Page 25

25

mis deze niet We Are Public selecteert elke maand drie dingen die je echt niet mag missen. Met een We Are Publicabonnement voor €15 per maand krijg je gratis toegang tot deze en vele andere voorstellingen en events. wearepublic.nl

UNFAIR De kunstbeurs voor en door kunstenaars. Geen gevestigde namen die worden vertegenwoordigd door galeries, maar jonge kunstenaars die zelf hun werk verkopen. Op ontdekkingstocht dus. En let even extra op de vormgeving van de tentoonstelling. Die is bij Unfair altijd bijzonder, deze keer van de hand van architect Tomas Dirrix. Westergasfabriek, 29 maart t/m 2 april (vrij entree voor leden van We Are Public op 1 april)

OCHTENDMUZIEK IN DE OUDE KERK

park Westergasfabriek, zij het nog stukken minder groen dan nu, een feit. Tegenwoordig is de Westergasfabriek, die onlangs werd gekocht door ondernemer Duncan Stutterheim, niet meer weg te denken uit de stad. Dat wordt gevierd met onder andere speciale voorpremières in Het Ketelhuis, een lentemarkt met livemuziek, picknick en kraampjes van lokale ondernemers (8 april) en een ‘community-theatervoorstelling’ (8 april) van De Theaterhuiskamer en buurtbewoners, die hun verhaal over het terrein delen. En vergeet vooral niet te proosten op de Westergasfabriek in de zon.

Oude Kerk, 6 april (vrij entree voor leden van We Are Public)

JEAN VAN LINGEN

een zwaar vervuild fabrieksterrein, dat jarenlang alleen dienstdeed als opslagterrein van het Gemeente Energie Bedrijf. Het idee om er een park van te maken, de gebouwen te renoveren en hier (tijdelijk) creatievelingen te huisvesten, ontstond pas 25 jaar later. Terwijl de gemeente zich nog lang boog over een saneringsplan, leefde het terrein al op: het werd een broedplek voor creatief talent. De kunstenaars en culturele organisaties mochten daarom blijven en zestien gebouwen – waaronder de fabriek, de stalen gashouder, zuiveringsinstallaties, steenkoolopslagruimten en enkele kantoren – werden op de lijst van Rijksmonumenten geplaatst. In 2003 was cultuur-

De Oude Kerk is een bijzondere oase in de stad. Zeker op de vroege ochtend. Terwijl de zon opkomt achter de hoge kerkvensters biedt het muziekprogramma Silence het perfecte tegengeluid in de hectische binnenstad. Deze keer een wandelconcert van Franck Krawczyk door de tentoonstelling Na van Christian Boltanski. Krawczyk zoekt niet alleen de verbinding op met het tentoongestelde werk, maar ook met de lange concerttraditie in de Oude Kerk.

ECLECTISCHE DANSVOORSTELLING De voorstelling Speak Up! van Alida Dors bevat elementen uit (hiphop)dans, opera en rituelen uit de Afrikaanse diaspora. Maar ook activistische teksten over het nemen van je eigen verantwoor­ delijkheid: een voorstelling van nu dus. Podium Mozaïek, 21 april (vrij entree voor leden van We Are Public)

Profile for amsterdam&partners

Uitkrant april 2018  

Uitkrant april 2018  

Advertisement