Page 5

l --------------~

INTERVIEW Houd een interview met iemand die het werk doet wat jij ook wel zou willen doen. Het liefst met degene die jouw droombaan heeft! Het maakt niet uit of het een werknemer is of een ondernemer.

1. Maak een afspraak met degene die jouw droombaan heeft. 2. Bedenk welke vragen je wilt stellen. Bedenk er minimaal vijf. Probeer achter de voor- en nadelen van het werken te komen. Wat zijn de belangrijkste redenen voor deze persoon om te werken? 3. Neem het interview af. Zorg ervoor dat je pen en papier bij je hebt. Misschien mag je ook wel een foto maken . Doe dit dan. 4. Lees elkaars interviews . Welke conclusies kun je trekken? 5. Welk type werk past het best bij jou?

~

9 a b

c d

SOLLICITATIEGESPREK Deze opdracht doe je in tweetallen . Voordat je bij een bedrijf gaat werken heb je meestal eerst een sollicitatiegesprek . In deze opdracht voer je een sollicitatiegesprek. Zoek een personeelsadvertentie [vacature) in de krant of op internet waar je graag op zou solliciteren. Verdeel de rollen. De een is de ondernemer, de ander de sollicitant. Bereid je rol voor. Werkgever: wat wil je weten van iemand voordat je hem/haar aanneemt? Werknemer: wat wil je weten van het bedrijf voordat je er gaat werken? Welke vragen kun je verwachten? Voer het gesprek. Bespreek het gesprek na: wat zou je de volgende keer anders doen?

SCHOONMAAK Lees het krantenbericht.

kers staken

t , Schoonma

d voor een de maar A.\ weken staken scwerk wordt steeds 'l.wa.~\en ~iet alleen betere CAO· Hu~den bH)ven ge\\)\ ze.~;ostenvergoed~ arbe\~ij;t:g van 3~ maar o;afli~\e soe. minde~uUJl~~een lo ~n

' '· in het helereler \an U 1•t de kran hoonma~-'ers

a b

Onderstreep in het bericht wat de schoonmakers graag willen. Welke eis vind jij het belangrijkst? Waarom?

Les eigen bedrijf Handel - Economie  
Les eigen bedrijf Handel - Economie  

Lesmethode voor Handel & Administratie vanuit de economische kant bekeken.

Advertisement