Page 1

Vathorst

powered by

Kraamontbijt · 03

20 OKTOBER 2016 I 13e JAARGANG, NUMMER 21 I VERSCHIJNT ELKE T WEE WEKEN HUIS-AAN-HUIS

Platina ster voor Het Zwaluwnest Kaleidoscoop · 07

Verrassend Vathorst · 09

Kids aan Zet · 11 De Tussenschoolse Opvang van GBS Het Zwaluwnest heeft voor de derde keer op rij een gouden ster verdiend. Drie keer goud is platina! Lees verder op pagina 3

Loop je mee met de Vathorstrun? Op zondag 23 oktober vindt de zesde editie van de Vathorstrun plaats. Ook dit jaar zijn er weer diverse afstanden. Voor de kinderen is er de Kidsrun.

Een gedeelte van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan Stichting Ervarun. In ruil voor de donatie ontvang je gratis een dry-fit sportshirt. Ook voor de allerkleinsten!

De Kidsrun gaat door en rondom het winkelcentrum van Vathorst. De routes van de overige afstanden (3, 5 en 10 kilometer) gaan door het hart van de wijk. Dat maakt het parcours zeer divers. Door de straten, de oude karakteristieke Veenweg, Park de Tijden en hartje winkelcentrum. Dit maakt de route tot een gezellig en sfeervol parcours.

Stichting Ervarun wil mensen met een depressie helpen door runningtherapie. Runningtherapie is al sinds 1991 een onderdeel van behandelprogramma’s in de geestelijke gezondheidszorg. Huisartsen raden depressieve patiënten steeds vaker aan onder begeleiding te sporten.

Om 12.50 uur begint de warming-up voor iedereen in het winkelcentrum onder leiding van Fit2move. Er wordt gestart tussen 13.00 uur (kinderen) en 14.45 uur (10 kilometer). Ook dit jaar is er weer een goed doel dat in de schijnwerpers staat.

Met de donaties helpen de coaches en runningtherapeuten van Evarun de cliënten die op dit moment op de wachtlijst staan. Kijk voor meer informatie op www.ervarun.nl. Je kunt je inschrijven tot zaterdag 22 oktober 12.00 uur. Deelname bedraagt 7,50 (kinderen en 3 kilometer) en 15 euro (overige afstanden).

Op zaterdag kunnen de deelnemers tussen 17.00 en 19.00 uur alvast hun startnummer, shirt en goodybag ophalen bij Healthclub Fit2Move. De goodybags zijn gevuld door de dagbesteding van Hart van Vathorst. De tijdregistratie gaat via de bekende chip in het startnummer. De mensen van Racetimer maken naast een video ook foto’s bij de finish. Die foto's kunnen deelnemers gratis (laten) downloaden. Voor de kinderen is er een leuke medaille. Voor hen is er volop vermaak aanwezig. Zonder sponsoren en vrijwilligers geen Vathorstrun. De Vathorstrun leunt 100 procent op vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor een goed georganiseerd, gezellig en veilig evenement. Wil je ook vrijwilliger worden? Meld je dan aan via info@vathorstrun.nl.

Slapen · 12

Nieuwe Dance Classics in De Dissel In De Dissel in Hooglanderveen is zaterdag 29 oktober opnieuw een 'Back to the 60's, 70's, 80's en 90's’-party. Ster van de avond is weer DJ Rolf Visser aka DJ Vinyl. Rolf is opgegroeid in Amersfoort en Leusden en als twintiger draaide hij al jarenlang in Starlight en de Dissel in Hooglanderveen en voor hem is het dan ook een soort thuiskomen om hier weer te mogen draaien. Hij heeft er zin in... Kaarten zijn uitsluitend af te halen bij De Veense Woonkamer in Hooglanderveen, De Dissel in Hooglanderveen en Putker Bloemtiek in Amersfoort. Voorverkoop (early bird, tot en met 15 oktober) 7,50 euro, daarna 10,00 euro. Wees er snel bij!

@vathorstnu Like ons nu op Facebook vathorstnu

www.vathorst.nu altijd actueel

Geld verdienen in jouw wijk? WORD BEZORGER VAN VATHORST.NU INTERESSE? SCHRIJF JE NU IN VIA VATHORST.NU/BEZORGER

Hoogland Vathorst


Heeft u een vraag? Bel 06 290 959 84

Scheiden, wat nu... ...ben jij de chaos zat? Ik begeleid jullie in het scheidingsproces en creëer structuur en overzicht.

Bekijk onze nieuwe collectie PVC vloeren Droom weg bij de honderden steen- en houtdessins uit onze collectie en laat je inspireren door de realistische en praktijkgerichte oplossingen.

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en krijg direct duidelijkheid.

Bekijk de collectie PVC vloeren online en maak een afspraak in onze showroom.

Inge Verschuur, Scheidingsbemiddelaar. 06 19 84 80 86 | verschuur@2divorce.nl

Maak uw afspraak op www.avparket.nl

RUIM 43 JAAR TOONAANGEVEND IN AUTOSCHADEHERSTEL • VOOR ALLE MERKEN AUTO’S / BEDRIJFSAUTO’S • GRATIS VERVANGEND VERVOER • VLEKKELOZE SERVICE WWW.AUTOSCHADESIMONGROOT.NL

www.avparket.nl


ACTUEEL

Feestelijke opening Tovertafel in St. Pieters en Bloklands Gasthuis Bewoners van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis kunnen binnenkort aan de slag met de Tovertafel. Deze Tovertafel is speciaal ontwikkeld voor gebruik aan de huiskamertafel binnen de kleinschalige verpleeghuiszorg. Op dinsdag 25 oktober wordt op locatie Vathorst de Tovertafel feestelijk in gebruik genomen.

Door lichtanimaties worden beelden geprojecteerd boven op een tafel. De lichtanimaties zoals vlinders en herfstblaadjes reageren op de bewegingen van handen en armen van de deelnemers. Mensen met dementie kunnen door de verschillende spelvormen actief bezig zijn. Dit bevordert niet alleen het actief bezig zijn maar ook het contact

met andere bewoners. Henriëtte Timmermans, teamleider Kleinschalig Wonen: “Een aanwinst voor de afdeling. We zijn hier echt heel blij mee. We hopen op deze manier de bewoners iets extra’s te bieden waar ze veel plezier aan kunnen beleven.” De tafel is al even getest. “Het is gewoon heel leuk om mee bezig te zijn omdat je zelf invloed kunt uitoefenen op de beelden. Een leuke ontspanning voor de bewoners en, net zo belangrijk, het zet aan tot bewegen.” De Tovertafel komt in de activiteitenruimte als onderdeel van de dagbesteding. De aanschaf van de Tovertafel is mogelijk gemaakt door bijdragen die beschikbaar zijn gesteld door Het Nationaal Ouderenfonds (Fonds Ab Laane) en de Vrienden van het St. Pieters en Bloklands Gasthuis. Meer informatie over de Tovertafel: www. tovertafel.nl

GBS Het Zwaluwnest krijgt als eerste school een platina ster voor TSO Na verschillende uitvoerige observaties door kwaliteitsinstituut TSO-voorbeeldschool is besloten dat de Tussenschoolse Opvang (TSO) van GBS Het Zwaluwnest in Vathorst voor de derde keer op rij een gouden ster heeft verdiend. TSO Het Zwaluwnest is daarmee de eerste school in Nederland en is daarom beloond met een platina ster. De onderscheiding is op 14 oktober officieel uitgereikt aan de school. Op het veld naast de school mochten alle kinderen in een stervorm gaan staan, waarna er een foto met een dronecamera werd gemaakt. Een mooie gelegenheid voor de kinderen om de nieuwe schoolshirtjes aan te trekken, die zijn gesponsord door AFAS Software en Marcus Interieur. Daarna was het tijd voor een feestje. De kinderen en overblijfkrachten zijn in het zonnetje gezet. Alle kinderen zijn verrast met een suikerspin. Ook heeft de TSO een nieuw speeltoestel geschonken, dat binnenkort

geplaatst wordt op het schoolplein. Om de overblijfkrachten in het zonnetje te zetten, is er voor hen een High Tea georganiseerd bij Hey!. Het Zwaluwnest heeft volgens de kwaliteitsorganisatie niet alleen de organisatie heel goed op orde. Ook blinkt de school uit in de spelmogelijkheden voor kinderen. Zo is er een ruime keuze aan buitenspeelgoed en spellen en is er een knutselprogramma voor alle groepen. Bij slecht weer hoeven de kinderen zich ook niet te vervelen, want er is een uitgebreid binnenprogramma. Op school zitten ruim 400 leerlingen en hiervan blijven er ongeveer 250 tussen de middag op school. De kinderen eten in de klas met hun eigen leerkracht. Daarna worden ze overgedragen aan de TSO. Het TSO-team bestaat elke dag uit 19 enthousiaste overblijfkrachten: 8 voor de onderbouw en 11 ouders voor de midden- en bovenbouw. Elke dag zijn er ook twee coördinatoren aanwezig. Zij zijn het vaste aanspreekpunt voor de kinderen, overblijf- en leerkrachten.

Amersfoortse ondernemer steunt Voedselbank op heel bijzondere manier “Ook mensen met een klein budget verdienen het om in de watten te worden gelegd”, vindt de Amersfoortse ondernemer Reinette Krikke, eigenaresse van Het Kraamontbijt. Daarom heeft zij besloten om pas bevallen vrouwen die gebruik maken van de Voedselbank in Amersfoort, tijdens hun kraamperiode te verrassen met een Kraamontbijt.

soms is. Ze zag dat een klein gebaar zoals het maken van een ontbijt voor vrienden, veel genot en een mooie herinnering opleverde. “Vrienden van mij bleven er over praten hoe fijn het was dat ik ze een ontbijt bracht, en hoe ze er van hadden genoten! Een herinnering voor het leven dus. Dat heeft mij toen doen besluiten het Kraamontbijt op te richten”, zegt Krikke.

Demelza heeft mogen genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. “Wat een luxe! Ik ben net bevallen van een tweeling en zit nog helemaal op een roze wolk. Omdat ik vijf kinderen heb en helaas gebruik moet maken van de Voedselbank in Amersfoort, is deze periode soms ook best zwaar. Verrast worden met zo’n heerlijk ontbijt is dan ook echt genieten. Echt even tijd voor mijzelf!”

Iedereen verdient soms wat extra’s Velen weten inmiddels de weg naar het Kraamontbijt te vinden en doen een familielid, vriend of collega een heerlijk ontbijt in de kraamtijd cadeau. Maar Krikke vindt het heel belangrijk dat ook mensen met een kleiner budget tijdens hun kraamtijd kunnen genieten van wat extra’s. Daarom besteedt zij graag wat extra tijd aan gezinnen die het niet breed hebben door hen te verrassen met een Kraamontbijt. “Zowel de ontvangers van het ontbijt als de Voedselbank zijn erg blij met dit originele initiatief. En niet in de laatste plaats geeft het mij een goed gevoel dat ik deze, voor mij kleine, bijdrage aan de maatschappij kan doen”, aldus Krikke.

Klein gebaar, herinnering voor het leven Krikke begon ruim een jaar geleden met haar bedrijf Het Kraamontbijt. Zelf heeft zij drie kinderen (inmiddels 8, 13 en 15 jaar) en weet hoe mooi maar ook hoe zwaar de kraamtijd

De overblijfkrachten werken met vaste taken, zodat ze precies weten wat van hen wordt verwacht. Omdat ze steeds dezelfde groepen kinderen begeleiden, leren ze de kinderen goed kennen en de kinderen hen. Zo weet je wat je aan elkaar hebt en dit geeft een veilige en geborgen sfeer. Omdat de school over een klein schoolplein beschikt, is het plein recent vergroot. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het vernieuwen van het plein. Om de drukte op het plein wat te verminderen, gaan verschillende groepen ook naar andere locaties in de wijk, zoals het Park der Tijden en Natuurboerderij De Brinkhorst. Dit vraagt een hele organisatie en veel overblijfkrachten die dit willen begeleiden. De overblijfouders ontvangen ook scholing, zodat ze steeds meer inzicht krijgen en handvatten krijgen aangereikt om de kinderen steeds beter kunnen begeleiden. Samen één lijn trekken, dat geeft duidelijkheid en veiligheid voor de kinderen.

3


Uw beste besluit in 2016:

APK bij Piet Smink

gewoon het beste adres!

Uitdamstraat 13 ∙ Woonoppervlakte 131 m2 ∙ Tot in de puntjes verzorgd ∙ Diepe tuin op het zuiden

adv Vathorst Nu 95 x 130 mm:Opmaak 1 2-2-09 17:42 Pagina 1

325.000 Kamerdalseberg 21 ∙ Woonoppervlakte 164m2 ∙ Kindvriendelijke ligging ∙ 2 eigen parkeerplaatsen

mooi werk! w w w.drukkerijvanbeek.nl zakelijk drukwerk ■ bijzondere kaarten voor geboorte, huwelijk of ander feest ■ voordelige realisatie, ook van uw eigen ontwerp ■ laagste drukkosten van de regio

339.000

■ offset en digitaal drukken in grote en klein oplagen zwart/wit of full color

Muidenkade 10 ∙ Woonoppervlakte 176m2 ∙ Grote inpandige garage ∙ Direct aan het water gelegen

395.000

Henricapolder 23 ∙ Woonoppervlakte 158m2 ∙ Grote woonkeuken ∙ Vrijstaande garage

399.500

van Beeklaan 77 3829 AT Hooglanderveen

T 033 - 2571730 F 033 - 2538299

E info@drukkerijvanbeek.nl I www.drukkerijvanbeek.nl


NIEUWS

WeerWatGeleerd bij het RaarMaarWaar Festival Maar liefst ruim 3.000 mensen bezochten zaterdag 15 oktober het Meander RaarMaarWaar Festival. Enthousiaste kinderen konden experimenteren, in actie komen en van alles leren over hun lichaam. De verpleegkundigen, dokters en vrijwilligers van Meander lieten de kinderen een kijkje nemen in de knie, keel en darmen. Ze weten nu het verschil tussen goede en slechte bacteriën en hoe een kindje in de couveuse verzorgd wordt. Medische kennis werd getest bij de petje-op-petje-af-quiz en ook het rolstoelparcours en de krukkenrace waren populair. Foto: Meander Medisch Centrum / Frank Noordanus

Haak aan en help jongeren de bouw in!

Gezocht: BouwBazen van regio Amersfoort Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt scholen en leerlingen in de regio Amersfoort uit voor de BouwBazen Challenge 2017. Middelbare scholen en MBO’s in de regio Amersfoort mogen het beste bouwidee voor hun school of directe leefomgeving bedenken met het thema duurzaamheid. Een windmolen gemaakt van afval, een energiezuinige chillplek, alles is mogelijk en niets is te gek. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee. Afdeling Amersfoort van Bouwend Nederland gaat er namelijk voor zorgen dat het winnende project daadwerkelijk gebouwd wordt. Vanuit de afdeling wordt er 5.000 euro beschikbaar gesteld om het winnende idee uit te voeren. Daniëlla Traa vertelt namens afdeling Amersfoort over BouwBazen: “Ook vorig jaar is een zelfde soort actie uitgerold in het kader van ons 100-jarig bestaan. Dat leverde zoveel positiviteit en enthousiasme van leerlingen, scholen en ouders, dat er besloten is hier een vervolg aan te geven. Inmiddels doet ook gemeente Amersfoort mee. Zij hebben een subsidie aan het project toegekend vanuit het toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt.

De achterliggende gedachte van de BouwBazen Challenge is om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Er dreigt een personeelstekort te ontstaan binnen de bouw, van ontwerp/ontwikkeling tot timmerlieden en projectleiders. We dachten: hoe kunnen we jongeren nou beter inspireren, dan door een challenge uit te schrijven waarbij zij worden uitgedaagd om iets leuks te bedenken voor hun eigen school of leefomgeving?” Ideeën pitchen Vanaf 7 november tot 31 maart kunnen de plannen worden ingezonden. Die plannen worden vervolgens beoordeeld door een jury. De vijf teams met de beste ideeën mogen vervolgens hun concepten komen pitchen voor de jury, die

een winnaar zal kiezen tijdens de BouwBazen Awards. “Direct nadat er een ontwerp is bekroond tot winnaar, kan er - eventueel met hulp van Bouwend Nederland - gebouwd gaan worden”, aldus Traa. Enthousiaste scholen Het ROC Midden Nederland, de winnaar van 2016 (zie foto), loopt inmiddels warm voor de actie. Er kunnen ook meerdere klassen per school deelnemen. En scholen die eventueel nog mee willen doen, zijn ook nog steeds van harte welkom. “Het zou hartstikke leuk zijn als er nog meer scholen meedoen met de actie, aanmelding is nog mogelijk!” Kijk voor meer informatie op de website van BouwBazen: www. bouwbazen.nl.

COLUMN

The return of: vanaf 1 januari 2017 kan er weer 100.000 euro belastingvrij worden geschonken Vanaf 1 januari 2017 is het weer mogelijk belastingvrij een bedrag van maximaal 100.000 euro aan een ander te schenken. Dit geld moet dan wel grotendeels gebruikt worden voor de eigen woning. Aan welke zaken moeten schenker en ontvanger denken als zij gebruik willen maken van deze mogelijkheid belastingvrij te schenken? Schenken, erven en WLZ Een schenking ontvangen is leuk voor de ontvanger en bespaart later ook nog erfbelasting bij de erfgenamen van de schenker. De overledene laat immers minder na. Ook wordt schenken gebruikt om vermogen te verminderen vanwege de eigen bijdrage aan de WLZ. Dus als een ouder belastingvrij schenkt aan zijn kinderen, dan hoeven die kinderen later minder erfbelasting te betalen en betaalt de ouder wellicht minder WLZ-bijdrage bij opname in een verpleeghuis. Eigen woning Als maatregel om de economie te stimuleren kwam de regering eerder met de mogelijkheid om in het kalenderjaar 2014 100.000 euro belastingvrij te schenken. Vanaf 1 januari 2017 gaat deze mogelijkheid onder (gewijzigde) voorwaarden er weer komen. De ontvanger moet jonger zijn dan 40 jaar en kunnen aantonen dat het bedrag in zijn eigen woning is gestoken. Bijvoorbeeld om een woning te kopen of te verbouwen maar de schenking kan ook gebruikt worden om de hypotheek af te lossen of een restschuld weg te werken. Al een keer een grote schenking gedaan? Voor ouders die in het verleden al eens met een beroep op een vrijstelling een grote schenking hebben gedaan is het opletten: indien je het plan hebt om je kind extra te gaan schenken voor de eigen woning dan kan het nuttig zijn om juist al in 2016 een schenking te doen! Een ingewikkelde regeling. Wel vermogen(d) maar geen contant geld beschikbaar Vaak hoor ik in mijn praktijk dat mensen wel zouden willen schenken maar dat hun vermogen vastzit. Bijvoorbeeld in de overwaarde van de eigen woning of in moeilijk te verkopen effecten. Een oplossing zou dan kunnen zijn om het geld ergens te lenen. Dit kan binnen de familie, bijvoorbeeld bij je kinderen. Met het geleende geld kan de schenking dan worden gedaan. Bij verkoop van je woning of je effecten, al dan niet na overlijden, kan de lening weer worden afgelost. Soms kan ook bij een bank worden geleend. Sommige banken hebben hier faciliteiten voor, als er maar genoeg overwaarde is. Bij lenen moet er natuurlijk wel rente worden betaald. Maar soms weegt dat nadeel op tegen het voordeel van het doen van een belastingvrije schenking. Ik vertel nog veel meer over belastingvrij schenken in een lezing op donderdagavond 27 oktober a.s. vanaf 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.bbdnotarissen.nl of telefonisch via 033 467 07 00.

Guido van der Brug BolscherBrugDeijl Notarissen

5


GRATIS SQUASH

SPORTEN VANAF

17,50 P.MND

MAANDABONNEMENT

W U E I N 8 uur per week Body & Mind

BODY & MIND BALANS IN LICHAAM EN GEEST

EASY YOGA YOGA PILATES BODY BALANS POWER YOGA

NU OOK FITNESS BEGELEIDING VANAF 13 JAAR Altijd gratis fruit, gebruik van sauna/ stoomcabine/hammam, kinderopvang, consult sport & voeding, proefles.

ALLE DAGEN GRATIS KINDEROPVANG

Kijk voor ons complete aanbod en scherpe aanbiedingen op: FITNESSHOUSE.NL Maanlander 9a 3824 MN AMERSFOORT

033 4564444

info@fitnesshouse.nl

Bij ons mag je een grote mond hebben! :) Wij zijn de Orthodontist van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst. U kunt zich nu inschrijven voor het starten van de behandeling. • Enige orthodontist in Vathorst • Geen wachtlijst • Niet meer happen • Korte behandeltijden • Moderne techniek Benieuwd naar onze praktijk? Bel: 033 303 02 43 Mail: info@ocav.nl Kijk: www.de-orthodontist.nl Bezoek: Angelinapolder 113C, Amersfoort


NIEUWS

Koorkunst Kaleidoscoop van Marijke van Leerzem brengt ‘een zangovergoten Amersfoort en omgeving’ Vanuit haar bezieling ‘componeert’ Marijke mensen van verschillende niveaus en achtergronden als het ware tot harmonieuze symfonieën. De magie van het werken met elkaar aan iets moois ontroert, beroert en geeft positieve energie. In Koorkunst Kaleidoscoop zit deze synergie die maakt dat alles samen komt. Op 23 oktober a.s. vertelt Marijke over haar passie in Café de Verwondering om 16.00 uur. Adres: De Herberg, Watersteeg 85, Nieuwland, Amersfoort.

Ontmoet Nijntje en Zappelin-presentatrice Nienke in DierenPark Amersfoort Zappelin-fans opgelet: op 30 oktober komt de Zappelin Toer naar DierenPark Amersfoort. Het DierenPark staat dan in het teken van de Wereld van Zappelin. Op deze speciale dag kunnen de kinderen hun Zappelin-helden ontmoeten. Tijdens een bezoek aan de dieren in de Amersfoortse dierentuin kunnen alle bezoekers op de foto met Nienke en haar vriendjes Nijntje,

Pim & Pom en Boris & Barbara en worden er handtekeningen uitgedeeld door de Zappelin-vriendjes. Op de Zappelin-dag kunnen de kinderen genieten van liedjesshows van Nienke, die in het teken staan van zang, dans en spel. De shows vinden op verschillende momenten op de dag plaats. Ook kunnen de kinderen via een speurtocht het park ontdekken en de dierbewoners beter leren kennen.

Overige projecten van Marijke van Leerzem In Leusden gaat de inschrijving starten voor koorproject The Crucifixion van John Stainer, een prachtig werk met het lijdensverhaal van Jezus centraal. Vier repetitiezaterdagen op 11 februari, 25 februari, 11 maart en 25 maart met concert op 8 april 2017. Sluitingsdatum 16 december 2016.

Marijke van Leerzem is schoolmusicus én dirigent van verschillende koren en koorprojecten. Zij heeft 21 jaar in de hulpverlening en het hoger onderwijs gewerkt en in haar vrije tijd koren gedirigeerd. Haar muzikale bevlogenheid en behoefte aan meer maakt dat zij nu definitief gekozen heeft om fulltime met muziek bezig te zijn. Haar no-nonsensehouding ten aanzien van zang- en koorprojecten brengt prachtige nieuwe vormen in telkens een ander jasje. De nieuwste ‘muzikale vrucht’ van Marijke is Koorkunst Kaleidoscoop: telkens ietsjes anders met een verrassend mooie vorm als resultaat.

Kaleidoscoop is ontstaan vanuit het verlangen om samen muziek te maken en mensen te verbinden. Marijke: “ik geloof dat iedereen kan meedoen aan koorproducties. Met de juiste sturing en motivatie gericht op ieders eigen aanleg.” Denk je dat je het niet kunt? “Not yet”, zegt Marijke van Leerzem. Want: “Als je samen ergens naar op weg gaat, valt er altijd iets te leren.” Zo zaait Marijke stemmen en oogst schoonheid in diverse koorprojecten door verbondenheid en talenten te combineren met de eigenheid van mensen die graag zingen. Bij Koorkunst Kaleidoscoop kun je zingen in korte en langere projecten, aan stemvorming doen en cursussen of workshops volgen en er is muziekonderwijs voor basisscholen.

Op 26 november organiseert Marijke de eerste Singing Saterday met de motetten van Karl Jenkins. Op 1 dag repeteren en uitvoeren! Locatie: Het Brandpunt aan de Laan naar Emiclaer 101. Het koor voor mensen die niet kunnen zingen is ook begonnen! Bel Canto Doccia (mooi zingen onder de douche) repeteert twee keer in de maand in café De Rooie cent op de Hooglandseweg-Zuid 34 in Amersfoort op maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Mixtrimmers HC Eemvallei doen mee aan competitie in Midden-Nederland De populariteit van hockey groeit enorm. Zo is het ledenaantal bij Nederlandse verenigingen in de afgelopen jaren gestegen. De populariteit van trimhockey (hockeyen zonder verplichtingen) groeit ook onverminderd door. Bij HC Eemvallei zijn zelfs drie trimgroepen actief. Op dinsdagavond traint het mixtrimteam (foto), op woensdagavond de damestrimgroep en op donderdagavond trainen de herentrimmers. Voor trimhockey geldt dat er geen commitment is aan een team dat elke zondag een wedstrijd dient te spelen.

Door de groeiende interesse in het spelen van wedstrijden gaat mixtrimhockey nu naar het volgende niveau. Eind vorig seizoen is, mede door de KNHB, het initiatief genomen om een mixtrimcompetitie op te richten zodat op structurele basis wedstrijden georganiseerd kunnen worden zonder dat de karakteristieken van trimhockey verloren gaan. Heb je interesse om mee te doen met onze trimhockeytrainingen? Aarzel niet, neem contact op met HC Eemvallei via ledenadministratie@hceemvallei.nl en kom een proefles doen bij de trimhockeygroep van jouw keuze!

Zie voor meer informatie, deelname en totale aanbod: www. koorkunstkaleidoscoop.nl of bel 06 407 704 83.

7


VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST Fit2Move bestaat 10 jaar VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST VERRASSEND VATHORST Alles onder één dak

Ons centrum is opgericht met een duidelijk doel: alles onder één dak. Bij ons werken niet alleen algemeen tandartsen en orthodontisten, maar ook een implantoloog, een kaakchirurg en een esthetisch arts. Tandtechniekers, mondhygiënisten én preventieassistenten zijn uiteraard ook aanwezig. U kunt bij ons terecht voor alle tandheelkundige behandelingen. Benieuwd naar onze praktijk? Angelinapolder 113C 3825 LX Amersfoort Vathorst T: 033 479 02 63 info@tcamersfoortvathorst.nl www.tcamersfoortvathorst.nl

Voor al uw Telefoon & Tablet: • • • •

Reparaties Verkoop Accessoires Abonnementen

Naast de reparatie van defecte / gebroken schermen ook reparatie van kapotte of slecht werkende accu’s, knoppen, camera’s, laad connectoren en meer. Reparaties zijn in de meeste gevallen klaar terwijl u wacht.

Wij zijn een Erkend Reparatiepunt voor Verzekeringen.

EXCLUSIEVE SPORTCENTRA

Profiteer in SEPTEMBER en OKTOBER van de

1 2 3 4 5

10 van Fit

Sport 8-weken GRATIS.

Om dit te viere n hebben wij een DAVER ENDE A CTIE

Betaal GEEN inschrijfgeld.

Fit2Move tas en handdoek GRATIS. Betaal een jaar vooruit en ontvang 10% extra KORTING.

Zet bij inschrijving een tegoed op je sleutel en wij VERHOGEN het met 50%. (Tegoed voor inkoop producten en diensten)

6

20% KORTING op al onze SPECIALS in september t.m. december.

7

GRATIS intake en begeleiding professionele fitnessinstructeur.

8

Zonnebankkaart voor 3 x 12 minuten GRATIS zonnebank.

9 10

GRATIS WiFi.

Tot slot GRATIS Fit2Move in-ear oordopjes.

www.fit2move.nl

Fit2Move - Disselplein 4 - Hooglanderveen - 033 454 10 10


Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst Dat Vathorst een eigen Tandheelkundig Centrum heeft en dat daar vele disciplines werkzaam zijn, weet je hoogstwaarschijnlijk al wel. De kreet ‘Wij bieden alle mondzorg onder één dak’ zal je niet ontgaan zijn in de kranten. Maar wat je misschien onvoldoende van ons weet is, dat wij ons zeer nauw betrokken voelen met alles wat er in en rondom Vathorst speelt. We zijn niet alleen gevestigd in het Hart van Vathorst, wij vóelen ons ook het hart van Vathorst! Zo gaat aanstaande zondag de zesde editie van de Vathorstrun van start. Wij zullen de lopers volop toejuichen wanneer ze langs ons Centrum aan de Angelinapolder komen rennen. En natuurlijk sponsoren wij dit geweldige evenement voor de wijk. Een flinke organisatie en super georganiseerd. Vathorst biedt naast hardlopen veel sportmogelijkheden aan. Zo ook het pas geopende zwembad tegenover Ikea. Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst ziet de wijk graag groeien en ontplooien en

dat is zeker gebeurd met het openen van dit zwembad. De kinderen die afzwemmen krijgen een leuk presentje van ons wanneer ze hun zwemdiploma in ontvangst nemen. Naast het sponsoren van sportverenigingen als hockeyclub Eemvallei,

VV Hooglanderveen en het zwembad, vinden wij het ook belangrijk als praktijk iets bij te dragen aan de werkgelegenheid in Vathorst. Zo bieden wij, sinds de verhuizing van Tandheelkundig Centrum Amersfoort Vathorst in april naar

ons nieuwe pand, een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zijn erg blij met de komst van de medewerkers van Amfors! De dames worden intern opgeleid tot sterilisatie-assistente, zijn reuze enthousiast en zijn voor ons waardevolle collega’s.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.tcamersfoortvathorst.nl of kom langs in onze nieuwe locatie aan de Angelinapolder 113C. Je bent van harte welkom met het hele gezin!

Bevlogenheid en onbreekbare kwaliteit bij Schermgebroken.nl smartphones van verschillende mensen om hem heen… Hij kreeg steeds meer vragen en het aantal reparaties nam zienderogen toe.

Misschien ken je ze van internet, misschien van een wandeling door het winkelcentrum van Vathorst, of 'van horen zeggen': Schermgebroken.nl. Voor gedegen reparaties aan smartphones en tablets, maar ook voor nieuwe telefoons, abonnementen en accessoires. Eigenaar Niels Bruinsma repareerde eerst vliegtuigen, maar is nu in Vathorst geland.

Techniek zat altijd wel in zijn vingers. Niels begon als vliegtechnicus voor een bedrijf dat het onderhoud van vliegtuigen verzorgde. En nu repareert hij telefoons: "Mijn iPhone ging kapot. Ik had de keuze om naar Apple of een plaatselijke telefoonwinkel te gaan… of om mijn toestel zelf te repareren." Hij koos voor het laatste. Die reparatie ging hem goed af, maar vervolgens ook die van de

In vijf jaar tijd groeide zijn kantooraan-huis in Nijkerkerveen uit zijn jasje, vooral door toename van reparaties via de website. Niels kon het werk ook niet meer combineren met zijn baan. De keuze was al snel gemaakt: hij ging voltijds met Schermgebroken.nl verder. Niels ging op zoek naar een beter bereikbare locatie, maar wel binnen dezelfde regio. Het werd Vathorst: sinds de jaarwisseling zit Schermgebroken.nl in winkelcentrum Vathorst tegenover ICOON. Men weet Schermgebroken.nl goed te vinden. Vooral door de goede naam en de geleverde kwaliteit wordt de naam doorverteld. De website is goed vindbaar via zoekopdrachten. Er zijn ook mooie recensies te lezen

op de website; kwaliteit en snelheid spatten ervan af. De fysieke winkel is vooral voor de zichtbaarheid en de verkoop van telefoons, abonnementen en accessoires. Niels is blij met zijn winkel in Vathorst: leuk winkelcentrum en leuke, jonge collega-ondernemers. Vathorst kent veel jonge gezinnen met veel apparaten per huishouden. Het bereik is groot. Hij wil er niet weg. Nieuwe smartphones als de iPhone 7 zijn direct leverbaar bij Schermgebroken.nl… en ook direct te repareren. Niels en zijn team maakt nieuwe apparaten meteen open om te kijken hoe ze gebouwd zijn, om voorbereid te zijn op eventuele reparaties van de nieuwe toestellen. Bijblijven in kennis is vereiste. Steeds meer mensen behouden hun smartphone voor langere tijd,

vooral de Apple-toestellen: "Een iPhone 6 doet niet veel onder voor een iPhone 7. Een iPhone 7 is misschien sneller en de camera is misschien iets beter, maar je kunt er hetzelfde mee." Zelfs oudere iPhones blijven in omloop vanwege kwaliteitsbehoud; ze worden vaak doorgegeven aan de kinderen in het gezin. Vergelijk je de kosten van reparatie of vervanging van een accu en die van aanschaf van een nieuw toestel, dan is de keuze snel gemaakt. Die lagere omloopsnelheid van toestellen zal volgens Niels nog wel even aanhouden. En hij ziet dan ook de toekomst van Schermgebroken.nl zonnig in: "Het zal nog wel even duren voordat smartphones echt niet meer stuk kunnen. De beeldschermen worden steeds sterker, maar blijven kwetsbaar."

9


De kans van uw leven Upgrade uw nachtrust ONTVANG NU EEN HOGE INRUILWAARDE VOOR UW OUDE BED Niets is zo waardevol als goede nachtrust. Goed slapen is bepalend voor de kwaliteit van uw leven gedurende de dag. We bieden u de unieke kans om uw huidige bed in te ruilen voor het beste bed van de wereld. Bezoek nu de Hästens Store Amersfoort en informeer naar de inruilwaarde van uw bed.*

HÄSTENS STORE AMERSFOORT

Limburgsestraat 13A, 3812 NN Amersfoort Tel. 033 – 30 30 418 hastensamersfoort.nl

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel


KIDS AAN ZET

Praatjes maken bij Picnic! Je ziet ze overal rijden. De Picnic-karretjes. Kleine elektrische karretjes die boodschappen in Amersfoort rondbrengen. Reden voor Kids aan Zet om eens een bezoekje te brengen. En het bleef niet alleen bij een bezoekje, want het voltallige gezelschap mocht een rondje meerijden. We hebben veel geleerd. Bijvoorbeeld hoe het is om boodschappen rond te brengen. En welke weg de boodschappen afleggen vanaf het moment van bestellen tot aan de voordeur. En we hebben geleerd dat klantvriendelijkheid heel erg belangrijk is. Picnic bestaat nu één jaar. Vier ondernemers hebben in twee jaar tijd alles in het geheim voorbereid. Zij merkten dat veel mensen dingen online bestellen, maar boodschappen nog niet zoveel. Picnic is gestart in Amersfoort en bezorgt nu ook in Leusden, Soest, Utrecht en Almere. Het is een wens om binnenkort ook in meer steden te starten. De boodschappen staan allemaal in het distributiecentrum in Nijkerk. Daar worden alle boodschappen ingepakt. Vanaf Nijkerk rijden er vrachtwagens naar ‘hubs’. Dit zijn

kleine loodsjes in de steden. Hier worden de boodschappen in een Picnic-karretje geladen. De bezorgers worden ‘runners’ genoemd. Zij bezorgen de boodschappen. Als je een runner bent, rijd je drie routes per dag. Eentje start om 15.00 uur en de laatste om ongeveer 20.00 uur. Bestellen kan alleen via een speciale applicatie die je gratis op je telefoon installeert. Per week zijn er zes bezorgmomenten waar je uit kunt kiezen. Picnic heeft de laagste prijs-garantie en het bezorgen is gratis. Je hoeft geen statiegeld te betalen voor kratten waar je boodschappen in bezorgd worden maar krijgt alles in plastic zakjes. Die mag je de volgende keer weer meegeven aan de bezorger, zodat die gerecycled worden. Je mag zo vaak bestellen als je wilt, maar je moet wel boven de 25 euro bestellen.

Wist je dat…

er in Amersfoort meer dan 110 bezorgers zijn? dat de Picnic-karretjes op elektriciteit rijden? Picnic begonnen is met twee karretjes en er nu al meer dan dertig zijn? je met één karretje ongeveer bij twaalf huizen bezorgd kan worden? er op een avond er tussen de 500 en 800 bezorgingen zijn? je alleen online kunt bestellen? Picnic laagste prijs-garantie heeft? het bezorgen helemaal gratis is? de Picnic-karretjes maximaal 40 kilometer per uur rijden?

2

3

De bestelling komt binnen bij Picnic.

In het distributiecentrum wordt de bestelling ingepakt in kratten.

5

6

In de hub worden de boodschappen in de Picnic-karretjes gezet.

Om 15.00 uur gaat de eerste rit van start.

1 Je bestelt via de Picnic-app. Die gratis is. Dit moet voor 22.00 uur.

4 De boodschappen worden met een vrachtwagen naar een hub gereden.

7

9

8

Op het apparaat kan de runner de route en bijzonderheden zien.

Trrrrrrrinnnnggg en dat is de runner met al je boodschappen!

Naam: Tom Leeftijd: 23 jaar Hoe lang werk je bij Picnic? Sinds februari, nu acht maanden Wat doe je bij Picnic? “Ik ben een runner. Ik bezorg de boodschappen.” Is het leuk en is er een goede sfeer? “Ja het is leuk! Bijna iedereen heeft dezelfde leeftijd en het zijn bijna allemaal vrienden geworden.” Wat is het grappigste dat je hebt meegemaakt? “Dat ik aanbelde, de meneer zwaaide en niet opendeed. Dat gebeurde twee keer.” Wat dacht je toen je de vacature zag? “Ik had een ander baantje, maar wilde meer werken. Dat kon bij Picnic wel. Nu werk ik hier elke dag.” Is het moeilijk om in de autootjes te rijden? “Het

De runner geeft de boodschappen en maakt een praatje.

is bijna hetzelfde als in een gewone auto. Alleen iets minder hard.” Heb je weleens pech gehad? “Ik heb weleens pech gehad met een eenrichtingsweg. Daar was ik ingereden en toen moest er een ambulance uit. Die wilde er aan mijn kant uit. Toen moest ik het hele stuk weer achteruit rijden. Hij had gelukkig geen haast, maar ze moesten er wel uit.” Ben je weleens bang dat het karretje omvalt? “Nou in het begin wel. Dan heb je van die rotondes en zo en dan maak je van die bochtjes. Dan denk je: ik ga een beetje de andere kant op leunen.” Wat zou je doen als je bij de Koninklijke Familie of een BN-er moest bezorgen? “Bij een BN-er zou ik net zo doen als bij een ander. Bij de Koninklijke Familie zou ik nog vriendelijker zijn en nog meer lachen.” (Volgens onze verslaggevers kan Tom niet nog meer lachen, die lacht al zo veel…)

je een rijbewijs moet hebben om bij Picnic te werken? je voor een Picnic-karretje geen rijbewijs nodig hebt? de kiwi het meest bestelde product is? Eerst was dat de prei! de prei een beetje irritant was, want die past niet in de kratten? klantvriendelijkheid bovenaan staat?

De verslaggevers over het bezoek aan Picnic:

Wat vond je het leukste, verrassendste of grappigste? Roos: “Dat het heel belangrijk is om aardig te zijn aan de deur.” Manon: “Ik vond het leukste, dat we echt alles mochten vragen en doen. Je kunt merken, dat ze vriendelijk en gastvrij zijn.” Sofie: “Ik vond het meest verrassend, dat alle karretjes op stroom rijden.”Sarah: “Ik vond het grappig dat er allemaal jonge mensen werken en dat ze vrienden van elkaar zijn geworden!”

11


Z

ZZ SLAPEN

“Je stapt toch ook niet met drie glazen op achter het stuur?” Niel Stanley PhD (op de foto tweede van rechts) wordt ook wel de slaapprofessor genoemd. Zijn hele leven lang doet hij al onderzoek naar slaap en het gebrek aan goede slaap. Onder andere voor de Royal Air Force onderzocht Stanley de effecten van slaaptekort. Op 23 en 24 september was hij te gast bij Fred en Petra van der Veer van Truste Slaapcomfort in Amersfoort, waar hij een workshop gaf over slapen. Stanley werkt als freelance expert voor Vispring, dat exclusieve handgemaakte bedden maakt. Het belang van goede slaap wordt vaak onderschat. Op de vraag “Hoe heeft u vannacht geslapen op een schaal van 1 tot 10?” gaven veel deelnemers hun slaap een 5 of een 6. Uit onderzoek blijkt dat bij een 5 de rijvaardigheid erger wordt beïnvloed dan door het drinken van drie glazen alcohol. Toch stapt iedereen gewoon in de auto alsof er niets aan de hand is. Goede slaap is essentieel om goed te kunnen functioneren. Het is niet alleen belangrijk voor de concentratie, het heeft ook een

enorme invloed op onze gezondheid en onze levensverwachting. In deze tijd is er veel aandacht voor gezonde voeding en bewegen. Het is daarom erg vreemd dat er nog nauwelijks aandacht is voor het belang van een goede nachtrust. Terwijl uit studies blijkt dat slaap minstens net zo belangrijk is. Gezonde voeding, bewegen en goede slaap zijn de basisingrediënten van een gezond en vooral prettig leven. Het is zelfs aangetoond dat mensen door gezond te slapen intelligenter worden. Daarnaast is iemand die goed slaapt aantrekkelijker voor de andere sekse, beter beschermd tegen hart- en vaatziekten, diabetes, depressie en obesitas, en hij leeft jaren langer. Om goed te kunnen slapen is een aantal zaken belangrijk. Ten eerste moet het goed donker zijn. Wanneer je aan de ene kant van de slaapkamer staat, mag je de andere kant niet zien. Stelregel is dat de hersenen tijdens het slapen zo min mogelijk prikkels ontvangen die ze normaliter niet krijgen. Een deel van de hersenen blijft namelijk alert om te waken voor gevaar. Elke

keer als die hersenen geprikkeld worden, dan verstoort dat de goede nachtrust.

Het gebruik van mobieltjes als wekker raadt Stanley dus ook af. Gebruik gewoon een ouderwetse wekker.

Zorg er dus ook voor dat er geen ongewone geluiden zijn in de slaapkamer. De ideale kamertemperatuur is 17 graden. Tijdens het slapen moet de lichaamstemperatuur één graad omlaag en de warmte moet vooral via het hoofd worden afgevoerd. Bij 17 graden gaat dat optimaal. Is het niet mogelijk om deze kamertemperatuur te bereiken, dan wil ventileren nog wel eens helpen.

Voordat je gaat slapen zorg je dat je hersenen rustiger worden. Dat kan op allerlei manieren. Sommige mensen mediteren of doen yoga-oefeningen, Stanley zelf leest het liefst een boek. Niet te spannend en met een grote letter, zodat het lezen niet zoveel moeite kost.

Schermen In de laatste twintig minuten voor het slapen gaan zijn alle schermen taboe, of het nu gaat om televisies, mobieltjes, tablets of e-readers. Ook als die een speciale nachtmodus hebben waarbij de kleurstelling wordt aangepast. Al deze schermen geven licht af en dat zorgt ervoor dat het hormoon melatonine niet wordt aangemaakt terwijl dat hormoon de slaap regelt.

Een andere belangrijke voorwaarde voor goede slaap is een comfortabel bed. Nu wil het niet zeggen dat het bed ook duur hoeft te zijn. Het gaat erom dat het een prettig bed is. Je kunt tegenwoordig voor 400

Belangrijker dan de duur van de slaap is de kwaliteit van de slaap. Deze wordt voor het overgrote deel bepaald door de remslaap die slechts ongeveer een vijfde deel van een slaapcyclus beslaat. Een hele cyclus is ongeveer an-

Bij een normaal mens heeft het lichaam ongeveer twintig minuten nodig om voldoende melatonine aan te maken om in slaap te vallen.

euro een bed kopen bij Ikea en als je daarop prettig ligt, dan is dat prima, maar het ligt niet voor de hand dat dit bed jou het beste slaapcomfort biedt. Het beste advies dat Stanley kan geven is: “Ga op het bed liggen”. Als je denkt “Nee, dit ligt niet lekker”, kies dat bed dan niet. Het zal niet beter gaan liggen na verloop van tijd. Als je denkt “Ja, dit is prettig”, dan is dat het bed voor jou. Let niet zo zeer op de prijs. Een duurder bed is niet per definitie beter voor jou. Bij de betere merken, zoals Vispring, mag je het matras nog ruilen als je toch mocht merken dat hij niet comfortabel genoeg ligt. Dat weten de meeste mensen niet. Goed om te weten. Hoeveel slaap je nodig hebt, is erfelijk bepaald. Sommige mensen

12

hebben heel weinig slaap nodig en anderen juist veel. Het varieert tussen de vier en elf uur per etmaal. Dit verandert ook maar weinig gedurende het leven. Grappig genoeg hebben vooral pubers meer slaap nodig, maar hun slaapritme verschuift ook. In hun natuurlijke ritme horen zij later te gaan slapen dan volwassenen.

derhalf uur. In tachtig procent van deze cyclus gebeurt er niet zoveel. Als je wordt gestoord in de remslaap, dan gaat de kwaliteit van de nachtrust drastisch omlaag. Mensen ervaren dan dat ze het gevoel hebben dat ze nauwelijks hebben geslapen en niet zijn uitgerust. Hoe ouder mensen worden, hoe lastiger ze de remslaap bereiken. Dat is ook de reden dat oudere mensen vaak klagen over te weinig slaap. De materialen van het matras zijn ook van grote invloed op het slaapcomfort. Lichaamswarmte en vocht moet tijdens het slapen worden afgevoerd en dat gaat het beste met natuurlijke materialen. Zorg met al deze tips voor een goede nachtrust. Je zult er een langer en plezieriger leven mee hebben.


Z

ZZ SLAPEN

Auping presenteert najaarscollectie bedtextiel 2016: geometrische dessins gecombineerd met kleurverlopen en handgeschetste lijnen te dekbedovertrekken van Auping als Irregular, Solar en Zaza Zoom. Auping staat voor totaaldesign in de slaapkamer: de kleuren van de bedtextielcollectie passen bij de kleuren van de bedden. Kracht en warmte Rood is een krachtige, vrolijke kleur die energie geeft. Rode tinten stralen warmte en intimiteit uit. De nieuwe kleur ‘coral red’ is een levendige rode kleur die vooral designliefhebbers aanspreekt. Een statement in de slaapkamer, die het design van het bed extra laat spreken. ‘Coral red’ is mooi te combineren met rozerood bedtextiel als Chambray coral voor een tonaal effect, waardoor het bed zich als een eiland in de ruimte vormt. Rust en balans De kleuren ‘cool grey’ en ‘warm grey’ zorgen voor een rustige basis in de slaapkamer met een kalme en veilige sfeer. De twee grijstinten zijn neutrale kleuren, die goed combineren met natuurlijke en stoere materialen als wol, leer, staal en hout. Auping introduceert de najaarscollectie 2016, bestaande uit acht dekbedovertrekken (Chambray, Fragment grey, Zaza Zoom, Irregular, Points, Solar en Georgia) en een sprei (Two Tone). Het is een gevarieerde collectie: van tijdloze basisovertrekken tot uitgesproken en gewaagde dessins.

Alle dekbedovertrekken van de bedtextielcollectie zijn beschikbaar in één- en tweepersoonsuitvoeringen. Prijzen beginnen bij 69,95 euro. De collectie is vanaf begin oktober 2016 verkrijgbaar bij Auping Plaza's en via geselecteerde Auping-dealers.

De nieuwe kleuren zijn verkrijgbaar bij Auping Plaza's en geselecteerde Auping-dealers.

Alle items hebben wit en/of zwart als basis en zijn verrijkt met felle of pastelkleuren. De dessins zijn typisch Auping: er is gebruikgemaakt van uni kleurvlakken en van kleurvlakken met een structuurprint of regelmatig patroon. Verfijnd gebruik van tweekleurige weefsels en fijne structuurprints zorgen voor een optisch zacht en levendig effect.

Nieuw kleurenpalet in de slaapkamer Auping introduceert vijf eigentijdse kleuren binnen de collectie bedmodellen. De kleuren, geïnspireerd op de natuur, staan voor rust, evenwicht, energie, groei en ontspanning. Met ‘forest green’, ‘clay’, ‘coral red’, ‘cool grey’ en ‘warm grey’ brengt Auping de schoonheid en kracht van de natuur in de slaapkamer, voor een gezonde nachtrust en een energieke dag.

Geometrische dessins zijn gecombineerd met kleurverlopen en handgeschetste lijnen. Alle materialen voelen fijn aan en zijn door het gebruik van 100 procent katoen of 100 procent katoensatijn zacht in gebruik. Bovendien: alle overtrekken zijn extra lang, zodat je ze goed kunt instoppen.

Energie en ruimte De trendkleur groen komt van alle kleuren het meeste voor in de natuur. De kleuren ‘forest green’ en ‘clay’ staan voor groei en ruimte. Het zijn levendige kleuren die ontspannend werken en frisheid en energie geven. De bedkleuren zijn eenvoudig te combineren met groengetin-

De Nederlandse ontwerpster Mae Engelgeer heeft voor Auping een textielcollectie ontworpen, bestaande uit dekbedovertrekken, een kussen, een sprei en een kelim. Auping en Mae Engelgeer staan voor Nederlands design en delen hun liefde voor kleuren en kwalitatief hoogwaardige materialen. De ontwerpster brengt in haar collectie voor Auping haar visie op de textielwereld en Auping bij elkaar, met als resultaat een sprekende, grafische collectie waarin kleuren en materialen elkaar versterken.

Mae Engelgeer ontwikkelt ‘limited edition’-collectie voor Auping: "We vinden elkaar in het gevoel voor design, kwaliteit en beleving."

hanger zwart-wit. Een accentkleur in de vorm van een lijn of vlak versterkt het geheel. Mae Engelgeer heeft een grafische manier van werken die goed aansluit bij de vormentaal van Auping. Haar stijl heeft een open karakter en is minimalistisch op een speelse manier. Gevoel voor detail en het vinden van de juiste compositie is belangrijk in haar ontwerpen, dat brengt het geheel in balans. Haar werk sluit perfect aan bij de rustige en symmetrische bedmodellen van Auping. Grafische collectie De collectie die Mae Engelgeer voor Auping ontwierp, heeft een zacht karakter dat goed werkt bij het materiaalgebruik van de Auping-bedden, zoals hout en staal. Het is een moderne, grafische collectie waarin textiel centraal staat en aanwezig is in diverse technieken en vormen. Zwart-wit wordt gecombineerd met kobaltblauw en een skin-kleur, wat contrasterend werkt. Een goudkleurig accent geeft de collectie een extra sprankeling en een moderne sophisticated look. Mae Engelgeer: "In deze collectie voor Auping is mijn handschrift duidelijk aanwezig en heb ik een totaalbeeld neer mogen zetten. Ik denk altijd in een serie en hierbij werk ik graag naast mijn zachte textiel met harde materialen of vormen, zoals een Auping-bed. Dit bed is de basis en kadert deze collectie. We vinden elkaar in het gevoel voor design, kwaliteit en beleving en hebben dit weten te vertalen op en rondom een Auping-bed."

Een gezond en energiek leven begint met een goede nachtrust. Het uitgangspunt van Auping is dat goed slapen altijd nog beter kan. Daarom werkt Auping al meer dan 125 jaar elke dag weer - met passie en nieuwsgierigheid aan het ultieme slaapcomfort van morgen. Hoge kwaliteit, comfort, design en duurzaamheid staan daarbij centraal. In 1888 voltrok zich een revolutie in de beddenwereld. Johannes Auping bedacht de spiraalbodem. Wat had hij voor ogen? Een bed dat het slapen gezonder en comfortabeler zou maken. Daarna volgden matrassen en boxsprings. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat is uitgegroeid tot dé beddenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping staat voor premiumkwaliteit en duurzaamheid. Daarom wordt bewust gekozen voor productie in Deventer. Daar wordt jarenlange expertise en vakkundigheid gecombineerd met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek, ergonomie en design. En wordt geluisterd naar de wensen en dromen van consumenten, in elke fase van hun leven. Auping streeft naar gezonde groei en heeft een groen DNA. Het bedrijf investeert dan ook fundamenteel in duurzaamheid en heeft daarbij de ongekende ambitie om in 2020 alle bedrijfsprocessen, producten en diensten circulair en volgens de filosofie van Cradle to Cradle (C2C) te hebben ingericht.

Open en minimalistisch Het werk van Mae Engelgeer kenmerkt zich door een typerend kleurgebruik waarin zij zichzelf steeds herontdekt, maar dat onmiskenbaar van haar hand is: kleur en zachte pastels met vaak als tegen-

13


Geld verdienen in amersfoort noord?

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid! “Verbinding maken tussen je eigen-wijsheid en dat wat je kan, doet en nog mag leren!”

WORD BEZORGER VAN VATHORST.NU, AMERSFOORTNOORD.NU OF INHOOGLAND WIJ ZOEKEN PER DIRECT BEZORGERS! Als krantenbezorger ben je verantwoordelijk voor je eigen wijk in Hoogland, Kattenbroek, Zielhorst, Vathorst, Hooglanderveen, Nieuwland of Schothorst van ongeveer 300 adressen. Als bezorger zorg jij ervoor dat deze kranten en bijbehorende flyers elke 14 dagen bij onze lezers op de deurmat valt. En daarmee verdien je een leuk bedrag.

INTERESSE? SCHRIJF JE NU IN VIA AMERSFOORTDIRECT.NL/BEZORGER EN WIE WEET HEB JIJ BINNEN 14 DAGEN JOUW EIGEN WIJK.

Hoogland Vathorst Hoogland Vathorst

Hoogland Vathorst

Hester Geerdinck Balearen 31 3825 ZK Amersfoort 06 100 81 282 hester@kindercoachpraktijkwijs.nl www.kindercoachpraktijkwijs.nl

Monuta Amersfoort Voor een passend afscheid

Bespreek vrijblijvend de mogelijkheden met ons. Thea en Arie van Veenschoten, Uw lokale uitvaartverzorgers Monuta Amersfoort www.monuta.nl/amersfoort (033) 461 82 44 Ook als u elders of niet verzekerd bent.

Altijd een matras die perfect bij je past nu tijdelijk extra voordelig

De dagen worden korter, ’s nachts koelt het af en ’s ochtends wil je lekker in bed blijven liggen. Daar hoort natuurlijk ook een goede matras bij. Auping heeft een breed assortiment matrassen, waardoor er altijd een matras is die perfect bij je past. Je hebt al een Auping matras vanaf € 396,-. Kies daarbij voor een afritsbare en wasbare tijk, zodat je altijd in een schoon en fris bed slaapt.

20%

voordeel op alle Auping (top)matrassen*

- Compleet assortiment - Snelle levertijd - Uitstekende service & garantie * De matrassenactie geldt van 8 oktober t/m 27 november 2016. Kijk op auping.nl/matrassenactie voor de voorwaarden.

Iedere zondag

open

12.00 - 17.00

Auping Plaza Amersfoort Limburgsestraat 13 • 033-30 30 147 • www.aupingplaza-amersfoort.nl • Donderdagavond koopavond


Uwthuiszorgwinkel.nl organiseert actiedagen Wonen en Veiligheid nier van het gebruik van een hulpmiddel. Tijdens de workshop Veilig Wonen kan UwThuisspecialist alles vertellen over langer zelfstandig thuis blijven wonen en de hulpmiddelen die daar mogelijk bij komen kijken. Denk aan het plaatsen van drempelhulpen, sensorverlichting onder het bed voor valpreventie, een verhoogd toilet, douchestoel, een medicijndoos met alarm, een extra grote klok, diverse wand- en toiletbeugels en fijne relaxen sta-opstoelen. Nu de herfst begonnen is, worden er tijdens de actiedag sta-opstoelen uit de showroom met een fikse korting opgeruimd.

Op zaterdag 22 oktober organiseert Uwthuiszorgwinkel.nl een speciale actiedag Wonen en Veiligheid van 10.00 tot 16.00 uur aan de Vanadiumweg 15. Een gezellige dag met gratis koffie en thee met iets lekkers erbij. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar bezoekers gratis aan

deel kunnen nemen. Zo is er, op verschillende tijdstippen, een demonstratie van Stichting Hulphond, een presentatie Gezond Zitten en proefzitten op een Fitform Wellnessfauteuil, een demonstratie van Doff n’ Donner (aan- en uittrekhulp van steunkousen) en is er een ergotherapeut aanwezig om bezoekers te adviseren over een gezonde houding en een goede ma-

INFORMATIE RUBRIEKSADVERTENTIES Het is mogelijk om rubrieksadvertenties te plaatsen in de Zwaluwtjes. Hiermee bereik je snel en effectief 32.000 huishoudens binnen het verzorgingsgebied van alle Amersfoort Direct-titels en zorg je voor optimale exposure. Voor een rubrieksadvertentie betaal je €2,75 per regel per kolom. Eén regel bestaat per kolom uit

ongeveer 20 tekens. Het is mogelijk om één- of tweekolomsadvertenties te plaatsen. Daarnaast rekenen wij per advertentie €2,95 aan administratiekosten. Zwaluwtje opgeven? Ga naar www.amersfoortdirect.nl. Betaling Betaling vindt plaats via eenmalige machtiging. Na plaatsing wordt dit bedrag afgeschreven.

ZWALUWTJES Zangstudio Try-Out in Vathorst Op een ontspannen en natuurlijke manier (leren) zingen. Een goede technische basis, beleven, voelen en overdragen met jouw persoonlijke, unieke instrument. www.zangstudiotryout.com Tel: 06 - 57 69 17 99

Fietsen Monkey Fiets Service. Wij komen gratis uw fiets halen (in de avond). Brengen mag ook, enkel op afspraak. Buitenband vanaf 17,50. Info en contact monkeyfietsservice.tk / 06-83 414 838 elke werkdag tussen 19.00/21.00 uur

Leden van Uwthuiszorgwinkel.nl of Leef3.nu (Beweging3.0) ontvangen nog eens tien procent extra ledenkorting op de actieprijzen van die dag. Bezoekers kunnen uiteraard op de actiedag zelf besluiten om direct lid te worden van Uwthuiszorgwinkel.nl en de extra korting te incasseren.

Colofon Dit is een uitgave van i033 BV en is

Advertentie-exploitatie

onderdeel van de i033-Noord

Sales

Combinatie, met een oplage van

sales@weekbladengroep.nl

32.000. Hieronder vallen Vathorst.nu

06 33 10 07 03

(Vathorst en Hooglanderveen), AmersfoortNoord.nu (Kattenbroek,

Druk

Nieuwland, Schothorst en Zielhorst)

Janssen/Pers

en In Hoogland (Hoogland). Verspreiding Oplage

amersfoortdirect.nl/bezorger

32.000 stuks

bezorging@weekbladengroep.nl

Uitgeverij

Redactie

Weekbladen Groep Amersfoort

redactie@weekbladengroep.nl 06 19 60 61 11

Uitgever Aizo Krikke

Online en Social Media www.vathorst.nu

Redactie

twitter.com/vathorstnu

Remco de Waal

facebook.com/vathorstnu

Vormgeving

www.inhoogland.nl

Wendy van Essen

twitter.com/inhoogland facebook.com/in.hoogland

Tekst- en/of fotobijdragen European Southern Observatory

www.amersfoortnoord.nu

Aizo Krikke

twitter.com/033noord

Meander Medisch Centrum/

facebook.com/amersfoortnoordnu

Frank Noordanus Remco de Waal

Volgende editie Donderdag 3 november 2016 Uiterste aanleverdatum kopij Dinsdag 1 november 2016

Meer informatie en het definitieve programma staat op www.uwthuiszorgwinkel.nl. Aanmelden voor de actiedag is niet verplicht, maar wel wenselijk. Dit kan door te bellen naar 033 461 91 91 of een e-mail te sturen naar info@uwthuiszorgwinkel.nl.

Ondermode-advies op afspraak www.lingerieadviesopafspraak. nl. Amersfoort (Nieuwland). Puur advies, pure tijd, pure aandacht. Cup AA-N, omvang 65-130. SportBH's tm N-cup. Tel. 06 - 81 93 64 85.

All inclusive Zang-3Daagse All inclusive zang-3-daagse "Sing your heart out" in november en januari in een moderne accommodatie in Nijkerk. Voor iedereen die een passie voor zingen heeft. Ladies Only! Vraag vrijblijvend de brochure aan: hermabelinda@ gmail.com Like en volg ons op facebook voor alle zangactiviteiten op "Herma & Belinda" in uw regio www.herma-belinda.nl.

Distributiepunten Vathorst (Vathorst.nu)

Nieuwland (AmersfoortNoord.nu)

Albert Heijn Vathorst

Jumbo Nieuwland

Bruna

Bruna Nieuwland

Primera i-Centrum Vathorst

Zielhorst (AmersfoortNoord.nu)

Arcanum

Albert Heijn Zielhorst

Fyzie Beauty & Skincare center

Schothorst (AmersfoortNoord.nu)

De Gasteling

Readshop Schothorst

Icoon

Jumbo Schothorst

Fit2move Bzzzonder

Hoogland (In Hoogland)

Life City

Hoogland Golf

Bij Daphne

Albert Heijn Hoogland

Shell Vathorst

Bruna Hoogland

De Kroon

Brasserie De Faam

Nikki Vathorst

Primera Brundel De Neng

Kattenbroek (AmersfoortNoord.nu)

Boni Hoogland

Albert Heijn Emiclaer

Esso Bunschoterstraat

Jumbo Emiclaer

Verminder stress

Albert Heijn

Verminder stress. www.mesritsmensenwerk.nl 06 19629355.

Algemene Boekhandel © 2016 Weekbladen Groep Amersfoort b.v.. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de uitgever. De algemene leveringsvoorwaarden van de Weekbladen Groep Amersfoort b.v. zijn van toepassing.

15


LIMITED EDITION BRITANNICA

Exclusief verkrijgbaar in Europa. De limited edition Britannica van Vispring brengt het hoofdbord Muse, matras en divan voor een moderne look samen. Royaal met de hand gevuld met platinum Certified pure Britse fleecewol en lange vezels katoen, de Britannica beschikt over alle voordelen van een Vispring bed. Uiterst comfortabel, ademend en natuurlijk hypoallergeen. Leverbaar tijdelijk vanaf € 4950,= (maat 180/200) VERKRIJGBAAR BIJ:

BRABANTSESTRAAT 2 * 3812 PJ * AMERSFOORT * 033-4767797 * INFO@TRUSTE.NL * WWW.TRUSTE.NL

Vathorst.nu 20 oktober 2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you