiariza cu matematica într-un mod simplu. Dimensiuni 20 cm x 20 cm Vârsta recomandată 3+ Materiale: lemn


Glob Apa -Pamant Diametru: 20 cm Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: plastic, nisip


Glob continente Diametru: 20 cm Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: plastic


Spiridusi in birthday ring Cei 12 spiridusi sunt excelenti pentru invatarea culorilor sau pentru jocuri de rol. Celui mic in vor fi tare dragi spiridusii colorați mult timp de acum incolo. Pe masura ce creste copilul poate folosi micutii prieteni impreuna cu alte jucarii creand astfel personaje si decoruri pline de imaginatie! Inelul de aniversare poate fi aranjat astfel încat sa creeze trasee diferite. Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: lemn fag


Tabla 100 Cutie cu 100 de patrate gravate manual. numerotate de la 1 la 100. Scop: 1. Consolidarea orndinii numerelor, intelegerea numerelor pozitive si reciproce sub 100. 2. Antrenarea atentiei si a rabdarii 3. Dezvolta capacitatea de a corecta erorile. Dimensiuni aprox. 37 cm x 37 cm Vârsta recomandată 3+ Materiale: lemn


7 spiridusi ĂŽn 7 case Cei 12 spiridusi au nevoie de ajutor. Fiecare trebuie sa isi gaseasca casa corespunzatoare. Pe masura ce creste copilul poate folosi micutii prieteni impreuna cu alte jucarii creand astfel personaje si decoruri pline de imaginatie! Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: lemn fag


Sandblocks Blocurile senzoriale sunt realizate contin nisip colorat (rosu, galben, orange, verde, albastru, violet si indigo). Se pot combina formele geometrice la alegere. Scop: 1. dezvoltarea inteligentei, creativitatii și imaginației, exersandu-si capacitatea de coordonare cu mâinile, ochii și creierul. Vârsta recomandată 3+ Materiale: lemn, nisip colorat, plexiglass


Set de asociere cu pioni Pachetul contine: Cutie depozitare 24 pioni colorati 6 plăcuțe culori 6 plăcuțe corespondent pioni Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: lemn fag


Copiii lumii set 1 Copiii Lumii reprezinta cele 5 rase umane Dimensiuni pioni 6 cm. Vârsta recomandată 3+ Materiale: lemn


Copiii lumiii set 2 Set format din 8 pioni. Acestia sunt inspirati si pot fi folositi impreuna cu cartea ”Around the world we go” de Margaret Wise Brown. Vârsta recomandată 3 ani+ Materiale: lemn fag


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.