Page 19

krant KRANT

april 2018 20 24 26 28 30

VERMAAK

‘IN AMSTERDAM KRIJGT BIJNA IEDEREEN DE KANS OM TE STUDEREN. TOCH WORDT NIET DE HELE STAD VERTEGENWOORDIGD IN HET UITGAANSLEVEN. DAAR MOET VERANDERING IN KOMEN. IK PLEIT VOOR MEER ETNISCHE DIVERSITEIT IN DE NACHTCLUBS EN EEN GROTER AANTAL VROUWEN AAN HET ROER.’ Dat zegt de nieuwe Nachtburgemeester Shamiro van der Geld. Lees het interview met hem én oudNachtburgemeester Mirik Milan op iamsterdam.com/nachtburgemeester.

19

BIG2 15 JAAR WESTERGASFABRIEK EXPO: VAN GOGH & JAPAN FILM: BEWAREN INTERVIEW: ELZA JO & JOLENE

ALLES MAG EN ALLES KAN Tsjechov was 21 toen hij Platonov schreef, een hartverscheurend eerlijk toneelstuk over de kracht van liefde. Platonov is het ene moment tot over zijn oren verliefd en het volgende ogenblik bevangen door de zinloosheid van het bestaan, een romantische Hamlet en een woest aantrekkelijke Don Juan ineen. Regisseur Thibaud Delpeut verplaatst Platonov van het Rusland van rond 1900 naar het hier en nu van de Generatie Y, ofwel de millennials. Een blik in het leven van een groep hedonistische jonge vrienden die samenwonen in een grote loft. Oude conventies gelden niet meer, alles mag en alles kan. Platonov, door Theater Utrecht Stadsschouwburg 23 en 24 april

FLIP NOORMAN De Volkskrant noemde hem een Nederlandstalige nazaat van Tom Waits en Leonard Cohen. Hij sleepte een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht en kreeg voor zijn debuutvoorstelling Make-up de Wim Sonneveldprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. We kunnen eigenlijk niet meer om Flip Noorman heen. Hij zingt over de wind die klinkt als Wagner, het goed herkenbare scrotum van Mussolini en een vrouw met een baard. Zijn nieuwe voorstelling The Big One is een ode aan de eigenaardigheid. En die ode brengt hij vol overtuiging, onder begeleiding van zijn vijfkoppige band die de perfecte balans weet te vinden tussen genadeloos ruig en hyper-gevoelig.

JENNEKE BOEIJINK

Theater de Omval (Diemen) 11 april

Profile for amsterdam&partners

Uitkrant april 2018  

Uitkrant april 2018  

Advertisement