Page 21

21

mis deze niet ‘IK WIL DAT HET PUBLIEK PINGPONGT TUSSEN DIE TWEE UITERSTEN’

views, bewust voor hedendaagse teksten: ‘Waarom teruggrijpen op de Grieken als je een geweldige, moderne tekst tot je beschikking hebt? Eentje die als geen andere onze samenleving bij de kladden grijpt? (…) Ik wil een krachtig effect bereiken bij het publiek. Enerzijds moet het een flinke fysieke ervaring zijn, zoals wanneer je naar een rock-concert gaat, een muzikale en poëtische ontlading. Anderzijds wil ik de toeschouwer laten nadenken over wat hij ziet. Ik wil dat het publiek als het ware pingpongt tussen die twee uitersten.’ Gosselin voelt zich aangesproken door het werk van DeLillo: ‘Hij stelt heel grote vragen, maar behandelt ze niet op een puur politiek niveau. Aan de hand van verhalen van vaak heel gewone mensen bedrijft hij een soort intieme archeologie. In Vallende man maakte hij duidelijk dat terrorisme om veel meer gaat dan een reeks ontploffingen. Het is een besmetting die zich in onze levens heeft genesteld.’

LUNCHPAUZEVERHALEN Steeds meer theaters doen wat extra’s tussen de middag. Er zijn al de (gratis) concerten in het Concertgebouw en Nationale Opera & Ballet en de bekende lunchpauzetheatervoorstellingen in Bellevue, maar ook De Kleine Komedie doet nu mee: ’s middags openen hier de deuren voor een voorleessessie. Elke laatste vrijdag van de maand worden in intieme setting lunchpauzeverhalen voorgelezen door bekende schrijvers. Zij maken een keuze uit hun eigen lievelingsverhalen van andere schrijvers. Eerder lazen al Tommy Wieringa en Maartje Wortel voor en op 29 maart is Ronald Giphart aan de beurt. Een opbeurend idee voor iedereen die tussen de middag wel toe is aan een Broodje Verhaal.

DE KLEINE KOMEDIE 29 MAART

SAN HOLO Je hebt van die Nederlandse artiesten over wie je in eigen land niet zo veel hoort, maar over de grenzen belachelijk groot zijn. Sander van Dijck, alias San Holo, is er zo eentje. Hier stond hij al wel op Lowlands, maar in de tussentijd tourt de 28jarige producer en muzikant de hele VS door en trad hij onder meer op de gigafestivals Coachella en Ultra Miami op. Op 30 maart is hij weer even over uit Los Angeles – waar hij sinds een paar jaar woont – om de grote zaal van Paradiso te laten stomen. Reken op een show vol eigenzinnige trap en future bass met elektrische gitaar – niet te missen.

PARADISO 30 MAART

OPERA FORWARD FESTIVAL Deze maand presenteert De Nationale Opera het Opera Forward Festival. Twee weken lang bruist het er van de activiteiten, niet alleen in het eigen theater aan het Waterlooplein maar in de hele stad: in Muziekgebouw aan het ’t IJ, de Westergasfabriek en Internationaal Theater Amsterdam zijn nieuwe opera’s en muziektheatervoorstellingen te zien. Tijdens de OFF Days is Nationale Opera & Ballet drie dagen lang de thuisbasis van studenten, jongeren en talenten. Het bomvolle programma omvat onder meer (gratis te bezoeken) korte talentopera’s van de hand van studententeams, jamsessies en keynote speeches van beroemdheden als regisseur Peter Sellars.

DIVERSE LOCATIES 28 FEBRUARI T/M 17 MAART

Profile for amsterdam&partners

Uitkrant maart 2019  

Uitkrant maart 2019  

Advertisement