Page 47

krant KRANT

winkels

ETEN & DRINKEN ENZO

BOUTIQUE

De onvermijdelijkste modewinkels voor (m) en (v)

Œ 

47

 

 

samenstelling Elisah Jacobs

DE BALKONIE

BUBBLEKID

Shop hier alles wat je nodig hebt voor een groen balkon. Want ja hoor, zelfs op een paar vierkante meters kan getuinierd worden! Met kruidenplantjes, hangplanten, vlinderhuisjes en zelf verbouwde groente. De eigenaren zijn een architect, een illustrator, een retailcoach, een marketingman en een voormalige juf. Inderdaad: een interessante mix voor een zeer groene formule.

Bij Bubblekid word je geknipt zonder spiegel, aan een grote gezellige tafel. Naast een nieuwe coupe kun je hier ook flink los op de spullen die er te koop zijn, bij conceptstore en vintagemarkt The Thrift Shop. Hier mag je zelf ook aan de slag: je huurt een kast voor €35 per week, waar je al je waar kunt verkopen. En zo kun je weer sparen voor een nieuwe coupe... Bubblekid heeft ook een filiaal in De Fietskantine op de Overtoom.

Jan Evertsenstraat 90 debalkonie.nl

Œ

Ferdinand Bolstraat 145 bubblekid.nl thriftshopamsterdam.nl

KOLIFLEUR Bij Kolifleur kun je je hart ophalen aan vintage kleding van zowel designers, zoals Isabel Marant, Céline en Dries van Noten, als aan de high-end merken Maison Scotch, Minimum en Acne. Maar ook vintage meubelstukken, papierwaar van Liekeland en BL-IJ en leren accessoires van PUC en Willemijn van Dijk shop je hier. Voor elke portemonnee is er wat wils. Kolifleur is de zaak van Eva Koolen: alles wat je hier ziet is persoonlijk door haar geselecteerd. Regelmatig vind je er nieuwe spullen, en dat maakt de verleiding alleen maar groter… Frans Halsstraat 35 kolifleur.nl



KILOSHOP AMSTERDAM In de Kiloshop vind je tweedehands kleding per kilo. Niks meer, niks minder. Fijn voor koopjesjagers en voor wie tijdens de zomervakantie iets te veel geld heeft uitgegeven, maar nog wel leuke setjes voor het najaar wil shoppen. Kiloshop is Frans van origine en naast losgaan op kilo’s aan kleding kun je hier ook neerstrijken voor een bak koffie. Naast de zaak in de Pijp is er ook een Kiloshop op het Waterlooplein. Très bien!

Eerste van der Helststraat 11A facebook.com/kiloshopamsterdam

MASHED De naam doet het al vermoeden: Mashed is een mengelmoes van merken, voornamelijk uit Nederland. Deze zaak zit bomvol dingen waar je blij van wordt: van kinderkleding, sieraden en leren tassen tot aan kleden, servies en boeken. De winkel zit in de Jan Pieter Heijestraat, waar nog veel meer leuks te spotten is. Mashed heeft ook een winkel in Haarlem.



Jan Pieter Heijestraat 168 mashed-concept-store.com



CLAES IVERSEN X BIJENKORF II by Claes Iversen is, behalve bij het huidige verkooppunt Azzurro Due in de P.C. Hooftstraat, vanaf nu ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf. II is een mooie lijn van de Deense designer, die ook fijn is voor de portemonnee. Fan van Dutch design? Dan kun je je lol op: de Bijenkorf gaat zich meer richten op van ontwerpers van eigen bodem.

Dam 1 claesiversen.com

BETTY BLUE Betty Blue is naast een walhalla voor zoetekauwen ook een verleidelijke spot voor mode- en lifestylefanaten. Hier eet en bestel je de meest kleurrijke gebakjes (probeer zeker de eclairs!) en kun je ondertussen in de rekken speuren naar een mooi kledingstuk of accessoire. Niet alleen een aanslag op je glazuur dus, ook voor je portemonnee. Betty vindt het leuk als je een selfie maakt bij haar Wall of Fame. Je kunt hier trouwens ook terecht voor babyshowers en high tea.

Snoekjessteeg 1-3 bettyblueamsterdam.nl

BY WORLD GRANNY De helft van alle bejaarden in Peru krijgt geen pensioen. Daarom werkt ByWorldGranny met ze samen door producten te maken van Pima-katoen, ontworpen door jonge Nederlandse designers en gebreid door Peruaanse oma’s. Het merk startte onlangs een crowdfundingcampagne, zodat de grannies ook tassen, beesten en gehaakte sleutelhangers kunnen breien die je online koopt. Items uit de huidige collectie, zoals knuffels, spreien en kussenslopen, vind je bij Coco Mat (Overtoom 91).  byworldgranny.org

Uitkrant September 2015  

De Uitkrant is het toonaangevende gratis culturele magazine voor Amsterdammers en bezoekers van Amsterdam. Met nieuws, reportages, interview...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you